Sziasztok, tegnap én is eljutottam végül a szülés előtti vizsgálat-sorozat első állomására
Szerencsére minden ok, leszámítva hogy már vannak fájásaim, legalábbis a CTG gép szerint, én még nem érzem
Viszont minden "kiskapum" zárt, úgyhogy -ahogy Kat mondaná:- ez a gyerek még bent marad és kész!
Nagyon jó hír, hogy Lénárd egyelőre még mindig falógép a pocakban, már 2800-2900g-osra saccolták a 35. héten, így kevésbé haragszom a hízásomra, ha a gyermek is szépen növöget
A progi császár időpontja a dokim szerint még akár a betöltött 38. hét is lehet, vagyis a Kat és Alexandra által "favorizált" május 6-i héten, jaj de jó lenne

Következő kontroll 1 hét múlva
Örömömben ma el is mentem fodrászhoz az "utolsó" színezésre.
Ott megint volt egy kis meglepi, hiába vittem ugyanis készpénzt egy újabb "kártyás lehúzás" megelőzésére, most a bojlerük mondta be az unalmast, így jéghideg vízzel mosták a hajamat, ami nagyon szuperül esett így megfázva

De a jókedvemet csakazértsem hagyom elrontani
Tegnap megvolt nálunk a védőnői utolsó látogatás. Megbeszéltük a szülési értesítést, meg pár apró részletet, aztán "érzékeny búcsút" vettünk egymástól a hátralévő időre

Takarítós kismamáknak üzenem, hogy a lakásunk éppen a feje tetején állt, mivel a nagytakarítás utolsó fázisában voltunk, de a védőnőt ez egyátalán nem zavarta (meg engem sem

)...
Lányok, látom a
babafürdető kérdése jól átsöpört a fórumon
Egyetértek a gyakorló anyukákkal, a hydroph. nonion. tényleg elég sűrű valami, és nagyon ügyik vagytok a feloldással használat előtt, ezzel tettétek használhatóvá
Segítségképpen megírom a nálunk használatos glicerines (vagy Czok-féle) fürdető receptjét, ebben van pluszban víz és glicerin, amitől könnyebben kenhető, bársonyos állagú lesz és nem kell házilag barkácsolni (kenhető előtte-közben-utána, ahogy tetszik):
Glicerini
gta 20,0
Ung. hydrophil. nonion.
gta 100,0
Aquae dest.
ad gta 250,0
MF.: Ung.
DS.: Glicerines fürdető.
Az
újszülött "alapcsomag" részei még ezen kívül:
Oleum helianthi: napraforgó olaj hajlatok (és koszmó) kezelésére, de jó masszázsra is, ahogy Ildi írta
70%-os alkohol köldök kezelésére
Supp. antipyreticum pro infante: lázcsillapító kúp újszülöttnek
K-vitamin: Konakion és még a D-vitamin. Mindezekről a gyermekorvos ad receptet az első vizit alkalmával. Ha a glicerines fürdetőt kéritek, külön szóljatok, nehogy automatikusan a hydrophilt írja fel.
Tényleg, Kat a mi körzetünkben laksz, hogyhogy Ti nem ezt a változatot kaptátok?...
Magnézium: mivel csökkenti a kontrakciókat, ezért a betöltött 36. hétig ajánlják szedni az adag fokozatos leépítésével. Császárosoknál lehet tovább is, de ebben mindenki kérje ki az orvosa véleményét.
NST=CTG: eredménye akkor jó (reaktív) ha van babamozgás, és erre a bébi pulzusa megugrik (ahogy írtátok is). Ha a pulzus mozgáskor stagnál vagy csökken, az súlyos oxigénellátási zavart jelez és azonnali beavatkozást tesz szükségessé. A babák pulzusa amúgy alapjáraton (még alváskor is) magasabb mint a felnőtteké, 120-140/ perc. A vizsgálat általában 20-30 percig tart.
Picúr, isteniek az új képeitek is, Álmos zabálnivaló Figura, különösen a csibészes mosolyú, fürcsi utáni tetszik

Mekkorát nőtt, nem semmi
Jót nevettem, hogy a hebehurgya patikus a gyerek nevét írta a patikai krémetekre a krém neve helyett, lehet nagyon fáradt volt már, még jó hogy nem a sajátját

A bőrszárazság amúgy gyakori probléma újszülötteknél...
Tök jó hogy Ti már együtt élvezitek a jó időt, és kertészkedtek, napoztok, és Picúr hasa is szépen javulgat stb... Irigy-irigy
A kézzsibbadást szerintem is vizsgáltasd ki, ne találgassunk
Veronika, gondolom két gyerkőc mellett kevesebb időd van írni, de nem baj, mi a gyönyörű Lányaid képeinek is nagyon örülünk
Pici Pálmi a biciklis nyuszis rugiban Tündér, szuper Adri pedig mintha Te lennél kicsiben

Pálmi a profilképeden hasonlít jobban Rád, kicsinek inkább Apujára hasonlított? Egészségileg jobban vagy már?
mmc, Férjed ajándékain jót nevettem, különösen a mellszívó lehetett Neki találó
A bulizás miatt nagyon irigyellek
Köszi hogy gondoltál rám az ikres-tojógalamb kismama láttán, én is így totyoghatok, csak annyi a különbség, hogy még mindig összeszorított térdekkel, hahaha
Most jó méretűnek saccolják a vizsgálatok alapján a lepényedet?
Hja' kérem, aki csini marad az utolsó harmadban, mint Te, az ne csodálkozzon, ha nem óriás, hanem normál méretű babát kap majd
Kat, pár héttel ezelőttig én is írtóztam a dobozos kaják rendelésétől, de a "szükség" ugye törvényt bont...
Ügyes vagy a "Bálint-fárasztással", és hogy áll a hiszti-kérdés?...
Bozza, jó hogy újra bekapcsolódsz, szeretem olvasni a vicces soraidat
Mi lett a kórházas történet tanulsága, mit találtak ki végül??
Liza-Eliza: az Elizát lehet Lizának becézni, fordítva nem nagyon, de nekem mindkettő teccik
Az írásmód megfontolandó, mert később egy életen át fáraszthat a betűzés...
Milyen volt a kávézás Csajok???
Alexandra, gratu a császár időpontjának kitűzéséhez, aznap kettőtökért (+Kat) izgulunk majd
Addig is pihenj sokat
Sandie, hogy vagy totyi-testvér?
Zétid meggyógyult már teljesen?
Milyen volt az ovis duatlon?
Savaria, én is szeretem az ilyen "nemkellsemmi" vendégeket, lassan hanyagolhatnád őket, kíméld jobban magad -szintén- "totyis" társ
A szülészetes "hegymászás" isteni lehetett
Képzeld amikor Olit mentem szülni, a földszinten a liftnél belebotlottam a műtősfiúba, aki szombat hajnali 5-kor bevágta előttem a liftajtót, és engem ott hagyott
Felvánszorogtam a másodikra, közben pedig soroltam magamban a kedves felmenőit, nagyon "élveztem" a lépcsőket... Végül nem szólhattam semmit rá, mert a műtőben ismét összetalálkoztunk, és akkor ugye már nem osztottak nekem lapot
Ha van fogadott szülésznőd, akkor szerintem csak a szülés után érdemes "hálálkodni", a CTG-zés a "csomag" része
Köntösöd színével ne törődj, már a héten 50 fok volt az osztályon, nem hiszem hogy lesz rá szükséged...
Ildi, szép kocsit vettetek, összeraktátok már? A színe milyen pontosan?
Nekem tetszik a Nándi név
A hólyagnyomós effektus nálunk napi szinten zajlik, nem gond, ilyenkor próbáld finoman arrébb terelni az Utódot...
Amidalaah, nyárra javul a bőr zsírozása, látom Bencénél is

Olyankor mi is ritkábban Cremorozunk...
Mindenki aki nem pisil eleget (és nem is dagad hozzá), igyatok sokat-sokat, mert fontos, különösen ilyen melegben!!!