A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

ok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:02-kor.

Kép
Kép
irina

Csilla,akkor nehogy megszülj ápr. 8-a előtt :) :) hívlak majd és egyeztessünk jó? mert szerintem aznap is csavarogni fogok :) :)

KépKép
viranka

Verus, hát nem is szeretnék megszülni előtte. Örülnék, ha aznap tudnánk talizni.

Kép
Kép
irina

Esküszöm, az utolsó (de az első két bekezdés már önmagában megérte, a többi meg csak simán hajmeresztő):
http://czegledy.blogin.hu/2013/03/16/pi ... l-hazudik/

Amúgy kinél mi újság? Mi ebéd utáni pihenésben vagyunk. Gyönyörű napsütés, csak a szél metsző. Házimunka, játék és filmfeliratozás jegyében telik az idő. 8)

Kép
Kép
irina

Hahó? :roll:

Kép
Kép
irina

Mi hazaertunk, de mivel hajnal 5 ota uton voltunk... Kicsit megfaradtunk. Csajok agyban. :-) en is alszok lassan..holnap indul a mandula.

KépKép
kaqk
Debrecen

Bocs, hogy eltűntem. Vagy rokonok voltak itt, vagy Rugó ült a gépemnél.
Holnap benézek. Délelőtt az orvoshoz kell visszamenni, délután jön velem Rugó Bösz-be, nem tudom hová tenni :lol:
Itt minden rendben.
Dolgozom, de később filmet is tudunk nézni.

Kép
vindolanda

Kaqk, örülök, hogy hazaértetek, jó pihenést!

Vindo, jó logisztikázást holnapra! Örülök, h Rugó jól van :-)

Mi is mindjárt pihenünk. Ádi lefekvés előtt a páros és páratlan számokról akart beszélgetni, nagy izgalomba jött tőle. :wink:

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
irina

Irina: köszi :-) Ádi és a számok..:-) Emma minden este ír! le kell írni neki amit szeretne, és másolja..:-)

Ma babatornán voltunk, holnap bölcsibe megyünk Dalmával ( csana) kíváncsi vagyok mit szól hozzá? heti 2 délelőtt menne.

kipróbáljuk, aztán szeptembertől meg bölcsibe...

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó, az orvost megjártuk, most indulunk Bösz-be. Este benézek :D :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok :) Itt szállingózik a hó :evil: :roll:
M-t tegnap rábeszéltem menjen suliba,ma úgyse nagyon tudnánk sehova elmenni,szinte minden zárva(múzeum) szabadtéren meg megfagynánk :) kb. fél óra alatt megcsinálta tegnap késő du.(miután hazajöttek) a leckéjét :) persze ösztönző hatású volt az is h. közben kötöttem a sapkáját :) versenyeztünk :) Ő nyert :) estére a sapi is elkészült :)
Ma meg elmentünk R-val vásárolni :) azt nem kaptunk amit Ő szeretett volna :( de vettem 2 szandált ( B+ magamnak) darabját 690,- ért + sportcipőt 1990,-ért :) könyvesboltba is beugrottunk,játékboltban is vásároltunk :) kihasználtuk a szabadidőt :)

izgalmas dolog a számok és betűk világa :)

:arrow: kaméleont és aztán sünit horgolni :)

KépKép
viranka

Vera, de jó napod volt! :-)

verseny: :-)

olyan jókat készítesz!

megyek keletem a kiscsajt, aztán bevásárlás!

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma szerelmes az egyik ovis társába aki Ronaldo, és Messi rajongó.....igy egy Messi mezt hoztunk neki ajándékba...volt olyan boldog..abban akart aludni..:-) de nem ...cserébe ma azt vette rá a ruhájára az oviba..meg sztem a egész héten..:-) persze kaptak Hello kitty-t is, de a mez volt a nyerőbb..:-) Lányt még nem láttam ilyen kis "foci fun" nak..de a szerelem..:-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó,
ma munkanap, de majd benézek.
Hétkor hozzák a fát, Rugó már hat óta fenn van, izgatott :D :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Kaqk, bejött a babatorna és a csana Dalmának? És neked? Megcsodáltam Emmát a fb-on a Messi-pólóban, nagyon édes. :-) Hát a szerelem, az nagy piros bálterem. :-D

Verus, éééééééés igen, van férfi, akivel ezek szerint lehet vásárolni :-) Jókat vettetek jó áron.

Vindo, doki mit mondott Rugiról? Szép fát hoztak, remélem, vagy szépen rendezték el, ha már Rugó is nézte az ablakból! :-)

Itt a szokásos, Ádi csak a nyusziról tud beszélni (egész pontosan arról, mit hoz neki a nyúl, akivel úgy beszélget, hogy felkiabál az égbe, bár korábban inkább rajzolt neki vagy levelet írt, de ez így, gondolom, energiakímélőbb). Természetesen amit ledílelt a nyuszival, az hiánycikk, úgyhogy mást szereztem neki, amitől hasonló sikert várunk. Csak pórul ne járjunk... :lol:

Hát nem tudom, a sokadik teli torokból ordító kisbabát viszik el ma az ablak alatt -- remélem, ez nem valami jel akar lenni. 8)

Kép
Kép
irina

Na, beigazítottam a vonalzómat az eredeti (menzesz szerinti) dátumra.

Kép
Kép
irina

Hahó :D

Bocs az eltűnésért.

Rugónak semmi baja nem volt már tegnapra. Viszont a rendelőben több mint egy órát ültünk, és szerintem ott benyakalhatott valamit, mert tegnap reggelre megint folyt az orra. Azért más tünete nem volt, ment is óvodába. Aztán délelőttre rendeződött a helyzet, most semmi baja.
Nagy volt az öröm a csoportban, már vagy kilenc napja nem volt óvodában, hiányzott neki.

Hát, a fák szépek, de most egy csomó ideig hasogatás meg fűrészelés lesz, szóval kupi lesz az udvaron :x
De R. nagyon örül neki, gyakran kimegy, és megcsodálja. Kiskora óta eseményszámba megy, mikor a fa az udvaron van.

Tegnap elég jól haladtam a dolgaimmal, de még mára van pár elintéznivalóm, és tanítok is.
Csütörtökön egy konfira kell mennem,meg romológia órák lesznek, pénteken megint Pápán leszek egy konfin, az egész napos program lesz. Hétfőn kezdek a BTK-n, utána kicsit jobb lesz a helyzet.

MOst csak ennyi, de majd benézek.

Húsvét - nálunk az nem ajándékozós ünnep.
De már készül rá, hogy az óvónéniket meglocsolja.
Kedvenc locsolóverse, erre én tanítottam:

Sivatagban megy a teve,
meglocsollak, he-he, he-he.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, ez eddig az egyik legjobb locsolóvers, amit hallottam. Saját költés? :lol:
Ja, nekem is kedvenc műfajom a gyógyult-gyerekkel-vissza-a-rendelőbe :?
A húsvét nálunk sem volt ajándékozós egy-két évvel ezelőttig, amióta minden rokon úgy értelmezte (a saját eddig nem-ajándékozósak is), hogy hát legyen az. Így valami kisebb dolgot kap a csokinyulak mellé. Mondjuk Ádi szegénykém nehezen viseli azt a végtelen űrt, ami a karácsony és a szeptemberi szülinapja között van 8)
Nálunk jövő héttől ovis tavaszi szünet, egy teljes hét a nev. nélküli munkanappal. Természetesen nekem az elejére esik konferencia, orvosi vizsgálat. Nem szeretem az állandó szüneteket (most volt 3 napos hétvége), szenved tőle, akinek dolgoznia kell (merthogy mindig kell, a szüneteknek ritkán van közük a munkaszabadságokhoz), szenved a gyerek az unalomtól, ha nincsenek programok (nálunk már nem nagy vonulós ünnep a húsvét /meg a karácsony sem/, mert minden nagyszülő budapesti, plusz ugye most kb. annyi a mozgásmaximum, hogy egy kisebb séta meg üldögélés egész nap, és így játsszak egy mozgékony 5,5 évessel...).
Szerintem összeszerelem a kiságyat (megnéztem, nem kell hozzá erőművésznek lenni), nem bírok magammal. :wink:
Este majd teszek óriáspocakképet amoda, de meg kell várnom hozzá S. gépét.

Kép
Kép
irina

Hát valamiért nem mozdult a vonalzón a kutyus, pedig már 34+1!

Kép
Kép
irina

Oh yeah, frissült!
Megyek szerelni.

Kép
Kép
irina

Nem saját, ilyen tökéleteset nekem semmi esélyem nem lenne írni. A nagyobbik bátyám locsolt ezzel rendszeresen :wink:

Értem az ajándékozást.

A névnapot nálunk ezt az űrt betöltötte.

Hú, a szünetről el is felejtkeztem. Nálunk nincs tavaszi szünet, lövésem sincs, mit csinálok Rugóval :roll:

Még nyomtatok, aztán majd indulok haza fél négykor.

Megy a szerelés?

Kép
vindolanda

Vindo, hát nem biztos, h minden oviban lesz ilyen vagy ennyi szünet, nálunk van.
Jó sok dolgod lesz akkor a héten is...
Igen, köszi, az ágyat összeszereltem, egyszerű volt és klassz, stabil ágya lett a babának. Ádiétól sztrókot kaptunk, fél napig szereltük ketten, instabil volt, állandóan besípolt a légzésriasztó, mert nem tömör volt az alaplapja, szóval csak a gond volt vele. Ja és max. 14 kg-ig szavatolták a belerakható súlyt. :roll:
Kicsit még összepakoltam a gyerekszobát, hogy férjünk. Ez a pakolászás szerintem 4 fővel már állandó napi órás program lesz :? mármint a folyamatos kidobálása és selejtezése a gyerekek (és felnőttek) által hazahordott dolgoknak. De inkább ez, mint hogy állandóan kupi legyen vagy komoly helyeket kelljen szekrényeknek beáldozni. Mondom én ugye, a könyvhalmozó. :shock:

Kép
Kép
irina

Ja, a névnap necces nálunk, mert vagy közvetlenül a szülinapjánál van a napja, vagy karácsonykor. Ezt kifogta.

Kép
Kép
irina

pocakkép odaát. a szívetekhez fogtok kapni! :lol:

Kép
Kép
irina

Nem is kaptam a szívemhez, szerintem tök normális méretű, formájú stb. hasad van :wink:

Éljen az összeszerelt ágy.

Igen, a héten minden nap megyek, és sajna a jövő hét is ilyen lesz. Közben megnéztük az ovis szünet dátumát, még megy a logisztikázás, három napot kellene valahogyan megoldanunk :roll:

Holnap csak este hétkor végzek Böszben, de G. meg R. kijön értem kocsival.

Névnap - ez tényleg rosszul jött ki akkor :roll:
Nekünk három dátumból kellett választani, a március légüres térben volt, ezért esett erre a választásunk.

Alvás, mert holnap is mennem kell :x :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie????

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo, köszi, ez tényleg megnyugtat.
Hogy bírod ezt a sok mindent lelkileg? Nekem amikor borzasztó sűrű volt az élet, rendszeresen mindenféle légúti bajaim lettek, pl. 2011 őszén, amikor egyszerre voltunk betegek magas lázzal.

Hát éjjel rendesen begörcsölt a bal lábizmom a vádlimban, mindig a bal, és nagyon fájt. 10 perce dörzsöltem, közben a másik oldalam teljesen el volt zsibbadva, át akartam fordulni, hát újra begörcsölt. Na erre már elbőgtem magam. Közben min. 375 mg magnéziumot iszom naponta (és azt is a 37. héttől abba kéne hagyni...). Nem tudom, még mit tehetnék.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 15:03-kor.

Kép
Kép
irina

Maggie, Kaqk, többiek???

Kép
Kép
irina

Sziasztok :)

Irina igyál calciumot, nekem orvos javasolta és bevált.
szerintem így a 35. héten már behúzhatnád a kéziféket és jócskán visszavehetnéd a tempót :roll:
fotó a kiságyról?

Vindo jó kis vers :lol:
most Gergővel is próbálunk tanulni egyet, de nem hajlandó visszamondani :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, köszi!!! Akkor lehet, hogy eddig nem jót ittam? Vagy jót, csak Ca-t is kellett volna?
Tempó: tényleg nem viszem túlzásba magam, inkább csak reflektálgatok itt, mert annyira ráérek :lol:
Ádit én viszem reggelente az oviba, néha még veszek ezt-azt, de aztán általában tényleg itthon ülök a gép előtt, ennyi. Tudod, a házimunka meg sosem volt a szívem csücske, redukálom, amennyire lehet.
Kiságyról lesz fotó, este felrakom. Bár nincsen még "felöltöztetve" rendesen, de az alapcuccok (matrac, lepedő, fejvédő) megvannak hozzá.

Milyen verset tanultok Gergőkével? :-)

Kép
Kép
irina

Móni, jobban vagy amúgy?

Kép
Kép
irina

Értem :D
mondjuk az ágy összerakás nem épp pihentető dolog, de én is állandóan zizegtem 8)
kicsit jobban vagyok, nemrég ittam megint neocitránt, a fejem is kevésbé fáj.
A ca mehet a mg-al együtt.
Orvos és patikus is mondta.

a vers az egyszerű:
"Rózsa, rózsa szép virágszál,
Szálló szélben hajladozzál.
Napsütésben nyiladozzál,
Meglocsollak, illatozzál."

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ez nagyon szép locsolóvers, édes lehet, ahogy Gergőke mondja :-)
Köszi, akkor nyomom a kalciumot is.
Igen, van egyfajta kényszerem a pakolásra (alapból, nem terhesen is), de most aztán különösen.
Kicsit próbálj pihenni is, bár nyilván nem egyszerű az örökmozgód mellett. 8)

Kép
Kép
irina

Hát épp ez az, hogy nem mondja. Édesen meghallgatja, naponta többször kéri, hogy mondjam el neki, de egyszerűen nem hajlandó mondani :? Annyit szokott csak, hogy illatozzál :roll: :D
Ma egész nyugodt amúgy (kop-kop-kop) legózik a szönyegen, így tudok pihenni.
Mondjuk össze kéne szedni magam és a húsvéti locsolóknak a bonbonos dobozokat bevonni valami szép papírral majd megcsinálni a bonbonokat is, de valahogy nem megy :oops: :D
inkább tervezgetem, hogy milyen módon díszítsem a házszámot majd (tűzzománcból fogom csinálni) meg fessem-e a margarétát a kitűzőre vagy épp vágjam-e ki a margarétát és úgy csináljam meg :roll: Micsoda nagy dilemmák :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Illatozzál 8) végül is ez a legfontosabb része a versnek!

Jó kis dilemmák ezek szerintem :-)

Csinálok vmi ebédet :arrow:

Kép
Kép
irina

Csilla: Mg+Ca együtt igyad :) :) még Én is úgy tanultam

:arrow: munkaszakkörre :)

KépKép
viranka

Verus, köszi szépen! :-)

Kép
Kép
irina

Halihó!

:oops: Ó, bocsánat, csak úgy elteltek a napok. :oops: Egyébként minden rendben velünk.

Mónikám, jobbulást.

Irina, mindjárt megnézem a képet. :wink: :lol:

Hehe, most a suliban én is locsolóverset tanítanék a fiúknak. :lol: Itthon esélyem sincs. Szerintem Bercó nem akar majd verset mondani. Amúgy meg utálom ezt az ünnepet.

Ajándék. Hát, mi sem szoktunk, de most elgondolkodtam. Nyílt egy lego bolt, ott vettünk hétfőn Bercónak figurákat, és még szeretne párat. Lehet, hogy kap majd egyet.
dmaggie

Maggie, halihó! :-)
Miért nem szereted a húsvétot? (A locsolást mondjuk én sem komálom, bár amióta Ádi van, még ez a szokás is kapott némi bájt.)
Ádi is vmi SW-figurát kap. Nagyvonalú elképzelései voltak, de ezek kb. 3-4 napig szoktak max. életbevágóan fontosak lenni számára, kivárom, amíg elmúlik.
Itt rossz idő van, a fiúk szerint hideg, ernyőszéttépős szél, szakadó eső. :roll:

Kép
Kép
irina

Pont a locsolkodást nem bírom benne, mindig fejfájást kapok.

Itt egyelőre csak eső van, kíváncsi leszek a holnapra, ide riasztást adtak ki. :roll:

Vindo, jövő héten csüt.-től itthon leszünk, ha gondolod, hozhatod Rugót. :lol:
Húsvét után, kedden még tart a szünet, de szerdától már dolgozunk megint.

Hú a hétvégénk nem lesz semmi. Holnap suli, szombaton suli, vasárnap disznótor.
dmaggie

Maggie-m, hát igen, a locsolkodáshoz tényleg nem passzol a migrénre hajlamos fejünk. Már volt, hogy elővettem a sprémet vagy a parfümömet és a kezébe nyomtam a locsolni szándékozónak. Vagy készüljön szódával/vízzel. :lol:
Jó zsúfolt napjaid lesznek!

Kép
Kép
irina

Háh, sikerült kifújnom két tojást, az oviba kell vinni. Hihetetlenül büszke vagyok. :lol:

Kép
Kép
irina

Irina, nálunk tegnap este ment ez a projekt. Apa igen kipirosodott, mire teljesítette. A fiúk meg rántottát kaptak vacsorára. :lol:

Saját parfümmel locsolkodás: amikor Bercó kicsi volt, akkor tudtam ezt megcsinálni. De néhány elvetemült még akkor sem volt rám tekintettel. :lol:
dmaggie

A tojás kifújása komoly munka, nem egyszerű.
dmaggie

Maggie, hát akkor parókát kell feltenni a pacsulizás miatt, jobbat nem tudok :lol: pedig a kellemes illatú kisparfümmel locsolásban szerintem van ráció meg igény is rá, próbálom a fiúkat errefelé terelni.
Jó ég, A-nek hány tojást kellett kifújnia? Igaz, én elég nagy lyukat csináltam, nehogy fulladozzam...
Ha jól látom, akkor nálatok is kb. uannyi lesz az ovis tavaszi szünet, mint nálunk, csak itt még egy nev. nélk. m.napot is hozzácsaptak (szokás szerint). :roll:

Kép
Kép
irina

:lol: :lol: Kettő kellet az oviba, én a biztonság kedvéért azt mondtam, legyen négy. :lol: A rántotta többi részét a hagyományos módon készítettem elő. :wink: :lol:

Jaj, én nagyon várom a szünetet, már igazán ránk fér. Az előző, hosszú hétvége is jól esett.

Én is igyekszem mini parfümöt venni a fiúknak, pontosabban már pár éve megvettem, azóta azt használják. :lol:
dmaggie

Maggie, akkor csak túléljük vhogy a húsvétot 8)
Pihenj ma azért, ha holnap már suli!

Kép
Kép
irina

Vindo, csak szólok, G. Oldman és az ő kezei ma 55 évesek! :lol:

Kép
Kép
irina

Jelentem, pihentem. :lol: Majdnem el is aludtam.

Hülye idő van, esik a hó. :twisted:
dmaggie

Halihó!

Én már fent vagyok, hamarosan főzök, mert utána suliba megyek.

Tegnapi jó hír: készül az átsorolásom. :lol:
dmaggie

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: