A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ja, elindult az allergiaszezonom, három napja szedem a gyógyszeremet.

Kép
vindolanda

Hát szóval picúr rendben megszületett, rohan az idő, mert lassan egy hónapos lesz :lol:
A szülés tényleg nagyon jól sikerült és jó élmény lesz így az utolsó is. Fanni cica végül 2 héttel korábban érkezett, ami még minket is meglepett mert eddig minden gyerkőc a kiírt időre született. Már napokkal a szülés előtt készülődött, de ez nekem nem okozott túl nagy problémát (még elmentem kozmetikushoz és fodrászhoz is sikeresen), viszont a szülés idejét lényegesen lerövidítette. Az egész az első fájástól kb 4 óra volt. Magam sem akartam elhinni, de a doki végül 3/4 órára bejött majd hazament aludni :D :D.
Köszi a tudósítást Móni :D és persze nem haragszom :D

Most még kialakulóban vagyunk. Természetesen még össze kell szokni a kicsit és a nagyokkat összepasszintani valahogy. Ugye nekik már volt egy jól bevállt napirend/menetrend (nem túl szigorú) most ugye Fanni miatt jobban korlátozva vagyunk és neki még napirendje sincsen, így teljesen képlékeny minden. Nagyon jól és szeretettel fogadták, ami még mindig tart. Dani kicsit hisztisebb, de igyekszem sokat szeretgetni, meg én altatni őket amikor csak tudom.
Lilla nagyon okos nagy lány, olyan anyáskodva fogadta :). Max. annyi probléma van, hogy ő még mindig nagyon furán tud viselkedni a Danival, amit nem mindig tudjuk hogy kezeljünk. Őt is ölelgeti meg szeretgeti újra és egyre gyakrabban, de sokszor mond olyat, hogy mi a Danit jobban szeretjük és őt nem is meg hogy utálja a Danit. :( (ez főleg akkor van, amikor Dani nem azt csinálja amit ő akar)

Kár hogy nincs mindenki facebook-on, mert nekem az nagyban megkönnyítené a kapcsolattartást. Eddig nem igazán volt időm két helyre írni. Még itthon vagyok addig talán, időnként...

Majd igyekszem valami friss képet rakni Fanniról is kicsit később, most gyorsan belevetem magam a teendőkbe míg alszik :D

KépKép
KépKép
fleur

Fleur, várjuk a képeket.
Szerintem sem Lilla viselkedésének nagy jelentőséget tulajdonítani.
Mi még kamaszkorunkban is csináltunk ilyet, de attól nagyon szerettük egymást :wink:

Rugó kibékült Petrával. Láttam, ahogy búcsúzkodtak 8)
Teljesen fel van dobódva.

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Egy pár oldallal lemaradtam, azért próbálok reagálni.

Irina!
Ármin baba gyönyörű és nagyon édes! Remélem, gyorsan elmúlik a sárgasága, és újra otthon lehettek!

Gremese!
Tényleg jó sok mindennel foglalkoztok! Nagyon ügyesek vagytok! Gratula nektek!

Panndi!
Kérdezted, hogy visszamentem-e dolgozni, a gyerekek között. Igen, mikor Beni majdnem kétéves lett elkezdte a bölcsit, én meg a munkát, de rögtön terhes lettem. Nem így terveztük, de mivel Barnira négy évet vártunk, igazából nem terveztünk semmit a 3. gyerekig. :) Ráadásul egy új rendelet szerint, csak a GYED időszakának az első hat hónapjára jár a szabi, utána már semmi. Így nem jön olyan sok össze.

Vindo!
Dominak kérjük a drukkokat! :) De azért köszönjük! Helyesek lehetnek Rugóék Petrával. :)
Nyáron a nagy fiúk mamáznak, Domi megy a játszóházba, plusz apával felváltva (is) leszünk szabin. Még meg kell tervezni.

Na most mennem kell, Domi rángat.

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok :)

Van hír Irináékról?

Mi ma voltunk orvosnál. Semmi jó hír :(
Cicusomnak kétoldali fülgyulladása van + arcüreg+torokgyulladás.
Mondtam a doktornőnek, hogy komoly láz, panasz nem volt, figyeltünk Grétire és mégis........ :(
Azt mondta, hogy ritkán, de van ilyen és azt is, hogy tegnap hiába mentünk volna ügyeletre, mivel nem volt láza csak hőemelkedése Grétinek elhajtottak volna onnan minket vizsgálat nélkül.
Most kapott antibiotikumot és beutalót a HP-ba a fülészetre.
A doktornő szerint lehet visszanőtt az orrmandulája és amiatt van mostanában megint sűrűn fülgyulladása.
Jövőhéten kiderül.

Vindo allergia nálam is tombol, már szednem kell a gyógyszert :?

element végre

KépKép
Kép Kép
l.móni

Helló, lányok,

Móni, Grétusodnak a legjobbakat kívánom!!!

Verus, köszi az sms-t, bocs, így most gyorsabb válaszolnom

Köszönjük, ma jöttünk haza a kórházból, úgy tűnik, már javul a sárgaság, 24 óra kezelés után 24 óra megfigyelés volt, de már magától is csökken a bilirubin értéke. De azért nagyon figyelni kell, Árminnak nehezen megy megszabadulnia a bilirubintól.
Igazi ölbe- és cicibaba, úgyhogy hordozni fogom (Mesi, köszi, épp pár hónapja vettem egy rugalmas kendőt, majd megskubizom a tiédet is, ha kijön :-)). Bár a gátam épp ma jelentkezett be. Hm, azt hittem, császárnál ez nem így van, de nyilván Ármin cipelgetésétől fájdul meg inkább. Jövök majd, bár időm semmire semmi, egyelőre káoszban vagyunk.

Puszi.

Kép
Kép
irina

A Verus én vagyok? :lol:

Na, örülök, hogy jöttél :D
Ha lesz időd, várjuk az egész történetet.

Mikor megszülettem, én is eléggé besárgultam. Pl. nem készült rólam kórházi babafotó, mert valamilyen csövek lógtak belőlem :roll:

Éljen a javuló Ármin baba :D

Grétának is javulást!
Visszanőtt mandula... Egek. Hogy nagypapámat idézzem (kb. 80 éves volt, mikor az ablakból meglátta a testvérét, hogy jön meglátogatni őket): csak nem tán'.

Kata, akkor jól meg kell szervezni.
Hát, sok gyerek van, összekevertem :lol:

A fiúk még az udvaron, szerintem gyorsan megzuhanyzok addig.

Kép
vindolanda

Vindo, bocsi :lol: ismeretlen számról jött, a Veráról meg nem Rád asszociáltam :oops:
Csövek :shock: itt is mesélte a főorvos, hogy egy nagyon sárga babánál vérátömlesztettek. Hallgatni is rémes volt.

Mentem, műsor van.

Kép
Kép
irina

UI: LÁNYOK, NAGYON KÖSZI MINDENKINEK A KEDVES SZAVAKAT! :-))))

Kép
Kép
irina

Halihó!

Kávé kipipálva. Megint rosszul aludtam, a fene vinné. Tegnap megint pók voltam a falon. Este vasaltam, amikor a Kedves megkérdezte, hogy megvettem-e valamit. Persze, hogy nem, így kilenc után elindultunk a tecsoba. :lol: Lefeküdtem ugyan, de éjfél után kapcsoltam ki a mosógépet, mármint a szárítót.

Ma rohanok majd haza, takarítok még egy kicsikét, megcsinálok egy salátát, aztán rohanok Bercóért, fürdetés, öltözködés, stb. Jó lesz megint.

Persze, tanulni nem tudtam.

Tegnap volt az anyáknapi ünnepség. Bercó már jóval előtte csinálta a műsort, hogy ő utálja ezt az egészet, stb. Jó kis hisztit csapott belőle, a végén azt találtam mondani, hogy inkább haza is jövök. Ült mellettem, aztán, amikor ő következett, odaszaladt a helyére és csengő, tiszta hangon elmondta a versét. Aztán rövidesen megint pityeregni kezdett, így visszaült az ölembe. Cuki volt. Tényleg nem értem, hogy mi ez, pedig nagyon ügyes volt. Minden rendben volt: a hangerő, a kiejtés.
Utána még el kellett mennünk boltba. Vettem neki szandit is legalább. A sors meg úgy hozta, hogy összefutottunk Momóval, legalább őt is hazavittük, meg ő is megvette az üdítőit.
Este itthon teraszt, folyosót takarítottam, meg mostam, stb.
Szóval elfáradtam megint.

Mónikám, jaj. Jól sikerült szegénykének. Mielőbbi jobbulást kívánok. De nagyon ügyesen kiszúrtad.

Vindo, éljen a pár. :lol:

Irinám, el nem tudom mondani, hogy mennyire örülök, hogy otthon lehettek. A szétcsúszás meg megengedett ebben a helyzetben. :wink: :lol: Idővel szépen kialakul minden. Ádi hogy bírja?
dmaggie

Jó reggelt!

Irina jaj de jó, hogy otthon vagytok :lol:
Ha hordozod Ármit az lesz a legjobb mind a kettőtöknek :D Ha kell mei-tai tudok kölcsönadni neked.
Szétcsúszás: belefér :wink: :lol:

Maggie nem semmi vagy hallod-e :shock:
hogy tudsz ennyi mindent csinálni?
Terasz takarítást én is csináltam tegnap, este hatalmas vihar volt erre ma reggel úgy néz ki..... :evil: Na, szóval csinálhatom újra :roll:
Ovis anyák napja :D zavarban volt Bercó biztos :D
Én lemaradok most róla, ma lesz az oviban, de így nem megyünk.

Vindo éljen a békülés :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jelentem, itt egy csepp eső sem esett. Teljesen kiszárad minden :roll:
Mi már itthon. Az ünnepség lement, Rugó tisztességgel szerepelt. Aztán boltba mentünk, játszótereztünk, evett, udvaron voltunk, most meg leült egy kicsit mesét nézni.
Nekem a lakást kell helyrehoznom, holnap jönnek a vendégek.
De én reggel megyek dolgozni, csak délután jövök.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Irina, hatalmas nagy gratula Ármin babához! Gyönyörű ez a kisfiú! Gondolom be sem tudtok telni vele! :D

Fleur, Neked sem gratuláltam még, most megteszem! Ritkán jövök olvasni, írni meg még annál is ritkábban!

Gremese, szuper, hogy így beindultak a dolgaid! Az a legjobb, ha az embernek a hobbija a munkája.

Jönni akartam korábban is Irina miatt, de vagy ünnepeltünk (gonosz szülők vagyunk, szegény kisebbikem 1 hét alatt letudja a név- és szülinapját), vagy betegeskedtünk. Nem is értem mi ez a sok nyavaja ilyen jó időben.

Hihetetlen, hogy nálunk is elrepült az első év, pénteken be is iratkoztunk a bölcsibe. Sajog a szivem. :cry: :cry: :cry:

Hordozás: annyira látszik nálunk is, hogy míg a nagyot sosem hordoztam, addig a kicsit első perctől kezdve. 5 hónapos korától járunk hordozós sportra is 8) Bár most már nehéz, mióta szalad, azóta nem szereti, ha nem mozoghat.

Zsozsin kívül megy még vki iskolába?
silka

Silka, köszönöm! :-)

Mesi, szuperek vagytok, sok sikert az új üzletághoz is! :-)

Írtam szüléstörténetet amoda.

Kép
Kép
irina

Móni, köszi, van meitai is :-)

Maggie-m, köszönöm, Ádi nagyon aranyos a babával, bár már szóvá tette, amikor hármasban ültünk a babával a kanapén, hogy őt biztos nem is szeretjük. De az a jó, ha kijön ez belőle.

:arrow:

Kép
Kép
irina

Sziasztok!!

Fleur neked is hatalmas gratula!! Meg azoknak akikről lemaradtam. :oops:

Irinia örüköl,hogy már otthonról jelentkeztél.. :)

Huu még fiúk kint tombolnak,egy gyors bekukkra van időm.. Tegnap itt is leszakadt az ég... Szó szerint több helyre becsapott,így itt ott nem volt normalissan áram..

Domiéknál ma volt anyáknapja,nagyon édik voltak.. :)

Maggie: irigy vagyok a szárítódért... nekünk lassan 2 hónapja tönkrement,annyira hiányzik... :(

Vindo: múlt 7végén 5 halunk pusztult el,de okát nem is tudjuk... :shock:

Móni sajnálom Grétit.. :( REmélem,hogy nem nőtt vissza! Jobbulást!!!!
varga tünde

Boldog névnapot kívánunk Móninak :D

Másra most nincs időm, megyek dolgozni :arrow:

Kép
vindolanda

Köszön szépen Vindo :lol: :lol:

Irina Ádikának idő kell, hogy megszokja és megértse. Ugyanúgy szeretitek mint eddig :D
teszel majd képet a gyönyörűségről?

Silka úgy tudom csak Zsozsika megy, a többiek maradnak még 1 évet.
Szeptembertől mész vissza dolgozni?

Tündi nekem is haldoklik a szárítóm, nem tudom mit csinálok télen ha tönkremegy :roll:

Csini jobban, hat az AB, erre ma reggelre Gergőmnek van hőemelkedése. Fogalmam sincs mit csináljak......

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Végre tudok pár sort írni.
Minden rendben van velünk, a család egy része holnap, holnapután kirándulni indul, Dávdi érettségizik, mi Bercóval meg nyomjuk a szokásos menetet. :lol:

Mónikám, jobbulást kívánok a csemetéknek.

Silka, Fleur, jó, hogy jöttetek. Még, még, még... :lol:
dmaggie

Újra nukleáris család lettünk :D
Én sem tudtam jönni.
Tegnap hazajöttem, aztán délután mentünk az Aquaticumba, ahonnan este jöttünk el. Rugó annyira élvezte, hogy le sem ült, végig ugrált, csúszdázott a gyerekmedencében, a jakuzziban stb. Ja, és kis vízibiciklivel is nyomult. Nagyon fáradt volt, de ennek ellenére kilenc után aludt csak el.
Én is vele, így lemaradtam a munkákkal.
Ma igyekeztem bepótolni, és Rugó tök rendes. Pl. beülünk a kocsiba, és megígéri, hogy zenét hallgat, amíg én dolgozatot javítok, és 40 percig tényleg bírta.
Ebéd közben jegyeket írtam be, aztán sutyiban szakdolgozatokat javítottam stb. Most szerencsére Gáborra cuppant rá, valamit betonozni akarnak :roll:

Dávidnak egy kalappal!

Móni, mizu veletek?

Tünde, nekünk kb. fél éve 1-2 hal maradt meg. Vettünk egyet, ami beteg volt, az összes neont stb. megölte :roll:

Irina, hogy vagytok?

Silka, Fleur, sziasztok :D

Kép
vindolanda

Maggie Dávid már a padban ír :lol:
Nagy kalappal neki!

Vindo Rugó :lol:
Grétiék is kiakadnak, ha fürdeni megyünk és n pihi időt írok elő, akkor jön az alku, hogy nem is fáradtak, de különben is. Volt, hogy pasika öltöztetés közben elaludt, annyira elfáradt az egész napos csúszdázásba, pancsolásba :lol:

Gyerekek jobban, minipasi ma már jókedvűen ébredt, a szombati, vasárnapi magas láznak nyoma sincs :roll:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Móni, hogy vannak a kicsikék? Remélem, sokkal jobban!
Képet majd teszek, csak még le kell szednem őket S. gépén keresztül.

Maggie, Dávidnak hatalmas kalappal (de nem féltem ;-))

Vindo, hiába, Rugó 1 érett fiatalember :-)
Köszi, jól vagyunk, a tegnap kicsit nehézkes volt, mert 1,5 órát leszámítva csak mellen volt hajlandó Ármin tartózkodni. Most is rám van kötve, mert vagy enne, vagy sír. Így nyugi van.
A születési súlyát már visszanyerte. Mára várom az orvost és a védőnőt, előbbivel is remélem, sikerül még homályt oszlatni a sárgaságot illetően (visszaugró érték probléma). Ha a baba is úgy akarja, délután elmegyek vele a dm-be. Amúgy szombaton kimozdultunk már, Ármin rajtam volt kendőben (a babakocsi még anyuéknál dekkol, nem hoztuk még el), mert Ádi mindenképpen mekis műanyag krumplit akart enni. Jó volt. Átnézek amoda.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Lányok, tündérek vagytok. Mondtam Dávidnak, hogy sokan izgultak érte. Azt mondja, holnapra kell igazán a drukk. :lol:
Egyébként azt mondja, hogy nem volt vészes, de nem szeretné elkiabálni. Végül Márait választotta, bár szerintem őt nem vették. :roll:
Remélem, ügyes volt. Mondjuk a helyesírása rendben van, a szókincse is eléggé tisztességes.

Irina, örülök, hogy már mozogtok is. Árminka meg úgy viselkedik, ahogyan kell.

Mónikám, maradjon is így, ne legyenek betegek a csimoták.
dmaggie

Jó is a mekis krumpli.
Ádinak igaza van:)
Ügyesek vagytok :D

Maggie, akkor holnap is gondolunk rá. Matek lesz?

Móni, jó lehetett, mikor elaludt Peti öltöztetés közben :lol:
Éljenek a gyógyult gyerekek.

Mi itthon vagyunk délután óta (délelőtt vizsgáztattam, aztán felvettem Rugót). A délután a gyerekkel eltöltött kreatív percek és a munka vékony határmezsgyéjén egyensúlyoztam. Pl. a Buci Maci magazin instrukciói alapján papíregereket ragasztottunk, de most autókat tologat a galériában, és addig tudtam emailezni.

Elfogadták egy szófiai székhelyű nemzetközi folyóiratba egy tanulmányomat 8)

Nemsokára megyünk Gáborért, aztán tigrismosózunk, mert a kocsi már egészen katasztrofális állapotban van.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi. :lol: Igen, matek lesz. Azt mondja, hogy itthonról jobban meg tudná írni, a suliban valahogy bepánikol. :roll:

Hú, de ügyes valaki!!!! Gratulálok. A nyáron majd olvasok tőled, ha lehet. :lol:

A ballagáson itt volt a barátaink lánya, aki szoc-t hallgat, azt mondja maradna mesterképzésen. Kérdeztem, hogy volt-e az előadásodon, azt mondta, hogy ő pont egy másikat hallgatott, de hallotta, hogy jól nyomtad. :lol:

Rugó rendes gyerek. Most én is kihasználom a nagyokat. Elintéztem egy csomó dolgot, most tanulni kezdek. :lol: Ittam is egy kávét, hogy bírjam majd.
dmaggie

Elfelejtettem Dávidnak csokit venni holnapra, de szerencsére találtam itthon egy tábla étcsokit. Hu! Ez megoldódott.
dmaggie

Ja, csoki nélkül nincs érettségi 8)

Komoly hírem van akkor :lol:

Itt voltak a szomszéd gyerekek, most mentek el. R. már vacsorázik és tévézik.
Mostanában ha tévét néz, nem mesét kér.
Rákattant a Da Vinci Learning-re :roll:
Fürdéskor, vacsora alatt azt nézni :lol:

Hozok neki egy kakaót :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, akkor kitartást az estéhez.
Nekem is fenn kéne maradnom, de lehet, elalszok. Tegnap nem aludtam túl sokat.

Kép
vindolanda

Dávidnak nagy kalappal mára is :lol:

Én is Márait választottam volna :roll:
Csoki nagyon-nagyon fontos :lol:

:arrow: ma megyünk cicussal a HP-ba, kicsit izgulok mit mond majd a doki.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ááááááá, a rendelés elmaradt, konferenciára mentek az orvosok :evil:
Alig akadtunk ki. Most variálhatjuk át a jövőhetet és mehetünk újra :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Oh Móni sajnálom!

Maggie: ment a drukk Davidnak.

bocsi csajok, olvasok, de írni már nem igen marad időm..

Dalus szokik be a CSaNa-ba..:-) ügyes!

KépKép
kaqk
Debrecen

Én megint le vagyok maradva, de rendesen :( Ma összefutottam Mesiékkel, Barnus nagyon édes kisfiú :)

Mesi, bocs, hogy nem köszöntem el, elég hirtelen jött el a távozás pillanata :) Milyen volt a hordozós előadás? :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó, mi is itt :D

Maggie, hogy sikerült az érettségi?

Móni, ez de idegesítő lehet :?

Rólunk - munkanap volt. Fél ötre hazajöttünk, mert hozták volna a kerítésoszlopokat. De telefonáltak dél öt után, hogy nem jönnek, nem érkezett meg az áru. Rugó nagyon csalódott volt.
R. annyira éhes volt, hogy egy órán keresztül evett.
A hetem elég sűrű lett, szombatig minden nap mennem kell valahová - csütörtök lesz lazább, az logopédia-nap.
Röviden ennyi 8)
Végre esett egy kicsi eső - egy hónapja nem esett egy szem sem.

Kép
vindolanda

Halihó!

Jöttem jelenteni. :lol: Azt mondja Dávid, hogy szerinte nem volt vészes a matek, csak az a baj, hogy ilyenkor szokott elcsúszni, így óvatosan mond mindent.

Holnap töri.

Irinám, képzeld, a magyar szövegértési része Gósytól volt. A gyermeknyelv fejlődéséről. :shock: Azért ezzel meggyűlhetett az emberkék dolga.
Ma hajnalban elolvastam a Márai novellát, szerencsére ez nem a nehezebb, elmélkedősebb, filozofikusabb fajtából volt.

Mónikám, ez bosszantó, de nagyon. Pötikéd rendben?

Vindo, ez is bosszantó. Különösen Rugónak. Hehe, most biztosan telítődési időszaka jön. :lol:

Tegnap nem voltam fent sokáig, mert ma korábban kellett kelnem, Gergő ment kirándulni, elég korán indultak, elvittem. Mivel én nem tudom beállítani a rádión az ébresztőt :oops: , ezért többször is felébredtem, néztem az órát, hogy el ne aludjak. Így most fáradt vagyok. De este/éjszaka még átnézek egy tételt. Szerencsére nincs igazán sok. :lol:
dmaggie

Biztos jó lett neki :wink:

Arra tippelek, hogy nemszeretem kajájuk volt az óvodában. Néha, mikor hazajön, megy a hűtőhöz és matat...

Ébresztő - én a telefont használom. Karórám sincs, mióta van telefonom. És ennek kb. 11 éve.

Este - nem tudom, fenn maradok-e. Napközben egész jól haladtam a dolgaimmal, elképzelhető, hogy kidőlök.

Kép
vindolanda

Hahó!

Móni, sajnálom a HP-s dolgot... :cry: de az jó jel, hogy gyorsan gyógyultak a gyerekek :-)

Vindo, gratu a nemzetközi publikációhoz, menő vagy! :-)
Ó, Ádi is nagy "davincsér"-rajongó, van vmi reklámlemeze a csatornáról, azt kb. ezerszer látta már. De nálunk nem megy ez a csatorna (ill. ezért nem fizetünk elő nagyobb csomagra -- még).
Ha tegnap tartottátok Rugi névnapját, boldogat neki!

Maggie, Dávid tuti jól írta meg a matekot! Igen, hallottam a rádióban, hogy a gyereknyelvről volt szöveg -- nehéz volt?

Kaqk, szorítok, hogy jól menjen a beszokás :-)

Hozok egy képet. Jól vagyunk, Ármin továbbra is elég sárga, a gy. orvos szerint nem vészes, viszont rengeteget szopik, fenn is van szerintem eleget, pelustartalmak rendben, úgyhogy egyelőre nem visszük sehová csak a színe miatt. A napjaink elég egyformák, szopi rogyásig, ha a kendőbe bele tudom rakni (volt már, hogy nem, annyira sírt), akkor néha elmegyünk vásárolni ezt-azt, éjjel közös alvás, de így nyugalom van. Ádi a kiságyában aludt, én mellette, de Árminnal ezt nem lehet megcsinálni, nem hajlandó aludni, csak közvetlenül mellettem.
Ádi nagyon édes a babával, mindig simogatja, puszilgatja magától. Próbálunk vele is rengeteget foglalkozni.
Megvolt az ovis anyák napja, készített rólam egy portrét (tök jó lett szerintem), és varrt (!) egy kis kendőt (szívet, virágot rá). S. és anyu ment el helyettem.
Amúgy jól elvagyunk, szoptatás közben olvasok vagy a sorozatelmaradásaimat pótolom.

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:35-kor.

Kép
Kép
irina

portré = mármint Ádi rajzolta

Kép
Kép
irina

Halihó!

Itthon vagyok, Dávid is. Szerinte kicsit szivatós volt a töri. De legalább szerepelt benne (ismét) a kedvenc témaköre: a kiegyezés. :lol:

Mindjárt tanulni kezdek. :lol: Megkértem a Kedvest, hogy ő hozza el Bercót az oviból.

Irinám, nekem nem volt nehéz a szöveg, szerintem az érthetőbb fajtából volt, de csak átfutottam. A feladatoknál viszont eléggé észnél kellett lenni. Különösen egy táblázat kitöltésénél.

Ármin annyira édes, hogy le sem tudom írni. Ez a cicibúvár korszak azért alakul majd, csak türelem.Engem nem érdekelt senkinek a véleménye, úgy csináltam, ahogyan a babának jó volt és kész, ahogyan Te is. :lol:
De akkor jól is jönnek a szopik. :wink: :lol: Emlékszem, én is így olvastam a HP-t. :lol: :lol:

Ádi is tüneményes lehet ám. Szép ajándékok.

Kaqk, hogy halad a dolog? A Postakert utcaiba vittétek Dalmát? Mondjuk azt ismerem, nem kapkodják el a beszokatást, nagyon figyelnek a babákra, tündérek.
dmaggie

Sziasztok!

Irina!
Nagyon cuki Ármin baba! Itt a képen nem is tűnik túl sárgának. Nekem is mind a hárman besárgultak, de lámpázni nem kellett őket. A non-stop cicizés segít. :) Tudom kicsit fárasztó, de egyre jobb lesz úgyis a helyzet.

Maggie!
Én is drukkolok innen a távolból Dávidnak!

Vindo!
Továbbra is jól nyomod a munkát! Gratula a külföldi cikkhez!

Móni!
Örülök, hogy a gyerekek jobban.

Mi jól vagyunk. Vasárnap-hétfőn itt voltak öcsémék. Így Barniék tegnap lógtak az oviból, és az unokatesóval játszottak. Annyira tündérek együtt, olyan jól elvannak. Vasárnap elmentünk a vasúttörténeti parkba is. Ott is nagyon jól érezték magukat.
Tegnap nálunk is megvolt az ovis anyák napja. Egy mesét adtak elő a gyerekek és néhány verset. Nagyon ügyesek és aranyosak voltak. Beni különösen szépen és hangosan mondta el a verset. Büszke voltam rájuk. :)
Megyek, mert vár a sok vasalni való. Puszi!

Kép
Kép
Kép
katicico

Hahó :D

Irina, itt sem régen van Da Vinci, kb. egy hónapja, mióta szolgáltatót váltottunk. Amúgy G.nek is bejön :lol:
És a lufis kísérleteket mindig meg kell csinálnunk :roll:

Ádinak is barna haja volt ilyen idősen?

Hát, az együttlét miatt ne aggódj, ha Ármin így érzi magát jól, akkor így érzi.

Köszönjük, amúgy márciusban tartjuk neki:)

Maggie, sikerült tanulni?
Na, a kiegyezéses dolgokat én is bírtam.
A magyar törit sosem kedveltem igazán, az egyetemes miatt mentem töri szakra. A dualizmus volt az egyetlen időszak, mi bejött :D
Holnap szünnap Dávidnak?

Kata, éljenek az ügyes gyerekek.
Vasúttörténeti park 8)

Na, ma jól felidegesítettem magamat. Délre hazaértem, felvettem a postán a családi pótlékot. Gondoltam, kifizetem az óvodai díjat is. Odamegyek az ablakhoz a helyi iskolába, ahol a kiírás szerint egész nap folyamatosan lehet befizetni a pénzt. 40 percet álltam ott. A végén elmentem a portára, ahol azt a választ kaptam, hogy ja, ebédszünet van... Megkérdeztem, hogy esetleg ki lehetne írni legközelebb, hogy ne várjon az egy órát, aki nem ismeri az itteni szokásokat? Azt mondták, nem illetékesek benne (amit elhiszek, de már úgy felment bennem a pumpa, hogy valakinek fel kellett vetnem ezt az egészen bonyolult ötletet). Komolyan, eszem megáll.
Délután dolgozgattam, aztán mentem megint a postára. Rugónak megjött a retro ugrálóbékája a vetaráról, aztán az óvodába, aztán be Db-be Gáborért. Már mindenki itthon van, meg is vacsoráztunk. Holnap logopédia-nap, kocsink is lesz.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, köszi, igen kicsikét. De most el is fáradtam. :oops:
Befizetés: teljesen igazad van. Néha olyan apróságokon múlnak dolgok ... :twisted:
Délután kiderült pár dolog: az egyik dolgozatomat, amit leadtam, nem találta az oktató, így gyorsan átküldtem neki mélben. Aztán kiderült, hogy a tizedikei vizsgámat áttették 16-ra.
Állandóan csörgött a telefonom.

Kata, de szuper!

Holnap angol lesz soron. Szerencsére ettől legalább nem tart. Csak sikerül neki.
dmaggie

Irina, gyönyörő a pici fiad :) Anyák napjára miért nem mentél? Ármin nem bírta volna ki? Ádi nem hiányolt?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt 8)

Tegnap nyolc óra tízkor sikeresen kidőltem, így aztán háromnegyed ötkor fitten ébredtem :shock:
A férfiak még alszanak.

Kerítésoszlopok - szombatra ígérték. Jó lenne már bekeríteni a gyümölcsöst, és akkor össze is lehetne nyitni a két részt.

Maggie, akkor kavarodás kavarodás hátán. Brrr.

Kép
vindolanda

Rugó felkelt.
Épp elkészítettem egy ppt-t.
Reggeli rutin :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Katicicó, köszi, a vaku kicsit csal, mert fehéríti a bőrét a képen. Nagyon ügyesek lehettek a fiúk, ennyi mindent megtanulni az ünnepségre:-)

Panndi, köszi :-)
Két fő oka volt, hogy nem mentem el (bár nagyon sajnáltam): az egyik, hogy kéthetesen nem akartam 30 gyerek és kb. 50 felnőtt (anyukák-nagymamák) közé vinni Ármint egy zsúfolt szobába. Egy hétig látogatót sem engedtünk a kórházba, de nyilván vannak nálunk lazább szülők.
A másik, hogy gyakorlatilag tényleg egész nap mellen van (most is így írok ;-), ha nem, sír. Vagy sikerült volna a kendőben elaltatnom, mire kezdődik az ünnepség, vagy nem, szoptatni nincs mód az oviban (ill. engem nem zavar, bárhol rárakom a gyereket, de általában másokat szokott zavarni a dolog, egy ünnepség közben szerintem nem annyira jó ötlet). Más kezében nem igazán van el, csak ha éppen olyan passzban van (kb. napi egyszer, reggelfelé).
Ádit már egy ideje készítettük rá, hogy most anya nem tud menni, a nagyi és apa lesz "helyette" (végül S. ült a helyemen -- volt így más apuka is --, mondjuk jogosan :-))).
Amúgy húgom esküvőjén is ez a kérdés, hogy mi lesz (két hét múlva lesz). Azt mondta, fejjek le tejet és azt adjam neki. Hát biztos nem fogom üvegből itatni, amikor én is ott vagyok. :-)

Vindo, sajnálom a postát :evil:
Ádi is barna hajjal született, de világosabbal. Árminnak feketének tűnt a haja egészen mostanáig, most sötétbarna, de szőrös a kis füle és a háta is. 8)

Maggie, nagy drukk az angolhoz! Hú, mindjárt kész vagy mindennel, szuperügyes vagy :-)

Kép
Kép
irina

A kis szőröske :D

Rugónak is szőrös volt a füle, mikor született.

Biztos találsz az esküvőn egy nyugodt zugot, ahol lehet szoptatni.

Rugó reggeli kérdése:
Anya, mi az a buzibár? :shock:

Kép
vindolanda

Vindo micsoda kérdés :shock: Mit válaszoltál rá?

Irina cicifüggő Ármin baba :D
mi le is maradtunk az ovis anyák napjáról a betegség miatt.
Ma reggel adta ide a kicsi lány a dobozkát amit csinált és a virágot.
Esküvőn szoptatás. Jelezni kell és biztosítanak neked helységet. Általában minden lagziban van egy-két ici-pici baba és szoktak erre gondolni. Lefejt tejet én se adnék ott neki, de egy cumit lehet bevetnék :roll:

Maggie mára is nagy kalappal, most az angolhoz :D
nem semmi, hogy mindig van valami kavarodás...........

Gergőkém tegnap este megint belázasodott, ma korán reggel vittem a doktornőhöz. Vírusos torokgyulladás. Egyik jellemzője, hogy napokig láz, torokfájás majd elmúlik, minden oké és pár nap múlva újrakezdi. Akár 2-3 hétig eltarthat. Ha újra jelentkezik a láz tünetmentes napok után rögtön vigyem vissza mert a szövődmények rosszak lehetnek, a máját, veséjét nyomogatta most is Gergőnek a doktornő. Gyógyszert nem adott, azt mondta elég a lázat csillapítani neki. Na meg benne van a pakliban, hogy csinikém elkaphatja :? [/b]

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, hát, elmagyaráztam neki szalonképesen :wink:
A homoszexualitással tisztában van, tehát hogy nem mindenki a másik nemet szereti. Aztán mondtam, hogy az ilyen embereknek nehéz megtalálni azokat, akikbe beleszerethetnek, és ide járnak éppen ezért :roll:

Amúgy a múltkor a favágó dalt nézte a youtube-on (Monthy Python), mert azt énekeltem Gábornak, mikor hasogatott. Kérdezte R., hogy mi az, megmutattam. Tuti onnan szedte...

Petinek jobbulást.
Hátha nem kapja el Gréta.

Mi épp most értünk haza.
Rugó állítólag ügyes volt, most meg lett dicsérve. Egy hosszabb verset is kapott, meg kell tanulnia azt is.

Kép
vindolanda

Móni, mielőbb gyógyuljon meg Gergőke ++++++++++++++ nyavalyás vírusok :x
Cumival már a 2. kórházazásnál próbálkoztunk, kis sikerrel, van, amikor csak még jobban feldühíti, hogy a cumit találja a szájában cici helyett. A kendőhöz próbálom szoktatni, ez is vagy sikerül, vagy megsajnálom, és nem...
Tudom, az esküvő fontos dolog, de hát nekem most fontosabb, hogy a besárgult babám jól legyen és ne sírjon... (fejni egyébként sem megy egész nap szívott cicikből...).

Vindo, "mert vár a buzibár", de rég hallottam :-)

Kis drágám utálja a fürdést, elmentünk ebéd körül és vettem ilyen műanyag izét, amire fel lehet a fürdőkádban fektetni, hátha úgy jobban viseli. Ha ez sem jön be, még mindig ott a fürdetőszivacs lehetősége.

Kép
Kép
irina

Rugó három hónapos koráig végigordított minden fürdetést :roll: Pedig mindent bevetettünk. Vsz. félt... vagy nem tudom.

Hát, nem tetszik neki a cumi, nincs is azzal gond.

A családod szerintem tökéletesen tisztában van a helyzettel. Semmi gond nem lesz, ha néha eltűntök, leléptek stb.

R. kész van a lépcső felmosásával. Ajjaj.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: