A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Nagyon csendesek vagytok ma!

Picur egyben vagytok még?

Mindenki élvezi a napsütést?

Mi sehogy nem tudunk kikeveredni ebből a náthából, ráadásul most már Máté is beteg, fáj a füle, megint antibiotikumot kap. Már nagyon elegem van ebből a sok betegségből, és most néztem, hogy még a jövőhétre is mondanak havat!

Savaria én ultrahang szerint egy héttel fiatalabb vagyok, csak nem írtam át a vonalzót. Ettől még könnyen lehet, hogy egyszerre szülünk majd.

Csicsi a keretre én is befizetek!
Nekem egyik gyereknél se volt előtej, most sincs. Bár azt mondják, nincs összefüggés, de nekem szülés után se volt sok tejem, hamar el is apadt.

Mmc biztos szuperek a képek. Ha már teljes lesz a család, én is szeretnék eljutni egy ilyen fotózásra, teljesen más mint amit itthon készítünk. Egyikünk se tud normális képeket készíteni.

Picur sonkát én se látok, csak egy szundító csinos kismamát.

Bozza gratu az új lakáshoz! Nagyon jó lesz, ha túl lesztek a pakoláson!

Alexandra hogy vagy? Múlik a náthád?

Magnoli tessék még tovább bent tartani azt a babát, vigyázz magadra!

Veronika te tudsz eleget pihenni? A játszótér nekem se megy, nem bírok sokat állni, Mátét emelgetni. Ahoz meg hideg van, hogy akár pár percre leüljek.

Ezt meg kell kérdeznem: előfordult veletek a terhesség alatt, hogy bepisiltetek? Én hétfő éjszaka ébredtem arra, hogy valami folyik, és meg is ijedtem, hogy a magzatvíz, mert nem is tudtam visszatartani, egy darabig. Mire kiértem a fürdőszobába, már működött a záróizmom, de addig elázott a pizsamám. Ilyen a két fiúnál egyszer sem volt, gondolom, most a babó nyomta a hólyagom. :(
ancsa06

Hellómindenki! :)

Köszi Lányok, aranyosak vagytok! Igen, még egyben vagyunk, bár már elég nyűgösen viselem magam. Ma délelőtt megint ügyeket intéztünk, voltunk TB-ben, boltban, postán, egész jól bírtam, csak néha éreztem úgy, hogy rögtök bepisilek, ha még egyet kell lépnem... :D De persze nem, csak a most már szokásos szurkálás folytatódott lent. Nemsokára indulunk a kutyuval "pingvinezni", Apa már csak így hívja a sétát. Álmos rengeteget mocorog, már amennyire helye engedi, de hiába mondom neki, hogy itt kint sokkal nagyobb hely van, egyelőre nem hatja meg. Se a hideg- se a melegfront. Kell vezetni magzatmozgás regisztráló lapot is, ami annyit tesz, hogy adott óra 00 percétől kell számolni az első 10 mozgást. A táblázatba negyed óránként van egy kocka, és azt a kockát kell bejelölni, amikor a 10 mozgás megvan. Na nekünk max. adott óra 10 percére megvan ez. Szóval látszik, hogy remekül érzi magát. A végén még indítani kell majd. Holnap megyünk újra NST-re, megkérdezem a dokinkat, hogy is fog ez menni, ha az Úrfi nem óhajt előbújni.

Ancsa, én csak a "rögtön bepisilek" érzésig jutottam el, de szerencsére még nem fordult elő, hogy ne értem volna le a fürdőszobáig.

Máténak jobbulást! A fülére jó a kövirózsa- vagy a kivonata. Ha tudtok szedni erdőben pl. az a legjobb, de lehet kapni a gyógynövényboltokban is. A levét belecsöpögtetitek a fülébe, és kihozza a gyulladást belőle. Apának nagyon sokszor műtötték a fülét, aztán ez gyógyította meg a legjobban...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Ancsa06, a "rögtön bepisiléses" érzés nekem napi dolog :D ! Eddig mindig sikerült kiérnem a fürdőbe ( persze nem nehéz mert pici a lakás :D ) . Biztos a babóca ráfeküdt a hólyagodra , nálunk Hanna rendszerint focilabdának nézi :D !

Sajnos ,még nem akar a náthám múlni! Szedek én már minden természetes cuccot meg nagyon sok teát iszok mézzel,de estére olyan köhögő roham jön rám,hogy beszakad a mellkasom :( !

Pénteken megyek a dokihoz Uh-ra, remélem a kicsi addigra megtalálja a helyes menetirányt !

Picur,sokat gondolok rátok! Most már biztos megindul a kicsi kifelé,bár elhiszem ,hogy ott bent sokkal jobb :) ! !

Kép
csalexandra
Sopron

"Rogton bepisilek":
ma a jatszorol haza kellett szaladnunk :) Meg jo, hogy most mar oda is autoval jarunk :))) Aztan visszamentunk... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Alexandra,
jobbulast!

Ancsa,
nem, nem tudok eleget pihenni...
Reggel fel 8-tol 8-ig keltem a gyereket, pisiltetem, reggeliztetem, oltoztetem.
Utana pihi 11:30-ig (persze ez se csak pihi), aztan furdes, oltozes, irany a gyerekert az oviba... Fel 1-tol este fel 8- ig velem van, ez eleg sok ugralassal jar... aztan Apa atveszi egy kicsit, majd en fektetem...

Szoval egy nap olyan 2 ora pihi van...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Próbálok reagálni, ha mégse sikerül mindenre, bocsi, elég rég nem jöttem.

Mi itthon voltunk a 3 napban, úgyhogy a hó nem temetett be, Lotti náthája miatt amúgy is maradtunk volna. Hála azóta ő meggyógyult, én pedig rendületlenül dolgozom még.

Veronika, pihenj amennyit tudsz, persze nem egyszerű, de a napi 2-3 óra is több a semminél! Én már 2 hete elkezdtem pakolni a kórházba a csomagomat :)

savariaa, én is kifejezetten szórakozott vagyok, inkább ezt a szót használom a feledékeny helyett. A mh-en vannak vicces dolgaim, ügyfél Krisztián, erre leírom a papírra, hogy Krisztina meg hasonlók :D Mondjuk addig jó, amíg ilyen kis hibáim vannak, mert azért a számlapénz is pénz :)
Derékfájásos éjszaka :( :( :( azóta volt ilyen?

sandie, ágyneműhúzás éjjel, nem semmi :) Kalandos éjszaka lehetett, remélem már nem köhögsz! Grat a névhez :)

picuralmos, jó sokáig húzod :) Mondjuk inkább maradjon bent tovább, minthogy korábban jöjjön, csak ilyenkor már olyan nyűglődés lehet. Én ugye nem tudom, mert előbb jött Lotti, de már akkor is totál kész voltam.
Kép nagyon ott van :D

hasmenés? nekem az Elevit miatt még mindig marha kemény :) A mangéziumból meg néha már napi kettőt szedek, de annál többet még nem vettem be.

csicsi, nekem nem volt Lottinál sem előtejem, most sincs, de teljesen normális dolog, ne aggódj!

alvás, változatlanul nagyon rossz :( A combcsontom még mindig fáj mindkét oldalon, ide-oda forgolódok éjjel+pisijárat min. 2X megyek, szóval egyre fáradtabb vagyok. Du. pedig már a hátközepem fáj nagyon, persze egész nap ülök a mh-en, gondolom az sem tesz neki jót :/

mmc, családi fotózás nagyon jó lehet, biztos szuper képek készültek! Akkor már csak ezen a héten dolgozol?
Szerintem nem gáz, hogy Liza még nem evett fagyit. Végülis még kicsi, nálunk Lotti már volt vagy 18-20 hónapos, amikor először evett fagyit, de persze akkor volt nyár. Úgyis annyit fog még enni :)
Köszi kérdésed, a munkát egyre nehezebben bírom. Most már nagyon fáradt vagyok és fogy a türelmem és az ügyfelek jönnek és jönnek, szóval már vágom a centit!

játszótér, á, semmi, oviba érte megyek és húzunk haza, amíg meló van, nem tudok egyszerűen tovább talpon lenni, így is reggel fél 7-től húzom... majd áprilistól.

magnoli, sajnálom hogy ilyen görcseid voltak, én is nagyon megijedtem volna :( Most hogy vagy, elmúlt?

izzadás, nálam is van sajnos :( egyelőre nem zavaró, remélem így is marad!

bozza, szerintem itt már a legedzettebb kismamák is kész vannak ne aggódj! :)
Átcuccolással hogy álltok?

csicsi, állítólag közvetlen szülés előtt jön egy nagy alvás, a szervezet rákészül :) De azért nem venném készpénznek. Szerintem most már nem fogunk tudni igazán jól aludni, ez mondjuk normális is, mert jobb erre készülni, az elején a kisbaba gyakori etetése-ébredése miatt amúgy is zombik leszünk egy ideig.

csalexandra, érdekes, anno Lottival én is a végén lettem náthás úgy a 33. hét környékén, addig semmi bajom se volt. Nem estél bele a náthába nagyon?
nusildi

Na két részletben nyomom, nem akartam, hogy elszálljon :)

ancsa, sajnálom, hogy még mindig náthásak vagytok, amúgy nálunk is nagyon sokáig tartott Lotti náthája, már kb. 2 hónapja köhögött a láz előtt :O De egyszerűen semmi sem használt neki, tea, méz, köptetők, vitamin, doki azt mondta, hogy óvodás torka van, gondolom ott nem tud meggyógyulni :/
Én nem pisiltem még be terhesség alatt :D

Mi megvagyunk, nekem egyre húzósabbak a napok, vagy csak én érzem úgy, türelmem fogy, erőm fogy, nagyon fáradt vagyok, szóval pont jó, hogy jövő héten leköszönök. Pénteken lesz egy kis búcsúztatóm, semmi komoly, nem is akarok búcsúzni, nem elmegyek, csak egy időre elköszönök :) De tényleg várom már az itthoni "semmittevést", minden napra találok majd takarítási munkálatokat, Lottival játszózok, mászkálunk, jó lesz na :)
A baba nagyon mozog, iszonyatosan reng a hasam, ereje hatalmas, nagyon nagyokat rúg, nyom, tol ...
Nevünk változatlanul nincs :/ Most már a Máté is kiesett, mert egyik ismerősünk fia is Máté lesz, ezért párom nem akarja már ezt a nevet, szóval lehet hogy anonimusz lesz :D

Na megyek, mert a hátam szétmegy :(
nusildi

Nusildi, kitartást, már csak a jövő hét, és vége! :) Én már biztos lefordultam volna a székről, szóval le a kalappal, hogy ennyire bírod a strapát! Elmeséled, hogy miért jött előbb Lotti?

Zombiság, én már egy ideje zombi vagyok, akármennyit alszom. Pedig "csak" egyszer ébredek pisijáratra, ez is csak kb. egy hete van. Előtte mint a tej úgy aludtam. No mindegy, még így is jól bírtam.

A sétánk vicces volt, nem is séta volt, inkább kétrét görnyedve totyogtam Apa mellett, és félútról vissza kellett fordulnunk, annyira szúrt ott lent. Elvileg ma éjjel is hidegfront jön. Hát meglátjuk...

Betegeink, hogy vagytok? Bozza, mikor költöztök?

picuralmos

Nem akarok eltűnni,de mindig így alakul. Ezek a frontok teljesen kikèszítenek, iszonyúan feszül a hasam, egyik éjszaka alszom mint a tej, másnap szenvedés.
Sajnos tegnap váratlanul meghalt Édesanyám nővére, még él a nagymamám,aki ebbe nagyon belerokkant. Anyum van vele, de ő is nagyon ledöbbent. Persze Apum Németországban volt, Anyum másik tesója vidéken, velem volt Bálint, Anyumnál meg unokaöcsém, mert a sógornőm keddenként dolgozik. Így elég nehezen votl kivitelezhető, hogy Anyum ne legyen egyedül. Szóval összeszedem magam, hogy írjak. Ma tortát sütöttem, mert férjemnek holnap névnapja lesz, sógornak szülinapja, és persze érzem, hogy valami idővàltozás lesz. Bálint nagyon cuki, kifejezetten nyugodt, és együttműködő

KépKép
KépKép
kat78

Kat, nagyon sajnálom, szegény ez most nem egy egyszerű időszak nektek, neked meg főleg.

Hátha megmosolyogtat benneteket, íme az elferdült "finises" pocakom. Ilyen látványos még nem volt... :) Nem tudom, hogy mi lesz éjjel, talán ez jelent valamit.

Jó éjt Lányok!

Kép

picuralmos

sziasztok!

Hátha érdekel valakit, a barátnőmanyukája csinálja őket, gyöngyékszerek. :D

https://picasaweb.google.com/1069209763 ... le7fqquVFw

Andi

Kép

Kép

Kép
andóca
Budapest III. kerület

Picur és a "nyolcadik utas" Álmos baba :lol: Nagyon vicces lett ez a kép! Kívánom, hogy lassan kikeljen a kis alien, hogy jól megszeretgethessétek! Még 4 nap a kitűzött időpontig - az a jó, hogy sok már biztos nincs hátra! :D

Tegnap sokat gondoltam rátok, mert szerintem megint időjárásváltozás volt. Legalábbis estére nagyon elkezdtem keményedni, előtte éjszaka meg alig aludtam valamit. Persze az sem biztos, hogy az idő, de ez olyan hihető magyarázat. :D

Kat, én is ugyanúgy vagyok, ahogy te: egy éjszaka nyűglődés, másnapra jól elfáradok és jót alszom. Most azt találtam ki, hogy kicsit később megyek lefeküdni, nem 10 körül, amikor amúgy már fáradt lennék. Talán beválik...
Nagyon sajnálom nagynénédet és részvétem nektek!
Boldog névnapot a zuradnak!

Veronika, hát a napirended tényleg nem tűnik túl pihentetőnek :( Nincs valaki, aki Pálmival délutánonként be tudna segíteni? Esetleg ha tovább marad az oviban?
Azt kell mondjam, nekem nyugisabb még az iroda mellett is, bár a héten minden nap volt egy kórházas köröm is (séta-séta, inkább loholás, mert mindig késésben vagyok), de legalább az is kiderült, hogy a méhszáj nem romlott.

Ildi, kitartás, tényleg nincs akkor már túl sok hátra! Szerintem így is hős vagy, hogy eddig bírtad az ügyfelek rohamát! Krisztina ügyfél :lol:
Hát a fél hetes kezdés elég rosszul hangzik, én akkor alszom a legjobban... :oops: Nem csoda, hogy kinyúlsz estére!
A költözés nálunk valószínűleg egy több hetes processz lesz, szóval ezt-azt apránként, szerintem szülésig marad ez a lakás is, vagy majd ahogy a helyzet hozza.
A kórházi csomag menő, én egyelőre még azt sem tudom, mit kell beletenni, de épp ideje lesz utánanézni, nemde? A védőnéni is bekeményített, hogy jön családlátogatásra és addig is pipáljam a kelengyelistáról, ami megvan. :shock: Hát egyelőre nincs túl sok pipám... :oops: :lol:

Jobbulást a betegeknek!!

Kép
bozza

Ildi,
jó lesz már végre ha nem kell dolgoznod járni :)
Pénteki búcsúztató, ez kedves :)
A bébimozgásokat ne is mondd, óriási erővel nyomja nálam is a picúr, úgyhogy nem aggódom ha előbb jön se, mert ez egy igen erős gyerek :lol: Ma konkrétan vissza kellett nyomnom valamijét, mert annyira fájt, annyira kinyomta. Kicsit erőteljesebben megsimiztem/dörzsöltem azt a részt és visszavonulót fújt :)

Kat,
részvétem anyukád nővére miatt... ez borzalmas lehet a nagymamádnak...

Picur,
látom nálad is tornamutatványokat ad elő Álmos :)

Lányok, már megint mondják a havat... kéééész vagyok! Ma kezdődik a csillagászati tavasz, nem?! Szóljunk már az illetékeseknek, hogy ez így nem mehet tovább! :)
Sokkal jobban éreztem magam ezen a két napsütéses napon tegnap meg tegnap előtt...
sz.veronika

Bozza,
nagyon helyes, tedd csak össze a kórházi csomagot, idő kell mire minden összejön, így nem árt nekikezdeni...

Sajna nem nagyon akarnak besegíteni délutánonként a kedves rokonaim... :evil: csak sajnálkoznak, hogy jajj szegény, pihenned kéne, és ennyi :D
Pálmi és ovi témakörről most nem akarok nyilvánosan írni, majd ha megoldódott...

Alvás nálam is össze-vissza van, hol jo, hol nem... és még nem jöttem rá a rendszerre... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Picúr,
kérünk bejelentkezést! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Itt vagyok Lányok, és még mindig egyben! :)

Ma (is) voltunk NST-n, és a dokink megnézett ultrahanggal is, nézett flowmetria-t, mert ma Picur nem volt túl aktív (látta volna a tegnapi képet :D). Szerencsére minden rendben, gyorsan lemérte a kölköt, a gép még mindig 3,5 kg-ra saccolja. A haskörfogata 350 mm, a fej átmérője 95 mm, combcsontja 71 mm! :) A doki ránézett a hasamra, mikor felálltam, azt mondta: ő bőven többnek nézi ezt a gyereket... :shock:

Kérdeztem, hogy mi lesz, ha hétfőig sem gondolja meg magát az Úrfi, azt mondta, hogy max. 1 hetet várunk, úgyhogy JÖVŐ HÉTEN MINDENKÉPPEN SZÜLÜNK!!!!! :) :) :) Viszont jövő héttől már minden nap mennünk kell NST-re.

Remélem ti jól vagytok! :)

picuralmos

Picúr,

Én most azt jóslom, hogy meg fog indulni időre :)

Minden nap NST... gondolják, jól megmozgatnak, hátha attól elindul :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika sajnálom, hogy ennyire kivitelezhetetlen az előírt pihenés, de biztos nem lesz így se semmi baj. Még min 4 hetet kell kibírnia a manódnak bent, az meg gyorsan elszáll.

Nusildi örülök, hogy Lottid már jól van. Majd csak túl leszünk rajta mi is.

Kat részvétem nagynénéd miatt!

Picur látom, helyezkedik a babád, egy hét hamar eltelik. Jön még 1-2 erős front, és ki is bújik.
Nővérem mikor megunta, hogy nem akar kibújni a kisfia, az orvos is azt mondta neki, hogy még biztos nem szül, elkezdett lépcsőzni. Pár óra múlva a szülőszobában voltak. :D
Én ma megint megjártam a diabetológiát, holnapra lesz eredmény. A cukor eredmény miatt nem aggódok, viszont két hete vizeletet is néztek, amiben volt baktérium. A jövő héten újra nézik, remélem, már nem lesz vele gond.
ancsa06

Remélem igazatok lesz! Két szintes a házunk, napjában többször is lépcsőzök, szerintetek érdekli a kölköt? Ezt is kiröhögi, mint a frontokat... :D :D Tetszik ez a hozzáállás, majd ő tudja, ne befolyásoljuk na. :D

picuralmos

Sziasztok!

Nusildi,most már jobban vagyok,sőt (lekopogom) az orrom nem folyik meg ilyesmi ,csak ez a köhögés :(,ez nem akar elmúlni. Már fáj minden lélegzet vétel,annyit köhögtem,de remélem jövő hétre újra a régi lesz minden :D !
Azt hittem ha már így a végére kibírtam betegség nélkül,akkor nem kapom el,de sajna......nem így lett.

Picur jó kép :) ! Nekem is szokott ilyen lenni.Hanna elvonul oldalra...nagyon furcsa alakzatokat vesz fel a hasam :) !
Jövő héten már babáztok :) !!!

Bozza,szülés előtt jön a védőnő családlátogatásra? Mikor megy hozzátok?

Kép
csalexandra
Sopron

Jajj, még a védőnő látogatásához, hozzánk kéthavonta jött a védőnőnk (először mikor 8 hetes voltam), havonta meg mi mentünk hozzá. Már megnézte a Picur szobáját is, szóval alaposan lecsekkolt minket. Hozzátok nem ment ki, csak így a végén?

picuralmos

Hát hozzám még egyszer sem jött védőnő! Én megyek hozzá havonta. Még nem is mondta,hogy kijön,és mikor!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
kicsit eltűntem, mert a múltkori rosszullét miatt jól megijedtem, és utána gőzerővel nekiálltam átrámolni a lakást, előszedni a babacuccokat, és összrakni a kórházi csomagot... :shock:
Na, ettől meg a nemalvástól jól kikészültem, totál használhatatlan vagyok, de ma éjszaka végre sikerült pár órával többet aludnom, így van remény rá, hogy egyszercsak újra ember lesz belőlem :roll: és akkor részletesen is írok újra, reszkessetek 8)

Picur, Álmos aztán jól nyomja, nagyon édes az "alien-pocak" :wink:
Ráértek, nem kell sürgetni a Nagyfiút, ha kibújik már garantáltan kinn is marad és egész életetekben csodálhatjátok :wink: szülés előtt a kismamák általában többet alszanak, a babák pedig kevesebbet mozognak
A lépcsőzésen jót nevettem, én meg összeszorított térdekkel kúszok a lakásban, hahaha 8)

Veronika, az jó jel ha Adrika egész nap bugizik, csak maradjon még pár hétig a finom "Mamihotel" vendége...
Nemsegítő rokonoknak irány a Hold az anyósaink mellé :evil:

Alexandra, még egy kis jobbulást Neked :)

Bozza, továbbra is sírva röhögök az írásaidon, ÍRJ, ÍRJ, ÍRJ :lol:
Pocakra szeded még a No-Spát?
Megnyugodtál már a múltkori Uh után?
Pakolni nem ártana elkezdened, mégha kis lépésekben is, nehogy "előbb jöjjön a gólya", mint gondolod :roll:
Költözés: végeredménye szuper, de maga a folyamat: pfúj :twisted:

Védőnő: hozzám havonta jön, pont ma volt itt.
Lassan összeszokunk, kezdem csípni a búráját :D
Viszont Ő is mesélte, hogy sajnos mindenhol más a rendszer, mármint ami a látogatásokat illeti...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

"összeszorított térdekkel kúszok a lakásban" - hát ezen akkorát röhögtem, bocsánat... :D :D :D

Magnoli, jobban vagy, azóta nem görcsöltél?

Veronika, ez jó hír! Már hogy nem romlottak az eredményeid. A rokonoknak meg "üdvözletem"... :?

Bozza, én is elkezdtem pakolni, gondoltam egy táska elég, szupi, hamar elkészültem... Ahhha, a végén három (!!!) táskát sikerült összepakolnom, és egyszer átrendeztem az egészet. Szóóóóval jó, ha időben elkezd az ember kismama-lánya pakolászni! ;)

Alexandra, gőzölést próbáltad? Hátha megnyugtatná a tüdődet, és nem köhögnél ennyire...

picuralmos

Picur, ezt az egyet még nem próbáltam,de most minden képpen kipróbálom! Apának már szóltam is ,hogy forralhatja a vizet :D !

Én is elkezdtem összepakolni már a kórházi csomagot,megnyugtat ,hogy lassan minden benne van a csomagban. Inkább álljon ott a szobában de legyen kész.
De tényleg annyi minden összejön,hogy kicsi is lesz a táska :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Kedden voltam dokinál, méhszáj zárva, csinált hasi és hüvely Uh-t is, kértem, hogy csináljon kenetvizsgálatot és egy vizeletvizsgálatra is kértem beutalót, holnap délután kell hívnom az eredményért, remélem minden rendben van. Rákérdeztem a szülésznőre, hogy ajánlja-e, hogy fogadjunk, és támogatta a dolgot, ajánlott is valakit, fel is hívtam, de sajna nem tudott elvállalni, mert főiskolára jár, és pont vizsgaidőszak lesz. Holnap, ha beszélek a dokival, megkérdezem, tud-e valaki mást ajánlani, akivel szívesen együtt is dolgozik. Kedd délután voltunk szülésfelkészítőn is, a téma az első napok otthon volt. Érdekes volt, csak kicsit hosszú, alig bírtam már ülni a végén, de sokat tanultunk. Mostanában a hormonoktól állandóan sírni tudnék, olyan érzékeny vagyok, hogy esküszöm bármin de tényleg bármin képes vagyok elsírni magam.

Ancsa jobbulást nektek! A nátha nálam is mindig nagyon lassan múlik, utálatos dolog, mert igazából a forró tea és a sok vitaminon kívül nem nagyon lehet mit csinálni vele. A fülfájás borzasztó dolog, nagyon tud fájni, nekem egyszer volt síeléskor a magasságtól, hogy bedurrant a fülem, hát nem gondoltam előtte, hogy a fül ennyire tud fájni. Remélem minden nappal egyre jobban lesztek! A kövirózsát én is hallottam, hogy nagyon hatásos. A rögtön bepisilés érzés nálam is minden nap van, sokszor szinte rohanok pisilni. :lol:

Csalexandra jobbulást kívánok! A fránya köhögés, jajj az nagyon kellemetlen. Próbálj párásítani a szobában, hátha akkor kevésbé lesz intenzív a köhögés. Én ilyenkor pl. a hálószobába teregetek ki, és a vizes ruháktól jó párás lesz a levegő.

Veronika hát nincs sok időd a pihenésre. Nem lehet könnyű... Kát, hogy nincs mosdó a játszótéren, és akkor nem kéne hazamennetek csak ezért. Bár mondjuk a parkokban elhelyezett wc-kre nem gondolok úgy, mint ahova elmennék.... szóval megértem, hogy hazajártok ilyenkor.

Nusildi kitartás, akkor már nincs sok hátra a melóban. A névválasztás nem könnyű feladat, de még van egy kis időtök. :)

Kat nagyon sajnálom... nem lehet könnyű ebben a helyzetben. Kitartás!

Picur sokat gondolok rád, hogy vagy/vagytok, de látom, még egyben. Hétvégén jön egy hidegfront, hátha kicsalogatja Álmost! :D Nekem is szokott féloldalas lenni a pocakom, de nem ennyire. :lol: Nemsokára biztos az enyém is ilyen lesz! Keményedéseid vannak?

Bozza hozzánk is nemsokára jön a védőnő, már előre félek, hogy mennyire fog szétnézni. Rákérdeztem, mikor legutóbb voltam, hogy akkorra már legyen-e kész a gyerekszoba, de azt mondta, hogy ő meg sem fogja nézni, csak leülünk és a szülésről beszélgetünk, meg a szülés utáni napokról. Hát azért én megpróbálok mindent előkészíteni, ez kb 6 hét múlva lesz, addigra amúgy is szeretnék mindent elrendezni, de a látogatása előtt végignyalom a házat, az egyszer biztos, nehogy kikapjak. :shock:

Magnoli örülök, hogy jobban vagy. Nekem is volt egy nagyon rossz estém a tiéd után, sokat is gondoltam rád közben, hogy te is valami hasonlót élhettél át. Be kell valljam, nagyon megijedtem, hogy mi lehet az oka a szúró fájdalomnak, de minden bizonnyal Bátor nyomott egy ideget, és emiatt lehetett. Végig az volt bennem, hogy mi lesz, ha most kell bemennem a kórházba, mit kell összerakjak, mit kell még megvenni, mi nincs kész, szóval fejben egy gyors leltárt készítettem, és rájöttem, hogy borzasztó sok dolgunk van még. Remélem mindenkit elkerülnek az ilyen és persze másmilyen fájdalmak is!!!

El is felejtettem írni, hogy Bátor menetirányban van! :D :D :D
Mindenkinek nagyon szép estét és mély-pihentető alvást kívánok! 8) 8)

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Hogy en mekkora hulyesegeket almodtam ejjel!

Egyreszt fiam szuletett... :) Aztan levittem setalni, de egyszer csak nem volt a babakocsiban. Egre-foldre kerestem, semmi.
Hazamentem es abban remenykedtem, hogy ha megtalalja valaki, akkor konnyen azonosithato lesz, mert fiu letere Palmi regi rozsaszin pelusa van rajta. (??!)

Aztan pszichologushoz kellett jarnom, mert annyira kiborultam hogy elhagytam a babat. Rajtam kivul senki sem fogta ezt fel tragediakent, mindenki engem vigasztalgatott, hogy semmi baj... Nem is ertettem, hogy nem haragszanak ram?

Vegul otthon megtalaltam az agy alatt!!! (???! :) )

Semmi baja nem volt, adtam neki tapszert es rendben volt. Ezek utan szinte minden alkalommal az agy alol kellett kihuznom ha meg akartam etetni, o naphosszat ott volt, mindig oda visszakuszott, es soha nem sirt, mar azt hittem nincs is hangja.
De vegul kiderult, hogy van.

Szoval ilyen egy hulye almot, most mondjatok meg... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ancsa, Picur,
anno Pálmival az utolsó héten én is lépcsőztem, de semmi... :) Mondjuk mi is két szintesben laktunk akkor, valószínű, hogy beleszámított, hogy hozzá voltam szokva a napi lépcsőn fel-le rohangáláshoz, mint ahogy Te is Picur :)

Hozzánk még nem jött ki a védőnő, én megyek havonta. Kérdezte hogy jöjjön-e, mondtam, hogy szerintem felesleges :)
Jövő hét csütörtökön lesz aktuális, lehet hogy most ezúttal megkérem hogy ő jöjjön, hogy ne nekem kelljen mászkálni... ma is fájdogál a hasam, olyan mensi-szerűen, és sugárzik a derekamba, combomba... volt ilyen korábban is párszor 1-2 hétig, de nem mostanság, hanem még a terhesség elején meg a közepén...

Picur,
hát igen, már csak a köntös meg a betétek, pelenkák elfoglalnak egy táskát :)

Savariaa,
sírósság :(
Nekem is volt pár hete, azóta hál istennek elmúlt... remélem neked is hamarosan!
sz.veronika

Veronika, micsoda álom! Az ember agya olyan fura dolgokat képes művelni, hogy elképesztő. Rózsaszín pelenka, bár épp tegnap láttam a Rossmann-ban kifejezetten lányos pelenkát, apró rózsaszín maci van a pelus elején. Na ez a csomag nagyjából a duplájába kerül a normál pelus árának. És ez nem álom volt! :)

Savariaa, Bátor befordult, ügyes kölök, ugye megmondtuk! ;) A sírósságon ne lepődj meg, én még egy postaládától is képes voltam elsírni magam, nyugi, átmeneti állapot! ;) Keményedés? Most már az a fura, ha épp nincs! :D

Alexandra, használt a gőzölés? A párásítás is nagyon jó ötlet, lehet nekem is be kell vetnem, mert tegnap elkezdett fájni a torkom. Annyira örülök így a végén. Amúgy is nehezen viselem a betegségeket, hát most aztán nagyon hiányzott. Most torokfertőtlenítőt eszegetek, hátha meg tudom előzni a komolyabb takonykórt...

picuralmos

Én is jelentkezem. Eze a front, és szél, huuu. Olyan nehéz a pocakom, hogy néha azt hiszem egy kő van Balu mellett.
Ma voltunk a kórházban szerződést kötni, és elég fura volt, jöttek vissza az emlékek. Anno talán féltem az ismeretlentől, mint mindenki, de most, na most be vagyok szarva, mert tudom mi vár rá, pedig nagyon jó emlék volt, de ott a helyszínen, háááát. Mondta a nőci, akivel szerződést kötöttünk, hogy a 35.héttől van a CTG itt, de ha tudjuk a programozott császárt, akkor jöjjek a 34.héten. Kicsit gondolkodtam, majd megijedtem, az 2hét. Huuú, akkor elöntött, a "semmit sem mostam ki" meg " nincs összerkava semmi" meg a "hol lesz az Ő kuckója" érzés. Szóval kezdem a finish-be érezni magam, pedig még nem is.

Rakok fel én is képet, nehogy kilógjak a sorból. Elpre mondom, én nem érzem magam bálnának, nem híztam többet, mint Bálinttal , ami 10kg. Szóval ez így jó, és nem nagyobb a hasam, mint Bálinttal:)
Kép

KépKép
KépKép
kat78

Nagyon csini vagy Kat! Milyen szerződést kellett kötnötök?

Ma is voltunk sétálni Tigivel. Drága kutyám talált egy egérfészket (nagy ásógép, de szerencsére az udvaron ez eszébe sem jut, csak kint a mezőn), ott álltam mellette vagy fél órát, ő meg ásott, mint a gép. Ebben a szélviharban. Remek volt! :D Viszont legalább nem fájtam ott lent, úgyhogy egyenesen tudtam menni! Hát már ennek is tud örülni az ember lánya így a finisben... :D

Remélem jól vagytok!

picuralmos

Picur: én a volt Kútvölgyi Kórhàz magàn szülèszetén fogok szülni, hozott orvossal. És itt szerződést kell kötni erről

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Veronika micsoda álom! Nem semmi... mint egy krimi. 8) Én a múltkor azt álmodtam, hogy a férjem megcsalt a Nox együttes volt énekesnőjével... fúúúúúúú hát azóta ha ő énekel a rádióban, elkapcsolom. És az az érdekes, hogy sosem hallgattam a zenéjüket, nem olvastam még cikket sem róla, és mégis ő volt az álmomban. Fúúúú de utálom azt a nőt. :lol: 8)

Picur hogy vagy? Egyben? Hogy bírod ezt a szeles időt? Én nem bírok kimenni sem, annyira utálom a szelet, még jó, hogy ma itthoni nap volt, mert nehéz lett volna rávenni magamat, hogy kitegyem a lábam.

Kat hogy van ez a szerződés dolog? Nem igazán értem... Én a 36. héten megyek egy komoly elbeszélgetésre a dokimhoz a férjemmel a részletekről, hát előre félek, mi lesz ott velem... tuti utána tele lesz a gatyám... :shock:

Én ma itthon pörögtem, mostam teregettem, sütöttem két sütit is, így holnap már nem kell, főztem, takarítottam, most még egy fehér ruhás mosást beindítottam, vacsizunk, és én kivonom magamat a forgalomból. 8) Éjjel olyan jól aludtam, de mindig a hátamon ébredek fel, nekem nagyon kényelmes a háton alvás, bár szinte mindegy, csak aludjak. :lol: Korábban fekszem le és korábban is kelek, de az az érdekes, hogy amíg nem vártam babát szerettem délután lefeküdni aludni, de mióta kismama vagyok, egyszer sem aludtam, valahogy nem igénylem a délutáni alvást. Pedig mindenki azt mondta, hogy aluszékony leszek... hát még az is lehet a végére, ki tudja...
Hívtam a dokimat, a vizeletem oké, a tenyésztés eredmény még nem volt meg, majd hétfőn. Ajánlott egy másik szülésznőt, beszéltem is vele, fiatal, talpraesett határozott volt így telefonon keresztül, de szerintem ez kell, nem a tutyimutyi a szüléskor. (legalábbis én nem szeretem, a férjem úgy is ott lesz, ő tudja, mi az, amit elviselek és mi az, amitől a falra mászom) . Most összegeztem, mennyi idő is van a nagy napig, igazából most van 4 hét "semmittevés" utána pedig már hetente nst, doki és minden egyéb. Szóval most az a tervem, hogy ebben a szabad 4 hétben mindent elrendezek a babaszoba körül, kimosom az összes babaruhát, lassan összerakom a kórházi csomagokat, a szobát készre pakoljuk, ezeket szeretném.
Ti hogy álltok az előkészületekkel? Kórházi csomagot mikor rakjam össze szerintetek?

Szép hétvégét mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Pont egyszerre írtunk :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Kat szép a pocakod,elfelejtettem írni.

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, egyben vagyunk, igen. A gyermek nem egy kapkodós fajta, ez tetszik benne nagyon. Remélem itt kint is ilyen nyugis lesz. Ezen gondolkodtam ma, hogyha bent ilyen jó gyerek, akkor nagy valószínűséggel itt kint is így lesz. Aztán lehet, hogy tévedek, majd kiderül.

A csomagot már nyugodtan pakolhatod, hidd el, még háromszor át fogod nézni a listát, és át fogod pakolni az egészet. Nekem az egész 9 hónap alatt ez és a babaruha mosás-vasalás tetszett a legjobban. Az összes kis ruháját a hasamhoz tettem, és kérdezgettem Apát: ugye jól áll neki? :D

Kat, így már értem, csak fura volt ez a szerződés. Azért remélem, ha nem szülsz meg időre, nem kötbéreznek majd... :D

picuralmos

Szia mindenkinek!

Épp Salvus vizet kortyolgatok így a hét végén :/ Pont mostanság meséltem páromnak, hogy milyen jó, mert 1-2 hete egyáltalán nem ég a gyomrom este... na ennyit erről.

picuralmos, hogy miért jött előbb Lotti? Nem tudom :O A terhességem elég "problémás" volt, eleinte rosszul voltam, hánytam párszor és sokáig volt hányingerem (de a mostanihoz képest istenes volt, most ezerszer rosszabbul voltam), utána jött egy heamatomám és véreztem és a méhlepény egy része is levált, 1 hónapig itthon voltam... utána kb. a 17. héttől dolgoztam, elég hamar leköszöntem és a 35. héten egyszer csak elfolyt a víz, ennyi. Senki sem mondta meg az okát. Nekem ezért parám most is a koraszülés :( Én amúgy 3 dologra gondolok, vagy a sok rossz fogam miatt valami góc vagy folyamatos sárga folyásom volt (mint most, bár volt kenet is és semmi baci nem volt benne), talán az kevert be, vagy egyszerűen csak Lotti már velünk akart lenni, most is ilyen hirtelen, türelmetlen kis sajtkukac :)
hasképed :D
De izgi, hogy te mindjárt szülsz!

bozza, igen, ideje a kórházi pakk összeállításának :) Nekem valahogy megnyugtatóbb, hogy már megvan egy része. Gyűljenek azok a pipák! :)

kat78, részvétem! :(
Jól nézel ki, bár kicsi a kép :) A 10 kiló tök jó, én már 12-nél tartok :( A combom egy narancsültetvény :( :( :(

Veronika, ne is mondd az időjárást, én is totál kész vagyok, számítottam már a jó időre és még jövő héten pont melózok, mehetek ebbe a hidegbe :(
Álmod :D

védőnő, ne is mondjátok, én jövő héten megyek hozzá, de legutóbb már mondta, hogy köv. alkalommal jönne lakásra. Csak azt nem tudom, hogy minek??? Gondolom protokoll és kell neki, de már volt nálam Lotti idején is, aztán 2X, amikor Lottika már nagyobbacska volt, nem látom értelmét, engem csak feszélyez a dolog és ráadásul tényleg nem tud már újat mondani nekem, legszívesebben mondanám neki, hogy ne jöjjön. Bár tényleg nincs vele bajom, csak felesleges időtöltésnek érzem az én részemről.

magnoli, örülök, hogy már tudtál aludni is, az alvás az jó, regenerál :)

savariaa, sírás, hehe, én ma reggel a trolin valahogy elővettem az mp3-at és elkezdtem hallgatni a zenéimet. Hát nem is kifejezetten lassú számok voltak, de majdnem elbőgtem magam rajta :D Szerintem ez az az állapot már, ahol a családi reklámokon is képes sírni az ember lánya.
Amikor hozzám Lotti idejében kijött a védőnő először, még össze sem volt rakva a kiságy, sőt,a fal mellett volt támasztva minden, ágy dobozban, pelenkázó alátét zacskóban, még egy db ruha se volt kimosva, szerintem ezen ne aggódj!

Én nagyon kész vagyok estére. Ez a hét az, ahol már nagyon nem volt kedvem melózni... türelmem fogyóban, ágyból nehezen kelek reggel, hátam fáj napközben (is) és nincs kedvem egész nap beszélni... szóval jövő héten végre vége és most már tényleg várom is.
Ma Lotti anyuéknál alszik, ketten vagyunk párommal, ami jó, mert csend és nyugi van, de már most hiányzik manóka, valahogy hülye dolog, de csak akkor érzem azt, hogy igazán biztonságban van, ha mellettem van... holnap ráadásul 1-re fogászatra megyek megint :(
Na megyek is, mert szétmegy a hátam :( Jó éjt!
nusildi

Sziasztok!!

Ma nagyon sokat pörögtem,pakolásztam,takarítottam egész nap. Be is keményedtem rendesen...! Megjöttek a pici bútorai,maradék cuccai , olyan édesek :) ! Imádom nézegetni őket.

Picur, kösziiiii! :D használt a gőzölés! És a párásítást is bevetem,mert nagyon száraz a levegő a szobába,és az még jobban ingerel a köhögésre.

Kat78, nagyon csinos vagy. Jó kép :D !

Ma voltam orvosnál, a picivel minden rendben van,szépen fejlődik ,magzatvíz meg minden más szuper,csak az angyalom még mindig menetiránynak háttal áll :) !! Mondta a doki hogy 36héten megyek a kórházba NST-re és akkor ott megnézi még egyszer és ha így marad akkor elmeséli hogy megy a császár,és hogy számítsak rá! Hát annyira nem örültem,vagyis inkább megijedtem tőle!

Viszont már értem hogy miért pisilek be folyton :D mert steppel a hólyagomon!

Kép
csalexandra
Sopron

Jelentem még mindig egyben. Viszont belustult a drágám, nem mocorog olyan intenzíven, mint eddig. Azt mondják, hogy a szülés előtt ez természetes. Kérdés mennyivel a szülés előtt? :D

Szandra, örülök, hogy jobban vagy! Nyugi, babóca meg fog fordulni, csak higgy benne, tudja a dolgát. ;)

Ildi, végül is Lotti teljesen egészségesen született. Ha jól emlékszem, írtad is, hogy nem kellett inkubátorba tenni, csak később a sárgaság miatt. Ez azért nagyon jó! De a problémákat háááát nem irigylem, nem lehetett egyszerű. Nekünk oltári szerencsénk volt, Picur végig nagyon jó fiú volt bent, egyetlen egyszer sem kínzott meg. Csak a dokik pánikoltattak be párszor, de megbeszéltük vele, ő jelezte, hogy minden rendben odabent, úgyhogy nem aggódtunk feleslegesen. És nekünk lett igazunk! :)

Salvus víz... Állandó vendég az ágyam mellett. Annyira utálom már az ízét (sose szerettem), de muszáj innom naponta pár kortyot, mert néha, mintha felgyújtanák a belsőmet, olyan érzés. Pedig én is megörültem, mert volt egy időszak, amikor egyáltalán nem égett a gyomrom. Most meg, pláne, hogy a baba is lent van már, olyan, mint az égő pokol... Ki érti ezt? :?

A védőnő eljött hozzánk a legelején, és a Nagy Képeskönyvéből megmutatta hogyan "készül" a gyerek. Majd most legutóbb a szülésről mutatott képeket. Lelkiismeretes na. :D

picuralmos

Szép jó reggelt mindenkinek!

Picur én is hallottam róla, hogy a szülés előtti napokban kevesebbet mozog a baba, így készül rá a nagy pillanatra. Szóval már tényleg nincs sok hátra, és kezdődhet a CSODA!!! Az én új védőnőm is lelkiismeretes, csak nem az én világom, olyan, aki folyamatosan azt mondogatja, hogy akkor leszek jó anya, ha szoptatom a babát... és mi van, ha mégsem?????? Szóval engem nyomaszt, meg az is, hogy mondta, hogy majd eljön és segít a szoptatásban... nekem ez nagyon nem fog így menni... inkább szólok a nővéremnek, de az, hogy egy idegen főleg ez a nő hozzámérjem, valahogy nem megy.... Persze, biztos változni fog a dolog, de akkor is. Én olyan vagyok, aki nehezen viselem el idegenek érintését, sőt attól egyenesen megőrülök, hogy valaki belép az aurámba... na de ez már már téma. :lol:

Csalexandra de jó, hogy megjöttek a bútorok! Ha kész a gyerekszoba, teszel majd fel képeket? Én is akkor keményedem a legtöbbet, amikor nagy pakolásban, főzésben, teregetésben vagyok, ilyenkor megállok egy pár másodpercre, aztán folytatom, de estére szokott a legrosszabb lenni. Olyankor úgy közlekedem a házban, mint egy robot, néha megállok és mint egy szobor állok egy kis ideig, aztán megyek tovább... :lol:

Nusildi nekem azt mondta a védőnő, hogy meg sem fogja nézni a gyerekszobát, igazából azért jön ki, hogy megbeszéljük a szülést... csak nem értem, ezt miért nem lehet e rendelőben, ez inkább a fedősztori, szerintem egyszerűen felméri, hova is érkezik a baba. Csak ezt nem mondják meg. De az tuti, hogy előtte való nap kisikálom az egész házat. :lol:

Férjem ma egyetemen van, így egyedül vagyok itthon. Már nekiálltam főzni, vagyis inkább az előkészületeknek, leveles tésztában sült csirkemell lesz gombával megsütve, így amikor elindult, már csak a sütőt kell bekapcsolnom, és kész is a vacsi. Az éjszakám szuper volt, csak rövid, most kicsit kóválygós vagyok, ha végeztem a főzéssel azt hiszem, lejjebb csúszom a díványon. 8) Átnéztem tegnap a listát, amit adtak, hogy mit kell összepakolnom a kórházba, sok mindent meg kell vennem, lassan tényleg elkezdem, és összerakom. Nővéremet kérdezem ki, mi az, ami neki nem volt ott és hiányzott, hátha van ilyen. A múltkor ő azt mondta, hogy ne felejtsünk el a férjemnek is vinni szendvicset, mert náluk ez maradt el, és ugye nem lehet tudni, mennyi ideig tart a vajúdás, és a kispapának is szükség van az energiára, illetve ő szőlőcukrot evett (fúúú de utálom ) és nápolyit, egy-egy falatnyi adagokat, szendvics eszébe sem jutott, szóval majd ezeket is össze kell raknom, na de nem készítem el jövő héten, mert addigra tuti bezöldülne. :lol: :lol: :lol: :lol: Sőt, már lehet hogy lábon járna a szendó. :lol: :lol: :lol: :lol:

Mindenkinek szép szombatot, vigyázzatok magatokra!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Picur,ez a vihar előtti csend :) !Hétfőre már biztosan kopogtat ,hogy jönne ki hozzátok!:)

Savariaa,ma biztosan végzek a szobácskával,és akkor teszek fel képeket. Már csak ő hiányzik belőle :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra, én is kíváncsi vagyok a szobára, mert a bútor önmagában is cuki, hát még egy díszes szobában de jól fog mutatni! És legyen igazad, hétfőre érkezzen az Úrfi, már nagyon várjuk... :)

Savariaa, szendvicset én is felírtam Apának, aztán majd meglátjuk, hogy lesz-e időnk vajas-szalámis kenyeret készíteni a fájások között... :D Amúgy vettünk mi is müzliszeleteket, szőlőcukrot, nápolyit, Apának kroásszónt', meg piskóta tallért, aztán ha ez sem elég, akkor elküldöm boltba két fájás között... ;)

picuralmos

Sziasztok!

Tegnap volt az utolsó hivatalos munkanapom, de április 23-ig szabadságon vagyok.
Nusildiékhez hasonlóan nálunk is volt egy kis búcsúbuli. Aranyosak voltak a kollégák, kaptam tőlük IKEA ajándékutalványt én meg vittem se sütit, pogácsát, üditőt stb.
Egyik szemem sír a másik nevet. Jó lesz itthon lenni egy kicsit és pihenni és magammal (is) foglalkozni, de a munka is hiányozni fog, meg aztán ki tudja hogy vissza tudok-e jönni ide dolgozni...

Megkaptuk a fotózáson készült összes képet, de még csak arra volt időm, hogy gyorsan átfussam őket (561 db van). Elsőre annyira nem vagyok elégedett, mert az összes képen iszonyú nagy darabnak látom magam. :) Lehet ez hiúság és tudom, hogy itt a fórumon nálam sokkal nagyobb hízások vannak ( 8kg-nál tartok), de én akkor is vastagnak látom a karomat, combomat. 10-15 képet ki kell választanunk és azt a fotós kiretusálja (bőrhibák stb.) én meg viccesen mondtam neki, hogy egy 3 kg-ot szedjen le rólam, mint a magazinokban. :D

Többen kérdeztétek, hogy Liza miért lett ilyen kis súlyú, igazából így utólag is találgatunk, nem tudjuk pontosan. Lepényi keringés kizárva, végig tökéletes volt a keringésem és még csak el se volt meszesedve. A kórházban a szülés előtt 14 napig infúziót kaptam, szinte végig feküdtem, hogy pihenjek és többet ettem, mint ami jól esett volna, de az alatt az időszak alatt sem nőtt már semmit Liza. Nem függ attól sem, hogy mennyit eszem, mert a gyerek elszívja azt a tápanyagot magának, amire szüksége van.
A doki szerint nagyon kicsi volt a lepényem, nekem nem volt összehasonlítási alapon. Az igaz hogy meg se kellett szülnöm, mert kijött a gyerekkel együtt. :shock:
Így utólag alkati dolognak mondják, meg azt hogy ez a kis lepény "ekkora" gyereket bírt növeszteni. Reméljük Boti azért nagyobb lesz, a hasam most mindenesetre jóval nagyobb.

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
örülök, hogy jobban vagy. Voltál végül dokinál? Mit mondott?
Éjszakáid hogy telnek?

Savariaa,
a játszóteret el tudnánk kerülni egy kicsit nagyobb sétával. De nehéz úgy, hogy Liza már a bölcsiben úgy fogad, hogy hinta-palinta. :D Nekem amúgy is lelkiismeret furdalásom van miatta, hogy nem tudom azt megadni neki fizikailag amit szeretnék.. Amikor visszamentem dolgozni, az elején 4 órában, akkor elhatároztam, hogy a délutánokat nagyon intenzíven Lizával fogom tölteni: Játszótér, játszóház, Kerekítő, manó torna itthoni játék stb.
Hát ebből kb. a tizede valósult meg, mert örültem, ha délután haza tudtam tolni őt a babakocsival, nemhogy még elmenni játszóházba. Sokszor felemelni sem tudom, amikor ő szeretné, inkább leguggolok mellé és úgy ölelem meg, de rossz érzés, hogy nem kapja meg azt ami elvileg "járna" neki.
Más többgyerekes anyák azt mondják, hogy a kicsivel is állandó lelkiismeret furdalásuk van, hogy nem adják neki ugyanazt a figyelmet mint anno a nagynak..

Örülök, hogy Bátor menetirányba fordult!!

Bozza,
a Bécsbe való költözés nagyon izgalmasan hangzik.. Ez azt jelenti, hogy életvitelszerűen, akár véglegesen ki fogtok költözni?
Eldöntötted, már hogy akkor kint vagy itthon fogsz szülni?

Csicsi,
le a kalappal a diétád előtt. A szülés után se lehet mindent enni, mert ki tudja, hogy kinek a babája lesz hasfájós... van aki tejterméket nem ehet a szoptatás alatt, van aki fűszeres kaját, gyümölcsöket, bizonyos zöldségeket.

Kat,
részvétem a nagynénéd miatt, nem lehet most egyszerű nektek. Sok erőt és kitartást kívánok nektek. Talán majd az unoka érkezése feledteti anyukád és a nagymamád fájdalmát.
Csinos vagy nagyon a képen, csak nagyító kellett hozzá :-)

Veronika,
vissza kellett nyomni Adrikát a pocakodban
:) ez jó!!
A fura álmok, főleg a babával kapcsolatosan állítólag a terhesség végénél normálisak.
Sajnálom, hogy nem segítenek a rokonaid. A rosszulléteid megvannak még? Jársz még a terápiára?

Ancsa,
kijöttetek a betegségekből? Mi lett a diabetológián az eredményed? Neked ez ismételt vizsgálat vagy ez az első cukorvizsgálat?

Picur,
szorítok nektek. Nekem azt ajánlották, hogy 2 kórházi csomagot állítsak össze. Egyet a szülőszobára, a másikat meg a csecsemőosztályra. Egyrészt azért mert kicsi mindenhol a hely, másrészt ha véletlenül császár lesz a vége, akkor az első napokban alig fogsz tudni mozogni, nem mindegy hogy mekkora táskában kell kotorászni egy bugyiért pl.
A védőnő megmutatta, hogy készül a gyerek... nem késett el ezzel egy kicsit?? :-)

Szendvics a szülőszobára: a baráti társaságban a pasik egymást okították, hogy milyen is a szülés. Az egyik haspók pasi, a lelkére kötötte a másiknak, ha menni kell a kórházba, akkor a szendvicsről ne feledkezzen meg. Azt mondanom sem kell, hogy a felesége elküldte melegebb éghajlatra, amikor 5 perces fájásokkal az volt a legnagyobb gondja a srácnak, hogy szendvicset csináljon.

Nusildi,
fogászat :(
Az jó, hogy Lotti anyukádéknál alszik és van egy-egy szabad estétek kettesben a férjeddel, ezt meg kell becsülni. Gondolom ilyenkor Lotti és a nagyi is be van sózva, úgyhogy mindenki jól jár..
Kitartást már csak egy hét...

Csalexandra,
jó lehet rendezgetni a bababútort, de majd akkor lesz az igazi, ha a szobát belengi a babaillat :D
A szoba száraz levegője nem jó, állítólag a babánál sem, úgyhogy jó ha párásítotok.

Amúgy csatlakozom a náthások táborához, jó hétvégét mindenkinek

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Lányok,kész a kisszoba!!Holnap küldöm a képeket róla,mert ma hulla vagyok! De már kicsivel jobban vagyok amúgy!!

Amióta megtudtam hogy a kicsi faros azóta mindenki azzal riogat,hogy a császár után nem fogok tudni szoptatni,meg hogy nem fog beindulni a tej,meg stb. Szerintem ennek semmi köze ehhez,vagyis én ebbe nem hiszek,de annyira rágják a fülemet ezzel.Zavar nagyon. Ugye semmi köze szerintetek sem a császárnak a szoptatás sikeréhez? !! ?

Kép
csalexandra
Sopron

Gyors válasz:csalexandra: programozott császàr volt Bálint, a 4nap indult rl a tejem, mint anno Anyukàmnak, és 4hónapig eengeteg volt, gond nélkül, csak Bálintnak ez kevés volt, egy haspók volt, és mellé kellett táplálnom. De Anyum is eddig szoptatott engem. Szóval nyugi, ez menni fog a császárral is. Az unokahugom sürgősségi császár volt, ott 1évig szopott Julcsi, és soha ne kapott tálszert. Ez inkább baba, és a mama testétől függ. Mert Julcsi simán aludt 90-100ml vel, míg Bàlintnak ez kb fél órára volt elég.

KépKép
KépKép
kat78

Kat78,köszi a gyors választ!! Én is így gondoltam,de azért jobb mástól is hallani főleg aki tapasztaltabb már :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Fáj a torkom :( Nagyon :( Annyira jól jött...

picur, én örülnék, ha a baba belassulna :) Tudom, mindenki imádja, ha mozog a babája, én meg kész vagyok tőle, nekem annyira kényelmetlen érzés, de tényleg. Tegnap egész du. iszonyatos erővel mozgott, a hasam hullámzott, én meg már nem tudtam, hogy üljek-álljak...
Ez a gyomorégés nagyon gáz, tarts ki, neked most már hamar elmúlik ;)

savariaa, a szoptatás tényleg nagyon fontos, de nem attól lesz valaki jó anya, hogy szoptat. Valaki pl. csak fejni tud, mert a cicije olyan vagy a babája olyan, én ilyenről is hallottam, akkor is megvan az anyatej a babának. Nálunk anyunak 6. héten elapadt a teje és tápszeresek voltunk, attól még nagyon jó anyukánk! Szerintem eleve ne parázd túl magad az elején, a szoptatás természetes dolog és majd ha beindul a tej (nekem igazán otthon sikerült először szoptatni amikor hazahoztuk Lottit, otthon, nyugiban, csendben), minden rendben lesz és mi is segítünk itt jó tanácsokkal! Nekem se ment volna, hogy a védőnő mutogassa a szoptatást, főleg, hogy vagyok annyira szégyenlős, hogy neki "nem tettem volna ki a cicimet". A kórház más, ott vadidegen a csecsemős is, ott simán hagytam magam, de a védőnő... oké, hogy segíteni akar, de nem mindenki tudja így elengedni magát, engem nagyon frusztrált volna, ha ezt erőltetik nekem.
A védőnő nálam már volt 3X életünk során, de most is jönni akar, pedig tudja, hogy hol lakunk, lehet protokoll tényleg.

Szendvics a kórházba? Nekem ez vicces, de én megszültem 1 és negyed óra alatt :D Most nem tudom, ezzel készülünk-e.

mmc, de jó, hogy leköszöntél! :) Irigy-irigy és mégis bennem is munkálkodik ez az érzés, hogy jó volt dolgozni. Attól nem félek, hogy itthon nem leszel el, anno is azt mondtam, hogy úrég, mit fogok csinálni otthon, de a jót könnyű megszokni. Azt, hogy nem kell korán kelni, muszájból elindulni, és ráadásul Lottival így többet tudok mászkálni, hamarabb megyek érte az oviba, játszózni is tudok vele majd és néha ebéd után elhozom és együtt szundizunk itthon :) Ez a terv. De nekem még itt ez az egy hét, amitől előre kivagyok, mert most már tényleg nagyon fárasztó bent...
Képekből majd tegyél fel! A 8 kiló semmi, én tegnap ráálltam a mérlegre, +13 kiló :( Pedig mindenki azt mondja, hogy jól nézek ki, én nem tudok napirendre térni felette.
Lotti imád anyukámnál lenni és most is nagyon jól érezte magát :)

Szülőszobai pakk - nekem is kettő van!!! Van egy kisebb táskában külön törölköző, hálóing, betét, bugyi, tisztálkodó szerek és ebben lesz az apasági, iratok, kaja-innivaló, mert a kisebb pakk sokkal jobban elfér a szülőszobában. Mert ugye amikor megszültem, utána 2 óra után ott le kellett fürödni még bent a szülőszoba melletti zuhanyzóban, ahol segítettek a szülésznők, támogattak és ők adogatták a törölközőmet, hálóingemet, tusfürdőmet, aztán kitoltak egy kerekesszékben a kórterembe és akkor hozta párom oda be a nagy pakkomat, amiben minden más volt még.

csalexandra, de jó, várjuk a képeket!

Mi megvagyunk, tegnap reggel keltem simán 7-kor, pedig nem volt Lotti itthon, tudtam volna aludni, de mégse ment :/ Aztán takarítottunk és fogászat. Most betömték végre ezt a fogam és az alsó fogsorról leszedték a fogkövet. Nekem ilyen még sose volt és hát nem volt kellemes. Viszont keresek új fogászatot, mert csillagos ég az ára ennek a fogászatnak :( Ez egy nagy központ, viszont szerintem egy sima magán fogorvos is megcsinálja így, max. nem ennyire modern eszközökkel. Annyira sajnáltam kifizetni ennyi manit, mintha a fogamat húzták volna, ami így egy fogászaton vicces hasonlat,de mégis... aztán mentünk anyuékhoz, Lotti nagyon elvolt, alig akart hazajönni, nagyon szeret anyuéknál aludni is :)

Ma megyünk a Mária bababoltba, ismeritek? Én anno vettem ott jó pár dolgot, a Visegrádi utcában van és nagyon jó árban vannak dolgok, ott akarom megvenni ma a légzésfigyelőt, pelenkázó alátétet és még amit látok. Még az Ikeába is benéznék, csak nem tudom, lesz-e erőm, mostanában úgy elfáradok :(
Holnap meg jön a hó, most már nem örülök neki :(

Ti megvagytok? Bírjátok a frontokat?

Ja, felteszek egy tegnap reggeli hasas képet, én már ilyen vagyok :) Megnéztem a régi fórumban feltett 30. heti képemet és jelentősen nagyobb a mostani hasam.
nusildi

Kép

31. heti has

Kép

Kép
nusildi

Még mindig egyben. Hajnal öt óta fent vagyok, dagadok, zsibbadok, fájnak már az ízületeim is, ez már nem a legkellemesebb időszak. És még náthás is lettem, ez tesz a "legboldogabbá". Nálunk elkezdett esni a hó, hát hurrá...

Szandra, ne aggódj, ha mégis császárod lesz (nem is, mert be fog fordulni a babád!), ne aggódj, attól még fogsz tudni szoptatni. A kettő nem függ össze. Max. egy-két nappal később fog beindulni a tej, mintha "normál" módon szülnél. Az ilyen "okos" hozzászólásokat meg szereld le nyugodtan. Fotókat várjuk nagyon! :)

Én egyébként a horror szüléstörténetektől meg a tuti megmondóktól mászok a falra (pl.: a 7. hónaptól folyni fog a tejed, húúúúú, de fájni fog, borzasztó lesz a szülés, szét fog rugdosni a gyerek, stb. stb. stb.), persze eddig egyik sem jött be. Jó, a "fájni fog" az meglesz, de simán vesszük majd az akadályokat. Én csak azt nem értem, hogy miért nem lehet pozitív dolgokat mondani? Vagy ha ez nem megy, akkor inkább ne mondjanak semmit. Nem?

Szendvics: a kórház bejárata mellett van büfé, max. Apa majd leugrik oda kajáért, ha a tartalék elfogyott. :)

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: