[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Bajcsy kórház 10.kerület - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Na, hát nálunk nem lesz ilyen bejárkálás. Amúgy is, ha minden ok, mennyit is leszünk bent? 4 napot? Akkor meg nagyon max 2x jöhetnek anyumék+anyós. Nem hiszem, hogy akarnám és szükségem lenne rá, hogy minden nap legyen velem vk. Amúgy is otthon biztos alig lesz nyugtom a családtól, rokonoktól.. Szóval inkább max 1x jöjjenek :). A lényeg, hogy Zoli legyen velem bent. Jaj de fáj a hátam... wá. Kíváncsi leszek nov.végéig még miket fogok tapasztalni..

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Szerintetek az utolsó uh-t a 37. vagy 38.hétig csinálják? Mert én a 38.hétre kaptam időpontot, viszont a neten vhol azt írták, hogy azt a 36 és 37.hét között végzik.. Ne kérjek időpontot inkább a 37.hétre?

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Elvileg a kötelező 4 UH: 12. hét, 20.hét, 30. hét és 36. hét.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 

 
 

HAHÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ???????

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Hahó Nyuszika! :)
Te hogy állsz a fájásokkal, csonttágulással?
Nekem múlt héten kezdett el fájni a jobb combcsontom. Volt olyan nap, hogy nem fájt, de pár napja, ha fáj, akkor a bal is fáj. Tegnap óta elég durván fáj. tegnap még a derekam is fájt mellé. Azt hittem az alvással kipihenem magam annyira, hogy ma nem vagy kevésbé fog fájni, de tévedtem. Már egy minimális lábemeléstől is nagyon komolyan fáj. De megéri, ha ez azt jelenti, hogy a vajúdáskor,szüléskor kevésbé fog fájni. :)
Plusz a cicid neked hogy áll? Mármint fáj,érzékeny stb..? Nekem kb.a 2.hónapban volt nagyon érzékeny azóta semmi. Csak pár hónapja és kb.2-3hete tapasztaltam, hogy a bimbim érzékenyebb,de most az sem. Szóval nekem szinte semmi panaszom,bajom nincs vele. Szinte plöttyedt is :shock: :?
Mikor fog megnőni? Lesz még érzékeny vagy valami?
Te hogy vagy?

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Sziasztok!

Én is vagyok. :) Szombaton végre 100%-osan megmutatta magát 4D-ben a baba. Kislány és uh alapján olyan, mint a nővére! :) Örülünk neki nagyon, bár apa attól tart, hogy ezzel a következő évekre minden hétvégi program eldőlt. :)

Kvinna! Nyugi lehet még giga méretű cicid, amint beindul a tejcsi. :)

Nem semmi, hogy már csak egy hónapotok van hátra! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Andi!
Nekünk is a 26.-on mutatta meg a kukiját. :)
Neked volt ilyen fájdalmad -mint nekem- esetleg a 34-35.hét környékén? Nem bánnám,ha szép nagy bögyeim lennének. Jó nem kell olyan nagy,de 75B-ről 80B-re minimum menjen :D
Már több mint 1órája próbálgattam hívni az időpontost a kórházban az uh miatt, mert a 38.hetemre kaptam időpontot és szeretném -ha találunk szabad időpontot- 1-2héttel előbbre tenni. Mert ha később is alig bírok menni, akkor max tolókocsiban tolnak el az uh-ra :lol:

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna, nekem a 30-31-32. hét volt fájdalmas, utána egyik napról a másikra, mintha elvágták volna.... Azóta csak jövök megyek, a hasam nagy, mérleg nyelve száguldozik felfelé, de baromi jól érzem magam :) Megjött a francia ágyunk is, na azóta meg végképp minden szuper :) Szóval csontfájdalom volt, de picit korábban, mint Neked. De igen, ez normális. Amikor becsúszik a baba feje a szülőcsatornába, na akkor van ez, alakul a medencéd. Tehát valószínüleg a kicsikéd irányban van :)

Én jövő szerdán megyek dokihoz, szűrésre, péntek Bajcsy UH. Már várom, régen láttam :)

Cicik??? Pfffff..... Ne akarj még bögyöket. Jön az majd, ha bedurrant a cici. :) Nem most. Érzékeny volt az én mellem is egy ideig, azóta semmi, max. egy incifincit nagyobb, de semmi extra. Ha majd tejecske is lesz benne, akkor szilikon cicik lesznek, ne izgulj. A 20. hét körül volt előtej, de nem nyomorgattam azóta igazán, de szerintem semmi. Az sem jelent semmit. Van akinek már ilyenkor van, de nem lesz teje érdemben. Van, akinek nincs és tonnaszámra fagyaszt anyatejet... Én speciel örülök még a mostani ciciállapotnak, mivel nekem Dórival csöpögések is voltak, állandóan folyt a tej, és néha olyan fura volt, amikor szopi előtt félpucéran mentem a konyhába valamiért, tudta az agyam, hogy szopi lesz és már folyt, csöpögött a konyhakőre.... Ez a része nem hiányzik, de ezzel jár nálam.

Andi, gratulálok a hugihoz :) Igen, fura, hogy mindjárt szülünk, és ha belegondolsz, ok, 1 hónap van hátra, de alapvetően 2 hét múlva már bármikor jöhet a manó :) Nálunk minden kész az érkezésére, csomag is, szoba is, én is lelkileg. Mondjuk már várom, de igazán agyilag még nem fogtam fel, hogy megint préselni fogunk :) Mármint a szülőszobán :) Viszont már várom,hogy meglássam a kis csodámat/csodánkat :)

Szófosásom van....... Megyek, vár a házidoki és a szép idő Dórival :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nekem a csípőm fájt iszonyatosan és sajnos ez szülés után is megmaradt (gyulladásban van, de nem tudni, hogy a terhesség miatt vagy az csak rásegített).

Ja azt nem is írtam, hogy visszafordult fejvégű fekvésből farfekvésbe... :roll: Remélem időben megfordul, mert én sem faros szülést, sem császárt nem akarok. Főleg így, hogy tutira nagy baba lesz. 1100 g az átlag 800-al szemben...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Ú ezen a szilikon cicin oltári jót nevettem. :lol: :lol: És a férjem milyen boldog lesz!:P :lol:
Nekem is már -nem is tudom- 20 vagy 24.héttől van előtejem. Pár hete már tejcsi színű is, de még nem mindig. Azért én remélem jó sok tejem lesz. Ne annyi, hogy ne győzzem fagyasztani, csak annyi amennyit képes lesz meginni a fiam, de elég ahhoz, hogy legalább 1éves koráig tudjam szoptatni. Szeretném minél tovább!

Nálunk még káosz van. Lelkileg már régen készen állok, több éve, de tudom, hogy ettől függetlenül el fogom bőgni magam a gyönyörűségtől, amikor először meglátom Őt.
A kazánt ma szerelték be és már be is gyújtottak a próba miatt. Nagyon szupi. Radiátorok pöpecek. :)
Tegnap a fürdőben kifugáztam azt a kis falrészt, ahova ma felszerelték a törölköző szárítósat. Azt hittem, hogy ahhoz képest, hogy én csináltam, jó lesz. De Zoli azt mondta, hogy gáz. Hát ez van! Szerinte vastag lett a fuga. Hát szerintem meg akkor is elmegy, nem olyan feltünő, hogy vastagabb. Az a fal a legkisebb amúgy is fürdőben,meg kicsit takarja a radiátor is. Úgy hogy les*arom, jó az úgy :)
A babakocsit még mindig vadászom vaterán.35-ért lett volna egy Coneco. Még jól is nézett ki. de addig gondolkodtam, amig a szemem előtt járt le az aukció. A másik egy Espiro. Erre is 35-től lehet licitálni és a fix 60. Viszont valaki eltette már kosárba. Hamarosan lejár és abban reménykedem, hogy még sem veszi meg a babakocsit, így a lejárat előtt 5perccel tudok majd licitálni. Ez a férjemnek is nagyon tetszik, bár azt olvastam, hogy ez egy nehéz kategóriás.
A hosszú hétvégén Zoli befejezi a fürdőt és jövő héten kezdődik a hálóban a laminált lerakása. Amint ez meg van, Zolikám már takarít is én meg -én csak így nevezem(viccből)- vezényelem a munkát :D És ahogy ez meg van, anyum jön, össze rakjuk az ágyikót,a komódot -közben már mosom is a rucikat- és pakolgatjuk a cuccokat a helyükre. De ezeken kívül már szinte minden meg van. Olajat,sampont, orrszívót meg egy csomó mindent megvettem már.
Én is reménykedem, hogy nem lesz lusta -mint ahogy állítják, a fiúk azok- és rövid idő leforgás alatt kirepül :lol:
Olyan fura belegondolni, hogy simán megszülethet 2 hét múlva... Kíváncsi vagyok ténylegesen mikor gondolja úgy, hogy akkor végre örömet okoz nekünk és előjön?! :)

Andi: Én is kíváncsi vagyok a miénkre. Mert a 31.héten 1779 g volt. Ezért is lenne jó,jobb, ha sikerülne kapnom egy korábbi időpontot az utolsó uh-ra, mert majd megpukkadok a kíváncsiságtól!

Ja és nincs itthon elég párna ahhoz, hogy kényelmesen ki tudjam támasztani a hátamat..

Na, most én is ki vagyok elégülve kicsit, hogy végre szófosásom van itt is. :D:D

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Csak hogy legyen még mit olvasnotok :lol:
Eddig 90-95%-ban a jobb oldalamon ficánkolt a gyerek. Max. kb.2-3 hete néha éreztem, hogy nagyon lent,pont a cunim fölött apró lökéseket. És kb.azóta többször megesik, hogy a bal oldalamon mocorog. Hajnalban is ott lüktetett és egyszer egy szabályos pattanást éreztem ott. Nem tudom mit csinálhatott!? Pöckölte a körmét? :lol:

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Sziasztok!
Tegnap este 7után ismerősömékhez jöttünk kocsival látogatóba, Debrecenbe. Kicsit hosszú volt az út pest megyéből.. A vége felé egy picit fájt a hasam,de semmi extra. Viszont lefekvéskor erős hasfájásom volt. Olyan, mint amikor nagyon erősen vérzek. De csak akkor 1x volt ilyen, utánna többet nem éreztem és kb.5percig tartott.
Mi volt ez? Valaki tudja? Esetleg jóslófájás? Nem tudom.. :oops:

Köszi

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna! Akár lehetett az is, de bármi más is... Mindenesetre figyelj a jelekre. Tudod a szokásos görcs, vérzés, stb... Illetve ha rendszeresen fáj a derekad, keményedik a pocakod.

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Látom, alakulnak a helyzetek :)
Andi, kislányod lesz??? De jó! Gratulálok! Jókat fognak majd játszani Nórival!
A nevét tudjátok már? És így, hogy most ennyire eltolódott a nemek aránya Nálatok, nem terveztek még egy harmadik bébit is? :D

Nyuszika, Te Jó Ég, mindjárt szülsz? Lehet, hogy írtad, de a kisfiadat hogy fogják hívni? Már, ha nem titok ... Tulajdonképpen mi senkinek nem árultuk el anno előre :oops:

Kvinna, remélem, jól vagy és elmúlt a fájdalom. Ebben a szakaszban ez már bármi lehet, figyelj magadra!

Izgalmas időszak következik, mot már gyakrabban fogok jönni kukkolni :)
Vigyázzatok magatokra és a babákra!
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Szia Zizien!

Köszönöm! Egyenlőre a közös kedvenc a Flóra. Biztosan azért, mert hasonlít a Nórára, de ahogy az uh képeket nézegettük ez jutott eszünkbe. :)
Még nem tudom, hogy lesz-e harmadik. A férjem korábban nagyon szeretett volna 3-4 gyereket, de mostanában úgy gondolja, hogy épp elég lesz kettőt normálisan felnevelni. Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Egyenlőre várjuk a januárt. :)

Veletek mi újság?

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Szia Andi!
Nagyon szép név a Flóra, tetszik!
Hát igen, nem könnyű még két gyereket sem tisztességgel nevelni, gondozni ... Írom ezt azért, mert nekem bizony mostanában még eggyel sem könnyű :(
Áron iszonyú erőszakos, időnként hisztis, miközben persze imádnivaló és ragaszkodó. De ha nem tetszik neki valami, földhöz vágja magát, rúg, csap, ordít :cry: Máskor meg néz rám mosolyogva, miközben olyan dolgot csinál, amiről pontosan tudja, hogy nem szabad.
Nem könnyű mostanában ...

Közben visszajöttünk Angliába, ami az időjárás és a rokonok távolléte miatt nem annyira vidám, de Apa itt van, úgyhogy lassan jöhet a Kistesó is :)
(Bár most be vagyok rezelve, hogy hogy fogok bírni két gyerekkel, amikor néha még eggyel is nehéz???)

Nem semmi, Te is a 28. hetet taposod már! Nemsokár szülhettek, babázhattok újra, irigyellek Titeket :)

Verusról tudtok valamit?
(Lehet, hogy írt, csak én nem olvastam vissza rendesen :oops: )
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Andi!
Nekünk is Flóra lett volna, ha lány lesz. De majd legközelebb:) Utánna meg Míra.:)
(Jaj még mindig nagyon fáj csípőnél a lábam. Gondolom én, hogy tágulnak a csontok.. Vajon egyfolytában fájni fog vagy azért lesznek olyan napok amikor nem?! Mert eléggé fájdalmas az egyszerű járás is..:()

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Sziasztok!

Vagyok, csak inkabb olvaso uzemmodban, tovabb nem jutok.
Kitartas Kvinna, elobb utobb elmulik. :) Nekem ejjel faj nagyon, ahogy oldalt fekszem, szinten csipo, combcsont talalkozasa. Nehez ilyenkor mar egy kicsit is kenyelmesnek mondhato helyzetet talalni.

Jol vagyunk, kiscsaj vegre nem faros, nagy megkonnyebbules, hogy ha minden jol megy, akkor normal szules lesz, ami mar nincs is olyan messze, 4-6 het mulva.... egy kicsit tele a gatya. :)

Zizien, hisztis korszak nalunk is kialakuloban, de egesz jol meg lehet beszelni a lannyal a dolgokat, es visszafogni a hisztit. Szerencsere jol terelheto a figyelme.

Nekunk ket es fel het mulva lesz uh, valoszinu utolso latogatas lesz majd az orvosnal.

Mindenkinek jo maradek hosszu hetveget!
Verus (33+4)
verus81
 
 


Basszus olyan furi, hogy így elteltek a hetek és most már csak max 5hét... Nagyon fura kimondani és bele gondolni.
Lassan itt a vége, kicsit már most hiányzik.
Olyan büszke voltam magamra, hogy idáig milyen jól bírtam, de mostanában kezdek nyűgös lenni.. Tényleg olyan vagyok, mint egy pingvin
:lol:

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Nálunk a Kisfiamat Lászlónak fogják hívni, az Édesapja után........... Kisfiam........ Nem semmi.......... Fura kimondani. Mint azt is, hogy "Gyerekek, ezt most fejezzétek be" :) Kétgyermekes Anya leszek, éljeeeeen! :) De fura, az biztos.

Én próbálok a szülésre hangolódni, ma is 2 jóslóm volt. Nem sok, de Dórival nem volt, így most fura. És nagyon durva, hogy így haladunk. Még csak most mondtuk el a családban a nagy hírt.... Erre?! Már nem hónapok kérdése, napok és hetek kérdése, hogy szülünk.... Wow....

Amúgy nagyon egy kupacon vannak a szülések, akik lassanként következnek, tök jó lenne személyesen is szót váltani, ha pl. véletlen egyszerre kerülünk be. Kivitelezésre ötlet?
Én pénteken megyek Bajcsyba UH-ra, ha valaki arra jár :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Sziasztok!

Jaj, de jó, hogy végre kicsit felélénkült a topic!

Zizien, nyugi teljesen normális a hiszti. Minket is utolért a dackorszak- pont a védőnőnél vágta le élete első igazi nagy hisztijét Nóri. De lassan belejövök, hogy hogyan kezeljem a dolgot, úgyhogy mire megérkezik a tesó talán nem lesz annyira gáz.
Egy pszichológiai oldalon olvastam, hogy nem szabad megszidni, illetve figyelmen kívül hagyni sem a hisztit. Én próbálok ilyenkor szemkontaktusba kerülni vele és nagyon nyugodt hangon megbeszélni, hogy mi a baja. Ha ez sem használ, akkor leteszem valahova és mellé ülök, guggolok és miután lehiggadt, akkor pár szóval elmagyarázom neki, hogy miért nem szép így viselkedni. Egész jól bevált a dolog. Persze lehet még hisztisebb is, de ha beleedződöm talán már nem akaszt ki ennyire a dolog. :)

Verus, jó neked, hogy megfordult! Remélem Flóra is meggondolja magát és időben visszafordul! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Andi, jó ez a megoldás. Én kicsit figyelmen kívül hagyom a hisztit, Dóri kicsit korán kezdte, 15 hónaposan, de nem gyakori. Akkor mindig elmondom, hogy nem kell hisztizni, mert sajna akkor is pl. menni kell, nem maradhatunk itt, mert...., le kell menni az emeletről, mert..... stb. De nem feltétlen guggolok hozzá le, hogy magyarázzak, mert ott hagy, mint eb a kakiját... Mindig elmondom, mi miért van, nem csak egy NEM-et bökök oda, kell tudnia, hogy miért van az úgy. De lehet, kipróbálom a Te verziódat, mert amúgy tetszik. Na meg egyezik az én elveimmel, csak rossz, mert hisztikre sokan mondják, hogy ne foglalkozzunk vele, akkor hamarabb leszokik róla. Akkor most mi is a jó?!

Nekem holnap doki, péntek UH, úúúúúgy várom :) Ilyenkor imádok nődokihoz menni. Na majd persze kapok a súlyomért, úgy szokta, de én meg meggyőzöm, hogy ne izguljon. Mondjuk a legutolsó jó 2 kg-ről nem a vizesedés tehet, az tuti.... :roll:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Nyuszika!
Nálunk is korán kezdődött a dackorszak. Úgy gondolom, hogy a te módszered eléggé hasonló az enyémhez :)
Igazából a cikk, amit olvastam azt javasolja, hogy három dolog miatt alakul ki a hiszti:
-ha nem tud valamit megtenni a baba
-ha nem engedünk meg neki valamit
-ha fáradt.
Én ebből a saját lányomra ismertem. Ha jobban belegondolok, akkor ezekre nem is megoldás, hogy hagyom hisztizni.
Szerintem minden gyerek más és legjobban a szülő ismeri, ő tudja, hogy mi válik be adott helyzetben. Nem mindegy, hogy milyen temperamentumú a gyerek.
Egyébként a ne foglalkozzunk a hisztivel dolog érzésem szerint ugyanonnan ered, ahonnan a hagyni kell sírni a pár hetes kisbabát, mert különben felkapatjuk... Abból a korból, amikor a szülőknek nem volt idejük és talán igényük sem arra, hogy a gyerekeikkel foglalkozzanak és ehhez gyártottak valami ideológiát. Persze a másik végletet sem tartom jónak, amikor éjjel-nappal kézben van a gyerek és nevelés helyett ráhagynak mindent.

Bocsi ez hosszú lett! :)

Majd mesélj, hogy mi volt a dokinál! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Hát igen, Nyuszika, megértelek, terhesen én is imádtam nődokihoz járni :D
(Nagyon hülyének tartotok, ha bevallom, ezt a részét is nagyon várom a terhességnek?? Amennyire én hallom, az anyukák inkább nyűgnek tartják a dokihoz mászkálást, én meg annyira imádtam :shock: )

Izgalmas időszak, lassan mindannyiótok bármikor szülhet!
Hogy bírjátok a "nagytesók" mellett a készülődést, várakozást? Nálatok a babák megmaradnak a nagyszülőkkel, vagy ki fog vigyázni rájuk, amíg szültök?

Hiszti ... Hú, de le tud fárasztani a Kicsi Fiam! Ráadásul a vége mindig az, hogy iszonyúan sajnálom, mert folynak a könnyei abból a gyönyörű szeméből, és furdal a lelkiismeret, hogy nem tudom normálisan kezelni a helyzetet :(
Viszont Ő rosszalkodik is! Most pl. az az egyik kedvence, hogy felmászik a W.C. tetejére, onnan eléri a vízcsapot, kinyitja és engedi a vizet. Ilyenkor szólhatok én rá szépen, csúnyán, nem érdekli, csak vigyorog, amíg oda nem megyek és leszedem ... Vagy ha dobálja a játékékat. Ha rászólok, annál jobban csinálja!
Ilyenkre Ti hogy reagálnátok?

Andi, kipróbálom én is ezt a magyarázós dolgot, bár gyanítom, a kicsikém nem fog végighallgatni :)

Nyuszika, írj majd, mi volt a dokinál! Te NST-re is magánba jársz?
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Zizien! Nálunk is van rosszalkodás, ami nagyon bosszantó. Nórinak az a mániája, hogy ivás után kiönti a maradék vizet a poharából. Ilyenkor aztán téphetem a számat, csak néz rám és önti tovább. Ilyenkor én néha rácsaptam a kezére finoman. Ezt nem szokták javasolni a pszichológusok, de észrevettem, hogy ilyenkor tudatosult benne, hogy ez most komoly és nem viccelek. Fájdalmat nem okoztam neki, de a konnektorhoz nyúlkálásról is így szokott le. Az üresek le vannak dugózva, de amibe valami be volt dugva azt ő elkezdte kiráncigálni. Most már eljutottunk odáig, hogy megérti, ha azt mondom neki, hogy szégyelld magad, és elküldöm, hogy üljön le a fotelba - de ez azért hosszú idő eredménye.

Én is várom a dokit, mert megnyugtat és főleg a végén volt jó, amikor már bármelyik nap megszülethetett. :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Igen, komoly, hogy mar csak par het, es ki is johet a baba. De most mar nagyon kivancsi is vagyok ra. Meg hogy fog zajlani, gyors lesz, lassu, stb. Egy biztos, fajni fog, azt a reszt kihagynam. :)

Nalunk a szulesnel a szuleim lesznek a lannyal, de utana amig bent vagyunk a korhazban apa marad vele, nem nagyon szokott mashoz. Elvan a nagyszulokkel is, de en nyugodtabb vagyok, ha apaval van. Ok megprobalnak vele csomo mindent (pl poharbol itatas, stb, de manokam ebbol a szempontbol keson ero tipus, eddig nem volt hajlando darabos kajat enni egy egesz etkezesnyit, mondjuk ebedet meg most is csak pepesitve, poharbol meg nem tud inni, lehet mi is vagyunk az oka, de nagyon felrenyelos, o meg csak dontene, na es mindemelle ekcemas, szoval lassan haladunk a kajabovitessel. Mondjuk most fozelekbol kb 4 fajtat eszik meg, tobbet nem hajlando. O az a gyerek, akit tenyleg hagyni kell a sajat tempojaban haladni, kulonben csak az ellenkezojet ered el vele.)

Zizien, neked akartam irni, mert ugy emlekszem, hogy nalatok is problemas az alvas, nalunk ugy volt, hogy a karunkban aludt el par perc alatt. Na mivel mar jo nagy a pocak, mar nagyon nehezemre esett betenni, megbeszeltuk vele egy este, hogy matol ugy fog aludni, hogy meselunk, aztan betesszuk az agyaba, fogjuk a kezet, es ugy alszik el. Most mar a kezet sem kell fogni, csak ulni a szobajaban, mig elalszik. Azota nem ebred ejszaka sirva, ha megis, eleg csak bemenni, nem kell kivenni, es ott lenni mellette, mig par perc alatt visszaalszik. Nemreg olvastam ki a Suttogo titkai kettest kotetet, es tenyleg jo konyv, persze mindenkinek a sajat gyerekehez kell szabni, de nagyon jo otletek vannak benne.

Hiszti kezelesre is! Egyebkent mi is elmondjuk neki, hogy mit miert nem. Persze, ha faradt, es amiatt van a hiszti, szerintem jobb segiteni a dolgon, mint tepni a szankat, mert olyankor nem sokat fog fel. Ez azert nehezen mukodik, amikor delelotti setabol nem akar feljonni a masodikra, csak lecsucsul, es simogatja a lepcsot, en meg mar felcipelni nem tudom. Ilyenkor a figyelemelteres mukodik, ha megtalalom, amivel egyaltalan el lehet terelni. :)

Nekem most mar eleg nehezen megy az alvas, es elegge faj a csipom azon az oldalon, ahol fekszem, amikor atfordulok, akkor erzem. Sot ma jarasnal is fajt az egyik oldalon. Szoval valahol jo, hogy mar csak par het van vissza. Egyebkent en is szeretek ilyenkor dokihoz jarni, akkor lathatom a picurt. :)

Ti meddig szedtek magneziumot illetve isztok-e malnalevel teat? Szulesznot fogad valaki?

Kicsit hosszura sikerultem, tovabbi szep hetet mindenkinek.
Verus (33+6)
verus81
 
 


Sziasztok! Kb.15-20 perce nyilal az alhasam. Ez mi lehet szerintetek a 35.-ben? A hasam puha... Eléggé kellemetlen..

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Szia!
Hat huzodhatnak a szalagok, fekudj le, valamelyik oldaladra, ha nem mulik, fordulj a masikra, ha akkor sem, illetve ha rendszeresse vagy eroteljesebbe valnanak, akkor menj be az ugyeletre a Bajcsyba. De valoszinu csak a hidegfront, meg pihenni kell. Ne aggodj, lazits, ha parod otthon van, kerj egy kis lazito talpmasszazst. :)
verus81
 
 


A hátamon fekszek.

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Köszi azért. Még fent leszek. Nézem a pisit, próbálkozom a pózváltással stb aztán majd kiderül. :D :roll:
Tényleg olyasmi érzés,mint amikor jön az erős mesi vagy már pont megjött. Ilyenkor szoktam meleg vizes palackozni.

Hogy valami jót is írjak. Tegnap leütöttem egy babakocsit a vaterán és ma reggel elmentünk érte. Pierre Cardin. Skék. Mózessel,hordozóval,pumpával,esővédőkkel,lábzsákokkal. Tavalyi és pár karcot leszámítva jó állapotban van.
Kicsit sajnálom, hogy nem teleszkópos, de hát az ember nem kaphat meg mindig mindent.
Viszont nagyon könnyű manőverezni vele és egy kézzel irányítani. Már el is sajátítottam az összerakást-csukást.

Kellemes pihenést!

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Csajok,nalunk helyzet van..Kulso mehszaj eltunt,belso 1ujjnyira nyitva..Elvileg nagy baja nem lehet mar, ha vilagra jo,de en meg nem keszultem fel..Holnap UH,es ha meg egyben vagyunk,szerda CTG..

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Csajok,nalunk helyzet van..Kulso mehszaj eltunt,belso 1ujjnyira nyitva..Elvileg nagy baja nem lehet mar, ha vilagra jo,de en meg nem keszultem fel..Holnap UH,es ha meg egyben vagyunk,szerda CTG..

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Ú de izgi! :) Bár már én is ott tartanék, hogy lennének nekem is ilyen híreim.
Én csütörtökön megyek ctg-re. Jó mi? Nem is gondoltam volna, hogy ünnepre is adnak időpontot.

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Húha Nyuszika! Várjuk a fejleményeket! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Mizujs veletek?

Nyuszika!! Hogy vagy(tok)???????

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Én is vasárnap beléptem a 36-ba. És nagyon jól érzem még mindig magam. Kicsit furcsállom is (nem mintha lenne tapasztalatom, hogy a vége felé mit kéne éreznem..) A néha elég kemény hát-lábfájást leszámítva.

Az lenne a kérdésem, hogy mostanában néha, x-naponta mesi jellegű görcseim szoktak lenni. Eddig 3x volt. És abból csak 1 volt tovább tartó és keményebb(mint a másik kettő).
Szerintetek ez micsoda? Jelent valamit? Normális így a vége felé? Ismim -aki 3hete szült- azt mondta, hogy az jósló.
Még egy: 4napja minden nap hányingerem van (napi 1-3 alkalommal). Eddig még nem hánytam, de már éreztem úgy, hogy mindjárt fogok.. Ilyet ti tapasztaltatok? Ez is azért lehet, mert közeledik a vége vagy mert nyomja esetleg a gyomrom a gyerek??


Köszi, szép napot

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna! Ez valószínűleg jóslófájás, így készül a méhed a szülésre.

Én is nagyon várom Nyuszika bejelentkezését! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Itt vagyok, itt vagyok, még egyben :) És eldöntöttük tegnap a férjemmel, vagy 12-én, vagy 18-20-án jön Macikánk a világra :) Jó, hogy mi döntünk, mi?! :)
Amúgy Kvinna, ez jósló, nekem a hidegfront alatt sok volt, de ha nincs rendszer, vagy el is múlik, nem kell foglalkozni vele.
Hányingerre nincs ötletem, de szerintem már minden csak a végét jelzi... De lehet, még 3 hétig így lesztek :)

Én holnap megyek Gyopihoz (Andi, Ti mikor?), CTG lesz, már várom, szerettem :)

Dórim 3 napos lázban "szenved", de már a pöttyöknél járunk :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Szia Nyuszika!

Mi csak 7-én megyünk majd Gyopihoz, de én is várom, bár a Ctg még messze van. :)

Szegény Dóri, vagy inkább ti! Nóri első betegsége is 3 napos láz volt, csak pont Pécsen voltunk, amikor kijött rajta. Nem kis pánikban voltunk, mert sosem volt lázas előtte...

Szorítok, hogy bejöjjön valamelyik dátum!

Most már írjatok sűrűbben helyzetjelentést lányok, ez a legizgalmasabb rész! :)

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Az biztos, hogy ez a legizgibb. :)
Ma már 3 jóslón túl vagyok. Ha lesz következő akkor elkezdem nézni az időt :D

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Veletek izgulok :)
Adjatok híreket, nagyon - nagyon várom!
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Hajnalban is magamhoz tértem félig, mert megint görcsöltem.
Van valami "törvény" arra, hogy mennyi az átlagos jósló fájás vagy hogy mi számít többnek-soknak, ami utalhat arra, hogy esetleg közelebb van a szülés? Vagy csak akkor számítanak, ha rendszereződnek?

Minden esetre kíváncsi vagyok a holnapi nst-re.

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


A rendszeres fájásokra figyelj, illetve, ha vérzés is van, akkor irány a kórház!

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


sziasztok!

jo kis banda gyult itt ossze.
Nekem kedd reggelre lejjebb ment a pocakom, szerdan lett betoltott 35 hetes. Pont aznap voltam vedononel, aki azt mondta, hogy innentol kezdve meg kb 3-4 het.
Ma reggel meg 4 fajasom volt, mensis gorcsre hasonlito, 10 percenkent, es jo 15-20 mp-ig tartottak... Utana meg egesz nap kemenyedtem, de eleg rendesen. Du hivtam a dokim, azt mondta, emeljem a Mg-t, ha arra sem csillapszik, akkor menjek be a korhazba, hogy megnezzenek...
Ja, meg hogy pihenjek...
Meg jo, hogy hosszuhetvege, Apa meg itthon, mert igy tudtam pihenni. Azert betojtam, mert meg nem kene szulni, legalabb ket hetet maradjon csak meg bent.
Hidegfrontra reagalok en is erosebben.
Erdekes, mert az elso terhessegnel ilyenek nem voltak, tenyleg minden terhesseg teljesen mas.
Amit nem szeretnek, hogy tul sok napig kelljen korhazban lennem, az nagyon megviselni szerintem a kis csajszikamat, anya nelkul napokig.

Igyekszem en is gyakrabban irni, kitartas csajok, hu de izgalmas mar a vege!!

Jo hetveget, gyogyulas Dorinak!
Verus ( 35+1)
verus81
 
 


Húha, mindenkinél milyen izgalmasan telnek a napok ...
Érdekes ez a hidegfront, anno, amikor terhes voltam, nekem is hidegfrontnál keményedett még jobban a hasam (nekem ugye alapjáraton is szinte non stop keményedett), plusz a folyamatos hányingerem is felerősödött tőle. Hú, amikor pedig elkezedett esni a hó ... Egyik reggel Óbudán hánytam majdnem össze magam, pedig akkor már vagy 30 hetes voltam ... Régi szép idők :D

Nyuszika nagyon nem ír ... Pedig annyira izgulok Értük! Lehet, hogy már eggyel többen vannak? :)

Vigyázzatok Magatokra, Verus, Rád is gondolok, hogy maradjon csak bent még a Baba egy pár hétig! Mondjuk a pihenés dolgot el sem tudom képzelni, hogy gyerek mellett hogy lehet kivitelezni ... Írj, hogy mi van, remélem, lenyugszanak a kedélyek!
Üdv Mindenkinek!
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok, itt vagyok, csak csendben. Igazából a mai nappal betöltöttük a 37. hetet, szóval most már érett szülés lesz :) Fáradt vagyok, minden nap álmos, mivel éjszaka alsó hangon 3* megyek pisilni, na meg arra kelek, hogy nagyon fáj a hasam, mert a hátamon fekszek és persze Maci besüpped... :) De nem baj. Persze most már abban a fázisban vagyok, hogy ok, szülés után baromira nem lesz egyszerű a 2 kicsivel itthon, de a testem minden porcikája maximum az álmosság miatt fog fájni. Ma például nem jó se ülni, se állni, se feküdni, az egész hátam, derekam fáj... Mindig persze ezeket csendben mondom, mert imádom a terhességet és ha most elindulna Maci, még sajnálnám is, mert jó ezt a kis hordót cipelni. :)

Amúgy egy "rossz hírt" kaptunk. Miszerint valóban van a vezetékben, húgyhólyag vezetékben tágulata, nem vész, de van. Magyarán szülés után mindenképpen lesz UH-ja és annak megfelelően megmondják mi legyen. Ha komoly a dolog, akár műtét is lehet, de persze ez a legrosszabb. Nagyobb a valószínűsége, hogy csak kontroll kell időnként. Ellenőrzik van-e pangás, megy-e össze a szűkület.

Amúgy a szűkület miatt most jövő csütörtökön a Bajcsyba megyek UH-ra, reggel 8 felé, ott találkozok Gyopival is, aznap lesz bent CTG is. Persze ha egyben leszünk, márpedig egyben leszünk :) Én 12-ét lőttem be végül :)

A szívem legmélyén meg hiszem, hogy nem lesz baj, szerintem nagyobb a füstje mint a lángja ennek a vesegondnak. De majd kiderül, ha megszületett. Jól számolom, hogy itt én vagyok a következő esélyes szülésre? :shock:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Meg én ;) Elvileg 2 nap van köztünk. :)

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Persze, igaz :) Hogy vagy???

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


na es en is csak egy hettel vagyok lemaradva kvinnatol

ugy nez ki, hogy mg B6 napi hat szem megteszi a hatasat, de ha jol emlekszem a 37. heten mar abba kell hagyni, de majd szerdan a doki megmondja

nyuszika ne aggodj, biztos minden rendben lesz. Nalunk a csecsemokori veseuh-n derult ki vesetagulat, egy eves korara eltunt, de lett a masikban, viszont hatarerteken aluli, igy nem is kell kontrollra vinni vele

azert mar nagyon izgi ez az utolso par het, valahol kezdem is sajnalni, hogy mar nem leszek terhes, de nagyon varom is, hogy lassam ki is van a pocakban. :) Hatha par ev mulva meg benevezunk egy harmadikra. :)

kellemes hetveget
Verus (35+3)
verus81
 
 


Nagyon jól érzem magam! Bár a láb-hátfájások és jóslók nélkül is meglennék:D Már azon is gondolkodtam, hogy annyira jól érzem magam, hogy ki tudja mikor akar majd Patrik kibújni!? Lehet, hogy képes és megvárja a kiírt időpontot vagy esetleg ráhúz még 1hetet!?

Olyat hallottatok már, vagy jártatok így, hogy nagyon jól viseltétek a végét is és még is esetleg a kiírt időpont előtt jött váratlanul a pocaklakó!? Nem tudom mire számítsak...

Tény, én is nagyon várom, hogy láthassam őt, de nagyon fog hiányozni ez az egész! :)


Jó éjt nektek :)

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: