A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Kaqk, vagyok, köszi! Mostanság értem haza. Agybomlasztó két vizsga volt, remélem, meglesznek.
Most végre csinálhatom az ezer más dolgot :-)
Ti hogy vagytok?

Várom S-t, estefelé jön. Itt persze szakad a hó (pár perce még hódara formájában hullott, most már pelyhekben).

Kép
Kép
irina

Irina, biztos meg lesz!!mikor tudod meg? Remélem S időben hazaér a hó ellenére!
1000 más dolog....
Nálunk Dalma csupa nyűg..nem tudom miért..

élvezem hogy van tv, net!..bár net iszonyat lassú, lehet még korlátozva van a költözés miatt.....remélem estére begyorsul...

itt semmi hó!

KépKép
kaqk
Debrecen

Mi is hazaértünk, nagyon fáradtak vagyunk. Séta-busz-busz-séta-logopédus-séta-meki-séta-busz-busz-séta kör után itthon még nyomott a hókotró traktorjával öt menetet az udvaron Rugó, és elért arra a szintre, hogy nem tud megmozdulni :roll:
Leült dvd-t nézni, én meg iszok egy koffeinmentes kávét.
Komolyan, ha letenném a fejem, elaludnék, azt érzem.

Irina, tuti sikerülnek :D

Kaqk, éljen a net és a tv.
Hülye idő van, az is a baja lehet Dalmának.

Maggie, drágám, jobbulást!

Amíg meleg a kávé, megiszom :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, micsoda menet volt!

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Én is itthon, mindjárt készen lesz az ebéd, ehet Gergő is. Ő egyébként szerintem már rendben is van. Sőt én is sokkal jobban érzem magam. Sikerült az elkiabálás. :wink: :lol:

Irina, tapasztalatom szerint sokkal jobb szokott lenni, mint ahogyan érezzük. :wink: :lol:
Vindo, gyilkos ez a túra. Logopédusnak mi a véleménye a haladásról? Szoktatok egyáltalán ilyenről beszélni?

Kaqk, lassú net: :cry: Én is nyűgös vagyok, nemcsak Dalma. Álmos vagyok és fáradt.

Este hatkor indul a vonatom.
dmaggie

Kaqk, front esetleg? érzékeny rá Dalma?

Vindo, hát hősiesek vagytok, nincs mese. :-)

Maggie, de jó, h jobban vagy(tok)! Utazol Szegedre?

Fel kéne mosnom, dolgozgatnom, de lehet, hogy az egészből az lesz, h benyomok egy jó filmet és vasalok. Ez az opció tűnik a legvonzóbbnak.
Nyuszikámat holnap hozzuk haza.
Hétfőn még tanulok egy keddi vizsgára, aztán tiszta haváj, mert csak dolgozni kell, tanulni nem. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 14:14-kor.

Kép
Kép
irina

Vizsgák: az etika-jog kérdéses, mert nehezek voltak a kérdések, a diákat megtanultam nagyjából, de azokból is a legkisebb figyelmet kiváltókra volt kérdés, és persze a szakirodalomból is. Mindegy, legyen meg. A másikon jobb volt a helyzet, bár az zavart, hogy az egyik esszékérdés vmi aprócska téma volt, amiről se dia nem volt, se szakirodalom, vmelyik órán állítólag szó volt róla (amikre nem tudtam bejárni).
:arrow:

Kép
Kép
irina

Maggie, hát, a múltkor meg lett dicsérve, de amúgy tényleg nem tudom, hogy halad. A betűket veszik sorban, az biztos. Most a v-t vették.

Irina, én a filmre szavazok :wink:

Maggie, jó utat.

R. már mozog, legózna.

Kép
vindolanda

Még öt perc legózás, és felvágom az ereimet :shock:

Kép
vindolanda

Vindo, és szereti Rugó a logopédiát?
Legózás :lol:
hát Ádi is nagyon tud bizonyos játékformákat erőltetni, és nagyon ki tud borulni, ha valami nem stimmel össze a kislegóban (a múltkor is földhöz vágta az egészet, amit addig épített, de legalább kiengedte a gőzt). amúgy iszonyú ügyes benne, nem tudom, miért elégedetlenkedik, sokszor magával is, eszméletlen dolgokat tud összeépíteni.

már megint elfelejtettem bediktálni a gázt, bakker

Kép
Kép
irina

kb. 1 hete kijött rajtam a terhességi reflux. estére meg bucilábaim vannak. yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :?

Kép
Kép
irina

Irina, filmezz, és ne vasalj! :wink: :lol: Kell a jutalom. Hú ez a holnapi nap... Eléggé durvának hangzik.

Vindo, ez szuper. Valamelyik nap találkoztam egy családdal, ott is megkésett a kisfiú, (egyébként egy tünemény) érdekes volt, hogy a füzetében azt láttam, hogy a klasszikus logopédia működik. Simán pöszeség terápiát csinálnak. Nyilván az nagyon fontos, kell, hogy a hangok meglegyenek. Azt nem láttam, hogy a könyvben hol tartanak.

Na, átnézem még a ppt-ket.
Tisztára lüke vagyok, csak úgy jár a gyomrom.
dmaggie

Maggie, drága, NYUGI! Profi vagy, minden tudsz, este pihenj, hogy holnap friss legyél! Mi meg nagyon gondolunk Rád! Sikeres államvizsgázást!!!

Kép
Kép
irina

Irina, jó, hogy írtad a telefonálást. Gyorsan felhívtam a gyerekorvost és bejelentettem Gergőt. Holnap mehet is igazolásért. :lol: Köszi. :lol:

Jaj, ezeket nem szerettem én sem. Mondjuk a refluxot lehet több dologgal is kezelni. Lábaid. :cry:
dmaggie

Reflux :(
Buciláb :(

Maggie, majd egyszer odaadom a füzetet, és megnézed, hogy mi is folyik ott :D

Most áttértünk a Gazdálkodj okosan-ra. Rugó rakja a pénzeket, ő a bank (össze-vissza osztja, és ha úgy tartja kedve, ingyen lakást is ad).
Nézi a pénzeket.
- Ez Mátyás király?
- Nem, ő nem az.
- Ki ez?
- Deák Ferenc.
- Ő is király volt?
- Nem, nem minden pénzen van király.
- Akkor polgármester?

:lol:
Igyekeztem neki elmagyarázni aztán a dolgokat, és végig kellett menni minden pénzen.
Most már egy kicsit jobban vagyok, szerintem leesett a vérnyomásom. Vagy nem tudom.

Ádi maximalista :D

Kép
vindolanda

Maggie, refluxra mi jó? (Annyit tudok csak, hogy többször enni keveset. Főleg délután, de leginkább este későn jön elő.)

Kép
Kép
irina

De drága vagy. Köszönöm.
dmaggie

Maggie, egy kalappal :D

Kép
vindolanda

A reflux az az ilyen gyomorégős dolog, mikor minden visszajönne?

Kép
vindolanda

A reklámokban láttam a Renniet, az Espumisant. Szerintem átmenetileg jók lehetnek. Mondjuk én nem kifejezetten vagyok meggyőződve arról, hogy a mennyiség csökkentése nagyban befolyásolna, (bár biztosan van összefüggés) egyszerűen a baba annyira felnyomja a gyomrot, hogy nem jól zár. De ez csak az én okoskodásom, Piroska kellene, hogy megmondja. :wink: :lol:
dmaggie

Vindo, Deák Ferenc, a polgármestör :lol: cuki Rugó!
Szerintem ügyes vagy, hogy leállsz a koffeinről, de nem alacsony a vérnyomásod vagy gyakran leesik alacsonyra (nekem igen)? Mert akkor lehet, hogy kéne egy kis koffein v. vmi más, ami megdobja picit.

Ádi a maxim-t nem is tudom, honnan örökölte. :roll: Szerintem inkább kitartó legyen, ne maximalista, utóbbi remek szorongásos betegségekhez tud vezetni.

Kép
Kép
irina

Vindo, köszi Neked is. :lol:
De jókat csináltok már megint. Tegnap én is legozhattam eleget. Ráadásul még kis fegyvereket is teszveszelt a Kedves, azokkal lövöldöztünk. Meg egy szivacsra kellett menteni az embereket, de amikor már böhöm autókat is kellett volna, azt mondtam, hogy az én emberem erre képtelen. :lol:

Szerintem igen. :lol: Pontosan ez a reflux.
dmaggie

Maggie, köszi, megnézem, mit szedhetek. Néha elég kellemetlen, bár hátha javul (ja, a szüléssel legkésőbb :lol: )

Vindo, igen, nekem marja a nyelőcsövem alját, néha szabályosan hallom is, nemcsak érzem (szerencsére savas felböfögés nincs, ne is legyen).

Kép
Kép
irina

Bercó egyáltalán nem maximalista, neki nincs önbizalma, hozzám hasonlóan.

Irina, akkor ne is legyen. Hú, az nagyon rossz.
dmaggie

Na, tényleg kezdek magammal valamit.

A bőröndöm nagyjából bepakolva.
dmaggie

Maggie, neked volt?

Ádi nálunk is rám ütött. Szeret dumálni meg produkálni magát, amíg nem ijesztő a szitu vagy nincs nagy tétje, de ha igen, megijed. Túlérzékeny. De ha vhol otthon érzi magát vagy látja, hogy komálják, ott egy mókamiki.
Kíváncsi vagyok, Ármin miben kire üt.

Kép
Kép
irina

Naná. Ipari mennyiségben nyeltem a Renniet. :lol: A termetemhez képest minden gyerek óriási volt, nem is csoda, hogy bajaim voltak. :lol:

Hú, szerintem teljesen más lesz majd. Nem tudom, hogy a hugoddal mennyire hasonlítotok egymásra, de nálunk a két nagy ég és föld.
dmaggie

Maggie, semennyire nem hasonlítunk a húgommal, külsőleg is mérsékelten, természetre meg egyáltalán nem 8)

Kép
Kép
irina

A REnnie-t már sok helyen olvastam ilyenkor, szóval az tuti jó. Meg Maggie is szedte :D
G. szerint ilyen esetekben pár korty kóla csodát tesz :wink:
Meg a kis adag kaják, más nem jut eszembe.

R. nem szeret szerepelni, de az egójával nincs gond :roll: Már nagyon korán méretes egót fejlesztett...

Mi hárman vagyunk testvérek, tök különbözőek vagyunk :roll: Természetre.
Külsőre meg úgy vagyunk, hogy a nagyobbik bátyámmal olyan, mintha nem is lennénk rokonok, semmilyen közös vonásunk nincsen. A kisebbikkel még csak-csak, de vele sem annyira.

Kép
vindolanda

Elkezdem az esti rutint, hátha nyolc körül kidől a drága lélek :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, hát mindig izgalmasak ezek a családi "ki kire ütött és miben" dolgok, nálunk otthoni sport. Ádi is ugye jól feladta a leckét, mert szőke lett és kékszemű, átugrott egy generációt e tekintetben.
Mondjuk a nem titkolt vágyam, hogy Árminbaba S-ra hasonlítson: legyen olyan zseniális, nyugodt, jószívű és barna hajú :-)

Jó fürdetést-altatást Nektek!
Én lesem, mikor landol S. gépe a neten. Egyelőre nem várható késés.

Kép
Kép
irina

Maggie, Vindo, még egyszer köszi a tippeket a reflux ellen!

Kép
Kép
irina

Hali,
Na megerkeztem.

Irina, reflux oh :-(, bucilab :-(( oh.
Megerkezett S?
Emma hasonlo Adihoz sztem termeszetre! :-)

Maggie egy karpatmedencevel ..... Ahogy apukam szokta mondani!
Orulok h jobban vagytok!

Rugi es a penz....kiralyok..stb :-)) annyira kis okos!

Nalunk mindket gyerek olyan faradt! Lehet az idotol :-((

Legozas......szeretem :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Hasonlosag, hat mi szrem csak kulsore hasonkitunk tesommalm o anyu en apura hasonkitunk termeszetileg. Ue I nel kulsore mintha ikrek lennenek 8 ev kulonbseggel, termeszetuk meg I anyukaja, P apukaja....

Hat hogy emma kire? Nem tudom. Dalma szinten talany!

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, a mai napi nagy munkának lőttek.
Most telefonáltak az óvodából, hogy R. kétszer is hányt.
Kocsi persze nincs, G. valahol Szabolcsban autózgat.
Sétálhatunk haza. Viszek popsitörlőt meg zsepiket, ha út közben is hánynia kell :? :arrow:

Kép
vindolanda

R. már hazafelé is nagyon virgoncnak tűnt. Itthon közölte, hogy éhes, és megevett hat fasírtgolyót. Teát is iszik, és semmi baja :roll:
Még jó, hogy így egy nap fórba kerültem.
Tegnap bontottunk egy dobozos tejet, aminek jó volt a szavatossága, de olyan fura íze volt. Abból kapott kakaót reggel, szerintem azt hányta ki.

Kép
vindolanda

Kaqk, köszi, megérkezett S. abszolút időre:-)
Ma az én vagyok zizzent (fejem fáj), szerintem ez front. Csak tudnám, milyen.

Vindo, örülök, h Rugó jobban, mindig csodáltam a gyors regenerálódási képességét. :-)

Kép
Kép
irina

Éljen a hazaérő S. és a repülőgépe, ami nem késett :P

Fura ez a barna haj és szem-dolog.
Nálunk az egész család - mind a két oldalon - még akkor is kéknek látta Rugó szemét, mikor már bebarnult, és mondogatták, hogy nem barna az :roll: Hiába győzködtem őket, hogy nekünk a domináns gén miatt nem lehet csak barna szemű gyerekünk, és R. csak hordozni fogja a kék szem génjét (mert G. szülei is barna szeműek) :roll: Mondjuk, az igaz, kellett neki vagy két év, mire elnyerte végleges színét. Nem is értettem, mi tartott ennyi ideig:)
Pedig emlékszem, még az általános iskolai biosz-könyvben is ott volt az ábra.

Itt szakad az eső egész nap. Akkor nem esett, mikor mi hazajöttünk.

R. éppen a dolgát végzi, de közben legózik is.

Kaqk, nekem Emma az apjára hajaz :wink:

Infók :arrow:

Kép
vindolanda

Boldog névnapot kívánunk Piroskának!
Ha épp erre jár.

Kép
vindolanda

Maggie már a vonaton ül, sikerült neki 8)

Kép
vindolanda

Hurrrraaaa éljen Maggie!

KépKép
kaqk
Debrecen

Éljen, Maggie, a szuperwoman! :-)

Vindo, köszi a hírt!

(Hát szerintem a biosz alaptörvényeit valóban nem mindig fogadja el a családi percepció ;-)) én is azt hallgattam sokáig, hogy barnul Ádi szeme-haja. Hát továbbra sem barna egyik sem. :lol:

Ádi itthon :-) megmutatta, hogy rajzolt a mamáéknál egy tonna SW-rajzot. Amúgy a mostani nagy kedvence vmi netes játék, amire a gugliban a lego star wars játékok-ra rákeresve található meg (magyarul megy a 99%-a).

kezdtem parázni, hogyha ödémásodom, mi van, ha a vérnyomásom is felmenőben stb. (terhességi toxémia-réme), de egyelőre a vérnyomásom oké.

Kép
Kép
irina

Sziasztok Drágák!

Nagyon köszönök mindent! Azt gondoltam, gyorsan bejelentkezek, mielőtt lefekszek, mert azért elfáradtam. Az éjszaka vagy köhögtem, vagy rázott a hideg, vagy meg akartam sülni. Jó volt, a köhögésem most is kínoz. MIndjárt lefekszek, bekötöm a torkom és megpróbálok pihenni.

Egyébként nagyon gyorsan végeztünk, pörgették ezerrel a védéseket. Ráadásul jó hangulatú volt az egész, nagyon humánus volt a bizottság is. Majd megint lesznek képek, mert a tanszékvezető fotózott. :lol:

Irina, egyébként lerohantam V-t és elmondtam neki a szakdoli ötletemet. Tetszett neki. :lol:

Hú, nem is hiszem el, hogy sikerült megcsinálnom ezt a félévet. De most jó érzés, bár novemberben még egy lyukas garast nem adtam volna azért, hogy egyszer eljön ez is. :lol:

Örülök, hogy Rugó jobban van!

Hasonlóság: a fiúk kicsiben külsőre nagyon egyformák voltak, de a természetük...

Na tényleg megyek, bocsi.
dmaggie

Irina, ha van otthon vérnyomásmérőd, akkor ellenőrizgesd, és akkor meg fogsz nyugodni,
Csak semmi toxémia :!:

Ja, Ádi nagyon kis nordikus lett 8)

Hát, nekem olyan fura volt, hogy nem lehet kék szemű gyerekem (persze, ha G. az apja:)), mert nálunk az egész család kék szemű, fehér bőrű és világosabb barna hajú. G.t meg nézték már arabnak is, cigánynak is:)

Maggie, sikerült kipihenni magadat?

Jelentem, mi is behavazódtunk. Rugónak hókotrós és szánkós tervei vannak. Nekem meg takarítani kéne, nagy a kosz.

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi már sétáltunk egyet a hóesésben. El kellett menni a boltba. Bercókám éppen az öltözködéssel küzd, mennek le hóembert építeni. :lol:

Én meg hamarosan takarításba, főzésbe kezdek.

Vindo, köszi, pihentem, bár kissé ébren aludtam, olykor megriadtam, akkor járt az agyam. Viszonylag korán lefeküdtem, de nem tudtam elaludni. De reggel f.8-kor ébredtem. Ez eléggé késői időpontnak számít. Este viszont be kellett vennem valami köhögéscsillapítót, de még így is eléggé sokat köhögtem. Reggel eléggé durván nyomtam, most fokhagymás pirítóssal és teával kúrálom magam.

Rugónak is jó tervei vannak. :lol: Azóta nem volt akció?
dmaggie

Sziasztok!

Maggie, még egyszer gratulálok! Örülök, h V-nek is tetszett az új szakdolitémád :-) Hörgőidre vigyázz nagyon és jobbulást!

Vindo, köszi! Venni akarok vérnyomásmérőt, csak szüleimnek van, ott szoktam méregetni (meg a védőnő persze).
Hát ugye ez az üljek egész nap felpolcolt lábakkal dolog nem túl életszerű, bár az ödémásodás javulni nem fog, max. a szüléssel. Hiába mászkálok, ezzel annyira nem függ össze (nyilván nem jó egész nap punnyadni a székben, de ha végigjárok fél napot, attól még estére beáll).

Ádi legózik, de már társasoztunk, volt vízipók is.
Bevallom, én este lefeküdtem, miután elaludt, úgyhogy elég kipihent vagyok végre.

Kép
Kép
irina

Hali, na igen itt i van már hó! Nem volt túl jó éjszakánk, Emma kruposan köhögöt, megúszta a kúpot, de nyitott ablaknál kellett aludjanak. ma meg emmit nem evett, tegnap is alig, ma már voltunk bevásárolni, meg elmentünk egy bicikli boltba bicókat venni, na ott kijött minden belőle, :-(((( azóta i olyan ki gyenge, ht kekszen él, vizet iszik, és fegdécsel, ebből mi lez, de köhögni napközben nem köhög! Maggie mi volt az a gyógyszertári kúp amit egyszer adtál? az mire való?erre a köhögésre

Irina: semmi T....a. +++++++++++++++++++

Vindo: hókotrózás..legalább most ki tudja használni Rugi!! :-)

Maggie: szupi ügyes vagy!!!!! takarítás ? :-( pihenés inkább! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Szegény kicsi Lányok. Jobbulást nekik!
Igen, az egy légzéskönnyítő kúp volt. Köhögést remekül csillapítja, mind a váladékos, mind a száraz köhögést. Csak néhány gyógyszertárban csinálják és vényköteles. Jó kis átható mentolos szaga van. Sajnos már nincs belőle.
Köszi Kaqk. :oops:

A fiúk vagy másfél óráig kint voltak. Készült hóember is, meg nagy hócsata alakult ki, háborús övezetre hajaz az egész ház.

Nekem fáj a torkom, lassan a fejem is, köhécselek. Mindjárt ebédelünk, aztán pihit tartok Bercóval. :lol:

Piroska, ölellek utólag is!
dmaggie

Jaj, Irinám, ez a lábdagadás. Lógatni nem kellene, az biztos. A vérnyomásod emelkedését biztosan megéreznéd.
Még csak ne is gondolj arra, hogy toxémia. Hess, hess!
dmaggie

Betegeknek jobbulást!!!

Hányás nincsen, tuti a reggeli tej volt, amire gyanakodtunk :roll:

A lakás már vállalható.

R. és G. szánkóval elmentek tejet szerezni, aztán meg havat lapátoltak. Én addig kitakarítottam. De most meg álmos lettem :roll:

R. egyik unokatestvére is hányt a héten, úgy látszik, sokan benne vannak.

Itt újra elindult a hó, nagyon szép :D

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: