A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi, én fél kiló híján annyit híztam mint Te, utálatos dolog nőből tankba átmenni 8 hónap alatt, és egyáltalán nem "romantikus"... Tojógalamb :roll: találó :(

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, azt nagyon megköszönném ha leírnád annak a tapasznak a nevét,amit mondtál.Lehet hogy úgy kicsit könnyebb lesz császár után.

Veronika örülök,hogy jobban vagy és már nincsenek fájdalmaid. Sokat gondoltam rátok!

Nálunk vendégsereg volt a hét végén és kicsit túlhajtottam magam,olyan erős görcseim lettek,derékból éreztem hogy onnan nyomnak. Az orvosom felemelte a magnézium adagomat ( lassan már csak azon élek) plusz nospa-t is kaptam! Nem is tudtam hogy jó erre.

Képzeljétek lányok apával kifestettük a gyerek szobát ,kis mesefigurákat a falra. Olyan ügyes volt :) !
Megmutatom Őket, ha elkészültek teljesen.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Megszivtam ezzel a penteki bejovetellel, mert hetvegen semmi sincs, csak dekkolhatok itt.

Ma reggel ujra fajt a hasam... de hal istennek kozben enyhult.

A helyi doki azt mondta holnap UH, az en dokim meg hogy nem csak az osszenoves szakadhat, hanem az elozo csaszaros heg vekonyodhat.. remelem holnap UH utan okosabbak leszunk.

Dokim nem mondta igy konkretan, de azt vettem ki a szavaibol, hogy valoszinu erre az egy hetre mar maradok amig betoltom a 37-ik hetet, aztan csaszar.
Persze a holnapi UH meg sokat szamit...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!

Ildi, nálunk is előkerült a cumi... Éjjel a K vitaminos mutatvány után ordított Picur, állandóan cicin akart lenni, na a harmadik óránál már potyogtak a könnyeim. Apa éjjel egy órakor ment el a Tescoba cumiért. Pedig mi sem akartunk cumit, de amikor már úgy éreztem, hogy leszakadnak a melleim, muszáj volt. És én is haragudtam magamra, utána meg azért sírtam Apa mellett... Érdekes dolog, mert nem kapott rá annyira, hogy egyfolytában a szájában legyen, és a szopizást sem befolyásolja (védőnő ezzel indokolta, hogy ne legyen cumi, mert akkor nem fog rendesen enni a gyerek). Továbbra is rengeteget eszik, imádom, ahogy nyögdécselve nyeli a "mannát". :)

Szandi, lassan mindenórásan nem illik vendégsereget körbeugrálni, meg totál kifárasztani magadat, ejnye! A szobára kíváncsi vagyok, képet szeretnénk majd! ;)

Hízás, én cirka 20 kilót híztam, ebből nagyjából "már csak" 9 van, ebből leszámítom a tejcsárdákat, alig van valami. Úgy, hogy eszek rendesen. A hasam is szépen visszahúzódott, lassan lesz újra köldököm (Apa folyton azon röhögött, hogy nincs köldököm)

Magnoli, nálunk a hashajtó kúpot hívják EVA-kúpnak, amit a szülőszobán adnak.

Veronika, nagyon jó, hogy megszűntek a fájdalmaid, reméljük, hogy így is marad. Adri jó kislány, még várakozik. Ha tudsz, írj mindenképpen hogy alakult a hétvégéd.

Bozza rég jelentkeztél, minden ok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Írtam egy kisregényt és elszállt, jajjjj :evil: :evil: :evil: :evil:

Na megpróbálom összefoglalni.

Veronika sajnos a kórházakban hétvégén megáll az élet, rossz, hogy ilyenkor nem végeznek vizsgálatokat. Remélem holnap minden kérdésedre választ kapsz a dokidtól. Kitartás!!!

Nusildi jajj ne is mond a hízást, megőrülök ettől, ha már ezt a szót hallom. Én 9 kg-nál tartok, de a védőnő szerint, már ez sem "normális". Jól esett ezt hallani... :shock: :evil: Kiselőadást tartott, mit és hogy egyek. Amit én ebből a fél órás beszédből leszűrtem az az, hogy éljek erdei bogyókon, 1 bogyót vágjak 8felé, 1 ilyen darabot ehetek meg naponta, de ami fontos, előtte vonjam ki belőle a cukrot egy varázslattal, és akkor megehetem. Ja és azért néha bűnözhetek is, egy kis lapulevéllel. 8) 8) 8)
Akkor beindul nálatok is a lakásrendezés, sok mindent kell vennetek? Jó lehetett a pénteki 'csajos' nap Lottival, kell is ilyen!!!

Csalexandra 9x25 cm vízhatlan sebtapaszt mondta a szülésznő, nálunk a kórházban lévő patikában darabra is lehet venni, nem tudom, máshol lehet-e így. Ez olyan, hogy tényleg be lehet állni vele a zuhany alá. Azt tanácsolta a szülésfelkészítőn, hogy érdemes megkérni a nővéreket a felragasztásra, mert ők biztos teljesen jól tudják felhelyezni, és sehol nem tud a víz bemenni a tapasz alá. Műtétek után szokták ajánlani, ő nagyon mondta, hogy aki tudja előre, hogy császárral fog szülni, vegyen belőle, mert nagyon praktikus. De mivel nálunk a patikában lehet venni, még a műtét után is ki lehet gyorsan küldeni a kispapát ilyenért.

Picur nekem épp most kezd eltűnni a köldököm, pedig azt hittem, nem fog. De nem baj, ez a természet rendje. Egyre többet gondolok a szülésre, van bennem félsz, de közben várom is. Ma beszéltünk a férjemmel róla, ő is várja, de nagyon félt engem. Jó lesz tudni, hogy velem lesz, így könnyebb is lesz. Neked volt fogadott szülésznőt? Nem emlékszem rá, hogy beszéltünk volna erről...

Tegnap vendégségben voltunk, jól éreztük magunkat, csak kicsit nehéz volt már a harmadik órában ülni. Látták, hogy szenvedek, mondták, hogy üljek át a kanapéra, de be kell valljam, inkább egy fa széken ülök, az kényelmesebb, szóval szenvedtem kicsit, a farokcsontom megint bedurrant. De tényleg jó volt, jókat beszélgettünk. Szeretnének egy kerti sütögetés tartani még Bátor érkezése előtt, kérdezték, mennyi idejük van még rá! :D Mondtam, hogy május végéig abszolút, főleg hogy kocsival 40 másodpercre laknak, így aztán nem kell messzire mennünk. 8) Egy jó kis grillpartinak nem tudok nemet mondani. 8) :lol: A gyerekruha vasalást csak tolom magam előtt, férjem felajánlotta, hogy ő megcsinálja, hát az ilyen férj aranyat ér, bevallom, nem mondtam nemet!! :lol:
Mindenkinek szép estét!!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, hagyd a csudába a védőnőt, ezek nem normálisak! 9 kg az semmi. Gondolj bele, ebből már most nagyjából 2 kg a gyerek, plusz a víz, a placenta, még kevés is! Szóval egyél, ami jól esik, tojd le a védőnő marhaságait!

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, csak orvosom. Az összes szülésznő itt a kórházunkban nagyon szuper, kedvesek, nagyon profik, szóval igazán választani sem tudtam volna... :)

A szüléstől ne féljetek, én is inkább izgatott voltam, egy hatalmas kalandnak fogtuk fel Apával. Mielőtt bementünk a koriba, megfogadtam Magnoli tanácsát, lefotóztuk a pocakomat, sőt még a szülőszobán is lefotózott Apa. Ő is bent volt velünk, nagyon sokat segített, nélküle nem ment volna, az tuti. A vajúdás nyugis volt nekünk, két fájás között aludni tudtam volna, csendesen beszélgettünk. Mindenkinek ilyen szülést kívánok. :)

Viszont képzeljétek, a kéz-zsibbadásom nem akar múlni. A középső és a gyűrűs ujjam legvége továbbra is olyan, mintha izzó parázsba dugtam volna. Nincs véletlenül ötletetek?

picuralmos

Nem akarok eltűnni, de délelőtt mèg van energiám, így Bálontot mozgatom le, majd alszi, vele ebéd után, de estére teljesen leengedek, és ilyenkor tudok csak írni nektek, de nincs sok energiám hozzám.
Velem minden rendben, pénteken megyek dokihoz, akkor lesz egy kenet vizsgálat, meg gondolom manuális is, eddig engem sem vizsgált csak UHval, de megnéztem Bálintnál sem votl előbb. Majd mennem kell a házi orvosomhoz, mert a 35.heti vérvételhez megint kell vércsoport azonosítás. Elvben lassan fel kell hívnom az anesztest, és mennem kell NSRre is. Szóval tényleg ez a finish, bár nekem még 4 hèt a császàrig, és jó hogy Balu jól érzmi magát bent, meg nin csemm panaszom, de nagyon nehéz egy két éves mellett 24 órában.

KépKép
KépKép
kat78

Kép

Kép

Apával festettük Hannának :) ! Nehéz volt ,de megérte :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Savariaa szerintem se hagyd ki a grill partit, ha mégis rosszul éreznéd magad bármikor haza mehetsz, biztos megértenék :)
Picur én is kíváncsisággal várom a szülést, hogy vajon milyen is lesz, de azért néha rá gondolok félek is kicsit, nem is a szüléstől magától, hanem a kórház, orvosok...ezt nem szeretem, legszívesebben itthon szülnék, de azért fontosabb a babóm biztonsága, minthogy én jobban érezném magam a saját környezetemben! A kéz zsibbadásodra sajna semmi tippem, nekem a terhesség legelején volt ilyen, de aztán egyszer csak magától elmúlt.
Kat elhiszem, hogy nehéz lehet picike mellett, meg mindőtöknek akinek már nem első baba, kitartást nektek ( de ti legalább már tudjátok, hjogy mi vár majd rátok, ha megszületik :P )
Csalexandra nagyon jó lett a falatok, igazán ügyesek vagytok!!!

húú, tegnap majd szét szakadt a derekam egész nap ( mint menzesz előtt), még ma sem tökéletes de már jobb. Ez most a melegedés miatt van vajon vagy valami más szerintetek?
Veronika mi újság?
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok Lányok! :)

Szandi, nagyon klassz lett a babaszoba, Hannát egyre jobban irigylem! Nagyon ügyesek vagytok! Nálunk végül is még nem készült el a falfestés, mert a barátnőm nem ért még ránk, nekem meg nincs semmi kézügyességem ezen a téren. Amikor ébren van Picur, a kiskacsás rácsvédőt nézegeti, annyira cuki, ahogy rá tud csodálkozni. :)

Kat, kicsi mellett nem lehet könnyű, minden elismerésem, hogy így bírod, és az elismerés jár minden kisbabásunknak is.

Csicsi, nyugi, minden rendben lesz. Az orvosok érted és a babádért lesznek ott. Én csak jót tudok mondani, nálunk két orvos is bent volt, plusz még az ügyeletes doki is a háttérben, meg még két szülésznő, a csecsemős nővérkék, szóval nálunk egész komoly csapat várta Picurt. És egyetlen rossz dolgot nem tudnék mondani. Kedvesek, aranyosak voltak. Szóval ne aggódjatok, izgalmas kaland lesz! :)

Picur ma két hetes! Hogy megy az idő... Néha megállítanám. Odakuporodok mellé, és csak nézem, csak gyönyörködöm benne. Hihetetlen, hogy Ő itt van. És továbbra is nyugodt baba, eszik-alszik, ha ébren van leseget, vagy Apával tornázik. Éjjel egyszer kel enni három órakor, előtte éjfélkor eszik, aztán meg reggel hatkor. Nagyon beálltunk erre a három órás szopizásra, ennek nagyon örülök. Szoktunk fényképeket is nézegetni (nálunk a hűtő egy nagy fotóalbum, tele képekkel és hűtőmágnesekkel), és a madarakat, ahogy eszegetnek az ablak előtti fánkon. Kis púpja is múlik, amit a vákuum okozott, sárgasága is múlóban van. Mától kapja a D vitamint is.

Viszont, ami nekem fura... Az egyik mellemben több tej van, mint a másikban. Ez lehetséges? A balból szinte dől a szájába, szinte fuldoklik a tejben, gyakran el is áztatom a ruhámat, a másik normális mennyiséget ad. Ez normális? Több-babások, tapasztaltatok ilyet ti is?

Veronika hogy vagy?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.04.08 09:30-kor.

picuralmos

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kösz Picur a biztatást ! :wink:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,

hízás, azért a 9 kiló miatt lecseszni, az durva! Ma is ráálltam a mérlegre, na jó, nem 15, hanem 14 kilót híztam. Sokkal jobb :D De egyszerűen nem tudnék "diétázni". Nálam az a szerencse, hogy nem látszik, mert a 170 cm-emhez voltam 55 kiló és most vagyok 69, szóval az ideális súlyom mindig 62 körül volt, legalábbis az okosok szerint. De majd lemegy, na, én ezzel nem idegesíteném, stresszelném a kismamákat, hacsak tényleg nincs nyomós ok rá!

csalexandra, nagyon szép lett a gyerekszoba fala! Próbálj pihenni, én már magunknak is alig bírok főzni+lakást rendben tartani, nemhogy vendégsereg :)

Veronika, mi hír rólad, hazamehetsz? Pálmi hogy viselte, hogy nem vagy otthon? :(

Picur, nem ciki a cumi, sőt, szerintem hasznos, de erről tényleg eltérőek a vélemények. Az nálunk nem volt igaz, hogy a cumitól nem fog rendesen cicizni, ugyanúgy cicizett, szerintem ez a ritkább vagy ha valaki rászoktatja a cumisüvegre, na inkább arra szokik rá a cici helyett, mert abból jön magától, a cicinél meg meg kell dolgoznia érte. A cumi nálunk nagy segítség volt. Nem volt állandóan a szájában persze, sőt, de amikor látszott, hogy nem éhes, akkor nem cicire tettem újra fél óra után, hanem kapott cumit. Nálunk altatásnál volt nagy szerepe, ha a szájába került, tudta, hogy aludnia kell :)

savariaa, 9 kiló, gyönyörű, ne foglalkozz a védőnővel! Amúgy neki van gyereke, volt terhes? Nálunk az a vicc, amikor a 73-ban született gyermektelen védőnő mondja nekem, hogy hát örüljek, hogy ilyen a dokim, mert más orvos már diétára fogott volna :O
Nekem már nincs köldököm ezer éve :/

Hogy mit kell még vennünk?
Pelenkázószekrény, de ezt tudjuk, hogy mi lesz, Brendon, ami volt anno, ugyanazt vesszük.
Babakocsi, na ez a legnagyobb dilemma. Én Lottinál az alsó kategóriából választottam, most viszont szemezek ezzel:

http://www.brendon.hu/Products/Details/31433

Aki ismeri, véleményt mondana? Nem vagyok képben egyáltalán babakocsi kapcsán, de nekünk jó lenne így a mózes külön, mert kétemeletes ház 2. emeletén vagyunk, a tárolóban van lent a babakocsi. Viszont kisbabát levinni kézben úgy, hogy közben még biztos van táskám vagy ha bevásároltunk, akkor hozni a csomagokat + babát kézbe. Talán egyszerűbb, hogy a mózest lekapom róla és azzal hozom fel, nem?
És gondolom 1 éves korig totál jó lesz, később úgyis esernyőre csukhatót veszünk, hogy könnyebb legyen BKV-zni.

De szerintem minden megvan, még kéne egy papucs és egy elöl gombos pizsi vagy felső a kórházba, de amúgy már kész a pakkom.
A babarucikat kimostam, kivasaltam tegnap, a takarókat, textilpelusokat is, szóval jól állunk. Én a 35. hétre mindent el akarok készíteni.

Szülés, tök természetes, hogy fél tőle az ember lánya. Én megéltem egyet, de azért tartok tőle. Viszont abban az állapotban sodródsz az árral, csomó dolgot eltervezhetsz és közbeszól az élet, lehet hogy mindent másképp fogsz csinálni, kérni, megélni.

Én nem fogadok szülésznőt. Ott a dokim, nem is olcsó, ráadásul ha úgy szülök, mint először, akkor egyiknek sem lesz sok dolga ;)

Kat, megértem, estére én is mosott rongy vagyok, 21 körül már ágyban vagyunk Lottival. Most hogy már nem dolgozom, több időm van nappal és ez jó, de ma is úgy kezdtem, hogy mosás-teregetés, főzés...

Nálam sajnos változatlanul az a baj, hogy egész éjjel iszonyatosan fáj a csontom :( De annyira, hogy fél óránként fordulok egyik oldalról a másikra. A combcsontom is, lábszár, néha vállam :( Egyszerűen nem tudom, mit tegyek, hogy ez ne legyen, mert kínszenvedés az egész éjszaka :( Nappal már nem, ha megyek sem, csak fekvésnél :(

Na megyek a dolgomra, írjatok!
nusildi

Sziasztok!

Csicsi85,nekem is van egy két napja ,hogy leszakad a derekam ,én azt hittem ,hogy elfeküdtem. Sokan mondják nekem hogy ez jósló fájás,de azért azt nem hinném hogy ennyivel előtte van. Úgyhogy én is inkább a melegedésre gondolok! :)

Én sem tartok a szüléstől,inkább izgatottam várom! Főleg úgy hogy még mindig nem tudom hogy akkor hol is bújik ki a babóca :D ! Igazi meglepetés csomag :D!
Mondjuk egy valamitől mégiscsak tartok, a császáros érzéstelenítős téma,de mindenki túlélte :) úgyhogy én is túl fogom.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Sajna igy mobilrol nem tudok reagalni, mert nem latom at ki mit irt... ugyhogy bocsi, megint csak magamrol...

Del korulre igertek az UH-t, ami kell a sorsom eldontesehez... de hogy mikor lesz dontes azt nem tudom, mert doki csak reggel es este jon, igy lehet hogy csak az estis doki dont, akkor meg leghamarabb holnap reggel mehetnek el... de nekem nagyon ugy tunik, hogy marasztalni akarnak...

Majd irok ha van fejlemeny...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Veronika, drukkolunk hogy minden ok legyen és várjuk a híreidet!

Picur, igen, normális hogy nem egyforma a tejtermelés mindkét oldalon 8)
Van olyan is aki pl. csak az egyik oldalon termel :(
Nálam is mindig a jobb volt a jobb oldal :lol: :lol:
Ügyes vagy, látom megy minden ahogy kell :lol:
A cumi kérdését én is előre elutasítottam, majd amikor hazaértünk gyorsan előkaptam az első ordibálásnál, nálunk szerencsére volt az Aventes kezdőcsomagban, meg reklám csomagokban (pl. Felicitas) is egy-egy... :D
Jaj, tetszik hogy mindig keversz mmc-vel, de nem baj 8)
A képeitek írtó cukik, hamarosan mi is csatlakozunk Hozzátok cukiságban :wink:

Alexandra, az érzéstelenítéstől ne félj, az érzéstelenítő előtt kapsz majd egy másik érzéstelenítőt (és így tovább, hahaha :lol: )

Jövök majd még bővebben nemsokára...

Kép
Kép
magnoli

Veronika, szerintem te már Adrikával a karodban fogsz kijönni a kórházból... Én drukkolok, hogy minden simán menjen! :)

picuralmos

Én is csak gyorsan jövök (mint szoktam).

Ilyenkor már normálisak a jóslófájások, nekem a 23. héten volt először. Félelmetes volt, és szülés után még ijesztőbb lett (nekem nem fájt annyira a szülés). Nekem is van ez az elfekvős érzés, kicsit görcsöl a hasam, de amint átfordulok, felülök, járkálok, elmúlik. Passz hogy mi :D De ha autóznom kell aznap éjjel cudar :S

Emelet+babakocsi: nekünk chipolino gemma volt, az is ilyen 3 részes, de csak egészen piciként volt jó, és akkor se volt annyira kényelmes. Én nagyon kényes vagyok (inkább kézben gyenge, nem szeretek cipelni), nekem a hordozás jött be, viszont piacra, nagy bevásárlásra nem jártam. Nálunk az volt a rossz, hogy 2. emeleten laktunk, a babakocsi tároló meg nem volt, max pince 1 emelettel lejjebb... Koszos, büdös. A gondom még az volt, hogy a mózest fel tudtam külön vinni, meg az autós hordozót is (igazából az volt a jó nekem), de ezeket elég hamar kinőtte, még nem tudott ülni, sportrészben eltűnt, azt meg külön nem tudtam felvinni. Amúgy azt írja 13 kg az a babakocsi, szerintem az jó nehéz + gyerek. Egyébként tetszik :)

Cumi: Bencének is volt, nem voltam ellene, viszont csak akkor adtuk oda neki, amikor kellett, nem lógott egész nap a szájában!!! 1,5 éves korára leszokott róla. Sógornőmék egyrészt ellenezték, másrészt a gyerek nem fogadta el, 3 éves és azóta is aktívan szopja az ujját...

Picur, hidd el, ezek most nagy kérdések és nagy döntések (cumi, van akinél tápszer), de ezen szerintem nem sok múlik, élvezni kell a piciket! Azokat meg fel tudnám nyársalni akik a kismamákat és a frissen szült anyukákat ijesztgetik és idegesítik..... Én a tápszerrel birkóztam sokáig lelkileg, és utólag látom, hogy tök felesleges volt, csak magamnak okoztam rossz hónapokat vele :( :(

Veronika, minden rendben lesz most már! Csak engedjenek már haza.....

Kép

Kép
amidaalah

Hello,

Na hat ma se haladtunk sokat, reggeli vizitnel az UH-t mondtak, hogy majd attol fugg a tovabbi... UH du. 1-kor volt, azota vartam hogy egy doki nyilatkozzon rola... vegul mar az esti vizitre vartam, mert egesz nap nem jart erre doki. Hat erre ma nem volt esti vizit. Noverke szerint majd a reggeli vizitnel kerdezzek... igy ez a nap is elment kulonosebb elore jutas nelkul...

Az UH-s szerint egyszeruen csak az van, hogy nagyon lent van a gyerek (faros, a teste van lent) es nyomja a szerveket, idegeket... ez mar a harmadik variacio...

Meg 3-4 het hatra, annyi ideig csak nem tartanak bent... holnap reggel mostmar kisirom hogy hazamehessek... ez tul sok lenne Palminak... fekudni meg otthon is tudok, itt bent ugy se tortenik semmi... 10 perc alatt be tudok erni ha baj van...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Lányok!!!

Veronika, remélem most már hazaengednek nemsokára. Neked is jobb lenne otthon feküdni mint ott bent.

Tegnap olyan hosszan éreztem a derekamat,azt hittem leszakad,utána pedig folyton leszurkált a combom tövéhez a fájdalom. Ezek normális hogy vannak? :)
Az éjszakám is érdekes volt, ülve aludni :) ! Máshogy nem ment.

Magnoli,most megnyugtattál :D :D ,legalább nem érzem majd az érzéstelenítőket az érzéstelenítők további hadától. :D :D

Elértem a 9 kilós hízást,jövö héten megyek a dokimhoz ( aki úgy gondolja hogy ez rettenetes :) ) . Így érzem jól magam,a pocakomon kívül nem látok semmit ( vagy lehet hogy miatta,mert eltakarja a kínos részeket :D de annál jobb).

Picur hogy vagytok a kis tündérrel? :D

Bozza miujság? Minden rendben?

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok Lányok! :)

Magnoli, köszi az infókat, megnyugodtam a tejtermeléssel kapcsolatban. Lassan egy tehenészethez hasonlítunk... :D

Ma megyünk a védőnénihez méreckedni, és megnyugtathatom, már KÉT kaka is van egy nap! :D Keveselte a napi egy kakát... No majd beszámolok, mennyit hízott a Drágám.

Amúgy minden rendben, éjjel egyszer kelünk enni, édes tündér, tegnap is voltunk sétálni, kiütötte a friss levegő, békésen szunyókált a babakocsijában.

Most megyek, felébredt... :)

picuralmos

Veronika szurkolok, hogy haza engedjenek, persze ha minden rendben van--de miért is ne lenne! :)
A mai nst is jó lett, méhszájra annyit mondott a doki, hogy még bírja..na ok, de meddig? azt már elfelejtette hozzátenni, de olyan gyorsan hívtak mást utánam, mire felöltöztem, hogy nem nagyon tudtam semmit kérdezni tőle--kenetet sem vett, pedig itt írtátok , hogy azt is kell itt a végén.
Többedszer szülő lányokhoz lenne egy kérdésem: mikor mentek a kórházba szülni, ott a felvételikor, miket kérdeznek, meg milyen papírokat néznek meg? vagy csak belelesnek a kiskönyvbe hogy a kötelező pecsétek meg vannak- e, vagy mit?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, az összes leletedet vidd majd magaddal (vércsoport, streptococcus, labor eredmények stb.), ha volt genetikai UH, akkor annak is kérni fogják az eredményét. Vérnyomást mérnek, testhőmérsékletet, meg néhány alapadatot (pl. aktuális testsúly, gyógyszerérzékenység, előző terhességek/szülések, stb.) is kérnek majd, ja és a várandós kiskönyvedet. Nálunk ez volt most a menet. Amikor beérsz a szülőszobára az ügyeletes orvos megvizsgál, majd a vizsgálat után jön az adminisztráció, majd irány a szülőszoba. Izgalmas! ;)

Picur 3,95 kg (a zárójelentés szerint 3,5 kg-val engedtek haza minket), és "bosszúból", hogy levetkőztettem, lepisilt a védőnéninél... :D

picuralmos

Sziasztok!

Hát nem volt könnyű délelőttöm. Tegnap este óta alig éreztem Bátort, reggel pedig egyáltalán nem. Bármit csináltam, ittam és ettem édeset, cirógattam, erősebben is próbálkoztam, de semmi. Éjszaka sem mozgott, simán aludtam az oldalamon, ami amúgy soha nem megy, mert nem hagyja. Reggel már annyira megijedtem, szóltam férjemnek, hogy mi a helyzet. Hívtam a védőnőt, de hát miért is vegye fel ilyenkor. Aztán férjem rám parancsolt, hogy hívjam fel a dokit, ezért van. A doki meg csak annyit szólt bele, hogy hívjam vissza 10 perc múlva. Na hát elkezdtem sírni, férjem pedig gyorsan kiállt a kocsival és 140-nel söpört végig az autópályán és a városon is, már amennyire lehetett. Ahogy odaértünk hívtam a dokit, akkor már kezdtem Bátort érezni, mondta hogy menjek a szülőszobához üljek le, és mindjárt jön egy szülésznő csinál egy ctg-t. Jött egy szülésznő, felrakta az nst-t és olyan fantasztikus volt meghallani a szívhangot, hogy el sem tudom mondani. Annyira aggódtam. A szülésznő mondta, hogy fél órát marad a gép, ezután jött a doki, ránézett a gépre, elmosolyodott, és azt mondta, hogy ennél tökéletesebb már nem is lehetne. Kérdeztem tőle, hogy meddig kellett volna várnom még, mielőtt bemegyek, de azt mondta, hogy ne mentegessem magam, jól tettem, hogy bejöttem. Kicsit szégyelltem magam, de a férjem is mondta, hogy inkább százszor menjünk be feleslegesen, mint egyszer akkor nem, amikor tényleg baj van. Férjem szegényem meg nem tudta, hol vagyok, mert engem kirakott a bejárat előtt, hogy ne menjen az idő a helykereséssel. Odament a nővérpultoz, és mondták neki, hogy a szülőszobán vagyok... na szegényem úgy megijedt, pont akkor jöttem ki, mondtam hogy minden rendben van, el is sírta magát... szóval nem volt könnyű, de a lényeg, hogy minden rendben. És most már tényleg össze kell raknom a kórházi csomagomat!!!!
Délután megint megyünk vissza, mert ma is lesz szülésfelkészítő.
A védőnővel beszéltem utána, azt mondta, hogy miután már befordul a baba, kevesebbet fog mozogni, és ugye már a helye is kevesebb... nektek mi a tapasztalatotok?
Tegnap egész nap takarítottunk a férjemmel, mert ugye mára jelentkezett be a védőnő, de most mondta, hogy inkább holnap jön... jajj csak már jöjjön aztán menjen...

Picur nem tudom, mitől lehet ez a kézzsibbadás. A védőnőtől kérdezted már? Lehet, hogy most áll vissza rendesen a keringésed, és emiatt érzed megint, nem?
Én is várom a szülést, de ma azért picit tele lett a gatyám... főleg mikor benéztem a szülőszobák folyosójára, volt egy fiatal lány, hát nem volt őszinte a mosolya...
Már két hetes a Picurod!! Hát most született és már ilyen nagyfiú!!!! Isten éltesse!!

Kat örülök, hogy jól vagy. Most kezdenek begyorsulni a vizsgálatok, nekem is már jövő héten kell időpontot kérnem 2 hét múlvára a ctg-re.

Csalexandra nagyon szépeket festettetek! Én papírból tervezek díszeket csinálni, ha sikerül meg is csinálnom, teszek fel róla én is képeket!

Csicsi engem eddig elkerült a derékfájás, max reggel szokott, mikor sokat fekszem a hátamon. De hallottam, hogy sokaknak a frontok okoznak derékfájást. Már jobban vagy?
Nekünk pont a múlt héten mondta el a szülésznő a szülésflekészítőn, hogy mi történik a felvételkor, papírokat kérnek, sok mindent kérdeznek, elkérik a leleteket, köztük a kenetvizsgálatét is. (olyat kérdeznek pl hogy mennyi híztál)

Nusildi én 175 cm magas vagyok, és a versenysúlyom 70 kg, de most vagyok 79 kg. Megpróbálom befogni a fülemet, ha a védőnő megint rákezdi, hogy ha így folytatom, nagy baj lesz...
A babakocsi nagyon tutin néz ki!! Milyen színben szeretnétek?
Nekünk nem ajánlották a 3 kerekűt, mert a padkánál megdőlhetnek, nekünk a boltban ezt mondták. Nálunk nagyon rosszak az utak, így a kiskerekűek ki vannak lőve, csak a terepre való nagy kerekűeket néztük. Próbáltunk sokat megnézni, mielőtt döntöttünk. Meg olyat szerettünk volna, aminek 3 része van, így a mózest is rá lehet tenni a vázra.
Nekem segít a hátamon fekvésnél az, hogy berakom a térdem alá a szopipárnát, és így sokkal jobb feküdni. Próbáld ki, hátha segít.

Veronika sajnálom, hogy még mindig nem mondtak semmi konkrétumot. De jó helyen vagy, ez a lényeg, és hidd el, Pálmi erős kislány, és tudja, hogy most neked a kórházban a legjobb.

Magnoli én is szeretnék majd kérni érzéstelenítőt, jól hangzik, hogy előtte is adnak egyet, és előtte is és azelőtt is... :lol: 8) Még az is lehet, hogy egyszer egy nst-n összefutunk!!

Amidalaah az az igazság, hogy én nem is tudom, mi pontosan a jóslófájás, vajon érezhettem-e már... a szülésfelkészítőn mondták, hogy mensiszerű görcsök, de ilyesmit még nem éreztem.
Inkább keményedéseket érzek.

Férjem ebédet főz, olyan édes. Grill lapon szült szűzérme, grillezett csöves kukoricával és krumplival. Szeretem ha kényeztetnek!
:lol: 8) 8) 8)

Kép
savariaa
Érd

Lanyok,

Ma delutan 6-7 kozott csaszar, drukkoljatok!!! :)

Nem jok a ctg-k es azt mondtak jobb nem kockaztatni, hogy egyszer csak leesik a szivhang...

Meg jo, hogy tok mas problemaval jottem be, erre kiderult mas... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika veled vagyunk!!!!!!!!!!!!!!!! Minden rendben lesz! Drukkkkkkkkkkkkkkolunk!!!!!! Puszi

Kép
savariaa
Érd

Veronika, mennek a drukkok, te jó ég, azt hittem, hazaengednek, erre megérkezik a kisbaba :D

Majd jövök még, csak lustulok...

Kép

Kép
nusildi

Veronika,nagyon nagyon drukkolunk! Kitartás, nem lesz semmi baj !!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Savariaa, hát ez tényleg nem lehetett könnyű nap!!!Szerintem nagyon jól tetted hogy bementél a kórházba,inkább legyen vaklárma ,minthogy baj legyen. De örülök,hogy mindketten jól vagytok.

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika, drukkolunk Nektek és Veletek vagyunk!!!
Várjuk Adria örömhírét :lol:
Sok puszi addig is!

Savaria, inkább menj be 100x felesegesen, minthogy egyszer ne amikor kéne!
(Ezt mondtam Veronikának is...)
Nagyon jól tettétek hogy nem vártatok senkire, az idő ilyenkor nagyon számít...
Egyébként gondolom a Kisfiad is jól kifáradt a tegnapi takarítástól, és azért pihent ma inkább :lol:
Nekem jövő héttől indulnak az NST-k, ezért minden héten legalább egy délelőtt a kórházban leszek, és szívesen találkoznék Veled :lol:
A privi e-mail-emen tudunk egyeztetni :wink:

Majd jövök még, csak most rohanásban vagyok :roll:

Kép
Kép
magnoli

csalexandra, szerintem az nem jóslófájás, ha úgy érzed, elfeküdted a derekadat. Nekem is mondja anyukám, hogy már azért fájnak a csontjaim annyira, mert lassan szülök, de kb. 1 hónapja fáj alvásnál-fekvésnél, szóval nem hiszem, hogy ezekből bármire is lehet következtetni.
A szurkálás combnál is lehet normális, de amúgy én emlékszem nálam anno mielőtt elfolyt itthon a víz éreztem ilyen durván kisugárzó fájdalmat combban és csípőben. Persze ne így legyen, de azért pihenj amennyit tudsz! Viszont ebben a korban, 35. héten már nem lehet baj!

amidaalah, köszi a babakocsi infókat!
A régi kocsink 10,5 kiló volt, a 13 már nem sok ahhoz képest :) De nekem érdekes a házból való kijutás, mert a lépcső mellett van egy rámpa, ami nagyon meredek, kb. 2 méter hosszú, na azon nem egyszerű le és fel hozni, tolni a babakocsit, ezt se lesz majd egyszerű, de ez annyira szép :)

csicsi, én vittem minden leletet, kiskönyvet, mert ezek úgyis egyben vannak, meg az apasági kellett, de más nem. Ott még kitöltettek velem a szülőszobában valami papírt, de már nem is emlékszem, mert teljesen átszellemült állapotban voltam, hogy szülök :) Szóval ne készülj semmi extrával.

savariaa, úrég szegényke, nem csodálom, hogy megijedtél és szerintem is nagyon helyesen tettétek, hogy mentetek a kórházba! Amúgy lehet hogy az időjárás is hatott, ma is kettős fronthatás van :/ Amúgy a könyvecskémben, amit előszeretettel forgatok azt írja a 33. hétre, hogy a kisbaba napi 10x is válthat pozíciót :O Biztos minden baba más és más, nálam még mindig iszonyat mocorgás van, főleg ha egyhelyben vagyok, főleg ha ülök, ha megyek, akkor nem igazán érzem.
A kórházi pakkodat szerintem is rakd össze, az megnyugtatja az embert, nekem már majdnem kész, de amíg "csak" majdnem, addig még mindig idegesít, csak még venni kell papucsot és elöl gombos felsőt vagy pizsit.
3 kerekű kocsi megdőlése padkán, igen, ez elgondolkodtató, amúgy pont ebben a színben szeretnénk, vagyis ez a fajta csak ilyenben van. A külön 4kerekes van több színben, én mindenképpen sötét színűt szeretnék, 1. hogy most fiú lesz a baba, 2. hogy Lotti anno a világos színűt nagyon összedzsundzsizta :) Nálunk jó a terep, vagyis nincs terep, csak járda :)

Lehet hülye kérdés, de az NST és a CTG között mi a különbség? :O Nekem jövő hét utánra kell bejelentkeznem rá/juk.

Én ma elmentem turiba, hogy szerzek Lottinak pólókat, erre nem áramszünet volt? Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, tiszta ideg voltam, mert már ez is nehezemre esett. Azon kívül megőrülök már, hogy mindenki a hasam bámulja az utcán, oké, hogy már iszonyat nagy, de akkor is nagyon zavaró tud lenni... holnap újra megpróbálok elmenni, hátha szerencsével járok.
nusildi

sziasztok !!!
Hát Veronika drukk drukk Millió puszi:)

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Veronika, talán épp most születik Adri?... :wink:

Ildi, NST=CTG csak az egyik angol a másik latin rövidítés.

Savaria, de jót röhögtem, Nálatok még az ebédre készült szűz is szült?!... :lol:

Kép
Kép
magnoli

Húúúú, elfoglalom magam délutánra (séta, mosás-vasalás, takarítás, stb.), erre újabb topik-baba születik, Veronika nagy drukk, bár ahogy nézem az időt, Adrika már a karjaidban szuszog. Várjuk a híreket! :)

Savaria, nagyon jól tettétek, hogy bementetek a koriba, ahogy a többiek is mondták, inkább többször legyen vaklárma, nehogy probléma legyen. Bátor már most rafkós, próbálgatja Anya és Apa tűréshatárát... ;)

Loramatte, de rég jártál erre, jól vagy?

Nagykerekű babakocsi, nekünk olyan van, és a mi útjaink is vacakok, hát néha úgy rázza Picurt, hogy csak dülöngél a kocsiban. Nem zavarja, alszik tovább, csak szinte sajnálom ilyenkor.

Ildi, inkább büszkén húzd ki magad, nézzétek, babám lesz, bibbbibíííí! ;)

picuralmos

Veronika, hajrá! ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Én is jó szarul voltam ma.... Jó kis hasmenés, hasfájás, enyhe görcsölés, elfáradtam nagyon. :( Most már nagyon várom a végét, Bencénél azért nem éreztem magam ennyire "terhesen"!

Most 3kerekű babakocsink van, és volt, hogy majdnem feldőltem vele.... Egyszer egy járdára tettem fel, máskor meg egy követ nem vettem észre és az egyik oldalsó kerékkel hajtottam át rajta. De nem volt olyan nagy gond :D

Kép

Kép
amidaalah

Veronika: remélem már ébredezel. Holnap jelentezz! Legalább este van, es utána reggel állítanak talpra, az talán könnyebb

A melegedésre az én gyomrom is kikészül, ez volt ma is. De egész jól bírtam ma.

Most ennyi megyek, mert férjem elutatott egy napra, és Apukám fürdet

KépKép
KépKép
kat78

Savariaa, örülök, hogy minden rendben! Ez nagyon ijesztő lehetett!!!!!!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Húúú, ma egész nap nem voltam itthon erre mit látok, Veronika már babázik :) Remélem minden jól ment, várom én is a híreket!
Savariaa elhiszem, hogy megijedtél és jól tetted, hogy bementetek, ilyesmi miatt ne idegesítsd magad, ezerszer fontosabb a baba, mint hogy mit szól mondjuk a doki vagy ilyesmi! Remélem azért többször nem ijeszt meg így titeket az a babus :) Igen amúgy, kösz kérdésed, már jobb egy nap volt mikor majd leszakadt a derekam, de szerencsére azóta már nem vészes, csak ez a fránya alvás nem nagyon megy,de úgy látom ezzel nem vagyok egyedül!
Magyarul akkor átnéznek minden egyes terhességgel kapcsolatos leletet és iratot. Még jó hogy megkérdeztem , mert simán elindultam volna csak a kiskönyvel meg az apaságival :P biztos díjazták volna :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Veronika, gratulálok, remélem miden ok volt. Várjuk majd a híreket!

Savariaa, tényleg jó, hogy bementetek, elpityeredtem azon, hogy aggódott a férjed....nagyon aranyos :)

Véget ért a 3 napos festés, teljesen kikészültem, testileg és lelkileg elfáradtam, már mindenen sírva tudok fakadni. :oops: Pláne, ha belegondolok, hogy most meg takaríthatok ki :(

Picur a kézzsibbadásnál azért nem hangzik túl jól, kérdezz rá egy dokinál. Annyira a Zalánnal való szülésemre és az utána való időszakra emlékeztettek Álmossal....én is 20 kilókat szedek fel, de gyorsan kipisilem szerencsére....most is tartottam 4 napig a sómentes diétát és 'fogytam' 5 kilót. :) Mondjuk nekem sajna gondom volt a varrataimmal, 4 hónapig zaklattak, mire kipotyogtak...már azt hitték a dokik, hogy ki kell szedniük őket....ezért reménykedem mindig, hogy most nem kell varrni.

Nekem a 3 kerekű babakocsik jönnek be, és nem voltak borulékonyak, mondjuk mindig csak nagy kerekűeket használtam, pl Maxi Cosi Mura a kedvencem....de pont a hétvégén toltam a Brendonban egy ilyen abc-t, a legkönnyebb babakocsi volt, amivel valaha találkoztam....fordulékony, stabil, és baromi könnyű, teljesen elvarázsolódtam tőle...

Most el is megyek aludni, bocsi, nem tudtam mindenkit visszaolvasni, de muszáj pihennem, hogy holnaptól tudjak takarítani.
Veronika...... puszi a fórum második bébijének is!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Veronikát altatták a császárhoz, ezért gondolom csak reggel tud majd jelentkezni...
Reméljük minden rendben ment, és hamarosan akár képet is kaphatunk Adriáról :lol:
Veronikának pedig szép álmokat addig is, VELED vagyunk! :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok lányok és főleg hajrá Veronika!! Bár megint későn kapcsolódtam be az események sodrába, azért a kómás órákra küldök még egy kis szeretetenergiát, hogy menjen minden, mint a karikacsapás! Gyógyulj meg gyorsan és Isten éltesse kicsi Adriát!! Várjuk a híreket nagyon! :D

Elnézést, hogy eltűntem és hogy megint rövid leszek. Ennek két oka van. Az egyik, hogy az imént bepötyögött kisregényem egyszer csak köddé vált, mert a weblap lejárt. Ilyen se volt még és felettébb idegesítő... :twisted: A másik ok az, hogy ezer dolgom van, alig érek a végére, a netet pedig igyekszem kerülni, mert állandóan leragadok a gép előtt. Én balga pedig még izgultam, hogy halálra fogom unni magam itthon. Ezzel szemben elkezdtünk költözködni (csak szépen lassan, komótosan), még egy két melót is le kell zárnom, csomagolom a kórházi pakkot, stb. Ma még fodrászhoz is eljutottam, bár nem kellett volna, mert ilyen elbénázott frufrum utoljára általánosban volt. Konkrétan majdnem elbőgtem magam a szalonban. :(

Savariaa, jól rátok ijesztett ez a fiú! Ne hagyd magad lerázni, ilyenkor a legjobb megoldás a kórház. Azt vettem észre, hogy ott már soha nem mondják, hogy ugyan minek jött ide kedves kismama, nagyon komolyan vesznek mindent és ez így is van jól. A lényeg, hogy minden jó, ha vége jó és legalább meggyőződhettetek róla, hogy Bátor kiválóan érzi magát.

Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van, maradjon is így, vigyázzatok magatokra! Az is megnyugtat kicsit, hogy nem csak én érzem magam nagypn terhesnek. De hát végül is április közepét írunk, ez pedig a májusi babafórum, úgyhogy érthető, nemde? Kitartás!!

Szóval még egyszer elnézést, hogy most sem posztolok részletekbe menően, igyekszem újra felvenni a fonalat. Addig is jók legyetek, éljen a tavasz! :D

üdv, b.

Kép
bozza

Sziasztok!

Adria 2790-nel tokeletes egeszseggel megszuletett. Tobbet meg nem tudok. 1 ora mulva kell felkelnem, hat egyelore veszettul faj, nem varom a kelest... de innentol mar csak jobb lesz minden egyes nappal :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika : ezek jó hírek. A felkepést nem csoda, hogy nem várod. A legnehezebb része, azt gondoltam, hátha hagynak reggelig békében. Igen szép súlya van a leánynak. Mostmár megnyugodhatsz, a sok apró probléma mellett, ami előjött a terhességed alatt, az most lezárul, és kezdődhet a nyugis babázás. Gratulálok Adrihoz.

KépKép
KépKép
kat78

Veronika,

gratulálok és nagyon jó egészséget kívánok!!!
2790 gr súly alapján nem koraszülött a 36+2 miatt annak kezelnek titeket?
Kitartást a következő kórházi napokhoz...

Kat,
4.24-kor miért nem alszol? :?
A kérdés költői...

Kép
Kép
mmc

Veronika, GRATULÁLOK :D !!!A kicsit pedig Isten Éltesse :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Mmc: ez tényleg jó kérdés, 6.30 ig kérdetgettem magamtól majd elaludtam, Bàlint 7.10kor kelt. Ennyit a mai jól kialszom magamat-ról:)

KépKép
KépKép
kat78

Veronika, gratulálok és pusziljuk a kis Adrikát! A súlya is teljesen jó, mint anno Lottinak, jó hogy már túlvagy rajta, a sebhez, felkeléshez kitartást, sok erőt!

Megindul lassan a babaeső ;)

Kép

Kép

Kép
nusildi

Veronika, gratulálok Adria születéséhez, Neked pedig gyors felépülést kívánok! Majd ha lesz egy kis időd és kedved, írj nekünk a részletekről is, és persze a a babázás is érdekelne... Reméljük a további izgalmak már elkerülnek!... Sok puszi Nektek :lol:

Kép
Kép
magnoli

Ááááááááá, ma reggeli első dolgom az volt, hogy megnézzem, Adria megérkezett-e. Annyira örülök! Apának elújságoltam, Ő is gratulál. Isten éltessen kicsi Adria! :)

Veronika, gyors felépülést, és nyugis-kellemes babázást kívánunk nektek! :)

picuralmos

Ildi, nagyon tetszik a babaesős kép! :D

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: