A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Kép
ilyen vagyok pancsi utánKép

RitaKép
Mi pocakproblémák ellen az Infacol szuszpenziót használjuk,és nagyon bevált..a gyermekorvos adta,semmilyen káros hatása nincsen.A baba pocijában a kis buborékokat naggyá alakítja,ezáltal megkönnyíti távozásukat.Így a büfiztetés,ami korábban tök időigényes volt,most rövid lett,mivel nem sok kis büfi van,hanem 1 nagyKép
pussz mindenkinek
kirri

KépKép
KépKép
kirri

SziasztokKép
ClaireKép
Köszi, akkor mostantól megállás nélkül adjam? Akkor is, ha itt kint teljesen egészséges közegben vagyunk?
RitaKép
Hidd el alakul ez még, jobb lesz idővelKépGratula a gyarapodáshozKép
KirriKép
Nagyon-nagyon szép ez a FiúcskaKépKépKép Gratulálok és milyen szépen gyarapodikKépÜgyes vagyKép Hogy birod a kezdeti nehézségeket? Van segitséged?
VadvirágKép
Hogy vagytok? Hiányzol ám innen nagyonKépNagyon szomorú ami Veletek történt de én úgy érzem ennek ellenére is itt a helyetek az Ikres topikbanKépKép Gyere ha időd engedi, vigyázz MagatokraKépKép

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Doris!
a fiúk súlya: Szabi 6.20 kg, Levi 5.95 kg.
Levente három hónaposan /igaz, ő 2,60-nal született/ Szabi négy hónapos korára duplázta meg a súlyát.

Cat!
Igen, Szabi a nagyobb baba, születéskor 40 deka volt a különbség közöttük, ma már csak 25 deka.

Vadvirág!
Tényleg már régen írtál! Hogy vagytok?
Ugye nektek volt 3kerekű kocsitok? Neked hogy tetszett? Én most szeretnék venni egyet.

Claire, Doris!
És mit lehet tenni ha nem akarnak mászni? Lehet valahogy befolyásolni?

Kirri!
Milyen nyugis a kisfiad!Kép

Jó hétvégét mindenkinek!
Ildikó
ildikó

Doris!
Aranyos vagy. Kép
Olvasgatlak ám benneteket, csakhát max. a várandósság és a szülés az amihez ikresként hozzá tudok szólni...
Persze alkalomadtán naná hogy jövök majd, hiszen akárhogy is, Jázmin mégiscsak ikerbabaként látta meg a napvilágot és ez szuper jó dolog. Kép

Vadvirág
Vendég

IldiKép
Nekünk a Dévényezés segitett ebben, de Lakatos Katalin módszerével is biztosan lehetne befolyásolni a dolgot. Ebban az a jó, hogy játékos feladatokat adnak, nem fájdalmasKép Esetleg ha nyugtalan vagy mutasd meg Dévényesnek a Babákat és ha elégedett velük, nincs teendőKépA súlyuk gyönyörű, gratulálokKép
VadvirágKépKirriKép
Tény, hogy most a hétköznapi életetekben már nem szembesültök az ikrek mindennapjaival de én úgy érzem itt "éreztétek" otthon magatokat terhesen, szüléskor és utána is és nem gondolom, hogy Neked vagy Kirrinek ki kéne szakadnia a csapatbólKép Ti is Ikrek szülei vagytok csak szomorú események miatt nem lehettek együtt a földi Életben... Ha Nektek nem rossz ide visszajönni, megosztani örömeteket-bánatotokat-fájdalmatokat-boldogságotokat akkor én nagyon nagyon boldog vagyok ha köztünk maradtokKépKép Persze ha ez érzelmileg rossz Nektek akkor maximálisan megértem és nem is zargatlak Titeket de itt a csapatban nem csak ikerbabák gondjairól beszélgetünk hanem a GYERMEKEINKRŐL és ebből a szempontból Ti is pont olyanok vagytok mint MIKépKépKép ÉDESANYÁK és nem is hétköznapiakKépKépKép
Ha megbántottam volna valamelyikőtöket a soraimmal akkor bocsánatot kérek de én érzelmileg közel állónak érezlek Titeket és nem hinném, hogy a nehézségek arra késztetnének minket, hogy elszakadjunk egymástólKép

doris

Doris!
Teljesen igazad van, megpróbálok többször jönni. KépKép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKép
Dorisnak teljesen igaza van,gyere Te is gyakran!!
Látod,én is mindig idepofátlankodok,de mit csináljak,ha egyszer itt időztem terhesen a legtöbb időt!
Persze nekem is eszembe jut mindig,hogy most 2 baba szuszoghatna itt mellettem-de az élet nem áll meg,tudom ez közhely..de Neked Jázminra,nekem Jocira kell koncentrálni,és annyi örömet adnak ők-és persze melótKép-hogy elűzik a negatív gondolatokat..

Drága DorisKép
Már hogy bántottál volna meg minket azzal, amit írtál?
Látod,én mindig jelentkezem,ha kell-ha nem..le sem vakarhatnátok innen,az ikres topikból..
Segítségem van szerencsére,az anyósomKép,de komolyan,tök rendes,minden nap hoz fel kaját-mert csak 3 utcával laknak arrébb.
A kicsivel lekopogom semmi gond,nyugis baba,sokat alszik-ilyenkor mást is tudok csinálni,hála a légzésfigyelőnek..
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Kirri!
Oxi, de azt hiszem az eddigi lemaradásom már be is pótoltam, hiszen ma már 3-szor is jöttem! Kép

Vadvirág
Vendég

VadvirágKépKirriKép
Nagyon örülök és meg is könnyebbültemKép Tessék csak részletesen beszámolni Kicsikről-Nagykról egyaránt mert mindenkit érdekel mi van a másik CsemetéivelKép
KirriKép
Örülök, hogy anyósod tényleg segit az meg külön klassz dolog, hogy Joci hagy Neked egy kis pihenőidőt isKépKép

doris

Sziasztok!

Nagyon édesek a manók a fotókon!KépKép

Vadvirág!
Ez jó volt!Kép

Claire!
Köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk a nagyfiaddal történteket!Kép Igen, én is úgy érzem, hogy inkább felesleges legyen az aggódásom (de sajna ebben egyre kevésbé hiszek...Kép), mint később úgy érezzem, nem törődtem a gyerekkel eléggé, nem figyeltem a jelekre... Remélem semmi komolyat - csak egy kis lustaságot a beszéd terén - állapítanak meg náluk.KépKép De jó is lenne!Kép

Kirri!
Gyönyörű a kisfiad!Kép

Este én is fel szerettem volna tenni fotót, de nem engedte a rendszer, mondván kicsinyítsem le... Azt hogy kell??? Eddig mailben küldték el a beszkennelt fotóinkat, így nem volt vele gondom, de most én készítettem őket...
Segítsen valaki légyszi!Kép
Nagyon kezdő vagyok e téren (isKép).

Mindenkinek szép hétvégét!
Erika

KépKép
herika

Vikics!

Most olvasgatom vissza a régebbi írásaitokat, és láttam, hogy van két kiságyatok, aminek nincs helye, és ingyen adnátok. Nem tudom, aktuális-e még az ajánlat. Ha igen, minket érdekelne a dolog.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

ErikaKép
a mi gépünkön az XP van fent és van rajta a képnézegető progi:ACD See a neve..ebben kiválasztom az adott képet,és a Resize alatt beméretezem kisebbre,mert a babanet megad egy bizonyos mérethatárt.Tehát ha nagy a képed,visszadobja.
k

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!

KirriKép
Nagyon édes a fiad! Nagyon jó kis husos a combija. Egy Anne-Geddes naptárba is illene ez a kép.Kép
Gyere bármikor, és számolj be a gyarapodásáról.
Jó, hogy az Infacol nektek bejött. Nálunk nem nagyon segítettKép

IldiKép
A nagy babáknál nem tudom, hogy kell a mászást gyakoroltatni, de nálatok, meg nálunk igen. Ma voltunk mozgásfejlődés vizsgálaton a Schöpf Méreiben, és ott mutatta a doktornő, hogy támasszuk meg mindkét kis talpát, és hagyjuk, hogy nekirugaszkodjon onnan, és gyakorlatilag mint egy kis hernyó, először púposítanak, majd előre fognak, és kúsznak. Ebből lesz később a mászás, persze az egy fejletteb mozgáskombináció már, így nálunk még korai.

RitaKép
Hogy vagytok ? Szopiznak rendesen a fiúk ?

ErikaKép
Ha nem tudod lekicsinyíteni a képeket, küld el nekem a profilomban lévő mailcímemre, és lekicsinyítem szívesen.

Cat

Cat
Kép
cateye

Köszi a tippeket, megpróbálom...Kép
Ha nem megy, írok Cat!Kép
Kép
Kép

KépKép
herika

Hurráááááááááá!Kép
Sikerült!Kép

Szóval a kép az egyik éjjel készült - s elárulom a titkot:
a Ricsi a kakukktojás a Riki ágyában!Kép
Azt hittem megzabálom, mikor megláttam, hogy vmikor az éj folyamán bemászott a tesójához és átölelte.
Ezekért a pillanatokért IS jó élni és ikres anyának lenni!KépKép

Sziasztok
Erika

KépKép
herika

Ildikó!
Igen, jól emlékszel. Kép
Nekünk igazán bevált minden szempontból, kivéve a súlyát, mert az egész szerkezet valami hihetetlen nehéz volt.

Vadvirág
Vendég

Ildikó! Nálunk Eszternél pont ezen dolgozik a Dévényes gyógytornász nő , hogy másszon a lány!
Ma épp voltunk, szegény kislány nem lelkes tőle!
Erika! Szívesen, nem titok, jó, ha okul ezekből az ember, nekwem is annyían magyarázzák és magyaráztűák, hogy fogadjam el, hogy különbözóek, meg vannak lustűább babák, meg milyen sok ember nem mászott,. stb. Engem meg inkább 1-2 esetben nézzenek "hülyetúlaggódós" mamának, mint görcsöljek, majd tegyem magamnak a szemrehányást!
Jobban szeretek tenni, mint aggódni!
Ma Ábelt is kezelte, főként a kezét. meg a vállövét. Jó volna még lendíteni rajta, ha helyre teszik, hátha könnyebb lesz az írás tanulás jövőre!
nagyon helyesek a fiúk!
Dotis! Ha egész életükben adod, azzal is használsz! Meg az immunrendszer nem 1-2 nap alatt edződik meg, ez nem varázs ital, hogy benyomod, akkor megvéd, időt kell hagyni az erősödésre nekik.
Vadvirág, Kirri , jó ha jöttök!
Claire
claire

Kirri!
Most rögtön elfogadnám Jocit, olyan gyönyörü kisbaba! Kép

Erika!
Mindig meghatódom a fiaidon, hihetetlenül drágák! Sajnos én még nem láttam az enyémeknél hasonlót, bár ök is szoktak egymásról gondoskodni, de azért ölelgetésnél még nem tartunk.

Rita!
Örülök, hogy írtál a fiúkról, klassz, hogy szépen híznak! Hogy megy a szoptatás? Mi van a sebeddel? Ilyet még nem is hallottam korábban, hogy valakinek fel kellett volna újból tárni, szönyü lehetett... Nagyon drukkolok neked, még azon is gondolkoztam hogy tudnék elmenni neked segíteni. Kár, hogy a fiaim még nem ovisok, így nem sok hasznomat vennéd, ha velük odaállítanék... Kép (A Rómain laksz, ugye?) Egyébként van, aki segít, vagy teljesen egyedül vagy napközben? Nincsenek még fenn új képek róluk?
Amikor csak alszanak a picik te is dobj el mindent és rögtön próbálj aludni!!!

Mi amúgy jól vagyunk. Az ösz elsö két hónapját végig betegeskedték a fiúk, azóta épp hogy csak náthásak voltak, ami nagyon klassz, pedig mindig elfelejtem nekik beadni az Aloe gelt... Végre kezdenek beszélni, na jó, ez túlzás, kezdik utánozni a szavainkat. Nagyon élvezem!!! Igazából arra várok, hogy egymásnak miket fognak vajon mondani. Kép

Körkérdés: nálatok hogy indult meg a beszédfejlödés, egyszerre, vagy egymástól függetlenül? Tanultak egymástól szavakat? Vannak aranyos mondásaik? Minden érdekel a témával kapcsolatban!

Jó éjt,
Mimóza és a 23 hónapos Csabi és Marci
mimóza

Na, megint kiderült, hogy nem tudok számolni... persze remélem, hogy csak az éjszakai idöpont miatt! Szóval a fiúk 25 hónaposak...
M.
mimóza

Sziasztok!

Kirri nagyon édes a kisfiad Kép és mázli, hogy nyugis is Kép

CatKép
hát szopiznak, néha kicsit nyögve - nyelős de azért legalább - lekopogom - eddig nem kellett nekik pótlás ...

Mimóza Kép

tündér aranyos vagy Kép de tényleg!!! igyekszem azért megoldani, a héten apukámék voltak is segíteni, bár szerintem nem nagyon lehet ...
a sebem aránylag jól van, de megmondom őszintén nem nagyon érdekel, nincs is időm figyelni erre ...
Sajnos nem nagyon alszanak sen napközben sem éjszaka ...
Szerintetek ez mitől lehet? Másnál is így volt?
Etetések között óriási nyögések és sírások töltik ki az időt .. Szóval pihi kizárva Kép
Amúgy édesek, majd teszek fel képet róluk!!

Rita
trus

Ja és még egy kérésem lenne:
Két fiús anyukák, szerintetek mikor múlik el ez a nagyon sírós időszak?
mikor lesz egy kicsit könnyebb velük? azért tőletek kérdezem, mert azt mondják inkább a fiúk ilyen nyüglődősek ....

R
trus

Sziasztok!

Doris, Clear!
Köszi a mászásos tanácsokat!

Vadvirág!
Köszi, remélem nekem is beválik majd. Mi kertes házban lakunk, nem probléma a súly.

Rita!
Nekem az első két hónapban sírtak rengeteget, főleg késő délutántól estig.

Viszont most megint kezdik, de ez már csak hiszti, mert imádnak kézben lenni. Hiába vagyunk velük, nem tudják elfoglalni magukat, csak 5-10 percig. Pedig már csörgőznek, újságot olvasnakKép.

Esetleg hogy tudj egy kicsit pihenni küld el őket valakivel sétálniKép Az enyémek 3 órát is tudnak a teraszon aludni, már nagyon hozzászoktak, hogy délben mindig kint alvás van!

Ildikó
ildikó

SziasztokKép
ErikaKép
Nagyon édesek a FiúkKép Elférnek a kiságyban, nem rúgdossák meg egymást? Tudnak igy reggelig aludni? És ha éjjel kimászik valamelyikőjük akkor Nálatok vagy a saját ágyában köt ki?Kép
IldiKép
Egy dolog eszembe jutott a mászás fejlesztésével kapcsolatban:Lehet kapni felfújható henger alakú játékot, de létezik sportboltokban polifoam-ból vagy hasonló anyagból készült henger és ezt kellene a karjuk alá a mellkasukhoz, pocakjukhoz tenni, ill.ezen hengergetni Őket, úgy hogy a kezük a földre érjen és mikor lehengergődznek róla akkor a lábacskájukat is rakosgatni utánuk.KépNálunk óriási segitséget jelentett az etetőszékünk mivel keresztrúd van középen és valamiért ez nagyon izgatta Gergőt igy még mielött mászott volna, ezen a rúdon rendszeresen "átbukdácsolta" magát vagyis a kezdő mozdulatok innen jöttekKép Lillus meg majmolta GergőtKépKép
ClaireKép
Ez normális, hogy a Leánykád nem túlzottan kedveli a Dévényezést...kicsit fájdalmas de Értük tesszükKép
MimózaKép
Klassz, hogy jól vagytokKép Nálunk még nem lehet túlzott beszédfejlődésről irni, inkább karattyolnak egész álló napKép Lilluska énekelget Gergő pedig néhány határozott "Gegö" felszólitással és rámutatással jelzi, hogy mit szeretneKépKép
RitaKép
MIt jelent, hogy nem nagyon alszanak nappal sem? Rövidek az alvási periódusok? Nem tudom hol tartózkodnak nappal, úgy értem a kiságyukben-e vagy esetleg a nappalitokban? Én úgy csináltam, hogy a gyerekszobát, kiságyakat kizárólag alvásra használtuk egyébként már az első napokban is kihoztam a nappaliba Őket egy megemelt aljú járókába, hogy ne legyenek húzatban és ott zene szólt vagy TV egyszóval zajlott az élet és ez kicsit kizökkentette Őket aztán aludni betettem az ágyikójukba mindkettőt. Ha már próbáltad bocsiKép A hasfájás bizony befolyásolhatja az alvásukat...KitartásKép Délutántól estig nálunk is katasztrófális volt a hangulat...

KépzeljétekKép Nem tudtunk beletőrődni abba, hogy Lilluska feszitésére otthon csak "legyintett" a neurológus, mert tényleg aggasztó és elvittük itt kint szerdán orvoshoz Lilcsit. A gyerekorvos nagyon készséges volt, azonnal faxolt a kantonális korház neurológiájára ahol kérték küldjünk be videofelvételt a feszitésekről. Csütörtökön Andris bevitte az anyagot és mára értesitettek levélben, hogy kedden reggel várnak minket a neurológián EEG kivizsgálásra. Azért örülök ennyire, mert hónapok óta küzködtünk otthon és csak a Dévényes gyógytornász foglalkozott a gondunkal. Bizom benne, hogy végre kiderül az ok és nem csak azt a választ kapjuk majd, hogy koraszülött és ha tud már állni akkor mi a gondunk??? Otthon azt mondták a video alapján, hogy nem kell EEG mert nem epilepszia.Nagyon bizom benne, hogy lesz megoldásKép

doris

Sziasztok!

Claire, Mimóza, Doris!
Köszi!KépKépKép

Mimóza!
Csak várd ki a végét! Biztos lesz ölelés Nálatok is, bár ha iszonyatos veszekedések, verekedések nincsenek, akkor már az sem rossz!Kép Én inkább lemondanék a ritkább! ölelésekről, ha nem lennének az állandó civakodások... Megérné a csere!Kép
A körkérdésedre a válaszom: sajna mi még most is "küzdünk" a beszéddel - nem akarnak beszélni, csak a saját nyelvükön.KépKép Bár a Riki pár hónapja elkezdett néhány szót szövegelni, s most az elmúlt 1 hétben egyre többet mond - persze a kutya se (esetleg néha én...Kép) érti, mert nem valami érthetően... Ez engem már eddig is aggasztott, pláne most a szülinapjuk közeledtével - ezért hamarosan elmegyünk szakemberhez. Kiváncsi leszek mit fog mondani...

Rita!
Nyugi, még most sem könnyebb, csak más.Kép Én 9 hónapig "szenvedtem", amikor jött a külön szoba!! Azóta legalább nagyjából az éjjelek "nyugisak", persze csak ha nincs vmi betegség...Kép

Doris!
Áááááá, nem így alszanak!Kép
Ez csak egy ritka pillanat volt (párszor találtam egy ágyban Őket összesen), de a fotót nem bírtam kihagyni...KépKépAhogy forgolódnak előbb-utóbb egymásra fekszenek és akkor félálomban megy a sírás és mindenki megy a helyére - kis segítséggel...Kép
L alakban van összecsavarozva!Kép (mivel mindig felborogatták őket...Kép) a 2 ágy, szóval az egyik ágy vége a másik ágy oldalával érintkezik. Külön alszanak az első itthon töltött nap óta (a kórházban úgyis egy teknőben szorongott a 2 pólya éjjel-nappal)a saját ágyukban. Néha kijön valamelyik a szobájukban levő nagy heverőkre, vagy reggelente hozzánk.Kép Bár ma éjjel a Riki nagyon bőgőtt, így velem aludt, de reggel ahogy észrevette a Ricsi, már jött is közénk!Kép
Keddre SOK SIKERT!!Kép

Megyek, mert még mindig hangokat hallok, valszeg senki nem alszik...KépKép

Jó éjt!
Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Megpróbálok feltenni egy-két képet Karácsonyról. Remélem sikerül... Kép
Ákos
Kép
debyand

Örs
Kép

Zsófi és Andris
Kép
debyand

Na, sikerült!!! Kép Most már ezt is tudom, hogy kell.... Kép

Zizi
debyand

sziasztokKép

DorisKép
én állandóan a kiságyban altatom őket ... ez baj?? de még csak 3 hetesek ... szóval kaja után kis büfi aztán az ágyba be és megpróbljuk elaltatni őket ... na ez az ami nem nagyon megy, erre értettem, hogy fent vannak ... sírás nyüszögés ... te a járókában elaltattad aztán bevitted őket, ,vagy egész nap a járókában és utána éjjel bent?

Erika Kép
jó, akkor nagyon nem élem bele magam, hogy jobb leszKép
bár nálunk már most is külön szobában vannak ...

Rita
trus

RitaKép
Velünk ugye úgy volt, hogy két hónaposan jöttünk ki a korházból de a súlyuk 2200 g és 2920 g volt. Etetés után büfi majd ha látszott, hogy akkor még nem tudnak aludni jöttek ki velem a járókába ami kicsit más környezet volt, más zajok voltak amire már 3 hetesen is felfigyelnek. Nem mondom, hogy baj, hogy egész nap az ágyukban vannakKép Félre ne értsd csak gondoltam picit talán kizökkennek, kevésbé sirna ill.lesz valami amitől kifáradnak. Ezért hoztam ki őket. Ha egyszerre elaludtak, akkor nem rángattam Őket vissza az ágyukba, hanem maradtak a nappaliban viszont ha láttam már, hogy pilledőznek mert igy is sokat voltak kézben, akkor a nyugis ágyikójukba tettem le Őket aludni. Szóval az alvás többnyire a saját ágyukban történt, de a köztes időket a nappaliban töltöttékKép Ez csak egy tipp, nem rossz ahogy csinálod, csak ötletnek irtamKép
DebyandKép
Nagyon szépek a gyerkőcökKépGratulálokKép

doris

DebyandKép
Gyönyörűek a gyerkőcök!Kép

ErikaKép
Tényleg az ilyenekért jó ikres Anyukának lenni.Kép

RitaKép
Később sem fognak többet aludni, sőt kevesebbet. Esetleg azért lesz jobb, mert le lehet őket fárasztani jobban, majd idősebb korban. Mi is a nappaliban tartjuk őket a járókában, csak éjjel mennek a szobába, de ezt Te láttad. Én még nappal aludni sem viszem be őket a szobájukba.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Zizi!
El sem hiszem, hogy ekkorák a fiaid?! Hiszen szinte "most" izgultunk értetek, "nemrég" születtek!Kép

Rita!
Én is az ágyban altattam Őket mindig, de persze nem volt kötelező kajcsi után a szunya, felhúztuk a zenélőt és nézegelődtek!KépKép Aztán ahogy nőttek, jöttek ki a nagy ágyra, ahol már hasonfekve "olvastak" (a leporello-s mesekönyveket felállítottuk nekik és zabálnivalóan forgatták a fejüket ide-oda, mintha olvasnának!KépKép), nézelődtek, játékokat markolásztak. A járóka nekünk nem vált be - kicsinek bizonyult...KépKép Ezért újabb fejezett következett amikor már forogtak - egy óriási pokrócra a szoba közepére a padlószőnyegre tettük Őket. Ott tucatnyi játék + Mi szórakoztattuk Őket!Kép És végül jött a kúszás-mászás ezért a mi szobánkból kikerültek (addigra persze, kazetták, növények, könyvek, sőt a párom személyi igazolványának "Tudnivalók" oldala megsínylette a skacok felfedező útját...Kép A Tudnivalókat a Riki "magáévá tette", csak 1-2 betűt tudtam lehalászni a nyelvéről...Kép) és a kisszobát "dühöngővé" alakítva átadtuk nekik.KépKép

Doris!
Akkor Neked nagy szerencséd volt a járókával, nálunk kb. addig maradtak benne, amíg csengetett vki és muszáj volt a frágyról beletenni Őket... De biztos Te csináltad jobban, hogy már hamar elkezdted a szoktatást!Kép

Szép napot Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Rita! Enyémek is csak éjjel kiságy, nappal járóka és ott is alszanak napközben.De sokat vannak, főleg evés után a hordozóban is. Nekem olyan 14 hetes koruktól szűnt meg a hasfájás ami kb. három hetes koruktól volt. Egész nap ordítottak a görcsöktől. Most már nappal egész jó, csak ha éhesek akkor balhéznak. Fókáznak, hangosan nevetnek és próbálnak megfogni ezt-azzt. Éjjel még mindig esznek, jobb esetben csak egyszer. Még mindig hatszor hétszer kell etetni őket.

Engem is az érdekelne, hogy hogy lehet a két nagyobb gyerkőctől(3 és 5évesek)"megóvni" a kicsiket amikor már kúsznak, másznak. Mert az én kis-nagy lánykáim bizony elég figyelmetlenek és már most aggódom, nehogy majd az ikrekre lépjenek, essenek stb.

Kép

Linato+4 nap múlva 4 hónapos Ruben és LorenaKépKép
linato

Sziasztok!
Mindegyik pasi nagyon helyes a képeken!!!Kép

Rita,
nem próbáltatok még velük egy ágyban aludni?? Csak egy ötlet... ÉS a levegőztetés is jó lehet, ott elvileg minden gyerek elalszik, és most egész jó kis tavaszi idő van... A teraszon nekem is órákat aludtak...

Mimóza,
Nálunk már nagyon megy a beszéd!KépKép. Kb a kétéves szülinapjuk körül indult be. Most már nagyon kell vigyázni, hogy mit mondunk, mert megjegyzik.Kép Sikerült megtanulni a "basszus" cimű kifejezést. Főleg Sári szokta előadni, hogy "kiázott a kezem, basszus" vagy "anya, sötét van már kint, basszus", ami most nagyon jópofa, de később nem lesz az. Amugy szinte egyforma a szókincsük, eltanulják egymástól a szavakat. Sári talán kicsivel többet beszél, ahogy általában ő is az értelmi szerzője a dolgoknak, Viki meg utánozza, de nincs nagyon lemaradva. Az viszont érdekes, hogy kicsit palócos tájszólásban beszélnek. KépKép Olyanok, mint két kis falusi parasztnéni. KépKép Nagyon telt az "e" hangjuk, szinte már "á"nak ejtik. Igán, nám, de mondjuk hallani kell, leirva nem jön át. És az "ő" betű sem megy, o-t mondanak még. Gondolom ez a tájszólás majd idővel elmúlik, mert senki sem beszél igy körölöttük.
A mindenhol emlegetett ikernyelv nem jött elő náluk, szoktak ugyan halanzsázni, de azt egyikük se érti, egymással is ugy beszélnek, hogy én is értem.
Szerintem sokat segitett a beszédben, hogy járunk mondokázni, énekelni, nagyon sokat megtanultak. Egész nap be nem áll a szájuk, mindig mondják, amit csinálnak. KépKép Meg ahogy egymással beszélnek. Haláliak ketten. Kép Ahogy a Viki tudja mondani a Sárinak: Sárikám, most állj félre!KépKép

Szilvi
manoca

Sziasztok!
Doris! A feszítés mit jelent? Ha izgul, vagy kiabál. Eszter is totál be tudja feszíteni magát, főként a kezeit! Amit írtál, ahhoz a felfújós henger is jó? Olyat pont most kaptak!
Rita!Nekem az összes gyerekem legjobban a szabad lebegőn alszik babakocsiban. Időnként, amikor éjjel megy a műsor, komoly kísértést érzek, hogy kivigyem őket! A nagyobbakkal annak idején este volt, hogy meg is csináltam, persze azért nem hagytam kint éjjelre Kép!
Mimóza! Az enyémek még csak 9 hósak, szóval a beszédfejlődés jelentős fázisairól még korai beszélni Kép, de nagyon mondják a magukét, és sokszor egymásnak! Eszter talán többet beszél, az apja olvadozott, mert először neki udvarolt, suttogó hangon mondta, jogy "apapapa", és lehetőleg bújt is olyankor. Képzelhetitek, az egy szem lánya Kép! Aztán az "Ádi" kiáltás volt célirányos, ha feltűnt Ádám. Sokszor csapkodta a fejét, és skandálta, hogy Ádi Ádi! Mivel Dávid Esztizte, ezért azt ismételgette sokáig "Eti", most ez inkább "Ete, vagy Ette". Mostanában sokat magyaráz, de ez csak gagyogás, ilyebn dududu, és társai. Ádámnál az a legcukibb, amikor dallamos hangon beszól, hogy "ádá", főként, ha rászólunk, hohy nemszabad!
Megyek, Esztó sír: Claire
claire

Mamik Kép
Tud valamelyikőtök olyan egymás melletti babakocsiról, ami 3 kerekű, és fordul az első kereke is???? (nem körbe-körbe Kép Kép)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Linato!
Tüneményes Lorena és Ruben! KépKép
Szerintem csak az biztos, ha figyelünk rájuk, a nagyok nálunk is néha meglehetősen vadak tudnak lenni... Kép
Ha pedig valami miatt nem megoldható, hogy ott legyünk, inkább biztonságosabb ha addig a járókában vannak. Szerintem. KépKép

A többi bébi is nagyon helyes ám a fotókon... KépKép

Kép
Kép
Kép
Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Rita!
Nálunk az ágyban altatás vállt be,evés ,büfi,és amig ilyen picik voltak,be az ágyba.Én mindig ott hagytam őket,hogy aludajanak el egyedül,persze minden rezdülésüket hallottam KépAztán egyszercsak elaludtak KépNem voltak nagyon köztes időszakok,általában evéstől evésig aludtak!!!! Kép
Aztán mikor már érdeklődtek a játékok után,alvás előtt játszottak a járókába és amikor láttam,hogy pillednek,irány az ágy.Így nagyon megszokták,hogy az ágy alvásra,a járóka játszásra van.Persze,ez lehet,hogy csak nálunk van így és nálatok nem működne,de valamilyen rendszert ki kell alakítani,és menni fog Kép Kép

Olvasgattalak Titeket,de sajna-vagy hál'isten-a nem alváshoz nem tudok hozzászólni KépNálunk mind a négy estétől reggelig alszik Kép Kép

Decemberben voltak a csajok egy évesek,nagy beszélgetéseink még nincsenek,de édesek ahogy magyaráznak.
Mind a kettőnek vannak "specialitásai"
Anna "énekli" a hinta-palintát
idézem: "hm-ta,hm-ta",és közben persze hintázik Kép
tud szelet fújni Képés amikor integet azt mondja pá-pá
Ja, mostanában arab akcentust használ Kép Kép
Eszter pedig mindenkit hív Kép
Azt mondja "gyeje",olyan drága amikor az apjuk hazaér,és ők épp a galérián vannak,kiabál lefele,hogy "gyeje".Vagy mikor az Annát hívom,ő is hívja,hogy "gyeje"

A fiúknál voltak aranyos mondások,Bali sokáig t-vel mondott mindent,:tutujitu(kukurikú),csótojom(csókolom),tutacom(kukacom)
Egyszer elém állt békával a kezében,és közölte,hogy "szobom a bétát"-magyarul-fogom a békát Kép Kép
Az is aranyos volt,amikor a sok óvintézkedést összevonták,Balázs közölte Tomival,hogy ne menjen az ablakhoz,mert kiesik és elüti az autó Kép Kép

Olyan jó,most kezdenek a lányok úgy igazán együtt játszani,egymást"hívják" és mennek garázdálkodni Kép
Sokszor bújnak egymáshoz és akkor gurgulázva nevetnek,olyan édesek.
Mondjuk a közös ugrálások a nagyágyon a fiúkkal,felejthetetlenek Kép !!!!
Nem gondoltam volna ,hogy a fiúk ennyire fogják a kicsiket szeretni,istápolni.
Na befejezem ,mert még elovadok Kép

Nincs valami jópofa jelmez ötletetek 7-8 éves fiúknak?
Márti

Kép[/url]
martisa

SziasztokKép
Már harmadszorra futok neki, mert folyton lefagy a gépem...
ErikaKép
A járóka nálunk is inkább csak az elején jött be mert utána már jobban preferálták a földre teritett óriási pokrócotKép
LinatoKép
Nagyon édesek és szépek a babákKépGratulálokKép
SzilviKép
Nekem igy olvasva is nagyon jól lejött a gyerkőceid beszédfejlődése és jókat mosolyogtam rajtukKép
ClaireKép
Leirom magánban Lilluska feszitését.
VadvirágKép
Gratulálok, nagyon helyesek a gyerkőcökKép
MártiKép
Tündériek a beszélgetős leirásaidKép

doris

Sziasztok!

Először is BUÉK mindenkinek! Idén még csak most jutottam először internet közelbe.
Egy kicsit sikerült csak visszaolvasnom benneteket, de a gyerekek nagyon édesek a fotókon!!!

Rita
Ha teheted szerintem semmi esetre se szoktasd be a babákat az ágyatokba. Ezt saját tapasztalatból írom neked. A lányom öt éves és ő , mint első gyerek egy kicsit el lett kapatva, aminek még máig is isszuk a levét. Még most is sokszor velünk alszik, alíg férünk el tőle. Mikor a fiúk megszülettek elhatároztuk, hogy ők csak a kiságyukban fognak aludni és így is lett. Az első 6 hónap nálunk is nagyon fárasztó volt, szinte semmit sem aludtunk éjjelente, mert hol az egyik, hol a másik sírdogált. Persze mindig különböző időben akartak szokni, aztán inkább felkeltettem a másikat is és egyszerre szoptattam őket és akkor leglább egyszerre is aludtak és így én is tudtam aludni egy keveset. Emlékszem olyan voltam , mint egy hulla, ülve el tudtam volna aludni. Nekem úgy igazán két éves korukra aludták át az éjszakát, de akkor kezdtek el valamivel jobban aludni, amikor már nem szopiztak úgy 10hónapos korukban. Most már három évesek, és már szinte nem is emlékszem az átvirrasztott éjszakákra. Ja, és nálunk is az elejétől fogva külön szobában voltak, így nem keltem fel minden apró mozzanatukra, csak ha már nyöszörögtek.
Kitartás, gyorsan elszáll ez a pár hónap, ami tudom, hogy nagyon nehéz, és majd nem is fogsz már emlékezni rá.

Éva

Kép

Kép
éva75

Rita Kép
Nekem kicsit más a véleményem, és a tapasztalatom a nagy ágyról :D
Az elején sokszor aludtak mellettem a fiúk az éjjeli szopi után, mivel mindketten bealudtunk. Később, Máté nagyon pocifájós időszaka alatt ő is aludt mellettem elég sokat, sőt sokszor csak ott aludt el szopi közben... de ettől függetlenől most már mind a ketten a saját ágyukban alszanak éjjel, minden gond nélkül, és 10 perc alatt el is alszanak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Éva, Vikics, boldog születésnapot kívánok a Fiúknak!KépKép

Zsuzsi
zsuzsi

SziazstokKép

köszi a sok jó tanácsot, igyekszem megvalósítani belőlük Kép

Próbálunk egyszerre szopizni és a bimbóvédőt is sikerül el-el hagyni ...
a fiúk elég sokat esznek és mindíg éhesnek látszanak, úgyhogy tejcsivel nehezen bírom...
Amúgy maradt nálunk az állandó nyüszögés sírás sajnos éjaszaka és kaja után is ...
Orsi Kép
remek lehet, hogy 10 perc alatt elalszanak !!!
nem tudom, hogy csinálod, nálunk az elalvás sokszor másfél óra, ha egyáltalán sikerül ... ( éjjel is )az éjszakák is elég húzósak ... valamit valszeg nem jól csinálok ...

Amúgy én még próbálom tartatni magam a kiságyban alváshoz, sőt a kiságyban elalváshoz napkózben is, bár kevés sikerrel járok ...

Szerintetek egy 2800 grammos gyerek ha 110-120-at eszik lehet még éhes?
vagy mi lehet az oka ha közvetlen evés után elkezd sírni?
ha nem büfizik kb 15 percig, akkor is várjak még, vag yvan hogy egy gyerek nem büfizik?

bocsi, nincs több ilyen okos kérdésem egyenlőre Kép

Rita
trus

bocsi, mégis van még egy!!
szerintetek mi lehet az oka a gyakori "nemalvásnak" / nem fáradtak, vagy csak nehezen emésztenek?

R
trus

RitaKép
Hidd el, hogy mindent jól csinálsz! Én is mindig azt hittem, hogy bennem a hiba, és azért ilyen nehéz az ikrekkel. Ez nem így van, más is megszenvedi, és nagyon is jól csinálsz mindent. Itt persze sokan abba a hibába esünk, hogy csak a jó tapasztalatokat írjuk le "dicsekszünk", de mindenkinél vannak és voltak nehézségek.

Az emésztés miatt nem alszanak a picik. Sajnos fejletlen az emésztőrendszerük még, és nem hagyja aludni őket.KépKép Igazából nem tudsz segíteni nekik, ki fogják nőni. Mivel a szopi után legalább 1,5-2 óra az emésztés, nem tudnak elaludni 2 szopi között, vagy csak rövid időre.

Van olyan gyerkőc, aki nem büfizik. Nálunk mindkettő büfizett, és még büfizik is, sőt néha bent is ragad a levegő, és az nagyon meg tudja dolgozni őket. Próbáld szopi közben többször büfiztetni.

Cat

Cat
Kép
cateye

Szia Rita!

Bár már négy éve volt hogy szültem az ikreket, de a kezdeti nehézségekre még én is emlészem annak ellenére hogy nekem volt tapasztalatom.
A hasgörcs ellen nekem a korházba mutatták a csecsemősök hogy hőmérőt dugtak a popijukba és így segítették elő hogy a szelek meg a kaki kijöjjön. Lehet hogy elsőre rémísztőnek hangzik, de nálunk nagyon bevált.Kép
Ha nem tudod hogy csináld kérdezd meg a védőnénit.
Sajnos minél többet esznek annál inkább jönnek a görcsökKép. Még azzal tudsz segíteni, hogy te is csak olyan dolgokat eszel ami abszolúlt nem puffaszt, tehát semmi szénsavas dolgot és rostdús dolgokat sem.
Én is kiságyban való alvás párti vagyok! A nagyot mi is elrontottuk, 6 éves lesz és még mindíg köztünk alszikKép
Yabu
yabu

szia Rita!

Bár okos tanáccsal nem tudok szolgálni, esetleg annyival, hogy minden nehézség ellenére próbáld megélni és nem csak túlélni ezeket a napokat is, mert olyan hamar elillannak.
Minden napra keress ehy kicsi mozaikot, ami a jót jelenti, lehet az egy dugig zele pelus vagy egy malacméretű böfi, csak minden napra jusson a szépből is bár egy pinduri.
Nekem öt fiam van és mind az öt ilyen volt, állandóan igényelték a jelenlétem, az nem hasfájós baba, akinek azonnal elillan a görcse, amint ölbeveszem, azaz nem ez volt nálunk az ok az esetek zömében.
Én is megvoltam-vagyok győződve róla, hogy valamit én rontottam el, méghozzá ötször...ennek ellenére felnőttek a baba korból(12 és 3 év közöttiek) és én is túléltem a legnehezebb korszakokat is.
Az biztos, hogy az ikrekkel volt a leghúzósabb a tempó, nekem koraszülött-agyvérzett,szopni nem tudó kismacskáim voltak, ketten 5 kg. összesen, amikor hazakaptuk végre őket.
Mikor letudtam valamelyest a piciket még volt 3, aki vágyott szeretetre, jó szóra, kajára, játékra, tiszta lakásra-ruhára....
Ehhez képest most sima az életem, bár ritkán alszom át egyhuzamban az éjszakákat...
Tehát a hiba nem benned van, ilyenek és kész!
Le a kalappal a szoptatásod sikere előtt, ezt hangsúlyozd magadnak és némi derűvel vegyes öniróniával állj a dolgokhoz-amikor marad rá erőd!

Bocs a regényért!
Kinga
pkinga

Rita!

Teljes mértékben igazat adok a többieknek,hogy probáld pozítívan felfogni a dolgokat.Tudom,ez most nagyon nehéz,de idövel tul leszel rajta.Azt én nem állítom,hogy csak a jo dolgok jutnak az eszedbe késöbb,mert azért a kezdeti nehézségek is megmaradnak az emberben.Példa erre a nagylányom,aki ma már 13 éves lesz,és még a mai napig bennem él minden kudarc(mármint én annak hittem)!
Mivel elsö baba volt,ilyenkor minden anya a tökélyre törekszik),el lett kényeztetve.Semmi baja nem volt a gyerköcnek,de minden áldott éjjel ordított,nem evett.....stb!
Az autoban csendben volt,igy autoztunk éjjel.Volt egy jo sztorink is:A lány ordít,nem eszik,irány az auto.10 perc alatt elaludt a kisaszony,gondoltuk felébresztjük enni.Igen ám,de a tápszere még forro.Még szerencse,hogy esett az esö,igy hamar kihült neki az ut szélém.Evett,büfizett,tisztábaraktuk,elindulunk.A kislányom el is alszik mint a mormota,hazaérünk,mint a himestojást viszem az ágyába,leteszem,elfordulok,erre mit csinál a lányom,ORDÍT!Szoval ezek a kis babocik is tudják,hogy mit akarnak,és el is érik azt!
A lányaim meg még a mai napig is felkelnek inni éjjel,bár már kiszolgálják magukat.Öszintén szolva két szobában alszunk,egyikban a férjem,a másikban én,és a lányok még éjjel is mászkálnak.Nagyon ritka dolog,hogy mi ketten egy ágyban tudjunk elaludni!De nem tudok mit tenni velük.Pedig ök is szigoruan a kiságyban aludtak,de amikor már nem volt kiságy,akkor kezdtek mászkálni.

Na jo hosszu lettem!
Még csak annyit,hogy nálunk az etetést sem lehetett megoldani "egyszerüen" mint ikreknél,mert mind a három egyszerre üvöltött.Föleg az esti orák voltak nálunk is kritikusak,mikor "csak ugy" sírtak.A dolog akkor oldodott meg ,mikor már kusztak,és kettöt etettem,a harmadik a földön volt,én letettem a cumisüvegjét véletlenül a földre,és addig ügyeskedett,mig hanyatfeküdt az üveggel,és sikerült ennie.Innentöl kezdve arra törekedtem,hogy probáljanak egyedül enni!

Na most már tényleg befejezem!

Sziasztok!

Bea

Kép
beatrix2

Sziasztok!

Sajnos a rengeteg irományotokat nem nagyon tudom visszaolvasni, de itt a végére egy kicsit bekapcsolódok, hátha tudok segíteni...
Nálunk hasfájósak voltak a fiúk, de a javából. Aztán egy napon felfedeztem a DM-ben Gripe Water nevezetű löttyöt, amit aztán csak csodaszerként emlegettünk. Kép 1 hónapos kortól adható. Ha sírtak, csak adtunk egy kávéssal, háromig nem számoltam és már édesdeden aludtak! Fincsi az ilata is. Kapormagolaj van benne. Kép
Nálunk nagyon jól teltek az ünnepek! A fiúk most már borzasztóan élvezték és várták a karácsonyt. Nagy izgalommal bontogatták az ajándékokat, és volt mit.Kép
Szilveszterkor anyósékkal bulitak meg tüzijátékoztak. vasárnap meg magünnapaltük a 4. születésnapjukat. Újjabb köbméter játékot tuszkoltunk be a szobájukba. Kép
Persze Levi bárányhimlős lett a két ünnep között, de nagyon jól viselte, szinte nem is vakarózot és összesen 2X volt lázas amíg nem csillapítottuk. Utána olyan volt mint máskor csak pöttyösebb. Dundin 3 napja volt egy pötty, de azt hittem az nem az a számából itélva, de mire lementünk a drnénihez már 11 volt rajat most meg lagalább 111 és abból 40 legalább a kukacán és környékén. Szegény pisilni is alíg mer. Kép A többi pötty abszolút nem zavarja, de ezek....
Zsuzsi!
Köszi a szülinapi köszöntést! Kép Rég hallottunk felőled! Mi van Veled?
Gabi!
Nem is kérdeztem.. Jók lettek a cuccok?

A találkozóról csináltam egy rakat képet, de az átméretező programot letöröltem mikor újrainstalláltam a gépet. Kép Valószínűleg ahéten visszakapom alemezt amin volt és akkor nemsokára felteszem őket.Kép
Nagyon édes fotókat ettetek fel a gyerkőcökről! Kép
Zizi!
Nagyon nagyok már a fiúk! Tényleg szembetűnőt nőttek mióta nem látam őket. Kép
Erika!
Minden ok már? Jól vagytok teljesen? Jártok bölcsibe?
Vadvirág!
Növekszik a pocid? Hol tartasz már?

Kicsit sötét, de azért felteszem. Kép
Kép

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok!

Rita!
Büfi nálunk sem volt, csak nagyon ritkán...Kép
Szopihoz sajna nem tudok hozzászólni, mert szívem egyik nagy fájdalma, hogy nem szopiztak...KépKép A mésik, pontosabban a legnagyobb, hogy tervezett/programozott császárral születtek, s nem engedték, hogy simán jöjjenek a világra, amikor akarnak...Kép ja és, hogy nem is tették mellre/mellkasra v. legalább az arcomhoz egy puszira, csak odamutatták egy pillanatra egy zöld rongyban egymás után és 1,5 napig nem is láthattam Őket, mert nem volt "látogatás", amikor az intenzívről "lehúztam a belemet"...Kép szó szerint...KépKép
Szóval élvezd ki az első heteket, hónapokat és azt, hogy TUDSZ szoptatni, mert ennél kevés bensőségesebb dolog létezik a földön!!!Kép

Vikics!
Boldog szülcsinapot utólag is a skacoknak!!!Kép
Már nincs 1 hónap se hátra és a bitangok is 3 évesek lesznek! Hihetetlen...
Elkezdtük a bölit, de már pénteken megint köhögött, s tegnap óta újra taknyos a Riki.Kép A Ricsi is tüsszög ezerrel, de Ő még jobban bírja (le is kopogom: kopkopkopKép)
Képzeld! A Riki pár napja naponta új szavakkal lep meg!!Kép Persze a fele kvázi felismerhetetlen, de akkor rásegít - megmutatja!Kép remélem lassan a Ricsi is kedvet kap!Kép

Mindenkinek jó éjt!
Erika és a cimborákKépKép
Kép

KépKép
herika

Sziasztok!

sajnos nagyon kevés időm jut a számítógép elé ülni, de ha nem is tudok írni, néha el tudlak olvasni beneteket.

Rita én is csak hasonlókat tudnék mondani neked mint a többiek, most sokat sírnak, de ez kb 3 hónapos korukban elmúlik. Én is felébresztettem éjszaka a másodikat szopni, mert különben nem bírtam volna a nappalokat alvás nélkül. Nelünk is a külün szoba jött be, ha véletlenül egy szobában kell velük aludnom, minden hangosabb szusszanásukra felébredek és nagyon fáradt vagyok reggelre. Pihenjél amikor csak tudsz, és szerintem tejed is lesz bőségesen.

vadvirág: Hogy viseled a terhességet, hogy vagytok?

Doris: mi volt a vizsgálaton?

Vikics: boldog szülinapot utólag is a fiúknakKép
Kép

Bea: Gyönyörűek a lányok, minden tiszteletem a tiéd!

Márti: annyira jók a leírásaid! Kép

Rólunk:
Mi nemrég voltunk 6 hónaposak.
Nagyon zűrös napjaink voltak. Alina már négy napja nyűgös, ölben is csak sírdogál, alig tudjuk elterelni a figyelmét, és mosoly is csak ritkán hagyja el a kis száját. Tegnap 38,5 láza volt, ami elmúlt, de ezen kívül mást nem veszünk észre. A felső fogakra gondolunk, mert néha hírtelen oda-oda kap a kis szájához. Eddig nagyon megúsztuk ezt a dolgot, mindig csak azt vettük észre, hogy már kint van. Azt hiszem szerencsénk volt, de most nagyon nem tudjuk mit csináljunk, csak ölben vagy ott sem jó neki, úgy kapaszkodik belénk, azonnal rákezdi, ha csak a gondolatát megérzi, hogy le akarjuk tenni. Tényleg elfáradtam. Még szerencse, hogy Tomika egésznap egyedül eljátszik, nagyon ügyi, biztos érezi, most úgy sem tudnék vele is foglalkozni. Már próbálkozik négykézlábra állni, hintáztatja a popóját, nagyon édi. Bár most, hogy visszagondolok neki is volt ilyen zűrösebb napja, csak akkor Tamás is itthon volt, úgy könnyebb volt.

Hozzátápi: Bevezettem egy plusz étkezést. Most 10-kor gyömölcs+szopi, 1, 4 szopi, 6 sütőtök+krumpli, 8szopi, hajnal 2-4között egy szopi. Nagyon szeretik, és egyre ügyesebben esznek. Most már nem csak leszopizzák a kanálról, hanem kitátják nagyra a szájukat is. Csak folyton kiveszik a kezemből a kanalat így legalább 3-4 kanállal kell etetnem őket.
Az alma sajnos nem megy, de ha banánnal keverem be, akkor a meggyet is megeszik, csak mindig kismalacok a végére.

Néhány friss kép:
Kép
Kép
Kép
cvali

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: