A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Minden vizsgálathoz drukk-drukk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Csak gyors bejelentkezés.
Képzeljétek, 2 napja tök jól vagyok :lol: Tegnap du. és este se volt hányingerem, el sem hittem :shock: Remélem itt a vége a rosszulléteknek, mert csütörtöktől mennék vissza dolgozni!

Én holnap megyek a 12. heti UH-ra és remélem minden rendben, mert amilyen hipohonder vagyok, a jobb közérzetem miatt már gondoltam arra is, hogy baj van :oops:

Fejfájás, ne is mondd kat78 (amúgy azért 78, mert akkor születtél? csak mert én igen :lol: ), nekem pár napja volt olyan migrénem, hogy azt hittem, megpusztulok, de nem mertem bevenni semmit. Ha biztosat tud valaki mondani, hogy mit lehet bevenni fejfájásra, megköszönném én is, elég parás vagyok ilyen szempontból és alapból nem jellemző rám, hogy gyógyszert veszek be, a kismamaság előtt sem, sőt, szinte soha.

Na megyek, ma szabin van párom, letudjuk a karácsonyi ajándékok nagy részének megvételét 8)

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
csak gyorsan elújságolom, hogy mégsem csinálták meg ma nekem a CVS vizsgálatot, mert a Babám teljesen egészséges az ultrahang alapján, és mint kiderült, a múltkori vérvizsgálat eredménye tökéletes lett. :lol:
Egyedül az életkori rizikó az, ami mellette szólna (és ami rontotta a kombi tesztemet)...
Így nem vállaltam be hogy esetleg elveszíthetem a Babámat... :shock:
A Drágám egyébként végig szunyált és szopizta az ujját, nem tudták felébreszteni, aztán amikor befejeztük a vizsgálatot, nagyot rúgott -mert egy ideje már érzem bizony :lol: -, jelezve, hogy jó döntést hoztam (én legalábbis így képzelem :wink: )...
Köszönöm a drukkokat mindenkinek!
Most megyek Olikával játszani, aztán pihenünk egy nagyot, és utána még benézek :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

mmc,
szia, tényleg jól elvesztél :)
Akkor ma van a nagy bejelentés a munkahelyeden? :) Majd írd meg hogy reagáltak! :)
Gratula a jó eredményekhez! Fura, hogy 1 héttel nagyobbnak mérték, mert nekem is 67 mm volt és azt 12+2 naposnak mondták...

Lábam... hát nem hordom ezt a fránya harisnyát... terhesen ugye csak combfix hordható, és az lett, hogy a combfix feletti részen a combhajlatban kezdtek előjönni tőle az erek... akkor inkább már romoljon tovább ott ahol eddig, mint hogy új helyeken jöjjön elő, mert a régit úgyis műteni kell...

Kat78,
Fejfájás: nekem 4 napig volt múlt héten, hál istennek már nincs. Panadolt vettem be, bár én már túl voltam az első trimeszteren... (és én sem vagyok fejfájós amúgy...)
MagneB6-ot szedjél a keményedésekre!
Nekem az előző babánál már az 5-ik hónapra megrövidült a méhszáj és voltak ezek a fájások folyamatosan. Napi 3*2 db Magne B6-ot kellett szednem és nem romlott tovább. Most is mondta a doki, hogy ha görcsölgetnék, akkor 3*2db Magne B6, annyi kell hogy elmúljon, kevesebb nem elég...

Ildi,
juhéj!!! Úgy látszik csak én húztam ki a hányingerekkel a 14-ik hét utánig :) De csütörtök óta már nekem sincs semmi! :) Örülök hogy jobban vagy!
Gratula a betöltött 12-ik héthez! Holnap drukkolunk!

Magnoli,
szerintem ennek akkor így kellett lennie. Feleslegesen paráztatott be a doki... vagy te magadat :D

Én meg indulok készülődni, most valószínűleg kevesebbet fogok tudni majd jönni, csak délelőttönként, mert Pálmi elég stresszes az ovikezdéstől és azt találtuk ki, hogy csak délelőttre járjon be, ebéd után elhozom... ha meg vele vagyok, akkor nincs nyugtom egy percre sem... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ma megvolt a nagy bejelentés a munkahelyen... Szerencsére nagyon normálisan fogadta a főnököm, utána megjegyezte, hogy azért most meginna egy felest, ha lehetne.
Kérdezte, hogy meddig tervezek dolgozni, nem akartam konkrét dátumot megjelölni, mondtam, hogy február-márciusig számíthat rám, ha minden rendben.

Magnoli,
örülök, hogy végül minden jól alakult és most már ne idegeskedj.
Már én is érzem a babamozgást, főleg evés után egy kicsivel :D

Veronika,
Ovikezdés novemberben? Lehet (sőt biztos) hogy tudatlan vagyok, de nem szeptemberben és 3 évesen kell elkezdeni az ovit? Vagy itt is lehet rugalmasan kezelni a témát, mint a bölcsiben?

Örülök, hogy mindenki jobban van- kivéve a fejfájást.

Azt nem is írtam nektek, hogy kb. 3 hete jó kis ínhüvelygyulladásom van, valószínűleg Liza emelgetésétől. A doki szerint elég komoly és gyógyszert kellene szednem, de terhesen inkább ne szedjek ilyen erős gyógyszereket. Így marad a tépőzáras sín és a kímélet ( haha ne emelgessen az ember egy 15 hónapos gyereket)

Sokan betöltöttétek már a 12.hetet. Szedtek valamilyen vitamint vagy táplálékkiegészítőt most is?

Kép
Kép
mmc

mmc,
Meginna egy felest? Ez aranyos :lol:
Az inhuvelygyulladas mar nem annyira... :( Es kenegetni lehet valamivel?

Lehet ev kozben kezdeni az ovit, sot nalunk csak akkor lehet, ha szeptemberig nem tolti be a 3 eves kort... ha november 10-en tolti be, akkor csak november 10-tol jarhat...
Nalunk nem ez a helyzet, o szeptemberben kezdett, 9 hete jar, kellett hozza par het amig megjelentek a stressz. tunetei... de aztan annyira eldurvult, hogy azert kell most csokkenteni az oviban toltott idot... eddig egesz napra jart... de errol nem akarok nyilvanosban beszelgetni, csak megemlitettem, hogy a baj nem jar egyedul, a mioma mellett a gyerek miatt is izgulhatok...

Persze hogy nem lehet ilyen kicsi gyereket nem emelgetni... Palmit en is azota nem emelem hogy terhes lettem, de meg igy is becsuszik egy-egy eset, amikor elkerulhetetlen, pedig o mar 4 eves... (az ovit csak azert iden kezdte, mert eddig csaladi napkozibe jart 2 evig)

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli: ez igen jó fejlemèny. Akkor kezdődhet a nyugodt babavàrás

Veronika: javult a helyzet Pàlmival. Szívesen segítek, ha gondolod, írj privibe a gondról. Mit mondanak az óvó nènik. Kicsit èrtek hozzà, a szakmàmból adódóan

Mmc: ez az inhüvelygyulladàs elèg szarul hangzik. A vonalzód szeri t Liza 1èves múlt. Bölxsiben van, hogy Te dolgozol?

Nusildi: èn feladtam a fejfájással az elveimet, ès bevette, egy Algopiynt. Nekem a dokim eztmondta, a papír szerint a màsodik trimtől szedhető, ès az anesztes baràtnőm is aut mondta vegyem be. Negyed óra alatt elmúlt minden. Remélem ezzel lezàrult e dolog.
78 a születési èvszámra utal és nem a koromra:) èn is elkezdtem vàsàrolni, èn megőrülök a zsibbváráros decembertől. Egèsz jól haladok Bàlintnak màr lassan minden megvan, igaz ő dec.30àn született, így dupla ajik kellenek, de az is jól van. Szóval haladok, igaz kicsit lassan, mert mèg estère elfàradok, meg Bàlinttal kicsit maceràs

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok Kismamik!

Elnézést, sajnos én sem tudok túl gyakran írni, de azért be-benézek hozzátok és nagyon örülök, hogy jó híreket olvashatok!!

Üdv Kat78! A második babások egyértelmű erőfölénybe kerültek, de így legalább van kitől kérdezni. :D Például az első kérdésem: a napokban egyre többet érezni a pocim, valahogy nehéz és húz. Ez normális, vagy többet kellene pihentetnem? Nem mondanám, hogy keményedés, legalábbis azt nem így képzeltem, de tény, hogy mostanában elég sok volt az iroda...

Magnoli, szuper, hogy megúsztad a vizsgálatot, jól emlékszem, hogy itt is 1% közeli az esély, hogy... ? Ha igen, az elég félelmetesen hangzik, jó, hogy nem kellett rá sort keríteni - főleg, merthogy minden rendben van! Fú, te már érzed a babát?? De jó neked! A többiek is? Tudom, az első babánál csak később szokták érezni, de nem értem, miért: szülés közben plusz idegek "nőnek" a méhfalba, hogy a legközelebbi babát jó korán jelezzék?? :lol:

Veronika, biztos nem lesz semmi gond a szív alakkal!! Mikor lesz híred ezzel kapcsolatban? Nagyon drukkolok! Remélem, hogy Pálmi is gyorsan rendbe jön és visszatérnek a dolgok a maguk nyugodt medrébe.
Csak futólag olvastam, de van olyan, hogy a kicsiknek 3 éves koruk után oviba KELL menniük? Vagy félreértettem valamit? Létezik olyan, hogy oviköteles??

Ildi, de jó, hogy te is lassan búcsút veszel a rosszullétektől! Tudjátok, én nem voltam úgy igazán rosszul és mindig "irigykedtem" azokra, akiknek hányással indult a reggel. :lol: Mondjuk abban is biztos vagyok, hogy nem írnék ekkora hülyeségeket, ha legalább egyszer tényleg szarul lettem volna... :roll: A fejfájással én is küzdök, bár lekopogom, mert három napja nem jelentkezett, úgy tűnik, ezek voltak a fejfájós hetek.

Mmc, szia, örülök, hogy te is vagy! Közel egy idősek vagyunk, így dupla az örömöm. Én is pont azon rágódom, hogy jobb lenne-e mielőbb túl lenni a céges bejelentésen, vagy várjak az adóigazolásos papír esedékességéig (jól értette, hogy a babának kell 91 naposnak lennie)? Kicsit félek a dologtól, mert nagyon jóban vagyunk a főnivel, de sajnos a gyerekválalás egy érzékeny téma náluk...

Vitamin: eddig lelkesen szedtem a femibiont, még van az utolsó levélből, azt szerintem még beszedem. Viszont tegnap beugrottam a patikába, ha már ott járok, gondoltam veszek femibion400-at. Ááá, lehidaltam az árától, szerintem 6000 Ft egyszerűen értelmetlen sok egy havi vitaminért. Kivéve persze, ha valamit nagyon tud. Szerintetek? Rám, első babásként, mindent rám lehet tukmálni, az tuti! :lol: Mondjuk ha már megvettem, be is szedem, de érdekelne, mi a véleményetek, tapasztalatotok.

Egyébiránt jól vagyok, a hét végére megérkezik a down-os vérvizsgálat eredménye is, mennem kell házidokihoz, fogorvoshoz, aztán kezdődik a kör a védőnénivel, be kellene iktatni a magándokit is... Hmm, lehet, hogy jobb lesz mielőbb bejelenteni a dolgot, mert ennyi "lógásra" nem találok kifogást! :D

További szépe estét, gyarapodást! ;)
bozza

Kat 78,
igen októbertől 4 órában dolgozom és Liza délelőttönként bölcsiben van. A mostani terhességem igencsak meglepetésbaba, a munkába állás előtt derült ki, hogy mi a helyzet.
Korábban még itt a fórumon is megosztottam veletek, hogy bizonytalan vagyok mit csináljak, végül úgy döntöttünk, hogy elkezdem a munkát és amíg lehet, addig dolgozom. Anyagilag, szakmailag és bevallom lelkileg is egy kicsit jólesik visszatérni a felnőtt életbe és a 4 óra nem olyan vészes. Igaz most már nagy a szám, de az elején amikor iszonyú fáradt voltam, akkor máshogy gondoltam...
A másik érv még az volt, hogy mivel nálunk viszonylag kicsi lesz a korkülönbség, úgy érzem, ha megszületik a kistesó, nekem segítség lesz, ha Liza délelőttönként bölcsiben van és nem egy 3 hetes gyerek fején ugrál. Munka nélkül, viszont nem kezdhettük volna el a bölcsit...

Kép
Kép
mmc

Ja, a bevásárlás: azért írtam, hogy korlátozottak a lehetőségeim, mert egy kisvárosban élünk, nem valami nagy a kínálat. Persze az is lehet, hogy csak el vagyok kényeztetve, mert BP-ről költöztünk vidékre, és ott azért mindent lehet kapni. Kicsit hiányzik... :D
bozza

Lányok, a vitaminon kívül lenne még egy körkérdésem. A háziorvosom mindenképpen be akar oltani influenza elleni védőoltással. A nőgyógyászom annyira nem lelkesedik ettől, de hivatalosan nem mondhatja azt, hogy ne oltassam be magam.

Ti mit gondoltok erről?

Kép
Kép
mmc

bozza,

Csinálj te is vonalzót és akkor tudjuk, hogy pontosan hol tartasz.

Nekem már nem volt képem tovább titkolnom a terhességem, mert mint azt az előbb írtam, már terhesen álltam újra munkába.
A másik, hogy az első terhességemnél, kb a 20-25.héten volt akkora hasam mint most. Szerintem már nagyon látszik... nem lehet nagyon titkolni tovább. Lizánál a 16. héten jelentettem be és mindenki ledöbbent, mert senki nem látta rajtam (tényleg nem látszott).

Én a Femibion 400-at úgy szedtem, hogy a 2 kapszulát egymást követő napon szedtem be, plusz volt olyan nap amikor omega3-at vagy D-vitamint vagy E-vitamint szedtem be és akkor a Femibion kimaradt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy márciusban kezdetem akkor a 2. trimesztert és tavasszal/nyáron jóval több vitaminhoz jut az ember, mint most télen.
De fogalmam sincs, hogy ezt jól csináltam vagy sem, a dokimmal ilyenekről nem lehet csevegni.. azért is kérdeztelek meg titeket.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
még mindig nem volt időm írni, bocsi, és nagyon örülök, hogy végre többen is jelentkeztetek, akikről egy ideje nem hallottunk... :lol:

Veronika,
nagyon drukkolok holnapra, várjuk a JÓ híreket!
Hogy van Pálmika, örült a csajos délutánnak?

Algopyrint én is szedem, amikor már nagyon fáj a fejem, egyébként van hogy elég a Panadol (és társai) 8) amúgy mindenre ráírják, hogy terhesen ne szedjük, mert így védik magukat a gyártók... Részemről a szülészem véleményére hallgatok, ami lehet a ráírtakkal ellentétes is :lol:
A rosszullét engem még nem hagyott el teljesen, de már nem minden nap jön, így sokkal jobb!!!
Örülök Ildi, hogy végre Neked is jobb!
A babamozgás érzése a lepény helyzetétől is függ, nekem hátsó fali, így könnyebb érezni, akinek első falon van, ott későbbi lehet.
Aki többször szül, az jobban tudja, mit kell figyelni, mint elsőre, de előbb-utóbb mindenki érezni fogja, és nagyon édes érzés :lol:

Nagyon elfáradtam, ezért kicsit kusza vagyok, jobb ha befejezem, mindenkinek szép éjszakát!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Megvolt tegnap az UH. Vicces volt, mert a gyerek elaludt az autóban, így egyedül mentem a dokihoz fel :roll: Aztán a hasi UH-nál kiderült, hogy nem tudja megmérni, csak hüvelyivel, juhé, úgyhogy ilyen még nem volt és nem lesz a kedvencem :? Viszont minden oké, 1 héttel előbbre is vagyok, azt mondta a doki, hogy nagy a baba, 13 hetesnek felel meg. 4 hét múlva kell menni újra. Kérdezte, hogy elmentem-e a down-szűrésre (első találkozásnál adott papírt, hogy az Uzsokiban is csinálják, fizetős, de ajánlja). Mondtam, hogy nem, mert úgy érzem, hogy minden rendben és majd a köv. gyereknél ha már 35 éves leszek, hát elég furán nézett rám. Nekem eszembe se jutott ilyen szűrésre menni, kellett volna? :shock:
És ülőmagassága 6,81 cm :lol:

Holnap már megyek dolgozni is, mert napközben jól vagyok. Most 2-3 napja este is és remélem már így is marad!

Mmc, második babánál hamarabb nő a has, én is azt figyeltem meg, hogy most van kb. akkora hasam, mint anno 16 hetesen :shock:
Jó korán ment a kicsid bölcsibe. Nálunk ez mondjuk nem ment volna, mert ennyi idősen még naponta 3-4X cicizett. Most így utólag amúgy azt mondom - bár nálam Lotti 2 évesen ment és én mentem dolgozni - hogy nem vittem volna, ha nem muszáj, mert nagyon kicsi volt még akkor is. Persze ovi nagyon gördülékenyen ment a bölcsi miatt, úgy ment, mint aki mindig is oda járt, bár nálunk Lotti nagyon könnyen alkalmazkodik és feltalálja magát mindenhol. Persze az élet is adta, hogy menjek vissza, mert anyagilag is nagyon kellett sajna.

Védőoltás, ahány doki, annyiféle vélemény. Én megkérdeztem ma a háziorvost, azt mondta, hogy nem foglalhat állást és azt kéne mondania, hogy igen oltassam be magam, de ő mint magán ember, magán véleményeként azt mondja, hogy nem javasolja. Én is így gondoltam amúgy, nem fogom beoltatni magam, soha nem vagyok beteg, majd figyelek a vitaminokra és nem megyek tömegbe.

Bozza, ne aggódj, nyúlik, alakul minden ott bent-lent, én is napok óta úgy érzem, mintha keményednék, de szerintem a rossz emésztés, puffadás okozza :oops: Később még rosszabb lesz :wink:
Szerintem 2014-től lesz kötelező 3 éves kortól az ovi! De egy 3 évesnek már simán jót tesz a társaság és kell szocializálódnia is.
Én érzek valamit néha, de nem tudom, hogy a gyomrom vagy a baba. Elsőre a 18. hét környékén éreztem kis pillangókat ahogy repkednek, de második babánál már jobban oda tud fókuszálni az ember és tudja, hogy mire figyeljen. De majd annyit fog mozogni, hogy néha visszasírod majd a nyugit :lol:

Na mennem kell, még nem ittam kávét!

Kép

Kép
nusildi

Nagyon röviden, mert rohanásban vagyok, majd csak este tudok jönni.

Miómának nyoma sincs :shock:

Nagyon rendes volt a doki, vagy 20 percig nézegette minden irányból, kerestük-kutattuk, de semmi... én ezt nem is értem... csütörtökön én is láttam, és túl nagy volt ahhoz, hogy így eltűnjön... most meg teljesen üres volt a méh minden irányból és bőven elfért a baba... misztikus... mindenesetre boldog vagyok :)

A lepény meg hátsó fali, ezt mondták már a kombinált tesztnél is 12 hetesen, csak akkor elfelejtettem mondani... szóval az sem elöl van, nincs rajta a hegen. Minden tökéletes, a babát is átnézte jó alaposan most a doki.

Este majd jövök!

Kép

Kép
sz.veronika

Hahó, sziasztok!!

Veronika, de megnyugtató hírek!! Huhh, kő legördült...

Bocsánat, a hülye aláírást mindig elfelejtem csatolni - tudom, be lehetne állítani automatikusra is... :roll: Na most csatolom, remélem látjátok, legutóbb már működött. :D

Ildi, szuper hírek nálad is, mekkora már!!! 6,81!! Akkor időközben jól lehagytál engem. :) A Down szűréses őrülettel én is megjártam, mert szerintem nem kellett volna (30 éves vagyok és jók voltak az UH eredmények), de rákérdeztem a dokinál és azt sugallta, hogy ez egyértelműen kell. Oké, gondoltam a kombinált teszt elég lesz, erre a vérvétel tele volt fiatal, elsőbabás kismamikkal, akik mind-mind integrált tesztre jelenteztek, ez megint elbizonytalanított. :? Holnap elvileg megkapom az eredményt, meglátjuk, jól döntöttem-e...

Nálam a lepény mellső fali, úgyhogy extra hosszú várakozásra számítok, de azért esténként néha-néha figyelek már, hátha. :oops: Biztosan nagyon szép érzés lehet! A terhesség sem hiszem, hogy nagyon látszana, inkább csak olyan, mintha kissé meghíztam volna, ott dudorodik, ahol a hasi hájam is van. Haha, lehet, hogy tényleg csak meghíztam.. :lol: Szóval én azért látom, egyelőre elég kínszenvedés felöltözni reggelente, de fogadni mernék, hogy másoknak még nem feltűnő. Mindenesetre lassan én is készülök a bejelentésre, talán jövő héten... De rossz is ez, miért izgulok rajta? :roll:

Jók legyetek!

Kép
bozza

Sziasztok,

Veronika,
Veled örülök, gondolom nagy kő esett le a szívedről :lol:
Őszintén nem is értettem amiket előzőleg Neked mondtak, jól elnézték, szerencse hogy minden ok, és máshol is megnézetted!!!
Jó Pálmizást, hogy van a Drágád?

Ildi,
gratulálok a 12 hetes szuper vizsgálathoz, és a nagyocska babához!
Lottit ugye nem egyedül hagytad az autóban aludni? 8)
Szuper, hogy már jobban vagy!
2014-től van ovikötelezettség, én is így tudom, ha a gyerek eléri a 3 éves kort, fel kell venniük, és csak a jegyző engedélyezhet halasztást a szülőnek. Addig viszont az ovi dönti el, hogy felveszik-e...

mmc,
igen emlékszem a munkahely-dilemmára, jól is döntöttél :lol:
Vitamint ugyanazokat szedjük, kivéve, hogy a Femibiont én mindennap beveszem (bár utálom, hogy kettő van belőle, ez elég gagyi ilyen drága gyógyszernél), a nődokim ugyanis rámszólt, mert az első trimeszterben a Hipp Natalt a rosszullétek miatt eléggé ellinkeskedtem...
És még szedek a csütörtöki vizit óta először 2x500, majd vasárnaptól 3x500mg Magnéziumot.
Így már nekem is jobb a hasam, kicsit bizsergett a magnézium előtt, de így már jó. Érdekes, hogy az első terhességemnél még nem volt ilyen korai feszülés, de nem is volt egy 2 évesem aki után álló nap rohangálok :lol: Ja, és az alvás is sokat segít a helyzeten :lol:
Az Influenza elleni oltást Olinál az első hónapban megkaptam, a teherbeesés körüli időben (nem lett semmi baja), de akkor volt a H1N1 járvány, nem kockáztattam. Most viszont inkább körbeoltjuk magunkat, ha szükségessé válik, vagyis a család fog kapni :lol: , én egyelőre nem. Én a nőgyógyászom véleményére hallgatok...

Kat78,
igen, mostmár megnyugodtam, és jöhet a boldog babavárás, köszi :lol:
Gondolom a Ringató hasonló zenés-mondókás anyukás foglalkozás, mint a Kerekítő :lol:
Bálint élvezi?

Bozza,
a pocifeszülésre szedhetsz te is Magnéziumot, és pihenj, amennyit csak tudsz!
Hamarosan eljön a biztos babamozgás-érzékelés, majd szólj hogy mikor?
Onnantól sokkal nyugisabb tud lenni a babavárás, mert folyamatosan jönnek a jelek, hogy ott van Valaki :lol:
Sok erőt a vizsgálatokhoz, nem lesz unalmas :wink:

Lányok, székrekedésre van valamilyen jó ötletetek? Borzasztóan szenvedek, semmi nem segít ami eddig...
Hétvégén még egy hashajtót is bevettem, de azt is megemészthettem, mert nem történt semmi 8)
Ja, és újra begyulladt az ínyem a bölcsességfogamnál, eléggé fáj...
Úgyhogy újra antibiotikumon és fájdalomcsillapítón élek :(
Még szerencse, hogy pénteken megyek a fogorvos barátnőmhöz, fel is vetettem neki, mi lenne, ha kihúzná, hogy ne gyulladjon be körülötte többet, így várandósan nem egy jó dolog a szájzár... De nem csattant ki az örömtől... Meglátjuk :roll:

Kép
Kép
magnoli

Helló!

Aki ezt a bölcsességfogat kitalálta... Mindnekinek csak a gondja van vele, nekem már kétszer vágták az ínyemet, mert gyakran begyulladt. Sajnálom Magnoli, hogy pont most jött elő neked is!

Magnéziumot én is szedek, jóllehet most csak napi 1-et (250mg, Béres). Mondjuk annyi áll a betegtájékoztatótabn, hogy terhesség idején napi 1 tabletta, az előírt adagot ne lépje túl... ? :?: A múlt hónapban a Sanofi-féle magne B6-ot szedtem (idézem: 470 mg magnézium-laktát-dihidrát formájában, ami 48 mg elemi magnéziumnak felel meg), ebből max 4-et lehetett a betegtájékoztató szerint, én napi kettőt szedtem. Ez megint csak elővigyázatosság a gyógyszergyárak részéről? Mennyi magnézium szükséges és mennyi elég???

Nálam a székrekedés nem jelentkezett eddig, de egy ismerősömnél csak és kizárólag a rost-tabletta segített, a házi praktikákkal semmire sem ment. Próbáltad esetleg?

Üdv, bozza
bozza

Magnoli, jó házi szilvalekvár :wink:
Sajnálom az ínygyulladást, kitartást!
Neeeeem, gyerek az apjával maradt a kocsiban :) Nagyon kivolt, úgy hozta fel kézben, itthon levettük a farmerját és aludt reggel 7-ig, piszkos napot tartottunk :D Ő mindig nagyon jó alvó volt és ha nem alszik az oviban, estére kész van teljesen, mert amúgy pörög egész nap. De a hüvelyi UH miatt nem is volt annyira nagy baj, hogy nem jöttek fel...

Vitamin, én nem szedek semmit. Azaz folsavat szedek már pár hónapja (babakészítés előtt kezdtem) és néha egy magneb6. Manónál anno a hipp natalt ittam, utána fél Elevit naponta, azt a szoptatás alatt is sokáig, de most valamiért nem kezdtem szedni semmit. Talán az állandó rosszullét miatt sem vitt rá a lélek.

A leletemen az van, hogy hátsó fali placenta, akkor az most "jó" vagy nem? Akkor érzem jobban a babát?

Veronika, de jó, ezek szuper hírek, de milyen durva, hogy egyik doki ezt mondja, a másik mást és hogy meg tudják ijeszteni az embert :shock: A lényeg, hogy rendben vagy/tok!

Megyek pihenni, most du. kicsit émelygős vagyok megint, persze ez már istenes a pár héttel ezelőtti állapotokhoz, de remélem nem jön vissza a rosszullét!???? És ráadásul vissza kell szoknom a munkába, az sem lesz egyszerű ennyi idő után, de azért várom is, csak kíváncsi vagyok, hogy mennyire fáradok majd el estére :?

Kép

Kép
nusildi

Bozza,
igen, én is szívesen otthagynám már a bölcsességfogamat a barátnőmnek, mert eléggé elegem van belőle...
Kb 20 éve gyulladt be először körülötte az íny, mivel nem képes teljesen kibújni, na akkor elkövettem azt a hibát, hogy úgy, gyulladt állapotban mentem el fogorvoshoz, aki körülvágta :twisted:
Mivel be volt gyulladva, nem sikerült elérzésteleníteni, mit mondjak, nagy élmény volt... Azóta okosabb vagyok, és gyulladtan nem engedek hozzányúlni, normál állapotában már többször körülvágták, de még mindig fedett az egyik hegye, és fogmosás közben könnyű megsérteni, ettől aztán begyullad :( A két gyerek között eléggé csendben volt, ezért nem intézkedtem, pedig Olival való várandósságom alatt is volt egyszer gáz még az elején...
Szóval így jár, aki nem szeret szájsebészetre járni, de hát ki szeret???!!!...

Magnéziumból napi 500mg bevitele -a rossz felszívódás miatt- csak a normál szükségletet fedezi, ennél több kell a feszülésre...
Adagot emelni csak fokozatosan szabad(2-3 naponta 500mg-mal), a határt a mellékhatásból tudod lemérni, hasmenés jelentkezik... Akkor kicsit csökkentendő, aztán lassan megint emelhető.
A ráírtakkal nem kell foglalkozni, az egyik ikres ismerősöm a terhessége végén napi 15-16 tablettáig jutott el az 500mg-osból... (a terhesség utolsó heteiben leépítik)
Nekem a dokim csütörtökön 2x500mg-ot javasolt, de újonnan figyelmeztetett, hogy lehet, hogy hasmenésem lesz, stb... Nem baj, mondtam, bárcsak lenne :lol: de sajnos ettől sem lett, így vasárnap 3x500mg-ra emeltem.
Az, hogy milyen formában szedi az ember, teljesen mindegy (MagneB6, pezsgőtabletta, Magnerot, stb) csak a magnéziumtartalmat kell nézni.
Én költséghatékonysági szempontból a Magnesium citricit választottam, ez messze a legolcsóbb, csak receptköteles (háziorvos is felírhatja).
Köszi a rosttabletta tippet, majd beszerzem, legfeljebb összetöröm és beleteszem kefírbe, hátha használ :lol:

Ildi,
gondoltam hogy Lotti Apával maradt, cuki lehetett, ahogy így kiütötte magát, jól lefárasztja az ovi...
Hüvelyi uh-nál, ha bent van hozzátartozó, le szokták a pácienst takarni lepedővel, és akkor nem olyan ciki :shock:
Nekem amúgy a 12 hetesig végig az volt, nem valami fényes érzés, de már nem érdekelt, mert annyiszor csinálták mióta babára vártunk :?
Folsavat jó hogy már a Kicsi előtt szedted, de 6 hetes terhességnél már nem érdemes tovább, én 8 hetesig szedtem. Akkorra ugyanis kialakul az idegrendszer, amihez kell...
Ha már jobb a gyomrod, érdemes valami szimpatikus terhesvitamint keresni, engem lecseszett a dokim a hanyagságomért... Végülis biztos ami biztos... Azonkívül általában jó egy kis vaspótlás, amit ezek tartalmaznak, a későbbiekben legalább kevésbé lesz az ember vérszegény 8)
De a valóságban ha az ember eléggé vitamindúsan étkezik, nem kell pótolni. Viszont ki az, aki manapság -főleg télen- így étkezik, és honnan tudja, hogy eléggé-e??
Köszi a szilvalekvár tippet, nem tudod, hol lehet finomat kapni?
Egész megkívántam, viszont drága Nagymamámtól már nem tudok kapni, Ő főzött régen ilyet, de már 92 éves és eléggé beteg :(
A hátsó fali lepény, (ha nem elölfekvő) szuper hír, akkor hamarabb érezhető a Babád mozgása is (nekem is ilyen :wink: )...
A rosszullét néha még hullámozhat, de már elindultál a javulás útján, hurrá :lol:
A munka miatt nem irigyellek, én már teljesen elszoktam a koránkeléstől, főleg várandósan :shock: , viszont a társaság miatt akár jó is lehet?...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli: èn Bàlinttal küzdöttem a szèkrekedèssel, akkor nagyon bejött èhgyomorra az aszaltszilvalè. Most is vettem, patikàban, bioboltban kapható. Bàlinttal kb 3hónapos kora óta jàrunk Ringatóra, ez Kodàly alapokra èpülő, nèpi rigmusojra dalokra hagyatkozó dolog. Nekem ez fontos , mert kb 20ève zenèlek, ès szenèm ha Bàlint èletèben os fontos helyen lenne a zene.

Nekem sokat kemènyedik a hasam, főleg este. N sem hittem el, hogy màr most, így kifejezett mozgàst nem érezk, de ezt marhàra így nàlam is emeltük a MagneB6-ot 3x2 re. Èn anno végig szedtem, mert programozott csàszàr miatt, nem kellett lecsökkenteni. Most is szedek folsavat, doki mondta, ès Femibiont. Tudom nagyon dràga, de többe fog kerülni egy baba havonta:)

Most mi azzal szórakozunk, hogy talàltak a véremben valami ellenanyagot, Bàlintnàl nem volt ilyen. A pàromis A Rh+, így menne kell az Orszàgos Vérellàtóba kivizsgàlni mi os ez pontosan, ez akkor fontos, ha vèrt kell kapnom. De ennèl pontosabbat sehol ne kaptam csak minden dokitól annyit, no para, ez semmi gàz.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!
Én is az első babások táborát erősíteném, biztos hasznos infókat fogok tőletek kapni :) május 11-re várjuk hivatalosan a babucit, aztán majd kiderül mikor lesz kedve jönni! Elolvasgattam amiket eddig írtatok, sajnálom azokat akiknek búcsúzniuk kellett, januárban nekem is volt egy kicsikém, aki nagyon hamar meg is gondolta magát :( .... de most pozitívan állok mindenhez, nem is gondolok rossz dolgokra és szerencsére eddig minden rendben van. Én is átestem a nagy hányós időszakon, úgy jöttek a róka-partyk mintha kötelező lett volna, de hál' istennek egy másfél hete teljesen elmúlt, aztán következett nálam is a fejfájás, de napokig szinte minden nap-nem tudom mi lehetett ez, főleg, hogy olvastam, hogy nektek is hasonló volt a szitu, úgyhogy biztos front, amúgy is sajnos érzékeny a fejem az időjárás változásokra, de gyógyszert nem mertem bevenni. Írtátok , hogy az első babások csak később érzik meg a mozgolódást, de én már pár napja éreztem olyat, mintha buborék pukkant volna a hasamban, vagy valami ilyesmi érzés, ott lent-szerintetek ez lehetett a baba? de persze nem örültem meg hogy Őt érzem, mert nem tudom mit kell érezni úgyhogy lehet, hogy teljesen más volt, csak olyan furi, eddig még nem emlékszem, hogy éreztem volna ilyet...később úgy is kiderül, hogy ilyen érzés lesz e :) Bocsi, hogy ilyen hosszúra sikeredett a "bemutatkozás" :D Remélem veletek minden rendben!
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,

Kat78,
köszi az aszaltszilvalés tippet, ez nagyon jól hangzik :lol:
Hamarosan hazaér a Férjem, és akkor ellógok vásárolni, megnézem a Mammutban mit találok a tippjeitekből...
Szegény Bálint is biztosan szenvedhet a szorulás miatt :(
És a szilvalét simán megissza?
Mi még nem voltunk Ringatón, a Kerekítőn kívül a Csiribirit próbáltuk még ki, a kettő között nincs nagy különbség. Viszont a Kerekítő nagyon közel van hozzánk, gyalogosan elérhető, ezért oda járunk. Csak lassan kinövi Oli, időnként Ő a legnagyobb a csoportban...
Klassz a zenész vénád, Bálintnak is van érzéke hozzá?
Képzeld, épp most szeretnék Olinak furulyát venni, mert a Kerekítőn Judittól látta, és nagyon tetszik neki. A múltkor beszéltük Veronikával, hogy Ő is vett Pálminak, hát mi is beszereztünk egyet a Régió játékboltból, de sajnos ez tényleg csak játék, rettenetes hangja van, fülsértő, hamis. Ezért gondoltam, kap Oli egy igazit, persze csak kezdőre gondoltam. (Ő fújja a játékot is lelkesen, de én nem szívesen engedem neki :( ) Még hangszerboltot kell keresnem a környéken...
Magnéziummal jobb lett a pocid?
Kíváncsi leszek, mit találnak ki, honnan van az ellenanyagod? Talán valamilyen fertőzés okozta?
Úgy tudom, tényleg csak abban van jelentősége, hogy ha transzfúzióra lenne szükséged, keresett vért kell kapnod majd, de reméljük erre egyáltalán nem lesz szükség...

Csicsi85,
üdvözöllek, és boldog (első) babavárást kívánok Neked is! :lol:
Látom, Te is átestél minden fránya tüneten, reméljük a 2. trimeszter meghozza Neked is a javulást 8)
Jól teszed, hogy optimistán várod a Babát, a 12. hét után már minden okod megvan erre, azt mondják :lol:
Szerintem az a kis buborék-érzés már a Kicsikéd, jól gondolod...
Ilyenkor én a pocimra teszem a kezem, és néha kívülről is érezhető már, de általában még pár hét kell a teljes külső érzékeléshez :wink:
Mit szeretnétek, fiút vagy lányt? Esetleg van már tippetek az ultrahang alapján?
Írj nyugodtan sokat, szeretjük olvasni :lol:
És ha van kedved, csinálj vonalzót, hogy lássuk, hol tartasz :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli- ha őszinte akarok lenni talán egy hajszálnyival jobban szeretnék lányt, de van hogy fiús érzésem van, nem is tudom, lényegében teljesen mindegy, így is-úgy is imádni fogjuk :) Sajnos ahol én lakom nincs valami hiper-szuper ultrahang, elég nyomi képet csinálnak vele, úgyhogy abból még semmit nem tudunk kivenni a nemét illetően, de remélem már pár héten belül majd a dokibácsi meg tudja mondani, bár még orvos kérdésben is bizonytalan vagyok ( de ezt majd máskor részletezem) . Elvileg már csináltam vonalzót, de nem tudom jól sikerült-e beraknom, majd most kiderül :wink: Jó éjt!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Magnoli: nem Bálintnak volt szorulása, hanem nekem amikor vele voltam terhes:) hangszerbolt a Jègbüfé mellett van, Victoria a neve, a Millenáris felé a Jégbüfé oldalan

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
mindenkinek köszönöm az emésztést javító tippeket!
Tegnap sikerült aszaltvszilvalét és rosttablettát beszerezni, a szilvalekvárt pedig a Férjem ígérte hogy hoz majd :lol:
Ma még nem mertem kipróbálni őket, mert ma lesz a fogorvosos-program, és féltem, hogy nehogy túl jól sikerüljön a hadművelet a plusz izgalom miatt, de csak holnapig várok :wink:

Kat78,
bocsi, már értem, hogy a Te problémádról volt szó, és szerencsére nem Bálintéról :lol:
Köszönöm a segítségedet a hangszerbolttal kapcsolatban is, valamelyik nap megnézem, mert szerdán lesz Oli névnapja, és addigra szeretném majd meglepni a furulyával :lol:
Kíváncsi leszek, esetleg lesz-e még ilyen kicsi gyereknek más hangszer is, majd jól körülnézek...

Csicsi85,
az jó, ha bárki jön, örülni fogtok neki :lol:
Már látom a szép vonalzódat, és azt is, hogy hány hetes vagy, csak azt nem tudom, hogy emellett hány napos, de nem akarok kukacoskodni :lol:
Majd mesélj a dokiról, ha van kedved :lol:

Veronika,
nagyon csendben vagy...
Hogy alakult a hetetek Pálmival, sikerült újabb dolgokat megtudni? :shock:

Kép
Kép
magnoli

Igen, én is néztem, hogy a Ti vonalzóitok részletesebbek, de már este nem volt kedvem újat csinálni, de most sikerült, úgyhogy már azt is látod Magnoli , hogy hány napos :P amúgy sem volt jó az előző, mert már átváltott 15 hetesre pedig csak holnap kellene...
Ti hogy álltok a gyomorsavval? :roll:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Gyomorsav: nekem az előző terhessègnèl nagyon volt, de èn refluxra is hajlamos vagyok. Ehetsz Reneèt amennyit akarsz, bàr nekem nem ment megenni. Keksz, ès ami segített, de sajnos nem szeretem a hideg tej, ès egy darabig az akàcmèz kiskanàllal. Az jó volt, mert kicsit bekente a nyelőcsóvemet. De sajna túlèlès.

Voltam ma ezen a vèrvètelen. Azt gondoljàk, hogy a fosós-hànyós virus kavarhatott be. De az azèrt bosszantó. Hogyha terhes vagy, akkor a papànak nem kell elmennie vèrcsoportazonosítàsra, ès màr az újszülötteknek sem kötelező mèg a kórhàzban a vèrcsoportazonosítàs. Ok, de akkor honnan tudjàk, hogy nincs ósszefèrhetetlensèg, mert csak annyit tudtàk, pl nàlam Bàlintnàl, hogy èn A rh+. De ha a pàroat nem tudjàk, akkor ez elég kockàzatos így. Úgyhogy figyelem, akinek majd a babàjàtól bent vèrt vesznek(pl.: besàrgulàs miatt) kérje a vércsoportaznonosítàst is. Mert nekem nincs benne Bàlint kiskönyvèbe, ès emiatt nem szurtanàm meg

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Gyomorégés, nekem Lottinál volt mindig, mindentől és nagyon, utáltam. Én is a Renee-t szedtem, de utáltam szopogatni. Most beszereztem kanalasat, de az is rossz ízű, viszont hamarabb túl vagy rajta, mint a szopogatóson. Nekem amúgy semmi sem segített, keksz meg hasonlók se, egyre emlékszem, valaki ajánlotta a kefirt gyomorégésre és az néha jó volt. Szóval kitartást!

Magnoli, köszi az infókat, a folsavat akkor már nem szedem, de terhesvitamin annyi van és nem tudom, hogy melyiket válasszam :roll: Én vashiányos voltam Lottinál és külön szednem kellett a Ferrocomp (asszem így hívják-írják) cseppet és Elevitet szedtem, minden nap egy felet. Viszont azóta eltelt 4 év és biztos vannak újak a piacon. Te melyiket ajánlod? Amúgy Magneb6-ot szoktam még bevenni+néha calcium tablettát, mert calcium hiányos vagyok :roll:
Jó szilvalekvár? Nekem anyutól van :lol: A házi a legjobb, de az a szilvalé is jó lehet. Nekem most bevált, hogy 2 napja (mióta dolgozom) délelőtt eszek egy banánt és 2 mandarint délelőtt és másnak reggel sikerül a dolog. Nem tudom, van-e hozzá köze, de biztos jót tesz a gyümölcs is, a rostos.

Üdv a csapatban csicsi! :D Szuper, hogy már te is jól vagy! Ez a hányós időszak egy borzalom volt nekem (is) :?

Nekem iszonyat nagy a hasam lányok! Nem tudom ki hogy van vele, de az enyém akkora lett, hogy bementem a mh-re és már tényleg nem lehetett volna titkolni. Oké hogy nekem tudják régóta, de ügyfelek előtt azért "takargattam", mert még nem akarom nagydobra verni. Majd teszek fel egy képet, nekem első terhességnél kb. a 16. héten volt ekkora hasam. A mh-i nadrágjaim nem igazán kényelmesek, úgyhogy neki látok Vaterázni.

Amúgy nem volt rossz dolgozni, bár első nap nagyon elfáradtam, itthon nagyon fájt a hátam. Tegnap pedig én hülye este ettem grapefruitot, jó savanyú volt és nagy és 22-kor majdnem hánytam :mrgreen: Szóval még vigyáznom kell, hogy mit eszek, mert nem tett jót.

Megyek tovább, írjatok, Veronika, megvagytok?

Kép

Kép
nusildi

És ne lepődjetek meg, átírtam a vonalzómat a mostani születési dátumra (egy héttel nagyobb a baba), így már sokkal jobban néz ki :lol: Bár nálunk Lotti is 35 hét 3 napra született, szóval a dátum már mellékes :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Túl vagyok a vérvételen, már el is felejtettem hogy 6 kémcsőnyi vért vesznek !!!
A fáradságom kezd csökkenni, most már csak a derekam és az ínhüvelygyulladásom fáj. Mostanában van hogy este 10-ig fenn tudok maradni :)

Veronika,
örülök, hogy minden rendben van nálad. Mondott valamit a doki, hogy az előzmények miatt gyakrabban kell majd ultrahangozni ?

Magnoli,
hogy van a fogad ? Voltál a barátnődnél?
Majd légyszi jelezd, ha segített a rost tabletta, mert hasonló gondokkal küszködök. Hol lehet beszerezni gyógyszertár, gyógynövénybolt? Én a savanyúkáposztán gondolkodom, amúgy is így ősszel/télen jó vitaminforrás.

Bozza,
írtad, hogy első babásként rá lehet mindent tukmálni az emberre. Ez nagyon igaz, és ezt kellőképpen kihasználják a szolgáltatók, kereskedők. A világ minden pénzét a gyerekre tudod költeni. Persze mindenki a legtöbbet és a legjobbat akarja, de mondjuk az 1 Mió Ft-os bababútor nálam kiütötte a biztosítékot.
Keringenek a neten mindenféle kelenegyelisták. Én is vagy 3-at kaptam a barátnőktől (ha kell valakinek majd továbbküldöm), úgyis utólag derül ki, hogy mi volt a felesleges és mi kell tényleg.

Kép
Kép
mmc

Kat78,
Nekem 0- a vércsoportom és állandóan az ellenanyagvizsgálattal nyaggatnak. Állítólag manapság azért nem vizsgálják a papát ilyenkor, mert ahogy a közmondás mondja csak az anya biztos és nem bízza a protokoll a véletlenre, hogy kitől van a gyerek. Én úgy tudtam, hogy a szülés után mindenképpen vesznek vért a gyerektől (a sarkából) PKU vizsgálat miatt.
Bölcsi előtt mi is jártunk Kerekítőre, nagyon élvezte Liza. A héten Manó tornán voltam vele.

Csicsi,
jó hogy te is csatlakoztál. Igen a buborékpukkanás csak a terhességnél van, de nekem az még nem a mozgás volt.

Nusildi,
hogy fogadtak ennyi idő után a munkahelyeden? Az irodába már én is terhesnadrágot hordok, mert a régi nadrágaim nem voltak kényelmesek.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Próbálok "pótolni" :) amíg Apa elment Pálmival bevásárolni.

Amíg Pálmit ebéd után hozom el az oviból, addig keveset fogok tudni jönni.

Magnoli,
székrekedés... ez jó... nekem meg hasmenésem van napok óta...
Ezt nem is tudtam, hogy a MagneB6 hasmenést okozhat és csak emelve az adagot kell hozzászokni! Akkor lehet ez a baj!
Fogad hogy van?

Vitamin,
én Elevitet szedtem eddig, 2 napja hagytam abba, azt hittem attól megy a hasam... amúgy meg előző terhességnél az első 3 hónapban Elevitet, utána Gravidát. Szerintem ha elfogy az Elevit, akkor most is Gravidát fogok venni.

Ildi,
nekem is vannak problémák még a gyomrommal... most nem is hányinger, csak olyan diszkomfort érzés, nem tudom mi...

Kat78,
ellenanyag? Na szegény, akkor mehetsz kivizsgáltatni...

Csicsi,
szia, üdvözöllek én is :)
Úgy látom nem egész egy hét van közöttünk :) Becsatlakoztál a második helyre :D

Ildi,
nagy a hasad? :) Másodjára állítólag hamarabb nő és általában egy fél kilóval nagyobb lesz a baba... de ez csak olyan általánosság-féle, egyáltalán nem biztos hogy így is lesz, de ha egy héttel nagyobbnak mérik, akkor lehet hogy tényleg nagyobb :)

mmc,
"csak az anya a biztos"
:lol: :lol: Hát ezen jót mulattam! :D

Lányok,
rám valami eszetlen kimerültség tört szerda óta... szerdán konkrétan este fél 8-tól reggel fél 8-ig aludtam, akkor Pálmit elkészítettem ovibamenetelre, majd mikor Apa elvitte még visszafeküdtem 9-11-ig...
Lehet Pálmi fáraszt le ennyire, hogy most ilyen sokat itthon van és nem tudok tőle pihenni... most is azért nem mentem bevásárolni a családdal, mert úgy érzem pihennem kell...

Kedden meg már megyek újabb vérvételre, holnap töltöm a 16-ik hetet. Az Istenhegyire megyek a négyes tesztre... még csak most volt a kombinált, hogy telt el ilyen gyorsan egy hónap???

Kép

Kép
sz.veronika

Most hallom, hogy nagyon sír egy baba. Kinézek az ablakon, a szomszéd bácsinál itt van az unokája a két gyerekkel.

Az udvaron kint a babakocsi, abban sír a baba... egyszer csak feltűnik a 2 éves kisfiú és elkezdi tologatni/ringatni a babakocsit... hát teljesen elolvadtam!!! :D

Persze egy perccel később megjelent az anyukája is egy cumisüveggel :) De addig is besegített a kis cuki :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,

van egy régi, római jogból eredő mondás: Mater semper certa; pater est quem nuptiae demonstrant (Az anya mindig biztos; az apa a házasság által nyilvánul meg )
Ezt az elvet a mai családjogi törvény is tartalmazza.

Kép
Kép
mmc

mmc,
Erdekes amit irsz, hiszen ma mar apasagi teszttel azert meg lehet allapitani... bar ha jol tudom az sem 100%-os...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszönöm a fogadtatást Lányok, nagyon aranyosak vagytok!
a gyomorsav problémára vettem salvus vizet, bár csak 3-4 kortyot bírok inni egyszerre belőle maximum, de egész jól használ, viszont iszonyatosan- szörnyűségesen-borzalmas íze van, úgyhogy aki már túl van a hányós epizódon annak ajánlom, de aki nem az még várjon vele, mert tuti vuk előjön tőle :P
A fáradtság nekem még mindig megvan, Ti hogy álltok vele? na és hogy alakulnak a pocik? :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Ezt a cikket ma olvastam, szerintem jó kis összefoglaló a Down vizsgálatról:
http://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/ ... -2012.html

Kép
Kép
mmc

mmc,
Errol a Prenatestrol meg nem hallottam, de latom eleg uj... hasszuri helyett biztos ezt valasztanam...

Kép

Kép
sz.veronika

Én se hallottam még róla, de legalább ezt is tudjuk. Te integrált tesztet csináltatsz?

Kép
Kép
mmc

Kívánom, hogy mindenki csak infoszinten tudjon erről a vizsgálatról és ne legyen szüksége senkinek a vizsgálatra.

Kép
Kép
mmc

Kombinaltat csinaltattam, de koztes lett az eredmeny, igy megyek tovabb, holnap lesz a masodik vervetel, es 2 het mulva UH, akkor adnak eredmenyt.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
sajnos eddig nem tudtam jelentkezni, mert pénteken végül csak kihúzta a barátnőm a bölcsességfogamat, mivel sokkal rosszabb volt a helyzet, mint elsőre gondoltuk, és azóta is szenvedek, alig élek :(
Holnap próbálok részletesebben, és személyesebben írni, addig is a mai legfontosabb:

Veronika,
nagyon drukkolok Neked a holnapi négyes teszthez, gondolok majd Rád, és várjuk a híreket!
Mindenkinek jó éjt!

Kép
Kép
magnoli

Veronika én is szurkolok , biztosan minden rendben lesz!
Magnoli neked pedig jobbulást!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hahó! Nem tűntem el. Ma kapom meg az ellenanyagos vérvètelt, kívàncsi vagyok.
Magnoli:kitartàs, ezt,ost nem irigylem tőled. Kihez tartoztok Olival gyerekorvos szempontból?
Èn teljesen jól vagyok, úgy èrzem elkezdett nőni a hasam. Megnèztem Bàlinttal való terhesképeket, kb16-17 hetese volt ekkora. Jó nem nagy, de màr szuszogok, meg ha tele vagyok az a nyakamban èrzem

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
próbálom összeszedni magam 8)
Pénteken a fogorvos barátnőmnél kiderült, hogy nem csak a bölcsességfogam melletti íny gyulladt, hanem már egész körbevette a fogat is a gyulladás, és nem sok kellett volna, hogy az is begyulladjon. Ez azért volt, mert 20 éve nem tudott teljesen kibújni, nem volt elég helye, így egy része az íny alatt volt. Hiába vágták többször körbe... Ráadásul előre nyomta a többi fogat a sorban. Ezt úgy vettem észre, hogy már nagyon nehezen ment be közéjük a fogselyem, de azt hittem, hogy a fogkő miatt (amit szintén mindig leszedettem). Tudjátok szedtem rá antibiotikumot, de a baba miatt csak penicillint mertem, mert az nem árt neki, hát a gyulladásnak sem ártott :( Valószínűleg a pár héttel ezelőtti esetnél is csak elnyomta, de nem szüntette meg a bajt, ezért lett ilyen rossz a helyzet.
Úgyhogy úgy döntöttünk, a további bajt megelőzendő, inkább húzzuk ki...
Hozzá kell tegyem, nem tudtam mire vállalkozom, nekem eddig még egy fogat sem húztak ki...
Kaptam vagy 5-6 szurit, és azok szuperül hatottak, úgyhogy megdőlt a korábbi elmélet amivel 20 éve az akkori fogdoki szédített, amikor körbevágta, és borzasztóan fájt, hogy a gyulladás miatt nem hatott az érzéstelenítő...
A továbbiakat nem részletezném, de röpke egy óra alatt elbúcsúzhattam a kis gonosztól (és egyáltalán nem volt bölcs :lol: ). Azért tartott eddig, mert a Babám miatt nem lehetett röntgenezni, és mint végül kiderült, nem lefelé, hanem hátrafelé ment a gyökér :oops:
Amíg hatott az érzéstelenítő, nem is volt baj, csakhogy nem készültem, és nem volt nálam gyógyszer, így a kínok kínját éltem át amíg hazaértünk... Az utána lévő napok is borzasztóak voltak, de most kezd már javulni :lol:
Persze enni csak mérsékelten tudok, de már az is valami :lol:
És kiderült, hogy óriási szerencsém volt, hogy épp a 2. trimeszterben vagyok, mert azt a fájdalomcsillapítót amit most szedek, a 6. hónaptól tilos bevenni...
Nem is tudom, mi lett volna velem akkor???
Röviden ennyi 8)
Tanulság: minden fogat érdemes akkor megcsináltatni, amikor az ember nem terhes :shock:

Kép
Kép
magnoli

Folytatás:

Veronika,
Tényleg el is felejtettem, hogy a négyestesztnek csak pénteken lesz előzetes eredménye... Remélem megnyugtatóan zárul :wink:
Sajnálom a fáradtságot, talán mostmár jobban lesz Pálmi, és ha hosszabban lesz oviban, Te is tudsz pihenni :D
Ha még mindig megy a hasad, és nem fertőzés okozta, próbáld 500mg-ra visszacsökkenteni a magneB6-ot, majd 2-3 naponta 250-nel növelni. A hasmenés miatt nem ártana 3x1 Normaflore vagy hasonló normálflóra-pótlás is, biztos ami biztos alapon...
Aranyos volt a szomszéd kisgyerek, akiről írtad, hogy ringatta a kistesóját, reméljük minden többedik babásnál is ilyen békés lesz majd a hangulat :lol:

Kat78,
Köszi a szilvalés tippet, hatott :lol: és szuper íze van!!!
Mivel A Rh pozitív a vércsoportod (és a férjedé is ha jól olvastam), ezért gondolom, hogy csak fertőzéses eredetű az ellenanyagod, de ma reméljük kiderül.
Ilyenkor nem szokták az apa vércsoportját vizsgálni, csak O-ás vércsoportú, illetve Rh negatív anyánál kötelező.
Gondolom fokozottan fognak kontrollálni...
A mi gyerekorvosunk a Melinda, és a Tiétek?
A pocinövekedés már nálam is jóval fokozottabb, mint az első esetben volt, és bizony eléggé látszik is. Hiába, kinyúltak a szövetek, na... :lol:

Csicsi85,
Szép lett az új vonalzód, és most már látni a részleteket is :lol:
Gyomorsavkötőnek mi a Rennie-t szoktuk szedni a férjemmel, nem túl rémes az íze, és gyorsan hat :lol:
A Salvus-víztől én alapban is rókáznék, nemhogy terhesen :shock:

Ildi,
Neked is szépek a vonalzóid, jó hogy módosítottad az új dátumra :lol:
Terhesvitaminból előzőleg én a Femibiont, a Maternát (Centrum), majd amikor ezt már nem lehetett kapni, az Elevitet szedtem (persze egymás után, nem egyszerre). Most először a Hipp Natalt, majd áttértem a Femibionra. Soha semmi bajom nem volt egyiktől se.
Lényegében mindegy, milyen terhesvitamint választasz, ha nem tudsz dönteni, esetleg kérdezd meg a szülészedet, Ő mit javasol?
A MagneB6 és, a Ca között érdemes pár órát várni, mert semlegesítik egymás hatását, de jól teszed hogy szeded őket :lol:
A nagy pocakra legyél büszke :lol:
Írtad, hogy nem tett jót a grapefruit próbálj vigyázni vele, ezt én is tapasztaltam, hogy még nem 100%-os a gyomrom, néha próbálom a kovászos uborkát, de időnként én sem bírom, pedig nagyon szeretem :oops:

mmc,
Bio-rosttablettát vettem (Pharma Nord) a gyógyszertárban, de a fogbibim miatt még nem tudtam kipróbálni. Azt tervezem, hogy összeaprítom, és szilvalekvárba teszem, mert már azt is kaptam.
Ajánlom Neked is a Kat-féle aszaltszilvalét is ha szereted, nekem hatásos volt, és nagyon fincsi :lol:
Az egymillás bababútoron én már meg sem lepődök, babatéren határ a csillagos ég, minden bőrt megpróbálnak lehúzni rólunk kismamákról a boltok.
Nekem Olival a Stokke-árak verték ki a biztosítást :lol: (Bocsi ha valakinek ilyen van...)
Ezért ajánlom az elsőbabásoknak, hogy ha kérdésük van kelengyelistával kapcsolatban, itt tegyék fel, majd írunk véleményeket, hogy könnyebb legyen dönteni, mi kell és mi nem...
Mivel Neked O-ás a vércsoportod, kötelező (lenne) a férjedét (BIOLÓGIAI apa) is alaposan kivizsgálni (sőt ilyenkor a már meglévő gyerekét is!!!), mivel főcsoport-összeférhetetlenség előfordulhat.
Ez nem terhesség alatt, hanem a Baba megszületése után okoz gondot (mivel ezek a típusú ellenanyagok méretük miatt nem jutnak át a méhlepényen), ha van ellenanyagod az ő vörösvértestjei ellen, azok feloldódnak, ez súlyos sárgasággal jár, és vércserét tesz szükségessé ( a Babánál)...
Milyen az a Mano torna, és mekkora gyerekek járnak oda?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok!!

Magnoli, babakelengye... szívemből szóltál, mert néhány napja foglalkoztat a babakocsi és bababútor dolog!! Épp arra gondoltam, hogy mégiscsak megkérdezlek benneteket, tapasztalt másodikbabás anyukákat! :D
Máris rátérek, de előtte:

Veronika, szorítok, hogy végleg megnyugodhass a négyes teszt alapján!! Lassan AFP vérvétel is lesz nálad, ha jól számolom? Bár azt olvasni, hogy elég elavult a módszer, talán Magnoli tudna erről többet mesélni! :lol: Vagy négyes teszt alapján nem is kell az AFP?
Sajnos én is inkább hasmennéssel küzdök, de dokit nem kérdeztem még róla. Te mire jutottál? Igazság szerint nekem gyakorlatilag az első napoktól inkább hasmenésem van, mint szorulásom, úgyhogy eddig nem is aggódtam, de most, hogy Magnoli fertőzéseket említett... :shock: Azt vettem észre, hogy miután +250g magnéziumot szedek (napi hármat), még rosszabb a helyzet, pedig a doki épp ma mondta, hogy szedjek nyugodtan 4 tabit.

Magnoli, nagyon sajnálom, hogy így megkínoztak a fogaddal... :twisted: Emlékszem, hogy hetekig fájt nekem is a teljes állkapcsom, pedig akkor csak az ínyt vágták (talán a szuritól???)! Durva élmény lehett, szívből kívánom, hogy mielőbb meggyógyuljon a fogad!

Mmc, köszi a cikket, tényleg jó összefoglaló (pár hete még azon morfondíroztunk, hogy akkor mégis mi mennyi és milyen vizsgálatot jelent). Végül én kombinált teszten voltam, illetve az UH-t elvégezték a kórházi szakrendelésen (szerintem elég jó a gépük) és mellette vérvételen voltam, mindkettő teljesen negatív szerencsére (az arányszámom végül 1:50.000 lett).

Kat, Csicsi, Ildi: a lényeg, hogy szépen nőttök és kezd mindenki jobban lenni Ildi, hogy érzed magad a melóhelyen, sikerült visszaszokni?? Közben én is túlvagyok a bejelentésen, kitörő örömmel fogadták - de tényleg - nagyon jól esett. :D

Ha jól látom, továbbra is én vagyok a legfiatalabb köztetek, úgyhogy most jöjjenek a kérdéseim :lol:
Milyen babakocsi mellett döntöttetek és miért és mennyire vált be? Mire érdemes figyelni a bababútornál? Mire van tényleg szükség (kiságy, bölcső, pelenkázó, ...)? Van esetleg babakelengye listátok?

Gondolom alapból határ a csillagos ég, de azért jó lenne racionális döntéseket hozni, meg persze az épelméjű határokon belül minden szükségeset megadni a porontynak... Nem egyszerű! :roll:

További szép babaváró napokat, heteket!

Üdv, b.
bozza

Sziasztok, én sem tüntem el! :)

Üdv az újaknak, és a "régi" újaknak is!

Öcsémék itt voltak egy pár napig, ugyhogy nem sok időm jutott pihenésre.Voltunk megnézni a Bécsi Adventet is, pont aznap nyitották meg, amikor voltunk, gyönyörű mint mindíg :)
Megkaptam a magzati szívhangfigyelőmet is, óóóó hát leírhatatlan élmény hallani a kis szivverését! Minden este hallgatjuk.
Kedden voltam a nőgyógyásznál is, minden rendben van, ülőmagassága 9,6 cm. Gyönyörűen fejlődik, éppen szopizta az ujjacskáját. Rákérdeztem a nemére, mondta, hogy még korai, meg hogy nem nagyon kivehető még, de én erősködtem, hogy csak egy tippet mondjon legalább......és kisfiút tippelt :D De sokszor elmondta utánna, hogy egyáltalán nem biztos, ez csak egy tipp. Ugyhogy végülis ugyanott vagyok, mint előtte, mert ugye eddig se tudtam, és most sem. :D De nem is ez a lényeg, bármi legyen is, nagyon fogok neki örülni, az a lényeg, hogy egészséges legyen!!!!!!!!!

Szorítok mindenkinek a vizsgálatokhoz!!!

További szép babavárást mindenkinek! :)

Kép
dina1985
Ausztria

Kat78,
a vérnyomásod jó? Nekem mostanában nagyon alacsony és azért "szuszogok" ahogy írtad :) Nem nagyon bírok állni, mindig ülnék le...
Szegény Pálmit tegnap először nem vittem még angolra se, pedig ez volt az egyetlen, amivel még kitartó voltam, hogy ha máshova nem is, de az angolra járjon... na talán még 1 kihagyás nem a világ, reméljük majd tudom azért vinni!

Magnoli,
Biztos hogy nem fertőzéses a hasmenés, annyira nem durva és hol van hol nincs... most csökkentettem a Magne B6-ot napi 2-re (reggel és este), és majd növelgetem.
Írtad, hogy a magnézium és a kálcium között hagyni kellene időt... szerinted melyiknél fontosabb, hogy étkezéssel legyen bevéve?

Én is 0-ás vagyok, a férjem pedig A-s, de minket se vizsgálgattak... az első vérvételnél nem volt ellenanyag, nézik ezt még később is? Gondolom csak ellenanyag jelenlétekor kell a további vizsgálódás, apa bevonása, stb. ?

Postán kértem ki a négyes teszt eredményét, remélem hétfőre itt lesz :)

Bozza,
Semmire se jutottam a hasmenéssel, mindenesetre a magnézium adagot csökkentettem, bár a MagneB6 leírásában eleve felnőtt adagnak napi 3*2 tabletta van írva... közben 1-2 napra kihagytam az Elevitet is... nem tudom, passz... ha te rájössz valamire, szívesen hallgatom! :)

Nekem nem volt külön pelenkázó szekrénykém, hanem vettem a kiságyra szerelhető kemény aljú pelenkázó feltétet, arra fektettem a babát, a hozzá kellő cuccok (pelus, törlőkendő, krém, stb.) pedig mellette voltak egy polcon... ha akarod lefényképezem milyen, mert itt van összeszerelve a kiságy, rajta a pelenkázóval :)

Van olyan babaágy, ami később gyerekággyá alakítható érdemes megfontolni!

Babakocsinál meg azt, ha járműre kell szállnod vele, akkor mi a helyzet... én erre csak utólag jöttem rá anno...

Most meg azon agyalok, hogy olyan kocsit akarok, amihez textil keményaljú mózes van, mert a műanyag nagyon nehéz + a baba súlya, ha sokat kell abban hurcolászni, akkor nem jó... én egyszer se tudtam abba vinni, csak ha apával mentünk valahova és ő hozta...

De most oviba kell majd járnom vele, így fontos lenne a könnyű mózes...
Van olyan babakocsi, amihez nem a hordozó van, hanem ilyen mózes és akkor az ovinál csak kikapom belőle mózeskosarastul és beviszem, babakocsi meg marad az ajtó előtt...

Még apát kell meggyőznöm arról, hogy kell új babakocsi, bár én vaterán nézegetek, tehát nem úgy új, hanem hogy a meglévők helyett új...

Kettő volt nekünk, mindkettőt már szar állapotban kaptuk 3-4 gyerek használta már előttünk és már nem szívesen használnám azokat...

Dina,
De jó hogy láttad a kicsikédet! :)
De kellemes lehetett a Bécsi Advent! Tavaly ki akartam jutni, de nem jött össze, idén meg nem bírok mászkálni... na majd jövőre! :D
sz.veronika

Sziasztok!

Magnoli,
nagyon sajnálom a fogad remélem mostanra már kicsit jobban vagy. Terhesség nélkül is nagyon rossz a bölcsesség fog kihúzása. Engem mind a 4-től megszabadítottak 2 szájsebészet 2 sima fogorvos volt. A fog helyéről szivárgó vér ízétől én terhesség nélkül is rosszul voltam és émelyegtem.

Így utólag is boldog névnapot Olivérnek :P
A Mano torna 1-3 éves gyerekeknek van, de szerintem inkább a 2 éves korú gyerekek élvezik igazán, LIza még kicsi volt ehhez. Alagúton kell átmászniuk, szlalomozni kell bólyák között ( az én lányom leül a bólya elé és elkezdte azt rágni :D ). stb. Majd tél végén már lehet, hogy ő is jobban csinálja a feladatokat. Azért mentem el, mert minden ilyen típusú foglakozás ( Kerekítő stb) délelőtt van, s szerettem volna délutánra is valamit találni, hogy télen, ha napokig nem megy ki az ember levegőzni, legyen valami program.

Bozza,
nekem is olyan pelenkázóm van mint Veronikának, teljesen meg vagyok elégedve vele. Kádból a sima IKEA-s kád szerintem a legjobb és a legnagyobb ( és a legolcsóbb). Nekem nem volt szoptatóspárnám és teljesen jól elvoltam nélküle, a barátnőm meg létezni se tudott nélküle, ugyanígy voltam a pelenkakukával, úgyhogy sokminden egyéni.

A babakocsi az egyik legnagyobb beruházás, jól meg kell gondolni. Attól is függ a választás, hogy mire akarod használni.
Inkább autózol és ritkán BKV-zol, akkor szempont az összecsukhatóság és hogy elférjen a csomagtartóban. Ha tömegközlekedsz akkor a súlya lesz a legfontosabb. Ha olyan helyen laksz, ahol nem sima az aszfalt vagy nincs is aszfalt akkor a nagy kerekek lesznek az ideálisak.

Nekünk ABC Desing Mamba kocsink van és idáig nagyon bevált, de ez viszonylag nagy kocsi. ( a Sparban volt olyan pénztár, ahol nem fértem el és ki kellett tolatnom, ez persze 10 perc sorbanállás után derült ki. Népszerű voltam... A 3-as és 62-es villamoson az eső és utolsó ajtón nem fértünk föl a kocsival)
Ennek a kocsinak levehető a mózes része és ezt nagyon szerettem benne, úgyhogy Veronika neked is tudom ajánlani.

Tényleg csak kikapod és tudod vinni a mózest külön. Nálunk akkor jött ez nagyon jól, ha elaludt a gyerek a babakocsiban, de nekem mondjuk haza kellett mennem. Simán kiemeltem a mózest anélkül, hogy LIza felébredt volna és vagy kitettem az erkélyre vagy a lakásban letettem és aludt tovább.

Dina,
mi is tervezzük, hogy dec 1-én kimegyünk Bécsbe adventezni, de ez még sok mindentől függ.

MIndenki elmondta már az örömhírt a munkahelyén vagy van aki titkolózik?

Rólunk annyit, hogy Liza beteg. A bölcsi kezdete óta most először. Azt hittem, hogy a 15 hós MMR oltás következtében fellépő oltási betegség tört ki nála, de nagyon hurotosan köhög, úgyhogy este megyünk a dokihoz.

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: