A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok,
Picur,
klassz hogy már vágjátok a centit, de remélem azért végül nem indultatok el a Földkörüli útra a 80. napon :lol: :lol: mert mi lenne, ha egy-két nappal előbb szeretne a Picid kibújni, mielőtt hazaérnétek? hahaha :lol:
A(z IKEÁ-s) centit már mi is beszereztük.
Olikánál is vágtuk :wink: aztán a maradékot eltettük emlékbe, ma is nagyokat mosolygok amikor a kezembe kerül :lol:
Vidám hagyomány lehet nálatok a jelmezes beöltözés, kíváncsi lennék, mit veszel fel hogy mozdony legyél, azt hogy kell elképzelni??
A túristát biztos könnyebb volt összeválogatni :lol:
Gratu hogy ügyesen túlvészelted az amniocentézist, volt valami komolyabb oka annak hogy bevállaltad, vagy csak rutin?
Szuper hogy már megvan a babaágyatok, és már mosod Álmos ruháit, már én is alig várom hogy ott tartsunk :lol:
Hú, szegény kutyátokat jól megviselhette a nyugtató, ez tényleg elég rosszul hangzik, hogy megütötte magát. Azt hittem, hogy csak nem fog félni a zajoktól ha kapja, de pont fordítva írod, ugyanúgy félt, csak nem tudott rendesen mozogni?? :(

Bozza,
az elefántfókás hasonlatodon én is jót nevettem, és egyetértek :lol:

Sandie,
sajnálom a lepény-problémát!
Olinál sajnos nekem is elölfekvő lepényem volt, és nem engedtek semmit csinálni (a védőnőm azt tanácsolta, hogy mielőbb, legkésőbb a 30. hétig szerezzek be mindent, és legyek összepakolva).
Mondjuk elsőgyerekesként könnyebb volt pihennem, mint Neked most, de ennek ellenére 7 hónaposan még bevállaltam egy 10 napos külföldi autós kirándulást, több ezer km-t utaztunk. Na, utólag ezt butaságnak minősíteném, és senkinek nem ajánlom...
Némi haskeményedésen kívül semmi panaszom nem volt, és a 36. hét 6. napig kihúztuk a terhességet. Végül Olit sürgős császárral segítették világra (elkezdett vérezni a lepényem), de szerencsére egyikőnknek sem lett semmi baja emiatt... Utólag már tudom, bármi történhetett vona, ezért tényleg érdemes ilyenkor kímélnie magát az embernek...
Nekünk a 12. heti Uh-on derült ki a baj, de ennek sajna semmi érezhető jele nincs, amit érzel a medencédben, az gondolom a csontok, ízületek lazulása miatti fájdalom, amit a hormonok idéznek elő. Nálam is előbb, már most előfordul (Olinál később jött elő), pihenésre javul.
Drukkolok hogy szerdán kislányt lássanak a pocakodban :lol:
Jó hogy csak ilyen lájtos gyümiket kívánsz, nekem a magyaros kaják esnek jól, viszont édességre nem vágyom (legalább arra nem)...
Csak erős idegzetűeknek:
Azért nekem is volt kilengésem, amikor a két ünnep között a Juniort néztük a Tv-ben, ahol AS éppen koviubit evett, akkor egy kis fagyi után kénytelen voltam elővenni a savanyúkáposztát...

Veronika,
igen, tényleg jó nagyok már a babáink, majd írd meg, mekkora a Picilányod, ha lemérik a következő Uh-on.
Mikor is mész vizsgálatra?

Ildi,
sajnos én már többet híztam, mint az előző terhességem idején Olival ilyenkor.
Már +6kg-nál tartok, mivel az első trimeszterben inkább ettem a rosszullétek miatt, hogy múljanak és nem éheztem, mint korábban amikor nem kívántam az ételt.
Irigylem a keveset hízókat (mmc), mert szülés után nekem nagyon nehezen ment le a pluszsúly...
Egy téli gatyó már nekem is aktuális, épp pénteken akartam venni, de a C&A-ban és egy másik kismamaüzletben (a Westendben) nem talátam az ízlésemnek megfelelőt... H&M Mamát hol lehet találni ahol te vásároltál, vagy az a sima H&M-ben is van?
Sajna Oli még nem akar az emeletes ágyban aludni, de próbálkozunk :wink:

mmc,
gratulálok a Kisfiad nevéhez, szép név a Botond! :lol:
Már mi is találtunk nevet, de még titkolom egy kicsit ha nem baj, amíg a családtagoknak el nem áruljuk :lol:
Ruha-téren egyetértek, erre a kis időre tényleg nem érdemes nagy kiadásokba verni magunkat :lol: , kivéve ha a régi ruhák nem jönnek ránk, akkor pedig muszáj :lol:
Nálunk is megvan az Olis nyári készlet (pár felső és 1 szoknya meg 1 tavaszi és 1 nyári nadrág), de téli gatyót akkor nem vettem, mert belefértem a korábbi csípőfazonú nadrágomba.
Most se szerettem volna, de amikor Olival rohangálunk meg hajlongok a játszótéren, kicsit kényelmetlen a pocimnak már az öv, ezért egyet mégis beszereznék.
Pénteken vettem itthoni gatyót, mert a korábbiak gumija is nyomta a hasamat.
A játszóterezés miatt még tervezek egy kismama harisnyanadrágot venni, mert a sima már legördül a domborulatról :lol:
És még szoptatós hálóing is kéne, mert Olival erre nem nagyon készültem, nem gondoltam hogy napi 100x le- és felvenni mekkora probléma a kigombolás helyett... 8)
Szóval kell még pár dolog, de a lényeges dolgok már megvannak... 8)

Kat,
én is gratulálok Bálint szülinapjához!
Hogy ünnepeltetek?

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Picur,
gratula az ágyhoz! :) Sikerült összerakni?

Ildi,
Tényleg 18 kilót híztál Lottival? De lement pikk-pakk, nem?
Én Pálmival először 5 kilót fogytam, majd 9 kilót híztam, így 4 kiló plusszal mentem szülni... a szüléssel le is ugrott 8 kiló, úgyhogy -4kg-mal jöttem ki a kórházból a terhesség előtti súlyomhoz képest, csont és bőr voltam, nekem az volt a feladat, hogy magamra szedjek, megerősödjek utána... aztán ez túl jól sikerült, mert végül 61 kilóra állt be a súlyom, ami a 9 hónapos terhes súlyomnak volt megfelelő, 4kg plusszal, mint Pálmi előtt...

Most erről a 61-ről indultam, először lement 2 kiló, nagyjából mostanra jött vissza, most vagyok annyi, mint terhesség előtt... úgyhogy ha megint 9 kiló körül jön fel még szülésig, és szintén 8 kilótól szabadulok meg a szüléssel, akkor 1 kilóval leszek több, mint induláskor... na majd meglátjuk... sajna a nagy hízás még csak most jön az utolsó hónapokban, érdemes odafigyelni...

A könyvemben 13.5 kiló hízást a következőképp osztanak el:

20-ik hétig 2-3 kg
24-ik hétig 5kg
28-ik hétig 8kg
32-ik hétig 8kg (? ez lehet elírás és inkább 9 kg...)
36-ik hétig 10 kg
40-ik hétig 13.5 kg

De most belekukkoltam 2 másikba, és ott meg másképp írják... első trimeszterben lehetőleg semmi, vagy max 1,4 kg, a második és harmadik trimeszterben pedig heti 0,4 kg... ami tuti nem stimmel, mert a másodikban jóval kevesebbet hízol, mint az utolsó 3 hónapban...

Köszi a kérdést, a hajfájás nem valószínű, hogy elmúlik, mert a 7-8-ik hét óta tart... de már csak 4 hónap van hátra! :D

Ruhák: hát igen... jó drágák... fél vagyont költöttem rá és csak 2 nadrágom, 1 itthoni tréningem és egy kabátom lett belőle... tavaly pont divat volt a hosszú pulcsi én azokat hordom :) Van belőle 3-4... mindegy, ezt a pár hónapot bármiben kibírom, mondjuk a nadrág és a kabát kellett mindenképp...

60 kilósan 36-os méret? Én 60,5 vagyok most és a 38-as jó :) Biztos jó vékony a csípőd :)

Picur,
jól hangzik ez a farsangozás :)

mmc,
BUÉK! :)
Botondhoz gratula! :) Kislábujjtöréshez nem annyira... :(

A homeós bogyó átmenetileg használt valamennyit, de aztán nem, így abbahagytam... lehet újra kellene kezdeni, most már pár hét kimaradt...

7 kiló hízás Lizával?? Az igen! :D

Hál istennek én nem vagyok hason alvós, és egyelőre bírom még háton... aztán már csak az oldalt fekvés marad a későbbiekben... olvastam valahol, hogy az egyik oldalt javasolják, csak elfelejtettem melyiket :D
Már rég mondom a páromnak, hogy ki kellene fejleszteni kismamáknak hason alvós matracot, ahol valamilyen módon meg van oldva, hogy a hasad be tudd tenni egy "lukba", de persze az is tartson és változtatható legyen a mérete ahogy nő a poci :)

Megjött Pálmi, megyek...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.01.07 22:54-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! Csak most találtam rátok, remélem még csatlakozhatok. :oops:
Május 28-ra vagyok kiírva, és most vagyok orvosváltásban, eddig úgy volt, hogy a Sote II-n fogok, de a most választott doki a Szent Istvánban vezet szülést.
Elsõ babámat várom.

Mindenkinek szép estét kívánok!
savariaa
Érd

Hahó!

Bàlint szülonapja igen jól telt. Itt voltak a keresztszülei. Èn ebédet főztem: csirkepaprikàst, nokedlivel, csemegeuborkàval. Ezt nagyon szereti, és süni formàjú csokitortàt sütöttem. Nagyon èlvezte, ès teljesen fel volt dobva. A fèrjem csalàdja most vasàrnap köszöntöttèk, az èn csalàdom kèt hèt múlva, így folyamatosan jönnek az ajàndékok.

Ma voltam dokinàl, minden rendben, nagyon kis aktív, megint egy hèttel nagyobbnak mérik. És most sem mutatta meg magàt konkrètan de tipp szerint fiú, így most Balázsra kèszülünk. Èn màr hetek óta nem tudok háton feküdni, nekem Bàlinttal sem ment, de sokkal kèsőbb, de most már egy sima tv nèzèsnèl ájulàs közelbe kerülök. Sajnos èn csak hason tudok aludni, így egy hengerpárnàval mèg megoldom, de tudom nem sokáig, ès akkor kezdődik a neheze nekem, mert oldalt egyàltalán nem tudok aludni.
Èn sok rucit vettem anno hasznàltan, ès itt a környékemen sok kismamabolt van, ès igaz nem túl olcsók, de jól nèznek ki a gatyák, szülès utàn ès sokàig hortam még őket, vàr igaz akkor mèg tèl volt, ès mikor nem voltam terhes, akkor is hordtam mert nem fázott benne a derekam. Nekem az volt a bajom, hogy egy terhességet ne húztam ki egy méretű nadràggal.
Èn Bàlinttal 14kg híztam, amiből 5 ment csak le a szülèssel, de nekem sem i erőbefektetèssel visszaàllt az eredeti súlyom, kb fèl èv alatt, de ettől mèg nem jöttek ràm a régi cuccaim, mert a csípőm széles maradt, ami kb1 év alatt ment vissza. Most 3 kg-val voltam kevesebb, mint anno Bàlinttal és pont ugyanúgy hízom. A hasam hiretelen nőtt, de szerencsémre most kicsit stagnál, így igaz nyom már, meg szihàlok, meg keresi a gyomrom a helyet, de könnyebb cipelni.
Nem tudom ki kérte,de megkostóltam ezt a új(gla..com, vagy valami ilyesmi nevű) ivós savlekötőt. Hát az életemért küzdöttem, gaz kb 1perc alatt elmúlt a savam, de mikor lenyelte, abban az 1percben a mosogató felett öklendeztem, szóval inkàbb elszopogatom a Renee-t

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Hű mennyit írtatok!!! :D

Savaria, üdvözöllek, én különösen örülnék, ha jönnél közénk, mert nem én lennék a "legkisebb". :lol:

Pedig ahogy olvasgatlak benneteket, valószínűleg csak terhességi hétre vetítve vagyok a legkisebb, mert én már legalább 4 kilót híztam - és ez a mérés már karácsony előtt volt, jaj bele sem merek gondolni, most mennyi vagyok. :roll: Amúgy pedig ezzel már bőven hetven felett járok... Veronika táblázatait ezzel szerintem be is buktam... :oops: Bár, a H&M Mami farmerből nekem is 38-as van, imádom!

Nusildi, pont én is úgy voltam vele, hogy a 10e kicsit sok, de így utólag nem bántam meg, mert nagyon szeretem azt a farmert. És kicsit kárpótolt gy akciós fekete naci 5 ezerért. :lol: Amúgy a sima H&M-ben van mamis részleg, nálunk a gyerekholmik környékén. Bár a részleg azért kicsit túlzás, két-három fogasra van egy csomó cucc összezsúfolva, abszolut koncepció nélkül - igazi turis feeling. :D Viszont pl. a C&A-ban aaannyira nyanyás cuccok voltak, hogy inkább nem. Mint ahogy az alap kismama butikokban is, bár ott biztos boltja válogatja! Mindenesetre én két gyatyóval és a sima felsőkkel + zakóval, mellénnyel eddig elég jól elvoltam, remélem a kabátom is kibírja még... :lol:

Veronika, a hajfájás az hasfájás vagy tényleg? Gondolom elírás, de azért kaptam fel a fejem, mert nekem egy jó ideje fáj a hajam. Mármint a hajas fejbőröm, ha lófarokban hordom a hajam, kimondottan sajog. Szokott ilyen lenni, de nem ilyen erősen és nem ilyen gyakran. :shock: Nem vészes persze, csak fura. Viszont jobbulást kívánok neked, remélem hamar rendbe jössz!!

Sandie, veled érzek, húzós lehet feküdni két pici nélkül is, hát még ha nagy a család! Biztatnak azért még, hogy a terhesség korával feljebb kerülhet a lepény? Vagy az már megtörtént volna? Nekem nincs túl sok tapasztalatom e téren, csak olvastam, hogy a részlegesen elölfekvő lepény még elkerülhet a méhszájról, ahogy nő a méh. Talán-talán. Szurkolok és kitartást!

Képzeljétek, szerintem most már határozottan a baba csiklandoz belülről, nagyon-nagyon-nagyon vicces érzés. Főleg este, vagy reggel, az ágyban érezni, de ma napközben is volt egyszer. :lol:
Veronika, egyébként úgy tudom, hogy a bal oldalon feküdni a legcélszerűbb, mert így jobb a keringés. Mondjuk én a jobb oldalamat jobban szeretem, sőt félig hason a legkényelmesebb - amíg elférünk. Háton "nyújtózkodni" is jólesik, de tény, hogy nagyon dobog olyankor a hasam (mármint lüktet valamelyik ér), úgyhogy nem szoktam sokáig háton kényelmeskedni. :lol:

Fú, egy csomó mindenre nem reagáltam, remélem nem sértődik meg senki! Szép napokat, jó munkát, kellemes pihenést Nektek!

Üdv, bozza

Kép
bozza

Kat, örülök, hogy minden oké nálatok! Fiú, de jó!!! Mekkora most a bébi? Mi is mindig nézzük a terhességi-hetes oldalakat, hogy most ekkora meg akkora lenne, de elég nehéz kiizagodni rajtuk...

Épp kezdtem kicsit "bepánikolni" a súlyom miatt, mert tutira nem állok meg 7-8 kilónál, de akkor kicsit megnyugtattál, hogy 14-ről is vissza lehet még hozni a dolgokat. :lol: Persze nagyon igyekszem, normál körülmények között nem is gáz odafigyelni, de most még szabadságon vagyok, és hát minden olyan finom... Hangsúlyozom: minden! :roll: Neked szoptatással ugrottak le a kilók?

Kép
bozza

Bozza: nekem nem a szoptatás alatt ment le bàrmennyi is, igaz 4hónapot szoptattam. Hanem inkább ilyen szerencsès alkat vagyok

KépKép
KépKép
kat78

Bozza,
Hajfajason jot rohogtem :D Persze, hasfajast akartam irni :)
Bar ismerem regrol azt a jelenseget is amit irsz, szerintem az olyankor van, ha tul szorosra huzza az ember...

Most csak ennyi, mert Palmi itthon orrfolyassal, kohogessel. Nem komoly, csak nem lehet tole semmit csinalni ha itthon van...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Veronika,
Jobbulást Pálmikának, mesélj Neki sokat, hátha attól (is) jobban gyógyul :lol:
Neked meg jobbulást a rosszullétekből, de főleg a haj/s/fájásból, bocsi de ez utóbbin én is nagyot nevettem... :lol:
Ja, és ha már nevetésnél tartunk, tetszett a "lukas ágy"-ötlet, érdemes lenne szabadalmaztatni, de ha még belefér, én a görögdinnye-ciciknek is kérnék még plusz két lukat :lol:

Savaria,
boldog elsőbaba-várást Neked, üdvözöllek közöttünk!
(Ahogy mindenkinél,) Nálad is indítványozom a vonalzókészítést, hogy lássuk hol tartasz, ha van kedved hozzá :lol:
Fiúra vagy lányra készültök?

Kat,
jól hangzik Bálint(-Buci-Pipu :lol: ) ünnepi menűje :lol:
Mi volt a kedvenc ajándéka?
Gratulálok Balázshoz, ez a név nálunk is szerepelt a választékban, nekem nagyon tetszik :)
De jó Neked, hogy csak úgy leolvadtak Rólad a kilók, irigykedem :wink:

Bozza,
Köszi a H&M-es tippet, holnap utánanézek, mert nagyon kéne egy pocakosnaci :D
A súlytábázatot én is elfelejthetem sajnos :(
De azt is figyelembe kell venni, hogy ki milyen alapsúlyról indul, mert a túlsúlyosoknak eleve kevesebb hízás ajánlott, a soványaknak meg kicsit több...
Sajnos nekem szoptatáskor nem csökkent, hanem egy picit még nőtt is a súlyom, annyira éhes voltam állandóan, nem bírtam éhezni. Pedig rengeteg tejem volt 8) Fogyni csak utána állhattam neki, ami elég nehezen ment, és a mostani Babával hamar vissza is jött jópár kiló :(
Mindegy, majd szoptatás után újra kezdem a fogyit :?

Nekem a hónapok számolásával volt gondom, szerintetek jó ez a táblázat?
1. hónap 1-4 hét
2. hónap 5-8 hét
3. hónap 9-13 hét
4. hónap 14-17 hét
5. hónap 18-22 hét
6. hónap 23-27 hét
7. hónap 28-31 hét
8. hónap 32-35 hét
9. hónap 36-40 hét

Kép
Kép
magnoli

Hellómindenki! :)

Picur ágya még darabokban, Apa le akarja csiszolni a darabjait, és majd utána szereljük össze, remélem a héten meglesz.

Ma voltunk védőnőnél, és meghallgattuk a szívhangját, hááááát elolvadtunk! :) :)

Másik édes sztori, a kutyánk szaglássza a hasamat. Leguggolok mellé, simogatom, ő közben a hátán fekve a hasam alsó részét szaglássza, és finoman bökdösi, közben bentről meg jön a határozott válasz Picurtól. Egyszerűen imádom őket! :D

Mozdony úgy leszek (Thomas), hogy a hasam lesz arcnak megfestve, felfelé leszek a kémény feketében, lefelé meg a mozdony kerekei, meg a többi "járulékos" dolog. Aztán, hogy a kivitelezés hogy sikerül, majd meglátjuk...

Az amnio-t azért kellett, mert a 12 hetes UH-n 2,9 mm-t mértek tarkóredőnek, ez valakinél már kiveri a biztosítékot és kongatja a vészharangot, másnál (pl. a SOTE genetikusainál) ez teljesen normális mérték. Igazából biztosra akartunk menni.

Hízással én is hadilábon állok, vékony voltam kockás hassal, mikor terhes lettem, most meg tartok +15 kilónál, és még két hónap hátra van. Vigyáznom kell, mert riogatnak, hogy cukros leszek...

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok,

csak gyors bejelentkezés, mert már nincs időm mindenkihez szólni...
ma voltunk dokinál, nem volt vizsgálat (megint), de volt UH, ahol azonnal megmutatta magát: FIÚ
Én tudtam, éreztem, párom boldog, Lotti sokkot kapott :lol:
AFP is oké, úgyhogy örülök, hogy nem mentem egyéb vizsgálatokra, 1 hónap múlva kell újra mennem+a terheléses cukor :mrgreen:

Jövök majd, de minden nap meló van és estére végem, mint a botnak!

Kép

Kép
nusildi

Áááááááá, újabb tökös a csapatban! :) :) Gratula!

picuralmos

Sziasztok!

elszállt minden amit írtam :x

Mielőtt kineveztek Rubint Rékának a 7 kg-os hízás miatt azt is tudnotok kell, hogy Liza a 33. hét óta tképpen semmit nem nőtt a pocakomban. Emiatt 3 hétig a szülés előtt kórházban is voltam. Akkor még nem tudtuk, hogy csak a hízásban vagy a feljődésben is megállt... Kaptam mindenféle turbo infúziót, többet ettem mint ami jól esett, de szinte semmit nem nőtt, 38.héten megindították a szülést, hogy akkor inkább kint növekedjen.
Így gondolom már senki cserélné el velem a 7 kg-ot. 46 cm-el és 2330 gr-al jött a világra. Szerencsére minden rendben volt, állítólag a méhlepényem volt jó keringésű csak extra kicsi és ekkora gyereket bírt táplálni.
Mostanra persze utolérte a korosztályát, de az elején PIC-en is volt.

Ha valakit nagyon érdekel a súlygyarapodása van egy oldal, ahol lehet vezetni a növekedést és még grafikont is rajzol:

http://bertengo.com/kalkulatorok/terhes ... alkulator/

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
H&M Mama legnagyobb választékban a Vörösmarty téren van, a többi boltban csak egy-egy darab található. Szerintem a Vörösmarty téren a gyerekruhákból is nagyobb a választék, mint a többi boltban, legalábbis az Árkádhoz képest mindenképp. Ha jól emlékszem terhesharisnya is van jó áron.

Otthoni ruhának ti mit hordtok? Én vettem a Decathlonban vastag passzéjú gumi nélküli melegítőt, de szerintem azt sem fogom tudni végig hordani. Van külön terhes melegítőgatya?

Veronika,
a hajfájós részt én is 3x elolvastam, hogy mid is fáj.:-) Amúgy nekem a hajam akkor szokott fájni, ha influenzás vagyok.
Jobban van Pálmi náthája? Ezek szerint az egész gyerekkort végigkíséri az orrfolyás. nálunk október óta a gyerekszoba része a porszívó.. Ha elpakolom, tuti hogy 2 nap múlva újra elő kell venni a sima takarításon felül.

Sandie,
drukkolok én is holnapra, mindeképp jelentkezz ha vannak híreid.

Savariaa,
üdvözlet köztünk. Mi történt, hogy terhesség közben kell orvost váltanod?

Kat 78,
jó ünnepségsorozatot nektek! legalább mindig fel lesz dobva az egyhangú januárotok. Ezt a süni tortát annyi helyen hallottam már. Én ilyen biztos nem tudnék, nagyon bonyolult?

Bozza,
de jó, hogy ennyit írtál. Attól én is félek, hogy ha nagyon hideg lesz a február vége, március eleje mit fogok felvenni a mostani kabátom helyett. Nagyon nem szeretnék síkabátban járkálni.
Tök jó, hogy már te is érzed a babamozgást. Valaki már írta előttem, hogy kaja után figyeld meg, szinte rögtön beindul a boogie...

Picuralmos,
de jó hogy hallottad a szívhangot!! Nekem egyszer sem találta meg a védőnő és mindig rám hozta a frászt, hogy valami baj van, volt hogy már remegett a keze.
Amid a kutyádról írtál az nagyon édes, szinte megható :D
A Thomasos jelmezről mindenképp kérünk képet!!!

Nusildi,
gratulálok a fiúhoz, tényleg jóval több a fiú, mint a lány ebben a topikban. Lotti ezek szerint lányt szeretett volna?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!!

Huuuu, rengeteget írtatok, megértem elolvasni, de nagyon jó, hogy ennyire él a topic :D

Nagyon szépen köszönöm, hogy ennyire együtt éreztek velem...már nagyon ki vagyok a sok fekvéstől. :(
De holnap nagyon remélem, hogy egyrészt megtudjuk, hogy kisleány vagy fiúcska bújik a pocakban és hogy feljebb ment a lepényem.....talán, akkor feloldják az ágynyugalmat. Segítségem nem nagyon van, a férjem leginkább.....az én szüleim elváltak és idősek, inkább már magukkal vannak el a legjobban, persze azért segítenek, ha kell, de nem foghatók be, hosszabb, bébiszettelésre vagy takarításra. Anyósomat meg inkább nem kérem....nem vagyunk egy hullámhosszon, hogy finom legyek. Apa sokat segít, meg azért én is csinálgattam ezt azt finoman....semmi megerőltetés.

Veronika: jót nevettem az alvásos dolgon, pont tegnap este ecseteltem a férjemnek, hogy valamelyik oldalon kéne feküdnöm, de nem emlékszem melyiken, viszont nekem csak a jobb oldalon esik jól....úgy érzem a baba inkább a bal oldalon és lent van. Nekem is lent rugdos a legtöbbet, néha olyan, mintha belecsimpaszkodna a petevezetékembe és azt rángatná....ordítani tudnék :shock: Leginkább a fürdést élvezi, olyankor ficánkol, mint egy ebihal. :D

Nekem most az újabb dilim a fagyi evés....társul mellé némi kis gyomorégés, de semmi extra. Ma mondjuk elég rosszul voltam, hányingerem volt és semmi erőm....de aztán elmúlt délutánra.

A hízással én is hadilábon állok. Amíg nem kellett feküdnöm csak 4 kg volt rajtam, most társult hozz még 4. :evil: Picurlamos ne nagyon aggódj a kilók miatt, mert egyrészt még oda tudsz figyelni, másrészt meg sok minden okozhatja. Én Zalánnal 30 kg híztam, de 17 lement rögtön a szülés után, a többi meg az első 2 hétben....rengeteg vizet tartott vissza a szervezetem. Zéténynél 22-t híztam, az is lement gyorsan. Most azért megállnék 16nál, de már most van rajtam víz....valamiért nekem ez megy nehezen....viszont most sokkal kisebb hasam van, mint a fiúkkal.

Ruhát mégis kell majd vennem, mert Zalánnal nyáron voltam gigaterhes, Zéténnyel meg tél végén, viszont tavaszi ruhim nem nagyon lesznek. de egyenlőre még kivárok, mivel eléggé fent van a hasam, még jók a régi nadrágaim, csak ne kelljen leülni bennük. :lol:

Kat78, szép a Balázs név, nekem egyik nagy kedvencem, apukám, a bátyám és a bátyám nagyobbik kisfia is Balázs, így mi nem választottuk, maradtunk a Z-nél. :) Eddig nem is mondtam, de nálunk még nincs lányunoka a családban, mindenkinek 2 fia van....én vagyok a legkisebb és nálunk jön először a harmadik....talán :oops:

Ezek a farsangi sztorik nagyon jól hangzanak...én gyerekként imádtam őket, tanárként meg én szerveztem a suliban a Halloween-t, ahol szintén be kellett öltöznie mindenkinek.....nálunk most lesz az első Zalánnal....őt még annyira nem érdekli, ahogy beszélgettünk róla, nem igen foglalkoztatta, most tündérszárnyakat akar, hogy repülhessen utánunk, ha autóval megyünk. :shock: Nem tudom, hogy örüljek, hogy ilyen gazdag a fantáziája vagy megijedjek. Most a bújócskára van rákattanva, ma egész este apát és anyát keresték Zétivel. :)

Nusildi, gratula a kissráchoz!!! Lotti szokja már a gondolatot???

Bozza, ugye milyen jó érezni a kismanót odabent??? Nemsokára már nem csak csiklandozni fog :)

Jaj, drukkoljatok holnap légyszi. Délután 4-5 között fogad a doki az ügyeletben, duplán izgulok! Nagyon köszönöm a biztatásokat, mindenképp jelentkezem, ha lesz hírem!!!

Bocsi, ha valaki/valami kimaradt, de nem bírtam ennyi mindent megjegyezni egyszerre!!! :oops:

Jó éjt mindenkinek.....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

csak egy gyors bejelentkezés:

akit érint a krupp, ezt olvastátok?

http://divany.hu/poronty/2013/01/08/300 ... p_darabja/

Én mindenképp rákérdezek majd a gyerekorvosnál.

Sandie, ha jól emlékszem a te apukád gyermekorvos, kíváncsi vagyok neki mi a véleménye erről.
mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok

Kolcson laptoprol vagyok, nem talalok bizonyos irasjeleket, tekintsetek el tole. A mosolygast meg kepzeljetek oda minden mondat vegere

Azzal kezdenem, hogy ma reggel elajultam... tegnap irtam hogy 60.5 61 kozott vagyok, par naponta merem, erre ma reggel raallok es 61.8
Erdekes lehetett a dobbenettol az arcom, ennyi meg eletemben nem voltam, Palmival 61 kg mal mentem szulni

Magnoli,
hat ma reggelre az en torkom is megfajdult, ugyhogy egyutt kuralodunk... sajna nem nagyon megy neki a pihenes, tegnap delutan mar nagyon ugralt...

Lukas agyba plusz ket luk a ciciknek, ez jo... latod csapatmunka kell mindenhez hogy jo legyen

Honapok, tenyleg erdekes, azt hittem mar a hatodikban vagyok, de ezek szerint meg csak most...

Savaria,
gyere, gyere, szia

Picur,
aranyos a kutyas sztori
Szivhang, de jo
Thomas, hat erre en is kivancsi vagyok

Ildi,
Fiu, wow, nem semmi
Nekem eddig nem tunt fel a fiuk tulsulya a topikban, de kezdem erezni

mmc,
na igen, ilyen kiegeszitesekkel nem is kellene az a 7 kilo... de az a lenyeg, hogy Lizaval minden rendben van vegul
Jo a sulytablazat

Hal istennek azert csokken az ovi alatt a betegeskedes... iden mar joval kevesebb mint tavaly.

Sandie,
nekem meg jobb oldalon van a baba es bal oldalon alszom
Varjuk a hireket
sz.veronika

A hízással az az érdekes, hogy én nem érzem magam dagadtnak, szinte csak pocakra nőttem, hátulról nem is látszik, hogy babás vagyok. Azért figyelek, hogy ne legyen túl sok rajtam, mert egyrészt nehezen fog lemenni, másrészt meg tartok a csíkoktól... Tényleg, ti hogy "védekeztek" a stríák ellen?

Ruhák terén nekem nagyon bejött a derékmelegítő, 1.000.- Ft körül lehet kapni az Auchanban, és bármilyen nadrág fölé felvehető, divatos, csinos darab. Én a régi pulcsijaimat és egy gumis nadrágot hordok ezzel a derékmelegítővel kiegészítve. Persze van már két terhesnacim is, azokat is imádom. :)

Sandie, írj mindenképpen! Eddig a tökösök vezetnek, kell egy kislány is a csapatba! :)

Jövő héten mi is megyünk a UH-ra, már a 30. hetes következik! Úristen, de megy az idő... Utána héten meg megnézzük a legénykét 4D-n. Már nagyon várjuk! :)

picuralmos

Sziasztok!!

Még nem voltam, de már nagyon be vagyok sózva! :shock:

Mi is gyúrunk a kislányra, persze csak és kizárólag, hogy javítsuk a statisztikát :lol:

A kruppos dolgot megkérdezem apukámtól, ő egyébként sem gyógyszerszerető orvos, csak akkor ad antibiotikumot, ha már tényleg kell, mindig is odafigyelt az olcsóságra is.....azt tudom, hogy rengeteg magisteres (patikában készített) dolgot írt fel.....nekem a mai napig olyanokat ír, fiúknak is.....olcsóak és használnak......

Viszont kiakadtam ma reggel......tegnap óta rosszul vagyok, elég erős hányinger, émelygés, gyomorégés.....ma reggelre meg tiszta vörös lett az arcom....valami kiütött vagy nem tudom, pedig semmi újdonságot nem használtam :shock: nem elég, hogy bálnulok, még ez is....... :cry:

majd este még jelentkezem!!!
üdv mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, ha kiütéses lettél, a népi fáma azt tartja, hogy kislányod lesz, mert a lányok "ellopják anyjuk szépségét". Na mit szólsz? Nektek ezekből bejött valamelyik?
https://www.babanet.hu/cikkek/fiu-vagy-lany-lesz

picuralmos

Fiú lesz a harmadik.....tünetek ide vagy oda :))

De sajnos a lepény lejjebb csúszott, már átéri a méhszájat....jövő héten újra uh, majd ott megint megnézik, hogy akkor hol áll.....nem tudom mi lesz...ennél többet már nem tudok pihenni :P

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Húúúúú Sandie, gratula! Viszont egész olcsón megússzátok a kelengyét! :)

Nem tudom, mert nem értek ehhez, de a lepény nem megtapad, és ott marad 9 hónapig? Vándorol ide-oda?

picuralmos

Sziasztok! Kicsit eltûntem, de majd ezután megpróbálom felvenni a fonalat.
Majd utánanézek, hogy is kell a vonalzót elkészíteni. Azt már tudjuk, hogy kisfiút várok!! Ez a 12. heti UH-n derült ki.
Hát az orvosváltás azért szükséges, mert csalódtam a dokimban. Sajnálom, hogy miért csak most váltok, de magam sem akartam elfogadni, hogy nekem õ nem felel meg.
Kijelentette, hogy ne kérdezzek tõle semmit, mert az idegesíti, ha majd lesz valami fontos, õ majd szólni fog. És több ilyen is volt, amúgy a terhesség elején kezdtem csak hozzá járni, így nem ismerem régrõl, akkor találkoztam vele elõször, amikor kivizsgáltak, hogy nincs peteérésem, és õ volt az UH-s doki, és nagyon szimpi volt. Hát nem vagyok jó emberismerõ, ez ebbõl is látszik.
És olyan is történt, hogy a 15. hét körül egyik nap egy barnás foltom volt, amitõl nagyon megijedtem, mert hematómám volt az elsõ 12 hétben, gyógyszert is kellett szednem. Szombat volt, de nem érdekelt, hát ha magándoki, csak felhívhatom. Kedves volt, elmondtam neki mi a helyzet, mondta hogy szedjem be a megmaradt gyógyszert, amit anno adott. Én szépen beszedtem, hál'Istennek több barnázásom nem is volt. Karácsony elõtt kellett visszamennem a havi vizsgálatra, ahol mondtam neki, hogy milyen jó, hogy nem volt több barna, és hogy rendesen szedtem a gyógyszert, erre úgy leszidott, hogy minek szedtem be, mert az a 12. hét után nem hat, nem is érti miért csináltam ilyet, teljesen felesleges volt... :twisted: De hát õ mondta, ilyet magamtól nem találtam volna ki... na szóval ezek után úgy éreztem, hogy ha rágondoltam, hogy menni kell hozzá, már gyomoridegem van. Így jutottam el az orvosváltásig, holnap megyek elõször az újhoz, izgulok azért, mert jó lenne, ha õ lenne az "igazi"!
Na befejeztem az esszémet! :D Én sajna most elég komolyan felfáztam, ezzel szenvedek, de majd csak elmúlik, holnap majd minden kérdésemet felteszem az új dokinak, mert rossz, hogy annyi minden van az eszembe, és nem volt rá módon, hogy feltegyem a kérdéseimet.
Mindenkinek szép napot, mindjárt meg is nézem a vonalzót! :D
savariaa
Érd

Elkészítettem a vonalzómat, de hogy tudom betenni minden hozzászólásom után? Mert ha a linket másolom, akkor az nem jó... bocsi a bénázásért... :oops: :D
savariaa
Érd

Sikerült :D

Kép
savariaa
Érd

Egy újabb fiús anyuka a csapatban! Hurrá! :) Savariaa, ha ilyen idióta a dokid, teljesen jól döntöttél a váltáskor. Én amúgy sem értem őket, elhiszem, hogy nekik a százezredik levezényelt terhességük, nekünk meg az első... Teljesen normális, hogy kérdezünk, mert nem tudunk mindent. Na én is így voltam, de aztán rájöttem, hogy néha egyszerűbb és megnyugtatóbb az Interneten utána nézni dolgoknak, mint kivárni egy-egy eredményt.

picuralmos

Szia Picur!

Hát tényleg idióta volt a dokim, és én is úgy gondolom, hogy lehet hogy neki már a könyökén jönnek ki a kismamák, de akkor meg minek praktizál? Az eredmények értelmezéséről pedig csak annyit, hogy a dokim egyszer sem nézte meg a vérvételeimet, ami azért engem nyugtalanít...
Na de ez már a múlt, holnap délután remélem megtörik a jég, és végre nekem is szuper orvosom lesz.

Ahogy nézegettem, én vagyok "legkisebb" kismama! :D :D

Szép estét mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Méretei(valaki kérdezte)
20.hét6.nap
BPD:50mm
HC:184mm
AC:186mm
FL:34mm
Most hívott a doki asszisztense, hogy streptococcus-t találtak a kenetvizsgálatkor, így most antibiotikum és kúp:(

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

A placenta maga nem mozog, egy helyen megtapad és marad is remélhetőleg, de ahogy nő a méh, azzal együtt mozoghat.

Fiús vagyok, voltam és leszek.....kellett idő, de már jobban vagyok, nagyon szerettem volna, de ez van, legalább jól van, csak maradjon is bent még egy ideig.... :)

Most megyek, fürdünk
üdv :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Savariaa, nekem a nőgyógyászom szólt, hogy az egyik értékem nem jó a laborpapíron, menjek el belgyógyászhoz. Mondtam, hogy a körzeti dokim elvileg az, ő nem szólt... Aztán kaptam beutalót hasi ultrahangra decemberben, persze április 2-re kaptam időpontot, mondtam, hogy akkor már ne nézzék meg, mert akkor valószínűleg a szülészeten leszek... :D Mivel jól vagyok, így azt mondták, nem is kell megcsinálni az ultrahangot.

kat, a streptococcus állítólag nagyon gyakori a terhesség alatt, és gyorsan kezelik, úgyhogy ne aggódj! ;)

picuralmos

Sziasztok!

Kat jobbulást, én is azt hallottam, hogy gyakori a terhesség alatt, biztos gyorsan elmúlik.

Nekem még nem is csináltak kenetvizsgálatot, amióta babát várok, nektek szoktak?

Picur holnap reggel megyek a védőnőhöz az összes laborleletemért, hogy a délutáni új dokihoz már minden nálam legyen. Remélem ő azért lelkiismeretesebb lesz, és mindent megnéz. De mondjuk nagy szerencsém van a védőnővel, mert nagyon profi, mindent az előírásoknak megfelelően csinál, ha telefonálok, rögtön tudja, ki vagyok és fejből tudja az eredményeimet, nem semmi egy nő!! Nagyon örülök, hogy hozzátartozom, de sajna nemsokára át kell jelentkeznem, mert költözünk, de addig is kihasználom! :D

Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Nálunk 36. héten csinálnak csak kenetet, de nem tudom mi a következménye, ha van.....annyi tudok, hogy hüvelyi szülésnél megfertőzheti a baba tüdejét, de hogy ezért császároznának, azt nem hiszem......bár, hogy ennyivel előbb kiderült, szerintem a gyógyszerrel megoldódik és kész, nem lesz gond

Savariaa, jól tetted, hogy váltottál, nem szabad, hogy nyűg legyél a dokinak.....még ha így is van, akkor sem szabad éreztetnie, mert ehhez a szakmához lélekgyógyászat is kell....senki sem kényszeríti, h praktizáljon

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Nàlam is csak azèrt volt kenetvétel, mert beszaladtam a dokihoz, mert nem stimmelt valami. Igazából a 34.hèt körül szoktak venni, és ha szülèsnél is van streptococcus, akkor a baba ès a mama is kap antibiotikumot. Nincs vele gond, kezelhető gyógyszerrel, kúppal, a veszély csak akkor àll fent, ha nyílik a mèhszàj. A szülésnél nàlam nem lesz gond, mert programozott csàszàr lesz.

Sandie: megnyugtatlak, nálunk talán fiú. Èn végig kislànyt éreztem. Én jelenleg két gyerekre vagyok beàllítva, és kicsit pörögtem azon, hogy akkor most mi lesz. Kellett pár nap, meg ez a strepto, hogy rájöjjek, inkább legyen minden rendben. Nem könnyű nektek a Z betűvel, mi a B szúrtuk ki. Pár ötlet: Zente( ismerős kisfia: Zezi) Zènó, vagy csak simán Zoltán

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Kat, úgy tűnik nálunk a Zénó lesz a nyerő...Nem túl gyakori, de nem is túl különc, és a vezetéknévvel nagyon vidáman hangzik, nem kemény és szomorú....egyébként apa ötlete :) Jelentése pedig Zeusztól való...:D

Tudjátok az a mókás, hogy az én nevem bármi meglep, Szandra, aminek a jelentése a férfiak védelmezője :D, na ez úgy tűnik megvalósul. :) Plusz én voltam bébiszetter Angliában, 3 gyerekre vigyáztam, ott-akkor megfogadtam, hogy nem lesz páratlan számú gyerekem....így nincs kizárva egy negyedik majd jó pár év múlva. :D

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!
Van egy oldal,ahol olcsón vehettek kismamanacikat és méretre is elkészítették nekem.5500 ft-ért vettem farmernadrágot.
Szoptatós pizsama és hálóing is van jó áron.Ha a keresőbe beírod,hogy: elenorkismamaruha
Szép napot!

lasaguilas
Budapest XI. kerület

Sziasztok,
Picur,
nagyon ötletes a mozdony jelmezed, én is kíváncsi lennék rá :lol:
Így már értem az amniot, igen 3-ig szokták elfogadni, de az Istenhegyin amikor voltunk, Hajdú doktornő mesélte, hogy az átlagos 2,1 szokott max. lenni. A mienk persze 2,2 volt, de szerinte ennek önmagában nincs jelentősége.
Ha úgy jártam volna, mint Te, akkor én is bevállaltam volna a plusz vizsgálatot, jól tetted, így legalább megnyugodtatok, mégha nehezen is ment a riogatások miatt, ahogy írtad... 8)
Szerintem a +15 kg nem sok, ha sovány voltál előtte :lol:
Képzeld volt egy csoporttársam, aki nagyon sovány volt, aztán amikor terhes lett, jó sokat hízott, de nagyon jól állt neki, végre igazán nőiessé, gömbölyűvé vált :lol:
Striák ellen sokféle krém kapható, de azt mondják, ez főleg adottság kérdése, van aki egyáltalán nem kenegeti és nem lesz csíkos, és persze lehet fordítva is, hiába kenik, akkor is csíkos lesz...
Nekem Olival a Clarins pocakkrémje vált be.
Most még csak testápolózom (az amúgy is száraz bőröm most még szárazabb lett), de ha "gigapocak" korszak beköszönt, én is újra kenni fogom stria ellenivel is :shock:

Ildi,
gratulálok a Kisfiúhoz!!!
Lottika szokja már a gondolatot?? :lol:
Babamozgás-uh kapcsolatról jut eszembe, hogy akinél még nem mutatta meg magát lábközileg a baba, annak csokievést szoktak ajánlani az uh előtt 1/2-3/4 órával, mert attól nekiállnak ficánkolni (ahogy evés után is)...
Nálunk tegnap fagyi után indult a tánc :lol:

mmc,
juj szegény Liza, gondolom mennyire aggódhattatok a növekedése és a PIC miatt, szörnyű lehetett! Szerencse hogy nem lett semmi baja, és "kinőtte" magát! :oops:
Gondolom az orrfolyás sajnos a közösségbe járás velejárója, viszont javul az immunitás ezáltal.
Nagyon köszi a H&M-es tippet, el is mentem a Vörösmarty téribe amit javasoltál, és szupi harisnyát vettem!
Nadrágot meg a Brendonban találtam ma végre (akciós volt :lol: ), már azt hittem, nem lesz :(
A Brendonban néztem hálóinget meg szabadidőgatyit is, az előbbi nem volt vészes árban (az átlaghoz képest), az utóbbit én egy kicsit olcsóbban vettem, de ennek is nagyon jó a minősége! Szóval nem érdemes tartani a Brendon áraitól, ki lehet fogni jó dolgokat is...
A terhesmelegítőnek amúgy rugalmasabb a passzé része, mint a simának, ezért nagyobb pocak is belefér, de Olival pl. én kevesebb ideig, kisebb pocakkal kihúztam a sima gumissal, azt legörgetve. Igaz, akkor 2 hónappal később, jobb idő volt, nem sokáig kellett...

Sandie,
először is gratula az újabb Fiadhoz, Zénóhoz :wink:
Eddig csak egy Zénót ismertem a mesefilmfigurán kívül, (bocsi előre is) a régi macskánkat hívtuk így, tündéri volt, az a mi hibánk volt hogy tőlünk embernevet kapott!
Így majd újra kell próbálkoznotok, hátha négyeske végre kislány lesz :wink:
Ej-ej ez a lepény, rosszalkodik :( Kitartást és szerencsét hozzá :?
Zalánodnak szupi fantáziája van, én megvenném a helyedben Neki az áhított tündérszárnyakat :lol:
Magisteres gyógyszer alatt gondolom a keverős magistralist értetted, igen, sokszor van jóval olcsóbb mint a gyári, viszont hasonló összetételű ilyenből. Szuper hogy Apukád erre is figyel :wink:
Jobbulást a kiütésekből :lol: , kiderült, hogy mitől lett?
Folyt köv.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2013.01.11 18:28-kor.

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, köszi Zénó nevében is.... :) Imádom a macskákat, így az se baj, ha úgy hívják/ták, a mienk Frigyes. :) Én még egy Zénót ismertem, a Familia Kft-ből a legnagyobb testvér igazi neve azt hiszem Kárász Zénó....én mindig bírtam, ahogy helyrerakta az ikreket.....de még szülésig sok idő van, majd meglátjuk marad-e......egyenlőre ez a terv.

Magister, igen magistralis, fonos.....nálunk ez egy szóviccből maradt....már szinte nem is tudom rendesen a nevét :)
Apukám szerintem doki, minden nagyképűség nélkül, alig akarták elengedni nyugdíjba, azóta sem igazén nyugdíjas.....mindig mindenki megtalálja, bölcsi orvos, felvilágosító előadásokat tart....amolyan szívvel-lélekkel és nem feltétlenül gyógyszerekkel gyógyító....én nagyon büszke vagyok rá. :oops:

Nem tudom mi van, van-e valami front, de én dél óta görcsölök, hüvely tájékon :shock: fura érzés....remélem nem nyílok.....de nem vérzek, szóval, próbálok pihenni és görcsoldózni......nem akarok feltétlen bemenni a kórházba, nehogy benntartsanak.....

Kiütés??? Jött, volt és elment....passz, hogy mitől volt :)

Szép estét mindenkinek!!! Itt a hétvége, végre!!!!!!!!!!!!! Juhúúúúú

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Reagálok először, most van időm, mert Lotti apjával mesét néz 8)

Magnoli, én is +6 kilónál tartok már. Azt mondja mindenki, hogy nem látszik, de én látom, bár a hasam legalább akkora, mint Lottinál a 25-26. héten és a cicik is min. 1 méretet nőttek, inkább 2, viszont ez nem 6 kiló, szóval biztos ment fel máshová is, csak jól eloszlik. Én kitűztem, hogy 12 kilónál többet nem hízok, de meglátjuk.
H&M Mama bármelyik H&M-ben, de igaz, hogy a Vörösmarty téren a nagy H&M-ben sok kismamaruha van, a többiben szinte semmi.
Nevetekre nagyon kíváncsi vagyok! :lol:
Na most olvasom, hogy tudtál venni rucikat, gratula!

Veronika, igen, 18 kilót híztam Lottival és ráadásul ő ugye 35 hétre született, tehát még biztos felment volna több is :oops: Igaz, hogy mikor 1 éves volt, én 53 kiló. Nekem a szoptatás is fogyasztó volt, ráadásul 17 hós koráig sikerült is, utána híztam 3-4 kilót vissza. Amúgy könnyű a könyvekbe beleírni, hogy mikor mennyit "illik" hízni, de az ember kismamaként néha vadállattá válik egy-egy kaja láttán :lol:
Nekem simán jó a 36-os méret, de főleg azok a nacik, amik alapból nyúlnak pár cm-t. Kilók miatt ne izgulj, amikor láttalak is nagyon vékony voltál, szerintem arányosan fogsz hízni és csinin mész szülni is.

Savariaa, szia, üdv közöttünk! Mi egyidősek vagyunk, hivatalosan én is május 28-ra vagyok kiírva, csak a vonalzóm átállítottam, mert mindig 1 héttel nagyobbnak mérik a babát :D
Ú, nem csoda, hogy dokit váltottál! Az új milyen?

Kat78, nekem sem esik jól háton, bár tudok úgy feküdni, de valahogy az oldalfekvés jobb. Amúgy érdekes, mert ha hason fekszem, akkor rúg nagyon, meg mocorog a baba.
Nekem ígérted a véleményt a savlekötőről, hát akkor nem veszek olyat :lol: Most inkább figyelek a kajálásra, a vizeket még nem vettem meg, de az új Rennie (a jégmentás) barátságos ízre. Próbáltad már?
:( antibiotikum, kúp!

Bozza, jó hogy írtad a bal oldalt fekvést, majd próbálok inkább úgy :lol: Tök jó, hogy már neked is csiklandoz a babád! Nálunk inkább durva rúgások vannak már :shock: Valamikor úgy kinyomódik és akkora a szintkülönbség a hasamon, hogy csak nézek, az már nem annyira kellemes.
Súly miatt ne aggódj, feljebb írtam, hogy nekem mennyi ment fel és aztán le is jött, baba mellett pedig amúgy sem lesz időd annyit enni és amikor elindul négykézláb, már sok szabadidőd se lesz, jó kis fogyókúra :lol:

Picuralmos, kutyi de édes lehet! Azt mondják, aki igazán vékony, az sokkal többet tud hízni terhesség alatt. Én is anno 55-ről indultam és 73-mal mentem szülni.

mmc, otthon a sima szabadidő nacikat hordom, amiket anno terhesség előtt is, ezek mind gumis derekúak és csípőnacik, mind jó még. Én külön erre a célra nem invesztálok bele nadrágba. Amúgy vannak nagyon jó terhes szabadidő nacik pl. Brendonban, de nagyon drága, bár Brendon ilyen téren amúgy is az.

Sandie, fagyievés :lol: Nálam ez az elején volt, amikor hányingerem volt nagyon. Nekem 18. héten volt még hányásom amikor bezabáltam egy csomó diót égő gyomorra :mrgreen:
Köszi, Lotti szokja, hogy fiú lesz a tesó, oviban is elbüszkélkedett és ma minden kislány az ajtóban az én hasamat simogatta :lol:
Rosszulléted elmúlt már?
Nem igaz a mondás, hogy a lányok ellopják a szépséget, nekem nagyon szép volt az arcom-bőröm Lottinál :)
Gratula az újabb fiúhoz!!!
Pihenj, amennyit tudsz, nem tudom mitől lehet a görcs, de én azt mondom, hogy a terhesség alatt mindig fáj valahol :)

Striák? Én szégyenlem, de nem kenem ám magam semmivel. Kb. 4-5 naponta eszembe jut és akkor bekenem a hasam, hozzáteszem, nekem nagyon jó bőröm van, jó minőség, ruganyos, Lotti után is ugyanolyan lett a hasam, mint anno, persze később tornáztam is és odafigyeltem az étkezésre, de biztos bőrtípus kérdése. Terhességi csíkom meg alapból volt, mert régen fogyókúráztam sokat tiniként, de nem vészes.

Kenet, nekem nem csináltak, mióta terhes vagyok, csak UH van, vizsgálat nem volt, ezért is kérdeztem múltkor a körkérdést, de úgy emlékszem, hogy nagy részünknek inkább UH volt. Nekem amúgy alapból van sárgás folyásom, de semmi egyéb tünet nincs mellette, ezért nem izgatom magam. Lottinál is volt, kúpot rakosgattam, nem segített, volt kenetvizsgálat huszonakárhányadik héten és semmit sem találtak, úgyhogy lehet hogy én ilyen típus vagyok.

Mi megvagyunk, munka minden nap, holnap túlóra, sajnos kötelező bemenni :? Nekem a hátam szokott fájni, most is fáj, biztos az egész napos üléstől, próbálok egyenesen ülni, de akkor is fáj.
Szokjuk a gondolatot, hogy kisfiú lesz kislány után. Igazság szerint én a legelejétől azt éreztem, hogy fiú, párom nagyon örül, vérvonal meg hasonlók :lol: Lotti már nem foglalkozik a dologgal, de mondtam neki, hogy majd csinálunk csajos napot mi ketten és milyen jó, hogy csak ketten vagyunk lányok meg a fiútesó meg tudja védeni, mert a fiúk erősek :lol:
Hétfőn megyek védőnőhöz, már dec-ben kellett volna, de nem mentem, az az igazság, hogy nincs még gyereke és nekem nem tud már újat mondani, de azért meglátogatom.
Nagyon sokat kajálok sajna, de próbálok 19 óra után nem enni semmit, ez 4 napja megy.
Na megyek, mert nagyon fáj a hátam, csak fekve jó, jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Képzeljétek, elkészült a babaágy a komóddal, és már meg is ágyaztam Picurnak. Bepakoltam a frissen mosott-vasalt ruháit a szekrényébe. Egész pofás lett a szobája, annyira tetszik! Már csak a falfestés van hátra (mesefigurákat szeretnénk az egyik nagy falra). Most, hogy róla írok, elvackolódott a hasam jobb oldalára és nekifeszült a buksijával, olyan kemény lett, mint egy kókuszdió! :D

Én sem vettem itthonra melegítőt, az eddigieket hordom, a hasam alá visszatűröm a passzé részt. Így tartja is a pocakot, és szerencsére a java hízás a gyereknél van, úgyhogy jók a régi cuccok rám (kivéve a melltartók, mert 2 méretet nőttek). :)

Nekem is az oldalt alvás megy, háton egyáltalán nem. Van egy speckó párnám, na az nagy segítség... ;)

Magnoli, szerencsére már csak egy rossz emlék a vizsgálat, és Picur egy hős volt végig, nagyon büszke vagyok rá!

A mozdonyt lefotózom nektek, ha elkészül! :)

picuralmos

Sziasztok újak és régiek! :)

Húúúú jó rég nem voltam, de olvastam mindent!
Kis Drágámmal minden rendben van, nagyon szépen növöget. Mostmár 100%, hogy fiú. És megvan a neve is: Dávid :D IMÁDOM!!!!!
Jövőhét szombaton megint megyünk haza, csak most 1 telljes hétre. Muszály rendbe rakatni a kocsit, hogy tuti semmi baja ne legyen, mert én utánna már nagy pocakkal nem fogok 1000 km.-eket utazgatni. Karácsonykor is mikor jöttünk vissza, nem birtam már ülni, végig feküdtem a hátsó ülésen. Max. majd Pestig megyünk majd még 1x babanagykerekbe.
Már bejelentkeztem otthon 4D-s ultrahangra is :D Alig várom a "babamozit"

Akinek már van gyereke, tőlük kérdezném, de persze kiváncsi vagyok mások véleményére is : Mi a véleményetek a mózeskosárról? Kell vagy nem fontos. Mert én ugy gondoltam, hogy elég a hordozó, ami rácsatlakoztatható a vázra + a sport rész, de abból is olyan, ami telljesen lefektethető. Ugyis májusi lesz, én nem tartom fontosnak.
Ti mit szóltok hozzá?

További szép babavárást mindenkinek!

Kép
dina1985
Ausztria

Sziasztok,
tegnap nem volt időm befejezni az írásomat, úgyhogy most pótolom azt is :roll:

Veronika,
juj de megijedtem amikor olvastam hogy elájultál, azt hittem tényleg :( de aztán megértettem, hogy csak képletesen, ugye? :wink:
Szerintem se aggódj a súlyod miatt, nincs rá okod, majd idővel rendeződik :D
Azért másoltam be a hónapokat, mert én is zavarban voltam a számolással amikor megkérdezték hogy hányadik hónapban vagyok :)

Savaria,
Jó hogy dokit váltottál, igazad volt, csoda hogy eddig tűrted... Na, milyen az új?
Sajnálom a felfázást! :oops:
Képzeld én is így jártam tegnapelőtt, még jó hogy mindig tartok itthon rá gyógyszert (1 adagos feloldós granulátum, elfújja a gondot), mert nagyon kellemetlen a fájdalom, főleg ilyenkor, ráadásul terhesen is szedhető...
Szép lett a vonalzód, ja és Sandie-éi is azok, ügyesek vagytok és köszi hogy megcsináltátok :lol:

Kat,
jajaj streptococcus, nagyon fontos kiírtani, mert mindenféle gondot okozhat, pl. koraszülést is... Hajrá antibiotikum!
Mi újsi a vércsoportoddal, voltál megint az OVSz-ben?
Szegénykém, minden extra dolog utolér :cry: Vigyázz Magatokra 8)

Sandie,
Jaj de jó, hogy nem bántódtál meg és ráadásul imádod a macskákat, én is "macskamániás" vagyok :lol:
A nevek tekintetében 1:1, mert nekem meg a nagypapámat hívták Frigyesnek :lol:
Apukádról jutott eszembe, hogy Frici Papám is kitűnő orvos volt, három területen volt szakvizsgája, kezdetben tisztiorvosként dolgozott, a háború alatt szülészként (a lányait, vagyis anyukámat és a hugát is ő segítette a világra :D ), utána pedig fogorvos lett. A betegek imádták, kitűnő diagnoszta és nagyon tehetséges gyógyító volt, és jólelkű mindenkihez, soha nem fogadott el hálapénzt senkitől!...
Nagyon szép hogy ennyire tiszteled és szereted Apukádat, minden szülő ilyen gyerekre vágyik...
Mi lett a görcsöléssel? Ilyenkor nem kéne inkább (akár feleslegesen) orvoshoz menni, nehogy nagyobb gond legyen?
Nekem a medencém ízületei fájnak piszkosul estére amikor sokat megyek (pl. tegnap), ilyenkor úgy mozgok, mint egy reumás csiga :oops:
Jó hogy elmúltak a kiütéseid :)

Ildi,
nemcsak ugyanannyit híztunk, de a kitűzött célunk is egyezik, én se szeretnék plusz 10-12-nél többet, de mint tudjuk, ember tervez...
A Kicsim nevét még titkolnám ha nem baj, amíg a családnak meg nem mondjuk 8)
Milyen cuki lehet Lotti, hogy már dicsekszik az oviban az öcsikével, látod minden jóra fordult!
Átérzem hogy milyen jól esik Neked, amikor az Apja büszke az érkező Fiára, a férfiak nagyon örülnek amikor dicsekedhetnek hogy FIÚT nemzettek :lol:
És ahogy Ti Lottival csajos napokat terveztek, a Párod biztos ugyanígy várja a fiús programokat, és hogy majd minden "férfi dologra" megtaníthatja a FIÁT :wink:
Az élelemszerzés tekintetében is ugyanúgy érzünk, rám is sokszor rámtör a falás mindenáron, tudom ilyenkor én is "vadállatként" viselkedem :(
A hátadnak jobbulást, pihentesd sokat, az talán segít...
A bő váladék (baci nélkül) terhességben normális, a tisztasági betét jó ilyenkor :wink:

Picur,
gratu a babaszoba berendezéséhez, ez nagyon jó érzés!!!
Mi a Férjemmel az előző terhességem idején június 20-án tettük fel az utolsó polcot a falra, erre én rápakoltam, már kikészítettem a pelenkákat, krémeket, stb. Mire a Férjem azt kérdezte, minek teszem ki őket, még beporosodik mire megszületik Oli (júl. 18-ra voltam kiírva).
Hát nem volt ideje beporosodni, mert 26-án már keblünkre ölelhettük a Szépfiút... :lol:
Nagy simit küldök a kicsi Kókuszkának :lol:

Dina,
gratula Dávidhoz, így Ti is a fiús csapatot erősítitek :lol:
Tényleg nincs valakinek kedve egy táblázatot csinálni rólunk kiírási sorrendben? Valahol láttam már ilyet másik fórumon...
Elsőbabásra gondoltam, akinek több ideje van és persze kedve is hozzá...
Szerintem a mózes nem fontos, de azt ajánlják, hogy 20 percnél hosszabb sétához inkább laposan feküdjön a baba a mózes részben vagy a leeresztett sportkocsiban, mert a döntött helyzet (a hordozóban) nem tesz jót a hátának... A sportrészben bekötve tudod fekve is tologatni.
Ízlés kérdése tehát, nekünk a komplett babakocsinknál benne volt a szettben a "mózes rész", de ezt eladtuk és én is sportkocsin gondolkodom, bár a kényelem miatt lehet hogy mégis újra komplett kocsink lesz...
Jól teszed, hogy nem nagyon tervezel már hosszú utazást, az nagyon megterhelő tud lenni egy kismamának (egyhelyben üléstől dagad a láb, rázza a kocsi a pocakot, melleket, stb...) :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2013.01.12 12:57-kor.

Kép
Kép
magnoli

Dina: nekem Bálin 4hónapig használta a mózest. Igaz az én sportrészem nem volt dönthető. Ha a sportrész teljesen dönthető, akkor hasznàlhatod újszülött kortól és az jó így. A hordozóba nem érdemes hosszú ideig tartani, pl: séta, mert árt a gerincének. Bálint mindig nyújtózkodott utána. De lehet kapni textilmózest, ami minden fektethető sportrészbe be tudod tenni. A legolcsóbb talán a Pierre Carden, de vateran is van.

KépKép
KépKép
kat78

KépKép
KépKép
kat78

Egyèbként, ha most kellene babakocsi venni, ezt venném
http://www.babakocsi.net/peg_perego_uno

Egy kocsiban minden megvan. Könnyen összecsukható. Ha vízszintes, akkor előre felcipzàrpzható egy védő, így olyan mint a mózes. Az ülős része olyan mint az esernyő babakocsi. 11kg, egy mozdulattal mindene összecsukható. Mosható. Nagy a bevásárlókosara. Àllítható a tolókar magassága, ès átbillenthető( napsütéskor nagyon hasznos). Újonnan 80ezer ft körül van, ami eléggé elfogadható babakocsi àr. Használtan kb 40ezer. És ha jól tudom pattintható rà hordozó, igaz csak peg perego

KépKép
KépKép
kat78

Mekkora szerencsénk van, mi kaptunk két (!!!) babakocsit is. Az egyik ilyen, amilyet Kat linkelt be, csak elől dupla kerekei vannak, a másik egy kicsit egyszerűbb kivitel, az jó lesz anyósnál, ha elugrunk hozzá. Egy cuccal kevesebb, amit be kell csomagolni. :) Van még kengurunk is, és bébihordozónk is, ilyen: http://images02.olx.hu/ui/6/01/05/12759 ... 911463.jpg csak kék-szürke színben. Úgyhogy kiskirályfi popsijának hurcolása minden kényelmet kielégítően biztosított. :D

Magnoli, azért remélem hat nap múlva még nem szülünk, még csak maradjon bent, van még 72 napunk. A simit átadom, köszönjük! :)

picuralmos

Sziasztok!

Sandie, elmúltak a kiütések?
Fiú :)
hajrá 4. baba projekt!!

Savariaa,
jobban van a felfázásod? Évekkel ezelőtt én is rengeteget szenvedtem ezzel. kb 2 havonta volt nagyon erős hólyaghurutom. Magnoli által írt granulátum már nem is használt. Az akkori nőgyógyászom azt mondta, hogy tanuljak meg ezzel együtt élni... na akkor váltottam dokit.
Úgy tudom, hogy terhesség alatt a felfázás is gyakoribb.
Mesélj bejött az új doki? MInden kérdésedre választ kaptál?
Még szülés előtt költöztök vagy a Picivel már?

Kat 78,
streptococcus :(
MI 8 hónapig használtuk a mózes részt.
Régen pont azon gondolkoztam, hogy mire lehet használni a textil mózest, de most rávilágítottál.
Tényleg jó az a babakocsi amit belinkeltél és nagyon sok mindent "tud".

Magnoli,
nekem is nagyon száraz a bőröm, de a legdurvább szárazság a kezemen van. Állítólag ez is a hormonoktól van, azon kívül, hogy télen mindenkinek szárazabb a bőre.
Jó öltet az általad említett táblázat, mert már én sem tudom követni a neveket nemeket stb.

Hogy a fenébe jön rátok a régi melegítőgatyátok? Engem a gumi része iszonyatosan nyomott már októberben. Ugyanígy vagyok a csípőgatyáimmal is!!!

Nusildi,
Hú Lotti a 35. hétre született. Gondolom, akkor ti is végigcsináltátok a koraszülött babákra vonatkozó kálváriát!

Édes lehetett, hogy gyerekek az oviban a pocakodat simogatták!
Lottinál az az érv nem jön be, hogy amíg mások játékbabával babáznak, addig neki lesz egy igazi babája, akit majd pelenkázhat etethet stb?
Sajnálom a túlórát. :( Legalább kifizetik?
Ha jól gondolom fiókban vagy, ugye? A derekad mögé egy párna nem segít? Meddig dolgozol még?

Picuralmos,
tök jó, hogy ennyi mindent kaptatok másoktól a babához. Én sem panaszkodom, mert egy csomó mindent kaptunk mi is.

Kép
Kép
mmc

Tàblàzat okos dolog. Sajnos megcsinàlni sima exelbe tudom, amir nem tudok ide felrakni. Múlkor próbáltam
Szóval az èn adataim:
Név:Kat78
Màsodik baba(valószínűleg fiú)-Balàzs Péter
Szül. Ideje: màjus21
Kórhàz:Maternity(Kútvölgyi , Bp., XII)

KépKép
KépKép
kat78

Mózes, nekünk nem volt, ilyen babakocsink volt:

http://bergon.hu/babakocsi/esernyore_cs ... kocsi.html

Volt neki mózeskosár szerű része, de nem tipikus mózes és igazán télen volt jó, de én amúgy is kibéleltem a babakocsit nagyon meleg takarókkal, amikor mínuszban mászkáltunk, Lotti ugye szeptember végi, így voltak jó hidegek. Amúgy 1 éven belül már megvettem az esernyőre csukhatót is, mert mászkáltunk és ezt nehezebben emeltem lépcsőkön vagy trolira fel. Azt használtunk nagyon sokáig.

Picuralmos, már akartam írni, hogy ilyen korán hová vasalsz, készülsz, de közben rájöttem, hogy te azért jóval előrébb jársz :wink: A 30. héten én is szeretném, ha meglenne minden, amire szükség van.

Dina, amúgy az autósülés, ami egyben hordozó is és a vázra rácsatlakoztatható, az nagy sétához, ahol alszik a baba, nem jó, mert ott fontos, hogy vízszintes legyen az alja, a hordozóban nálunk is elaludt Lotti többször, főleg autóban, de szerintem nem igazán pihentető a kis hátuknak az elején.

Nekünk ilyen hordozónk volt/van:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... 2&pageno=2

Nagyon szerettük, de szerintem az olcsóbb is teljesen jó, mert ezt kb. 1 és negyed éves koráig használtuk, utána már megvettük a nagyobbat, mert nem fért jól bele manóka.

Magnoli, az a "baj", hogy nálam a bő váladék az sárga :roll: De Lottinál is ilyen volt, lehet hogy én ilyen sárga típus vagyok :D
De nincs mellette panaszom, ezért gondolom, hogy nincs gond.

Kat, nagyon jó a babakocsi, amit feltettél, kb. ilyet szeretnék én is majd!

mmc, koraszülés? Hát nem volt procedúra. 35 hét 3 nap, reggel fél6kor elfolyt itthon a víz, 6-ra bent voltunk az Uzsokiban és Lotti 7:16-kor megszületett, 2750-nel és 52 cm-rel, 9/10 apgar értékkel, ami 5 perc múlva már 10/10-es volt. Szóval hivatalosan nem volt koraszülött, de első nap bent volt inkubátorban és hamar besárgult sajnos és elhúzódó sárgasága volt, ezért nehezebben indultak bizonyos dolgok, pl. a szoptatás, mert mindig aluszékony volt, de a végén ezt is leküzdöttük. Nem tudták megmondani, miért jött hamarabb, de a habitusából arra indulok ki, hogy nem bírt már bent várakozni :wink: Azért most jó lenne ha a kiskrapek a 37. hétig bent maradna :?
Szerintem a régi szabadidő úgy jön rám, hogy alapból nem volt passzos nagyon a gumija :lol: végülis 5 kilóval vagyok most több, így nem vészes (még).
Túlóra, kifizetik hála, nagyon sokat kapok erre a napra, de inkább maradtam volna itthon, tegnap du. már csak feküdtem és fél10kor aludtam és így is fél 8-ig húztam, szóval biztos nem tett jót :cry:
Párnára én is gondoltam, hogy viszek be és kitámasztom, igen, bankfiókban vagyok amúgy. Március végéig tervezem, hogy maradok, de ez a legvégső időpont és tudják bent, hogy bármikor mondhatom, hogy elég. Most még bírom, de egy idő után jön az, amikor már nem bírom az embereket annyira és nem akarok állandóan beszélni :roll:
Nekem is nagyon száraz a kezem!

Lotti túl van már a sokkon, most már azt mondja, nem baj, hogy fiú lesz, mert majd ő jön velem csajos programokra csak :lol:
Én is örülök amúgy és persze kíváncsi is vagyok nagyon, hogy milyen egy kisfiúval.

Mit szóltok, hogy jön a nagy hó? Én annyira örülök, pedig ilyenkor már a tavaszt várom, de valahogy jól esne hóban mászkálni, Lotti pedig állandóan szánkózni akar, úgyhogy lesz program minden délutánra.
Na megyek, mert megyünk anyukámékhoz, szép napot mindenkinek!
Tényleg, egy pocakfotót nem tolunk fel? :wink:

Kép

Kép
nusildi

Képzeljétek, májusban rokoni esküvőre megyünk, ami nem nagy dolog, de ha azt veszem, hogy a kisfiam már 2 hónapos nagylegény lesz, hihetetlen most még belegondolni. Nagyon várom, már megvan a szett is, amiben lesz, és nagyon kíváncsi vagyok, hogy hogy fogja viselni a felhajtást.

Holnap megyünk a 30. hetes kötelező ultrahangra, remélem mindent rendben talál majd a doki.

Szaladok főzni, mindenkinek jó pihit vasárnapra! :)

picuralmos

Lanyok,
nekiestem, eddig sikerult jutnom az utolso 2 oldal alapjan, de most mennem kell, feldobom ameddig jutottam... majd csinositgatom szinekkel, meg sorba rendezem, de arra mar nem futotta most... :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: