Sziasztok,
képzeljétek a babysitterem ma jól elrontotta a programomat, mert nem jött a megbeszéltekkel ellentétben

Vidéken lakik és nem volt kedve visszajönni a húsvéti pihenésből Pestre, és mindezt csak reggel sikerült közölnie...
Ildi, sajnálom a rossz hangulatodat, és teljesen megértem...
Sajna nálunk sincs olyan kitörő öröm a Férjem részéről, mint Oli várásakor, de lassan megszokom, majd én pótolom Őt is Lénárdkámnak
Gratu a munkahelyi búcsúztatóhoz, most kezdődhet a "fészekrakás", vagyis a babaruhák és a kórházi csomagod rendezése, hát garantáltan nem fogsz unatkozni
A dokidat én sem értem, ahogy mmc is írta, szerintem se ártott volna egy manuális vizsgálat, hiszen Lotti is korábban jött... Esetleg kérdezz rá legközelebb, hogy miért nem vizsgált meg, ha aggódsz, hátha van rá magyarázat.
Amúgy nálam sem volt még méhszájvizsgálat, mert nincs ezzel kapcsolatos panaszom, de őszintén szólva nem is vágyom rá
A Babád szép nagy méretű már. És hogy álltok a nevével?
Elevitet jó hogy vettél, mert már terveztem Neked írni, hogy pont mostanában néztem meg azt a Babavilágot, amiben a Czeizel kifejezetten erről beszélt, hogy a terhesvitamin végig történő szedése védi a méhlepény ereit a korai elmeszesedéstől (persze lehet hogy csak marketing szöveg).
Így kb. egy hónapja én is újra rendesen szedem a vitaminomat, mert addigra kicsit ellustultam...
Vasat is jó hogy vettél, ilyenkorra már célszerű feltölteni a kiürült vasraktárokat, hiszen hamarosan jön a szülés, ahol nem kis mennyiségű vérveszteség várható
Picúr, Nagyon cuki Álmosod a fényképen
Az egy ágyban alvással vigyázzatok, mert a kicsik hamar hozászoknak ám a jóhoz
Tigrised reakcióját már én is akartam kérdezni, örülök hogy nem volt gond, de felügyelet nélkül azért ha lehet ne hagyjátok Őket kettesben...
A mellbimbó bevérzésére a DM-ben kapható Feketenadálytő balzsamot szokták ajánlani, ami minden szoptatás előtt lemosandó.
Ha nagyon fáj és melegedik, akkor pár napos pihentetés jó rá, addig kézzel, óvatosan kell fejni, a tejet így is ki kell üríteni.
A bimbóvédő krémek felületes sérülésekre (berepedés, horzsolás), illetve azok megelőzésére vannak kitalálva, és általában nem kell lemosni őket szoptatás előtt, ezt mindig a dobozon olvashatod.
Berepedésre jó lesz még a Bepanthen (nem kell lemosni), illetve a Neogranormon, ezt viszont le kell mosni!
Szoptatás alatti másik mell tejcsorgása ismerős nekem is, én Avent tejkagylót használtam ilyenkor a másik oldalon, amivel felfogható a tejcsi és akkor ráadásul még nem is megy pocsékba.
Szoptatások között a "szellőztetést" ügyesen csinálod, mert jót tesz a bőrödnek, ha meg menni kell valahová, melltartóbetéttel védhető a ruha
A puffasztó ételekkel vigyázz, ahogy mmc is írta, mert a tejbe jutva a Kisfiad hasát is megterhelhetik
Látom a kaki-témát már kiveséztétek, és közben meg is oldódott, úgyhogy csak pár szóval egészíteném ki:
Ahogy Veronika írta, kezdetben, illetve kevés folyadék vagy tej fogyasztásakor lehet ritkábban is (lesz még olyan, amikor el kell ugrani a sugárban érkező termék elől, hahaha

)...
Ha a kisfiad nem szenved, akkor nincs nagy baj.
Sikító hirtelen sírás, elvörösödés, lábak felhúzkodása jelezhet puffadást, hasi fájdalmat.
Ilyenkor elsősorban fizikális segítségre van szükség, pl. a Kat által írt masszírozás, hasra fektetés jó ötlet.
Érdemes beszerezni a gyógyszertárból újszülötteknek méretezett "szélcsövet" (filléres dolog), a koraszülött osztályokon ezzel "kezelik" a puffadást, székrekedést. Ez egy vékonyka kis hajlékony gumicső, pici síkosítás után (popsikrém) kell a popóba pár mm-t bevezetni, és már is megérkezik rajta keresztül a levegő, vagy a kaksi.
Ha ilyen nincs, kakiltatásra jó még a "hőmérőzés" is...
Glicerines kúpból a kisebb (2g-os) is csak 3 éves kor után ajánlott (!), és mivel kémiai szer, csak "végszükség" esetén...
Szuper hogy a Férjed ilyen klasszul segít Neked, és cuki lehet ahogy a Kisfiaddal szunyiznak
mmc, örülök hogy jobban vagy
És anyósod gyógyulgat már?
Lányok, a terhességi orrdugulás miatt senki nem fog megfulladni szülés közben

mert a termelődő adrenalin érszűkítő hatású, így javítja a légzést...
De azért a biztonság kedvéért ajánlok egy orrsprayt a kórházi csomiba tenni
Savaria, sajnálom a rosszullétedet, pihenj sokat!
Nekem a dokim ilyen esetek kiküszöbölésére sok-sok folyadékot, kicsi kávét és friss levegőt szokott ajánlani
A "kakimanó" szövegen jót nevettem, találó
A babacuccok mosásához lehet kapni babamosószert, illetve öblítőt is, ezek azonban jóval drágábbak mint a normál szerek...
Mi Arielt vagy Persilt használunk otthon, emellé pedig Coccolino Sensitive öblítőt, és Olinak soha nem volt baj a bőrével... de ha allergiás lett volna bármire, mi is áttértünk volna a babaszerekre!
A választás tehát rajtad múlik
A babaruhákat én elkülönítve mosom a mieinktől a mai napig.
Alexandra, a császár előtt 3 nappal való bemenetelt én sem értem, mit mondott az orvosod rá, miért kell?
Nekem a lepedő-bevitel kérdése sem világos
Ancsa, Isten éltesse Máté "mókamaki" kisfiadat
Bozzával egyetemben
Majd írd meg mit mondtak a visszereidre, kíváncsi leszek, mert az aranyér mellett nálam is felütötte a fejét "egyéb" kényes helyen is
A Férjed szuper, hogy mosogatógéppel akar megajándékozni!!!
Mi januárban vettünk, azóta a kedvencem, szerintem a mosógép mellett a világ másik legjobb találmánya, főleg kisgyerekes (nagycsaládos) anyukák számára...
Mi 13 terítékest vettünk, így a fazekak is jobban elférnek benne, persze ahhoz hely is kell... Szerencsére sikerült egy nagyon csendes fajtát válsztanunk, amit akár éjjel is be tudok indítani, senkit nem zavar (kevesebb zajt csinál, mintha kinyitom a vízcsapot...)
Sandie,
Bozza, hol vagytok, hogy vagytok?
Pocaklakó, rég írtál...
A Fb-os csoportot én nem igazán tudom hogy mire való, de ha ehhez a fórumhoz hasonló csevegést takar, akkor szerintem sem érdemes ugyanazt a célt kettőzni...
Maximum majd ezt tesszük zárttá, ha felmerül ilyen igény, nem, Lányok?