A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Veronika, :lol: jobbulást Neked! :D

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Most olvasom csak a tegnapi latogatasod az Istenhegyin... jok ezek az elejtett felmondatok, en is hasonlokepp cselekedtem volna... lenyeg, hogy megvan a kis kezecskeje :)

Mikor megszulettem anyu bepolyalva kapott meg, azonnal kibontott es megnezte megvannak-e a kezeim es a labaim. O vegig ezen parazott, mert ilyen betegsegrol hallott terhesen... :) Akkor meg nem volt UH...

Kép

Kép
sz.veronika

Lányok, nekem végem volt tegnap :cry:
Lefeküdtem Lottival aludni, de fél óra múlva arra keltem, hogy nagyon rosszul vagyok. 14 órától 3-4X mentem öklendezni, de nem hánytam, viszont 19 óráig folyamatosan nagyon durva hányingerem volt, akármit csináltam. Majd utána sikerült hánynom is, de nem lett jobb. 21-kor már aludtam, reggel 8-ig :roll: Azt hittem, végem, de amúgy szívesen meghaltam volna :? Nem tudom meddig bírom még ezt, de már annyira elegem van ebből a folyamatos rosszullétből, hogy nem tudok örülni a terhességnek :oops:
Tudom gáz :( De már 1 hónapja így vagyok és tűrőképességem véges...

Bocsi, hogy csak ennyi, de egyszerűen kész vagyok :cry:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
Ildi,
ha ilyen rosszul vagy, menj be a szül-nőgy. ügyeletre, hátha egy kis infúzió segítene, lehet hogy már ki vagy száradva...
Ne szenvedj feleslegesen, ha lehet segíteni, mert ezek a gondolatok bizony nagyon szomorúak... :cry:
Ha volt már korábban hasonló hangulati problémád (korábbi terhesség során, szoptatás alatt, vagy egyébként), akkor pszichiátert is keresnék a helyedben, nehogy rosszabbodjon a lelked... :oops:

Veronika,
megértem Anyukádat, nem sokkal korábban lehetett a Contergan-ügy, nem csoda hogy aggódott...
Amúgy mi is leleltároztuk Olit az első alkalommal :lol:
Kicsit újra kikészült a gyomrom a vizsgálatok miatti izgalmak miatt, pedig már jobban voltam előtte :(

Kép
Kép
magnoli

Lányok,
Köszönöm az érdeklődést, aranyosak vagytok, de tényleg. Testileg tökéletesen vagyok, még egy enyhe vérzés van, de már az is múlóban. Lelkileg még gyógyulóban, de eltart még egy ideig amíg a sebek beforrnak. Egyik pillanatban jól vagyok, másikban sírok.
Tanulásba temetkezek, mert kicsit lemaradtam, rengeteg pótolni valóm van a múlt hétről, 1 hónap múlva kezdődnek a vizsgák. Jövő héten sulis hetem lesz akkor nem fogok tudni tanulni, utána meg bölibe szoktatás, akkor is kevesebb időm lesz, így a héten amennyit csak tudok tanulok. Addig sem gondolok a saját fájdalmamra.
Sajna apát megint nem engedték haza, majd csak jövő hét végén, de legalább lesz némi pénz decemberre is, mert ugye ha hazajön már nem megy vissza és kétséges még hogy utána hova.
Én meg nagyon nem szeretnék visszamenni dolgozni, hanem csinálni a sulit, nagyon eltökéltem, hogy most már csak azért is szülésznő leszek és kis életeket fogok a világra segíteni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Köszi Magnoli, de kiszáradásról nincs szó, mert eszek és iszok is ahogy tudok és a hányás mennyisége minimális, az öklendezés meg hát nem hányás :? De tudod ha valaki hetekig ennyire rosszul van, az biztos nem ugrik ki a bőréből, ez még nem pszichikai eset :roll: Én egy tipikus rák vagyok, ált. a hangulatom gyorsan változik, elég szeszélyes és rapszódikus vagyok, de emlékszem húgom terhességére, ő 1,5 hónapig otthon volt mert végig hányt és csak azt hallottuk tőle, hogy megbánta az egész terhességet és visszacsinálná... persze amikor jól lett, már minden happy volt és azóta van egy nagyon szép 2,5 éves kislánya, szóval nem hiszem, hogy bárki tud segíteni ezen, majd az idő és a jó közérzet, amit úgy várok, mint a megváltót :roll:

Judy, jó, hogy vannak terveid, az előre visz, tanulj és pihenj és a családdal foglalkozz, az biztosan segít. Az idő majd javít a helyzeten!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok lányok!

Köszönöm az érdeklődést, mi jól vagyunk.
Tegnap du. voltunk a keresztgyerkőcnél, jól kibabáztam magam :)
Utánna bűnöztem egy kicsit.........elcsábított a MC donald's..... hát ez van.
Nekem mikor egész napos émelygés, hányás, hányingerem volt, a ropi segített. Egész nap ropin meg teán éltem akkor 2 napig.
Már érzem a nadrágaimon, hogy kezdenek szorítani :) Olyan izgi :)
Már megrendeltem én is azt a magzati szívhangfigyelőt, alig várom, hogy megérkezzen.

Veronika:Erősödtek azóta a gyanús jelek a babócád mozgására????

További szép napot mindenkinek!

Kép
dina1985
Ausztria

Ildi,
nem csodálom, hogy kivagy... :( Fárasztó folyamatosan rosszul lenni, nagyon leterheli az embert... Mást nem tudok mondani, csak hogy kitartás! (mást úgyse nagyon tudsz tenni...)

Nekem már csak este van, de már ezt is nagyon utálom és idegesít, hogy pont mikor a családdal lehetnék, én kivagyok... illetve van délelőttönként is, ez most valahogy visszajött, pedig már volt jobb...
Vasárnap mostmár betöltöm a 14-ik hetet, várom nagyon, Pálminál akkor múlt el a hányinger...

Magnoli,
na akkor neked is visszaerősödött kicsit... hhh... unom már én is... ráadásul a kondim nulla, folyton csak ülnék... Nagyon várom már a könyv szerinti "nő az energia, a második 3 hónap a legjobb..." Látnám már... :D

Aranyos, hogy leltároztátok Olit :D
Én altatásos császár után 3 órával arra ébredtem, hogy a nővér a kezembe nyomja a babát és kimegy... megmoccanni se bírtam, azt se tudtam hol vagyok, stb... Csak ott volt a kezemben, ahova tette, én meg nézegettem :) Még jó, hogy nyugis gyerek volt, nem sírt :)
Amúgy ezen azóta is ki vagyok akadva... értem én, hogy reggel hatkor hozzák a babákat az anyukáknak, de azért ezt nem figyelik, hogy az az anyuka milyen állapotban van??? Hogy egész éjjel fent voltam és vajúdtam, és az altatásból még fel se ébredtem?

Judy,
akkor jó is meg rossz is, hogy apa nem jött még...
Nagyon megható az utolsó mondatod, hogy "kis életeket fogok a világra segíteni" :)

Dina,
McDonald's... sokan kívánják terhesen :)
Én is már a lazább nadrágjaimat hordom :)
Igen, azóta is érzem minden nap azt, amit a babóca mozgásának vélek. Általában délután-este felé, de csak 1-1 alkalommal, szóval még elég kevésszer.

Kép

Kép
sz.veronika

Szisztok,
Ildi,
akkor jó, ha nem gondoltad komolyan, és nincs nagyobb baj! :roll:
Az írás alapján nehéz átlátni, hogy mi a valós helyzet...
Mindenesetre érdemes körültekintően fogalmazni, hiszen sokan olvassák a sorainkat akik nagyon szeretnének babát, esetleg elveszítettek, és sokat adnának azért hogy kicsit rosszul legyenek, nekik fájhat azt olvasni, hogy valaki megbánta a terhességet, mégha igaz is...
Szóval nem bántani akartalak, csak aggódtam érted...
Egyébként nem bűn ilyeneket, vagy még csúnyábbakat gondolni, de ilyen esetben érdemes segítséget kérni, mert szakember (lélekgyógyász) tud erre gyógyírt...
Nekem elhiheted :lol:

Judy,
a suli most segít elterelni a gondolatokat, és az idő enyhíti a fájdalmat is majd, a hullámzás közbeni jobb pillanatok szaporodni fognak, és idővel azok lesznek többségben...
Amilyen szép foglalkozást választottál, ha eléggé igyekszel, egész életedben kicsi babákkal fogsz foglalkozni, megéri a belefektetett munka! :D

Dina,
ha azt kívántad, én is egyetértek, hajrá mekis kaja!!!!! :lol:
Nőjön csak az a poci, hiszen a Babád is nő közben, kell a hely Neki :lol:

Veronika,
nem semmi, hogy altatás után odaadták Pálmit, amikor semmi segítséged nem volt, elég furcsa...
Miért kellett altatni?
Nekem a sürgős császárt is spinális érzéstelenítéssel csinálták...
Jobbulást a 14.hétre, de jó Neked... :lol:

Képzeljétek, a Kisfiam megfázott, 3 napja náthás, nyűgös, és most még anyásabb, azóta csak velünk hajlandó aludni...
Jó lenne, ha én nem kapnám el, de erre kicsi az esély :(

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
jobbulást Olinak... hátha nem kapod el...

Mi még azóta is benne vagyunk Pálmival, hol az orra folyik picit, hol a hangján érezni, hogy a torka nem tökéletes és van pár köhincsélés... nekem úgyszintén...
Amúgy már egész jól vagyok, de érzem, hogy valami le van tapadva a torkomban, és néha irritál... de még nem foglalkoztam vele mivel lehetne felszedni... ha van ötlet szívesen veszem...

Kórház: Nem is a segítség, de legalább hagyták volna, hogy felébredjek, magamhoz térjek, felmérjem hol vagyok és hogy tudok mozogni... és nem 3 óra alvás után :)

Az altatóorvos döntött az altatás mellett, mert a terhesség alatt végig idegbecsípődéseim voltak a derekamban, és azt mondta akkor inkább az altatás.
Amúgy se előtte, se azóta nem volt, csak terhesen... gondolom ezt is azok a remek kis hormonok csinálják, amik ellágyítják a szöveteket... :) Kíváncsi leszek, lesz-e most is... :roll:

Amúgy azóta gondot okoz a gyógyszereket lenyelni... szerintem intubáláskor valahogy megsérülhetett a nyelőcsövem és lett rajta egy kis pukli... de nem veszélyes, először felhívtam vele az ügyeletet, hogy meg van akadva a torkomon a gyógyszer, azt mondta, hogy egyek rá kenyeret, az leviszi. És tényleg :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
köszi a jókívánságot!
Két napja nem is vittük ki Olit a hidegbe, talán most már kezd jobban lenni... Holnap ha jól lesz, végre kimozdulunk, még jó, hogy most kivételesen nem terveztünk be utazást...
A torkodra köptetőt ajánlanék, amit a gyógyszerészek engedélyeznek terheseknek is, és előbb-utóbb fül-orr gégészeti vizsgálatot, főleg a nyelészavar miatt.
Az altatásnál a gégén át a légcsövedbe került a tubus (nem a nyelőcsőbe :lol: ), a gége közös pont, lehet hogy a gégefedő (hangszálak?) sérülhettek, jó lenne kivizsgáltatni, mert ez komoly dolog :(
Az altatást a gerincbetegséged miatt már értem. Sajnos sanszos hogy ismét rosszalkodni fog a derekad a fokozott terheléskor :(
Az jutott eszembe, hogy a csecsemős nővér esetleg nem emlékezett arra, hogy Téged altattak nemrég (esetleg figyelmetlen volt), azért adta oda Pálmikát, ahogy a többi babát reggel az anyukájának?
Nálunk a babáért el kellett menni (vagy személyesen, vagy az Apukák becsengettek a csecsemősökhöz), és gurulós (bevásárló)kocsin :lol: lehetett elhozni a szobába... :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Veronika, jobbulást nektek! De legalább már van hangod, nem? :wink: Köptető szerintem mehet a Stodal, az úgy tudom homeopátiás. Persze a sok mézes tea és kamillás inhalálás is jól jöhet.
Örülök, hogy már "csak" este vagy rosszul!

Nálunk pont fordítva volt a helyzet. Lotti korábban jött ugye egy hónappal, szülés után pedig nem tudtam hogy hol a gyerek, nem jött senki be hozzám, hogy erre vagy arra találom. Azt tudtam, hogy betették inkubátorba (nem volt egyébként szükség rá, gondolom kötelező), de hogy merre, hol találom... úgyhogy keresgéltem a gyereket :roll: Aztán másnap reggel hozták be végleg.

Magnoli, csak reménykedni tudok benne, hogy nincs olyan mazochista, aki a babás fórumot olvassa, amikor nem jön össze neki a baba :shock: Ha a lélekgyógyász nem tud hányásra jó megoldást, akkor nem tud segíteni rajtam :D
Jobbulást kisfiadnak! Ez most ilyen orrfolyásos, megfázós időszak lesz. Bár nálunk Lotti szinte sosem beteg (kopp-kopp), úgyhogy reménykedek. Volt skarlát is a csoportjába, de nem kapta meg :roll:

Dina, meki kaja :lol: Nálam Lottinál voltak ilyen hirtelen megkívánások, de sosem jártam jól utána, pl. savanyú káposzta bezabálása után :oops: Most nincs semmiféle kívánalmam, pedig örülnék, ha úgy tudnék enni, hogy igazán jóízűen lecsúszik...

Most 2 napja már nem hánytam és ez nagy szó. Nem mondom, hogy jól is vagyok, de tudtam főzni és sütit sütni du., úgyhogy ez már haladás. Remélem annak a jele, hogy lassan jól leszek!
A munka is hiányzik már... persze jó pihenni itthon, de elég erős a kötelességtudatom :roll:

Na megyek reggelizni.

Kép

Kép
nusildi

Magnoli,
igazad van, a tubus a légcsőbe kerül, nem a nyelőcsőbe :oops: Sosem gondolkodtam el igazán rajta, mert annyira a szülést követően jött ez elő, hogy ahhoz kapcsoltam. A sima étkezésnél nem tűnik fel, csak ritkán, ha nagyobb darab gyógyszert kell lenyelni egyben. De én mélyebben érzem, nem a tetejénél... gondolod, hogy valami daganat? Ez már 4 éve így van...

Persze, abszolút az volt, hogy nem figyeltek oda a kórházban... csak hozták reggel 6-kor a babákat mindenkinek... azt nem figyelték, hogy én éppen még csak 3 órája kerültem ágyba és még fel sem ébredtem az altatásból... Hiába no, futószalag... ráadásul az egyik legleterheltebb kórház... voltak akik be se fértek a szülészetre, így a nőgyógyászaton kaptak ágyat, de így a baba nem lehetett velük... ehhez képest még jól jártam...

Na, ki tudtatok ma menni? Ahhoz képest, hogy milyen gyönyörű hétvégét ígértek, egyelőre elég szar az idő...

Ildi,
na te meg kereshetted a babádat... melyik kórházban szültél? És most melyikben tervezed? Uzsoki? Én maradok a MÁV-nál, mert ragaszkodom a dokimhoz :)

Jobbulást neked! Hátha lassan fellélegezhetünk ebből a fránya hányingerből... :roll:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Veronika,
jaj, egyáltalán nem gondolnám, hogy daganat lenne, ezt felejtsd el!!!
Még mindig azt ismételem, hogy a váladék-érzés miatt keress fel egy FOG-t, ha van egy kis időd.
Ha lejjebb érzed a szűkületet, azt például visszaáramló sav is okozhatja, de ne bonyolódjunk bele, inkább kérj háziorvosi segítséget...
Megjegyzem, nekem születésemtől fogva nehéz tablettát lenyelni, és nincs semmi bajom... :lol:
Oli nem rosszabbodott, köszönöm a jobbulás kívánságokat!
Viszont mára a Férjem elkapta a náthát, így miatta maradunk itthon...
És már én is tüsszögök :(
Hú, tegnap Dina írását olvasva jól megkívántam én is a mekis kaját, és képzeljétek, drága Férjem meglepett vele!!!
Oli szintén boldogan szívószálazta a kóát (kólát), és majszolta a sültkrumplit :lol: Anyja fia :lol: Is..., mert este meg az Apjával a pörköltszaftos tészát nyamizta :lol:
Sajnálom nagyon, hogy újra rosszabb a gyomrom, olyan jó kívánósnak lenni, amikor a megkívánt étel elfogyasztása a mennyekbe juttat :lol:
Hányingeresen, viszont nem kívánok semmit :(
(Kivéve az előbb említett mekis kaját :lol:)

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!
Bizony ám, hajráááá mekiiii!!!! :)

Veronika:Jobbulást neked!!! Én is próbálok nagyon összhangban lenni a testemmel, és figyelni mindenre.Mikor terhes lettem, az "akció" után 2 nappal már 100%-ra mondtam a férjemnek, hogy tuti terhes vagyok, érzem! Rá pár napra azt is megmondtam, hogy bal oldalon van megtapadva. Aztán mikor elmentem az orvoshoz, ő is mondta, hogy igen, bal oldalt tapadt meg. Ezért próbálok esténként én is nyugis állapotba kerülni és figyelni a kicsit, hátha az átlagosnál hamarabb érezném a mozgását. űKicsi, vékony termet vagyok, ezért gondolom, hátha sikerülni is fog. :)

Nusildi: Még mindíg semmi javulás rosszullét ügyben? Ugyanúgy émelygés, stb... folyamatosan?

Magnoli: Te hogy vagy? 2 nap van köztünk, ezért ugy gondolom, kb. ugyanugy lehetsz mint én, bár minden terhesség más... :) Olinak pedig jobbulást!!!!

Szép napot mindenkinek!

Kép
dina1985
Ausztria

Sziasztok,

Szép napra virradtunk, ma töltöm a bűvös 12. hetet, és ma van a szülinapom-pom-pom :lol:
Kicsit több, mint Veronikának, úgyhogy tavaly óta letiltottam az évszámkijelzést a tortámról :lol: , bár a nőgyógyászati vizsgálatok alapján 20 évesnek minősülök a dokim szerint, legalábbis belülről... :lol:
Ez a Kisbaba a legszebb születésnapi ajándékom :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Boldog szulinapot! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli: Nagyon sok BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!! És még sok-sok ilyet!!!!!

Kép
dina1985
Ausztria

Kép

Boldog Születésnapot Magnoli!

Ki hogy van?

Nálam nagyon furi, 4 napja nem hánytam, viszont estére előjön egy fura gyomorégős-gyomorfájó-nagyonhányingeres valami és alig bírok elaludni és ha felkelek éjjel, akkor is érzem ugyanezt :cry: Úgy látszik nekem már csak ilyen az eleje...

Jövő héten kell visszamennem a háziorvoshoz, de valószínű, hogy még nem megyek dolgozni, megvárom a 12. hetet. Jövő hónapban nem lesz egyszerű az anyagi helyzetünk :shock:
Úgyhogy most elkezdtem karácsonyi ajándékokat venni :lol:

Kép

Kép
nusildi

Magnoli,
na hogy vagytok? Oli gondolom talán már meggyógyult, de te és a férjed?

Pálmi nem iszik semmilyen szénsavasat :) Azt mondja csíp :D A savanyúra is azt mondja csíp :D

Jobbulást a gyomrodnak! Nem akarlak elkeseríteni, de tegnap betöltöttem a 14-ik hetet, de még nem jött meg a csoda, ma reggel sincs túl jól a gyomrom és tegnap este se volt... De reméljük nálad jobb lesz hamarosan!

Dina,
nem semmi hogy ennyire megérzel mindent... :)
Hát tegnap nem éreztem, hogy mozog, de szerintem az se mindegy milyen szögben van, vagy merre rúg, mert olyan pici még :) Meg olyan enyhén érzem, hogy lehet, hogy épp nem ültem, hanem valamit csináltam és azért nem vettem észre :)

Magnoli,
mégegyszer boldog szülinapot! :D
És még boldogabb betöltött első trimesztert!!! :D
Nekem Pálmi szülinapján volt 2 hete a 12-ik hét :D És az én szülinapom után pár nappal fogant :)
Jók ezek az egybeesések :)

Ildi,
szegénykém, jól megkínlódsz az elejével... :(
Karácsonyi ajándékok? Hm, igen, el kellene kezdeni... még a férjemnek se sikerült beszerezni a szülinapi ajándékát, mert itthon fetrengtem folyton, pedig már 1 hete volt... de megértő hál istennek :D

Szombaton kint voltam másfél órát az Árkádban, de úgy lefáradtam... tréningeznem kell mostmár magam, hogy visszajöjjön az energiám... Viszont sikerült jó sok pénzt költenem... :roll: :oops: :D Pedig amit a férjem kért szülinapjára, azt nem találtam, úgyhogy az még benne se volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
nagyon szépen köszönöm a születésnapi gratulációkat, aranyosak vagytok!!!
Igazából csak a 12. hét betöltése miatt vártam :lol: :lol: :lol:

Dina,
köszi hogy még sok ilyet kívánsz, de ha mindegyiknél egyben a 12. hetet is töltöm, akkor kérek szépen sok-sok pénzt és bébiszittert is a kölkökhöz :lol:

Ildi,
úgy nézem, már csak egy heted van hátra a tizenkettedikig, hátha utána már jobb lesz?... :roll:
Mindig csodáltam azokat, akik előre vásárolnak karácsonyra, nekem sokszor az utolsó (előtti) pillanatra marad néhány dolog. A legnagyobb gondom, hogy néhány rokonnak nem tudok értelmeset kitalálni...

Veronika,
köszi az érdeklődést, Olika talán már javul, neki gyógyszer se kellett, és a náthával megúszta.
Szombatra én is beteg lettem, de nem hagyhattam el magam a két beteg férfi miatt :(
Férjemnek lejjebb is ment a hurut, köhög, fáj a torka, a mellkasa, és tegnapra kezdett belázasodni, úgyhogy köptetőt és antibiotikumot is kapott, de sajna ma már dolgoznia kell :(
A gyomrom savasodása kicsit javult ahogy túl lettem az izgalmakon (persze némi savcsökkentő és savkötő segítségével...), végre újra kívánok kajákat :lol:
Úgyhogy nagyokat főztünk, még a fagyasztóba is jutott bőven:lol:
És végre büntetlenül ihatom a limonádét literszámra valódi citrommal és valódi cukorral! Hurrá! :lol:
Oli simán issza a szénsavasat, cola, ásványvíz, fanta, szóval amit tőlünk lát...
Sőt, néha beleszürcsöl az Apja sörébe nagy-nagy élvezettel, aztán balhézik, mert nem kap többet :lol: de a husi, felvágott, és még millió finomság nem kell neki...
Eddig én is úgy gondoltam, hogy a gyerekek írtóznak a szénsavas dolgoktól :shock:
Sőt, nyalogatja a kovászos uborká(ma)t, a sót.
Tegnap megnyalattam vele a friss citromot, na mondom, majd most jót nevetünk, milyen képet vág... Hát ízlett neki, mosolygott :lol: Anyja fia :lol:
Veronika, nálatok Pálmi ünnepelte meg a 12. hetet :lol:
Hogy-hogy még nincs itt a rengeteg energiád, hiszen ez jellemző a híres II. trimeszterre??
Amúgy nekem se volt Olival... Viszont 7 hónaposan még Svájcba mentünk nyaralni autóval (persze mindenféle biztosítással, szülési csomaggal, stb), utólag már belátom, nem voltam normális... Hát most nem megyünk...

Lányok akiknek óvodás gyermekeik vannak, mi a véleményetek?
Jól gondolom, hogy ha a Picivel itthon leszek GYED-en, Olit nem veszik majd fel oviba?
Nem mintha nagyon be akarnám adni, csak nem tudom, hogy nem fogja-e igényelni a gyerek-társaságot az itthoni kis vonyítóval szemben?
És egyáltalán adjunk-e be jelentkezést az oviba (kb. akkor szülök majd, de a Férjem biztos elintézné), vagy teljesen felesleges?

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,

Nálunk van Pálminak olyan kis ovistársa, akinek az anyukája Gyeden van 4 hónapos babával és mégis jár az oviba...

Szóval én megpróbálnám, max. nem sikerül... helye válogatja... meg hogy hányan jelentkeznek, mert úgy tudom tényleg előnyt élveznek a többiek, de hátha beférne Oli.

Amúgy meg vannak családi napközik, mondjuk árban persze húzós, de be lehet adni pl. csak 3 napra egy héten vagy egyéb variációkban... és akkor mégiscsak van egy kis gyerektársaság is, de van veled is otthon...

7 hónapos terhesen még én is nyaraltam Pálmival :D Mondjuk mi csak a Balatonon... :)

Én is várom már azt a visszatérő energiát... de egyelőre most is ágyban voltam 11-2-ig... :roll:
Pálmival tervezek majd sétálni kicsit ovi után... szép lassan építgetem vissza a kondimat :)

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli, szerintem attól (is) függ, hogy mennyire lesz túljelentkezés az oviba! Van egy bizonyos sorrend, amit figyelembe vesznek, aki otthon van kisgyerekkel, majdnem utolsó :roll: Ez persze akkor jöhet szóba, ha fullon van az intézmény, de egyik anyuka kislányát év közben vették fel, mert valaki elment és ő már otthon volt pár hónapos kisfiával. Szóval szerintem érdemes megpróbálni. Ti a II. kerületben laktok, jól látom? Nem vagyok ott ismerős ovi terén.

Jó neked, hogy már bármit ehetsz-ihatsz! Én ma megpróbálkoztam egy hot-doggal és eddig nincs bajom :lol:

Karácsony, ááá, ne hidd, most először van így, hogy előre veszek meg mindent, én is ált. az ucsó 2-3 hétben szoktam, viszont most a sok táppénz miatt a köv. hónap húzós lesz, így addig költök, amíg van pénzem :oops: Egyébként most célirányosak is vagyunk, nekem van két húgom, mindkettőnek egy kislánya és ajándék ötleteket írtunk egymásnak és azokat vesszük meg és csak a gyerekeknek.

Jobbulást a családnak!!!

Veronika, én ma is aludtam du. :lol: Valahogy mindig fáradt vagyok, pedig annyit nem voltam vízszintesben életemben, mint az elmúlt 3-4 hétben :shock:

Én is minden napra tervezem, hogy elmegyünk végre csizmát venni manókának, de mindig fekvés lesz a vége, úgyhogy ma lehet hogy tényleg nekivágunk, ha párom hazajön a melóból.

Na mennem kell az oviba, ma később, mert pompon tánc van :lol:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Örömmel hallom, hogy legalább az étvágyatok visszatér lassan, szívből kívánom, hogy hányinger helyett végre a fölös energiákat kelljen valahogy levezetni. :lol:

Magnoli, hadd kívánjak én is - így utólag - boldog szülinapot! Szerintem is legyen még ilyen sok, kívánok hozzá zsét és bébiszittert is! :D És persze jobbulást a családnak, ez sajna egy ilyen megfázós időszak...

Veronika, ha ma nem került sor a csizma vásárlásra, állítólag a hétvégén kupon-napok lesznek (Joy talán?), duplán jól jártok!

Ma voltam a 12. heti ultrahangon, a baba kerek 5 cm és olyan édesen rúgkapált! A doki alig bírta lemérni. :D Az nt 0,8 mm, látszott az orrcsont is. Ezek talán már biztató jelek, jövő hétre pedig beneveztem egy vérvizsgálatra.

Ildi, de jó ötlet ez a karácsonyi előrehozott vásárlás! Nekem is neki kellene állnom... Legalább tervezgetni... Ááá, semmi ötletem! Mivel elég korlátozottak a vásárlási lehetőségeim, idén úgy gondoltam, amit lehet, a netről szereznék be. Kíváncsi vagyok, összejön-e, vagy megint izgulhatok 22-én, hogy meghozza-e a postás a csomagot... :roll: Ahogy az az előző években nemegyszer előfordult. :lol:

Jobbulást a betegeknek és szép estét, jó pihenést mindenkinek!

b.
bozza

Köszönöm Lányok az ovis tippeket!

Veronika,
akkor azért beadjuk a jelentkezést, ha nem teljesen reménytelen...
Családi napközit már néztem a neten amikor a múltkor szóbajött, de nem nagyon találtam szabad férőhelyet a környéken. Szerdán megyek majd a védőnőhöz, hátha tud tanácsot adni, remélem náluk van ilyenekről lista...
Szerintem használd ki hogy van rá lehetőséged, és pihenj amennyit csak tudsz! Irigyellek a "magányos" órák miatt :lol:
Ha van kedved, sétáljatok Pálmival, ne félj, nem fogsz legyengülni, csak elszoktál a terheléstől. 8)
A torkod jobban van már?

Ildi,
igen, a II. kerületben lakunk, és a kinézett oviban rengetegen vannak a korábbi védőnőm szerint, de azért meg fogom próbálni a jelentkezést...
Bármit sajnos még én sem ehetek, sajnos a husit egyáltalán nem kívánom. Képzeld a sült libacombhoz készített hagymás törtkrumpli kicsit rendbehozta a gyomrom (husit nem ettem).
Ha a hotdog jól esett, ajánlom ismételni :lol:
Milyen jó ötlet, hogy írtok egymásnak ajándék-tippeket a tesóiddal, ez nagyban megkönnyíti a vásárlást :lol:
Tényleg, ahogy Bozza írta, péntektől vasárnapig vannak a Joy-napok, használd ki!

Bozza,
szia, kicsit csöndben voltál, de milyen jó hírrel jöttél, gratulálok a remek vizsgálati eredményhez és a 12. hét betöltéséhez!
És én is köszönöm a jókívánságaidat :lol:

Kép
Kép
magnoli

Ildi,
mintha magamat hallanám... de én nem az elmúlt 3-4 hétben feküdtem, hanem az elmúlt 2 hónapban :lol: És minden nap alszom napközben is :lol:

Viszont tegnap este sokkal enyhébb volt a hányinger, még egy filmet is megnéztem Apával - aki alig látott az utóbbi hetekben esténként, mert Pálmi fektetése után mentem aludni hányinger ellen... :(
Ma meg még csak egészen enyhén érzem a gyomromat és az is feltűnt, hogy nem kellett 2 óránként ennem! :D

De jó, hogy jártok táncra! :)

Bozza,
Gratula a 12-ik hét betöltéséhez! :)

Karácsonyi rendelés... nekem 2 évvel ezelőtt igen jól sikerült... december elején rendeltem meg egy mobilt (én kaptam volna a páromtól), január 26-án vehettem át végül, sok-sok-sok ügyintézés után, pedig eredetileg az volt, hogy egy héten belül házhozszállítják...

Magnoli,
nagy mákom van ezzel, hogy most ennyit tudok pihenni, majd ha itt lesz ketteske, akkor lőttek ennek :D Most a meló is nagyon kevés, és még egy csomó dolgot el tudtam intézni anélkül, hogy ki kellett volna moccannom :) Pl. holnap fizut kellett volna vinnem a melósoknak az egyik lakásba, amit a főnököm újíttat fel, nyavalyogtam kicsit, és a srác kijön érte hozzánk holnap reggel :lol: Így kell ezt csinálni! :D

Nem mentem ma a dokimhoz, mert még mindig nincs meg az a fránya fogorvosi igazolás és már nincs pofám úgy odaállítani, hogy 2 hónap alatt képtelen voltam elintézni... ma végül bejelentkeztem csütörtökre a fogorvoshoz, ha időben végzek ott, akkor utána még elrohanok a dokihoz, ha nem, akkor jövő hét kedd, mert csak kedden és csütörtökön rendel.

Torkom jobban, köszi a kérdésed, bár még van cucc benne egy kevés... de minimális...
Ti hogy vagytok?

Mi is úgy csináljuk a párom tesójáékkal, hogy csak a gyerekeknek veszünk karácsonyra ajándékot... szinte egyidősek és mindkettő lány, így nem sokat kell gondolkodni :) Megbeszéltük, hogy úgysem az ajándék a fontos, hanem hogy ilyenkor egybegyűlünk, kajálunk, a gyerekek meg örüljenek az ajándéknak... :)
sz.veronika

Lányok,

most szólt a könyvelőm, hogy a családi adókedvezmény miatt, be kell jelenteni a munkáltatónál a babát a betöltött 91-ik naptól. Kétféle papírt kell leadni, egyet a doki állít ki, hogy 91 napos elmúlt a magzat, a másik a családi adókedvezmény formanyomtatvány, ezt gondolom a munkáltató adja, nekem legalábbis...

1 és 2 gyerek esetén ez havi 10.000 Ft mínusz az adóból... akinek már van egy, arra is vonatkozik a bejelentési kötelezettség, holott az összeg nem változik, csak 3 gyerektől...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszi Veronika az infót, bár én tudtam, nekünk Lotti után most párom veszi igénybe ebben az évben az adókedvezményt. Viszont állítólag már jár a második baba után is a 3 hónap után. Egyik kollégám intézte és már kapja, pedig januárban szül a párja. Azonban azt is hallottam és nem tudom, hogy tényleg így van-e, hogy csak akkor veheti igénybe az apuka, ha össze vannak házasodva... mi nem vagyunk, szóval lehet hogy csak én vehetem igénybe majd...

Örülök, hogy jobban vagy! Ma valahogy én is jobban érzem magam, viszont tegnap végem volt megint, de most már nem is részletezem.
Holnap megyek vissza a háziorvoshoz, a héten még nem megyek dolgozni, nem akarom, hogy az történjen, hogy bemegyek és 1-2 nap múlva újra eljövök... de reménykedek benne, hogy jövő héten már munkaképes állapotban leszek. Én nem tudom az ügyfeleimet házhoz rendelni :lol:

Magnoli, nekem a hússal szerencsém van, ma csináltam egy hatalmas adat tárkonyos csirkeragu levest, a húst is simán felvágtam, és ettem 3 tányér levest :oops: Lehet hogy nem kellett volna, de azóta még buktát és tejet is... lehet hogy "beteg" leszek tőle estére :?

Bozza, gratula az UH-hoz! 5 cm, nem semmi :)
Mire érted, hogy korlátozottak a vásárlási lehetőségeid?

Kép

Kép
nusildi

Ugy latszik tenyleg nem jol magyarazok... bar benne volt, hogy 91 napot betoltott MAGZAT utan (ami ugye 3 honap), tehat en is erre gondoltam :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hehe, jól írtad, én olvastam félre :lol: Megkérem a papírt jövő héten, aztán meglátjuk, párom igénybe tudja-e venni, hogy mi nem vagyunk házasok, mert Lottiét ő veszi igénybe idén :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
a híreimet gyorsan megosztom Veletek, aztán rohanunk tovább a védőnőhöz a KISKÖNYVÉRT :lol: később jelentkezem majd bővebben...

Megjöttünk a genetikai vizsgálatról, és szerencsére minden rendben a kis Pocaklakónkkal az ultrahang és a vérvétel szerint is!!!!!!!! :lol:
Imádom látni, ahogy mozog, rugdos, boxol, bukfencezik :lol: :lol: :lol:

Ahogy a jellemzésből is gondolhatjátok, bizony kukacosnak tűnik a mi kis almánk 8) 8) 8)
persze "csak" 70-80%-ban, de a Doktornő nálunk a múltkor sem tévedett...
Úgyhogy még szoknom kell a gondolatot, hogy egy újabb kis imádnivaló Pasival bővülünk :oops:
És nevet is kell találnunk, mert nem voltam erre a hírre felkészülve...
Igaz, amúlt heti vizsgálaton már lebukott a Kanegér (II., mert az I-es cím Olié), amikor mutogatta a kis pluszjelet, rögtön tudtam, itthon meg is súgtam az Apjának :wink: , most pedig az Apja is elsőre kiszúrta...
Kérdeztem, is Tőle, amikor kijöttünk, hogy hányadikra tudna nekem esetleg lányt csinálni, de csak somolygott, és elküldött a .... mosdóba :lol:

Veronika,
az éle(medett)tkorom miatt nekünk is felajánlották a négyes tesztet, annak ellenére, hogy a mostani eredményünk teljesen negatív lett...
Nem aggasztom emiatt magam, persze elmegyünk majd, legalább egyben megcsinálják az AFP-t is...
Nagyjából érzékelem, hogy financiális okok is húzódhatnak a háttérben...
Sebaj... inkább adjuk meg az ördögnek ezt a felesleges kört, és aludjunk nyugodtan. Nemigaz?!...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
gratulaaa! :)
Szóval akkor nálatok is csak ugyanolyat tud Apa csinálni? :D
Talán a fiúk jobban eljátszanak egymással...

Igen, valahogy én sem izgulok, hogy baja van a bébikének, bármennyire is a negatív eredmény alját súrolja az eredményem... Én is erre jutottam, hogy legalább az AFP-t is letudom vele egyben, amúgy is gond hogy az sztk-ban adjanak beutalót a magándokim miatt...

Igen, nekem is van olyan érzésem, hogy kell a pénz... nem is magamnál éreztem ezt, hanem a férjemnél megállapították tavaly, hogy Lyme-kóros (kullancs), brutál hosszú antibiotikumos kúrát csináltattak vele (ha jól emlékszem 2 hónap!), aztán egy másik helyen felvilágosították, hogy attól hogy az ellenanyag a vérében van, nem biztos, hogy épp fertőzött, lehet hogy korábbi, amit legyőzött a szervezete... ráadásul az ő vizsgálataik alapján azt állapították meg, hogy soha nem is volt Lyme-kóros...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
és hogy derült ki hogy a Férjed Lyme-kóros?
Mivel nincs ellene tartós védettség, gondolom ez azt is jelenti, hogy egy idő után eltűnnek a vérből az immunanyagok, talán ezért nem találtak később fertőzésre utaló jeleket.
Ergo a betegséget később is el lehet kapni (többször is) és nincs ellene védőoltás... Csupa jó hír :oops:

Jól elfáradtam a mai túrákban, izgalmakban, pihenni nem volt időm :oops:
Sajnos új védőnőnk van, aki nagyon komolyan veszi magát, és azt hiszi, hogy rendszeresen látogatni fogom...
Ugyan minek, amikor szoros orvosi kontroll alatt állok????
Ráadásul a régink mindig elugrott hozzánk, nem kellett a gondozóba felcaplatni hozzá (terhesen) a hegyre... És most már a kisfiammal ez külön procedúra, várni kellett, utána meg (bent is) szédszedte a rendelőt :oops:
Szerintetek mi van, ha nem megyek védőnőhöz, csak ha kijön? És ha nem jön? kell még Ő valamihez, ha van már kiskönyvem???

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Tegnap voltam a háziorvosnál, hogy továbbra sem vagyok jól ahhoz, hogy helyt tudjak állni a mh-en. Azt mondta, hogy hozzak igazolás a nőgyógyásztól :roll: De mire? Nem igazán értettem. Tudja, hogy amint jól vagyok, újra megyek dolgozni, nem végleg akarom magam kiíratni, ezért nem értem, hogy mit mondjak a nőgyógyásznak, mit adjon, milyen igazolást?? Szerintetek? Jövő hét kedden megyek hozzá amúgy a 12. heti UH-ra, és remélem hogy azon a héten már sokkal jobban leszek és jövő héten tudok már dolgozni menni is.

Magnoli, gratulálok a jó eredményekhez! És újra kisfiú? Jaj nálunk hogy örülne párom, ha fiú lenne a ketteske! :o

Tegnap képzeljétek annyira durva migrénem lett estére, hogy nem tudtam semmit csinálni, csak feküdni, iszonyat fájt az egész fejem, szemüregem, fül mögött... minden. Gyógyszert nem mertem bevenni, nem tudom, lehet-e... aztán hánytam is, úgyhogy az volt méltó koronázása a napnak :?

Kép

Kép
nusildi

Magnoli,
úgy derült ki a Lyme-kór, hogy az apukája a Pilisben lakik és őt vitte el megnézetni és egyben megnézette magát is, ha már ott volt a Lyme-szűrésen, mert ő is sűrűn jár ki apukájához az erdőbe.

Azt nem tudtam, hogy többször is el lehet kapni... :(

A védőnőre nekem sincs túl sok szükségem... majd a baba születése előtt és után lesz kötelező neki kimenni párszor... addig most a terhesség alatt nem tudom... az enyém kérdezte, hogy kijöjjön-e látogani, mondtam, hogy szerintem felesleges :)
Hogy kötelező-e a havi vizit, azt nem tudom... és mi van ha csak betelefonálsz, hogy nem mész, minden rendben, de a gyerekkel macerás felmásznod?

Ildi,
körzeti soknak érzi már az otthonlevést úgy látszik, kell neki a nőgyógyászod megerősítése...

Tegnap nekem is fájt a fejem este...
Ráadásul éjjel azt ÁLMODTAM, hogy hányok... fura...

Kép

Kép
sz.veronika

Védőnő, az enyémnek még nincs gyermeke, tehát biztos nem tud olyat mondani, amit én ne tudnék... nálunk nekem kell mennem hozzá, voltam ugye múlt héten a kiskönyv miatt, és utána dec. közepén kell visszamennem. Attól is függ, hogy mennyire buzgó a védőnő, valaki nem jár ki egyáltalán, valaki pedig nagyon komolyan veszi.

Persze, ő soknak érzi az otthon létet, de ha rosszul vagyok és nem vagyok munkaképes, akkor ki írjon ki, ha nem ő? Érdekes, mert anno 3 éve húgom 1,5 hónapot volt otthon, egész nap hányt, de tőle nem kért semmiféle igazolást. Lehet, hogy azóta szigorítottak?

Amúgy tegnap volt egy kérdése, amin felhúztam magam: azt mondja nekem, hogy de ugye minden rendben van a babával, ugye érzem a mozgását? Mondom neki, hogy 11. héten még nem jellemző, hogy éreznénk, de gondolom minden rendben, mert különben nem lennék ennyire rosszul... de nem esett túl jól ez a kérdés, nem is értettem :shock:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
na, ma is elég gyatra napom van :(
Reggel ugyanis meglátogattam a szülész orvosomat nagy büszkén az eredményeimmel, nagyon boldog volt, hogy ilyen szépen haladok...
(Eddig egy kollégája kontrollált, Ő is nagyon rendes volt, a saját dokimhoz Olinál is csak az első trimeszter végén jöttem át.)
Szóval a Géndiagnosztika eredményétől nem volt elájulva, de bíztatott, hogy ha a négyes teszt rendben lesz, nem kell magzatvíz vizsgálat, pedig ennyi idősen minden kismamánál ajánlja...
Nekem csak ennyi kellett az újbóli kétségbeeséshez :cry:
Mert azt ugye tudjuk, hogy a négyes teszt eredménye sem 100%, és mit csinálok, ha az azt követő magzatvíz vizsgálat valami rondaságot mutat ki???
Addigra már majdnem félidős lennék, és ha beteg a Babám, egy szörnyű procedúra várna rám... (Bár TUDOM hogy NEM LEHET beteg!!!!)
Így tehát mérlegelve a hallottakat, a Férjemmel arra a döntésre jutottunk, hogy minél hamarabb szeretnénk 100%-os eredményt, ezért (a korábban elvégezhető) lepényboholy vizsgálatot kérünk az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban.
Hétfőn reggelre jelentkeztem be a mintavételre, valószínűleg a hét végére a kezemben lesz a (NEGATÍV!) eredmény, és semmiféle további vizsgálódásra, bizonytalankodásra nem lesz szükség...
Így ha bármi gond lenne (de nem lesz!), azonnal tudunk lépni, sokkal egyszerűbb módon...
Úgyhogy minden okom megvan az idegeskedésre mostanában...
Első körben azért, nehogy elveszítsem egy valószínűleg felesleges vizsgálat miatt az egészséges Babámat, aztán meg azért, hogy az eredmény tényleg tökéletes legyen :shock:

Veronika,
szóval a Férjednél a Lyme-kór egy véletlen vizsgálat során derült ki, nem semmi...
Lehet hogy éjjel hányingered volt, ezért rókáztál álmodban?...

Ildi,
az előző védőnőmnek nem volt gyereke(és az újnak sem) , de az előzőnek nagy tapasztalata volt fiatal kora ellenére, és nekem sokat segített.
(Most azért nem dolgozik, mert Ő is szült, gyakorolja amit addig csak megfigyelt, hahaha :lol: )
Az új kb. max 20 éves (díszített műkörmökkel), és a pár hónapos gyakorlatával osztja az észt, ugráltat és meg akarja mondani nekem a frankót...
Hát kb. a lányom lehetne...
Jó hírem van: a nőgyógyász adhat táppénzes javaslatot a háziorvosnak, valamilyen indokkal, hogy írjon ki, sőt a nőgyógyász maga is tarthat táppénzen, és akkor nem is kell a háziorvosodhoz menned!!!
A baba mozgására vonatkozó kérdésből nekem úgy tűnik, fogalma sincs a terhességről, ezen ne aggódj, 11 hetesen még senki nem érez mozgásokat!
Amúgy Olinál én is elég sokat harcoltam a háziorvossal, aztán végig táppénzen voltan veszélyeztetett terhes lévén...
Félnek az ellenőrzéstől, ezért kell nekik a segítség a dokumentációhoz...

Kép
Kép
magnoli

Ildi,
írtad, hogy a Férjed hogy örülne egy fiúnak, ha Nektek mégis újra lányotok lesz, akkor legfeljebb majd cserélünk hahahaha :lol:
Najó, csak viccelek... :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
En most ulok itt a dokimnal, kivancsi vagyok o mit szol az 1:220-as eredmenyemhez...

Ez a korabbi lepenyboholy vizsgalat mennyiben mas az amniocentezishez kepest?

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
mit mondott a dokid az értékre?
Láttad Uh-on a kis Cukit?
Hogy vagy?
Az Istenhegyi Géndiagnosztika szerint:
A CVS (chorion boholy vizsgálat) a terhesség 11-19. hete között végezhető el, optimális esetben a 11-13. héten. A mintavétel hasfalon keresztül történik, helyi érzéstelenítésben, folyamatos ultrahangvezérléssel. A pár perces beavatkozást követően kis megfigyelés után haza lehet menni. A mintavétel veszélye az 1%-os vetélési kockázat. Eredménye - kétféle vizsgálómódszerrel - egy héten belül megvan.
Az amniocentézist (magzatvízvételt) a 15-19. héten végzik kórházi körülmények között. Ultrahang segítségével (a hasfalon keresztül) egy tűvel mintát vesznek a magzatvízből. Az így nyert magzati sejtekből végzik a kromoszóma vizsgálatot.

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Ugy nez ki ez nem egy tul jo nap...
A mehem bab formaju, kozepen van egy nagy behajlas, ami kb. a meh kozepeig feler. Ahogy fekszik benne a baba a "babszem" egyik vegenel ami kiszelesedik van a feje, a masik vegeben ahol kiszelesedik a laba. Kozepen ahol beszukul ott a hasa, ami most igy pont kitolti ott a teret.
A dokinak eros a gyanuja, hogy ez a bemelyedes a mehben egy mioma lehet...
A babat egyelore nem zavarja, elfer tole.

Viszont borzalmas dolgokat olvastam mit okozhat:
-kesoi veteles
- lepenylevalas
-lepeny elegtelenseg
- koraszules
- szulest kovetoen megakadalyozza a meh osszehuzodasat, ezzel eletveszelyes mennyisegu vervesztes lephet fel

Biztato...

Orom az uromben, hogy mikor kerdeztem a kombinalt teszten, hogy mi okozhatja a hormonelterest (mert nalam azert lett rossz az eredmeny), akkor mintha mondott volna ilyet... holnap fel is hivom oket, hogy pontositsak... mert akkor nem a babaval van baj, hanem a miomaval... persze az sem orom, hogy ez kart okozhat az egeszseges babamban...

Amugy 2 hete az Istenhegyin is lattak az UH-n, mondta, hogy milyen furcsa sziv alaku a mehem... aztan nezegette jobbrol-balrol es arra jutott, hogy nem okoz gondot a babanak a bemelyedes...

Meg akarom nezetni vagy veluk ujra, vagy az Orson, ahol a nagyon szupi UH keszulek volt, ahol akkor voltam, mikor nem volt a dokim es erosen fajt a hasam...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Talàn nem èn leszek az utolsó, aki mostanàban jelentkezik be erre a fórumra.
Èn kedden töltöttem a 12.hetet, ès tegnap voltam az Istenhegyi Génklinikàn kombinàlt teszten Hajdú doktornőnèl, aki mindnent rendben talàlt, így gondoltam jelentkezem. Van màr egy közel 2èves fiam, aki decm30i. Ő inszeminàciós baba volt, okok nm voltak mièrt nem jött össze, de megèrte a bonyodalmakat èrte. Most e baba 5hónap próbàlkozàs után magàtól vàlasztott minket. Kezelőorvosom most is Dr. Vereczkey Attila, ès a Maternity-Kútvölgyiben fogok szülni, mint Bálintot. Programozott csàszàr lesz, mint az első volt. Ami nekem igen jó szülèsèlmèny volt.
Màr jól vagyok, tudom nem akad itt aki nem, de a 10hèt meghozta a nyugit, anno is így volt, de előtte vacakul voltam. Nem hànytam, csak folyamatosan èmelyegtem, alacsony volt a vèrnyomàsom, ès öklendeztem. Sajnos hajnalban fel is èbredtem rà, így igen rossz èjszakàim voltak. Sokat aludtam napközben, ami utàn mèg borzasztóbb volt az àllapotom.
A 9.hèten benyalt az egèsz csalàd egy fosós-hànyós vírust, ez tetőzte a dolgot, de utàna megszűnt minden.
Most,àr csak estète fàradok el.
A nemèt nem làttàk, de èn nagyon lànynak érzem, anno Bàlintot is èreztem fiúnak. Ha kislàny Borbàla, ha fiú Balàzs.
Magnoli: egy cipőben jàrunk védő nèni ügyben:) Èvit nagyon szerettem, ès sokat segített főleg az elejèn, nagyon sokszor hiànyzik a tanàcs. Anitàval sincs semmi gondom, de semmi. Olyan, mintha a baràtnőmmel kàvéznèk, se erre nekem nincs szüksègem. Èn 1o.hèten jàrtam nàla, és jön a jövő hèten hàzhoz, amit èn sem szeretek, főleg úgy, hogy akkor jön, amikor a környèken van, ès nem akkor, amikor a gyereknek jobb, pl.: 11.30. Bàlinttal akkor kint vagyok, ès 12.00ra èrek haza, mert 12.15kor ebèd van. Igyekszem jövő héten tisztàzni ezt vele. Mert csak arra jó, higy a dokim papírjaiból kiírja a dolgokat egy màsik papírra.
Mèg egy: tudom, hogy az ovi ügy nehèz itt a környèken, tapasztalat, de be kell iratni a gyerekeket, főleg a körzetibe, mert azért megy a jàtszón a sus-mus, de a kitartó mamik gyerekeit mindig felveszik, ha nem is oda, ahova tartozik, de egy közeli oviba. Főleg, hogy talàn 3èv lesz a kötelező. Szóval màjusban beiratkozàs!!!

Zàrt topikról csak annyi, hogy èn zugolvasó voltam Bàlintnàl, majd a vège felè bezàrult a dolog, ès nem vettek fel új tagokat, na akkor írtam először oda, ès kiderült, higy vagy 8olvassuk a fórumot rendszeresen, ès újraèlsztettük a dolgot, de sajnos jött egy bolond, ès mi is elgondolkodtunk a zàrton, mert nagyon zavaró volt az illető. Nagyon jó a zàrt, több dologban nyitott vagy, kèpeket tóltesz fel, bensőségesebb, de beszűkül. Nincs új tag, most kb 5en irogatunk, kicsit ritkàbban, mert kevesebb az idő. Talàn a pocakosodàs alatt, többen csatlakoznak egy fórumhoz, mint babásan. Èn mèg biztos nyitva hanynàm a fórumot egy darabig, hàtha jön mèg valaki.

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Magnoli, nincs vége a kálváriának? :cry: A te dokid hogy-hogy nem volt elégedett az eredménnyel? Én annyira nem értek ezekhez a vizsgálatokhoz, ezzel mit zárnak ki vagy mit néznek meg? Milyen betegséget, rendellenességet? Biztos nincs semmi gond, erre gondolj!
Köszi a háziorvos infót! A nőgyógyásztól akkor kérek papírt, ha jövő hét szerdán sem érzem úgy, hogy tudnék dolgozni menni, ha igen, akkor csütörtöktől újra visszatérek a mh-re.

Baba neme, nálunk érdekes, mert első babánál mindenki lányt akart, kivéve páromat. Ő nagyon szeretett volna kisfiút, sőt biztos volt benne, hogy fiú lesz, aztán koppant egyet :lol: Imádja Lottit, de most megint nagyon fiút szeretne, már megvan a név is, Nándi :o Ha lány lesz, én nevezem el :twisted:

Veronika, ú, sajnálom, hogy ilyen hírt kaptatok, de biztos az a mióma? Ne gondolj a legrosszabbra! Felhívtad őket? Szerintem elmehetsz csak úgy az Őrsre is, hogy nézzenek meg, több szem többet lát!

Kat78, üdv közöttünk!
Lánynak érzed a babát, vagy lányt is szeretnél? :)
Szerintem a zárt topik téma kissé korai még, nagyon kevesen vagyunk és biztosan fognak még többen is csatlakozni, csak kivárnak egy picit! Engem a nyitott sem zavar, képet is teszek fel szívesen, a zugolvasók sem zavarnak, én is olvasok más topikot is néha :lol: 8)

Rólunk annyit, hogy tegnap egész jól voltam napközben, estére jött valami iszonyat hányinger és gyomorszáj fájdalom, fél 1-ig nem tudtam aludni a hányingertől, de legalább nem hánytam, már ez is jó. Ma egész jól vagyok, talán itt a vége az állandó hányingernek? 8)
Viszont volt egy borzalmas álmom, álmomban elöntött a vér és Tenna betétet tettem be is rohantam páromhoz, hogy kórházba kell mennünk :cry: Annyira rossz volt. Egyébként deja vu, mert manókával így volt, a betöltött 12. hét első napján a mh-en reggel elöntött a vér, irány a kórház, vérömlenyem volt és 1 hónapig otthon feküdtem, szóval remélem ez csak egy rossz álom, és nem ismétlődik meg :?

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
úgy látszik van valami a levegőben, hogy rosszakat álmodunk, rossz hírek vannak... nekem még Pálmi fronton is, de azt most itt nem részletezem... mindenesetre dupla gyomorgörcs, a terhességem miatt és Pálmi miatt is aggódhatok...

Drukkolok, hogy általánossá váljon a napközbeni jobban-lét! :)

Bejelentkeztem az Örsre, szerdán megyek 10:30-ra, utána majd eldöntöm az ottani információk alapján hogyan tovább, de ha még egy véleményt akarok, akkor még a Telki magánkórházat néztem ki... de azt majd csak szerda után döntöm el...

Amúgy a doki szerint valószínűleg mióma lehet, de nem mondta 100%-ra ezért is akarok utána járni...

Hívtam az Istenhegyit is, azt mondták mióma nem okozhatja a hormoneltérést, amit két hete mutattak ki a kombinált tesztnél... úgyhogy ezt rosszul gondoltam/emlékeztem.

Kat78,
szia :)
Gratula a jó eredményhez !

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,

Veronika,
jól teszed, hogy több helyre mész vizsgálatra, én is ezt tenném a helyedben!
Az Istenhegyit én is szupernek hallottam és tapasztaltam, ajánlom Uh ügyben.
Nem igazán értem, hogy mi lehet Neked ott, vastagabb is a méhfalad?
Lehet, hogy ezért volt a korai fájdalom, és nem a heg miatt? Gondolom a heg lejjebb van, nem?
Az viszont a mioma mellett szól, hogy Pálmi óta alakult ki, hiszen nem írtad, hogy Vele is ilyen probléma lett volna...
Kicsit megijedtem attól amit írtál, hogy mi lehet Pálmival, de ha nem akarod megosztani, nem faggatózok, csak jobbulást kívánok!!!
Ha esetleg tudok segíteni, írj privit, vagy tettem fel egy gmail-es címet a profilomba, azon is kereshetsz és felvesszük a kapcsolatot.
Úgy látszik, mostanában tényleg ránk jár a rúd, azt még meg se írtam, hogy tegnap a dokilátogatás után Oli a játszótéren leesett a nagy csúszda létrájáról, egyenesen a fejére :oops:
Nagy szerencsénk volt, hogy nem beton, hanem valami szivacsszerű ott a burkolat, és jó vastag sapi is volt rajta, de bennem megállt az ütő!...
Ott álltam mellette, és éppen vitatkoztam Vele, hogy ne engedje el a kezével a létrát amikor mászik, vissza akart lépni egyet, és mellé sikerült lépnie. Mivel nem kapaszkodott, fejest sikerült ugrania, én pedig nem tudtam elkapni...
Csak sírt kicsit, de még be se pirosodott a buksija.
Persze nagyon figyelek rá, ilyenkor az első 24 óra a kritikus (hányást, aluszékonyságot kell figyelni), de semmi baja. Azért még egy-két hétig nem alszom nyugodtan...

Ildi,
a kombi teszten a Down-szindrómára volt nekem kicsit lustább az eredmény.
De a dokim szerint Ő ilyen korban már mindenkit hasba szurat kromoszóma vizsgálat céljából (magzatvízből), nekem annyi engedményt tett volna, hogyha jó a négyes tesztem eredménye, akkor eltekint tőle.
Szerintem viszont jobb a korai 100%-os vizsgálat, mint még több hétig idegeskedni, ezért megyek hétfőn a CVS-re.
Ha tutis lett volna a kombi tesztem, akkor nem mennék...
Örülök, hogy már javulsz időnként, nekem is így van...
A Nándi szerintem nagyon szép név, nekem is megfordult a fejemben, csak egy régebbi szerelem miatt nálunk nem lehet esélyes 8)
A rossz álmok a korábban átélt eseményektől való szorongások miatt vannak (vagy aminek bekövetkeztétől tartunk), így dolgozza fel az agyunk a félelmeinket.
Én mindig erre gondolok, hogy de jó, megint dolgozik az énvédő mechanizmusom :lol:
Semmi esetre sem szabad ezt jóslásnak venni. Persze először leizzad az ember, amikor ilyen után ébred...

Szia Kata, üdvözöllek!
Gratulálok a Babádhoz és a Kisfiadhoz is!
Amit írtál, abból úgy látom, egy helyen lakunk, de jó!
Voltatok ma esetleg Kerekítőn Bálinttal? Mert akkor talizhattunk is, mi voltunk. Gyakran járunk oda, mert Oli nagyon szereti, bár lassan kinövi már...
A védőnő-témában egyezik a véleményünk :( ...
Köszi szépen az ovis tippet (a Kitaibel utcaira gondoltam), az itteni Lányok szintén jelentkezést javasoltak... Beadjuk majd!
Ja, az új védőnő szerint titkoljam el a terhességemet, és Apa menjen beiratni, hát rögtön mondtam, hogy szó se lehet róla, és nem csak azért, mert a munkahelyet igazolni kell, hanem azért is, mert én nem fogok sumákolni, vagy felvesznek minket így, vagy nem...
Mellesleg később hová dugnám el a Picit, amikor Olit hozom-viszem???
Mi a Jánosban fogunk szülni, Olival is ott voltunk, és velünk nagyon rendesek voltak, jó a véleményünk Róluk...
A zárt topikkal kapcsolatban még nincs tapasztalatom, de az igaz, hogy közvetlenebb kommunikációt tenne lehetővé, pl. pár dolgot azért nem írhatok ide, hogy az ismerőseim ne tudják meg idejekorán a híreket...
Korábban én is csak olvastam, most írok először ilyen fórumra.
Nagyon örülök, hogy ilyen kedves Lányokkal találkoztam össze, olvastam már máshol furcsa dolgokat...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Megnéztem a 9 hetes UH képeket, amit az Örsnél csináltak azzal a szuper UH-s géppel. Ott még - 5 hete - nem volt ez a bemélyedés.
Illetve ha nagyon nézem, annak a tudatában, hogy most milyen, akkor látok az egyik képen egy enyhe bemélyedést. Ergo 5 hete még nem volt vagy akkor kezdett kialakulni... most meg olyan, mintha ikreim lennének :D :(

Jajj gondolom már másra se tudsz gondolni, mint a hétfőre! Nagyon-nagyon drukkolok!!!

Írtam a gmailedre Pálmival kapcsolatban, kicsit gyorsan kellett befejeznem, mert ránéztem az órára és láttam, hogy abban a pillanatban kell kilépnem az ajtón, ha el akarom érni a buszt amivel Pálmiért kell mennem... így lett ilyen lezáratlan a vége... :)

Olinak jobbulást, remélem azóta se volt semmilyen tünet!

Ildi,
Nándi volt a nagypapám :) Meg Magnoli ex-szerelme... így csak jó lehet ez a név! :D

Magnoli,
szerintem meg működhet, hogy apa megy beiratni... ha meg már felvették akkor már tök mindegy, hogy kisbabával mész érte, már nem tudják visszavonni... :)

Ildi,
nálam is ez volt, hogy a folyamatos rosszullétből a nappali maradt el először és utána már csak este volt :)
Viszont már vagy negyedik napja minden este fáj a fejem... na most ez mitől lett... ááá, mindig van valami :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Elveszett bárányka jelentkezik. Rég írtam nektek, de azért olvasni olvastalak titeket.
Velünk szerencsére minden rendben. Csütörtökön voltan a 12 hetes genetikai uh-n. 67,42 mm-es volt az ülőmagasság és a nyaki redő 1.53mm. Megcsináltattam az integrált teszt első vérvételét és abban maradtunk, ha ez jól sikerül, akkor eltekintünk az amniocentézistől. A doki 70%-ra fiúnak mondta :D . Persze megint egy héttel nagyobb volt a naptári koránál.
2 hete csak terhes nadrágot tudok hordani, illetve az kényelmes. A munkahelyen még nem tudják, de hétfőn mindenképpen megmondom. Szerintem már nagyon látszik a pocakom, ha nem szűk felső van rajtam.

Kép
Kép
mmc

Remélem most már jobban vagytok és lassan lassan elmarad a rosszullét és hányinger.

Judy sajnálom, ami történt veled, kívánom hogy testileg és lelkileg is mihamarabb felépülj ebből a rémálomból.

Magnoli,
én is régóta sejtettem, hogy egészségügyi területen dolgozol. Még régebben írtál Veronikának a szorítóharisnya kapcsán valamit, ahogy fogalmaztál rögtön gondoltam, hogy szakmabeli vagy.

Tényleg Veronika hogy van a lábad? Hordod a harisnyát még?
Drukkolok mindkettőtöknek a jövőheti vizsgálatokhoz, reméljük minden rendben. Én pont ma voltam az Örsön a terhesgondozóban beutalóért.
Üdv az újaknak én gondolom csak, hogy induló topikhoz képest kevesen vagyunk?

Most búcsúzom, próbálok gyakrabban jönni.

Üdv,
mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,
gondoltam csak gyorsan beköszönök a holnapi vizsgálat előtt...

Veronika,
nagyon köszönöm (itt is :lol: ) hogy gondolsz majd rám, írtóra félek a holnapi hasbaszúrástól... :oops:

mmc,
gratulálok a genetikai vizsgálathoz, és a szép nagy Babádhoz, várunk majd gyakrabban :lol:

Köszi hogy együttéreztetek velünk, Olikám szerencsére jól van, nem lett semmi baja az eséstől, csak megijedtünk 8)
Mindenkinek szép estét!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Nusildi: lánynak érzem. de mindegy is. Igaz nem érzem magam fiús anyukának, de azt vallom, hogy két fiú között szorosabb testvéri kapcsolat alakul ki, felnőttként is fontosak egymásnak, legalábbis nekem ez a tapasztalatom(férjemnek öccsevan, Apukámnak is) így az is jó, nekem meg bátyám van, ami minden problémájával együtt imádtam. Szóval kiváncsian várommmm ki lakik odabent.

Magnoli: remélem holnap pikk-pakk mennek majd a dolgok, és az eredmény megnyugtató lesz, és akkor stratolhat a nyugodt babavárás. Talán akkor tuttira megtudjátok fiú vagy lány. Én nem járok Kerekítőre, mi Ringatóra járunk a Millenárisra. Add be nyugodtan a jelentkezést, és nem tudod eltitkolni baba2-t, mert van Anyuka tublika, ahol ki kell tölteni, hogy munkahely, meg ilyenek, és oda mégsem írhatod, hogy dolgozol. nagy baromság, amit a védő néni mond:) Pont annyi esélye van Olinak, mint bárki másnak, nem Ti vagytok az egyetlen család, ahol ez a "probléma" fent áll.

Nagyon sokat fája a felem. Kicsit bajban is vagyok : a doki Algopirynt mondott, de a patikus és egy orvos barátnőm, azt mondta ne, inkább Panadol. A használatiban az van, hogy az 1 és a3.trimeszertbe ne. A mási anesztes barátnőmmeg azt mondta, hogy mehet, mert nem megy át a babába. Nagyon elbizonytalanodtam és eddig nem vettem be semmit, de néha kegyetlen mód fáj, pedig én nem vagyok nagyon fejfájásos. Nekem szerencsém van, mert a 10.héttől minden vacak tünetem eltűnt, max annyi maradt, hogy este kicsit bekeményedik, de talán inkább attól, hogy kicsit le kell ülnöm pihenni. Annyira helyes,mert ilyenkor simán ki lehet tapintani Őt, igaz nagyon mozgást nem érzek, egyszer talán Ő volt, de belőni a helyét be tudom. 26.án megyünk következőnek UHra, az má 15hét. talán akkkor látni már valamit

Holnapra minden izgulósnak megy a drukk

KépKép
KépKép
kat78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: