A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Hellómindenki! :)

Bozza, megpróbálom leírni a légzést (röhejesnek fog tűnni)...

1. lépés: egy szép nagy nyugodt levegő orron be, szájon ki.

2. lépés: (lassan) orron-be-kettőőőőőő - picit bent tartod - szájon át ki négy-öt-hat-hét-nyolc (ezt apuka számolta a "tanfolyamon", és elvileg ha vajúdásra kerül a sor és jön a fájás, akkor ott is ő fogja számolni).

Ezt a 2. lépést összesen háromszor ismétled.

A harmadik után egyszer jön még az 1. lépés: egy újabb szép nagy nyugodt levegő (ezt tisztító légzésnek nevezték).

Fontos, hogy annyira szívd tele a tüdőd-hasad, amennyire csak megy, hogy minél több oxigén jusson a szervezetedbe.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Bozza , én is minden nap beszélgetek a pocaklakóval :) és meggyőződésem,hogy tudja hogy az anyukája beszél hozzá. Sőt annyira látszik,hogy lány :D , akár mikor beszél hozzá az apukája,olyan rugdalózást rendez :) !
Ha simogatom a hasamat,egy perc múlva azt veszem észre hogy a tenyerem alatt,kinyomja magát :D biztos odamászik :)

Picuralmos, jó, hogy leírtad a légzést! Fogalmam sem volt ,hogyan kell csinálni :D A következő keményedésemnél ki is próbálom !

Jövő héten kedden megszabadítanak a fogamtól..már alig várom..végre vége lesz! Pont a 30 hetes UH napján :D ! Szép kis nap lesz az!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,olyan aktívak voltatok alig bírtam utánatok olvasni,annyi minden történt velünk az utóbbi pár napban :( eltemettük párom papáját:( a fiam is beteg lett nagyon nehéz napok voltak ezek.
És szorítsatok nekem mert holnap megyek a dokihoz remélem minden rendben lesz vele .!!
Málna levél teát én is akarok inni hátha könnyebb lesz a vajúdás Laurámmal "csak" 5 óra volt a szülés de nagyon kemény volt bár nem is csodálkoztam rajta utólag ,hisz 4070 gramm volt a lelkem:)
Tényleg mennyire igaz az hogy mindig nagyobbak a születési súlyuk mert a ha Martinom nagyobb lesz akkor nekem annyi:)

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Sziasztok!

Ma is ezer helyen voltunk, most pedig nekiálltam csülkös babfőzeléket főzni, a férjem nagyon szereti, én nem, de majd találok magamnak is valami finomságot.
Ma megvettem a babamérleget, teszveszen sikerült vennem, úgy örülök.

Veronika meddig tartott az Uh? Én most megyek majd először az új dokihoz ilyen kötelező utlrahangra, azt mondta, hogy majd ő csinálja. Már nagyon várom. Most valahogy alábbhagytak a vizsgálatok, semmi sem történik, pedig az elején minden héten menni kellett valahova, aztán most meg semmi. Gondolom majd a végén újra nagy lesz a pörgés.

Bozza ne legyen lelkiismeresfurdalásod, örülök, hogy sikerült jó szoknyát találnod. Nekem sajna nem, pár boltot végigjártam, de nem találtam olyat, ami tetszett volna. Valahogy olyan ormótlanok vannak, vagy nagyon rövid, vagy nagyon hosszú, vagy ami jó hosszúságú lenne, az agyon van koptatva, olyan, mintha már ezer éve hordaná valaki. Na de majd csak találok, én nem adom fel... :lol:

Picur köszi a légzéstechnika leírást, ma amikor keményedtem, odafigyeltem a levegővételre és sokkal jobb volt. Remélem a nagy napon is beválik, de addig is gyakorlom.

Csalexandra én ma jelentkeztem be a fogorvoshoz ellenőrzése, 3 hét múlva megyek, de már a terhességem elejétől tolom ezt magam előtt, mindig találtam indokot arra, hogy most pont miért nem jó, de már nem húzom tovább, mert a végén szülni a fogorvosi székből megyek. Jó lesz, ha te is túl leszel rajta, az ilyen olyan nyomasztó... de milyen lesz utána!!!

Loramatte részvétem a párod papájért! Nem lehet könnyű, és még a kisfiad is beteg lett... remélem most már csak jó dolgok fognak veletek történni!! Szorítok holnap, biztos minden rendben lesz!!

Kép
savariaa
Érd

Bocsi a pofátlanságért, Kat miatt olvastam ide, viszont valaki írta hogy 2. szorra is el akarták küldeni ellenanyag-vizsgálatra, de minek. Nos, mindkét lánykám A+ mint én, ezt tudtuk (domináns) hogy így lesz. Második terhességemnél a doki elküldött másodszorra is ellenanyagra a 30. hét körül, én meg duzzogtam, hogy ekkora baromságot, minek, úgyse változik a vércsoport… Ráérzett valamire és igaza lett :roll:. A vércsoport nem is változott, de a gyerek hatására a szervezetem olyan ellenanyagokat termelt a vérembe, hogy ha a szülés során sima A+-os vagy 0-s vért kapok, na ott halok meg rögtön :shock:. A terhességet, a picit nem veszélyeztette a dolog. De, ismétlem, elsőnél nem küldött csak egyszer.

Még egyszer bocsi az okoskodásért, csak én is egetverő baromságnak tartottam, hogy kétszer menjek idióta szurkálásra, marhára nem hiányzott :evil:.

KépKép
KépKép
KépKép
rekuja
Budapest XXI. kerület

Szívesen Lányok! :)

Loramatte, részvétünk apósod miatt, jól összejöttek most nektek a dolgok. A gyerkőc meggyógyult? Nyugi, az UH-n minden rendben lesz!

Savariaa, addig örülj, amíg alábbhagynak a vizsgálatok! ;) Nekem még jövő héten lesz egy utolsó labor, meg hétfőn a szokásos NST. Ja, meg innentől a szülésig hetente védőnő.

Ma a sétánál a gyermekem rátelepedett a hólyagomra, néha beleszúrt, de inkább csiklandozott, végigröhögcséltem az utat... :D

picuralmos

Sziasztok!

Savariaa, loptam az ötletedet :D, meg is van mit főzök holnapra...csülkös bableves... :D !

Loramatte, részvétem apósod miatt! Remélem a kisfiad meggyógyult már!

Kép
csalexandra
Sopron

Rekuja, engem küldtek el újabb ellenanyag vizsgálatra, de mivel amúgy is mennem kell "normál" laborra és vérvételre, így plusz egy kémcső nem oszt, nem szoroz... :)

picuralmos

Sziasztok!

Picur nálad már a végső hajrá van, nem semmi mennyi vizsgálat meg tennivaló, de jó lesz már ott tartani!!! Már nagyon várom. Ti mindennel elkészültetek? Vagy van még valami, ami nincs előkészítve?

Csalexandra jó étvágyat a holnapi ebédhez!
:lol: Amúgy nálam mindig az okoz nehézséget, hogy kitaláljam, mit főzzek. Nem szeretem gyakran ugyanazt főzni, férjem is szereti a változatosságot, de kitalálni mindig nehéz.

Én most vagyok túl a vacsin, a szokásos kedvenc melegszendvics volt, és most egy kis hidegen kikavarható pudinggal zártam a lakomát, tudom, nem kéne, de már napok óta ezt kívánom. :D Szóval ne szóljatok senkinek, ez titok... 8) Anya holnap aranygaluskát süt, na hát nem könnyű így az élet, valahogy muszáj lesz a bemennem a városba, és tuti találok valamit okot arra, hogy arra kanyarodjak. :lol: Kisbabám sokat mocorog, ma van a névnapja, kapott is bőven pocaksimit, na nem azért, mert amúgy nem kapna, csak olyan jó belegondolni, hogy 1 év múlva ilyenkor, már tényleg megünnepeljük.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Én is előkerültem egy pár hét után. Mindig olvastalak titeket, csak írni már nem volt időm, energiám.
Túl vagyok én is a cukorterhelésen, szerencsére minden rendben.
A múlt héten 3 napra a férjemmel kettesben elutaztunk egy kicsit romantikázni, Boti születése után már úgysem lesz egy ideig ilyenekre alkalmunk.
Liza anyuéknál volt, nagyon jól viselte a hiányunkat egy kicsit el is kanászodott a nagyszülői engedékenység miatt. :D

Anyósom időközben kijött a kórházból, nagyon jól van. a doki szerint el tudja magát látni egyedül, nincsen semmi károsodás a szervezetében. Így most hazautazott és a barátnői felváltva látogatják, nála alszanak. A Budapestre költözés gondolata azért nem lett elvetve.

Többen írjátok, hogy milyen jó lenne, ha már május lenne és megszületnének a babák. Én pont fordítva vagyok, úgy szeretném megállítani egy kicsit az időt!
Én élvezem, hogy várandós vagyok, annak ellenére , hogy ez a terhesség sokkal fárasztóbb, mint az előző volt, ráadásul itt van mellettem egy örökmozgó másfél éves tündérke és a munka is.

A hasam sokkal, de sokkal nagyobb, mint Lizával volt ilyen idősen. Én kb. ekkora hassal és súllyal szültem anno. Most 7 kg hízásnál tartok, nekem ez nagyon fura, mert olyan számjegyek jelennek meg a mérlegen, amit még soha nem láttam :shock:

Különösebben kívánós nem vagyok, többet sem eszem. Egyetlen gyengém van, hogy a közelünkben, illetve az Uzsoki kórház közelében felfedeztünk egy pékséget, ahol olyan perecek és kakaóscsigák vannak, mint gyerekkorunkban. A férjem minden nap ilyenekkel állított haza, én meg persze vacsora után sem tudtam megállni, hogy a friss perecből ne egyek.
Nusildi, tőletek sincs messze, de ha jót akarsz magadnak akkor inkább elkerülöd, ( ha kell azért megadom a pontos lelőhelyet ha még jobbat akarsz magadnak :D )

Ne haragudjatok, most nem tudok mindenkinek külön írni.
Március közepéig dolgozom, utána már gyakrabban tudok ide is jönni és babanetezni.

Addig is üdv az újaknak, a költözőknek.

mmc

Kép
Kép
mmc

Én sem tűntem el, csak napközben míg Bálint alszik, mindent megcsinálok, este meg kidőlök. Voltunk Uh, hétfőn, Balu jól van, feje lent, lába a gyomromban, ezt éreztem én is, eddig jobbról ballra feküdt, így mindenki kicsinyelte a hasam, de kb 5napja fordult meg, és azóta mindenki mondja, hogy mekkorátnőtt a hasam. Feszül is rendesen, de erre az érzésre emlékszem Bálintnál is.
Annyira örülök, hog melegebb van, mert nehezen viselem a nadrágokat, így most szoknyákat, ruhákat hordok, ami kényelmes. Nekem volt pár szoknyám, de èrdemes bemenni egy sima boltba és ruhákat nézni, nekem simán jók az L-es rucik, amik árban nem annyira durvák mint a kismama cuccok. És én nem kismamaharisnyát vettem, mert annak a gumija a mellem alatt van, ami nyomja a gyomrom, name kismama legging-et vettem, ami lecsúszik a hasamról, de vettem atlétákat, mert nem szeretem ha kilóg a derekem(férfi sima M-es atléta) és ha arra húzod a legging-et nem csúszik.

KépKép
KépKép
kat78

Kajaötlet: én paradicsomos húsgombócot készítettem tegnap, az lesz ma is az ebéd. Isteni finom lett! :)

Savariaa, igen, mi már finiselünk, már alig várjuk, hogy megérkezzen az Úrfi. A csomagok készen vannak, minden ami a kórházba kell össze van készítve, külön csomagba a hazahozós szett, mert azt elég csak akkor bevinni, amikor elengednek minket. Addig kórházi ruhában lesz, csak pelenkát, popsitörlőt és köldökápoló cuccokat kell bevinni. Picur ruhái katonás rendben, mosva-vasalva minden, ágya megvetve, szóval már csak tényleg Ő hiányzik. Éjszakánként keményedek, már az egész hasam, nem csak ott, ahol Ő nekinyomja magát a hasfalamnak. Kezd igazán izgalmassá válni!

A hízásról ne is beszéljünk... Eltekertem a 70 (!!!!!!!!) kilót, ez borzalmas. Mmc, jót nevettem a "számok, amiket még nem is láttam!" mondatodon, hát én is így vagyok ezzel. Már vizesedek, nem vészes, de már észreveszem az arcomon, karomon, lábamon. A melleim, mint két hatalmas kanna, a derekam vonalát csak sejtem... Remélem hamar lemegy majd a szülés után. Amúgy ezeket az esztétikai hisztiket leszámítva minden rendben, én is élvezem ezt az egész várandósságot.

Kat, én is fiú-atlétákat hordok! :)

Mmc, remek hír, hogy anyósod teljesen rendbe jött, így azért gondolom megkönnyebbültetek ti is.

Szép napot Lányok! :)

picuralmos

Sziasztok megjöttem a dokitól,És bár még a tágulat ott van nem lett nagyobb ugyhogy nincs baj remélem ez igy is marad,mert most azzal nyugtatom magam hogy ugyebár a babóca nőtt és ha tényleg lenne valami akkor nőtt volna a tágulat is,vagy nem? :oops:
Amúgy legközelebb 12 -én megyek a tenyésztés eredményért ,laborba és akkor lesz egy jó nagy baba mozizás is :wink:

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Sziasztok!

Én is itt vagyok, olvasok, csak reagálni nincs időm. A 30. héten rámjött a para, hogy már mindjárt szülök és ezt+azt még nem csináltam, így elkezdtem gyöngyöt fűzni, gyerekszobát dekorálni.... :) :) Most jobb :)

Ruha: Nekem két barátnőm is túlöltöztette az újszülött babáját - egyiknek meleg kiütése lett, másik folyton szopizott és f.sott... Szóval azért ilyen is van! Én 25 fokig rugi+bodyban, utána rugiban gondolkozom...

Kismama szoknya: bandázst hordok és a régi szoknyáim, bár a hideg miatt nem voltam gyakran rajtam.

Ma megyek dokihoz, kíváncsi vagyok megvizsgál-e, gondolom igen. Az utóbbi időben csak uh volt (nem görcsöltem). A következő nagy uh is csak most lesz valamikor, még időpontom sincs.
Marci még mindig forog ezerrel - valamelyik nap elkezdett csuklani a hasam aljánál, majd a jobb oldalamon éreztem, majd a bal oldalamon. Utána abbahagyta :) Remélem a köldökzsinórra vigyáz és nem tekergeti magára :S

Baba méret: Az uh akár 1 kg-t is tévedhet, mindenkét irányba. Meg ugye az is lehet, h nem annyit gyarapszik, stagnál vagy visszamegy a súlya a lepény érettségétől függően :S
Sógornőm 2. gyereke 1,2 kgval volt kisebb mint az első, első fiú, második lány.

Nst/ctg: Én nem várom, nem szerettem. Stresszes volt!!!! Egyik alkalommal Bence nem teljesített, és a szülésznő rádudált. Grrrrr Bunkó némber.....!!!

Homeos bogyókat én is szedni fogom, a gátsebre az Arnicát olvastam.

Mmc, örülök, hogy anyósod jól van, jó egészséget kívánok neki!

Loramatte, részvétem :( De legalább a tágulat nem nőtt!

Picur, most hanyadik hétben vagy? 36? Nem látom az aláírásod :S

Csalexandra, 6 kg sok?????? Barátnőmet is ezzel ijesztették be, de ő az elején nem nagyon hízott, majd az egyik hónapban 3 kg-t, akkor szólt be neki a doki, hogy figyeljen. Összességében 5 kg volt rajta (azt hiszem 5. hónapban).

Sandie, én se hallottam még no-spát görcsre, de gondolom nem voltam elég extrém eset ahhoz (szerencsére).

Kép

Kép
amidaalah

Még valami - elkezdtem babaruhát válogatni, és teljesen elhűltem, mert anno tisztán raktam el a ruhákat, most mégis egy csomón (a legcukibbakon) nagy sárga foltok vannak. Gondolom ennyit ért a 40 fokos mosás, most 60 fokon nem jöttek ki, max halványodtak. Van erre vmi tuti recept? Ami nem teszi tönkre a ruhákat? (Anyatejes időszakból vannak.)

Kép

Kép
amidaalah

Loramatte, látod, mondtuk, hogy nem lesz semmi baj! Főleg, hogy a baba szépen fejlődik. Babamozin meg külön meg fogják nézni, ha kéred. Nekem megnézték a tarkóját, ahol annó cisztát látott az egyik, aki megultrahangozott (hozzáteszem, ez a ciszta már a "felfedezés" utáni héten sehol sem volt).

Amidaalah, a bandázs az a derékmelegítő? Mert olyat én is vettem, és sokszor használom, bár van két terhesnacim is. Aláírásom kár, hogy nem látszik, pedig mindig beállítom. Most 36+3-nál járok, még 25 nap van hátra a "D-napig". :) Foltokra a szódabikarbónát javasolják sokan, főleg kényes babaruhákhoz. Neten nagyon sok praktika van fent, esetleg keress rá.

NST-n eddig nekem jó volt, rendesen mozgott Picur (a kezdeti bealvásait leszámítva :D ), és már méhtevékenységet is mért az egyik alkalommal a gép (ezt én nem éreztem konkrétan).

picuralmos

Sziasztok!

Savariaa, nálam dettó ugyan ez van.Nekem is az a gond,hogy kitaláljam mi is legyen aznap az ebéd, nem is a főzés a gond :D inkább ötlethiányban szoktam szenvedni :D !

Mmc, biztos nagyon jó volt kicsit kettesben elutazni a férjeddel :D ,mi is tervezünk még egy rövidebb hétvégi "pihit" amíg ketten vagyunk.Utána úgy is a kicsi lesz a legfontosabb :) !

Lányok,nem tudom mi van velem,de úgy feszül a hasamon a bőr :)! Szó szerint mintha szét akarna szakadni. Kenem én ezerrel ,de nem sokkal jobb. Úgy látszik megint erősen növöget.

Derék melegítőt azt én is használok sokat,ha nem éppen a terhesnacim van rajtam!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Picur nálatok már nagyon izgalmas a helyzet. Lehet, már akár 2 hét múlva babázol.

Mmc örülök, hogy anyósod jobbab van. De jó lehetett egy kicsit kettesben kimozdulni! Ezt mindenkinek receptre kellene írni, úgy kb. fél évente. :D

Csülkös bableves, hmmm... Nagyon szeretem, bár most azt hiszem, jó időre lemondhatok róla. Ma voltam a diabetológián, holnapra lesz eredmény. De ettől függetlenül hetente kell mennem kontrollra, persze minden héten vérvétel. Így a hétvégén beszerzek egy övterelőt, úgy tűnik a következő 2 hónapban gyakorolhatom a vezetést.
:(
Persze diétáznom kell. Ami a legszebb, itt is kérdezték, mennyit híztam a 28 hét alatt. Mondtam, 6 kg-ot, mire a doktornő: már 6 kiló? Azt hiszem, kezdenek átesni a ló másik oldalára. Szerintem igen kevés Rubint Réka szaladgál az utakon.
:x

Viszont olyan gyönyörű idő volt ma, kint voltam a gyerekekkel, kicsit kapirgáltunk a kertben, hintáztunk, labdáztunk. Bújik a nárcisz, a tulipán, rügyeznek a fák, a bokrok. Imádom!

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Képzeljétek kedden a 30-ik heti UH-n fejjel lefelé volt a gyerek, ma meg a szülészorvosomnál már farosan :D Szóval még nagyon bukfencezget ide-oda a kis csibész :D

Picur,
tök jó, hogy leírtad a légzést, köszi tőlem is! :)

Alexandra,
Ezt jól összehoztad, 30-ik heti UH, aztán fog kivétel... :lol:

Beszélgetés a pocaklakóval: ja ez az elsőnél még így megy, ha meg már kint is lesz egy, akkor kevesebbet tudsz figyelni a bentlakóra :) Mi Pálmival együtt szoktunk hozzá dumálni esténként :D Párom meg azt mondogatja neki, hogy "itt az apu beszél!" :lol:

Loramatte,
csak nagy általánosságban nagyobb a második gyerek egy fél kilóval, de nem kőbevésett szabály, ne aggódj :) Neked meg már a harmadik, rá tuti nem érvényes :) Mi lenne akkor azzal, aki szül 5-6 gyereket? :lol:

Savariaa,
nem tartott sokáig a 30 hetes UH, pár perc...

mmc,
de jó, hogy elutaztatok! :)
Nálam is ez van, hogy most először vagyok ennyi kiló életemben, túl vagyok azon, amennyi voltam Pálmival 9 hós terhesen. Igaz, most 4 kilóval többről indultam eleve...

loramatte,
de jó, hogy nem nőtt a tágulat! Szuper!!!

amidaalah,
na jó, de nem azalatt lett pöttyös meg hasmenéses az újszülött ami alatt hazavitték, csak gondolom később túlöltöztették a sétákhoz...
Azért egy takarót tegyél rá...

Édes lehetett, ahogy csuklott egyik majd másik oldalon :D

A ruhákkal én is így jártam!!! Mikor előpakoltam őket, több is volt sárga foltos, pedig kimosva raktam el... jó, hogy felhoztad a témát!

Picur,
szódabikarbóna, ez jó, köszi!
25 nap! Huhuuuuu :)

Alexandra, ezt a "szét akarok szakadni" érzést én is érzem néha... biztosan ahogy nő a has, én is erre jutottam :) Vagy esetleg még felpuffadás is feszítheti...?

Ancsa,
ezen a Rubint Rékán jót nevettem. Én se értem mit aggódik 6 kilón...
sz.veronika

Lányok, azért azt ne feledjétek, hogy Rubint Rékából 8 hónaposan kikapták mindhárom kölyköt, pont az utolsó legerősebb (hízás szempontjából) hónap előtt...

Ancsa, felraktam ám a kutyust a hirdetőbe, remélem lesz eredménye! Bocsi, elfelejtettem szólni...

Savariaa, csomag feladva, remélem hétfőn már megkapod! :)

picuralmos

Picur, köszi a szódabikarbónás tippet, de ezek színes ruhák, az meg úgy tudom fehérít :(

Veronika, öö, igen, az otthoni öltöztetés volt túl sok, nem a hazahozós. :) Azt hiszem idővel átalakult bennem a téma :D

Voltam dokinál, nálunk is épp fejjel lefelé volt. Jó lenne, ha úgy maradna :S

Én komolyan nem értem, hogy a 6 kg miért lenne sok....... :S

Kép

Kép
amidaalah

Akkor az én 10 kilómhoz mit szólna egy-egy doki v. védőnő??? :shock:
Ma voltam az utóbbinál, néztünk szívhangot, ez számomra újdonság volt, mert Lottinál anno nem csinálta. Aztán meglepődött nagyon, hogy mennyire mozog a hasamban a gyerek, mert tényleg durván nyomódott ide-oda és a hasamon annyira látszott, hogy el volt hűlve... de amúgy minden oké, vérnyomásom 99/57 volt, ami nálam szokásos, de amúgy elég alacsony. Holnap itthon vagyunk, mert Lottika megint hasmenéses, hívtak mh-en, hogy dokihoz kéne vinni. Amúgy semmi baja a kakin kívül, érdekes...

Örülök, hogy mindenki jól van! Nekem hátfájásom van gyakran, biztos az egész napos ülés... és most már vannak haskeményedéseim, ma elég sok volt :?

Az én hasam hatalmas... csináltattam 2 fotót magamról most este, de esküszöm nem merem feltenni! :oops: :roll:

Foltos ruha? Nem tudok rá jó ötletet, nekünk nem lettek foltosak. De nincs annyi, amit fiúnak tudunk használni, mert a nagyja rózsaszín :lol:

Én a kórházi pakkot kezdtem el összerakni, törölköző, tenna, papucs, köntös ilyenek, szépen bővítem, de a 30. héten szeretném, ha benne lenne szinte minden.

Az én hasam is néha úgy érzem, hogy szét akar szakadni...

Veronika, nagyon jól néztél ki!!! Irigy-irigy, semmi hízás nem látszik rajtad, de tényleg! Sajnálom, hogy nem tudtunk többet dumcsizni, de amióta ebben a fiókban vagyunk nem sok időm van bármire is... már kicsit várom a végét, de remélem március végéig bírok még dolgozni, ha nem, akkor szabi, most tudtam meg, hogy az egész éves szabadságomat kivehetem most, ha akarom...

Na megyek eldőlni, iszonyat elfáradtam, mert ma nagybevásároltunk is...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nusildi 2013.03.01 08:11-kor.

Kép

Kép
nusildi

Alexandra, én ma voltam fogászaton a kismamakönyve pecsétért, a dokinő rögtön lekapta a a fogkövemet.....uffff, minden tiszteletem a Tiéd, de legalább az uh feldob majd! :)

Lormatte, részvétem az apósod miatt, kisfiad meggyógyult már? Nekem is 4 kiló felettiek voltak a manók....nekem szülésznőm anno azt mondta, neki az a tapasztalata, hogy könnyebb nagyobb babát megszülni, mert az segít fúrni :D Nekem 120g volt a kettő között a második javára. :) A harmadikat kisebbre saccolják náluk. Örülök, h minden ok a babóval, reméljük így is marad!!

Savariaa, küldj nekem itt a neten egy kis bablevest....olyan jól hangzik. :)

Öltöztetéshez kapcsolódva, nekem apukám mindig azt szokta tanácsolni a kismamáknak, friss anyukáknak, hogy egy réteggel több legyen a bébin, mint rajtunk, plusz az első 4-6 héten sapi, de nyáron csak valami könnyű szellős, ha alszik akkor meg az évszaknak megfelelő takaró....nem tudom, nekem a fiúknál bejött, bár Zétinél április végiként nehéz volt magamnak is eltalálni, hogy miben lesz jó :P

Nálunk is kétszer veszik le az ellenanyag mintát, elején és most 28 hetesen. Nálunk elég jól és már most harmadszorra is ugyanúgy működik a védőnői szolgálat szerencsére.

Picur, én bizony irigyellek, már szívesen lennék a végén, mint Te...már elég nehéz öltöztetni a fiúkat és ellátni a mindennapos teendőket. Nálunk még semmi sincs előszedve, kipakolva. Még az is lehet, hogy költözködünk egyet gyorsan, de fel az emeletre biztos. Eddig minden télen lent laktunk, hogy ne kelljen annyit fűteni, így most még vissza kell pakolni az emeletre a fiúkat a szobájukba, meg a mi cuccainkat is, én a picurival itt lent maradok....de ehhez jü lenne, ha már jó idő lenne. :) Majd szólj ám a párodnak, hogy szóljon ám nekünk, ha eljött a nagy nap.....nehogy itt maradjunk kétségek közt!!!! :)

mmc, jó, hogy anyósod így 'megúszta' a dolgot és nem lett nagyobb/maradandó baja.

Kilók...én már a 80at is elhagytam :P Valamiért nekem nem szólnak a kilók miatt, pedig már 15 van rajtam, Zalánnal bő 30at híztam, bár leginkább vizet....nem értem nálatok miért baj a 6 kiló :O (mondjuk rajtam sem nagyon látszik, a hasam és a karom nőtt, igazi mammma karom lett)

NSTnél és sem éreztem a fájástevékenységeket, amiket a gép mutatott, ha meg én éreztem, akkor a gép nem mutatta :P

Én sem beszélgetek ezzel a babóval kimondottan, valahogy úgy jön, hogy gondolok vele kapcsolatban dolgokra magamban és visszakérdezek persze magamban, hogy jó??.....tiszta agyrém, magamban beszélek :D

Nusildi, tedd csak fel a képeket, előttünk nem kell szégyellni! :) Jobbulást Lottinak!

Én ma voltam a védőnőknél, a cukrom tök jó lett, kicsit vérszegény vagyok. Voltam dokinál is, kicsit magasabb volt a vérnyomásom magamhoz képest 130/80, a pulzusom is szaporább, írt fel vasat, mert picit vérszegény lettem. Azt mondta kismamaként még nagyon jó az eredményem, de inkább tankoljunk fel szülés előtt. Megvizsgált, aztán kicsit megijesztett....a bébi le volt fordulva, és már majdnem be is ékelődött a feje, nagyon lenyomódott azt mondta....kérdezte, hogy nem görcsölök-e mostanában, mondtam a vasárnapot, meg, hogy azóta eléggé fáj a hasam alul, de gondoltam lefordult és nyomódik....hát nem örült neki, mert ez állandó görcsöt jelent, így innentől napi 3x1 no-spat kell szednem, amíg ő nem állít le és sokkal több pihenést írt elő :( De legalább nem nyíltam egy inci-fincit sem.....azt mondta ez biztató, de komolyan kell venni a hasfájást.....remélem szót fogad a baba és még 8-9 hétig kibírja bent. :)

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ildi, várjuk a képeket! Lottinak jobbulást! :)

Sandie, kedves vagy, mindenképpen szólok Apának, hogy jelentkezzen itt le, ha eljön az idő. Úristen, holnap már március van!!! A babóval beszéld meg ezt a hátra lévő 8-9 hetet, maradjon csak szépen bent a klimatizált mami-hotelben! :)

Nekem a fogaim nagyon rendben vannak, de az ínyem nagyon vérzékeny. Cserszömörcés szájvizet használok, az megfogja azonnal a fogmosás után, de néha ijesztő a fogkrém színe... :shock:

picuralmos

Sziasztok!

Ancsa06, nekem ugyan ez volt,hogy a 6kilómmal úgy leszúrt a doki,hogy még én éreztem magam rosszul,de engem is megnyugtattak itt a lányok :) hogy ez abszolút nem sok. Úgyhogy te se idegesítsd magad miatta. Kicsit tényleg kezdenek az orvosok is és a védőnők is átesni a ló túloldalára...

Nusildi, szerintem meg nyugodtan tedd fel a pocakos képet,biztosan nagyon szép :)

Sandie, most így belegondolva a jövő heti fogászatos napba,már nem is vagyok olyan bátor :D ! Csak az UH vidít fel !!!:)

Jó éjt mindenkinek!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Mmc a fincsi péksüteményekkel én is hasonlóan vagyok. A törökbálinti auchanban a túrós rétesnek egyszerűen nem bírok ellenállni. Nem és nem... :lol: amikor arra járok úgy érzem, hogy van egy erő, ami beránt, és muszáj vennem. :) Pedig itt az ideje hogy leálljak vele, de hát tudod, ott az az erő... :wink:

Kat én is örülök, hogy végre itt a jobb idő, bár ma elég hideg van, sajna a téli kabátomat már nem tudom begombolni, és elég kellemetlen állandóan takargatni. Már pulcsit szeretnék csak hordani, semmi mást, .... na jó azért nadrág is lesz rajtam. 8)

Picur jajj de jó nektek, akkor már tényleg minden készen áll. Alvással hogy állsz? Tegnap mondta a védőnő, hogy használjam ki,hogy még tudok aludni, mert lassan eljön, hogy nem. Biztató szavak...Nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm előre is a csomagot, már alig várom. Ha összeraktuk a kiságyat (de még matracot nem vettünk) akkor majd készítek fotókat róla. Nagyon hálás vagyok!!!

Loramatte szerintem is jó hír, hogy nem nőtt a tágulat, remélhetőleg fel is szívódik. Jajj nekem még olyan sokat kell várnom a következő ultrahangra.

Amidalaah akkor nagyban készül a gyerekszoba. Én is úgy leszek vele szerintem, hogy egyszer csak rádöbbenek, hogy szülni fogok, sőt, akkor fogok rádöbbenni arra is, hogy ez már tuti biztos is. :lol: A nővérem a vanish szappant használja, azzal megdörzsöli és úgy mossa ki a ruhákat, hátha segít neked is.

Csalexandra nálunk ma gombapaprikás lesz tésztával. (gondoltam hátha ötletre van szükséged)

Ancsa én is övterelővel vezetek, sőt, ha nővéremmel utazok, akkor is viszem magammal, fő a biztonság. A hízásról annyit, hogy az elején még fogytam is, most meg 7 kg-nál tartok. :oops:

Veronika akrobata lesz a kisbabád!!! :D Jajj már úgy várom a 30. heti uh-t, de még olyan sokára lesz...kár hogy csak pár perc, de persze a lényeg, hogy minden rendben legyen.

Nusildi jobbulást Lottinak. Most annyi fránya vírus van...
Tényelg kb. mikorra kell mindent összekészíteni? Mert ilyenről még nem olvastam, hogy mikor ajánlják.

Sandie küldök neked fénypostán egy kis főzeléket, még maradt. :D Én 18-án megyek fogorvoshoz, szerintem rám is fogkőleszedés vár, amit amúgy baromi nehezen viselek, de túl szeretnék esni rajta, meg a kiskönyvembe is be szeretném pecsételteni, hogy voltam nála.

Én nem vagyok valami jó passzban, ez a költözés és rendezkedés nem csak fizikailag, de anyagilag is eléggé megvisel bennünket. A riasztó is szerelik, így lassan minden nagyon fontos dolog bekerül. Utána elutazunk a férjem családjához két napra, a baba érkezéséig már úgy sem megyünk, és kell egy kis kikapcsolódás, mert már nem bírjuk a tempót. Ott meg aztán mindig jó kis kényeztetést kapunk. :lol:
Tegnap volt az új védőnéninél, hát a régi volt a tuti, őt még meg kell szoknom. Kaptam dádá-t hogy már mennyit híztam, és hogy egyek zabkekszet és ne egyek kenyeret... 7kg-nál tartok, az elején fogytam is, de mostanra már ennyi. Hát jól kiborultam, mert éreztem én, hogy azért nem vagyok karcsú, de ennyire nem gondoltam volna. Így most esténként gyümölcsöket eszem, és próbálom magam visszafogni, ami elég nehezen megy, mert nem bírok éhezni, és ha valamit nem kívánok, akkor azt nehezen eszem meg.
A fogorvoshoz is bejelentkeztem, és ami a pláne, hogy másnap az egyik fogam el is kezdett fájni...pedig még 3 hét van az időpontig, remélem elmúlik, az amúgy is egy olyan fog, amivel mindig szenvedek. Tavaly rávettem magam és 2 hónapig jártam hetente kétszer fogorvoshoz, így minden fogam rendben van, szóval nem értem, mi történhetett, lehet hogy az ínyem mondta be az unalmast, és a fogkőleszedés után jobb lesz. Hát bízom benne, de ha mégsem, akkor jöjjön, aminek jönnie kell, már nem félek úgy, mint régen. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor szabad-e fájdalomcsillapítót kapni. (anélkül már nem lennék ilyen bátor)
Szóval zajlik az élet, sokat sírok, de ez biztos a hormonok miatt is van.
Bátor egyre többet mozog, szinte napról-napra érezhető a különbség. Ma reggel is a férjem mellé bújtam a nappaliban, és hozzáért a könyöke, ahogy számítógépezett a pocakomhoz, és szabályosan rugdosta az édesapját. :D Olyan édes!!!!
Most is itt vannak a villanyszerelők, úgy utálom, hogy idegenek mászkálnak mindenhol, és persze koszos a cipőjük, jajj így minden nap nagytakarítást kell csinálnom. Úgy utálom már ezt.... Persze beindítottam a mosogatógépet, mert későbbre mondták, hogy jönnek, most meg lekapcsolták az áramot, és így az is lekapcsolt. Jajjj én tudom, hogy nekünk segítenek, de akkor is. Szóval nyűgös vagyok, de majd csak lesz ez jobb is. Biztos ez a fránya hűvös és ködös idő is segít, igazán ma már tavasz van, szóval itt az ideje a napsütésnek, a sütkérezésnek, a kertrendezésnek, a fagyizásnak. A görcsök még mindig vannak, de változó számban, én is használom a légzéstechnikát és bevált.
Mindenkinek szép napot, most ezt is csak úgy tudom elküldeni, hogy ne vesszen el, hogy a world-be kimentem és ha elmentek és lesz újra net, akkor tudom nektek elküldeni. Vigyázzatok magatokra, remélem nemsokára én is a toppon lehetek!!

Kép
savariaa
Érd

Most mentek el a villanyszerelők, azóta annyi változott, hogy még mindig fáj a fogam, így fél3ra kaptam időpontot nagy nehezen a dokitól, használtam a kismamakártyámat! :lol: 8)

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, igazán nincs mit, használjátok egészséggel. Bár ez érdekes dolog, mert olvastam azt is, hogy jó, ha van ilyen rácsvédő, de felesleges is, mert nem lát ki a baba, illetve az anyuka nem látja a babát (miért ne látná, hiszen azért nem olyan magasak a kiságyak?!). Gyümölccsel estére azért vigyázz, tele van cukorral (főleg a banán), ami szintén megdobhatja a mérlegen a számokat! A sírás meg a hormonyok tombolásától van, nekem is volt olyan hetem, hogy egy postaládától el tudtam volna sírni magam. :D Aztán elmúlt szerencsére hamar. A költözéssel meg együtt jár, hogy idegenek jönnek-mennek a házban, ezt én is utáltam bevallom. Most már csak zokniban jöhet be mindenki. :D

picuralmos

Sziasztok!
Köszönöm ,hogy velem örültök aranyosak vagytok:)Ma valami mérhetetlen fáradság tört rám nagyon ki vagyok!
Fiam meggyógyult jővő héten mehet suliba bár tesiznie nem kell mert még azért köhög:(
Veronika igazad van bele se gondoltam 5-6 gyerköc súlyába:)
Sandie Hát nem tom ezt a kifúrást mert nekem is 195 grammal volt nagyobb a második az elsőnél de nem nagyon akarta magát kifúrni :D

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Sziasztok,
köszönöm Lányok a megnyugtatást homeopátia-ügyben, jó tudni, hogy mindenki átgondoltan, az orvosa tudtával szedi :lol:
Ezzel kapcsolatban még felmerült bennem az a kérdés, hogy miért is szedtek különféle szereket a szülés előtt, nem jobb lenne egy kicsit megbízni a testetekben és a természetre bízni a dolgokat? Ha baj van, az orvosotok úgyis segíteni fog...
Ugyanígy értetlenül állok a befordítással kapcsolatban, miféle praktikákra gondoltok, és miért? A baba úgyis tudni fogja a dolgát, ha mégsem, majd segít a szülészetek, nem??? :roll:
A homeopátiának én inkább a görcsoldásban látnám hasznát, ha nem kéne pl. magnéziumot szedni, mert lenne rá szer... Vagy van??? 8)

Foltocskák: nekem is épp most mesélte az egyik barátnőm, hogy a korábban kimosott és elővett régi ruhácskákon sárga anyatejes foltok jelentek meg, de ez kimosható.
Nemrég találtam egy szupi folteltávolítót az Auchanban: Dylon-Oxi folteltávolító a neve (tasakos, csak be kell tenni a ruhák alá a gépbe), ajánlom kipróbálásra, nekem szépen kifehérítette a már kissé megszürkült, illetve az állásban sárgult fehér cuccaimat.
Ezen kívül még a Vanish szappannal tudok csodákat művelni (azt lehet színeshez is használni), amit a kisgyerekes sógornőm ajánlott a játszóterezés utáni friss foltokra, azonnal bekenve még menthetővé válik a kisruha.
A férjem ingeit is ezzel tisztítom (nyak, hónalj, kézelő), bevizezem az inget, bekenem a Vanish-sel és fél órát állni hagyom. Ezután gyengéden még át is dörzsölöm a foltokat (ruhakefével), de ez a lépés csak a strapabíró anyagoknál ajánlott :shock:
Ha valakinek van még jó ötlete folteltávolításra, szívesen várom én is :lol:

Valamint érdekelne, hogy a régi, megsárgult, bezsírosodott etetőcumikra van-e valakinek mentőötlete az eceten kívül, mert egy idő után újra besárgul-zsírosodik, pedig alaposan elmosom?

Kaja-ötletelésre ajánlom az ételfutárok étlapjait, ha nekem nem jut eszembe semmi, kicsit kutakodva az interneten, mindig kapok tippet :lol:

Erről jut eszembe (viszont), hogy Veronika nagyon köszi a Teletálas tippet, bevált, nagyon fincsi :lol:
Gratulálok én is a kis Tornászlányodhoz, nem semmi forgolódásokat visz véghez a pocakodban, nőjön nagyra azt kívánom :lol:

Alexandra,
keddre drukkolok, reméljük előbb az Uh lesz, csak utána a fogászat... Mindenesetre utána ne tervezz gálavacsorát, csak egy kis csendespihenőt :oops:

Picur,
"cukiii doki"? Dupla öröm :wink:

Sandie,
csak lassan azzal a harmadik skaccal, a lepény félretolásán kívül a bentmaradást is zsírozd le vele, nem kéne annyira sietnie :wink: reméljük a No-Spa és a pihi kombó segít majd Nektek...
Cuki lehetett combos-Zalánod amikor megszületett, hogy ilyen jó húsban volt, bár a mostani súlya (18 kg!) sem gyenge, óvatosabban emelgesd :oops:
A baba-öltöztetés szabályaiban abszolút egyetértek Apukáddal :wink: Jobban van már, hogy bírja újra a munkát??

Bozza,
köszi :wink: és ezek szerint az inkognítómat nem sikerült megőriznem 8) sebaj :lol:
A patikai törzsvásárlói kártyádon (és a nyuggereken) hatalmasat nevettem, jó a humorod :lol:
Képzeld ma mi is megrendeltük a babakocsinkat, úgy tűnik ez a babakocsik hete :lol:
Veronikával tényleg időpontra szülünk majd :wink: legalábbis remélem, mert Olinál a kitűzött időpont előtt sürgőssé vált a császár, most jó lenne az utolsó napokat is egyben tölteni 8)

Ildi,
a homeopátiában én sem hiszek, de a Stodal nekem is hatott pár hete, amikor már nem tudtam mit bevenni, szedd nyugodtan amíg szükséges :D
Lottidnak jobbulást kívánok!

A Kisfiad elfogadását talán segítené, ha találnátok Neki nevet, és azon szólítanád amikor beszélsz róla, ha HOZZÁ még nem is nagyon megy... Közben pedig elképzelhetnéd a pihe-puha kis testét, az illatát, vagy ahogy tologatod majd a szülészeten, magadhoz öleled, pelenkázod, szóval a hétköznapokat VELE :lol:
Amúgy nem biztos hogy kizárólag autó vagy Thomas-guru lesz, Olimmal pl. kiválóakat tudunk sütni, főzni, nagyon élvezi, sokat segít nekem a háztartásban is, pedig FIÚÚÚÚ...
Aztán este mellém bújik, és percekig hízeleg nekem, simogat, puszilgat, duruzsol, néha még álmában is, igazi Kiscicus :wink:
Na, jó azért az autóit brümmögve tologatja, meg élvezi a Thomas-meséket, és a kádban fél óráig mossa a "kukóját" ahogy Apától látta :lol:

Savaria,
nem csoda, hogy kifáradtál a költözés-szerelésben, rátok fér majd a pihenés :wink:

Moninoemi,
üdvözöllek, mesélj majd kicsit magatokról :D

Loramatte,
őszinte részvétem.
Máténak további jobbulást kívánok :D
Martin miatt reméljük "nem lesz Neked annyi", és átlagsúllyal érkezik majd :lol:
Hess-hess csúnya ciszta :twisted:

mmc,
rég írtál, örülök hogy jól vagytok, és most már jobban hízol, mint Lizával, kell Botondnak a fincsi kajcsi a növekedéshez :lol:
Tényleg, mikor mentek kövi Uh-ra?
Milyen szuper, hogy Anyósod szépen javul, és otthon vigyáznak rá az ismerősök, így azért könnyebb (nektek is)!
Pékség :lol: ne is mondd, nyami nyami :lol: :lol:

Kat,
gratu Balu befordulásához! :D
Nincs valami jó tipped, hol lehet jó anyagú, ujjatlan vagy pántos kismama-szoptatós hálóinget kapni, Te jól tájékozott szoktál lenni ruhaügyben :lol:

Amidaalah,
látom Nálad is előjött a fészekrakó ösztön :lol: hajrá :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, szoptatós hálóinget én a Brandonban láttam, de ott minden horror áron van. Viszont ennyire speciális ruhadarabot szerintem csak kismama-baba boltban lehet kapni. Legalábbis nálunk "vidékországban"... :D

Bevallom én olyan hálóinget vettem, ami kb. gyomorszájig kigombolható, sima, egyszerű pamut. Kőkemény 1.700.- magyar forintért! :)

picuralmos

Sziasztok!

Én a júniusi babavárókba írok, de rendszeresen olvaslak titeket.

Látom hálóinget kerestek. Nem tudtam ellenállni, h ne linkeljem be nektek, h én honnan rendelem majd meg a szoptatós hálóingeket. 1790,- ft. és Szegedről postázzák:

http://szegedi.boltaneten.hu/kinalat/6_ ... oing_m_es/

Szép babavárást nektek!

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Sziasztok!

ha nincs ötletetek, hogy mit főzzetek ajánlom a mindmegette.hu oldalt, ahol van heti menüajánlat receptekkel:

http://www.mindmegette.hu/heti-menuajanlo-46576

Kép
Kép
mmc

Picur és Andi,
nagyon köszönöm a hálóinges segítséget, aranyosak vagytok :lol:
Csak az lenne még a kívánságom, hogy ujjatlan vagy pántos legyen, mert addig is azt hordanám, amíg a kisfiam megszületik, és nekem baromi melegem van éjjel, próbálok szellősen öltözni :oops: nameg Lénárd születése után is hamarosan nagyon meleg lesz :shock:
Rövidujjúm amúgy van Oli idejéből, többnyire gombos, nem vágyom spéci szoptatósra, csak olyanra, amiből könnyen előkapható a ciccancs etetéshez :wink:
A Brendonban néztem már, kb 8 ezerért láttam darabját, de jobb lenne olcsóbban, mert minden napra tisztát szoktam felvenni az izzadás miatt :shock: és több kéne belőle...
Lőjetek le, ha túl igényes vagyok :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, én a szülésig Apa pólóit használom, azokban még szellősen elférek... :D

picuralmos

Sziasztok!

Savariaa, köszi :) az ebéd ötlet mindig jól jön!
Megkérdeztem a dokimat még a héten, hogy a jövő heti "fogbányászatomon" kaphatok e érzéstelenítőt vagy azt nélküle kellene kibírnom?! És azt mondta ,hogy jobb ha kapok érzéstelenítőt mint hogy annyira fel idegesítsem magamat( a fájdalomtól való félelemtől) ,hogy a babócának valami baja legyen. És azt mondta hogy ilyenkor a kismamák más fajtát kapnak. Hát én így indulok neki a jövő keddnek,hogy szolok a dokinak( ha nem lenne elég feltűnő :D ) hogy babát várok és valami olyant adjon amit lehet! Remélem tényleg van ilyen.

Magnoli, igen először megyek a kínzós részre :D és csak utána az Uh-ra !! Majd a pici feledteti velem ,hogy mennyire fájt :D !!!

Én is most szeretnék szoptatós hálóinget beszerezni,mert az egészen ki is ment a fejemből!
Andi565 köszi a hálóing tippet.
Picuralmos, én is valami ilyenre gondoltam mint amit te szereztél be,sima egyszerű pamut cucc és ami nem kerül horror pénzbe. Mert amiket nézegettem azok 8 ezertől felfelé voltak. Amit kicsit túlzásnak tartok.

Én is a párom polóit fogtam be aludni :D !! Kényelmes és lengébb is :D a Célnak tökéletesen megfelel !!

A hétvégére mi is elutazunk egy kis pihire a férjem szüleihez. Ez lesz az utolsó ilyen hosszabb utunk, mert ők eléggé messze laknak. Remélem a derekam is kibírja az utat :D !

Jaaa lányok nem fáj senkinek a szemérem csontja? Lehet hogy ez hülye kérdés,de nekem konkrétan feszít. Olyan mintha szét akarnék szakadni :( ! Vagy ez is a teljesen normális dolgok közé tartozik??

Jó éjt mindenkinek!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Én ma megyek 1-re fogászatra :? Érzéstelenítést kérek akármi van,máskülönben nem bírnám ki. Itt még az injekció előtt is bekenik az ínyemet, hogy még az se fájjon 8) Persze méregdrága a hely, de inkább ide, mint sztk, ott nekem nagyon elrontották a fogaimat...

Szoptatós cuccok, hát én anno vettem az Ázsia centerben 3-4 hálóinget, viszont nem gondoltam át azt, hogy elöl gombos volt, de csak kb. mellközépig, így nagyon nem volt komfortos, mindig kiraktam az egyik kezemet, hogy ki tudjam tenni a dolgokat... most inkább pizsit vinnék be, ami rövid ujjú elöl végig gombos. Vagy ilyen felsőt és a saját itthoni pizsialsóimat. Imádom a Women secret cuccokat és ilyenekben alszom is. Bár úgy tudom, hogy jobban szeretik ha bent hálóingben vagy, hogy ha bármi van, azt hamarabb le lehet dobni, de nekem jobb lenne naciban. Ha tudtok jó helyet, ahol lehet olcsón venni ilyen pizsamát, írjatok!

csalexandra, nekem tegnap inkább olyan volt, mintha kést döftek volna párszor fel oda. :? A combcsontom fáj változatlanul az éjszakai alvásoknál, most már egész éjszaka forgok egyik oldalról a másikra.

Brendonban kismama ruhát nézni az horror és vicc! Borzasztó, hogy ennyire kihasználják az állapotunkat :twisted: Egy-két darab tetszik, de 10-11 e... csakazért sem veszem meg :P

magnoli, igen van benne valami, lehet hogy ha lenne már fix nevünk, valahogy "életszerűbb" lenne hogy kisfiú lesz és szoknám.Próbálok - főleg éjszaka - rá koncentrálni, üzenni neki gondolatban dolgokat, pl. hogy ne jöjjön hamarabb, hogy vagy azért jó, hogy ő jön, csak még barátkozok vele, hogy kukacos. Remélem nem érzi ezt a bizonytalanságot nálam :(

Babakocsi, te jó ég, ebben valahogy annyira nem tudok dönteni. Jó nektek, hogy már vettetek-rendeltetek. Nekem ez tetszik:

http://www.brendon.hu/Products/Details/37911

Nagyon sokat nem költenék rá, mert utána az esernyőre csukhatót használnánk igazán sokáig, legalábbis Lottinál így volt.
Csak ennél nem értem miért írják, hogy mélyre dönthető, mert nekem kép alapján úgy néz ki, hogy vízszintesig dönthető, mert csak olyat vennék, hogy jól tudjon aludni benne a baba... nekem a kocsi a legnagyobb dilemma :shock:

savariaa, én azért gondoltam, hogy legyen meg a kórházi pakk hamar, mert nagyon mélyen bennem él az érzés, ahogy a 35. héten reggel elfolyt a víz :roll: A 30. hétre szeretném, ha az készen lenne. Nem akarok vészmadár lenni, de nekem megnyugtató azért, ha legalább az megvan, ha menni kell. A lakásban nem sok változásunk lesz. 2 szobásban vagyunk, úgyhogy a hálónk, ahol hárman alszunk lesz a babaszoba is, és ha szoptatni kell, valószínűleg átjövök a másik szobába, itt van kényelmes kanapé és fotelek. A sok egyéb fér majd el nehezen, pl. a kiskád, hordózó, játszószőnyeg. A ruháknak csináltam a saját szekrényemben egy polcot, de külön már nem férne el szekrény a babának, szóval be kell osztani a helyet.
Valószínű, hogy már nem költözünk el a szülésig és utána pár hónapos babával sem szívesen mennék, így most megálltunk a kereséssel...

Na megyek reggelizni.

Ja, képzeljétek, Lotti nem javul :cry: Szedünk egy tasakos port, amit 3 részletben kell bevenni, szegényke nagyon utálja, meg probiotikum, de ma reggel is folyt belőle a kaka (bocsi), pedig tegnap reggel óta nem volt neki... nem értem mi lehet, de diétázunk rendületlenül... :roll: Vagyis ő, én zabálok változatlanul :lol: A mérlegre rá sem állok már :oops:

Kép

Kép
nusildi

Magnoli, én azért használnék mindenféle praktikákat pl a befordításra, mert különben általában császároznak (tisztelet a kivételnek), különösen fiúval... Az meg legyen az utolsó megoldás.

A testemben meg bízok, de inkább besegítek neki, minthogy ne reagáljon és császár legyen.... Nálam ez a mumus. A császár, a vágás, a hegek! Lelkileg valahogy megvisel, tudom, hülyeség. Egyszer elvágtam sniccerrel az ujjam (egy nagyon picike kis bőr részt a hüvelyujjamról, tényleg semmiség volt), és amikor megnéztem elájultam, és úgy bevertem a fejem,h 2 hétig feküdtem agyrázkódással. Ráadásul elég rosszul gyógyulnak a sebeim, lassan, néha vadhús stb. A vashiány se nagyon segít ebben (szedem a vasat rendületlenül). Szóval a császárt nagyon szeretném elkerülni :S

Az orvosi besegítés/beavatkozás is növeli a császár esélyét - pl szülésindítás, oxitocin, EDA... Van, hogy kell, nem a szükségességét kérdőjelezem meg, csak ezeket is szeretném elkerülni ha lehet :D

De mivel Bencével hamar és gyorsan tágultam, nem tudom elkezdem-e a bogyókat szedni, majd a következő vizsgálatnál kiderül :) Most amúgy megint nem vizsgált meg, juppíí :)

Fogorvosra készülőknek sok energiát küldök!!!!

Szoptatós hálóing: Nekem is kell vennem. Bencével vettem egyet az Ázsia Centerben, de csak narancssárga volt, azt meg úgy szégyelltem már a kórházban is.... (Volt még több is, de nem váltak be.)

Ildi, Lottinak jobbulást!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!
En sem hallottam meg a No-spa-rol, hogy ilyenre lehet szedni, detegnap jol jott az info, egesz nap kemenyedgetett a hasam, elegkellemetlenul, estere mar teljesen kifarasztott es akkor bevettem... (pedig szedek eleg magneziumot is...) Hatasos volt, tutamvegre lazitani...

Bocs azegybeirasokert valamiert vacakol a mobilom.

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa, képzeld, még mindig remekül alszom. Ha nincs front!:D A kutyám nyüszögésére felébredek, ha ki néha éjjel akar menni, de amúgy semmi. Ha véletlenül "megállok" a fordulásban, arra megébredek, mert háton ugyebár nem megy az alvás-fekvés, de pl. nem kell pisilnem éjszaka, kibírjuk reggelig. Napközben néha belenyilal itt-ott (keresztcsontnál pl.), vagy ráfejel a hólyagomra, de nem vészes.

Amidaalah, ezen az agyrázkódásos sztorin (ne haragudj), hangosan röhögtem. Persze súlyos dolog, meg minden. Télleg bocsi!!!

Ildi, Lottinak jobbulást, jó makacs bélcuccot szedett szegény össze. Széntabletta? Nem tudom, hogy kisgyerekek szedhetik-e, de hátha segít. A babakocsid színe nagyon tetszik (motorosok vagyunk, van egy Kawasakink, annak pont ilyen zöld a márka-színe, és imádjuk ezt a zöldet :D ). Ha nem kaptunk volna babakocsit, hasonló színűt vettünk volna.

Én még mindig dobálok be ezt-azt a kórházi csomagba (hopp még egy-két bugyi, hátha nem lesz elég, zokni, egy-két keksz, de a lényeg kész van). Apának lesz kb. két hét munkája vidéken, remélem Picur még bírja addig bent...

picuralmos

Sziasztok!

Ahogy látom, mostanában szinte mindenki fogorvoshoz megy. Én túl vagyok rajta, minden fogammal minden rendben, az ínyem van nagyon begyulladva, ez fájhatott, leszedte a fogkövemet, hát nem volt egy leányálom... de legalább túl vagyok rajta, és nem ezen aggódom, hogy fáj. Így legalább tudom, mitől van. Végigkopogtatta a fogaimat, és mivel egyiknél sem ugrottam ki a székből, megnyugtatott, hogy minden oké, a terhesség alatt amúgy is hajlamosabbak a nők az ínygyulladásra, van aki a terhesség alatt kétszer is megy fogkőleszedésre. Remélem most azért egy ideig nem kell újra mennem. Az érzéstelenítésről én is olvastam, mielőtt elmentem, fogtömésre vagy gyökérkezelésre készültem, és én is azt olvastam, hogy a kismamák is kaphatnak lidocaint, de van ahol valami mást adnak be, ami szintén fájdalomcsillapító, és hogy jobb, ha adnak, mintha szenved a kismama. Akik még a fogorvos előtt állnak, kitartás!!!

Picur szuper, hogy ilyen jól alszol. Én sajna legalább kétszer kelek fel éjjel pisilni, de szerencsére könnyen visszaalszom. Én is a férjem pólóiban alszom.

Loramatte örülök, hogy Máté jobban van, a köhögés mindig nagyon nehezen múlik. Te pedig próbálj meg pihenni, bár gondolom két gyerek mellett nem könnyű.

Magnoli az az igazság, hogy én nem igazán hiszek a homeopátiában... pedig lehet, hogy el kéne kezdenem, hátha tényleg segít. Eddig akárhányszor próbáltam, nem segített, de hát mondják is, hogy csak akkor segít, ha hiszek is benne. :D

Csalexandra nekem a farokcsontom fáj, szinte a terhesség eleje óta... amikor ülök, vagy elindulok, akkor rosszabb, amúgy nem vészes. Ha minden jól megy, mi szerdán utazunk el két napra, nekünk is ez lesz az utolsó ilyen utunk, nagyon messze laknak, 250 km-re, kisbabám nem szereti annyira az autózást, ha valahol rosszabbak az utak, akkor többet is görcsölök, így később már biztos nem fogok ilyen hosszú útra vállalkozni.

Nusilidi megértem, hogy már összekészíted a csomagot. A babakocsi választás tényleg nem könnyű, én is sokáig nézelődtem, mire megtaláltam azt, ami mindenben megfelel az elvárásainknak. Nálunk nagyon rosszak az utak, így mindenképpen csak olyan jöhetett szóba, aminek nagyon a kerekei, de persze az ár sem elhanyagolható szempont.
Lottinak jobbulást!

Amidalaah megértem, hogy kipróbálsz mindenféle praktikát, ha faros lenne a babám, akkor én is ezt tenném. Úgy vagyok vele, hogy ha én is tudok segíteni, vagy legalábbis megpróbálom, akkor mindent megteszek, hogy elkerüljem a császárt. Attól én is rettegek. Lámpázásról hallottál már? A régi védőnőm még azt is mesélte, hogy van valami pszichoterápia, ami direkt erről szól, hogy kell megfordítani a babát, és mondta, hogy ő ezt elvégezte, és igazából a jó kapcsolat a lényeg a babával, ott érintéssel érték el a befordulást. Szóval szerintem is érdemes mindent megtenni!

Veronika lehet, hogy front volt tegnap, azért is keményedett annyit a hasad. Nekem is vannak jobb és rosszabb napjaim... Remélem azért a jobbakból több lesz!!
:D

Szép hétvégét mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

Veronika,
szupi hogy a No-Spatól jobb lett a pocakod, legközelebb én is kipróbálom, mert tegnap nekem is vacakolt 8)

Alexandra,
nagy kalappal a keddi fogdokihoz, főleg hogy ilyen bátor vagy, hogy utána lesz az Uh :shock:
A szeméremcsontom sajna nekem is fáj elég gyakran, meg úgy általában az egész medencém ízületei, főleg estére fáradnak el :oops:
Ezt a terhességi lazító hormonok okozzák, hogy könnyebben ki tudjon majd bújni a baba, és legyen helye, tehát a hatása jó, csak kellemetlen :wink:
Egy kis pihenés segít rajta :lol:

Ildi,
klassz a babakocsi :lol:

Kép
Kép
magnoli

sziasztok, csatlakozhatnék? én május 9-re vagyok kiírva :)
pocaklako82

Pocaklakó üdv itt!!!! Persze, hogy csatlakozhatsz!!! :D :D Hol laksz? Hol fogsz szülni?

Kép
savariaa
Érd

Én Dunaújvárosi vagyok és itt szeretnék szülni ebben a korházban, ma nagyon keményedik a pocim, lehet front van?
pocaklako82

Üdv az újaknak! Pocaklakó, a pocaklakód kisfiú vagy kislány? Eddig többségben vannak a kukacosok, jól jönne egy újabb kislány! :)

Magnoli, nekem a combcsont-medence találkozásánál szokott fájni, lehet, hogy kiesnek a lábaim szülés alatt??? :D :D Csak viccelek, de néha tényleg úgy ég, mintha két kötőtű lenne belebökve.

Alexandra, egy kalappal a fogorvoshoz! Vagy inkább utánra, ha elmúlik a fájdalomcsilli hatása... :roll:

Savariaa, a cserszömörcés szájvizet ajánlom neked is a fogíny-gyulladásra, vérzésre. Nem tudom ismered-e, fanyar-kesernyés íze van, de legalább használ! ;) És nem utolsósorban fele árban van a méregdrága "márkás" szájvizekhez képest.

picuralmos

Túl vagyok a fogászaton... azaz félig. A tömésemből tört le, most gyökérkezelni kellett és csak március 13-án tudok visszamenni, hogy betömjék, addig gyógyszeres van benne :? Lett volna időpont persze jövő hétre, de délelőttre, én meg ugye még melózok... viszont most elkezdett kicsit fájni, amúgy nem volt vészes, csak feküdtem eléggé hanyatt döntve, és amikor a végén felültem, megszédültem. Hát már tényleg nem jó háton feküdni sokáig...

pocaklakó, üdv közöttünk, írj kicsit magadról!

Nekem nagyon vérzik az ínyem fogmosáskor, de már hozzászoktam, tudom, hogy van rá fogkrém, de én úgy utáltam anno is azt a sós ízűt :roll:

Én nem merném bevenni a nospát, de még nem görcsöltem (kopp-kopp), ha görcsölnék, simán bevehetem??? :shock: Most ált. 2 magnézium citricit veszek be, ha többször is van keményedésem, meg vettem kálcium tablettát, amiben van d-vitamin is, egyelőre ennyi, az Elevitem meg mindjárt elfogy, de én már nem akarok újra venni, valahogy úgy érzem, tele vagyok már vitaminnal.

Én pocsékul alszom :( Sajnos most már nem csak pisi miatt, hanem a combcsont miatt is kelek+van egy csomó barom álmom, mostanság nagyrészt mh-i dolgok, ügyfelezés, értékesítés, ilyesmi :roll: Ma is aludtam Lottival du., de 1 óra után felébredtem arra, hogy nagyon fáj az oldalam. Névnapomra most szoptatós párnát kérek, mert anno emlékszem, hogy nagyon jó szolgálatot tett az alvásnál, később meg a hátamat támasztottam vele amikor szoptattam.

Na elmentem fürdeni, amúgy tök furi, de még mindig utálok fürdeni :oops: Egész terhesség alatt ez a jellemző, idegesít a víz, a sima víz is, nem csak maga a tusfürdő illata, hanem a fürdés, ciki, mi? :lol:

Kép

Kép
nusildi

Kicsit írok magamról :)
Nekem kislányom lesz:)
Sajnos terhesség elõtt is már több éve pánikbeteg voltam és moat a napokban elõjöttek nálam extrém mértékû szorongások :(
Mind a babával kapcsolatban, hogy vajon egészséges lesz-e, nem lesz-e down-kóros, edwards kóros, ilyenek. borzalmas és mikor jönnek ezek a gondolatok akkor teljesen leizzadok és gyomorgörcsöm lesz, elõljáróban annyit, hogy volt egy vetélésem tavaly májusban. Sokat vagyok itthon egyedül, mert eléggé keményedik a pocim és pihennem kell, a férjemnek meg ugye dolgoznia. Iszogatom a citromfû teát de még nem érzem hatását.
pocaklako82

Pocaklako82: ha megnyugtat, én is pánikbeteg voltam, és már jó rég nem voltak tünetem, sőt az első kisfiamnál nem is volt semmi, most meg többször érzem, de én időjárással is összekötöm, amit nehezen viselek, ha hirtelen felmegy, vagy lemegy a gőméréklet, és szerintem, akinek volt ilyen érzése már, az rá is izgul, hogy ne hatalmasodjon el, mert mit lehet tenni. Szóval nyugi, ez előfordul, .A rossz gondolatok meg mindenkinél felmerülnek, hazudik az aki nem aggódik addig amíg a baba időben, egészségesen ki nem bújik, na de utána sem jobb :) szóval pihizzél, ezek a dolgo szerintem sokunkkal előfordul

Magnoli: sajna hálóing ügyben nem tudok segíteni, mert alapjáraton sem szeretem, de én nem keresetem anno sem szoptatós pizsit, mert simán felhúztam a poló, és miután én is a férjem polóiban aludtam, mert sajnos a hormonok miatt, írtóra izzadtam éjjel, akár 3polót is elhasználtam így nem lett volna értelme. De a Fény utcai piac aljában van egy csomó rongyos, és ott kint lóg egy csomó hálóing, gombos is, megnéztem, de nem tudom mennyire megbízható pamut. De melltartót én az Anita Kismama boltban vettem, a Kékgolyó utcában, ahol nagyon értettek hozzá az eladók, és szerintem ott is van hálóing, meg melltartót a Trhiumph Outlet-jébe vettem, kint a Premierbe

KépKép
KépKép
kat78

Köszönöm Kat a megnyugtatást, aranyos vagy :) Lehet valóban befolyásol az idõ is, nem tudom.
pocaklako82

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: