A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Gabi!Dancsi!

Akkor anyatej is jo, de ha nem lesz benne tejtermék az se baj. Bocs most tényleg kiment a fejemből a 8. hó...

Magdi
magdi7

Csajok! Anyósomék hoztak 300g-os Milka egész mogyis csokit, nemtudom abbahagyni!

G3
inecsg

Kriszti,
egyszer kapott egy kevés mandarint, de dokinénink szerint még várjak vele. AMúgy ízlett neki.

Magdi,
tejtermék/hagyma nálunk még nem mehet.

Köszi a tippeket. Asszem kipróbálom krumplival meg répával. De mibol mennyit tegyek bele?

képzeljétek, beszéltem egy barátnommel, akivel együtt szültünk. Nyomatja a májkrémes kenyeret, vasas kenyeret, tejtermékeket a 8 hónapos csemetéjének. Mondtam neki, hogy nem normális, erre megsértodött. Kép Kép Kép

Próbálok annyira odafigyelni, hogy mi kap Jozsó, néha ki is akad a családom, amikor lehurrogom oket, hogy ne adjanak neki ezt vagy azt. Én a házi húleves répáját sem szívesen adom neki, mert sós, meg fuszeres.
Vendég

Csak én mióta Réka megszületett úgy működöm, ha meghallom hogy vmibe tejtermék kell akkor tudom hogy Rékának anyatej mehet bele..
Azt mondta az allergológus, hogy a babánban egyébként is van hisztamin, de ha ezt nem tekintjük, akkor azt nézzük, hogy mire ideér az országba mikkel kezelik, hogy megmaradjon, vgay megérjen..
magdi7

persze nem vasas hanem vajas kenyér. Kép

fagyasztott anyatejtol undorodom én oda nem adom neki. Szopik eleget, inkább akkor tápiból csinálom.

Gabi,
csoki? jujjjj, ne is mondd, nekem a gyengém a csoki, mindegy milyen,csak csoki legyen. sajnos.
Vendég

Dancsi!

És ha rászólsz a nagyszülőkre megsértődnek, nálunk is már 3 hónaposan akarták az almát, répát, de én vártam vele 5-6 hóig..
magdi7

Én is beszélgettem még a nyáron egy anyukával, ő meg a 9 hós gyerekének pörköltet, szalonnát, kolbászt adott!!! Azt hittem először, h hülyéskedik, de ő tök komolyan mondta, h ettől hízik a gyerek, meg , h nem gondolom talán, h külön főz neki!!! Némelyik nem normális tényleg. Nem is kell elkapkodni a kajákat, lesz még lehetőségük enni mindenféléket....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gabi,
bemásolom a levélrészletet:

weboldalak:
http://www.overlakehospital.org/ ez a bellevue-i,
http://www.overlakehospital.org/services/womensandchildrens/childbirth/default.a spx
ez pedig a childbirt center weboldala

a másik:

http://www.swedish.org/ ez a seattle-i
http://www.swedish.org/bodytour.cfm?id=69 ez pedig egy virtuális túra, ahol
megnézheted, hogy hogy is néz ki maga a szoba, a kórház...

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti, háááát, nem semmi, ezt nem hiszem el, h ilyen kórház van......nagyon jól néz ki.

nyúlanyó

Gabi!

Azt én is szeretem.De megennék most egy kockát!

Dancsi!

Én úgy etetem a Noémit,ahogy a dokink mondja.Már elkezdtük enni a husit is.Most nincs valami jó étvágya.A zöldséget nem szereti,csak a gyümit.Továbbra is a tök a nyerő.
A májkrémes kenyér az egy kicsit durva.Na,és a tejtermék is.Mi még mindig Ha-s tápit eszünk.Kíváncsi vagyok,hogy mikor ehetünk simát.

Ildi
tfildiko

Frissre gondoltam, nekem nincs a fagyasztoban tej, mert örültem hogy van naponta 4 dl összesen, és 5-hós korától úgy fejtem a tejet, mert nem szopizott..
magdi7

Kriszta, az amerikai szuleshez csak annyit tennek hozza, hogy hazaengedik ugy a gyereket, hogy nem tud szopni. Egy ismerosom a masodik gyerekevel nagyon megkinlodott, csak a lefejt tejet fogadta el, pedig az elso babajat 2 eves koraig szoptatta. Ja es azt hiszem ott nincs kek feny, 1 nap utan haza lehet menni.
Engem erdekel azert a honlap. Volt szerencsem megtapasztalni az amerikai egeszsegugyet, nagyon lassu, meg nem is foglalkoznak az emberrel addig, amig a biztositasat meg nem mutatja. Amugy nagyon rendesek, meg latszik, hogy van penz.
A szankozasban nagyon benne vagyunk. KépKép Illetve csak lennenk. Kép

Angi, tenyleg, hogy ferunk be? Nem akarom tulsagosan beleelni magam.

Gabi, hat ne hagyd abba? KépKépKépA legot kerdeztem?

Agi
agi77

Kriszti!

De jó lenne,ha itt is ilyen körülmények lennének a klinikán.

Gabi!

A férjem most van a Tescóban,és rátelefonáltam,hogy hozzon mogyorós csokit.Úgy megkívántam!

Ildi
tfildiko

Magdi,
nem adnak ok semmi durvát a gyereknek, csak látom, hogy hülyének, meg túl para mamának néznek.

Ildi,
Jozsó sem csípi a zöldségeket. Én fozok minden fozelékbe egy pici almát, az olyan kellemes ízt ad neki. Így megeszi. Korábban banánt tettem bele, de ezt sikerült elhagynunk. Ma pl. ezt kapta:

répa + krumpli + csirkemell + alma összefozve (alma akkor, amikor már megpuhultak a zöldségek), majd egy kis körte még bele nyersen. Jó íze volt. Kép
Vendég

Dancsi!

Mennyi főzit eszik meg a Jozsó egy evésre?

Ildi
tfildiko

180-200 ml-t általában. De neki midenbol kb. ez az adagja. És Noémi?
Vendég

ha nagyon nem komálja a zöldségeket, tegyél mellé gyümit és szép lassan csökkentsd le a gyümi mennyiségét. Én egy egész almával + 1/2 banánnal kezdtem, de ugye már a banán nem kell bele és almából is elég egy fél.
Vendég

Dancsi!

Tökből megeszik egy üveggel.(Hipp vagy Kecskeméti=190 ml.)
A zöldségesekből csak 60-100ml megy le,gyümis-húsosból kb.160ml.

Ildi
tfildiko

Dancsi!

Ezután akkor teszek neki bele gyümit.A banánt a Noémi is szereti,bár még nem régóta kapja.

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

A hozzátápiról tényleg nagyon különbözőek a vélemények. Beszéltem egy anyukával, aki a gyerekének 3 hós korában adta már a párizsis kenyeret. Ráadásul engem le is cseszett, hogy adjak már "normális" kaját Edinek. Egy másik ismerős anyuka szintén 4 hós kortól adott vajas kenyeret, ráadásul a gyerek nem szopik születése óta, és bolti tejet kap helyette. Szóval van minden...

Ja és ez a "nem adunk tejet 1 éves korig" dolog csak mostanában dívik. Tíz éve még a védőnők is a 2/3os tejet ajánlották a nem szopó újszülötteknek is!

Gabici
gabici

Gabici! Hú, nem semmi lehetett belecsöppeni egy 3gyerekes 1 hetes muribaKép)). Lesz 3gyereked??? Kép

Magdi! Édes a kisporontyKép. Mondjuk Én úgy vagyok ezzel, ha többdfélét olvasok, mindig a legbiztonságosabbat választom. Végülis attól nem lesz baja, ha később kapjaKép
Sztem ne vidd ki, ha taknyos. Ebben az időben mi nem is megyünk ki a levegőre sem, csak nagyon rövid időre...

Dancsi! Azért nem érdemes kivinni, mert a nyálkás, párás levegőben terjednek a vírusok, bacik, nyavalyák ezerrel. De, ha fagy van, akkor OK. És, ha nagyon igényli a lurkó, akkor is ki lehet vinni sztem.

Magdi! A passage sori játékbolt előtt van 2 db könyves állvány (vagy bent az üzletben), és ott 399ért van ilyen babanapló. Nem olyan szép miőságű, de nekem is olyan van, mégsem 3000ft...
Nem a hideg a probléma a légúti megbetegedéseknél, hanem a levegő magas páratartalma. A hideg kruppra, asztmára nagyon is jó!

Én hó végén voltam a múltkor a NEXT boltban, és semmit nem találtam. De épp feltöltés előtt volt. Viszont vigyázzatok, csalóka a dolog, mert kevés cucc márkás, csak ráaggatják a bolt emblémáját, ami ugye MexxKép

Gabi! Nem fér el még 1ülés sztem sem. De Nálunk nem lesz 3.gyerek, az ziherKép. Embernek másik alomból kell választania:DDD
És reményeim szerint, IGEN, megyünk bölcsibe végreKép

Kriszti! Mi is, mi is szánkózunkKép. Majd elhozzuk a szüleimtől a mi régi szánkónkatKép. nosztalgia ON

Nyúlanyó! Nem, mi Incihez jártunk a gyklinikára. TI is dévényeztetek? Miért?

Gabi3! Ne sokkolj a tsokival minket Dancsival plsKép. Csak vicöltem, egészségedre!

Ági! Úgy lehetne esetleg, h hátul bekötitek magatokat a gyerekekkel ölben. Virág ül az ülésében oldalt, Bogit pedig előre kötöm. DÖntsétek el! Kriszti gyakorlott ebben. Sztem így megoldható, elvégre csak város, és Szeged, Én életelben nem koccantam, sosem volt balesetem. Persze nem vagyok híve magam sem.

Esetleg olyat lehetne még, h kinézitek a buszmenetrendet, és akkor indulunk, és egy közeli buszmegállóhoz viszlek Benneteket, a leszállástól pedig újra ölben? no?

.:Angi:.
angiszeged

Képzeljétek, Jozsó úgy cuppan rá a cumisüvegre, minta cicire.

Elkészítettem neki a 200 ml banánturmix-ját (most már kevesebb, mint 1/2 banánból) és szó szerint döntötte az üveget a szájába. Hagyott kb. 20 ml-t, amikor kiütötte az üveget a kezembol, hiába ptóbáltam visszatuszkolni, lökte ki a cumit, és elkezdte rángatni a pólómat, hogy o most biza cicit is kér. Mág szopott is egy picikét (inkább csak cumizott a cicivel) és el el aludt.

cumizavar, mi??? hehehe, nálunk ilyen nincsen. Kép Kép
Vendég

Dancsi!

Örülök,hogy a Jozsó szereti a cicit is a cumisüveg mellett.
A banánturmixot hogy csinálod?

Ildi
tfildiko

tápi + banán botmixerrel összedzsazsálva!

ma: 120 ml forralt víz + 4 kanál tápi + kb. 1/3 banán

Jó nagy lukú cumi kell hozzá. Én az AVENT pépes cumiját még egy kicsit kiszélesítettem.
Bár az olyan baba, aki tud cumiból inni, lehet a sima cumiból is ki tudja szívni.
Vendég

Gabi3: Köszi a mélt, hasznos volt Kép Tudom, hogy nem a sótól megy fel a vérnyomiKép, de gondoltam ha szigorúan tartom a sódiétát, akkor kordában tarthatom a vérnyomásom. Tévedtem!

Van egy szomszéd csajszi, aki 1 hónappal késöbbre várja a babáját mint én. Az elsö gyerekét Washingtonban szülte. Mesélte milyen volt a kórház. Hát kb olyan, mint itt egy luxusszálloda! Edával szült, még a kitolási szakaszban is be volt kötve az Eda így teljesen fájdalom mentesen szülte meg a babáját (én úgy tudom,ez nálunk tilos, itt kötelezö a kitolási szakban abbahagyni az eda adagolását) Akkor mesélte, hogy másnap hazaengedték, meg hogy amíg ott volt, állandóan nyomogatta a növérhívótKép, és olyan kaját hoztak neki amit kért (A'la carte) És, hogy egy csúcsszuper szülése volt... A baba belekakált a magzatvízbe és ezért valami slagot helyeztek fel, amin cirkulált valami fertötlenítö folyadék, és hogy amikor megszületett a baba nem volt sem magzatmázas, meg véres meg semmi, hanem gyönyörü tiszta volt ez a folyadék miatt. Én még ilyenröl nem is hallottam, hogy slagot helyeznek fel, ami kimos belülröl..... Persze ettöl még lehet Kép
Ja és 4,5 millió forint volt a szülés, de a férjének a munkáltatója fizette, mert volt biztosításuk.
Most várja kistesót, és hát az elsö fájdalommantes szupi szülés után, ugyanígy szeretne szülni! Háááát, nem akartam kiábrándítani, hogy nálunk itt nincs ilyen luxus. Végül is Szentesre akar menni szülni és már közölte az orvosával, hogy csak akkor hajlandó szülni ha nem fog fájniKép! Kiváncsi leszek! Én is úgy szeretnék szülni, csak nem lehet Kép
Az Edát kitoláskor mindig abbahagyják nem???? Én emlékszem, hogy könyörögtem a dokinak, hogy ne hagyják abba, az Eda adagolást, de mondta, hogy muszáj, mert ez már a kitolási szak, és ilyenkor már nem lehet, hogy érezzem mikor kell nyomni.....és igaza volt, tényleg éreztem Kép

Májas: Én is adtam már házi májast a Boginak kb 9-10 hónapos korában. Apukám hentes barátja csinálta, mindenféle adalék nélkül, nagyon picit volt csak sózva, Isteni voltKép! Gyönyörüen evett már akkor, volt egy csomó foga, szépen rágott, nem volt gond... Imádta és semmi baja nem lett töle. Vajas kenyérrel mi a baj? Szalonna, lekapargatni....hmmmm isteni! Joghurt... Egy 10 hónapos gyerek miért ne ehetne már ilyesmiket?

Én soha nem turmixoltam semmit össze a Boginak. Amikor elkezdtem hozzátáplálni akkor is inkább csak villával törtem össze, aztán egyre darabosabb kajákat kapott. Soha nem fuldoklott, nem volt gond. 1 évesen ült az etetöszékben és egyedül kanalazta befele a fözeléket, husit, nyomatta be a krumplitKép

Kistesónál is így fogom csinálni, ha lesznek fogai KépKép
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Nyúlanyó!
Jó a kérdésed, mivel mi házasok vagyunk nem igazán foglalkoztam ezzel, hátha Karmen tud mondani valamit. Nem lenne egyszerűbb összeházasodni? (Ha túl intim a kérdés, hagyd nyugodtan megválaszolatlanul.)

Ildi!
Mit szólsz, ha olyan 1/4-1/2 11 körül indulnánk, és dél felé jönnénk haza? Illetve még hezitálok, mert maradni is jó lenne, hogy a később jövőkkel is találkozzunk, de Léna 1/2 1 felé szokott egyet humni, igaz séta közben kint a babakocsiban. Ebéd 2-kor van nálunk, arra biztosan haza kell jönni.

Angi!
Engem is érdekel, hogy mit szeretnél tanulni!

Én most úgy vagyok a tanulással, hogy jó, hogy már túlvagyok rajta, meg tanítani/korrepetálni sokkal érdekesebb és jövedelmezőbb is.

Nóri
norcee

Ja, az amerikai szüléshez akartam írni, hogy azért ott is van az éremnek másik oldala, mi van azokkal, akiknek nincs szupi biztosításuk...

Egyébként én ennél sokkal olcsóbb szülésre vágyom, otthon Zolival meg egy bábával, mindenféle hiperszuper cuccok nélkül...
Na, majd a következő életemben, ha megint ilyen hülye leszek, hogy nőnek születek. Kép

Nóri
norcee

Sziasztok

Ildi, szerintem nincs még elkésve Noémi a mászással. Biztos élvezni fogja a talit. Kép

Babamama, Ági gratulálok a vizsgákhoz.

Magdi, szerintem látásból ismerhetjük egymást, mert mi is abba az IH-s klubba járunk péntekenként Kép. Ti most kedden jártok már, vagy nem? Valószínűleg 28-án megint lesz Elek Ágnesnek előadása, kb 11-től.

Enikő remélem most már jó lesz a vérnyomásod. A fogaid rendben vannak?

A hálapénzes oldal már megint előkerült, az origó írta, hogy délelőtt elérhető volt, most nem.

Gigi
gigi1

Enikő, nem semmi, Bogi már 10 hósan szalonnázott? Pipi sajnos fuldoklott a kajától, ha nem volt krémesre elturmixolva, akkor kihányta. Így nálunk csak kb. 8 hósan kezdődött az igazi hozzátáplálás. De ez mindenkinél más, én is ismerek olyat, aki már 10 hósan adott tejet a babájának és semmi baja neki. Néha lehet, hogy túl óvatosak vagyunk a kajákkal kapcsban, de annyi szarság van mindenben, hogy az ember félti a gyerekét. Vérnyomid jó?

Gigi az E. Ági tart előadást? Miről?

Angi, Pipinek is szüksége volt a Dévény módszerre, mert kimaradt a mászás és egyedül nem bírt felállni. Szerencsére most már minden rendben vele, köszönet ennek a módszernek:-)

Nóri, nem vagy indiszkrét, én mégegyszer nem szívesen esek a házasság csapdájába:-) De ha muszáj lesz, hát legyen......

nyúlanyó

Nyúlanyó!
Úgy válaszolsz, hogy újabb kérdés kivánkozik ki belőlem. Mégegyszer?

Gigi!
Mesélj! Mekkora Virág? Miket csinál? Szopizik még?

Nóri
norcee

Ági, Angi!
ugye Ti vagytok akik a szellemvárosba laktok?
Ha hely gondotok van szívesen elviszek valakit a talira. Én kocsival megyek és szinte bárhová bárkiért szívesen elmegyek Szegeden.
Ez másoknak is felajánlás.
ja és mikor mennétek mert nekem mindegy, annyira válltozó a napirendünk hogy majd alszik Kata ha hazajövünk...
Szegény még mindig 10-12 naponta kakil. Azt is csak kúppal. Ma volt a napja hogy kúpot kapott,össze is kakilta magát nyakig.

Enikő!
Neked terhesség előtt is magas volt a vérnyomásod?
Van egy ékszercsalád amikbe mágnes van "telepítve" és a magas vérnyomásra kifejezetten jó.
Én depresszióre kaptam és mondhatom segített,de az imunnredszer és a vérkeringéssel kapcsolatos dolgokra jó nagyon.
pl.: az allergiám szinte tünetmentes lett tőle

No lányok ha valakinek fuvar kell csütörtökön szóljon.
Most megyek a sok csoki után én is túrok magamnak egy kis rizsescsokit
Bea
20180827120929

Nyúlanyó! Nektek is jár a szocpol.

Lányok! ki van otthon a tb-ben? Most irta nekem valaki hogy ha Orsi betölti a 2. évet és a kistesó utána születik meg (mi ugy akartuk hogy összel lennék terhes, akkor tp. megyek a GYED v. GYES helyett). Azt irta a lány hogy ha igy lesz akkor nem fogok GYED-et kapni, csak GYES-t. Na ez nagyon jo ha veszünk fel lakáshitelt nem tudjuk fizetni, igy muszáj lenne tudni mi a törvény, mert akkor lehet várni kell a lakáscserével. GYES kizárva, GYED-böl még csak megélünk valahogy. Tudja valaki?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Dancsi!

Ezt ki fogom próbálni.Remélem,hogy szeretni fogja.

Nóri!

Igyekszünk készen lenni negyed 11-re.Eljönnétek értünk?Hálás lennék.Az a helyzet,hogy nem bírom cipelni a hordozójában.16 kg tuti van a hordozó és a Noémi együtt.A Noémi 12-13h-ig szokott aludni,de most akkor kihagyjuk.Fél 2 h-kor szoktunk ebédelni.

Ildi
tfildiko

Gigi: SziaKép Köszi jól vannak a fogaim, csütörtökön megyek töméscserére, hogy a gyökérkezelt fogamba kicseréljék a gyógyszert tömésre! Remélem nem fog megint bedurranni, mert akkor gutaütést kapok!Kép Virág, hogy van? Nemsokára szülinapoztokKép Hogy rohan az idö.....

A vérnyomim így hogy szedem a vérnyomáscsökkentöt 140/90 körül van. Mérem naponta tübbször! És napi 3xfél tablettát kell bevennem + sódiéta!
A sódiétában az a jó, hogy édességet ehetek Kép

Bea: Nem! Terhesség elött jó volt a vérnyomásom. Soha semmi ilyen gondom nem volt, mint most! Hallottam már erröl az ékszercsaládról, de most nincs rá keretKép! Allergiára jó? Whow ez jó hír. De majd ha kicsit összeszedjük magunkat anyagilag. Most sok kiadás lesz várható...

Anita: Igen evett már minden féle földi jót akkora korában. Faluhelyen sok babának már alig pár hósan adnak lekapart szalonnát, kenyérhéjjal. De ehhez megbízható helyröl beszerzett alapanyag kell. Én is viszonylag korán kezdtem hozzátáplálni, de tuti helyröl "bio" élelmiszerekekkel. Sztem ez a nem mindegy, hogy milyen adalékanyagok vannak benne, hogy pl a csirke amit fözöl a picinek mivel van etetve..... Én korán adtam neki mindent, de biztos forrásból faluhelyröl szereztük be, olyan csirkét ami nem tápos,zöldséget,gyümit, ami nincs permetezve....stb! Sztem ez a kulcs! Nem az, hogy mikor kezded, hanem, hogy mivel. Az biztos, hogy Boginak a mai napig nem adok készkajákat, nem adok tápos csirkét (a szagáról megérzem ha tápon nö fel egy csirke), nem adok E-kel teletömött édességeket és kajákat!
A turmixolásról megvan a véleményem. A barátnöm kislánya májusba lesz 3 éves, de még a mai napig nem tud rendesen rágni és nyelni. Rendszeresen fuldoklik a kajáktólKép Miért? Mert túl sokáig kapott pépeset-folyékonyat! Nagyon késön kezdte az anyukája bevezetni a darabos, majd szilárd kajákat a lány étrendjébe meg is lett az eredménye. Alig van 1-2 dolog amit megeszik mert válogatós, nagyon rossz evö, és fuldoklik a darabos kajátólKép! Sztem ez szörnyü. És az anyja mondta, hogy a második babánál már nem esik ebbe a hibába. Öt másképp fogja "nevelni" ilyen téren! Ö az a barátnöm-szomszédasszonyom akiröl fentebb írtam, hogy Washingtonban szülte az elsö babáját.
Na mindegy sztem az se jó, ha túl óvatos vagy, az sem jó, ha túl korán kezded. Egy arany középutat kell találnod a megérzéseidre hagyatkozvaKép -szerintem- Kép

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Angi, nekem megfelel, ha Krisztinek es Neked is jo igy. Igazabol mindegy kivel utazunk, mert ugyis az olemben lesz Krsitof. A hordozo mar kicsi neki, ulesunk meg nincs.
Mit is irtal a multkor a varjurol, meg a karorol? KépKépKép

Bea, nagyon koszi a felajanlast, meg megvarom Angiek valaszat. Amugy merre laktok?

Gigi, tenyleg irhatnal par sort Magatokrol! Koszi a gratulat!

Lanyok, a tescoban nagyon le vannak ertekelve a play-doh gyurmak.

Agi
agi77

Enikő!

Örülök,hogy jó a vérnyomásod.Vigyázz magadra nagyon!

Dancsi!

Melyik étkezésre szoktad adni a banánturmixot?Remélem,hogy kapok a piacon szép banánt.Olyan ritkán sikerül venni olyan szép sárgát.

Ildi
tfildiko

Gigi!

Köszi a nyugtatást.Én mindig aggódom.

Ildi
tfildiko

Karmen,
az index fórumon keresd Szakbarbárt, o profi. Írhatsz neki mailt is.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9036766&la=41195542

Eniko,
az az igazság, hogy vannak gyerekek, akik tényleg hánynak a nem pépes kajától. Mi Jozsóval kísérleteztünk, de minden ami nem pépes, darabos, azt kihányja. A tesóm kislánya ilyen idosen már bármit el tudott csócsálni, pedig foga sem volt még.
Mondjuk a 3 év az soknak tunik tényleg.
Vendég

Ildi,
én a délutáninál adom, 4-5 körül.
Vendég

csütörtökön 10 elott jön az unokatesóm, mert lehet éppen akkor kell altatni Jozsót. Szóval a 10 körül érkezoket majd o fogadja.

Amúgy o is babát vár, sokan biztos ismeritek is, o tartotta a kismama tortnát, meg o volt a gyógytornász is klinikán szülés után. Kép Kép Kép
Vendég

Karmen,
most olvastam, hogy Szakbarbár kicsit besokallt a neten és egy darabig nem válaszol a kérdésekre. De a fórumon talán tud más is segíteni.
Vendég

Gigi!

Nagyon régen voltunk már az IH-ba, mert úgy gondoltuk már Andi nincs, aki szervezteaz előadásokat. Igen kedden mentünk, ha jól emlékszem.

Kármen!
Igaz csak hallottam, de a védőnő is azt mondta hogy vagy 2 éves koráig megszületik a 2. baba, vagy 1 évet ( vagy 180 napot)kell dolgozni,a kettő között, hogy ujra GYED-et kapj!! Mi is gondolkodunk a dolgon.. De állítólag sokszor változik..
Magdi
magdi7

Karmen!
Ha folyamatos a biztosításod (gondolom az), akkor zsínórban akárhány gyereket szülhetnél, mindig kapnál tgyást és gyedet is, csak az összege nem mindegy. Ha nincs a 2 gyerek között 180 dolgozott időd (évi szabadság beleszámít, meg 15 betegszabi, a táppénz már nem), akkor nem a tényleges béred veszik alapul a számítási módnál, hanem a mindenkori minimálbér kétszeresének 70% lesz, a bruttó tgyásod, kivéve, ha a fizud kevesebb, mint a min.bér kétszerese, mert akkor az. Tehát idén 2*57 000=114000-nak a 70%-a 79800 lenne a bruttó tgyásod és a gyeded is. Ezért szoktak visszamenni az anyukák a két gyerek között, ha ennél lényegesen többet keresnek. Én is számolgatom már, hogy mennyi időre kéne ténylegesen visszamennem, tanároknál 46 nap az évi szabi, viszonylag gyorsan összejönne a 180 nap.

Ildi!
Természetesen elmegyünk érted, sétáltam is már arra, nagyon közel lakunk egymáshoz.

Tejivás: Itt vagyok élő példának, 3 hetes koromban kaptam először tehéntejet.

Nóri
norcee

akkor ha megnyerem a munkaügyi pert a munkáltatóm ellen, akkor majdnem annyit kapok, mint most. Mert a bruttó 79800 az majdnem annyi, mint a mostani 83 ezer.

ja, nem is mondtam még: engem kinyomtak gyed alatt. Kép Kép
Vendég

Magdi, Andi tartja most is a klubot, kedden a "nagyok", pénteken a "kicsik" vannak. Kép Megint lesz az allergológus.

Nyúlanyó, nem olyan előadás jellegű, lehet mindenről kérdezni, főleg hozzátáplálásról és allergiáról fogjuk szerintem.

Dancsi, mi újság Edittel? Mikorra van kiírva? Jártam hozzá kismama tornázni sokat. Kép

Ildi, Noémi szépen fejlődik, fogsz te még aggódni, hogy mindenhova odamászik Kép és pakol.

Virág sokat huncutkodik, halandzsázik, mászik ezerrel és oldalazva lépeget. 3-4x szopik naponta, tejterméken, tojáson és apró magvason kívül kb mindent eszik.
Kipróbáltam ma Angi alma tortáját, hogy ne a nagy napon bénázzak vele. A kisasszony meg ügyesen leette a gyümölcsöt a tortáról, van esze.

Gigi
gigi1

Dancsi!
Gyed alatt kirúgtak????? Hol dolgoztál? Had tudja meg a világ! Egyébként egy törvényellenes!!!

Nóri
norcee

Dancsi, ez tényleg szemétség, úgy tudom, csak akkor lehet elbocsátani, ha megszűnik a cég. Mi volt az ürügy? Aláírtad a felmondásukat?

G
gigi1

Sziasztok!

Dancsi: Egy ksiebb krumpli, kicsivel több tök kell a kajába, ez nálunk két adag, olyan 3 deci. Tej nem kell bele. A répát később elég adni, ha megszokja az ízét.
A mi szomszédunknak a kislánya Bátorral egyidős, már tejbegrízt is kapott.
Én is ismerem Editet! Most már nagyon-nagyon bánom, hogy nem megyünk. Mikorra van kiírva?
A munkahelyedet meg simán beperelheted, és nyerni is fogsz!!!

Ági: Mi van a legóval? Kép De abba hagytam a csokit, mert aztán megkapom a magamét, hogy nem hagyok másnak.

Hozzátápi:Az igaz, hogy a mi időnkben még kaptunk tehéntejet, de nem is nagyon volt más. Én is kaptam annó. De a mi korosztályunk eléggé allergiára hajlamos. Én nem szeretném ha bármelyik gyerekemnek le kéne mondania a tejről vagy tojásról, azért mert allergiás rá. És ugye a fagyiban is van tej....Jobb ha minnél később adjuk neki. Nem véletlenül van a nőknek mellük...Semmiről nem marad le ha 2-3 akár 6 hóanppal később ismeri meg az "igazi" ízeket. Sztem Enikő isemrősének a kislányának sem azmiatt van a fuldoklása, mert későn kezdték el hozzátáplálni, vagy mert pépesre darálták neki a kaját.

Angi: Én nem merném az első ülésre kötni Bogit! Nektek is van lágzsákotok, ugye. Nem elég ha te vigyázol!

Enikő: A szomszédod minek akar Szentesre menni, én nem mennék, nem olyan jó az a kórház! Ismerek olyanokat akik ott szültek. Amikor Bátort szültem, egy anyuka Csongrádról jött le Szegedre, pedig mehetett volna Szentesre is.

Karmen: Én úgy tudom, hogy ha van munkaviszonyod, akkor kell hogy kapjál gyedet. De kérdezd meg az ESZCSM-ben. Egészségüyi és szociális minisztérium. Hosszabb az igazi neve, de nem tudom ponosan. Van valami kapcsolat vonaluk.

Gabi3
inecsg

Dancsi!

Köszi.
De szemetek,nem szabadott volna kirúgniuk!!!

Nóri!

Előre is köszi,aranyos vagy.

Kármen!

Raknál fel megint egy táblázatot?Képben szeretnék lenni csütörtökön.Köszi.

Ildi
tfildiko

Gigi,
Eci jól van, május elejére van kiírva.

a munkaügyi perrol röviden:

végzés után egybol felvettek egy bankba, gyakornoki állásra. Ez annyit jelentett, hogy lakossági területre kerültem, ahol mindenfélét kellett csinálnom. Amikor felvettek, mondták, hogy a szerzodésemet 3 havonta fogják hosszabbítgatni, de ez nem jelent semmit. Ez így is volt. Szerettem is ott dolgozni, nagyon jóban voltam a fiókvezetovel (aki mindig mellettem állt) és 2 év után áthelyeztek egy másik osztályra: nagyvállalati hitelezéssel foglalkoztam eztán. AMikor az ottani vezetovel tárgyaltam az új beosztásomrol o megkérdezte, mikor akarunk babát. Én akkor nyilván azt mondtam, hogy még nem (akkor még nem is volt tervbe véve Jozsó). De nyilván, ha megkparintod álmaid állását, nem fogod azzal kezdeni, hogy pár hónap múlva férjhez mész és gyereket akarsz....

Szóval felvettek és minden okés is volt, a szerzodésemet folyamatosan hosszabbítgatták is.

Aztán terhes lettem. AMikor bejelentettem,a fonokom megkérdezte, hogy miért nem vetetem el... Kép

Én ezen berágtam, kiborultam, tök bunkó volt, közölte, hogy akkor nem fognak meghosszabbítani.

Akkor fordultunk ügyvédhez. A sok fenyegetozés hatására a terhességi szabim alatt még hosszabbítgattak, majd 2004. októberében közölték, hogy nem hosszabbítanak tovább. PEdig amikor terhes lettem, akkor megígérték, hogy végig hosszabbítgatni fognak, ne aggódjak. Mégsem így lett. AMúgy 1 év kellett volna ahhoz, hogy lejárjon az 5 év ami után törvéyn írja elo a kötelezo véglegesítést.

AZ ügyvédem optimista, szerinte a banknak esélye nincs a nyerésre (kopp kopp kopp). Mert ha valakit évekig hosszabbítgatnak és a szülsi szabi idején nyomnak ki, akkor az egyértelmu diszkrimináció. Foleg, hogy a táppénz (terhesség alatt vérezgettem és táppénzen voltam végig) alatt, meg a tszülési szabi alatt is hosszabbítgatnak.

Be lett adva a kereset, de még nem tuzték ki a tárgyalást.

Az volt a fo gond amúgy, hogy a bankigazgató elment SZegedreol, o valszeg nem hagyta volna, hogy ez megtörténjen. A fiókvezeto pedig nem sokat tehetett értem. A közvetlen fonököm a ludas a dologban, vele nagyon csúnyán összevesztem, amikor elmentem táppénzre.
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: