A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Csicsi, a koffein átmegy az anyatejbe, ezért nem ajánlatos inni szoptatáskor, max. 1/2-1 adagot, azt is csak délelőtt...
Amikor Olim nyugtalanabb volt, én inkább kihagytam...
Sajnos a babákra (is) nagyon hat a front...
Ilyen szeles, hideg időben mi sem megyünk le sétálni...

Minket is elért a "fejlődési ugrás", Lénárdom hétvégén gyakrabban és többet evett...
Csak tudnám, hova ez a nagy fejlődés, amikor múlt héten fél kilót hízott???...

Sandie, köszi a történetet, nagyon megható...
Nekem különösen a nevetős-sírós rész tetszett :wink:
Sajna a méh összehúzódása minden gyerekkel egyre fájósabb :(
Zoárd annyira cuki az újszülöttes képen, imádom amikor még ilyen frisshusik :lol:
Írtad, hogy a bébiőrötökhöz 4 kamera csatlakoztatható, akkor jöhet a negyedik Zébetűs csemete???
Picúr, a hintás képetek is csúcsszuper, de ahogy írtad, nem sokáig tudtátok, kihasználni. Meddig volt jó?
Gratu a 2 hónapos Nagyfiúhoz, úristen, milyen gyorsan megy az idő :roll:
Kat, nekem Stella szoptatós melltartóim vannak (jó sok), azokat is tervezem eladni, 85-ös és 95-ös méretben, ha érdekel...
Maszatolás nálam is van még a császár után, a minőség hullámzása normális az első 6 hétben.
Alexandra, kitartást Hannához :shock:
Azért ha nagyon ordibál, kérdezd meg a gyerekorvost, hogy nem nézné-e meg, és adjon valami tanácsot amivel segíthettek rajta...
Amidaalah, lehet, hogy Marcid is "ugrott", azért cicizett annyit?
Jó volt a vasúttörténetiben, Bence élvezte?
mmc, hogy van Boti, ügyesebb már a szopizásban?
És Te hogy bírod a szoros időbeosztást?
Van már segítséged?
Veronika, és Ti hogy vagytok, így túl a 6. héten?
Mire jutottál fogigátló ügyében?
Bozza, merre vagy, nem ám titokban megszülsz, és mi meg csak várunk, várunk :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

csicsi, én nem bírom ki kávé nélkül, így iszom, napi kettő tejeskávét. Nekem a vérnyomásom miatt muszáj is, mert iszonyat alacsony+ha nem iszok, fáj a fejem is. Én ált. min. 1 dl tejbe teszem a kávét és nem túl sokat, iszok reggel és kora du., és nem vettem észre, hogy ettől Barnus nyugtalanabb lenne.

Nálunk szépen aludt de. babó, védőnőt átaludta. Védőnő jövő héten is jön :evil: Nektek is jön ennyiszer???

Növekedési ugrás, én nem érzem, azaz nem tudom, ált. tartja a 3 óránkénti evést, ha meg nagyon sír és nem lehet megnyugtatni, akkor megy cicire, de 2 órán belül nem szeretem újra etetni.

Nekünk muszáj kimenni, mert menni kell Lottiért az oviba...

Kép

Kép
nusildi

Magnoli, Csicsi - köszönjük a dicséretet...egyébként tényleg nagyon megható volt az egész szülés, fura mód, mindenki sírt a végén....apa, én, anyósom is szipogott, a doki is 4x jött oda gratulálni, meg megveregette a combomat, hogy ügyes voltam, de olyan nagypapás módon, nagyon jó érzés volt....apukámat is odaengedték a végén a szülőágyhoz, így tőle is kaptam egy laffanós puszit.....szóval örök emlék lesz....

Magnoli, sosem mondom, hogy soha, de most egyenlőre nem tűnik valószínűnek a 4. gyerkőc....annál azért most jobban fájt.....azonban nem tudom, hogy el tudom-e engedni a kislány álmomat.....de az tuti ezt a 3 kispasit nem cserélném el 10 lányra sem. :D

Ildi, úgy tudom, hogy az első 6 hétben elvileg hetente kell jönniük...aztán 2 hetente és utána havonta (de a 2 hét nem biztos)

Szoptatósok, én teljesen összezavarodtam.....ti alkalmanként csak egy mellből szoptattok??? Én nem bízom a csajokban, egy mell nem elég Zozónak, de utána meg nem telítődik fel szerintem eléggé a következőre.....ördögi kör....segítsetek, légyszi!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

sandie, én attól függően szoptatok, hogy a babó hogy kéri. Ha egy ciciből evett és utána kidől, akkor ennyi, ha még éber és érdeklődik a másik mell iránt, akkor azt is hagyom és abból is eszik, arra figyelek csak, hogy utána mindig abból kezdjen el enni, amelyiket utoljára befejezte.

Anno szopis tanácsadóm jókat írt, bekopizom ide neked, hátha segít!

"Az is rendben, h 2-3 ó-ként magától kel.A szopiidők ilyenek, h változók:) Nemcsak kaja funkciója van a szopinak, hanem altató, nyugtató,szomjoltó,egy kis mamiíz:)) ...és ezért nem egyforma ideig tartanak a szopik, nem egyforma adagokat szopiznak a babák egy-egyalkalommal.( a folyamatos méregetés ezért idegbaj, mert a tejleadó r-t nagyon megfoghatja a teljesítménykényszer, h most mennyit is teljesítettünk.akár lehet napi 1x fix időben mérni a manót, de informatív a pelusmennyiség: 24 ó alatt min 6 pisi, +2-3 kakis.egy pisi 3 evk víz, kb 4-50 g, akár a pelusokat is lehet mérni párszor, aztán már a kezedben lesz, h mennyi pisis lehet benne) Nagyon fontos funkciója van a komfortszpinak( emésztést segítő, nyugtató..) , szuper, h hagyod addig mellen, ameddig szeretné Lotti! Egy alkalommal, nyugodtan megkínálhatod 2 mellből-ha nem alszik be a végén, v még keresgél, -, a melleknek is jó, így több tejci termelődik, ő pedig tud dönteni, h kell még v nem.Ez alkalmanként is változhat, h 1 v 2 mellből szopizik .A 7-8 alkalom 24 ó alatt kicsit kevésnek hangzik, ( így 1 mellre 4 alkalom jut egy nap-ez ingernek is kicsit kevés), de ha a ygarapodás okés, pelusok is, nem kap cumit, és bmi nyikkra mellre kerülhet-akár 5 perce, akár 2 ója szopizott, akkor ő ilyen baba:).
Ebbe most még kicsit belezavar a víz, ezt jól érzed, h csak elveszi a pocakban a helyet a tápláló anyatej elől, és lemossa a védőréteget, amit az kialakít.szóval ha ezt elhagyjátok, lehet h nőni fog a szopik száma."

"Ez így teljesen okés, h eg yalkalommal 2 mellből-v akár többől szopizik a pici.Ha nem mérnéd, nem is tudnád, melyikből mennyit szopik, igazából mindegy is.Mindenkinek van egy jobban termelő, és egy kevésbé, melle.Az így jó is, h mindíg a gyengébbel kezded, aztán teszed át a másikra.Attól, h nem harap rá jól a manó, lehet, h nem váltódik ki a tejleadó r., nem olyan hatékony a szopi, szóval érdemes türelmesen próbálgatni mindíg a helyzetet.Ráadásul ha figyeled, h na most mennyit szopizhat, merthogy ez a gyengébb cici, ez is megfoghatja a tejleadó r-t.
Ilyen kakis pelusok mellett nem gondolom, h kevés lenne a tejcsi!Az a legjobb helyzet, ha pont annyi van, amennyi kell!!Ha fejésre nem jön, annyit jelent, h fejésre nem jön:) semmit nem lehet ebből következtetni.
Igen, lehet, h belefutottatok egy növekedési ugrásba, v kezd ráérezni a manó, h szopizni, odabújni anyához olyan jóó:))
Akár nappal is beleférhet egy hosszabb alvás( ált. de.) ,ha pelusok rendben, nem kap mást, gyarapodás is jó, akkor nem gond.Aztán lehet, h du. pedig sűrűbben szopizna.Szuper, h figyelsz rá, és ha többször kér, kap cicit!"

Szerintem tök jó infók :)

Egyébként sokszor olyan a cici, hogy azt hinnéd nincs benne semmi, holott egy baba simán jól lakik belőle+akkor termelődik igazán a tej, amikor a baba cummog a cicin :)

Na készülődök, megyek Lottiért, jó szutyok idő van :(

Kép

Kép
nusildi

Sandie:hasonló cipőben vagyok. Nekem a jobb mellem sokat termel,abból 100-115ml eszik, a bal kevesebbet, anno Bálomtmál is ez volt, kb 70-85ml. Egy hete nagyon le is állt mindkettő, na akkor 2 óránként evett, és colt, amikor kettőből. Égtek a melleim. Balon lett valami seb, vagy nem tudom mi, de mikor ráteszem akkor kb etcig bepisilek a fájdalomtól, majd elmúlik, és simán szopizik belőlel. Két féle krémmel is kenem, de semmi, a bibmóvédőt nem fogadja el, de azzaol is ugyanúgy fáj, ugyhogy mindegy.
Anno Bálontnál emiatt hagytam abba 3 hónap után a szoptatást, mert nagyon sokat evett, és ezt két mellből kellett volna, és nem bírták a cickóim:(

Nekem nagyon bejött a More Milk, de járjatok utána, mert a védőnénim mondta, hogy a görögszénamag a tutti, és ebben is az van, és kapszula formájában lehet kapni herbáriákba, bioboltokba, jóval olcsóbban, csak én két gyerekkel nem jutottak oda, így vettem jó drágán a Brendonba.

Magnoli: megoldottam a melltartó kérdést, ma a barátnőm elvitt egy boltba, ahol anno ő vett sportmelltartókat, amiket le lehet húzni, és 3at vettem 6ezer forintért. De köszönöm a felajánlást.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Ma jöhettünk haza. A szülésről egyenlőre nem tudok beszélni, még fel kell dolgoznom...
Bátor nagyon édes, az előbb szopott 40 g-ot, hát nem könnyű ez a szoptatás, úgy fáj az egyik mellbimbóm, hogy a fogamat összeszorítva csinálom, de hát majd csak jó lesz egyszer. Bimbóvédőt nem használok, a szoptatási tanácsadó adott trükköket, hát most azokkal próbálkozom.
A vérnyomásom magas a szülés óta, gyógyszert is kell szednem rá, amitől olyan kómás vagyok, mintha fejbe vertek volna, és ehhez plusz még a fáradtság és kimerültség is hozzájön, szóval jól vagyok. :lol:

Bátor fantasztikus, ügyesen szopik, ma még nem is kapott kiegészítésképpen tápszert, remélem így is marad.
Lányok a varratszedés milyen? Mire készüljek? Akkor már vizsgálat is van vagy csak a varratokat szedik ki?

Mindenkit puszilok, annyira de annyira jó itthon, végre valahára meztelen felsőtesttel mászkálhatok, jupiiiiii!! :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Picur, gratulálok a 2 hónaphoz! Tényleg rohan az idő!!

Csalexandra,
kijöttél teljesen a mellgyulladásból? Visszajött a tej?

Kat,
a tejfokozásra nem próbáltad a Karamalz nevű alkoholmentes malátasört? Nagyon dicsérik és illúziónak sem utolsó, hogy sört iszik az ember :) Nekem még az alkoholmentes citromos Gösser is nagyon fokozza.

Nusildi,
hogy telt az első kettesben majd hármasban töltött nap?
Védőnő: az első hónapban hetente jön. Hozzánk pont ma jött volna 12.30-ra, de nem jött, 1-kor telefonáltan, hogy hol van. Még fel sem vette a telefont, később hívott csak vissza, szerinte keddet beszéltünk meg, majd megnézte a naptárját és tényleg 27-e volt beírva, elnézést kért :evil:

Sandie,
nálunk is az első héten hajnalban kelt Liza. Én az izgatottságra fogtam a tesó miatt.
Van segítséged Zalán elhozásában az oviból?
A szoptatás kérdésben nem tudok okos lenni, mert hasonló cipőben járok.
Talán egy kicsit javult már a helyzet nálunk. Szerintetek az nem gáz, ha az egyik mellemből simán a másikból bimbóvédővel szoptatok? Nem fogja összezavarni?

Csicsi,
én szoktam kávézni néha. Nekem jól esik, mert különben fája fejem és a vérnyomásom is a béka segge alatt van, meg persze álmos is vagyok.

Magnoli,
egy hét alatt fél kiló :shock: az igen.
Azt nem is írtam nektek a tegnap mérés szerint Boti 2,7 Kg, elérte a születési súlyát :D
Segítségem hol van, hol nincs. Most éppen itt van az anyósom, egyrészről jó, mert Lizát leköti másrészt még egy embert kell kiszolgálni és kerülgetni egy hétig.

Többiek, hogy vagytok?

Kép
Kép
mmc

Savariaa,
amíg írtam addig lett egy csomó hozzászólás :-)

Örülök, hogy otthon vagyok végre, ha majd lesz lelkierőd meséld el, mi történt veletek a kórházban

Kép
Kép
mmc

Savariaa: nekem a varratszedés egyàltalán nem fájt. Pedig nagyon úgy gondoltam, hogy egy seb, ami gyógyul, abból kihúzni egy cérnát, hááát. Egy ollóval elvágják a cerna két vegét, nekem középen is, ez inkább durván hangzik, mint hogy éreznéd, és kb 3 másodperc. Nálam a doki mondta, hogy ez nem jön ki,erte beszartam, hogy akkor most szar lesz, majd a következő pillanatban közölte, hogy na kész, felkelhetek. Nem vizsgált meg, engem a 6hetesen szokott, de ott uh val is

Mmc: mindkét sört ittam, iagz en inkább boros vagyok, de egy drága minden nap, kettő senki nem cipeli haza, három kicsit sok kalória, de tény, hogy segített ez is, meg a maláta kávé

Csicsi: én reggel iszom egy tejeskáveét, délután meg egy koffeinmentes gabonakávet( malata) dm-ben kapható. Ez kell a lelkemnek, meg tejet is serkent. Nekem simán alszik ettől Balu

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Lányok! :)

Köszi a köszöntéseket mindenkinek! :) Holnap már a két hónapos státuszvizsgálatra megyünk, és a dokibácsinkhoz az oltásokra. Az oltástól félek kicsit, remélem nem fogja túlzottan megviselni Picurt. Apa nem lesz itthon, ez még rátesz egy lapáttal a parámra, de majd csak megleszünk.

Sandie, neked is egy szép kaland volt a szülésed, Zoárd nagyon cuki! :) Egyre jobban tetszik a neve. ;) Az ötös lottóra mi is gyúrunk... :D

Kat, én ma vettem a Tesco-ban 2.100.- Ft-ért szoptatós melltartót. A Brendonba észveszejtő árak vannak, én is néztem még terhesen melltartót, majdnem rosszul lettem. Nem normálisak. Ekkor voltam először és utoljára náluk...

A Tesco-ban vettem ma 590.- Ft-ért body-kat, meg az F&F kisruhák 30%-os akcióban vannak. A Rossmann-ban meg a Babydream melltartóbetét akciós, Rossmanó kártyával 399.- Ft.

Szandi, azóta megnyugodott Hanna? Jobban telnek a napjaitok?

Többiek hogy vagytok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Na közben én is úgy jártam, mint Mmc, egy csomót írtatok. :)

Csicsi, én is iszom kávét, mert az én vérnyomásom is valahol a 90/60 környékén mozog, és ha rájön még egy ilyen "vicces" időjárás, konkrétan egész nap aludnék. Nálam sem okoz gondot Picurnak.

Savariaa, nagyon szupi, hogy már otthon lehettek! Majd mesélj, ha már úgy érzed, hogy kész vagy rá.

Mmc, akkor Boti is rákapott a szopizásra? Látom, alakul a súlya is. :)

Hozzánk is hetente jött első hónapban a védőnéni, aztán egyszer csak nem jött, szerintem már csak a havi vizsgálatokon fogunk találkozni, amikor mi megyünk hozzá. Ez lesz holnap.

Szoptatás, én is úgy csinálom, hogy mindkét mellből etetem, simán belakmározza mindkettőből a tejet. Aztán amelyikkel befejeztem, utána azzal kezdem. Evés után egy óra múlva már érzem, hogy telítődnek. Fürdéskor rendszerint megindul, pedig általában Picur vacsija után 1-1,5 órával kerülök kádba. Szóval nagyüzem van, szerencsére bírják még. Fáj a jobboska, de már egész megszoktam.

Varratszedés, igaz nekem most nem volt, mert felszívódóval varrt össze a dokink, de egyszer egy verseny után a számat varrni kellett, onnan én szedtem ki az öltéseket, nem volt vészes. :)

Magnoli, 1 hét alatt fél kiló, te jó ég! :) A hintát mi kb. 1,5 hónapig használtuk. Úgy vettük észre, hogy már zavarta, hogy összecsúszott a végébe, és nem volt kényelmes neki.

picuralmos

Sziasztok,

most csak azért ugrottam be, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Ma szóltak az oviban, hogy jó lenne, ha nem hoznám Lottit a nyáron, ha meg tudom oldani, mert nekik a szabadságokat nehéz megoldani az összevont csoportok miatt és aki gyesen van, azt megkérik. Na most júni közepétől júli közepéig lesz ez az egy hónap, amire én kértem az ellátást, mert úgy gondolom, hogy még picike nagyon a baba és Lottit nem tudom úgy hordani játszóra és egyéb programokra, ahogy ő igényli... júli közepétől 1 hó a szünet és utána a maradék 2 hétben már nem vinném, csak szeptembertől kezdené újra az ovit.
Szerintetek kötelezhetnek rá, hogy ne vigyem? Mert mondtam bent, hogy oké, de azért én nem gyesen vagyok, hanem nemrég szültem és a baba még pici és szerintem mindhármunknak jobb lenne ha Lotti a kis társaival tudna lenni. Nem nekem kényelmesebb, hanem neki praktikusabb, állandóan mehetnéke van, játszóra és egyéb helyekre, csak ne itthon kelljen ülnie, én a kisbabával nem tudok 2-3 órán át játszótéren ülni...

Ti hogy csinálnátok, mit tennétek, egyáltalán harcba szálljak? Mert az ovivezető fog velem beszélni, mert az óvónéni nem jutott sehová velem...

Kép

Kép
nusildi

Ildi, Nekem ugyanez a problémám, kíváncsi vagyok mire jutsz. Nekem Zalán is folyton menne, Zétény is......de neki még nincs is hova, bölcsibe nem veszik fel, mert én itthon vagyok.....úgy kezelnek, mintha lábat lógatnék itthon. :( Pedig az ő fejlődése szempontjából meg nagyon kellene...

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ildi, kíváncsi leszek, hogy mire juttok, én sajna ez ügyben nem tudok segíteni, mert nincs nagyobb gyerkőc nálunk. Azt tudom, hogy az ismerős terhes volt, mikor a nagyobbik gyereket beíratták a bölcsibe, és apuka intézte, nehogy "lebukjon", hogy úgyis otthon lesz, akkor maradjon csak otthon a gyerek... :shock:

Ma megvolt a 2 hónapos vizsgálat, Picur 6,1 kg, 60 centi, érdeklődő, kommunikatív, és persze gyönyörű. :) :)

picuralmos

Picúr, azannya, mekkora már a Fiad... Gratu a szép eredményhez! :lol:

Nálunk Olimat nem akarják felvenni az oviba, mert én itthon vagyok a Kicsivel...
Pedig már nagyon várja, és a játszón is mindig keresi a nagyobbak társaságát...

Bozza, Bozza, holvagyholvagy???

Kép
Kép
magnoli

Ildi,
hu, nem irigyellek... en biztos "sirnek" egy sort arrol hogy hulla vagyok, alig alszom, szinte egesz nap cicin log, hetvegen se birnad Lottival ha apa nem lenne... Picurka meg nagyon kicsi, eletbevago meg az az egy honap... jol panaszkodd ki magad, szenvedj latvanyosan :)

De tenyleg megorule Lotti otthon, foleg nyaron...

En probalnek harcolni, max nem megy... de a probat megeri...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Jelentkezek én is, tudom, nagyon eltűntem.

Jelentem, Ádám baba május 20-án megszületett 3700 grammal és 55 centivel.

Nagyon vártam őt 18-ra, de mivel nem jött, csavarogtunk szombaton és vasárnap is. Hétfőn reggel 9 óra előtt pár perccel éreztem egy összehúzódást, és jött egy fájás, ami más volt, mint az addigiak, ezért el kezdtem figyelni az órát. 10 perc múlva jött a következő, újabb 10 perc múlva még egy, és így tovább. Egy óra múlva elmentem zuhanyozni, amitől felerősödtek a fájások, így elindultunk a kórházba. 12 órakor már a szülőszobán voltunk. Útközben küldtem egy sms-t az orvosomnak, így már vártak minket. Az ügyeletes szülésznő megvizsgált, ekkor már 4 ujjnyira voltam nyitva. Utánunk nem sokkal az orvosom is beért, szegény levegőt alig kapott, annyira rohant, félt, hogy megint megszülök, mielőtt odaér. :D Innen gyorsan peregtek az események. A fájások sűrűsödtek, de a doki úgy gondolta, szükségem lesz segítségre, ezért burkot repesztett fél 1 körül, majd kaptam egy kis oxitocint, így 13 óra 4 perckor megszületett a mi harmadik csodánk.
Nem kellett vágni, és nem is repedtem, sőt, a brutális aranyér is elkerült, így szinte fitten jöttem le a szülőágyról.
Csütörtökön engedtek minket haza, azóta igyekszünk összeszokni. Itt van anyukám, sokat segít. Az éjszakák még nem túl jók, nappal alszik inkább ez a kis manó, de remélem, hamar átállunk. Tejem nem sok van, de azért szopizunk. Kis haspók, a szopik után simán megeszik 60 ml tápot. Egyik etetési idő előtt lefejtem a tejet, hogy megnézzem, mennyi az annyi, a két ciciből összesen 20 ml-t sikerült kipréselnem. :(

Savariaa látom, közben a te babád is megszületett, Isten éltesse őt, jó egészséget Nektek, Neked gyors gyógyulást!

Igyekszem többet jönni, és képet is rakok majd, de most mennem kell, ébredezik Ádi baba.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Nusildi: ez mindig felháborít. Kicsit elárulom magam, szakmabeli vagyok: szóval a törvèny nem mondja ki, hogy az aki gyesen vagy gyeden van egy másik gyermekével, annak nem jár a közoktatás a nyár idejére. A törvény azt mondja ki, hogy a pedagógusok szabadságát csak a tanév befejeztével lehet kiadni. Meg tudják oldani, hidd el, csak nekik kényelmesebb, szerintük kevesebb gyerekkel. Én azt vallom, hogy ha már be kell mennem, akkor inkabb legyen 10gyerek, aki eljátszik egymással, mint 3aki engem nyúz.
Vidd csak nyugodtan, és ne is indokold nagyon. Jobb helyen esz bent, kint szaladgál a társakkal, homokozi,, minthogy bent kuksoljon a lakásban veled, mert egy 1hónapos babát nem visz ki az ember a tűző napos játszótérre. Max. Jófejségből hozd el néha ebéd után, mondjuk pénteken, vagy akkor ne vidd.
És még egy tévhit, csak előre tujátok nem kell szobatisztának lennie óvodás korára, csak anniy van, hogy ott nincs megfelelő ÀNTSZi pelenkázásra hely, így bugyiba/alsógatyába vannak, és aki bepisil, az átöltözik, akkor is, ha ez napjában 18x csinálja, ez a dajka gondozási feladata.

KépKép
KépKép
kat78

Ancsa: te meg itt csendbe, titokba megszültél:) gratulálok.

Bozza: jelentkezz, bár lehet, hogy te is csendbe, és titokba....

KépKép
KépKép
kat78

Ancsa, hát Isten hozta a kis Ádám babát, gratulálunk nektek is!

Akkor már csak Bozza van hátra? :)

Voltunk a gyerekorvosnál is, megkapta Picur a két aktuális oltását, és el kell mondjam, egy kis hős volt. Az elsőnél meg sem nyikkant, a másodiknál volt kb. 5 perc sírás, mire kijöttem vele a rendelőből, már nézelődött, hazafelé a kocsiban már el is aludt. Viszont, amikor megszúrták, és felsírt, olyan szemekkel nézett rám, hogy majd' megszakadt a szívem. Olyan, mintha azt mondta volna: miért hagytad ezt? Ez fáj nekem! Na ez nagyon rossz volt, de aztán megnyugtattam, és azóta minden rendben. Jó sokat evett, most letettem aludni. Remélem az éjszaka is nyugis lesz. Elvileg nem fog belázasodni, de előfordulhat, akkor fél lázcsillapító kúpot kell majd adnom. Bízom benne, hogy nem lesz szükség rá.

picuralmos

ÁNTSZ pelenkázó... A közvécékben milyenek a pelenkázó asztalok? Azokat vajon bevizsgálja az ÁNTSZ?

picuralmos

Ancsa, szívből gratulálok a harmadik csodádhoz, nagyon ügyesek voltatok, pláne Ádám, hogy megkímélte anyukáját :)

Picúr, nyugtasd Álmost, hogy lehet, hogy most fájt egy csöppet, de Te pont ezzel véded....nekem is lecsorbul a szám ilyenkor, én utálom a tűket is, de szerencsére általában én rosszabbul viselem az egészet, mint a manók....ha esetleg kicsit bepirosodna, dagadna, akkor óvatosan borogathatod is neki, puszi a pocijára a kis hősnek!

Kat, köszi a jó tanácsokat!!! Bölcsibe ugye azért érvényes, hogy munkáltatóival kell igazolnom, hogy dolgozom, csak akkor veszik fel??? Ezért nem működik nálunk....bár kaptam munkáltatói igazolást, hogy van munkaviszonyom, nem volt pofám bemenni. :oops:

Mi is voltunk az első tanácsadáson egy kis mérésre, Zoárd baba 4380g, kicsit belehúzott a lelkem, azért érzem én, hogy kiszívja belőlem a lelket is :shock:

Bozza mizujs???

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picur: el nem tudod képzelni miket szabályoz ilyen intézményekben az ÁNTSz. Kb a gyerekeket egy üvegbúrávba kellene tartani, akkor lenne jó

Sandie: a bölcsőde egészségügyi intézmény, az óvoda közoktatási, így eltérő szabályok vonatkoznak rá. Én óvodai dolgokhoz értek

KépKép
KépKép
kat78

Ildi, nagyon köszönöm, amit belinkeltél a szopiról, sokat segített, ma a védőnő is jött, adott pár tanácsot....a bajom annyi, hogy nekem baromira fáj a jobb mellbimbóm. Zéti még anno letépte, talán azért ilyen most....délelőtt még tudok vele szoptatni, miután pihent éjjel, ugyanis Babócánk valami csodának köszönhetően átalussza az éjszakát, de délután már nem bírom...a ballal nincs gond. Viszont a két nagyobb miatt meg kell valamiféle rendszer is az életünkbe.....szóval egyenlőre próbálom ezeket összehozni

Kat, én Garmastannal kenem, jó neki, de délutánra így is ég, vörös, azt sem bírja, ha ruha ér hozzá :( köszi a görögszénamag tippet, szerintem utánajárok és veszek...a MoreMilket használtam már, bejött, de ha van olcsóbb is, akkor egy próbát megér

Mmc, sajna nekem azóta kelnek korán, amióta felköltöztek apával az emeletre....Zazut általában a nagyik hozzák az oviból, nekem esélyem sem lenne. Én is sokszor etetek a jobboson bimbóvédővel, legalábbis azzal kezdem, amíg dől és edződik, aztán leveszem és szopunk anélkül, a balon meg nem is használom, a sörös tippet köszi

Picur, én a nyeremény felezésében is benne vagyok! :) Neked nem alszik el a cicin Picur? Nálam az a baj, hogy fal az elején, aztán bealszik, ébresztgetem, van, hogy tisztába is teszem, eszik még, elalszik, büfi, leteszem ez volt kb 1 óra ......és fél óra múlva jelentkezik, hogy éhes :( Így non-stop szopiznánk....nem bírom :( meg a csajok sem. Csak nem igazán jövök rá, hogy mi a gáz.

Kat, egészségügyi intézmény :) hát erre nem gondoltam volna
sandie
Kaposvár

Ildi, nagyon köszönöm, amit belinkeltél a szopiról, sokat segített, ma a védőnő is jött, adott pár tanácsot....a bajom annyi, hogy nekem baromira fáj a jobb mellbimbóm. Zéti még anno letépte, talán azért ilyen most....délelőtt még tudok vele szoptatni, miután pihent éjjel, ugyanis Babócánk valami csodának köszönhetően átalussza az éjszakát, de délután már nem bírom...a ballal nincs gond. Viszont a két nagyobb miatt meg kell valamiféle rendszer is az életünkbe.....szóval egyenlőre próbálom ezeket összehozni

Kat, én Garmastannal kenem, jó neki, de délutánra így is ég, vörös, azt sem bírja, ha ruha ér hozzá :( köszi a görögszénamag tippet, szerintem utánajárok és veszek...a MoreMilket használtam már, bejött, de ha van olcsóbb is, akkor egy próbát megér

Mmc, sajna nekem azóta kelnek korán, amióta felköltöztek apával az emeletre....Zazut általában a nagyik hozzák az oviból, nekem esélyem sem lenne. Én is sokszor etetek a jobboson bimbóvédővel, legalábbis azzal kezdem, amíg dől és edződik, aztán leveszem és szopunk anélkül, a balon meg nem is használom, a sörös tippet köszi

Picur, én a nyeremény felezésében is benne vagyok! :) Neked nem alszik el a cicin Picur? Nálam az a baj, hogy fal az elején, aztán bealszik, ébresztgetem, van, hogy tisztába is teszem, eszik még, elalszik, büfi, leteszem ez volt kb 1 óra ......és fél óra múlva jelentkezik, hogy éhes :( Így non-stop szopiznánk....nem bírom :( meg a csajok sem. Csak nem igazán jövök rá, hogy mi a gáz.

Kat, egészségügyi intézmény :) hát erre nem gondoltam volna
sandie
Kaposvár

Sandie, néha kicsit bealszik Picur, de mivel elég csikis, megcirógatom a nyakát, és már eszik is tovább. Nálunk a napközbeni evés 40 perc, az esti meg 1 óra. Én kaja előtt teszem tisztába, aztán megkapja az Infacol-t, már cuppog, és várja a kaját. A böfibe már nagyon klasszul belejöttünk, nekem a vállra tevős póz jött be, felveszem, és max. 5 percen belül jön a rettentő broááááf. :) A napközbeni evés nálunk beállt 2,5-3 órára, így azért jut idő mindenre. Nekem is a jobboska fáj (a ballal semmi gond). Nem használok bimbóvédőt, mert állandóan lejött a cicimről, ráadásul majdnem ugyanúgy fájt, mint anélkül. Nem foglalkozom már túlzottan vele, nem tudok mit tenni, kenem bimbókrémmel, így nem repedt még be, remélem nem is fog. Használok melltartóbetétet, így nem irritálja a ruha. A szoptatásnál meg szabadon hagyom azt is, amelyikből éppen nem eszik, hadd levegőzzön. Persze teszek oda pelust, mert szó szerint folyik... :oops:

Ha Zoárd fél óra múlva jelentkezik, akkor lehet, hogy mégsem evett túl sokat. Látod a zsíros hátsó tejet, ha a szopizás után megnyomod a cicidet? Lehetséges, hogy csak a hígabb elsőt issza ki? Esetleg még próbáld meg, hogy ébreszted éjjel 3 óránként, hátha az a baja, hogy az éjszakai evést nappal pótolja, ezért jelentkezik fél óránként. Csak tippelgetek, ne haragudj, ha okoskodásnak tűnne... :roll:

Kat, el tudom képzelni, bár szerintem túlzottan beszabályozzák ezeket a dolgokat. Persze legyen tisztaság, de azért az üvegbúra elvárása némileg túlzásnak tűnik nekem.

picuralmos

Sziasztok!

Köszi a hozzászólásokat ovi ügyben, főleg neked Kat! Amúgy döntöttem, július 1-jétől nem viszem az összevontba, de előtte 2 hetet igen. Megkérdeztem Lottit, hogy melyiket szeretné, ha összevont ovi, de udvaron rohangálás stb. vagy itthon anyával, tesóval és kevesebb idő a játszótérre és rögtön az utóbbit választotta, mert hogy ő szeretne velünk itthon lenni, szóval ez volt a mérvadó. Amúgy örültek az óvónők, de mondták, hogy nem akartak lerohanni ezzel tényleg, de köszönik. Szóval július 1-től aug. végéig hármasban, hát remélem bírni fogom :)

ancsa, gratulálok a gyors szüléshez és Ádám babához! Akkor igazoltan tűntél el :) Szopihoz kitartást! Amúgy én se tudok fejni többet 2 ciciből, de ez nem mérvadó, attól még simán van tejed.

picur, nem semmi Álmos mérete :) Jó súlyban van egyem meg :)
Akkor ezek szerint így van a védőnőknél, hogy első hónapban hetente, csak én annyira nem igénylem... az 1 hós státuszra bemegyek inkább a tanácsadásra.
Oltás, ne is mondd, az igen kemény dolog, de sajnos muszáj, de én is utáltam :(

varrat, nekem felszívódó van, de nem tudom, hogy már eltűnt-e vagy sem, mert még nem mertem megnézni tükörrel magamat ott alul. Tökre parázok rajta, hogy milyen lehet, pedig már az aranyerem is megszűnt, de mégis, amikor fürdök, érzem a varrást, olyan kemény ott az a rész :O

mmc, jól telnek a napok aránylag. Tegnap sokat volt cicin a babó, aztán mentünk Lottiért az oviba, utána postára és boltba. Lotti nagyon nagy segítség, nyitja a bolt ajtaját, ha leesik valami, segít felvenni rögtön, együttműködő, úgyhogy ezért is gondolom hogy elleszünk hármasban is majd július elejétől.
Védőnőd, grrrrrrrrrrr! Aztán jött tegnap?
Szerintem nem gáz, ha bimbóvédő van az egyik cicin, én is szoptattam anno úgy, bár mindkettőn volt, Lotti ugyanúgy evett, ne aggódj!

savariaa, majd írj azért bővebben, kíváncsi vagyok, hogy mi hogy zajlott! Anno amikor szültem, a kórteremben 3 anyukának volt az 5. napon varratszedés, be voltak tojva, aztán nevetve jöttek, hogy nem is éreztek semmit,szóval ne aggódj!
De jó, hogy Bátor ilyen ügyesen szopizik!

sandie, és ha abból a ciciből bimbóvédővel szoptatnál az nem segítene? Sajnálom, hogy így fáj :( Egy hős vagy!
Nálunk is sokszor elalszik Barnus a cicin, ilyenkor felemelem böfizni, az mindig segít. + a fülcimpáját szoktam finoman morzsolni+kezét-lábát masszírozgatni, ezek felébresztik általában.
Nálunk az aktív evés ált. 10-15 perc, utána már csak cummog, ha időm engedi, hagyom, mert ez is segíti a tejtermelést+engem se zavar, ha épp nézek valami jó kis filmet a tévében ;) Én tévé előtt szoptatok, mert különben szétunnám a fejemet :)

Amúgy tegnap nagyon-nagyon nehéz esténk volt. Ilyen most volt először. Fürdés után egyszerűen csak cicin volt el, amúgy meg nagyon sírt. Próbáltam mindent, peluscsere, simi, cumi, ringatás, böfi... semmi, csak cici. Szerintem túlpörgött, mert végül a párom altatta el cumival de már volt majdnem éjfél :O Szóval kb. 19 órától éjfélig volt fent, utána kelt fél 4-kor enni, utána pedig fél 7-kor, és közben alig aludt, egész éjjel nyekergett, torkot köszörült, szóval nem vagyok toppon. Nyomom az alkoholmentes sört épp :)

Amúgy szerintetek attól fájhat a pocija? Vagy a Laktoherb teától?

Na megyek, mert mindjárt ébredés van...
nusildi

Ildi, látod Lotti is lassan kisimul, júliusra már odalesz úgy igazán a kistesóért, majd meglátod! :) Jó kemény éjszakátok volt akkor, de ha nem lenne ilyen is néha, még el sem hinnék a szomszédok, hogy van egy pici baba is nálatok... ;) Nálunk a K-vitaminos tortúra volt ilyen, ami nálatok tegnap volt. Örülök, hogy eddig egy itteni babának sem okozott gondot. Apa gondolkodik, hogy a következő adagot már nem adja be neki. Szerintetek? Magnoli? Te mindent tudsz, mi a véleményed? Eddig hármat már megkapott.

Hasfájás, én olvastam olyan cikkeket, ahol írták, hogy ezeknek a gyógyteáknak néhány összetevője okozhat hasfájást. Ezt csak úgy tudjátok meg, ha elhagyod egy kis időre a teát, és figyeled, hogy reagál Barnus. Mi egyszer felejtettük el beadni neki az esti evés előtt az Infacol-t, éjjel ordítva felébredt Picur, annyira fájt a hasa. Tekergett az ágyában, nem győztem masszírozni. Úgy sajnáltam szegénykémet...

Alvás amúgy nagyon jól megy nekünk (lekopogom), este 9kor leteszem, és fél5 körül kel az első evésre, majd visszaalszunk, és 8-9 között kelünk reggel. :)

Oltás nem okozott gondot szerencsére, nem volt nyűgös, és éjjel is nyugodtan aludtunk.

picuralmos

Sziasztok!!

Picur, köszi a tanácsokat, egyáltalán nem érzem okoskodásnak, minden ötletet szívesen fogadok, mert bár némi tapasztalatom nekem is van, de már annyit agyalok az egészen, hogy bármi új ötlet, ami esetleg kimaradt jól jön....mindenki máshogy csinálja, mindenkinek más jön be.....hátha van valami amit még nem próbáltunk....

Sajna Zoárd annyira bealszik szopinál, hogy hiába simogatom lábát, hátát (pedig ott csikis), fülét, tenyerét, emelem fel böfizni, néha mondom még tisztába is teszem.....semmi, ki van ütve.....de kb másfél óra múlva jelentkezik :S
Ma egyébként ő is elég sírós, szinte non-stop kézben lenne, szopizna...

Most egyenlőre azt csinálom, hogy a balból szopizunk, a jobbot fejem....de fejve is annyira fáj, hogy csak na, bimbóvédővel nem birkózik meg Zoárd, pedig van nagy és kicsi is, de csak cumizik rajta....De jó, hogy Álmos ilyen jól viselte a szurit!!! Bátor kispasi!!

Ildi, köszönöm a dicséretet :oops: Nálunk is úgy lesz itthon Zalán, mint Lotti, én is kíváncsian várom, hogy bírjuk majd. Azért jó, hogy mégis normálisak voltak a végén az ovinők...

Zéti, aranyom, fogta a takaróját, cumiját, köszönt, hogy viszlát, befeküdt az ágyamba és elaludt, ott bújik a szopipárnában :)

Ma beugrott anyósom meg a sógornőm kb 15 percre, elvileg meglátogatni Zoárdot, mert sógornőm még nem látta, de úgy siettek, szinte le sem ültek. :? Nem mintha bánnám, de Zéti eléggé elkeseredett....Sógornőm ugyan kb 7 hetes terhes, de meg sem akarta fogni a babát, mondván nem vágta le a körmeit, amikor anyósom a kezébe erőltette, akkor meg annyi érzelem látszott az arcán, mintha egy darab farönköt fogna......Ti friss terhesen nem ájultatok el minden pici babától??? Én nem értem hogy lehet ilyen hidegen élni.....

Megyek én is pihenek egy picit, ha már bealudtak végre a skacok....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Nusildi: nekünk ma éjjel volt ikyen szar. Nem aludt, nyüszögött, 2óránként evett. Most is nyafog. Nálam a sör nem okozott semmit, de a Laktoherb teáról sok helyen hallottam, hogy hasfájást okoz

KépKép
KépKép
kat78

Tuti valami van a levegőben, zivatart mondanak délutántól, utána meg egész hétre esőt. Lehet ez zavarja a babákat? Bár (ismét lekopogom) Picur jól viselkedik, eszik-nézelődik-alszik.

Sandie, nekem még a védőnő a vetkőztetést javasolta, mikor Picur még sárga volt, és aluszékony. Csak vegyem le a rugdalózót róla, hogy egy picit fázzon, akkor felébred, és eszik. Bevallom ez nálunk nem jött be, de hátha nálatok segít. ;)

picuralmos

Sziasztok! Jol eltuntunk, merthogy kozben megszuletett Eliza baba. Egesz pontosan majus 22-en, 3930 grammal es 54 centivel. A szules nekem csodalatos elmenyre sikerult, 2,5 ora alatt tul voltunk rajta. Hosszabbra es rosszabbra szamitottam. Persze a kitolas az jo nagy kitolas volt velem szemben (ertitek... :D), de az a pillanat, amikor kint van a baba es a pocakomra teszik melegen es illatosan... Osszehasonlithatatlan elmeny.
Azota jol szopizunk, sokat alszunk, hetedik a mennyorszag! Ugye orokkon orokke marad igy? ;)

Egyelore nem tudtam meg visszaolvasni - nem is megy meg egy darabig - de remelem mindenki jol van, vannak meg pocakosok??
Ezer puszi kindenkinek bozzatol es Elizatol!
bozza

Bozza, nahát mégiscsak titkolóztál, ejnye-ejnye...
Nagy-nagy gratula Eliza érkezéséhez!!!
Kívánom hogy a helyzet jó sokáig maradjon Nálatok ilyen "mennyei"...
Sok boldogságot és rengeteg tejcsit a Nagylányhoz!
Várunk képet is, puszi!
Sandie, igazán megható ahogy a rokonaid és a dokid reagált Zozó érkezésére, és hogy mindenki könnyezett örömében :lol:
Sőt, még "holdanyó" anyósod is megenyhült, ez aztán a meglepetés :shock:
Szegény Zétidnek rosszul esett, hogy nem foglalkoztak Vele anyósodék, ez tényleg csak egy villámlátogatásra sikeredett :(
Sógornődnek van már gyereke? Nem lehet hogy csak azt sem tudta, hogyan lehet egy ilyen picihez nyúlni, azért nem merte Zozót megfogni?
A fájdalomra én is csak a fejést és a bimbóvédőt tudnám kitalálni :oops:
Ancsa, gratulálok Ádi baba érkezéséhez, és sok boldogságot kívánok Nektek!
Klassz, hogy ilyen jól sikerült a szülés, és nem is viselt meg Téged túlzottan.
Majd várunk képet Ádiról.
Picúr, a K-vitamint jó lenne, ha mindenképp megkapná Álmos, max. reggel adjátok be, ahogy a múltkor. És lehet hogy már nem is fogja megviselni annyira, egyre nagyobb fiú, érik az emésztőrendszere is...
Savaria, a varratszedésnél nekem a ragasztó letépése rosszabb volt mint maga a cérna kihúzása, ha azon túl vagy, már elviselhető...
De -ahogy Kat mondaná- inkább egy fagyizás, hahaha...
Azért várunk ám, hogy írj nekünk magatokról és az "élményről"...

Képzeljétek, nálunk is volt az éjféli etetés után kb. 2-ig pocifájós nyöszizés, de aztán reggel 6-ig aludt Lénó, de jó lenne, ha máskor is ilyen jókat alcsizna, és nem kéne hajnalban még egyet etetni :wink:
Lányok Ti hogy álltok a hasatokkal, visszaalakult már?
Mert nekem még mindig van egy kb 4-5 hónaposnyi, igaz óriási volt a végére...
Visszamegy vajon még? :roll:

Kép
Kép
magnoli

Bozza gratulálok!!!!! :D

Ma voltunk a védőnőnél az egy hónapos kötelező vizsgálaton. Nagyon jól viselkedett Hanna ,pedig olyan hideg volt a rendelőbe,szegényem egy hang nélkül ott vacogott!

Lányok azt hiszem cici függő a lányom :D ! Konkrétan csak cicin lógva hajlandó elaludni este. Nem tudok már mit bevetni,mindent kipróbáltunk apával. És olyan kitartóan ,ha kell 2 órán át is üvölt érte.
Nincs szívem már tovább hagyni sírni.

A mellgyulladást nem kívánom senkinek!!!!!!!Még az ember az ellenségeinek sem!!!!

Anyatejesek, nálatok is van ez a kiütés? Szegény Hannus egész arcán vannak pöttyök,és nem nagyon akar elmúlni sem. Védőnő is és a háziorvos is azt mondta hogy legyek türelmes mert ez normális és hogy el is fog múlni ,de hát....nem nagyon múlik..inkább egyre több van.

Vettünk apával a picinek ilyen kis hinta ágy-vagy szék- nem is tudom mi ez...mert nem ül benne a gerince miatt inkább fekszik.
Hát 2 percnél tovább sajnos nem jött be. :) valahogy nem tetszik neki.

Jövő héten megyek a 6 hetes kontroll vizsgálatra,kíváncsi leszek milyen lesz?!

Kép
csalexandra
Sopron

Bozza, Isten hozta Eliza babát is! Jó egészséget és sok-sok tejcsit és további mennyei élményeket kívánunk nektek! :)

Akkor most már minden baba megszületett ugye? :)

Szandi, mi volt a vizsgálaton? Mennyit nőtt Hanna? A kiütések kb. 2-3 hét alatt múlnak el, nekünk is volt (na jó, csak Picurnak :D), és elmúlt. Az egész teste egy merő kiütés volt, a kis combjain összeállt egy nagy piros folttá. Utána meg egyik napról a másikra elmúlt.

Csicsi nálatok elmúlt a pelenka kiütés?

Savariaa, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok!

picuralmos, én beadnám a K-vitamint.
Igen, Lotti már javul :) Szeretgeti is néha tesót :)
Jó hogy nem lázasodott be Álmos az oltás után. Alvása nem semmi :)

sandie, sógornő, hát érdekes, én mondjuk a terhességem elején nagyon rosszul voltam, Lottinál is anno, de azért egy babát biztos megcsodálok. De lehet hogy akkor én se mertem volna megfogni, olyan picikék és akinek még nem volt a kezében újszülött, lehet hogy fél hogy nem jól fogja.

Na akkor most a laktoherbet hanyagolom kicsit és iszom az alkoholmentes sört. De szerintem elég a tejem.
Pl. most reggel 45 percen át evett, mindkét ciciből és most kibukott legalább 3X elég nagy mennyiséget, szerintem nem kellett volna már a másik cici. Ezt nehéz megállapítani, mert amúgy rárombolt rögtön, mint aki nem evett évek óta, pedig az első cicit kiszívta :)

bozza, gratulálok Eliza babához, sok boldogságot hozzá, tök jó hogy megy a szopi is! A hetedik mennyország, hát vannak napok, amikor ez eltűnik :) Kórház milyen volt? Te hogy regenerálódsz?

magnoli, hasam gáz :( A bőr is elég laza, a linea negrám iszonyat ronda, köldököm se túl szép, és az alsó hasam elég nagy még, és sajna a 10 kiló + is nagyon gáz :( És mindig vannak kajálási rohamaim, biztos a szoptatás miatt, de így nehéz lesz lefogyni :(

csalexandra, hú, kitartást akkor az altatáshoz! Nekünk hála bevált a cumi, a legkisebb Mam cumit használjuk, így apja is el tudja altatni etetés-böfizés után. Talán most a frontok miatt kéri a cicit ennyire?
Pihenőszéket vettetek? Nekünk volt Lottinál, 3 hónaposan kapta, akkor már szerette, nézegette, de most még korainak tartom, inkább egy játszószőnyeg, azon már tud nézelődni, mégis fekszik.

Az idő borzalom :( Utálom :(
Tegnap még játszóztunk, mentem oviba Lottiért, Barnus végig aludt, úgyhogy nagyon király volt, de ma ... :(
nusildi

Picur, 4 és fél cm-t nőtt Hanna :) !És 3420 g-nál járunk most!
Akkor mégis van remény :D és majd elmúlnak a pöttyök!
Ti hogy vagytok a K-vitaminnal? Nekünk még mindig nem sikerült megbarátkoznunk vele.

Magnoli,nekem a hasamon még mindig ott van az a hosszú csík,és még nekem sem húzódott vissza teljesen. De biztos vissza fog :D ! Kötelező neki :D !
Inkább a köldököm zavar picit,mert kicsit bebarnult a terhesség alatt körülötte és most is az.

Császár után ha megvolt a kontroll vizsgálat utána mehet a kádas fürdés? Vagy annyira ne erőltessem még?

Kép
csalexandra
Sopron

Ancsa, Bozza,
gratulálok nektek! :)

Picur,
jaj a szivem is elszorult mikor az oltást olvastam... nekünk még 2 hét... ráadásul olyan "jól" jön ki, hogy épp Pálmival is rendezvény lesz az oviban, amin ott kellene lennem...

Valószínű apára bízom hogy Adrit vigye el az oltásra... bár nem tudom mi a jobb, ha ott lehetek és vígasztalhatom, vagy ha nem... de azt hiszem Pálmi miatt az oviba kell amúgy is mennem... kezdődnek a boxmeccsek, hogy melyik kezembe harapjak, mikor mindkét gyereknek szüksége van rám egyszerre... :)

ÁNTSZ pelenkázó: ha meg nem lennének szigorúak a higiénés szabályok egy pici gyerekekkel foglalkozó helyen, akkor meg azért morognánk :)

Kat,
ez tényleg érdekes, hogy a bölcsi egészségügyi intézmény... szóval ott kvázi csak ellátják őket, nem foglalkoznak velük? :) Úgy látszik a kötelező nevelés csak oviban kezdődik :)

Ildi,
Pálmi is azt választaná, hogy itthon maradjon... de valójában nem biztos hogy tényleg az a jó neki... de örülök, hogy elrendeződött akkor szépen!
2 hónap hármasban... izgalmas lesz... :)

Ma megyünk csípőszűrésre, de úgy ömlik az eső, hogy azt sem tudom az autóig hogy jutunk el...

Bozza,
kitolás :lol:

Magnoli,
hajrá éjszakai alvás! :)

Alexandra,
hát ez borzalmas hogy ilyen pici babákat ilyen hideg rendelőben fogadnak! Felháborító! :( Csak jól megfáznak... még Pálminál is mérges lennék, pedig ő már 4.5 éves... a Heim Pál rendelőjében volt olyan hideg a mosdóban télen, hogy teljesen kiakadtam...

Ildi, Magnoli,
hasam még elég laza nekem is, még húzódnia kell vissza a bőrnek és a linea negra is ott virit...

Alexandra,
a kádazás engem is érdekelne, mert még csak egyszer próbáltam, pár nappal a 6 hetes kontroll előtt, de akkor annyira fellángolt, hogy azóta se mertem újra :)
sz.veronika

Itt is trágya idő van, esik hajnal óta, a nap még mutatóban sem látszik, onnan tudjuk, hogy nappal van, hogy ránézünk az órára. Tiszta szürkület.

Szandi, jól van, növöget a kiscsaj, szép méretekkel rendelkezik már, gratula! Főleg, hogy egy cudar időszakon is túl vagytok. Elismerésem! ;) A pihenőszék még szerintem is korai, kicsit még várjatok vele. Én a hordozójába teszem, ha kint vagyok a konyhában, és a fogantyújára feltettem neki egy pici plüss kutyát, amivel olyan édesen "eldumál", röhögcsél neki, néha eltalálja már a kezeivel, lökdösi. Így tudok főzni is, meg a konyhában matatni, ha épp ébren van. Amúgy meg gyönyörűen elvan a játszószőnyegen, ha a nappaliban vagyunk (egyéb saját szükségletek is elvégezhetők ilyenkor ;)).

K-vitamin... Hát tartok tőle, de mit csináljak, muszáj. Nyűgös tőle, sírdogál egy napot, de ha kell, hát kell.

Rendelő, nálunk meg mindkét helyen (védőnéni, és dokibácsi) olyan meleg van, a védőnéni még egy melegítőt is mindig bekapcsol. Egy rossz szavam nem lehet! :)

Veronika, az oltás így utólag nem volt vészes, csak az az 5 perc, amíg sírt, de hamar meg tudtam nyugtatni. Nem tudod az oltást egy nappal eltolni? Vagy a következő rendelésen beadatni?

Ma megyünk babamasszázsra, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Az eddigi "fogásokat" a netről néztem le, és elég jól beváltak. Nálunk ingyenes, a védőnéni tartja. Nálatok van ilyen lehetőség?

Ildi, én is mindkettőre ráteszem Picurt. Így nem keményednek be a következő etetésig, és vígan elfogadja mindig. Ha nem tudtok játszózni, mivel foglalod le Lottit? Lefárasztják az oviban?

Magnoli, nekem már egész jó a hasam, persze én némileg időben előrébb vagyok, így meg tudlak nyugtatni benneteket, hogy igen, vissza fog húzódni! :) :) A csíkom még halványan látszik, bár én továbbra is kenem-masszírozom a bőröm a terhességi krémmel (maradt majdnem egy egész tubussal). A köldököm nekem is aránytalanul nagynak tűnt a szülés után, de már az is javul. Azért a régi formámtól még messze vagyok... :roll:

picuralmos

Veronika, igen, nem egyszerű a két gyerekkel, nálunk ráadásul a szoptatás miatt nem tud segíteni párom, tehát valamikor Lottika csak teng-leng a lakásban, mert nem minden szopi 10 perc, valamikor fél órát is cicin van a baba. Most már megszokta és nem reklamál és nem mondogatja, hogy nem szeretjük, mert csinálunk neki programokat. Én aktív vagyok nagyon, megyek vele játszóra úgy, hogy a tesó a babakocsiban alszik, csak előre letisztázzuk, hogy nem órákig vagyunk a játszón, amikor anya mondja, akkor indulás van. Ezt be is tartja Lotti, nem panaszkodik, hogy 1 órát voltunk "csak" kint.
Majd meglátjuk júliustól hogy hogyan lesz, már beszéltem anyuval, hogy majd hetente egy-két alkalmat átmegyünk hozzájuk, mert imád ott lenni Lotti és ott vannak az unokatesók is Békáson, szóval megoldjuk valahogy. Ha kánikula van, akkor korán megyünk le és késő este és egy-egy strand is belefér késő du.,ha már apa hazajött, mert azt két gyerekkel nem vállalnám be segítség nélkül.
De akkor már 2 hónapos lesz Barnabás, talán már könnyebb lesz picit.
Undorító egy idő van, de azért remélem el tudtok indulni a csípőszűrésre!

picuralmos, amikor Lotti ovizik, nem gáz, ha már du. nem játszózunk, mert ott kitombolja magát. Ha jó idő volt, eddig minden nap elmentem vele valahová, boltba, postára, játszóra, csak hogy menjünk, ne otthon üljünk, úgyhogy élvezi, hogy megyünk, hogy ő tolja a babakocsit, hogy aktív vagyok újra :) Nekem is jó, mert nem punnyadok otthon.
Lotti amúgy nagy mesefüggő, szóval ha kritikus a nap, mesét néz, én engedem neki, nálunk sokat megy a tévé. De nyomja az ipadot is nagyon, vannak rajta szuper játékok :) Meg rajzol, színez, van feladatos könyve. Ha meg nem etetek-babázok, akkor társasozunk vagy kártyázunk, vagy együtt keverjük be pl. a palacsintatésztát vagy pudingot... szóval valahogy megoldjuk :)

Lányok, nektek is van, hogy nappal 4 órán át nem eszik a baba? Mert nálunk ma 7:20-tól evett és még mindig alszik. Oké, közben nézelődött csomót, én takarítottam, aztán elaltattam egy órája kb., de most már lassan 4 órája nem evett. Nem keltem fel, csak azért mégis, még csak 3 hetes...

Kép

Kép
nusildi

Nekem mostmar szinte mindig 4 orankent eszik... igaz Adri 7 hetes...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Kat,
ez a malátakávé jó ötlet,lehet hogy kipróbálom én is.

Picur,
Picur már nem is olyan picur, lassan nevet kell váltanod :-)
én is voltam a Tescoban és tényleg nagyon jó bébi/gyerekruhák vannak szuper áron. nagyon nehezen álltam meg hogy ne vegyek semmit ( a férjem "segített" lebeszélni) mert most mindenünk van előre meg nem akarok vásárolni...
Regisztráltam Botit a Rossmanban, ott pedig holnapig 15% kedvezmény van minden Pampers pelenkára.

Nusildi,
az ovi téma látom lecsengett, remélem meg tudod végig oldani Lotti szórakoztatását.
Nálunk a 2 gondozónő ellentétes véleményen van. Az egyik ugyanazt mondja mint Kat, hogy a gyereknek is jó a megszokott napirend és a levegőzés, meg persze nekem is könnyebb napközben csak 1 gyerekkel.. plusz Liza tejmentes diétán van, tehát külön kellene rá főzni minden nap, vagy az esetek nagy részében.
A másik gondozónő szerint azóta itthon kéne tartanom Lizát, amióta hazajöttünk a kórházból, hogy ne érezze kirekesztve magát.
Én abban maradtam magammal és a családdal, hogy nyáron visszük Lizát bölcsibe a szünet kivételével, de lazábban, azaz lesz olyan hogy pénteken vagy hétfőn ráhúzunk a hétvégére. Ráadásul nálunk nyáron sem lesz összevont csoport.
Liza azért még kicsi, ő nincs el még a mesével 2 percnél tovább ( az időjárásjelentés a TOPSHOP és a híradó kedvence) neki azt sem tudom megmagyarázni, hogy csak kicsit megyünk a játszótérre. Óriási hisztik szoktak lenni, ha elindulunk haza. Ő még nem teng leng szoptatáskor, hanem rosszalkodik, úgyhogy nekem létkérdés a bölcsi.

Ancsa, Bozza
nagyon gratulálok Ádám és Eliza érkezéséhez. Gondoltam, hogy ez a nagy csönd amiatt van, hogy kórházban vagytok :-)

Tényleg, ahol most már 3 gyerek van, máshogy reagálnak a nagyok a kistesó érkezéséhez?
Mert ugye a nagyobb, már egyszer megélte hogy jön egy "betolakodó" az életébe, a középsőnek meg az a természetes, hogy van tesója és megoszlik a figyelem.

Sandie,
én nem terhesen is odavagyok a kisbabákért. nem vágta le a körmét :shock: . Ettől még meg lehet(ne) fogni egy babát.

Ha már a témánál vagyunk az én nővérem sem látogatott meg még minket. Anyuéknál találkoztunk egyszer egy közös ebéd erejéig. Neki nem lehetett gyereke és elég érdekesen áll az én gyerekeimhez. Tudom, hogy ez nagyon fájó neki, de azért szerintem az a legkevesebb, hogy legalább 1x eljön és meglátogat.

Csalexandra,
hideg rendelő. ezt nem is értem. Nálunk olyan meleg van, hogy mindig leizzadok már a várakozás alatt.
cumit nem fogadja el Hannus, hogy legyen egy kis időd, amikor nem cicizik? melled hogy van? Én is azt mondtam korábban, hogy inkább szülök, csak mellgyulladás ne legyen!
Nálunk még csak most jöttek ki a pöttyök, és sem tudom, hogy ez anyai hormon, vagy tejkiütés, de nyugi elmúlik majd.

Bozza,
hetedik mennyország :-) maradjon is minden így! Bécsben vagytok most? Látom, hogy a magyaros írás mellett döntöttetek és nem Elisa lett!

Magnoli,
nekem a hasam már nagyjából visszament és az oldalam sem fáj már !! Korábban fájt az oldalam, mert valószínűleg az egyik méhszalagon megnyúlt vagy begyulladt a visszahúzódás során.
Úgy tudom, hogy császár után eleve lassabban megy vissza a has, ne türelmetlenkedjetek!
Júniusban már többet fog ráérni a férjed?

Veronika,
Pálmit viheted nyáron az oviba? Tényleg bejött az oviváltás? HOgy van a lelked? Kell járnod még a dokihoz?

Kép
Kép
mmc

Nalunk is azt mondja az ovono, hogy legyen sokat velunk Palmi... en meg ugy erzem jobb, ha nem egesz nap azt latja, hogy a babaval foglalatoskodom, hanem az o kis kozegeben van...

Ez az uj ovi maganovi, itt csak 3 het szunet lesz augusztusban. Arra idozitjuk a nyaralast is...

Koszi jol vagyok, a lelki problemak a terhesseggel jottek es ugy nez ki a szulessel huss el is repultek :) Szuperul vagyok, persze mindig van stresszelni valo, de nem vagyok rosszul tole, mint terhesen.

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
szuper!
látod mondtam neked régen, ha megszületik Adrika akkor elmúlik minden bajod :-)

Kép
Kép
mmc

Kinek milyen bébiőre van, ami nem légzésfigyelős és nem Angel Care?

KépKép
KépKép
kat78

Mmc, lehet átállunk az ÓriásPicur névre... :D

Veronika, ezek szerint az éjszakai ébrenlétek is megszűntek? Adri már nem nyekereg? A lelked rendbe jött, ez szuper! :)

Kat, nekünk ilyen bébiőrünk van :)

Kép

Amúgy semmilyen nincs bent a házban.

picuralmos

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy így eltűntem, de eléggé elfoglalt vagyok. :lol:
A szopizással vannak nehézségeim, kisebesedtek a mellbimbóim, az egyik jobban, így abból nem szoptattam egy napig, fejni próbáltam, most pedig alig van abban. De majd csak lesz ebben is, ráteszem azért Bátort, hogy az inger meglegyen, és több termelődjön.
Brutál étvágytalan vagyok, életemben ilyen még nem volt, nem bírok semmit megenni a vajas kenyéren kívül. Főtt ételnek még a szagát sem bírom...de inni iszom eleget.
A kórházban volt egy önkéntes szoptatási tanácsadó, nagyon kedves és fel is hívtam két napja, hogy nem tudok fejni és borzasztóan kemény a mellem, tegnap este ki is jött, és segített mindenben, jó volt, hogy megnyugtatott. Amúgy csak az első fél perc a bprzasztó fájdalmas, utána már jó, és azt mondják, hogy ennél már csak jobb lesz. :lol:
Tegnap megvolt a varratszedés is, tényleg bírható volt, inkább az volt a rossz, hogy oda kellett visszamennem.
A szüléstörténetem megírásában addig jutottam, hogy megnyitottam egy world-öt, de tovább nem, mert képtelen vagyok beszélni róla. Még magamban sem tudtam újraélni az eseményeket, de amint arra gondolok, hogy leírom akkor borzasztó rossz. Remélem idővel tudok róla beszélni.
A vérnyomásommal gondok vannak a szülés utántól, most gyógyszert szedek, szerintem amúgy egyszerűen a sokktól magas, de jövő héten kénytelen leszek elmenni ezzel a háziorvoshoz, mert olyan gyógyszert szedek, amit csak felügyelettel lehet csökkenteni majd abbahagyni.

Bátor nagyszerű baba, 3 órákat alszik, szépen eszik, ügyes nagyon. Tápszert eddig egyszer kapott, mióta itthon vagyunk.
Ne haragudjatok, nincs erőm visszaolvasni, utol kell érnem magam.

Puszi mindenkinek!
savariaa
Érd

Ancsa, Bozza gratulálok nektek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
savariaa
Érd

Savariaa, de jó, hogy jelentkeztél, nyugi, minden rendben lesz, ne aggódj! Ha csak úgy bármiről beszélgetnél, mi itt vagyunk, tudod! ;)

picuralmos

Kép

Picur, nekünk is hasonló a "bébi őrzőnk" :D ! Imádom,hogy imádja :) !
Egyszer nem kell rászólni,nem bántja nem piszkálja,csak folyton vigyáz rá,jön utánunk és őrzi :D!

Annyira kicsi a lakásunk hogy nem vettünk bébi őrzőt, azt is hallom a konyhába ahogy a szobába szuszog :).

Lányok,nekem nincs egy szabad 5 percem sem. A kicsi lány nincs el magába...se a hordozóba hogy addig pakolni tudjak se a nappaliba közöttünk. És ez az alvás téma is nehezen megy....minden evés után másfél órás altatás azért az durva.....!
Ma megpróbálom a cumit még egyszer,mielőtt feladom,de szinte öklendezik a műanyagtól.

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: