A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Picur, nagyon szépséges az úrfi ( a kis kezét meg megzabálnám :P ), gratulálok még egyszer, milyen jó, hogy már tejcsid is van, szuper nektek!!! Én is várom már nagyon, hogy itt tartsunk :)
Lányok a betegeknek jobbulást kívánok, remélem a napokban már tudok majd írni nektek , de azért olvasgatlak titeket csak annyira iszonyú lusta lettem hogy el sem hiszitek :oops:
Mindenki vigyázzon magára, a gyerkőcöket még tartsátok bent :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picúr,
nagyon édesek a képek!!! :)
Fájdalomcsillapítás akkor nem is kellett?

De jó nektek, most ismerkedtek egymással és ölelgetgeted, szeretgetheted a kis pihe-puha jó illatú babácskád! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nálunk meg újabb fennforgások vannak, csak hogy nehogy elteljen úgy pár hét, hogy nincs újabb izgulnivaló! :lol:

Biztos emlékeztek, hogy mondtam, hogy óriásiakat szokott rúgni Adrika, néha kifejezetten fájdalmas.
Hétfő óta viszont csak nagyon lájtosan érzem és mintha a gyakorisága is csökkent volna.
Tegnap elrohantunk megnézetni.

A nyakára rá van tekeredve a köldökzsinór, ezért nem tud mocorogni, csak a kezével és a lábával tud kalimpálni, mást nem. Így már befordulni se fog a szonográfus szerint, most keresztben van, de ugye amúgy is császár lett volna, úgyhogy végülis ez nem akkora baj.

A méhlepény viszont már javában meszesedik (öregszik), II-III-as stádiumú... azt mondta más meszesebb lepénnyel is eljutott a 38-ik hétig... hát köszi! :D

Azt mondta, hogy ha még ennél is kevesebbet fog mozogni, akkor irány a kórház.

Úgyhogy eddig a méhszáj miatt izgultunk hogy minél tovább maradjon bent, most meg a lepény miatt lehet hogy hamarabb kell kikapni, ha nem tudja megfelelően ellátni...

Szombatra van időpontom egy másik helyre az Örs Vezér térnél lévő Magzati Diagnosztika központba, akarok még egy véleményt hallani...

Amúgy 2 kiló körülre saccolta most, 3 kiló lenne ha időre jönne, de ugye előbb jön majd. Amúgy én is úgy számoltam, mert Pálmi 2.5kg volt, és a második gyerek ha fél kilóval több, akkor ez így stimmel is :)

Kedden meg megyek a dokimhoz méhszáj -nyílás ügyben, hogy megnézzük nyílt-e tovább, plusz megvitatom vele az új infóimat a méhlepényről, nyakra tekeredett köldökzsinórról...

Szeretném jelezni a tisztelt Világmindenségnek, hogy nincs szükségem mindig újabb izgalmakra, nyugodtan hagyjon mostmár "unatkozni" :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Picur, tündéri ez a kisfickó, örülök, hogy a tejci is beindult, most aztán indulhat a móka ezerrel....az elején tényleg alszanak szerencsére,a míg kipihenik a szülést, és Magnolinak van igaza.....előbb-utóbb kitör belőlük az ördög-faktor....Jó gyorsan kiengedtek, én ettől félek....csak hamar-hamar kiengedjenek majd engem/minket is...

Bozza, sajnálom, hogy kórház lett a vége, de lehet jobb tutira menni és nem játszadozni....legalább így már nem lesz idegen a környezet :) Mikor mész haza? Lassan inkább csónak kell annak a nyuszinak...

Csalexandra, én hallottam erről, hogy nem engednek szülni, ha rossz a szemed, de ezt leginkább a szülészorvosod tudja megmondani, ő mibe megy bele, mit tanácsol..

Mmc, sajnálom, hogy te is elkaptál valami nyavalyát....meggyógyultál végül? 15 fokos szoba azért volt, mert a telet a földszinten vészeltük át és nem fűtjük a tetőteret (talán jövő héten visszaköltözünk), és csak ott kaptam levegőt....hideg-száraz levegő, ez jött be, de nekem nem akaródzik elmúlnia, mondjuk legalább nem fulladok annyit. Terhespatológia.....jesszus.....nem csodálom, hogy most izgulsz...

Veronika, remélem minden rendben lesz és még tud Adrika fejlődni pár hétig, úgy tűnik nálatok is mindig van miért izgulni...azt hiszem kezet foghatunk ez ügyben :( majd írj, mi volt a másik helyen és a dokidnál!!

Nálam ez a köhögés és orrdugulásos nátha nem akar megszűnni már elég nyűgös vagyok miatta, így még tolni sem tudok majd....levegőt venni sem egyszerű. :( A héten kigondoltam, hogy jó kis tormával széjjelcsapatom a náthát, szerda este jól be is lakmároztam tormás-sonkás kenyérből, hagymával és retekkel......úgy elkezdtem görcsölni, hogy apa már indult volna be a kórházba...utánaolvastam, a tormát nem javasolják terhesen, mert alhasi bőséget okoz....úgyhogy csak óvatosan vele itt húsvétkor...

Most hallottam, hogy jövő hétvégére is havat mondanak, hét közepén jön majd valami hidegfront az hozza.....én nem készültem bundazsákkal a picikének, de most elgondolkoztam, hogy vajon májusban lesz-e már olyan idő, hogy nem fog kelleni....
A fiúk is már kezdenek bezizzenni a bezártságtól, szegény Zéti reggel fél 8-kor már az előszobába készíti magát pizsibe, hogy menjünk pá-pá.....jó időt akarunk és nyugit az utolsó hónapokra...

üdv Mindenkinek
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Végülis 99,9 % hogy császárosok leszünk! Be sem fordul a kincsem,állítólag helyszűkében van,és a szemem miatt is erre a megállapításra jutottak. De nem baj,a lényeg hogy ő itt lesz nekünk mindegy hogy hogyan jön :)! 2217 g ra saccolta a doki azt mondta hogy a méretei alapján nem 33 hetesnek mondana hanem 34-35 !
Végülis minden a legnagyobb rendben.

Veronika,elhiszem hogy most már semmilyen meglepetésre és izgalmakra nem vágysz. Remélem semmi baj nem lesz,sokat gondolok rátok!

Úgy néz ki hogy nekem sikerül lassan kijönnöm a köhögésből is...végre.

Bozza jobban vagy?

Mindenkinek boldog nyuszit :D a hétvégére! És mindenki vigyázzon magára!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
Picur, nagyon ÉDES a Kisfiad, milyen kisimult a pofija, érdemes volt Érte szenvedni, jaj annyira összepuszilgatnám... :lol: Köszi a képeket és a bejelentkezést :wink:
Nekem is a "kismancsos"-simogatós a legmeghatóbb, na ezekért a pillanatokért elfeledünk minden nehézséget, ugye? :wink:
Nagyon ügyesen és gyorsan szültél a köldökzsinór probléma ellenére, bárcsak mindenkinek ilyen egyszerű lenne :wink:
A tejcsi beindulásához külön gratula, fog ez menni Nektek, csak így tovább :D

Veronika, Jézus-Jézus, nagyon drukkolok hogy minden OK legyen Adriával, pihenj sokat és várjuk az újabb híreket!
Reméljük hogy nem lesz komoly a gond Nálatok, de ez a mozgás-csökkenés elég rosszul hangzik :(
Pedig Te aztán már tényleg megérdemeltél volna egy kis unalmas jóllétet ennyi fordulat után :?

Bozzám, hazahúzott már az a szánkós nyuszi? Hogy vagy???

Alexandra, üdv a császárra várók táborában :wink:
Igazad van, végülis mindegy hogy "hogyan", csak EGÉSZSÉGESEN érkezzen meg a Babád!!!
Nem semmi méretek, jól megnövesztetted ám :wink:
Még egy kis jobbulást Neked :)

Sandie, szintén gyógyulj meg Te is gyorsan!!!
A hideg levegő (de nem a száraz ám) jobb a köhögősöknek (krupp-hajlamúaknak, ugye mmc?...) mint a száraz meleg...
Ha van hideg párásítótok, használd ezerrel, ha nincs, akkor kívánom hogy tojjon egyet Neked a nyuszi, mert -kisgyerekeseknél főleg- nagyon ajánlott légúti hurutosoknak, olyannyira hogy én a kelengyelista első 10 legfontosabb eleme közé tenném fűtésszezonban...
Ugyanígy jó még a gyerekszobában való teregetés is, az is emeli a páratartalmat...
Köptetőt szedsz? A Stodalt (homeopátiás szer) próbáltuk már Nusildivel, terhesen is szedhető, bátran ajánlhatom 8)
A torma ilyen gonosz dolog? De kár, pont most terveztem a tejszínes fajtából jól belakmározni a húsvéti sonkához :(
Az "ördög-faktor" nagyon vicces, ámde találó kifejezés, hahaha :wink:
De cuki lehetett Zéti ahogy pizsiben elindult reggel, egyem a szívét :lol:

Újabb hó jön??? Ne idegesítsetek, akkor megint kitör rajtam a frontérzékeny nyanyafaktor, jesszusom, mi jöhet még (tavaly ilyenkor 23 fok volt)???... :shock:

Kép

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Na lassan vissza tudok olvasni, bár nem ígérem, hogy mindent meg is jegyeztem... :)

Bozza, Veronika, nektek nagyon-nagyon drukkolok, hogy még ezt a pár hetet gond nélkül vegyétek! Ezt a kálváriát... Nem semmi, hogy ilyen jól viselitek, még egy kicsit bírjátok ki! :)

Alexandra, a baba egészséges, ez a lényeg, hogy hogy jön ki, mindegy, hidd el. Ha tejjel kapcsolatban kétséged van, csak egyet mondok: rántott leves! Most komolyan, tegnap főztem egy fazék levest, este bevágtam egy tányérral, ma reggelre megjött a tej, de annyira, hogy most este már fejnem kell, mert kőkemény a cicim. Álmos eszik, mint a gép, persze lassabban a szokásosnál a sárgaság miatt, de szépen, határozottan dolgozik. :) Szóval no para! ;)

Betegeknek: jobbuljatok meg gyorsan, nekem úúúúúúgy fájt a torkom szülés közben-után, bedugult orral hasznavehetetlen volt a légzéstechnika is, így azért nagy buli volt. Szerencsére május környékén már ritka a nátha.

Én is úgy hallottam, hogy a szemproblémásoknak nem szokták engedni a normál szülést, nehogy a szemük még jobban sérüljön. Szinte kivétel nélkül császárt javasolnak. Bár gondolom ez is függ a szemprobléma milyenségétől, súlyosságától.

Magnoli, köszi a bókokat, mi sem tudunk betelni vele. A születése után sem volt egyáltalán meggyűrődve, talán ezért volt a szülésznők kedvence az Úrfi... :) Az a fotó nekem is a kedvencem.

Sandie, ne parázz, ezen aztán főleg ne. Elvileg három nap a protokoll plusz ugye a szülés napja. Ha minden rendben (miért ne lenne???) ennyit fél lábon (gát- és császármetszés esetén is így a legkényelmesebb :D) ki lehet bírni. Zéti... egyemmmmmmmeg! :)

Amit még javasolnék a kórházi csomagba, az a párna. Mindegy milyen, kicsi, nagy, szoptatós, tökmindegy, minden párna jól jön majd a szoptatáshoz és a kényelmes alváshoz.

Most hétvégén nyári időszámítás... Hát hurrá! Egy órával tovább tudunk szánkózni... :?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

... és kellemes nyulazást, evés-ivást a hétvégére! :)

picuralmos

Sziasztok!

Picur, istenem, de szép a kisbabád, gratulálok hozzá! Nem semmi méretek, majdnem 4 kiló :) És tök jó menetidővel! :)
Nálunk Lottinak elhúzódó sárgasága volt, így elég sokat aludt, viszont így a szoptatás volt nehezebb, mindig ébreszteni kellett, mert elaludt a cicin :)
Tök jó hogy beindult a tej! Anno Lottit is igazán itthon tudtam szoptatni, kórházban szinte nem volt semmi és csak fejtem, mert aludt végig, otthon a nyugiban már minden más. Amikor szoptattam, mindig próbálkoztam dolgokkal, hogy ne aludjon be, fülcsipkedés finoman, vizes vatta arcra ilyesmi :)

Savariaa, tök jó, hogy nővéred tud majd segíteni, de egyébként is jönnek ezek maguktól, ha nehézség van, azt pedig meg lehet oldani! A védőnőt pedig szerintem azzal le lehet szerelni, hogy közlöd vele, hogy megy a szoptatás és minden rendben. Fogorvos, köszi, írd meg nyugodtan priviben az elérhetőséget, de megmondom őszintén, bár még van rossz fogam, lehet hogy már kihagyom a fogászatot :/ Annyira nem bírom már azt a stresszt, ami azzal jár.
Mária bababoltban voltatok?
Kenet ügyben nem tudok segíteni, érdekes, nekem még nem volt vizsgálat mióta terhes vagyok, bár mondtam neki a sárga folyást is, de azt mondta, hogy ha nincs mellette panasz, akkor nem gond. Viszont húgom, aki most 21 hetes, na neki csináltak kb. 3-4 hete kenetvizsgálatot csak úgy és bacija van, így 6 napos antibiotikum kúrát rendeltek el neki. Ez érdekes, mert mi van, ha nem nézik meg? Nem volt amúgy semmi panasza, ezért nem értem, hogy hogy van ez, valahol vesznek csak úgy kenetet, valahol nem? :O Ja, látom te kérted, miért, érezted, hogy valami nem oké? Nekem szerintem most már kéne egy ilyen kenetvizsgálat...

sandie, te szegény, nem lehetett egyszerű ez a betegség két gyerek mellett terhesen :(
Pakkoddal még ráérsz amúgy, nekem a védőnő mondta tegnapelőtt, hogy a 35. hétre legyen kész... hehe, nekem már majdnem kész :) Persze én anno a 35. héten szültem, még jó, hogy már most összeraktam.

Veronika, örülök, hogy bevált az új ovi, remélem ott jól fogja magát érezni Pálmi! Nincs rosszabb, mint úgy otthagyni a gyereket, hogy érzed, hogy rossz neki ott :(

álmok, áááá, én szinte mindig mh-i dolgokat álmodok, jön ügyfél, számlát nyitok, kollégákkal dumcsizok, előbb elmegyek mh-ről stb. Néha pedig egész elképesztő baromságokat, pl. hogy párom tiszta vér de amúgy semmi baja, csak véres az egész teste, na ezt magyarázza meg nekem egy álmoskönyv :D
Ancsa, a te szőrös pókod se semmi :)

Ancsa, szerintem a mensi szerű fájdalom nem a jósló, hanem normális reakciója a testnek, a jóslófájás az nem a keményedés? :O

kat, ú, jó nagy már a babád! :O

magnoli, hogy vagy, görcsölgetés? Az jó, hogy a doki szerint minden oké.
A front pedig tényleg okozhat sok galibát, nekem egyik nap hányingerem is volt délelőtt és gyenge voltam, mint a harmat a mh-en :O

bozza, te jó ég, kórház? :( Mitől volt a görcsölés?
Köszi, ünnepeltünk tegnap :) De ezt majd leírom alább amikor magunkról írok.
Szerintem ne parázz, a kiskönyvem azt írja, hogy akkor van gond, ha nagyon erős görcsöd van, vérzés lép fel vagy ájulás, mind tök jól hangzik, mi? :)

csalexandra, ekkora dioptriával már császár??? :O

pocaklako, szia, tényleg rég nem voltál, gyere gyakrabban! FB-on én fent vagyok és csatlakozok is a csoporthoz, de nem hiszem, hogy két helyre tudok írogatni, így is nehéz ide is, szóval valszeg ez maradna a bázis.

mmc, sajnálom a betegséget te szegényke! :( Most hogy vagy? Liza nem kapta el?
Köszi kérdésed, jól vagyok, érdekes, ez a köhögés 1 napig tartott :O
Nálunk is vitte párom haza a törölközőket mosni, sőt egyszer a hálóingem is full véres lett :/ Én a papír kéztörlőt használtam a felitatásra, fürdéskor azzal itattam fel a vizet altájékról, hogy az legyen véres, nekem nagyon bevált.

Elküldöm, nehogy elszálljon...
nusildi

Veronika, most olvasom az új lapon a dolgokat, hát ez kész, mindig van valami, mi? :( A köldökzsinórból biztos ki tud még bújni, nem? Méhlepény meszes, te jó ég, ilyenekre én nem is gondoltam, doki se mondott róla még semmit :O Na épp ideje, hogy menjek hozzá, én április 2-án megyek. Majd írd meg, hogy mi volt a mai vizsgálaton!!!

sandie, olvasom, hogy még mindig megvan a náthád :( Jobbulást! Tormát jó hogy írtad, épp tegnap ettem jó sokat sonkával :) De nem volt bajom tőle.

csalexandra, legalább tudod, hogy császár lesz, a bizonyosság az mindig megnyugtatóbb, mint találgatni. A lényeg, hogy minden rendben legyen! A súlya is szép a babódnak :)

picur, de jó hogy megy a szopi is, még ha lassan is, nem baj, nálunk Lotti valamikor 1 órát is cicin volt, mert mindig bealudt :)
Nálam a gátmetszés miatt az úszógumi párna jött be, de nekem valamiért iszonyatosan fájt a seb :O

Én tegnap leköszöntem a mh-en.
Ez a hét már nagyon nyögvenyelősen ment, reggel alig bírtam felkelni, mh-en alig bírtam egész nap ülni, nem volt türelmem már az ügyfelekhez sem, sőt, ahhoz sem, hogy mindenki beszélt, kérdezett, csendet akartam és azt ugye itthon sem kaptam meg, hiszen itt van a nagydumás 4 évesem, szóval már ideje volt eljönnöm.
Tegnap elbúcsúztattak, én készültem Lottival csütörtökön kókuszgolyóval, kekszszalámival, reggel bevitt kocsival a párom, mert vittem üdítőket is. Jól sikerült, 5-ig dumcsiztunk bent a tárgyalóban, kaptam szép ajándékokat is, megható volt, de jó is, hogy végre vége és pihenhetek itthon. Most úgy érzem, hogy hú, hogy fog hiányozni a munka és kicsit félek attól, hogy itthon fogok maradni min. 2 évig és "csak" babázok, de tudom, hogy akkor meg az lesz a természetes és nem is gondolok majd a melóra.
Amúgy megvagyunk, nálunk a baba iszonyat sokat és iszonyat erősen mozog. Védőnő hallgatott szívhangot csütörtökön, de a baba mindig odébb ment, a nő meg ment utána és nagyon idegesített... de amúgy minden oké. Hátam továbbra is fáj, a combcsontom is alvásnál, így nem alszom túl jól. De legalább betegek nem vagyunk, kopp-kopp. A védőnő mondta, hogy szedjek vasat a leleteim alapján, ti szedtek? Nekem most elfogyott az Elevitem is, gondolkodom, hogy vegyek-e...

Most 2 napig megyünk ide-oda nagyszülőzni, hétfőn vagyunk itthon egész nap, ma még a Brendonban veszünk babakocsit, ezt találtam végül, szerintetek???

http://www.brendon.hu/Products/Details/37915
nusildi

+ így harmadjára kívánok mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti Ünnepeket, pihenést, finom sonkát - akkor torma nélkül :wink:

Kép

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Köszi a bókokat Ildi! Végre pihi neked is, már rád fér!

Kérdésem lenne a több-babásokhoz: normális, hogy három napja volt utoljára széklete Picurnak? Eszik, sokat is, de semmi produktum. Viszont néha olyan görcsösen kapálózik, utána jön rotyi, de csak levegő. Mit csináljak? Tornáztatjuk a lábait, masszírozzuk a hasát, de utoljára a kórházban volt kaka. Normális ez?

Szoptatás: annyi a tejem, hogy fejnem kell, különben kőkeményre feszül a mellem nem sokkal az evés után, akármennyit szopizik Picur. Egyelőre kézzel megoldom, de azért ez a része nem éppen kellemes...

picuralmos

Most jovunk a Magzati Diagnosztika Kozpontbol...

Zsinorbol kitornazta magat - ereztem is, mert tegnap du. 5 ota ujra nagyokat rug :) - es most epp fejjel lefele volt, de mar volt igy tobbszor is, aztan visszafordult, sokat porog-forog meg, szerintem nem vegleges pozicio :)

Mehlepenyt egyesnek mondta (ami a legjobb), par pici meszdarab van csak benne, de az semmi...

Imadom, hogy a masik helyen beparaztattak...

Szoval minden oke, kedden megyek nogyogyaszhoz, hogy hogy all a mehszaj- kinyilas... drukkoljatok arra is, mert ugy tunik bejon :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Picur,
anyatejes babaknal a napi tobbszoritol a heti 1-ig minden normalis... Jol hasznositja :)

A levego jo hogy kijon, attol gorcsol a hasa, bufiztetes, tornaztatas... jol csinaljatok szerintem!

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, ez a para-dolog nekem is az agyamra ment a terhesség alatt. Annyira örülök, hogy itt rendben találtak mindent! :)

Köszi, megnyugtattál, a dokink volt ma nálunk, megvizsgálta a gyereket, ő is mondta, hogy normális, hogy nincs még kaka. Erre a védőnő: nem, az nem jó, ma KELL, hogy legyen széklet! Mit fog csinálni, ha mégsem lesz??? Ehhhh... :?

picuralmos

Nyulazás mellé egy kis cukiskodás, ma így aludt a Drágám...

Kép

picuralmos

Tündéri! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok Csajok, már vagyunk páran, ha gondoljátok gyertek bátran :)

https://www.facebook.com/groups/352212128233130/

Boldog Nyuszit mindenkinek :)

pocaklako82

Pocaklako,
nem latom ertelmet 2 helyre irogatni, en maradok itt...

Kép

Kép
sz.veronika

Mindenkinek jó húsvétolást kívánok és sok locsolót ( annak aki szereti, aki nem annak meg keveset :P )
Veronika örülök nagyon, hogy minden rendben van, olyan jó fejek a dokik akik simán rávágják akár mire hogy húúú, de ez nem jó, meg baj van és nem gondolnak bele, hogy mit él át a kismama :( (inkább ilyen esetben néznék meg többször mielőtt véleményt mondanak)---de a lényeg, hogy nem lett igaza! :D
Picur, olyan kis tündér kisfiad van, neked hozta a legjobb dolgot a nyuszi, Te biztos boldogan fogsz vissza gondolni mindig erre az idei "hónyuszira" :wink:
Tegnap olyan fájósakat mocorgott este a hölgyemény..remélem nem fordult meg :?
Egyetek finomakat!!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Köszönjük a bókokat! Képzeljétek, az első két éjszakát köztünk töltötte az Úrfi, tegnap áttettem a kiságyába és nyugisan átaludta az etetések közti időt! Annyira örülök ennek. Kicsit féltem, hogy nem fog megmaradni a saját ágyába, mert közénk szokik, de úgy tűnik olyan a gyerek kint, mint bent. Nyugis. Remélem, hogy ez a marketing-idő lejárta után is így marad. :D Szerencsére jól és intenzíven szopik, hatalmasakat nyel, olyan hangot ad, mint egy kis béka a tóparton. :D Ma már főztem is, fini székelykáposztát. Idén a húsvét nálunk sonka nélkül marad, nem volt időnk vásárolni. Tojást fogok főzni, hogy mégis "nyuszis" legyen a húsvét, de nagy lakoma nem lesz idén.

Remélem jobban vannak a betegeink, gyógyulgassatok, és drukkoljunk egy kicsit a jó időnek, hátha meggondolja magát, és végre ideér. Levegőzni még nem voltunk.

Szüléshez egy szóra visszatérve, valaki kérdezte, hogy volt-e fájdalomcsillapítás, nem volt, "natúrban" toltuk-nyomtuk a lényeget... :)

picuralmos

És ami anya számára a lényeg: 3,7 kg volt mikor kijöttünk, most rátettük a szobamérlegre, 3,9 kg! :D

picuralmos

Veronika,
én is pont azt akartam kérdezni, hogy akkor most átköltözünk a FB-ra?
Én nem vagyok semminek az elrontója, de szerintem az nem szerencsés ha 2 párhuzamos fórum zajlik...
Ha megszületnek a picik örülünk majd, ha egy helyre tudunk írogatni.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

A betegséget végül nem úsztam meg antibiotikum nélkül...
Pénteken itt volt a védőnő, aki rámnézett és elparancsolt a háziorvoshoz. A köhögéstől nem tudta normálisan megmérni még a vérnyomásomat sem. Az az érve győzött meg, hogy a hosszú hétvége előtt jó lenne, ha látna doki, nehogy aztán ügyelet legyen a vége...
A védőnő ismét nem találta meg Boti szívhangját. Azt tudni kell, hogy Lizánál egyszer sem tudtuk meghallgatni a szívhangot, azt akkor már "megszoktam".
Most meg félve kérdezte, hogy ugye azért érzem a magzatmozgást ? :shock: Na ezzel jól beültette a bogarat a fülembe, onnantól azt néztem végig hogy mozog-e Boti és elég intenzíven-e. Utána olvastam Veronika bejelentkezését, hogy ő is érzékelte a babamozgás változását és hogy a doki jól megijesztette. Hát nem lettem nyugodtabb...
Persze érzem most is a mozgást, de amúgy csütörtökön megyek nőgyógyászhoz, remélem megnyugtat, hogy minden rendben.

A húsvét eddigi része továbbra is fekvéssel telt nálam.
Mivel lassan egy hete fekszem, az energiaszintem a 0-val egyenlő és most már étvágyam sincsen.
Reméljük most már hat az a fránya gyógyszer és holnapra jobban leszek. :D

Kép
Kép
mmc

Bozza,
aggódom miattad, hogy nem jelentkezel.. Remélem minden rendben van veletek de jó lenne, ha bejelentkeznél...

Picur,
Nagyon örülök, hogy ilyen jól veszitek az első napok akadályait..
A férjed ki tudja venni az apa szabadságot, otthon tud lenni veled a jövő héten?
A székelykáposztával azért vigyázz, mert puffaszthat, ami átmegy az anyatejbe is, de ez gyerekfüggő, hogy bántja-e a pocakját vagy sem.
Olyan jók a képek még kérünk belőlük :-)
lehet kérni fürdetőset is? :-)

Veronika,
még szerencse, hogy elmentetek a másik vizsgálatra, ahol megnyugtattak titeket.

Sandie,
remélem már legalább te jobban vagy. Nekem is eszembe jutott a héten, ha most kéne szülnöm betegen, 0 energia- és oxigén szinttel.. hát ...

Nusildi,
remélem jobban telik az első szabad heted, mint az enyém..
Megértem az érzéseidet a munkával és a lelépéssel kapcsolatban is. Mint mondtak neked visszavárnak? Vesznek fel valakit a helyedre? Nálatok még az is szóba jöhet hogy majd más fiókba mész vissza? Én a központban dolgozom, a csoportunk 7 fős volt, de az én pozícióm ( csopvez) május 1-től be lesz töltve határozatlan munkaviszonnyal...
Megnéztem a babakocsit, amit belinketél. Én jobban szeretem az egykaros kocsit, mert azt könnyebb egy kézzel tolni a másikkal pedig lehet telefonálni, fagyizni :-) Lotti kezét fogni, bevásárló kocsit tolni stb.

Magnoli, Csicsi, Alexandra, ancsa, savariaa és a többiek,
remélem nektek gondtalanul zajlik a húsvét kellemes ünnepeket és sok locsolót kívánok.
Remélem nem hagytam ki senkit.

Kép
Kép
mmc

Mmc gyógyulj meg gyorsan, hogy legyen időd majd feltöltődni a nagy napra! Kellemes húsvétot neked is, és még egyszer mindenkinek!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,
Veronika, nagyon örülök, hogy mégis minden rendben Nálatok, ügyes voltál hogy komolyabb helyen is kértél szakvéleményt!
Sajnos nem mindegy hogy ki vizsgálja az embert, mert ahogy látom, két tökéletesen ellentétes eredményt kaptál...
Kívánom Neked, hogy kedden is csupa jót hallj, és jöjjön végre az unalmas, tökéletes babavárás, csiribú-csiribá: Kép

Kép
Kép
magnoli

Mmc, háááát küldök neked gyógysimit, meg minden betegünknek, gyógyuljatok meg hamar. Olyan vacak tud lenni az ember közérzete még nem terhesen is, ha beteg, nemhogy most... Csütörtök előtt nem tudsz elmenni dokihoz szívhangot nézetni?

Fürdetős képünk még nincs, a fürdés most csak folyóvízben történik, nem "áztatjuk", amíg nem esik le a köldökcsonk. És ami az érdekes, egy nyikkanás nélkül tűri ezt a macerát is.

Apa itthon van velünk, segít mindenben. Ő megy bevásárolni, porszívózik, takarít, le a kalappal. Ma összebújva aludtak, azt hittem megzabálom őket... :)

További szép húsvétot Lányok! :)

picuralmos

Sziasztok!

Mindenkinek áldott húsvétot kívánok!

Írtam egy kisebb regényt, és elszállt....

Kép
savariaa
Érd

Picur gyönyörű a kisfiad!!! Egy angyal!! Kutyus mit szólt hozzá? Te hogy vagy? Tudsz azért pihenni?

Csalexandra a doki mondta, hogy kb mikorra tervezi a császárt? Nekem is van barátnőm, akinek a szeme miatt lett császár, a legfontosabb, hogy a baba és a mama is egészséges legyen!! Ahol te fogsz szülni, ott a császárral bemehetnek a kispapák? Nálunk nem lehet bent, de amikor megszületik, ők kapják meg legelőször.

Bozza hogy vagy? Én még mindig nem csomagoltam össze a kórházi pakkot, de tényleg itt lenne az ideje, mindig tolom magam előtt... Remélem jól érzed magad és pihensz!!! Szedem az antibiotikumot, már csak kettőt kell ma bevennem és be is szedtem az előírt adagot, remélem segít. A szülésfelkészítőn pont említette a szülésznő, hogy a kismamák 40%-nál előfordul, és amikor beindul a szülés és beérünk a kórházba, ott rögtön rá fognak kérdezni, hogy mi lett az eredménye a kenetvizsgálatnak, és ha pozitív rögtön adnak antibiotikumot vénásan, és rá két órára megint. Ha a második utána fél órával több idő, míg megszületik a baba, akkor nem kap semmit, de ha hamarabb, akkor két napig kap antibiotikumot. Ezért kell rögtön az elején megkérdezniük, mert ilyenkor számít az idő, hogy minél hamarabb megkapja a kismama az első adag gyógyszert. De mondta, hogy ez nagyon gyakori, ne aggódjon az, akinek pozitív. Nagyon örültem, hogy szó volt erről, mert a doki nem magyarázta el, mi is ez, csak telefonon mondta, hogy szedni kell a gyógyszert és a nővérpultnál lesz a recept. Így legalább megtudtam, milyen hatása van a szülésre.

Magnoli nálam a 36. héten kezdődik az intenzív doki mustra, előtte a 35. héten fogok menni először NST-re. Én még semmi babaruhát , pelenkát nem mostam, mindig várom a jó időt, hogy kitehessem szárítani őket, de ahogy látom az előrejelzést, erre túl sokat kéne várnom... A gyerekholmikat milyen mosóporral mosod? A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy öblítőt ne használjunk, nővérem a Tomi Baba mosógéllel mos, az elején külön mosta a gyerekruhákat, de már nem, illetve ő öblítette is.

Ancsa te hogy pakolsz? Több csomag lesz, vagy egy nagyba teszel bele mindent, és azon belül lesz kis csomag? :lol: Kicsit bonyolultan tettem fel a kérdést... 8) :D

Pocaklakó én is benne vagyok a fb- csapatban, de ha lehet lehetne titkos? ... :oops:

Mmc jobbulást!!Ezek a fránya vírusok... Képzeld, nővérem védőnője mesélte, hogy van egy kismamája, aki épp az Nst-n várt, és jött egy kismama a kisgyerekével, aki épp bárányhimlős volt, és ott több kismama még nem volt, mindenki csak nézett, hogy mégis hogy lehet ez? Szegény nagyon megijedt, nehogy elkapja, el is jött, nem várta ki a sorát, inkább másnap visszament. Elhiszem, hogy megijedt, de nem értem, hogy nem lehetett volna valahogy megoldani,hogy az a kismama ne vigye oda a fertőző gyerekét, főleg ne kismamák közé...

Sandie nem tudtam, hogy nem ajánlott a torma fogyasztása. Nem ettem sokat, nem bírom az erőset, de jó tudni. Náthára nálunk a fokhagyma szokott használni, nem valami társaságbarát :lol: ,de annál hatásosabb. Jobbulást!

Nusildi nekem sem volt semmi panaszom, de több helyről is hallottam, hogy érdemes kérni a dokitól ilyen kenetvizsgálatot. Ezért csinált nekem. Én sem értem amúgy, hogy megy ez, volt olyan kismama, akinek minden hónapban csináltak ilyet. Mindjárt kinyomozom, hogy tudok privát üzenetet küldeni, és akkor a fogorvos elérhetőségeit már küldöm is.

Veronika nagyon örülök, hogy minden rendben. Borzasztó, hogy mennyire meg tudják ijeszteni a kismamákat, pedig minden rendben van. És ezután meg sem lehet igazán nyugodni, mert mindig ez lesz az emberben, hogy mi van, ha... De remélem, most már tényleg csak "unatkozni" fogsz a várandósság hátralévő felében!! :D

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

az elmúlt 2 napom igazán rossz hangulatban telt, nem tudom ti hogy vagytok vele, de én teljesen depis vagyok, talán az idő vagy a terhesség nehézségei vagy minden együtt, de magamat is nehezen viselem, párommal is összevesztem, Lottihoz sincs türelmem :(

Picur, ha nincs kaki 2-3-4 napig, az sem gond az anyatejes babáknál, ne aggódj! Nálunk anno ugyanez volt, Lotti otthon az első 3 napban nem kakilt, a doktornéni azt mondta, hogy ha a köv. napon sincs, adjunk neki popóba glicerines kúpot, de ezt hála nem kellett megtennünk, mert addigra beindult a dolog :)
Nagyon édes a kisfiad! És tök jó, hogy ennyi tejed van! Fejni én sem szeretettem, de néha kellett, ha már úgy éreztem, hogy kőkemény a cici és Lotti még aludt és valahogy volt bennem egy megnyugvás érzés, hogy van egy kis tej a hűtőben. Egyszer-kétszer jól is jött, pl. amikor begyulladt a fogam és el kellett mennünk, anyósom etette meg a lefejt tejjel Lottit, de amúgy ez elég ritka volt, kb. 5X evett cumisüvegből.
Nálunk Lotti az első egy hónapban csak rajtunk aludt :O Valszeg azért is tettük így ösztönösen, mert 1 hónappal ugye előbb született, de azért nem volt túl kényelmes, bár nagyon jó volt és megnyugtató, hogy ott volt, de amint az ágyába került, én is tudtam pihenni. De tök jó, hogy Álmos itt is ott is elvan :)

Veronika, de jó, hogy minden oké, hihetetlen, hogy mindenhol mást mondanak, dühítő is egyben! Én is kedden megyek a dokihoz, kíváncsi vagyok, így a 32. héten megvizsgál-e.

csicsi, nálam dettó olyanokat mozdul a baba a hasamban, hogy néha azt hiszem, fordul vagy mintha egy ablaktörlő mozogna bennem, "karcolja" a hasam belülről, na azt nagyon nem szeretem.
Locsolást én nem engedtem magamnak, még mindig nem bírom a parfumöket se, nemhogy a krasznajamoszkvát :D

FB - ott inkább chat jelleggel lehet írni, nekem ez marad a bázis, de néha megnézem ki mit írt, de azért nem tudok mindenhol ott lenni folyamatosan, valahogy ott nem is írnék igazán bizalmas dolgokat le...

mmc, sajnálom az antibiotikumos kezelést, de talán jobb túllenni rajta hamar és meggyógyulni.
Nyugi, biztos minden rendben, nekem most is nézett szívhangot a védőnő (érdekes, hogy Lottinál nem volt) és keresett össze-vissza és engem inkább idegesített és zavart, mint megnyugtatott. A babák meg elviekben a nap 90%-át átalusszák és már álmodnak is :) Az én babám mondjuk nem alszik semmit szerintem, mert egész nap rúg össze-vissza :/
Jobbulást!!!
Munkába vissza? Igen, volt róla szó, mindenki nagyon kész volt hogy elmegyek, főnök többször kérdezte, hogy van-e ikertestvérem, meg klónozni kéne stb. persze tényleg nagyon jó munkaerő vagyok, az az igazi balek, akire mindent rá lehet dobni, szóval visszavárnak, de persze keddtől jön a helyemre egy lány, aki kezdő és szegény kollégák nagyon félnek az elköv. 1-2 hónaptól, mire betanul... de persze mindenki pótolható, csak nem mindenki ugyanúgy és van, akit simán elfelejtesz és van, aki hiányzik egy csapatból, én az utóbbi vagyok minden nagyképűség nélkül mondhatom... de nagyon függ attól is, hogy amikor visszamennék lesz-e hely a fiókomban, vagy másikban, szóval ez a jövő zenéje.

A babakocsit nem vettük meg, nagyon fapados volt...
Na megyek, mert Lotti megfürdött, jó éjt mindenkinek!

Holnap folyt. látom még más is írt...
nusildi

Végre ide is eljutottam. A Húsvét kicsit kavarós volt, mert mi vidéken szoktuk tőlteni a nagycsaláddal, de ezt lefújtàk az idő miatt szerdán, amin nagyon kiakadtam,mert így maradhattam egyedül Bàlinttal, és semmi kaja nem volt itthon, így vásàrlás,majd főzés minden nap, pedig vártam már, hogy ott sokan leszünk és lesz segítségem napközben. Majd egy újabb kavarás csütök délután, hogy mégis menjünk. Mondtam én itt a 32.hétben egy 2évessel, meg egy férjjel, már nem vagyok ennyire rugalmas. Erre pénteken írtószarul voltam: már megfigyeltem a hótól "csak" bekeményedek, amit tudok orvosolni magnéziummal, de ha melegedik, na az írtó vacak, kikészül a gyomrom, így párom itthon maradt én meg egésznap feküdtem, és próbáltam túlélni az időt, így mondtam nem megyek sehova. Persze Anyum, aki most nincs túl vidám kedvében nagyon szomorú lett, merta bátyámék is lemondták, mert betegek lettek a gyerekek. Így szombaton kiugrottunk, még jó higy csak23km, de este jöttünk be. Így azóta itthon és kicsit fáradtan. Még jó higy holnap sima hét kezdődik, vissza a megszokotthoz. Olvastalak Titeket, de nem tudom már ki mit irt, így csak pár gondolat.
* barátnőmet is a szeme miatt császározták, ott a dokija azt mondta, hogy hozzon papírt a szemésztől, hogy mehet simán, a szemész meg nem vállaltam, de így tiszta sor volt.

Veronika: mindig megrémísztenek Téged ezzekkel az UHkal. Mostmár féllábon is ki kell húzni:)

Picur: nálunk is volt ilyen kaki gond, főleg amikor vegyestüzeléses lett Bálint. Nálunk bevált a fütdetés utáni torna, ahol szószerint kipréseltem belőlle. Meg ha már nagyon idegesített, akkor a krémes lázmérő, amit picit feldugtam, ezzel megingereltem, és már jött is, de mi egyszer bevetettük a fél glicerinkúpot. De be kell valljam valószínűleg a dolog, csak engem zavart. Ha sokat kell fejned, hidd el megéri egy elektromos fejőgép. Nekem ezek a lefejt tejek nagyon jól jöttek, amikor fogyni kezdett, pedig az elején nekem is sok volt. Meg engem megnyugtatott, hogyha elmegyek valahova, és valami miatt nem érek vissza időben, akkor aki ott van az meg tudja oldani. Én vettem egy Babymoov cumimelegítőt, írtó gyors, talán a kaphatók közül az egyik leggyorsabb, örökgaranciális, és még ma is abban melegítem a tápszerbek a vizet. Ezzel melegítettem fel a fagyasztott tejet.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!!!

Savariaa,a császárt még nem tudom pontosan ,hogy mikorra tervezik,azt mondták amikor mindenkinek jó! Meg ,hogy az altató orvossal is külön beszélnem kell,én ezt sem tudtam.
Annyit beszéltünk már azóta az orvossal ,hogy mit hogyan kéne,hogy most már tényleg azon a véleményen vagyok ,hogy a szemem épsége nagyon fontos,és vigyáznom kell rá,ugyan úgy ahogy a baba egészsége és épsége is. Babóca is úgy néz ki hogy,tökéletesen elvan farosan :D . Azt mondták 3 nappal előtte be kell feküdnöm,de azt nem tudom hogy miért. Aki szült már császárral esetleg segítene benne?
Apukát nálunk sem engedik be a császárra.Megvárhat a műtőajtóba, és neki adják majd először,ezt a lehetőséget kaptuk.
Amúgy nekem is kell igazolást vinnem a szemészetről.

Végre szoptatós hálóinget is sikerült vennem,igaz nem éppen csini :),de a célnak tökéletesen megfelel,és ez a lényeg.
Úgyhogy a 2 kórházi csomagot már csak be kell pakolni,össze van állítva. Remélem belefér :) !

Nekem a szülésznő írt egy listát hogy mit vigyek be,de eléggé furcsállok pár dolgot...pl: Minek vigyek lepedőt egy kórházba???
Amúgy az elég szerintetek ha a házassági a. kivonatból fénymásolatot viszek?

Remélem mindenkinek jól telt a húsvéti hétvége. Az időjárás szánalmas volt :( !
Olyan nehezen aludtan a hétvégén,se oldalt se ülve se háton sehogy sem jó.Fáj ,zsibbad ...minden! Szerintem az időjárás is befolyásol...és az ember kedve is rossz ilyenkor.

Picur , nagyon édes babátok van!!! :) Örülök,hogy minden a legnagyobb rendben megy.

Bozza hogy vagy? Miért nem jelentkezel? Remélem minden rendben van..!!!

Küldök képet a szobáról, és apával is bolondoztunk :D !

Kép

Kép

Kép
csalexandra
Sopron

Köszönöm mindenkinek, jól vagyunk, tegnap megjött az első "csomag", azóta csak úgy rakja a cuccot a pelusba. Védőnőt értesítettem, hogy nyugodjon meg. :) Pihenni tegnap nem nagyon sikerült, némi hascsikarással érkezett a cucc, úgyhogy 20 percenként felébredt, aztán hajnal háromkor beraktam magam mellé, mert kitakarózott és fázott. Reggel 8ig egyfolytában aludtunk, meg sem mozdult, sem ő, sem én... :) Ő is kicsit besárgult, így alapjáraton sokat alszik, de azért a kajára, teli pelusra felébred. Viszont képzeljétek az egyik mellbimbóm véraláfutásos lett egy pici helyen, és iszonyúan fáj, amikor rákap. Mit lehet ezzel csinálni? Nektek volt ilyen?

Ma voltunk először levegőzni, a szomszédság meg is csodált minket, jó volt kimozdulni 1 hét után. Itt ma hűvös van, süt a nap, de legalább nem esik és fúj. Tigi nagyon csípi a kisgazdit, szaglászgatja, és az orrával emelgeti a lábát, amikor odaguggolok vele mellé.

picuralmos

Szandi, nagyon cuki a szoba, kezdem irigyelni a babátokat, nagyon klassz helyre készülődik! Apás fotó jááááááájjj, de cuki! :)

Lányok, kitartást a végére, nemsokára ti is babázhattok, és talán már ez a valami, amit időjárásnak hívnak, megembereli magát, és normális tavasz jön végre... :)

picuralmos

Köszii Picur :D !!!!

A tavaszban én is nagyon bízom már!! :) Holnap reggeltől kezdődhet is ...:)

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra: azt nem tudom, hogy miért kell 3 nappal előtte bemenni, én aznap menten be, de ez magán kórház, de az államiba előtte egy nappal kell. Nálunk a műtőajtóban állt a Pàrom és elkisére Bálintot a vizsgálatokra. Kérdezz rá, hogy elég e a fénymásolat, mert nálunk 300 napnál nem idősebb házassági kivonat kell.

Picur: én ilyenkor beálltam a melegvíz alá és engedtem a mellemre a melegvizet, masszíroztam, majd géppel lefejtem. Mert olyan érzésem volt, hogy pang ott egy tejcsatornában a cucc. Ha nagyon fáj a mellbimbód, akkor próbáld meg bimbóvédővel. Én még kentem bimbóvédő krémmel is( Medela Purelan)

KépKép
KépKép
kat78

Csalexandra: az altatóorvossal minden műtét előtt kell beszélni. Ott derül ki, hogy spinális vagy altatás. Vérnyomást mér, allergiáriákra kérdez, meg elmeséli mi hogyan zajlik. Nekem ez egy megnyugtató beszélgetés volt.

KépKép
KépKép
kat78

Kat78, köszönöm az infókat!!

Kép
csalexandra
Sopron

Na folyt. köv., tegnap nem jött össze... "szépségnapot" tartottam, csak alap dolgok, de nekem már ez is luxus volt, pl. lábat borotválni, epilálni, hajat mosni :D Látszik, hogy ma megyek a nőgyógyászhoz :D Még vár rám egy borotválás tükörrel, de egyelőre nem tudom, hogy oldom meg, mert a hasamtól már tényleg semmit se látok :O

kat, sajnálom a kavarós Húsvétot, de már túl is vagy rajta :)
Reméljük már nem leszel rosszul, elviekben már nem lesz hó, vagyis remélem!

csalexandra, nagyon szép a babaszoba! Bolondozós kép is cuki. Nálunk ilyen nincs, valahogy tök furi, de még mindig úgy érzem, hogy egyedül vagyok a terhességemmel, Lottit érthető módon nem igazán érdekli, párom meg valahogy szintén csak úgy elmegy mellettem, ritka, hogy megfogja a hasamat, pedig Lottinál mindig beszélt hozzá... de sebaj, már megszoktam.
Akkor most már tuti császár lesz?
Lepedő a kórházba? :O Szerintem nem kell :) Nálunk amúgy volt egy érdekes helyzet, első nap véres lett az ágyneműm... hát az ucsó napon amikor hazamentem még mindig az a lepedő volt fent az ágyamon... de ha lett volna nálam lepedő se húztam volna fel :)

picur, gratula az első kakához meg a többihez, ami követte, remélem a védőnő most már jól tud aludni! :P
Véraláfutásos mellbimbóra nincs ötletem, nekem volt, hogy kirepedt, akkor mellbimbó védővel szoptattam, esetleg próbáld meg, hátha segít! Bár nekem azzal is fájt :(

Ma itthon vagyunk Lottikával, megyünk vásárolni, mászkálunk kicsit, bár az idő undorító és még nem jöttem ki teljesen a depis hangulatomból. Az éjszaka is rossz volt, nagyon sokszor nyomódott ki a gyerek a hasamban erősen, szélre, oldalra, és ettől kemény volt a hasam és alig bírtam megfordulni. Érezhető, hogy egyre kevesebb a helye.

Lányok, nektek szokott olyan lenni, mintha megszúrnának egy késsel vagy valamivel alulról, így hirtelen belenyilaló érzés? Mert nekem 2 napja előfordul és parázok ...

Na megyek, mert lassan indulunk, ez az első napom itthon, már nem is tudnék bemenni melózni, de azért még furi, jár még a mh-en az agyam...
nusildi

Ildi,
dokinak az also szurkat mindenkepp mondd, az a mehszaj!!
Remeljuk mostmar megvizsgal, mondd a nyilallast mindenkepp, meg emlekeztesd hogy Lotti a 35-ik hetre jott... mostmar tenyleg kellene neznie a mehszajat...

Kesobb irok bovebben remelhetoleg...

Kép

Kép
sz.veronika

Nusildi, a borotválás nekem sem megy már óriás tükör nélkül :D és még abba is bezavar a pocak :D !!!
Nálam is van szurkálós érzés,mondjuk amikor megvizsgált a doki azt mondta még zárt minden ,és rendben van,de a szurka így sem múlt el.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
tükör nélküli alsó borotválásra tudom ajánlani a Férjek segítségét, nálunk legalábbis működik, persze utána "természetben" jól meg kell hálálni :wink:
Hiába no, mindennek ára van :wink:
Később még jövök én is, mert a múltkor megkezdett írásomat sem tudtam befejezni, mindennel elmaradtam a húsvéti vendéglátás meg a babaruhák rendezése miatt :shock:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Remélem, mindenkinek jól telt a hétvége.

Nálunk is eltelt a húsvét, plusz Máté tegnap volt 2 éves, így igen zsúfolt volt a három nap.
Ma voltam vele 2 éves státusz vizsgálaton. Amíg várakoztunk, érkezett egy roma család, a picinek nagyon csúnyán el van torzulva az arca, súlyos fejlődési rendellenességgel született. Arról beszéltek, hogy kinél mit okoz a kábítószer. Az anyuka azon háborgott, hogy bezzeg egy másik anyuka végig szúrta magát a terhessége alatt, és semmi baja a babájának. Kicsit kiakadtam.

Picúr nagyon édes a pici, de jó már nektek. Olyan jó érzés, amikor ott szuszog a nyakunkba. Ilyen kaki gond nekünk is volt, mi is masszírozással, tornával , végső esetben a lázmérővel oldottuk meg a dolgot. Az jó, hogy van tejcsi. A fájós bimbóra az is jó, hogyha szopi után bekened anyatejjel, és hagyod levegőzni. Ezen kívül vannak még bimbóvédő krémek, nekem dm-es volt. Ezt is hagyni kell rászáradni, és ha jól emlékszem, nem kell lemosni sem a következő szopi előtt. Én Kristófnál emlékszem, pár nap után a falat kapartam etetés közben, és sírtam, annyira fájt, pedig elég jól bírom a fájdalmat.

Veronika sajnálom, hogy már megint jól rád ijesztettek. A magzati diagnosztikai központ nagyon jó, örülök, hogy ott viszont megnyugtattak, és nincs semmi gond. Most már maradjon is így erre a pár hétre.

Alexandra Kristófom is faros volt, ezért az első szülés nekem is császár volt. A szemem nekem is rossz, de csak 2.5 mínuszos, így még szülhetek természetes úton, persze ha más nem indokolja a császárt.

Mmc hogy vagy? gyógyulsz már? Nagyon vacak tud lenni egy betegség, főleg így pocakosan. Én csak az az állandó orrdugulással küzdök, de ez is sok.

Picur a kispárnát az orvosom is javasolta! Vittem is Máténál is, most sem fogom itthon hagyni.

Savariaa azt hiszem, kétfelé pakolok, lesz egy szülőszobás és a nagyobb kórházi csomag. Ebbe teszem majd a pelusokat is, a babásat és a mamásat is. A baba holmija lesz a harmadik, de azt majd apa behozza, ha jöhetünk haza.

Kat sajnálom, hogy nem úgysikerült a hétvége, ahogy tervezted, de ez is elmúlt. Remélem, szombat óta tudtál eleget pihenni.

Alexandra jók a képek, a szobás is, és a pocakos is!

Nusildi a karbantartás nálam is csak tükörrel megy. Apa már többször felajánlotta a segítségét, de a gyerekek miatt kénytelen vagyok megoldani ezt magamnak, nem tudom megvárni, hogy ők elaludjanak, mert addig én is kidőlök.

Szombaton voltam az orvosomnál, babával minden rendben Így, a 31. héten BPD: 78 mm, HC: 289mm, FL: 62 mm, AC: 260 mm, becsült súly: 1680 gr. Megnézte a császáros hegvastagságot is, 5,5 mm. Azt mondta, ha így marad, szülhetek most is természetesen.

Viszont a szeméremtestem valószínű viszeres, így mennem kell az angiológiára. Kíváncsi vagyok, tudnak-e ezzel kezdeni valamit. Tud fájni, főleg, ha sokat vagyok talpon.
ancsa06

Köszi az infókat a mellbimbó-fájással kapcsolatban. Én is hagyok rajta tejet, sokszor meg khmmm.... egy szál csöcsben flangálok itthon, Apa nagy örömére. :) Már nem keményedik be szoptatás előtt, ha igen, meleg só, illetve forró zuhany alatti masszázs segít. Egész jól belejövök a végén! :) A krém nem árt a gyereknek? Mégis csak kemikália, vagy túlparázom? Szerencsére továbbra is remekül alakulnak a dolgok, Picur nagyon ügyesen szopizik, már visszahízta a születési súlyát. Néha van egy kis nyűgösség, de ennyi bőven belefér. Éjjel három óránként ébred enni, aztán szundi tovább. Délután együtt aludtunk egy órát, húúúú, de jól esett!

Borotválás... Én az utolsót már krémmel végeztem, mert féltem, hogy megvágom magam, az meg nem hiányzott a gátmetszés előtt. A gátam fájdogál, kenegetem körömvirág krémmel, van egy öltésem, ami nem akar engedni, de már istenes az első két-három naphoz képest.

Nusildi nem vagy egyedül, mi itt vagyunk ám! Tudom nem olyan, de talán számít egy kicsit! ;)

Ancsa, én egyetlen dologért fohászkodtam, hogy ne kerüljek romával egy szobába (szerencsére ez is összejött, nagyon jó fej szobatársaim voltak). Ezeknek semmi sem szent. Komolyan. Nem szoktam ilyet mondani, de undorító egy népség.

Angiológia? Mit tudnak ilyen esetben tenni? Ez nem múlik el? És nem lesz gond az erőlködéskor?

Szurkálás: nekem is volt rendszeresen az utolsó két hétben, néha meg kellett állnom menet közben. Nekem azt mondták, hogy ez már a baba, dolgozza magát lefelé, teljesen normális dolog (gondolom az eltelt hetek számának függvényében).

Lepedőn megakadtam én is. Nálunk akárhányszor cseréltek ágyneműt, ha kértük. Én is eláztattam egyet, szó nélkül azonnal cserélték. A szülés alatt három lepedőt és egy takarót fogyasztottam el... :oops:

picuralmos

Na megjöttem a dokitól, képzeljétek, nem volt vizsgálat :O Nem bántam, de mégis... nincs persze semmi bajom, ez tény, néha keményedek, de az is ritka, a nyilalás amit írtam csak 2 napig volt és csak kb. 3-4X éreztem, de nem vészesen, szóval Veronika, remélem nem nyílik semmi... a baba 2 kiló :) A doki azt mondta, hogy a 36. hétig bent kell tartani, köszi :roll: Akár fejen állva is :D Amúgy jó fej, nem paráztat, de remélem minden oké tényleg! 3 hét múlva NST-CTG és vizsgálat, azt mondta, hogy akkor van hüvelytenyészet, így lesz vizsgálat akkor már tényleg.
Ja, és már lent van a feje, eléggé lent :O Szóval lehet szülni :)
Ma amúgy elég ramatyul vagyok, gyomorégés és hányinger du-ra :(

Picur, köszi, tudom, hogy itt vagytok és ez tényleg jó nekem! :)
Milyen krémre gondolsz ami árt a babának, mellre való? Szuper ügyesek vagytok szopival meg mindennel!
Én az Uzsokiban anno 4 ágyasban voltam és volt egy roma anyuka második babával, de ő nem volt vészes, nem az a tanult roma, de nem is a balhézós.

Bocsi, hogy csak ennyi, de most megyek eldőlni, próbálok most már nagyon sokat pihenni, ha már itthon vagyok :)

Kép

Kép
nusildi

Igen Ildi, a mellkrémre gondoltam. :)

picuralmos

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, már jobban vagyok. Igaz az antibiotikumtól hasmenésem van a probiotikumok ellenére, de ez már a legkevesebb.

Savariaa,
jó hogy leírtad a szülés közbeni antibiotikum adását, mert anno magyarázott valamit erről az orvosom, de már elfelejtettem.

Durva a bárányhimlős történeted. Én a múltkor Lizával a gyerekorvosnál voltam. A fertőző elkülönítőbe bement egy anyuka a kisfiával ( az utcáról külön nyílik ennek az ajtaja), majd egy idő után átjöttek a sima betegrendelésre és elmentek wc-re és aztán újra vissza az elkülönítőbe. Azt hittem rosszul látok. :shock: Nem tudom, hogy az elkülönítőben van-e külön wc, de vagy a rendszer nagyon hülye vagy az anyuka volt az.

Kat,
hogy van anyukád és a nagymamád?
Vigyázz magadra, mert a hétvégére ismét melegedést mondanak. Mondjuk én személy szerint már nem bánnám. De jó lenne már pl. bebújós cipőt hordani.

Csalexandra,
a házassági anyakönyvi kivonatról kérdezd meg a kórházat, mert mindenhol mást fogadnak el. A SOTE1-en elég bemutatni az eredetit és nem is a szüléskor kell, hanem a gyerek papírjainak intézésekor.
Nagyon szép a babaszoba, mi még sehol sem tartunk, azt sem tudom, hogyan fogom átrendezni gyerekszobát, hogy elférjen benne 2 kiságy.

Nusildi,
amit leírtál szépségnap gyanánt az felér egy fittness órával is. :)
Sajnálom, hogy egyedül érzed magad, de hidd el nem vagy egyedül. Ha van kedved akkor találkozhatsz is velünk.
Nekem fura, hogy nem vizsgál a dokid, főleg úgy hogy Lotti a 35.hétre született! Nem kérdeztél rá, hogy ez miért van? Én biztos megkérdezném!!
Gyomorégést sajnálom, nekem is egyre többet van. Állítólag a 35.hétig nő a méh egészen a szegycsontig és utána kezd el lejjebb ereszkedni a pocak és akkor már jobban kap az ember levegőt is, plusz a gyomorégés is csökken.

Ancsa,
visszér :(
Így utólag is boldog születésnapot Máténak ! Április 1? :-) Bozzának nem akkor van a szülinapja?
Tényleg Bozza merre vagy ? Mi van veletek?

Picur,
a félmeztelenül járás jó lehet csak meg ne fázz. Neked nem folyik annyira a tej, hogy tudsz melltartóbetét nélkül mászkálni? Nekem az elején volt olyan, hogy szoptatásonként cserélni kellett, mert már szinte átázott a betét. Az éjszakáitokhoz külön gratula, csak tartsa meg Álmos ezt a jó szokását!!

Kép
Kép
mmc

Kat, ezt a mellkrémet hol lehet kapni? Ez a francos véraláfutás nem akar javulni. Van itthon aloe vera növényem, már annak a levével kenegetem (tuti természetes anyag :)), de ugye a minden második szopinál rá kerül a sor, nincs ideje túlzottan regenerálódni... :?

Mmc, háááát, volt már, hogy "elcsöppentem", meg olyan is, hogy az egyiken a gyerek volt, a másikból meg csordogált. Nem teljesen vagyok félmeztelen, melegítőfelső kinyitva azért rajtam van ilyenkor, csak a cici van kint. Reméljük, hogy Picur a jó alvókáját megtartja, ha ez örökletes, akkor tuti, mert Apa is és én is bárhol bármennyit képesek vagyunk aludni. :)

Savariaa, alapvetően felelőtlen dolog beteg gyereket közösségbe vinni, viszont van, hogy egyszerűen nem tudja kire hagyni amíg ő orvosnál van. Mit tud ilyenkor tenni az ember? Persze ezt magyarázza meg annak, aki még nem volt bárányhimlős. Pláne kismamának... :?

Kat, Bozza, Sandie hol/hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok!

Tegnap nagyon megijedtem, itthon voltunk és olyan rosszul lettem, levert a víz, hányingerem lett, és majdnem elájultam. Szóltam a férjemnek, hogy rosszul vagyok, felkísért a fürdőbe, térdepeltem a wc fölött (ne ez is megvolt, felavattam az új házban a wc-t) , szerencsére nem hánytam, de 10 perc kellett, mire újra rendbe jöttem. Nem tudom, mitől lehetett, de nagyon megijedtem. Előtte ettem csokit, így a vércukrom nem lehetett, ma nem is megyek sehova, és holnap sem, lehet hogy már nem bírom a megszokott tempót... Másnak volt ilyen tapasztalata? És neki is álltam kimosni a textilpelenkákat, és összerakni a kórházi csomagot, mert tényleg csak tolom magam előtt, és sosem leszek így kész.

Nusildi biztos az időjárás miatt vagy rossz kedvű, de ez érthető is, kedvem sincs kinézni az ablakon... minden nap azt remélem, hogy mire reggel felébredek, már hátágra süt a nap, erre vagy a hó esik vagy az eső... Én is mindig nagyon rákészülők a nőgyógyászra, a barátnőimmel csak úgy hívjuk, hogy szemöldökszedés, mert amikor mentem, mindig írtam, hogy még azt is ki akarom szedni, ők meg röhögtek, hogy azt tuti nem nézi meg a doki, na azóta a készülődést csak szemöldökszedésnek hívjuk. :lol: Kis tükröm nincs, de azt hiszem, be kell szereznem... Nem is értem a dokidat, miért nem vizsgál meg. Engem manuálisan is megvizsgál a múltkor volt hasi és hüvelyi Uh-is, hogy megnézze, milyen a méhszáj pontosan. Mondjuk én mondtam neki, hogy sokat keményedek, és mondta is, hogy menjünk biztosra, inkább több módon is ellenőriz.

Kat akkor nem volt egyszerű a hosszú hétvége. Most már jobban vagy? Ezek a hülye frontok, és az a rossz, hogy szinte folyamatosan jönnek-mennek, valamelyik műsorban mondták, hogy ez az egyik legfrontosabb év.... hát szuper, mondhatom, jó kilátások... :(

Csalexandra szerintem is a szemed épsége a legfontosabb. Ha jól tudom, általában a császárt a tervezett szülés előtt szokták 1 héttel, de ezt is kórháza válogatja. Barátnőmet megkérdezték, hogy azon a héten melyik nap szeretne szülni, van-e valami évforduló vagy hasonló, de mondta, hogy ő ebben nem szeretne dönteni, döntsenek az orvosok. Reggel kellett befeküdnie, másnap reggelre volt kiírva, de este elfolyt a magzatvíz, így végül sem ő sem a dokik nem döntöttek, hanem a kisfia. :D
Gyönyörű a gyerekszoba, nekem is iparkodnom kell már... le vagyok maradva.

Picur örülök, hogy meglátogatott titeket a kaki manó, remélem most már nem is megy el. :lol: Örülök, hogy Tigi is jól fogadta az új gazdiját, nyugodt kutya. És amikor sétálni mentek, őt is viszitek magatokkal?

Ancsa te jó ég, milyen emberek vannak... a múltkor mikor mentem a dokihoz a kórházba, volt kismama aki ott bagózott a kórház előtt... jajj ilyenkor azért jól meg tudnám csapkodni, hogy észhez térjen... :evil: :evil: :evil: Milyen felelőtlen emberek vannak, miért vállal az ilyen gyereket? És aki meg vágyik rá, és mindent megtesz, azoknak meg sokszor nem sikerül... hát nagyon szomorú dolog.
A nővérem nekem azt tanácsolta, hogy azt a ruhát, amibe majd Bátort haza szeretnénk hozni, azt előző nap hozza be a férjem, vagy tegyem be a csomagba, hisz nagy helyet nem foglal, mert már reggel abba kell öltöztetni a babát, és nehogy arra kelljen várni, hogy mikor ér be a kispapa. Legalábbis én így tervezem. A hordozót úgy is akkor hozza be, de a ruhát nem.

Mmc nekem hasmenésem van szinte az egész terhesség alatt. A múltkor rá is kérdeztem a dokit, hogy baj-e, de azt mondta, hogy ezt a terhesség okozza, ezzel nem lehet mit csinálni. Hát mondjuk jobb, mint a székrekedés, de azért tud kellemetlen is lenni. Továbbra is jobbulást!!

Kép
savariaa
Érd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: