A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

LivKép
Nincs is sehol sem piros foltKépKépKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok Kép
Most csak kérdezni szeretnék, hogy a segítségeteket kérjem, aztán olvasok és jövök újra.
1. 3 hete voltam vérvételen, mert állandóan alacsony a vérnyomásom (90/60 körül és alatt) és sokat szédülök. Kiderült, hogy a hemoglobin szintem épp az alsó határ alatt van (129 g/l). Ez vérszegénység, ami vashiányból eredhet. Erre utal. egyelőre csak elevitet szedet velem a háziorvos és valamikor a jövő héten megismételjük. Ha romlott, kell a vas. Kérdés: mivel csak szoptatok (Bálint 18-án lesz 5 hónapos), ez mennyire jelentkezhet nála illetve, hogy mi a teendő volt-e valakinek ilyen? melyik vaskészítmény az, ami nem árt neki illetve, amit ha beszedek jól átmegy a tejcibe is?

2. Nagyon alacsony vérnyomásra van-e szoptatás barát ötletetek, a kávét, kólát és red bullt leszámítva?
Köszi, Edit
Majd jövök.

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit
nekem azt mondta a dokim, hogy szülés után 2 hét szünettel újra szedjem a vasat, ugyanazt, amit terhesség alatt is, amíg még van belőle. Ez nekem a ferrograd nevű volt. plusz a védőnőm is azt szajkózza állandóan, hogy szedjem a vasat, mert nem jó, ha vérszegény anyától szopik a gyerkőc, Más kérdés, hogy én trehány módon mindig elfelejtem bevenni.

Vérnyomi: nekem a szülés után picit magasabb volt, mint azelőtt, de még normál. bár már régen mértem. mindenestre nincs sok tippem, én szoktam azért kávézni mérsékelt koffeintartalmúból reggel.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!!

Edit, vasra lehet kapni a gytárban fincsi leveket, én fekete vagy vörös szőlő levet ittam, sok magne B6 miatt nem tudtam a vasat szedni. Nagyon finom. És a cékla, nyersen olyan ize van majdnem mint a karalábénak, s most lehet is kapni.
Vérnyomira, mozgás, friss levegő, pihenés. Idegesskedés de ezt talán mellőzd. Ha a vas helyre áll valszinűleg a vérnyomi is rendeződni fog.

Liv, nagyon édi a kicsi fiad, úgy belepusszantanák a hurkáiba.

Márti
márti05

Sziasztok lanyok!

A sogornom ikrei.

Kép

Kép

Magi
Vendég

EditKép
Vasra nekem is azt javasolta még a nődokim, hogy szedjem a terhesség alatt szedettet mindaddig, míg el nem fogy. Utána meg a nagy vastartalmú ételekre helyezzem a hangsúlyt (spenó, sóska, olyan gyümölcsök, zöldségek, melyeknek vörös a húsa - cékla, meggy, szeder).
A vérnyomim Judyhoz hasonlóan nekem is irtó alacsony (két kávéval 90/70). Furcsa módon szülés után elég sokáig nem volt vele baj, de mostanában újra érzem, hogy alacsony. Nekem a gyerekdokinénink mondta, hogy napi kettőt nyugodtan meg lehet inni, de a kettő között legyen minimum 6 óra. Azóta így iszom a kávét, és a vérnyomásom helyrejött.
Szerintem nem érdemes "belerokkanni" a szoptatásba. Az se jó, ha az ember mindenáron el akarja kerülni pl. a kávét, és emellett hetekig, hónapokig kóvályog, szédölög, és rossz a közérzete. Nem hiszem, hogy a babáknak ilyen anyukákra van szükségük.
Azt hiszem, nagyon erős nőknek tartom azokat, akik a fenti tünetek mellett is inkább a kávémentességet választják, és nem vagyok sajna ilyen erős. Nem szeretek rosszul lenni.
Egyébként én egy időben szedtem a Sympatomin nevű nem recept-köteles cseppeket alacsony vérnyomásra, de kétlem, hogy szoptatósan ez szervezet-barát lenne.

tegnap este megint visszavittük Botondot kontrollra. Elvileg tiszta az egész tüdeje, de akad még egy kevés felköhögni való. Plusz, szegénykémnek mér nem folyik az orra, hanem egy kicsit be van dugulva. Napi két szivattyúzással azonban szelel a rendszerKép A dokinéni szerint még pár nap, és nem fog köhögni, és a nózija is rendbejön. Jó lenne már, ha vége lenne, mert idén még nem csináltam mást, mint a beteg gyerkőcömet, és magamat kúráltam. Elgyengültem, elfáradtam...
És bevallom őszintén, jól jött volna egy kis segítség, de a sógornőmnek most eszébe sem jutott, hogy átjöjjön hozzánk segíteni. Máskor szinte naponta jött (bevedelte a narancslé-készletünket, dögönyözte a Botondot, és aludta egy jótKépKép), most meg se híre, se hamva nem volt. Egyébként nagyon szeretem, mert egy csupaszív, csupa-lélek csajszi, kicsit szeleburdi egyéniséggel. nem is kellett volna itthon segítenie semmiben, csak pont a Botival kellett volna játszania, amíg én dögrováson voltam, köhögtem, tüsszögtem, és hőemelkedésés voltam. Merthogy a játékhoz is irtó erőtlen voltam, és nem akartam ilyen betegen a kisfiamhoz nagyon közel lenni, hiszen megvolt neki a maga baja.
Igazából addig nem is esett rosszul, hogy nem jön, míg egyszer fel nem hívott, hogy hogyan kell egy bizonyos ételt elkészíteni, mert a volt lakótársa beteg, és akar neki kaját csinálni, és elvinni nekiKép
persze nem tudom mit panaszkodom, én szültem a gyerkőcöt, én akartam anya lenni - mindenki más (leszámítva a férjemet) csak a jókedvű Botondra vágyik, akit lehet gyúrni, gyömöszölni, de ha sír, visszadobják nekünkKépKép

De jó kedvű vagyok ma reggel, igaz???KépKép
De lagalább kipanaszkodtam magam, BOCS!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

MagiKép
Olyan tündériek!
Mennyire régmúltnak tűnik, amikor még nekünk is ilyen csöppjeink voltak, nem?
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Most nézem, hogy a depi levelemet éppen pont a 666. hozzászólásomként írtamKépKép Vannak még véletlenekKép
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Nekem a vedono mondta hogy szedjek vasat, de igy is inkabb szorulasom van, igyhat nem szedem. A vernyomasomat nem merem de heti 2 kavet azert bevagok. Ez inkabb azert van, mert az en kisfiam nem akar felnoni es ujra olyan lett mint egyhetesen. Neha vigasztalhatatlanul sir, es ejjel is 3 orankent szopizik, jo lassan... Olyan jo volt pedig mar, hogy atalhattam az ejszakatKép

Engem is most zavar, hogy a hugom nem jon el vasalni, de vegulis ha apa itthon van akkor tudok. Csak igy egymasra sem jut idonk. Ugy gondoltuk, hogy mar elmultak az unnepek es akkor megmondja a szuleinek hogy kirugtak, erre tegnap az anyosomat is kirugtak igy meg halasztjuk a dolgot. (szegenynek pont szulinapja volt)

Tegnapelott mar nem birtam tovabb, igy megrendeltem a hazipatikaban a kickbox osszes dvd-t. Kepzeljetek tegnap reggel mar itt is volt. Gyorsan ki is probaltam, de a kisfiam 20 perc utan uvoltott, igy nem tudtam tobbet tornazni. Erre delutan elkezdtem verezni, ami estere elmult. Most nem tudom hogy ez a torna, vagy csak a ciklusom ter vissza?
Mindenesetre mar kene valamit tennem, mert elertem azt a sulyomat amivel szulni mentemKép

Aranyosak az ikrek. Azert nem irigylem oket, mert ahogy itt is latszik az ikresek aztan tenyleg nem igen ulnek gep ele...Kép

David is szuper edi a hurkaival. Nem akarom vallbaveregetni magam, de en megmondtam...A sok torodes es szeretet hatasa latszik rajta.

DepiKép Nalam is kezdodik foleg ha kodos az ido es csak itthon ucsorgok.

csengo
Vendég

Edit, nekem 109 a Hgb-m, de én abbahagytam a vas szedését, mert az orvosom azt mondta, hogy ez jó, másrészt az egyik vas hasmenést, a másik székrekedést okozott, így nem kínlódtam vele tovább.
Dávidnak kellett 3 hónapig vasat szednie, a babáknak Maltofer-cseppeket szoktak felírni.

Márti, majd én belepusszantok helyetted is. Kép

Valamelyikőtök írta, hogy mellőzi a tehéntejet, mert attól is kiütéses lehet a baba. (Ha jól emlékszem.) Hogyan van összefüggésben a kettő? (Én naponta 3-4 dl tejet iszom, eddig semmi gond nem volt emiatt.)

Csirkesz, nem lehet, hogy véletlen, egyszerűen figyelmetlenség, hogy pont most, amikor betegek voltatok, nem mentek hozzátok az ismerősök?

Köszi, Csengő! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!!

Olvaslak Titeket, és már annyiszor gondolkodtam, hogy írok ismét nektek.

Dr. Kontor Elemér nevének láttán (Lau, azt hiszem Te vitted a kisfiad hozzá)muszáj megkérdeznem, hogy még mindig a Tűzoltó u.-ban van-e?
Ő és az akkori(1975-ös) orvoscsoport műtöttek engem anno, tul.képpen nekik köszönhetem az életem...anno nagyon betegen születtem.....
1 évig inkubátor, sok műtét...
2 éve jan-ban megkerestem őt a Tűzoltó u.-ban, és bemutatkoztam neki....és még egy dokit megkerestem uabból az időből...Emlékeztek rám!!!
Fantasztikus emberek!
Mondtam, hogy majd rövidesen babát szeretnénk, és ha lesz, majd elviszem hozzá megmutatni...a baba lassan 1 éves lesz...vmikor el is vinném...
Bocsi a kitérőért!

Reditke
A129-es Hgb szint nem tűnik vészesnek, nekem a szülés után 70 volt.(kaptam is 3zacskó vért!)
Itthon maltofer Folt,1doboz elevitet szedtem. Mást nem.Nagy ritkán kevés vörösbor is jót tesz.

Liv
Úgy tudom a tej átmegy az anyatejen a babába, és bizony okozhat kiütést(bőrproblémát) a babán..
pláne, ha érzékeny a bőre.Az én babámnak volt ekcémája(hajlatokban vörös száraz bőr) kaptunk rá kenőcsöt,többfélét, csak a szteroidos használt, az viszont gyorsan (pár nap) alatt helyrehozta...
Ez sajnos visszatérhet,most is vannak száraz foltok a pici bőrén, lehetm hogy uaz lesz megint?Csak most nem a hajlatokban.
De örömmel látom, hogy milyen szépen fejlődik Dávid.

Nagyon aranyosak a babók!
Puszi Nektek
Annamária
penguin

Nekünk is az elocomot irta fel a gyerek doki,de mivel nálunk ez elég sürün elöjön és a krém szteroidos nem nagyon szeretném használni. A neten találtam egy uj csogaszert ami természetes anyagbol vmi fa vagy gomba,nem tudom pontosan készül 2004 jan 1-töl állitolag mo-n is lehet kapni,megkérdeztem a patikába,a nönek fogalma se volt miröl beszélek.Majd felhivom a dokit is.

Macsek
nálunk az alvás szinte ugyanigy müködik este nálunk is felsir elalvás után,és akkor marad az altatás.11 körülKép

Edit
mikor utoljára mértek vérnyomást 89/56 volt KépMivel én már évek ota vérszegény gyanus vagyok ilyenkor télen mindig kellett vastablettát szednem.Én is a ferrogradot szedem.Elvileg napi 2 kellene de én csak napi 1 szedek.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Annamária: igen, mi voltunk nála, és tüneményes embernek ismertem én is megKép

Liv: minimum fél liter nekem is lecsúszik, ezzel kezdem a napot, meg még délelőtt is iszom egy bögrével. Tejeskávé nélkül nem tudok felkelniKép Eddig Balázsnak sem volt semmi kiütése emiatt, bár én is olvastam, hogy némelyik baba érzékeny a laktózra.
Dávid nagyon édes!!Kép

Ekcéma: Ákos 5 hónaposan volt kiütéses, akkor ajánlotta a bőrgyógyász, hogy fürdetőkrémet használjuk, gyógyszertárit, és ne használjunk öblítőt. Úgy veszem észre, hogy ez Balázsnál nemigen lesz téma, nem olyan érzékeny a bőre, mint Ákosnak volt. Tiszta vízzel nem szoktuk mosni, mert attól félek, hogy kiszárad tőle a bőre, fürdés előtt mindig kenem a fürdetővel.

Csirkesz: ismerős az érzés, mikor Ákossal voltam itthon, nagyon elveszettnek éreztem magam, mert férjem nappal dolgozott. Most délután megy és hajnalig dolgozik, tehát napközben nagyrészt itthon van, ebéd után meg Ákost is elhozzuk az oviból, így egyrészt nem vagyok egyedül ,másrészt nagyon sokat tud segíteni a párom. Nagyon sokat számít, hogy valakivel meg tudd beszélni a felmerülő problémákat, vagy egyszerűen csak dumálni valakivel.

Magika: nagyon aranyosak az ikrek!!Kép

Bazsi mostanában igen rapszódikusan alszik. Van, hogy este negyed 9-kor már alszik, és fél 1-kor ébred enni, tegnap este viszont elaludt 9-kor, és 10 után felébredt, hogy akkor ő most éhes. A9-kor is úgy tudott elaludni, hogy ringattam kicsit, mert már nagyon kiabált, annyira álmost volt, hogy nem ment neki az elalvás.
Aztán fél 11 után elaludt a cicin és kelt negyed 3-kor, majd fél 6-kor. Azt hittem, én kis naív, hogy ennyi idős korára már átalussza az éjszakát, de úgy látszik, tévedtem. Teljesen máshogy viselkedik, mint Ákos, de miért is kéne ugyanúgy viselkednie?Kép
Pl. Bazsi kb. 2 napja állandóan csak ülni akar! Mikor az ölünkbe vesszük, megfogja a kezünket, és felhúzza magát ülésbe. Nem akarom, hogy sokat üljön, mert nemigen tesz jót a gerincének, de nem hagyja magátKép Itt a bizonyíték:

KépKép

Tejcsit megint fejem, mert félek, hogy nem lesz elég, mostanában nappal minden foglalkoztatja szopizás közben, csak az evés nemKép Beszélget, buborékot fúj, mosolyog, a cicivel játszik, szóval elvan a gyerkőc. Ennek eredménye, hogy sokszor eszik keveset, most megint kétóránként eszünk. MOst délután viszont egész jól bírja, mert már 5 óra van, és 1kor evett utoljára, szerintem nemsokára fel is kel, fél 3 óta alszik

Pussz
Lau
lau

Bocsánat, egymás alá akartam rakni a képeketKép
lau

hali

nagyon csúnya lett a 3 hós oltásunk, nézzétek meg, szerintetek mit csináljak vele? tegnap kapta és borogattam is rendesen.

Judy

Kép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!!!

Lau,
nálunk ez a felfedező tkintet.
Gigi még nem akar nagyon ülni 2,5 hónapos, de a tekintete sokszor ilyen. Mindig minden érdekli, imádja amikor megyek vele a lakásban, úgy néz mindent majd ki esik a szeme.

Liv, köszi a segítséget puszi ügyben.

Képzeljétek el magjavult a lányom. Remélem nem csak 1-2 napra. Tegnap délelőtt kezdte aludt napközben, felébredt játszott és nem üvöltött kajáért. Hát du 4 után azért hozta a formáját elkezdett nyüglődni ami éjfélig kissebb szünetekkel kitartott. Ma reggel csak 1 mellből szopizott, de szintén aludt egy picit, megint 1 cici volt, sétáltunk, sétaután 4 kor ismét csak 1 cici, hétkor már kérte mind a kettőt, fürdés, majd biztos ami biztos szopizott s elaludt.
Kilenckor elaludt ilyen baleset már rég fordult velel elő, este 10 előtt nem szokott elaludni.
Megszoktam dicsérni, hogy milyen szép, s olyankor teli szájjal nevet csillog a szeme és kapálózik a kezével, mintha értené mit mondok neki, olyan aranyos. Pelenka cserénél szoktam kicsit hegyni meztelenkedni nagyon szereti, ma eléraktam az új pelusát, hogy nézze meg milyen aranyos zebra van rajta, mosolygot neki és elkezdett dumálni hozzá.
Nem tudom, de nekem olyan mintha most kezdődött volna az életem ami eddig volt az nem számít. Mennyire megáltoztatja az embert egy kis baba, pár kiló csak és még egy méter sincs és minden körülötte forog, s ezt nagy örömmel tesszük mi a anyák.
Remélem nem lett túl szirup a vége, de mit csináljak tombolnak bennem a oldogság hormonok.

Jó éjszakát mindenkinek
Márti
márti05

Mar honapok ota olvaslak benneteket es elso baba leven sok hasznos informaciot talaltam itt. Emlekszem, hogy irt mar valaki a babak sztrajkjarol es most ebben kernek segitseget. 4 honapos a kislanyom kizarolag csak szopizik de 2-3 napja nem nagyon hajlando elfogadni a cicit. Amikor megindul a tejcsi uvolteni kezd sott neha mar akkor is amikor mellre akarom tenni. Egyebkent jo baba, egesz nap vigyorog, ritkan sir azt is inkabb csak nyoszorgesnek lehet nevezni, kiveve ezt a par napot, de most is kizarolag akkor amikor szopizni kellene. Eddig nem fejtem, de ha igy folytatja kenytelen leszek, mielott meg szetdurrannak a melleim. Megjegyzem ma megjott, valahol olvastam, hogy ilyenkor megtortenhet, hogy nem akarnak szopizni a babak. Most van meg masodszor, de eloszor nem volt ilyen problemank.
Elore is koszi.

Terez

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Judy: Kép Sajna, nem tudom, mit lehetne csinálni, nálunk abszolút nem lett semmilyen a helye, már nem is látszik. Annyi volt, hogy akkor este, éjszaka volt láza, de reggelre el is múlt.
Azt hiszem, Maccs csinálta, hogy rákötötte a borogatást a lábára, és úgy aludt Lili.

Márti: én is így érzem, annyira furcsa, hogy úgymond léteztünkKép a gyerekek előtt isKép
meg hogy akkor mi értelme voltKép Mikor Balázs megszületett, azon filóztam én is, hogy bírtuk ki eddig azt, hogy nincs egy BalázsunkKépKép Tiszta szirupos, ténylegKép

Lau
lau

Lau
Éjjel-nappal volt rajta borogatás és mégis ilyen pirosKép na mindegy, vhol olvastam, hogy az árnika krém jó rá, holnap veszünk rá.

jó éjt
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Tcis!

Nos csak a fejes marad.
Lassan majd megszokja az uj izt es elfogadja.
Ez allitolag csak 2-3 max 4 napig tart.
Nekem egy het volt. Kép
Szoval azert is erdemes fejni, mert ilyenkor a tej apadni is kezd.
SZoval kitartas.

Kepzeljetek ma megkaptam az ikreket.
Olyan tunemenyesek. Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Macsek,
az esti - 7.30-8.00 körül - fürdés után (a rettentően száraz bőre és a kemény víz miatt csak másnaponta, de a nem fürdős napokon is meztelenkedik Kép, olyankor hosszabb ideig masszírozom) megkapja a reggel lefejt tejet, aztán jön minkét cici. Ekkorra általában már bealszik, úgyhogy ez kb. 9-ig tart. Beteszem az ágyába, úgy, hogy még ébren legyen (az egyetlen dolog, ami bejött az Aludj jól... könyvből) adok egy puszit, kis pocak-simi és kijövök. Ha éhes maradt, 10 percen belül úgyis sír - már meg tudom különböztetni az alvás előtti nyekergéstől Kép - akkor jön egy kis pótlás, de már nem veszem ki az ágyból. Puszi, simi és alvás reggel fél hétig, hétig.
kyrandia

Sziasztok!

Tej: Nekem azt mondta védőnő, hogy napi fél liter még mehet. Ez még a terhességem alatt volt, de szerintem most is megihatunk napi fél litert. Az ennél nagyobb mennyiség szerintem allergizálhat.
Én nem iszom, mert nem vagyok tejes.

Lau! Nagyon jók a képek. Kép

Magi!
Édesek az ikerek!Kép

Van egy fotó albumom itt: http://moszmota.kepeim.hu
Raktam fel egy csomó képet Vikiről. Ha valakit érdekel.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Tcis,
igazabol nem tudom mit lehet tenni. Nalam elobb utobb gyozott az ehseg es szopizott. Egyszer a ruhaja nyomta azert nem tudott forogni, maskor meg a szelek gyotortek. Szoval ha csak keveset eszik szerinted az nem baj. Majd ujra helyreall a rend. Igazabol akkor van baj, ha 8-10 oraja egy kortyot sem evett. Akkor vidd el a dokihoz. En sem tudok fejni, de olyankor a csapnal gyotortem a cicimet es valamennyi kijott, igy legalabb nem feszitett. Ja es hogy szoptatod, amikor o sir a ciciert vagy felkinalod 3 orankent? Probald meg hatha tul hamar kap. Nalam vegul 3 nap utan helyreallt a rend. Nalam szopi kozben uvoltott fel, de utana nyugton volt. Szoval biztos evett eleget, meg akkor is ha nekem kevesnek tunt. Persze lemertem es nem fejlodott, de szerintem centire nott.
Ird meg mi lett a babaddal.

csengo
Vendég

Senkinek nem lett ilyen piros az oltása? ma is csak sír egész nap, kivagyok...

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Judy, kérdezd meg a patikában hátha tudnak rá adni valamit. Ha borogatod akkor sem jobb?
Hívd fel az ügyeletet ők majd megmondják mi tévő légy. Elvégre azért vannak és ha ilyen sokat sír és ennyire csúnya akkor ez elég indok lehet a telefonálásra szerintem.

Kitartást, a picinek pedig jobbulást.

Moszi
nagyon édes Viki, amikor fürdés előtt apával van az különösen jó, el lehet olvadni tőlük, látszik hogy apa nagyon szereti és sokat foglalkozik vele. Manó fül nálunk is szokott lenni, megigazítom neki s már fordul egyett vissza és manófül ismét előbújik, nem baj legfeljebb mindig hosszú haja lesz.

Magi
tényleg nagyon édesek az ikrek.

Sziasztok
Márti
márti05

Egy kis torna Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

NikkKép

Ez nagyon aranyos, milyen ügyesen megtalálta a lábaitKép

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Benedek tegnap este komoly tudományos kutatást folytatott a zokni-nem zokni kérdéskörben. Lenn, a földön játszva lehúzta az egyik zokniját, utána a hátán feküdve lábait az égnek emelve, egyik kezével az egyik, másikkal a másik talpát fogva összehasonlító elemzést végzett. Vagy fél óráig hol az egyik, hol a másik lábát nézte, tapogatta, nagyon lenyűgözte a dolog. Aztán felvettem, akkor meg a hasam (és a mellemet) rugdosva még mindig azt csodálta, milyen különbség van a két lába közt. Végül megpróbálta lehúzni a másik zoknit is.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok,
Magi,
Igy konnyebb, hogy tudom masnak is volt ilyen gondja es elmult, remelem mi is hamarossan tul leszunk rajta. Mindenesetre koszi. Nagyon tunderiek az ikrek.

Csengo
Ejszaka eszik rendessen, azelott egyszer kelt fel de most 2-3 szor is, bisztosan a nappali lemaradast akarja bepotolni. En 3 orankent mindig felkinaltam neki es el is fogadta eddig de ha kicsit nyugoskodott akkor 2 orankent is adtam. Megprobaltam felig alomba ringatni es akkor cicire tenni es bejott eleg jol evett, most megprobaljuk ezt a modszert alkalmazni amig vissza nem all a rend. Probalkoztam a fejessel nem sok jott de legalabb nem feszit. Koszi neked is. Majd meg irok, hogy mi a helyzet szopi ugyben. A Te babad mikor kezdett forogni? Mert az enyem meg nem hajlando megfordulni, de ulni viszont mar nagyon szeretne.

Kép

Kép
tcis

Tcis,
nekem meg csak most lesz 4 honapos a jovo heten a babam. Igazabol csak oldalra fordul. Hason nincs meg, ha ugy lerakom akkor atfordul. De hatrol hasra meg nem.Ja es o viszont allni szeretne egesz nap kinyomja magat. Amugy nagyon nyaladzik, felek hogy megfazik, mert percek alatt csupa nyal az egesz ruhatara.

Kenocsot en sem tudok. Biztos visszavinnem a gyereket a dokihoz.

csengo
Vendég

Csengo,
Az enyem tegnap elott volt 4 honapos, de meg hasrol se fordul at inkabb nyoszorog mert nagyon nem szereti ha hasra teszem, de en szoktam neha es hagyom kicsit tornazni, amig nem sir. A nyaladzasrol meg ne is beszeljunk, foleg amikor kezben van akkor patagzik, neha kenytelen vagyok parteklit kotni ele.

Kép

Kép
tcis

Jöttem keseregni Kép
Gyerekem olyan éhes volt, majd elpusztult, de a cicim nem kell neki. (nem először) 1 órán keresztül kűzdöttünk, elfogyott a türelmem, beletoltam tápszert, most alszik. Ilyenkor legszívesebben feladnám ezt az egész szoptatás-dolgot, nem igazság, hogy iszom azt a szar laktoherbet, eszem az édeskömény cseppeket, literszámra vedelek, fejek és akkor azt kapom, hogy ha csak közelítek a cicimmel, már üvölt. A legrosszabb az, hogy annyira tudok rá haragudni! És ez nem normális. Már azt se hiszem, hogy a szoptatás olyan természetes dolog, hiszen ha semmit nem teszünk érte, csak a természetre bízzuk, nem tudom hány baba szopizna. Mindenhol csak azt olvasom, hogy szopi-sztrájk, kevés tej, elutasít a gyerek, hogyan fejjek és még ezer kérdés. Mi meg csak kűzdünk és nem hiszem, hogy csak én érzem néha úgy, hogy ez nem az a nyugalom és kiegyensúlyozottság, amire az ember számít és amire szükség lenne.
kyrandia

KyrandiaKép
Átmentem ezeken az érzéseken én is. Sajnos nem olyan természetes ez a szoptatás dolog, amilyennek az első gyermekes anyuka elképzeli. Nekem rettenetesen stresszes dolognak tűnik, sajnos. Az én fiaim is ordítva utasítják el a cicit, és ez engem nagyon bántott korábban, sírtam és fél éjszakát nem aludtam. De nem szabad rájuk haragudni ezért, mert ők még nem tudhatják, hogy az anyatej nekik a legjobb táplálék. Én ezért lefejem, és cumiból odaadom nekik, amíg bírom tejjel. Ha nem akkor jön a tápi. Próbáld esetleg félálomban mellre tenni. Nekem akkor még hajlandók szopni, így éjszaka még tudok szoptatni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok, gyors segítségre lenne szükségem!
Nekem az első naptól kezdve rengeteg tejem van. Mostanában is naponta 2-3 dl-t elteszek a fagyasztóba, ami egyetlen fejést jelent. Tegnapelőtt elvitt egy anyuka kb. 20 liter tejcsit! Dávid nagyon jól eszik, 200 grammokat. Aztán tegnap du., tehát egyik napról a másikra elkezdett látványosan fogyni a tejcsim! Reggel és de. még tudott szopizni rendesen, amennyit akart, amennyit szokott, du. már csak 150-et, később 110-et, majd 40-et!!! (Óránként, kétóránként szoptattam du. és este.) Ma reggel és de. megint annyit tudott enni, amennyit akart (240, majd 250), du. már csak 120-at, most pedig csak 80-at!!! Mitől lehet ez? Eléggé kétségbe vagyok esve. A 80 ráadásul 40 perc alatt jött össze, két mellből, és utána abból 50-et kihányt! (Szerintem azért, mert 20 percig valószínűleg csak levegőt nyelt.) Most üres a pocakja, tök éhes, a melleimben viszont egy csepp tej sincs. Mi okozhatja ezt? Nem idegeskedem többet, mint máskor, pihenek, alszom, ugyanannyit fejek és szoptatok. Segítség!!!!

Liv

Kép

Kép
liv

Cateye
aranyos vagy, már kezdek lenyugodni.A kis szaros most itt mosolyog mellettem Kép
De ha ilyen stresszes, akkor miért kell erőltetni?Mindíg azt hallom, hogy azért jó az igény szerint szopi, mert a babák tudják, mi kell nekik és mikor.Akkor most tudják vagy nem???
És azért is megmosták már a fejemet itt, hogy cumisüvegből adtam a lefejt tejet. Kép
Az éjszakát átalussza, még sosem szoptattam éjjel, nappal mindíg megpróbálom hamarabb cicire tenni, mielőtt sírni kezd az éhségtől.Igazából nem megoldást vártam, csak le kellett írnom.
De köszönöm, hogy írtál!
kyrandia

SziasztokKép

Én már eljutottam odáig, hogy az egyik felem alig várja, hogy ez a szoptatásos időszak befejeződjön. A másik felem persze imádja, amikor babó szopi után jóllakottan nyújtózkodik és teljesen ellazul.

Újra elkezdtem "pecsételgetni", úgyhogy nagy sanszom van rá, hogy a műtőasztalon fogok kikötni. Utolsó esélyként szedem a Continuint, de ha az sem válik be, akkor...Kép
Tegnap és ma megpróbáltam Marcinak cumisüvegből tápszert adni - felkészülve arra az esetre, ha másnak kellene megetetnie -, (csak egy kicsit, 10-20 grammot), de nem tűri. Folyamatosan kilöködi a nyelvével a cumit, pedig van itthon 3-4-féle, mindegyiket próbáltuk, egyik sem kellett neki. Eddig olyan boldog és büszke voltam arra, hogy babó teljesen anyatejes, a cumisüvegek is porosodtak a szekrényben, most meg itt bőgtem, hogy mi lesz vele, hogy hagyhatnám itthon. A kanalazgatást most kihagytam, hiszen kivel szúrjak ki annyira, hogy 150 grammokat belekanalaztassak a gyerekbe?! Szóval teljes csődnek érzem ezt az egészet. Szinte számolom a napokat, mikor lehet már mást is adni kiegészítésül, amikor már nem leszünk ennyire összenőve.

MagiKép
Helyesek az ikrecskék, bár én hálát adok az égnek, hogy nekem nem azok vannak. Hú, most biztos sokan megbotránkoztok, de felnézek azokra az anyákra, akik ikreket nevelnek, nem is tudom hogy bírják. Szerintem én a strapa miatt 2 hét után végelgyengülésben kipurcannékKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!
Latom nem vagyok egyedul a cicit elutasito babammal.
Kyrandia
Nalad miota tart ez az allapot? En azt hittem a menzeszem miatt van, de ezek szerint nem is olyan biztos, hogy az okozza. En megis remenykedem, hogy hamarossan tul leszunk ezen az egeszen. Addig is marad a felalomba szoptatas az legalabb mukodik.Ez a szoptatas egy orokos kuzdelem.
Tcis

Kép

Kép
tcis

Liv Kép
Csak annyit tudok mondani, hogy VAN ILYEN! Nekem is volt kb. 5 hete. Az okára nem jöttem rá... Nekem a két fiú mellett még este 200-500 ml lejön, attól függően, hogy milyen napom van. Amikor ez történt, akkor az én fiaim is max. 70-t tudtak szopizni... szerencsére nem bőgtek miatta.
2 napig 2 óránként voltak mellen, és azóta minden a régi... ill, most megint kicsit kevesebb, de most megint bevetem a sűrű szopit, hogy jobb legyen.

Kyrandia Kép
Teljesen megértem, amit írtál. Szerintem a szopiért KÜZDENI KELL! Nem olyan természetes dolog, vannak nagyon nehéz napok, amikor mind a babának, mint a mamának meg kell azért szenvednie, hogy legyen tej, és, hogy elég legyen.
Nálunk is volt olyan, hogy valamelyik ordított a cicire, Levi kb. 1 hétig minden este ezt tette, mint kiderült a pocija fájt, és ez okozta. Nem lehet, hogy nálatok is erről van szó?

Két babával meg szerintem ez duplán igaz... mert nálunk ismeretlen az a fogalom, hogy "tedd át a másik mellre is" Kép mert nincs másik mell.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Ismét egy vizsgán túl vagyunk, pedig nagyon tartottam tőle, sőt túlzottan is! Kép
Nem mindent tudtam visszaolvasni, de szépek a babócák! Kép

Lau: kicsit megkésve reagálok, hát igen, ilyen kis csenevész az én alultáplált angyalkám! Kép

Szopis gondok: lányok, nekünk ugyan nem volt szopis sztrájk, de nekünk is nehéz volt akezdet. én is éreztem sokszor azt az elkeseredést, amit most ti, de higyjátek el, nem sokára túl lesztek rajta. Hullámvölgyek még sokszor lesznek sajnos. Addig is mindenkinek ajánlom a www.lll.hu-t és a www.szoptatasert.hu honlapokat, ott agyon sok tanácsot és segítséget lehet találni, no és lélekben meg kell erősítenek magatokat. CSirkeszt idézve (aki a könyvet idézte) a szoptatás a fejetekben dől el!

Liv! Próbálj meg délután Dáviddal együtt szunyálni egyet, nekem alvás után mindig több a tejcsim, igyál tudatosan többet délután, mint este, és ha végképp nem segít semmi, próbálj meg elkezdeni fejni, azzal tudod turbózni magad, ill. gyűjthetsz friss tejet estére Dávidnak. Azon se lepődj meg, ha nem lesz sokkal több a tejed, mert mostmár nálatok is az az időszak jön, amikor a tej összetétele és nem a mennyisége változik. Mivel én tejgyűjtőkagylót használok látom, hogy a délelőtti sok tej majdnem átlátszó, ami a kagylóba kifolyik a belövelléskor, délután viszont ez az előtej is sőtét fehér és sűrű.Tudom hogy nehéz, néha én is lekókadok, de csak pozitivan állj hozzá a dolgok, mint eddig is! Kép Eddig is minden rendbe jött, most sem lesz máskép! Kép Te hogy állsz menzi ügyileg? az is okozhat azt hiszem ilyet..
Ja, és Lili dec. 27-én volt 61,5 cm, és egy hete 6540gr. Kép

Tcis! Üdv Kép Meglátod sok segítséget kaphatsz majd a csajoktól! Kép Azért a szoptatásért oldalt neked is ajánlom! Kép

Judy! Neked írtam sms-t, remélem nem zaklattalak túl későn, jobbulást kisGnek. Milyen hatalmas nagy lett már ő is! Kép Bennem még mindig az a kép él róla, amikor láttam élőben! Kép Kép Kép

Nikk, mai vizsgák sikerültek? Képzeld a baba meg az apukája a délutánt amíg vizsgázttunk a diák club szobában töltötték (1 órától 1/2 6ig - pedig elsőként mentem a szóbeli részre be, mert előre kéredzkedtem a baba miatt!) és kétszer szopiztunk is. Egész jól bevált az a szoba, csak nagyon büdi volt a korábban ott bagózók miatt, de vészhelyzetre ajánlom nektek is! Kép

Noémi? Nálad mizújs tanulásügyileg?

Magi! Szépek a duplák is! Kép

CSirkesz! Kesergés: néha azért igazán nálad is lekonyulhat a bili füle Kép Ne aggódj, ez már csak így lesz, ezért jobb a másét dajkálni, mert ha megunod vagy nincs jó kedve le lehet tenni Kép Azért a csajszi nem semmi, de picit te is ludas vagy, én biztos visszakérdeztem volna, hogy majd nekem mikor főz a betegségem miatt?...persze csak diplomatikusan, de ha magadba morogsz az nem megoldás, -szerintem - meg kell beszélni, mert akkor talán a másik is rádöbben, hogy marhaságot csinált. Vagy nem. Kép Akkor meg mindegy. Kép Ha nem lenne Lili, én biztos megdögönyözném betegen is Botondodat! Kép Gondolatban dögöny megy, ablakot nyiss: MZ/X

Kata! Kép szorítunk, hogy ne kelljen, de ha nincs más hátra, előre! Az a legfontosabb, hogy helyrejöjj!

Ha valakit kihagytam bocsi. Majd legközelebb bepótlom! Kép

Puszi
Macs
maccs

bocs a helyesírasi hibákért!
maccs

Sziasztok!
Nem tudok aludni. Egész éjjel kínlódok, hihetetlen gyomorgörcsöm van. (Bár tudom, hogy ez sem segít.) Soha nem gondoltam, hogy ez ennyire rossz érzés lehet, ha elkezd fogyni a tejcsi. Ráadásul így, egyik napról a másikra. Eddig olyan természetes volt a szopi meg a sok tej, most pedig nagyon bánt, hogy Dávid éhesen feküdt le aludni, már második vagy harmadik napja. Déltől éjfélig 300 grammot tudott enni! (Pedig kb. 600 lett volna az igénye.) Meddig mehet ez így?
Orsi, éjszaka is 2 óránként szoptattál? Mert felkelteni se akarom, meg azért az alvás is kell. De ha muszáj, hát felkelünk éjjel is.
Nagyon-nagyon rossz érzés. Muszáj, hogy visszajöjjön a tejcsi!!!!

Liv

Kép

Kép
liv

Még vmi: tegnap este nullát tudott enni Dávid. Szörnyű érzés volt. Amit reggel lefejtem, azt próbáltam neki kanállal este odaadni, nem volt fagyasztva, csak a hűtőben volt napközben, de nem fogadta el. 20 grammot tudtam belediktálni, de az is visszajött. Az már biztos nem olyan, mint a friss. Jaj de félek, hogy el ne fogyjon a tejcsim.
És ezt a délutáni-esti éheztetést meddig csináljam még? Már három napja ez megy. Hány napig hagyjam még éhezni?
Ő sem sír, nagyon nyugodt, türelmes, toleráns baba, de attól még éhes!

Liv

Kép

Kép
liv

Liv!
Éjszaka próbáld magad mellé tenni és álmában szopiztatni, akkor nem kell keltened, próbálj megnyugodni a stressz is okozhatja a tejmennyiség csökkenését (én a vizsgák miatt stresszeltem, és nem tett jót a tejnek)egyél sok tésztát,igyál sok folyadékot, főzz köménymaglevest, és ha Dávid alszik te is aludj.
Nekem is volt egy (vizsga)időszak amikor kevesebb volt a tejem, akkor 1-5 2 óránként ciciztünk kb 3 napig, most szopi után kb 20-30 ml marad a ciciben, nem sok, de nagyokat eszik Heléna.A kezdetektől nálunk éjszaka is van szopi 2 szer, nappal 5 ször, lehet hogy ezért van még tejem.
Szerencsés is vagy ,hogy Dávid türelmes baba.
Szóval fel a fejjelKép
fantikbaba

LivKép
Azt olvastam, ha valaki éjjel nem szoptat már, akkor visszaesik a tej mennyisége. Ill. akkor lesz tovább tej, ha éjjel is szoptat valaki. Szerintem tedd félálomba a cicidre az ágyatokban, és lehet, hogy csak komfortszopizni fog, de az is beindítja a tejcit. Nem kell teljesen őt felébresztened.
Szerintem is örülj neki, hogy Dávid türelmes baba, mert az enyémek ekkor már üvöltöttek.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Liv Kép
A 2 óránkénti szopi az csak nappal volt, éjjel keltek a maguk ritmusukban.
Nagyon türelmes a babód Kép Én úgy gondolom, hogy még egy-két napot adhattok magatoknak, neki egészen biztosan semmi baja nem lesz ettől.

Szerintem is szopiztass éjjel, mert az sokat jelenthet.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Fantikbaba Kép
Éjjel kel magától a babód, vagy ébreszeted? Az enyékem már hébe-hóba átalusszák az éjszakát.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv es a tobbiek!Kép
Nalunk karacsony utan kezdodott a sztrajk. Akkor szinte csak kortyolt a cicibol a fiam es megijedtem mert 7 kilosan biztos nem eleg neki. De nem uvoltott extrem sokat, csak ha probaltam neki a cicit adni, akkor feluvoltott. Szoval mar azt hittem kesz vege, eddig tartott. Es addigra le is szokott az esti cicizesrol. Aztan ket hetig tartott ez az allapot, mar a mellem is fele akkora lett, vagy legalabbis en igy lattam. Kb szilveszter ota oldodott meg a problemam, ugyanis azota ujra eszik ejszaka is. Eloszor minden etkezes ujra volt, azaz volt hogy 9-10x evett egy nap. Aztan mostmar 6-7 etkezesnel tartunk, de ejszaka meg mindig felkel enni. Ez nekem eleg faraszto, dehat en akartam az igeny szerinti szopit. Nem tudom, hogy rosszat tettem e, hogy nem rohantam a dokihoz es hogy napokig alig evett. Azt sem tudom, hogy ha napkozben sokat alszik pl. 5 ora, jol teszem-e hogy hagyom aludni es utana ciciztetem, ha o ker. Szoval, szerintem sem leanyalom a szoptatas, foleg hogy sosem tudom jot teszek-e azzal, hogy hagyom beken a babat, hogy igeny szerint kap enni. Szerintetek?
Szoval azt akarom mondani Liv, hogy a problemak sokaig huzodnak.Kép
Viszont van tejem es holnap 4 honapos lesz a babam es meg nem kapott csak anyatejet.Kép
csengo
Vendég

Liv
Ugyanez a probléma jött elö nálunk is.Napok ota én is azt veszem észre hogy egyre kevesebb a tej.Igaz Bandikán még nem vettem észre hogy nem lenne elég neki napközben,csak én felkelek éjszaka is egyszer fejni,és az a 240-260rol már csak az alig 100 éri el.Én is nagyon bepánikoltam,nem tudom mitöl lehet,bár a vizsgák nagyon kifárasztottak hulla vagyok és ingerült,probálom erre fogni,és közben aggodom hogy minden a régi legyen.

Noémi
Köszi Kép
Hogy állsz a vizsgákkal ,tényleg?

Macs
Eddig minden vizsgám sikerült,még van egy jövö hét pénteken,már alig várom hogy vége legyen Kép

Kata
Lehet kapni nagyobb inekcios tüt.abbol nagyon lassan adagolva talán jobban elfoganá,és az nem zavar be a szopiba se.

Kép
Kép
nikk0830

Szia Terez!

Lenne egy kérdésem, de kérlek ne lepödj meg. A szüles óta megjött már a mensid? Nekem annak idején kb. 4 hónap után jött meg elöször és megváltozott a tej íze, a babám elutasított és onnantól többet nem akart szopni, én meg nem eröltettem...
Megkóstoltam és tényleg: addig inkább édes volt, onnantól pedig inkább sós. Lehet, hogy azon is múlik?

Barbi

Barbi
maass

OrsiKép
Felkel magától elkezd köhécselniKép és fordul is felém (cici) feléKép

Vizsgák
Eredmény a héten lesz, mert írásbeli volt, és pénteken lenne az utolsó, ha nem kell vmiből UV-nom, remélem nem kell, aggódom mert nem sikerült valami túl jól, az eddigek igen 2 ötös.
Gazdaságpolitika is jó nehéz vizsga lesz, még tétel sincs, bármi lehet.
A nap negatívumaKép
Vettem 2 képkeretet, és majdnem vissza is vittem mérgemben, alig tudtuk bele rakni a fotókat Helénáról, és jól összevágta az üvegkeret a kezemet, kb 5 vágás van, bejódoztam mostmeg húzódig, mosni, mosogatni alig tudok, meg a babót cipelni is fájdalmas.

Noémi
fantikbaba

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: