Köszönöm a hiányolást, megvagyok!

Mindenki gyerekei gyönyörűek!
Mi megvagyunk, minden rendben.
Hanna jól van, hasról hátra tud fordulni.

De még nem láttam! Nappal nem produkálja, de éjszaka (és nappal ha fent alszik) minden alkalommal hanyatt találom, pedig hasra tesszük le. Én meg egy kicsit változni akarok, már levágattam a hosszú hajamat fül alá érőre (majd megnő megint, ha akarom
), mától meg jobban figyelek a hamira és megyek konditerembe (persze csak óvatos mozgással, lassú de biztos fogyásra utazva). Sajnos nekem nem kis párnácskáim vannak... Igyekszem a lakást is csinosítgatni, azzal is elment egy csomó időm, de megéri. Végre kezd úgy kinézni a lakás, ahogy mindig is szerettem volna. Sajnos a kodniterem ma elmarad, mert reggel akartam menni, de Hanna épp ezen az éjszakán nem aludt rendesen, nem tudom mi baja volt. Bezzeg most durmol
. Unottnak vagy depisnek lenni nincs időm
, nem hagyják a gyerekek. Napközben aludni ugye nem tudok (néha éjszaka sem hagynak
), de Hanna amúgy egy álomgyerek, nálunk inkább Nátán a nehezebb esett. Igaz én már 6 éve itthon vagyok, ezalatt az időalatt szültem 3 gyereket és beleszoktam a dologba. A háztartás és a gyerekek adnak elég elfoglaltságot. (Ha valaki kételkedne benne, ajánlom a cserét pár napra. Igaz, azt elismerem, hogy jóval kevesebb a fizikai dolgom, mint mondjuk 100 éve egy 3 gyerekes anyának, mert nem kell kézzel mosnom, most már mosogatnom is csak kevesebbet, stb., de azért marad épp elég.)
Motiot!
Szomorúan olvastam, hogy hogyan álltok a szopival. Orsi nagyon jól leírta, hogy elvileg lehetne mit tenni, de nem könnyű az egész.
Csengo!
Nem feltétlenül védett. Mi (mint sok mindent) ezt is kipróbáltuk, Nátán 3 hónaposan volt bárányhimlős, pedig akkor csak szopizott és én voltam bárányhimlős. Igaz nálunk nem pár perce találkozott bárányhimlőssel, hanem azoktól a szomszédoktól kapta, akikkel nagyon sokat összejárunk, és Beni is elkapta előtte...
Lau!
Határeset a hízása? Hát kismalacot nevelünk?

Én nem. Nem szabad elfelejeteni, hogy a hízási követelmények ált. nem tisztán szoptatott babák adatait tartalmazza. A kizárólag, igény szerint szoptatott babákra jellemző, hogy az első 3 hónapban intenzív a gyarapodásuk, majd lassul. Kata!
Mi van a pecsételgetéssel?
Andi!
A könyvekkel csak vigyázva, nagyon érdekes (szerintem időnként abszolút gyerekellenes) módszereket tudnak ajnánlani. A Kismamában egyébkétn pont az alvás a főtéma.
De az a ciki, hogy szerintem biztos tippet senki nem tud adni, minden gyereknél (és családnál) más válik be.
Judy!
KisG!
És végül egy alvós Hanna:
Beszti

Gyógyuljatok meg mindketten gyorsan!!!