A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Eri Kép
A nadrágjaim szinte mind rámjönnek (kivétel azok, amelyikek derékban előtte is passzentosak voltak - a derekam nem konfekcióméretű Kép), a blúzaim közül egy sem Kép mellben "kicsit" erősebb lettem... 75Aról - most 75D-t hordok.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kirri!
Hihetetlen, hogy mekkora nagyfiú lett már...! Kép

Vadvirág
Vendég

KirriKép
Nagyon édes ez a ManócskaKép Bátran altasd az ágyatokba szerintem...az enyémek sosem aludtak ott pedig mi már bármit megtettünk volna csak aludhassunk...Kép

Puszi:Doris
doris

Orsi,
mekkora mázli!!! KépKép Hogy nekem miért nem volt ilyen szerencsém!!! 75Aról 75Dre!!!! KépKép

Kirri,
nekem is alvás a legfontosabb, nem cirkuszolok velük éjszaka, berakom őket az ágyunkba amikor felkelnek és tovább alszunk. De azt, hogy miért van az, hogy az egyik nap éjfélkor kelnek, a másikon meg csak fél 5kor, a harmadikon meg átalusszák az éjszakát vagy mind a ketten vagy csak az egyik azt nem tudtam megfejteni.KépKép
Persze nem a legkényelmesebb megoldás egy 160as ágyban négyen, jónéhány plüssállat társaságában, ráadásul legtöbbször ugy, hogy mind a két csaj teljesen rám van cuppanva és az élemre állitva próbálok aludni 3 cm-n....KépKép
Szilvi
manoca

Szilvi Kép
Azért kíváncsi leszek én a szoptatás utáni állapotára a két mellemnek... mert most nem igazán tudom elképzelni, hogy fognak ezek valaha normálisan is állni Kép Kép
(nem beszélve arról, hogy tele vannak csíkokkal. A terhesség alatt olyan 75B/C lett, de azóta megint csak jócskán megnőtt... és ez sok volt a kötőszöveteknek)

Kirri Kép
tündéri ez a babó!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok!

Nem mi rontjuk el! Kép
az éjszakai alvásról:
http://www.kismama.hu/kismamacikk.php?id=61&cid=16507

Bordásfalról van valakinek tapasztalata? A fiúk egyelőre a polcra másznak fel, talán a bordásfal jobb lenne? Kép

Eri
simones

Eri Kép
Az egészen biztosan biztonságosabb, és nem dől fel. Meg körbe tudod szivaccsal burkolni, hogy puhára essenek ill. lehet, hogy a fiúk is jobban éreznék a határokat. Nem gondolod?
csak egy ötlet volt.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Na, most talán tudok jönni bővebben, mind a 3 itthon levő gyerkőc alszik. Kép

Eri! A bordásfal már nekem is eszembe jutott, ha van elég hely, és biztonságosan lehet rögziteni.

Nálunk akkor alszanak a mi ágyunkban a gyerekek, ha betegek. Igy ők is jobban alszanak, és én is nyugodtabb vagyok, jobban szem előtt vannak. Szerencsére eddig mindig "sorban" kapták el nyavalyákat, érdekes lenne 6-an egy ágyban. Kép Meg gyereke is válogatja, Ákos bármikor elalszik az apja hasán, vagy odabújva hozzánk, Örs viszont igazából a saját ágyában tud aludni, nálunk csak forgolódik, keresi a helyét, és nem alszik.

A fiaim legújabb tudománya, hogy egyedül esznek kanállal (néha villával), és egyedül isznak pohárból. Sőt ez már odáig fajult, hogy nem is engedik, hogy segitsek nekik, igy aztán naponta 2-3-szor mosom fel a konyhát, de sebaj, fő az önállóság. Kép
Ja, és a cumisüvegről is leszoktak, most már pohárból isszák este a tejet is. Kép
A másik, hogy nagyon sokat veszekednek. Remélem ez idővel javulni fog, de most ált. ugyanaz a játék kell mindkettőnek, vagy ugyanoda szeretnének állni, vagy akármi. De ezzel együtt nagyon szeretik is egymást, klasszul tudnak néha együtt játszani, viszik a másik után a pulcsiját, szandiját, párnát, stb.
Akinek nagyobb fiai vannak: mikor lesz az, hogy meg tudjanak egyezni?

Zizi
debyand

LányokKép
Melltartótéren én már a 90C-nél tartok..bár szerintem ez már kimeríti a mell fogalmátKép
A felsőim közül szinte semmi nem jó rám, de itthon elvagyok a férjem pólóiban.
Tornázok, tornázok,de legszívesebben leszerelném az összes tükröt a házbanKép

KépKép
KépKép
kirri

Kirri Kép
Én nem merek a szopi miatt tornászni... ez hülyeség? nem befolyásolja a tejcsi mennyiségét???

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok
régóta buzgón olvaslak titeket, de eddig ide még nem irogattam (egy másik ikres fórum tagja lettem)
Most viszont Edit levelén felbátorodtam.. Én is 3asikreket váró kismama vagyok, jelenleg 19 hetes és 5 napos:-)
Eddig olvasgatva is nagyon hasznos volt ez a fórum, de akkor mostantól bátran előállok a kérdéseimmel itt is:-)

Mi éppen szombaton voltunk a Praxisban, ahol megállapitották, hogy (mindenekelőtt a horroroisztikus AFP ellenére makkegészségesek a gyerekek hálistenek) ill hogy 2 kislány és egy fiú lakik a pocakomban! Nagy öröm, hogy vegyesen vannak!
Edit, azt mondták nekem is, hogy ez azért még nem 100%, szóval lehet hogy lesz kislányod neked is! Millió kérdésem lenne hozzád ill más ikresekhez/hármasikresekhez...
nekem is programozott császár lesz, 36. hétre vagyok terminálva - saját számitásom szerint ez május 10. remélem kihúzzuk addig. Én a Margit Kórházban szülök Bp-en.
A 3 baba mellé itt a 14. kerületben sem adnak semmi segitséget, szóval majd boldogulunk ahogy tudunk.

Edit, neked mi a kitüzött szülési dátumod? És beszélt már veled az orvos arról, hogy mikor kell befeküdni, mennyivel előbb?
Kábé egyidős terhesek vagyunk, ahogy láttam, neked milyen a méhszáj-leleted (ha nem vagyok túl direkt vagy indiszkrét..)? nekem a 16. hét óta c2000-es.
A cumisüveg-téma engem is nagyon izgat.. nem tudom elképzelni a szoptatási logisztikát 3 babával! Ti mind vettetek mellszivót, vagy kölcsönöztetek?
Előre is köszi,
sziasztok

Kép
nettke

Nettke Kép
Üdv. itt is!!! Kép

Mellszívó. Én vettem Aventet, de a mostani fejemmel - bár ezt is nagyon szeretem - valószínűleg Medelát kölcsönöznék a kórházból, mert az, hogy elektromos néha sokat számít. Lehet, hogy az a legjobb, ha nem veszel előre mellszívót, hanem kipróbálod a kórházban az ottaniakat és akkor jobban tudsz dönteni.

Orsi
(VKOrsi az indexen Kép)

Orsi
KépKépKép
icsilya

NettkeKép
Én is üdvözöllekKép(Én is Margik kh-as vagyok csak végül a koraszülés miatt a SOTE I-re átszállitottak, de jó helyet választottálKép
Én is AVENT-et használtam mert nekem a korházi elektromossal meg sem mozdult semennyire sem a tej...igaz borzasztó kevés volt végig. Gratula a babákhozKép Megkérdezhetem, hogy spontán ikrek-e?

doris

Szia Orsi,

igen:-))) Téged mér felismertelek rég:-)) 2 ilyen kisfiúval, na hallod!!!
Valószinüleg igazad van, ezt kellene csinálnunk. Csak tudod, izgatott vagyok, nem sokáig leszek már mobilis (igy is naphosszat pihenek, hétvégeken járkálunk babacuccot nézni, abban is elfáradok), a nagy dolgokat (ami létszámfüggő)- 3as babakocsi, 3 kiságy+felszerelés, hordozók stb stb - babonából nem merjük megvenni, tehát az a férjem nyakába szakad, ha megszülettek a babók, és mi még kórházban leszünk. Igy aztán az "apróságokat" gondoltam, előre beszerezzük, amig még tudok mozogni és nem kell kórházba menni.
De mellszivó ügyben ténleg nem lehet előre kitapasztalni...

Kép
nettke

Doris,
köszönöm:-))
Nem, nem spontán.. hihetetlen szerencsével 2. inszemináció alkalmával készültek! Augusztusban kezdtük a "hercehurcát", szeptemberben volt a második inszem, és rögtön sikerült is, azóta sem volt semmi probléma a terhességgel (kopp-kopp..):-)
Neked is valamilyen beavatkozás, rásegités volt?

Kép
nettke

Nettke Kép
Inszemmel hármas ikrek???? ilyet se hallottam még Kép én eddig nem sok esélyt adtam sosem az inszemnek, de ezek után..... Kép Kép Kép

A babonát megértem, de biztosan nem lesz semmi baj! Pihenj sokat!!!

Mellszívóból meg amiatt is voksolnék az elekromos mellett, mert abból van két szívófejes, és úgy fele annyi idő alatt végez az ember, ami ikreknél nem elhanyagolható. Három babónál meg lehet, hogy nagyobb szükség van a fejésre... bár állítólag a szoptatás is megoldható Kép Kép Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Lányok!
Először elnézést kérek amiért ilyen régen írtam , de a lustaság és egyéb tényezők mindíg meggátoltak.

Gratulálok a pocakosoknak és jó olvasni hogy az új ikres anyukák milyen jól megoldják a " két felé szakadás problémáját"Kép
MI jól vagyunk Ricsi BArbi nagy ovisok már egész jól megszokták, nekem már csak 2 vizsgám van hátra a félévből ill. plusz 1 uv ami hááááááát becsúszott. A leltárnak is vége lesz egyszer meg a sok év nyitó munkának úgyhogy mostantól talán gyakrabban jelentkezem.
puszi mindenkinek
Csilla
bim_bam

OrsiKép
Azért nem vagyok egy S.Norbi a tornagyakorlataimat tekintveKép
Hasra muszáj "gyúrnom",mindig is hasrahízó alkat voltam-vagyok.
NettkeKép
Gratulálok a 3 pocaklakóhoz!!
Nekem Medela elektromos mellszívóm van, a védőnő anno ezt ajánlotta, habár az Avent jobban tetszik nekem.De olyan sok fajta van,pl. Chicco szintén nagyon tetszett.
Cumisüvegben mi a Nuk-ot és az Aventet használjuk,mindkettő bevált, ill.ma javasolták a Chicco fiziológiás cumisüveget.
Ezt csak azért írom,mert az én babám csak üvegből fogadja el a tejet.
(korababa volt és sok időt volt kórházban)

Volna egy kérdésem a télibabás anyukákhozKép
Ki mikor és hogyan kezdte el a levegőztetést?
Mi most "ácsorogtunk" a nyitott ablaknál 5 percet,mert szép idő volt-és a védőnéni ezt javasolta.De nekem nem világos,pl.ha holnap mínusz fok lesz,akkor is ki szabad állnunk?
És egy általán,mikor merjek álmodozni a babakocsis sétákról?
pussz
k

KépKép
KépKép
kirri

Nettke és OrsiKép
Itt Balatonfüreden van egy 3-as ikres anyuka,szintén inszemmel lettek a babácskákKép

KépKép
KépKép
kirri

KirriKép
Mi december elején jöttünk ki a PIC-ről és december végén már mentünk sétálni, addig mi is csak szellőztetve levegőztünkKép A lényeg, hogy szárazon, melegben legyen a bab és tiszta helyet kell keresni, nem szmogosatKép
Bim-BamKép
Gratula az eddigi vizsgáidhozKép Gyere gyakrabban hiányoztálKép
NettkeKép
Nekem is segitséggel - lombikkal - sikerültek a babákKép Gratulálok és vigyázz MagatokraKép

doris

Sziasztok!

Icsilya!
A név téma azt hiszem, a Dávid ( a fiam) megnyugvására elintézve.Megdumáltuk, hogy ő szólíthatja bármelyiket Alfrédnak, de nem anyakönyveztetjük erre.Azóta már felmerült nála a Sólyom és Timon nevek is.Brrr!Egyre rosszabb!
Azért lehetünk akár 1 hónapot is kórházban, mert itt a 32. hét után bármikor megcsászároznak, ha a legkisebb probléma is adódik.Ismerős pár 3-as ikrekkel mesélte, hogy az egyik pici 1450g-mal született és 1hónap után engedték haza.El kellett érnie a 2000g-ot.
Szóval lehet egy hét, de akár egy hó vagy több is.

BGY!
Hát elég meredek volt megtudni, hogy 3-an vannak.6hetesen voltam dokinál.Akkor azt mondta, 1 baba van és minden a legnagyobb rendben.Megbeszéltük, hogy dolgozom tovább.
8hetesen egy éjszaka elkezdtem vérezni, bevitt a férjem a kórházba és ott derült ki, hogy 3 baba lesz.Hát mellbevágó volt.Pár nap kellett, mire feldolgoztuk.De nagyon örülünk neki.Persze ugyanannyira félünk is tőle!

Judy!
Nekem azt mondta a doki, hogy a nemekről a 20. hét után lehet biztosabbat mondani, mert a heregolyók a fiúknál akkor szállnak le.Az pedig már biztosabb támpont.
Úgyhogy még én is reménykedem kislányban!
Hidd el, első dolgunk volt felhívni az önkormányzatot gondozónő ügyben.Szinte szembe röhögtek."Mutassuk meg azt a paragrafust, ami kötelezi őket erre!"-ez volt a válasz.Aztán a párom keresgélt az internetet is, felhívta a nagycsaládosok egyesületét is.Ők mondták, hogy ez önkormányzat függő.Ha ad, akkor jó, ha nem, hát nincs mit tenni!

Nettke!
Örülök, hogy te is itt vagy!
Ha gondolod, nyedit@freemail.hu e-mail címre is írhatsz!
Én is úgy számoltam, hogy kb egyidősek vagyunk.Nálam a papír forma szerint június 13., de a dokival csak abban egyeztünk meg, hogy legkésőbb május közepe.Fix időpont nincs.Ez az egészségi állapotunktól függ.Valamikor március elején be kell feküdnöm a kórházba, aztán majd alakul. A cél a 32. hét!
A méhszáj leletem egyenlőre stabilan 3000.Ez így van a kezdetektől.
Kérdeznék én is.Nem vagyok járatos ebben a témában.Mit jelent az, hogy inszemináció?Ez valami hormonkezelés?Vagy beültetés?
Edit

Kép

Kép
edit73

Inszem: Szerintem ez az egész hihetetlen szerencse kérdése...mind az inszem, mind a beültetés (feltéve, ha nincsen valami kizáró ok, probléma) van akinek egyáltalán nem müködik, van akinél látjátok, ilyen hamar... mi sem sejtettük, nem vártuk ilyen gyorsan, fel voltunk készülve a több éves küzdelemre. Egy jó orvost, egy szerencsés konstelláció.. és összejött!!
A 3 nem véletlen: mivel elsőre nemigen turbósitott fel a Menogon injekció, a második inszemre dupla adagot kaptam, és igy annyi pete lett, hogy alig győzték számolni:-)) 3 nagy volt, és vagy 5 pici, de igazából a 3 nagytól várhattunk eredményt, amik időre meg is repedtek... és lám, mind megtermékenyült, 3 petéjüek a babák!
Szóval hinni kell az inszemben, látjátok.. én se hittem, aztán tessék:-)
És még csak nem is vagyok egyedülálló eset ezek szerint!
:-))

Kép
nettke

Edit Kép
Értem, hogy miért írtad az 1hónapot, de nagyon drukkolok nektek, hogy csak a császár utáni 1 hét legyen. Kép
Nem semmi nevek Kép ezek szerint mindig van rosszabb választás Kép

Az inszemináció az asszisztált reprodukció egyik formája. Ilyenkor enyhén stimulálják a női szervezetet, hogy több tüsző érjen, és a tüszőrepedés napján egy katéter segítségével a spermiumokat egyből a méhbe fecskendezik... megkönnyítve így az útjukat.

Ezek szerint Nektek spontán 3as ikreitek lesznek??? erről az infóról lemaradtam Kép

Kirri Kép
Balatonfüredi vagy? a vp-i kórházat olvastam, de nem tudtam, hogy honnan kerültetek oda. Merre laktok Füreden? a parton v. a domboldalban?
Én Almádiban laktam a gimi végéig Kép
A fiúkkal mi 2 hetes korukban mentünk haza és én 4 hetesen más kivittem őket. Szép száraz időben nyugodtan vidd ki, ha mínusz van, akkor is.
(mi 1 órás sétával kezdtük... nem volt hosszú szoktatásos időszak - csak a szobájukban a levegőztetés kb. 1 héten keresztül)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit,
küldök mailt, hogy nem legyen nagyon OFF itt a téma:-)

Kép
nettke

Köszönöm az infókat levegőzetés témában.
OrsiKép
Igen,fürediek vagyunk és a veszprémi kórházba voltam kezdetben beszállásolva.
Mi nem a parton lakunk,hanem a hegyen,-nem tudom mennyire vagy itt ismerős,-nem messze a Vörös templomtól.

DorisKép
szerencsére a szmoggal nem lesz gondunkKép
Lillus és Gergő hogy vannak?pusz

KépKép
KépKép
kirri

Nettke!
Gratulálok a 3 babához.Kép
Vigyázz magatokra!!!

Edit!
Én is úgy gondoltam, hogy csak a 20. heti UH után fogom úgy mond "véglegesnek" venni a nemüket, de szerintem még az sem 100%.

Judyt+2 manó
15+6

Judyt
KépKép
judyt

Nettke Kép

En is gratulalok a 3 babohoz! Kép

Bar nalunk 100% illetve 150%-ra mondta a 16. hetben Gyorffi doki a Praxisban, hogy kislanyok mindketten, azert mi keszulunk fiu nevekkel is... Hatha kino kozben valamelyikuknek valami... Kép

Gyöngyi

bgy

Nettke!
Gratulálok a 3 babához. KépKépKép
Én is a 14. ker-ben lakom és Cat is. Kép Mi a Miskolci - Telepes utca környékén. Te merre laksz? Itt tényleg nem segít az önkormányzat. Nemrég volt a Zuglói lapokban hármasikrekről szó, nekik sem segítettek. Sajnos ez tényleg nem kötelező. Kép Lesz segítséged? Rokonok közel laknak? Sajnos csak olyat tudok, akik heti 2 órát tudnak segíteni. Ez az Otthon segítünk alapítvány. Nemsok, de a semminél jobb. Hozzánk is jön pótmami tőlük, nagyon szeretik a fiúk Kép. Sajnos az igazi nagyik hanyagolják őket. Kép Ha kell telefonszám, írj mailt a profilomban levő címre. Kép

Csilla!
Megy a drukk a vizsgához. KépKép Egy nagy kalappal! Kép

Eri
simones

A fiúk már a 18. hetu UH-on megmutatták mijük van. Kép
simones

Nettke!
Várom a mail-ed!

Icsilya!
Majdnem tökéletesen spontán.Miután 15 hónapig nem estem teherbe, megvizsgált a dokim és azt mondta, hogy bár van petesejt, de nagyon kicsi és így nem valószínű, hogy életképes.Kaptam gyógyszeret ( Clotylsbegyt), amitől minden hónapban 2 petesejt érett.Tehát kics, de elképzelhető kockázatként felmerült, hogy 2 lesz.Na de hogy 3!Az egyik petesejt osztódott ketté.A dokim is nagyon meglepődött.

Judy!
Azért a 20. hét után sem 100%! Úgyhogy unisex dolgokat vásárolj!

Edit

Kép

Kép
edit73

NettkeKép
Gratulálok a 3 babóhoz.Kép És inszemmel, az külön nagy érdem.(nekem 6 sikertelen inszemem voltKép) Itt a babaneten olyannal sem találkoztam, akinek inszemmel sikerült volna, ezért eddig én sem hittem a sikerében.

Mi ErivelKép közel lakunk egymáshoz, jó lenne, ha itt lennél valamerre, és összefog6nánk segítség ügyben.KépKép Sajnos csak olyan alapítványt tudok én is, ahol fizetni kell a segítségért. Ez a Kékangyal Alapítvány. Nem olcsó, viszont profi emberek dolgoznak ott.

Mellszívó: Nekem Avent volt, de azzal semmit nem tudtam fejni, és a kórházban is nagyon leszólták. Aztán kaptam, majd vettem egy elektromos Medelát, amit viszont nagyon szeretek. A Chicco nem jó, mert csak beszív, és a Te gombnyomásodra engedi csak ki a cicit. Egy barátnőmnek volt, de eladta.

EriKép
Ezt az alapítványt én nem is ismertem.Kép Hát a heti 2 óra az semmire sem elég igazából. Talán alhat az ember egy nagyot, én biztis ezt csinálnámKépKép

KirriKép
Mínusz 5 fokig viheted ki a babót, ha hidegebb van, akkor nem szabad. Kerülni kell a párás, ködös időt. Szerintem napos, déli időben már egy fél órás sétára ki lehet menni. Mi 10 naposan kivittük őket.

CsillaKép
Gyere gyakrabban, ha tudsz!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Ez ingyenes. Kép Alvásra is lehet hasznosítani. Nekem eddig mindig volt mit csinálni. Kép Sajnos csak nemrég hallottam róluk. Pedig milyen jó lett volna mát korábban is. Kép

Vajon négyes ikreknek segítenének?

Eri
simones

EriKép
Azt mondta a doktornőnk, hogy nem segítenek, csak abban az esetben, ha beteg a gyermek. Van állítólag egy leukémiás kisbabája, akihez kirendeltek segítő nővért, mert szondán kell táplálni, de egészséges gyerekeknél nem tudnak segíteni. Beteg gyerekekhez a Bethesdából lehet nővért kérni. De ne legyen rá senkinek soha szüksége, inkább gyűrkőzünk az ikrekkel egyedül!!!KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nettke! Kép
Óriási gratula a babókhoz!! Vigyázz magatokra Kép
Lesz itt utánpótlás Kép

Claire!
A csajok nemét a 19. héten a spéci ultrahangon mondták meg (csak ajánlani tudom mindenkinek!!! )
Először úgy gondoltam,hogy a világ legnagyobb kiszúrása lenne két lány ,a két fiú után,de ahogy telt az idő,máshogy éreztem... Kép Kép Aztán meg mikor megszülettek...

Kirri!
A levegőztetésről, csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz.
DE jó neked...nekem meg kisebb lett a mellem mint volt!!SŐT Kép

Ma voltunk tanácsadáson,és a legkisebb 2 mm-el nagyobb a másiknál Kép
Volt valamelyik lánykának hüvejösszenövése???Egy vékony hártya képződik a hüvejbemenetnél,amit ambulánsan eltávolítanak.
Van valakinek tapasztalata??Télllleg nem vészes??
A fiúknál volt kukac műtét,dehogy a lányoknál is van ilyen...

Márti

Kép[/url]
martisa

Nettke!
GRATULÁLOK a babákhoz! KépKépKép

Mi mindenből Avent-et vettünk és tényleg nagyon bevált mindegyik termékük. A mellszívóval is könnyen és gyorsan boldogultam. Kép

Vadvirág
Vendég

MártiKép
MelleslegKép de cserélnék veled!!!Kép

Most viszem a kisfiút Veszprémbe, szemészeti kontrollra.
Itt hatalmas köd van,nem szeretek ilyen időben vezetniKép
pussz mindenkinek

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

Nettke!
Gratulálok a 3 babuhoz, jól vagy? Hanyadik hétben vagy?

Judyt!
Szia! Hogy vagytok? Babauk mekkorák?
Mit tegnap voltunk ultrahangon a 12+0 napon 5,2 és 5,5 cm-sek és sokat mozogtak, nagyon aranyosak voltak. Ezek jó "méretek"?

Teszek majd fel róluk videóról képet csak a doki nem nyomtatott sajna. :-(( Üdv mindenkinek!
Szamica 12+0
szamica

Sziasztok!

Gratula Nettke a babákhoz!Kép

Márti,
Nálunk a hüvelyösszenövést már egész kiskorban, néhány hónaposan nézte a dokinő. Akkor ugy nézett ki, hogy nekik is kell a "műtét", de aztán pár nap mulva megnéztem, és nyoma sem volt semmilyen hártyának. KépKép De amig szó volt róla, hogy kell, nekem is azt mondta a doktornő, hogy tényleg nem vészes a a műtét, és nem fáj nekik 1általán.KépKép

Szilvi
manoca

Szamica!
Köszi az érdeklődést.Jól vagyunk.Kép
Holnap megyünk UH-ra, akkor majd pontosabban meg tudom neked mondani a méretüket.Kép
Szerintem jók a babáid mérete.Kép
Várom a képeket.Kép
Kérdeztem már, hogy egy vagy kétpetéjűek a babák?
Nekünk 12 hetesen 5,05 és 4,78 volt.Kép

Edit!
Persze Én is úgy gondoltam, hogy unisex ruhákat veszek.Kép

Judyt+2 manó
16+0

Judyt
KépKép
judyt

Krisztina (K78)!
Írtam neked emailt.Kép

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok Kép

Megint en, es a kerdeseim... Kép

Ugy gondoltam, hogy lassan esetleg neki lehetne allni aprankent beszerezni a babaknak a cuccokat. Csak azt nem tudom, hogy mibol mennyit erdemes venni... Csinalt esetleg valaki listat a bevasarolnivalokbol? Szivesen vennem, ha el tudnatok nekem kuldeni emilben... Gondolom mar tobbszor kiveseztetek ezt a temat is... Kép

Koszi elore is!

Gyöngyi

bgy

Köszönöm a sok üdvözlést! Máris jól érzem magam köztetek!!

Mindenkinek köszönöm a mellszivós tanácsokat!

Cateye, Simones
Hát, szerintem közel vagyunk, én az Ungvár u/ Rákospatak keresztezödés környékén vagyok:-))
De igazából pont mire a babók meglesznek, kb akkor készül el Pest-környéki házunk, szóval lehet, hogy csak 1-2 hónapot leszek már itt velük szülés után... Ezért vagyok tanácstalan alapitvány-ügyben is, lehet hogy ott helyben kellene ezeket a segitség lehetőségeket majd kinyomoznom, hisz az első időkben itt lesz egy kicsit a férjem, anyukám is, ...aztán jön a feketeleves egyedül ott kint:-)

Szamica,
én most 20 hetes vagyok, vagyis igazából 19 hetes és 6 napos épp ma. Én mindig azt számitom, ahányadik hétben vagyok, az orvosok meg csak azt, amit betöltöttem:-)
És minden OK, sokat fekszem, de nincs panasz igazából.:-)

Edit, Judyt
Mi is semleges szinü babarucikat vettünk eddig, minden rugi és body drapp és fehér. Most aztán egy kicsit kiélem magam, és veszek leendő leánygyermekeimnek egy-két szoknyát-ruhát is. Már amennyire egy kora-újszülöttnél az ilyesmi számitani fog... ez csak nekünk, anyáknak/kismamiknák fontos:-))
Edit, email ment még tegnap este fél hatkor, remélem odaér lassan..

Gyöngyihez hasonloan kelengye-lista engem is érdekelne, ha van valakinek!!

Kép
nettke

GyöngyiKép
Ment a kelengyelistám.

NettkeKép
Ha megadod a mailcímedet, megy neked is.

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Én is elkérhetném.Kép
Már Orsitól is kaptam, de igaz az nem baj ha több variációból merítek.Kép

Judyt+2 manó
16+1

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Cat! Én is szívesen venném, ha elküldenéd.

Nettke!
Gratutulálok neked is a 3 babóhoz. Úgy néz ki, hogy nagyon közel lakunk egymáshoz. Én a Rákospatak parkban.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

JudytKép
Mi volt az UH-on?

doris

Doris!
Köszi az érdeklődést.Kép
Majd csak délután (16.45) megyünk UH-ra.Utánna beszámolok mindenről.
Most voltam a háziorvosnál EKG-n, szerencsére tökéletes lett.Kép

Judyt+2 manó
16+1

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Már régóta olvasgatlak benneteket, most szerertnék én is csatlakozni. Mi májusra várjuk a fiúkat Kép Kép

Megnéztem az albumaitok képeit a babók gyönyörűek Kép

Lenne pár kérdésem, ha valaki épp ráér Kép
Volt olyan köztetek akinek terhességi cukorbetegsége volt, ilyenkor végeznek plusz vizsgálatot?

Rita Kép ha lesz egy kis időd a fiúk mellett, szívesen olvasnék a szülésedről, a kórházi napjaitokról, mert előreláthatóan én is a MÁV-ban fogok szülni.

Bgy Kép mi is éltünk egy évig Írországban.

Végig olvastam a babakocsira írtakat, és azt szürtem le: jó lenne egy kocsi ügyeket intézni, egy pedig sétálni Kép Mi semmit nem veszünk a babóknak (majd a párom beszerzi válalkozó kedvű barátaink segítségével Kép míg a kórházban leszünk). De mivel a kocsit felajánlotta egy barátunk, hogy megveszi, így legalább ki kellene néznünk. Van olyan köztetek aki két kocsit használ ikerkapoccsal?

Még valami, én éjszkánként folyamatosan keményedek, lépcsőzéstől, fáradtságtól semmi ... de van hogy hajnalban felébredek rá. Van valami tippetek?

Köszi:

Szilvi + 2 Manócska
23+4

Sz.

KépKép
sziszus

Cateye
nagyon köszi elöre is, a mailcimem a profilban, de megadom itt is: nettke3@yahoo.com

Bannamari
Lakcim talált, süllyedt:-)) neked már megvannak a babók vagy várod őket?

Szia Sziszus! Üdv!
Én a keményedésről annyit tudok nyilatkozni, hogy addig volt, amig dolgoztam, es nem nap közben, hanem este jött elö. Mióta egész nap fekszem, nincs ilyen, és MagneB6-ot is kaptam rá, 3x1-et (sokat segit!!). Nem szedsz rá semmit? nekem azt mondta a doki, nem jó hagyni, mert hosszú távon a méhszáj állapotát befolyásolja. De ez is alkati kérdés...

Kép
nettke

Sziszus!Kép
Üdv itt (is).
Már egy másik topikban összefutottunk.

Én a keményedésekhez tudok érdemben hozzászólni: magnéziumot kell szedned,én Magnesium Citrici-t használtam, abból napi4*1 et, de lehet emelni az adagon, a kórházban mondták egy másik ikres maminak..amúgy én megúsztam a sok keményedést.Egyébként abszolút normális a keményedés a terhességi korodat tekintve, aggodalomra semmi okod.

Babakocsi: sajnos nekünk ugyan nem lett ikerkocsira szükségünk-de egy ikres barátnőm ikerkapcsos megoldást választott a kislányaihoz, és bevált neki.

És nagy gratula a pasikhozKép
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: