[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
!Crohn betegseg,Colitis,IBS es terhesseg... - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

szia topolino,

na orulok,h meg egy dokitol azt halljuk, h lehet terhesen imurant szedni.
en az egesz terhessegem alatt szedtem 100mg-ot, es sajnos medrolt is kellett kisebb adagban (12mg max, de inkabb 4-8), es makk egeszseges kislanyom szuletett!

nem nekem szolt a kerdes, de leirom az en velemenyemet: magzatvedo es az antibebi nem nagoyn fugg ossze, nyugodtan kezdheted szedni mar most is! A Gravidat inkabb ne ha lehet, mert az belbetegeknek nem igazan jo, van a tajekoztatojaban egy resz errol, mar nem emlekszem pontosan h szol. (amugy antibebit neked engedi a gasztros? mert allitolag az sem a legjobb nekunk)
jo terhesseg elott - azt mondjak - 3 honappal elkezdeni, en 1 honappal elobb kezdtem (femibiont) es szedtem a terhesseg majdnem legvegeig, plusz vasat is szedtem mert en nagyon verszegenyes tipus vagyok.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


ja meg egy kerdes: akinek belobbant szoptatas alatt a nyavalyaja:
a tej mennyiseget befolyasolta a hasmars??
nekem majd aktualis lesz egy tukrozes, de nem akarom mig szoptatok, gondolom a hashajtas lehet elapasztana a tejet, nem?
vagy butasag?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok!

Tigris: szegénykém rendesen kikaptad most magadnak a dolgokat... :( Sajnálom! Mi a fenétől lehet most ennyire rossz???? :shock:
Na igen, ami a melót illeti: "ember tervez, Isten végez..." szokták mondani... már másképpen gondolja a cégem a dolgot, mint amiben szóban megegyeztünk annó... persze, könnyen burkolóznak a "gazdasági helyzetre való tekintettel" sablon duma mögé... :( Mindegy. Egy részről nem bánom, mert 2,5 órát utazni, h beérjek dolgozni bkv-val a II. kerületbe, az nem annyira vicces. Legyek bent 8-17 között úgy, h 18-ra érjek a 17. kerületbe a gyerekért a bölcsibe... Talán, ha ketten lennék :D

Youlcsi: na, az sem semmi, hogy hepa c gyanút csinálhat a crohn... mondjuk egyik sem jobb a másiknál...

topolino: örülök, h elkezditek a bébi projektet!!! :) Ne aggódj, minden rendben lesz! :) Látod, milyen édes és csodálatos babák születtek gyógyszer mellett is! Kevésbé a gyógyszer melletti terhességtől kell félni, mint inkább attól, ha nem szedsz és a gyulladás árt a babának. (rosszabb esetben nem is fogan meg...) DE NE ERRE KONCENTRÁLJ? HANEM AZ ELLENKEZŐJÉRE!!!! :D
Ami a terhesvitamint illeti, én is 3 hónappal előbb kezdtem el szedni kb. Bixihez hasonlóan Femibion 800-al kezdtem, majd a 12. terhességi héttől kell váltani a Femibion 400-ra. Nekem nagyon bevált! :) Én kaja allergiákkal is küzdök, szóval ez pont kapóra jött nekem, mert glutén- és laktózmentes! A legtöbb nőgyógyász egyébként ezt ajánlja, csak ez nem kap olyan média figyelmet, mint az Elevit, pedig állítólag sokkal jobb.

Bixi: én nagyon rövid ideig tudtam csak szoptatni, de szerintem a hasmenés ezt nem befolyásolja... Állítólag a láz tudja megváltoztatni a tej ízét (barátnőmnek elsózódott) és utána lehet már nem kell a manónak.

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 

 
 

Szia Mindenki! :)

Bixi, de jó olvasni,h Medrol mellett is egészséges manócskád született!Szeretném követni a példád :) Milyen volt az étvágyad a várandósság alatt? Nem javasolják, de ha nélküle "kiakad a rendszer", nincs mit tenni. Én most 8 mg-nál járok, 2 hét múlva csökkentjük felére.Meglátjuk. A következő kb. 1/2 éves "rákészülés" várakozással tölt el, de ha most belegondolok, nagyon messze van még, hogy "élesben" próbálkozzunk és életrekeljen a mi kis Csodánk :) Addig nézem a többi tündérmackót az utcán és a környezetemben :) Simán el tudok alélni 1-1 pillantásuktól, kacajuktól :)

Köszönöm a Gravida elkerülési tippet (és minden egyebet), észben tartom. Nem volt probléma az antibébivel, Yadint szedek évek óta. (Most, h így belegondolok, még az is lehet, h ez áll az egész mögött - de csak nem ;)

Mumi, köszönöm a pozitív gondolatokat! :) A Femibiont már fel is írtam, utána kérdezek a nődokinál, de gondolom úgyis fogja mondani (02.21-én megyek). Lehet, hogy én is laktózérzékeny vagyok, de ezt még vizsgálattal nem igazoltuk. Mikor kilégzéses vizsgálatra került volna a sor annyira rosszul voltam, h inkább azt mondták, halasszuk,mert a "lötty"-től még rosszabb lesz és .... az nem lesz jó nekem.Igazából azt sem tudom, melyik összetevőjére vagyok érzékeny.Csak tudom, h a tejet nem tolerálom. Ha iszom akár egy picit is, 20 percen belül meghajt. :(( Így nem iszom :)

Szép éjszakát.
topolino
 
 


topolino: az etvagyammal sosem volt gond ;) de nem zabaltam magam degeszre. na azert igy is felcsuszott 16kg a 9 honap alatt, de aztan a szoptatassal ezidaig lement 18kg (pedig most is rengetegt edesseget eszek!), szoval most 52vagyok es 54el estem teherbe. en nem izgattam magam ezen. meg regebben nagy adag medrollal nott meg az etvagyam de ez a kicsi adag nem befolyasolta/ja.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Na a kilókról inkább ne is beszéljünk... :(
56kg- val kezdtem és 80kg- val mentem szülni. ÉS MÉG MINDIG 70kg vagyok! Én nem tudom, h ez genetika, vagy a minimális szoptatás átka (de mit csináljak, ha nem volt tejem...), de én megrekedtem és eddig egy deka sem ment le rólam... :( Most elkezdtem megint fogyózni, de csak ésszel! Nem eszem semmilyen kenyérneműt, tésztát, krumplit. Úgy néz ki, h talán ez elindította a fogyási folyamatot. Nem szeretném innen kezdeni a következő terhességat adott esetben...
DE, itt egy januári kép az "elhízásom okáról" :D Azért megérte... :)

Kép

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi! A képen is átüt, hogy milyen kis csibész lehet a Legénykéd. Nagyon helyes pasi. :-)

Kép
vero1983
 
 


Nem pici Vero!!! :D
Ma megint nagyon kiborított... :( Na, az ilyen napokon hatszor meggondolom a 2.-at...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Topolino
na megvolt ma második remi. 9-re mentem, 12:30 körül
hozták szert, 13:50kor kötötték be és majd 4 órát folyt, mert
kiderült h szarul csinálták (nem kapott rendesen levegőt) szóval kész
voltam. De a laborom tuti jó lett most. 0,5 CRP és minden más is stimm :)
03.26.-án lesz harmadik.

ellenszérum teszt=vérvétel, amivel tesztelik h termelünk-e ellenanyagot
a szer ellen. Mert ha igen akkor feleslegesen adják sajna.

Szép CRP számod lett neked.

A stressz mindenkit érint. Kivonni magunkat nem igen lehet sajna. :(

A Medrol adható baba mellet is.

A vitamint (Femibion) én terhesség alatt szedtem csak, előtte nem. És orvosom azt javasolta
h minden másnap szedjem csak, az elegendő...
Nekem doki nem engedi fogamzásgátlót betegségem miatt. Nem értem neked mért engedik...

Köszi a bókot:) Kis rosszcsont peti amúgy. Akaratos tud lenni nagyon.


Mumi igazad van h annyit nem akarsz utazni. Nekem 45 perc utazás és így is nehéz 5ig odaérnem Beniért
hisz addig szól munkaidőm. Ciki mindig elkéretőznöm.
Én se mentem vissza szülés után a régi súllyomra. 55 kg vagyok a 48 helyett. Tudom nem olyan nagy szám, de
azért a ruhatáram cseréjét igényelte sajna... Egy nőnek ez fájó pont :)

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Húúú Lányok, de felpörgettétek a fórumot!!! :D Hónapok óta be-benéztem : semmi, se kép, se hang...most meg én nézek be késve és tessék, csak kapkodom a fejemet, azt se tudom kinek mit válaszoljak :D :D :D

Na de megpróbálom összeszedni magam és a gondolataimat 8)

Először is régi , most már személyes (játszótéri) ismerősömhöz szólok : Tigris!!! : Örülök, hogy túl vagy a másodikon is és hogy jók lettek az eredmények!!! Csak így tovább!!! Remélem párod is jobban van, segít a Kovalenko...
Bánkék jól vannak, nemrégen voltunk náluk. Bánk is bölcsis, jól viseli, csakhát állandóan lebetegszik, ahogy minden rendes bölcsis.

Igen, jó lenne már talizni is...Most már nem kell sokat várni a tavaszra, aztán megyünk majd megint játszóterezni, alig várom!!!

Mumi : Egyetértek, hogy határokat kell szabni a gyereknek! Nálunk pl. amikor porszívózok és felmosok, Andris mindig a járókában van. És már tudja , ha meglátja a porszívót , mászik is befelé. Amúgy meg már nagyon régóta nem lehet őt oda betenni egy percre se, de ha porszívózok, felmosok,akkor simán elvan amíg meg nem szárad a padló. Így szoktattam babakora óta, persze volt hogy végigordította az egészet, de aztán szépen megszokta és semmi gond nincs ezzel. Következetesnek kell lenni és aztán ők maguk fognak ragaszkodni a "megszokott dolgokhoz".

Remélem összejön neked is a 4 órás meló! Én hétfőn kezdtem dolgozni és egyelőre jól érzem magam. Ma pl. nem is kellett bemennem, itthonról dolgoztam :) Egyébként én is úgy voltam vele, hogy mennék is dolgozni meg nem is...De most jó, főleg így, hogy tudom, nem is kell minden nap bemennem, sőt inkább mászkálós lesz a meló (ami persze azt is jelenti, hogy több mint 4 órát fogok dolgozni, de mind1). Meg az úgy jó érzés volt, hogy vettem egypár új cuccot ("új munkához kell" kifogás címszó alatt :D ) és úgy egyáltalán kicsit kiöltözni és kimenni a nagyvilágba...
A régi mhelyen nálam is uaz volt a helyzet - egy "liba" bebetonozta oda magát, körbenyalt mindenkinek, fel is tornázta magát magasabb pozícióba hirtelen...ez van.

Aztán remélem az utolsó bogyó után összejön a 2. babóca is nektek! Ez a Danó tényleg nagy csibésznek néz ki, nagyon cuki! Jól jön majd neki a tesó.
Nálunk még semmi...megjött vasárnap. De még csak most kezdtünk rajta dolgozni, tehát még nem aggódom.

youlcsi: reméljük a 2. véradásnál jobb lesz az eredmény...

vero, aranyos a kis csöppség! Igen, a 8 hónaposokkal és - hónaposoktól igen nehéz elmozdulni, még emlékszem arra az időszakra...de aztán olyan gyorsan elmúlik az is - erre kell mindig gondolni, amikor esetleg egy nehezebb nap után összeroskad az ember...

topolino : Igen, a betegség "elfogadása" igen nehéz ügy. Nálam is a "lelkiek" nagyon sokat számítanak és igen, én is nehezen emésztem meg a dolgokat, mindenféle értelemben. DE elmondhatom, hogy a kezdeti nehézségek után - amikor is begyulladtam, strasszeltem mindenen, sírtam, nem aludtam, szoptattam - lelkileg most már teljesen rendben vagyok és biztos vagyok benne hogy emiatt vagyok tünetmentes is. Nekem sokat segített a hitem és hálás vagyok mindazoknak (elsősorban megboldogult nagymamámnak) akik felépítették bennem ezt, illetve megadták ennek alapját, amire aztán magam építkeztem.

Szóval hajrá topolino, itt mindenki szurkol nektek, úgyhogy húzzatok bele!!!
Én is Femibiont szedtem, de csak már amikor terhes voltam, előtte nem. Most egyébként már megvettem, de még nem kezdtem el szedni, nem is tudom...

Nnna, el is fáradtam, Úristen, mennyit írtam :o

Jóéjt mindenkinek!!!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!

Tigris: de még milyen fájó pont egy nőnek! :( 36-os helyett 38-40-es ruhák. De a legfájóbb az, h nem tudom az okát, h miért nem tudtam fogyni eddig?! :shock: Már megnézettem a pajzsmirigyemet is, mert többen mondták, h lehet az az oka. HÁÁÁÁT nem... Tökéletesek az eredményeim... :)

Lica: örülök, h jól érzed magad a melóban! :) A 4 órás lehetőség egy félállapot, ami mellett a gyerekre is jut ideje az embernek és végre tényleg ki is szabadulhat egy kicsit a rutinból! A "munkaruha" vásárlásról már nem is beszélve! :D
Ezek szerint te is hasonló cipőbe kerültél a régi helyeden... :( Nem jó, de döglött lovat nem ütünk! - szoktam mondani :)

Ami Danót illeti: én is azt gondolom, h már nagyon kellene neki a gyerek társaság, akár bölcsi/ovi, akár a tesó. Bölcsi sajna ugrik, mert ugye nincs munkám és így nem veszik fel, a magánbölcsire meg nincs 50-60ezer/hó. Marad majd az ovi első körön novembertől.
A tesót meglátjuk, remélem, gyorsan összejön, ha rászánom magam. Nyugodtan kövezzetek meg, de én nem érzem most azt az "akarást", amivel Danót akartam annó... Ez normális a 2. gyereket tekintve? Vagy ez azt jelzi, h nem vagyok még felkészülve rá? Csak inkább a lassú vizes "persze, jó lenne neki egy testvér..." érzés van...

Te viszont ne aggódj! Ez még csak az első hónap volt! Össze fog jönni a "2. befutó" is! :D

Veró: élvezd ki a "hónapos időszakot" :D a legjobb!!!! Danó is tipikusan hozza az életkorának megfelelő "rémes kétéves" formáját! :D :shock:
Akaratos, önfejű, szófogadatlan és még sorolhatnám! 1000-rel feszegeti a határokat és nagyon nehezen bírok vele. Most még ugye be is vagyunk zárva tél révén, még nehezebb. Persze, lemegyünk a kertbe, ha az idő is engedi, de hidegben nem lehetek lent vele órákig... :? Mondják az okosok, h próbáljuk meg lekötni őket benti játékokkal. AHA, amikor kb. max. 2 percig lehet lekötni valamivel a figyelmét, utána már nem. Legalábbis Danó ilyen... :)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi: nekem meg epp azt mondtak, hogy azert fogyok ennyit mert pajzsmirigy problemam van. hat szerintem meg nincs, es a szopi miatt fogyok ;)

lica: nagyon jo olvasni ezeket a felszabadult sorokat, es orulok,h lelkileg is rendben vagy meg fizikailag is. nagyon fontos. hajra tesoooooo ;)

tigris: remelem innen mar csak felfele vezet az ut, es hamarosan te is egyenesbe jossz. uristen en nem is tudtam, h a biologiai kezeles ennyi macera :shock: szerintem elobb-utobb en is azt fogok kapni, mert medrol nelkul en nem vagyok jol sajna :(

a pumpa sajnos neha nalam is felmegy, Lua epp belepett a remek szeparacios szorongas idoszakba, es ezt olyan szinten nyomja, h sosem gondoltam volna, h ilyen letezik. azert fantasztikus erzes,h valaki ennyire szeret es csak velem erzi magat biztonsagban, na de amikor nem tudok meg pisilni sem??! :) huhh. na meg nalunk az eves a mumus, azon szoktam neha duhongeni, mert a kisasszony egyaltalan nem jo etvagyu, cicifuggo meg mindig. persze annak nagyon orulok,h van tejcsi, nadehat azert mar ehetne kicsit tobbet mast is, de nem adjuk fel.

PS: ha valaki esetleg hoxazik (veron kivul ;) )az a naplomban olvashat rolunk bovebben :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Szegények... Mármint ez a sok gyógyszer. Jövök én a kivétellel: mióta megfogant Babó (vagyis előtte 1 hónappal) abbahagytam minden Crohnhoz kapcsolódó bogyót és mondjuk, hogy rendben vagyok. Persze olykor van hasmenés, de kinél nincs mondjuk, mikor nem jön rá, hogy miért üvölt egész nap a gyerek? :-)

A wc-t eddig én úgy oldottam meg, hogy Babám ült a pihenőszékben az ajtó előtt és beszélgettünk, énekeltem. Szegény. :-) Mostmár megmarad a konyhában a járókában egyedül. :D Simán ki tudunk mozdulni, eddig egyszer jött rám a szapora, de akkor alig bírtam lebogozni magamról a Lánykám és átadni barátnőmnek én meg be az első nyilvános wc-re. :oops:

Most Elvirának megy a hasa már 2. napja és ilyenkor jönnek a rémes gondolatok, hogy ugye csak egy kis vírus, vagy a foga és nem ez a szemét Crohn... Tegnaphoz képest jobban van, de még izgulok érte.

A meló nálam is aktuális lesz bő fél év múlva. 4 órára tervezem visszamenni egy fél évre, utána 8-ra és szerencsémre szeretettel várnak. Pont most láttam egy csomó rucit, amit szívesen viselnék, ha visszamegyek. :-) Nálunk kistesó nem fog szerepet kapni így majd szépen felújítom a ruhatáram és magam.

A súly nálam eleve nem volt olyan szép, mint nálatok Lányok: én 62-ről indultam úgy, hogy előtte dobtam le 7 kilót. 79-cel szültem és most 64 vagyok. Persze ebből még lehet faragni, de ennek is örülök. :-)

Kép
vero1983
 
 


Vero, ne izgulj Elvira miatt!!! Crohn kizárva! :)

Ebben a korban nálunk is rendszeresek voltak a hasmenések (némelyik konkrétan folyt!), de még csak nem is vírus, hanem a fogak mocorgása miatt. Nekem azt javasolta a gyerekorvosom, h adjak neki ezeken a napokon Normaflort. Egyet kapott reggel a tejébe, egyet meg este. Amikor abbamaradt a hasmenés, nem adtam neki tovább. De volt olyan, hogy majd egy hétig is játszottunk ezzel egyhuzamban. Mivel nem volt láza és nem fájt a hasa sem, kedve sem volt rosszabb, betudtam a fognak. Mondjuk Danóval igen szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert alapvetően nem egy beteges típus! :D Bár ez biztos köszönhető annak is, h nem jár bölcsibe...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Párom szerdán megy klinikára, majd beszámolok :)
Bánkékat üdvözlöm Lica!!!!!

Nálunk új szokás van: 1. köztünk alszik el késő este!!!!
Hát nem igazán tuti...
2. megtölti a száját innivalóval, majd úgy leköp vele, h minden csupa nedves.
Ma kapott is érte. A hátamba 2x sikerült neki. Volt ám sírás.
De hát nehogy már...

Beninek nagyon kell a bölcsi: nem lehet lekötni pár napnál tovább illetve
az étvágya is visszaesik. Állítólag ő alszik el előszőr és úgy kell felkelteni...

Kezd szobatisztaság felé menni: este pelenka és ruha nélkül van fürdés előtt és után
hadd szellőzzön és olyankor ügyesen a bilibe pisil ha kell neki.

Lica ez milyen meló? És hol van Andris addig?

Tudod Mumi nekem a hasam nagy. A többi testrészem nem zavarna :) Ha abból le tudnék adni...
De boldog lennék.
És én is terv szerint vagyok tesó ügyileg. jó lenne majd, de nem most, majd pár év múlva.
Kerek Benedekkel most az életünk :)

Veró jó hamar mész vissza! Bölcsibe lesz Elvira? Vagy hogy oldod meg?

Amúgy én is most vásároltam be anyuval, meg bejelentkeztem manikűrre stb. Szóval látom nem vagyok egyedül ezzel. :D

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Tigris! Remélem csak 2 éves korában kell visszamennem, de ha nem úgy alakul, ahogy szeretnénk, akkor másfél éves lesz, mikor 4 órára visszamegyek és 2 éves mikor teljes munkaidőre. Bölcsis lesz, mert a nagyik jó messze vannak sajna. Azért remélem maradhatok 2 éves koráig.

Kép
vero1983
 
 


Sziasztok!

Kicsit elmaradtam, de itt vagyok :)

Tigris: olvasom, h mennyit kellett várnod remire és még el is szúrták, hát ... átérzem! Te szegény!Egyszer - még az elején- egy doki félreszúrta a pillangót és mikor elkezdték adni a szert, felpúposodott a bőr a kézfejemen.Nekem kellett szólni,h sztem helyre kéne tenni. Majdnem elájultam, mikor megláttam :shock:
De a lényeg, h túl vagy rajta és remélhetőleg jobban leszel tőle,mert szépen beindítja a folyamatot. Jah és irigykedve nézem a CRP-d :)

Bixi: szivesen olvasnálak Hoxán, hogy a leggyorsabb megtalálni? Név alapján nem sikerült - vagy csak én voltam béna :oops:

Lica: gratulálok a kitartásodhoz és hogy helyreálltál a nehezebb időszak után!Igen, az embernek kell, hogy legyen hite a gyógyulásában, ... csak néha olyan nehéz!

Mumi: Azt hogy érted, hogy mivel nincs munkád, Danót nem veszik fel bölcsibe? Erre felkaptam a fejem. Azt hittem, "csak" a várólisták (hely hiány) szabják meg a bekerülést, de ezek szerint nem?!

Vero: a pihenőszékes megoldás jónak tűnik :) így legalább nem érzi, hogy perifériára szorul ilyenkor anyánál. Még messze a dolog, de észben tartom :) Gyűjtöm az infókat, mint egy szivacs :)
Remélem, Elvira jobban lesz!Szorítok értetek!

Az elhatározás: tegnap este találtam egy oldalt, amitől kicsit felpörögtem és gondoltam, megosztom Veletek is (bár lehet, ismeritek): http://www.lifetilt.hu/blog
Kedvet kaptam már csak a képek láttán is, hogy elkezdjek tornázni. Azt találtam ki, hogy ugyan itthon és dvd-re, de elkezdek kicsit mozogni, mert -Tigrishez hasonlóan- nekem is a pocakkal vannak problémáim. Néha nézegetünk régi képeket párommal. A lényeg, h van egy kép 20 évesen rólam, ahol látszik a hasam (még "feszesen"). A párom azt mondja a mai napig, hogy még sose látott olyan szépet. Nah most, 8 év elteltével már közel sem olyan feszes - persze mondhatjuk, hogy az idő vas foga, de .... A fontos, hogy "ráeszméltem", miért törődnék bele és várnám, hogy még rosszabb legyen - nyárra megpróbálom formába hozni magam. Szeretném megint "azt" a hasat :lol: Ha szeretnétek, velem tarthattok. Étrenden nagyon nem tudok változtatni - így is minimális dolgokat tudok csak enni a colitis miatt. Max. kevesebb édesség, cukor, több párolt zöldség, gyümi, ilyesmi ... Majd beszámolok, hogy haladok.

Most ennyi. Nagyon szép következő hetet mindenkinek! :)
topolino
 
 


topolino: bixi neven futok ott is ;) naplo pedig a Minicápának.

jaj lanyok, penteken korhazban aludtunk :( Lua leesett az agyrol, uh bevittem megvizsgaltatni, es ott fogtak minket, meg reggel volt koponya rontgen. szerencsere semmi baja, de en azert nagyon rosszul erzem magam, amiert lepottyant :( :cry: :cry: :cry:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Vero! Vannak nálunk is bölcsibe 1,5 évesek. És jól bírják. :)
Ne aggódj... De persze a legjobb az lenne ha 2 éves korba tudnád beadni.

Topolino, nekem a branült kézfejbe vagy csukhoz vagy a könyök hajlatba teszik mindig.
szerencsére eddig 1x durrantották csak szét eremet.
Most jól vagyok teljesen, csak az aranyár akaszt ki, megint baromira vérzik. Amúgy nem fj meg semmi.
Szóval proktológiára vissza kéne mennem. Csak nehezíti h dokim hétfőnként rendel csak délelőtt. :S
Bölcsihez pedig munkáltatói igazolás h mikortól mész vissza dolgozni. :) Ez alap. E nélkül nincs bejutás.
A tornára kiv leszek. Ha neked beválik lehet ráveszem magam én is ;)

Bixi, nálam Beni vagy 3x leesett az ágyunkról, olyan gyorsan lefordult.
De nem vittük kórházba, mert az ijedtségen kívül nem volt más baja. Nyugodj meg!
Erős kobakjuk van nagyon :) Tapasztalom...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


koszi tigris ;)

topolino: te vagy a paradicsomsalata?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Sziasztok Lányok!

Tigris: kitartás Neked! Nem lehet egyszerű most...

ÁÁÁ, ezek szerint nem csak az enyém ördögfióka, hanem Beni is! :) Na, hála az égnek, nálunk köpködés nincs, nálunk verekszik, ha begurul. Na nem minket, hanem a bútorokat. Muszáj volt kifejleszteni egy bünti rendszert, mert ezt így azért nem lehet hagyni. Ha Danó valami rosszat csinál, akkor megy 3 percre (mert 3 éves lesz) a bünti sarokba gondolkodni. Addig nem jöhet ki, amíg meg nem beszéltük a dolgot a bünti végén és bocsánatot nem kér és meg nem ígéri, h többet nem csinál ilyet. Volt olyan, h közölte nem érdekli, na akkor maradt még 3 percet, meg még hármat, aztán már hajlandó volt belátni a dolgokat. :)

ÉN mindenhova híztam! Eloszlik! Fenék + hát+has+comb. Szóval, nekem muszáj mindent megmozgatni. Most, h jön majd a jobb idő, le fogok járni esténként a garázsba, mert az eliptikus tréner és tekerni fogok rajta. :)

Tesó projekt: először én is úgy terveztem, h leglább 5 év legyen a két gyerek között. De akkor még ugye "megyek vissza dolgozni a biztos helyemre" című történet volt. Most viszont, h nem vesznek vissza lehetne a következőt "letudni". Elég sokat beszélgettünk Tomival és tudom én is és ő is, ha én most visszamegyek dolgozni rendesen főállásba bárhova, akkor nem fogok már eljönni szülni többet. Ergo nem lesz két gyerek... :shock:

Bixi: Ne aggódj, tényleg erős koponyájuk van Nálunk is állandóan a fejét verte/veri be Danó és semmi baja. Nem kell rögtön rohanni a kórházba. Nyáron volt olyan, h felmászott a kiscsúszda tetejére (kb. 130 cm magas), majd úgy dönött, h nem lecsúszik, hanem ledől róla! Persze mindezt hátrafelé és mint egy krumpliszsák! :shock: Esett egy hatalmasat, volt nagy üvöltés, de hála az égnek, nem lett semmi baja! Ha valami ilyen baleset történik, azt figyeld, h nem lesz-e bágyadt/aluszékony, nem hány-e, mert az akkor agyrázkódást jelent álatálában. Na, akkor irány a doki!

Topolino: kíváncsi leszek a tornára én is. :D Beszállok, ha működik.

Bölcsi kérdésben Tigrisnek abszolút igaza van. Az alap, h vinned kell egy munkáltatói igazolást, melyben benne van az időpont, amikortól visszavesznek dolgozni. Ha nincs ilyen papírod, akkor elfelejtheted a bölcsit. Ja és most már kérnek apától és anyától is jövedelemigazolást, ami alapján kiszámítják, h mennyit kell havi szinten fizetni az állami bölcsiben is a gyerek után + ezen felül még a havi étkezési díj.

Mióta ezt bevezették, azóta igen sok hely lett a bölcsikben. Nálunk is mondta a nőci, h már holnap vihetem, ha akarom, mert rengeteg hely van, csak vigyem a papírokat....

Sőt, a legtöbb helyen kiteszik a gyereket a bölcsiből, ha megtudják, h testvér született, azzal a címszóval, h otthon vagy a kicsivel, tudsz vigyázni a nagyra is! Talán, h most nincs helyhiány ezt kevésbé játszák el, de bármi lehetséges...
Oviba már felveszik papírok nélkül.

Sőt, tudomásom szerint 2014.01.01-től már 3 éves kortól követelző az óvoda és nem csak 5 éves kortól. Ezért mindenképpen fel kell venniük valahova a gyereket...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


kötelező ovi. :D Nem tudok írni...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok Lányok!

Mizu? Megint nagyon hallgat mindenki... :D

Ti tudtátok, h már az óvodai beiratkozáshoz is személyi/útlevél kell a gyereknek?! :shock:
Ma találtam a cikket róla.

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... k-szemelyi

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Na, imádom a médiát!!!.... :? Már másnap meg is cáfolták az előző kijelentést. Szóval nem kell személyi/útlevél az óvodai beiratkozáshoz. :)

http://www.szuloklapja.hu/baba/body/cik ... atkozasban

Mindegy, egy biztos: az első jelentkezési napon, reggel 8-kor ott fogok toporogni a küszöbön, h felvegyék mindenképpen! :) Itt van az ovi 10 perc sétára az utcánk végén, nem akarom máshova vinni...

Egyébként ma voltunk "mázsáláson": 12,5kg és 87cm :D (nem egy nagydarab...)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!
látom, bölcsi (is) a téma.
nálunk elég 1 szülő munkáltatói igazolása. jövedelemigazolás nem kell, így is úgy is 410 ft a napidíj... kivéve, aki gyet-et kap, annak ingyenes. mi bementünk, kitöltöttük a papírokat, kérdezték, hogy mikortól menne, mondtam, hogy most-tól :) így már aznap délelőttre maradhattunk is. ez csütörtök volt. aztán legközelebb hétfőn mentünk, és akkor már végig.

itt amúgy 13 hós a legkisebb gyerkőc, és ő 8 hónaposan kezdte. szegény :(

Áron is picurka. most mázsálták őket a bölcsiben, 12, 8 kiló és 86 centi...

én meg kedd óta melózom... szóval, amint lesz irodám és szg-em, gyakrabban fogok itt megfordulni (lévén, hogy fb le van tiltva :))

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Új fórumozó vagyok köztetek. Sokáig kerestem sorstársakat, ahol hozzám hasonló lányokat találok.

Crohn-os vagyok, 2008-ban volt egy műtött végbélsipolyom, akkor még nem ismerték fel az alapbetegséget, a Crohn-t csak 2002-ben diagnosztizálták. Hála az égnek, sipollyal azóta sem volt gondom. A vékonybelemben van egy szűkületem, de műtve sem voltam a gyulladással soha.
Szerencsére az "állapotom" nem súlyos, 3*500 mg salofalkot szedek reggelente, + ProGastro.
Már 3 éve nyugalomban van az "állapotom" (ahogy én hívom), soha nem volt véres a székletem, de hasmenéses típus vagyok. Rendszeresen járok Jászberénybe gasztromókushoz, amúgy mogyoródi vagyok.

30 év felett éreztem azt, hogy gyereket szeretnék, és már 4. éve próbálkozunk, sajnos eredménytelenül. Most töltöttem a 37-et.Eddig PCO-t és egy elzáródott petevezetéket találtak nálam, ami megnehezíti a teherbeesést.
Már túl vagyunk a "sima" nőgyógyászon. Jelenleg a BMC-ben lombikozunk, most készülünk a 2. beültetésre, ami fagyi babás lesz. Youlcsin kívül eddig még nem találkoztam olyan Crohn-ossal, aki PCO-s is, örülök, hogy van "hozzám hasonló", aki már anya.

Lányok! Mindenkinek ezúton is szeretnék gartulálni a babájához és a kitartáshoz, hogy ezt elérte! Nagyon sok reményt ad a ti példátok, hogy nekünk is sikerülhet.
botkaman
 
 


Szia Botka!

Üdv itt!!! :D A legjobb helyen jársz köztünk! :)
Tényleg sokat tudunk segíteni egymásnak, még ha csak virtuálisan is...
Én is a hasmenéses tábort erősítem egyébként... elvileg IBS + ételallergia/intolerancia, ki h szereti a megfogalmazást. :)

Szurkolok a lombikhoz!!!! :D Össze fog jönni Nektek is a bébi, csak higgy benne!!! (Mit jelent a fagyi babás? bevallom ezt még így nem hallottam...)

Mindig csak pozitívan!!! :D Mi úgy néz ki, h júniustól kezdünk el "dolgozni" a tesón.

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Szia botkaman!

Üdv és Isten hozott itt nálunk! Én is 37 leszek áprilisban. Kb. 3 évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam a CU-t. Éppen akkor kezdtünk el "dolgozni" a gyerek-projekten és persze nem lett semmi belőle...De rá egy fél évre meg igen! :)
Szurkolunk neked/nektek és örülök hogy ránktaláltál!

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


üdv Botka :)

drukk! ++++++++++++++++++++++++

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Mumi!
A fagyi baba azt jelenti, hogy a leszívott és megtermékenyített embriókból a "létszám feletti", nem visszaültetetteket lefagyasztják, ami később visszaültethető. Nekem a tavaly augusztusban frissen leszívott, megtermékenyített és visszaültetett embriókból volt egy biokémiai terhességem, de sajna nem maradt meg. És mivel fagyasztottak le 3 eszkimót, így most őket kapom vissza spontán siklusban. Ebben az a jó, hogy ha minden rendben, akkor nincs gyógyszeres előkészítés.
Amúgy sok szerecsét kívánok a kistesóhoz, remélem meg tudjuk majd osztani a terhességi élményeinket :wink: ...

Lányok, köszi a biztatást! Egy dologra az IBD-sek történeteiből rájöttem. Hogyha fogamzóképes vagy, akkor még gyulladás mellett is összejön a baba, az egy másik dolog, hogy ez nem szerencsés helyzet.

Én most épp gluténmentes diát kezdtem el, mert azt mondják, hogy a Crohn és a PCO is lehet gluténérzékenységtől. Youlcsi, mivel neked is ugyanaz a problémád, int neked, te ez irányba vizsgálódtál már?

Meg persez AVIVA tornázom, ami segített rendbe tenni a lombikok után felborult hormonháztartást.

Valaki köztetek lombikozott már IBD betegen? Rátok a lombik gyógyszerek milyen hatással voltak? Nálam teljesen felborította az addig a Crohn-ban kialakított egyensúlyt: gyakoribbá váltak a hasmenések és görcsök, amire egyik dokim sem tudott mit mondani. Hónapokba telik rendbe hozni ismét :cry:
botkaman
 
 


Botka!
a cöliákia az elsők között volt, amit kizártak nálam. még amikor azt sem tudták, hogy crohnos vagyok, ez már ki volt lőve... 2x nézték szérumból is, biopsziával is... persze fene tudja... nálam végül a crohnt is megcáfolta az az orvos, aki előzőleg szövettan és tükrözéskor látott kép alapján diagnosztizálta azt... most meg még semmi humorom nincs visszamenni hozzá. a jelenlegi hasmenést a metformin számlájára írom :D úgyis kéne fogyni... a szoptatás abbahagyása óta valami katasztrofálisan meghíztam :/

az index crohn-os fórumán egy időben sokszor megfordult biológus nick-kel egy lány... ő nagyon gatya állapotban volt a crohn miatt, sokat műtötték... ők lombikoztak, majd feladták... és akkor megfogant a kislányuk :D
esetleg kérdezd ott...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi!

Köszi a tippet, utána nézek biológusnak.

Érdekes, hogy nekem nem néztek gluténérzékenységet, ennek magam jártam utána. Legalább nálad ezzel nem kellett megküzdeni.

Mikor elkezdtünk próbálkozni a babával, akkor a kistarcsai kórházban választottam nőgyógyászt és gasztromókust is, hogy közel legyenek egymáshoz és tudjanak konzultálni egymással. A sors közben úgy hozta, hogy a gasztros elkerült Jászberénybe, én meg Budára a BMC-be, így távolabb már nem is lehetnek egymástól :cry:

Amikor a lombik alatti hasmenésre panaszkodtam a BMC-ben, a nőgyógyász gasztros kontrollt javasolt. Elvittem a gasztrosnak egy tökéletes vérképet, amire ő csökkentette a salofalk adagomat, mondván, hogy nem crohn alapú a gondom (szerencsére). Ez tök jó, de orvosi tanács híján most magamnak kell rájönni és kezelni az egyébként meglévő hasmenést, mert orvos nem tud benne tanácsot adni. Így jutottam el az aviva torna és a gluténmentes étrend felé. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy előfordul, hogy a beteget nem egészében látják, így nem eszerint kezelik. Így megtörténhet, hogy egy meglévő probléma nem kerül kezelésre.

Mindenkitől kérdezném,
ti hogy tudjátok a hasmenést, vagy egyéb gyulladásos, beteg állapotokat összeegyeztetni a munkahelyetekkel? Rugalmas munkaidőtök van, vagy jó fej a főnök?
botkaman
 
 


Szia Botka!

Most már világos a "fagyi baba" kifejezés! :) Szurkolok nagyon, h összejöjjön legalább a 3-ból 1!!!! :D
Én most hagytam abba a bogyó szedést, ez az első mentes hónapom. Megint elkezdtem hőmérőzni, és majd fogok tesztelni, h egyáltalán lássam van-e ovulációm?! Lehet, most még nem is lesz 1-2 hónapig. Ezért is várunk júniusig az "éles" kezdéssel. Jó lenne, ha megint lenne "terhes párom". Licáék már elkezdték a "melót" :) Anno Tigrissel voltunk párban. Csak pár hét van a két fiú között :)

Hasmenés: nekem is gluténérzékenységet és laktózérzékenységet állapítottak meg annó (13 éve küzdök velük). Bár a glutént néha kétségbe vonom, hiszen van, h eszem és nincs semmi bajom... :shock: viszont a laktóz abszolút "él"! Nem lehet, h neked is inkább ez okozza rejtetten a hasmenést? Erre nem teszteltek? :?
PCO-m viszont nekem nincs, szóval nem hiszem, h összefüggne a gluténérzékenységgel... :? Ja és 13 éve szedek fogamzásgátlót, leszámítva azt a fél évet, amit Danó előtt hagytam ki. És abból is hármat csak azért védekeztünk végig, mert övsömörös lettem és nem kockáztattam meg egy ideig, h akkor essek teherbe. Szóval nagyon gyorsan összejött a bébi. Persze, a glutén- és laktózmentes diétát tartottam rendesen abban az időszakban!

Ami a melót illeti, eddig mindig szerencsém volt! Tudták, h milyen bajaim vannak, hiszen ez kiderült a "közös ebédek" alkalmával, mikor is kérdezték, h miért nem eszek ezt meg azt... Én megmondtam, h vannak hatásai a dolognak... szóval, ha hirtelen eltűnök, vagy kicsit később érnék be reggel, akkor az ezért van. Megértették (sőt, inkább sajnáltak miatta, ami engem nem hatott meg, inkább örültem, h akkor nem lesz gondom ebből :D).

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Muminak!

Köszi a drukkolást. Tényéleg jó lenne, a terhestársak lehetnénk, mert ez azt jelenti, hogy elértük a célunkat. :)
Ja, nem is említettem, de mia lombikok mellett örökbefogadást is elindítottunk, bár most nyilván más van előtérben. Nagycsaládot szeretnénk...

2 hete álltam rá a gluténmentes diétára, és az első szembetűnő "tünetem", hogy szinte nullára csökknet a hasmenés. Remélem, most jó úton járok... Amúgy orvosok a laktóz és gluténérzékenységet sem nézték, egy vegateszten derítették ki, hogy mindkettőre érzékeny vagyok. A gyakorlat alapján is sztem mind2re érzékeny vagyok :cry:

A melóhelyemen nekem is ismerik az "állapotomat". Tök jól kezelik, még wc közeli szobát is kaptam :D
A lombikok alatti és utáni hasmenés miatt többször előfordult már, hogy éjszaka - reggelre virradólag olyan heves hasmenésem volt, ami miatt nem tudtam bemenni dolgozni. Olyankor szótam a főnökeimnek, akik megértőek voltak, és otthonról dolgoztam aznap.

Mindenkinek!

Volt olyan crohn-os kolléganőm, aki autóval járt dolgozni, mert ez biztonságot adott neki. Ez nekem is sokszor beválik, de leginkább tömegközlekedek, ha jól vagyok. Ti hogy vagytok ezzel? Értek már kellemetlen meglepetések nyilvános helyen hirtelen jött hasmenés miatt?
Azt olvastam valahol, hogy valamelyik Ny-európai országban az ibd-sek külön kártyát kapnak, ami feljogosítja őket, hogy bárhol wc-be kérezkedjenek.
botkaman
 
 


Szia Botka!

Ezek szerint szintén zenész vagy, már ami az érzékenységeket illeti! :shock: Sajna elég sz@r ügy... szó szerint... és igen, én is sokkal inkább biztonságban érzem magam az autóban, mint a bkv-n. Metrózni pl. egyáltalán nem tudok! Egyszer rosszul lettem és azóta képtelen vagyok felszállni rá... :( Éppen ezért útvonaltervezés, h ki tudjam kerülni, ha éppen megyek valahova. Bár az utóbbi években (már mondhatom ezt :D ) inkább csak az Uram hordoz minket autóval.

De volt rá precedens, h a Blaha aluljáróban ért a dolog. Éppen a Rókus kórházból jöttem ki a tesztelésről, ami az aluljárótól 2 perc gyaloglásra van és éreztem, h nagy a gáz! :? Felrohantam és ott volt egy szálloda, ahol már zihálva és remegve kértem a recepcióst, h elmehessek a mosdóba, mert nagyon rosszul vagyok... éppen csak, h beértem...
Aztán volt olyan, h itthon álltam a bejárati ajtó előtt és nem értem el a WC-ig. A kettő között kb. 1 m van... Jó, mondjuk ennyire durva, csak nagyon-nagyon ritkán fordul elő. Általában időben megérzem, ha gond van és megelőzöm! :)

Meglátjuk, h leszünk-e párban?! :lol:
Hihi, az lenne a legszebb, ha összejönne nektek mind a 3 bébi és még egy örökbefogadott is! Tényleg nagy lenne a család! :D Mikor lesz a beültetés?

Úgy néz ki, h van peteérésem és ovulációm is rendesen (legalább is a tesztek szerint), szóval oda kell figyelnünk. Mindenképpen ki szeretném várni a 3 hónapos tisztulást, biztos, ami biztos alapon...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!

Hát igen, mi elkezdtük a melót, de egyelőre még semmi, úgyhogy hajrá mindenki!!!
Nekem szerencsére nem voltak ilyen wc-s gondjaim, hiszen nekem ugyebár, pont az ellenkezője az esetem. De most rendben vagyok, már elég régota. Megelőzésképpen elég sűrűn lenmagot szoktam enni joghurtban elkeverve. Remélem nagyon hosszú lesz ez a tünetmentes időszakom...
Egyébként azt vettem észre, mintha egyre több embernek lenne ilyen betegsége. Most így hirtelen 3 embert is fel tudok sorolni a környezetemben, akikről kiderült hogy vagy CU-s vagy Crohn-os. Valaki azt mondta, hogy ez a mai kor betegsége, azaz népbetegség...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Szia Botka!
Régi "topiclakó" vagyok, de kissé eltűnt üzemmódban :-) Üdv itt!
A hasmenéshez: ha visszaolvasol, láthattad a kálváriámat a nyáron, most nem taglalom. De épp akkor kezdtem új munkahelyen, és full hasmenésesen. Ééééés céges hétvégés csapatépítő tréningre is menni kellett.
Hogy oldottam meg: fél 6-kor keltem, 1 órát ültem a wc-n. Autóval jártam és félúton berongyoltam a mekibe... És éjszakai betétet hordtam napközben, ha megvolt, ha nem... Tök' higiénikus a 40 fokban... És így is volt, hogy becsúszott, de tényleg leginkább otthon. A céges hétvégén hálistennek nem volt szobatársam, de imádkoztam a rosszidőért, mert sárkányhajózás volt a terv. Két-három órát ülni egy kenuban, bef...va... :roll: Rossz idő lett. :D
Útvonaltervezés: abszolút. Volt, hogy a fodrászhoz úgy mentem, hogy ha nem tudtam közel parkolni (100 méterekről beszélünk...), végiggondoltam, hogy mi esik útba, ahova bekönyöröghetem magam - cukrászda, szálloda, kocsma...

Ez az ibd-kártya jó dolog lenne. Ugyan kissé megbélyegzőnek hat, de ezzel együtt is jobb, mint be...ni az utcán...

Kép
manguszta
 
 


Többiek: sok puszi mindnyájatoknak! :)

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok,

Nekem a legextrémebb hasmenéses sztorim Csepelen egy lakótelepen volt, szilveszter éjszakáján. Kellemeset iszogattunk, és ugye az alkohol megtette a hatását....
Néha van olyan, hogy reggelre olyan heveny hasmenés fog el, hogy nem tudok bemenni dolgozni. Ilyenkor megy az sms a főnökeimnek, és aznap otthonról távmunka...
Az a szerencsém, hogy olyan férjem van, aki mindenben támogat, ami nagyon nagy könnyebbség. Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de az ismerkedés egy fiúval, érdekes dolog. Már olyan értelemben, hogy hogyan és mikor avatod be a kis "problémádba".
Egy felnőttnek elég nehéz elfogadni, hogy besz..k, én legalábbis sokszor vagyok így.
Néha elgondolkodom azon, hogy mi lesz, ha lesz egy gyerekem, egy csecsemő mellett hogy lehet kezelni a hasmenéseket, vagy a rosszulléteket. Gyakorló anyukák, nektek mi a tapasztalatotok e téren?

Mumi,
Áprilisban lesz a visszaültetés, legalábbis eszerint tervezzük a dokival. Már nagyon várom. Nagyon drukkolok nektek is, mindenképp jelezd, ha összejön a babó!

Licaca,
Az sem olyan jó, ha székrekedése van az embernek, mert abból is lehetnek problémák, aranyér stb. De legalább a nagyon ciki betojós helyzetektől megmenekülhetsz...Van egy barátném, akinek "vasgyomra" van. 2 év kitartó zabkorpás actívia joghurtozás nagyon erős laktózérzékenységet váltott ki nála, most éppen próbálja kidiétázni. Pedig csak egészségesen akart étkezni...Mondjuk erre pont nem ez a joghurt a megfelelő...

Manguszta,
Nem semmi a csapatépítős sztorid. Engem is zavar, ha kvázi "idegenekkel" vagyok olyan helyzetben, ahol rám jöhet egy hasmenés, mert nem akarok ciki helyzetbe kerülni, és azt sem tudom, hogy reagálnák le. Bár az a tapasztalatom, meglepően jó fej szokott lenni mindenki. És szerencsére a barátaink előtt már egyáltalán nem ciki, hogy "megint mennem kell WCre". Szerintem a magunk fajtának fontos, hogy biztonságban érezze magát, legyen az pl.: egy olyan útvonal, ahol ismerjük a klotyókat, vagy akár megszokott emberek társasága, akik ismerik a nyavalyánkat.

Lányok, bocsi, hogy ezt írom, nyilván nem vicces az adott pillanatban, de jó, hogy nem vagyok egyedül a WCs sztorijaimmal.
botkaman
 
 


Boldog Húsvétot mindenkinek! Kép Húsvét 2013

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!
csak bejelentkezem... tudom, esélytelen, mert kevesen vagyunk itt, de azért megkérdem: nem tudja vki véletlen Molnár Tamás e-mail címét? ami a crohn-colitis.hu (már nem működő) orvos válaszoljában van, nem tudom, hogy él-e, de onnan nem kapok választ :(

holnap megyek uh-ra... és gyanítom, az infectológiáról előbb-utóbb visszaküldenek a gasztróra. 3 év után meg valahogy könnyebb lenne e-mailben leírnom a nyígomat, mint telefonon elmondani (ha egyáltalán él még a 3 évvel ezelőtti szám... még nem is próbáltam... egyetlen porcikám sem kívánja)

ja, utólag is boldog nyuszit mindenkinek :)
nálunk sajnos a végére rosszul alakult... tegnap locsolás végére Muki belázasodott... éjjel 39,7 volt, hajnali 3-4 között hűtőfürdőztünk :/

de ez van :/

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok,

Én is utólag kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket!

Youlcsi! Jó egészséget kívánok a kicsinek, gyógyuljon meg mihamarabb!

Móni
botkaman
 
 


köszi :) tegnap éjjelre kiütöttem germicid-c + cataflam kombóval... kora reggelre így is megint lázas volt :(

én meg megjártam az uh-t. epeköveim köszönik, megvannak, de most már legalább van egy pm-cisztám is. vagyis lehet, eddig is volt, csak még sosem nézték...

MT e-mailes elérhetőségét meg richtig nem találom sehol :(

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Boldog utó Húsvétot Tőlünk is Mindenkinek! :D
Nálunk diliház volt, mert itt volt az egész család villásreggelin vasárnap... Így legalább nem nekünk kellett szétszakadni, h átmenjünk mindenkihez és senki ne sértődjön meg, mert nem ott eszed magad degeszre sonkából. :lol: Persze, így hulla voltam estére, de azért jó volt!

Youlcsi, gyógyuljatok!!! Mit kapott el Áron? Vagy csak simán megfázott? :?

Lica, nagyon édes a Mukid!!! :D Milyen nagyfiú már ő is!!! Hol vannak már a babaképek róluk?! :lol: Mi a helyzet nálatok? Még nem "jelentkezett" a tesó?

Botka, már április van! Drukkolok, h megkezdjétek a dokival a "gyártást" mielőbb! :lol:

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


mumi!
mandulagyulladása van. 3 hónapja bölcsis... szóval optimistán is még 3 hónap betegeskedés vár ránk... azt mondta a dr.nő, hogy legalább fél év, mire az immunrendszere is alkalmazkodik.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Youlcsi,
Szegény kicsi Muki! Így már érthető... :roll: Jobbulást! Előre félek én is mi lesz, ha bekerül oviba Danó. Eddig egyáltalán nem volt beteges, de onnantól bármi előfordulhat sajnos...

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Mumi!
sajnos, ha a gyerek közösségbe kerül, ez vár rá. Áron talán most könnyebben veszi, mint majd közel 4évesen tenné, mire oviba kerül. egy 4éves már meg tudja játszani magát... és simán előadja a hattyú halálát :) igaz, utóbbit a 2éves is :D

Közben azt hiszem, talán találtam egy e-mailt, amin remélhetőleg el tudom érni MT-t. leírtam neki bánatom... nincs pofám 3 év kihagyás után csak úgy felhívni... nagyon halkan a levél végén megkérdeztem, hogy ugye nem kell gasztro kontrollra mennem :?: :D :roll: :lol:
remélem, jó a cím, és lesz rá válasz...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


sziasztok!

egy kis jo hir ebbe a borongos idobe:

Erkezik Lua kistesoja!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Novemberben.

:D :D :D

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Bixi!

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Hatalmas GRATULA!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Na, a végén megint együtt lesz mindenki babás?! :P
November egy jó hónap! Danó is akkor érkezett meg! :)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Bixi,
Hurráááááááááá!!!! Látod-látod, mennyit izgultál Luával - most meg már rutinos anyukaként vagy várandós :-) Nagy-nagy ölelést küldök!!!

Kép
manguszta
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: