A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Magnoli,
nagyon szuper, hogy minden rendben a cukroddal! :)
Jobbulást... :(
Én is most a szoptatós melltartót halásztam elő, és abban is alszom :)

Savariaa,
majd várjuk az élményeidet a szülésfelkészítőről! :)

Kat,
hú, ahogy így elmondtad, hogy felemelni nem bírtad a gyereket és az utcán fetrengett hisztizve... hát nem lehetett könnyű, átérzem...

Asszem vagy öreg vagyok, vagy rossz az izlésem, mert én két téli terhes kord gatyát vettem a C&A-ben és tök jók nekem... :lol:

Picur,
hűha, közeleg a finish... :D Bár már én is ott tartanék! (na nem ott, hogy most legyen vége, hanem hogy már április vége legyen :) )

Kép

Kép
sz.veronika

Kat én vettem H&M-ben ruhákat, de nem annyira jó a minőségük, az egyik kardigán kinyúlt, pedig csak kétszer mostam ki, így én is inkább a B.Boom-ban vásárolok, mert szép dolgaik vannak, és sok az akció is. C&A-ban nem találtam semmit, mondjuk csak egyszer kerestem, de ahol én voltam, ott az 50 évvel ezelőtti kismamaruhák voltak.

Picur örülök, hogy minden rendben, vasat én is szedek, eddig rágótablettát, most folyadékot ajánlott az új dokim, olyan az íze, mintha vasszöget áztattam volna előtte benne. Mindig iszom rá egy kis kísérőt! :lol:

Veronika szerintem boltja válogatja a választékot, lehet hogy ahol te jártál C&A-ba , ott jó dolgok voltak, ahol én voltam, ott sajna semmit sem találtam.

Sziasztok! Nemrég értünk haza, csak gyorsan megvacsiztunk. Szuper volt a felkészítés, a szoptatás volt a téma, nagyon tetszett nekünk. Egy szülésznő tartotta, mindent nagyon precízen elmondott,elmagyarázott. Elmondta a kórházban eltöltött három nap alatt hogy kell szoptatni, mit kell tenni, ha nem megy stb. Szóval érdemes volt elmenni. Több mint százan voltunk, nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan leszünk. A legtöbb kismama már "nagyobb" volt, mint én, bár volt olyan is, akinek nem is volt pocakja. Előttünk ült egy pár, hát a pasi végig netezett a telefonján... hát akkor meg minek jött el? Amúgy elnéztük a térképet, és a teljes kórház komplexumon át kellett mászni (hegyen van) úgyhogy a végére alig kaptam levegőt, persze pisilnem kell, de egy női wc volt, így 10 percet kellett várnom... a végén cseles voltam, amikor már köszönt el a nő, akkor kislisszoltam, így nem kellett várnom. Férjemnek is tetszett! Szóval szuper! Mircivel minden a legnagyobb rendben, nem találtak nála semmit, a doki szerint egy aszmatikus roham lehetett, amit a stressz is okozhatott, semmi szervi elváltozás nincs, a vérképe is tökéletes. Kivették a kanült, kapott szorítókötést, de már le is vehettük. Jajj annyira örülök. Annyit mondtak, hogy kapjon Béres cseppet és ha még egyszer ilyen van, azonnal vigyük be újra, és akkor további vizsgálatok lesznek, de erre kevés a valószínűség.

Úgyhogy jól zárult a mai nap, bár most beszorult a levegő a mellkasomba, ilyen szerintem még soha nem éreztem, na és nemsokára itt az éjszaka, aminek a gondolata is elriaszt... na de ennél nagyobb bajom sose legyen.
:)

Kép
savariaa
Érd

Hellómindenki! :)

Savariaa, örülök, hogy van értelme a szülésfelkészítőnek. A mi védőnőnk szoptatási tanácsadó, mikor bejelentkeztünk hozzá (8 hetes voltam kb.) az volt az első kérdése, hogy mit gondolok a szoptatásról... Ez közvetlenül a nagy könyves bemutatója után következett. Mondtam, hogy remek, de bennem még szinte nem is tudatosodott, hogy terhes vagyok! :D

Magnoli, jobbulást nektek is! :)

Veronika, nekem is van egy kord bársony terhes nadrágom, és imádom! Éljen a retró! :D

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

A Babakasszán a 4d Genesises ultrahang 7500 FT :)

Kép

Kép
amidaalah

Halihó!

Végére értem a visszaolvasásnak, jegyzeteltem is, mert szerencsére annyira él a topik.......na, pont most ébredt fel Zéti manóka. :) Érkezik motoron, rákötve a kormányra a két felhúzható zenélője, cumpi a szájban.....easy rider :)

Akkor majd este írok! :) Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Hétfőn voltam Lizával dokinál. Megvizsgálta, meghallgatta mindenhol. Semmi extrát nem talált, azt mondta hogy egy picit piros a torka , nagyon fogzik. Valószínű, hogy a fogzás legyengíti az immunrendszerét és így könnyebben megbetegszik. MOndtam, hogy egy hete majdnem hogy az utcán sem volt, mitől lett újra beteg? Szerinte mi hoztuk haza a vírust valahonnan. Nem tudom...
Kértem vizelet és vérvizsgálatot, nehogy valami rejtett gyulladás legyen a szervezetében.
Vért csak jövő héten vesznek tőle, mert akkor van értelme, ha már nem beteg. Vizeletet ma leadtuk a laborban. Vettünk a patikában vizeletgyűjtő zacskót, kicsit féltem, hogy sikerül-e levenni a szükséges mennyiséget, mert itt a neten azt olvastam, hogy nagyon nehéz megoldani, de jelentem minden rendben ment.
A vérvételtől meg már most félek,egyrészt a szúrástól, másrészt Liza minden reggel nagyon éhesen kel és addig nem nyugszik, amíg nem ehet, ide viszont éhgyomorra kell menni.

Kép
Kép
mmc

mmc,
vervetel reggelen itasd vizzel!
Azt lehet, raadasul konyebben leveszik tole a vert, es meg az ehsegen is segit egy piciket ha kortyolgathat vizet!

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa,
de jó hogy a cicáddal minden rendben.
Látom te is rosszul alszol, a 8 felkelés tényleg komoly. A rossz alvás szerintem innen csak fokozódni fog, ha meg megszületnek a bébik, na onnan jön az igazi nem alvás. Úgy hogy a húzzuk a lóbőrt korszak majd 3-4 év múlva lehet. :)
Kikapcsolódott melltartó kellemetlen lehetett, nálam is volt erre példa.

Picur,
irigyellek az alvás miatt.
Karatekölyök :D

Nusildi,
szerencsés volt hogy hazaengedtek az Uzsokiból a cukorterhelésnél. A barátnőmre már akkor rászóltak, ha a 2 órás várakozás alatt sétálva telefonált, hogy üljön le, ne mozogjon, mert akkor más lesz az eredmény. Amúgy én a cukorterhelés után olyan éhes lettem, hogy alig vártam hogy leteljen a 2 óra és jól benyomtam egy szendvicset.

A munkahelyen ne hajtsd túl magad. Párnát beüzemelted már a hátad mögé?
A kényelmes melltartó szerintem nagyon fontos a komfortérzet miatt, nem csodálom hogy a 70A szorít. Én a munkahelyre a Women Secretben vettem kényelmes, kosaras melltartót, itthon pedig én is sportmelltartóban vagyok.

Veronika,
köszi a vízivás tippet, reméljük segít.
kardiológusnál már voltál?
Jó ötlet a szerdai szabadság, csak a betegségek miatt idáig a szabikat inkább Lizával töltöttem. Amúgy meg anyám szerint ilyenkor a piacra kéne mennem és a lakást suvickolni, milyen dolog az hogy az ember otthon van és nem csinál semmit!!
Szép a pocakod, azt hiszem korábban a súlyod miatt aggódtál, hát így a fotó alapján egyáltalán nem kéne

Magnoli,
jobban van már a náthád?
Édes lehetett Oli, hogy kiskorában nevetőgörcsöt kapott a macik láttán, megnéztem volna... nincs meg videón?
Hogy szuperál Oli új ágya szokja már?

Kat,
sajnálom a hisztit. Ez akkor már a klasszikus dackorszak ? Szívesen olvasom majd a hiszti kezelésével kapcsolatos tapasztalataidat mi még előtte vagyunk. Illetve Liza próbálkozik, de még el tudom terelni mással a figyelmét. Nekem rengetget kell emelgetnem Lizát, főleg most hogy betegeskedik és nyűgösebb. Nem egyszerű...
Mit szeretnél inkább Balázs vagy Borit? :D

Csicsi,
az egy boszorkát én írtam, nekem is egész nap ezek a hülye gyerekdalok vannak a fejemben, főleg éjszaka ha nem tudok aludni. Nekünk is hasonló zenélő játékunk van , mint amit írtál, nálunk nagyon bevált. Bébijátékokra meg ne sokat költsél, egyrészt úgyis fogsz kapni a látogatóktól, másrészt úgysem a játékokkal játszik, hanem minden mással:
kulcsok, vizespalack, üres dobozok, flakonok, tubusok, ruhacsipesz és még sorolhatnám, de ezt gondolom a többiek is meg tudják erősíteni.
Tök idegesítő, amikor veszel x ezer forintért egy játékot és inkább az ásványvizes-palack kupakját tekergeti 40 percig.

Kép
Kép
mmc

mmc,
ma megyek 4-re a kardiológiára.
Anyukád: jajj :D
Igen, mert sokáig nem híztam, aztán hirtelen egy kilót és másnap még eggyel többet mutatott a mérleg!
Az nem tudom mi lehetett, mert harmadnapra visszament a második napi plusz egy kiló!
Nekem csak az volt a fura, hogy mi ez a hirtelen hízás...

Jajj, de szeretném, ha a gyerekem 40 percig tekergetné az ásványvizes palack kupakját! :lol: Pálmi mai napig képtelen egyedül eljátszani, folyamatos figyelmet igényel... egyedül akkor van nyugi, ha mesét kapcsolok neki...

Kép

Kép
sz.veronika

Csináltunk mi is pocakfotót!

Elsőként Lizával 22 hetesen:

Kép

Ez pedig most 22 hetesen

Kép

A második babánál tényleg nagyobb a pocak.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Picur hát én is örülök, hogy van értelme a szülésfelkészítőnek, mert azért hallottam rossz dolgokat is az ilyenekről, a legtöbb helyen ilyenkor reklámoznak pl. az őssejtlevételt meg termékeket, de itt semmi ilyen nem volt, még érintve sem. Maximum az Aventes cumisüvegekről, hogy nagyon jók, de ezt sem úgy mondta a nő, hogy csak ezt kell használni, a többi rossz, hanem hogy mindenkinek a maga döntése, de ez vált be a legtöbbeknek a legjobban.

Sandie micsoda motorosod van! :D Retteghetnek a lányok a vidéken! :D :D

Mmc én is hallottam hogy érdemes előtte vizet inni és akkor picit higítja a vért. Hátha valahogy úgy tudsz neki kedvet csinálni, hogy aznap különleges nap lesz, és akkor nem otthon hanem máshol reggeliztek, hátha egy picit sikerül eltolni így a reggelit, és remélhetőleg soron kívül leveszik neki a vért, és nem kell sokat várnotok. Nálunk az sztk-ban a kisgyerekesek és a kismamák soron kívül mehetnek be, nem tudom, nálatok így van-e.

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Megpróbálok most írni, apa hazajött, kicsit lefoglalja a manókat még vacsi előtt.

Én a terhes nadrágokkal úgy jártam, hogy a fiúknál használtakat vagy nem tudom felvenni, mert szorítanak (pl a kantárosomat) vagy egyszerűen lecsúsznak. Most a csípőmre nem híztam, igaziból csak köldöktől és felfelé van hasam, mintha úszógumim nőtt volna vagy a vállaim lejjebb csúsztak, így a régi, nem terhes nadrágok jók.....pont be tudom kapcsolni őket a has alatt, nem szorítanak, nem nyomnak. Úgyhogy valószínű tényleg a has elhelyezkedéstől függ. Nekem most eléggé fent van, mondjuk formára meg olyan, mint a fiúkkal.

Nagyon szépek a már feltöltött pocifotók. Mmc meglepődtem, hogy Neked mindkét nemmel ugyanolyan a pocid.....azt hittem ez legalább igaz.....lány has/fiú has......de mégsem. :)
Amidaalah és Te milyen praktikákat vetettetek be.....azt hiszem írtátok, hogy valamivel próbálkoztatok, de nem jött be......tudom, hogy nincs 100%, de, ha tényleg bevállaljuk a 4. akkor legalább azt gondolhassam, hogy mindent megtettem a kislány érdekében. :) Bár már volt aki azt javasolta cseréljek 'kakast'. :D

A melltartóval nekem is bajom van, vagy szorítanak, vagy egyszerűen csak a nyakamba ugranak, így én is átváltottam a sportosakra.

A neveken még mindig agyalunk....nekem valahogy semmi fiúnév nem jön be....apa a Zénót favorizálja, és ha tényleg fiúka lakik itt bent, azt hiszem marad is vagy Zoárd lesz........a tesómék kisebbik fiát hívják Bese Bendegúznak, ami nagyon tetszett, de ugye nem lehet nyilvánvalóan.......ugyanez miatt Balázs sem. Lánynak, milyen fura ez, nekem a Zorka és a Maja nevek a kedvenceim. :D

Nálam is nemsokára itt van a cukorterhelés ideje, de még nem jelentkeztem be. Itt a 24-28. hét között kell menni, így még ráérek. Nálunk is cukros vizet itatnak, jó, hogy mondtátok a citromlevet meg a saját poharat, mert már elfelejtettem. Majd lesz újabb vérvétel is, de én most mindent februárra tervezek. Akkorra tervezzük a 4D-t is. Itt az a szokás, hogy havonta egyszer kell menni a dokihoz és a védőnőkhöz is. Nekem nagyon kedves a védőnőm - sajnálom amidaalah, hogy Nálatok így alakult- gondolom apukám miatt sem zaklat sokszor és a kötelező vizsgálatokat is pikk-pakk elvégzi. Ha valami van, úgyis apukámat hívom.

Szülésfelkészítésre én nem jártam, mondjuk nálunk nincs is olyan nagy repertoár, mint gondolom Bp-en. Itt egy van és arról nem hallani jókat. Én abban bíztam, hogy világ életemben erős menstruációs görcseim voltak - 2 Cataflam is csak enyhítette őket - így meg kellett tanulnom kezelni őket. Ez nagyon jól jött szüléskor, szerencsés alkat vagyok azt hiszem, mindkét szülésem cakli-pakli 2 órát tartott. Most is nagyon reménykedem ebben.....szerencsére nagy fájdalmat sem éreztem, jobban fájt, amikor utána húzódott össze a méhem szoptatáskor.

Nem tudom, hogy álltok, de rajtam már 10-11 kiló van. Ez az állandó pihenés nem tesz jót. Sem agyban, sem testben. Most mondjuk 2 napig én mentem Zalánért az oviba, Zéténnyel sétálva-tolva, jól esett, újra rácsodálkoztam a világra, bár utána mozdulni sem tudtam. Megint előjött a hüvelyem körüli fájdalom. :P De azért nem vagyok túl bátor, a dokim a múlt heti uh után már pirossal akarta beírni, hogy szigorú pihenés, csak nem találta a pirosát. :S Úgyhogy azért nagyrészt betartom az utasításokat, csak fejben és lélekben tiltakozom.....de most mindent a Babóért. :) Zétény is érzi szerintem, hogy valami van, nagyon bújós lett. Jó alvó volt, magától ment aludni ebéd után, most rajtam alszik el, állandóan figyel, hogy ott legyek mellette. Olyan aranyos, igaziból élvezem ezt a nagy szeretetadagot most, csak félek is tőle, nehogy így jobban megviselje majd a tesó érkezése.

Zalán hisztisebb lett, valamelyik nap földbegyökerezett a lábam, úgy rám kiabált. Nálunk a megbeszélés (bár ha már belelovalta magát, akkor ez nem jó), félrevonás (helyzetből való kivétel), simogatás jött eddig be. Remélem nem durvul majd el jobban. Ahogy nő az ifjú, egyre szelektívebben hall. Van, hogy 3x szólok neki, de semmi. Aztán odamegyek megérintem, és szinte megijed. :D

Amidaalah, jobbulást kívánok Bencének, remélem azóta már meggyógyult.

Savariaa, örülök, hogy jobban van a cica, sokat gondoltam Rátok!

Veronika, mi volt a kardiológián???

Minden betegnek jobbulást, nekünk jó pocaknövesztést!!!
Most megyek, mert jönnek ki a srácok a fürdőből!
Jó éjszakát és pihentető alvást mindenkinek!!!!

Fura, ahogy írjátok a fiúkkal én is rengeteget jártam wc-re, de most egyáltalán nem. Nagyon-nagyon fent van a hasam, pedig a bébi meg lent rugdos.....ki érti ezt???? :shock:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ne ijedjetek meg... Íme a POCAK. :D

Kép
31 hetes

A bőrömön lévő halvány csíkok ruhától vannak, még nem repedtem meg hál' Istennek... :)

picuralmos

mmc,
tényleg nálad is látszik, hogy nagyobb a pocak másodjára! :)

sandie,
"a dokim a múlt heti uh után már pirossal akarta beírni, hogy szigorú pihenés, csak nem találta a pirosát" - ezen de jót röhögtem! :D

picur,
nem ijedünk meg :) Te is vékony vagy, csak a pocid nőtt szinte :) Úgy látszik itt csak vékony lányok vannak :) (legalábbis azok, akik hajlandóak megmutatni a pocakjukat :) )

Az én képemen is csak a ruhától vannak piros csíkok, úgy látom mmc képén is :)

Kardiológia:
csinált EKG-t, vérnyomásmérést (ezeket már dec közepén csinálta a körzeti is, plusz ő vérképet is csináltatott, ami rendben volt)
Egyedül annyit csinált, amit a körzeti nem, hogy megultrahangozta a szivemet. Teljesen rendben találta.

Most jövő hét kedden kellene mennem hajnalban, hogy rámtegyen egy mini EKG-t 24 órára, amit másnap hajnalban levesz... és írnom kéne, hogy mikor vagyok rosszul, hogy azalapján elemezhesse, hogy olyankor mit jelez vajon az EKG... De azt mondta, hogy szerinte nincs a szívemmel semmi...

Viszont mióta szedem a stresszoldót múlt hét szerda óta, azóta csütörtök óta nem voltam rosszul... így nem látom értelmét... a férjem azt mondja, hogy akkor hagyjam abba a stresszoldót... na persze :lol: Örülök hogy hat, és ez is azt jelzi, hogy inkább pszichés a probléma... ha keddig lesz rosszullétem, akkor elmegyek a vizsgálatra, egyébként szerintem kihagyom...

Ma meg jól pórul jártam a cukorterhelésen... a mostani terhesség alatti vérvételek eddig remekül sikerültek, meg is voltam nyugodva. Erre most kikaptam egy nagyon béna nőt... pont mikor kétszer kell szúrni... kétszer szúrta a jobb és a bal karomat is és a jobb még mindig fáj (már értem miről beszélsz Ildi...)
Eredmény holnap...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika örülök, hogy minden rendben a szíveddel! Nekem is volt egy nagyon stresszes időszakom, sokat voltam rosszul, alig kaptam levegőt, de hál'Istennek elmúlt. Remélem neked is hamarosan csak rossz emlék lesz.
Én is jártam már így vérvételen még a terhességem elején, a nő ideges volt, hogy miért vannak ennyien, oda sem nézett, csak szúrt- és szúrt én meg már csillagokat láttam, szépen be is lilult a helye. Borzasztó, hogy akkor miért nem figyelnek oda jobban, amúgy is utálja az ember a vérvételt, nemhogy még többször is szúr...

Picur nem ijedtünk meg! :D :D

Sandie nem könnyű dolog a névválasztás, nálunk a lány név volt nehézkes, de aztán nincs is rá szükségünk (legalábbis eddig eléggé egyértelműen kukit láttak az orvosok :D ) így nem kellett tovább a lányneveket keresgetni. Nálunk amúgy a Zselyke volt az egyik befutó, a Jázmin is tetszik, csak most elég gyakori, férjem szerette volna, ha az én nevemet kapja: Évi, mert hogy neki ez a név a legkedvesebb. :) Imádom a férjemet.... :D Szóval ezek jöttek szóba. Fiúnévnél pedig csak a Bátor, nincs is nagyon már név, ami tetszene mindkettőnknek.

Nekem két napja eléggé érzékeny a mellem, de csak az egyik, ma itthon vagyok, nem vettem fel melltartót, mert ha rágondolok, már fáj is. Főleg a mellbimbóm fáj, már akkor is, ha ránézek...gondolom a hormonok...

Magnoli szuper amit küldtél, köszönöm még egyszer!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa,
Neked mennyi idő alatt múlt el? És közben gondolom a stressz forrás megszűnt... ?

Név:
nekünk egy ideje már kialakult, de még ízlelgettem, még nem voltam biztos benne hogy ez lesz a végleges, meg azért sem akartam mondani, mert a családban majd csak akkor fogjuk mondani, ha megszületett, mivel Pálminál is fél évig hallgattam egyesektől, hogy nem tetszik...

De mostanában arra döbbentem rá, hogy itthon egymás között már így szólítjuk: Adri, Adrika :) Az, hogy melyik változatát kapja ennek a névnek majd tényleg szülés után osztom meg :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Nálunk lecserélődött a név Zénóról Zoltára (Zolta) egyenlőre, mivel tegnap megláttam a facebook-on, hogy egy exem kutyáját Zénónak hívják......tudtam én, hogy valahonnan ismerős volt......így kértem apát, hogy ne azt válassza. Most egyenlőre ez van........de az bajom, hogy esik sem az 'igazi'........tudom velem van a baj, de nincs az a nagy megérzés, hogy 'na igen, ez az'....... :oops:

Húúúú, én még várok a vérvétellel......majd februárban ráveszem maga, rettegek tőle. :S

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Milyen szép pocakok! Picuralmos, nagyon jó neked, hogy nemsokára ringathatod a babádat. Egyáltalán nem ijesztő a pocid, jó lenne, ha az enyém is ilyen lenne majd a 30. hét után.
A névválasztással mi is bajban vagyunk. Nekem tetszik a Márk, de már van egy Mátém, és a két név elég egyforma. Apának tetszene a Norbert, Róbert. Valahogy egyiket sem tudom elképzelni a kisfiamnak. Felmerült még a Bálint, de már ezt sem érzem megfelelőnek. A legfrissebbek a Vilmos vagy a Martin. Szóval még igen hosszú a névlistánk, és egyiket sem érzem az igazinak.
Most valahogy nagyon lányt vártam, és talán ezért is nehéz dönteni. Ezzel kapcsolatban találtam ma egy írást, ami miatt viszont olyan rossz érzés támadt bennem, nem győzök bocsánatot kérni a kis pocaklakómtól. Ha nem haragszotok, bemásolom ide, én megkönnyeztem:

Palotás Petra: KislányMindig is kislányt akart. El sem tudta magát képzelni fiús anyukaként. Így aztán a 20. héten, amikor közölték vele, valóban egy lánykát hord a szíve alatt, meg sem lepődött. Boldogan és büszkén figyelte egyre növekvő pocakját, és csinos fiatal nőként bátran hordta a szűk, mindent megmutató kismamafelsőket. Emmának fogja nevezni, ez is hamar eldőlt, és mivel ezt férjével idejekorán és megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal közölte, nem érkezett semmiféle ellenvetés.

Magdi már csak ilyen volt, szeretett tervezni, és legalább annyira szerette terveit megvalósítani. Még csak a 7. hónapban járt, amikor már egy teljesen berendezett babaszoba várta a kis lakóját. Halványrózsaszín fal, fehér bútorok, rózsaszín, baldachinos kiságy, apró virágos függönyök, és egy klasszikus, rózsaszín masnival átkötött bölcső. A pink kockásfülű nyúl ugyancsak a nyolcadik hónapban érkezett, de bizony már csak igen szűkösen fért el a hajas babák, és a hercegnős mesekönyvek között.

A Papa ugyan időnként megpróbálta egy kissé megfékezni, miszerint talán koraiak még egy meg sem született apróság számára a Barbie babák, de Magdi minden esetben ugyanazzal a magyarázattal szolgált, miszerint az idő csak úgy szalad, észre sem veszi az ember, és már 4-5 évesek. Ha pedig most árulták kedvezményesen ezeket az egyébként igen ritka darabokat, miért ne vette volna meg? Egyébként is, miért zavarja az a Papát, ha ő már most örömét leli ezeknek a kincseknek a nézegetésében? A Papát nem zavarta, így aztán többet nem szólt semmit, akkor sem, amikor felesége naponta újabb és újabb lánykaruhákkal tért haza, amelyek egy része még egy óvodásra is nagy lett volna. A Mama az apai nagymamától apró kis fülbevalót rendelt a születésre, parányi kis gyémánttal, mert az ő kislányának csak a legjobb való. Az ő mamája pedig már hetekkel a szülés várható időpontja előtt megkezdte a patchworktakaró megvarrását, nem sajnálva időt és energiát, hogy a tucatnyi különböző mintájú anyagot összeillessze, és a végén egy margarétás Emma felirattal díszítse.

Emma nem siette el az érkezését, láthatóan jól érezte magát a Mama pocakjában. Nagyokat nyújtózott, olykor csuklott is, a balatoni fürdőzéseket pedig különösen élvezte. Június 28. volt a hivatalos dátum, de bizony már javában júliust mutatott a naptár, amikor a kisasszony még csak jelét sem adta, hogy kíváncsi lenne a külvilágra. Az orvos azonban azt javasolta, most már vonuljanak be a kórházi pakkal a klinikára, és ha másnapig nem történik semmi, akkor egy picit rásegítenek a baba érkezésére. A természet azonban megelőzte a tudományt, és éjfél körül határozott, erős fájásokkal megkezdődött a szülés.

Egy óra múlva már a Papa is ott volt, felesége kezét fogva próbált mindent úgy csinálni, ahogyan azt a felkészítő tanfolyamon tanulták. Együtt szuszogtak, fújtak, lihegtek, jött a labda, a fürdő, a sámli, a masszázs – terítékre került az egész repertoár. De megsürgetni gyermeküket így sem tudták, már délután öt óra is elmúlt, mire felhangzott a boldogságot hozó gyereksírás.

– Minden rendben vele? – kérdezte a Mama meghatottan.

– De még mennyire! – felelte a szülésznő. – Gyönyörű, 4 kilogramm feletti kisfiú!

– 4kiló? – kiáltott fel az anyuka… majd egy másodpercnyi szünet után remegő hangon hozzátette: – Mármint kislány!

– Ó nem, ez egy formás, makkegészséges kisfiú. Hogy hívják?

– Emma – felelte sután a Papa. – Azaz, Emmát vártunk – makogta zavartan, miközben feleségét próbálta megnyugtatni.

– Az nem lehet, azonnal hívják ide az orvost! – követelte hisztérikusan, miközben gyermekét még a kezébe sem vette.

Az orvos higgadtan próbált védekezni, hogy nagy ritkán bizony még a modern technika ellenére is történhet ilyen tévedés, a baba az anyja hasában úgy csűrte-csavarta a kis testét, hogy az megtévesztette az ultrahangot végző orvost. Száz terhességnél becsúszhat egy ilyen hiba, de ő személy szerint bevallja, nem érti, miért ekkora baj ez.

– A szoba, a bútorok, a babák, a név!!! Az mind-mind az én kislányomé – sikította a Mama. – Nekem kislányom van, kislányt akartam, kislányt ígértek! – zokogott sokkos állapotban. A férjére is rátámadt, valamit ő ronthatott el, hiszen, ha más pozitúrában közeledik, most Emmájuk lenne. Még órák múltán sem csitult a sírás, csalódottan siratta a drágaköves fülbevalót. Este nyolc körül váratlanul a szomszéd szobából is feltört a zokogás, egy másik asszony is hangos jajongásba kezdett. A Mama felkapta a sortársra a fejét, és vigaszt keresve fordult a vacsorát éppen behozó nővérhez.

– Ő is boldogtalan, mert más nemű babája született? – kérdezte megértést várva.

– Nem, ő azért boldogtalan, mert halva született a gyermeke. – felelte csendesen a nővér, majd a tálcát otthagyva kisietett a szobából.

Magda soha többet nem ejtett könnyet kislányáért, otthon pár nap múlva átfestette kékre a szobát, becserélte a kisruhákat, boldogan kelt fel éjszakánként Bencéhez, a környéken pedig mindenki csak úgy emlegette: „Á, a csinos szőke hölgy, aki úgy imádja a kisfiát…”

A könyvrészletet Palotás Petra Papás-Mamás c. könyvéből van.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

És akkor egy pocakos kép rólam,ez a múlt héten készült.

Kép

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Ancsa,
Hat igen, minden relativ... megkonnyeztem a tortenetet...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm Álmos nevében is a bókokat!

Veronika, szuper, hogy nincs fizikálisan baja a szívednek! Ne stresszelj, hidd el, hogy nincs semmi a világon, ami megérné, hogy rámenjen az egészséged! Pláne most, hogy babát vársz. Tudom, hogy könnyű ezt mondani... Én is stresszes életet éltem, bár nekem a fizikai rosszullétig nem fajult, mert a sportban levezettem az energiákat. Aztán megálltam, elgondolkodtam, és rájöttem, hogy semmi a világon nem ér annyit, hogy kiidegeljem magam. Nem tudom, hogy a család mellett ki tudsz-e kapcsolódni (akár egy laza séta, vagy kocogás, vagy bármi más) erejéig, de én csak javasolni tudom.

Sandie, teljesen érthető, hogy ezek alapján más nevet szeretnél! :)

Ancsa, érdekes történet, bennem vegyes érzelmeket keltett. Sosem tudnám elképzelni, hogy azért legyen egy anya boldogtalan, mert "másik nemű gyereke" született. Ha így van tényleg, akkor ott komoly gondok vannak fejben. A másik anyuka helyében én ott pusztulnék a szülőszobán... Bocsánat, ha ezzel nem mindenki ért egyet. A pocakod alakul! ;)

Savariaa, nem akarlak elkeseríteni, de lesz még rosszabb a mell érzékenység... :D Nekem volt olyan, hogy egy kátyútól az úton sírni tudtam volna.

picuralmos

Sziasztok!

Veronika,
na jó a 40 perc lehet hogy egy kicsit túlzás volt, de Liza, ha olyan hangulata van eljátszik magában és ilyenkor hagyom is, hogy ne zavarjam meg.
Azért az jó, hogy egyenlőre nem találtak nálad szervi bajt és reméljük a terápia és a Sedatif segít.

Adriennek hívják a nővéremet, szerintem nagyon szép név.

Savariaa,
a gyereklaborba fogom vinni Lizát, remélem ott gyorsan végzünk és van tapasztalatuk, hogy egy üvöltő 17 hónapos gyerekkel mit lehet kezdeni. Sajnos még nem tudom elmagyarázni neki, hogy az milyen szupi, hogy nem otthon reggelizik, mert ahhoz még nagyon kicsi.
Amúgy ma kész lett a vizelet eredmény és minden rendben van azzal. :D

Sandie,
töltsd fel te is fotót, hadd lássuk mennyire más a hasad az előzőekhez képest :)
Fiú/lány csináló praktikát nem tudok, nálunk Botond meglepetésbaba, nem készültünk rá, de nagyon örülök, hogy egy lány után egy kiskrapek jön hozzánk :D
A Czeizeles cikket olvasd el a kémhatásokról, hátha bejön...
Exed kutyája Zénó, ez jó és nyomós érv :-)
Lizánál nálam is mondták ketten is, hogy így hívják a kutyájukat.

Picur,
egyáltalán nincs gigahasad :) különben is kell a hely karatézni.

Ancsa,
nagyon szép a bőröd, így a harmadik babánál.
Először azt hittem, hogy Palotás Petráról írsz valamit, hát igen itt is előjön a közhely, hogy egészséges legyen a többit majd megoldjuk.

Kép
Kép
mmc

Még egy fotó, hogy mennyire relatív a "nagy"... :D

Innen kezdtem:

Kép
5 hetesen

picuralmos

Sziasztok!
Hu, most láttam, hogy benne vagyok a táblázatban, pedig csak egyszer írtam... :oops: Próbálom felvenni a ritmust...olvasni nagyjából olvastam...
Szóval Tatabányán fogok szülni, és úgy néz ki kiscsaj lesz a tesó. Ha lány marad, Vanda lesz.
Tegnap voltam cukroslöttyöt inni. 7.4 lett, de mivel az éhomi kicsit magasabb, és mivel Szonjával 9 lett a terheléses, ezért mehetek a diabetológiára. Diétát amúgy is nagyjából tartom, itthoni eredményeim tök jók.

Pocakok szépek!!!!

Bocsánat, hogy most csak magamról írtam...igyekszem reagálni is.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Ancsa, én is olvastam már ezt a sztorit. :) Én mindig azt állítottam, hogy addig érdekes hogy lány-e vagy fiú, amíg meg nem látod.....amikor kibújik és odaadják, akkor úgyis ő az igazi. Így az utána jajongást nem értem.....

Engem ennyire azért nem borít ki, hogy ismét fiúnk lesz, de azért elkeseredtem amikor megtudtuk. Persze, hogy az a lényeg, hogy egészséges legyen és az első terhességemnél engem sem érdekelt, hogy fiú vagy lány, inkább csak meglepett, amikor közölték, hogy fiú, mert valahogy mindig kislányt képzeltem el magamnak. A másodiknál első pillanattól kezdve éreztem, hogy fiú, így nem okozott meglepetést a kukac. De most nagyon készültünk a kislányra (csak elbénáztam a számolást) és valahogy az elejétől fogva biztosan éreztem, hogy kislány. A mai napig kislányként álmodom róla. Nem is igazán elkeseredett vagyok és persze nem a babát nem akarom, hisz simogatom és beszélgetek vele....hanem magamra vagyok dühös, hogy miért csap be még mindig az agyam és miért nem tettem meg mindent a kislány érdekében. Félre ne értsetek, tudom, hogy a mindenféle praktikák sem biztos, hogy 100%-ak, de akkor legalább azt mondhatnám magamnak, hogy ez a sors/Isten akarata, én mindent megtettem, de nekem ezt szánták. De így bennem van a kisördög, hogy még ezt vagy azt megpróbálnám....hátha.....csak egy 4. gyereknél már nem ugrál olyan könnyen az ember. :?

Ráadásul nálunk senkinek nincs lánya a tesók közül, mindenkinél 2 fiú....illetve nálunk lassan 3. Apukám már elég idős és nagyon szeretne egy kislány unokát, így emiatt is fáj egy picit, hogy nem tudtam megadni neki. :( A többeknél már nem valószínű, hogy lesz bébi, és félek, hogy a negyediket nálunk esetleg már nem éri meg...

Pocakosat majd teszek fel....bár az előzőek a régi gépen vannak, ami megadta magát és még nem mentettem le a képeket, de majd összeszedem magam és töltök fel, hogy mikor mekkora. Bár én nem fényképeztem még az elsőt sem nagyon.....hatalmasnak éreztem magam már 5 hónaposan is....vizesedtem és 30 kiló jött fel rám....a nyári gumis klumpa nem ment fel a lábfejemre. :shock: Szülés után csak pisiltem.

Most elmászom aludni!
Jócakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picur,
"Ne stresszelj, hidd el, hogy nincs semmi a világon, ami megérné, hogy rámenjen az egészséged!"
Hát ja... kivéve a gyerekeim... és a stressz egy jelentős részét ők teszik ki... (de részletezni nem szeretném...)

A mozgás jó ötlet, szerintem az hiányzik Pálminak is, hogy szeptember óta, mióta megtudtam hogy terhes vagyok nem járunk el és nem tudja kimozogni magából a feszültséget... előtte minden nap mentünk valahová, ahol kimozoghatta magát ő is és én is...

Ma újra elvittem tornára, amire szeptember óta nem járunk, eleinte a hányingerek miatt, utána a rosszulléteim miatt... és most anyósom megígérte, hogy hordani fogja... szerintem segíteni fog rajta és akkor egyben rajtam is...
De most én is többet mocorgok egy hete...

Mell-érzékenység + úton kátyúról eszembe jutott, hogy használtok az autóban öv elterelőt? Múlt hét csütörtökön vettem és meglepődtem mennyire jó... addig nem voltam benne biztos, hogy ez kell nekem, de most már tudom, hogy kell :)

Hja kérem... hány éves is vagy? (Tudom, hogy sportolsz... :) ) Nekem ilyen hasam sose volt, legalábbis ilyen izmos nem :) Lapos az volt... kb. 10 éve... :D

Tehuti,
nálam is szóba került a Vanda, de apa leszavazta, pedig nekem nagyon tetszik! :)
Nekem meg olyanokon kerekedett ki a szemem, mikor ő ilyeneket is bekarikázott az utónév listán, hogy pl. Ilona... :shock:

Kép

Kép
sz.veronika

Sandie,
En tokre megertem a csalodottsagodat... de szerintem ez igy is azt jelenti, hogy fentrol ot szantak nektek... vagy hogy o valasztott ki titeket, hogy hozzatok szeretne leszuletni... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, így már érthető, de látom, hogy jó úton haladsz! ;) Pocak... Félve árulom el a koromat, bár én nem érzem ennyinek magam. 37. Azt észrevetted, hogy kereken 100 napod van hátra? ;)

Én nem használok övterelőt, bár nagyon figyelek, hogy a csípőmnél legyen az öv, és általában a kezem odateszem.

Sandie, nálunk Apa is biztos volt abban, hogy kislányunk lesz, nevünk már évek óta megvan, aztán megláttuk a "koronaékszereket". Apának szokni kellett egy darabig. Nekem persze teljesen mindegy, csak egészséges legyen, és ez hál' Istennek bebizonyosodott.

picuralmos

Nálunk apa állította, hogy ő kislányt csinált..... :lol: de mégsem, igaziból nálunk is az a lényeg, hogy egészséges legyen......egyébként most, hogy leírtam Nektek ezt, meg is könnyebbültem. Eddig nem is nagyon mertem erről beszélni, úgyhogy köszönöm, hogy meghallgattátok! :oops:

Igaziból én is úgy érzem, hogy tehetek bármit, ez a kismanó akart hozzánk jönni.. és akkor szeretettel várjuk/fogadjuk ..nagyon kíváncsi vagyok milyen fiú verziót tudunk még összehozni. Zalán barna göndör haj, fekete szemekkel, Zéti teljesen szőke göndör, barna szemmel.........remélem most fekete göndör haj és kék szem jön. Apa ugyanis fekete hajú, nálunk pedig mindenki kék szemű. :)

Másrészt én valahogy soha nem akartam páratlan számú gyereket. Valamiért ki nem állhatom a páratlan számokat. :roll: Ha ez a manó lány lett volna, akkor leállnánk, de így elég valószínű, hogy lesz még egy..... :oops: Bár most azért még nagyon merészen mondom, aztán, ha megszületik hármaska, lehet hogy azt mondom soha többet...... :lol: De én hiszek abban, hogy majd utólag mindennek értelme lesz.....majd pár év múlva visszanézve már egyértelmű lesz miért kellett ennek így történnie, ha másért nem azért, hogy apukámnak még legen célja.

Zéti elaludt, úgyhogy én is pihenek egyet, ma nagyon pörögtem, kitakarítottam az egész házat. Délután szalagavatóra megyünk, még nem is látták a hasamat a munkahelyemen.....így kicsit izgulok is. :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Kép

Sziasztok! Ilyen lett a mi baba szobánk Fanni birodalma,ha ti is szeretnétek hasonló szépet látogassatok el ide: bababirodalom.5mp.eu
nikicica8282
Monor

Nézzétek mit találtam! Nekem már nem aktuális, de majd a következő babánál tuti lesz! :D

Kép
baby

picuralmos

Picur,
Ez a kep!!! :lol: Ehh...

Tényleg, pont 100 nap :D Bár annyi nem lesz, mert 5-10 nappal előbb lesz a program császár... :)

Én 38 vagyok, ne aggódj :D Én sem érzem magam annyinak... :)

Azért 37 évesen ilyen izmos, lapos has, nem semmi! Persze irigykedhetek, de te megdolgoztál ezért a sporttal :)

Én is csak fogtam eddig lent a biztonsági övet és teljesen jó volt úgy... Pálminál nem volt övterelőm. Teljesen jó fogva is, de ha bármi van, hirtelen fékezés, ütközés, akkor nem elég... persze ennek hál istennek kicsi az esélye :)

Sandie,
drukkolunk a fekete haj, kék szemhez! :)

Én is nagyon kíváncsi vagyok, hogy ketteske hogy fog kinézni, mert Pálmi egy az egyben én vagyok, apuci nem nagyon látszik rajta :)
Viszont a páromnak már van egy nagylánya, ő meg a férjemre hasonlít...
Úgyhogy már alig várom, hogy lássam Adrika kire ütött! :)

Igen, bennem is van ilyen, hogy páratlan számú gyerek nem jó... ha egyedül van, akkor nincs társasága, ha hárman vannak, akkor kettő biztos közelebb áll egymáshoz a háromból... Aztán lehet, hogy ez téves elképzelés :)

Kép

Kép
sz.veronika

Én ezt a páratlan dolgot akkor fogadtam meg, amikor kint voltam bébiszetter Angliában és ott 3 gyerek volt......kettő mindig összefogott a harmadik ellen és ment a harc......na én ezt nem szeretném. :shock:

De messze van az még, majd meglátjuk. Addig még manókát meg kell szülni és elindítani....átaludni az éjszakát! :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, akkor hajrá 4. babó!!!! :wink: Én is megértem, h csalódott vagy, de én nagyon hiszek a sorsban, vmi miatt most fiúnak kellett, hogy legyen! :wink: Én az elején csak lányt szerettem volna tesónak, aztán egyre többen mondták, h milyen jó a fiús anyukáknak, így fiúként gondoltam a bébire. Aztán kicsit meglepődtem, hogy a doki lányt mondott.

Veronika, Vanda az én listámon volt, de hála égnek, férjnek is nagyon bejött. És ő is olyan neveket írt, h csak lestem. Úgyh örültem, hogy a Vandában megegyeztünk. :lol:

Picurálmos, jó a felső!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Balázs

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Sandie hasonlóak az érzéseim a harmadik kisfiammal kapcsolatban. Én is szeretem, várom, de álmaimban csak-csak feltűnik, hogy mi van, ha az orvos elnézte, és hátha mégis kislány. Ezért van bűntudatom a babóval kapcsolatban, mert kisfiúnak is szeretem, csak nehéz elengedni azt, hogy legyen egy kislányom is.

Övelterelőt már javasolták, de mi elég ritkán megyünk hosszú útra, ezért nem költök rá. Ha naponta kellene órákat autóznom, biztosan beszereznék egyet.

Cukorterhelést nekem a 24. hétre mondta az orvos, ez még 2 hét.

Picur nekem talán 16 évesen volt ilyen lapos a hasam, mindig volt egy kis pocakom. :) Persze tudom, napi akár 15 perc megfelelő gyakorlat csodákra lenne képes.

Azt hiszem, megtaláltam a kicsim nevét, Ádám. Apa is rábólintott, de azért még nem végleges, még rágjuk egy kicsit.

Holnap megyünk babakocsit nézni! Már nagyon várom, bár vásárolni még nem fogunk. Megbeszéltük, hogy most elmegyünk, szétnézünk, és ha megtaláltuk a megfelelő típust, elkezdek vadászni a neten. Bár most a Brendonban találtam egyet, ami szerintem árban is jó.

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

Még ez is tetszik, bár ez drágább:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Ma nagyon szomorú napom van, el kellett altatni a cicámat... megszakad a szívem.... délben ugyanolyan rosszul lett, mint szombaton és muszáj volt.... :( :( :(

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, jaj, nagyon sajnálom.... imádom a cicákat.

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Végre hétvége, el se hiszem! Nagyon kihajtottam magam a héten, ma annyian voltak, hogy alig álltam fel/meg, nagyon elfáradtam :cry:
Pedig próbáltam visszafogni magam, mert alapból nagyon pörgős vagyok, de minden ott csapódik le, ahol ülök...

Második gyerek, hát nálunk Lotti tiszta apja. A habitusát tekintve tiszta én, és nagyon jó a bőre, jól barnul, szép, puha, ez tőlem jött, többi az apja,szóval kíváncsi vagyok, hogy a második rám hasonlít-e majd, mert fura hogy kisfiú lesz és mondjuk tiszta anyja :wink:

Fiú-lány kérdés, nálunk párom Lotti esetében hangoztatta mindenhol, hogy biztos fiú, mert egy sas nem csinál verebet :roll: Amikor kiderült, hogy lányt sikerült összehozni, apukám üzente neki, hogy nyugodjon meg, a veréb is madár :wink: Mi ugye hárman vagyunk lányok, tesók. De most hogy fiú a második, nagyon megnyugodott :lol: Én meg azt mondom, hogy a lényeg, hogy egészséges legyen.

Veronika, nincs az oviban valami mozgásos dolog? Mert nálunk pl. lehetett menni pár dologra, Lotti pompon táncra jár hetente kétszer, de alapból van heti 2 tornaóra is reggel. Nekem nagyon praktikus, hogy ez van, mert meló után már nem tudnám elhordani sehová, mert minden óra ált. 4 előtt elkezdődik, max. fél 5, én meg háromegyed 5-re érek oda manóért :roll:

Sandie, megértem amúgy amit érzel, de tényleg, 2 fiú után még 1 fiú... főleg hogy ennyire lányra "készültél", de biztos ez volt megírva, én hiszek a sorsszerűségben, valamiért így kellett lennie. Lehet, hogy évek múlva jössz rá, hogy miért. Nálunk pont fordítva volt eddig, 3 unoka, mind lány, most jön a 4. aki fiú.

Picuralmos, has :lol: Milyen vékony voltál, jól megnőttél :D

mellérzékenység, annyira furi, de nekem iszonyat fájt és kb. 3-4 hete már egyáltalán :shock: Viszont hatalmas :lol:
Hétvégén veszünk sportmelltartót, mert nem bírom már tényleg a merevítőset, köszi a válaszokat mindenkinek melltartó ügyben!

ancsa, történet :cry:
Jók a babakocsik!

cukorterhelés, nekem azt mondta a doki, hogy majd bejelentkezhetek azon a héten, amikor hozzá is megyek vissza, az február 5. Szerintem azon a héten letudom...

Bocsi, most mennem kell, annyira jó hogy beindult a topik, de bocsánat, ha nem mindenre reagáltam, nagyon rugdos a kiskrapek.

Név, nálunk még nincs, nem tudunk egyelőre közös nevezőre jutni :wink:

Kép

Kép
nusildi

Savariaa, sajnálom a cicádat! :cry: :cry: :cry: Részvétem!

Kép

Kép
nusildi

Savariaa, sajnálom a cilust... :( :(

picuralmos

Kat, ezek szerint újabb fiúcska érkezik a csapatba! :)

Ancsa, én nem is tudnék választani a két babakocsi közül. A napi 15 perc kicsit kevés, de kezdésnek nem rossz! ;)

Sandie, hajrá 4.! Az lesz a tuti! A "bébiszetter"-en jót röhögtem... :D Én a szőke-kék szem kombóra szavazok!

Nusildi, a hétvégét végig alszod? :)

Ma kimostam a babakocsink összes leszedhető huzatát, bélését, végre tiszta és illatos. Már csak 59 nap, és használatba veheti az Úrfi... :)

picuralmos

Bocsánat, nem tudom megállni... :D

Íme az apró talp:

Kép

és az én Gyönyörűségem:

Kép

picuralmos

Sziasztok!

Savariaaaa, nagyon-nagyon sajnálom a cicádat....de lehet, így jobbat tettetek vele....ő már a cicamenyországban kergeti az egérkéket

Kat, gratula....nagyon szép az a Balázs név :)

Ancsa, úgy tánik mi már csak akkor érjük be a válasszal, hogy lány vagy kisfiú, ha megszületik és magunk látjuk :) Az Ádám nagyon szép név, de van más névnapja is a dec.24-en kívül??? A babakocsik nagyon szépek, csak én nem szeretem az ilyen külön fogantyúsokat, mert én nem tudnám egy kézzel tolni, ami több gyereknél nekem már szempont.

Nusildi, pihenj azért, ne hajtsd túl magad. A mellem nekem is fájt kb 2 héttel ezelőttig és marhára be volt dagadva, de megszűnt szerencsére és kicsit össze is ment....most kényelmes. :oops:

Picur, akkor Te már abszolút felkészülve várod a bébibogyót! Nagyon édes a kép róla, olyan jóképű már most. :D Felőlem nálunk bármilyen hajú lehet a bébi (csak vörös ne, ha lehet), de a kék szemért már elepedek..... :oops:

Nagyon kiakadtam most. Anyósom vigyázott a fiúkra, amíg szalagavatón voltunk. Mikor hazaértünk elkezdett faggatni a terhességről, majd áttért, hogyha már úgyis császáros lehet, akkor köttessem is el magam, mert minek több gyerek....mondtam neki, hogyha a Peti nem akar többet, majd ő elkötteti magát....mire ő, hogy hát az ő kisfia aztán azt már nem, köttessem el én, ez a én felelősségem vagy miért én még akarok gyereket......persze a Peti egy szót sem szólt....mondjuk írta a heti jelentését, de azért hallotta.....komolyan nem tudom, hogy dühöngjek vagy bőgjek......mi köze van ehhez??? Kb négyszer megkérdezte, hogy miért én még akarok gyereket, de az az undor, ami a hangjában volt.
AZtán a Zalán mesélte, hogy képzeljem evett kakaóport, mire anyósom rászólt, hogy ezt nem szabad elmondani anyáéknak, megbeszéltük.......
Ki nem állhatom ezt a nőt, eddig is utáltam, de akárhányszor próbálok felé nyitni, mindig bebizonyítja, hogy......hogy.....nincs is rá szó.......felrobbanok..... :evil:

Bocsánat.....nem akartalak terhelni ezzel Titeket, de nem térek napirendre efelett......

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picuralmos nagyon édi a babód , jók a képek :)

Savariaa annyira nagyon sajnálom a cicusodat!!! teljesen meg tudom érteni mit érzel most, 2 éve vesztettem el a kandúrkámat és még van most is hogy sírva fakadok ha eszembe jut, de idővel javulni fog amit most érzel, kitartást!! :(

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sandie: Huuu. Ez azèrt tènyleg sok. Nem is èrtem az ilyet, hogy mièrt gondolja, hogy ebbe bele kell szólnia. Ès ha te erre nem úgy felelsz, akkor mièrt nem szàll le a témàról. Azèrt gondolom, hogy jól esett volna, ha a pàrod legalàbb ràszól az anyjàra. A másika dolgot, hogy ott hagyom rà a gyereket és kijàtszik, na, azt nagyon nem szeretem. Pont az a bizalom szàll el, ami ebben fontos. Szóval nem csodàlom ha szètrobbansz, èn tutti megemlítenèm a pàromnak a dolgot. Főleg, hogy ez az elkötès dolgo, nagyon végleges döntés, amit nem oly könnyű meghozni, de az biztos, higy ez kèt ember döntèse, és ebben ő nincs benne.

Savariaa: sajnàlom a cicust, főleg az lehet benne a nehèz, hogy úgy tűnt minden jòl alakul. Talàn az egyik legnehezebb döntèst hoztátok meg, de ki tudja hogyan alakult volna. Mi lett volna vele egy roham alatt, ha ti nem vagytok órákig otthon. Tudom közhely, de az idő biztos segít enyhíteni a fájdalmat.

KépKép
KépKép
kat78

Szóval: ez a Palotàs Petra írás, nekem kicsit hatàsvadász. Ha igaz a story, akkor igen is ki lehet borulva egy nő, ha hónapokig hiszi, hogy lànya lesz, ès arra kèszül és egy fiú làtja meg a napvilágot. Mi itt egy kicsivel vagyunk túl a félidőn, de màr név alapján szólítjuk a babákat, és ez így lesz még kb 18 hétig. Ha egy kicsit belegondol mindenki, akkor igenis egy kicsit megràzó, ott átàllni.
Igen, kezdettől fogva kislànyt hittem, ès azzal èreztem volna kereknek a dologt. Mindig is furcsának találtam a fiús anyákat. És lassan ràzódom bele, hogy ez most nem úgy alakult, ahogy szerettem volna. Bár tudni kell, hogy nekem fontos, hogy irànyítsak mindent magam körül, ès talán ez is egy jel, hogy nem mindent tudok. Igaz, mikor kiderült a streptococcus, akkor én is úgy èreztem, hogy szarni rà, legyen minden rendben, ès most is úgy gondolom. De a mai UH is vàrtam hátha. Most pedig nekiállok fiús cuccokat venni, mert nekem ez kell, hogy ráhangolódjak, ès persze keresem a tutti jó oldalàt, pl.d lesz ki cipeljen helyettem, egyedül fogok öltözni egy wellness szàlóban, míg a párom szenvedhet a két kiskamasz fiàval,

KépKép
KépKép
kat78

3pasi lesz belèm szerelmes. szóval akad előnye is, igaz azt is làtom, hogy 6feltett làb mellett süthetem a több tonna ràntotthúst. Ès bízom benne, higy nem leszek "fiús" anya, ès főleg nem "fiús"anyós.

KépKép
KépKép
kat78

Kat, köszönöm amiket írtál, pontosan megfogalmaztad, amiket érzek....sajnos nem ez az első, hogy eljátssza a bizalmamat...már amikor Zalán született - ő újszülöttes nővér - nem hozta ki éjszakára a kérésem ellenére szopizni a picit, mondván, hogy 'hadd pihenjek', inkább megetette tápszerrel......csak én meg nem nagyon tudtam még mozogni, hogy bemenjek érte....ráadásul azt hittem alszik a baba.... kezdőként, mit tudtam én, hogy 2 óránként esznek...így kezdődött a mi anyós-meny kapcsolatunk.....utána kb egy évik hallgattam minden alkalommal, hogy adjuk neki a babát, majd ő neveli, mi meg élhetjük az életünket.....és még ezer másik.....csokit adott neki, amikor kértem, hogy ne, ott előttem...rám nézett és 'csakazértis' odaadta......Zétivel pont húsvétkor engedtek ki a kórházból, és fel kellett menni hozzájuk, egyből a kórházból, hogy felköszönthesse az unokákat a nyuszija.....hogy esetleg én hazamennék az nem számított.......

Az a baj, és igaziból a férjemmel való kapcsolatom egyetlen igazán nagy problémája, hogy ő ilyenkor csendben van....nem veszekszik sem az anyjával.....bár nem is veszekedni kéne, csak kiállni értem, sem a húgával adott esetben.....nagyon rossz érzés ez nekem....egyedül állok ilyenkor.....apukájuk meghalt 2000-ben cukorbetegségben és a Peti azóta a FÉRFI.....én meg a betolakodó...

Nekem is van bátyám és ő simán kiosztja anyukámat, ha elveti a sulykot.

Ne haragudjatok befejezem már ezt a témát......csak nagyon el vagyok keseredve, nem tudom mi ennek a megoldása. Rengeteget beszélgettem erről a Petivel, és általában ő is egyetért, de nem történik semmi.....nincs változás.

Kat, a fiús dolgokkal kapcsolatban is egyetértek.....én világ életeben szerettem eldönteni, hogy mit és hogyan akarok, és ez most nehéz, hogy nem úgy megy, ahogy elképzeltem, ahogy álmomban élt, ahogy tökéletes lett volna minden....próbálom én is a jó oldalát nézni, több-kevesebb sikerrel, de azért az elején nem repdestem......lehet azért nem lesz kislányom, nehogy anyósomra hasonlítson :twisted: De azért még mindig reménykedem.... :) hátha valami csoda történik és felszívódik a kukkancs....

Sajna a rántott hús halomban nem biztatlak, rengeteget esznek nekem már most is.....pedig még milyen picik. Nálam most az a félelmem, hogy már nem mindig tudok játszani velük.....mert eljött Zalánnál a szereljük meg/szét/össze és miért ott van a motor az autóban és hogyan égeti el a benzint......amikről egyrészt fogalmam sincs, másrészt nem is igen érdekel.....Zétivel még olvasgatunk, rajzolgatunk és Zalánnal is vannak ilyen együtjátszásaink, de egyre kevesebb.....pedig sosem voltam az a tipikus habos-babos kislány.....de ennyire fiús sem......kicsit félek mi lesz így később, pláne 3 fiúval.... :shock: :oops:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ettől függetlenül imádom a fiúkat és a harmadikat is fogom, amint a kezembe adják, már most becézgetem......de ettől függetlenül azért vannak/voltak vágyaim....ezért gondolkodom a 4-en......és majd úgy lesz tökéletes minden :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: