[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Váci és Vác környéki anyukák - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Köszönjük a bókokat Kép

becsatoltam egy fájlban Dorka Csodakocsiját (másképp nem tudtam...) A Könyves Kálmán körúton vettük, (TOMA nem is volt, ennek a márkája PAWEL HENRY) kivehető mózesbetéttel együtt 39900 ft-ért. U.o. batár mint a Roan (egyébként ezek mind lengyel kocsik és szinte egykaptafára mennek) Kép
Már nem akartunk tovább filózni rajta, tetszett is nagyon, hát megvettük. A fekvőfelülete 33*80 cm és nem lehet vizszintesre állítani Kép Ezért (is) vettük bele a merevaljú mózesbetétet. De nekünk ezen a terepen úgyis a hatalmas kerék és a remek rugózás a lényeg.
Már megvolt az első NST-m is, Linda szülésznőjénél voltam Kép és már az első 5 percben végleg eldöntöttem hogy én is vele fogok szülni!! Nagyon megnyugtató érzés hogy ismerősök (akik nyugodt, kedves, barátságos szakemberek) vesznek majd körül! Van 2 nap amikor nem ér rá de remélem nem pont akkor pottyan ki a leányzó, nem is gondolok erre. Legközelebb vasárnap megyünk, akkor lesz UH méreckedés is Kép Kíváncsi vagyok naaaaaagyooooooooooooooon!!!!!!!
Moncsi (36+1)<!--attachment: Dok1-130796.doc*mime_msword.gif*application/msword*250.4**Dok1%2edoc --><center><pre>
Kép
Dok1.doc (250.4 k)</pre></center><!--/attachment-->
palinta
 
 


Sziasztok!

Moncsi! Nagyon édes Dorka! Tényleg helyes pofija van, igazi kislányos, biztos nagyon szép baba lesz, ha megszületik!
A babakocsi is jól néz ki és tényleg nem került sokba ez sem.
Hát, lassan a finishbe érsz! Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjen. Bár eddig is minden rendben volt, tuti ezután is minden menni fog a maga útján.

Én is ritkán jelentkezek mostanában. Különben jól vagyunk, a pocakom jó nagy. Babácska minden bizonnyal jól érzi magát, mert sokat mocorog. AMi kellemetlen és nem volt előzőleg, hogy a keresztcsontom nagyon fáj. Főleg esétre, vagy, ha sokat állok, sokat sétálok. Kicsit aggaszt a dolog, mert félek, hogy szülésnél is ennyire fog fájni és akkor majd feküdnöm kell miatta, én meg egyszerűen nem bírtam fekve vajúdni.
Már nekem sincsen ám olyan sok hátra, holnap töltöm be a 30. hetet! :-) Mi is voltunk a kórházban megnézni a szülőszobákat. Hát tényleg szépek a MÁV-os szülőszobák, szép tágasak, barátságosak. Minden szülőszobában van egy külön vajúdó-ágy, rendes fa keretes, meg a sarokban valami vajúdó szivacs-szerűség, plusz kád-bordásfal és a rendes szülőágy. Meg a babák fogadóhelye, ahol rendbe teszik őket szülés után is nagyon aranoys, színes pelenkázóalátéttel, képekkel a falon. Azt hiszem nem lesz olyan szörnyűséges ott szülni! :-)

Boti is jól van! Továbbra sem méltatja túl sokra a pocakomat és a benne lakó Jövevényt. Én úgy sejtem, hogy, ha megszületik a tesó, akkor sem a tesót fogja macerálni, hanem engem nem hagy majd békén. Ugyanis most is észre lehet venni rajta, ha a tesóról van szó, akkor azonnal rám telepszik, dögönyözi a hasamat, ugrálna rajtam, ha hagynám (kb 17 kiló). Remélem hamar átvészeljük majd az elős időket ebből a szempontból.

Remélem a többiek is jól vannak! Mindenkinek üdv! Ha van időtök jelentkezzetek!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok,
hát nincs nagy mozgás itt mostanában, bár én sem jelentkeztem.
Moncsi, szurkolok neked, hogy minden rendben legyen Dorka megszületésénél és hogy könnyű szülésed legyen. Tényleg, nem emlékszem, hüvelyi úton megpróbálhatjátok vagy császárhoz ragaszkodik az orvosod?
Mesi, fura, nálunk máshogy vannak a dolgok egy kicsit. KisBéla puszilgatja a hasamat (bár nekem még nem nagy), kistesó is pancsizik esténként stb. Az igaz, hogy ragaszkodóbb, de ő általában az is volt.
Mona, Mariann, örülök, hogy ti is jelentkeztek, hogy vagytok. Remélem nem lesz harag amiatt, hogy a babakocsik terén máshogy gondolkodunk.
Linda, Márti őstopicolók, veletek mi újság?

Velünk annyi, hogy múlt hétfőn a váci kórházba kellett mennünk, mert Babó lerepült a motorról, álla szétnyílt és itt már nem volt orvos, aki segíteni tudott volna nekünk (a gyerekorvos pedig nem vette fel a mobilját). Most szerdán AFP vérvételen voltam, várom a jövő szerdát mi az eredmény, aztán genetikai ultrahang. Amúgy jól vagyunk, kezdek végre én is ráhangolódni a babavárásra. Babó tegnap belázasodott, elég rosszul volt, ma már jobban van.

Mindenkinek üdv,
Tündi
tunde_n
 
 

 
 

Sziasztok!

Végre sikerült gépközelbe kerülnöm,nem egyszerű két kis manó mellett az élet.Dominik már két hónapos tehát fiu,Gitta meg 19.Nagy a szerelem kettőjük között.
Szóval akit még érdekel a szüléstörténetünk annak itt van röviden:
szeptember 18-ra voltam kiírva,addig semmi sem történt,pedig a felújítással minden esélyem meg volt rá,hogy hamarabb jöjjön.22-én este fele mintha fájdogálna, de még így sem voltam biztos benne,hogy megyünk szülni.Este 10-kor lefeküdtem hátha el tudok aludni,éjfélig kinlódtam az alvással, közben néztem az órát: rendszeres három perces fájásaim voltak.Zuhany,jött a párom,hogy Ő most lefekszik,mondtam már ne,mert megyünk szülni.Közben fájásokknál megálltam,kérdezte,hogy ez ennyire fáj és mit tud segíteni,hát ez az én csendben szenvedő és hagyjatok békén típus vagyok.Amíg kiértünk az aszfaltos útra háromszor állítottam meg, a gödrök nem estek túl jól.Az éjszakai bevonulásnak egy nagy előnye van:nincs forgalom Pesten,30 perc alatt bent voltunk a Kútvölgyiben.Ügyeletes felvett,és nagyon tereltek a szülőszoba felé,hogy siessek,nem értettem,hogy bő kétújnyi méhszájnál mi ez a sietség.Szerintem még rengeteg időm van.Itt három különálló gyönyörű szülőszoba volt,kettő már foglalt volt,választási lehetőségem nem sok volt,de őszintén inkább a légzésemre figyeltem,mintsem hogy milyen szinű a fal.Szerencsémre az egyik legprofibb szülésznő volt ügyeletes.Akinél az elsőt szültem,nem vállalt maszek szülést az orvosommal,és én már nem akartam mást keresni.De a három szülésből csak ketten voltunk Nála, a harmadik választott szülésznőnél zajlott.Szóval kettőkor bent voltam szülőszobán,se beöntés,kértem volna,de már nem lehetett,szólt a dokimnak,Ő hamarosan jött is,szépen tágultam,nem úgy mint a Gittánál,semmilyen segítség nem kellett a táguláshoz,5-kor burkot repesztett,már éreztem,hogy csak ez tartja a babát bent,és két fájásra megszületett Dominik 5.25-kor.Mondták,hogy mekkora,én is tényleg mekkora,ultrahang alapján,normális méretekkel rendelkezik.Nekem a 4150 g és 58 cm nem normális,Gitta 3100g és 54 cm volt.Megkaptam kismanót mellkasra,majd jött Apa,hősiesen várt kint a folyóson,én sem akartam senkit,Ő sem akart bejönni,és nekünk így volt jó a Gittánál is.Aztán rendbe szedtek és együtt babáztunk.Ügyesen szopizott.
Itthon sokat eszik, keveset alszik és fáj a hasa.Röviden ennyi,tündéri kisfiu,nekem szoknom kell a másik nemet,kicsit furi.
Segítség,ki hogy tanította meg csibéjét fogat mosni? Gitta kiröhög mikor mutatom neki,nekem meg nem hagyja csinálni.Ötleteket kérek szépen.
Bocsi husszú lettem,de igyekszem gyakrabban jönni.
Puszi minden babásnak és pocakosnak
Alice
alice70
 
 


Alice annyit mosolyogtam az írásodon, fülig ér a szám. Akkor mégegyszer hatalmas nagy gratuláció Dominikhoz! Szuper hogy ilyen gyors, és jó élmény volt a szülés. Én is ebben reménykedem Kép Kép KépBár nem lesz hiper szuper szülőszoba de ahogy mondtad úgyse arra figyeltél hogy milyen színű a fal. Annak is örülök hogy te vagy a példa arra hogy apa nélkül is lehet szépen szülni. Enyim férj is elmenekül majd a "Véres részleteknél" ezt meg is beszélte a szülésznővel Kép
Gitta fogmosásra tanítása is nagyon vicces! Mutad meg neki hogy te a sajátodat hogyan mosod és játszhasson ő is a kefével csak úgy, fogkrém nélkül. Nem baj ha közben röhög Kép Esetleg megmoshatja ő a te fogaidat...? Na én mint laikus ezeket tudtam tanácsolni

Tünde, a doki nem ragaszkodik az újabb császárhoz, csak komplikációk esetén. Az is annak számít ha nem indul meg időben. De ez nem fog előfordulni Kép Nagyon kedves a szülsznőm is és biztosan sokat fog segíteni hogy könnyebb legyen. Adott egy kis könyvecskét ami a szülési fájdlaomcsillapításról szól (leginkább az EDA-ról) amit nem nagyon értek hisz Vácon egyáltalán nem általános dolog EDA-ban szülni.
A baba egyébként 1 héttel kisebb mint az átlag ami azt jelenti hogy most a 37. hét végén 36 hetesnek felel meg (BPD91 mm, súly 2500-2700 gramm), de ez nem baj mert ilyenkor már nagyon eltérnek a babák (lásd Alice Gittája és Dominikja) és az enyém is kb. 3 kilóval fog majd megszületni. Még 3 hét!!!!!!!!!

Most pedig rohanok a védőnőhöz, puszi!
palinta
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök Moncsi, hogy minden rendben van veletek és hogy ilyen rugalmas a dokid. Akkor még két hét van hátra.

Mi kezdünk kigyógyulni a náthából, időközben kész lett az AFP eredményem 45,6 ng, MOM 1,4. Teljesen normálisnak mondják, úgyhogy ennnek is örülök. Jövő csütörtökön megyünk genetikai ultrahangra a kórházba, az én orvosom fél nyolctól csinálja amíg betege van, úgyhogy negyed hét körül indulnunk kell majd (ilyenkor általában megyünk mindhárman, párom utána meg dolgozni siet). Hátha kiderül most már tényleg hogy fiú vagy lány lakik a pocakomban.

Többiekkel mi hír?

Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


Dorka még NAGYON jól érzi magát a pocakomban, nekem meg már mindenféle nyűgjeim vannak, a pocakom is egészen lent van... vajon meddig fog még tartani?? olyan kííííííííííííííííváncsi vagyok már. Vasárnap megint UH-s méreckedés lesz, valahogy nem bánnám ha már "kint" mérnék meg Kép Na jó nem türelmetlenkedem!
Tündi, ma voltatok UH-n vagy jövő héten csütörtökön mentek? Várom a híreket hogy kisfiú vagy kislány Kép remélem sikerül megkukkolni!
üdv mindenkinek, jó karácsonyi készülődést! és kevés betegeskedést! Moncsi (38+3 óóóó)
palinta
 
 


Sziasztok,
Moncsi, igen 9-én voltunk, egész család hajnalban felkocsikázott Pestre a Schöpf-Méreibe, sajnos két órán át kellett várnunk. A videó sem volt jó, úgyhogy felvenni nem lehetett, csak én láttam. Minden okés, próbáltam én is figyelni, hogy fiú lesz vagy lány, de az orvosom most sem mondta biztosra (12 hetesen lánynak látta, 16 hetesen fiúnak, most megint lánynak). Mindegy a kórházba ultrahangra csak most egyszer kellett menni, amúgy magánrendelésen csinál mindent.

Juhéé, a kismamanadrágomat tegnapra megvarrta a varrónő (Bélával mivel augusztusi baba, vékony anyagú nadrágaim voltak), úgyhogy van egy meleg kordbársony. Ja és a turiban meg találtam - szintén tegnap történt - egy farmer kismamanadrágot, pockbetétes, 1500 Ft. Úgyhogy nagyon örülök. A nadrágaim kezdtek kényelmetlenné válni, főleg, ha ültem, úgyhogy este mostam, szárítottam és ma felavatom az új farmert.

Moncsikám, a vége tényleg nem könnyű, szó szerint nézve is. Szurkolok, hogy könnyű szülésed legyen és mihamarabb megölelhesd Dorkát.
Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


Tündi, köszi a szurkolást Kép szóval nem derült ki hogy rózsaszínű vagy kék zoknicskát kell venni az emberkének aki odabent lakik. Kár a videóért Kép
de az a lényeg hogy minden rendben van!
a kórházi ultrahangon a monitort én nem látom, holnap se fogom (csak mindenki más aki a szobában van). A doki magánrendelőjében van egy külön monitor a kismama részére is, amin mindent megfigyelhet, dehát már oda nem megyünk.
ti 4D ultrahangra nem akartok menni? a 30 hetes az már olyan nagy élmény volt, de én a 18. héten is voltam mert biztosra akartam tudni hogy nincsen semmi baja a kiscsajnak.
Te egy nagyon karcsú mami lehetsz, én már 12 hetesen kismamagatyókat hordtam... az én farmerem 8000 volt a boltban (meg a többi is amit boltban vettem), jól kifogtad azt a nacit!!! én a babaszoba.hu apróhirdetések közül rendeltem néhány cuccot magamnak (+ azóta Dorkának is) hogy jól érezzem magam a nyári-őszi hónapokban, hisz szeptember végéig még dolgoztam is, nem lehetett minden nap u.azt hordani. Most a végére 1 db nadrág, 1 db n. csini fölső és 1 db pulóver jön rám Kép)) ezekből lehet "öltözködni" de kétségtelenül a bokáig érő, A vonalú télikabátom a leghasznosabb ruhadarabom!!!! Még épphogy be tudom gombolni Kép

a többiek jól el vannak ám tűnve, csak nem mézeskalácsot sütögettek?
van vkinek kipróbált, PUHA mézeskalács receptje? nem olyan ami szétfolyik a tepsiben és nem is olyan ami "3 hónap múlva puhul meg". és gyors legyen!
palinta
 
 


Sziasztok!

MOncsi! Nagyon-nagyon drukkolunk ám Nektek! Dorkával eddig is szépen alakultak a dolgok, tuti, hogy, most sem lesz másként és minden rendben fog menni. Szerintem az is mindegy, hogy természetes úton, vagy császárral jön világra egy baba, mert tényleg az a lényeg, hogy egészséges legyen! Én már túl vagyok egy hüvelyi szülésen, ami nem is volt olyan borzasztó, sőt!!! De most is úgy vagyok vele, hogy, ha császárra kerül a sor, akkor legyen császár! Nem fogom úgy érezni, ahogy sokan, hogy kudarcot vallok, mint nő, mert nem tudok megszülni egy gyereket stb.. A lényeg, hogy mindeki egészségesen kerüljön ki adologból. Én sokat gondolkodtam már, hogy jó korba születtünk ebből a szempontból is, mert régen, mikor még nem volt császármetszés sokkal nagyobb kockázat volt a szülés.

Alice! Gratulálok még egyszer Dominikhoz! És gratulálok a szüléshez is, nagyon ügyesek voltatok!
Fogmosás: Mi tavaly még játéknak fogtuk fel az egészet. Sokszor napközben is fogta a fogkefét és bekapta, játszott vele. Aztán mikor már értelmileg is lehett rá hatni, akkor elmagyaráztuk neki a fogmanócskát, aki bebújik a fogaiba és a fogkefével ki lehet kergetni. Meg a társaságban van olyan gyerkőc, szegény, akinek a sok cukros teáztatástól elfeketedtek az első fogai és Botinak ez kellő motivációnak bizonyult. Meg ami számára még élvezetesebbé teszi a fogmosást az az, hogy minimum 5 féle állatos fogkefénk és 2-3 féle fogkrémünk van. Az állatos kefék ott sorakoznak a kád szélén és ő választhat, hogy most melyikkel szeretne fogat mosni.

Tündi! Örülök, hogy nálatok is minden rendben! Nekem 20 hetesen már biztosra mondták a fiút, aztán a 3D-s csak megerősített benne. Nemcsak a kukiját láttuk egyértelműen, de a pofija is nagyon fiús. A múlt héten pedig a doki magánrendelőjében a felhúzott lábai mögött csak úgy "kilibbent" a férfiassága, úgyhogy, ha lányt kapok a szülőszobán, reklamálni fogok! :-)))
Kismamaruha! Kicsit én is bajban vagyok a ruhákkal, bár van két téli nadrágom még 3 évvel ezelőttről, de azok inkább munkába járós, kicsit elegánsabb darabok. Viszont csak a nagy sport télikabátomba férek bele normálisan, úgyhogy elég érdekesen nézek ki, amint a fekete trapéz szárú felsliccelt nadrághoz és fekete csizmához felveszem a sportdzsekit :-), de úgy vagyok vele, hogy a hátralévő másfél-két hónapra nem szívesen áldozok már ruhára pénzt. Ha csak sétálni megyek Botival, akkor a rendes, nem terhes kordnadrágomba belefűzök egy selyemsálat az öv helyére, a pocakom alatt lazán megkötöm, így nem csúszik le, úgyhogy játszóterezni, boltba járni megfelel. Különben én a Corában láttam jó árban nadrágokat. Kord gatya 5700 Ft, rendes (nem kantáros) farmer 4700 Ft.

MOstanában én is ritkábban jelentkezem, kicsit sok most nekem az építkezés, ünnepek és a pocakosság. A házunk 90 %-ban készen van, elvileg két ünnep között költözhetünk. Így már most elkezdem a dobozolást, hogy ne egyszerre kelljen 2 nap alatt, mert azt nem bírnám. ÍGy sem emelhetek, szóval csak bele pakolok, aztán a férjem majd kupacba rendezi őket. De most a pocakosság szempontjából rosszul jött ki, hogy két hónapot csúszott a vállalkozó, akivel építtettünk. Eredetileg október közepére ígérte és most lesz kész vele. De a lényeg, hogy készen lesz és még a Baba előtt át tudunk menni.

Különben Internetünk az már van az új házban! Jót röhögtem az internetfüggő Férjecskémen. A gázt még be sem kötötték a múltkor (szerencsére már az is megvan, csak a gázóra hiányzik), de ő már hívta is a kábeltvéseket és beköttette a TV-netet! :-)

Na befejezem, jó hosszú lettem! Mindenkinek további kellemes hétvégét! Kellemes karácsonyi készülődést! Moncsinak pedig óriási drukk!!!!!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok,
latom nem elenkult fel itt az elet a tavolletemben, igy nem kell sokat szabadkoznom.
Martival mizujs?
Moncsi:
nagyon-nagyon szurkolok Neked, rengetegszer eszembe is szoktal jutni. Igazi karacsonyi ajandekotok lesz az iden! :o)
Irtad, hogy feljarsz a babaszobara..., mi ott a felhasznalo neved? Csak mert en is szoktam "arra" jarni.
Az utolso hetekrol meg annyit, hogy azok a legnehezebbek de tenyleg. Faj a lab, faj a hat, nyug minden, nehez meg levegot is venni. Mondjuk nekem az utolso hetem juliusban, a nyar es a legnagyobb hoseg kozepen volt 2003-ban! Es meg ra is huztam 4 napot.
Mindenkinek nagyon kellemes Karacsonyi Unnepeket es Boldog Bekes Ujesztendo kivanok elore is - ha mar nem talalkoznank itt.
Sziasztok,
Mariann
k_mariann
 
 


Hali!
Köszi a drukkot újra és újra.
Én meg nagyon is ráérek. Csak lógok a neten egész nap és nem csinálok semmit. Tegnap hősnek éreztem magam mert meggyúrtam a mézeskalácsot (ma sütöm) és még meleg vacsorát is főztem.
Mariann, a babaszobán csak az aprókat szoktam nézni s ott is palinta vagyok. vagy palinta1? valamelyik a kettő közül. Olyan jó kis cuccokat lehet beszerezni. Virtuális babaruhabörze.
Mesi, jó dobozolást és vigyázz magadra, nagy a kísértés hogy egymagad vedd kézbe a dolgokat ha nincs segjtség a közelben :-)
palinta
 
 


Sziasztok!
Most írok először ebbe a társalgóba, mindenkit üdvözlök ismeretlenül is!
Vácon fogok szülni februárban. Mivel itt szültem az első babámat is, és akkor nagyon meg voltunk elégedve a szülésznővel, felkértük, hogy vegyen részt az új baba érkezésében is. Nagyon kedvesen vállalta, ezzel nincs is probléma. Csak én nagyon szemérmes vagyok ilyen témába, s nem tudtam hogyan megkérdezni, mennyiért vállalja.
Hogy a szívhanghallgatások során, amit szintén ő fog csinálni, is fizessünk majd valamit, vagy csak a szülés után, és mennyit.
Tudtok ebben segíteni, van valami általánosan elfogadott összeg Vácon, és módja a fizetésnek, vagy szedjem össze magam, és kérdezzem meg az első szívhangvizsgálatnál? Illik ezt, nem illik?
Vagy ha volt már ez téma valahol, (persze Vác vonatkozásában) hol tudok utánaolvasni?
Köszi előre is!
Perje
perje
 
 


Sziasztok,
Moncsi, én vasárnap gyúrtam be a két adag mézeskalácsot és hétfőn megcsináltuk kisBélával együtt. Részben azért akkor, mert hétfőtől-csütörtökig párom Béla Olaszországban van a kinti gyárban. És ez is jó időkitöltő tevékenység volt. Tavaly is ilyen díszek voltak a fán, meg más is, ami nem törékeny. Aztán, mire leszedtük a fát, találtunk jó pár mézeskalács díszt, amiben kisfiunk fognyomaira leltünk, megkóstolta őket. Kép
Egyébként ha dobozba teszed légmentesen, megpuhul. Én a Kotányi fűszerkeverék régi (tavalyi?) receptjét használom. Próbáltam tavaly egy adagra a Mira mézest, de az nekem nem sikerült.
Nem vagyok karcsú, sőt! (163 cm 67 kg-val kezdtem ezt a terhességet) csak nyáron tudatosan fogyasztottam magamon, hogy valamivel kevesebbről induljak. Ezért voltak még jók a nadrágok. Most már 71/72 kg.
Szurkolok neked nagyon!!!

Mesi, jó hallani felőletek. Kép Több gatyát azt hiszem nem veszek. Hogy vagy?

Mariann, örülök, hogy jelentkeztél. Nektek is boldog karácsonyt!

Perje, nem Vácon szültem és most sem ott fogok, igazából Bellana tudnak neked segíteni, ő most szeptemberben szült ott fogadott szülésznőnél. Próbálj a keresni a nevére utolsó hozzászólásoknál, hátha.

Mi amúgy várjuk haza páromat, holnap este érkezik. KisBéla két hete náthás volt, köhögött, abból kijöttünk. Most kedden megint mennünk kellett gyerekorvoshoz, mert megint köhögött, csak most máshogy, biztos-ami-biztos elvittem, és hörgőgyulladása van. Antibiotikumot szedünk. Mona, ahogy ezt leírtam, eszembe jutottál, mit írtál hasonló esetben korábban Mesinek. Joghurtozni fogunk!

Befejezem, mindenkinek kellemes készülődést, vásárolgatást, sütést-főzést és boldog karácsonyt.Bár addig még benézek.

Üdv,
Tündi
19+4
tunde_n
 
 


szia Perje, én a Bellana által ajánlott szülészőt kerestem meg és kértem fel, és mi is hozzá járunk szívhanghallgatásra is. Mivel már csak pár nap a babóig, 20-án be kell feküdnöm ha nem indul meg a kisbabám! Ha adsz egy e-mail címet akkor írok priviben a kérdéseddel kapcsolatban. Jó babásodást addig is!

Tündi, a párod folyton úton van Kép?
A mézesek készen vannak, találtam 4 receptet és egy ötödiket kreáltam belőlük. a tészta egyáltalán nem volt folyékony, 24 óra hidegen pihentetés után gyerekgyurma szerű volt. sütés után puha volt és nem lett puhább a pléhdobozban sem. kritikus pont a nyújtás vastagsága (3 mm volt az ideális, 2 kevés, 4 sok) és a sütés ideje (őskori sütőmben 5-7 perc alatt megsültek, attól függően hogy mióta ment a sütő és hol volt a rács) félpercenként ellenőriztem őket Kép. mindenféle lett, vékony, vastag, görbe, és gyönyörű Kép már ki is díszítettem őket. és a pléhdoboz közepébe egy üvegpohárba raktam egy összedarabolt almát hogy a nedvességnek köszönhetően a süti megtartsa a puhaságát. Nagyon finom lett.
KisBélának gyógyulást!

Én már nem tudom benézek-e karácsonyig Kép
Ma is NST, és hétfőn legkésőbb befekszem.
Ha semmi, akkor 23-án császár, azt hiszem.
Ha "valami", Lindával megüzenem!

sok puszi és jó karácsonyozást!
Moncsi
palinta
 
 


Sziasztok Lányok!
Jó rég nem írtam már.Illetve egyszer próbáltam,meg is írtam egy jó hosszú levelet ami hipp-hopp elszáll a semmibe.Erre jl begurúltam és úgy döntöttem azért sem fogok még egyszer potyára írni.
Timike már nagy kislány ,12 foga van minden este rendületlenül mossa.Azt hiszem Alice kérdezte mikortól ,vagy hogy.Én simán a kezébe nyomtam úgy 1 hónapja a babaméretü fogkefét és megmutattam mit csináljon ,ketten is aztán amikor mossa a fogát én is mosom az enyémet .Most már követeli szépen.krémet még nem tettem rá,állítólag van olyan amit lenyelhet,mert azt nagyon élvezi a keféröl leszopogatni a vizet.
Kisasszony nagyon hisztis sajnos.Rengeteget bög és örökké rajtam lóg.Már Apa sem jó neki sokszor.Szeret verekedni és csípni,kaparni.
örülök mindeki pocakosságának és lassan már Moncsi a finisben lesz.A barátnöm 10.-én szült kisfia lett.Gellért,Benjáminra keresztelték és császárral született meg 4 kilóval.Most már otthon vannak és mivel a buszmegállóban laknak benn a központban pont akkor vártam buszra amikor jöttek haza.naná hogy én voltam az elsö aki megleste.
Sütni én csak zserbót fogok az idén meg bekeverek egy nagy adag kókuszgolyónak való masszát.Hát ennyi.Lakásdísznek rengeteg ablakmatricát gyártottam a fiammal,jutott a családnak is belöle és szépek lettek nagyon.

nagyon-nagyon Boldog Karácsonyt Mindenkinek!!!
pusssssssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok lányok!

Van egy óriási, boldogságos, gyönyörű hírem!!!!!

MEGSZÜLETETT MONCSIÉK KISLÁNYA : DORKA BABA, ma 8:23-kor császármetszéssel. A súlya: 3300g, a hossza:54 cm. Kép
A szülei a világ legboldogabb emberei!!!!! Kép

Linda
bellana
 
 


Szuper!Ezért érdemes volt bekapcsolni a gépetKép

GRATULÁLOK!!!!
Márti
pkismarti
 
 


Szívből gratulálok én is Dorkához!!!!!!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Ee örülök, hogy a régóta keresettek írtak! Dorka baba megszületésének híre egyszerűen fantasztikus!!! Gratula és sok puszi a családnak!!! Moncsi, majd (ha jól számolom jövő hét elején mentek haza) ha lesz időd, otthonról írd meg a történteket.

Mi sajna még betegek vagyunk, vasárnap megjártuk a váci kórházat is. Kis Béla hörgőgyulladása nem hogy elmúlt volna, hanem szombatról vasárnapra virradó éjjel asztmás köhögőrohama lett és alig kapott levegőt. Az már a legkevesebb, hogy szegényke kihányta a felgyűlt és sajnos lenyelt váladékot. Mivel vissza tudtuk altatni, csak vasárnap vittük be, végül fogadott minket a gyerekgyógyász. Nagyon rendes volt, bent akarta tartani, de megígértük, hogy este visszavisszük Babót újabb vizsgálatra hogy jobban lesz-e. Jobban lett, hál'Istennek az aerosolnak, a kúpnak,meg a kanalas gyógyszernek. Sajnos asztmásan reagálta le a hörghurutot. Reméljük nem ismétlődik meg. Azóta már jobban vagyunk.
Ultrahangon tegnap este voltunk az orvosomnál. Minden rendben 17 cm hosszú már és 40-45 dkg a súlya a kistesónak. Szemérmeskedett, úgyhogy még most sem tudjuk hogy lány lesz tényleg vagy fiú.
3 vagy 4D-re nem akarok igazán menni, meg költeni. A párom szerencsére nincs mindig úton, csak valami új program előkészítése folyik, meg tesztelgetések és emiatt kell mostanában egyre többször mennie.
Linda, és ti hogy vagytok? Mekkora már Gergő?
Márti, örülök, hogy írtál. Biztos nagyot nőtt Timi, a fogai száma rengeteget, ha jól emlékszem, lassan bújtak neki elő.
Befejezem. Amúgy is most épp nem tudtam visszaaludni és ideültem.
Sziasztok,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!
Csak beugrottam, mert nagyon kivancsi voltam mi lehet a Moncsiekkal, sokat jartak a fejemben. Jo egeszseget es mielobbi hazautazast nekik!
M
k_mariann
 
 


Sziasztok!

Szeretnék mindenkinek békés, boldog, Karácsonyt és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni!

Tündi! Remélem azóta javulgat az állapototok, nem lehet túl jó betegen ünenpeleni!

Mindenkinek üdv:
Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk! Kép
Linda és a fiúk
bellana
 
 


Sziasztok..van már hol buliznotok..még nem késő Szilveszterkor Bál Sződön...
a lényeg 4000 ft/fő vacsorával....
Igen, minden évben..ez már hagyományos--és 3. éve sikerül ezt a szuper csapatot zenészeket már januárban lekötni a köv.szilveszterre..
öltözködni mostanában csini naci csini felső..már ritka a kisetélyi...a büfé olcsó..italt behozni nemigen lehet..sütit igen az nincs a büfében..vacsi csirkemll rántva, rosi..savanyú...elég kiadós adagok..éjfél után lehet venni a büfében virslit.....van még hely..le tudod beszélni a Dórival a jegyet és tudtok holnap fizetni, de csak akkor ígért ha konkrét/ezt nem szokták nagyon engedni/
bátran hívjatok ismerősöket...nagyon a jó buli van mindig..a 10 évestől szoktak gyerekek lenni, bár nem sok..zene cigánytánc, roky, keringő, discós és a zenekar azt figyeli mire mekkora emebranyag mozdul..azt játszik többet...
jegyet itt foglalhatsz:
06-30-649-3894
27-388-595 Dalnoki Dóri

Az én számom, ha szeretnél valamit: 06203630202
vagy inkább 27-388257
gretapetra
 
 


Boldog új évet mindenkinek!

Linda és a fiúk

Kép
bellana
 
 


Boldog Új Évet!

Márti,Timike,Gábor,István
Kép
pkismarti
 
 


BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK!
26-án jöttünk haza és azóta próbálgatjuk egymást, a szpizást, furcsa az állandó készenlét, az éjszakázás, de a babus gyönyörű és imádjuk!!!

Linda köszönöm hogy hírnök voltál és a látogatásaidat is, mégegyszer!
Márti köszi a gratuláló sms-t a hívásodat nem hallottam és az sms előbb megjött nint a nem fogadott hívásról szóló értesítés.
Mariann, Tündi, Mesi, nektek is köszi a rámgondolást és a jókívánságokat. Teszek fel néhány képet a fényképalbumba.

A terminus elérése és az előzmények miatt tervezett császármetszésem volt 21-én reggel, minden rendben ment, a kispapa is bent volt -ha nem is a műtőben- a szülöszobában és a baba ellátását már meg tudta örökíteni. alig vártuk hogy hazajöjjünk és a papa is dajkálhassa (látogató nem léphet a szobába ha ott baba is van) és ne kelljen mérni hogy mennyit szopott a baba. ez nagyon frusztráló volt!

amúgy könnyen gyorsan felépültem bár első 2 nap rettenet volt, de már bnem is érzem.

puszi és minden jót nektek!
palinta
 
 


Sziasztok!

Moncsi! Gratulálok még egyszer Dorkához, nagyon szép kislány! Örülök, hogy ilyen hamar felépültél a császárból és hogy minden rendben van! A kezdeti nehézségeken is biztosan hamar túl lesztek, de úgy gondolom ez örömteli fáradtság :-)))

Mi továbbra is jól vagyunk. Egyenlőre semmi jele, hogy Babácska hamarabb szeretne kijönni. Botit egy hét múlva szültem. Mármint annyi idős volt a pocakomban, mint amennyi jövő hét végén leszek. Kedden lesz az első CTG, kíváncsi vagyok, nekem még sosem volt. De remélem még nem mutat jelentős összehúzódásokat.

Mindenkinek boldog új évet kívánok!

Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek így utólag boldog új évet! Moncsi, nagyon édes Dorka, örülök, hogy ilyen hamar kijöhettetek és hogy jól vagytok.
Mesi, te már jövő héten szülsz? Nem január végére vagy kiírva? Elszámoltam valamit?
Képzeljétek, már az én pocakomban is rendesen beindult a mozgás, már kívülről is látszik.
Mi jól vagyunk, párom volt most héten hétfőtől péntekig a váci kórház sebészetén. Elfertőződött a lábán egy valószínűleg mérgespókcsípés (padláson járt karácsony előtt). Nagyon örültünk, hogy a szilvesztert együtt tölthettük és remélem, hogy az idei év kevesebb betegséggel és jó egészségben telik mindannyiunknak, nektek is.

Puszi mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!

Tündi! Igen, január vége, február eleje a kiírt időpont, de mivel Botit minden előzmény nélkül (zárt volt végig a méhszáj, nem voltak extra keményedéseim stb) 36 hétre szültem, így innentől kezdve bármikor várható a kis fickó! Ebben csak az a rossz, hogy az ember minden nap ugrásra kész, minden este úgy fekszem le, hogy vajon reggel még itthon ébredek-e? Így normál esetben az ember a vége felé 1-2 hetet izgul, én már elkezdhetem most. :-)

Örülök, hogy a te Pocaklakód is ilyen aktív és minden rendben van vele. kisBélának próbáltad már megmutatni mikor mocorog? Mert Botit egyáltalán nem érdekli még most sem, pedig most már azért elég látványos, sőt, volt, hogy odatettem a kezét mikor rugdosott az Öcskös és teljesen hidegen vette tudomásul. Szerintem egyszerűen nem tudja elképzelni mi lehet ott bennt a pocakomban. Nem gondolja, hogy ott tényleg egy gyerek van, hanem csak a hasam hullámzik valamiért.
Párodnak további gyógyulást a pókcsípésből! Neked is további kellemes pocaknövesztést! :-))

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Üdvözlök minden Vác környéki kismamát, anyukát és kisbabát!
Ajánlom figyelmetekbe a baba és kismama ruha készitő műhelyem!
Vác Fekete ut 53.
Most akciós kismama ruhák kaphatók fantasztikusan alacsony áron!
Néhány a kinálatból: kötényruhák: 2000.-betétes és fűzős nadrágok: 2500.-
Pólók már 1000.-tól, kockás ingek: 1500.-overál : 3000.-és még sok más kistételes modell.
Az akció január 21-ig tart!
Babaruhák:56-86-os méretig.
Himzett pólók: 750.- 900.- ig
Kapucnis kétrészesek: 1600.- 2600.-
Termo overáll : 2200.- 2600.-ig
Kapható még takaróvá alakitható pólya, kispaplan, fejvédő, stb.
A netről érkezők ajándékot kapnak és ha mégegy potenciális vásárlót hozol magaddal a babád is ajándékot kap.
Mindenkit szeretettel várok!
Érdeklődni telefonon: 06-30-501-45-27.
Hivjátok Irénkét! Megéri !
irénke
 
 


Sziasztok!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok.
Vacon lakunk, van egy 7 hónapos Máté nevű kisfiam. Jelenleg terhességem 17. hetét töltöm második gyermekemmel, aki a jelek szerint öcsike lesz és Vácon fogom megszülni. Habár választottam orvost, mégis bizonytalan vagyok. Mi jót-rosszat tudtok nekem mondani Dr. Gyurkovics Ivánról. Priviben: andrea.tatrai@invitel.hu
Köszi!
Üdv: Andi
andi18
 
 


Kedves Andi!
A Gyurkovicsról csak jót tudok mondani,az egyik menyem nála szült, császárral, és nagyon rendes, készséges és megértő volt mindenben.
Apás szülést szerettek volna, és a császárnál ez körülményes, mégis alkalmas időben beengedte a fiam és ott volt a szülésnél.
Egy nagyon tapasztalt, jó szakember.
Most a menyem 16 hetes a második babával és ezt is nála fogja szülni.
Jó szivvel ajánlom .
Ha kismama ruhára van szükség csak hivjatok bátran.Most modellváltási akciók vannak, nagyon olcsók a pólók, nadrágok.de jó áron vannak a babaruhák is .
Üdv mindenkinek: Irénke
/Remélem, nem baj hogy belekotyogok a dolgaitokba/
irénke
 
 


Sziasztok kedves újak és régiekKép!
Andi:sajna nekem nincs infóm a Gyurkovicsról illetve csak pozitív dolgokat hallottam róla és az már jót jelent nem?

Irénke:egész nyugodtan kotyogj bele,legalább élénkül egy kicsit a topoc.Még az összel felfedeztem a kiírást a kapudon,de nem tulajdonítottam neki jelentöséget,gondolván csak kismama holmiról van szó.Egyszer talán majd elnézek kíváncsiságból.
Moncsika:légyszi tegyél fel ide Dorkáról képet.Nekem soha nem müködött az album,vagy hol keressem.Mi újság egyébként,jó evö a leányzó?
Mesi:mennyi van még vagy már megis van az öcsi csak nem tudjuk?
Tünde:sok puszi nektek is kisBéla hogy van?
pusssssssssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat!
Teszek fel Mátéról egy képet.
Kép
Van valaki köztetek, aki az újabb terhessége alatt az idősebb babáját végig tudta szoptatni?
Nekem egyre kevesebb a tejem és a babám igencsak sérelmezi.

Mindenkinek üdv.: Andi
andi18
 
 


Szia Andi!
Ha Linda vagy meskete betévedne akkor ök tudnának a szoptatásról mesélni.
Aranyos a kicsi fiadKép
pusssssssssz:Márti
pkismarti
 
 


--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok!
Bocsánat, hogy csak úgy Rátok török!
Szeretnék egy távmunkát a szíves figyelmetekbe ajánlani!
Köszi, hogy megnézitek!http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/show.cgi?tpc=118983&post=436153#POST4361 53
Buda Krisztina
mazsola_muzsika
 
 


Sziasztok!

Andi! Üdv a topicban! Nagyon édes a kisfiad! :-))) És gratulálok a Pocaklakóhoz is! Merészek vagytok, hogy ilyen hamar bele mertek vágni! Nálunk majdnem 3 év lesz a korkülönbség. Viszont Boti valóban nagy szopis volt, sőt még most is rákéredzkedik a cicire néha, pedig már nincs benne semmi. Szóval nekem a 4. hónapban egyszercsak elapadt a tejem. Addig vígan szopott Boti. Csakhogy ugyebár ő két éves volt, Máté meg 7 hónapos, úgyhogy megértelek, ha izgulsz a dolog miatt. Nekem egyébként semmilyen kellemetlenséget nem okozott a szoptatás, nem volt soha görcsöm, érezhető összehúzódásom miatta. Egy ismerősömnek, akinél szintén ennyi a korkülönbség, mint nálatok lesz, azt tanácsolták, hogy csak az utolsó trimeszterben ne szoptasson, hogy nehogy tényleg olyan erős méhösszehúzódásokat keltsen a szopi, hogy koraszülés legyen. De én úgy gondolom, hogy egy egészséges terhességet nem befolyásol a szoptatás. A természeti népeknél a mai napig normális, hogy terhesség alatt is szoptatnak. Hát az már más kérdés, hogy, ha magától apad a tej és te még szeretnél szoptatni. Sajnos erre nem tudok semmi jó ötletet, mert én a 2 éves Botinál már annyira nem aggódtam ezen. Talán egy kis Laktoherb, vagy valami homeos tejserkentő, ami nem avatkozik be durván a hormonrendszerbe. Minden esetre drukkolok, hogy azért minél tovább kitartson a tejcsi Máténak is!

Mi jól vagyunk! Még egyben. Még van 3 hetünk! Egyenőre semmi jele, hogy szülnénk. Kicsit vizesedek, a hasam jó nagy, de ezen kívül jól érzem magam.

Mindenkinek üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Sziasztok!

Márti, örülök, hogy olvastam végre tőled. Jól vagyunk, kisBéla jól van, eltekintve hogy megint van egy kis hörgőgyulladása (most nem olyan komoly, remélem nem is lesz az), fájlalta mellkasát jobb oldalon, kedden elvittem orvoshoz és ez van megint. Mondókázik, énekel, rengeteget fejlődött. Ja, és második hete bilizünk. És képzeljétek, ezen a héten már teljes a siker! Azért, ha elmegyünk boltba vagy Dunára hattyút etetni, akkor még adok rá pelust + éjszakára, de amúgy nem. Kép
Pocaklakó is jól van, hétfőn megyünk megint orvoshoz, hátha kiderül mink lesz, én már nagyon kiváncsi vagyok.
Andi, üdv körünkben. A helyedben én is szoptatnék, amíg gond nem jelentkezik. KisBéla augusztusban volt kettő, mi 25 hónaposan hagytuk abba a szoptatást, miután kiderült, hogy várjuk a kistesót. Máshogy éreztem magam mint vele annak idején, fájdogált is a hasam, úgyhogy így döntöttem, hogy befejezzük.
Moncsi hogy vagytok???
Irénke, vagy Márti, lehet Te is tudsz segíteni, az a Fekete utca hova esik?
Mesi, szoktam gondolni rátok, már nincs sok hátra neked. Kép Tényleg, milyen az új otthon? Már biztos beköltöztetek.

Üdv mindenkinek,
Tündi
tunde_n
 
 


Szia Tünde!
Már túl vagy te is a félidön,nem tudom követni mostanában a dolgokat.kíváncsi leszek a kis jövevény nemére.Mostanában zömével fiaink lettek itt a babaszobán.Egálba kéne egy kiscsajszival kerülniKép
A Fekete utca Vác öreg deákvári részén van.A kistemplom és a kórház között kb fél úton.
pusssz:Márti
pkismarti
 
 


itt vagyunk jól vagyunk köszönjük

vannak kínjaink a szoptatással, a büfiztetéssel, bukással, csuklással... eddig mindig elegendő volt a tej Dorkának sőt maradt is (de nem fejtem, nem fájt hogy maradt a mellemben) mostanában az van hogy éjjel gyanúsan hamar végez, egyébként is kb 21-22 órakor, 2-3 órakor és 5-6 óra körül szopik éjjel tehát "angyali gyerek" de délelőtt borzasztó éhes, dühösen tátog, ha már nem ömlik a tej az első kortyok után akkor mérgesen kiköpi a mellet, kapkodja a fejét és és a levegőt (=saját fordításomban: "másikat adjál, ebből nem jön") és nem elégszik meg azzal amit szívott. tegnap délben már kétségbeesetten hívtam a páromat hogy hozzon tápszert Kép de nem adtak mert recept kell hozzá. ígyhát egész nap (reggel 8-tól kb fél 3-ig) szopizott-bukott-csuklott-sírt-hisztizett, 10-20-30 perces alvásokkal megszakítva. közben próbáltam fejni is, 30 ml jött le azt fél 3kor beledöntöttem a szájába cumisüvegből +1 deci cukros vizet, el is aludt és csak 7-kor ébredt jó éhesen, és este 10-kor fürdetés után. délután sikerült 90 ml-t lefagyasztani, aranytartaléknak. éjjel is sikerült 100 ml-t lefejni összesen, de az nem volt teljesen steril, úgyhogy ha ma nem lesz rá szükség akkor ki kell öntenem.
velem alszik a Dorka, most már a nagyszobában, hogy tudjak pihenni. férjem pedig a gyerekszobában a heverőn (azon a kis heverőn nem férünk el ketten, ezért alakult így a rendszer)
egyébként nagyon gyorsan gyarapodik, magam sem hiszem el, de kedden, 3 hetesen 3800 grammot mértünk (3300-zal született és 3290-el hoztuk haza) van pisis és kakis pelnkája is elegendő szóval nem éhezik.

a bukás miatt szégyen ide vagy oda de alig várom hogy szilárd kaját is ehessen. minden szopi után menetrendszerű. néha 2 óra múlva, de akkor már túrót. igen van hogy a mohósága miatt van, meg is szoktam büfiztetni szopás közben (rettentő elégedetlen ilyenkor) de aztán mégis.... Egyelőre el se tudom képzelni hogy pl. én is 25 hónapos koráig szoptassak. amikor ilyen éhesen sír akkor azt se tudom elképzelni hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet adjak (már most túl vagyunk kb 2 dl teán, 1 dl cukros vízen és ha csak nyűgös már dugom is az utálatos cumit a szájába mert nem bírom hallgatni ahogy kínlódik)

fürödni már szeret, de vetkőzni meg törülközni utál. közösen fürdetünk, nagyon jó, csak ne kéne utána megtörülgetni.

Mesi,
hajrá! szurkolok hogy ne nyúljon hosszabbra a várakozás mint feltétlenül szükséges. ha már csak 3 hét akkor akár meg is születhetne!!!!! Botit továbbra sem izgatja a nagy nagy pocak lakója?

Tünde,
gratulálok kisBélának a bilizéshez Kép Kép micsoda mérföldkő! akkor mire Pocilakó megérkezik már csak 1 pelenkás lesz a csalában!

Andi,
üdvözlet és gratulálok Mátéhoz és az új pocilakóhoz is, a dokiról nem tudok nyilatkozni, a kórházról igen, ezek szerint Mátét nem itt szülted? szerintem válassz szülésznőt is (bár majdnem mindegyikük kedves, barátságos, de csak majdnem) ha teheted járj szülésfelkészítő tanfolyamra (apás szülésnek feltétele) és nézz körül a szülőszobán. ha ragaszkodsz a kizárólag anyatejes tápláláshoz akkor ki kell harcolnod a csecsemősnővéreknél, mert "amíg nincs tej" addig tápszert adnak. minden szoptatást lemérnek.

Márti, próbáltam képet feltenni de nagyon nagyok és nem tudom lekicsinyíteni de azért még próbálkozom.

annyitt nőtt már! egész más mint újszülött korában

lányok én annyira boldog vagyok hogy ilyen "apró-cseprő" dolgokról irkálhatok, hogy nem volt Dorkával semmi komplikáció, hogy nem beteg, hogy nincs kórházban, hogy itt van velünk és én hordozgathatom egész nap és vele alszom egész éjjel. amikor meglátom magunkat a nagy tükörben, ahogy csügg rajtam mint egy kis majom az anyján, olyan mintha mindig is itt lett volna velünk, és mégis olyan hihetetlemn és megható.

az első itthon töltött héten sokat sírtam nem is tudom már miért, sajnáltam magam ("engem ki fog babusgatni?" és "nem vagyok nő csak anya" érzés) egyszer Bálintkát is megsirattam és végiglapoztam az emlékkönyvét, de amúgy igyekszem nem gondolni rá hogy már kétgyerekes anyuka lehetnék. de most már -főleg hogy a szabad levegőn is voltunk sétálni - sokkal jobban érzem magam és az együttalvásnak köszönhetően sokkal kipihentebb vagyok.

anyuék jönnek segíteni meg babázni elég sűrűn, párom nem is nagyon díjazza, anyósom is folyton küldi a főtt kajákat, szóval erre nincs gondom Kép
de mivel Dorka egyre többször vann ébren és mindig karban akar lenni, sokszor wc-re menni sincs időm.
most itt alszik a karomban plédba csavarva. a tízóraimat ugyanebben a pózbn ettem meg csak közben ő szopott is. lehet hogy jól jönneegy hordozókendő, nem is tudom. már néztem de olyan bonyolultnak tűnik már csak az is hogy mekkora méretűt vegyek.

na befejezem a regényírást
sajnos mivel csevegni nincsen időm muszály vagyok monológot írni. sok puszit küldök! Moncsi
palinta
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép
palinta
 
 


Kép
2 hetesen

Kép nyuszis
palinta
 
 


na tetszik a kislány???
palinta
 
 


Sziasztok!

Moncsi! Gyönyörű lánykátok van! :-))))
Szerintem, amiket írsz az teljesen normális az első egy-két hónapban. Biztos mondta a gyerekorvos is, hogy a bukás azért van, mert még nem zár olyan jól a gyomorszája a babának és ezért gyakran visszajön a tejcsi. De, ha szépen gyarapodik, akkor tuti elég neki és nincs baj. (vannak refluxos babák, akiknél ez fokozottabb és gyógytápszert szoktak nekik írni, de náluk tipikusan az egyik jel, hogy nem gyarapodnak a sok bukástól, de nálatok erről szó sincs) Egyébként a tejcsi pont reggel és délelőtt szokott több lenni, az éjszakai pihenés utén és estére kevesebb. Az állaga is különböző, a reggeli-délelőtti vizesebb-cukrosabb, az esti pedig jóval zsírosabb, táplálóbb, de mennyiségben kevesebb. Talán az a baja Dorkának, hogy kicsit fáj a pocija a reggeli hígabb, cukorsabb tejcsitől és ezért feszeng, sírdogál. Érdemes lenne valami szélhajtót kipróbálni pl Gripe Water, vagy Espumisan, hátha ez a baj. Emlékszem én is folyton tápszer akartam kérni a dokitól, de majdhogynem kinevetett, hogy ne akarjak már tápszert adni egy olyan gyereknek, aki havi egy kilót hízik. Úgyhogy tényleg ne izgulj, ahogy írod, szerintem teljesen rendben van a tejcsi, de a menetrend és a megszokás tényleg elég lassan alakul ki a babáknál. Én úgy emlékszem először talán 3 hónaposan kezdtem megnyugodni és belátni, hogy a szopival nincs semmi gond és látod tényleg jó hosszan szoptattam Botit. Az együttalvásban is csak osztom a véleményedet. Nálunk is így van a mai napig, hogy Apa alszik külön. Nekem mindig is nagyon jó érzés volt, hogy mellettem aludt Boti. Hallani a szuszogását, éjjel nézegetni, ahogy alszik és gyönyörködni benne. Nem beszélve arról, hogy ha éhes volt, csak ráfordítottam a cicire, szopott és aludtunk tovább hang nélkül. Így gyakorlatilag sohasem voltam kialvatlan, mert reggel szinte arra sem emlékeztem hányszor szopizott az éjjel.

Mi sajnos itt ragadtunk az albérletben, mert a vállalkozó mégsem készült el időben a házzal. Még csak most fogja átadni a jövő hét környékén. Úgyhogy Babácska ide fog születni. És eléggé tanácstalanok is vagyunk abból a szempontból, hogy mikor is költözzünk át. Maradjunk így tavaszig, várjuk meg a jó időt, vagy menjünk minél hamarabb. A saját házunk tágasabb, jobban ellenénk a babával. Ha netán mégis hasfájós lesz és éjjelnte bömböl el tudnék vele vonulni külön szobába stb. Így most a Boti szobájába lesz beállítva a kiságy és csak abban bízok, hogy hasonlóan jó baba lesz, mint a bátyja és csak szopik-alszik éjszaka, nem fog műsorozni. De az ezzel kapcsolatos bosszankodáson már túl vagyok, most inkább a szülésre koncentrálok! Hát igen, innentől már valóban akármikor jöhet, mert Boti már ilyenkor megszületett, vagyis túl vagyunk a kritikus időponton.

Tündi! Gratulálok kisBélának a szobatisztasághoz! Boti is hajlandó gatyát felvenni, de a kaki még pelusba megy. Nem sürgetem, örülök, hogy egyáltalán erre hajlandó önmagától. Van remény, hogy nem kell majd nekem sem egyszere két gyereket pelenkázni.

Köszi mindenkinek a drukkot, remélem hamarosan én is képekkel jövök!!!!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Mesi,
Dorka ma délelőtt is hosszan mellen lógott de végül nem kellett pótolni, és jó sokáig aludt. Most este viszont megivott +75 ml-t a cumisüvegből (amit éjjel fejtem) mert tényleg üres volt a mellem. kár, hogy nem mértem le, kíváncsi vagyok mennyit szopott, ami nem volt neki elég.
A havi 1 kilós hízásra tápszert íratni nekem is mosolyt csalt az arcomra Kép végülis igazad van Dorka is nagyon jól hízik. csak szörnyű nézni ahogy enni akar még. nem hiszem hogy a szelek bántják mert tátog, keres, és ha enni/inni kap akkor megnyugszik. amúgy a múlt héten volt ilyen problémája, nem tudott abszolút büfizni, és állandóan kapkodta a lábait. nem annyira sírt mint inkább keserves arcot vágott és nyöszörgött. vettem infacolt a felét már majdnem megette és attól kicsit jobb is lett a helyzet (a másik fele kiömlött mert valahogy olyan béna a doboza).

próbálok nyugodt lenni...

...ezen sokat segít a lefagyasztott tej a hűtőben

mostantól éjszaka fejni fogok???

ha megérkezik a baba akkor Botival már hármasban fogtok aludni?
palinta
 
 


Szisztok!

Moncsi! Ha tudsz fejni az tényleg jó. Egyrészt amit te is írsz, a tartalékok felhalmozása miatt, másrészt meg így jól lehet szaporítani is a tejmennyiséget. Nekem nem sikerült érdemi mennyiségeket fejni, minidg annyi termelődött csak, amennyit Boti megevett. Amúgy a babák nagy része bármikor képes cicizni. Sokszor csak a közelség, a ciciillat hiányzik, vagy egyszerűen megnyugvásra vágynak anya karjaiban. Boti sosem evett egyszerre túl sokat, még 3 hónaposan is egyszerre 130-150 ml volt az adag, de átlag két óránként enni kért. Ezt nevezik ugyebár igény szernti szopinak. Fél éves koráig gyakoratilag össze-vissza időközönként evett. De nem bántam, mert a cicim így teljesen ráállt arra, hogy szinte bármikor képes volt belüvellni a tejcsit, nem csak 3 óránként termelte meg a kellő mennyiséget. Akár egy óra múlva is képes volt megfelelő adagot termelni, ha éppen úgy esett a dolog.
Remélem túl sokszor nem lesz pocakfájása Dorkának. Lányoknál ritkábban fordul elő. De ezek a különféle cseppek tényleg jót tesznek az ügynek.

Egy szobában fogok aludni a gyerekekkel, de nem egy ágyban. Van szivacsmatracunk és úgy tervezem, hogy én azon fogok aludni, szoptatni.A gyerekek meg a saját ágyukban. Boti már nem rendez belőle cirkuszt, ha nem talál maga mellett. Egyébként Botitól már vissza tudtam volna menni Apa mellé aludni, de Apa kissé horkol, meg igazi éjjeli bagoly, késő estig Netezik, tévézik és egyikünk sem pihenné ki magát, mert hol ő zavarna engem a klimpírozással, hol én zargatnám, hogy böködöm a horkolás miatt. Az új házban meg lesz elég szoba ahhoz, ha a Tesó ordibátor lesz és éjjel műsorozik, akkor külön tudok majd vele vonulni.

Na mennem kell, Boti jön ki a kádból!

Mindenkinek jó éjszakát!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 


Várom az érdeklődést a baba és kismama ruhák
iránt.
Jól tudjátok, hogy a Fekete ut melyik, a templom és a kórház között, / a kórháztól vissza a harmadik./
Most a baba ruhákat is kiárusitjuk, Hétfőtől, Január 17. Polár overállok, kétrészesek, baby himzett pólók.Nem túl vastagok, tavaszig még hordhatók .Délután vagyok általában, de ha telefonáltok, más időpontot is megbeszélhetünk.
Tündit és másokat is szeretettel várok!
06-30-501-45-27.Üdv: Irénke
irénke
 
 


Sziasztok!
Márti, köszi az útbaigazítást, nekem talán kicsit körülményes lenne oda eljutni.
Moncsi, mintha annak idején a saját gondolataimat láttam volna vissza írásodban! Az elején nekem is volt, hogy nem volt elég a tej. Ezért én az első hetekben szinte minden szoptatás után (éjjel-nappal) fejtem, eleinte váltott mellből szoptattam csak, hogy ráálljon Béla igényeire. A tartalék egy része elment ezekre a bömbölős alkalmakra. Na meg ha nem pihened ki magad esetleg, az sem jó. Ja és Béla is össze-vissza bukott az elején, a hasgörcsökre SabSimplex-et javasolt a védőnő. Nem akarok sokmindent össze írni neked. Szerintem sincs semmi baj, az eleje ilyen, sajnos nem könnyű. Ha mégis úgy érzed, hogy gondod van, a La Leche Liga biztos segít. A képek gyönyörűek!!! Irigykedek is rád, hogy már a karjaidban ölelgetheted a babácskádat. És nagyon csinosan nézel ki a babakocsi mellett.
Mesi sajnálom, hogy a házzal így jártatok. Ilyenkor kötbéreztek vagy mi? Semmi? Boti is nagyon ügyes már, hogy kisnadrágban meg tud lenni. Hogy érzed magad? Mennyire nehéz a pocak? Én már néha érzem, hogy nem tudok mindent ugyanúgy csinálni, mint eddig. Tényleg, Botira ki fog vigyázni, mikor szültök?

Velünk annyi, hogy ma reggelre kisBéla 38,5-tel kelt, a Panadol levitte 38,1-re egy óra alatt, mire mentünk gyerekorvoshoz. Azt mondta, hogy ez nem baj, sőt a 38,1 hőemelkedés (?), a lényeg, hogy a tüdeje tisztult. Ez még semmi, most fürdés után mondta, hogy fáj a keze (jobb alkarja) és megcsípte valami (kb 2 cm átmérőjű duzzanat van rajta, piros). Bekentem Fenistillel, remélem ennyivel megússzuk. Azért lettem ideg, mert december végén a páromnak mérgespókcsípés mellett lett bakteriális elfertőződése egy hét kórházzal.

Most ennyi,
Üdv,
Tündi
tunde_n
 
 


Sziasztok!

Tündi! Jobbulást kisBélának! Remélem a csípésből nem lesz semmi komoly.
Az építkezés kötbéres ugyan, szerződésbe is van foglalva, de aki már volt hasonló cipőben az tudja, hogy milyen nehéz egy építési vállalkozóval szót érteni pénzügyekben. Végülis nem olyan vészes a helyzet, mert érzi a pasas, hogy ez így már nagyon nincsen rendben és bónuszként már felajánlott egy garázskaput, dupla széleset és egy üvegajtót a tusolófülkére.

Én egész jól vagyok így a pocakosság vége felé is. Jönnek-mennek időnként a különböző váratlan nyavalyák, de ez ezzel jár. Hol a hátam fájt, hol a keresztcsontom, vagy pl az előző szüléskor szerzett aranyerem természetesen most berobbant. Ilyenek vannak, de valahogy nem zavarnak túlzottan.
Botira vagy a sógornőm, vagy egy itteni dunakeszi barátnőm fog vigyázni, amikor menni kell a kórházba. Szoktunk is erről beszélgentni vele. Ma is nézegettük a pici babás képeit, a kórházasakat is, amikor született és végigbeszéltük, hogy mi fog történni. Remélem jól fogja viselni azt a pár napot, mert még eddig egyetlen éjszakát sem töltöttünk külön egymástól.
Neked is további kellemes pocakosodást! Ha megtudjátok, hogy ki lakik a pocakban feltétlenül írd meg, én is nagyon kíváncsi vagyok! Azért itt a topicon nem rossz az arány, mert az utóbbi időkben felváltva jönnek a fiúk-lányok. Gergő, utána Dorka, Botiöcsi (még mindig nem írok fix nevet, legyen meglepi) és hátha nektek valóban kislány! Drukkolok, bár ez már azt hiszem eldőlt néhány hónappal ezelőtt :-)))

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Üdv: Meskete

Meskete

Kép
Kép
Kép
meskete
Őrbottyán
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: