A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Ne haragudjatok az offért.:) Kislányaim ruháit árulom, mivel nálunk a 3. fiú lesz.:)
Ha valakit érdekel, a következő linken lehet megnézni a ruhákat:
https://plus.google.com/u/0/photos/1016 ... 382/albums
Ha megtetszik vmi, írjatok nyugodtan privit!
Még egyszer bocs!
Szép pocakos időszakot Nektek!

Anikó

Kép

Kép

Kép
vki17

Sziasztok újak és régiek! :D

Picuralmosnak is üdv, hányadik hétben jársz? Első baba?

Veronika, Dina jobban vagytok már? Remélem mindannyian szépen nőttök, csak gondolom egyre közeledik a karácsony és vele kismillió teendő, nincs idő írogatni. :lol: Úgy vettem észre, hogy ha elintézek valamit, lesz helyette kettő. Talán taktikát váltok és mától semmit nem csinálok... :wink:

Mi tegnap voltunk kórházas ultrahangon - majdnem elküldött a doki, hogy a 18. héten minek jövök ide (gondolom, mert küldtek) - de azért nagy kegyesen megvizsgált. Nálunk sem súlyt, sem méretet nem mondanak, csak annyit tudok, hogy minden normálisan működik és a feje 41,9 mm. :D És a doki - kevés meggyőződéssel - kislányra tippelt!

Ildi, nálunk a doki csak UH-zik, eddig egyetlen egyszer volt hüvelyi vizsgálat, amikor a 15. hét körül citológiát kértem. Nem tudom, hogy ez így normális-e, nem kell gyakrabban nézni a méhszájat, stb? Vagy ilyenkor még sok rosszat nem csinál?

Minden jót nektek, legyen szép a karácsonyotok!!

Üdv, bozza

Kép
bozza

Sziasztok,

Veronika,
Hogy vagytok, jobban? :lol:
Gratulálok Neked és minden 20. hetet betöltött kismamának a félidőhöz, lassan kevesebb időnk lesz hátra a szülésig, mint ami eddig eltelt!!!

Ildi,
ez a Cumitündéres ajándék nagyon klassz ötlet, jó hogy bejött :lol:
Tényleg a Kistesók születésekor hallottam, hogy a nagyoknak szokás venni ajándékot a kicsi nevében. Gondolkodtatok már ilyesmin, van valami jó ötletetek?
A vizsgálaton nálunk is csak uh meg beszélgetés van, de -bevallom- nekem egyéb nem is hiányzik :wink:

Amidaalah,
én is a lányruhák vásárlása miatt irigykedem a lányos anyukákra, mindig csorog a nyálam, olyan szépeket látok amikor Olinak keresgélek... :lol:
Fiú ruhából sokkal kisebb a választék...
Látom, csináltál a Kicsinek is vonalzót, szép lett :D

Picur,
csatlakozz hozzánk persze, várunk.
Mesélj kicsit magatokról :lol:

Bozza,
gratula a kislányhoz, nevetek van már?
Nekem is feltűnt, hogy a karácsonyi rohangászás miatt kevesebbet tudok írni, gondolom a többiek is így vannak ezzel...
És nálam se csökken a lista, mindig akad újabb tennivaló, így gyakran egy plusz Magnéziumot is beiktatok a pocim miatt, hogy ne feszüljön :lol:

Mi holnap megyünk a 18 hetes genetikai Uh-ra, ha megint Fiúnak mutatja magát a Babám, akkor mostmár kénytelen leszek elhinni :lol:

Ki mit süt-főz karácsonyra?
Nálunk a szokásos halászlé és rakottkáposzta lesz az alap, a többi még a hentes választékától függ :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

A 26. hétben vagyunk, az első fiúcska érkezik március végén. Épp most keresgélek 4D-s rendelőt Fehérvár környékén. Esetleg valaki tud ajánlani? :)

Köszi!
picuralmos

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezésre futja az erőmből, mert már a hálószobában vagyok.
Tegnap megvolt a 18.heti UH. (azért hamarabb mert csütörtöktől már nem rendel a dokim)
Szerencsére minden ok. Most is nagyobbnak (18+4-nek mérték)
100%-ra fiút mondtak nekem :D
A Downra 1:40.000, az Edwards korra 1:50.000 lett az eredmény.

Engem mindig vizsgál a doki a méhszáj miatt. Nálunk az a furcsa, hogy az UH-t más csinálja (C típusú szonográfus vizsgával rendelkező doki), mint a kezelőorvos. Így viszont duplán fizetek. :?
Jó éjszakát mindenkinek, ha lesz egy kis időm még jelentkezem.

mmc

Kép
Kép
mmc

Bozza,
Szuper, hogy minden rendben volt az UH-n!
Köszi kérdésed, kicsit jobban, a vizsgálatok nem hoztak eredményt, mind az EKG mind a vérvétel eredménye jó volt. Felmerült, hogy túl sok stressz ért az elmúlt hónapokban és attól vannak a rosszulléteim, elkezdtem homeopátiás stresszoldót szedni, úgy tűnik hatásos, bár ma épp pont megint volt egy rosszullét délelőtt... De gondolom az ilyesmi nem 2 perc alatt jön rendbe, főleg hogy a stressz egy része folyamatosan fennáll még most is... majd igyekszem megoldogatni a dolgokat, amit tudok...

Ildi,
méhszájat mostanság kell nézzen, eddig engem is csak hasi UH-zott...

Magnoli,
köszönöm, megy az idő... :) Igen, mostmár tutkóra kevesebb van előttem, mint amennyi mögöttem :)

Én is terveztem, hogy a Babától kap majd valamit Pálmi :) valami kis apróságot csak :)

Már egy kicsit sokmindent szedek, és így hogy írtad, hogy a vasat, magnéziumot, kálciumot 2-3 óra eltéréssel kell szedni, így folyton figyelnem kell, hogy mivel hol tartok... :)

Palmi jatszani akar, mennem kell... bocs akinek nem irtam meg...
sz.veronika

Vas, magnézium, kálcium nálunk is kötelező, plusz még kaptunk D-vitamint is. Felét reggel (vas, és D-vitamin), másik felét (Mg, Ca) meg este.

Veronika, illóolajos "kezelést" próbáltad már stresszoldásra? Tuti hatásos! ;)
picuralmos

Sziasztok,
tegnap mi is voltunk a 18 hetes genetikai ultrahang vizsgálaton, szerencsére minden rendben a Babánkkal. :lol:
És mostmár tuti kell nevet keresnünk Neki, mert (ismét) jól megmutatta, hogy Ő bizony FIÚ, nagyon is FIÚ!!! :wink:

Nagyjából végeztem a karácsonyi beszerzésekkel is, már csak a főzéshez valókat kell majd megvennünk...
Reméljük havat is hoz majd Olinak a szánkó mellé a Jézuska, hogy jól be tudjuk majd járatni... Még diafilmvetítő és persze néhány film is kerül majd a fa alá, már alig várom a vetítős-mesélős estéket :lol:
És Oli ajánlotta, hogy a "Pipibaba" is kapjon ajándékot, ezért Neki az első cumisüvegszettjét szánjuk :lol:

Hétvégén megkezdődik majd nálunk a nagy sütés-főzés, még jó hogy idén pár szabadnap a karácsony elé esik, így könnyebb lesz felkészülni...
24-én szűk családi körben leszünk, aztán 25-ével megkezdődik a vendégjárás :shock:

mmc,
gratula a 18. heti vizsgálathoz! Alapos orvosod van :wink:
Mivel mi az Istenhegyire járunk spéci Uh-ra, mi is duplán fizetünk, viszont az egész vizsgálatot megkapjuk DVD-n, amit nagyon klassz visszanézni, és a rokonoknak is meg tudjuk mutatni 8)
Liza meggyógyult már? Te meddig dolgozol?

Veronika,
örülök hogy nem volt eltérés a leleteidben, és további jobbulást kívánok!
Ez a karácsonyi fokozott stressz mindenkit megvisel, hátmég a kismamákat... Talán utána jobb lesz?...
A Mg miatt én is nagyon ügyelek az idők betartására, pl. nem nagyon tudok tejeskávét inni, mert ugye 3x1 Mg-ot kell szednem, és ebbe a napirendbe már nem nagyon fér bele a tej miatti plusz 2-3 óra várakozás előtte, utána... A D-vitaminomat is emiatt hanyagolom mostanában, mert az meg Ca-emelkedést okoz, és mint tudjuk, ez hatástalanítja a Mg-ot (ahogy az együtt szedett vaskészítmény is:-(
Ráadásul a sok karácsonyi mászkálás engem eléggé megviselt, volt hogy annyira feszült a pocim, hogy még pluszban is kellett 1-1 tbl. Mg...
Hogy van Pálmi?
Ő kér már ajándékot a Jézuskától, vagy az nagyobb korban lesz?

Picur,
Te sokkal előrébb tartasz a hetekben, mint mi, de engem nem zavar ha ide van kedved tartozni és nem a márciusiakhoz, biztos megvan ennek az oka...
Gratulálok az első Kisfiatokhoz, boldog babavárást kívánok!
Látom, neked is sokmindent kell szedned :lol:
Fehérvár környéki 4D-s rendelők ügyében nem vagyok képben, esetleg hátha a dokid tud ajánlani, ha ő is fehérvári, vagy kereshetsz interneten...
Fehérváron laktok? Hol tervezel szülni?

Kép
Kép
magnoli

Hellómindenki! :)

Azért kerültem ide, mert a márciusiak vagy zártak vagy nincs ott senki, vagy esetleg én vagyok a béna, ami nem kizárt... :D

Itt tervezzük a szülést Fehérváron, nagyon szép a szülészet, néhány éve felújították, kedvesek a szülésznők, és közel van. Járunk szülésfelkészítőre is, elvileg január elején megyünk közelebbről is megnézni a szülészetet és az újszülöttes osztályt.

Nekem egy kis "nosztalgia": a 18 hetes uh-on hangzott el életem legszebb mondata, "ezzel a babával minden rendben!"

:)
picuralmos

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenki jól van, nálunk is mindent rendben találtak az uh-n, viszont a Kicsikém elég szégyenlős, mert mi még mindig nem tudjuk, hogy mi lesz, na de a lényeg, hogy jól van :) De azért kicsit irigykedem azokra akik már tudják a babájuk nemét :oops:
Olvastam, hogy néhányan jó sok mindent szedtek, szerencsére nekem csak magnézium meg a terhes vitamin van, vasat sem kell szednem, mert jó lett a vérképem, remélem később is így marad :P
Veronika próbálj lazítani amikor időd és kislányod engedi, bár mostanság lehet nem lesz könnyű az ünnepi mizériában :) Nem tudom, hogy lesz időm az elkövetkező napokban jönni, úgyhogy már előre Nagyon Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,
Picur,
már értem, szóval a márciusi fórumban nincs aktivitás, ezért jöttél, jól tetted.
Tényleg ez az egyik legszebb mondat a babával kapcsolatban amit Neked is mondtak, hogy minden rendben :lol:
Ha lesz kedved és időd, esetleg csinálj vonalzót :D

Csicsi,
gratu az uh-hoz és a klassz laboreredményhez :lol:
Előbb-utóbb Nálatok is kiderül majd, hogy kisfiú vagy kislány érkezik Hozzátok, reméljük mielőbb a következő vizsgálaton :wink:

Képzeljétek, a héten már egészen jól érzem kívülről is a Pocakfiam mozgolódását, sőt, bal oldalon mintha néha a popsiját is odadugná :lol:
Már nagyon vártam, hogy érezhető legyen, így hamarosan Olinak és a Férjemnek is bemutatkozhat kézzel foghatóan a Drágám!
Ez lesz nekem a legszebb karácsonyi ajándék :lol:

Mivel ma estétől mi is lázas készülődésbe és ünneplésbe fogunk, sajnos én is kevesebbet tudok majd Nektek írni :(
Mindenkinek áldott, békés, szeretetteli karácsonyi ünnepeket kívánok!!!

Kép
Kép
magnoli

Helló-halló!

Magnoli, elvileg készítettem vonalzót, bár fogalmam sincs, hogy meg fog-e jelenni itt...

Csicsi, örülj, mert nekem vacak lett a második laborom (valami májenzim eredménye nem lett jó), elküldtek hasi ultrahangra (házidoki túlságosan alapos), ott meg a következő párbeszéd zajlott:
- leghamarabb április 2-re tudnak időpontot adni...
- bocsi, akkor épp nem fogok ráérni.
- miért?
- mert a szülészeten fontosabb dolgom lesz... :D
- mivel teljesen jól van, nincs értelme a hasi ultrahangnak, ha meg gond lesz, akkor úgyis áttolják ide...

Na ez a magyar TB által finanszírozott egészségügy.
picuralmos

Na újra megpróbálom a vonalzót... :)
picuralmos

Sziasztok!

Először is köszi mindenkinek a jókivánságokat, szerencsére a hányós rosszullétem csak aznap délutánra szólt!
Viszont apuci összeszedett egy jó kis influenzát, amit el is kaptam. Ugyhogy 3. napja nyomom az ágyat hőemelkedéssel, bő orrfolyással, végtagfájdalmakkal, stb... De mááááár mintha picit javulna a helyzet, mert már rendesen ki tudom fújjni az orromat :D

Tegnap voltunk dokinál, uh. 100%, hogy kisfiú!!!!!!!!!!!!!!!! Láttam a fütykösét is!!!!!! És ugy feküdt, mint ahogy Apa szokott tévézni, a 2 keze a feje alatt volt, a lábai meg keresztbe. A dokim is csak röhögött, hogy ugy fekszik mint egy kis király. Utánna kicsit meglögdöstük, hogy mocorogjon, hogy szépen alá tudjon nézni, és ott lógott a fütyköse!!!!!!!! Minden rendben van vele, szépen növöget.

Most elköszönök, nemsokára indulunk haza Magyarországra (szép kis út áll előttünk)
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
További szép babavárást!

Ui.: A privi üzit bepótolom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Kép
dina1985
Ausztria

Sziasztok!

Végre vége a melónak és legközelebb csak január 2-án kell mennem, juhéééééééééé!

Örülök, hogy mindenki jól van és szépen növöget! Én késő délutánra és estére nem mindig vagyok jól, most elindult egy erős gyomorégés szinte minden este és ettől hányingerem is tud lenni :? Amúgy én is érzem már a babát mozogni, persze még nagyon lent, köldök és ágyék között, de már biztosan érezni, hogy ő mozog.

Karácsony, nálunk vándorlás van, 24-e anyuék, 26-a párom szülei, úgyhogy mi nem sütünk-főzünk 8)
Ma vesszük meg a fát is, lehet, hogy Lottival vesszük meg. Elkezdte kérdezgetni, hogy nem a Jézuska hozza-e, nem tudtam mit mondani, lehet a végén együtt díszítünk :roll:

Bocsi, hogy most nem reagálok, de reggelizünk mindjárt, ha nem jönnék, mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!

Kép

Kép

Kép
nusildi

Helló!

Ildi, gyomorégésre nekem a Salvus víz (sós) és a Parádi gyógyvíz (kén szaga van) nagyon bejött. Egyik borzalmasabb, mint a másik, viszont roppant hatásos. Ráadásul a Parádi vizet ajánlják a terheseknek a kálcium-tartalma miatt. Ha nem megy, akkor a kefír is oltja a tüzet! ;)

Ezek a kis királyok! A miénk is terpesztett, láttuk az összes alkatrészét... :D

Boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!
picuralmos

Sziasztok,
Picur,
a kiválasztott vonalzód BBC (vagy HTML) kódját a profilodba az aláíráshoz másold be, és ne felejts el a profillap alján az elküld gombra kattintani hogy megjelenjen :lol:
A májenzim terheseknél különösen fontos, ezért aggódott a háziorvosod. Az időpontot terhesként kéne kérni, hátha akkor előrevesznek, de ha nem jutsz velük dűlőre, akkor a háziorvos vagy a nőgyógyász beutalhat belgyógyászatra, ahol kivizsgálják.
Tetszik, hogy Nálatok sem szégyenlős a Fiú :lol:

Dina,
Jobbulást az influenzából! :oops:
Gratulálok a Kisfiadhoz, a kis "luxusfiúhoz" :lol: cuki lehetett ahogy heverészett. Biztos jó dolga van odabent, végülis kaja, pia kéznél, még az "ingyenmozi" is biztosított :lol:
Nálunk is mutogatós a Fiú a pocakban (ahogy a bátyja is az volt :lol: ), hiába no, ez kint sem lesz másként :wink:
Jó utazást Nektek, irány haza karácsonyozni :lol:

Ildi,
végre szabin vagy, de jó!!! :lol:
Nálunk is lent mozog a hasam alján a Picike, de van ott elég helye, az uh is mutatta :lol:
Sajnálom a sok savadat, én savkötőt szedek rá az első trimeszteri rosszullétek óta, különben engem is kínoz :( így viszont minden nap falhatom a savanyúságot VÉGRE :lol:
Szupi hogy nem kell főznöd, mert mindenhol kényeztetnek, bár a vendégeskedés is lehet fárasztó...
Sikerült szép fát vennetek?
Végül Lottival díszítettétek? Mit szólt a fához, és az ajándékokhoz?

Mi már "csőre töltöttük" a halászlevet (bajai, darált alapével :lol: ), holnap már csak a halszeletek és a tej meg az ikra kerül bele (és persze a fincsi gyufatészta), már alig várom, nyami-nyami :lol:
Ma még elkészítjük a töltött kápit meg egy kis "diétás" füstöltcsülkös bablevest, külön az én kívánságomra :lol:
Na, ezekkel nem fogok a Diéta és Fittness magazin címlapján szerepelni, de sebaj :lol: :lol: :lol:
A Férjem szerzi be a fát, amit próbálunk Oli elől elrejteni, és holnap alvásidőben feldíszíteni :lol: nálunk a Jézuska hozza majd az ajándékokkal együtt :)
Részben már megkapta Oli az ajándékát, mert tegnap összeraktuk a szupi új emeletes ágyát, annyira boldog volt, hogy csak úgy csillogott a kis szeme!
A felső szintre a létrán kb. 10 perc alatt megtanult egyedül (!) felmászni, pedig azt hittem, az még korai lesz (pontosabban bíztam benne :wink: )... Aztán folyamatosan mászkált le-föl, le-föl, költöztette az ágyneműjét meg az alvós játékait :shock:
Persze aludni még nem sikerült benne (se lent, se fönt :( ) a nagy izgalomtól, azt még meg kell szoknia :oops: remélem egyszer csak sikerül...
Kép

Kép
Kép
magnoli

Köszi Magnoli! :)

Nálunk is már csak a töltött káposzta van hátra, meg egy-két apró süti és még a hó is esik!!! Tökéletes minden!

Szép ünnepet mindenkinek!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Nàlunk màr hajlanak a vendègjàrások. màr foltunk Anyum csalàdjàval a nagymamámnál, keg sok baràtnál. Én csak egy tàrkonyos zöldsèglevest főztem, és utàn süti: püspökkenyér, isler, mézes, beigli. A többi párom szüleinél, meg az èn szüleimnél.
Jó tanács: a gyerekeknek számt ajándékokat nyissátok ki a dobozokból. Nagyon sok be van csavarozva, vagy drótozva, nincs benne elem, vagy nehezen bontható, és ettől morcosak tudnak lenni, hogy nem jutnak hozzà azonnal.

Nekem is èg a gyomrom, de èn refluxos is vagyok. Renne, sokat segít bàr illyenkor egy kín elszopogatnom. Jó mèg a hideg tej( szagát sem bírom) ès egy kanál akàcméz. Én most vettem valami szuszpenziót, G. Betűs, majd arról is beszámolok.

Békés, nyugodt, csendes Ünnepeket Kívànok!

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Gyors üdvözlet még karácsony előtt!

Ma van a névnapom és a férjemtől meglepiből egy 4D-s ultrahangozást kaptam. :D Olyan jó volt :D teljesen meghatódtam.
A gyermek annyira nem volt együttműködő mert nagyrészt befelé fordult, vagy a kezét a feje elé tette, de azért készült egy-pár jó kép. A fütykös persze mindenhol tökéletesen látszott. :)
Legalább lesz mit szenteste nézegetni a családdal... 20 perces video is készült.

Délután pedig a hóesés ellenére kimentünk a Bazailikához az Adventi vásárra. Még forralt bort is ittam.

Liza a héten nem ment bölcsibe, de már teljesen jól van. Anyósom szerda óta itt van, hogy vigyázzon rá, mindenképpen jött volna hozzánk de csak hétvégén. Lehet, hogy a terhesség meg a hormonok miatt van, de egyre nehezebben viselem, ha sokáig ( 4 napnál tovább ) itt van. Úgy érzem, hogy a nem tudunk családi életet élni. Pedig ő is nagyon igyekszik, de kicsi a lakás és egyszerűen azt érzem, hogy mindenhol ott van. Néha még a fürdőbe is utánunk jön és úgy kell kiküldenem hogy pisilnék...
Tudom, hogy sokat segít és pont emiatt lelkiismeret-furdalásom is van, de néha szerintem látja rajtam, hogy elegem van. A háztartásban mondjuk nem számíthatok rá, mert ő is bevallja hogy nagyon rosszul főz és eleve utál mindent, ami a háztartáshoz, takarításhoz tartozik. De már az is segítség, ha a gyerekkel foglalkozik vagy vigyáz rá amíg a dolgomat intézem.
Próbáltam mondani, hogy nem akar-e pl színházba menni vagy a pesti barátnőivel találkozni, de sehova nem akar menni.
Elnézést a lelkizésért, de most épp lelkiismeret-furdalásom van és emiatt rossz a kedvem.

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
az orvos a hasmenésre tejmentes diétát javasolt. Liza még nem ivott tejet, de semmilyen tejterméket nem javasolt és a junior italt is Sinlaccal helyettesítettük, plusz napi 1 Normaflore.
Kérdezted, mi lesz a karácsonyi menü. Idén csak egyfajta ételt mertem bevállalni, idáig mindig 2 főétel volt. Hagyomány hogy szenteste nálunk van az anyósom, a szüleim és a nővérem meg a sógorom. A sógorom egy 5 csillagos szállodásban volt séfhelyettes, úgyhogy fel kell mindig kötnöm a nadrágomat.
Idén borleves lesz, baconba gyöngyölt pulykamell aszalt szilvával és füstölt sajttal töltve. Édesburgonya is lesz mellé, csak még nem döntöttem, hogy püré formában vagy sülve és sima burgonyapüré. Desszertnek 3 M torta ( meggyes-mákos-mascarpones)

Nagyon édes Oli, hogy a tesónak is akar ajándékot!!! ... és ezt a Jézuskától kéri vagy nektek kellene megvennetek szerinte?

Úgy tervezem, hogy február végéig, március közepéig dolgozom, de januártól már 6 órás szerződéssel leszek. Majd meglátjuk... anyagilag mindenképp jobban járok, de nem ez az egyetlen szempont. Most az ünnepek alatt én is szabadságon vagyok.

Bozza, érzed már a mozgást?
Még jó, hogy nem engedted lerázni magad a dokinál.. Ha megengedhetitek magatoknak tudom ajánlani a 4D-s uH-t, mert nagyon nagy élmény, főleg első gyerekeseknél. Van olyan hely, ahol a vizsgálat árát elszámolhatod egészségpénztárra és még levásárolható kuponokat is kapsz egy bababoltba az összeg erejéig.

Picuralmos,
üdv köztünk.

Veronika, hogy vagy?

Dina, gratulálok a fiúhoz, neveken gondolkodtatok már?

Nusildi, majd számolj be arról, hogy sikerült-e megtartani a titkot vagy végül együtt díszítettetek!

Csicsi, Kat és a többiek, mindenkinek akinek nem írtam külön. Kellemes ünnepeket kívánok és azért próbáljatok meg pihenni is.... meg Babanetezni is :)

Üdv, mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Remélem mindenkinek szépen és békében telnek az ünnepek! Nálunk így van.
23-án sikerült fát venni, Lottival együtt szakadó hóesésben, de este díszítettük, így maradt megint meglepi neki reggelre. Nagyon tetszett neki, azt mondta, hogy az angyalka díszítette fel nekünk :lol: Volt ajándékozás, anyuéknál voltunk 24-én, tegnap itthon, ma anyósékhoz megyünk. Eszek reggeltől estig, iszonyat sok csokit képes vagyok magamba tolni :oops:
Viszont szerintetek???????????????????????????? Tegnap égett a gyomrom és még 19 órakor ráettem elég sok diót. Aztán bevettem egy rennie-t és egy óra múlva iszonyatosan sokat hánytam, minden diót kihánytam :? EZ NORMÁLIS??? Mert a 18. héten nem gondoltam, hogy még lehet hányni????????

Amúgy megvagyok, a baba nagyon rugdosott tegnap, már érezte párom és Lotti is. Elég sokat keményedik a hasam alul, de nem tudom megkülönböztetni, hogy a baba nyomódik oda vagy tényleg haskeményedés.

Kihasználtuk a vasárnapi hóesést is és szánkóztunk 1,5 órát, annyit gyalogoltam, de bírtam, Lottika pedig nagyon élvezte, hogy így együtt voltunk.

Többiek, hogy telik a Karácsony?

mmc, de jó, 4D, mi is voltunk anno 2X is, bár nekünk sem volt túl sikeres, valahogy mindig elbújt Lotti :shock: Le a kalappal, én anyóst pár óránál tovább nem bírom elviselni :wink:

Kat78, majd írd meg, hogy jó-e az az új gyomorégés elleni, amit vettél! Nekem anyu mutatott most egy új rennie-t nagyon jó, jégmenta, nem olyan az íze, mint a másiknak, amitől már szinte azonnal rosszul voltam, ez kellemes, mint egy mentolos cuki. Viszont most már minden estére ég a gyomrom és utálom :P

Magnoli, mit szólt Oli a fához? Ágyában aludt már? Lotti kis barátnője kapott anno ilyen ágyat, ami csúszda is van, de inkább csúszdázásra használta :lol: Jó sok mindent főztetek, én már szégyenlem magam, hogy csak ülök a babárjaimon :roll:

Picuralmos, köszi a tippet, megnézem ezt a két vizet mindenképp, már ki is írtam magamnak! Utálom a gyomorégést!

Na megyek tovább, muszáj reggeliznem valamit, mert a gyomrom kissé kivan a tegnapi eseménytől, további jó pihenést mindenkinek, írjatok is azért és egy-két fotót is mellékelhetnétek! :wink:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Azt hiszem, szerencsés vagyok. Engem nem kínoz folyamatos gyomorégés, és ennek roppantmód örülök. Ha néha este fellángol, egy korty gyógyvíz, és rendben van minden. :)

Karácsony... Kéne még hét gyomor, mint annó Alfnak a tévésorozatban! :D
picuralmos

Nusildi! Én is ajánlani tudom a salvus vizet gyomorégésre, legalább is nekem is beválik, bár az íze borzalmas, de megiszok belőle 4 kortyot ( ennyit bírok max egyszerre, olyan szörnyű :P ) de el is múlik tőle! Viszont hűtőben tartsd, úgy egy fokkal jobb az íze, mint szobahőmérsékleten!
A karácsony gyorsan eltelt, bár még holnap megyünk majd a nagyszüleimhez. Pihenjétek ki az ünnepi fáradalmakat!
A szilvesztert hol / hogy töltitek?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Végre gép előtt. Kicsit szaladós volt a Karácsony, de mégis nagyon meghitt. Jó volt látni, hogy Bálint már sok mindent felfog belőle. Igaz minden napra jutott délelőtt is és délután is egy rokonlátogatás. Még 27 reggelre is. De nagyon jól vette, és én is egész jól bírtam. Igaz kapkodtam este a magnéziumot, de ezt más napokon is megteszem. Egész nyugodt kis Ünnep volt. Ma meg kezdődött a pörgés előről, mert Bálint ma 2éves, így jöttek a keresztszülők ebédre. Főztem csirkepaprikást, nokedlivel, mert azt Bálint nagyon szereti, és Süni formájú csokitortát sütöttem. Nagy sikere volt. Úgy volt, hogy ma este lemegyünk Almádiba, ott leszünk Szilveszterkor egy baráti házaspárral, de ők eleve holnap reggel jönnének, így maradtunk mi is, így nem volt nagy rohanás. Holnap reggel lemegyünk, séta a parton, ebéd, Bálint megy aludni, én sütök egy kis malachúst, meg salátá készítek. A desszertet már megsütöttem. Este trombitálás Bálint szórakoztatás, majd ha lefeküdt, akkor vacsorázunk, borozunk, társasozunk, koccintunk, és megyünk aludni. Elsejét a délután aláv sután hazajövünk, és Párom nagynénjénél egsünk lencselevest. Remélem ez nem csak terv marad:)

Én egész jól vagyok. Nem kellett még kipróbálnom az új savlekötőt. A Karácsonyi zabálást is jól vettem. Egész jókat alszom, még viszonylag hason. Nem is híztam sokat még, elviselhető a hasam mérete is, igaz nagyobb, mint Bálinttal. én is a 16héttől érzem, hogy mozog, de mostanában(két nap múlva leszek félidős) érzem igazából a mozgását. Imádom, amikor a hólyagomra ül, és a semmiből érzem azt, hogy menten bepisilek, majd felugrom, hogy kimegyek, ekkor elmozdul onnan, és hiretelen az inger megszűnik. Már nem kell azonnal reggel reggeliznem. Szóval ez már az élvezhető időszak. Persze emlékeim szerint jól ki kell ezt használni, mert lassan jönnek majd a nyűgök:)
Boldog Új Évet Mindenkinek!

KépKép
KépKép
kat78

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

En is szeretnek boldog uj evet kivanni, januar elejen jovok majd bovebben! Ma estere meg kellemes kikapcsolodast mindenkinek!

Kép

Kép
sz.veronika

Boldog új évet mindenkinek, és petárdamentes szilveszter estét! Van egy tündéri labradorunk, ő nehezen viseli ezt az estét...

picuralmos

Boldog új évet kívánok én is!

Fű, már régen írtam! Voltunk a genetikai UH-n, a doki nagyon profi volt - annyira, hogy csak a csontokat láttuk, SEMMI élvezeti értéke nem volt. Án meg elrángattam a férjemet, hogy igenis jöjjön el és nézz meg... :) Szerintem az a doki az orrcsontot is a koponya nélkül nézegeti!!!!! De legalább ingyen volt...
A dokim nagy nehezen rábeszélt egy gyógyszerre, folyamatosan baktérium volt a vizeletemben, de panaszom nem volt. Megittam, és másnap, mint akit kicseréltek - nem éreztem a hasam nehéznek, olyan jó volt!!!! Pisilni sem azonnal kell, szóval örülök :)
Marcit én is egyre jobban érzem, sőt, már látni is kívülről ha jó nagyot mozdul :) :) :)
Én sem híztam olyan sokat még, de már túlléptem a bűvös 60kg-on, ez nem annyira tetszik, de hát ünnepek vannak :D.
A lányruhák terén pedig kiéltem magam, unokahúgomnak (4 hónapos) vettem rucikat, hát, anyagilag jobban járunk még egy fiúval ;) :D
Nekem a sav ellen pár korty tej segített eddig, illetve amíg nem voltam terhes de sokat stresszeltem Talcid nevű gyógyszert ettem, a gyógyszerész szerint jobb mint a Rennie. Én ebből 1-et bevettem és utána nem kellett többet, de az nyilván más volt mint babásan.
A szilveszteri nagy programunk pedig az alvás, sikerül elkapnunk a náthát, és hát khmm eléggé megvisel... Fekszünk egész nap (kivéve persze Bencét, aki csak rohangál és játszik és jókedvű).

4D babamozira melyik helyet ajánljátok Budapesten? Bencével a Váci úti Happynetben voltunk, de nem voltam elégedett a kép minőségével..... A Magzati Diagnosztikai Központban voltunk vele 18 hetes UHn, meg most az Istenhegyin, az is jónak tűnt, de mindkettő elég drága egy moziért (mármint az orvosi szakvélemény részét most nem fizetném ki ha nem muszáj)....

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Elsuhant a karácsony, a szilveszter, itt az újév, boldogot mindenkinek! Viszont jön a következő móka, a farsang. Azt szeretném kérdezni, hogy ti beöltöztök-e babásan, van-e valakinek frappáns jelmezötlete?

picuralmos

Sziasztok!

Először is Mindenkinek gondtalan babavárást és gyors szülést kívánok!

Légzésfigyelőnket árulom, tökéletesen működik, hibátlan állapotban.

Itt a link, ahol megnézhetitek, miért a Babysense légzésfigyelő a legbiztonságosabb.
http://www.babysense-monitor.hu/index.p ... gy-mukodik
Egyszer sem volt téves riasztás (szerencsére másmilyen riasztás sem).
32.000 Ft-ért vettük, 16.000 ft-ért eladom.

Ha valakit érdekel, írjon légyszi privát üzenetet.

Köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
zsanka84
Budapest

Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni Hozzátok, ha még lehet. 2013 május 21/23-ra vagyok kiírva, ő lesz a 3. babócánk, még nem tudjuk, hogy fiú-e vagy kislány.......de nagyon szeretnénk, ha kislány lenne, mivel már van két fiúcskánk Zalán, 3 és Zétény 20 hónapos......igyekeztünk, de azt hiszem ez nem csak rajtunk múlik. :)

A két előző terhességem viszonylag nyugis volt, most sajnos 18 hetesen kiderült, hogy rossz helyen tapadt meg a bébi, részlegesen a méhszájon, így most pihennem kell.

BÚÉK mindenkinek!!!
sandie
Kaposvár

Zalán 3 éves (most kezdte az ovit)....nem hónapos :).....bocs, sokszor kihagyok szavakat :P
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Belegondoltatok, hogy a 2013 egy örökké emlékezetes év lesz számunkra, hiszen Édesanyák leszünk hamarosan (többen újra), mindenkinek sok sikert hozzá!

mmc,
utólag is boldog névnapot Neked, szép ajándékot kaptál (4D-s Uh) :lol:
Liza jobban lett a tejmentes diétától? Mikortól kaphat majd tejet?
Hú de szupikat főztél! Minden jól sikerült az "avatott szakértő" szerint is?

Ildi,
jaj de jó hogy Lotti így élvezte a favásárlást, és még egy jó nagyot szánkóztatok is aznap!
Sajnos mi lemaradtunk a hóról, mert aznap nem értünk rá lemenni, másnapra meg elolvadt :(
Sajnálom a gyomrodat, a dió tényleg elég nehéz kaja :(
Már biztos jobban lettél, ugye?

Picur,
Hú, már mekkora lehet a pocid, vágod már a centit?
Hogy viselte a labradorotok a szilveszteri zajokat?
Hallottam, hogy ilyenkor lehet nyugtatót adni a kutyusoknak hogy ne féljenek, esetleg próbáltatok már ilyet?
Farsangra a pocak miatt én valószínűleg hóembernek vagy tojásnak öltöznék :lol: Van már valami jelmezötleted?

Sandie,
üdv közöttünk, és gratulálok a harmadik Babához!
Még nem tudjátok hogy fiú vagy kislány??
És ő is "Z" betűs nevet kap majd?
Ha van kedved, majd csinálj Te is vonalzót :lol:

Mi is túl vagyunk a karácsonyon, rengeteg főzésen és fincsi ételeken, amiből még a mélyhűtőbe is jutott (hurrá :lol: )!
Olika nagyon örült a titokban díszített fának és az ajándékoknak is :lol:
Az emeletes ágyában még nem aludt, csak játszunk benne, de remélem lassan erre is sor kerül :D
A Kicsinek már karácsony előtt megvettünk egy Avent cumisüveg szettet (2 kicsi és 2 nagy cumisüveg cumival meg egy alvócumi van benne), azt becsomagoltuk, és odatettük a fa alá, így Oli kívánsága teljesült, a "Pipibabának" is hozott a Jézuska ajándékot :lol:
Szilveszterkor itthon "buliztunk" lufival, dudával, virslivel, majd újévi (füstöltcsülkös :wink: ) lencsefőzelékkel :lol:
Nagyon klassz, hogy újra élvezem az ízeket, és (ha egyszerre csak kicsit is...) újra tudok enni...

Kép

Kép
Kép
magnoli

Iiiiigen, már vágjuk a centit, már csak 80 nap. Igaz ez még elég, hogy megkerüljük a Földet! :D

A kutyánk egész jól viselte a szilvesztert (barát munkahelyén "bújtunk" el, távol mindentől), viszont találtunk egy vizslát az út szélén, őt hazahoztuk, majd másnap visszavittük a gazdáinak, szerencsénkre (és a kutyának is) chip-je alapján hamar megoldódott ez a kaland. A nyugtatót próbáltuk már, de szegényem bekómázva ment neki az ajtónak a durrogástól, úgyhogy ezt is elvetettük... Marad a virrasztás vele.

Jelmezötletnek eddig a mozdony a befutó, de a hóember és a tojás is remek! Köszi Magnoli! :)

picuralmos

Sziasztok! Boldog új évet mindenkinek!!

Üdv Sandie, majdnem egyidősek vagyunk akkor, mi május 24/22-re várjuk. Nem is kérdezem, hogy érzed-e a baba mozgását, te már nagyon rutinosnak számítasz. :D Én sajnos még mindig nem érzek semmit (a húzódáson, szurkáláson és egyéb pocakpanaszokon túl). Lányok, lenne valami trükk, amivel "előcsalogathatnám"?? :lol: Fura, hogy nálatok már az apukák is érzik lassan, nálam meg semmi... :roll:

Amúgy nagyon jól mennek a dolgok, lassan értem, miért nem mozognak a fókák, amikor a parton sütkéreznek... Kezdem úgy érezni magam, mint egy túlsúlyos elefántfóka, pedig (még) nem is olyan vészesen nagy a pocakom.

Köszi a tippet a salvus vízzel, lehet, hogy én is beszerzem, mert a karácsonyi evészetet kezdi megsínyleni a gyomrom és az emésztésem. Meg tudjátok majd írni, hol keressem? Drogéria, patika?

Nagyon kellemes évkezdést kívánok mindenkinek, puszi a gyerkőcöknek!

ps: jelmez-ötletnek jó az elefántfóka is... :lol:
bozza

Hahó újra!

KÖszi, hogy csatlakozhatom!!!

Nem, még nem tudjuk.....elég bonyesz ez nálunk. Az én választott dokim már nyugdíjas, így szűrővizsgálatokat már nem végezhet (az előző kettő terhességnél még igen), így a kötelező uh-ra máshoz járok. Bár, ha ő csinálná sem lenne nagy változás, mert nem mondja meg a bébik nemét. 12 hetes uh-on a fickó, amikor megkérdeztem, h látható-e a neme, akkor szinte megsértődött, a 18. uh szintén olyan dokihoz kerültem, aki nem mondja meg a nemét a babáknak. Bent volt a szülésznőm, így kicsit lassított a lábak között, de láttunk 3 vonalat és valami kiállót is. A szülésznőm meg van győződve róla, hogy fiú, de én még reménykedem. :) Mondjuk amikor közölték, hogy baj van a tapadással és szigorú ágynyugalom, stb......akkor annyira nem is a neme érdekelt, hanem, hogy kellő időt bent maradjon. De eléggé be vagyok sózva...néha már szégyenlem is, hogy mennyire rácsavarodtam erre....fiú/lány lakik-e odabenn. Már minden szabad percemben erről olvasok. Nagyon gáz! :P

Talán jövő szerdán kiderült, egy ismerős nézi most meg a kontroll uh-on, reméljük ő majd megmondja.

A névvel befürödtünk. :D Zéténynél nem tudtuk eldönteni, hogy Zétény vagy Hunor legyen, az utolsó pillanatban lett Zéti. Így viszont már nem akarnám, hogyha a 3. is fiú, hogy ne Z legyen, mert akkor ő miért lóg ki a sorból........így fiúként Zoárd a 'válaszott'......bár még nem barátkoztam meg vele 100%-ig. Ha lány akkor Zorka lenne, ami eddig már 2x talonban maradt. :)

Készülök visszaolvasni majd az előző írásokat, de annyi hadd kérdezzek meg, hogy írtatok lányos babaváróként tünetekről???

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

picuralmos
19-én volt az a bizonyos bajos uh-om, amikor kiderült, hogy baj van és én eléggé padlóra kerültem....megijedtem, hogy baj lesz a babával vagy velem esetleg mindkettőnkkel.....a pihenést/ágynyugalmat nem olyan könnyű betartani két picivel :P

De babóca, mintha megérezte volna ezt, aznap megmozdult és nagyon fura, mert eléggé fent van a hasam, és a bébi a hasam alatt, ott ahol lapos még, ott rugdos azóta is. :) A fiúkat 2021 hetesen kezdtem el érezni, de rögtön úgy, hogy apa is érezte.....de ez nem jelent semmit, annyira a női testtől, a baba tapadásától függ. Valahol egyszer azt olvastam, hogy akinek elöl tapad az később érzi meg az esőt :)))

Kitartás!!! Lesz olyan időszak, amikor meg majd azt várjuk, hogy bár már egy picit hagyná abba!!! :)

Egyébként, hiba a harmadik ez a terhességem annyira más, mint az előző kettő, hogy szinte én is újoncnak számítok!
sandie
Kaposvár

esőt-----mármint az első rúgást.....új a gépem és nem találom a betűket....majd igyekszem jobban figyelni!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Helló Csajok!

Én ismét csak azt tudom mondani, hogy szerencsés vagyok, bár a dokik párszor ránk hozták a frászt.

Még csak 17 hetes voltam, mikor először jelentkezett a kisfiúnk. Előtte genetikai tanácsadáson voltunk (igen, öreglány vagyok a magam 36 évével sajna), és este, mikor lefeküdtünk aludni, rátettem a kezem a hasamra, és megkérdeztem tőle: minden rendben van a mamihotelben? És hihetetlen, de egyetlen apró kis bökést éreztem a köldököm alatt. Ez nekem határozott igent jelentett. Azóta, ha megkérdezem, hogy ugye egészséges vagy kicsikém, mindig jön a válasz. Engem kétszer szúrtak hasba aminocentézis miatt, az első eredménye rossz lett, és mi megerősítést kértünk, mert nem hittük el, hogy gond van. És lám-lám, a második (ez a teljes elemzés, az első "csak" négy eltérésre vizsgál) igazolt minket, Álmos makk egészséges! :) Jó, az eredmények megismeréséig eltelt időket és az orvosok hozzáállását (következő alkalommal bőrönddel és kész tervekkel jöjjek) azért senkinek nem kívánom...

Azóta persze repülnek a napok-hetek, és bevallom, néha lassítanám, mert imádjuk apával a pocakomat! :D

picuralmos

Sandie, érdekesek az orvosaid, ha kéred, köteles megmondani a nemét, ha látja. A "három csík" az lányt jelent (itt van egy kép: http://www.pocaklako.hu/wp-content/gall ... lany_5.gif), az "árnyék" viszont fiút.

A Salvus vizet gyógynövény boltokban, patikákban, az Auchan-ban és még talán drogériában is megveheted. Az íze továbbra is borzalmas, én még valami halas utóízt is szoktam érezni... De legalább használ! ;)

picuralmos

Huuu, lányok végigolvastam az eddigieket és kicsit megdöbbentem, hogy azok közül, akik már tudják a bébikéjük nemét, sokkal több a fiú..... :)
Bocsi, én teljesen rá vagyok kattanva most erre a nem kérdésre.

Nekem azért más egy kicsit a helyzetem a dokikkal, mert apukám gyerekorvos már itt Kaposváron 42 éve, és szinte ezekkel az idősebb dokikkal baráti viszonyban vannak....speciel az én dokim a csoporttársa volt, én is nála születtem....így annyira én nem ugrálok, majd kiderül. Van egy ismerős nőgyogyi, aki felajánlotta, hogy megnézi, ha szeretném, együtt járnak a gyerekeink babaúszásra. Úgyhogy, ha minden igaz, akkor szerdán megtudjuk.

Nálunk Zalán csak a 26. héten mutatta meg a kukacát, én addig teljes pinkben éltem, majdnem leestem az ágyról, amikor a doki mondta, hogy fiú. Persze mindegy volt, csak azt gondoltam, hogy szörnyű anya leszek, ha még ezt sem érzem.....ok-ok első terhességnél én nagyon hittem, hogy majd én tudni fogom.....ha-ha-ha...
Zéténynél tudtam, hogy fiú. Most 18 hétig biztos voltam benne, hogy lány, azóta meg tudom, hogy fiú......

Az igazság az, hogy próbálok inkább erre koncentrálni, mint a sok problémával, amikkel megijesztgettek 18. héten, amikor kiderült, hogy rosszul tapad a bébi. Nem vagyok egy elülős fajta, pláne a két kispasi miatt sem, és ezt egy kicsit nehezen viselem. Gyanakodtunk már, hogy valami baj van, mert december eleje óta iszonyatosan fáj a szeméremdombom, meg a hüvelyem körül.....akik már szültek tudják, hogy szülés után, amikor szétmennek a csontok milyen.....na olyan érzésem van, se állni, se ülni, sem feküdni nem jó, néha menni sem tudok......valószínű Zétinél elrepedt a farokcsontom is......de ez a fájdalom nem volt az előzőeknél, így tudtam, hogy valami nincs rendben, a dokik meg mondták, hogy ahhoz még fiatal a terhességem, hogy szétmenjenek a csontjaim.....úgyhogy most fekszem, így jobb a testemnek, csak állandóan agyalok. :P

Jókat derültem néhány írásnál, én is 11 éves koromig szoptam az ujjam, apukám meg minden vacakkal bekente, de én kimentem a mosdóba és lemostam.....engem is a leendő férjemmel ijesztgettek.....aztán egyszer csak elmaradt. :) A fiúk cumiztak, Zalán 2.5 volt tavaly karácsonykor, egyszer csak nem akarta már többet a cumit, szinte megsértődött, amikor felajánlottuk neki alváshoz....azóta sem tudjuk mi idézte elő. Zéti még cumizik az alváshoz. Ő maga teszi ki a komódjára, mikor bújik ki a kiságyából.

Fura volt, hogy mennyire a nehéz kajákat kívánjátok, én most főleg gyümölcsöt kívántam, meg tejet, amit egyébként nem szoktam inni....először jött a szőlő, aztán a cseresznyebefőtt végül a narancs, ami azóta is tart (pedig nem szeretem).....mondjuk tegnap ahogy olvastalak Benneteket megkívántam a mekis kaját, szegény férjem futott is venni, ne nyavalyogjak. :)

most abbahagyom, mert lassan egy egész lapot betöltök.....majd a többiről később

sziasztok :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!
Én is üdvözöllek köztünk Sandie, én sem tudom még a babám nemét :( bár nekem mind1, hisz első gyerkőc, de jó lenne már tudni, hogy milyen rucikat meg cuccokat vegyek, na meg a kíváncsiság persze :P Rossz lehet, hogy mindig feküdnöd kell, én így is szét unom az agyam, hogy nem dolgozhatok ( munkahelyem miatt), de persze a babáért mindent, úgyhogy kitartást!
Bozza, én a Salvus vizet a sparban vettem, úgyhogy szerintem nem kell túl különleges helyekre menni kutatni érte :) Remélem neked is fog használni, hűtsd le minél jobban :P
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek és lassan kipihenitek magatokat, kíváncsi vagyok már a karácsonyi és szilveszteri beszámolókra :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, vegyél semleges színűeket, én is vettem krém-, fehér, halványsárga és állatfigurás rugdalózókat, body-kat. Persze az összeset imádom... A pénztárnál rátettem a hasamra a kis ruhát, Apa felé fordultam: "na mit gondolsz, jól áll neki?" A pénztároslány hangosan röhögött rajtunk. :D Amikor megtudtuk 10000000%-ra, hogy fiú, na akkor vettük meg az első kék szettet. Egyébként a Tesco-ban most 50% engedménnyel vannak babaruhák, érdemes benézni, tuti nem jöttök ki üres kézzel! :)

Érdekes ez kívánós-dolog, én nem eszek semmi extrém dolgot (pl. kovászos uborkát tejszínhabbal), és olyat sem, amit a baba előtt nem szerettem. Nem volt rosszullétem sem, szédülés-hányinger, semmi. Feküdnöm is csak az amniók után kellett, de akkor kötelezően, Apa még az emeletre sem engedett fel, se főzés, se kutyasétáltatás, semmi. Három nap volt, de az is elég volt, úgyhogy minden elismerésem a tiéd Sandie.

picuralmos

Picuralmos köszi a tesco-s tippet, benézünk mindenképp :P igen, egyébként semlegeseket veszek, csak néha látok olyan édes kislány vagy éppen kisfiú ruhákat csak hát nem merem megvenni ugyebár, de majd idővel :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Már azt sem tudom hol kapcsolódjak be, olyan rég voltam... :)

Csicsi,
én simán adtam Pálmira fiús ruhát is... azzal nincs gond, fordítva viszont hülyén nézne ki, lányos ruha egy fiún... :)

Amúgy meg most élvezd ki a semmittevést, aztán pár évig nem lesz benne részed! :D

Sandie,
szia!
Hát drukkolok szerdára, hogy kiderüljön kisfiú-e vagy kislány!
Sajnálom a szobafogságot, én is alig mozdulok ki, állandóan fáj a hasam alja, meg állandóan ülnék le... mondjuk így jobban elviselhető, hogy kedvem sincs elmenni mászkálni, de ugyanakkor hiányzik az élet...

Én is egészen lent érzem a babát :) Ha meg lefele rúgdos, akkor belenyillalgat, az nem finom... így mindig kérem, hogy oldalra rúgdosson :D

Bozza,
jót nevettem a fókás hasonlatodon :D
Ezt a Salvus vizet én is beszerzem, mert vacakol a gyomrom pár napja...

Picur,
akkor egész jól megoldottátok a szilveszteri kutya-kérdést.

Magnoli,
hát a hóember eszméletlen jó ötlet! :D
Most olvasgatom, hogy a babócám már 30 centi körüli lehet, hihetetlen! Bár jogos, ha a következő 4 hónap alatt legalább 50 centire kell nőnie! :)

Édes nagyon Oli, hogy a babának is kért ajándékot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.01.05 18:16-kor.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Képzeljétek, megvan a babaágy!!! Kombi, van hozzá pelenkázó is, az alatt meg mindent elrejtő fiókok. :) Kaptunk még mellé egy bébihordozót, meg egy kazal kisruhát. Hétvégére megvan a program. Én mosok-teregetek-vasalok, Apa kiságyat szerel. Imádom ezt az időszakot (is)! :D

picuralmos

Sziasztok és B.Ú.É.K.!

Köszi a gyomorégésre a tippeket! Nem minden nap ég, sőt, az elmúlt 1 hétben nem volt rá példa, de figyelnem kell arra, hogy mit eszek nappal. De megveszem a Salvus vizet szerintem, jobb ha van itthon.

Szilveszter? Itthon voltunk. Mondtam páromnak, hogy menjen nyugodtan bulizni, mert nem leszek túl jó társaság, de 30-án ment el zülleni, 31-én itthon voltunk hármasban, de 23 óra előtt elvonultunk aludni a gyerekkel, egyszerűen nem bírok fent maradni... még kimentünk a Vörösmarty térre Lottival délelőtt, dudáltunk, sétáltunk, nagyon élvezte.

Mindenkinek elismerésem, aki főzött és ennyi mindent!!! Mi dőzsöltünk minden nap, jó, néha volt főzés, de csak húsos palacsinta, almás-túrós rétes és puding :oops: :lol:

Sajnos nagyon elszaladt velem a ló, mert mióta jól vagyok, eszek állandóan. Már 5 kilót híztam, most vagyok 60 kiló. Azt mondtam az elején, hogy figyelek majd a kajálásra és 10-12 kilónál nem hízok többet és remélem tudom tartani, mert Lotti 35 hétre született és akkor volt rajtam 18 kiló plusz :oops:
Ti hol tartotok hízás terén?

amidalah, meggyógyultatok már? Sajnálom a betegeskedést! Amúgy 4 napja én is fújom az orromat, más bajom nincs, de azért ez is megterhelő.
4D? Mi először Lottinál a Kárpát utcában voltunk (13.ker.), utána pedig a 4D Genesisben, ami valahol asszem a 11.kerületben van, ott nagyon lelkes a nő aki csinálja, de talán kissé már túlbuzgó is volt (nekem).

picuralmos, beöltözni, mármint farsangra gondolsz? :lol: Én talán az általános iskola óta nem öltöztem be, most se tervezem, ötletem se nagyon van, kimerülne a nyuszifül a fejre és arcfestésnél :roll: Ti jártok farsangolni amúgy vagy hogy jutott ez eszedbe?

sandie, üdv közöttünk! Gratula a 3. babához, drukk, hogy lány legyen! :lol: Pihenést sajnálom, hogy oldod meg a két lurkó mellett? Z-betűs nevek annyira jók, csak nálunk a vezetéknévvel nem igazán jó kiejtés szempontjából, pedig volt egy pár favorit nevem, pl. Zoé, Zília.
Nem hiszek a lányos-fiús babaváró tünetekben, szerintem ez kb. olyan, mint amikor azt mondják, hogy ha ég a gyomrod, akkor nagy haja lesz a gyereknek, vagy ha pattanásos vagy a terhesség alatt, akkor biztos lány lesz, mert elveszi az anyuka szépségét... nekem gyönyörű volt a bőröm, mégis lány lett...

magnoli, köszi, jobban voltam amint kijött a dió :roll: :wink:
Azóta próbálok figyelni arra, hogy mit eszek, de sokszor elkap pl. a csokievés roham és bezabálok egy csomót :oops: Azóta aludt Oli az ágyban?

bozza, szerintem nemsokára már érzed, hogy mozog, talán napok kérdése. Nálunk ált. a nagyobb kajálások, tejeskávé vagy csoki után van igazán erőteljes rugdosás :lol:

kívánosság, nálam időszakok vannak, volt a hot-dogos, utána a vajas-eperlekváros kenyér, most mindent kisdinnyével vagy zöld olivabogyóval :lol: De nincs extrém kívánosságom, hogy most meg kéne halnom egy szendvicsért mondjuk. Van amit nem eszek meg semmi pénzért, de már bírom enni a joghurtot, amit terhesség alatt állandóan ettem, aztán 4 hónapig nem bírtam, most megint napi 2 danone aktívia és imádom újra 8)

csicsi, ráérsz még vásárolni, meglátod! Lottinál a 20. héten tudtuk meg a nemét, mert a 18. heti kötelező UH-on törökülésben volt végig és a dokim nem tudta megnézni, meg persze olyankor idő sincs erre (magán doki 15 perces időpontokkal...) A 4D-ben az első fél percben megmutatta :lol: Na aztán annyi ruhát halmoztam fel, hogy elég lett volna az egész újszülött osztálynak.

Veronika, sajnálom, hogy fáj a hasad! El fog ez múlni?

Mi megvagyunk, jövő hét kedden megyek megint a nőgyógyászhoz. Nem várom annyira, mert most valószínűleg vizsgálat lesz és nem UH. Amióta terhes vagyok, még nem vizsgált meg, szóval időszerű...
Egyébként újra munka van, élvezem, hogy dolgozok, jó volt itthon nagyon az ünnepek alatt, de annyit ettem és feküdtem, hogy már vártam a munkát.
Aki dolgozik (nem tudom ki az?), hogy bírja az egész napos ülést és meddig tervezi a munkát?
Végre vettem nagyon jó kismamafarmert, H&M Mama, de nagyon sajnáltam rá a 10 e forintot :cry: Viszont örömmel nyugtáztam, hogy 60 kilósan is jó volt rám a 36-os méret :o Még Vateráztam párat, mert most már nehéz felöltöznöm, bár nálunk kötelező a mh-en a fehér felső, most már nem fogom betartani, mert egyszerűen annyira drágák a kismama ruhák és valószínűnek tartom, hogy többet nem leszek kismama...

További jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Hellómindenki!

A farsang nálunk a csapatban hagyomány. 20 éve része az életemnek a Shotokan, van egy remek társaság, felnőttek-gyerekek-családok, nagyon jól megvagyunk, és minden évben (persze inkább a gyerekek kedvéért) tartunk farsangot, ahol mindenki, akinek van kedve, beöltözik. Mókásabbnál mókásabb jelmezek szoktak születni, remélem az idén is így lesz. Tavaly bolond turisták voltunk, másodikak lettünk... :D

picuralmos

Sziasztok!

Én is Boldog Új évet kívánom mindenkinek!
A karácsony és a szilveszter is nyugalmasan telt nálunk. Szerencsére Liza békén hagyta a karácsonyfát, tartottam tőle, hogy macerálni fogja (mint minden mást), de a fa egyben maradt és a díszek is.
Szilveszterkor itthon voltunk, délután bementünk a belvárosba forralt borozni és csavarogni. Nálunk itt Zuglóban iszonyat nagy petárdázás volt egész éjjel, de Liza mint a bunda úgy aludt, pedig fel voltam rá készülve, hogy éjszaka nyugtatni kell a zajok miatt.
Január 1-én a férjem délelőtt belerúgott (véletlenül) a mélynyomóba, így az évet ő lábujjtöréssel kezdte. Dokinál nem voltunk mert a kisujjat úgysem tudják gipszelni. Mostanra azért már kezd javulni...

Én is túlvagyok a félidőn... azt még nem is írtam nektek, hogy Botond lesz a kisfiúnk neve

Kat 78
így utólag is boldog születésnapot Bálintnak, ha jól gondolom 2 évvel ezelőtt a kórházban szilvesztereztél... :)

Amidalaah,
remélem meggyógyultatok a náthából.
4D ultrahangot megpróbálhatod a Minimanóban, ott van csak babamozi és a vizsgálat áráért levásárolható kuponokat kapsz. Én nem itt voltam, de ha nem meglepi UH-ban lett volna részem, akkor ide mentem volna.
Én is a 4D Genesisben voltam, mint Nusildi.

Sandie,
üdvözlet köztünk.
Nem csodálom, hogy "rá vagy kattanva" a fiú/lány témára, valószínűleg mindenki ezt tenné a helyedben. Ráadásul, ha feküdnöd kell a nap nagyobb részében, akkor sajnos van ideje az embernek gondolkodni és saját magát hergelni, rágódni egy-egy témán.
Hogy bírod a fekvést? Van segítséged a fiúk és a háztartás ellátásában?

Bozza,
ne idegeskedj a babamozgás miatt majd fogod érzeni... hogy állsz a vásárlással? vettél már valamit a picinek?

Picuralmos,
2 amniocentézis, neked is kötélből lehetnek az idegeid, de szerencse, hogy minden rendben veletek .

Magnoli,
kifejezettem tejet még nem merek adni Lizának, mert a férjem, igaz csak enyhén, de laktózérzékeny.
A karácsonyi vacsora jól sikerült, bár a család konzervatívabb tagjai ( anyósom és apukám) idegenkedtek az édesburgonyától, szerintem pedig az lett a legjobb.
Van már neve a babátoknak?

Csicsi,
mikor mentek a következő uh-ra? Ott lehet, már megtudod a baba nemét. Ha nem túl személyes kérdés mit dolgoztál, hogy most a baba miatt nem lehet?
Nyugi, fogsz majd direkt fiú/lány ruhákat is venni és kapni is. Nem tudom a többiek hogy vannak vele, de én Lizánál sokszor voltam úgy, hogy a cuki ruhákat tartogattam a különleges alkalmakra (vendégség, babalátogatás), mert egy átlag napon féltettem volna, hogy belemegy a pelus tartalma vagy lebukja a ruhát. Így viszont volt olyan ruhánk, amit kb 2x vett fel Liza és kinőtte..

Veronika,
jobban vagy már? Kiderült valami, hogy miért vannak a rosszulléteid? Használt az a homeos bogyó amit említettél?

Nusildi,
én idáig 4 kilót híztam, de nekem ez is furcsa, mert Lizával összesen 7 kilót híztam.
Én sem kívánok semmit különösen és szerintem többet sem eszem, de valamit miatt csak felszaladt az a 4 kg. Azt mondják, hogy semmi hízás nem látszik rajtam, mert elég magas vagyok.

Én még dolgozom, igaz csak 6 órában. Érdekes a munkahelyen semmi bajom nincsen, nem fáj a derekam, nem vagyok fáradt még a magasabb sarkú cipőt is jól bírom. Én este 7-re érzem azt, hogy jól esik vízszintesben lenni, mert a tüdőmmel nyomom a gyomromat vagy épp fordítva a gyomrommal nyomon a tüdőmet. Február végéig március közepéig tervezek dolgozni.

Én már sem háton sem hason nem tudok feküdni mert nem kényelmes. Ti hogy vagytok ezzel? Összehasonlítottam azokat a pocakfotókat, amiket Lizánál készítettünk és kb 25 hetesen volt akkora hasam mint most.

Én is a H&M-ben vettem a kismamafarmert még Lizánál. Szerintem nagyon jó farmerok vannak ott és nagyon divatosak. Máshol (pl. C&A) olyan gatyák vannak, hogy az ember tényleg bálnának érzi magát. Nem tudom miért gondolják azt a gyártók, hogy aki várandós, az eleve 100 kg-osra hízik és még az ízlése is elmegy..
Nusildi, azt nem próbáltad, hogy nem kismama felsőt veszel, hanem bővebb szabású felsőt, amit a terhesség után is tudsz hordani?
Lizánál nyáron volt nagy(?) hasam, de kihúztam kismama-felső nélkül a munkahelyen. Vettem egy pár tunikát és bővebb blúzt, amit nem terhesen is tudtam hordani. Terhesen meg nem mentem már minden nap kosztümbe, hanem egy fekete nadrággal variáltam blúzokat/pólókat, blézer meg végig jó volt rám. Az tényleg felháborító, hogy 3-4 hónap hordás miatt vagyonokat költsön az ember ruhára. Ha meg már nem dolgozunk, akkor úgysem kell annyi ruha, mint a munkahelyre.

Többiek, ti hogy oldjátok meg az öltözködést?

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: