A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Na, meglett a vèrvètel eredmènye. Pàrom ment el èrte, ès kifaggata őket. Szóval, hülE az elnevezès, mert nem teljesen ellenanyag, azaz egyàltalàn nincs kapcsolatban az összefèrhetetlenséggel, és az Antii-D. Minden nagyműtèt elótt komplex vèrvètelt kötelező csinàlni. A terhessèget is ode soroljàk, mert bàrmikor fellèphet közben, és szülèskor komplikàció, így jó tudni előre a vèr paramètereit. Az Rh+ on belül is van sok altípus. Ettől mèg ha ezt nem vizsgàljàk, és az ember csak Rh+ vèrt kap nincs nagy gond, de ha lehet ezeket az altípusokat figyelembe venni, akkor könnyebben illeszkedik be az adott vèr a szervezetbe, ezèrt nèzik. Ezek az altípusok vàltozhatnak, hormonàlisan, vírustól, korral, meg egy csomó minden miatt. Semmi köze nincs a tehessèghez, lehet, hogy nekem a szülès óta alakult ki csak nem vizsgàlták. A terhessèg alatt, mèg van, azt hiszem 3vèrvètel, ott is mèrik ezt. Ès èrdemes annak, akit kiszűrtek ilyen eltèréssel, a szülès előtti időben pontosítani itt az OVSzben a dolgot, hogy tutti megfelelő vèrt kapjon az ember, ha kell.

KépKép
KépKép
kat78

Nekem elèg jól hasznàlható, minimàlis kelengyelistàm, ès döntèsi szempontok a babakocsivàlasztàsra. Szívesen elküldöm bàrkinek, ha ír privibe email címet

A pelenkàzólap az àgyra: nekem is az volt, de az àgyam 120as, ès szèles pelenkàzólapom volt, így mikor Bàlint hosszabb lett, nehèszkes volt betenni, majd, amikormàr forgott az àgyba sokszor szedtem ki alóla. Így mi felszereltük egy komód tetejére. De eljött a forgó időszaka, amikor letettem a földre, mert onnan tutti nem esik le, majd a puffon van am is, mert mèg hasznàlom. Szóval, kb 2-3hónapot hasznàltok rendeltetès-szerűen. Tehàt, ha van egy komód, akkor elég rà egy 3000ft-os merev pelenkàzólap, illetve nekem ez megoldott mindnet.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Kismamik!

Nagyon köszönöm MINDENKINEK a tippeket, máris okosabb lettem, pl. nem jutna rögtön az eszembe, hogy a textiles mózes könnyebb, mint a műanyag, pedig... EZ a rászerelhető pelenkázó is tuti ötlet, ráállok az ügyre. :)

Kat, írtam neked privit (vagy háromszor, remélem, hogy az egyiket meg is kaptad...) :lol: Köszi előre is a listát és örülök, hogy a vérvizsgálat végül nem jelent semmi gomoly gubancot!

Mmc, jobbulást Lizának!!!

Üdv, b.

Kép
bozza

Kat 78,
ez akkor azt jelenti, hogy minden rendben van semmi fertőzés?

Kép
Kép
mmc

mmc: igen úgy néz ki minden ok. Nem tudom mitől alakult ki, az ottani érzékenyebb műszerek is kimutatták a változást, de tényleg nem kell vele foglalkozni, majd szülés előtt egy újabb ilyen vérvétel, amit vinnem kell és kész

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

R.ujjú badykat kínálok eladásra(pár db h.ujju is)

Kislány-Kisfiú részére.Nem szakadtak,nem foltosak,szép állapotban vannak.Mivel most nincs szezonja 100 ft/db-ért eladnám.

Köszi.

R.
regacs
Baja

Most csak mobilrol egy rovid hir.
Hivtak, jo az eredmenyem Down-kor valoszinusegre, ugyhogy nem kell hasszurka! :) Boldog vagyok :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
csak gyorsan:
Veronika,
nagyon drukkoltam Neked, és örülök, hogy minden rendben lett!!! :lol:
(Csak tudnám, akkor miért hozzák a frászt az emberre fölöslegesen?!... Na jó, van egy tippem :roll: )

Később jelentkezem bővebben :D

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Végre vége a hétnek. Egész héten dolgoztam és bírtam... napközben. Késő du. és este viszont rám jön ugyanúgy a hányinger, az 5 napból 2 nap iszonyatosan erősen és tegnap este még hánytam is :roll: Hozzá kell tegyen, ebédre húsos rakott káposztát ettem egy egész doboz tejföllel Ez vajon normális még? Furi, hogy napközben teljesen jól vagyok. Viszont így már bírható a dolog.

Mindenkinek gratula a jó eredményekhez!

Babacuccok, nekünk volt pelenkázó szekrényünk, mert az aljába sokat lehetett pakolni, ott volt csomó ruha és azon volt a pelenkázó feltét és mellette a krémek, törlőkendő, hasonlók, nagyon sokáig tudtam rajta pelenkázni és most használjuk szekrénynek. Mózesünk nem volt, nem is látom értelmét, pólyánk se volt. Szoptatós párnám volt, de többet feküdtem rajta terhesen, mint szoptattam volna rajta :lol: A pelenkázóvödör nagyon jó volt, imádtam, hogy elzárta a szagokat, csak a betét volt drága bele, de ha jól összeraktad a használt pelust, sokáig jó lehetett. Nekünk külön volt autóba hordozónk és külön babakocsink, bár a hordozónk olyan, amit bele lehet tenni egy-egy babakocsiba, én nem vezetek, így ha mentünk valahová, babakocsival mentünk, ha autóztunk akkor pedig olyan helyre mentünk, ahol ált. nem kellett a babakocsi vagy azt betettük a csomagtartóba. A mellszívóm kézi volt, de nem tudtam sosem használni, kézzel fejtem. Sterilizálóm volt, mikrós, mert néha-néha előfordult, hogy cumisüvegből evett manó, de ez nagyon ritka volt.

Most ennyi jutott az eszembe, amúgy csatolok egy képet, nálunk így nézett ki a birodalma, amikor picike volt:

Kép

Ami még eszembe jutott, nekünk a digitális homlok-fül hőmérő nagyon bevált!

Most mennem kell, megpróbálok még most fürdeni, mert estére végem van általában.

Amúgy valaki van még így, hogy nem teljesen jó a közérzete, esetleg még hányingeres vagy hányás is van, vagy csak én vagyok ilyen "szerencsés"?

Kép

Kép
nusildi

Veronika,
Vércsoport vizsgálat a terhesgondozáson először jelentkező anyánál kötelező, ez általában az első trimeszterre esik. Később, még kétszer, a 2. és a 3. trimeszterben is ismételni kell, ez az alapeset.
A O-ás vércsoportú anyánál ezen kívül kötelező (lenne...) a férj, és az előző gyerek vércsoportvizsgálata IS, hogy kiderítsék, milyen vércsoportú lehet a Baba.
Ugyanis a O-ás vércsoportú nő vérszérumában eleve van ellenanyag az A-s és B-s antigént hordozó babával szemben (veleszületetten). Ez az ellenanyag szerencsére túl nagy ahhoz, hogy terhesség alatt átjusson a babába, így akkor nem okoznak gondot, de megszületés után súlyos sárgaság léphet fel az újszülöttnél, amikoris vércsere válik szükségessé.
A Magnézium minimális szükséglet felnőttnél 500 mg naponta.
Ez azt jelenti, hogy ha csak ennyit veszel be, akkor még nem tettél semmit a görcsök ellen, a javasolt adag Magne B6-ból a 4-6 tbl. ilyenkor, de a dokid ajánlása szerinti dózist használd. (A Magne B6 leiratában a szokásos dózis szerepel felnőttnél: 4-6 tbl. naponta.)
A Mg-ot és a Ca-ot bármikor beveheted, nem bántja a gyomrot, csak a kettő bevétele, illetve a Mg és tej, tejtermék fogyasztása között teljen el 2-3 óra.
Hasmenés ellen ha nincs fertőzésed, próbálj hasfogó ételeket enni, ilyen a kakaó, CSOKI, stb., és mellé 3x1 Normaflore-t.

Kat78,
Örülök, hogy nincs komoly ellenanyagod, akkor csak a korábbi fosi vírus csinálta ezt Neked :lol: , nincs vele teendő. Ilyenkor nem magát a fertőzést, hanem a vérben lévő ellenanyagot vizsgálják.
Igen, több fő és mellékvércsoport van, de ezzel nem kell foglalkozni, gondot általában a főcsoportok, vagy a szerzett ellenanyag tud okozni.
A csoportok, azonban (ha nincs betegséged) változatlanok az élet során, nem függnek kortól, hormontól, valamit félreérthettél :lol:
Nagyon köszi a hangszerboltos tippet, vettem Olinak szuper furulyát és egy csodálatos hangú xilofont is, nagyon boldog tőlük :lol:
Az aszaltszilvalé is tuti tipp volt, ma is használt, pedig csak picit ittam reggel :wink:

mmc,
Lizának jobbulást kívánok, mit mondott a doki? Jobban van már?
A Mano torna jól hangzik, óriásit nevettem ahogy olvastam, hogy Liza harapdálta a bólyákat, agyonpusziltam volna ha látom :lol:
Szerintem ha többször viszed, majd megszokja, és egyre ügyesebb lesz :lol:
Köszönjük Olika névnapi gratuját, jól megünnepeltük szerdán, képzeld még egy kis csokitortát is kapott (névnapra tudom, hogy nem szokás, de) annyira örült neki :lol:
Köszi, a fogam helye már javul, szerencsére egyre kevesebb fájdalomcsillapítót szedek :lol: ,nem semmi, hogy Téged hogy megkínoztak velük :(
Írtad a savanyú káposztát székrekedésre, az is nagyon jó ötlet akinek bírja a pocakja, és kitűnő C-vitamin forrás! Erről jutott eszembe, ha jobban leszek, csinálok is egy káposzta levest, az is hatásos :wink:
A Spar-os sztoridat elképzeltem, gondolom emlegethették a felmenőidet, pedig Te nem tehetsz róla, hogy ilyen szűkek a pénztárak!!!
Nekem is nagy élmények voltak az elől babakocsi tolás, hátul bevásárlókocsi húzásos jelenetek :?

Ildi,
hősiesen dolgozol, nem csoda ha hamar fáradsz, és még rosszul vagy időnként...
Szerintem a rókázás egy kis gyomorrontás miatt lehetett, amit a rakottkáposzta és a doboz tejföl okozott, jó nehéz kaják :oops:
Aranyos képet tettél fel, tavasszal újra berendezkedhettek így :lol:

Bozza,
Köszi, már jobban vagyok 8)
Az AFP benne van a négyestesztben amit az Istenhegyin csinálnak, bár manapság már elavultnak tartják...
Hasmenésre Neked is a Normaflore-t ajánlom, és a magnézium fokozatos emelését.

A hét elején majd teszek ide fel kelengyelistát, jó hogyha mindenki elmondja a véleményét, több szem többet lát, és mi is tanulunk belőle, akiknél már van nagyobb gyerek...
Elsőként: fontos az anyagi keret, hogy egy vagy több gyerekre terveztek (akkor érdemesebb újat venni, ha ki lesz használva), van-e rokonoktól örökölt, és szeretitek-e a használtat (olcsóbb). (Bocsi, én nem szeretem, viszont mindent eladok jó állapotban :lol: )
Babakocsi, ez a kismamák legfontosabb kérdése :lol: , és tényleg nagy összegű is lehet.
Nekünk Chicco trio living Completo kocsink volt Vanilla színben (világosszürke-halványsárga kombináció, nézd meg neten (sajnos tavasszal eladtam -én liba-, mert azt hittem, nem lesz kistesó, viszont jó árat kaptam érte...).
Előnyei: nekem tetszett a műanyag hátú, masszív mózes (igaz soha nem cipeltem külön), a szép és erős kivitel. Nagyon jó volt a szellőzése (főként nyárra kellett), és alig tudtuk Olit kiszoktatni belőle :( Nem nagyon BKV-ztam vele, ha igen, akkor a 4-es 6-os villamosra nem gond felmenni vele (a 62-est viszont elfelejtheted). Könnyen összecsukható, de nálunk ez sem volt szempont, mert a kombi kocsinkba simán befért. A szárai összeköthetőek (jobb ami eleve egyben van, stabilabb), ezt azért szerettem, mert egy kézzel is tudtam tolni. És két szatyortartó erős kapcsa is volt, jól meg lehetett pakolni vásárlásnál!
Hátránya:
A legnagyobb, hogy a sportrész (ülőkocsi rész) használhatatlan, olyan kicsi. Legalábbis Oli válla széltében alig fért bele, kabátban egyáltalán nem. Úgyhogy vennünk kellett egy másik kocsit is, ez Hauck Malibu lett (szilva színben).
Ez könnyű, csini, mozgékony, kiváló lépcsőzéshez, és elfér benne a gyerek. Hátránya, hogy nincs szatyortartó kampó rajta, ezt utólag vettünk a Brendonban, de nem bírta a terhelést, hamar széttört, már a másodikat vettük meg. Aztán szeptember óta nem is használunk kocsit, már szépen gyalogol Olika...
Szóval mózes fél évig kell, ülőkocsi pedig kb 2-ig...
Bútor:
Nekünk a Stile Interio-ból van egy pelenkázó feltétes fiókos szekrényünk(ha már nem kell, a feltét, leszedhető), hozzá illő 140x70-es, gyermekággyá alakítható kisággyal, gyönyörű. Lehet venni gyerek gardrobe szekrényt is, nekünk elég volt a fiókos a kis cuccoknak...
Bútorvásárláshoz ajánlom az IKEA-t, pár ezerért nagyon klassz cuccok vannak, és újat kapsz! Pl rácsoságy van már 7 ezer körül is, pelenkázó-fürdető szekrények se drágák. És szupi ötleteik vannak!

Most elköszönök, mert már elfáradtam, jövőhét elején folyt. köv.
Mindenkinek jó hétvégét, sziasztok!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Hát Liza nem lett jobban. A doki szerint krupposan köhög. :( és enyhe nehézlégzése van. Jól rámhozta a frászt, amikor az éjszakai rohamokról is beszélt. Kaptunk egy kúpot, hogy ha erős rohama van akkor ezt kell beadni. Ezt szerencsés magunkkal vinni mindig, ha nem alszunk otthon. ( mi sokat utazunk, vidéki nagymama stb)
Szerinte összefüggés van az oltás és a mostani betegsége között, plusz tegnapra még 2 örlőfoga is kibújt.
Lányok, akinek már van gyermeke, van köztük kruppos, mire számítsak?

Nusildi, írtad a digitális fülhőmérőt. Régóta szemezek vele, de sokak szerint nem mér pontosan. Neked nem volt ilyen gondod?
Amikor megszületett Liza vettem neki egy saját hőmérőt ( azért mégis a fenekébe dugom, mégha fertőtlenítek is utána). Egyszer amikor beteg lettem, csak úgy kíváncsiságból mindenkettő hőmérővel mértem a hőmet és volt olyan, hogy 0,4 fok eltérés volt a kettő között.

Ugyanakkor tök jó lenne, ha éjszaka, pl a fülében meg tudnám mérni, hogy van-e láza, s nem kéne levetkőztetni és szekálni a popsiban méréssel ( annyira nem a kedvence).
Van másnak is tapasztalata a fülhőmérővel?

mmc

Kép
Kép
mmc

Mmc: én sokat szenvedek a fülhőmèrő, homlokhőmérővel. Nekem 3 van, mind màst mér. Próbáltam belőni melyik mennyit téved, de ha 0,4 eltér, akkor az nem mindegy, hogy 38,4 vagy 38,8 szóval én arra használom, hogy ha gyanakszom hogy lázas először nem vetkőztezem le, hogy popsiba mérjem, vagy arra, hogy éjjel ne keltsem fel. Igaz már megy a hónaaljas mérés is. Ami kicsit bevált az az Iphone-ra csatlakoztatható, az talán pontos. Szóval nekem van Ufesa, Omron, Benger:(
A krupp elég ijesztő, nekünk is van kúpunk. A youtube vannak fent videok, érdemes meghallgatni milyen az ugató köhögés. Ki kell nyitni az ablakot, vagy a hűtőszekrényt, mert a hideg levegő tesz jót neki. Ne aludjon melegben, és párologtass géppel a szobájába. Ha nagy a gáz, kúp be és ne te vidd be kórházba, hanem hívj mentőt. Ismerősnél a kúp hatására, mire kiért a mentő megszűnt a roham és csak egy éjszaka megfigyelésre tartották bent. Ott azt mondták az időben beadott kúp miatt . A Doki bácsim azért is írta fel, mert ez szteroidos, és jó bármilyen fulladásos allergiareakcióra, pl: méhcsípés. Mert nekem ez a parám, hogy még nem csípte meg semmi, de mi van ha allergiás rá.
Kitartás, ez egy igen rémisztő dolog

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli: milyen fàjdalomcsillapítót szedtél a fogad után?

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok, ma csak gyorsan írok, holnap már lesz időm bővebben:

mmc (és Kat),
nagyon sajnálom Lizát, és Téged is, borzasztó amikor az ember gyereke fuldoklik, és tehetetlennek érzed magad!!!
A gyerekeket tényleg 20-22 fokos szobában kell altatni (az egészségeseket is!), ha beteg, éjjel-nappal menjen hideg párásító a szobájában, amikor jól van, elég csak fűtésszezonban alváskor(+ digitális szobai hőmérő-páramérő kapható, hasznos). A páratartalmat emelheted még gyakori szellőztetéssel, illetve a gyerek szobájában érdemes a mosott ruhát kiteregetni. Nappal lehetőleg friss levegőn altasd (bölcsikben is így szokták még télen is O fokig), általában szeretik a gyerekek, csak jól fel kell őket öltöztetni...
Lehet kapni hideg párásító készüléket maszkkal, ez minden köhögő gyereknek (és felnőttnek) ajánlott, nekünk Porta-neb-Lite van( neten megtalálod), fiziológiás sóval (háziorvos felírja, filléres összegű) vagy Salvus vízzel használható. Gőz- illetve kamilla használata a gyerekeknél ma már tilos.
A készülék ára elég húzós (20ezer körül), de a gyerekorvos ad egy papírt a kruppos köhögésről, ezzel elmész a fül-orr-gégészhez, aki receptre felírja nektek a készüléket, így -ha jól emlékszem- 7 ezer körül kijön. Amúgy használtan is lehet venni a Tesz-veszen, Vaterán (minden gyereknek ajánlott!!).
Jó még a sószoba, illetve sós víz melletti (tengerparti) nyaralás, hegyi levegő.
A gyerekorvossal több kúpot írass, egy mindig legyen nálad, mégha nem tudod hűteni, akkor is (ugyanez a helyzet a lázgörcsös gyerekek görcsoldó kúpjával). A lejáratot rendszeresen ellenőrizni kell.
Felső légúti hurutos gyereknél napi többször orrszívás!
Rohamban kúp-ablaknyitás-mentő.
Lázmérésre még mindig a régi higanyos (ma már nem kapható, mert a higany miatt veszélyes), illetve az egyéb oldatos lázmérő a legpontosabb.
Popsiban 0,5, szájban (nagyobbaknál) 0,3 fokot kell levonni. A digitálisok (popsi, fül, egyéb) csak tájékoztató jellegűek. Egyébként kapható digitális mérős cumi (ha cumizik), így alvás közben is tudod ellenőrizni, de legegyszerűbb, ha a homlokára teszed a kezed (hátul a nyakára, tarkójára vagy a hátán benyúlsz a ruhájába), érezni fogod ha forró.
A lázcsillapításról a mostani Anyatej Magazinban van jó összefoglaló, ezt a védőnőtől, szülészeti osztályokon lehet ingyen kapni. A Heim Pál és a Madarász utcai GyKh kiadványa, nagyon sok hasznos dolog van még benne, ajánlom mindenkinek...

Kat78,
A a foghúzás utáni kínjaimban a legszupibb fájdalomcsillapító a Flector rapid granulátum (feloldós) volt, új szer, borzasztó ízű (mentol és őszibarack ízesítés egyben, ezt aki kiatlálta, annak gratulálok...), de nagyon gyorsan, 10-15 perc alatt hat, és elég erős (akkor bármit megittam volna, még a szárított lócitromot is feloldva...).
Viszont: az első trimeszterben ellenjavallt (vetélés, fejlődési anomáliák), a másodikban relatív ellenjavallt: csak ha muszáj (nekem az volt...), a 6. hónaptól pedig tilos!
Hasonló a Cataflam drazsé, csak lassabban hat (nekem 3/4-ed és 1 óra között), és csak 90%-osan csillapította a fájdalmamat.
A tiltás erre is ugyanúgy vonatkozik, ha lehet terhesen mindkettőt felejtsétek el (szoptatáskor pláne), amúgy pedig vénykötelesek.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok ! Ancsa vagyok szeretnék csatlakozni hozzátok én is májusra vagyok kiírva :)Kicsit lemaradtam ,de valaki szül a SOTE II ????
csiguszbaba
12 5 Budapest Alpár u 52

Szia Ancsa! Gyere, és írj többet. Én a Kútvölgyibe(Maternity) szültem és ott is fogok, de sok ismerősöm szült a SOTE IIn. Mi érdekelne?

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Nem tudom elkiabálhatom-e, de 2 napja este sincs hányingerem :lol:
Elkezdtem szedni az Elevitet 3 napja, nem tudom ehhez köze van-e, de bevállaltam már egy kis terhesvitamint.

Viszont pár napja úgy érzem, mintha keményedne a hasam. Nagyon furi. Nem is keményedés, hanem amikor tudjátok (aki már megélte) a baba már nagy és úgy kifeszíti magát a hasadhoz és úgy megnyom és kemény lesz a hasad... na én ilyet érzek napjában többször is :roll: Kicsit beparáztam és napi 2 Magneb6-ot beszedek, remélem nincs gond...

Szia Ancsa, üdv közöttünk! Írj kicsit magadról! Én Uzsokiban szültem anno és most is ott tervezem, ráadásul 2 éve felújították, meg egyébként is oda tartozom, mert zuglói vagyok. SOTE II-ről nem tudok semmit.

Homlok-fül hőmérő: fülbe sose mértünk, csak homlokon. Igen, nem teljesen pontos, mármint két mérés között van eltérés, de nekem pont amiatt vált be, hogy amikor úgy éreztem, hogy kissé meleg, de aludt, nem kellett felkelteni. Mai napig használjuk. De a sima flexibilis popós is kellett, az a biztos, de csak akkor használtuk, ha a homlokhőmérő indokolta.

Krupp, hála istennek nem tudok róla sokat! MMC, hogy van Liza??

Ma és holnap szabin vagyok, juhé, ma nagytakarítok, mert úszik a lakás :oops:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!
Akartam már jelentkezni, de mától meg Pálmi itthon, mert köhög, folyik az orra... gondolom csak valami kis víruska, a doki majd csak du. 4-től rendel, meglátjuk.
Úgyhogy ameddig itthon, addig nem nagyon jövök, ügyeskedjetek a babanövesztéssel... :)

Ildi, nekem is úgy keményedget egy ideje. A dokim azt mondta hogy csak napi 6db MagneB6 állít meg bármit is... most én is csak napi 2-ket szedek és fokozatosan szokom hozzá, mert nekem hasmenésem lett a többtől...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok köszönöm ezt a kedves fogadtatást!!! Én egy kicsit különleges eset vagyok úgy volt hogy természetes úton nem lehet babánk a párom miatt,meg miattam is mert pánikbeteg vagyok és gyógyszert szedek..... 8 éve vártunk a picire és egyszer csak megtörtént a csoda minden beavatkozás nélkül teherbe estem,hirtelen meg is ijedtem miután szedtem a gyógyszerem,abban a pillanatban le is tettem de sajnos újra rosszul lettem és el kellett kezdenem szedni amihez Ceizel Endre megnyugtatására volt szükségem ,hogy nagyon minimális a kockázat a rendellenességnek :) Így hát gyógyszerrel várom az első babámat 32 évesen.Jelen pillanatban genetikai vizsgálaton vagyok túl amit az Istenhegyi géndiagnosztikán csináltak ami negatív lett ,de valami kis eltérés van a véremben ami miatt ismételni kell a jövőhéten és akkor megyek AFP vizsgálatra is!!!
Szeretném tőletek kérdezni ,hogy van-e hasonló anyuka aki ilyesmivel küzd a környezetetekben mint gyógyszer és mint szűrés kapcsán és segítsetek kérlek az nagyon megnyugtató lenne számomra!!!!! :) Igen a Sotéról is szeretnék véleményt,hogy milyen????Előre is köszi mindent.
csiguszbaba
12 5 Budapest Alpár u 52

Csigusz,
A tarsasagbol eddig meg csak en vagyok tul a kombinalt + negyes teszten az Istenhegyin.

Az elso negativ lett, de tovabbkuldtek a negyes tesztre, mert a koztes eredmeny aljat surolta (1:220-hoz).
Nalam is hormonelteres volt.

Ezek utan a negyes teszt mar jo lett, 1:3500-hoz.

Magnoli is jovo heten megy a negyes tesztre, mindkettotoknek nagyon drulkolunk!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

mmc,
hogy van Liza?

Veronika,
Pálmi jobban van már?
Köszi a drukkot :wink:

Ildi,
szupi hogy jobban vagy! :lol:
Ahogy már Veronika is írta, pocikeményedésre Magnéziumból minimum 2x500mg szükséges, nekem a 3x500mg hatott, teljesen elmulasztotta.

Dina,
gratula a 12. hét betöltéséhez!
Milyen volt a bécsi advent, mesélj :lol:

Csigusz,
szia, üdvözöllek!
Gratulálok a Babádhoz! Milyen csodálatos, hogy Babát vársz azok után amit megállapítottak Nálatok és ráadásul nagyon régóta vártatok RÁ!
Mikorra vagy kiírva? Van kedved vonalzót csinálni, akkor könnyebben látható majd, hogy hol tartasz?
Elég érdekes, hogy Téged is továbbküldtek a négyes tesztre, eddig Te vagy a harmadik közülünk aki így járt a kombinált teszt után (és egyúttal ennyien voltunk az Istenhegyin vizsgálaton...), szóval igazolódni látom a "financiális-háttér" elméletem!... :wink: Ugye Veronika?...

A pánikbetegségre szedett gyógyszerek nem veszélyesek a Babádra (elég sok pszichiátriai gyógyszert tovább kell szedni amikor az ember terhes lesz, és nem ártanak, még az erősebb szerek sem), de ezt a pszichiáteredtől és/vagy a szülészedtől is biztonsággal megtudhattad volna, bár gondolom nagyon aggódtál, azért mentél a Czeizelhez... A betegséged miatt a gyógyszer szedése kevésbé veszélyes, mintha kihagyod...
A SOTE II-n azt mondják, elég futószalagon mennek a dolgok, nem egy lelkizős társaság, és a csecsemősökről se túl jó a páciensek véleménye (sajnos ez utóbbi több helyen is így van), viszont a Klinika szakmailag az egyik legjobb intézmény az országban, biztonságban lehetsz ha ott szülsz. Azonkívül remek kapcsolatban vannak a Pszichiátriai Klinikával, ha esetleg arra lenne szükséged a pánikbetegség miatt, úgyhogy csak ajánlani tudom!

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: èn erősítem a szabàlyt: Istenhegyin voltam kombinàlton, rendben találtak mindent, ès nem küldtek tovább:)

Csigusz: szedd nyugodtan, anno ez nekem is kérdés volt, de èn abbahagyta, Bálint előtt. Sokat segítenek majda hormonok, de anno azt mondták, higy szedhetők, és ne veszélyesek. Amikor majd jobban leszel, mert tényleg segítenek a hor onok, akkor lehet felezni. Az is lehetett a baj, higy hirtelen letetted, ezt fokozatosan kell letenni.
Nekem sok ismerősöm szült a Sote-n, egy èpp hajnali 2kor:). Sokan vannak:( az anesztes most is csak a vègèrn tudta beadni azEDA-t, ès sajnos műteni ment, így amikor tovább kellett volna adagolni, nem volt ott:( a sógornőmnek jók voltak a tapasztalatai, igaz a 2.gyereke volt, mindenki valamilyen Anna szülésznőre esküszik, azt hiszemNagy Anna, szokott írni babaújsàgpkba is. Ő róla nagyon jókat hallottam. És persze doki függő. Van alapítványi egy àgyas szobájuk, de ez a teltségtől függ, hogy megkapható e. De szakmailag nagyon jó, és van PIC, ami persze ne kelljen, de van

Tegnap voltam UH. Jól van a gyermek, persze nem mutatta meg magát, illetve mutatta, de nem lehetett jól kivenni. Volt ott még egy doki, aki azt mondta, ő most lányra tippelne, de ez tènyleg csak tipp, bizonÍtèkot nem tud mutat

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Lányok!
csiguszbaba üdvözöllek!
mmc remélem jobban van a kislányod és neked is Veronika, az eredményedhez pedig gratula :)
Ez a hőmérő kérdés bennem is felmerült, milyen jó, hogy megosztjátok a tapasztalataitokat
:P
Ma voltam AFP-n meg még egy csomó minden mást is néznek, 6 fiola vért levettek, alig győztem kivárni, hogy végezzenek már, nem szeretem ha szurkálnak :( és olyan sokat kell várni az eredményre, addig meg lehet izgulni.
Múlt héten voltunk párommal bababörzén, vettünk is egy pihenőszéket, nagyon cuki :D ,igaz hogy használt, de nagyon jó állapotban van és nem utolsó sorban olcsó volt, sajnos az anyagi keretünk eléggé korlátozott, de majd kiügyeskedjük a dolgokat , azért szeretném ha neki is szép cuccai lennének:)
Olyan izgalmas, ha jól fekszik a manóm már karácsony előtt megtudhatjuk, hogy kislány lesz vagy kiskandúr, már nagyon kíváncsi vagyok!!!! Tényleg van aki már tudja közületek?
Jók legyetek, vigyázzatok magatokra és a babucikra!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Liza jobban van, úgy tervezem, hogy holnap már megy bölcsibe. Egy kicsit még köhög, de a doki szerint közösségbe mehet. A bölcsiben van sószoba, ilyenkor télen minden csoport egy félórát ott játszik, azt mondják ez nagyon jót fog tenni neki.

Kat78, de jó hogy írtad ezt a csípés dolgot!! Tényleg tanulunk egymástól, bár erre a tudásra soha nem legyen szükség! Köszi a többi tippet is.

Nusildi, én is zuglói vagyok :P Örülök, hogy jobban vagy.

Veronika, mit mondott a doki mi van Pálmival?

Szia Csiguszbaba! Üdv köztünk. Én a SOTE1-ről tudok neked beszámolni, de arról részletesen mert már a szülés előtt 3 héttel az ő vendégszeretetüket élveztem ... Nekem a dokim ott dolgozik, de így utólag jó volt, a klinikai háttér mert Liza a PIC-en volt 4 napot.
De ha nincs semmi gond, akkor jobb elkerülni a SOTE1-t

Csics, nálunk 70%-ra fiút mondtak, de ha lány lesz akkor is hazavisszük :D

Magnoli, a Magnerotból is 2-t szedjek naponta? vagy jobb a Magne B6? Hogy van a fogad? varratokat kiszedték már ?
Én is jövő héten megyek az integrált teszt 2. vérvételére

Üdv,
MMC

Kép
Kép
mmc

Sziasztok köszönöm mindenkinek a válaszokat,az Istenhegyivel kapcsolatban most már nekem is beigazolódott a gyanúm amit már annyian mondtak,de az ember el se hinné hogy a pénzért milyen undorító dolgokra képesek az emberek!!!!!!!Nekem egy hónapomat szomorították meg idáig és még nincs vége :(
Szóval aki még megy az Istenhegyibe az ne ijedjen meg!!!!!!!
Jövő héten megyek a négyesre meg Afp-re majd beszámolok az eredményről :)
A SOTE akkor nem látszik túl jó helynek ,de a baba szempontjából a legbiztonságosabb ha ne adja isten lenne valami komplikáció...Amúgy a dokim Sipos Miklós a SOTÉN.
Május 19-re vagyok kiírva :)Igen szeretnék olyan vonalzót csak nem tudom hogyan kell ha segítenél azt megköszönöm!!!
csiguszbaba
12 5 Budapest Alpár u 52

Sziasztok!

Most talán lesz időm írni...

Magnoli,
Olinak utólag is boldog névnapot!!!

mmc,
merrefelé laksz? Csak mert említetted a 3-as és 62-es villamosokat, azok meg viszonylag közeli villamosok hozzánk :)

Kat78,
Azért megnyugtató amit mondtak neked a vérvétel eredményre... akkor majd szülés előtt megnézik.

Ildi,
örülök, hogy jobban vagy! Végre! :)
Nagyon jó a kép a babasarokról! :)

Csigusz,
8 év után nem semmi!!!

Magnoli,
Pálminál vasárnap kezdődött az orrfolyás-köhögés, hétfőn vittem dokihoz, aki azt mondta, hogy 3 nap és kész, valami kis víruska. Láz nincs. Pénteken már mehet oviba, ha meg nincs jól akkor vigyem vissza pénteken.
Keddre erősödött az orrfolyás, ma meg még nem kelt fel :) Jelzem apa sem, ő is beteg. Nem tudom mikor fekhettek este, mert én fél 10 körül kidőltem... Szedek ezerrel C-vitamint, Kálciumot, Oscillococcinumot, Aloet, hátha nem kapom el...

Kat78,
De jó lehetett az UH, én úgy imádom! :)

Csicsi,
pihenőszékkel kapcsolatban elmondom én mit bénáztam, hátha másnak se jut eszébe... :)
Szóval Pálmi alváson kívül a pihiszékben csücsült, 4 hónapos koráig nem is csinált semmit, akkor elküldtek gyógytornára, hogy beindítsák a mozgását.
Mint kiderült kellett volna hasra fektetnem is, mert úgy kezdi el emelgetni a fejét, majd kézzel feltolni magát és átlökni magát a hátára, így indulnak meg a mozgások normálisan...
...én meg szépen csücsültettem a pihiszékben, ahol semmit se kellett csinálnia, se fejemelés, se semmi...
Szóval csak azért írtam le, hogy más tanulhasson a hibámból... :)
Amúgy a gyógytornán pikk-pakk behozta, pár hétig jártunk csak.

mmc,
hú, akkor jövő héten neked is drukkolunk! Micsoda izgalmas lesz a jövő hét! :D

Mi:
Pálmi ovijában pénteken ki volt írva, hogy tetűt találtak, javasolják, hogy kezeljük a gyereket tetü-riasztó szerrel, hogy ne kapják el.

Voltam gyógyszertárban, kiderült, hogy mind a megelőző, mind a kialakult betegséghez szükséges irtószer hiánycikk. Rendelni se tudtam. Azt mondták most nagy járvány van az ovikban, iskolákban...

Fantasztikus... Most próbálom vadászni, hátha valahonnan tudok szerezni... legjobb lenne nem elkapni...

Tegnap annyira gyönyörű idő volt, hogy gondoltam csak ki kellene menni a játszótérre. Én még továbbra sem bírok állni pár percnél tovább, de kitaláltam, hogy biciklivel megyünk! :) Tudom az se ideális terhesen, de 3 saroknyira talán nem veszélyes :) Pálmival úgyis lassan megyünk, ő is jött a kis biciklijével :)
A játszón meg rögtön leültem a padra :)
Örültem, hogy így meg tudtam oldani! :)
sz.veronika

Sziasztok!

Eddig nem írtam, csak néha zug-olvastalak Benneteket :oops:
Gondoltam most így a 18. hétben már írok is. :D

Mi május 05-re vagyunk kiírva. A mensiből meg pár nappal hamarabb lenne, de a 12. heti UH szerint tolódott kicsit (ami egyébként egybevág az én számításommal is :), ugyanis ovuteszteltem)

Már van egy majdnem kétéves nagyfiúnk. :)
Most még nem tudjuk, h fiúm vagy lány.

Olvastam, h az Istenhegyin milyen rossz tapasztalataitok vannak. :(
Én is ott voltam a 13. héten, de hálistennek velem tök rendesek voltak, és az eredmény is jó lett. Én nagyon parás vagyok, és 1:7526 lett down-ra, de gondolkoztam a négyes teszten ennek ellenére, mert 35 éves vagyok, és engem meg lebeszéltek róla ott :o Szóval majd csak két két múlva megyek vissza a második genetikai UH-ra.

Magne B6: Én a Sanofi-sat szedtem eddig. Most hívták fel a figyelmemet, h abban alig van magnézium, és tényleg , ráadásul jó drága :( :( Így én most pezsgőtabira váltottam, bár a gyomrom nem szereti, de sajnos ez van, mert ugyanakkor ez szívódik fel állítólag legjobban. És nálam ez nagy szempont, mert fokozottan fontos a magnézium esetemben.

Most mennem kell, mert felkelt a kisfiam.

Még annyit így elsőre, h az tuti, h vagy az I-es, vagy a II-es nőin szeretnék szülni, még nincs végleges döntés.

Üdv!
Mija (17+2)
mija77

Még egy mondat :) :
Jobbulást a betegeknek!!!!
mija77

Szija Mija! :lol:

Nekem is a majus 5 a vegcel. :)
En majus 9-re szamoltam, a dokim majus 7-re, de a meretei alapjan mindig 2 nappal nagyobb, igy lett majus 5 :)
Bar mivel nekem program csaszar lesz, igy azt a kiirthoz kepest 5-10 nappal elobb csinaljak, dokim mondta, hogy majd elotteegyeztetunk amikor nekem is es neki is jo :)

Kép

Kép
sz.veronika

1:7500-nal en is lebeszelnelek, hisz 1:1000 felett mar jo!

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok ! Szeretném kérdezni,hogy valamelyikőtöknél jelentkezik kedvetlenség,nincs kedvem semmit csinálni és állandó szorongás hogy minden rendben van a babával???Mivel most várom az elsőt nem tudom,hogy normális reakciók ezek vagy én aggódok túl mindent???!!! Egész nap csak ezen jár a fejem ami kicsit megnehezíti a hétköznapjaimat :( :(
csiguszbaba
12 5 Budapest Alpár u 52

Nekem nem a Down kórral volt bajom mert az 1:995 lett hanem ez a Patau szindróma ami normális értéke 1:18999 és nekem meg 1:16084 lett valakinek van ilyen érték????
csiguszbaba
12 5 Budapest Alpár u 52

Csigusz,
Ne csodald a baba miatti aggodast 8 ev varakozas utan...
Meg normal esetben is sokat aggodik az ember, plane aki hajlamos ra, de ilyen elozmenyekkel ez szerintem teljesen termeszetes...

A kedvtelenseget nem tudom, lehet azon el kellene gondolkodni kicsit mibol adodik... volt itt tobbunknek a folyamatos rosszullet miatt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

Veronika,
Pálmikának és Apukájának is jobbulást kívánunk! Jól teszed, hogy szeded a vitaminokat :D
Nálunk is végigmegy a betegség rajtunk is, csak mi rosszabbul vagyunk, mint Oli, Ő már előbb meggyógyul :lol:
Köszönjük Olikának a névnapi gratulációt :wink: Folyamatosan ünnepeljük, mindig jön valaki mostanában, amikor sikerül a családdal egyeztetni, úgyhogy jó dolga van :lol:
Az írásodat olvasva jöttem rá, hogy elírtam a villamost amire csak Apás segítséggel tudtunk babakocsival felszállni, szóval nálunk a 61-es volt problémás (magas lépcső, szűk ajtók...) :)
A tetüírtót próbáld kisebb patikából beszerezni, azokban néha szokott elfekvő készlet lenni. Telefonon tudsz érdeklődni, aztán ha van, tetesd el a nevetekre amíg Apa értemegy 8)
Pihenőszéket mi nem vettünk, nekem már a nevétől is kacagnom kell, vajon mit kell egy ilyen picikének "kipihennie"??? Szerintem totál felesleges, és nem is szabad a gyereket 20-30 percnél tovább benne tartani naponta (akadályozza a mozgásfejlődést, ahogy írtad is Pálminál), akkor meg minek?
Mi úgy oldottuk meg, hogy tisztára töröltük a babakocsi kerekét séta után, majd vagy abban tologattuk a lakásban (akkor ugye felesleges a bölcső is -Bozza kérdezte), vagy egy pokrócot vastagra hajtottam és arra tettem magam mellé Olikát a földre (onnan nem tud leesni :lol: ), később lett "játszószönyegünk", arra is lehet (ez utóbbit kaptuk, én nem vettem, mert szerintem ez is totál felesleges). Amikor már mocorgott a Drágám, akkor hamar beszereztünk egy járókát aminek kerekei vannak, és abban is biztonságban tologatható a Picike a lakásban. Lebeszélni persze senkit nem akarok róla, csak vannak ennél fontosabb dolgok is szerintem...

Istenhegyi GDK:
Örülök, hogy volt akit nem hívtak vissza a kombinált után ismételni :lol:
Szerintem jó hely, szakmailag szuper, mindenkinek ajánlom, csak nem kell megijedni ha további vizsgálatot kérnek :wink:

Magnézium:
Már többször írtam, hogy a minimális adagja, ami a napi normál szükségletet fedezi, 500mg, vagyis ha ennyit veszünk be, még nem tettünk a görcsök ellen semmit, minimum 1000mg kell.
Hogy kinek mennyi ajánlott, azt mindenkinek a saját szülészorvosa mondja meg. Valószínű a terhesség előrehaladtával nőni fog a szükséglet, van aki a végén 10-15 tbl-t kell szedjen...
Az adag fokozatosan emelendő, 2-3 naponta 250-500mg-mal, mert hasmenést okozhat a hirtelen emelés. Ilyen esetekben vissza kell csökkenteni az adagot, és lassan emelni.
A készítmények dobozán és leírásában is szerepel a magnézium tartalom (pl MagneB6 500mg/tbl, Magnerot ugyanannyi), az mindegy, hogy a magnézium milyen sója, tehát bármelyik készítmény alkalmas, csak az adagot kell figyelni.
A felszívódás minden készítménynél azonos, tökmindegy, hogy pezsgőtablettáról, oldatról vagy tablettáról van szó. Lényeg, hogy Kálciummal, tejjel és tejtermékkel nem szabad együtt bevenni, várni kell 2-3 órát a Magnézium után, mert semlegesítik egymás hatását.
Az árát figyelembe véve én a Magnesii Citrici (FoNo) készítményt szedem (3x500mg-ot, azaz 3x1-et), ebből 10 db 140 Ft-ba kerül. Receptköteles, de a háziorvos, vagy a nőgyógyász is felírhatja, célszerű egyszerre több dobozzal kiváltani.

Csigusz,
Látom egyszerre vagyunk kiírva, szupi!
A vonalzókészítést valamelyik előző oldalon már többször magyaráztuk Veronikával, próbáld aszerint :lol:
Ahol jó a koraszülött-ellátás (PIC), ott valóban nagyobb biztonságban van a Baba, de ahol nincs, ott is meg van szervezve a mentős szállítás, nem kell félni...
Ilyenkor max. az Anyukának kell többet utaznia...
Ne aggódj, mi is aggódunk, szorongunk :lol: , és ez már csak így lesz életünk végéig! Ha nem épp valamelyik vizsgálat, akkor a szülés, az oltások, a betegségek, a továbbtanulás, párválasztás, stb miatt, ennek nem lesz vége, ez az élet rendje, ez a dolga egy ANYUKÁNAK :lol:
Azért próbáld meg magad elfoglalni valamivel, sétálj, szerezd be a karácsonyi ajándékokat, stb.
Ha mindenképp a babadolog izgat, nézz utána a kelengyelistádon lévő dolgoknak, mit hol olcsóbb beszerezni, keress szülésfelkészítőt, kismamatornát...
A Patau kockázatra mit mondott a dokid, arra is jó a négyes teszt?

Mija77,
üdvözöllek, boldog babavárást Neked is!
Jó hogy már írsz is, nem csak olvasol :lol:
Ha van kedved, Te is csinálj vonalzót :lol:
A Magnéziumról és az Istenhegyiről pár sorral feljebb írtam, Rád is gondoltam vele :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást! :)

Veronika,

* akkor szinte egyidősek a kis pindurkáink a pocakban. :)
Mikor mész a második nagy genetikai UH-ra? Akkor is Istenhegyire mész?
* Miért biztos, h császáros leszel, megkérdezhetem?
(Nekem is van rá esély, hisz már volt egy császárom.)
* Csak azért írtam, h nekem jó a véleményem az Istenhegyiről, mert engem nagyon rá nem kellett volna beszélniük a négyes tesztre, mivel magamtól akartam volna, de engem meg pont hogy lebeszélt a biológus hölgy. Azt mondta, h az életkori kockázatot ha elosztjuk 20-al ami eredményt kapunk az a legjobb ami adható és nekem annyi lett mindegyik eredmény, ergo ennél csak rosszabbat lehetne négyesen produkálni és akkor meg aztán tényleg csak a Jóisten tudná, h melyik van közelebb az igazsághoz és jöhetne a felesleges aggodalmam....Tehát engem lehúzhattak volna még egy négyestesztnyi pénzzel simán(látva, h milyen paramami tudok lenni), de nem tették, hanem Ők maguk mondták, h pénzkidobás lenne részemről ezért ne csináltassam meg.
* Jobban van már Pálmi és az apukája?
Az ossccillotudosmisénhogyhívják :oops: :) nekem is nagyon bejött!!

Csigusz,

*Megértelek, de ugyanakkor jól írta Magnoli, ez az anyai sors. Kisfiamat szoktam néha 2-3 órákra beadni Családi napközibe mostanában, mivel veszélyeztetett terhes vagyok, és kb 4x annyi vizsgálatra kell mennem, mint alapból kéne, és olyankor nincs kire bíznom. Na, ma mentem érte, és kiderült, h az egyik agresszív (majdnem kétszer annyi idős , mint az én picim) kiscsaj úgy fellökte, h kirepedt az arcocskáján a bőr. :cry: Erre még el is mesélte a gondozónő, h a múltkor az egyik kisfiúnak hasonló módon két foga ki is tört (ugyanez a kis agresszív buldózer kiscsaj azt a gyerkőcöt is fellökte) . :shock: Na, így vigyem ezentúl nyugodtan a kisfiamat, köszi. :shock: :shock: :cry:
*Sajnos Patauról nem tudok semmit. Istenhegyin mit mondtak rá Neked?

Magnoli,

* Nos, a felszívódáshoz nem értek, a nőgyógyi mondta nekem, h inkább a pezsgőtabit igyam.
A magnézium tartalomnál szerintem az elemi magnézium tartalmat kell nézni, és eszerint a cikk szerint is:
http://magnosolv.hu/downloads/article_pirulatrend.pdf
Bocsi, nem okoskodni akarok, csak segítség azoknak, akik ugyanúgy jártak mint én, h egy rakat pénzt kiadtam a Sanofisra, ami a nőgyógyi szerint nekem nem is jó, mint utólag kiderült.(Én nem keményedés miatt szedek nagyobb adagot.)
Amit Te írtál Citricit azért majd azt is megkérdezem a nőgyógyitól, mert azért nyilván nem mind1 az ára.
*Vonalzó: Majd lehet :oops: :)
Most egyelőre csak írom :D : A kisfiunk tél végén lesz 2 éves, pocak-picur meg 17+3. :)
mija77

mija77,
ami cikket csatoltál, a hétköznapi embereket megtévesztő információkat tartalmaz, és reklámcéllal készült, ahogy a végén található Magnesolv reklámból is kiderül. Nyilván a Sanofinak akar nekimenni, minél nagyobb piaci részesedéshez jutva a magnézium piacán...
Én az információimat a Pharmindexből szerzem be, amely az OGYI hivatalos alkalmazási leiratait tartalmazza, Magyarországon ez az orvosok (és gyógyszerészek) számára készült, évente többször frissített hiteles adatbázisa. Amelyet egyetlen gyógyszercég sem használhat (saját érdekében) reklámcélra...
A Magnézium nincs "elemi" formában egyik gyógyszerben sem ahogy biztos félreértetted, csak vegyületben és a felszívódását segítő kémiai anyagokkal együtt.
Tovább nem szeretném ragozni ezt a Magnézium-témát, mindenki az orvosának higgyen, és őt kérdezze, ha további kérdése felmerül ezzel kapcsolatban, és ne internetről összeszedett (fél)információkra hagyatkozzon...

Más: Amit a családi napközis agresszív kiscsajról írtál, az felháborító, hogy ezek szerint többször is bántalmazta a társait, majd a Kisfiadat!...
És mit tettek ez ellen a gondozónők, beszéltek a szüleivel???
Te mit léptél?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Dolgozom minden nap, ez meglátszik a fórumozásom gyakoriságán :roll: Eléggé elfáradok minden estére és már csak ellátom az itthoni teendőket és fekszem. Kicsit szégyenlem is, mert nem tudok annyit foglalkozni Lottival sem, amennyit szeretnék... :oops:

Üdv az újaknak!

Én a külön vizsgálatokhoz, tesztekhez nem tudok hozzá szólni, én 34 éves vagyok most második babával, de egyszerűen eszembe se jutott a plusz vizsgálat, teszt, vérvétel :oops: Valahogy fel sem merült bennem, hogy lehet bármi gond is, de tényleg, pedig elég pesszimista tudok lenni, de most annyira éreztem a sorsszerűséget, hogy azonnal összejött a baba pl., valahogy most kellett, hogy jöjjön, akkor nem lehet gond :lol: Lehet, naiv vagyok, de most már mindegy.

Pihenőszék, nálunk bevált! Karácsonyra kapta Lotti, akkor volt 3 hónapos. Nagyon jól elringott benne és mindig akkor vasaltam, amikor beültettem, mert akkor egy 15-20 percig elvolt benne. Persze kellett asszisztálni hozzá, lehajolni hozzá, beszélni hozzá, zenét váltani, fényeket navigálni, de nekem jó szolgálatot tett. A játszószőnyeget is szerettük, főleg amikor már hason volt és felemelte magát, akkor nézegette a dolgokat rajta :lol:

Aggódás, szorongás, hát az van nálam is ne aggódj csiguszbaba! Én alapból ilyen vagyok, mindig a legrosszabbra tudok gondolni, még kínzom is magam ilyen-olyan oldalakkal, hogy ez meg az történt másokkal... próbálom ezt elnyomni, de hát nem tudunk a bőrünkből kibújni. Amíg nem kóros, addig normális. A rossz hangulat pedig lehet hormon és időjárás is, napok óta borús az idő, évszakváltás stb., nekem sok rosszullétem volt, még nem vagyok teljesen túl rajta, az emlékek erőteljesen élnek még a rosszullétek kapcsán :roll:

Veronika, remélem a tetű elkerül titeket! Nem lehet kellemes. Bár én emlékszem, kisiskolás voltam, amikor elkaptam, szegény anyu órákig szedegette a fejemből a serkéket :P Pálmi hogy van? Múlóban a náthátok?

Nálunk most 2 napig csend lesz, Lotti megy holnap nagyszülőzni, ott is alszik és szombaton megyünk érte meló után. Imád anyukáméknál lenni amúgy. Nekünk is jó lesz egy kis csend, bár este mindig iszonyat hiányzik, pedig ritka, hogy nem alszik itthon.
Szóval még 2 nap meló, amit ki kell bírnom. Nem tudom, anno hogy bírtam Lottival, valahogy úgy emlékszem, hogy jobban, mint most, lehet öregszem? :roll:

Na megyek eldőlni, mint egy zsák, minden nap fél 9-9 között már alszunk manókával :lol:

Kép

Kép
nusildi

Szió Ildi!
Jó mozgalmas napjaid vannak :lol:
Jó hogy írtál a pihiszékről és a játszószőnyegről, ez egy másik perspektíva, jó más véleményét is látni ez ügyben...
Nagyon irigyellek a gyerekmentes estéért, nálunk ilyen még nem volt :(
Szerinted mennyi idős korban lehet ezt elkezdeni, hogy akár egy napot is külön legyünk a gyerektől úgy, hogy Neki ne fájjon?
Lotti hogy viselte először, és ha megkérdezhetem, mikortól próbáltátok?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Magnoli,

*még egy uccsó gondolat a magnéziumra, aztán tényleg ne feszegessük tovább a témát:
Nem értettem félre semmit, viszont rosszul fogalmaztam valóban, bocsánat. "Az elemi magnézium tartalmat kell nézni" alatt természetesen azt érettem, hogy az adott magnéziumsó mennyi elemi magnéziumnak felel meg.
A cikk valóban marketing is, de a számomra fontos információkban abszolút a betegtájékoztatókat veszi alapul, amennyire leellenőriztem. Csak két példa erre:
Béres Magnézium B6 250 mg filmatabletta:
"250 mg magnézium (352,92 mg nehéz magnézium-oxid, 463,93 mg magnézium-citrát formájában) filmtablettánként. "
Magne B6 Sanofi:
"magnézium (470 mg magnézium-laktát-dihidrát formájában, ami 48 mg elemi magnéziumnak felel meg)"

*Ma felhívtak a CSANA-ból érdeklődni, h van a kisfiam. Mondjuk ez azért rendes Tőlük. Mit léptem? Mondtam, h hála az égnek, h az én kicsimnek "csak" kihasadt a bőre az arcán, mert ha nagyobb baj lett volna, akkor kb azonnal beszélni szeretnék a kislány szüleivel. Tényleg kész lettem volna, ha mi vagyunk mondjuk a másik kisfiú helyében.... Meg mondtam, h ha még1x hasonló eset lesz, akkor tuti nem fogom merni többször odavinni a kisfiam. Végülis ez nem állami intézmény, hanem fizetős, magán dolog, és felénk elég nagy a konkurenciájuk, van miből válogatnom, h hová vigyem a gyerekem, ha náluk nem lesz biztonságban. Egyelőre nagyjából ennyi.

*Még én sem töltöttem pár óránál többet külön a kisfiamtól. Soha nem aludt még külön tőlem. Mondjuk lehet, hogyha majd úgy alakul, engem jobban meg fog viselni egy külön töltött éjjel, mint Őt. :) Mármint külön szobában alszik, de akármikor felkel éjjel, akkor átmegyek Hozzá, és összebújunk amíg vissza nem alszik.

Ildi,

*A dokid sem mondta, h biztonság kedvéért menjél kombinált tesztre? Nekem már két éve is mondta az akkori dokim, pedig akkor 33 voltam. Mondjuk akkor fele ennyibe fájt (anyagilag), mert a vérvétel a Bajcsyba ingyen volt legalább. :)

*Elsőnél nekünk sem volt pihiszék, de másodiknál majd most szeretnék, mert ha módjával használja az ember tényleg tök jó lehet. Legalábbis ismerősöknél mindenhol nagyon bevált ahol van.

Veronika,

*Remélem kaptál tetű elleni szert! Azért jó, ha a probléma elé tud menni az ember.
mija77

Pihenőszék: èn is sokat hasznàltam. Bàlint dèlutánokra nagyon nyafogós lett, ès fáht a hasa. Sok esetben csak ebben nyugodott meg. Ment a hasàra a meleg meggymagpárna, betakartam termotakaróval, így bent maradt a meleg, és ment a rezgő. Sokszor ez mentette meg az estét. Majd nekem 4 hónaposan kezdett el gyümölcsöt enni, ès amíg nem tudott ülni, csak ebbent tudtam biztonsàgosan etetni. Pàr jó tanács, aki veszi: nekem 5pontos bekötője volt, így tudtam, hogy pillanatokra(wc) biztonsàgban ott hagyhatom, nem forog ki belőle. Ringatható volt, de ki lehetett támasztani, így etetèskor nem nyelt fèlre. Volt hordozófüle, így könnyebben arrébb tudtam tenni. Volt rà jàtèkhíd, amit nem hasznàltunk, mert volr egy univerzális, amit mindenhova(mózes, utazóágy, járóka) fel lehett csiptetni, így ezen is ez volt.

Jàtszószőnyeg: mi is kaptuk, szerettem. Alatta volt habtapi szivacs, így tudtam, hogy a kettő együtt már biztos nem hideg. Igaz nekem az Ikea-s nagy volt, mert azok a boltíveseket hamar kinövik, legurulnak róla. Mi vettünk a KIKAban hordozható boltívet, amire bàrmit fel tudtaz akasztani, ès vittük mi de hova( kertbe, járókàba) de a jàtszószőnyeg helyett megtesz egy vastag behúzott paplan is, amit nem féltesz, és ki tudsz mosni, ha ràbukik.

Nekem sokat van Bàlint Anyukàmnàl. Mi 8hónaposan hagytuk ott először ottalvósra. Nagyon fura volt, de az első este utàn tudtam, hogy megy minden a maga útjàn. Sokat seít, ha az Anyuka határozott, akkor nem érzi, hogy ez nem jó. Heti egyszer van teljes napot Anyummal, ès màr az ajtóben integet, hogy menjek el. Nekem nagyon jó èrzès, hogy tudom, ha bàr,i van velem, ő ott is biztonsàgban èrzi magàt

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli, nálunk úgy történt az első ott alvás éjjel, hogy Lotti 1 éves 3 hónapos volt és egyszerűen úgy éreztem, hogy "muszáj" lazítanom, így beterveztünk egy laza itthoni Szilveszterezést. Lottiról tudni kell, hogy nagyon jó alvó kiskora óta és anyuéknál gyakran aludt anyu kezében (amíg picike volt), anyu mellett, anyuék ágyában... mindent napközben. De tudtam, hogy anyukám el tudja altatni és nálunk cumi van, tehát amint az bekerült a szájába, tudta, hogy alvás, sőt attól be is fáradt hamar. Átvittük késő du. anyuékhoz, elköszöntem azért tőle (bár szerintem akkor még nem értette igazán) és eljöttünk. Nem volt gond, reggel háromnegyed 8-ig aludt. Én persze azért kész voltam éjszaka sokszor, hogy nincs ott manó, nekem nehezebb volt, mint neki, de nagyon jól esett egy kis felnőttes este :wink: Utána már tudtuk, hogy elalszik anyuéknál minden zokszó nélkül, de nem vittük túlzásba. Utána a 3 év alatt kb. 8X aludt ott Lotti. Viszont imádja anyut és nagyon jól érzi ott magát, így mondhatom, hogy szerencsések vagyunk ezen a téren. Persze attól is függ, hogy milyen alvó a gyerek és hogy hogyan tud elaludni, mert nekem 2 húgom van, egyiknek 2 éves lesz májusban a kislánya, másiknak 3 éves áprilisban, de egyikük sem aludt még sosem anyuéknál éjjel, sőt anyu nappal se tudná őket elaltatni. Előbbi sokszor csak cicin alszik, utóbbi pedig 2 éves koráig csak cicin aludt, így náluk elképzelhetetlen, hogy éjjel nem velük van a gyerek. Szóval ezért gondolom, hogy nekem szerencsém van, Lotti nagyon jó alvó, még most is képes du. 2,5-3 órát is lehúzni :lol:

Mija, a doki említette, hogy az Uzsokiban csinálnak szűrést, adott szórólapot, de mondom, bennem fel se merült. Egyébként pedig tudom milyen parás vagyok, egy-egy rossz teszt után szerintem úgy bepánikoltam volna, nem hiányzik, főleg hogy olvastam többször is olyat, hogy egy-egy teszt eredménye olyat mutatott, ami megijesztette a kismamát, holott csak benézték vagy túlbuzgó volt a doki... anyagi téren nem okozott volna gondot, de egyszerűen nem éreztem, hogy ez kell nekem. Majd a másodiknál :wink:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Veronika, a Minimanóhoz egész közel lakunk, ha ezzel be tudod határolni.

Nusildi, te melyik részén laksz Zuglónak?

Magnoli,
Liza 9 hónapos volt, amikor vidékre voltunk hivatalosak egy lagziba és oda nem akartunk elrángatni a gyereket, akkor aludt először anyuéknál és csak következő nap este értünk haza.
Az igazsághoz tartozik, hogy Liza sokat van anyuékkal, nagyon közel laknak hozzánk és már egész kicsi kora óta megszokta, hogy ott is alszik. Sokszor volt olyan, hogy napközben áttoltam Lizát megebédeltem és ha éppen ott volt aktuális az alvás, akkor ott is aludt utazóágyban.
Mikor nagyobb lett, volt olyan hogy ilyenkor egy-két órára ellógtam pl. az Árkádba vagy ügyet intézni.
Júliusban 2 napot a VOLT fesztiválon voltunk a férjemmel, akkor is anyuéknál aludt.
Persze ilyenkor állandó útitársam volt a mellszívó, mert még szoptattam reggel és este.
Én nem láttam Lizán semmi gondot ezzel kapcsolatban. Nekem meg nagyon jól esett egy kicsit kiszakadni a mókuskerékből. Az elején nehéz nem mindig a gyerekre gondolni, de egy idő után már megtanultam, mert az az igazi kikapcsolódás, ha nem 2 percenként telefonálsz, hogy aludt-e, evett-e.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Csatlakoznék hozzátok! Május 16 a céldátum. Van egy majdnem 4 éves (márciusban lesz) lányunk. Már nagyon várja a kistesót! :D
Tegnap lett meg az integrál tesztem (35 éves múltam áprilisban), hála istennek negatív (1.50000hez), szóval nagyon örülök! Kell mennem genetikai tanácsadásra, de nem akarom a hasbaszurit. Dokim sem javasolja.
Amúgy már jól vagyok, 2 hete múlt el az émelygés. :D
Dolgozom, spinningre járok (már 3 éve, nem most kezdtem, és csak lightosan csinálom), szóval jól érzem magam!!!!!! :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok,

Bár azt ígértem hogy lezárom, bocsánat, de még néhány utolsó mondat Magnézium-ügyben, hogy megnyugodhassanak a kedélyek :lol:
Mija77,
Ezekben a szerekben amit írtál, valóban fel van tüntetve hogy mennyi Magnéziumnak felel meg, és a józanész szerint értem, hogy szerinted könnyebb lenne eszerint számolni az adagolást (ami az idézett cikk megtévesztő alaplogikája is), viszont a valóságban a helyzet sokkal összetettebb. A javasolt adagot a gyógyszerek Magnéziumsó tartalma, és annak biológiai hasznosulása alapján számolják ki.
Ha úgy lenne, ahogy Te gondolod, pl. MagneB6-ból napi 10 tablettát kéne bevenni ahhoz, hogy a terheseknél fennálló fiziológiás szükségletet kielégítsük, görcsoldásra pedig napi 20-at kéne bevenni minimum...
Van olyan fórumtársunk, aki ezt szedi, és napi 3-4 tablettától már hasmenése volt, ami a túladagaolás jele (a fel nem szívódott Magnézium a bélben ugyanis laxans hatású), ezért csökkentenie kellett az adagon, és csak óvatosan, fokozatosan emelni. Mi lett volna Vele, ha napi tíznél is többet vesz be?...
Még a sók hatásának összehasonlítása sem egyszerű, mert a különböző Magnéziumsók igen változatosan és nagyon kismértékben szívódnak fel a bélnyálkahártyán, és nagyon sokminden befolyásolja a felszívódás mértékét. Ez utóbbi pl. függ a szervezet pillanatnyi magnézium-ellátottságától, igényétől (hiány esetén több szívódik fel), az együtt bejutó anyagoktól, (pl a MagneB6-ban lévő piridoxin nagyban segíti a felszívódást, vagy a pezsitabiban lévő aszparaginsav is), a bél pH-jától, és még sok-sok mindentől...
Röviden: a gyógyítást nem véletlenül tanítják 6 évig az egyetemen, ami után egy-egy szakvizsga még további kb. 5 éves tanulmányt jelent, valamint ezek alatt és ezt követően is folyamatos továbbképzések, vizsgák szükségesek a praxishoz, gyógyítani nem lehet néhány netes cikkből megtanulni.
A fentiekben általad belinkelthez hasonló, tudománytalan cikkeket veszélyesnek tartom azért mert megtévesztik az embereket, és téves következtetések levonásához vezethetnek.
Emellett én nem tartom okos dolognak, ha mások vagy a saját orvosain(a)k véleményét megalapozatlanul felülbíráljuk.
Lezárásul továbbra is azt tartom fontosnak kiemelni, hogy itt a fórumon csak tanácsolunk, de mindenki a saját orvosa véleményére halgasson!

Kép
Kép
magnoli

Mija77,
jó hogy ilyen higgadt tudtál maradni, amikor megtudtad, hogy bántották a Kisfiadat, én nem biztos, hogy "urinő" módjára tudtam volna uralkodni az indulataimon :?
Kíváncsi lennék a kivert fogú gyerek mamája mit tett???
Nekem egyébként ez az egyik fő aggódási pontom az ovival kapcsolatban, hogy a Kisfiamnak hogyan tudom majd megtanítani, hogy mit reagáljon ha agresszivitással kerül szembe. Mert ha visszaüt, Ő is balhéba keveredik, ha hagyja, akkor majd elnyomják...
Jelenleg csak a játszótéren találkozunk ilyesmivel, de akkor ott vagyok ugye én is, és megvédem!... Ő csak áll és nem érti, miért akarják bántani, nem tesz semmit...
Ti hogyan csináljátok? :?:
Írtad, hogy van a közeletekben más CsaNa is, lehet hogy érdemes körülnézni, és inkább olyan helyen fizetni a gondoskodásért, ahol nem veszélyeztetik a Kisfiadat???

Mindenkinek köszönöm a gyerek máshol altatásával, szülői szabadnapokkal kapcsolatos hozzászólásokat, egyben nagyon irigykedem, hogy nektek ilyen szupi nagyszülők jutottak! :lol:
Azt hiszem nálunk azért nehéz ez a kérdés, mert részben messze vannak, részben nem igénybe vehetők ilyen mértékig a nagyszülők...
Nagyon szeretem a Kisfiamat, de időnként nekem (nekünk) is szükségünk lenne egy kis lazításra... :wink:
Most az a szerencsém, hogy pár napja ismét találtam babysittert, így pl. eljutottam újra kozmetikushoz (fél év után...) holnap pedig utószülinapi vacsira megyünk kettesben a Férjemmel :lol:
Az előző Babysitternél (tavaly ősztől nyárig járt) volt hogy a végefelé egy fél napra is rábíztuk a gyereket, de az időtartam korlátozott sajnos az anyagi oldala miatt...
Megjegyzem amikor először "elszabadultunk" Oli nélkül otthonról, mi is állandóan azon morfondíroztunk, hogy vajon mi lehet otthon, néha Olikám még sírt is amikor elváltunk...
Ma már bátran elvan bárkivel, és bár mindig elmondom, hova és mennyi időre megyek, nagyjából fütyül rá... Vígan eljátszik amíg nem vagyok otthon (vagy játszóra mennek), de amikor megjövök nagyon örül nekem :lol:
Különalvást éjjel még nem próbáltunk, ha délután nem én voltam Vele, akkor csak fél-egy órát aludt a szokásos 2,5-3 helyett...
Az alvás délután nálunk is összebújós, ha elaludt, kb. egy órát tudok mással foglalkozni (mert akkor felébred és keres), ha visszabújok Hozzá, továbbalszik.
Éjjel -mivel már ősszel levettük a kiságyáról a rácsot- átjön hozzánk, hajnaltól simizni és ölelni kell, hogy ne ébredjen túl korán :D

Körkérdeznék:
Lassan aktuális nálunk a szobatisztaság kérdése, ki hogyan és mikor érte el?
Olinál bilibe pisilés már többször történt este fürdetés előtt amikor ráültettük.
Amikor a pelusba nagyvécézik, akkor mindig mondja, hogy "kákó", de nem előtte, hogy időben levegyem a pelust. Alvást még nem bír pisilés nélkül, vizes pelussal ébred.
Eddig nem mertem elkezdeni a szoktatást, mert a "férfiasságán" a bőr még mindig le van tapadva, és azt hittem, azt előbb sebésszel meg kell oldatni, de pár napja azt mondta a gyerekorvosunk, hogy épp fordítva ajánlja, előbb legyen szobatiszta, és ha 3 éves koráig nem oldódik meg a bőrkérdés, akkor küld majd sebészetre.
Volt valakinél hasonló probléma?

Kat78,
a KIKÁ-s hordozható boltív nagyon jó ötlet, ilyenről még nem is hallottam :lol: ha legközelebb arra járok, utánanézek, szívesen vennék én is a Picimnek. A szőnyeg rész már megvan hozzá, de végülis bármi puha megteszi...

Én is írok valamit amit többen feleslegesnek fogtok gondolni, nekünk Olinál kamerás (!) bébiőrünk volt.
Először a macskánk miatt szereztük be, mert attól féltünk, hogy befekszik majd Olihoz a kiságyba (meg is próbálta :wink: ), és nehogy ráfeküdjön, vagy "játsszon" vele, szerettük volna látni, mit művel a macsek... (sziámi, elég vad fajta...) Amúgy soha nem bántotta Olit, csak akkor volt pipa, ha Oli sírt (ami gyakori az újszülötteknél), ilyenkor engem támadott, hogy csináljak már valamit... kedves tőle :(
Nagyon bevált még azért is ez a bébiőr, mert amikor kint mosogattam a konyhában, a monitoron láttam, ha Oli ébredezett, és ha időben bementem egy kis simire, még simán vissza tudtam altatni...
3 hónaposan beteg lett a Drágám, másfél hónapig tartott mire kigyógyult a hurutokból (ezért szereztük be a Porta-Neb-Litet, meg a szobai párásítót), akkor -érthető módon- még jobban aggódtunk érte, és sokat segített a bébiőr abban, hogy mindig szemmel tudtuk tartani, nincs-e nagyobb baj...

Gabi,
üdvözöllek, persze csatlakozz hozzánk bátran :lol:
Gratulálok a Kicsihez, szuper hogy ilyen jó genetikai eredményeid lettek :lol:
Esetleg van már tippetek, hogy Kislány vagy Kisfiú várható, van-e kívánságod a nemére volatkozóan?
Klassz, hogy ilyen jól viseled az áldott állapotot, és még sportra is marad energiád a meló mellett :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Végre hétvége :lol: Tegnap nyitva volt a bank, hát mondanom sem kell, hogy pangás volt... Fél 4-re értünk anyuékhoz, Lotti nagyon jól viselkedett, minden rendben volt, pörgött ezerrel. Viszont elkezdett köhögni, úgyhogy ma reggel már mézes tea és megy a köptető :? Bár rossz evő, szerencsére a c-vitaminban dús gyümiket megeszi.

mmc, Kacsóh P. úton lakunk az M3 kivezetője mellett. Szeretnénk tovább költözni és maradni Zuglóban, csak most eladni a lakást, hát nem lenne egyszerű, így még maradunk. De négyünknek már kicsi lesz szerintem, ez kétszobás.

Szia Gabi, üdv közöttünk!

Bölcsi-ovi agresszió - én úgy gondolom, hogy egy oviban már nagyon is oda kell figyelnie az óvónőknek erre!!! A bölcsi más, ott gondozás van, sok gyerek, folyamatos pelenkacsere, átöltöztetés, vígasztalás, sokszor nem is veszik észre ha valami történik. Nálunk is volt hogy Lotti fognyomokkal a kezén jött haza, kérdeztük, de nem látták. Nem mondom, hogy ez normális, de sajnos láttam, hogy nehéz nekik is, mindig kevesen voltak, bölcsiben pedig még picik a gyerekek. Az oviban már komoly foglalkozások vannak, úgymond megindul egy nevelés, ott az óvónéninek kell tudni kezelni az ilyen helyzeteket, az agresszivitást és ha nem megy, beszélnek a szülővel. Egy fizetősben szerintem különösképpen nagy hangsúlyt kellene erre fektetni, hiszen ők ebből élnek! Az hogy szülő beszél a másik szülővel, na azt nálunk kifejezetten nem javasolták bölcsiben sem, értelmét sem látom, ezt az ottani dolgozóknak kell elrendezniük. Egy agresszív gyerekre jobban oda kell figyelni, főleg ha ilyen durva.

Magnoli, azért ne ijedj meg, szerintem az ilyen erőszakos gyerek az a ritkább és az, hogy ezzel nem tudnak mit kezdeni a felnőttek akikre rá van bízva, na az még ritkább!
Ha mi játszón agresszív gyerekkel találtuk szembe magunkat, ált. otthagytuk, vagy tudtuk, hogy olyan amilyen, elkerültük. Persze ez nem mindig jön össze, sajnos a nagyobb gyerekek sok játszón, közösségben nem figyelnek a kisebbekre, ezért van ott a szülő vagy akire rá van bízva.
Mikor menne oviba Oli?

Szobatisztaság - amikor elkezdtük a bölcsit, Lotti már pisilt a bilibe, néha bele-belekakilt, de mindig rajta volt a pelus. A bölcsiben viszont látta, ahogy a nála picit nagyobbak ültek a pici vécén és ez inspirálta :lol: A bölcsiben mondták is, hogy ott nagyon hamar megtanulják, mert utánozzák a többieket. Nálunk pár hónap alatt szobatiszta lett nappalra, éjszakára viszont sokáig rajta hagytuk a pelust, mert mindig sokat ivott késő du. és voltak balesetek. Nekünk egyébként nem a bili vált be, hanem a szűkítő.

Na megyek reggelit készíteni, jó pihenést mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
Ildi,
Jobbulást kívánok Lottinak, javult kicsit?
Gratu Neki, hogy ügyes volt a Mamánál :lol:
Sajnálom hogy hétvégi melód is volt :(

Köszönöm a válaszod, megnyugtattál az ovis-agresszió témában, hogy az óvónők vigyáznak majd erre!
Olika jövő ősszel megy oviba, ha akkor majd felveszik úgy, hogy én itthon vagyok a Kistesóval...
Jelenleg a játszón ha durva kisgyerekkel találkozunk, én is csak az elkerülő stratégiát alkalmazom, ha megoldható.
Ha nem, akkor megelőzöm az összeütközést: a múltkor egy kicsit idősebb fiú például többször föl akarta lökni Olit minden ok nélkül (az ottlévő saját kisfiú kistesóját pedig állandóan nyúzta), na az elsőnél még nem esett el Oli, de a második durvább mozdulatnál megfogtam ütés közben a kisfiú kezét, és megkértem, hogy ne csinálja... Az anyja egyébként ott állt mellettünk, és azon kívül, hogy az én fülbevalómat dícsérte (amit nem értettem, miért), a gyerekével nem tett semmit. Amikor már nem volt ciki, akkor odébb álltunk...

Szobatisztaság:
Irigyellek, hogy Lotti a bölcsiben ilyen ügyesen megtanulta, nekünk itthon kéne :lol:
Szűkítőnk és bilink is van, csak nem tudom hogy álljak neki, egyből vegyem le a pelust, és adjak rá alsógatyit, de akkor minden bele fog menni, ha nem elég ügyes... Vagy csak majd ha jelzi, hogy pisilni kéne (még nem mondja előre) akkor vegyem le a pelust, és utána visszaadjam rá?

Kép
Kép
magnoli

Megint csak mobilrol, igy csak egyvalamire reagalok.

Magnoli,
Van olyan bugyipelus, amit egyedul tud lehuzni mintha csak bugyi lenne rajta. Persze tok draga: )

En javasolnam, hogy vard meg a nyarat, addigra erettebb lesz ra, es a jo idoben nem olyan nagy baj, ha becsurran.

Allitolag javasolt kivarni, hogy megerjen ra...
Palmival kozvetlen a 3 eves kora elotti nyaron kezdtuk, de a fiuknal raadasul kesobb jon a szobatisztasag altalaban...
Emlekszem mindenki parazott, hogy ovira szeptemberre mi lesz a szobatisztasaggal, aztan nyaron nagyjabol le is tudtuk ezt a dolgot :)

Kép

Kép
sz.veronika

Kinek mikor lesz a heten a negyes teszt vagy egyeb? Csak hogy tudjunk drukkolni :)

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli, szerencsések voltunk abból a szempontból, hogy Lotti ugye szeptember végén töltötte a 2. életévét, így pont nyáron tudtunk lazulni egy szál kisbugyiban és ha baleset történt, egyszerűen és gyorsan megoldottuk. A kaki amúgy egyszer sem ment be neki, csak a pisi. A bili esetében sokszor történt meg az, hogy a kakit pl. nem akarta, hogy kidobjam a vécébe (utána olvastam anno, és ez tök normális dolog), úgyhogy nem is akart bele kakilni, így a szűkítő volt a köv. lépés és utána azt mondtam neki, hogy a kaki elment a Dunába úszni :lol: Emiatt párszor kerültem cikis helyzetbe, amikor Duna közelében ecsetelte manó, hogy a kakik ott úsznak benne :wink:
Sok türelem kell hozzá, ha úgy érzed, hogy most még pelus nélkül nehéz, ha baleset történik, várj, bár szerintem egy pár eset után lehet, hogy Oli beletanul.
Amúgy szoktad ültetni bilire vagy a szűkítőre?

Köszi, jobban van manóka, nagyon rámentem a kúrálásra, de amúgy is igen erős a kiscsaj, nagyon ritkán beteg. Én esküszöm a sokáig tartó szoptatásra és hogy mindig voltunk levegőn, a nagyon hidegben is és a hőségben is, megedződött :lol:
Most amúgy sem lenne túl jó, ha lebetegedne, mert sokat voltam táppénzen + jön a Télapó az oviba csütörtökön :lol:

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: