A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Elég hát! Úgyis annyit esznek a babák, amennyi jól esik nekik. Utána hiába tömködöd a lánykád szájába a cicid, úgysem fog enni, max. csak csócsálni fogja. Apa jól tette, hogy visszavitte a mérleget. Havonta úgyis mérik a védőnőnél és a dokinál is. Az meg bőven elég! ;)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Tegnap kipróbáltuk a videón látott altatási módszert, és nem jött be! Jókat kuncogott rajta,én meg Hannán! Játéknak szupi volt!!
:D

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Ez a videó, hehe, láttam FB-on is, vicces, én meg se próbálom. Nálunk altatáshoz a cumi válik be, simi-simi, csicsegés, susogás, aránylag nyugalmas légkör. És ez se mindig :wink:

Hétvége hogy telt lányok?
Mi aktívkodtunk, szombat de. játszó, du. Lottit vitte párom élete első mozizására, vasárnap kimentünk a gyerekszigetre, amit a Flórián térre tettek, hát ez nem volt túl jó program, sor mindenhol, baba miatt pedig időben nagyon korlátozva voltunk...

Az éjjel nagyon rossz volt, nem aludtam fél 2-től semmit, baba nyűglődött, viszont rájöttem, hogy talán a cola volt a baj. 9 hónapja nem ittam, de tegnap bűnöztünk egyet a mekiben és ahhoz jól esett a cola...

Lányok, kérdés!
Szerintetek a vizelettartási gondok meddig maradnak meg? Ha elkezdek pisilni, nem bírom visszatartani, megállítani. Ez oké, ha vécén vagyok, de tegnap nagyon sűrű volt itthon a du. és nagyon kellett már pisilni, erre egyszer csak megindult és alig értem a vécére... másnak is van ilyen gondja????

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Én ma is kipróbáltam az umpa-lumpát, és arra jó volt, hogy a nyűglődést abbahagyja Picur. Aztán csak nézett rám, hogy te most mit csinálsz anya? :D És gyorsan elaludt rajtam... :D

Ildi, nekem is voltak ilyen problémáim. Én az intimtornát vetettem be, az sokat segített. Szülés után meglazulnak a dolgok, egy kis izomtorna jó gyógyír! ;)

Szandi, megnéztem volna a Hanna-kacajt! :)

Ma megyünk vissza a kórházba újszülött-kontrollra. Nektek is kell menni? Nekünk az újszülött zárójelentésen szerepel. Kíváncsi vagyok mit néznek meg.

picuralmos

Sziasztok!

Elkészült a szüléstörténetem, kicsit hosszú, nem volt könnyű leírni, de jól esett.

2 héttel a szülés után próbálkozom meg leírni a szüléstörténetemet. Senkit nem szeretnék megijeszteni, sajnos nem voltam szerencsés, és nem volt könnyű szülésem.
Keddi napon voltam nst-n, ahol Bátor sosem szeretett mocorogni, nem szeretett korán kelni. Már ott mutatott néhány keményedést a gép, mondta is a szülésznőm, hogy ebből még bármi lehet. Egész nap jöttem mentem, vezettem, este bezuhantam az ágyba. Napközben sokat keményedtem, többször meg is kellett állnom, már nem volt túl jó vezetni sem. Szerdán nekiálltam főzni, gondoltam előre megfőzök több napra, és így a hét hátralévő felében csak pihenni fogok. Egész nap sütögtem-forogtam a konyhában, meg-megállva, mert olykor keményedtem rendesen, Bátor nagyon kinyomta magát ilyenkor. Férjem délután jött haza, pihentünk, kertben locsoltunk, és mivel reggel korán ment dolgozni, időben lefeküdtünk. Háromnegyed kilenckor ágyban voltunk, nekiálltunk tévézni. Éreztem valami olyat, mint amikor a hólyagomat rúgta Bátor, össze is rezzentem, kérdezte a férjem, hogy szülünk? mondtam, hogy áááá dehogy. És rá pár másodpercre éreztem, hogy folyik valami. Szóltam a férjemnek, ő kiugrott az ágyból kitakart de nem láttunk semmit, így felálltam és akkor láttuk, hogy tényleg a magzatvíz, csak sajnos nem tiszta.
Nagyon megijedtünk, örültünk is, hogy eljött az idő, én így szerettem volna, ha beindul, nem fájásokkal, mert ez egyértelműbb, ebben a helyzetben biztosan be kell menni a kórházba. Felhívtam a szülésznőmet, aki mondta, hogy akkor 1 óra múlva a kórházban találkozunk. Nekem a legfontosabb az volt, hogy ránéztem a szennyes ruhákra, és mondogattam a férjemnek, hogy igazán moshattam volna. Leültem a wc-re és végighívtam a családot, és próbáltam feldolgozni, mi is kezdődik. Lezuhanyoztam, és felöltöztem, közben a férjem mindent bepakolt a kocsiba. Beültünk, és elindultunk. Izgultam nagyon, mondanom sem kell.
Odaértünk gyorsan a kórházban, késő este volt, semmi forgalom. Én azt hittem, hogy a magzatvíz egyszerre folyik el, de amint elkezdődik folyni, a szülés végéig távozik folyamatosan. Na hát amikor kiszálltam a kocsiból a parkolóból, elöntött a magzatvíz, csak úgy folyt végig a farmeromon. Becsöngettünk a szülészetre, felmentünk a másodikra, és a szülésznőm már ott várt. Rátett az nst-re, és bekötött egy kanült a kezembe, kaptam antibiotikumot, mert volt egy pozitív tenyésztésem a terhességem alatt. Jött az ügyeletes orvos, hogy megvizsgál. Na hát csillagokat láttam, Bátor feje nagyon fent volt, fúúúúú. Mondta is a doki, hogy kicsit keményebben vizsgál meg, mert akkor az beindíthatja a fájásokat. Hát köszi. Átöltöztem hálóingbe, én vittem sajátot, nem akartam a kórházit, minden kórházi dolgot utálok. Kiültem megint az nst-re, közben kérdezgetett az ügyeletes doki. Fájásokat éreztem, legalábbis akkor azt hittem, hogy azok, de hát utólag csak simogatásnak nevezném őket. Közben jött egy másik kismama is, neki már komoly fájásai voltak. Elment a doki, maradtunk a szülésznőkkel és ment az nst-, amikor is csend lett, mindenki elcsendesedett, odalépett a szülésznőm és elkezdte rendezgetni az érzékelőket, de semmi... erre felállított és rohannom kellett az egyik szülőszobába. Fel kellett feküdnöm az ágyba és úgy kereste a szívhangot, jött egy másik szülésznő is. Én úgy féltem...végre sikerült megtalálni a szívhangot. Előtte a férjemet kiküldték, így egyedül voltam, de aztán ide behívták, nagyon meg voltunk ijedve. Feküdnöm kellett, és figyeltünk. Szülésznőm mondta, hogy próbáljak meg aludni, de hát ilyen helyzetben nem igazán ment. Vártuk, hogy erősödjenek a fájások. Egyre több jött, de egyszer csak elkezdett a fájásnál csökkeni Bátor szívhangja. Jött a szülésznő, mondta, hogy ez előfordul, de remélhetőleg nem ismétlődik meg. De sajnos nem így volt, egyre gyakrabban esett a szívhang. Hajnali 4kor jött be a szülésznőm és elővette a telefonját, akkor már tudtam, hogy baj van. Az orvosomat hívta fel, hogy jöjjön be. Egy órán belül ott volt az orvosom, kérdezte, hogy vagyok, mondtam, hogy még tudok mosolyogni, bírhatóak a fájások, ekkor már 6 percenként jöttek. Megvizsgált, még 1 ujjnyi volt csak. Hát nem hittem el, hogy ilyen sok idő alatt csak ennyit haladtunk. Elmondta, hogy két választásunk van. Az egyik, hogy várunk,sűrűsödnek-e és erősödnek-e a fájások, de az is lehet, hogy így még 1 napig vajúdok, vagy pedig oxitocint kapok, és az meggyorsítja a fájásokat és segíti a méhszáj tágulását is. Mi a másodikat választottuk, ő is ezt támogatta, és maximálisan megbíztunk benne, ezért is választottuk őt orvosunknak.
Na innentől kezdődött az igazi vajúdás. Először feküdtem, aztán felkeltem a vajúdólabdára ültem, és az ágyra támaszkodva a lepedőbe kapaszkodva próbáltam bírni a fájásokat. Férjem segített a légzésben, számolt, dicsért, segített mindenben. A szomszéd szülőszobán közben borzasztó hangosan szült az a kismama, akivel együtt értünk oda este, és meg is született a baba gyorsan. Jó volt hallani a babasírást nagyon.
Emelték az oxitocin adagját, jött a dokim, és mivel nem repedt meg a teljes magzatburok, a magzatsapkát meg kellett repesztenie, de az nem fájt. Egyre durvább fájások jöttek egyre sűrűbben, és Bátor szívhangjával minden rendben volt. Kérdeztem a szülésznőmet, mikor kaphatok epidurális fájdalomcsillapítót, mert már nehezen bírom. Fél8kor kaptam meg, addigra már nem tudtam beszélni, minden fájásnál azt éreztem, az az utolsó, amit kibírok. Már szünet sem volt, folyamatosan jöttek, pihenni sem tudtam köztük, csak a légzésre figyeltem és próbáltam koncentrálni. Azt hittem, megpusztulok, ez a legjobb szó. Nem is tudom elmondani, milyen fájdalom ez, de szerintem ha levágnám a lábamat sem fájna így. A menstruációs görcshöz hasonlítani sem tudom, pedig én azt hittem, hasonló lesz. Végre bejött az aneszteziológus, féltem nagyon, milyen lesz, de a fájdalom csillapítása érdekében bármit bevállaltam volna. Felültettek az ágyra, ki kellett nyomnom a hátamat, és először kaptam lidocaint, utána pedig bevezette a gerincembe a kanült. Érdekes érzés volt, persze az elején jött egy páros fájás, jujjjj alig bírtam ki. Na de beadta az első adagot, ez még kicsi mennyiség, megnézik, hogy reagálok rá. Le kellett feküdnöm, 10 perc múlva már éreztem, hogy hat, csak a baj az volt, hogy ezt csak az egyik oldalamon éreztem. Az oldalamra kellett feküdnöm, hogy átfolyjon a gyógyszer. De semmi, a fájásokat éreztem, csak annyi különbséggel, hogy csak az egyik oldalamon fájt. Erre romlott a szívhang, jött a szülésznőm, éreztem, valami nincs rendben, ez reggel 8kor volt. Visszajött az anesztes, és mondta, hogy üljek fel, elmélyíti az epidurált, mert császároznak. Én meg, hogy mi???????????????????????????????????????? Mi történik? Elkezdtem sírni...férjem is sírt. Annyira féltem, de annyira. Orvosom pár percre rá jött be, engem levetkőztettek, jött egy beteghordó, áttett egy másik ágyra. Jött az orvosom, elnézést kért, hogy nem ő szólt nekünk, de éppen kezdődött volna egy másik császár, és le kellett gyorsan foglalni a műtőt, mert sürgősen ki kell venni a babát. Férjemmel csak néztünk egymásra, csak azt tudtuk mondani egymásnak, hogy szeretlek. Meztelenül feküdtem az ágyon, letakartak egy zöld lepedővel, és már mentünk is. Férjem jött mellettem, én meg nem tudtam, mi vár rám, annyira féltem. Nem is tudom leírni azt az érzést. Rettegtem. A férjemtől a folyosó végén el kellett köszönnöm, sírt ő is és én is. Toltak tovább, semmit nem tudtam, mi hogy lesz. Betoltak a műtőbe, fehér volt, nem ilyennek képzeltem. Senki nem szólt hozzám, jöttek-mentek mellettem. Végre odajött egy nő, megkérdezte, hogy hívnak, hogy hívják majd a babát, kedves volt, de sajna nem sokat beszélt velem, pedig jó lett volna ha kicsit elterelik a figyelmemet. Ott feküdtem, és néztem a plafont és a sok zöldbe öltözött embert. Szerettem volna felkelni és hazamenni, kértem a Jó Istent, hogy segítsen elmennem, vagy felébredni a rossz álomból. Ilyen félelmet és kétségbeesést sosem éreztem még. Végre jött a dokim, látta, hogy teljesen padlón vagyok, mondta, hogy minden rendben lesz, ne aggódjak. Hát köszi. Aztán áttettek az ágyra, lekötözték a kezeimet, és várni kellett 10 percet, hogy hasson az érzéstelenítő. Annyira féltem, hogy megint féloldalas lesz, és amúgy is, vajon tényleg hatni fog???? Lehet, hogy ez gyerekes félelem, de én még nem voltam ilyen helyzetben, ezer kérdésem lett volna, de nem tudtam senkinek sem feltenni a kérdéseimet. Voltak bent tanulók is, azok is magukkal voltak elfoglalva. Elkezdtek letakarni, nem láttam semmit. Felrakta a dokim a katétert, nem fájt, csak éreztem. Becsomagolták a lábaimat is. Utána a dokim ellenőrizte, hogy érzek-e valamit, csipeszeket tett a hasamra, ezt onnan tudtam meg, hogy az anesztes doki rászólt, hogy ne csipkedjen. Hát persze tökre megijedtem. Aztán tettek-vettek, lemostak fertőtlenítővel, aztán kérdezte az anesztes, hogy jól vagyok-e, mondtam, hogy igen, és mondta, hogy már operálnak. Nem éreztem semmit. Rángattak össze-vissza, a dokim úgy vette a levegőt, mintha maratont futna. Féltem...Aztán egyszer csak felsírt Bátor, gyorsan elvitték, aztán megmutatták, megpuszilhattam, és ennyi. 9:06-kor született meg. Kétszer volt rátekeredve a nyakára a köldökzsinór, ezért volt a szívhang leesés, mert minden fájásnál megfeszült, így napokat vajúdhattam volna, sosem tudtam volna hüvelyi úton megszülni Bátort. Utána fél óráig tartott még a műtét, fura hangok voltak, szívó és egyéb. Közben elkezdtem érezni, amit csinálnak, szóltam, kaptam gyógyszert megint. Aztán a köldökömnél nagyon fájt, borzasztó volt, szóltam, és a köldök pont az a határ, ahol már nem hat az epidurál. Pedig ott semmit nem csináltak, a vágás a bikini vonal alatt van. Félelmetes volt érezni a fájdalmat, és én nem tudtam, hol a vágás, azt hittem ott. És csak annyit mondtak, hogy már csak pár öltés... de hát fáj, csak ez járt az eszembe. Aztán végre vége lett. Leszedték a lepleket, kikötözték a kezem, jött a beteghordó, bele kellett karolnom a nyakába, úgy tett át a másik ágyra. Alig vártam, hogy elmehessek onnan...Kitolt a műtőből, férjem ott várt, teljesen ki volt ő is készülve. Amíg várt rám, térden állva imádkozott a szülőszobai szobámban. Anya is odaért, betoltak a liftbe. Odaértünk a szobámhoz, egyágyast kértünk. Átettek az ágyra, meztelen voltam, nagyon kiszolgáltatott helyzet volt. Betakartak és jött a férjem és Anya is. Mindenkit megviselt az egész helyzet. Jött a nővérke, aranyos volt, kaptam méh összehúzó injekciókat pár óránként, addig jó volt, míg hatott az érzéstelenítő. A katétert bent hagyták, nem kelhettem fel , csak délután ötkor, akkor kötelező is. Bátort egy pillanatra behozták, de hát meg sem foghattam, mert még a fejemet sem emelhettem fel. Ültünk és próbáltam feldolgozni, mi is történt. A nővérke pár óránként bejött és megnyomta a hasamat, azt hittem, ott maradok, annyira fájt. Így nyomják ki a maradék vért a méhből. Eljött az 5 óra, a felkelés. Kivette a katétert, nem volt annyira szörnyű, lemosott, felöltöztetett és fel kellett kelnem. Sikerült elsőre, meg is dicsért, sőt, pisilni is tudtam, ami fontos a katéter miatt. Nem volt kellemes a mozgás, mondanom sem kell. Tudtam, hogy muszáj mozognom, annál gyorsabban jövök rendben. Ekkor fogtam először a kezemben Bátort, annyira jó volt, sírtam persze. Eljött az este, annyira magányos voltam. Éjjel borzasztó hányingerem volt, szóltam is az éjszakásnak, aki nagyon kedvesen csak annyit mondott, hogy amíg nem hányok,addig nem ad semmit. Így végigszenvedve töltöttem az éjszakát. A szobámban volt saját wc és fürdő, és rájöttem, hogy a wc-n ülni a legkényelmesebb, úgy kevésbé fájt a sebem. Szerencsére sikerült produkálnom is a wc-n, ami a szülés után központi kérdés, mindenki állandóan azt kérdezte, aki bejött, hogy széklete volt? És persze ott volt mindegyik nővérnél már a hashajtó. Így szerencsére megúsztam ezt a részét. A második nap sem volt könnyű, Bátort nem is tudtam kihozni, mert nem tudtam ellátni, így tápszert kapott. Második este megkaptam az utolsó méhösszehúzó szurit, na az is elég kemény volt, olyan fájásaim lettek tőle, férjem ott ült az ágyam mellett, szorítottam a kezét és sírtam. Addigra már teljesen kikészültem, a fájdalomküszöböm alacsony volt, kimerült a szervezetem. De minden nappal egyre jobb lett. Aztán jött a szopizás, amivel még mindig küzdök, borzasztóan kisebesedtek a mellbimbóim, vért izzadok minden szoptatásnál, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nehéz. De bízom benne, hogy minden nappal egyre jobb lesz. A sebem szépen gyógyul.
Én eléggé érzékeny vagyok. Lehet, hogy mást nem viselt volna ez így meg, mint engem, de én összetörtem. Napokig csak sírtam, nem bírtam feldolgozni. Beszélni sem tudtam róla, csak sírtam és feküdtem itthon az ágyban. Férjem segített kilábalni ebből a rossz állapotból. Bátor szuper kisbaba, imádom, ügyesen eszik, 3 óránként kel. Minden szenvedést megért. De ha legközelebb szülök, a császárra szavazok. Rossz, hogy 12 óra vajúdás után nem sikerült semmit előre haladni, felesleges volt. De az biztos, hogy ha választani kell, inkább a császár mint a hüvelyi szülés.
Bátor szépen hízik, imád nyújtózkodni, és nem tudok betelni vele.

Kép
savariaa
Érd

SZiasztok!

Ne haragudjatok, hogy nem jövök, de semmire sincs időm. Bár tegnap leborotváltam a lábam, hát valami fenomenális érzés volt. Ezek a kis örömök az életben. :lol:
Bátor 2 hetes meztelen súlya 2880g, és ugye 2350-el született, szóval szépen gyarapszik. Ma nincs túl jó napunk, nyugtalan, lehet hogy tegnap valami olyat ettem, ami nem jó a pocakjának. Olyanokat nyög, és nyom ezerrel, lehet hogy minket is elért a hasfájás?
A melleim kivannak, komolyan mondom, nem is tudom, egyáltalán van-e fájdalommentes szoptatás. Most úgy állok hozzá, hogy nem várom, hogy múljon a fájdalom, hanem hogy muszáj vagyok hozzászokni és kész. Mikor beveszi a szájába, összeszorítom a fogamat és számolok, aztán pedig megyek megmosakodni, mert ilyenkor lever a víz. Hát így telnek a szoptatások.A rosszabbik felemben kevés is a tej, pedig mindig rárakom, de ma csak 20g-ot szopott, a másikból simán megy a 70g vagy még több is. Sajna a rosszból lassabban is jön, gyorsabban el is fárad, így most cseleket kell bevetnem, elsőre jön a rossz oldal, aztán pelenkázás, akkor felébred, és jöhet a jó cicim. De ezt csak minden másodiknál csinálom, mert így sem termelődik a rosszban elég. Jajjjjjj....

Veronika mi minden este fürdetünk, szerintem jól esik Bátornak, bármennyire is sír, és ezzel is próbáljuk kialakítani a jövőbeli napirendet.

Magnoli a múltkor Bátor is pelus nélkül kakilt, hát meglepődtem.
:lol: Még jó, hogy volt alatta egy textilpelenka. Hirtelen nem is tudtam, mit csináljak. :lol: Jó gyorsan visszaállt a szervezeted, én már el is felejtettem, hogy nemsokára mensi manó jön, jó volt nélküle. A 6 hetes kontroll vizsgálaton mi lesz?

Csalexandra hát igen, egy hajmosás aztán szuper dolog tud lenni!
:lol: Bátor mindig pelus csere után kakil... szereti a tiszta pelust. :D

Bozza én tegnap próbáltam ki a fekve szoptatást, de valahogy nem jött be. Bátor elkezdett nagyon sírni a vége felé, lehet hogy nem tetszik neki, hogy az oldalán fekszik. Ti hogy csináljátok?

Kat Bátort én is gyakran teszem hasra, de éjjel hátra, mert általában ha akkor megfordítom, tuti felébred. :shock:

Amidalaah nem semmi, milyen sokat aludt Marci!! Remélem majd egyszer nálunk is eljön az éjszakák átalvása. Várom!! :D

Nusildi míg Bátor nem született meg, úgy gondoltam, másfél óra alvás semmire sem elég. Most pedig fizetnék is érte. :lol: :lol:

Az altatásos videót köszi, éjjel kipróbálom.
Eléggé kivagyok, a sógornőm elment a munkahelyváltása miatt orvosi alkalmasságira, és csináltak méhnyakrászűrést nála, és P5-s lett. Ez a lehető legrosszabb eredmény. Holnap megy vissza a dokihoz, egy másikhoz, hogy megismételjék a vizsgálatot, jajjj nagyon aggódunk miatta. 23 éves, és minden évben jár ellenőrzésre, és ami a legdühítőbb, hogy októberben volt, és az P0-volt, de nem mondták neki, hogy ez mit jelent, ő meg azt hittem, hogy ez jó eredmény. De most hogy utánanézett kiderült, hogy ez azt jelenti, hogy meg kell ismételni a vizsgálatot. Hát milyen orvos az ilyen, aki nem magyarázza el, mi a teendő????? Reméljük, valami tévedés történt...

Kép
savariaa
Érd

Megint elszállt amit írtam, így csak röviden:
Savariaa, köszönöm a szülés történeted, elég kemény :( Remélem azzal is közelebb jutottál a feldolgozásához, hogy leírtad!!! Barátnőmnek volt egy kicsit hasonló a szülése, de őt a mekóniumos magzatvíz miatt azonnal tolták a műtőbe császárra, ill a szülésznője végig vele volt és bátorította - fogta a kezét, elmondta mi fog történni. A Te szülésznőd is igazán segíthetett volna ennyivel, akkor biztos nem kerít ennyire hatalmába a félelem, mert gondolom ez volt a legrosszabb az egészben :( Sógornőd jól kifogta a dokiját, mi az, hogy ezt nem magyarázza el????? Remélem minden rendben lesz vele, ez is elég ijesztő :(.
A hosszú alváshoz szorítok, nincs is annál jobb érzés!!! Ja, de - amikor mosolyognak :) :)
Picur, nálunk nincs újszülött kontroll - helyi specialitás lenne?
Ildi, nekem is vannak problémáim, tornától jobb, de nincs sok időm rá. Remélem elmúlik, Bence után is volt.

Szandi, én addig mértem,aíg megnyugtatott az eredmény. :D Most napi mérlegelésen vagyunk, de az is inkább a kíváncsiság miatt van, mert hol előtte eszik, hol utána. Így nem igazán hiteles, de az látszik, hogy gyarapszik.

Kép

Kép
amidaalah

Savaria, megküzdöttetek Bátorért, le a kalappal előttetek! Most már túl vagytok rajta, ez a lényeg. Bátor szépen gyarapszik, és valóban, fájdalommentes szoptatás nincs. Legalábbis nekem sem adatott meg, lehet, hogy vannak olyan szerencsések, akiknek igen, azokat én irigylem rendesen!

Szüléssel kapcsolatban egyetlen apró kérdés fogalmazódott meg bennem... Miért nem lehet a szülőszobán egy ultrahangot készíteni??? 9 hónap alatt szétvizsgálják az ember lányát, és amikor a legfontosabb lenne, ezt kihagyják. Pedig az ultrahangon látszik a köldökzsinór, látszik a gyerek fekvése, látszik minden. És ez alapján mennyi kínlódástól kímélnék meg a leendő anyákat... Olvastam Mimi naplóját itt a Babaneten, neki a méhét is ki kellett venni, mert elbénázták Oli születését. Vártak, vártak, mint Savariánál, aztán ez lett a vége. Szóval csak ennyi a kérdésem. Miért nem csinálnak a szülőszobán ultrahangot???

picuralmos

Amidaalah, fejlődésneurológiai szakrendelésen voltunk, mint kiderült. Átnézték a gyereket (fejkörméret, tüdő-, szívhang, belső szervek áttaperálása), reflexeit ellenőrizték, kérdezték, hogy mit csinál, ha ébren van, tartja-e a fejét, fordítja-e tárgyak irányába, próbál-e fogni, nyúlni, stb.

És megdicsérték, hogy milyen erős baba... Rákezdett, eladta a rendelőt, én meg ott álltam, hogy bocsi, de éhes. :) A doki 45 percet késett... :?

picuralmos

Savariaa, jaj istenem, nagyon rossz volt olvasni a szüléstörténetedet, köszi, hogy megosztottad velünk. Ahogy olvastam, ott voltam veled a szülőszobán és drukkoltam! Persze most már a lényeg, hogy együtt vagytok és rendben van Bátor is és te is, ez pedig majd feledésbe merül jobban, ahogy múlik az idő!
Szopi, ügyes vagy, tarts ki, lesz ez könnyebb is majd. Nekem még mindig fáj a szopinál a cici, annyira erősen kapja be Barnus és amikor szopi után termelődik a tej, azt is nagyon megérzem, de ezek majd elmúlnak idővel.
Sógornőd :cry: Remélem rendben lesz!

picur, nekünk a kórházba nem kell visszamenni hála!

Sikerült aludnunk 2 órát. Lotti keltett, Barnus még alszik. Nagyon nehéz napunk volt, szerintem a front, de baba nem aludt semmit fél 6 óta, pedig babakocsiban is volt, játszótereztünk... most kicsit jobban érzem magam, hogy aludtam.

Kép

Kép
nusildi

csalexandra, nagyon helyes, hogy apa visszavitte a mérleget :D Tényleg nem jó, stresszeli az embert feleslegesen! Van amikor csak 60-at eszik a baba, mert az épp elég neki, néha nekem is elég egy alma :) Ha igény szerint szoptatsz, bőségesen van tej és a kis Hanna tudja, hogy neki mennyi elég. Amúgy ha cicit keres, lehet hogy valami fejlődési ugrásszerűségben vagytok. Én akkor adok újra cicit, ha tuti éhes. Próbálok napirendet állítani, ez a Suttogóban van, amiből amúgy nem tudtam anno sokat hasznosítani, de ez jó, a 4É, étkezés, ébrenlét, édes álom és én. Tehát baba eszik, utána nézelődik, okosodik, aztán alszik, és én magamra fordíthatok kis időt. Ha ezt viszem végig, akkor kb. tudom, hogy miért sír, éhes, vagy elfáradt a nézelődésben, álmos... nekem ez kb. beválik. Persze ma pont felülírta Barnabás, mert nem aludt semmit fél 2-ig :)

picur, jó is az, amikor elönt a tej :) Én szeretem, mert annyi magabiztosságot ad :) Lehet hogy sok idő eltelt a 2 szopi között, nem?

amidaalah, a 4,5 liter lehet hogy sok :) Valahol azt olvastam, hogy az sem jó, ha túl sok folyadékot iszik a szoptatós anyuka és csak annyit igyunk, amennyi jól esik, nem szabad erőltetni se. Én amúgy szintén nagyon rossz ivó vagyok, volt vesekövem is anno pont emiatt, én napi 2-2,5 litert iszom, ennél többet tuti nem tudnék, csak az első héten ittam kb. 3-3,5 litert, hogy beinduljon a tej.

Kaka, nálunk sok van. Ma pl. már 5X kakilt. Persze valamikor nem sok van benne, de az is kaki :)

Jaj, jön a vihar, jó hogy de. játszóztunk, ma itthon van Lotti, mert nincs ovi, de nagyon húzós volt a nap így hármasban, úgyhogy július 1-től már látom, hogy mi vár rám ...
nusildi

Ildi, az az érdekes, hogy nem telt el több idő, ugyanúgy feküdtünk, és ugyanúgy keltünk, mint eddig. No mindegy. Ennek gyógyszereként ma 3.45-kor kelt a Drágám, 4.30-ig evett, majd 7.30-kor keltünk, és kezdődött a nap egy újabb szopival. :) Most is alszik, megmutattuk neki, hogy milyen a vihar. Hatalmas szemekkel bámulta a zuhogó esőt, olyan édes volt! :) Az eddigi viharokat átaludta, ez volt az első, amit látott.

A 4É-t én is igyekszem tartani, szerintem jó.

picuralmos

Savariaa, még a fekve szoptatáshoz, Picur hanyatt fekszik, úgy szopizik. Oldalt ő sem szeret sokáig feküdni. Próbáld meg így, hátha bejön. :)

Az jutott eszembe még a kontrollal kapcsolatban, hogy lehet, hogy azokat hívják csak vissza, akiknél gond volt a szülésnél. Nálunk ugye csak 6-os volt az APGAR, nem sírt fel, elkékült stb...

picuralmos

Savariaa,
erosen Palmi szuletesere hasonlit a torteneted... nekem annyival volt jobb, hogy az en dokim nem varatott 12 orat, 2 ora utan mondta hogy varhatunk ugyan, de az ilyenek szoktak lenni az elhuzodo vajudasok es a vegen lehet hogy ugyanugy csaszar, mert a baba elfarad a hosszu vajudasba, leesik a szivhangja, ezert feleslegesnek erzi hogy varjunk es szenvedjek... nagyon sajnalom hogy ennyi ideig hagytak szenvedni...

Raadasul olyan hirtelen csaszaroztak meg, hogy fel se keszulhettel ra, az is rettenetesen kikesziti az embert... bar nekem meg pont az volt a bajom, hogy meg 2 oran at kellett varjak a csaszarra miutan megtudtam hogy az lesz, mert zsirosat vacsoraztam es ki kellett varni a 6 orat a mutethez... es akkor nagyon rossz volt hogy feleslegesen vajudok meg 2 orat mikor ugyis csaszar... de a te torteneted fenyeben meg mindig sokkal jobban jartam...

Lanyok,
Palmi tegnap estere belazasodott, 39 fokos volt, alig elt... Panadol nem vitte le, 2 oraval kesobb adtam Nurofent, az igen... aztan reggelre mar megint 38.4 volt, kihivtam a gyerekdokit... Nurofen ment tovabbra is, de amellett!!! felment delutan 40-re, a lazcsillapito kup huzta vegul le 37.4-re orak alatt... most alszik mar, vele alszom, ejjel majd nezegetem a lazat, mint tegnap ejjel...

Adrit elkulonitettuk, remelem nem kapja el... en vagyok Palmival, apa meg Adrival teljesen elszeparalva mar tegnap este ota... csak addig csereltunk most este, amig Adrit megfurdettem...
Drukkoljatok hogy ez a magas laz huss, muljon el! ...es hogy babacska ne kapja el...

Kép

Kép
sz.veronika

Jajjj Veronika, reméljük, hogy "csak" olyan lesz, jön és megy is! Doki mit mondott mitől szökött fel ilyen hirtelen Pálmi láza?

Savariaa történetében én sem értem, hogy miért hagyták szegényt ennyi ideig gyötrődni, pláne, hogy volt fogadott orvos és szülésznő is...

picuralmos

Amugy Adri tegnap ota 6 helyett mar csak 5-szor eszik :shock:
Este tartja mostmar az egyszeri 7 orara majd 5 orara valo evest, a nappaliak meg 4 orasak.
Kar hogy este 7-8 korultol indul a hosszu kimaradas, igy ejjel 2-3 korul eszik... kicsit tolni kene... :)

Holnap meg az elso oltas... 4 korul gondoljatok rank... Palmi betegsege miatt megoldodott, hogy melyik programra menjek (ha emlekeztek Palminak az oviban kellettem volna pont az oltaskor, de igy most "megoldodott", oda nem megyunk a laza miatt... jobb megoldast is el tudtam volna kepzelni... :( :) Ugyhogy Adrit viszem az oltasra...

Picur,
nekunk se kell a korhazba visszamenni... lehet tenyleg az apgar miatt...

Ildi,
en beadom Palmit csaladi napkozibe az oviszunetre... igaz o oda jart ovi elott 2 evig ugyhogy ismeri... nektek nincs valami ilyesmi a kozelben? Be lehet adni fel napra is vagy heti 3 napra, rugalmas... ha mar csak delelott 4 oran at lekotnek az is nagy segitseg... foleg ha ebedel is bent...

Kép

Kép
sz.veronika

picur,
doki azt mondta valami virus, es 3 napig lehet ilyen magas... hogy ez pontosan mit jelent nem tudom... 3 napig nem baj, utana baj, vagy hogy szerinte max 3 nap es vege? Na majd kiderul...

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa, megkönnyeztem a történeted, egy hős vagy.....itt a legrosszabb a félelem az ismeretlentől volt szerintem, én is ilyen vagyok, muszáj tudnom mi lesz, mit várhatok, akkor jobb

Picur, igen az Apgar miatt kellett visszamenni, visszahívják akinél volt valami, örülök, hogy minden ok, bár ezt a képek alapján is látni :wink:

Ildi, én is a 4é-t próbálom követni, a másik kettőnél nagyon bejött....Zalán magától alkalmazta, Zétinél keményen oda kellett figyelnem, hogy kialakuljunk....valószínű, hogy ott már közrejátszott, hogy második baba volt

Veronika, ez a tipikus '3 napos láz' betegség, általában 2-4 éves kor körül jön elő, 3 napig baromira magas láz, aztán mintha elvágták volna, megszűnik, utána 3-4 nap kiütéses a gyermek :? Nálunk először Zétin jött ki amikor már a végét jártam a terhességnek, azt hiszem írtam is, hogy ügyeleten voltunk.....most meg Zalán lett beteg múlt szerdán.....kórházban is voltunk (nem volt bent az ügyeletes a gyerekügyeleten, ezrét irányítottak át minket), ott meg vért akartak venni tőle....teljesen kiborultam, annyira sikoltozott, minden tiszta vér volt, elkapdosta a kezét.....úgyhogy nem engedtem tovább, nagy nehezen így is írtak neki antibiotikumot.....tüszős mandulagyulladást állapított meg nála egy kezdő orvos és a gyulladás nagyságát akarta megvizsgálni, hogy milyen gyógyszert írjon fel......nekem apukám gyerekorvos, rengetegszer volt tüszős mandulagyulladásom, sosem kért vérvételt, de egyáltalán nem emlékszem, hogy ilyeneket kért volna hasonló esetekben másnál....felírt szelésspektrumú gyógyszert és kész.......végül nagy nehezen kaptunk gyógyszert, már mondtam nekik, hogy inkább elmegyünk, aztán majd ír fel apukám neki (persze ő kint volt a Balcsin, ezért mentünk be, mert már bő 3. napja lázas volt)......másnap jöttek apukámék, halványnank látta a torkát, és már ott voltak a testén a kiütések :? Borzasztó volt az egész, leginkább az, hogy ott sikoltozott és én nem védtem meg......egyfolytában bőgtem aznap

Picúr, ezt már én is kérdeztem amióta Zalánnal készültem a szülésemre....előre tudtuk, hogy nagy baba lesz, 36 hetes uh-on 3500g-ra mérték.....előtte egy hónappal a barátnőmnek elakadt a babája a szülőcsatornában, mert olyan nagy volt a feje (uh??), viszont még annyira fent volt, hogy nem tudták a vákuumot sem rátenni.....5 doki nyomta le a gyereket addig, hogy rámenjen a vákuum.....de sikeresen meglett a bébi és semmi bajuk....kivéve, hogy a csajszi azóta nem tud teherbe esni, illetve mindig elvetél :(
Úgyhogy ezt én sem értem. Pláne most, amikor Zoárddal meg mindig kérdéses volt, hogy takarja-e a fejét a placenta avagy nem.....ott bőgtem a szülőágyon és elbúcsúztam a férjemtől, ha netán rajta lenne és baj volna.....rossz volt, na...megnyugtatott volna egy uh.

Nah,elmegy aludni, kunkáj mindenkinek :lol:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Savaria, de jó hogy leírtad, újra átéltem Veled és én is sírtam :cry:
Sajnos a szülés bizony nagyon nehéz dolog, talán a legnehezebb az életben, de ahogy írtad, Bátor mindent megért :)
Szerintem is könnyebb lett volna, ha lett volna segítséged, pl. a szülésznődre gondolok...
Remélem hamar túl leszel rajta, és mivel mindkét fajta szülést "kipróbáltad", a kistesónál már nem érhetnek meglepetések :wink:
A szoptatás sem az a rózsaszín mámor, ahogy az ember előre képzeli, nem beszélve az alváshiányról, de Bátor mosolya ezt is feledteti majd 8)
Szóval maradjunk annyiban, hogy ANYÁNAK lenni nehéz, de annál hálásabb feladat...
Veronika, jobbulást Nektek!
Ma hogy van Pálmi?

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Képzeljétek, tegnap nagy öröm ért! Felpróbáltam a terhesség előtti farmeromat (36-ost), és simán feljött!!! :) :) Hállllelúúja! Na jó, azért van még mit dolgozni. Eddig elő sem mertem venni a vékony nadrágjaimat. Annyira örülök, hogy na! :) Sajna a jó kis nyári ingeim maradnak a szekrényben, a hatalmas tejgyár miatt esélytelen... :oops:

Sandie, "gratulálok" a kórháznak, minek ügyeleten nyektetni egy 3 éves beteg gyereket, ha nem is muszáj? Szegény Zalán... Azért jobban van már?

Veronika, reméljük, hogy tényleg lezajlik 3 nap alatt, és utána vége! Jobbulást Pálminak! :)

picuralmos

Ildi, Barnusnak boldog névnapot kívánunk! ;)

picuralmos

Nem tudom, ez a 3 nap laz, 3 nap kiutesunk mar volt, vagy ezt tobbszor is el lehet kapni? Annal nem volt ilyen magas a laza... 39 feletti erteket meg sosem mertem eleteben... ha volt is lazas, altalaban 38 korul, 1-1 esetben volt magasabb.... ez a 40 elegge megremisztett...

Sajna egyelore az van, hogy amint lejar a lazcsillapito hatasa, azonnal ugrik fel 39 fole... a ma ejszakank is eleg zaklatott volt emiatt... varom a csutortokot (negyedik nap) hogy addigra tenyleg elmulik-e a laz...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, jaj szegényke, szegény Pálmi, jobbulást neki! Nagyon ijesztő lehet ilyen magas láz :(
Családi napközi, nem tudom merre lehet, de ha ide nem adtam be, mármint az összevont oviba, akkor már oda sem szeretném. Csak Lotti miatt nem adtam be, nem az óvónők miatt, mert ugye manóka azt mondta, hogy ha kevesebb is a játszótér, ő itthon akar maradni velünk. Majd megpróbálok lazább lenni, gyorsabban elindulni, nem tökölni, előre összepakolni stb.
Oltás miatt kitartást előre is!!!

picur, köszi a köszöntést :) Barnus még nem fog belőle semmit, de kapott 2 szép takarót :)

Ma végre levittem babát sétálni 11-kor. Lent elaludt 5 perc alatt, délre feljöttem vele, hogy tudjak ebédelni, erkélyajtót rányitottam a mózesre, na azóta is alszik :O Bezzeg ilyenkor jót alszik, amikor én nem tervezem, hogy lefekszem vele, grrrrrrrr!
Még jó hogy lementünk, mert jégeső esett... na megyek, hallom, most kel, majdnem 4!!!!!! órát aludt :O Éhen akar majd halni peluscsere közben...
nusildi

Jó alvás, nahát! Az én babám is aludt délelőtt másfél órát, aztán délben letettem, és még mindig alszik. :)

Na ahogy ezt leírtam, azonnal felkelt... :D De így is aludt két és fél órát.

picuralmos

Veronika, Pálminak gyors gyógyulást!!!!!!!! Adrika meg nem kapja el!! ++++

Kép

Kép
amidaalah

Koszi mindenkinek :)

Adrinak megvolt az oltas, csak addig sirt amig bent volt a tu, de aztan elvagtak :) Egy hos :) Erre anyu azt mondja, hogy a legeslegelso oltasnal nem szoktak sirni a babak.. hat ezt meg nem hallottam :shock:

Varom hogy belazasodik-e...

Kép

Kép
sz.veronika

Jottem oromhirt megosztani :)

Adri este 7-kor evett (170-et!!! :shock: ) 9-kor elaludt es 4-kor kert ujra enni! :lol: 7 oran at aludt!!! :) es egesz ejjel nem volt mar az a rozsdas olajto nyikorgasa! :lol: En meg egyben aludtam 5 orat! :) Ki gondolta volna egykor hogy ez ekkora oromet tud okozni :lol:

Palminak meg most mertem a lazat, eloszor nem lazas ugy, hogy mar nincs benne lazcsillapito! 37.1! Igaz ilyenkor hajnalban a legalacsonyabb altalaban, de eddig lazcsillapitoval egyutt se ment 37.6 ala... szoval alakulunk! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, nagyszerűűűűű! :) Akkor tényleg ez a 3 napos láza volt Pálminak is?

Picur nem lázasodott be az oltások után (mi kértük a nem kötelező pneumococcus-t is), és valóban, az első oltásnál meg sem rezzent. Direkt rákérdeztem a lázra, azt mondta a dokink, hogy ezek már más oltóanyagok, mint régen, már nem lázasodnak a gyerekek utána.

picuralmos

Picur,
ez jo hir, amit a gyerekdokitok mondott! Tenyleg nem lazasodott be Adri sem... altalaban Palmi sem lazasodott be az oltasok utan ha jol emlekszem...
Mar meg is beszeltuk a kovetkezo oltast, julius 9...

Amig Palmi itthon nem jutok gepre, pedig tobb mindenre akartam irni... na majd potolom...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,Pálminak jobbulást kívánok!
És gratulálok az 5 órás alváshoz :D !!!

Savariaa, összeszorult a szívem ahogy olvastam a történetedet ,remélem így hogy leírtad könnyebb feldolgozni és remélem idővel kevésbé rossz élmény lesz!

Picur,én is belefértem a nacimba :D olyan jó érzés volt :D !! Igaz hogy azért rám fér némi alakítás :D de azt még eltakarja a ruha :D !!

Hanna tuti front érzékeny!!Tegnap nálunk iszonyat idő volt,és Hanna egész nap vigasztalhatatlan volt,pedig előtte lévő napokban már egész jól alakultunk. Egész nap cicin akart lógni 2 óránként evett,plusz rádobott egy kis pocakfájás is. Reméljük mára már rendeződik a dolog.

Képzeljétek Apával megyünk motorozni :) elvisz egy körre :D !!!
Amíg Hanna a mamáéknál pihenget ( reméljük :D ) .

Kép
csalexandra
Sopron

korai volt az oromom, delutanra mar megint 39 fokos lazcsillapitoval egyutt... most csucsukel a hutofurdoben...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: huu, ez nem túl jó. Van valami egyéb tünete. A más hatóanyagú lázcsillapítót sűrűbben adhatod pl.: panadol-nurophen
Ki mivel mér pontos lázat?
Nekem vagy 6féle lázmérő eszközöm van, de sose sikerül

KépKép
KépKép
kat78

Lázcsillapítás:
Paracetamolos (kevés a fájdalcsillapító hatása, magas lázra kevés,gyomor jól tűri, lassan hat.
1-1,5 óra alatt)-10mg/kg 6óránként
Pl.:Mexalen, Panadol, Rubophen, Ben-U-Ron

Ibuprofenes(gyorsan és hosszan hat-8órán át, gyulladásgátló hatása is van) 10mg/kg/6-8óránként, 1/2éves kor felett
Pl:Nuropfen

Amidazophen/aminofenazon
:erős-magas lázra, görcsoldó hatású, nyugtató. Adható 3hónapos kor alatt
Pl.:Germicid-C(vényköteles), Suppositorium antipyreticum-Naturland(vényköteles),

10-15mg/kg

Szalicilsav tartalmú TILOS:vírus alatt májkárosodást okoz gyerekbél(Reye szindróma)

6óránként adható, de váltva 3óránként.
Pl.: 8.00.:Paracetamolos
11.00.: ibuprofenes
14.00.: Paracetamolos
17.00.: ibuprofenes

Noraminofenazon tartalmú

KépKép
KépKép
kat78

Ezt anno a Betesda oldaláról írtam le. Sok hasznos van ott fent

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok mamik!

Jo hogy irjatok, mikor van nyugos nap, mert Eli is koveti a semat, legalabb tudom, hogy nincs nagy baj, csak front vagy ugy allnak a csillagok, vagy valami hasonlo. :)

Mmc, sikerult megoldast talalni az agyban maszkalasra? Eli is elkezdte, nem sir ugyan, ha elakad, de koppanasig forgolodik. :lol: Es a kezeit eszeveszettul pakolja jobbra, balra. Apa szerint forgalomiranyito lesz. Veronika egy csomoszor eszembe jutsz, a szuperadri keztartas nalunk is nagyon bejon, ma reggel pedig rioi jezus-szobor keztartasban inditotta a napot. :D

Ildi, koszi a tippet, hogy az okolragas nem feltetlenul jelent ehseget, mar kezdtem aggodni, hogy feneketlen a bendoje, mert eleg gyakran a szajaban van a keze. Ilyenkor latszik rajta az izgatottsag is, kezben sem mindig tudom megnyugtatni. Viszont bofi-pozicioban nagyon szeret, de nem rossz az a kis gerincenek? (En a popsinal tartom ilyenkor es felig log a vallamon.)
Hogy figyelek-e az etkezesre? Hat sajnos en sem, egyelore eszek, ha eszembe jut, es igyekszem nem mindig csak edeset, de keves sikerrel... Viszont kb 3 kilo van meg rajtam, az nem is sok (szerintem), ellenben olyan lagytojas allagu lettem, alig ismerek a testemre. :(
Picur, grataula a 36-os nacikhoz, ram is jok a regiek, de persze azok nem 36-os meretuek... ;) Nekem is a felsokkel van gond, a mellek es a pocak miatt remesen all rajtam minden.

Savariaa, koszonom, hogy megosztottad a tortenetet, de foleg annak orulok, hogy elindult a feldolgozas folyamata. Nyilvan nem erdemes utolag filozni, de szerintem is a doki es a szuleszno hibazott, meghozza abban, hogy hagytak rettegni benneteket! Neked biztonsagban kellett volna erezni magad, mint ahogy valoszinuleg biztonsagban is voltal, orvosi szempontbol!! De tenyleg, tul vagytok rajta, Bator nagyszeru srac es ez a lenyeg.
Szopi: kovezzetek meg, de ha nagyon faj, nem erdemes kiprobalni a bimbovedot? Tudom, hogy zavarokat okozhat a szopasi technikaban, de az sem jo, hogy napi nyolcszor sir az ember a fajdalom miatt... Amugy fekve en is megprobalom oldalra fektetni, pocak a pocakhoz, de ha elkapja a ritmust (es a bimbot, ami fel percig vedovel is kegyetlenul tud fajni), akkor valahogy mindig hanyatt fordul, kiterul mint egy kis beka es csak a fejet forditja felem. De ne eroltesd, ha nektek nem valik be, van egy csomo mas pozicio!

Korkerdes: nalatok meddig tart egy szopizas??? Netto, bofi es egyebek nelkul... : D

Ildi es Sandie, ti hogyan alkalmazzatok a 4E-t? Pl ha eszik, utana nem teszitek le aludni, hanem "jatszotok"? En is olvastam a konyvet, de egyelore nagyon nem erzem a gyakorlatban.

Picur, szuper hogy jo lett a kontroll eredmenye! De edes lehetett, ahogy a vihart neztetek! Eli meg nem nagyon nez konkretan semmit, mikortol varhato hogy ram nez es nekem mosolyog? Mar ugy varom!

Veronika, szegeny Palmi, gyogyuljatok meg gyorsan!!! De irigyellek a 7 ora alvasert, ez igen!

Megyek, kulonben elmarad a fogmosas... :roll: Kunkaj mindenkinek! :lol: (kesz vagyok ettol a kunkajtol Sandie!)

Picur, mi is kiprobaltuk az umpa-lumpa dalt, szopi utan tenyleg beajult, hasonloan ahogy a videon, de masodszori kiserletezesre mar csak nezett a nagy alien szemeivel, annyira cuki volt, en jot szorakoztam!
bozza

Veronika, jól bekaptátok azt a fránya vírust. Ma hogy vagytok? Te nem kaphatod el? Mert akkor hiába szeparáljátok el Adrit, ha te is lerobbansz. Jobbulást Pálminak!

Szandi, milyen volt a motorozás? Hanna jól elvolt a nagyiéknál? :) Mi vasárnapra tervezünk egy motoros kört, remélem összejön. Remek időt mondanak! :)

Kat, de jó, hogy ezeket leírtad! Köszi! :) Ti hogy vagytok?

Bozza, nálunk az esti és a reggeli szopizás kb. 1 órát tart, a napközbeni evések kb. 40 percet. Ez után jön a böfi, ami pár perc alatt megvan. A fekve szoptatásnál Picur is kiterül, szerintem nincs ebben semmi rossz. Nekik így kényelmes. Bár az összes ilyen videón kiemelik, hogy hassal has felé, mert úgy jó. Hát úgy látszik a babák ezeket rendesen felül írják... :)

Bimbóvédővel én is próbáltam, mikor vérhólyag volt a jobboskán. Nekem ugyanúgy fájt, hiszen a vákuummal ugyanúgy beszívja a bimbóvédőbe, max. nem tudja "megharapni". Ráadásul nekem állandóan lejött a bőrömről, szóval több kényelmetlenség volt vele, mint haszna.

Szemkontaktus nagyjából 1 hónapos korban várható. Mi nagyjából akkor "üzemeltük" be a játszószőnyeget, azt azóta is nagyon szereti, egyre inkább használja már tudatosan a kezeit, fókuszál a tárgyakra, "magyaráz" az állatoknak, és próbálkozik elérni őket a kezeivel. Meg kell zabálni! :) :)

4É - szoptatás után én lehozom a szobájából, kimegyünk a konyhába, ha főzök, vagy eszek, akkor ott van velem, ha a nappaliba vagyunk, akkor meg a játszószőnyegen kapálózik. Aztán, amikor elfárad, megyünk aludni vissza a szobájába. Amikor ő alszik, akkor jön a háztartás halkabb összetevői (vasalás, portörlés, stb.), vagy néha alszom én is egy kicsit.

Lágytojás állag, ezen jót röhögtem, de tényleg találó! :D

Képzeljétek, Picur alsó állkapcsán megjelent két apró fehér pötty! E mellé literszámra folyik a nyála... Még csak 10 hetes, én azért azt hittem van még egy kis időnk. Lesz legalább 1 hónapunk a hasfájás és a fogzási fájás között... :roll:

picuralmos

Picur,
hu, tenyleg... lassan meg mar a foguk miatt fognak nyuglodni... sanyaru ez a baba-let! :)

Bozza,
nalunk a tapszer elfogyasztasa az uvegbol max fel ora. A gyerekdoki is mondta hogy annal tobb ne legyen... de ahogy picur irja reggel es este a ket nagyobb evesnel elkepzelheto hogy tovabb tart.

Ma ejjel ujabb rekordot dontottunk...
utolso kaja este 7-kor volt, 9 korul aludt el, de kozvetlen elotte meg ivott par korty tapszert (nem tudtam miert nyuglodik, gondoltam megprobalom a kajat es meg 30 ml lecsuszott a bealvassal). Ezek utan hajnal 6-kor mar en ebresztettem, mert mar 9 oraja aludt...

Palmi most reggelre ujra laztalan, de ha delutanra ujra felmegy, akkor antibiotikumot kell kezdenunk... ejjel 2-kor meg lazas volt...

Kat,
koszonjuk a lazcsillapitas infot, hasznos! Azt nem tudtam hogy 3 orankent felvaltva lehet adni, a tobbit igen... mi Nurofenezunk, ez ugy 2 ora alatt viszi le 38 ala a 39 fokos lazat, egyszer kellett a kup, mikor mar 40 fokos volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok!!!

Hanna 2 napja nagyon sokat vissza bukik. DE nem úgy ahogy szokott,hogy böfi és egy kis kaja...hanem szinte két evés között folyton bukik és olyan sokat! Megijedtem már, mert szerintem ez már nem normális. Nyűgös is nagyon. Megmértem a lázát ...de 37,2 lett. Most az láz,hőemelkedés vagy mi? Totál kivagyok. Nálunk soha senki nem volt beteg se kisgyerek se csecsemő úgyhogy nincs tapasztalatom.
Mi lehet a baj? Miért bukik ennyit. Ha keveset eszik akkor is csinálja.
Felhívtam a dokinkat aki természetesen szabin van.
Kicsim megijedtem. Apa most beteg nálunk,lehet hogy Hanna is elkapta tőle?
Csináltam neki nagyon nagy hígításban teát,attól kicsit megnyugodott ,de a nyügi megmaradt.

Kép
csalexandra
Sopron

37.2 az normalis babanal, meg csak hoemelkedesnek se mondanam... Adri is volt ennyi mikor semmi baja sincs.
38 felett laz. popsiban merve meg 38.5 felett laz csak.

a bukas hanyas ha nagy mennyiseg. ugyelet sincs amit fel tudsz hivni?

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Lányok köszönöm szépen az együtt érző sorokat, amiket írtatok a szülésemmel kapcsolatban. Kicsit féltem, mit fogtok szólni, mert sokszor úgy gondolom, hogy talán én vagyok túl gyenge és érzékeny, és ami velem történt másokat nem viselt volna meg.
Bátorral tegnap voltunk koponya, hasi és csípő ultrahangon. A kis súlya miatt kellett ilyen korán mennünk, illetve a férjem családjában nagyon gyakori a csípőficam, így külön kértünk a gyerekorvost a korai beutalóért.
A jobb csípője éppen hogy határértéken belül van, a ballal minden oké, csak annyit kell tenni, hogy gyakran aludjon hason. Koponya ultrahangon minden rendben volt, a hasin az egyik vesében van egy kis folt, ami a doki szerint legnagyobb valószínűséggel felszívódik, kérdeztem, hogy mit okozhat, annyit mondott, hogy vesemedencegyulladásra hajlamosabb lehet, de ezt ki szokták nőni, fél év vagy kicsit több után kell csak visszamenni. Bízom benne, hogy eltűnik majd. Persze Bátor rögtön lepisilte a dokit, szóval minden rendben a veséjével. :lol: Ja és olyan meleg volt a vizsgálóban, hogy a fenekemen is folyt a víz... és nagyon jól ki van találva, hogy le kell fogni a babát de ezt csak úgy lehet, ha leguggol az ember... hát kikészültem.
Tegnap rekord mennyiséget vacsorázott, 130-at evett, csak néztük a mérleget, hogy jól látjuk-e, és ezek után 4 és fél órát aludt, nekem majdnem 4et sikerült, hát komolyan, szinte túl aludtam magam. :lol: :lol:
Múlt héten kaptunk egy levelet, amiben azt írták, hogy eltérést találtak Bátor egyik eredményében, ami anyagcserével kapcsolatos, és hogy meg kell ismételni. Na hát már csak ez hiányzott, összezuhantam, hívtam a gyerekorvosunkat, mert ez úgy van, hogy küldenek egy papírt, és arra kell rácsöpögtetni a vért, és postán kell visszaküldeni. Rendes volt, nyugtatgatott, mondta, hogy ez elég gyakori, és már jött is, megszúrta Bátor sarkát, jajj szegényem hogy sírt. A rossz eredmény leggyakrabban az okozhatja, hogy amikor leveszik, még nem eszik megfelelő mennyiségű anyatejet. Holnap telefonálhatok az eredményért, úgy izgulok. Szóval egy állandó aggódás az élet.

Amidalaah teljesen jól írtad, nekem a legrosszabb a szülésben a bizonytalanság, a félelem és a kiszámíthatatlanság volt. A szülésznőm azt mondta, hogy végig mellettem lesz, de aztán mire bemosakodott és beöltözött, már kint is volt Bátor,és ő vitte ki a férjemnek, így sajna nem volt mellettem.

Picur én sem tudom, hogy vajon az ultrahangon láthatták volna-e a köldökzsinórt... de nem is akarok már erre gondolni.

Nusildi jajj akkor neked még mindig fáj a szopi... hát akkor nekem még sok fájdalmas szopi van hátra, azt hittem, 1 hónaposan már meg sem érzem. :shock:

Veronika, hát nem tudtam felkészülni a császárra, ez is rossz volt, de ez valamennyire az én hibám is, hisz egyáltalán nem is készültem császárra. Lehet, hogy ha agyban azért ezt a lehetőséget is felvetem és nem csak a hüvelyi szülést, akkor könnyebb lehetett volna. Pálmi jobban van? Adri milyen jókat alszik!!

Sandie az ismeretlentől való félelem a legrosszabb, én is olyan vagyok, hogy szeretem tudni, mi vár rám. Amikor a szülés előtt voltunk megbeszélésen a hüvelyi szülésről részletesen beszéltünk, de a császár csak a "rossz" kifejletként került szóba.
A kunkájon mindig nevetek! :lol: :lol:

Magnoli leírnád milyen lesz a 6 hetes kontroll? Mire készüljek? A fájdalomtól való félelem elég komolyan része lett a szülés óta az életemnek... Amúgy más császár után, mint hüvelyi szülés után a vizsgálat? Vajon lesz rákszűrés is?

Csalexandra jó motorozást, vigyázzatok magatokra!! Hannának jobbulást, nem tudom, mi lehet ez a gyakori bukás...Nem tudod felhívni a gyerekorvos helyettesét? Remélem jönnek a tapasztaltabb lányok és segítenek.

Bozza a bimbóvédővel is ugyanúgy fáj a szopi, mert nekem a vákum fáj, amikor szívja, és a bimbóvédővel ugyanolyan. A szoptatási tanácsadó pedig azt mondta, hogy azzal nehezebben gyógyul a bimbó, mert amíg szopik, addig az anyatej bemegy alá és befülled... Nem könnyűűű.
Én is úgy gondolom visszagondolva a szülésemre, amit bevallom mindennap többször megteszek, hogy jó lett volna néhány nyugtató szó, de én úgy gondolom, hogy annyi minden történt, és olyan gyorsan kellett lépni, hogy nem volt erre lehetőség. Könnyebb lett volna, ha a férjem ott lehetett volna velem.

Lányok nektek mi a véleményetek a cumiról?

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Szandi, a popsiban mért hőből le kell vonni fél fokot, az adja meg a normál testhőmérsékletet (én is beugrottam ennek a 37,2-nek ;)). Ha bágyadtnak, aluszékonynak látod Hannát, inkább vidd be az ügyeletre, vagy a gyerekrendelőbe, az orvosotok helyetteséhez, vizsgálják meg. Az a biztos.

Savariaa, látszik a köldökzsinór az ultrahangon, mi láttuk, ahogy Picur "játszott" vele. De igazad van, ezeken már ne rágódj, túl vagytok rajta, és ez a lényeg. Anyagcsere-vizsgálattal minden rendben lesz, tuti! :)

Cumi nálunk nem jött be, inkább az ujját használja Picur, de igaza van, az mindig kéznél van. :)

picuralmos

Sziasztok,
Savaria, pont ma voltam a 6 hetes komtrollon.
Nőgyógyászati vizsgálat volt, hogy összehúzódott-e a méh, szerencsére igen.
A sebet is megnézte az orvosom, az is ok.
Rákszűrés fél év múlva lesz.
Ha a baba már "elindult", illetve elfolyt a víz, már nem lehet ultrahangon látni.
Amúgy a Jánosban van mobil Uh készülék, az egyik cétégémnél pont azzal vizsgáltak egy szülő nőt a szülőszobán, biztos Nálad is használták volna, ha lehetett volna...
Lassan túl leszel az élményen, csak idő kérdése...
A szoptatás fájdalma is csökken ha már "alkalmazkodtak" a szövetek, de ahhoz is idő kell...
KITARTÁS, ügyes vagy, menni fog!
Drukkolok Bátor ismételt vizsgálatához!
Alexandra, a nagy mennyiségű bukás=hányás, irány a doki, nehogy kiszáradás és emiatt kórház legyen a vége...
Sandie, a kunkáj übercuki!
Úgy szeretném ezt én is minden nap hallani, de újabban már délután sem alszunk, nemhogy este...
Vergődünk a "kákócsapdában" (hehehe, köszi Bozza)...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok, igazi motoros banda ez a majusi forum! Bevallom, en szerintem meg sosem ultem motoron, mi az autokazos fajta vagyunk es altalaban szornyulkodunk, hogy milyen eletveszelyesen motoroznak egyesek. Persze nem ti, hanem masok! ;)

Azert kerdeztem a szopizas hosszat, mert nekunk az alapos szopi sem tobb 30 percnel, de altalaban inkabb 20-25. Bar lehet, hogy csak nem eszik meg annyit, hogy tovabb tartson... Most mar nem halogathatom, be kell szereznem egy babamerleget. Eddig szepen gyarapodott, konkretan kezd szuk lenni az 56-os rugi, illetve anyai osztoneim azt sugjak hogy elegedett baba, de megis kivancsi vagyok mennyit eszik.
bozza

Savariaa, igazad van, mert amg a vakumot megszivja, addig mindenkepp faj... Ennagyon szegyellem, de akkor egyszeruen karomkodnom kell. Igyekszem angolul, hogy ne ertse :D F*** it, f*** it...
De jo hogy irtatok a lazrol - persze a nem jo, hogy betegseg kapcsan, gyogyuljanak a kismanok!!!!- mert nekem is meggyult vele a bajom. En Eli fejet ereztem melegnek, miutan kivettem a kisagybol, de fogalmam sincs, milyen meleg alapbol egy babafej. Szoval kiprobaltam a promo csomagban lelt lazmeros matricat, 38 fokot mutatott, tejoeg, paraanyu bekapcs. Viszont nem tudtam megmerni a kis fenekeben, egyszeruen nem birtam bedugni... :( De tokaban 36, 9-t mutatott, aztan mar a feje sem volt meleg, biztos csak a kisagy meleget ereztem. Szoval akkor a babak 37 korul jol vannak?

Magnoli, de jo hogy mar tul vagy a 6 hetesen - biztos apa is orul ;) - es szuper, hogy minden ok! Nekunk meg harom het addig... Kakocsapda pedig mondjon le! De tenyleg, nem javul a helyzet??:(

Hopi, furdesido van, anya meg itt teblabol a forumon, nem lesz ez igy jo... puszi es kunkaj!

Kép
bozza

Sziasztok!

bozza, szerintem a böfipozíció nem árt a gerincének. Nálunk is sokat van így Barnus. Ha nagyon kényelmetlen neki a pozitúra, úgyis jelez, mocorog. De jó neked, hogy csak 3 kiló van rajtad, még ha lágytojás állagú vagy is (lágytojás, nagyot nevettem rajta, de megértem mire gondolsz :) ). Nekem a 10 kiló plusz nagyon sok :(
4É, nálunk úgy van, hogy eszik babó, aztán böfi, utána beteszem a kiságyba, hogy nézegesse a zenélő forgóját vagy épp valamit, amit oda teszek vagy ahol én vagyok a nappaliban, ott rakok neki játékot, amit nézhet. Utána figyelem, hogy mikor fárad el, ásítozik, nyűgösködik, akkor altatom. Nálunk akkor jön a cumi, a susogás, adott esetben ringatás és utána jövök én, pihi, net, kaja, ilyesmi. Szóval elviekben beválik, de persze sokszor felülírja a sors, mert cicizés után valamikor bealszik és akkor persze nem keltem, hogy na most akkor okosodj az ágyban :)

picur, jó korán jönnek a fogacskák! Nálunk 4 hónaposan jött ki Lottinak az első alsó fog, rá két hétre a másik mellette lévő. Előtte már 1-1,5 hónappal ömlött a nyála és a keze állandóan a szájában volt.

Veronika, hú, jó nagyot aludt Adri :) Akkor most már te is tudsz azért pihenni? Hogy van Pálmi?

csalexandra, nyugi, a bukás normális! Én nagy "bukásszakértő" vagyok, nálunk Lotti iszonyat sokat bukott. Néha olyan mennyiséget, hogy kész voltam, naponta 4-5 alkalommal öltöztünk át, mert rám rakott egy csomó tejet+persze magára is. Amúgy nagyon csalóka, sokszor azt hiszed, hogy litereket tett ki, mert amúgy pár ml is nagyon soknak tűnhet. Nálunk a bukás kb. 1 hós korában kezdődött és tartott 8-9 hósig, amíg nem ült magától. Azt mondják, hogy amíg szépen fejlődik, hízik és nem sír nagyon (tehát nem valami komoly reflux), addig természetes. Nekünk a gyerekorvos egy idő után furi zselé állagú dolgot adott, amit a szopik előtt kellett beadni, bekanalazni neki, ez kb. 3 hós korától ment, hogy a tejet lent tartsa, de ugyanúgy bukott. Fontos, hogy minél többet böfizzen és az ágyat is meg lehet emelni kicsit a fejrésznél.
Anno aggódtam én is ezen, a szopis tanácsadó ezt írta rá:

"A bukással általában akkor érdeme s foglalkozni, ha kevés gyarapodás társul mellé, a túrós bukás lehet tehéntejérzékenység jele , különben pedig mosási probléma.
Igen, a picik záróizma tényleg renyhe sokszor, de ha jó a súlynövekedés, akkor semmi gond, ez majd rendeződik, addig meg a sok szopival okés a dolog.
Bukhat frisset, ha az elsőtejtől tele lett a pocakja, de még szeretne zsírosabbat szopizni, akkor csinál helyet a 2.fogásnak:)
Minek sűrítőt adni, ha jó a gyarapodás?nem értem:( viszont elveszi a pocakban a helyet a tejcsi elől. "

Szerintem ne aggódj rajta!

savariaa, kitartást a szopival, most már nem úgy fáj azért, mint az elején, inkább az fáj, hogy erősen szívja a cicit, ugye most már jóval erősebb, mint 1-2 hetesen.

cumi, nekünk nagyon bevált Lottinál, ezért reménykedtem benne, hogy Barnus is elfogadja. Amikor nyűgös és én már nem akarok újra cicit adni, tökéletes megoldás, így apja is tudja altatni, cumitól ált. megnyugszik. Nekem jobb megoldás, mint ha az ujját szopogatná, később is mondják, hogy a cumit el tudod tőle venni, a kezét nem. Amúgy altatáshoz használjuk, én nem szeretem, ha egész nap a gyerek szájába van a cumi, de jó találmány az egyszer biztos :) Próba szerencse!

bozza, az alapos szopi nekünk se több 15-20 percnél, utána mindig bóbiskol, bealszik, akkor jön a böfiztetés, hogy megébredjen. A promo csomagos lázmérő matricán én még aznap kidobtam :) A babák ált. melegebbek is, a 37 fok az szerintem teljesen jó.

Most hogy jön ez a kánikula anyukák, akik szoptattok, nem féltek tőle??? Úgy értem, hogy izzadás, összeizzadás babával, emiatt nagyon fok vizet kéne inni, így is megiszom a napi 2 litert, de azt sem könnyen... és ilyenkor adnátok babának vizet is? Oké, hogy a szopinál az előtej a szomjoltó, de mi is megszomjazunk nagy melegben akár félóránként, akkor mindig ciciztetnétek?

Mi megvagyunk, Barnus továbbra is szépen eszik, éjjel kel még ált. 1-2 körül, utána alszik még 5-6 óráig kb.,akkor kezdődik a napunk. Tegnap bevállaltam egy játszózást ovi után hármasban, de sajna fél óra után már jöttünk vissza, mert baba felébredt és nyűglődött. Hát nem egyszerű 2 gyerekkel...
nusildi

Sziasztok!

Látom, mindenhol zajlik az élet.

A hétvégén megjártuk Mátészalkát, meglátogattuk anyósomat, meg persze Boti-mutogatás volt az ottani ismerősöknek.
Boti jól viselte az utat, nem volt semmi gond.
A legnagyobb "gondot" az okozta, hogy mikor induljunk úgy, hogy Botit ne az autópálya közepén kelljen etetni, az út Liza alvásidejére essen stb. Indulás előtt 2 óráig csak pakoltam...
Boti túl van élete első kocsmázásán :) Kávét akartunk inni, de a cukrászdában nem volt, úgyhogy beültünk a mellette lévő kocsmába, illetve a teraszára. 2 gyerekkel kicsit kilógtunk a törzsközönségből :)

Meglátogatott minket a koszmó-manó :) Most próbálom olajjal és dörzsöléssel leszedni, tegnap lejött a nagy része, ma megismétlem. A neten napraforgóolajat írnak, de én inkább extra szűz Bertolli olívaolajat kentem Boti fejére, adjuk meg a módját :) !
Ha nem boldogulok akkor pedig kipróbálom a Babe sampont, Lizánál elég volt az olajos móka és vissza sem jött többet.

A kezdeti szoptatási nehézségek úgy tűnik megoldódtak, de nem akarom elkiabálni. Sokat használunk bimbóvédőt, mert úgy látom azt Boti jobban be tudj kapni, de van amikor anélkül is megy.

Nusildi,
még jó hogy írtam, hogy van nálunk napirend...
most újra átvariáltam mindent, mert most mással próbálkozok, úgyhogy most este fél 10-kor fürdetjük Botit.
Lányok ahol több gyerek van, hogy oldjátok meg, hogy este mindenki meg legyen fürdetve és mindenki vacsorázzon időben? Kíváncsi lennék! Azt nem szeretném, hogy férjem külön vacsorázzon és fürödjön Lizával, mert jó lenne "család üzemmódban" tölteni az estéket, ezért megy a variálás...

Amidalaah,
Marci igazi party-arc :) ha szereti a jövést menést. Több gyerekkel ilyen jó időben úgysem tud az ember otthon ülni.

Picur,
engem is el szokott önteni a tej, de én ezt nem szeretem. Mesélte a védőnőm, hogy nála is ez volt. Amikor befejezte a szoptatást le kellett cserélnie az ágybetétet, mert ki se tudta tisztítani a foltokat... Van hogy én is átöltözöm az éjszaka közepén, utálok melltartóban aludni.
Ha megkezdődik a hozzátáplálás és kimarad 1-2 szopi akkor majd el lehet hagyni a betétet és a melltartót is éjszakára!

Csalexandra,
jó ötlet volt hogy visszavittétek a mérleget. Azt nem írtad meg hogy végül mivel tudtad lenyugtatni Hannát, mi vált be nálatok?

savariaa,
köszönjük, hogy megírtad a szüléstörténeted. Nem akarom ismételni a többieket. nagyon rossz amikor leesik a szívhang. Nálunk most 1x esett le, de rögtön küldtem ki a férjemet, hogy szóljon valakinek, hogy van ami nem oké. Az is megviselhetett még téged, hogy aznap éjjel semmit nem aludtál, tehát eleve fáradt voltál idegileg is. Az a lényeg hogy Bátorral minden rendben van.
Sógórnőddel mi a helyzet? Mit mondott a doki?

Mi használunk cumit, nekem nagy segítség, de kizárólag alváshoz. Én sem szeretem, ha egy gyerek szájában állandóan a cumi lóg. Ha Liza elalszik én mindig kicsempészem a szájából a cumit. Próbálom, most leszoktatni róla, mert mintha az első fogai már kicsit kiállnának a cumitól. Van valami ötletetek a sikeres leszoktatásra?

Veronika,
hogy van Pálmi?
170 -es kajálás :) mindig ez az adagja Adrinak vagy adsz neki valamennyit és ha kér még akkor van repeta? Én azt hittem, hogy a tápszeres babák nagyjából ugyanannyit esznek 1-1 étkezés alkalmával.

Bozza, az ágyban vándorlás nem oldódott meg. Párnát nem merek mellé rakni, mert az alá is mászhat.
Nálunk egy szopi 25-30 percig tart általában, de az elején volt úgy hogy 40 perc alatt evett 10 ml-t!

Magnoli,
tápszer vs kaka fronton mi a helyzet?

Kép
Kép
mmc

Ildi, de jó, hogy neked ilyen lelkiismeretes szoptatási tanácsadód volt! Nálunk a védőnő elvileg az, de a "tedd cicire" tanácsnál tovább nem jutottunk. Sokkal többet segítettetek ti. ;)

Meleg, úúúúúútálom, hogy ennyire összeizzadunk. Mert ugye, ha nyűgös, felveszem, utána nyűgös mert melege van, aztán meg nyűgös ha leteszem. No? :D Én már forralom neki reggel a vizet, ha két szoptatás között kell, legyen neki mit adnom. Általában 2,5 óránként cicin van, és rengeteget eszik (tegnap reggelre széthugyálta az ágyát :D), így még a víz nem kellett, de már készülök. :)

Mmc, én sem szeretem, ha elönt a tej. Én nem tudok csak pizsiben aludni, nekem kell top, és alá a melltartóbetét. Melltartóban nem tudnék aludni, nyomnak a pántok-kapcsok, kényelmetlen.

Magnoli, sajnálom, hogy "csapdába" kerültetek! Ezek szerint az új tápi sem vált be?

Szandi hogy vagytok?

Veronika, Pálmi gyógyulgat?

Több-babás lányok, minden elismerésem a tiétek, komoly logisztika lehet elindulni a babákkal.

picuralmos

Savariaa,
vesefolt mondjon le! :)
Gratula a 4 órás alváshoz!
Drukk az újabb vizsgálathoz :(

Cumi: én ha nyüglődik adom... párom tömné a szájába mindig, úgy kell visszafognom hogy csak akkor ha tényleg kell... de elég változó, van hogy elalváshoz sem kell...

Picur,
én meg örülnék ha az ujját cumizná, Pálminál megszívtam, hogy évekig éjszaka 4-5-ször keltünk mert sírt a cumiért... csak vissza kellett dugni a szájába és aludt is tovább... hátránya, hogy ha majd nyúlkál és koszos lesz a keze, azt ugyanúgy bekapja... legalább edződik az immunrendszere :D

Magnoli,
gratula a 6 hetes kontrollhoz! :)

Bozza,
szerintem teljesen jó, hogy ha 20-25 percet szopizik.

Ezen a kunkájon én is szétröhögöm magam, ez lesz a fórum elköszönésünk :D

Ildi,
Pálmi még beteg, úgyhogy hiába alszik Adri... meg az a baj, hogy ő ezt a hosszú alvást tök korán kezdi meg, Pálmi viszont csak 11 felé alszik el... szóval ez is sok időt elvesz belőle... pluszban még éjszaka most mászkálok át Pálmihoz lázmérőzni, lázcsillapítózni...
Dokit hívtam, mert azt mondta, hogy ha 3 napon túl lázas, akkor antibiotikum... viszont tegnap (4-ik nap) már csak estére ment fel... azt mondta várjuk akkor még ki a mai napot... eddig láztalan, de tegnap is csak 5 után indult el felfelé...

Tegnap mi is játszóztunk, Adri nem aludt a babakocsiban, úgyhogy folyamatosan ringatni kellett, mászkálni a kocsival... Pálmi pl. hintázott én meg róttam körülötte a köröket babakocsival :D

mmc,
kocsmázás :D
Koszmóra én is pont megvettem a Babe sampont, már egyszer használtuk is... én még nem venném észre Adrin, de így, hogy Pálminál volt, már látom,felismerem az első jeleit...

Én is ezerrel agyalok a napirenden :) Adri sajnos nem hajlandó később enni, hisztizik 7 körül az utolsó kajáért, akkor is, ha előtte 2 órával evett mert eltologattam a napközbenieket...

Én mondjuk simán aludnék Adrival 9-től, de Pálmi még bőven fent van akkor és ha nem fekszem be mellé altatni, akkor meg rögtön bepisilés van... hhh...
Pálmi meg nem bír hamarabb elaludni, még úgy sem ha nem alszik délután, pláne ha az oviban alszik délután...
Apa általában 8 - fél 9-kor ér haza, így alig vagyunk mi is négyesben...

A 170-es kajálás csak egyszer volt mutatóba :)
Eddig a kis cumisüvegeket használtuk, amibe 130 ml fér, de mikor már elérte hogy rendszeresen nagyjából kiitta, akkor pár napja átváltottunk a nagyobb üvegre amibe most 170-et keverek... akkor egyszer megette a 170-et, meg talán 2-3-szor 150-et, azóta meg visszaállhatnánk a kevesebbre, mert csak 110-120-akat...

Viszont mióta éjszaka hosszabbakat alszik, nappal sűrítette az evésést, most többször is visszatért hogy 3 órára kér 4 óra helyett, gondolom nappal kell pótolni az éjszakai nem-evést és nem az adagonkénti mennyiség növelésével éri el, hanem a sűrűbb evéssel... gondolom előbb-utóbb növeli majd a mennyiséget is...

A mennyiség amúgy furi, 1,5 hónapig túlette az előírt mennyiséget (testsúly kg * 150ml), mert 600 helyett 750-eket is megevett egy nap, most viszont 2-3 hete mikor már 750-eket kellene enni csak 600-650 között csúszik le... de amíg hízik nem aggódom :)

Picur,
ez a meleg most nagyon brutál... tegnap 6-kor voltunk a játszótéren, de még akkor is veszett meleg volt... kár hogy Pálmi beteg, húznánk már a strandra :D Jövő hétre talán összejön, csak legyen legalább 3 napig tünetmentes...
sz.veronika

Veronika,
pont erről beszéltem én is a védőnővel.
Szerinte az 5x -i étkezés kevés Botinak ( ő magától ennyiszer enne)
Azt javasolta, hogy 7-kor etessem meg, de keltsem fel 10-kor és akkor is egyen.
Szerinte túl hamar kezdi meg az éjszakai alvását és jó lenne ha ez a 5-6 órai alvás 10óra után kezdődne.
Így most 9.30-kor fürdik Boti utána kaja, majd alvás hajnali 4-ig 5-g.
Így már csak 1x kel éjszaka a 2 helyett és a 6 étkezés is megvan és este több idő marad Lizára, mert Boti később fürdik.
A Boti-fürdetéssel meg nem kell sietni, mert nem nyafog Liza, hogy éhes stb.
Most ezt próbáljuk.

Kép
Kép
mmc

Nincs időm visszaolvasni, de muszáj leírnom - Marci ma átaludta az éjszakát!!!! Juppppííí!!!! Tegnap pedig megvolt a 6 hetes kontroll, már éppen kezdtünk örülni, erre ma úgy néz ki megjött :(.

Viszont ma délután Marci cefetül van, vagy a 3 naponkénti kaki a ludas (ma még nem volt, pedig esedékes lenne), vagy a K-vitamin... Apa próbálkozott a hőmérőzéssel, de semmi eredmény nem volt.

Kép

Kép
amidaalah

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: