A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Gyilkos elmék. Nem tudom, hogy miért, de szeretem ezeket.
Eredeti nyelven nézni valamit: ez még álom nálam. Sajnos nem is voltam angolból annyira magas szinten, meg rengeteget felejtettem.
De most a Kedves regisztrált engem is, lehet, hogy tanulni fogok. Van ez a pályázat: tudásod a jövőd, ami lehetőséget ad arra, hogy 10 %-nyi önrésszel tanulhassunk. Egyelőre várni kell a beindulására.

Ez a következő projekt. Tegnap a barátnőm azt mondta, hogy még mindig központi helyen van a tanulás, utazás.

Megpróbáltam talárt keresni a neten. Reménytelennek tűnik. Egyelőre még nem tudom, hogy honnan lesz. :roll: Az újnak eléggé borsos az ára, kölcsönözni már nem lehet. Talár nélkül meg nem vehetem majd át a diplomámat.
dmaggie

Maggie drágám, hajrá!!! :-)
Mi is többnyire felirattal nézzük azért a filmeket-sorozatokat. Változó, melyiket lehet jól érteni. Az angol feliratozás is nagyon jól tud jönni. De épp ma beszéltük, hogy a felirat azért is kell, mert Ádi miatt csak halkan nézzük, amit épp, és én pl. egy nyelvet alapvetően csak egy bizonyos hangerő felett értek. A magyart halkabban is persze. :lol:
Talár -- sajnálom! És ha más városból kölcsönöznél? Hátha benzinköltséggel stb. még úgy is megérné.

Vasalok.

Kép
Kép
irina

Irinám, a csoporttársak is próbálkoznak, megpróbálnak megkérdezni már végzett ismerősöket. De, ha minden kötél szakad, akkor veszek egyet és kész. Nem akarom kihagyni ezt az élményt.

Sokat gondolkodtam azon is, hogy mit kellene még tanulnom, a nyelv dobogós.
De jövő tavaszra tervezek egy GMP-s tanfolyamot is. :lol:
Erre a tavaszra már nem vállalom be, egyrészt elég lesz a tandíjat kifizetni, másrészt meg a hétévenkénti kötelező pontszerzés megmarad.
Most jól állok, de a következő hétéves terven már gondolkodni kell.

Vasalni jöhetnél hozzánk is. :lol:
dmaggie

Hahó.

Képzeljétek, a ma délelőttünk azzal ment el, hogy Rugó szobájában válogattunk. Két bazi nagy zacskó szemetet dobtunk ki - pl. három éves szaloncukrokat őrizgetett, meg rengeteg kifogyott filcet stb. iszonyú sok törött játékot.... Most egész szellős lett a szoba.

Túl az ebéden, túl a kávén.

Talár, ez gáz, ha nem adnak.
Nekem még sosem kellett róla gondoskodnom, adták automatikusan, pedig már két diplomaosztón meg egy avatáson voltam :x

Rugó leült mesét nézni, dolgozgatnom kéne, amíg lehet...

Kép
vindolanda

talárról még annyit, hogy csakis jugyus lehet.
dmaggie

Vindokám, de jó, hogy jelentkeztél. Éppen most beszélgetek a keresztfiam nővérével, ő az, aki szociológiát tanul. Szakdolgozik éppen. Ha bajlódik, kérhet esetleg majd segítséget?
dmaggie

Persze, ha tudok, segítek.
A neten fenn van az emailcímem, el tud érni.

Mi az az a jugyus?????

Kép
vindolanda

Ja, szóval Juhász Gyula :lol:

Kép
vindolanda

Hali,

Megvagyunk, még mindig betegen, Emma már nem köhög viszont iszonyat taknyos lett, :-( Dalma is nyűgös,lehet ő is elkapta.
gyomrom már picit jobb, ma már ettem is. :-) edzettem is picit...

a kölykök kiakasztanak elalszik az egyik mire a másik elalszik felkel a másik...:-((( biztos bujkál Dalmában vmi ezért nem tud aludni, folyton pukizik mikor ébred. :-(

talár? nem tudok..:-( sajnos.

visszaolvasni ennyit tudtam :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Hú, jól bekajáltam.

Vindokám, megfejtetted. :lol: Köszi, mondtam neki. :lol: Egyébként azt mondta, ismerős a neved. :wink: :lol:

Kaqk, nagyon komolyan veszed ezt az edzést. Jobbulást a gyerekeknek!
dmaggie

Maggie, most már van MA-d, nem gondolkodtál egy PhD-n? Vagy újabb MA-t szeretnél? Mindkettő esetben ajánlom az alkalmazott nyelvészetet, sok egyetemen oktatják.
Fura, hogy a jgytf nem biztosít elég talárt... azt mégsem várhatják, hogy a legtöbben vegyenek egyet...

Kaqk, jobbulást Nektek!!!

Vindo, selejtezni jó :-)

Ádi ma elég zizi, remélem, csak front. Az én fejem is fájdogál.
Estére/éjjelre nekem munka: további otkázás. :x nem kifejezés, h unom.

Kép
Kép
irina

Talár: Sz. azt mondta, hogy olyan magas a tisztítási költség, hogy nem éri meg. Most találtam egy eladót, csak nem nagyon hiszek benne, hogy még megvan.

Irinám, az igazat megvallva érdekelne a dolog, de az alk. nyelvészethez is két felsőfokú nyelvvizsga kellene. Nekem megy egyelőre egyetlen alapfokúm sincs. :oops:

Fejfájás nálam is van.
Sajnálom a tiedet.
Én ma tutira nem dolgozok. Majd holnap éjszaka.
dmaggie

ok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:25-kor.

Kép
Kép
irina

Maggie, talárhoz szorítok!!!
Tényleg 2 felsőfokú? Db-ben vagy Szegeden? Pesten tuti nem (de utánanézek)!

Kép
Kép
irina

Irinám, ne hallgass ezekre a megjegyzésekre. :twisted: Enyhén szólva sem volt szép.

Szegeden biztosan ez a kimeneti követelmény, pedig érdekelne a dolog. A bemenethez is kell a nyelvvizsga, hogy milyen szintű, azt már nem tudom biztosan.
De most mindenképpen jegelni kell, a Kedves nem támogatna egyelőre. :lol:
dmaggie

Irina: oh a kedves rokonok! :evil:

Maggie: hajrá talár!!!! +++++++++++++ szorítok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, hát itt még a nyelvészeti doktorihoz sem kellett két felsőfokú, elég két közép. Fordítószakokhoz kell a kimenetnél. Az ELTE alk.nyelv. szakját megnéztem, ott a kimenetnél kell egy felső- és egy középfokú. De ott nincs levelező. Ahol van: Pécs, Szeged, Nyíregy. Ahogy látom, a kimeneti követelmény mindenhol ez.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:25-kor.

Kép
Kép
irina

Irina, hú, de kedvesek :roll: :?

Maggie, a felette járó évfolyamokat még tanítottam, onnan ismeri a nevemet :wink:

Kaqk, jobbulást Nektek :!: Hülye betegségek.

Kép
vindolanda

Irina, oh :-(

Na most beszeltem anyummal, ma mar 3x hanyt o is.... Na sikeresen o is elkapta, akkor en baromi eros vagyok mert nekem "csak" iszonyatosan fajt a hasam es ennyi, mondjuk fogytam is....lassan annyi leszek mint 18-20'evesen :-))))

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, anyukádnak is jobbulást.
Gyógyuljatok meg hamar :!:

Maggie, vagyis akkor tanítottam a felette lévőket, ha masteres.

R. elaludt, korrektúrázok egy szakdolgozat-kezdeményt. Napközben három kisebb részmunkát meg tudtam csinálni, így ma nem lesz éjszakázás.

Találtam a spájzban egy szederbefőttet 8)

Kép
vindolanda

Jó reggelt :D

Képek.
Felkészült a hóemberépítésre.
Kép

A fűtetlen szobánkban kitelelt jácint, ami aztán kinyílott.
Kép

Kapott egy SIM kártya nélküli okostelefont. Azzal nyomul épp. Mivel az akkumulátora lefogyott, a foteljét a megfelelő helyre kellett tenni. Még pizsamában, kakaó-bajusszal.
Kép

Kép
vindolanda

Jó reggelt!

Vindo, Rugi nagyon cuki, főleg a kakaóbajusszal :-)
Itt már elolvadt a hó.

Ádival Star Trek DS9-t nézünk, totál nosztalgia. Ezt néztük végig együtt S-val is magyarul kapcsolatunk hajnalán egy Orion-tévén :lol: (persze én már sokadjára láttam akkor).
Hát, a gyerek is nagy scifi-rajongó lett. :wink:
Milyen volt a szederbefőtt?[/b]

Kép
Kép
irina

Kaqk, hogy vagytok? Anyukádnak a legjobbakat!!!

Kép
Kép
irina

Hó már itt is csak nyomokban van. A kép már vagy egy hetes lehet.

Finom befőtt volt. Végül is a felét eltettem Rugónak, pedig nagyon elkezdtem betermelni. Anyósom csinálta 8)

Ó, azok az régi Orion tévék :)

Rugó leült mesét nézni, gyorsan statisztikáznom kéne. Holnapi határidővel le kell adnom egy absztraktot meg eredményeket, de még el sem kezdtem :roll:

Kép
vindolanda

Egy csomó ruhát behajtogattam délelőtt. Még akvárium-takarítás van mára. Holnap hajnalozok :?

Kép
vindolanda

S-ék bújócskáznak, S. áll egy párna mögött, ez lenne az álca. :lol:
Én nézem az OUP honlapját (http://ukcatalogue.oup.com/category/academic/sale.do?intcmp=wsjan11-100011), nagy sale van. Vindo, hátha érdekel.
Ki kéne találnom, mit tartsak a februári doktori órákon genderből.
Remélem, keddig értékeli a tanár a műhelymunkámat, mert csak akkor tudnék vele jegyet beíratni. :roll: Pénzbünti van, ha nincs jegy beírva indexleadáskor.

Kép
Kép
irina

Jó absztraktírást! :wink:

Kép
Kép
irina

Köszi a linket :D
Bár lehet, inkább az olcsóbb használat mellett döntök. Megnézem, milyen újdonságok vannak a témámban :lol:

A statok készen vannak, most tényleg megírom az absztraktot.

G. meg R. az udvaron vannak egy órája, azért haladok ilyen sebesen.

Lehet, így nem kell majd éjszakáznom 8)

Kép
vindolanda

Megeszem az utolsó szem szaloncukrokat. Még három itt árválkodik, szemezek velük egy ideje.

Kép
vindolanda

Vindo, jó szaloncukrozást! Ügyes vagy a munkával!
Hát szakkönyvet külföldről én is csak legvégső esetben rendelek, de már volt rá példa. Ezeknek most tényleg nagyon kedvező az áruk és az OUP könyvei amúgy is gyönyörűek :-)
Az ingyenes ebookos helyeket kiirtották pár hónapja a netről, ami elég gáz helyzetet eredményez, ha az ember a szakirodalommal lépést próbálna tartani...

Kép
Kép
irina

Hát, igen, leggyakrabban a könyvtár online adatbázisait szoktam használni erre a célra, de ott folyóiratcikkek vannak. De az is valami, és ingyen van.
De tavasszal kell majd könyvtárköziznem.

Na, a fiúk bejöttek, épp elküldtem az absztraktot. Holnaptól kezdhetem megírni a tanulmányt is hozzá.

Kép
vindolanda

Vindo, küldtem Neked mélt.
Vannak sajna beszerezhetetlen munkák. Az én fő kut. területemhez egy kézikönyv sehol nem hozzáférhető, magyar könyvtárakban sincs meg sehol (mire beérne, egy része aktualitását vesztené). Úgyhogy azt megvettem nyáron, szörnyű ára volt (pedig még kedvezményt is kaptam rá a skót konfin való részvétel miatt). Cserébe tényleg gyönyörűséges és hát kell.

Kép
Kép
irina

A mai napban is volt némi csavar.
Felkelek negyed hatkor, begyújtok, reggelizek, majd leülök megnézni, hogy melyik teremben is leszek ma. Erre kiderül, hogy nem is ma kell mennem, hanem kedden, csak rosszul írtam be a naptáramba :roll:
Visszamásztam az ágyba hat előtt, és ügyesen vissza is aludtam.
Aztán keltünk hét után, ahogy kell.

Itt leesett a hó az éjjel. Így a napot hólapátolással indították a férfiak. El is késtek az óvodából :roll:

Rugóért én megyek délután, és nem lesz kocsim.

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, ez szerintem minden tanárral megesik évente. Még a naptárt akkurátusan vezetőkkel is. :-)
Itt is esik a hó.
Sok a meló mára. Mondjuk a kedvemet már elvette, hogy megláttam a műhelymunkajegyemet (jó). Persze indoklás nélkül ez így még kevés, de hát bosszant, hogy heteket dolgoztam vele, 23 oldalt írtam, baromi bonyolult lett, a többség ötöst kap, én meg négyest. Mondjuk lehet, hogy épp a túlbonyolítás lett a vesztem. Sebaj, ebből is tanulok.
Jó fej a háziorvosom, mondta, h a férjem is beviheti a papírt, hogy táppénzre vegyen, csakhát S. is tiszta paranoid, még az emberektől is messze áll a járműveken, erre bemenni influenzaidőszakban a rendelőbe. :roll:

Kép
Kép
irina

hali

Irina: sajnálom....háziorvos :-) S. :-)

Vindo: még jó hogy időben rájöttél és tudtál még aludni picit. :-)

hó....hideg...unom már! Tavaszt ide!!!!!!

anyum jobban, kicsit, ...

Emma jobban, még néha köhög..de javul
Dalma köhög, hurutosan :-.( folyik az orra. :-( ..de megvagyunk!

írok :arrow:

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Gyorsan jelentkezek, aztán dolgozni kezdek. Ma félévi értekezletünk volt, így későn értem haza.

Jól megtréfált ez a hó minket is. Reggel olvastam a neten, gondoltam nem úgy lesz. Amikor felhúztuk a redőnyt, akkor láttuk, hogy igen. De legalább a hóemberes, téli projektünket megkoronáztuk és építettünk egy hóembert ma a suliban. :lol:

Vindokám, soha rosszabbat. Jól megoldottad. :lol:

Irina, nagyon sajnálom. :cry:

Kaqk, örülök, hogy jobban vagytok. Dalmácska meg gyógyuljon!!!!!
dmaggie

Hahó, gyors bejelentkezés reggel.

A tegnapi nap gyorsan elment. Az elején dolgozgattam, aztán meg Rugóval voltunk ketten, és olyankor néha le sem teszem a hátsómat. G. csak este érkezett, már ágyban voltunk.

Maggie, éljenek a hóemberek :D

Kaqk, még csak január van :wink:
Emlékszem, vagy három éve R. meg G. nőnapon két méteres hóembert épített :lol:

S. tényleg elég parás lehet :roll: :lol: Négyes :?

Tegnap R. este megkérdezte, ki süket. Meséltem neki erről-arról. Süketekről, némákról. Aztán megkérdezte, hogy ők, idézem, speciális iskolába járnak? Mondtam neki, hogy igen. Erre szegény elkezdett sírni, hogy neki is oda kell majd járnia, mert nem tud jól beszélni :roll: Úgy kellett megnyugtatni.

Kép
vindolanda

Vindokám, ez nagyon durva. Akármilyen okos fiú is Rugó, azért ezt nem magától okoskodta ki. :twisted: Gratulálnék azoknak, akik előtte ilyeneket mondanak. :twisted: No, meg az is látszik, hogy nincsenek tisztában azzal, hogy mi is ez az egész megkésett b.fejlődés. Hú, most mérges lettem.

Jó munkát Neked mára! :lol:

Tegnap megkaptam az órarendemet. Elég sokszor kell majd mennem. Remélem, hogy még két tárgyat el tudok fogadtatni és akkor csak nyolc tárgyam lesz. :lol:
dmaggie

Na, vége a mai óráknnak.
Egy egészen jól sikerült lakásszociológiával fejeztem be a napot, egészen feldobódtam tőle.

Hát, majd este megvigasztalom, ha még szomorú lesz :D

Éljen a nyolc tárgy.
Lassan megy a buszom, elkapom :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Jó régen írtam már, de azért bele-beleolvastam a történésekbe.

Maggie!
Óriási gratula a diplomádhoz! Remélem, sikerül talárt találni!

Fleur!
Nektek pedig gratula a 3. babócához. Hamarosan meg is születik. De jó! :)

Kaqk!
Jobbulást nektek! Most anyuék is ettől a hányós vírustól szenvednek! Nem is tudott emiatt eljönni hozzánk anyukám.

Mi jól vagyunk. Hétvégén megtartottuk Beni elmaradt szülinapi zsúrját (Decemberben semelyik barátunk nem ér rá már erre.) Játszóházas buli volt, a baráti társaság négy kis gyerkőcét ünnepeltük (dec. és jan.-i születésűek). Így a költségek is megoszlottak. Gyerekek és felnőttek is nagyon élvezték a bulit.

Irina!
Durva, a családtagjaid beszólása a súlyodra, de ne törődj velük. Csinos kismama vagy! Ügyes vagy a vizsgákkal, munkával. Csak ámulok-bámulok, milyen jól bírod.

Most megyek, Domi végre elaludt, engem pedig vár a konyha. Azért még odaátra is bekukkantok.

Kép
Kép
Kép
katicico

Halihó!

IIIIIgen, van talárom. :lol: :lol:
dmaggie

Kata, a játszóházas buli királyság. Én nagy rajongója lettem. :wink: :lol:
dmaggie

Maggie, hogy szerezted??

Kata, akkor ez egy praktikus buli volt :P

Na, nekünk Rugó feladta a leckét, azt mondta, a partyján egy pignata-t szeretne :shock: :shock: :shock: :shock:

Hazafelé egy nagyon profi buszsofőröm volt. Kiszámoltam neki a jegy árát apróban, odaadtam (egy fél marék volt), és mondtam, hogy nézze már meg, hogy tényleg annyi-e. Erre átvette, és közölte, hogy a súlyából megállapította, hogy rendben van:O

Rugóval gyalogoltunk, totál ki van nyúlva. Szerintem reggel hat óta fenn van. Kinn voltak hógolyózni is. Most a kádban relaxál.
Ha kimászik, nekem is fürdeni kell. Holnap megint hajnalozunk.

Nekem Miléna jutott eszembe a múltkor, már tuti megszült :idea:

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, szó szerint ugyanazt akartam írni, amit Maggie is: Ruginak valaki mondhatott valamit, méghozzá nem túl kedveset, és onnan ered ez az egész :-(
Lakásszoc: ez izgalmasnak tűnik :-)

Maggie, szuper, örülök, hogy lett talárod! Hogy tettél rá szert?
8 tárgy? jól hangzik!

Katicico, nagyon kedves vagy, köszönöm! 2 nap múlván már nem bánt a dolog, még azt is tudom, hogy nem volt mögötte rossz szándék, de ettől még lehetne néha gondolkodni megszólalás előtt, ugye. :roll:
Ügyesek vagytok a játszóházas bulival, elhiszem, h élvezték a srácok :-)

Kaqk, akkor Te már legalább jól vagy, ugye? Lányoknak + Anyukádnak a legjobbakat!

Ma doktori védésen voltam, miután Ádit elvittem oviba. Jól éreztem ott magam, talán kicsit sokat állhattam, mert utána már nehezemre esett a járás, hazafelé elintéztem vmit, aztán mehettem ki Világvégére jegyet beíratni. Utána még felmarkoltam pár megrendelt könyvet (olcsóbb a neten rendelni és aztán személyesen elmenni érte), végül még vkivel a Nyugatinál találkoztam. Mondjuk ezekután már értettem, miért megyek lassan. :-) De jó lesz kicsit lassabb ütemben létezni, bár most jönnének az elmaradt baráti találkozók. De ezek már kellemes dolgok.

Kép
Kép
irina

Vindo, kitartás Nektek!
Holnap én is 8-tól nyomom a vizsgáztatást :cry: de aztán 1-2 évig tuti nem kell ezt csinálni 8)

Kép
Kép
irina

Ja, nézzétek meg a Seven psychopaths-ot, érdemes. Még jó, hogy nem a filmvilág kritikájára alapoztam és megnéztük S-sel.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Lányok!

Kedvesek vagytok, hogy velem örültök. :lol: Tulajdonképpen a hétvégén válaszoltam egy októberi hirdetésre, szerencsém volt. Ráadásul Szeged melletti településen volt, ahol pont lakik egy csoporttársam, ő intézte el az átvételt, stb. Sőőőőt, rákérdezett (én sugalltam neki) és még ő is tudott venni egy talárt. :lol: Azt mondja Mónika, hogy jó állapotban van, én majd csak a diplomaosztón találkozok vele. :wink: :lol:

Irinám, ennyi mindent elintézni.
:roll: Nem is csoda, ha elfáradtál.

Vindokám, ügyi vagy. :lol:

Tárgyak: remélem elfogadják azt a kettőt, bár a tíz sem sok szerintem. :lol: 19 körülire vagyok szocializálva. :lol:
dmaggie

Ma délben, itthon haladtam a dolgozatommal. Este folytatom.
Úgy tervezem, hogy a jövő héten megkezdem a felmérést is. A héten lebeszélem az osztályfőnökökkel, aztán jöhet a mehet.

Órarendemben naná, hogy van óra a diplomaosztóm idejére. De majd írok egy levelet a tanárnőnek, meg fogja érteni. :lol:

Mennem kell fürdetni. :lol:
dmaggie

Irina, de kis friss valaki 8)

Éljen a talár 8)
Na látod, minden szépen megoldódott.

Rugó köhög valamelyest. Még holnap ki kell bírnia, aztán tudok vele lenni, ha szükséges.

R. kérdezi minden előzmény nélkül: Mi az a baktérium? :lol:

Kép
vindolanda

Rugi.,. Egyem a s zívét! Mennyi buta ember van hogy keoesek ilyenek mondani neki! :-((( aaaaa

Buszsofor rendes! :-))

Katicico. :-) jatszohazas buli :-)))

Emma is jelezte higy azbive is ott kesz, amut a csaladnak tartunk, na azt azert megneznem.. :-))

Koszi jol vagyunk, nekem a hasam nem 101-es ..ha eszem, de kibirhato, ugyan ez van mindonkkel.

Lanyok is jobban! Sztem a friss levego jot tesz neki, bar ma csak pancsi volt! :-)

Talar juhejjjj! Remelem osszejon a 2 targy elfogadtatasa is! :-)

Irina, hogy te mennyit mesz, meg az olvasasba is elfaradok! :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: