A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Picur, Ja, hogy az a szifilisz-teszt!! Bencénél át kellett hogy írja a házi orvosom a vérvételes beutalót, és ő is lehúzta róla ezt a tesztet. A nődokim meg majdnem hülyét kapott :) Amúgy rengeteg neve van.
A magzatmozgásos lapot remélem nálam sem fogják erőltetni... Azért amikor már van egy gyereke az embernek nehezebb erre rendszeresen figyelnie!
A gyerekdoki nekem csak akkor írta fel a dolgokat, amikor először kijött Bencéhez.

Savariaa, jobbulást a nővérednek! :( :(

Szoptatás: Én azt hiszem veszek szoptatós poncsót - ne kelljen már egy üvöltő gyerekkel hazarohannom, vagy otthon kuksolnom... Aztán meglátjuk, használni fogom-e.

Magnoli, szörnyen viselkedtek veled anyósod és sógornőd. Hogy lehetnek ilyenek?????? :(

Loramatte, remélem a következő UHn már megnyugtató híreket kapsz!!!!

Magnoli, cseppfertőzéssel terjed a herpesz??? És akkor ha leragasztom az segít ezt kivédeni? Vagy ez hogy megy, pontosan miben van benne? Én eddig azt hittem csak a genny fertőz.
amidaalah

Sziasztok,

Amidaalah,
igen, a Wasserman reakció a szifilisz=lues=vérbaj kimutatására szolgál.
Ez a terheseknél kötelező vizsgálatok egyike, mint amilyen a Hepatitis B,C szűrés is.

A Herpes simplex vírus első fajtája okozza a szájon jelentkező tüneteket, a kettes pedig a nemi szervit.
A Herpest általában gyermekkorban, tünetmentesen kapják meg az arra fogékonyak, majd hordozzák egész életükben.
Az immunrendszer gyengülésével fellángol a fertőzés (pl. betegség, láz, stressz, hormonális tényezők miatt) és a vírus jellegzetes tüneteket okoz (amiket már említettetek).
A fertőzés módjai:
1, cseppfertőzés: nyállal, váladékkal pl. tüsszentés, beszéd közben millió nyálcsepp kerül a levegőbe amiben a fertőző kórokozó megtalálható,
2, kontaktussal: érintkezéssel pl. puszi, kézfogás, simi, nemi érintkezés a II-esnél, ezért is ajánlott a császármetszés nemi herpesz esetén,
3, véráram útján: elvétve a Herpeszes anyák megfertőzhetik babájukat, de ez igen ritka.
Sajnos tényleg nem ajánlott fellángolt betegséggel babát látogatni...
Ha mégsem elkerülhető (pl. közeli rokon esetén), akkor a patikában kapható orr-szájmaszk viselése segíthet megelőzni a fertőzést.
A tapasz lehet hogy hatékony, mert helyileg segíti a gyógyszerhatást, de a fertőzést nem tudja teljesen kiküszöbölni.

Anyósomat és a sógornőmet nem hívtam a bejelentés óta, és kíváncsi leszek, én mikor jutok eszükbe, és vajon fel fognak-e valaha hívni, hogy hogy vagyunk, mert én aztán nem... :(
Megjegyzem hogy persze a férjemtől is megkaptam a magamét, amiért felhívtam a rokonait :evil:

Hú, képzeljétek, ma vágtuk az első centit, azaz már csak 99 napunk van hátra Lénárd várható érkezéséig :lol:
Valójában azonban 2-3 héttel kevesebb, mert programozott császárom lesz... :roll:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Magnoli, nagyon tetszik a Lénárd név, jó választás! Remélem nekem is lesz majd olyan, hogy a gyerkőcöm ilyen szeretettel és lelkesen várja a tesókát! :) Tyű, anyósod neked se semmi! :( Én tényleg nem értem, milyen motivációja lehet egy nagyinak, hogy ilyeneket mond??? Tényleg sajnálom...

Akkor egyet értetek abban, hogy a mellszívó kell és hasznos? Mármint érdemes tényleg előre beszerezni, nem csak akkor, ha úgy alakul?

Magnoli, Amidaalah, köszi az emlékeztetőt, azóta jobban figyelek a magnézium-tej-kálcium-vas bevitelre. Kezd tényleg bonyolult lenni... Főleg a délelőtti és délutáni (koffeinmentes) tejeskávé adagommal nehéz.

Eddig a vasat nem erőltettem annyira, de a szerdai cukorterhelés eredményei alapján egy kissé vashiányos vagyok, bár épp csak a refi érték alatt - majd a dokit is megkérdezem, hogyan tovább. A cukoreredmény azt hiszem jó lett, legalábbis nem magas. Viszont a kétórás értékem 3,5 lett, ami az éhgyomri alatt van (4,2) - ez normális??
Ja, és nekem még ízlett is a cukis lötty (és ez mennyire normális??), finom hideg volt egy fél citrommal. De legalább megengedték, hogy hazasétáljak - nekünk itt csak kétórás kör van, úgyhogy pont jó volt egy kicsit visszakucorodni az ágyba. :)

Picur, tényleg szép előre tartasz már, de jó, hogy kész vagytok mindennel! Azért reméljük a picur hagy neked egy kis időt még a láblógatásra!

Amidaalah, Bence de kis tündér - és jól nevelt, hogy szépen megköszöni az ágyát!! Akkor maximálisan megérte az új ágy! Sajnos én valami miatt nem tudtam lehívni a képet...

Savariaa, jobbulást kívánok a nővérednek én is! Nem lehet egyszerű a pici baba mellett, még jó, hogy vagytok neki segítségül.
Fütyi a képen - ez a tuti bizonyíték. Mi még mindig csak semleges rucikat merünk venni, mert nálunk nem látnak semmit, ezért azt mondják, hogy kislány. Pedig jó lenne már biztosra menni, talán a legközelebbi 3D-n szerencsénk lesz.
Örülök, hogy megtaláltad a dokidat, nagy megkönnyebbülés!

Loramatte, biztos nem lesz semmi baj, majd jelentkezz, mi lett az eredmény!
A babakelengyével mi nem állunk túl jól, főleg a nagy dolgok hiányoznak... De a mostani lakásunkban nehezen férnénk el, költözni viszont csak akkor szeretnénk, ha már nem dolgozok. Vagyis a beszerzésekkel úgy áprilisig jó lenne várni, de közben aggódom is, mi lesz, ha a baba máshogy dönt...

Ildi, valamiért kimaradt nekem, hogy Lotti korábban jött, így teljesen érthető, hogy jobb lett volna máshogy. Rubintrékásodni - ez jó!!!
Remélem én is megúszom 2-3 nap tenával, még az éjszakai betétet is utáltam, amikor a vetélésem után szükség volt rá. Bár akkor nagyjából mindent utáltam.

Egyébként nekem is nagyon fáj a hátam délutánra (érdekes módon a jobb oldal, elöl és hátul is, mintha szűk lenne a bordakosaram), és akkor már sehogy sem jó - még feküdni sem. Illetve háton jó, de egy idő után meg a pocakom nem szereti.
Azt vettem észre, a mozgás segít egy kicsit.

Csicsi, jók a kérdéseid, engem is érdekelne! Nekem fogalmam sincs egyelőre, mikor keményedik a hasam, vagy hogy az, amit érzek, keményedés-e? Mindenhol azt olvasni, hogy egyértelmű, hát nekem nem annyira... :D
Sajnálom a cukrodat, nálunk is befektetnek kegyetlenül, nem egy humánus módszer... Persze a diabétesz meg veszélyes, szóval vigyázni kell. Remélem nem lesz semmi gond nálad! Mennyire lett rossz az eredményed?

Mmc, hogy vagytok azóta? Remélem a körülményekhez képest már mindenki jobban van.

A herpeszre nem is akarok több karaktert vesztegetni, próbálom temetni magamban az élményt, mert nekem viszont nagyon-nagyon rosszul esett, hogy hirtelen úgy kezelnek, mintha legalább ebolás lennék. Nem is csak a terhes csaj (megértem, ilyenkor nem szabad kockáztatni, ezért is mondtam le a látogatást, jóllehet természetes, hogy ilyenkor senkinek nem adok puszit - még apának sem, aki lassan 10 éve van mellettem és sosem volt herpesze; illetve az én letapaszolt ajakherpeszemtől azért ő nehezen kaphat nemi herpeszt, jóllehet a két vírustörzs között lehet keresztbe fertőzés, tényleg vigyázni kell), hanem az egész család... De tényleg, a lakosság 90%-a magában hordozza a vírust (köztük férjem húgának anyósa is, aki a karantén idejére átvette a gyerekfelügyeletet...), ennyi erővel élhetnénk búra alatt is, lehetőleg a föld alatt 10 méterrel. Most tényleg, mit csináljak magammal, menjek a hegyekbe remetének, lehetőleg örökre, mert a terhesség kihozta a herpeszem? Ááá, megint csak felhúztam magam...

Jesszus, de késő van ráadásul, remélem, már mindenki az igazak álmát alussza.

Üdv, bozza

Kép
bozza

Magnoli,
2-3 het?? Nekem csak 5-10 napot mondott a dokim a program csaszarra a kiirt idopont elott!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Bozza, ne foglalkozz velük, van aki ilyen bepánikolós akármilyen betegségről van szó, van egy ismerősöm, aki ha meglátja hogy valaki tüsszent egy hétig nem megy a közelébe--de komolyan, én csak mosolygok az ilyenen :) Legközelebb vigyél nekik szájmaszkot, kíváncsi vagyok fel vennék e :P
Látom neked meg sem kottyant a cukros nyavaja, még alacsonyabb lett utána--lehet valami anticukrot kaptál. De ha gond lett volna biztos szólt volna a védőnőd...vagy nálatok magadnak kellett az eredményért menni??
Az enyém sajna elég magas, 11 lett, viszont azóta mindig mérem magamnak itthon és teljesen jók az eredmények, fel is irkálom mindig hogy mit eszek és mennyi utána, így én is nyugodtabb vagyok meg bízom benne hogy a doki is majd ha látja, hogy jók az eredmények diétával, akkor nem fog befektetni. Majd kiderül , de azért izgulok a kedd miatt, főleg hogy nem ismerem egyáltalán a dokit és nem tudom mennyire lehet vele egyezkedni :S
Megyek is és betúrom a " bőséges" reggelimet :P
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, most még csak én voltam az eredményért, azt hiszem, jövő héten esedékes visszamennem a védőnénihez és a dokihoz, majd kiderül, mit mondanak. Anticukor? Hmm.. Talán azért is ízlett nekem? Pedig az alján ragadt darabokat is elrágcsáltam. :)
Tyű, a 11 tényleg nem kevés (mondom így laikusként), de kívánom, hogy meggyőzhető legyen a dokid! Örülök, hogy a diétával jók az eredményeid! Jó étvágyat a reggelihez!! :D

Kép
bozza

Hellómindenki! :)

Keményedés: én onnan tudom megkülönböztetni, hogy ha a baba, akkor egy egész kis "foltban" feszes-kemény a hasam, ha viszont már a méhem "treníroz", akkor szinte az egész hasam olyan, mint a beton. Ezt nem rég óta tudom megkülönböztetni, és az utóbbira még éjjel is megébredek. Akkor bőszen simogatom, elfordulok a másik oldalamra, akkor "kilazul".

Csicsi, a 11 tényleg magas, és a cukorral nem szabad játszani, viszont ha otthon meg jók az értékeid, akkor nem kell majd befeküdnöd. Reméljük, hogy a doki nem lesz túl szigorú.

Amidaalah, nem is hallottam még szoptatós poncsóról, de rákerestem a neten, meg kell hagyni, csinos darabokat is találtam... :)

Magnoli, az anyósod és a sógornőd rémálom. Nagyon sajnálom.

Bozza, ezzel a herpesz-históriával ne foglalkozz, nem ér annyit! ;)

És végül, tegnap megvolt a farsang, és röhejesen nagy sikert arattunk török basa + háremhölgy jelmezünkkel. :D Én bedöcögtem, jól előre tolva a hasamat (nem kellett sokat rájátszanom), hátranéztem és felkiáltottam: Teremőr! A legszebb háremhölgyemet ide! Erre betáncolt Apa kisminkelve, fátyollal a fején, stb... Ehhhhhh, nincs rá szó, higgyétek el! :D Annyit röhögtünk, cserébe kaptunk egy desszertet, mint jelképes nyereményt.

Kép

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Csudi jó a kép Picur, ezt jól kitaláltad/ kitaláltátok!!! Meg is értem, hogy sikert arattatok vele :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Magnólia igen küdljük:)Probálok nem idegeskedni mert az nem jó se nekem se a manónak.De az éjjel nagyon rosszat álmodtam és ez megint felkavart.
Egyébként az én párom is így elhúzta a bejelentést a szüleinek már félidős voltam mikor elmondta nekik,de szerencse ők jól fogadták nem magyaráztak ilyen hülyeségeket..
A mi eddig nagyon befutó nevünk a Martin,szerintem ez mellett is maradunk.De még "ízlelgetek"más neveket is :D
loramatte
Bácsalmás

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Loramatte,
van egy ilyen kis táblázatunk, az adataidhoz majd küldd el priviben amit megadnál! Köszi!

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Herpesszel kapcsolatban a napokban hívott a barátnőm, ő most 14. hetes kismama. Ő is nagyon megijedt, a szája sarkában jött ki, úgy kellett megnyugtatnom, hogy ebben az esetben semmi baj. Ő is elég paramami.

Magnoli sajnálom, hogy Neked is ilyen anyós jutott. Soha nem értettem azokat, akik beleszólnak mások gyerekvállalásába, holott nem nekik kell felnevelni azt a mazsolát.
Amidaalah a mellszívó a kórházba jó ötlet. Nekem is nehezen indult a tejem, gondolom, most sem lesz másképp. Viszont szeretnék most egy elektromosat beszerezni, mert a kézitől kikészült a csuklóm. Egyenlőre úgy gondolom, hogy bérelni fogok az első pár hétre.

Picur nektek kezd izgalmassá válni a terhesség. Nekem mindkét fiam a 37. héten született, úgyhogy már most elkezdtem szervezni a családban, hogy mikor ki jön hozzánk, hogy ne kelljen a gyerekeket magunkal rángatni, ha menni kell. Bár én még messze vagyok tőle, de így tudja a hugim és a szüleim is, hogy hogy szervezzék a májusi szabijukat. A farsangi jelmezetek nagyon jó lett!

Veronika már beigértem anyósnak egy boszorkányseprőt, plusz egy díszdobozt az ingájának. Szombaton délután felszaladtunk hozzá, most iscazt bizonygatta, hogy az inga nem téved, és még mindíg lányt mutat. :D
Máté születése óta leginkább a kiságyban alszik, az éjszaka második felét, végét tölti velünk, de ezt is inkább az én lustaságom miatt. Átviszem magunkhoz, és hamarabb visszaalszok mint ő. Kristófot úgy látom, ez nem zavarja. Most új ágyat keresünk Máténak, reménykedek benne, hogy utána ő is végigalussza majd az éjszakát.

Savariaa nővérednek jobbulást, nem lehet könnyű nekik.
Sajnos ismerős a helyzet, Kristóf 1 hónapos volt, amikor hasnyálmirigy gyulladással kórházba kerültem. Akkor kiderült, hogy epeköveim vannak, ezek okozták a gyulladást, így 1 hónap múlva meg epeműtétem volt. A picire meg apa vigyázott.

Ma voltam védőnőnél, súlygyarapodás 5 kg, vérnyomás, vizelet rendben. Úgy volt, hogy holnap megyek cukorterhelésre, de közben Kristóf összeszedett valamit, szombat este óta lázat csillapítunk. Voltunk vele doktornéninél, így megtudtuk, hogy a pénteki farsang után a fél óvoda kidőlt.
ancsa06

Sziasztok!

Próbálok visszaolvasni, de bocsi előre is, ha nem mindenre reagálok, így a hét elején még eléggé el vagyok havazva, az egész heti meló nagyon húzós. Bár még bírom, de mi lesz március végéig? :O

herpesz, nekem szokott lenni a számon, terhesség alatt még nem jött elő. Nem is gondoltam, hogy ilyen komoly gondokat okoz! Furi, mert én amúgy Lottit is puszilgattam úgy is, sosem kapta el, de akkor nagyon figyelek legközelebb :(

mellszívó, nekem egyáltalán nem kellett a kórházban! Tejem alig indult be, össze-vissza fejtem kézzel (nekem azzal volt amúgy a leghatékonyabb, bár az elektromosat nem próbáltam, nekem kézi volt, az semmit se ért!) és 5 nap alatt is csak a nagyon sárga előtejem volt, ami viszont nagyon jó a babának az elején. Aztán itthon indult be kb. a 6. napon, de én kézzel megoldottam a fejést. Nem tudhatod előre, hogy mennyi tejed lesz, pl. húgomnak kellett a mellszívó, mert a kórházban is már csomót lefejt, nekem meg semmi. Szóval nehéz, hogy vegyetek-e előre vagy sem, ez majd az elején kiderül...

bozza, mindegy, hogy normális-e hogy ízlett a cukros lötyi, a lényeg, hogy túlvagy rajta :) De amúgy vicces, egyébként nekem sem volt vészes egyáltalán! Amúgy is az édesre vagyok jobban ráállva.
Nálam is ez van, hátam háton fekve jobb, de akkor meg nagyon elkezd rugdalni a kiskrapek :O

picuralmos, de jó kép, nagyon aranyosak vagytok rajta!

loramatte, nekem nagyon sok rossz álmom van :( Próbálok én is pozitív sugallatokkal védekezni ellene, de nem igazán megy :( Martin jó név, nekem tetszik!

Veronika, kép :D

ancsa, jaj, jobbulást a kisfiadnak!!
Viszont dicséretes, hogy csak 5 kilót híztál, irigy-irigy, én 9-nél tartok és egyszerűen ha rám tör a zabálhatnék, eszek eszek és eszek...

Mi megvagyunk, hétvégén szánkóztunk, én megvagyok, gyerek nagyon sokat rugdos, sajna még mindig megvan a sárga folyásom... megkérdeztem a dokit legutóbb, azt mondta, hogy ha más panasz nem társul mellé, akkor nem kell foglalkozni vele, de azért nem tudom, nem örülök neki :( Valakinek van még sárgása???
Na megyek, a hátam leszakad estére az egész napos üléstől :(
nusildi

Köszi a bókokat, aranyosak vagytok! :)

Álmok, na az nálam is van, bőven, hol aranyos (nincs a méretében pelenka itthon, stb.), hol ijesztő (bemegyek a szobájába, és nincs ott), de szerencsére a rosszabbak elkerülnek, inkább pozitívak jönnek.

Olvasom a Suttogó titkai c. könyvet, sok hasznos tanács van benne. Ismeritek? Olvasta valaki? Vélemény?

Mellszívót én nem szeretnék használni, remélem annyi tejem lesz, amennyi az Úrfinak kell. Persze, ha több lesz, és esetleg emiatt csomósodni fog a mellem, ne adj isten gyulladni, akkor úgysem lesz más megoldás.

Folyás: nekem is azt mondta a doki, hogy teljesen normális, ha most "nagyobb mennyiség" van, amennyiben nincs más panasz (fáj, ég, viszket, változik a színe stb.), a szülés után megszűnik ez. Mivel a strepto-szűrésem is negatív lett, én nem aggódom emiatt.

Ancsa, 5 kiló az nagyon jó eredmény! Gratula! Én már hanyatt fekve sem merek ráállni a mérlegre (Veronika a képen azóta röhögök!)... Kristófnak gyors gyógyulást!

Ildi, nem tudsz pihenőt tartani a munkahelyeden? Nem sokat, 10 percet, egy kis tornára. Jót tenne a hátadnak, biztos megértenék a kollégák, így túl a félidőn... ;)

A csomagomat a héten fogom összekészíteni, elvégre beléptünk a 34. hétbe! Huhuhhhhúúúú! :)

picuralmos

Mellszívó: Én sem azért viszem (sajnos) mert attól félek, hogy elönt a tej, hanem hogy azzal is stimuláljam a tejképződést - hamarabb induljon be és több tejem legyen. De amúgy tényleg tök egyéni, hogy kinek mi jön be, én egy cseppet sem tudtam kézzel kiszenvedni, elektromos szintén nem használt, csak a kézi.

Picur, :D :D (kép)

Kép

Kép
amidaalah

SZiasztok!

Ne haragudjatok, eltűntem, most nem is tudok visszaolvasni, szombaton megvolt a nagy költözés, és ezer dolgunk van, az alsó szint még nincs kész, konyha sincs, szóval ezer dolog van, a héten jön több segítségünk, így remélem a héten a legfontosabbakat be tudjuk fejezni. Utána ígérem visszaolvasok, és írok mindenkinek! Puszi és vigyázzatok magatokra!

Kép
savariaa
Érd

Hajrá Savariaa, pihenj is azért ha tudsz :) :)

Ti hogy vagytok a hóesés előtt? Én éjjel mindig felkelek arra, hogy fáj a hasam - nem görcsöl, de fáj, és sokáig vissza se tudok aludni. Ma éjjel is :( Úgy várom a tavaszt!!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Amidaalah, én a ménkűerős' gyomorégésemre ébredtem ma éjjel kétszer, ittam is a Salvus vizet. A hasam is keményedik, na ha ez a kettő felváltva köszönt rám (pl. ma éjjel front előtt-alatt), pfffffffffff... az alvás minden, csak nem nyugodt. Úgyhogy délután muszáj lesz pótolnom. :)

Savariaa, csak óvatosan a pakolással! Olyan jó kis időszak ez, amikor az új otthont alakítja ki az ember lánya... :)

Képzeljétek, megérkezett a Scamp-csomagunk, olyan cuki hálózsákot rendeltem Picurnak, hogy nem tudok betelni vele (pedig egyszerű kék, egy kis repülős hímzéssel). Remélem ő is szeretni fogja. Végre van már két törölközőnk is, két takarónk is.

Tegnap megvolt az utolsó szülésfelkészítőnk, megtanultunk két új légzéstechnikát, remélem, hogy hasznos lesz ott, és nem fogom összekeverni ezeket (összesen 4 típust tanultunk).

picuralmos

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem. Alapvetően jól vagyunk. Anyósom sokkal jobban van, az intenzív osztályról elég hamar átkerült a neurológiai osztályra, ahol kiderült hogy szívritmuszavara van és állítólag ez okozta a stroke-ot. Most ezzel (is) kezelik. Szerencsére a bal oldali bénulás teljesen eltűnt, sem a mozgásán sem a beszédén nem lehet érezni a károsodást.
Most az okozza a legnagyobb fejfájást nekünk, hogy mi lesz vele, ha kiengedik. 3 hétig nem lehet felügyelet nélkül hagyni, de a teljes gyógyulásra 3 hónapot mondanak. Anyósom 300 km-re lakik tőlünk, egyedül lakik, haza nem mehet, úgyhogy Pesten kell megoldanunk az ellátását. Egy hétig még elvan nálunk, de sem a lakásunk sem az idegeink nem alkalmasak arra, hogy hosszú távon itt legyen nálunk. Lehet, hogy bérelünk neki akár ideiglenesen egy egyszobás lakást a közelünkben. De már a Pestre költözés gondolata is felvetődött, csak ahhoz el kéne adni a házat, plusz egy 68 éves ember azért nem könnyen mobilizálható.
Most, hogy érkezik Botond jól jött volna a segítsége, mert Lizánál is sokat segített anyósom. Nem feltétlenül a gyerek ellátásában, hanem abban, hogy vigyázott Lizára 2-3 órát és így egy kicsit el tudtam otthonról menni pl. tornázni, felnőtt programot csinálni.
Nem tudom, hogy tud-e vagy egyáltalán akarom-e hogy ezentúl vigyázzon Lizára. Amikor történt az ominózus eset, akkor számításaink szerint Liza 30-40 percet egyedül, illetve felügyelet nélkül volt a lakásban összetört bögre volt a földön, minden csupa vér stb. Belegondolni is gáz, hogy akár Lizával is bármi történhetett volna!!

Liza szerencsére jól van testileg és lelkileg is. Úgy néz ki hatott neki az antibiotikum, mert most ő tartja a frontot a bölcsiben és körülötte mindenki beteg. Tegnap megyek érte és most volt először az, hogy nem akart hazajönni, hanem mutatta, hogy ő még játszana.

Ne haragudjatok, most nem reagálok mindenkinek csak egy-két témához szólok:
Én a hálós Tena bugyit használtam és később a DM-es papírbugyit. A Tena bugyinál figyeljetek arra, hogy az S méret tényleg kicsi. Én az elején kicsit vettem, gondolva, hogy ezek is nagymama méretezések, de nem, úgyhogy M vagy L lett a nyerő.

Mellszívó: Nekem az első 2-3 hónapban létkérdés volt a mellszívó. A férjem úgy hívta, hogy ez az élettársam, mert minden hova vittük magunkkal, ha 3-4 óránál hosszabb időt nem voltunk otthon.

Liza 2 hónapos koráig lefejt tejet ivott, s csak utána erősödött meg annyira, hogy tudjam szoptatni, de akkor is nagyon keveset evett (50ml körül ) , tejem viszont rengeteg volt és a felesleget ki kellett fejni, így is 4 lázas mellgyulladásom volt.... de ez egy másik történet.

Azt írtam korábban, hogy Liza PIC-en volt, majd utána átkerültünk a Madarász Kórház koraszülött osztályára.
Na, nekem ott indult be egyik éjjel a tejem, de nagyon. A mellszívómat meg sikerült 2 használat után tönkretennem.
EZ jó sztori, most már röhögök rajta, de akkor nagyon szerencsétlennek éreztem magam. Aventes kézi mellszívóm volt mikrós sterilizálóval. Éjjel 1-kor az egyik fejés után akartam sterilizálni, de a konyha ahol a mikró volt, éjszaka zárva volt így a folyóson egy másik mikrót kellett használnom a sötétben. A lényeg, hogy nem ismertem a készüléket, plusz sötét is volt és sikerült grill fokozatra állítanom....;. Hirtelen minden elkezdett füstölni, beindult a tűzriasztó stb. Hát nem voltam népszerű, plusz ott álltam bedurrant mellel mellszívó nélkül éjszaka.
Másnap a nővérek próbáltak kézi fejéssel segíteni, de így is nagyon begyulladt mindkét mellem, akkor lettem először lázas
Délre sikerült csak mellszívót szerezni.

Most megyek aludni, mert hosszú volt ez a mai nap, ma voltam terheléses cukorvizsgálaton kora reggel.

Kép
Kép
mmc

Veronika Küldtem a privit:)
Lehet én tartom a hízási csúcsot :oops:
12 kg híztam már és hol van még a vége :oops: mondjuk magas vagyok és eloszlik rajtam,az előző terheségemnél is 17 kg híztam
loramatte
Bácsalmás

És ha minden igaz itt vannak a vonalzóim is:)
loramatte
Bácsalmás

Ancsa,
jobban van Kristóf?

Ildi,
Szánkózás? És te is felülsz, vagy csak húzod? :)

Nekünk tegnap volt szülői az oviban, a gyerek kisszékekre szoktunk ülni, amin normálisan se férek el, nemhogy ekkora hassal... úgyhogy vittem magammal egy széket :D

Picur,
a suttogóról csak hallottam, vannak akik esküsznek rá :)
Kórházi csomag: Én már kiürítettem egy polcot és oda gyűjtögetem a dolgokat, alakul :) Neked már épp ideje! :)
Hurrá, akkor már 4 féle képpen is tudsz levegőt venni! :D Ez igen! :lol:

Savariaa,
szuper! :) Gratula az új helyhez! :) Na és milyen így pár nap ott lakás után? :)

Amidaalah,
csatlakozom az "úgy várom a tavaszt"-hoz! :D

mmc,
örülök, hogy anyósod jobban, hát igen, én ezek után nem merném ráhagyni a gyereket... szegénykém...

loramatte,
megkaptam, köszi! Majd beírom akkor a táblázatba!
Vonalzót nem látok...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Bozza,
örülök hogy jó lett a cukor terhelésed :lol:
A 120 percesed azért lett alacsony, mert elmentél, és az izommunka csökkenti az értéket. Ezért nem szabad ilyenkor mozogni, még ha a közelben laksz, akkor sem engedhettek volna haza, de bízzunk benne, hogy jó értéked volt, azért csökkent így le a mozgástól...
A Herpeszes tiltás biztos rosszul esett, de ha majd a Te Kicsid megszületik, Te is legyél elővigyázatos, és ne engedj be beteg látogatókat :wink:
Mi úgy védekeztünk a betegségek ellen, hogy vettünk pár szájmaszkot és fertőtlenítős kézmosót (Bradonett pl.) a patikában, mert rögtön első nap jött egy megfázott rokon, akit nem lehetett elküldeni (így Oli szerencsére nem kapta el)...
Később pedig volt hogy betegen jött ki a gyerekorvos, na ő is kapott maszkot :wink:
Mikor mentek újabb Uh-ra, ahol kiderülhet hogy kislányod vagy kisfiad lesz?

Mellszívót első körben nem biztos, hogy kell venni, ha jól szopik a Babád, és megtanulsz kézzel fejni, szinte felesleges.
Többnyire van a szülészeteken, amit kölcsönadnak ha szükséges, kérdezd meg előre, hogy a Te kórházadban mi a helyzet?
Akkor még mindig ráértek beszerezni, ha mégis kell, inkább nézd ki előre, hogy honnan milyet akarsz, hogy meg tudják Neked venni.
Kétféle létezik, kézi és gépi, az előbbi olcsóbb, az utóbbiban benne foglaltatik a kézi is. Általában tejszaporításra, átmeneti kizárólagos fejésre használják.
De lehet kölcsönözni is.
Nekem Avent Isis elektromos mellszívóm volt, most is azt vettem.
Olim nem tudott megtanulni szopizni, így egy éves koráig folyamatosan fejtem neki, és nem kellett tápszerezni.
Viszont ezzel az Avent elektromossal is ez egy borzasztó nagy munka volt, mert ezeket nem kizárólagos fejésre találták ki, hanem csak kiegészítésre.
Egy év alatt 2 motort harcoltunk le, szerencsére garanciálisan cserélték...
Úgy tervezem, ha a második Kisfiamnál is ilyen gond adódik, hogy állandóan fejni kell, akkor egy profi gépet fogok az Aventes mellé kölcsönözni, amelyik két fejjel rendelkezik, és megfelelő a teljesítménye, már ki is néztem, a Batthyányi utcában van egy Medela kölcsönző...

Veronika,
igen, nálunk minimum 2, de inkább 3 héttel korábban lesz a császár, Olit 37 hetesen szerette volna kiemelni az orvosom, de végül 36 hét 6 naposan sürgőssé vált a műtét, igaz akkor placenta préviám (elölfekvő lepény) volt...
A mérleges képeddel köszi hogy felvilágosítottál, akkor eddig rosszul mértem magam, így már érthető, miért volt olyan (túl)súlyos :lol: :lol:
Az ovis szülőik miatt már előre ideges vagyok, és nem csak a kisszékek miatt (ami szerintem nem terhesen is kínzás...) :oops:
Ügyes vagy, hogy vittél magadnak széket :wink:

Csicsi,
a 11-es 120 perces vércukor nagyon sok, kb 7-ig jó az érték :(
Mit mondott az orvosod, gondolom cukorrendelésre küldött?...
Sajnos a terhességben kiderült cukorbetegséget nagyon komolyan kell venni, mert árthat a babának: különböző fejlődési rendellenességeket, méhen belüli elhalást, nagy testsúlyt, méhlepény meszesedést, emiatt fejlődési elmaradást, koraszülést, légzési nehézséget, a szülés után vércukor esést, elhúzódó sárgaságot okozhat.
A kezelés első lépcsője a cukorbeteg diéta: megadott minőségű és mennyiségű szénhidrátot szabad egy napon belül több részletre elosztva fogyasztani.
A vércukrot mérve nem szabad 7 fölé jutni, ha ez diétával nem érhető el, akkor inzulinkezelés következik.
A beállítás néhány napos kórházi kezelést tehet szükségessé. Ha ezt ajánlják, tudom hogy nem lesz kellemes, de arra gondolj, hogy a Babád egészsége érdekében bármit megteszel majd... :wink:

Picur,
cuki basa voltál, gratula a háremhölgyedhez és az ajándék csokihoz :wink:
A Suttogó mindhárom kötetét olvastam, szerintem érdemes egyszer belenézni, de amit leírnak benne, sok dolog nem volt számomra betartható, bár érdekesen hangzott... :shock:
Elsőbabásként azért érdemes egy kis időt szentelni rá...
Kivi vagyok, milyen lett az új hálózsák, esetleg raknál róla képet?

Loramatte,
Megértem hogy aggódsz, mikor mentek ciszta-kontrollra?
A vonalzódat én se láttam, amikor beilleszted a BBC kódot a Profilod aláírás mezőjébe, ne felejtsd el elmenteni a változást a Profil lap alján 8)

Ancsa,
gratula a kevés hízáshoz, ügyes vagy :wink:

mmc,
hú, jó nehéz lehet most nektek, nem elég hogy jön a Kisfiad, még Anyósod is gondozásra szorul, szegény :(
Lehet hogy túl aggódósnak tartotok, de egy ilyen rosszullét után nem szívesen hagynám egyedül a gyerekemet anyóssal, csak ha valaki időnként rájuk tudna nézni (esetleg webkamera a lakásba???)...
A mellszívó grillezése viccesen hangzik, de gondolom élőben nem volt kedved akkor rajta nevetni...
Nem beszélve a 4 mellgyulladásról, ami ellen csak a tökéletes fejés véd :oops:

Kép

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
igen voltam diabetológián, onnan küldtek hasi uh-ra, szemészetre meg 3 pontos vérvételre (reggeli után, ebéd után meg vacsi után is vesznek vért ), de előtte héten is tudtam diétázni, mert sógornőm dietetikus, úgyhogy segített, hogyan kell számolnom a szénhidrátot a kajákban, egyébként itthon mértem egész múlt héten minden kaja után ( van vércukor mérőnk) és mindegyik eredmény jó volt 6.0 volt a legmagasabb érték az is egyszer a többi mind alatta, úgyhogy ezek alapján remélem a 3 pontos vérvételem is jó lesz.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Olvasok, de reagálni nem nagyon tudok. Nagyon kétségbe vagyok esve, Kristófnak tüdőgyulladása van. Sikerült ma másodszor is beleadagolni az antibiotikumot, de szombat este óta ha nem is lázas, hőemelkedése van. Ma már a hasa is megy, és fáj a pocija, a szívem szakad meg. Legalább iszik, most sikerült pár falat szikkadt zsömlét is lenyeletnem vele. Holnap is vissza kell menni a gyerekorvosunkhoz, látni akarja őt is, és Mátét is, mert már ő is köhög, és a múlt éjjel nagyon magas láza volt neki is. Félek, holnap már a kórházba megy Kristóf, és ez is rossz, hogy nem mehetek vele a beteg gyerekek közé, így apa megy vele. Remélem, ad neki szabit a főnöke. Plussz dühös is vagyok, mert biztos, hogy az oviban kapta el, mint megtudtuk sok gyerek volt a farsangon pénteken, aki egyébként betegség miatt nem járt. Rengeteg gyerek betegedett le hétfőre, nem Kristóf az egyetlen, bár azt nem tudom, hogy más is ennyire beteg-e. Az egyébként állandóan fecsegő, izgő-mozgó gyerekem csak fekszik, meg alszik.
ancsa06

Ancsa!
Nagyon sajnálom a kisfiad, reméljük ti nem kapjátok el tőle és ő is hamar rendbe jön! Kitartást az ápoláshoz és vigyázz magadra!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Ancsa, Prokid probiotikumot adj neki a hasmenésre!!!!! Nekünk a kórházban ezt javasolták. (Napi 2x fél)
Meg ha inhalátort be tudtok szerezni (kölcsönbe pl), az szuper, ott is napi 3x kellett. (fizsós víz vagy salvus kell bele).
Jobbulást nektek!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sikerült nekem is lebetegednem... Szerencsére "csak" meghűlés, nem influenza, viszont a bal oldali nyaki nyirokcsomóm is úgy megdagadt, hogy alig bírom fordítani a fejem.

Ancsa, jobbulást a fiaidnak, reméljük, hogy ti nem kaptátok el.

Csicsi, ha tudod tartani az otthoni diétát, az szuper, drukkolok, hogy a 3 vérvétel is ezt az eredményt hozza, mint nektek az otthoni mérések.

Magnoli, köszi a bókot! :)

Fejéshez: ha rendesen tud majd szopizni a baba, akkor is muszáj kézzel fejni? Nekem egyik fejési mód sem szimpi, bár tudom, ha kell, akkor nincs vita. De jobban örülnék, ha beállna a kereslet-kínálat nálunk.

Loramatte, UH-n voltál már? Eredmény?

picuralmos

Magnóli :cisztáról nem beszélt a doki igazából semmit se mondott hiába kérdeztem csak az mondta,hogy 10 mm felett foglalkoznak vele.
Majd 28 -án megyek dokihoz,előbb híábba is mennék mert ezt a baba növekedésével lehet figyelemmel kisérni,de ma találkoztam a védőnővel és nagyon nyugtatott ő is ,hogy nem lesz itt baj bízok benne nagyon..
Addig is figyelem elterelésbe vagyok és elkezdtem vásárolgatni a hiányzó dolgokat ,és elérkeztem ahoz a részhez,hogy mibe hozzuk haza a picurt a kórházból?Nem tudom eldönteni Májusban kell e még egy dzseki vagy elég egy kocsikabát is vagy ilyenek ?Én ilyenekből nagy problémát tudok csinálni:)

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Hoppá, lemaradt a hálózsák... Picur ilyenbe fog aludni (feltéve, ha szeretni fogja):

Kép

Loramatte, szerintem május vége felé már nem kell vastag ruha neki. Én is gondban vagyok, mert én március végére vagyok kiírva, akkor meg még bármilyen idő lehet. Összekészítettem neki egy vékonyabb és egy vastagabb szettet is, aztán majd a kijövetel napján eldől, hogy melyiket hozza be Apa. :)

picuralmos

Sziasztok,
Csicsi,
drukkolok hogy jó eredményeid legyenek, bár a terheléses 11-es cukor nem túl bíztató :(
Hajrá diéta és kivizsgálás! 8)

Ancsa,
nagyon sajnálom Kristófodat, borzasztó látni, amikor a gyerekek a betegség miatt elfeküdnek, mi ilyenkor mindig azt kívántuk, hogy bárcsak újra rosszalkodna, inkább azon idegeskednénk :oops:
Kristófot itasd sokat, legalább félóránként 2-3 kortyot (bármit amit kíván: cukros tea, kedvenc üdítő, stb.), mert ha kiszárad mehet infúzióra a kórházba :shock:
A fosi lehet az antibiotikum mellékhatása is, jó rá napi 1 Normaflore, az rendbehozza a bélflórát, mindenesetre ártani nem árt minden antibiotikum kezelés mellé...
Majd mesélj, mit mondott a gyerekorvos?
Drukkolok hogy ne kapjátok el...

Picur,
tényleg nagyon cuki a hálózsák, köszi a képet, biztos jókat fog aludni benne Álmos :lol:
A megfázáshoz jobbulást, a bazi nyirokcsomót nézesd meg a háziorvossal, hogy mi lehet a háttérben, esetleg mandulagyulladás (ha van még) szokott ilyet okozni, az pedig antibiotikumot igényelhet, főleg terhességben...

Fejés: nem, nem kell mindenképpen, de jó ha a szoptatás elején megtanulja az ember, és felkészül váratlan helyzetekre.
Például előfordulhat, hogy a Kisfiad átaludja a szoptatás idejét, neked meg megtelik a melled tejjel, na ilyenkor jobb megszabadulni a feleslegtől, hogy ne gyulladjon be. Vagy pl. kicsit kissebb étvágya van a Kicsidnek, és nem szívja ki rendesen az adagot, ha ilyenkor nem fejsz, akkor a legközelebbi szoptatásra kevesebb tej termelődik, és az akkorra már éhes Kicsi nem kap eleget...
Ja, és előrevetítem, hogy ne érjen majd csalódás (bár tudom hogy nem leszek ezzel túl népszerű), hogy a szoptatás bizony nem az a rózsaszín álomszerű, giccses valami, aminek az ember előtte gondolja, rengeteg gonddal, nehézséggel jár, az elején még bizony fáj is :(
Viszont megéri a szenvedés, mert a Babád a legtökéletesebb táplálékot fogja kapni TŐLED :D

Loramatte,
nyugodtan készülj vastagruhás hazamenős verzióra (Picur meg főleg) :oops:
A Picikre általában 1-2 réteggel vastagabb ruha kell az elején, főleg hazaszállításkor...
Ilyen ügyben én a kórházi védőnőt kérdeztem meg annak idején, hogy milyen ruhát hozassak be a Férjemmel a hazamenetelhez.
Meg fogtok lepődni:
akkor ugye 30 fokC volt (2010. július 1-én vittük haza), ehhez képest volt Olin: hosszú újjú body, rá hosszú újjú rugi, pamutsapka, duplatakaró, és higgyjétek el, NEM VOLT MELEGE :roll:
Szerintem nyugodtan kérdezzétek meg a védőnőtöket hogy mivel készüljetek, de amikor aktuálissá válik, szívesen segítenek majd az újszülött osztályon is...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, köszi az infókat, igen, olvasok bőszen a szoptatásról, és készülök, hogy nem lesz egyszerű, de miért ne menne? Ha fejni kell, akkor fejni kell, nem esek kétségbe (most még, aztán meglátjuk élesben mi lesz), csak azért próbálom a pozitív oldalát erősíteni, hátha bejön... :)

Picurnak van már egy olyan plüssös-vastag hófehér kétrészes hazahozós szettje, aminek van kapucnija is (azon persze két cuki "macifül"). Olyan lesz benne, mint egy jegesmedve bocs. :)

picuralmos

Picur,
tuti ügyes leszel szoptatáskor, valószínűleg minden menni fog, csak kitartás kell hozzá:lol:
Hazamenetelkor az újszülöttosztályon adnak receptet tápszerhez (ha elmarad, kérhető az első gyermekorvosi vizitkor is). Na, ezt mi még aznap kiváltottuk (jó drága volt :? ), és (szerencsére) itt járt le a szavatossága a szekrényben, kibontásra sem került, viszont nekem biztonságot adott, hogy ha bármi történne, van mihez nyúlni :roll:
Kevésbé aggódósoknak elég a legközelebbi ügyeletes gyógyszertárat megtudni, ahová apuka bármikor elrohanhat a recepttel :wink:

A tej beindításához legjobb inger a baba napi rengetegszer mellrehelyezése, próbálkozás a szoptatással :lol:
Nekem ezzel a módszerrel császár után (!) másnap estére megtörtént a tejbelövellés, mellre tettem Olit amikor csak tudtam, amikor még le voltam bénulva az érzéstelenítőtől, akkor a Férjem hozta oda a Csöppömet :lol:
Az első tej a colostrum, rengeteg immunanyagot tartalmaz, nagyon értékes a babának, majd pár napig sárgás "előtej" képződik, ami jó magas zsírtartalmú, szintén nagyon hasznos, ezután pedig jön a fehér tejecske.

Szoptatásról és egyéb fontos dolgokról jó összefoglaló található a védőnőktől ingyenesen kapható Anyatej Magazinban, ami a Heim Pál Gyermekkórház kiadványa, ajánlom mindenkinek (egyszer már megtettem itt)!

A macis hazahozós szettetek is cuki lehet :lol:

Kép
Kép
magnoli

Húúúú Magnoli, te egy kész lexikon vagy! :D Köszi, csak győzök jegyzetelni... :) Picurról majd készítünk macis képet.

picuralmos

Sziasztok!

Ma a gyerekorvosunk azt mondta, Kristóf légzése tisztult, és Máténak is írt antibiotikumot. Ma még nem volt lázuk, remélem, ez így is marad.
A kiszáradástól félek is, főleg Kristófnál, vele már voltunk kórházban ezért, utoljára októberben. Remélem, most nem kerül erre dor, igyekszem önteni belé a folyadékot. Olykor meg kell fenyegetnem a kórházzal, de azért iszik. Én még eddig jól vagyok, remélem, nem kapom el.

Mmc örülök, hogy jobban van anyósod. Teljesen érthető, hogy ezután nem mered majd rábízni a lányodat, nem lehet tudni, ez mikor ismétlődne meg.

Amidaalah köszi a tippet. Egyenlőre Normaflor van itthon, de megkérem a férjem, hozzon ezt is.

Loramatte május végén is kellhet még a kocsikabát, tavaly legalábbis igen hűvös napok voltak. Szerintem akkor fogjuk látni, hogy milyen lesz az idő, jobb mindenre készülni.

Picur vigyázz magadra, nehogy az utolsó hetekre összeszedj valamit. Most nagyon sok a beteg, itt tele vannak az orvosi várók. A hálózsák nagyon jó!

Holnap jönnek anyukámék, lesz egy kis segítségünk. Hétfőn megyek cukorterhelésre, remélem még nem késtem el vele, az orvos számítása szerint akkor leszek 25+4 napos. Anyuék még itt lesznek, így babakocsit is elmegyünk nézni apával.

Felébredt Máté, majd még jövök.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Picur,
köszi és ÁÁÁÁÁ dehogy :wink: csak az egészségügyhöz van egy pici közöm :wink: , és ezen kívül én is aggódós Mami vagyok, és keresem a megoldásokat :wink:
Várjuk majd a macis képeteket Álmosról :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Próbálok válaszolni, remélem mindenre sikerül, mert ma megyek fodrászhoz, végre. Már úgy le van nőve a hajam, de egyszerűen így meló mellett semmire sem jut időm :(

Suttogó, nekem megvolt, el is olvastam. Mondjuk azt, hogy van pár dolog, ami használható, de azért a nagy része nekem túl időzített, túl gépies, hogy mikor egyen a gyerek vagy pl. az álomban etetés, amikor alszik, de te cicit adsz neki, hogy ne keljen fel... szóval döntse el mindenki, hogy kell-e neki, de szerintem egy vaterán, tesz-veszen vegye meg, mert lehet hogy túl is ad rajta hamar :)
Én bíztam az ösztöneimben és sokszor az élet felülírja azt, ami le van írva, pl. ha azt mondják, hogy etess 3 óránként, de a babád 1 órán át van cicin, mert mondjuk aluszékony (nekünk ugye Lotti sárga volt sokáig, így sokat aludt), utána mire böfiztetsz, fent van, alszik stb. már lehet hogy rég túlvagyunk a 3 órán vagy épp előbb kéri újra a cicit, mert nem tudott jól enni, vagy épp nyár van és neki az előtej a szomjoltó... ne izguljatok első babások, könyv nélkül is megy majd és mi itt vagyunk! Nekem az első fórum nagyon nagy segítség volt, mert ott volt egy-két anyuka, akinek annyira jó tanácsai voltak, bármit kérdeztem, mindig segítettek! Ez itt is így lesz ;)

picuralmos, pihenő a mh-en? Ez nem az a hely :) De mondjuk úgy, hogy nem szakadok meg, már nem is tudok úgy pörögni, mert nagyon nagy a hasam és a járásom is lelassult, de azért csinálom a dolgom ugye, egyszer ki tudja, nem jövök-e vissza :)
Csomagkészítés, helyes, nekem nem volt teljesen meg a 35. héten és ugye akkor szültem :O
Hálózsák nagyon édes!
Légzéstechnika, hú, ügyes vagy :) Bár nekem a szülésnél lehet nem jutna eszembe :)

amidaalah, nekem a frontok úgy tettek be, hogy pl. tegnap 8-9 között a mh-en majdnem elaludtam :) De amúgy bírtam a havazást is, van keményedésem, de nem vészes még. A hasam nem fáj, de az oldalam alváskor nagyon :(

mmc, nem lehet egyszerű hogy most mi lesz anyóssal :( De azt is megértem, hogy a pici mellé nem vennéd még őt is magadhoz hosszabb időre. Kívánom, hogy jó megoldást találjatok!
Á, tűzriasztóóóóóó :D Igy utólag elég vicces, de ott biztos nagyon kellemetlen lehetett.

Loramatte, hízás ne is mondd! Már szégyenlem magam, de néha olyan csokievés jön rám, hogy tegnapelőtt Lottival megettünk ketten egy tábla Milkát :/

Veronika, nem, én már nem szánkóztam :) Apja húzta, én sétáltam utánuk, még játszóztunk is a hóban, Lotti nagyon élvezte, hogy havas volt minden,full átázott a ruhája persze. Nekem a szülőin mindig nagy széket adnak, ott különcködök :)

ancsa, jobbulást nektek! Te nem kaptad el, ugye? Nem is tudom mi mit tudnánk kezdeni egy hányós-hasmenőssel :O

picuralmos, most olvasom, hogy beteg lettél, jobbulást! Amúgy érdekes, én is kb. a 34. héten voltam náthás anno. Emlékszem, mennyit teáztam.

Nekünk nagyon pocsék volt az éjszakánk. Lotti 1-kor kelt sírva, hogy fáj a feje :O Aztán kb. fél óra után felült, öklendezett, hála sikerült a vécébe hánynia. Elég sokat hányt, utána már nem fájt a feje és aludt, persze én 2-4-ig csak feküdtem mellette és néztem lavorral a kezemben, hogy mi lesz... de nem tudom mitől lehetett, ma semmi baja a náthán kívül, de sajna az már kb. 2 hónapja van neki és olyan sárga a taknya, nem javul :(
Szóval most zombi vagyok és 10-re megyek a fodrászhoz, aztán még főzni kell, ááááááááá, na megyek is, jók legyetek!
nusildi

Ildi,
kíváncsi vagyok hogy folytatódik nektek, mert Pálmi szerda éjjel hányt, csütörtök délutántól lázas volt (39 C) és nagyon nehezen ment le, önmagában a Nurofen nem bírta lehúzni, adtam mellé Panadolt, mert hallottam, hogy ilyen esetben két különböző hatóanyagú lázcsillapítót javasolt megpróbálni, úgy lement... pénteken napközben nem volt semmi, de estére újra elindult felfelé, először hűtőfürdőztünk mert úgyis épp az esti fürdés ideje volt, az lehúzta, de fekvésre már 38 C-hoz közelített, így kapott Panadolt... ma még semmi, várom hogy estére lesz-e megint láz...

Kép

Kép
sz.veronika

Hazavivős ruha: szerintem meleggel érdemes készülni.

Nekem Pálmi a kórházban többször remegett, kérdeztem is a csecsemősöket mi ez, azt mondták akklimatizálódik :)

Ugye eddig a 36 fokban élt odabent, a kórházban 27 fokot tartottak a babák miatt, én majd megsültem :D, de nekik az hirtelen jóval hidegebb, mint amihez hozzá vannak szokva... és akkor mindegy hány fok van kint, tuti egy adaggal még hidegebb, szóval kell a meleg ruha a hazavitelhez :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ohhhh, köszi lányok, igyekszem javulni, tea, méz, kamilla, mérhetetlen mennyiségű zsepi, alma, narancs, stb. A nyakam már jobb, szerencsére a torkom sem fáj.

Remélem a gyerkőcök is hamar meggyógyulnak.

picuralmos

Hahó! Jó règ jelentkeztem. Nincs igazából semmi oka. Kicsit mennek a napok, ennyi. Jól vagyunk, minden alakul a legnagyobb rendben.

Loramatte: az unokahugom kislànyánál is talàltak anno az Uh valamit, sajnos nem tudom pontosan mit, valami agyi eltérést, amit utàna folyamatosan nèztek, és születèse utàn is kotrolláltak. Ott azt mondták, hogy ha pont akkor uh-nak, amikor a növekedési fázisok láthatók, akkor előfordulnak eltérése, deformàciók, és nàla valószínűleg ez volt, hogy elkapták azt a pillanatot, amikor az egyik agyfélteke nagyobbnak tűnt. Utána nem látták többet, és egy gyönyörű kiràlylánya van. Remémelm nálad is valami ilyesmi lehet.

Mellszívó: èn nekem volt, és az elején sokat használtam, mert sok tejem lett, és segített abba, hogy ne gyulladjon be a mellem, de kb 3hónapot volt napi használatba. Nekem elektromos volt, úgy éreztem ezzel energiát és időt spórolok meg. Nekem nem ment kézzel fejni. De én nem vagyok a szotassunk mindenáron, mindenek felett párti. Én annak vagyok a híve, ha Anyu nyugodt és kiegyensúlyozott, a baba is az lesz, és ez sokkal fontosabb, mint azon izgulni, hogy menni fog e szoptatás, higy fog e tudni szopni, hogy 2-3gyerek mellett hogyan fér bele ez a dolog. Én szerettem szoptatni napi 1-2szer, de sokszor teher volt. Nem szoptattam nyilvános helyen, ha elmentünk valahova, akkor figyelnem kellett mibe megyek, hogy nem kelljen pucérra vetkőzni(pl: ruha) ott higyan oldom meg. Bálintnak kevés volt 3hónaposan az a mennyiség, amit én előállítottam(210ml/3óránként kellett volna). Ehhez folyamatosan ennem kellette vokna, innom és nin-stop fejnem, ès cicin lógatnom. Nekem ez nem ment lelkileg, és mellileg. Ne felejtsük el, egy szoptatás 30perc általában, a többi konfort szopi, utána szétázhat a mell, kisebesedhet, és arról hosszasan tudnék mesélni. Így Bálint megkapta a lefejt tejet, majd vegyes tüzelèsű lett, és 4hónaposan falta a gyümölcsöt. És persze trendi ma évekig szoptatni, mert akkor az immunitás, meg bla,bla. Bálint esdig a 2év alatt, 2x volt 38,2 a láza két napig, nem tud i mitől, egyszer volt mandulagyulladása nyáron, antibiotikummal, és. Kst októberben elkapta a fosós-hányós, de egyszer hányt és utána csak a hasa ment. Az orrszívót 3x használtuk. Szóval én nem gondolom, hogy csak az anyatej a minden.
Ezt csak azèrt írtam le, higy ha valaki nem szeretne, nem tud, vagy nagyon fárasztó neki a szoptatás, akkor engedje el, és adjon tápszert, nem történik semmi, ettől még boldog, kiegyensúlyozott gyereke lesz
kat78

Csicsi: sikerült talàlnod valami jó dieatetikust, mert èn anno sokat gondolkodtam azon, hogy a legnehezebb ebbe a cukor dologban a kaja összeállítàsa. Annyira korlátozza az élettered. Iagz találtam olyan céget, aki kszámolva házhozszállít, ami nagy segítség lehet. Mind mit mondott a doki. Szurkolok, hogy csak egy kis odafgyeléssel kezelhető legyen a dolog.

Picuralmos: nekem Bálint a mai napig hálózsákbannalszik, nagyon szereti, és én sem aggódom, hogy fázik éjjel ha kitakarózik. Anno azért raktam rá esténkézt, hogy valahogy ezzel is elkülönítsem az esti alvást a napközbenitől. Nálunk nagyon bevált. Én olvastam a Suttogót. Voltak benne hasznos dolgok, de sok midnent elhatároz az ember, aztán az élet máshogy alakítja. Egy kedves ismerősöm mondta., hogy a nevelési elvek olyanok, mint a fing, az ember egy darabig tartja, tartja, aztán elengedi. Szóval én is kitaláltam mit nem, és át nem aludt éjszaka után rögtön máshogy gondoltam. Szóval olvasd nyugodtan, èn is megtettem, meg gyerek közben is odakerestem, amire kiváncsi voltam, aztán majd kialakul.
Amit èn vettem ès nem vittem be, és kellett volna, most tutti beviszem, az a mellbimbó krém, mert nekem lassan indult be, Buci meg szívta, és nagyon kisebesedett a mellem, amitől kutyául szenvedtem az elején, lassan gyógyult. Èn Medela PureLan-ot vettem, azt nem kellett szoptatás előtt lemosni

Savariaa: hogyan alakultok? Remèlem bírod nagy pocakkal, de legalább a fészekrakó ösztöneidet bőven kièlheted:)

Mmc: megdöbbentett, ami történt veletek. És a nagy szerencsétlenségben sok jó fordulat is volt:anyósod Pesten volt, Apud átment. Szerintem Liza nem fog sok mindenre emlékezni, szerencsés korban történt ez vele. Jogos az aggodalmad, hogy nem tudod otthagyni egyedül rá, de az is segítség lesz majd, szerintem, ha te ott vagy, és ő is. Könnyebben szoptatsz majd, vagy fürdtsz, ha tudod, higy ő ül Liza mellett, és te is ott leszel, ha gond támadna. Nem csodálom, hogy eg fedél alatt nem lenne könnyű, de èrdemes elgondolkodni hogy költözzen a közeletekbe, bár tudom nem könnyű ennyre idősen egy ilyenváltozás, de lehet, hogy Ő is megnyugszik, és talán vágyik majd a biztonságra, fiára, menyére, és az unokákra

Veronika: Pálmi hogy van? És itt nem csak a mostani betegségre gondolok, alakulnak a dolgok?

Ancsa:hogy vannak a srácok? M nekem anno ajánlottak egy Sodioral nevű port, amiben ásványi anyagok, vagy mi a fene van, és hasmenés esetén könnyebben visszapótolja a hiányzó dolgokat, könnyebbb a regenerálódás. Kérdezz rá a patikába, nem kell vény hozzá
kat78

Sziasztok!

Lányok tegnap bekötötték a netet, ma még vendégeink vannak, segítenek rendezni a házat, de holnap visszatérek. 8) (nem fenyegetés) :lol: :lol:

Szép vasárnapot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Tegnap kihasználtuk a kora tavaszt, elmentünk kirándulni egyet a közeli víztározóhoz, és képzeljétek, a kutyánk lelkesen fürdött a kb. 3 fokos vízben. Bolond labrador! :D Annyira élvezte, hozta vissza a fadarabot, amit dobáltunk neki, hempergett még a maradék a hóban, mi meg jót sétáltunk a napsütésben. Olyan jó volt! :)

Kat, a fing-nevelési elv párhuzamon hangosan röhögtünk Apával... :D Igazából nem bibliának szánom a Suttogót, csak már most sok olyan tanácsot, ötletet olvastam, ami valószínűleg hasznos lesz. A mellkrémet felírom a listámra! :)

Szoptatás: nem tervezem bevezetni az igény szerinti szoptatást, nem vagyok én bantu néger, hogy folyton rám legyen csatlakoztatva a gyerek. A melleim sem bírnák, ebben biztos vagyok (terhességem előtt PMS-es voltam, de annyira, hogy egy kátyútól elsírtam magam a mensi előtt). Persze a védőnő ezt sulykolja, meg, hogy a hordozókendővel ez milyen klasszul megoldható, közben lehet anyának takarítani, stb. (ahham, sikáld a kádat, miközben a gyerek rágja a melled...) Ha lesz tejem, akkor szupi (na nem évekig), ha nem, hát attól sem fogok depresszióba esni. Én nem akarok "bezzeganya" lenni, azoktól a víz kiver...

Sandie, Mmc, Csicsi, rég írtatok, jól vagytok?

picuralmos

Sziasztok,
szoptatás-témában teljesen egyetértek, nem kell mindenáron erőltetni, csak amennyire az ember bírja. Azon belül, viszont sok mindent lehet tenni, ha akarjuk.
Én nagyon szerettem volna, és sokat fáradoztam rajta, de Olival így sem sikerült (mindekttőnknél voltak áthidalhatatlan akadályok), nem adtam fel, és 12 hónapig fejtem Neki az anyatejet, mert úgy gondoltam, így teszem Neki a legjobbat. Végül olyan sebeim keletkeztek, ami nem tudott begyógyulni az állandó irritációtól amit a fejés okozott, ezért nagy nehezen elapasztottuk a tejcsit.
De végülis 12 hónapos kor után már amúgy sem érdemes erőlködni, mert már nincs szüksége a Babának az anyatejre, minden fontos dolgot át lehet Neki adni az életkorának megfelelő (baba) ételekkel.
Egy éves kor után már csak pszichés kérdés a szoptatás, bár én ezt sem ítélem el, ha az anya kettőjük érdekében teszi, és nem a "közönség" kedvéért, mert az utóbbi szerintem már a "bezzeg-anyaság" témaköre.
Azzal is egyetértek, ha valaki eleve elutasítja a szoptatást, nem akarja, akkor ne tegye, vannak már kitűnő tápszerek.
A szomorúbb inkább az, ha valaki szeretne szoptatni, de nem megy neki, és ettől csalódott lesz. Ilyenkor fel a fejjel, próbáljunk segítséget kérni pl. a védőnőtől, vagy az interneten megtalálható La Leche Liga szoptatási tanácsadóitól, és ha így sem megy, akkor sincs vége a világnak, jöjjenek a tápszerek.
Összefoglalva, mindenki csinálja azt, ami NEKIK a legjobb, szem előtt tartva, hogy az anyatej a legtökéletesebb táplálék a babának (ezen kívül olcsó és kényelmes), ha sikerül a szoptatást megtanulni.

Kép
Kép
magnoli

Még egy fontos dolog jutott eszembe annak akit érint, a kórházi csomagba ne felejtsétek el bekészíteni a 300 napnál nem régebbi Házassági Anyakönyvi Kivonatot, vagy annak hiteles másolatát, mert ez kell majd a Baba anyakönyvezéséhez.
A héten érdeklődtem utána, és azt az információt kaptam, hogy az illetékes Polgármesteri Hivatal Anykönyvi Osztálya (levélben küldött) írásbeli kérelemre a hiteles másolatot visszaküldi postán, így nem kell várakozni nagy pocakkal, sorbanállni, stb. Hurrá!!! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Ma megvolt az első NST-nk! Édes gyermekem reggel egy félórás rokit lenyomott bent az apja kezei alatt, rögtön ébredés után. Mire a vizsgálatra értünk, bealudt, úgyhogy ültem és vártam, és bambán néztem, és némileg rimánkodtam magamban a gyermekemnek, hogy szíveskedjen mocorogni, mert különben itt ragadunk. Sikerült hatnom rá, jelét adta, hogy köszi, minden rendben, csak hagyjam már aludni... :D Persze most is mocorog, hogy már itthon vagyunk, és nem zaklatják a gépek hangjai. Amúgy minden rendben, egy hét múlva megyünk újra. Úristen, már a 35. hétbe léptünk. Feltűnően jól vagyunk, nekem nem fáj semmim, a pocakbőröm is bírja még (hállelúúúja! :) ) éjszakák nyugodtak, és gőzerővel készülünk a finisre. Annyira hihetetlen... :)

picuralmos

Sziasztok,
Picur,
gratula a szuper NST-hez, cuki volt Álmos, hogy nem hagyta magát zaklatni 8)
Legközelebb a vizsgálat előtt kb. fél órával hátha egy kis csokival meggyőzhető lesz :wink:
Jól bírod, hogy minden rendben Nálad, csak így tovább még 5 hétig :lol:

Képzeljétek, kozmetikusnál voltam ma délelőtt, és rosszul lettem a hátonfekvéstől, levert a víz, majdnem elájultam :( mindezt fekve?!... Gondolom Lénó elnyomhatott valami fontos eret a pocakomban, és az amúgy is igen alacsony vérnyomásom még lejjebb esett...
Úgyhogy csak a lábam szőrtelenítéséig jutottam el, amit ülve is meg tudtunk csinálni :?
Vége a masszírozós kényeztetésnek egy időre, brühühü :cry:
Eddig azt hittem, hogy csak a derékfájásom miatt nem tudok éjjel már háton aludni, de gondolom ebben ez a "babanyomás" is közrejátszhatott :oops: szülésig így maradok az oldaltfekvéses forgolódásnál :shock:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, én is ájulok háton fekve, egyszer nekem is a kozmetikusnál történt, egyszer meg a 30 hetes UH-n. Állítólag a gerinc melletti vénát és artériát nyomja el a baba. Ez gyakoribb alacsony vérnyomásosoknál.

picuralmos

Picur,
áhá, Te is így jártál :( akkor nem vagyok ezzel egyedül 8)
És hogy csinálták végül meg Neked az ultrahangot, ülve?
Mert nekem is pont ez jutott eszembe, hogy 2 hét múlva esedékes a kövi uh, és azt fekve szokták csinálni, majd szólok, hogy felülök inkább, illetve ott lesz gyors orvosi segítség is, ha szükséges...
Tényleg, és hogy fognak császározni, mert ott azért mégse ülhetek??? :shock:
Szerdán megyek a dokimhoz, na ezt azért most megkérdezem majd Tőle 8)

Kép
Kép
magnoli

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: