A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Beindult a ház rendezgetése, férjem most szereli a konyhát, már alig várom, hogy készen legyen, mert ma is ufo kaját ettünk, nagyon rossz volt, de hát csak mikrónk van, más nem, most még ennek is örülünk. A mosógép péntek óta üzemel, szuper nagyon, pedig féltem, hogy milyen a centrifugája, de tényleg jó. Pocaklakó nagyon jól van, keményedések még vannak, de már nem annyi, mint pár hétig volt. Szerdán megyek utoljára a régi védőnőhöz, utána pedig megismerem az újat, kíváncsi vagyok, milyen lesz. A mozgás nehezítetté vált, már nem ülök és állok fel fürgén, kicsit lassított üzemmódban jövök-megyek, és hát hajolni egyáltalán nem megy, nagyon fáj akkor a pocakom. Eddig kétszer éreztem olyat, hogy a baba nyomja a gyomromat, elég kellemetlen volt, nektek volt már hasonló? Sokat mozog, úgy örülök neki, főleg este, mikor lefekszünk, akkor bugizik az Édesapja nagy örömére. Nagyon szeretnék venni kismamaszoknyát, mert a nadrág nem valami kényelmes, de nem igazán találok olyat, ami nem drága és még tetszik is, bárcsak tudnék varrni... na de majd csak találok valamit. Netről nem merek rendelni, mert mi van, ha nem jó rám.
Fel vagyok dobva, mert nagyon jó a saját otthon, esténként nem kell ringatni, mert még le sem ér a fejem a párnára, már alszom is, és reggel 7kor már talpon vagyunk ezerrel. De majd jön az édes pihenés, ha nyugdíjasak leszünk. :lol: :lol:
Gyerekszoba is ki van festve, nem veszek pelenkázót, mert van komód, ami átalakítható, így legalább ennyivel kevesebb lesz a költség, nővéremtől megkaptam a kisfia összes ruháját, így azt sem kell vennünk, és a kiságy is megvan, de azért sok mindent be kell szerezni, de majd kicsit később lesz rá időnk.
Most édesség korszakomat élem, pontosabban a tűrós rétes, túrós lepény a nyerő, de ma nem vettem... :? remélem kibírom holnapig. :lol:

Picur örülök, hogy minden rendben volt az Nst-n, ilyenkor mennyi ideig figyelik a babát? És megvan, hogy hányszor kell mozognia, vagy csak a szívhangot figyelik?

Magnoli sajnálom, hogy ilyen rosszul lettél, más pozícióban nem tudnál feküdni a kozmetikusnál, csak háton? Én egyszer lettem rosszul a várandósságom elején, majdnem elájultam, levert a víz, de az még nem amiatt volt, mert a baba nyomott, fogalmam sincs mitől lehetett. Aludni éjjel az oldaladon szoktál? Szopipárnát használsz? Nekem bevált, ha háton fekszem, akkor a térdem alá teszem be, és nagyon kényelmes így.

Kat én is szeretnék venni mellszívót, nálunk a szülésfelkészítőn még azt is mondta a szülésznő, hogy a kórházi csomagba is rakjuk bele. Ő is dicsérte, nővérem a mai napig használja, most fél éves a kisfia, és két hete meg kellett műteni, így viszont könnyű volt előtte annyit lefagyasztania, hogy nem kellett tápszert adni a kisfiának, ő is tanácsolta, hogy vegyek. Most láttam akciósan összecsomagolva sterilizálóval, szerintem meg is veszem lassan.

Veronika Pálmi hogy van? Nekem is azt tanácsolták, hogy meleg ruhával készüljek majd, mert a picik a 37 fokból érkeznek, és nekik azért jóval hidegebb van, mint nekünk. Sapka pedig azért kell, mert ott adja le a legtöbb hőt, és muszáj megvédeni, hogy kihűljön. Mi sok ruhát kaptunk, nem is kell vennünk, de az biztos, hogy egyet veszek, hogy amibe hazahozzuk, az olyan legyen, amit együtt választunk ki a férjemmel. Jujj de jó lesz!! :D

Nusildi én sok könyvet kaptam, olvasgattam is őket, de nem voltak szimpatikusak, mert mindent nagyon gépiesen közelítettek meg... hát majd meglátjuk, hogy boldogulok, remélem sikerül azért mindent megoldanom, ha pedig kérdésem van, akkor jövök és titeket zargatlak majd!! :lol: (meg persze a nővéremet, aki alig várja, hogy kérdezzek, olyan aranyos, amikor megyek hozzá, mindig én teszem a kisfiát tisztába, ott áll mellettem, és mondja, mit hogy csináljak, nekem óriási segítség, mert előtte sosem csináltam ilyet, és jó, hogy valaki elmondja nekem és átadja nekem a tapasztalatait, és persze az is jó, hogy a kisfia hagyja, hogy gyakoroljak rajta :lol: )

Mindenkinek, aki beteg jobbulást kívánok!

Szép estét, vigyázzatok magatokra!!!

Kép
savariaa
Érd

Hellómindenki! :)

Savariaa, de jó, hogy ilyen gyorsan alakul a házatok! :) Nekem van egy sötétbarna bársony kantáros "egybeszoknyám", ha érdekel, lefotózom, és nagyon szívesen elküldöm neked, mert én nem hordom, nem vagyok szoknyás. Most csak lóg a szekrényben, és én is úgy kaptam egy barátnőmtől.

Az NST-n kaptam egy ultrahangos fejet a pocakromra, a másik kezembe meg egy kapcsolót, és ha éreztem, hogy megmozdult a baba, meg kellett nyomnom a kapcsolót. Az UH-s fej meg jó hangosan adta a baba szívhangját (ezt a részét élveztem, de más kismamikkal üldögéltem, és egyszerre három szívhang dörömbölt). Nagyjából 6-8 mozgást jeleztem, kinyomtatták a baba EKG-ját, és köszönték szépen, mehettem haza. 144-es a szívfrekvenciája, a dokim megnézte, és kaptam egy újabb magzatmozgásos lapot is. :)

Magnoli, én kértem párnát az UH-n. Ha már kicsit feljebb van a fejem-vállam, akkor már nem ájulok el. Császárnál nem fognak altatni? Mitől függ, hogy valakit altatnak, valakit meg "csak" érzéstelenítenek?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Á, nem hiszem el, jegyzetfüzetet használtam, erre átléptem a köv. oldalra, hogy ott is válaszolhassak és erre eltűnt minden, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

Na gyorsba, amire emlékszem.

Szoptatás, nekem fontos volt, hogy 6 hónapos koráig csak anyatejet kapjon manóka és viszonylag sokáig szoptattam. Pedig úgy kezdődött, hogy semmi tejem nem volt és szétsebesedett a cicim a fejéstől... de sokat segített a párom, mert sokszor voltam ideges és csalódott és türelmetlen, de ő mindig mondta, hogy nyugi, van tej, sok tej van és ez pszichésen is jót tett. Amúgy mindenki csinálja úgy, ahogy neki jó, ha tényleg nincs tej (ami amúgy szerintem ritka, de persze van ilyen) akkor hagyja és tápszerezzen, de ha van esély rá, hogy tud szoptatni vagy lefejni, akkor tegye meg amit tud. Én nem voltam sosem bezzeganya, de az anyatej jelentőségét nem szabad lebecsülni szerintem.

magnoli, sajnálom a rosszullétet a kozmetikusnál! Én már régóta nem bírok háton aludni, oldalfekvésben viszont fáj nagyon a combcsontom :( Nekem is durva alacsony vérnyomásom van, így nem fogok én se akkor így feküdni sokáig!

picuralmos, gratula az első NST-hez! Furi, nekem ez kimaradt, mert Lotti ugye a 35. hétre született, így ez újdonság lesz majd, remélem addig bent marad a kiskrapek.
Ez a parám, a koraszülés :( :( :( Próbálom nem magamra hozni a parát!

Kórház, nálunk is iszonyat meleg volt bent, csak ujjatlanban bírtam és jó ha pamut a hálóruhád, én izzadtam is mint a ló :(

Veronika, hála Lottinak nem volt baja másnap! Szerintem túlette magát. Ti jobban vagytok???

Na elküldöm és megnézem a köv. oldalt, nehogy megint elvesszen!
nusildi

savariaa, de izgi ez a költözés, új kecó, tök jó lehet!
Mi is szeretnénk innen tovább menni, de egyelőre nem találtunk olyan lakást, ami mindkettőnknek tetszik, viszont így nehézkes lesz elférni az 55 négyzetméteren 2 szobásban :/
Nekem nagyon sokszor fáj a hasam!!! Ha lehajolok cipőt felvenni, felül pont mell alatt fáj igazán.
Szoknya, én anno Lottinál elmentem a turiba és jó gumis derekú csípőszoknyákat vettem és azzal sokáig kihúztam!
Tök jó, hogy gyakorolhatsz tesó kisfián :) Profi leszel ha megszületik a manókád :)

Megkérdezném tőletek, hogy nálatok hogy mocorognak a babák???
Csak mert nekem 2-3 napja egyfolytában és iszonyat erősen mozog!!! :O Valahol olvastam, hogy az se jó, ha túl sokat mocorog, bár inkább attól paráznék, ha nem mozogna, de egész nap nyomja. Más is tapasztalja ezt?

Amúgy megvagyunk, telnek a napok, hétköznap melósan, hétvége pihizősen. A héten semmi különleges nem lesz, jövő héten lesz védőnő és szombaton fogászat :( Oda már muszáj mennem, mert van 1-2 lyukas fogam :(

Na megyek, mert nagyon kikészültem ma, olyan korán keltem és már nem alszom túl jól, vagy pisilni kell vagy fáj a combcsontom, vagy csak úgy rosszat álmodtam vagy Lottinak kell pisilni...
nusildi

Én is rosszul leszek háton, Bálintnál is volt. Kicsit oldalabb feszel jobb, és akkor tudnak UHni. Császáros voltam, az előkészülődésnél félig ülő helyzetben volt az ágy, így ott nem volt gond. A műtét meg érzéstelenítés után kb 8 perc, azaz ennyi idő alatt kint a baba, utána meg nincs mi nyomja azt az eret.
Általában spinálisan érzéstelenítenek, csak a gyors beavatkozáskor altatnak, ha van idő, akkor nem szeretik. Tudni kell, hogy szúrástól számított 15perc és már kint a baba, a többi a Te összepakoládod, ami kb fél óra

KépKép
KépKép
kat78

Szupi, megkaptam a lapot, és azzal a mozdulattal el is felejtettem, hogy mától kell regisztrálnom Picur mozgását... :oops:

Nusildi, nekem is sokat mozog, és még többet csuklik. Reggel a félórás rokit végig csuklotta, és közben nyújtózott, mocorgott. Nekem egyre többet keményedik a hasam, de gondolom ez már a tréning a nagy napra.

picuralmos

Sziasztok Kismamik!

Na szuper, most én is megjártam a jegyzetfüzettel... vágólap, mielőtt újratöltjük az oldalt. :) Naná, hogy általában én is elfelejtem...

Magnoli, sajnálom a kozmetikus élményt, mintha nem lenne elég kínzás a gyantázás! Valami olyasmit olvastam, hogy császár esetén oldalról egy ékpárnát kap a kismama, hogy ne legyen teljesen vízszintesben. De talán van valakinek személyes tapasztalata is ebben. Szerintem az UH-n is lesz valami megoldásuk, vagy villámvizsgálnak majd. :shock:

Savariaa, de jó nektek az új házban! Most akkor lehet dekorálni, babaszobázni - remélem a konyha is hamar kész lesz. Pl én sem tudok mikróban főzni. Mi még csak lakáskeresgélésben vagyunk, lassan össze kellene kapnunk magunkat, különben nem lesz szobája a babának - de még babasarka se nagyon, mert a mostani lakásunkat már ketten is kinőttük. :roll:
Ha találsz kismamaszoknyát, akkor áruld el a forrást, mert én is régóta keresek (egy farmerra gondoltam főként), de vagy nagyon tré, vagy drágának találom. Bár olyan hideg van, hogy eddig nem is hiányzott annyira.... Jöhetne már egy kis tavasz, nálunk ma is havazott. :x
De jó lenne nekem is egy ilyen tesztelős baba, sajna egyelőre csak Tőletek tanulhatok! A Suttogót én is épp olvasom - ha az embernek semmi köze a babákhoz, nagyon meggyőzően hangzik! :lol:

Édességvágy? Mostanában nekem is brutális, ma különösen. Nálam a tejberizs a nyerő, bármely formában és mennyiségben (csak a croissant feledteti), épp azt főzök most is (mármint tejberizst...), már alig várom hogy megpuhuljon végre!

Picur, de jó, hogy te már az nst-nél tartasz! Én ma voltam szülőszoba bejáráson, ott is mutatták az nst szobát - izgalmasan hangzik! Főleg, ha ott dekkol órákig az ember szundikáló babával a pocakban. :D Örülök, hogy nálatok jól ment.

Köszönöm lányok én is a babaöltöztetős tippeket, ez nekem is nagy kérdés volt, hogy milyen hacuka kellhet május végére. Szóval csak melegen...
Veronika, szegény kicsi Pálmi, hogy így kellett akklimatizálódnia! Remélem közben javult már a betegsége is.

Picur, épp a mai szülésfelkészítőn volt szó róla, hogy alapból spinális érzéstelenítést használnak császárnál, így biztosan nem jut a babónak az altatóból. Egyébként nagyon kis aluszékony lesz, ahelyett, hogy ügyesen megtanulna szopizni. Úgy magyarázták, hogy sürgősségi beavatkozásnál játszik a teljes altatás, úgy gyorsabb.
Most látom, hogy ezt már Kat is írta előttem - na igen, a jegyzetfüzet módszer! :D

Szívhanghoz lenne egy kérdésem: ma a védőnéni 134-et mért, ami azért kevesebb, mint a legutóbb mért 150 körüli érték. Oké ez így? Ő azt mondta rá, hogy ez még normális tartomány, nem is foglalkozott vele.

Nusildi, kedves lehetett a férjed, remélem nekünk is működni fog a dolog - a férj is és a szoptatás is. :) A koraszülés, és mostanában ez a párkapcsolat dolog is, sokat jár a fejemben, hogy mi lesz a születés után, bírjuk-e majd a strapát. Mondanom sem kell, hogy megnéztem a Legszebb dolog c. fimlet, nem tett jót... :roll:

Pocakfájás: nekem a legújabb, hogy éjszaka fordulásnál vagy felkelésnél jelentkezik egy elég éles, de felületi fájdalom (szóval nem valahol belül, inkább mintha a pocak külsején lenne), mintha lenne egy kis izom, ami rossz mozdulatokra meghúzódik.
Olyan "kirúgja az oldalam" mozgolódás nálam egyelőre nincs, nagyon ritka, hogy kellemtlenül talál el - én pedig ezen aggódom, hogy miért nem rokizik erősebben. De kis diszréten azért mocorog, vannak nyugisabb és élénkebb napjai.
Viszont a keményedés elkezdődött nálam is - ez azért már normális, vagy?

Betegek jobban vannak már? Vigyázzatok magatokra!

Üdvözlehellllletem, bozza

Kép
bozza

Magnoli,
Engem bizony a fajasokkal egyutt lefektettek vizszintesbe, egy urge kikotozte a labaimat, a doki kozben mar fertotlenitovel csiszatolta a hasam, kozben az altatoorvos tette ram a maszkot, amibol lelegezni kellett... baromi kellemetlen volt az egesz, de altatasnal gyorsan kell csinaljak, hogy minel kevesebb menjen at a bababa....

Nekem nem volt surgos, de azert lett altatas, mert idegbecsipodeseim voltak az elozo terhessegem alatt a derekamban.
Erdekes, se elotte se utana nem volt, kizarolag terhesen (most nincs... illetve van enyhen, de nem a derekamban, hanem a jobb popsimban... nem is ertem ott mi csipodik be, vagy honnan sugarzik oda?)

Mobilrol vagyok, majd holnap tudok a tobbire is reagalni geprol....

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Szeretnék én is csatlakozni hozzátok!
Én május 13-ára várom az első babámat! :D
csalexandra
Sopron

Csalexandra: gyere, persze. Írj kicsit többet. Merre laksz? Hol fogsz szülni? Tudjàtok e ki ő? Van e neve? Dolgozol? Hogy bírod? Meg ilyenek

KépKép
KépKép
kat78

Csalexandra, helló köztünk! Asszem Kat az összes kérdést feltette... :D

Veronika, ha így járok majd mint te (császár), és elfektetnek, altatni sem kell, elájulok, azt jóvan'. :D Remélem persze, hogy minden rendben lesz, és nem kerül sor erre. Idegbecsípődéssel hogy tudtad viselni a nagy pocakot? Az még nem terhesen sem egy leányálom, hát még pocakosan...

Bozza, ha a védőnő azt mondta, hogy jó a szívhang, akkor nincs miért aggódnod. Bár én rákérdeznék az orvosomnál, biztos, ami tuti. Engem elküldött a védőnőnk újabb vércsoport meghatározásra (ellenanyag-szűréssel együtt), hiába mondtam, hogy már van papírom, azt mondta az nem elég. Rákérdeztem a dokinknál, majdnem csak kiröhögött, és kérdezte, hogy "most jött ki az iskolából a védőnője?" És megnyugtatott, hogy nem kell még egy vércsoport meghatározás, hiszen fél év alatt az ember vércsoportja nem változik meg. Főleg, hogy nálunk Apával egyforma a vércsoportunk. Szóval, ha nem vagy biztos, kérdezz inkább rá a dokidnál a szívhangra.

Olyan "kirúgja az oldalam" érzésem nekem egész terhesség alatt sem volt, Picur nagyon jó gyerek, nem akarja kilyukasztani az oldalam. Határozottan mozog, de nem tiporja szét a belsőmet, fájdalmat sem okozott még egyszer sem. Sokan mondják, hogy bordán meg gyomron meg vesén rúgja a gyerek állandóan, és az mennyire fájdalmas, na nekem ilyen még egyszer sem volt, pedig láttátok a kezdő képet, nem voltam/vagyok valami nagydarab.

Hogy mi lesz a szülés után, engem is foglalkoztat, hogy fogjuk bírni ketten Apával, de ő olyan magabiztos, hogy az összes kételyt képes eloszlatni bennem. Várja már ő is nagyon, hogy megszülessen Picur. A nyugodtsága jó hatással van rám, ezért hálás vagyok neki... :)

picuralmos

Hello-bello Mindenki!

Meg volt hétfőn a 4 vérvétel, csodás nap volt, szegény vénámon már tésztát lehetne szűrni :P és szana-szét untuk ott magunkat, de túléltem, jók lettek az eredmények, az ebéd utáni magasabb volt a reggelihez meg vacsihoz képest de még az is határon belül van ( ráadásul azt is én bénáztam el, mert nem tudtam azt a kenyeret venni ami itthon jó szokott lenni és lusta voltam másik boltba elmenni ), úgyhogy szupcsi, viszont ennek ellenére 2 hét múlva még egy körre kell menni, nagyon örvendek neki, ha az is jó lesz remélem már utána békén hagynak és elég lesz itthon ellenőrizni!!! Főleg a vacsi utáni volt rossz mert akkor már nem a laboros nénihez kellett menni, hanem a szülészeten keríteni magamnak egy nővérkét aki nagyon "lelkesen" hajlandó volt kiszívni a véremet, de csak úgy felém állt és belém döfte aztán örvendezett hogy jön belőle :O ezt nem igazán értettem.....lehet máskor nem jön a vér ha csinálja vagy mi??? na mind1, úgyhogy a következő estitől már előre félek :S Mondjuk a doki másfél percnél tovább most sem volt hajlandó foglalkozni velem, de más ugyan ilyen gyorsan kijött tőle, úgyhogy "alaposak". Szerintem berendeli mindenkinek az előírás szerinti dolgokat és pááá, hát ezért megéri járni és két héten belül 5ször utazgatni, pffff

Most nem volt időm átolvasni amiket írtatok, majd pótolom, remélem mindenki rendben van!!! Jók legyetek :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Sopronban lakunk, ezért itt is fogok szülni.Van még itt valaki aki Sopronban fog szülni? Már a baba nemét is tudjuk,( a férjem nagyon kíváncsi volt rá,alig várta, hogy megmutassa magát a kicsi ) kislány lesz :) és Hannának hívják!
Az egész 28 hét eddig jól telt és igazán jól is viseltem,de most a bölcsesség fogam rendesen betett nekem. Begyulladt az egész fogínyem ráadásul a doki közölte ,hogy akkor ki is kellene húzni a bölcsesség fogamat. Eddig még nem is aggódtam ,csak antibiotikumos kúrát szeretne csinálni. Bevallom őszintén ennek annyira nem örülök,és nem is nagyon tudom ,hogy lehet -e szednem illetve ,hogy nem -e árt a babának. Próbáltam elérni a nőgyógyászomat ,de még nem sok sikerrel. Mondjuk májusig így nem maradhat!
Estefelé elég sokszor erős hasfeszülésem van, szedek rá magnéziumot de az orvosom szerint még nem kellene. Vizsgált méhszájat is ,az is rendben volt. De azért engem egy kicsit aggaszt ,mert még korainak tartom hogy görcsölgessen a hasam.Ti is szedtek?
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Az előző oldalon elkezdtem jegyzetelni. Mielőtt oldalt váltottam, rá klikkeltem a jegyzet mentésére, de eltűnt. Most mérges vagyok.

Veronika hogy van Pálmi?

Savariaa sikerült a házrendezgetés végére jutni? Elkészült a konyhád? Túrós rétes, túrós lepény... hmmm jöhet ide is.

Picur hogy vagy? Meggyógyultál teljesen? Az NST nagy élmény. Épp a napokban jutott eszembe, hogy én a fiúkkal csak 2-2 alkalommal jutottam el, mert a harmadik előtt megszülettek.

Nusildi, látom te is úgy jártál, mint én a jegyzetfüzettel. Bosszantó.
A manó mikor hogy rugdos. Vannak nyugodtabb napok, vannak aktívabbak. Szerintem rájuk is hat az időjárás, a front, a lelkiállapotunk, bármi.
Fogászatra nekem is mennem kellene, egy ideje érzem, hogy fáj 1-2 hátsó fogam, ha édeset eszek. Eddig nem volt velük baj.

Alexandra üdv. itt!

Csicsi kemény lehetett ez a cukorterhelés.

Nálunk a fiúk gyógyulnak, alig-alig köhögnek. Én viszont padlón vagyok. Az orrom két napja be van dugulva, kapar a torkom. Lázam nincs, viszont kijött a herpeszem a számon.
Ennek ellenére elmentem hétfőn cukorterhelésre. Az orvos a 24. hétre írta, de a fiúk miatt a múlt héten nem jutottam el. Most viszont nem lett jó az eredményem, azt olvastam, hogy egy vírusos fertőzés ronthat rajta. Az éhgyomri 4.5 lett, a terheléses 8.4.
Pénteken megyek a nőgyógyászhoz, majd meglátom, mit szól hozzá.
Aminek viszont nagyon örülök, megvettük tegnap a babakocsit!
Ő lenne az: http://elefani.eu/spd/011-235-107/Giord ... Tender_Sky :D :D :D
ancsa06

Sziasztok!

Picur nagyon aranyos vagy, én farmerszoknyát szeretnék, és kaptam e-mailt az egyik kismama boltból hogy hétvégén kiárusítás lesz, és láttam szép szoknyát is náluk, remélem eljutok és tudok venni. Nagyon kedves vagy, hogy gondoltál rám!

Nusidli nekem szinte minden nappal egyre többet mocorog a baba, ma reggel olyat rúgott, hogy szinte az egész testem beleremegett, ilyen még nem volt. Én azt hallottam, hogy ez a legaktívabb szakasza, mert van helye mozogni, utána egyre kevesebbet fog. De ha bizonytalan vagy, inkább kérdezz rá a dokinál.

Bozza én is farmerszoknyát szeretnék, ki is néztem egy boltot, hétvégén leárazás lesz, remélem eljutok és akkor veszek.

http://www.bboom.hu/GRAE_KISMAMA_FARMERSZOKNYA

Én ezt néztem ki, nem drága, már csak az a kérdés, hogy rám jön-e. De itt több is van, csak találok egyet, ami jó lesz.
Nálam a tejbegríz az egyik nagy menő most! :lol:

Csalexandra üdv itt!! Sajnálom a fog problémát, amúgy is borzasztó, de most így még inkább, remélem gyorsan túl leszel rajta, mert annál rosszabb nincs, minthogy szenvedsz. Nekem elég gyakoriak voltak egy pár hétben a keményedések, most kicsit kevesebb van, de vannak, a méhszájamat megnézte a doki, mondta, hogy minden rendben van, de azért engem is aggaszt.

Csicsi sajnálom a sok vérvételt, én nagyon utálom, te pedig aztán még gyakran is jársz. De már nincs sok hátra. Azért az nem , hogy ilyen gyorsan végez a doki, igazán fordíthatna több időt a kismamákra. Legalábbis én úgy vagyok vele, hogy nem, szeretem azt érezni, hogy szinte kirúg a vizsgálóból, ezért is váltottam dokit, mert az előző 5 perc alatt végzett, aztán tartotta a markát. Hát na ne.... ha már fizetek, legalább 10 perc jár nekem. :?

Ancsa készül a konyha, sajna nincs sok időnk rá, de mindjárt kész vannak az alsó polcok, és jöhet a felső sor!!! Juppiiii!!
Jobbulást, a fránya herpesz biztos azért jött ki, mert le van gyengülve a szervezeted, biztos a rossz vércukor eredmény is emiatt van. A babakocsi szuper, lassan nekünk is be kéne szerezni, de most nincs időnk erre, mondjuk még van időnk, de azért nem lenne jó a legvégére hagyni.

Nálunk alakul a ház, a konyha félig kész, a gépek be vannak szerelve, tegnap este fel is avattuk a sütőt, ristorante pizzát sütöttünk, semmi extra, de olyan érzés volt, mintha 6 fogásos vacsorát ettünk volna, jó nagy rendetlenség közben, tele dobozokkal körülöttünk minden, de már a saját asztalnál és saját széken. :lol: Ma már főztem, nem valami extrát, de legalább nem ufo kaját ettünk.
Ma voltam a védőnőnél, elköszöntem tőle, mert ugye most máshoz fogok tartozni, sajnálom, mert nagyon szuper volt, remélem a másik is az lesz.
A baba egyre többet mozog, már nem csak akkor, ha fekszem, vagy ha ülök, hanem séta közben is érzem, a keményedések sajna még meg vannak, de gondolom ez már végigkísér. A hajolgatás egyre rosszabb, szinte bármikor lehajolok, utána görcsöl és keményedik a hasam, így nem nagyon veszek fel semmit a földről, ami a házrendezés közben elég nehéz. Ami igazán rossz, az hogy a farokcsontom minden leülésnél fáj, kicsit nyanyás lett ezáltal a mozgásom. Na de nem akarok panaszkodni, mert imádok babát várni, ezért bármit elviselek, de jó nektek kiönteni a lelkemet. :)
Vigyázzatok magatokra!!!

Kép
savariaa
Érd

Csalexandra, azt hiszem Bozza is Sopronban fog szülni, az előző lapon találsz egy táblázatot, amiben Veronika összeírta, hogy ki hogy áll, hol fog szülni, babák nevei, stb. ott meg tudod nézni. Fogászat... Áááááá! Szegény...

A barna kantáros bársonyszoknyát ezennel bedobom a közösbe, akit érdekel, ne habozzon! :)

Savariaa, próbálj meg guggolásból "dolgozni", ne derékból. Egyrészt nem terheled a derekad, másrészt tuti karban tartja a combod-popsid! ;) Egészségetekre az első vacsit! Amikor mi költöztünk, közlekedő ösvény volt a doboz-falak között. Rettentő rumli volt, de élveztük, hogy rendeztük a saját házunkat.

Csicsi, gratula a vércukor-eredményhez! 4 vérvétel egy nap, te jó ég! Nekem kettő volt, az is épp elég volt, úgyhogy elismerésem! :) Innentől akkor diétáznod sem kell?

Ancsa, jobbulást neked! Köszi, jól vagyok már, én három nap alatt "lezavartam" a náthát, szerencsére már az orrom is megemberelte magát, már nem fújom. Klassz a babakocsi, tetszik a színe! A herpesz mindig utálatos, sajnállak...

picuralmos

Picur nálunk is így van, minden dobozban és Ikea-s zacskókban van, de nagyon jól érezzük magunkat. Erre vártunk már több éve, és végre eljött. És nemsokára már hárman lakunk itt! :lol: :lol:
A guggolás sem megy, béndzsó vagyok, valahogy ahogy felemelkedem befeszül a pocakom. De rajta vagyok az ügyön, már több fura pózban is próbálkoztam. 8)

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Picuralmos ,visszaolvastam az előző oldalon, megtaláltam a táblázatot :) köszi !

Nekem is több hetes keresgélés után sikerült találnom egy farmerszoknyát egy kismama boltban. A pocakom miatt már nagyon kellett. Sajnos ez az egy ilyen jellegű üzlet van itt,úgyhogy az árait nem tudtam nagyon összehasonlítani más üzletével.

Savariaa biztos nagyon jó nektek az új házban! :) Emlékszem amikor mi költöztünk,nálunk is hatalmas rumli volt, egy francia ággyal és egy pár konyhai cuccal költöztünk,de nagyon élveztük. Jó érzés volt a sajátunkat szépítgetni. :D

Ma bementem a kicsi bútorait megrendelni, azt mondták 6 hét múlva ér ide. Ti mikor kezditek,vagy kezdtétek megvenni a kicsinek a dolgait?
csalexandra
Sopron

Savariaa, ez a legjobb időszak, utána meg az, amikor minden a helyére kerül, és kitakarítod a házat. Utána rájössz, hogy semmi sincs jó helyen, és átrendezed a szekrényeket (konyhát tutira!) :D Aztán majd ha már minden szuper, jöhet a kert, na az meg aztán a végeláthatatlan pénznyelő... :)

Csalexandra, nálunk már minden kész, lévén én vagyok a legelőrébb, nekem már csak 33 napom van, és én vagyok az egyetlen kakukktojás, aki nem májusban szül, hanem márciusban. Én bekéretőztem a topikba (a márciusi topik zárt), azóta itt randalírozok... :D

picuralmos

Picuralmos, akkor nálatok már tényleg nincs sok hátra :D ,de jóó!!
Néha már türelmetlenül várom,hogy én is ott tartsak ,de közben meg élvezem hogy kismama vagyok :D !
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Ma egy kis pihenőnapot tartunk, 1-kor feküdtünk le, de a konyha már egyre jobban alakul, már nincs sok hátra.
Elkezdtem nézelődni a neten, persze rájöttem, hogy mennyi mindenre nem gondoltam, miket kell még megvennem. Hát nem semmi. Ágyrács védő, baldachin (persze ezek választhatóak, de azért jó lenne), ezekre egyáltalán nem gondoltam, bárcsak tudnék varrni, de sajna nem, ha egy gombot fel kell varrnom, már rosszul vagyok. :shock: :roll:

Csalexandra én is várom már, hogy megszülessen, de élvezem a kismamaságot is, főleg most, hogy már egyre nagyobb a pocakom, és egyre többet mozog a baba, szóval minden szép és jó. :D A szülést szeretném kihagyni és úgy babázni. Hátha addig eljut a tudomány. :lol: :lol: :lol: Milyen bútorokat rendeltél? Meg tudod mutatni?

Picur teljesen igazad van, tegnap raktuk össze, elkezdtem bepakolni a szekrényekbe, de már most azon gondolkodom, mit hova kéne áttenni. 8)

Kép
savariaa
Érd

Kép

Sziasztok!

Savariaa, ebből a baba szoba szettből , mivel elég kevés helyünk van csak a kiságyat, a pelenkázót és a pici polcos szekrényt kértem csak. Ráadásul nagyon jól jártam vele, mert kifutó termék volt az üzletben, így a férjem tudott alkudozni :D !

Szerencsére a szomszédasszonyom 3 hete szült ,így oda tudta adni azt a " listát" amire tényleg szükség van!
Azon is gondolkozom,hogy május elején milyen ruhácskákat pakoljak majd, amibe hazahozom a kórházból ?!

A szüléstől én is tartok egy picit :) ,főleg ,hogy a környezetemben a nehéz szülésekre volt mostanában példa! De fő a pozitív hozzáállás :D !!
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Juj Veronika, ez a lekötözősdi a császár előtt nem hangzik valami jól... Remélem a mostani barátságosabban zajlik majd!

Alexandra, üdv! Tényleg én vagyok a soproni fórumos! :) Az viszont szinte biztos, hogy a te dokid nem az én dokim, mert nekem különösebb panasz nélkül már a legelejétől elrendelte a 3x1, majd 3x2 magneB6-ot. Nagyjából szedem is, bár általában csak 2x2-ig jutok. Ha bizonytalan vagy a keményedést illetően, a méhszáj ellenőrzés tényleg jó ötlet.
Ehhez kapcsolódóan még egy körkérdés: újabban 3x1 nospát erőltet a doki a magnézium mellé, de ennek én személy szerint nagyon nem érzem szükségét. Elbizonytalanított ezzel - igen, most nem bízok 100%-ig az orvosomban... :oops: Szed valamelyikőtök ilyen mennyiségű nospát? Tudom, hogy ő az okos és nem a net, de egy csomó helyen olvasni, hogy inkább ne, mert a méhszájat is lazítja, stb.

Nagyon szép nevet választottatok Alexandra, tetszik a Hanna! Éééés, újabb kislány a csapatban. :D

Csicsi, vérvétel fúj! Egész nap kórház fúj! Viszont örülök, hogy jók lettek az eredmények!!

Ancsa, de szép ez a kocsi, bejön nagyon ez a színkombináció! Sajnálom, hogy téged is utolért a nátha... és a herpesz. Remélem, hogy a cukorral nem bántanak majd!

Savariaa, istennő vagy, köszönöm a linket, épp ilyet kerestem! Ha nem haragszol - utólagosan szeretnék tőled engedélyt kérni - rendeltem tőlük én is, ha nagyon gyorsak, holnapra ide is érhet. Mondjuk a méret miatt rizikós, remélem nem lesz túl béna... A táblázat szerint úgy saccperkábé jó lehet.
Tejbegríz: az uram odavan érte - ha terhes, ha sem - van, hogy hetente többször is főznöm kell. Mondjuk jobb, mintha trüffelkrémes csokoládészufflét követelne... :lol:
A nyavajgás már önmagában is gyógyír, szerintem ezért (is) vannak ezek a fórumok, hajrá! :lol:

Jaj, ez az egész költözés még bőven előttünk van, pedig nagyon nem szeretném a baba utánra halasztani! Dobozok, rumli, nemtaláloksemmit - alig várom!
Alexandra, megkérdezhetem - akár priviben - hol rendeltetek bababútort? Nekünk még semmi ilyesmink nincs, a babakocsit is jövő hétre tervezzük megrendelni.
Á, amilyenek vagyunk örülök, ha az utolsó percben összeáll a kép. Csak nehogy úgy döntsön a babó, hogy akkor ő korábban kopogtat, ebben a családban csak késni szokás! :D
Pedig én nagyon szeretnék varrni is a picúrnak - nem mintha nagy tehetségem lenne hozzá, de egy fejvédő talán összejön - remélem jut rá idő és energia!

Picur, én nagyon örülök, hogy itt randalírozol! :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
bozza

Nagyon cuki ez a zsiráfos szett, ügyesek vagytok! Helyi bababolt??? Vagy ti is inkább Bécsbe jártok?
bozza

Alexandra gyönyörű ez a bútor!
Mi áprilisra terveztünk egy festést a gyerekszobába, illetve a hétvégén remélem sikerül megvenni Máténak a gyerekágyat. Egyrészt borzasztó kényelmetlen a hasam miatt őt berakosgatni, másrészt úgy látom, már neki sem kényelmes. Elég rossz a házunk elosztása, így a 3 fiú egy szobában lesz addig, amíg elég idősek nem lesznek ahoz, hogy apával a földszintre költözzünk a nagyszobába. Ez sajnos nagyon messze van a tetőtéri 2 kicsi hálószobától. Ha el tudnánk adni a házat, csak egyszinteset vennék.
Szép a Hanna név. Ha kislányunk született volna, mi Hangának neveznénk, ez nagyon hasonlít a Hannához.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Bozza, mi is nagyon sok helyen megnéztük a bútorokat a kis Hannának :D , Bécsben is ,de arany áron adták őket :) ! És egy helyi üzletben találtam rá erre, persze szívesen elküldök mindent a boltról,hogy ti is körbe tudjatok nézni ott.

Most már én is rendszeresen szedem a magnéziumot , mert a legutóbbi görcs megijesztett. Azóta sokkal jobb.
Most már csak a fogamra kellene kitalálnom valamit...
csalexandra
Sopron

Ancsa06,

a Hanga is nagyon szép név :) !
Sajnos a mi lakásunk nem túl nagy, és egy darabig egy szobába leszünk a kicsivel. A szoba egyik felét baba saroknak alakítottuk ki :D !
csalexandra
Sopron

Alexandra, ilyen szettet én is néztem, nagyon tetszett, de aztán kaptunk ismerősöktől kiságyat, meg pelenkázót, így nem vettük meg. Hanna név nekem is tetszik. Jó, hogy jöttél, itt fiúuralom van, elkelt egy újabb kiscsaj! ;)

Bozza, de cuki vagy! :) Nospára kitérve, azt én csak akkor vettem be 1 szemet, ha már a falat kapartam menzesz előtt (szerencsére ritkán volt) és felváltva akart leszakadni a hasam és a derekam. 3x1, hááááát, nekem soknak tűnik, de nem vagyok orvos.

Savariaa, van egy tartalék rácsvédőm is, ha érdekel... :D :D

picuralmos

Sziasztok!

Bozza te nyertél , :D nekem már nem maradt szoknya! Na de majd nézek még máshol is, hátha találok! Remélem jó lesz a méret, én is mindig attól félek, hogy nem jó a méret, volt hogy még fel is próbáltam, hazavittem és nem volt jó, ez egy kismama nadrág volt, amit nagyon sajnálok, de nem bírom felvenni, annyira nyom.Na de majd nővérem megörökli, ha jön a következő babája.
Nemrég főztem meg a ház első tejbegrízét! Nagyon finom lett, kicsit folyós, de nem baj, én inkább így szeretem, mint sűrűn. Lehet, hogy most meg is eszem a maradékot, ha már így eszembe jutott. :D

Csalexandra nagyon szép a bútor, aranyos! A szüléstől való félelem szerintem normális, főleg azoknál, akik az első babájukat várják, mert hát egy teljesen ismeretlen helyzetbe kerülünk, annyi mindent hallunk, mindenki próbál tanácsokat adni, megosztani a saját szülését, amit én néha már eléggé nehezen viselek, mert persze ezek a történetek általában nagyon negatívak. Ha tudom, hogy mi lesz a vége, inkább leállítom, és megmondom, hogy ha majd én is túl leszek rajta, akkor majd elmesélheti. :lol:

Picur érdekel! :D Milyen és mennyibe kerülne? Juhuhuhu :lol:

Kép
savariaa
Érd

Jajjjj, képzeljétek, összeállítottam Picur hazahozós szettjét! :)

Mit szóltok? Elég lesz ennyi ruha rá? Plusz még egy kis kék takarót is viszünk neki.

Kép

picuralmos

:D

A tejbegríz nálunk szinte mindennapos, a másik a sajtos melegszendvics. A gyerekek mostanában ezen élnek, hiába főzöm a finom ebédeket.

Alexandra ha beférne a hálónkba a kiságy, én is oda tenném, hogy ne zavarjuk a két nagyobbat. Most abban bízok, hogy olyan nyugodt baba lesz, mint Máté volt, és nagyokat alszunk éjszakánként. :)

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Savariaa, íme a rácsvédő:

Kép

Hosszú, körbeéri a kiságyat. A legtöbb fele ekkora, és tényleg csak a baba fejénél véd. Mennyibe kerül? Semmibe. :)

picuralmos

Picur de édes vagy! Pont ilyet néztem ki!!!!!!!!!!!!! De kérlek mond meg, mennyivel tartozom érte, jajj úgy feldobtad a napomat!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Ancsa a melegszendvics nálam is örök klasszikus. Bármikor meg tudom enni! :)

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, küldesz egy címet privibe, és feladom neked postán. Én is úgy kaptam, de kaptam egy másikat is (kék és kiskacsák vannak rajta, azt tettem fel a kiságyra), így ez most a szekrény mélyén lakik. Ha örömet szereztem, az a legjobb! :) :)

picuralmos

Hmmmmm... melegszendvics... Megvan a vacsi nálunk is! :)

picuralmos

Amidalaah jajj de nagyon szégyenlem magam, nem láttam, hogy írtál nekem januárban. Szánom bánom... :oops: Igazán megtanulhatnám már a babanetet használni, ne haragudj! :( :( :(

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Megnyugodtam, hogy többeteknek is nagyon sokat mocorog a bébi! Valahogy úgy emlékszem, hogy Lotti nem volt ennyire aktív.

Tejberizs, igen, nagyon jóóóó, nekem is bejön, mostanság többször is sikerült készítenem és elfogyott rögtön... de a csoki is nagy sláger, csak azzal az a gond, hogy elkezdek enni csokit és tényleg nem bírom abbahagyni :(

bozza, nyugi, bírni fogjátok a "strapát"! Persze az eleje azért nehéz, hormonok, újdonság, kialvatlanság, sokszor arra se volt erőm, hogy átöltözzek, de ezek a hetek hamar eltelnek és utána beáll egyfajta rend.
Nospa, hát nem tudom, nekem egy kolléganő mondta anno, hogy menszeszgörcsre bármit, csak ne nospát, neki egy orvos mondta. Én nem merném szedni. Nem is értem hogy miért kéne, a keményedés miatt? Arra elég a magnézium is, de én se vagyok orvos. Azt sajnálom, hogy elbizonytalanodtál a dokit illetően :(

csalexandra, szia, üdv közöttünk!
Bölcsességfog, ne is mondd, szegényke! De még jobb most túllenni rajta talán. Nekem akkor gyulladt be a fogam, amikor Lotti 3 hónapos volt, sírtam 2 napig, még a gyerekkel sem tudtam foglalkozni annyira fájt, a szoptatás miatt gyógyszert nem vehettem be... aztán kihúzták egy non-stop fogászaton aranyárért, vágtak, varrtak gyökérgond miatt és utána 2 napig megint sírtam, annyira fájt. Szóval kitartást, most még talán könnyebb, mint egy pici baba mellett.
Magnéziumot én is szedek, napi egyet csak, a magnézium citricit+napi 1 Elevit, de már nekem is keményedik a hasam, szerintem ebben a korban már normális, készül a méh...

csicsi, ú, ez a vérvétel :( és újabb kör, te jó ég, kitartást!

ancsa, szép a babakocsi! Jobbulást!

savariaa, szuper, hogy így alakul a kecó! Pizzáról jut eszembe, hogy amikor mi anno ide költöztünk, előtte átjöttünk festeni a szobákat és a háló kifestése után késő du. már csak pizzát rendeltünk és az üres lakásban a földön ülve ettük a pizzát :) Tök jó volt.
Az én mozgásom olyan, mint egy tojógalamb tipegése :)
Baldachin, tök érdekes, én úgy remegtem érte vásárlások alkalmával, aztán a végén nem lett és annyira nem volt szükségünk rá. A fejvédő az jó, csak nem jó ha teljesen körbe ér.

Bútorok, nálunk minden megvan Lotti után, amúgy sem voltak extra bútoraink, egy pelenkázó és egy kiságy, ennyi kb. 2 szobás lakás lévén nem igazán tudtunk szettekben gondolkodni, de csalexandra, nagyon szép a bútor, amit rendeltetek! Én majd akkor készülök mindennel, amikor már nem melózok és ez majd csak április lesz.

Szerintem májusban a hazahozós ruci az kb. egy body, egy hosszú ujjú felső és egy kis pulóver+nacika, zokni és persze takaró a hordozóra. Könnyebb májusban, mint télen :)

picuralmos, cuki a hazahozós ruci, először meglepődtem, hogy te jó ég, májusban ilyen meleget, aztán leesett, hogy te mindjárt szülsz :D

Mi megvagyunk amúgy, ez a hét is úgy elrepült, hogy el sem hiszem. Kezdek kicsit befelé fordulni már, mert egy nap ezerszer el kell mondanom mindent minden ügyfélnek, aki végig kérdezi, hogy hogy vagyok, mikor szülök, fiú vagy lány és mikor jövök vissza és mit szólt Lotti és stb. stb. stb. és csak beszélek és beszélek és tök cukik tényleg, hogy érdeklődnek, csak hát... nálam az alvás nehézkes mostanában, valahogy már fáj az oldalam akárhogy is fekszem :( Mérlegre nem merek ráállni 1 hete... csomót zabálok... jövő héten védőnő, ott tuti megmérnek, majd hallgathatok :(

Na megyek, szerintem csinálok tejbegrízt, meghoztátok a kedvemet :D
nusildi

Lányok hogy álltok a feledékenységgel?
A múlt héten foglaltam időpontot az orvosomhoz, meg voltam győződve, hogy péntekre. Most néztem a visszaigazoló mailt, hát látom, hogy MA kellett volna menni. Kész vagyok, nagyon szégyellem magam :oops:

Holnap megpróbálom felhívni, magyarázkodni, illetve megpróbálom, hátha van olyan kismama, aki lemondta a délutáni időpontját.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok,
Mindenkinek köszönöm a hanyattas rosszullét-tapasztalatokat, ezek szerint nem egyedi a problémám :)
Tegnap voltam dokinál, aki megnyugtatott hogy a császárnál majd vigyáznak rám, bár én is felajánlottam a hanyattlökős érzéstelenítést :wink: , azért kapok majd gerincbe is :lol:
Sőt, Veronika, képzeld megengedte, hogy a 38. hétig is húzzuk akár egyben, mert most nem olyan sürgető a helyzet, mint Olinál volt. Persze addig mindennek rendben kell lennie :D

Savaria,
vigyázz magadra a nagy költözésben, jusson idő a pihenésre is :lol:
Szuper hogy ilyen jól haladtok, és már a saját fészketekbe érkezhet a Kicsikéd. A berendezés meg majd idővel alakul...
Képzeld, nekünk pont ugyanilyen IKEÁ-s fejvédőnk van, mondjuk én levágtam belőle, és rövidebbre varrtam, hogy lássam Oli arcát, ha bármi történne. Nálunk a kiságy a hálóban, a mi ágyunk lábánál van, nem kell sokat túrázni majd a Csöppért...

Bozza,
bízz az orvosodban, és ne a netről gyógyítsd Magad, biztos nem véletlenül javasolta a No-Spát Neked. Ha nem érted, hogy miért, hívd fel és kérdezd meg tőle, vagy keress másik dokit, akinek elfogadod a véleményét, nem jó ha megrendül a bizalom, mert egy esetleges vészhelyzetben is bizonytalan leszel...

Alexandra,
üdv közöttünk, ha lesz kedved, csinálj majd Te is vonalzót, abból szépen látszik, hol tartotok.
Gratula a babádhoz :lol:
Szép bútorotok lesz, ügyes a Férjed hogy még alkudott is rá :lol:
A bölcsességfogadra jobbulást, nekem a 14. héten húzták ki, írtam is itt róla akkoriban.
A gyulladásra terhesen szedhető antibiotikum nálam sajna nem hatott, ezért kellett megválnom tőle, nem számítottam rá, hogy olyan fájdalmas lesz, de benthagyni veszélyes mind a Babára, mind az anyukára nézve, jobb megszabadulni tőle...
A szülészed biztos tud Neked segíteni abban, hogy milyen antibiotikumot szedhetsz terhesen, kérd majd ki a tanácsát.

Picur,
szép a hazahozós rucitok :lol:
Mindennel készen vagytok már?

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Picuralmos, nagyon édes ez a szett amit összeállítottál a kicsinek :) !

Ancsa06, a tejbegríz nálam is minden mennyiségben és bármikor jöhet :) . Sőt mostanában bármilyen étel bármikor jöhet :) !

Jövő héten megyek védőnőhöz, előre félek,hogy mit fog mondani....Ő már akkor ki volt akadva tőlem amikor az 5. hónapra 3 kilót híztam, olyan lelkiismeret furdalást csinált nekem...pedig én így tökéletesen érzem magam :D !

Nusildi, nekem is sokat mocorog a baba!
Amikor neked volt a fogíny gyulladásos kezelésed, semmilyen gyógyszert nem tudtál szedni? Akkor el is hiszem ,hogy teljesen kivoltál. Nekem augmentin duo-t akar adni a doki ,mert szerinte gyulladtan nem is lehet kihúzni. Nem merem bevállalni az antibiotikumot.

Képzeljétek voltunk 4D-s ultrahangon :D ,és tényleg nagy élmény volt. Igaz kicsit szégyenlős volt a kisasszony ,alig mutatta meg az arcát,de szép volt nagyon !
csalexandra
Sopron

Magnoli, pont most gondoltam rá ,hogy én is csinálok Vonalzót! :)

A héten megyek vissza a fogorvoshoz, szerintem meg is szabadulunk a fogamtól....majd mesélek,hogy mire jutottunk!
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Már többször elkezdtem írni Nektek, hogy nem vesztem el, de mindig közbejött valami....nem vagyok jól mostanában. Szorulásom van, akármivel is próbálkozom....a vérnyomásom is ugrál, pedig eddig 80/50 volt, meg a depi is kerülget. Elegem van már a télből. :( Egyre lassabb és nyűgösebb vagyok....már én is unom. :) Ráadásul apukám került kórházba a múlt héten, szívbeteg s 250/210 volt a vérnyomása, ömlött az orrából a vér.....kész voltam. A testvérek közül csak én vagyok Mo-on, minden késő délután mentem, hogy kicsit jobb kedve legyen. Délelőttönként elaltatták és kiütötték a szívét, hogy helyreállítsák a a szívritmusát....nem sikerült. Már otthon van, de még nincs teljesen jól. Persze hétfőn kiengedték, kedden már dolgozott, mert hiányoztak neki a bölcsis gyerekek. Most ő nálunk az összes oviban a bölcsis orvos. :)
Szóval, kicsit minden összejött, a fiúk is betegek voltak, aztán mi apával és elfáradtam. Olvastalak Benneteket, de aztán el is dőltem.

Savariaa, irigykedem a házrendezkedés miatt, én imádom ezt csinálni. Mi is át akarunk költözni egy másikba, ami közelebb lenne mindenhez, de eléggé pang a piac.

Nusildi, nekem bejött a Suttogó, mondjuk én csak a 3.at olvastam, ami valamiféle összefoglaló, persze nem szóról szóra, hanem úgy körvonalakban. Én sok ötletet vettem onnan.

Picur, az nst-t már én is várom, mert azt jelent, már a végénél vagyunk. Én szinte mindegyiknél majdnem elaludtam....nekem valamiért ez a 3. trimeszter az alvásról szól. :P Nálam az volt a vicces, hogy mondjuk mutatta a gép, hogy fájásom van, de én nem éreztem, ha éreztem egy fájást, akkor a gép nem mutatott semmit. :)

Bozza, én is édességet kívánok állandóan, szinte minden nap császármorzsát, szilvás gombócot és lekváros fánkot ennék. :) Nekem akkor rendel el No-spa-t a dokim, ha görcsölök, akkor napi 3x1-et addig, amíg abba nem marad a görcsös időszak és akkor sem rögtön abbahagyva, hanem utána pár nap alatt kell elhagynom, Zalánnal bevérezte, 28 hetesen és utána szedették egy ideig, biztos ami tuti, apukám is volt, hogy adott, amikor náluk begörcsöltem egyszer.....

Csalexandra, üdv minálunk kedves fél-druszám..... én csak Szandra vagyok :) Kitartás a fogadhoz, én jövő csütörtökön megyek majd fogászatra.....be vagyok tojva :) Nekem szerencsére nincsenek kint a bölcsességfogaim, nem tudom jöhetnek-e még, de nem bánnám, ha oktondi maradnék

Ancsa, a Hangán mi is gondolkoztunk, de persze nem kellett :) Hanna most elég divatos, sok helyről hallom, meg az Emma nevet is. Én is mindent elfelejtek, mindenhol cetlik hevernek a lakásban, mert még azt is elfelejtem, hogy hova írtam fel, ami kéne....mindegyiknél így voltam :) Szerintem a dokinak nem lesz új ez a helyzet, csak találkozott már kismamával. :)

Szerintem tök jó, ha egy szobában tudtok lenni, éjszakánként nem kell annyit menni szoptatni és minden rezdülését hallod, így van, hogy fel sem kell ébrednie már szoptatod....nekünk ez nagyon bejött, mindkét srácnál, elég jó alvók is lettek, szerencsére.....remélem hármaska is ilyen lesz :)

Nekem esténként rúgja ki a ház oldalát, amikor a fiúk lefeküdtek, gondolom ilyenkor érzi, hogy tud velem kommunikálni, mert máskor el vagyok foglalva :)

Nah, elmegyek aludni, mert már megint bóbiskoltam itt egy csöppet! Jóéjt
sandie
Kaposvár

A vonalzóm elmaradt :P

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Sandie, apukádnak jobbulást kívánok!!!

Én is szorulásos vagyok nagyon,kipróbáltam már szinte mindent és semmi nem használt,és utolsó próbálkozásomra találtam a patikába kimondottan kismamáknak való szirupot! Nagyon édes cucc,de nekem hatásos. Laevolac szirup. Mondjuk mire elkezdtem használni és bevált addigra szép aranyerem lett :D ,úgyhogy most azt kezelgetem :D !
csalexandra
Sopron

Sandie, jobbulást apukádnak, az a vérnyomás nagyon durva, nem csodálom, hogy aggódtok. Reméljük, hogy hamar meggyógyul!

Magnoli, igen készen vagyunk, ami a berendezést meg a felszerelést illeti, a falfestés meg ha minden igaz a jövőhéten készül el. Összecsomagoltam a ruháinkat, külön a Picur cuccait, hogy Apának már csak fel kelljen kapnia a táskát, és hozza be utánunk, ha már hazaengednek. Ma megyünk patikába még az utolsó apróságokért.

Málnalevélteáról mit gondoltok? Sok helyen olvastam a jótékony hatásairól, hátha nekünk is segít majd.

Szorulásom érdekes, nekem nincs. Sőt pont fordítva, többször van hasmarsom, de az terhesség előtt is volt, nagyon meg kell néznem, hogy mikor, mit, mivel eszek, mert a gyomrom azonnal reklamál. Fogászat... Ajajjajjjj, nekem mind a négy bölcsességfogam kint van, és szerencsémre az összes egészséges. Alexandra, gondolunk rád!

Ancsa, én sokszor azt is elfelejtem, hogy fel kellene írnom valamit. Ha felírom, a cetlit hagyom itthon. Ha eltervezek valamit másnapra, tuti, hogy anélkül indulok el itthonról. Már csak röhögünk ezen Apával... :D

Itt esik a hó. A kutyámnak adtam egy velős csontot, most azzal rohangál, meg játszik a szakadó hóesésben... Édes egy dögi, egyszerűen imádom... :)

picuralmos

Sziasztok,
két fontos hír:
1, a régi Aventes cumisüvegeket és etetőcumikat lecserélik egy új design-ra, ami kb. 2x annyiba kerül, viszont a részei nem kompatibilisek a régiekkel, ezért akinek régije van, vagy a régit kezdte el venni, időben vásároljon be, amíg kapni (Brendonban még kapható).
2, a Huggies pelust tavasztól kivonják Magyarországról, abból is érdemes készletezni akit érint (Tescoban, Auchanban elvétve még van, DM, Rossmann és a Brendon forgalmazza még).
Engem persze mindkettő érint, így most szaladgálhatok, mint a veszett nyúl :?

Sandie,
sajnálom Apukádat és jobbulást kívánok Neki! Talán ideje lenne kicsit lassítania a munkatempón, hátha egy kis pihenés segítené a gyógyulását...
Nem csodálom, hogy kiakadtál, túl sok stressz ért mostanság, Rád is rádférne egy kis kikapcsolódás :shock:
Tényleg, hogy van a lepényed, még mindig elől?
Anyós "Hold-startra" készen??
Szorulásra nekem a Kat által javasolt aszaltszilvalé vált be, illetve pár hete felfedeztem a G-Robyban egy új fajta, "Fitness" kenyeret, ami végre rendezte a helyzetet 8) sajna nem mindenhol kapni, ez barna kenyér, benne magokkal: napraforgó és lenmag döntően.
Ami nálam segít még, az a mozgás, pl. egy kiadós séta, játszóterezés, hosszabb bevásárlás, és sok-sok folyadék és rost fogyasztása.

Alexandra,
az Augmentin szedhető terhesség alatt, a penicillin nem árt a babának.
Én is azzal próbálkoztam (nagy dózisban) 6 hetes terhesen amikor először gyulladt be az ínyem, de sajnos az nekem nem volt elég széles spektrumú, mert a szájban nagyon változatos és gonosz :) bacik laknak, így csak elnyomta a gyulladást, nem fájt, de továbbterjedt, ezért kellett végül 14 hetesen megszabadulnom a bölcsességfogamtól, addigra már azt is elérte...
Kívánom, hogy Neked hasson, ha mégsem, és ki kell húzni, akkor előre tájékozódj, hogy utána milyen fájdalomcsillapítót szedhetsz rá, de persze nem ijesztgetni akarlak :shock:
Gratu a 4D-s Uh-hoz, biztos szívmelengető élmény lehetett :lol:

Ildi,
az én Kicsim is rengeteget tornázik, de már meg se lepődtem rajta, Oli is ugrálóvárnak nézte annak idején a belszerveimet :lol:
Pár napja mintha megfordult volna vízszintesben, inkább középen és jobb oldalon rugizott és bokszolt a korábbi bal helyett, majd tegnap óta meg mintha függőleges helyzetben lenne, és belefeküdt volna a fejecskéjével a gyomromba, írtó rossz érzés, gyengéden simogatva próbáltam arrébb terelni, de nem nagyon működött együtt... Éjjel kb. 100x voltam pisilni, nemcsak az oldalaim fájdalma, hanem a hólyagfoci miatt is (pisilni végül szinte alig kellett) :shock:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Lányok köszi az együttérzést!

Magnoli, lepényem még mindig hátul mélyen, egy centit sőt millit sem ment arrébb, csodálkoztak is a dokik, de hiába mondtam, hogy nekem nem nő a hasam előre fel, csak oldalra......Babóca is haránt fekszik, esze ágában nincs kimozdulni, remélem majd a 30 hetes uh-ra már befordul. Köszi a híreket, engem is mindkettő érint, bár most remélem jobban fog menni a szoptatás, mint ezelőtt.....ezért is reménykedem, hogy nem kell varrni (pl császár), mert nem bírom a varratokat, mindig begyulladnak a felszívódóak

Picur, én Zalánnal ittam málnalevél teát, szépen el is kezdtem nyílni, magától indult a szülés....persze Zéténnyel elfelejtettem, 40. héten még 0-ra voltam nyitva....nem tudom, hogy ennek illetve a hiányának volt-e köszönhető, de most tuti inni fogom 36. héttől, meg nekem a homeopátiás bogyók jöttek be, azt is akkor kezdtem szedni, én szerencsére könnyen szültem mindkét fiút, remélem most is így lesz :shock:

Most futok kaját csinálni, rakott krumplit (nyamm), mert Zétinek farkasétvágya lett pár napja

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Sandie, én is homeopátia párti vagyok :) és hallottam is már róla ,hogy elősegíti a tágulást szülésnél. Megkérdezhetem,hogy mit szedtél?

Magnoli, köszi a megerősítést,akkor én is próbálkozom az Augmentinnel, mert már kezd durvulni a gyulladás.

A kicsi amúgy nekem is " játszadozik" a hólyagommal, éjjelente nagyon sokszor kell felkelnem,persze pisilni csak max 2 cseppet tudok! :D

Szép napot mindenkinek!!! :)
csalexandra
Sopron

Sandie, te hogy ittad a málnalevélteát? Már hogy készítetted el, mert ahány link, annyiféle infó. Van ahol egy bögrébe írnak 1 kanál teát, azt meginni, napi 2x. Máshol másfél liter vízbe 2 kanál tea, és egész nap lehet inni. Nem mindegy, te hogy készítetted? A homeobogyók közül én a CAULOPHYLLUM CH30at vettem, ezt szedted te is? Mikortól szedted? És mennyit?

Beforduláshoz próbáltad már a jógát?

Magnoli, köszi az infókat! :)

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: