A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi, nekem hivatalosan ugyanennyi a 'korom' :) Keddenként töltök be hetet....keddet kibírjuk és utána erezd el a hajam :D

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picur ma egész nap keservesen ordít bármit csinálok... Már én is sírok. 2x40 percet bírt aludni.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur,
en beszaladnek vele a korhazba... A csaladban egy babaval baj volt mikor ennyire sirt... de legalabb megnyugtatnanak ha semmi...
Kaki mikor volt?

Kép

Kép
sz.veronika

Mi tegnap jartuk meg a korhazat, mert nem jol kotottek el a koldokzsinorjat... ujra kellett kotni neki... szegenykenek elegge fajt... :(
Hetfon kell visszamennunk - remelem csak azert hogy megallapitsak hogy mostmar minden oke...

Nem akarlak megijeszteni az elozo hozzaszolassal, leirom a csaladban mi volt... nem vezetodott el az agyvize es feszitette szet a fejet, ezert sirt folyamatosan. Ez a vizfejuseg... beepitettek egy sontot es minden oke.. de nem mindegy mikor kapjak el, mert mire eszrevetek elnyomott egy szemideget... en azota ugy vagyok vele, hogy inkabb feleslegesen, de megnezetem...

Kép

Kép
sz.veronika

Picur remélem nincs semmi baj nálatok!!!!!Nem lehet hogy ez a nagyon nagy meleg viseli meg?

Ma voltam megint NST-n ,rátettek egy gépre 20 perc után kiderült hogy nem jó a gép...kezdhetjük előröl. De másodszorra sikerült mérni is valamit, voltak fájások,de amúgy minden rendben.
2700-2800g ra becsülték. Nem kicsi az ennyi idősen?
Doki vett le kenetet,meg is vizsgált azt mondta hogy nyitott a méhszáj...1110. Ami mit is jelent??
Mondta hogy sokat pihenjek mert jó lenne ha 7-ig kihúznánk!

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra,
Palmi napra pontosan a 40-ik hetre szuletett 2490-nel... ilyenkor mar elegge elter a sulyuk... :)

1110: mar csak a legbelso mehszaj zart, a kulso es a kozepso nyitva, 1 ujjnyi a mehnyak...

Kép

Kép
sz.veronika

Szandi, itt meg tudod nézni:
http://www.vedonotoalmas.eoldal.hu/cikk ... apota.html

a súlya meg saccolt, ne aggódj!

Veronika, sajnálom ami Adrikával van, remélem hétfőn már tényleg megnyugtatnak

Picúr, nyugi, lehet a meleg, ráadásul melegfront volt ma (holnap meg hideg jön), lehet, hogy a meleg miatt kicsit szomjasabb, lehet, hogy a pocijával van valami, esetleg refluxos egy picit....nem jobb neki, ha feljebb van a feje??....remélem rendeződik és megnyugszik Álmos baba, írj, ha tudsz!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, anyós grrrrr.... Legalább csak pár napig lesz lehetősége édességgel tömni (bár remélem visszafogja magát), többre nem!!!!! Nekem is anyós-após imádja csokival etetni az unokákat (meg minden más tiltott dologgal), nagyon kivagyok, de remélem hogy a gyanakvásom már nagyobb mint a valóságérzetem és megértették, hogy mit miért nem ajánlott (pl a felvágottat az adalékok és a tej miatt). Ők folyton azt mondják, hogy a csoki milyen remek antioxidáns, és hogy a cukor nem káros...
Éljen az összeszerelt babaágy!!!!

Picur, Álmos jobban van? Nálunk anno a frontok mindig sírással jártak együtt....

Veronika, nem kötötték el rendesen??????????? auuu... Szétnyílt, vagy vérzett, váladékozott????? Szegény SzuperAdri!!!

Magnoli, mit sikerült intézni betörő-ügyben??? Ez is a legjobbkor persze... :( :( :( Örülök, hogy már görcsölsz!!!!!!

Én próbálok pozitívan hozzáállni a szoptatáshoz, Bencével tényleg olyan sok dolog összejött, talán most kevesebb lesz és könnyebb lesz átvészelni őket. Ezért vannak most ilyen ősanya-elveim, hátha ezen is múlik (aztán lehet, hogy nem lesz jobb, de lelkileg nem fog annyira összetörni a tápszer az tuti :D)...

Kép

Kép
amidaalah

Köszi Lányok az infót :) !
Zárt lábakkal :D nyugiba ülök ...hogy kibírjuk a jövő hetet. :D

Kép
csalexandra
Sopron

Picur: van ilyen, hogy vacak napja van egy babának. Bálintnál akkor volt ilyen, ha fejlődésben ugrott egyett. Lehet, hogy most ez van. Nálunk ha sok inger érte, akkor kiborult és nem tudott elaludni. Pl.: ha sokat nézte a forgóját az ágy felett, vagy látogatóba mentünk és ott sokan voltak. De lehet, hogy a holnapi kicsi lehülés játszik bele, én is kicsit szarul lettem. Szóval nyugi, de tudom, hogy ezen mennyire ki lehet borulni.

Csalexandra: a has körfogatából jósol a gép súlyt, a körfogatot meg a doki húzza be a gépen, szóval lehet nagyobb is. Nálunk Bálintot a 37. Héten3080g-nak saccolták, és 38. Héten született 3420g-ma

Veronika: ez a köldök dolog elég bizarul hangzik, sose hallottam ilyet, sajnálom, remélem gyorsan regenerálódik.

KépKép
KépKép
kat78

Asszem megvoltak életem első jóslófájásai éjjel :shock:
Nagyon rosszul aludtam, 1 körül éreztem menszesz szerű enyhe fájást hasban és hátban, de ez azért furi nekem, mert nem vagyok az a menszesznél hasfájós típus, csak gondolom, hogy ez már jóslófájás volt. Kb. 3X volt 2 órán belül. Aztán ennyi. Szerintem most már bármikor megszülök... csak az a baj, hogy most attól ijedtem meg, hogy eddig biztos voltam abban, hogy megint elfolyik a víz és akkor tuti indulni kell a kórházba, de ha ilyen fájások vannak, akkor fogalmam sincs, hogy mikor induljunk :roll:

picuralmos, hogy vagytok, hogy van Álmos? Biztos érezte a frontot, vagy olyat ettél, ami a hasát megviselte vagy fáradt volt, de már nem tudott elaludni, csomó-csomó oka lehet, hogy sokat sír. Azért ezek ált. ritkák, ne aggódj, csak nincs baj!

Veronika, te jó ég, és hogy derült ki, hogy nincs jól elkötve, vérzett vagy mi? :shock: Hogy vagytok?

csalexandra, ne aggódj a súly miatt, szerintem + - sok eltérés lehet az UH-os vizsgálatból számolt súlynál. Nálunk mondjuk Lotti 35 hétre 2700 grammal született, de volt egy kismama a szobában, akinek a 40. hétre született a kisfia 2750 grammal.
Pihenj, az 1110 jobb mint az én 1111-em :D Ráadásul te már a 38. hétben vagy!

amidalaah, szerintem sok múlik a pozitív hozzáálláson, gondolkodáson szoptatás kapcsán. El kell hinni, hogy megy, hogy van tej, pszichésen ez sokat segít. Biztos menni fog! Én mindenképp szeretnék szoptatni, úgy mint Lottinál és 6 hós koráig csak anyatejet adni, nem is gondolok arra, hogy ez másképp lesz.

Viszont elegem van a sok fekvésből... ma reggel óta csak ülök, mert annyira fáj a combcsontom, hogy nincs rá szó :(

Kép

Kép
nusildi

Nem, semmi nem volt a koldokcsonkkal, egyszeruen csak nem esett le, a doktorno benezett ala, es nem egy elszaradt valami volt, amit mar csak egy hajszal tartott a leesestol, hanem egy vastag élő koldokzsinor resz... ez igy magatol sosem esett volna le.

A sebeszeten felemeltek az elszaradt reszt, es alatta az élő vastag reszt elkotottek ujra. Most remeljuk hetfoig elhal es utana leesik normalisan...

Kép

Kép
sz.veronika

Ildi, én detto. Hajnali 3kor rendes szülési fájdalomra ébredtem, de aztán kezdett szépen lecsengeni. Azóta kb óránként van 1-1. Én se tudom hova tenni - okés, hogy jó megvárni az 5 perceseket, de meddig normális az ilyen kósza fájás? Mondjuk ha egész nap így megy felhívom a szülésznőmet. Vagy a dokimat. Amúgy biztos a telihold kavart be, éjjel úgy világított!!!!!
Most voltam 2x a wc-n... Hümmm....
A múltkor rosszul írtam, Bencével 37. héttől 2 ujjnyira voltam nyitva, nem 1-re... És a szülés maga nem indult be a 39. hétig).
Nekem a fájások sose mensiszerűek :S Tök fura... (Illetve ami olyan az inkább hasnövés :D :D) Mindenki más :D

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok Lányok! :)

Köszönöm a biztatást, Picur megnyugodott, este Apa hazajött, és ő fektette le szopizás után kb. fél 9-kor, és reggel 6-kor ébresztettem, hogy enni kéne, mert anya csöcsei szétdurrannak a sok tejtől. :) Remélem, hogy csak a meleg viselte meg, ma kétszer evett, és alszik az evések között. Nagyon kimerült szegénykém. Nekem meg olyan tipikus "szaranya" érzésem volt, megviselt, hogy nem tudtam megnyugtatni. Láttam, hogy fáradt, alig bír ébren maradni, de ahogy letettem az ágyába, 5 perc, és elkezdődött a sírás. Ha rajtam volt, max. 10 percre megnyugodott, aztán újra sírás. Voltunk sétálni, akkor aludt a babakocsijában. Figyeltem, hogy nincs-e rosszul, de evett rendesen, ha cicin volt, szemei tiszták voltak, láztalan volt (kínomban már lázat is mértem, hátha az a baj), levetkőztettem, felöltöztettem, hasát masszíroztam, hordoztam, suttogtam neki, énekeltem (lehet ez volt a baj :D), de semmi. Remélem, hogy csak Apa hiányzott neki, max. a front viselte meg, és nincs semmi baja.

Alexandra, nyugi a súly miatt, ritkán sikerül jól megsaccolni a baba súlyát. Itt meg tudod nézni a méhszáj értékeket: http://piszenpisze.hu/tablazatok/mehszajertekek/

És tudod, mint Magnoli, térdek össze, totyitestvér! ;)

Veronika, szörnyű amit meséltél a beteg babáról, remélem rendbe jött, és egészséges. Mik voltak a tünetek? Adrikának jobbulást, bár nem értem, hogy hogy lehet rosszul elkötni a köldökcsonkot. Nálunk egy recés műanyag fixen záródó csattal zárták el a köldöknél, amit csak ollóval lehetett levágni. Megkaptuk emlékbe... :)

Ildi, nálam is jóslóval indult, kb. másfél héttel a szülés előtt éreztem már, aztán 25.-én éjjel elment a víz, és utána indultunk a koriba. A combfájást nagyon sajnálom. Esetleg homeopátiás fájdalomcsillapító bogyó? Hátha segít.

Sandie, anyósnak tényleg jár a Holdra szóló jegy. Persze nem retur, de viheti a sógornődet. ;)

Amidaalah, menni fog a szoptatás, én sem gondoltam volna, hogy ilyen simán fog beindulni nálunk (persze a "csöccsentők" fájdalmát leszámítva), de látod, Picur 3 hét alatt hízott 1,2 kg-t. A rántott levest továbbra is ajánlom, kivéve, ha nem hánytok tőle... :D :D

Szép napot, hétvégét totyitestvérek! ;)

picuralmos

Hoztam nektek két képet...

Bébihordozóban:
Kép

és Tigi "sanyarú" sorsa is meg lett örökítve:
Kép

picuralmos

Hú, tényleg lehetett valami ezzel a teliholddal, mert nekem is jóslófájásaim voltak este 6 és 8 között.
Nemigazán tudtam eldönteni, hogy mi ez, mert 2 órán keresztül fájt, aztán nem, de se helyváltoztatásra, se zuhanyzásra nem múlt el.
Aztán este 8 körül elmúlt, de addig csak feküdni tudtam és olyan mensiszerű volt.

Sandie,
nagyon durva amit anyósodról írsz, főleg hogy a férje cukorbeteg volt. Mit mond olyankor, ha elmagyarázod neki a te kérésedet?

Magnoli,
atyaég betörők!! Más se hiányzott nektek..a biztosítokkal meg majd lehet küzdeni. Mit vittek el?
Újratöltődő bakancslista :-)), nekem újratöltődő kórházi táskám van, mert tegnap vettem észre, hogy Liza suttyomban pakolászik benne, van amit kivett, egy két műanyag vackot meg belerakott :-)

Csalexandra,
csoki+ banán mehet NST előtt is, legalább felturbózza a gyereket. 2800 g nem rossz, Liza 2300-al született a 38. héten. 2500 felett már nem gond a súly, ráadásul akár 500 g-ot tévedhet a gép, mert ez csak kalkuláció.

Ancsa, a május 17-i hétvégével én is kibékülnék, annyi minden dolog van még addig.

Picur,
ilyen meg se forduljon a fejedben, hogy szaranya vagy!!! Picur, fél 9-től 6-ig aludt, húha ez komoly, akkor valószínűleg jó alvó lesz, hajrá. Ismerős nekem is, hogy a gyerek alszik én meg 4-kor fejek a fürdőben, mert szétdurrannak a melleim.
Amikor jóslófájásaid voltak az 1x volt, vagy már szülésig minden nap?

Kat,
nagyon jófejség anyukádtól ez a napirend elkérés. Nálatok ki vigyázz Bálintra, ha bemész a kórházba?

Veronika,
köldök :-(( annyi mindenre kell figyelni az elején, na ez a folyamatos aggódás azért nem hiányzik.
Ami még nem fog hiányozni, hogy Lizánál, amíg nem érte el a 3 kg-ot a súlya ( kb. 2 hónapig) nagyon sokat beriasztott a légzésfigyelő. Így utólag azt, mondom, hogy a pici súly miatt nem érzékelte a gép a lélegzését, de azért nem kívánom senkinek az éjszakai 3-4 riasztást az 2-3 órás alvások között.

Kép
Kép
mmc

Mmc, minden nap éreztem a jóslókat (enyhe szorító érzés volt nekem, és csak a méhemet éreztem, derekam-hátam-hasam nem), néztem az órát, de nem váltak rendszeressé. Volt pár darab, de elmúlt. Aztán az utolsó nap este 10 perces időközökre állt be, 8 körül elmentem zuhanyozni, és éjjel fél kettőkor elfolyt a víz. Láttam a nyákdugót is. Én attól paráztam, hogy azt nem veszem észre, aztán már rég nyitott vagyok, csak nem tudok róla, és összeszedek valami bacit (elég érzékeny az "alfelem" ilyen téren). Szerencsére bent maradt végig.

Húúúú, a riasztások... Te jó ég, én biztos összecsináltam volna magam. Nekünk nincs légzésfigyelőnk, Picur elég hangosan alszik... :D

Magnoli, betörők, hát még ez hiányzott gondolom, mint a hanyattesés. Mit vittek el? Ügyintézés, de jó is az mindenórásan... :?

picuralmos

Sziasztok,
nálunk a nap híre (Ildinek üzenem főleg), hogy Olim az előző terhességem ugyanezen napján született (07:28-kor), ezért ha ma egyben maradunk, azt hiszem pezsgőt bontunk!!! Persze nekem csak gyerekeset :lol:

Látom a célegyenesben lassan mindenkinél jönnek az iyen-olyan görcsölgetések :roll:
Nekem múlt vasárnap volt ilyen este 2 órán keresztül, de nem rendszeresen visszatérő, hanem egyfolytában, amihez iszonyatos alhasi feszülés társult, mozogni sem bírtam, annyira fájt :(
Mivel még nem szerettem volna, ha kibújik az Utódocskám, megküldtem a pocimat egy kis Algopyrin-No-Spa-Magnézium kombinációval, ami segített rajtam, és elmúlt a fájdalom :lol:
Sőt, segített az alvásban is, és -ezúton üzenem Ildinek, hogy- hosszú idő óta először nem fájt a csípőm éjszaka, hurrá-hurrá (mire nem jó az Agopyrin :D ) !!!
Aztán persze voltam a dokimnál is, aki mindent rendben talált 8)
Ebből azt a következtetést vontam le, hogy amelyik fájdalom elmúlik, az NEM SZÜLÉSI!
Rólam azért ne vegyetek példát, mert én elég rossz páciens vagyok, ezért ha bármit éreztek, inkább menjetek be feleslegesen az ügyeletre, minthogy baj legyen!

Alexandra, jól teszed hogy mindig jól bezárod az ajtót, de túlzottan nem éri meg aggódni, persze ezt könnyű mondani :wink:
Az jó hír hogy klassz az NST-d eredménye :lol:
A baba súlymeghatározása uh-gal csak becsült érték, és a 2,7-2,8 kg sem túl kevés, nyugi!
A nyílás ellen megemelt popsival való fekvés segíthet, az tehermentesíti a méhszájat 8) (és baromira kényelmetlen :wink: )
Sandie, és többiek "szuper" anyósai, már elküldtük őket a Holdra, és ha jól emlékszem, csak ODA kaptak jegyet, vissza NEM, úgyhogy STOP!!!
Hiányoltad a fájásokat, hát én szívesen elküldöm Neked a "néma" jóslóimat amit csak a CTG gép regisztrált, nekem úgysincs rá szükségem a császár miatt :lol:
Ildi, lazulj picit, ne rágódj, minden rendben lesz a szülés körül, látod Nándi milyen ügyesen növöget, pedig Lottid ilyenkor már kint volt...
Azt mondják, hogy teliholdkor és frontoknál szívesebben indunak el a babák (illetve gyakoribbak a görcsös panaszok) ilyenkor megtelnek a szülészetek kismamákkal, Olim is teliholdkor érkezett...
Combfájdalomra az Algopyrint kipróbálhatnád...
Mikor indulj a kórházba?
Erős görcs, vérzés vagy a víz elfolyása esetén.
Ancsa, a GPS-tolvaj keze is száradjon le...
Sajnos a rendőrök tehetetlenek ezekkel szemben, hacsak véletlenül nem találják meg valakinél a zsákmányt, az elkövetők soha nem kerülnek kézre...
Kat, jó ötlet a "használati utasítás", én folyamatosan írom Oliról, és itt van a konyhaasztalon :lol:
Jobbulást Neked is!
A túl sok inger szerintem sem jó a babáknak, Olimat is zavarta, sőt még az is, ha vendégek jöttek, vagy változott a napirend...
Picúr, ha a Kisfiad egész nap nyűgös, de nem lázas, jól eszik, jól iszik, pisil, kakil, nem sír élesen, akkor azért nagy baj nincs...
Végülis már több mint egy hónapos, abba belefér egy-egy rosszabb nap.
Mi felnőttek is van hogy sűrűbben vagyunk nyűgösek, csak már el tudjuk mondani hogy miért, és nem ordítunk miatta egész nap (pedig nekem néha lenne kedvem hozzá 8) )
De azért legközelebb ha aggasztónak ítéled a helyzetet, akkor inkább vidd Álmost orvoshoz, tudod: "inkább feleslegesen" :wink:
"Szaranyasághoz" csak annyit, hogy az én nagyfiam SOHA nem aludta át az éjszakát, és a mai napig 1-2x felkel, ha másért nem, akkor azért hogy átjöjjön közénk, na erre varrjál gombot :wink:
Szopihoz jól tetted hogy felébresztetted Álmost, mert még kicsi, és nem jó ha leesik a vércukra, de ha nagyobb lesz, később hagyhatod majd aludni ilyen esetekben, legfeljebb fejsz kicsit cicidurranás ellen :wink:
A képeitek übercukik, látom hozzátok még kutyának is jó elmenni :lol:
Veronika, jobbulást Adria köldökének, száradjon mostmár le gyorsan!!!
mmc, látom Téged is elért a finish-béli görcs, jobbulást, térdeket még összezárni ha lehet 8)
Hát az újratöltődő kórházi csomagodon de jót nevettem :lol: , cuki lehet Liza ahogy pakolgat :lol:
Kíváncsi lennék mit tett még bele???
A légzésfigyelőnél ha túl gyakran riaszt, csökkenteni (nem növelni!) kell az érzékenységet, a miénken legalábbis ez állítható volt (Angelcare).
Én ahogy lehet eladtam, mert utáltam, és gyakran előfordult, hogy éjjel 2-kor amikor Olit kivettem etetni (félálomban) elfelejtettük lekapcsolni, aztán rohanhattunk vissza a kiságyhoz, mert visított :evil:
Egészséges, érett újszülötteknél nem sok értelme van, de olyan piciknél mint amilyen Liza volt, gondolom a PIC-en vagy a Madarászban ajánlották hogy vegyetek...

A betörés ügyintézésében sajna már gyakorlottak voltunk, mert Olim születése után 2-3 héttel ugyanígy betörtek, úgy látszik szülés körül nálunk ez már menetrendszerű :evil:
Szerencsére nem sok mindent tudtak elvinni, mert a lakás majdnem üresen áll :?
Évek óta próbáljuk eladni, csak nem megy mert a gazdasági válság miatt pang az ingatlanpiac...
Persze az idegeskedés, meg az éjjelig tartó rendőri helyszínelés, nyomrögzítés és zárcsere (valamint ennek költségei) egyáltalán nem hiányoztak, főleg most...
A helyszínen a Férjem intézkedett, én meg idehívtam anyámat segíteni, illetve azért, hogy ha a kórházba kéne mennem, akkor legyen aki Olira vigyáz.
Nem engedtem magamat felidegesíteni (nehogy már ezért megszüljek!!!), és nézzük a dolog jó oldalát, legalább megvolt a főpróba szülőrisztás ügyében sürgős bemenetel esetére :roll:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Köszi a megnyugtatásokat, most már nem aggódom a súlya miatt,már baj úgysem lehet!

Picur, a kisfiad változatlanul zabálni való :D ! És a kutyus....egyeeeemm meg :D :D imádom !

És igen,megfogadom,zárt térdekkel totyogok :D .

Magnoli, nekem már az alvás minden pozíciója kényelmetlen úgyhogy simán jöhet a popsit fel :D :D !

Veronika,remélem gyorsan elmúlik ez a köldök probléma. Szegénykém :( !

Kép
csalexandra
Sopron

Köszönjük a bókokat! :)

Örömmel jelentem, Picur a második éjszakát is végig aludta. El vagyok ájulva a kölöktől, ma is reggel hatkor kelt, bár tegnap nehezen aludt el, megéhezett, de aztán evés után letettem, és 5 percen belül hortyogott reggelig. A "csöccsentők" így jobban tudnak regenerálódni, és be kell valljam, javulnak, nem fájnak a bimbók már annyira. Jó lenne, ha így is maradna. Találtam egy könyvet az alvásról, nem tudom, hogy ismeritek-e, ezen a linket elérhetitek:
http://data.hu/get/1624023/Aludj_jol_gyermekem.PDF

A lassú letöltés ingyenes (nekem kb. 2 perc alatt lejött, úgyhogy mégsem annyira lassú, viszont nem kell regisztrálni sehova.) :)

Első gyerekeseknek nagy segítség lehet. :)

Mindenki egyben van még?

Veronika, javul Adri köldöke? Hogy vagytok?

Többiek? Aludtatok azért valamennyit?

picuralmos

Sziasztok!

Teljesen bedarálnak a napok, rohangálás össze-vissza, a héten visszatér minden a normál kerékvágásba, egyedül leszek itthon, úgyhogy felrakom a lábam és unatkozom. (jó tervek 8) )
A héten sikerült lecserélni az autónkat, de 300 km-re találtuk meg a vágyottat, így bérelt klíma nélküli autóval mentünk le érte, másmilyen autó nem volt a kölcsönzőben, visszafelé én vezettem az újat, férjem a béreltet, így azért 35 hetesen nem volt valami nagy élvezet egy ekkora túra, de legalább sikerült ezt is elintézni, úgyhogy a babakocsi is simán belefér.
A lábaim vizesednek, már a kezem is kezd megdagadni, a gyűrűket nem is hordom. Lányok, kicsit meg vagyok ijedve, mához 1 hónapra vagyok kiírva, és valahogy elkapott a para, hogy nemsokára megyek szülni, és hát babszem sem férne ... Pedig néha annyira bátor vagyok, de most két napja valahogy nem. A fránya hasmenés nem múlik, ehhez egyszerűen nem tudok hozzászokni, barátnőim azzal nyugtatnak, hogy jobb mint a székrekedés és az aranyér, de hát egyik sem jó.
Szóval nyűgös vagyok, szükségem van rátok és a támogatásotokra, mert tele a gatya. :shock: :shock:

Picur hát a kisfiad egy angyal! Gyönyörű! Na és a kutyus, látszik, milyen rossz sora van nálatok! :lol: :lol:

Veronika borzasztó ez a köldök mizéria, hát ilyet még nem is hallottam. És ez azért van, mert rosszul kötötték el, vagy valami más miatt?

Magnoli szerintem már nem leszek ott, vagyis remélem :D , már a gondolattól is nyűgös vagyok, hogy reggel 7re kell mennem, és tőlünk elég messze van a kórház, úgyhogy hajnalok hajnalán indulok az nst-re és a laborra, de legalább nem kell lemennem a tömegvérvételre, mert a szülésznő veszi le fent az osztályon. De a következő héten próbálok valami emberi időt megbeszélni vele. :)

Mmc hogy vagy? Voltak azóta jóslók?

Amidalaah hogy vagy? Fájások vannak még? Én is ettől félek, hogy nem tudom, mikor kell elindulni, vajon mennyire lesz egyértelmű? A szülésznőm erre csak annyit mondott, hogy higgyem el, tudni fogom... hát majd meglátjuk.

Nusildi nálam is hasonló a helyzet, mert mennyivel egyszerűbb ha elfolyik a magzatvíz, akkor egyértelmű, hogy menni kell, de ha nem? Ha a fájások nem úgy jönnek, mint a nagy könyvben? A szülésfelkészítőn azt mondta a szülésznő, hogy tényleg nagyon szabályosan jönnek a fájások, de ha nem azok, akkor azok még nem az igaziak. Hát nem könnyű...

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Tősgyökeres Babanetesként örülnék, ha szintén Babanetes kismami lenne a következő elégedett tulajdonosa hőn szeretett babakocsinknak, úgyhogy engedelmetekkel linkelném.
A Vatera természetesen kikerülhető, kérdezzetek nyugodtan priviben! :wink:
Köszi, és jó babavárást! :D

http://baba-mama.vatera.hu/babakocsi_ba ... 83285.html

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Még egyben.... :S :O Pedig már a májushoz sem ragaszkodom :D Fájások hol vannak, hol nincsenek, inkább nincsenek.... Tegnap lecsengtek, kb miután írtam róluk :) Csak kisebb összehúzódásaim vannak, ezeket abszolút normálisnak érzem :)

Köszi Picur az alvásos könyvet, én letöltöm, sose lehet tudni kell-e 2 gyereknél :). Álmosnak meg gratula az újabb átaludt éjszakához, remélem ezután már ez lesz az alap!!!!!!

Savariaa, hajrá pihenés! A szülés miatti aggódást abszolút megértem, de elrendezi a természet, hogy a kismama akarja..... :D (én is aggódtam így 2. babával is, csak most - ma - ÉRZEM hogy miről beszélek.... Marci gyere ki, egyre kriplibb vagyok!!!!)

Magnoli, hát legalább üres volt a lakás. :( De akkor is grrrrr :( :S

Csalexandra, nagyon nagyot tud tévedni az az UH :) Mindkét irányba. Bencét 3300g-ra becsülte a 36. héten, aztán 3150g-mal született meg, kicsit kifelé állnak a bordái (mint a nagyapjának) :).

Tényleg, mindenki egyben van még? Mindjárt itt a május, lassan indulhat a baba-eső :) :)

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok lányok!gyorsan jelentkezem telorol a többit gépről. Hanna a mai napon 2810grammal és 48cm el megszületett.jól vagyunk csak a hasam fáj.

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra,

gratulálok és jó egészséget kívánok, majd ha lesz egy kis időd, akkor írd meg a részleteket.

Kép
Kép
mmc

Alexandra,
gratula!!! :) Erdemes ide benezni az ejszakai etetesek alkalmaval :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Csalexandra: nagy öröm az ilyen hajnalban. Gratulálok

KépKép
KépKép
kat78

Csalexandra: most vettem tudomásul, magamra hagytál május7.én:)
Valami biztis volt tegnap a levegőbe, mert én nem vagyok egy parás, de bementünk este 7kor az osztàlyra egy bónusz ctg-re, mert úgy éreztem Ökelme nem túl aktív. De jól van, lejjebb ment a hasam( tudok aludni, levegőt venni) így kevesebb a helye.
Remélem megnyugodtál a császár miatt, a felkelésen, és az első éjszakán túl vagy, akkor már rohamosan javulni fogsz:)

KépKép
KépKép
kat78

Csalexandra óriási gratula!!! Nahát, micsoda meglepetések érik itt az embert :))) Gyógyulgass és babázz sokat!!! Most már rád is irigykedem egy kicsit :P
az utóbbi napokban elég nyugis volt Lucus is magához képest, de tegnap este óta megint megy a kalimpálás ezerrel..vagy nagyon keresi a kijáratot vagy esze ágában nincs még a közelébe menni...pedig én nem bánnám már :oops: kicsit kezdek türelmetlen lenni, ahogy közeledik a vége, pedig különösebben nem érzem magam rosszul..legalább is rosszabbul az eddigiekhez képest ( a több keményedést meg a fájásocskákat leszámítva) de akkor sem bírok május 11ig várni már :P Viszont az tuti, hogy lentebb van, mert nem a gyomromban tapicskol már.
Többiek mi a helyzet? Jól vagytok??? És a babázók?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Csalexandra gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Isten hozta Hannát!!!

Amidalaah köszi, aranyos vagy, remélem elmúlik ez a parázás, és eljön a : na mikor szülhetek már érzés. :lol:

Kat jól tettétek, hogy bementetek ctg-re, az a biztos.

Csicsi már te is a finishben vagy, már nincs sok hátra, és te is babázhatsz!!!

Én sajna benyeltem egy vírust, hasmenés és hányinger, padlón vagyok emiatt, mert elég nehezen bírom ezt a rossz közérzetet. Eddig minden megfázás és nyavalya elkerült, erre tessék, most hogy minden héten menni kell nst-re, dokihoz, a házat sem bírom elhagyni. Holnap kéne mennem, de délután felhívom a szülésznőt és megkérdezem, csütörtökön vagy pénteken nem mehetnék-e, mert így nem bírok elindulni. Étvágyam sincs, tegnap ebédet ettem, de azóta semmi nem megy le. Úgy gondolom, túlhajtottam magam és így jelez a szervezet, hogy maradjak itthon, feküdjek és pihenjek, mert különben állandóan van mit csinálnom. De miért, miért és miért? :shock: Széntablettát nem akarok bevenni, mert akkor annál később távozik a vírus a szervezetemből... De ma szigorúan csak egy teregetés van betervezve, és pihenés, tévézés, netezés, és semmi egyéb.

Mindenkinek szép napot kívánok! Vigyázzatok magatokra, ma nagyon meleg lesz, igyatok sok vizet!!

Kép
savariaa
Érd

Gratulálok a kis Hannához!
Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Savariaa gyors gyógyulást neked!!!!! A pihenés viszont nem fog ártani, ebből a szempontból még kicsit "jó is", hogy lassítanod kell, bár ha magadtól teszed meg az jobb lett volna :) Én is állandóan túl tervezem magam, de minden délután lefekszem egy kicsit aludni ( érdekes olyankor jobban megy, mint éjszaka :O ) és ha valamivel nem végzek átkerül másnapra!! Most az egészséged a legfontosabb, persze máskor is, de most a te egészséged a babáé is, úgyhogy vigyázz ám magadra!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Szandi, hatalmas gratula, minden szépet és jót kívánunk nektek! :)

Savariaa, húúúú, de sajnállak, nagyon rosszkor jött ez neked. Azért próbálj meg enni valamit, legalább egy piritóst.

Kat, te leszel a következő? ;)

Hajrá csajok, indulhat a babaeső! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.04.29 09:54-kor.

picuralmos

Sziasztok,

azért én nem szeretnék még szülni :) De valahogy érzem, hogy már nincs sok hátra. Eddig a mai nap volt a cél, most kitűztem, hogy e hét péntekig nem szülök. Nagyon sűrű hetem lesz, ma háziorvos, holnap de. NST, de. UH dokinál, szerda pihi-nyugi, csütörtök anyák napi ünnepség Lotti ovi, péntek párom szülinap...

savariaa, nagyon sajnálom, hogy most kaptál ki egy ilyen fránya vírust :cry: Mihamarabb gyógyulj meg, pihenj, amennyit csak tudsz, ha nem is eszel, de igyál minél több ásványvizet! Keksz, rizs, alma, ezek is jók, azért legyen a gyomrodban valami, akkor jobb lesz a közérzeted is! Egyébként igen, a szervezet jelez is, ha túlhajtod, talán tényleg itt az ideje pihenésre fogni magadat!

csicsi, érdekes, mert nálunk szerintem már lent van a feje kb. 2-3 hete, akkor éreztem valami megkönnyebbülés félét, viszont nagyon fent rúg még mindig a bordáimnál, most vagy hosszú a baba vagy még nem teljesen van lent. Bár dokim szerint már teljesen lent van a feje. Szerintem ezért is van a pisijárat, nyilalgatás és a nyílás :roll:

kat, jobb feleslegesen menni, a lényeg, hogy nincs gond!

Én is kezdek parázni a szüléstől... vagyis nem is a szüléstől konkrétan, hanem hogy hogyan jutok el odáig. Ha már fekszem az ágyon, mindegy, mert ott vagyok, megélem, túlleszek rajta, csak oda kéne érni...

Na megyek eldőlni, kitartást mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok es ISTEN HOZTA HANNA BABÁT!
Gratulalaok Alexandra!! Bar akkor a kavezas ugrott.:-) Viszont holnap nst-zek,ha arra jarsz, ismerj majd meg, ok? ;-) Legfobb ismertetojegyek: barna haj, terhes has! Remelem gyorsan elmulik a hasfajasod is es csak a felbotlen orom marad!

most en is csak telorol jelentkeztem, uh rovid leszek, de ma feltetlenul visszaolvasok! Remelem mindenki jol van!! Mi meg egyben, ez maradjon is igy meg egy darabig... :-) puszi kismamik es babocak!

Kép
bozza

Alexandra nagyon sok boldogságot kívánok Nektek, Isten hozta a kicsi Hannát! :D

Csak gyorsan írok, mennem kell a védőnőhöz. Jól vagyunk, Ádi tartja a pozícióját, de még magasan fent van, a doki nem érte el a buksiját, ő még biztos nem akar kibújni. Nem baj, még kell is neki max. 3 hét, hogy biztosan minden jó legyen, aztán remélem, kibújik. A méretei tökéletesek, korának megfelelőek, kb. 2500 gr körül van most. Szombaton lesz az első NST.

Savariaa gyógyulj meg hamar, ez biztos, hogy nem hiányzott. A szüléstől azt hiszem, természetes, hogy félsz, de majd meglátod, amikor beindul, már csak egy dologra fogsz gondolni, arra, hogy hamarosan a kezedben tartod a babádat. A világ legcsodálatosabb érzése.

Megyek, mert elkések.

Szép napot Mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Alexandra, gratulálok ahhoz hogy ÉDESANYA lettél, és egyben sok boldogságot kívánok a kis Hannához! :lol:
Ezek szerint nem lehetett visszatartani a Kislányt, Ő már indulóban volt :wink:
Gondolom végül császárral született, ha a hasad fáj...
Jaj, annyira kíváncsi lennék, hogyan zajlottak az események, majd írj :wink: ha tudsz kicsit bővebben :)
Addig is gyors regenerálódást és sok-sok tejcsit Nektek!!!

Kép
Kép
magnoli

Egész nap itt lógok a szeren, olyan kíváncsi vagyok... Hír? Fejlemény? Valami infó? :)

picuralmos

Savaria, sajnálom a fertőzést :(
A széntabletta a toxinok (és nem a vírus) megkötésére szolgál, nyugodtan beveheted (sokat: 6-8 tabetta kell hogy hasson), ha nem akar magától múlni a hasmenés. Mellékhatása hogy szép feketére színezi a "produktumot", és lehet utána kicsi székrekedésed.
Diétázz és igyál sok foyadékot!
Jobbulást!!!
Az NST-t kérd majd kicsit emberibb időpontra, ne hajnalra :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Jelentem,jól vagyunk:-) . Nagyon örülök a kis csöppségnek,tényleg egyböl szerelem. :-)
Vasárnap éjfélkor jöttek a fájások ,reggel 6ra bejöttem a kórházba,és már ki se jöttem a szülőszobáról,onnan vittek a műtőbe. 14:15 kor megszületett Hanna. Olyan gyönyörű :-) .
Fáj a seb,ugye jobb lesz?????????? Hannus kap cukros vizes infuziot ,szerintetek sincs semmi baja?tudom hogy mondták hogy nincs,és ne aggodjak de valahogy mégis aggodok .:-)

Rakok majd fel képeket csak apánál van a gép :-) és otthon gyönyörködik benne.

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra , mégegyszer nagyon gratulálok Hannához és köszi hogy bejelentkeztél :lol: A sebed egyre jobb lesz, persze az elején fájdalmas (sajnos) :( Az infúziónak biztos megvan az oka, ne félj, ha azt mondták, nincs rá okod! 8) Megnyugtathatlak az aggódás mostmár egy életen át kísérni fog, mert ÉDESANYA lettél, és az anyukáknak ez a sorsuk (és dolguk is egyben). Először a cukros víz, aztán majd a szopizás-alvás-sírás témakör, majd hipp-hopp 18 éves lesz és nem jön haza időben :wink: :roll: Várjuk a fotókat, mi is szeretnénk ám gyönyörködni :D Apukája hogyan élte meg Hanna érkezését? Puszilunk, ügyesek voltatok!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Csalexandra de szuper lehet Hannát a karjaidban tartani!!!!!!!!!!! Gyors felépülést kívánok!!!

Magnoli, ma már sokkal jobban vagyok, remélem tényleg amilyen gyorsan jött ez a vírus olyan gyorsan el is ment. Jövő kedden reggel megyek megint nst-re, fél8 fele, de nekem így jobb, mert akkor még nincs dugó, utána órákat ülnék odafelé.
Majd írj, mi volt ma az nst-t!

Most értem haza. Voltam nst-n, Bátor nem akart mozogni, így elküldött a védőnő lépcsőzni és enni, mert ugye éhgyomorra kellett mennem a vérvétel miatt. Levette a vért, elvileg több vérvétel nem is lesz. Utána jött is a dokim, levette a kenetet, méhszájat nem vizsgált, mert azt mondta, hogy nem szokott ilyenkor. Ő azt hitte, 35 hetes vagyok, de mondtam hogy nem, hanem 36 , de még én is megkavarodtam. Aztán átmentünk egy harmadik helységbe, ott volt ultrahang, Bátor 1 héttel kisebb, de ugye ezt az egész terhesség egésze alatt tartja, hisz nem 28 napos ciklusaim voltak, így nincs ok az aggodalomra, a doki is mondta. 2 és fél kiló körül lehet Bátor most. Aztán megkérdeztem a dokit, hogy mikor lenne lehetőség beszélni a szülésről, mondta hogy kérdezzek, erre én mondtam, hogy azt szeretném, ha a férjem is itt lenne, erre felajánlotta, hogy vasárnap ügyel, és menjünk be a férjemmel, ennek nagyon örülök, mert szeretném ha ő is ott lenne. És képzeljétek, míg nst-n voltam jött egy kismama, hogy beindultak a fájásai, és míg ott voltam, már meg is született a baba, jó volt hallani a babasírást. Mondjuk neki már az ötödik volt, ezért is érkezett ilyen gyorsan a baba, de jó neki!!! Kedden lesz reggel a következő nst és doki is.
És sokkal jobban vagyok!!!! Annyira örülök, mert meg voltam ijedve, hogy még napokig szenvedni fogok...

Mindenkinek szép napot! Ja és ma az összes szülőszoba foglalt volt, szóval front lehet! Vigyázzatok magatokra!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Örülök nagyon, hogy jól vagytok Alexandra és neked is Savariaa!! azért pihenj még szépen :)
Én is most jövök nst-ről, majd hétfőn megyek megint meg lesz akkor méhszáj vizsgálat is...de most az nst alapján azt mondta a doki, hogy kihúzom a 40. hétig ( mivel nem nagyon volt méh tevékenység a gép szerint) ...wáááá, ne máár. De amúgy akkor mitől fájdogál, ha elvileg nincs semmi? nem értem már ezt, azért remélem nem lesz igaza a dokinak, de majd hétfőn hátha okosabbak leszünk vizsgálat után. Amúgy ezek a dolgok milyen gyorsan tudnak változni ( mármint méhszáj zártsága, méhtevékenység ilyenek) ???? Lucus most nagyon nyugis volt, össz-vissz 2 mozgást tudtunk produkálni :P bezzeg éjszaka :D De jó volt hallgatni a kis szíve dobogását :)
Vigyázzatok magatokra!! és holnapra jó majálisozást :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,

nálam ma indult meg valamiféle öntisztulási folyamat :? Nem igazán örülök neki, még nem akarok szülni.
Ma voltam NST-n, minden oké, méhtevékenység nálam sincs, de én ettől függetlenül megszülhetek bármikor :wink: Most nagyon aktív volt a kicsi, sokat mozgott, így sokkal hamarabb végeztem, még a csokit is hazafelé tömtem magamba :D
3-ra megyünk UH-ra, oda hála visz a párom, hazafelé úgy izzadtam, hogy nem tudtam, hogy most az izzadság folyik vagy a magzatvíz :roll:

savariaa, de jó hogy jobban vagy! Mi pont egyidősek vagyunk :) Nekem ma derül ki du. hogy mekkora most a baba, kíváncsi vagyok, mert Lotti ilyenkor már megvolt és 2700 grammal született.

Alexandra, ne izgulj, biztos oka van az infúziónak, de ha gond lenne, már mondták volna! Képeket várjuk! A sebhez kitartást!

Kép

Kép
nusildi

Alexandra, nagyon örülünk nektek, babázz sokat, ahogy a sebed engedi, és persze gyors felépülést kívánunk! (Apának elújságoltam, azért a "királyi többes".)

Savariaa, nagyon jó, hogy elmúlt a bajod, ez is épp elég volt gondolom. Vérvétel és kenet eredményeket mikor kapod meg? Hmmmm... 10 perc alatt szülni, nem lehet rossz, bár ugye 5 gyereket fel is kell nevelni.

Csicsi, nyugi a 40. hét is már csak 11 nap neked, azt már fél lábon is! ;) Reméljük, hogy Luca sietni fog kifelé és nem akar majd még egy hetet ráhúzni az "albérletre"... ;)

Többiek, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok!

Tegnap voltam, CTG, vizsgálatkörön és most annyira nem kaptam jó híreket.
A CTG-m jó lett, viszont ránézett a szülésznő a grafikonra, majd mondta, hogy a 120-as frekvencia nagyon a baba érkezését jelzi, szerinte a héten meglesz. Nálunk méhtevékenységet nem néz a gép.
A dokim ezt csak fokozta azzal, hogy bő 1 ujjnyira nyitva van a méhszájam. Valószínűleg a pénteki görcsölés indított el valamit.
Jó lenne kihúzni 37-hétig, ami nálam csütörtök.
Ami még aggaszt, hogy pozítiv lett a streptococcusom, kaptam semicilint 4x2-t kell belőle szednem. Kat, neked mit kellet rá szedned? Nézték, hogy elmúlt-e azóta?
A semicillin tök régi gyógyszer, a 4. gyógyszertárban sikerült beszerezni, mert nem nagyon viszik már.
Jó lenne kivárni még az 5 napot, hogy hasson az antibiotikum. Hazaérve persze rögtön megnéztem, hogy mit okozhat ez a baci és jól beparáztam, hogy milyen kimenetele is lehet, Van ahol azt írják, hogy tök felesleges most szedni a gyógyszert, mert a szülés közben adnak intravénásan antibiotikumot és majd a baba is kap.
Jó lenne pihennem és nem emelgetnem, hogy ne nyíljak tovább, de ha jönni akar Boti akkor úgysem tudjuk visszatartani, de azért próbálok sokat feküdni.

Kép
Kép
mmc

Mmc: Zinnatot, és kb a gyógyszer szedèsének utolsó napjától 6napra néztek kenetet. De én is úgy tudom, hogy ha van strepto szülés alatt, akkor infúzióba kapsz antibiotikumot, és megszületéskor a baba is kap. Nekem könnyű a helyzetem, mert januárban volt, most colit találtak, de csak legyintett a doki, meg beszedtem a gyógyszert, meg ugye császár

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
én is ma voltam CTG-n és vizsgálaton.
A fájásaim beerősödtek és rendszeressé váltak, ezért legkésőbb csütörtökön (május 2.) szülünk (császár).
Igazság szerint már a szülőszobáról se nagyon akartak kiengedni, mostantól bármikor megérkezhet Lénárd, de azért jó lenne ha kivárná a másodikát...
Most nincs több erőm írni, majd próbálok még jelentkezni.

Kép
Kép
magnoli

Szandra, nagyon ügyesek vagytok, gratulálok a kicsi lányhoz, nagyon várjuk a képeket.....a sebhez kitartást, talán nem tart sokáig!!!! PUSZIKA mindkettőtöknek :)

Húúúú, lányok mindenki véghajrába kezdett.....nekem persze tegnap a vizsgálaton és nst-n közölték, hogy a baba ugyan eddig lent volt, most visszamászott.....még nem akaródzik neki kijönni....Zéti csinálta ezt, a magzatburkot is alig tudták elcsippenteni, hogy elfolyjon a víz,
Hármaska az nst-n 3-szor mászott el a tappancsok alól, sípolt a gép eszeveszettül, ráadásul hiába ettem csokit, banánt, cukros löttyöt, meg sem mozdult, csak feszítgetett, meg elmászott.....most én is kicsit befordultam lelkileg, egyfolytában aludnék.....erős hányingerem van ma, meg remeg a szemem (talán a fáradságtól), Zéti is már harmadik napja 5 körül kelt reggel....
Viszont legalább a kenetem negatív lett. De egyenlőre annyi erőm sincs, hogy egyet nyomjak, ha szülünk, nem ám, hogy végigcsináljam az egészet.....

Viszont jelentem szinte az egész ház ragyog, minden kisikálva, felnyalva, kisruhák kimosva már csak vasalásra várnak és a kórházi csomagomat elkezdtem összeszedni, még a táskába nem kerültek be, de már egy hatalmas dombot alkotnak a kiságyban....

Most nézem tényleg melegfront van, pénteken is az volt, akkor is elég rosszul éreztem magam, lehet, hogy most erre vagyok érzékeny.....Zalánnál a hideg viselt meg, akkor is született...

Megyek, jön a fürdetés

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Magnoli: mindenki beelőz itt engem:) akkor nyugis május1ét

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: