A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Boldog névnapot (is) a Zsófiknak! :-)

Végre itthon. Nagy evészet után.
irina

Halihó!

Zsófit isten éltesse!

Most csak ennyi, iszonyat fáradt vagyok, most megyek és lefekszek. De ma végeztem a kilencedik órával. Éljen, már csak három hiányzik. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Bocs, hogy eltűntem.
A változatosság kedvéért ma is munkanap :roll:
Most nem kellett volna csak fél hétkor kelnem, de sajna felébredtem hat előtt.
Végül is nem baj, elintéztem pár emailt.

Boldog születésnapot kívánunk Zsófinak utólag is!!
És boldog névnapot a Zsófiknak!

A tegnapi nap elég rohangálósra sikerült.
G. Ózdon volt, busszal igyekeztem haza. Átszállás is jól jött ki, megyek az óvoda felé gyalog. Notebook, felmálházva stb. Erre kiderül, hogy R. angolon van, és várni kell rá egy fél órát. Megvártam, elindulunk gyalog. Mondom neki, igyekezzünk haza, mert minden bajom van. Ó, csak vegyünk a coopban egy kakaót. Megisszuk a főtéren, erre eszébe jut a játszótér :roll: Jó, de csak tíz perc.
Megyek befelé puccban a bokáig érő homokba :lol: Notebookkal.
Erre megjelenik az ovis társa, Vilmos. Ölelkezés, nagy boldogság. MIntha aznap nem is találkoztak volna. Fél hatig rohangáltak :shock:
Viszont megismerkedtem a srác édesanyjával, aki tök rendes. És beszereztem a szülői miatt kieső infókat.
PL. tornacsomag kell neki októbertől, mert heti egyszer járnak az ovi tornatermébe. És varrni fogok babzsákot is.
Hazaértünk, dugtam is be a kádba, mert még a füléből is homok fojt. Vacsoráztunk, fürödtem. G. is hazajött. Este fél kilenckor csúfosan elaludtam :roll:
Ma is hosszú napom lesz, du. négykor lesz kari értekezlet, így ma G.nél lesz a kocsi, és Rugót is ő veszi fel.
Holnaptól lazább lesz minden. Logopédia délelőtt, és onnantól hétfőig szünet.

Debreceni lányok!
Láttátok, hogy a Főnix csarnokban jégkoszak-kiállítás van élethű figurákkal????
Mit szóltok hozzá?
Tali hétvégén, és megnézzük a mamutokat?

Pakolni kell, aztán keltem a férfiakat.

Rugónak is tépőzáras cipői vannak, s bevallom, még nem tanítottam cipőt kötni.

Kép
vindolanda

Köszi szépen lányok, nagyon aranyosak vagytok :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vindo, mi szombaton még a repcsi kiállítást láttuk...akkor már új van?
szombaton I megint nem lesz..:-( úgyhogy sztem mi tudnánk menni du-án esetleg?

I svájcban..remélem hoz fini csokikat! Bár millió dolga van ilyenkor, mikor 1 napra megy :-(((

ma du-án persze szülői is lesz. :-(

státusz..sztem jöv heten megejtjük, lehet egyszerre a kettőt ( D,+E )

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, nem a fórumban, hanem a Főnixben.
Majd megnézem azért az árát is...

Épp most értem haza.
Rugó fürdik.

Kép
vindolanda

Halihó!

Beállok én is a "hullák" sorába. Szerintem ma pihenést rendelek el. Igen pörgős hetem van.
Vindo, én mennék szívesen, de pénteken du. suliban leszek, szombaton is, utána meg Böszörménybe megyünka a Dávid meccsére, vasárnap meg itthon családi ünnep lesz. Pedig szerintem Bercót is érdekelné.
dmaggie

Szelikét és Pankát Isten éltesse nagyon sokáig!!!

Bocs, lányok, most csak ennyi, készülnöm kell holnapra. Puszi!
irina

Sok boldogságot kívánunk Pankának és Szelinának születésnapjuk alkalmából!

Kiállítás - el is lehet tolni, szerintem a jövő héten még látogatható lesz. Október elejéig van Db-ben, ahogy láttam.

Azért ez az egy napos svájci út elég megerőltető lehet, ha végig vezeti I.

Maggie, sikerül ma pihenni?

R. felkelt nyolckor.
Pakolgatok, majd megyünk a logopédiára.

Itt végre esik, kinn 12 fok van.
Vettünk fűmagot, pótolni kell, ami nyáron kiment a nagy szárazságban.
A lakás is hűl ki lassan, szerintem este már tűz lesz a kályhában :roll:

Kép
vindolanda

Itt is BOLDOG SZÜLINAPOT PANKÁNAK SZELINEK!!!

Vindo..kiállítás....meglátjuk akkor

Svájc: csak Bécsig mentek autóval, onnan repcsi, aztán este meg haza ugyan ez. :-( de így is hajnal 1 kor indult és másnap hajnal 4 kor jött haza...hosszú nap. :-( De már itthon :-) és alszik :-))

Maggie..kis fáradtka...suli meg minden....kitartás!

ja igen jó hideg van...eső...:-( nem szeretem..de kell....csak inkább esne éjjel...ne nappal

KépKép
kaqk
Debrecen

És sikerült csokit szereznie? :wink:

Ja, ez így tényleg nagyon megerőltető lehet.

Szerintem viszünk esőkabátot is Rugónak, sétálnunk kell valamennyit.

Kép
vindolanda

Csoki nincs.....sajna annyi dolguk volt hogy Zurich-be nem jutottak be. :-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

KépKép
kaqk
Debrecen

Szeli, Panka nagyon boldog szülinapot!

Kép
Kép
Kép
katicico

Van csoki...igazából csokis mazsola...finiiiii...csak kaptam..drága férjecském... csak gondolt rám is! :-) imádom! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Pankának és Szelinek nagyon boldog ötödik születésnapot :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Pankát és Szelikét Isten éltesse! :lol:

Hú, mostanság ilyenkor jutok a gép elé. Szólóban nyomom a héten, a hét elején apa Lakitelekre utazott, osztrák vizsgákra, (Mármint szakmai érettségi volt, de osztrák gyerekek vizsgáztak, működik a suliban két tannyelvű tagozat, meg van valamilyen testvériskolájuk is. A gépészethez ért, viszont szerintem egy kukkot sem nagyon tud németül)
Szerdán éppen visszaért, és már indult is a tantestületi kirándulás. Így én kedden délután elemózsiát készítettem neki. Tegnap a nagy szünetnek köszönhetően jött a keresztfiunk is, este a nagyok elmentek bulizni, valamikor hajnalban jöttek haza. Temészetesen ezen a héten volt minden, ovis szülői, munkaküzösségi megbeszélés, stb. Szóval nem unatkozok. Meg esténként leginkább én altatom Bercót is, mert a bátyusok edzésre járnak.

Panndi, szerintem ne parázz! Hihetetlen, hogy miket találnak ki.

Vindo, rendben, bár a jövő hét is alakul rendesen, szerdán pl. a suliban lesz szülői, duplán érint. Most csak a negyedikeseknek, meg az elsősöknek lesz. Egyszerre két helyen kellene lennem. De szerintem megoldható. Majd én is megkuksizom, hogy mennyi az annyi.
Ma cipőt kellett vennünk Bercónak, reggel nyafogott, hogy nyomja a lábát. Kértem, hogy bírja ki azt a kis időt, amíg eljutunk az oviba, ott meg nem fogja használni, mert biztosan nem mennek ki. Ovi után meg elvonultunk a fórumba. :lol:

Hú, olyan dugó volt ma egész nap a városban. :roll:
dmaggie

Hú, Kaqk, az tényleg finom. :lol:
dmaggie

Maggie, huh de elfoglalt vagy!

Ma neztunk egy hazat, hat nem tokeletes...meglatjuk.

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó 8)

Na, a cipős projekten mi is túl vagyunk, a Deichmanból kapott Rugó egy szokásos cipőt.
Délelőtt a régi volt rajta, és már elég rossz állapotban is volt, meg be is ázott.
Igaz, R. elégedetlen volt, mert nem villogott a cipő :twisted: :roll: :lol:

Viszont felpróbáltuk a tavalyi kabátjait, és úgy tűnik, ősszel még megússzuk a kabát-vásárlást.

Nekem ma szabadnapom van. Végre. Van egy csomó mosnivaló, meg dolgozgatni is kellene, de nem nagyon van kedvem.

Maggie, a német nyelvtudás hiánya nem lehet akadály :lol:

Kaqk, mi volt a probléma a házzal?

A csokis mazsolát én is nagyon kedvelem.

Kép
vindolanda

Vindo, szabadnap..jó is az :))) nem villog a cipő :evil: :-)

Ház hát ez csak kötözködés részemről, lépcső van a nappaliból az étkezőbe 2 fok, a zuhanyzó lent van, nincs klíma, mosogatógép, 1 garázs van, nincs riasztó.......szóval ezek nem hibák...csak ha már egy rakás pénzt kiadunk érte legalább közel olyan legyen mint szeretnénk....hát még várjuk a választ....
igazából nem tudom mit szeretnék, ha kiadnák vagy ha nem...fura!

most épp edzésrő hazaértem, hajmosás, csavarás, és épp búrával a fejemen írok, dalma meg jön megy, pakol :-))
holnap megint 1 leszünk..de fürdésre talán hazaér I.

Ruha cipő...aaaaa kell benti, torna, kinti, pizsi hosszú benti......naci, pulcsi.....stb....DE amit most nőtt ki nacit 2 éve kapta :-)) szóval azért ez ritkán van...:-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!
Most értem haza, dolgoznom kell, ezért csak röviden:

Kaqk, remélem, találtok ideális házat

Maggie, jó sűrű hetetek volt akkor... hú! Ügyes vagy az átírásokkal!

Vindo, kezet foghatunk, itt is házimunkázni kéne, de közben dolgozni is.

Most vettem Ádinak kabátot (csizma kell majd még neki, én próbálom kihagyni az őszicipő-vásárlást, kibekkelve a meglévőkkel), a kedvenc két turkálómban semmi nincs szinte, 1-2 év alatt teljesen leharcoltak lettek ezek a turik, szerintem a jobb ruhákat simán értékesítik máshol. Anno 3 gyönyörű kabátot szereztem Ádinak potom pénzekért, most marad a cunda. :-( Megnéztem ott egy terhesnadrág árát, hát elhiszem, h nem tolonganak érte (15 ezer forint). És akkor a cunda még középáras. Mindegy, majd megoldom másképp.
Betöltött 9. hétben vagyunk. :-) Az émelygés, állandó fáradtság semmit nem múlt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:29-kor.
irina

Vindo, villogást a cipőre - esetleg vmi csácsó matricával? :wink:
irina

Kaqk, mosogató nélkül én sem mennék :lol: :lol: :lol:

Terhes nadrág - emlékszem, nekem hoztak egy farmert 2000 forintért a helyi kínaiban. De abban nem mentem dolgozni, az ilyen jövök-megyek nadrág volt.
Volt még két tanítós nadrágom, azok olyan 5-6000 ft-ba kerültek, ha jól emlékszem.
De sokáig jók voltak a rendes nadrágjaim (az ötödik hónapban kellett vennem ezeket). A negyedik hónapban még arrébb varrott gombokkal meg tudtam oldani.

15 000 :shock:

Irina, nézz körül a Kik diszkontokban boltokban, ha gyerekkabát vagy gyerekruha kell. Néha lehet jókat találni, és az áruk is elég barátságos.

9. hét 8)

Ki kell húznom a kukát az útra :lol: :arrow:

Kép
vindolanda

Hát, szerintem már elfelejtette.
Feladtam rá az újat reggel, meg sem szólalt :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Kuka kihúzva. Teregetnem kéne :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, köszi a tippeket!
Más helyen próbálok vadászni gatyát. Anno nekem is 2 terhesgatyám volt, de abból egy volt igazán kényelmes, azt lehordtam, kilyukadt, kidobtam. A másikba, ami már akkor sem volt az igazi, most végképp nem férek bele meg télre nem is lenne jó :-)
Nekem gyorsan nő a hasam, csodálkozom is, hogy most még simán beleférek mindenembe (igaz, nem szoktam szoros ruhákat venni magamnak, gatyából sem, valszeg ez az oka). Felsőm van, abból nem lesz hiány.
Ádi nő, mint a bolondgomba, a védőnő 112 cm-nek mérte, de szerintem több.

Szerintem is igaza van Kaqk-nak, mosogatógép nélkül soha sehova. 8)

Vissza dolgozni.
irina

Na, leülök, lesz poszterbemutatóm a héten, és publisher-ben kérték a posztereket. Be kell fejeznem :arrow:

Ja, a felsőkkel egyszerűbb a helyzet.

112 cm, az már komoly.

Kép
vindolanda

Vindo, hol leszel poszterrel? Jó munkát hozzá!

Nekem is jövő kedden konfi, előadás, de az abból készült cikket is már küldeni kell (ezzel vacakoltam hetekig a nyáron), azt véglegesítem.

Esti program: őszi-téli ruhák elővadászása, kabátokat még tisztítóba is kéne vinni. :shock:
irina

Néztem időjárás-jelentést, a jövő hétre még 29 fokot mondanak :roll:

Egy profunk 70 éves, a tiszteletére lesz itt egy konfi. Aztán október elején meg a pszichológusokhoz megyek :wink:

Nekem még a cikkek nincsenek készen :roll:

Kép
vindolanda

Vindo, jó ég, tényleg, megnéztem én is a koponyeg.hu-n. Akkor nem pakolászok át, csak a kinőtt rucijait teszem el Ádinak. Ma reggel a drága meg akart fagyni a megállóban (4 réteg ruhában, ebből 2 pulcsi és teljesen szigetelő esőkabát), kiakadt, hogy lefagy a keze, füle, sapiban is lefagy mindene. Közben álltak mellettünk a laza egypulcsis népek meg én is egy szál vékony ballonban. Nem igazán értettem. :lol:

Majd mesélj a konfikról, nagyon érdekelnek. Hát itt sem ez a szokásos sorrend, de most gyorsan kell kész lennie a kötetnek, így előredolgoztunk. Legalább egyszerű lesz ppt-t csinálni a cikkből. :wink:
irina

Hát, én tegnap jól begyújtottam a kályhába, mert fáztam.

S R. is folyamatosan mondogatja reggelente, hogy hideg van kinn :wink:

Pedig sapka-sál-minden játszik.

Igen, a cikk utáni ppt már egyszerűbb.

Kép
vindolanda

Akkor Rugó is :-D Szegénykéim. Bár én mondtam Ádinak, hogyha 10 fokban ennyire fázik, mi lesz télen a mínuszokban? 8)

Hah, az összes ábrámat a cikkben újra kell csinálnom a stíluslap kikötései miatt. Szuper. :?
irina

Hú, hát BERCÓKÁNKAT ISTEN ÉLTESSE NAGYON SOKÁIG!!!
:D
irina

Boldog születésnapot kívánunk Bercónak!

Milyen kikötések?

Kép
vindolanda

Bercó, Isten éltessen sokáig :)

Kismamaruha nekem is kéne. Vagyis valami átmeneti kabát féle. Farmerem még rámjön a régi, felsőim is vannak, de ha hidegebb lesz, nem tudom, mit veszek fel, mert az átmeneti kabátom éppen hogy jó most :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, épp gondoltam rád ruhaügyben :-) Nekem is az okoz dilemmát, hogy a telet hogy vészelem át nagy pocakkal (de közben nagyon örülök, hogy nem nyári terhes vagyok). A bnőm úgy oldotta meg, hogy jól felöltözött a kabát alá, azt megnyitva hordta, a pocakját takarta, csak begombolni nem tudta. Amúgy láttam kismamakabátot is a cundában, azt is aranyárban. Akkor már inkább poncsót vagy pellerint veszek fel. :lol:

Vindo, a stíluslap nemrég érkezett. Nem lehet az ábra színes, se szürke hátterű, plusz át kell variálni benne a betűméretet stb. Még szerencse, h Excel-ábrák és nem SPSS mondjuk.
irina

megnyitva = meg nyitva
irina

Ja, kabátban vannak olyan A-vonalúak (vagy hogy hívják azokat).

Nálunk a szokásos: G. hazajött, kérdezem, hát Rugó hol van, jaj, elfelejtettem hazahozni :roll: :roll: :roll: :roll:

Excellel könnyebb, de macerás, az biztos :roll:

Kép
vindolanda

Végeztem a mai munkámmal. Jó lenne valami filmet keresni estére :D

Kép
vindolanda

Hopp, tényleg, van is egy olyan télikabátom, ami mell alatt gombos csak, az alá sokáig beférek :lol:

G., a szétszórt apuka :-)

S. is leadta ma a Bolyai-jelentését, ezek szerint van esély rá, hogy filmet nézünk este. :D
irina

Jó filmötletre vevő vagyok! :-)

Tényleg, Panndi, Te nem voltál eddig téli terhes?
irina

Nincsen sajnos :roll:
Le van töltve a bosszúállók, de mást nem találok fenn.

Kép
vindolanda

Hát csak úgy, hogy a 12. hetet töltöttem decemberben, és utána, de akkor még nem volt nagy hasam.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, értem :-)

Vindo, Underworld 4 esetleg, ha néztétek az előző részeit?
Én még nem láttam, elég egykaptafára megy, de látványos.
Fent van a Dark shadows is, engem az érdekel. :-)
irina

BErcó Isten éltessen!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Az Avengers egyébként szórakoztató, nekem bejött. 8)
irina

Hát, meglátjuk 8)

Ja, R. ma bevitte A hobbit-ot könyv formában az óvodába, hátha abból is olvas az óvónéni mesét a pihenőkor.
De nem tette :roll: :lol:
Nagyon tetszik neki a térkép benne, mindig el kell mondani, hogy ebben a hegyben lakik a nagy sárkány stb.

Ma megkérdezte Gábort, hogy miért forog a Föld.

Panndi, akkor itt az idő kipróbálni egy őszi-téli terhességet :D

Mintha egy olyan Underworld-öt láttunk volna, amiben Beckinsale nincs benne. Az lenne a negyedik?

Kép
vindolanda

Hú, feltette valaki a Moonrise Kingdom-ot :shock: 8)
Felirat is akad hozzá egy helyen, ahogy látom.

Megyek, csinálok fürdővizet Rugónak :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, az, asszem, a 3. rész volt. A 4. a legújabb, nem olyan rég jött ki.

Hobbit :-))) Szereti Rugó?
Földforgás: kis okosom. :-)
irina

Ja, vagyis Fruzsival már nagyobb terhes voltam télen, el is felejtettem :roll: Basszus, már mindent elfelejtek, ez a vééééég..

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: