[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Nekem szerencsére négyből négy nem lett szájpenészes, holott az első három szintén részesült a klinika cumijaiból.Kép
Ami még ezt a részt illeti: lehet, hogy ezekhez nem is a csecsemősnővérek kellenének, hanem dúlák, meg egyéb tanácsadók, segítők? A klinikán szerintem úgy vannak vele, van ott tapasztaltabb anyuka, majd megmutatja!
A kulcsszó tényleg az, kérdezni, kérdezni, kérdezni. Mindent.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi,

Egyetértek. Ha valaki nem kérdez, akkor tudni se fogja a gondolataira a választ. Tudtommal a Klinikán nem gondolatolvasók dolgoznak, ugyebár Kép

Nekem Marcus nem lett a cumitól se cumizavaros, se szájpenészes. Pedig ő tápszert is kapott a 4. naptól, mert gond volt vele, velem.

A tea meg igazából józan döntése mindenkinek - ad vagy nem. Én pl. adtam már fent említett okok miatt.

H.

Kép
hanzika
 
 


És azt már régebben említettem, hogy mi a Klinikáról való távozás után 2x is voltunk a csecsemős nővéreknél - köldökápolás miatt. Először másnap, mikor hazajöttünk (az pont szombatra esett, amikor nincs se védőnő, se dokinő a közelben), aztán egy hét múlva. És tök rendesen fogadtak, segítettek, megmutatták még egyszer, hogyan ápoljam, és nem voltak undokok, sőt!

H.

Kép
hanzika
 
 

 
 

Hanzika,
nem mondtam, hogy undokak voltak, bár amikor másfélóra várakozás után visszamentem, hogy jöjjön valaki segíteni, a válasz az volt, hogy mit izgulok, negyed óra múlva járják körbe a szobákat. Kérdezni meg az tud, aki tudja, hogy miről kell kérdezni. Az alapinfók azért jól estek volna, nem gondolatolvasást vártam el.
kyrandia
 
 


Teljesen egyetértek Kyrandiával!

Rám, ránk (én kétágyasban voltam) teljességgel "tojtak", hogy finom legyek. Szerencse, hogy nem volt különösebb gondom sem a szopival, sem a pelenkázással (ezt a szobatársnőm mutatta meg), mert különben eléggé nekikeseredtem volna. A végére -abban a lelkiállapotban- már egyébként sem nagyon szerettem őket. Amilyen normális pl a doki (már amikor sikerül elkapnom, lásd feljebb...), a szülésznő, vagy az intenzívemn a nővérek, a csecsemősök ennek pont az ellentéte voltak.

Ami engem még nagyon zavart. hogy többször előfordult, hogy ott feküdtek a polcokon a babák, és nem volt benn egy darab csecsemős sem, és az ajtó tárva nyitva (huzat?). Most nem akarok ijesztgetni senkit, de pl bárki elvihetett volna onnan bármilyen gyereket... Ez csak úgy felmerült bennem, nem is adtam be miután végre 2 nap után megkaptam.

Skála Kópé
Vendég
 


Skála Kópé!

Azt hittem eddig, hogy ez csak az én fóbiám, de: én kétágyasban feküdtem, volt 1 nap, amikor egyedül a babámmal. Akkor merészkedtem el zuhanyozni, amikor pl elvitték vizsgálatra a kicsit. Mire kész lettem a baba már ott pislogott az ágyneműmre támasztva. Kicsit megijedtem, hiszen tele látogatóval a folyosó, nehogy ellopják! Megjegyzem le is borulhatott volna a félig feltámasztott helyzetből...De szerencsére semmi ilyesmi nem történt, csak irtóra aggódtam mindenen.

Macskavati
Vendég
 


Kyrandia,

Nekem elmondták az alapinfókat. Vagyis első alkalommal megkérdezte a főnővér, hogy tudom-e, hogy kell pelenkázni, köldököt ápolni stb. Mikor mondtam, hogy nem, akkor készségesen megmutatták, többször is. Tehát ezek szerint csak én voltam jókor, jó helyen.

Skála-kópé,
Amikor én voltam, két csecsemős is volt bent mindig és nem láttam olyat, hogy egyedül lettek volna a babák. 1 mindig velük volt, max az ajtóig ment el (a csecsemősszoba ajtajáig). Azt tény viszont, hogy az ajtó legtöbbször nyitva, vagy félig becsukott állapotban volt. Én is kétágyasban voltam és mikor egyedül lettem, akkor beadtam arra a 10 percre a picit, míg lefürödtem. Én így oldottam meg, nem volt gond.

Engem egyetlen dolog zavart csak a kórházban, hogy eléggé átjáróház jellege van. Tényleg sok a látogató, mindig jöhetnek, a csecsemőosztály nem igazán elszeparált az utcától. Lehetett volna pl. azt tenni az első emeletre a nőgyógyi osztály helyett szerintem. De hát ez a vezetők döntése volt, gondolom.

Macskavati,
Ha esetleg nem voltam bent (de ilyen nem volt, ha a babát behozták, általában a kétágyasban egyikünk mindig bent volt), akkor a babát nem az ágyra, hanem a kulikocsiba tették be. Tehát garantáltan nem eshetett ki.

Összességében, nekem jó tapasztalataim vannak voltak a kórházzal, de úgy látszik, én vagyok a kisebbség.

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Ja és még egy dolog volt, amit ti is említettetek és kellemetlen. Hogy sokat kell várni. Sajnos, ezt el kell fogadni, hogy a Klinika "nagyüzem", ahová elég sok beteg jár, gyakoriak a sürgősségi esetek, hisz elég sok kórházból ide küldik át, hozzák a betegeket, ha gond van.

Skála kópé,
Ha nagyon zavar, hogy nehéz utólérni a dokidat, szerintem is válts. Szabad orvosválasztás van, tehát a dokid nem köthet téged magához. A helyzet kellemetlen, mert hisz találkozol vele, ha máshol nem, majd a csecsemőosztályon (hisz osztályvezető), de szeirntem el fogja fogadni a tényt és ugyanúgy fog kezelni, mint mást. A kérdés az, hogy kit választanál helyette...

H.

Kép
hanzika
 
 


Régen az elsőn volt a gyerekágy, meg a babák is (akkor még nem volt ugye teljes roomingin), akkor meg az elsőn volt átjáróház.... Igaziból amig engedik a korlátlan látogatást, addig mindig lesz. Ugyanakkor meg amikor érint, akkor nem bánom, hogy engedikKép.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok

Hat sajnos egyet kell ertenem a tobbseggel, hogy a korhaz szuper,mindenki kedvesmkeszseges,mosolygos,kiveve a csecsemosokKépKép
Ami azert baj mert ugye egy kezdo anyuka nagyon tanacstalan tud lenni.
En 2 eve szultem csaszarral,es a terhesseg alatt az ambulancian es a szules utan az intenziven is nagyon keszseges volt mindenkiKép
Aztan mivel a dokim kulfoldon volt(program csaszar lett volna de elobb jott a babaKép,ugyhogy nem hiabaztataom es nem tudott segiteni ezert 4 agyasba kerultem.Egyebkent dokim Dr.Papp Csaba es nagyon biromKépKép
Szoval az osztalyon Mindenert szinte konyorogni kellett.
Kaptam egy olyan mellgyuszit ho
gy a kovetkezmenyekent nem is sikerult a kizarolagos szopi.
Engem is megkerdeztek hogy tudok e pelenkazni,stb,hat szerencsere tudtam,mert akinek megmutattak abban nem volt koszonet.
Egyedul egy osz haju no (sajnos nem emlekszem a navere,talan Saci? )aki segitett egyaltalan szoptatni es masszirozin, a tobbi egyaltaln nem csak ra mondtak hogy : Maga ugysem fog tudni ezekkel a mellekkel.Gondolhatjatok hogy esett.

UGyhogy ezek utan a tesonal mar Dulaval felszerelkezve fogok menni,vagyis nem erdekelnek a szabalyok,igen is be fog jonni hozzam valaki aki segit az elejen.
Remelem a dokim nem megint egy konferencian lesz es tud majd segiten hogy ne 4 agyasba keruljek es akkor ezzel nem lesz gondKép

Egyebkent en is lattom hogy tobbszor ures volt a csecsemos szoba,es ez nagy felelotlenseg.
UGyhogy nem tudom hogy hogyan de ezen kene nekik valtoztatni a klinikanak, hogy tobb es segitokeszebb ember legyen ezen a poszton.

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Mért baj a 4 ágyas? (én olyanban voltam 2003 tavaszán)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi
Nem lenne baj a 4 agyas,bar mindegyik elso szulo anyuka volt,tehat egyutt benaztunk szopi terenKép
Csak azert volt gond mert 3 ember beleegyezese kellett hogy anyu belogjon a szobaba segiteni maszirozni fejni a ket kokemenytKép

Gondolkoztam azon hogy a MAV talan jobb megoldas lenne,mert ott csaszi utan is odaadjak a babat es bar fekve de egyutt lehet baba+mama+papa.KépAz intenziv miatt ez itt lehetetlen.
Viszont utolag hallotam hogy fel is hozzak a babat szopizni(koteleseeguk lenne) ha eleg erelyes vagy.Na en ilyenkor nyul voltam es bar kertem 2* az inetnzives novert hogy telefonaljon le a csecsemosnek hogy hozza fel,de nem hozta,mert allitolag nem ert ra.Ezert is kene tobb nover oda,2 amugy is keves szerintem.
LEgkozelebb nem hagyom ezt sem annyiban az tutiKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Ezzel nekem mázlim volt, mert én a műtőből egyenest a babás szobába kerültem. Jó, nem volt velem rögtön végig a baba, de mindjárt az első 12 órában kétszer is ott hagyták velem egy-egy bő órára. (hát még ha 6 órás spinálom lett volna!Kép)
Mondjuk szerintem második babánál már a bejöhessen rokon téma nem lesz annyira aktuális, sokkal több lesz a tapasztalat.
Az mondjuk tényleg elég szerencsétlen összeállitás, ha 4ből 4en vagytok első babások. Nálunk a 4 ágyas úgy jött össze, hogy volt egy elsőbabás, egy második babás, egy harmadik babás és egy negyedik babásKép.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Lányok!

Egy-két kérdés:

1. Ki hogy intézte, mibe került a kétágyas? (mert az nem kérdés, hogy jobb mint 4 ágyasba kerülni. Pl. 2 emberre jut egy WC-zuhanyzó és nem nyolcra, a tiéden kívül csak egy baba sírására kell felébredned, ha egyátalán tudsz valamit is aludni)

2. Van-e esély és milyen feltételekkel, az egyágyasra?

3. Császár után mennyi idővel és hova kerültetek? Nekem az előző váratlan, altatásos császár volt, tehát az intenzíven töltöttem egy napot. Gondolom a köv. is császár lesz, gondolom már programozott (bár őszintén szólva ezt sem tudom biztosan mit jelent...), és olvasom, hogy már hamarabb és egyből a csecsemőosztályra lehet kerülni.

Köszi a válaszokat

Kópé
Vendég
 


3-asra: elvileg ez úgy megy, hogy ha van hely, akkor az intenzivre visznek. Nálunk teltház volt mázlimra. Egyébként olyat is hallottam, egy héttel előttem, hogy a 6 órát a szülőszobán töltötte a programcsaszis, -akinek még jutott a 6 órás spinálból, ami nálam már egyszerűen nem volt! röhej-és utána a saját lábán sétált át egyenesen a csecsemősosztályra. (ami azért elég kemény feladat, lássuk be)
Mondjuk az is igaz, hogy sokat modntam a dokinak, hogy nagyon szeretném, ha lent maradhatnék eleve, meg a csecsemős dokinéni is imserős volt, de nem tudom, hogy ennek köszönhető volt-e. Pénzt -előre- nem adtam, max a standard dokilátogatásonkéntit.

1,2 kérdést nem tudom.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ja, amúgy aki előttem egy héttel szült. Szóval tulképpen övé volt az ideális verzió, mert a szülőszobán azt a 6 órát lényegében hármasban tölthették el!

(ha nem szépiti el az idő az emlékeimet, meg kéne kérdezni az illetőt, mert babanetes ő is)
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Pildi
Hat az az hogy a 4-bol 3 meg csaszi is volt,tehat mint lassu csigak mozogtunkKép
Engem felvittek a nogyogyira ert nem volt szabad muto lent,es utana rogton az intenzivre.De en is ugy tudom,hogy csa kakkor tesznek le ha nincs hley az intenziven.A baba hianyan kivul minden jo volt,mert a noverek nagyon kedvesek voltak es meg furodni is segitettek elsore.
Talan ha legkozelebb lent mutenek,akkor en is kerni fogom hogy maradjunk egyutt 3-ban,csak elsore az ember olyan tanacstalan hogy mit is lehet egyaltaaln kerni.EMgjegyzem az eletben hatarozott vagyok,most ereytem eloszor hogy kicsuszik az iranyitas,de nagyonKép
Hat csaladtagot inkabb nem kernek aszopihoz,de dulat tuti keresek,mert nagyon ne mszeretnek ujra belekerulni a szopi+cumisuveg adas+fejes,mosogatas+fertotlenites mokuskerekbe.

Skalkope
1.Szerintem fizetni nem tudsz senkinek,itt egyik szoba sem fizetos,pedig szerintem lenne ra igeny.a dokid tud segiteni,vagy ugy hallottam hogy a fonoverrel is lehet beszelni ez ugyben ,o eleg kedves volt.PErsze csak a szules utan tudtam ezt is,de amugy meg hely sem volt lent,mert tettek volna ki az intenzivrol,de lent meg nem volt hovaKép

2.passz
3,Csak akkor kerulsz egyenesen le ha fent az intenziven nincs hely,viszont a lenti anyas noverek nem scinaljak meg ugyanazt mint a fentiek(intenziv)hogz itatnak,stb amig az erzestelenito hat.Ugyhogy rad nezve jobb az intenziv,a babaval egyutt tolott idore nezve meg jobb az osztaly.
A 4 agyasban meg az zavart,hogz 8 nore van egy wc,es folyton kikopogtakKép

Kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Mondjuk szerintem amikor én lent voltam első órákban, akkor ott volt olyan nővér, aki nem csecsemős volt, hanem miattunk volt ott. Szerintem ő mindent megcsinált, amit fentiek csináltak volna, avagy leginkább én úgy is gondoltam rá, hogy ő tulkép odavalósi nővér. Mondjuk kapásból ketten is voltunk a szobában így friss csaszi után (nálunk is a 4ből 3 volt csaszis). Anno 95-ben jártam 24 órát az intenziven, ahol vegyítve voltak a csaszis és az egyéb nőgyógyis intenzivesek. Na az rémes volt, ott szenvedtek körülöttem az idős nénik, ki tudja milyen műtétek után. Abszolút nem tudtam aludni, tőlük se, meg attól se, hogy a nővérek nálam is folyamatosan vérnyomásmérés, lázmérés kutyafüle. 2003ban emiatt alhattam volna, csak a másik friss csaszis nem bírt és szövegeltetettKép (további éjjeleken drága leányom döntött úgy, hogy hajnali 3-ig ne is próbálkozzak...)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Skála Kópé!

A kétágyas szobához úgy lehet hozzájutni, ha a csecsemőosztály főnővérét megkörnyékezed, kuncsorogsz, talpát nyalod, vagy szerencséd van. Vagy az orvosod résen van, és elintézi. A Klinikának egyébként van egy alapítványa. Legközelebb meg fogom kérdezni, hogy az egyágyas az alapítványi szoba-e, hátha úgy oda lehet kerülni. Ha nem, akkor hátha fizetős hivatalosan, és nem zsebbe vkinek. Utána fogok járni, főleg mert a testvérem is ott fog szülni nyáron, és nem biztos, hogy át kellene élnie néhány dolgot, amit nem muszáj.
De a szomorú sejtésem az, hogy ez is csak protekció kérdése.

Macskavati
Vendég
 


Sziasztok,

én azon kevesek közé tartozom, akik 1 ágyasban voltak. Tudom, sokan úgy indulnak neki, hogy nem szeretnének egyedül lenni a szobában, első baba stb., de nagyon sok előnye van. Például, látogatáskor. Kép
Fizetni nem kellett érte és emliteni is talán egyszer emlitettem meg. Igérni semmit sem igért, mert ki tudhatja előre, hogy épp akkor mennyire lesz tele az osztály.
Első babát szültem, nekem is az elején megmutattak mindent, mondták, hogy kérdezzek nyugodtan.
Mellesleg, mielőtt eljöttem volna, a doki kikérdezett, hogy mennyire voltam elégedett a csecsemősökkel, mert ő is hallott ezt-azt, és szeretnének változtatni. Ennek 1 éve, azóta nem tudom, milyen a helyzet. Nekem akkor tetszett.

MKriszta
razoxane
 
 


Sziasztok

Köszi a sok választ. Azért kérdeztem, hogy ki, hogy került 1 ill. kétágyasba, mert szeretném tudni, hogy legközelebb milyen módon induljak neki ennek a kérdésnek.
Akkor hát leírom az én tapasztalataimat:
Szerintem az 1 és kétágyas szobák fenn vannak tartva protekciós és fizetős betegeknek, ide egyébként bejutni csak szerencse kérdése.
Én a szülésznőm javaslatára beszéltem a főnővérrel előre, érzékeltetve, hogy "nem leszek hálátlan". Tegyük hozzá, előre nem is fogadott el semmit! Mind a dokinak, mind a szülésznőnek többször említettem ezirányú igényemet, és végül is a 2 ágyasba kerültem (elsőre még nem akartam az egyágyast, és jól tettem, mert így legalább volt aki segített) De: a 2 ágyas addig zárva volt, akkor nyitották ki, a mellette lévő 1 vagy kétágyas, nem tudom, végig mig benn voltam zárva volt, a többi szoba viszont mind tele, az egyágyasban pedig egy doki felesége volt (nem sajnálom tőle, enny protekciót én is elvárnék..)

A szobatársnőm volt a szerencsés, aki csak azért került 2 ágyasba, mert már úgyis ott voltam, de tartok tőle, hogy az ő kedvéért nem nyitották volna ki, és nem is adott semmit senkinek ezért.

Azért szerettem volna tudni a tapasztalataitokat, mert ezt így intézni elég béna, kellemetlen dolog, gondoltam van ennek valami kulturáltabb módja is.

Még egy kérdés: mit csinálnak a babával, amíg császár után az intenzíven van az anyja? (Az enyém a babaintenzíven volt, ezért nem tudom)

S.K.
Vendég
 


Pildi
Na volt szerencsem a lenit noverekhez,egyszer csngettem lazmeroert,es bejott:mi van felkialtassalKépNa ezek utan inkabb en mentem erteKépAmugy meg hazaengedett volna varratokkal KépTudom hogy szerencseteln vot hogy a dokim epp kulfoldon volt,mert csomo dolgot O el tudott volna intezni,de hat a baboca nem akart programozva megsyuletni,es ez nekem azert kicsit jobban tetszett,mert benne volt az izgalomKép
Akkor az intenziven inkabb szulo es fiatal nogyogyaszati esetek voltak,de en kaotam ejjelre altatot ugyhogy agyut lehetett volna sutogetni a fulem mellettKép

MAcsakavati
Hat legkozelebb en imegkornyekezem, mega dokinal is nyomulni fogok,a 2 agyas nekem szimpi isKép

Roxanne
Jo hogy a dokik ayert mar erre is rakerdeytek.En a 6 hetesen mondtam hogy volt veluk bajom,erre O:sajnalja hogy nem volt itt segiteni,O kioszotta volna oketKép

Skalakope,
Hat ez szuper hogyzarva voltak a szobak,mellesleg en is fizetnek erte csak tudjam kinek.Vegulis mennyit adtal a fonovernek?
A baba lent van a csecsemosszobaban amig Te fent,es a masodik ejjel is megkerdeyik hogy csaszi miatt beadod-e.

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Itt mindenki császárral szült? Egyátalán szülnek normális úton is ezen a klinikán?

Mitől programozott egy császár?


kataa,

15 e-t adtam, de nem volt előre megbeszélve semmi, úgyhogy nem lehetett biztos benne, hogy fog kapni. Persze én meg már gondoltam a következő szülésre

kópé
Vendég
 


Sziasztok,
eddig csak olvasgattam, de most annyian írtatok, hogy nekem is megjött a kedvem.
Én normál úton szültem a klinikán kétszer is, de egyszer sem úgy történt, hogy otthon elfolyt a magzatvíz, vagy összehúzódásokat észleltem volna, stb. Mindkétszer túlhordtam a bébit egy héttel, majd amnioszkópiás vizsgálat során "kiderült", hogy hopp , itt ma szülés lesz, mert már valamennyit tágultam. Mindkétszer burokrepesztés történt, majd oxitocinos gyorsítás. Egyszer már nagyon szeretném kipróbálni, hogy milyen az, amikor valamivel háborítatlanabb módon történik a szülés. Vagy ha tágultam már, miért nem lehetett otthon megvárni, amíg elkezdődik valami? Egyébként az orvosom szakmai szempontból nagyon profi, pont ezért mentem vissza hozzá az első szülésem után. Végig azt tervezgettem a terhesség alatt, hogy ezt valahogy megbeszélem vele, de aztán, mint egy birka, hallgattam, és még egyszer minden ugyanúgy történt. Egyébként a két szülésélményem ég és föld volt, a fiammal még végig feküdnöm kellett, szinte nem is mozoghattam, nagyon tehetetlennek éreztem magam. A lányomnál már sétálhattam, csak a szülésznő nézett meg bizonyos időközönként. Sokkal jobban viseltem az egészet, hogy aktívan részt vehettem a folyamatban.
Most azt tervezem, hogyha még egyszer várandós leszek, akkor ezt már az elején megpróbálom valahogy tisztázni az orvosommal.
Üdv mindenkinek,
anilla
anilla
 
 


Skála-kópé,

én minden külső "segítség" nélkül kétágyasba kerültem... ja és normál úton szültem Kép

A programozott császár az, amikor valakinél valamilyen oknál fogva eleve kizárt a hüvelyi szülés lehetősége, és már a terhesség alatt tudja hogy csaszizni fogják.

Kép
hanzika
 
 


És programozott csaszikor előre le van beszélve a műtét időpontja. De: pl második császárnál az volt a szempont, h ha a kiírt ideig nem indul be magától, akkor a kiírt időpontban BEFEKTETNEK, és slusszpassz császár.
Gyakice programcsaszinál nem várják meg a fájásokat.
(Hm, én kivételként erősítem a szabélyt, vagy mégsem? Proramcsászárként aznap kellett volna bemennem megbeszélni a műtét időpontját, de a kisgfiam elindult... Mégsem műtöttek meg azonnal, /hajnali 3-kor mentem be/, hanem megvárták a reggelt, és akkor operáltak. Nem volt olyan rézésem, h nem figyelnek, gondolom a két előzetes csázár miatt ők is tartottak a lehetséges gondoktól, 20 percenként jött vki és vizsgált, nézte a fájásokat stb.)

Zsóka
zsóka
 
 


Kataa!
Én varratokkal jöttem haza! De komolyan! És a dokim engedett hazaKép. 72 órásan már itthon voltunk, és 6 naposan visszamentem varratszedésre. A kettő között meg Húsvét voltKép.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!

1 hete szültem a második gyerkőcömet a klinikán, spontán. Az első alkalommal 1, most 2 ágyas szobában voltam a gyermekágyon ( szülésznő a barátnőm volt ), de a dokim is beszélt a főnővérrel mind a két esetben, plussz pénzről szó sem esett.
Két évvel ezelőtt borzalmasak voltak a csecsemősök, most megdöbbentő módon többet foglalkoztak velem és kedvesebben mint annó.
Timi
fabrika
 
 


Skalakope
Na akkor jol bebiztosittol legkozelebbre.Kép
Hat manapsag sokan szulnek csaszarral minden korhazban szerintem,a csajok mar leirtak hogy mitol programozott.Nekem a csipom miatt volt.

Anilla
Megneztem a profilodat,nagyon heyesek a tesokKép
Hat szerintem a masodiknal mar batrabb az ember,ezert is remelem hogy nem leszek olyan nyusziKépBar szules temahoz nem tudok hozzaszolni,de ha a 2. neked jobb elmeny volt az mar pozitivumKép

Hanzika
Te mazlistaKépAz a baj hogy soxor telt haz van frontok idejen,a mi kis babank is akkor gondolta meg magat,aznap 18-an szulettek ottKép

Zsoka
Erdekes az en dokim nem varta volna meg a kiirast,azt mondta hogy 39. hetet kell betoltenem es kesz.En tudom hogy van olyan korhaz ahol meg csaszinal is megvarjak hogy magatol induljon el es hagynak kicsit vajudni,ami jobb lenne,de en ezt bar kertem nem dijazta az otletem.Aztan a termeszet megoldotta.
Viszont szerinte a kovi baba meg hamarabb fog jonni minta 38.het,az meg ugyem ar nem elnne tul jo.

Pildi
Nem volt rossz otthon a varratokkal?Engem zavartak elegge.Nekem a 4.napont szedtek ki es johettunk is haza.Teged az unnep miat engedtek haza hamarabb?

Fabrika
Gratulalok a babahozKép
De jo hogy pozitiv valtozasokat latsz a csecsemosok koreben,en is majdnem ket eve szultemKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Kataa: lényegében igen, igyekeztek mindenkit hazaengedni. És sokkal jobb volt otthon, mint bent! Jobban rá voltam kényszerülve a mozgásra, nem csak a szűk szoba, hanem a teljes lakás, jöttem-mentem, csináltam a dolgomat, óráról órára jobb volt. Maga a hazaút az elég rossz volt, (wartburg, helyenként macskakövön át), varratszedéskor már nem maradt meg bennem ilyennek.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Lányok ! Hallottátok, hogy petíciót írtak az nlc-s lombikos lányok ?

http://www.PetitionOnline.com/IVF2005

Kérlek te is csatlakozz aláírásoddal, hátha el tudunk így érni valamit azért, hogy a lombik még nagyobb támogatást kaphasson !

mniki
 
 


Szerintetek mennyit illik adni egy császárért? És mennyit a választott szülésznőnek?

S.K.
Vendég
 


Sk
Hat ha a dokid nem mondott semmit,(bar en nem is kerdeztemKép )akkor annyit adj amennyit gondolsz es megengedhetsz magadnak.E na vegen nem annyit adtam mint gondoltam mivel a szules utan mar nem tudott jelen lennia korhazi napjaim alatt,de nem hinnem hogy gondot csinalt belole,azota is ugyanolyan kedves mint voltKépKép
Az en dokim nem ajanlotta a vasztott szulesznot mert hogy nincs igazan ertelme.Es igaza volt mert csak annyit csinalt hogy elokeszitett a mutetre es utana levitte a babat a ferjemmel egyutt.Ha valszott lett volna sem toltott volna velem tobb idot az uti,igy is kifogtam egy kedvesetKépKépKép
De ugy tudom altalaban 10 amita szuleszno kap vagy mar olyanrol is tudok aki majdnem annyit adott a szulesznonek minta dokinak,persze ez is attol fugg ki mennyit torodott vele a vajudas alatt.Mivel eolyan nekunk nem voltKépKép igy adtam neki a 6- hetesen egy ajandekcsomagotKépEs az itnenzives novereknek is egy ajandekkosarat mert nagyon megerdemeltekKép

kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


SK,

A csasziról fogalmam sincs, mert simán szültem, de mint Kataa mondta, annyit adj, amit megengedhettek magatoknak és úgy érzed, hogy reális (pl. mikor szültem, azt rebesgették, hogy a normál ár a szülésért az egyszeri gyermekágyi vagy milyen segély összege - akkor ez 59e Ft volt. Szerintem ez azért túlzás lenne). Nekem sem volt fogadott szülésznőm, szeirntem, ahogy tapasztaltam, sima szülésnél is felesleges volt megfogadni, mert mind (szám szerint 2) nagyon rendes volt. Én annak, aki végül szült velem, 10e Ft-ot adtam, de nem akarta elfogadni.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Én a Dr. Beke Artúrról szeretnék egy kicsit többet megtudni, annak ellenére, hogy hozzá járok (igaz, eddig még csak 4 alkalommal voltam nála.) Az egyik barátnőm szintén hozzá jár, ő ajánlotta nekem, de még ő is csak most fog szülni nála, így ezen a téren még neki sincs tapasztalata. Elolvastam majdnem az összes archív írásokat is, de erről a dokiról alig találtam valamit.

Ha valaki hozzá jár vagy nála szült, írjon már róla bővebben.
Köszönöm!
indra
 
 


Indra!

Archívban 2004 dec. 20-án írtam Beke doktorról, remélem azt olvastad. Nagyon kedves-rendes volt velem, bár elég zárkózott, gondolom ezért titulálta itt vki bunkónak. De nem az, sőt nagyon udvarias és szakmailag is kiváló. Nem egy puszipajtás típus, de nem is ez a lényeg egy terhesség ill. szülés folyamán. Maximálisan rá mertem bízni magam, csak csupa jót mondhatok róla!

Macskavati
Vendég
 


Köszönöm az infót Macskavati, olvastam azt az írásod is az archívban. Valóban nem egy szószátyár doki, ha bementem hozzá nem ültem nála órákat, de remélem, hogy jó dokit választottam. Majd kiderül!

Indra
indra
 
 


Sziasztok!
Január 9-én szültem a klinikán a második fiam (az első is január 9-én született, csak 3 évvel ezelőtt Kép ). Programozott csaszim lett volna, de két nappal előtte elfolyt a magzatvíz. Mivel épp most újítják fel a szülőszobát, a másodikon a nagyműtőben "szültem". A műtét előtt és alatt mindenki kedves volt és az intenzíven is nagyon rendesek voltak a nővérek (éjjel), de másnap reggel a váltás egy kissé kiborított. Már rég kiment az érzéstelenítő és órák óta hitegettek, hogy mindjárt mehetek a kisfiamhoz, de csak nem nem történt semmi. A nővérkének bicskanyitogató volt a stílusa és amikor délben mondtam neki, hogy nem akarok tovább várni, most már lemegyek megnézni a fiam, egyszerűen nem engedett le. Először azt mondta, hogy a csecsemős nővérek nem szeretik, ha lemegyünk megnézni a babát (!!!), de mondtam, hogy ez engem nem igazán érdekel, erre kitalálta, hogy a lemenetelhez kíséret kell, de itt senki nem ér rá lekísérni, úgyhogy üljek le a seggemre, kajáljak és majd szól, ha mehetek. Erre felhívtam a férjem, elsírtam neki, hogy nem mehetek le a gyerekemhez. Ő meg bejött és lekísért. Szóval hiába szültem már másodszor, megint majdnem ugyanolyan nyuszi voltam, mint először. Kép
Aztán, amikor végre lemehettem a szobába már minden rendben volt. Velem teljesen normálisak voltak a csecsemős nővérek is és a gyerekágyasok is. Egy kis kellemetlenségem volt csak, hogy az általatok "tupírozott"-nak titulált nővérke nem akart forralt vizet adni tea helyett és ezért a férjemmel kellett behozatni. De ezen kívül minden oké volt tényleg.
Annak ellenére. hogy már az elejétől tudtam, császárral fogok szülni, választottam szülésznőt. És nem is bántam meg, mert végig figyelemmel követte a terhességem, bejött az éjszaka közepén a szülésre is, holott semmit nem kellett csinálnia és minden nap meglátogatott a babás osztályon is.
Az orvosom szuper volt, mint mindig, köszönet neki mindenért.
Szilvi
sylvike
 
 


Sziasztok!

Én még igen friss kismama vagyok. Dr. Lázár Levente az orvosom. Valaki tud mondani róla egy picit többet? Eddigi tapasztalataim jók vele, igaz eddig mint nőgyógyászt látogattam.
Köszönöm,
Aviv
aviv
 
 


Szia Aviv!

Gondoltam bátorítalak egy kicsit Dr. Lázár Leventével kapcsolatban. Nekem is Ö az orvosom és jó tapasztalatokról számolhatok be. Én is kismama vagyok, 6. hónapban járok és Lázár doktor nagyon készséges minden egyes vizsgálaton. Teljes a bizalmam felé, bár nekem is elsö terhességem és szülési tapasztalataim még nincsenek, de volt már alkalmam orvosi tehetségét megismerni. 2004 Áprilisában egy méhszáj plasztikai mütétem volt, melyet Lázár doktor végzett rajtam. Maximális hozzáállással és gondos orvosi figyelemmel találkoztam részéröl. Két napot voltam a Sote I. számú klinikán és az intézmény beli tapasztalataim is jók.
A mütét elöfeltétele volt, hogy ki tudjak hordani egy terhességet. A lehetö legjobban sikerült és a doktor úrnak köszönhetem, hogy most boldog kismama lehetek.
Remélem és kívánom, hogy neked is hasonló jó tapasztalataid legyenek.
Hajni
hajni13
 
 


Sziasztok! Szendei doktorhoz járok egyelőre "terhesgondozásra", de szeretnék váltani, mert nem akarok nála szülni. Ha tudtok valakit ajánlani a klinikáról, vagy esetleg Szendeiről tudtok valamit, kérlek írjátok meg. Köszi, Zsu
zsu74
 
 


Ismeri valaki Dr Krasznai Istvánt?
Másoknak is órákat kell itt várakoznia egy sima beszélgetésre, vagy csak én vagyok peches?

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca!

Ezen a klinikán mindenkinek mindenkire órákat kell várni. Ne csüggedj, a baba miatt megéri, de azok a fémpadok 30 perc után gyilkosak...

Macskavati
Vendég
 


Én néha inkább azon aggódok, hogy még egy nyomi fémpad sem jut. Már három dokinál jártam itt, volt hogy egy órás várakozás után hazaküldtek, mondván a dokim egy második császárhoz lett beküldve. Panaszrá tulajdonképpen nincs okom, a tömeg ellenére mindig udvariasak, csak épp a saját orvosom elfelejti megkérdezni, hogy vagyok abban a kb 3 percben, amit rám szán, a beugró elfelejt bemutatkozni. Csak azért tudom, mert rá van írva. Még szerencse, hogy a nővérek kedvesek - már többször láttam őket mosolyogni. Én naivan azt hittem, a terhességben a szülés az igazán rossz dolog. Eddig nem értettem, miért elég egy gyerek. Kezdem felfogni.

Kép KépKép
lorca
 
 


Lorca,

Azért az talán túlzás lenne, ha az ember a magyar egészségügy igencsak áldatlan állapotai miatt nem vállalna még gyereket, ha egyébként szeretne. Talán ezt a pár hónapot ki lehet bírni, mondom ezt akkor is, ha a fórumbeli megjelenésemet én is pont ezzel kezdtem: hogy utálom, hogy órákig kell várnom a dokira.

Ami engem is nagyon idegesít a várakozásban, az egyrészt valóban ezek a szörnyű padok, amin az ember tuti vesegyulladást kap télen a huzatban, ráadásul ott az a sok bunkó apuka, nagymama, egyéb rokon, aki képes akkor is ott ücsörögni a rokona mellett, ha tőle 2 méterre hatalmas pocakú kismamák kornyadoznak a falnak dőlve.
Persze, lehet szólni, de ezt nem mindenki meri megtenni. Már többször akartam szólni a nővéreknek, hogy a büfé kiínálata mellett arra is felhívhatnák a várakozók figyelmét, hogy adják át a helyüket a kismamáknak, de mindíg elfelejtem...

Más: amikor legutóbb vérvételen voltam, kicsit kiakasztott, hogy túlságosan multi-kulti a hely, gyakorlatilag kisebbségben voltunk magyar anyákként a várakozók között. Mondjuk ez persze jól jellemzi a demográfiai helyzetünket is...

S.K.
Vendég
 


Lorca!

Én is a SOTE I-re jártam anno (szeptemberben született meg a csemetém), de nekem hála égnek soha sem kellett sokat várnom, max. 1/2-1 órát. A dokim - amikor megcsipogtatták - fenti időintervallumon belül mindig jött. Dr. Csaba Ákoshoz jártam, és teljesen elégedett voltam vele Kép!!! (Amúgy kisebb nagyobb zökkenőktől eltekintve zavartalanul telt a terhesség időszaka). Várakozásügyileg akkor durvult el a helyzet amikor "cétégézni" kezdtünk, no akkor fél délelőttöket is eltöltöttem azonkon a szép fémpadokon, már amikor volt éppen hely Kép!!! De ha ezen túljutottam, a dokim mindig hamar jött!!!

Pedit
pedit
 
 


Köszi a tippet. Még egy érdekesség a klinikával kapcsolatban. A multkoriban a kartonomat nézegettem, a doki pont elszaladt, ugyhogy volt egy kis időm. A karton van egy rész Panasza címszóval. Nálam nemes egyszerüséggel az volt odaírva, hogy a klinikán szeretne szülni. Még jó, hogy a rosszullétek, hás hát stb fájás nem minősül panasznak. Csak ez. Mennyire szigoru itt a látogatás stb rend? A doki olyan hamar ki szokott rakni, hogy még fel sem ocsudok a meglepetéstől, hogy engem hívtak, már kint is vagyok, tehát ő nem egy jó infopont. A vérvételről annyit, hogy életemben először itt durrantották szét a vénám. Viccesen neztem ki, mindkét kezem sebes volt egy nagy kékeszöld folttal egy hétig.

Kép KépKép
lorca
 
 


A panasza rovat a kartonon az első jelentkezés indokaként szerepel, azaz ha elsőre azzal jelentél meg, hogy itt akarsz szülni, akkor ez az indok.
Látogatási rend abszolút nincs komolyan véve, nem is tudnák megtenni a sok ambuláns rendelés miatt, gyakorlatice akkor jönnek a látogatók amikor akarnak. Bár gondolom pl éjjel azért nem engedik annyira be őket, de napközben, amig az ambulanciák tele vannak, akkor a látogatók is simán jöhetnek.
Dokiktól (meg nővérektől) meg kérdezni kell, ez itt alapszabály, mindig, mindent. Szülés után csecsemősökkel is ez lesz: ne várd, hogy ők majd maguktól bármit mondanak, tesznek, de ha szólsz, akkor általában mindenki segítőkésznek bizonyul. Persze néha ehhez többször is kell szólni.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi!
Az, hogy többször kell kérdezni, az még ok, csak a baj ott kezdődik, ha félre/nem tájékoztatnak. Először pl a dokim azt mondta, hogy egy orvos nem kérhet vérvételt. Furcsa volt, tudom, hogy van labor, csak hülyének nézett. Neki kb 1 perc lett volna a papír megírása, nekem kellett egy védőnő, háziorvos, két sorbaállás a vérvételen, mindenhol jó kis várakozással. És akkor még dolgoztam. A másik, hogy pl kellett egy toxoplazma vizsgálat, amit nekem kellett kérni. Furcsán jött ki, amikor egy idegen dokit kértem, hogy nem lehetne-e. Számonkérte, miért nincs a kartonomon, hogy van macskám. Még szerencse, hogy minden beugró doki kedves és segítőkész. Ez komoly.

Kép KépKép
lorca
 
 


Vérvételnél nekem az kellett, hogy a terhesambulancián levő nővérkéknek előadtam, ez és ez kell, ennek és ennek a dokinak vagyok a betege. Kitöltötték a papírt, beikszelték ami kell, mentem vele föl a másodikra. Sztem a toxot is úgy kértem, hogy mondtam a nővérkéknek, ohgy az is kellKép.
Ildi

Ildi
pildi
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: