A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

3 év próbálkozás után, még Liza előtt volt egy terhességem, aminek missed ab lett a vége a 9. héten. Ezek után a következő terhességnek az elejét végigidegeskedtem, konkrétan remegett a térdem az ágyon a dokinál.
Most valahogy nyugodtabb vagyok ( vagy csak lehet hogy jobban lefoglalnak az említett körülmények).

Szerintem is jönnek majd még a fórumra, csak az első gyerekesek még kivárnak.
Mellfeszülésem most nincsen, az előzőnél volt, de az is közrejátszhat, hogy kb. 1 hónapja hagytam abba a szoptatást és még nem rendeződtek vissza a dolgok.
Étvágyam most egyáltalán nincsen.

Nektek megnőtt az étvágyatok már?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,

Tegnap egész nap ágyban voltunk Barbival. Elkapott valami hányós vírust, így egész nap feküdt és hányt.Enni semmit nem evett, csak iszogatott, de azt sem túl sokat. Én is szarul voltam, volt egy kis hőemelkedésem és fájtak a lábaim meg a kezeim, így jobbnak láttam, ha én is ágyban maradok.
Amúgy az éjszaka jól telt, nem volt hányás. Abban reménykedek, hogy a kicsi nem kapja el, mert vele már voltam kórházban emiatt.
:oops:

Kértem én is időpontot, jövő hét csütörtökön megyek uh-ra. Hát remélem már lesz szívhang. Ha minden rendben lesz, akkor meg pénteken kérek időpontot kromoszómavizsgálatra az Istenhegyi Géndiagnosztikára.

Magnoli,
Gratula, örülök, hogy nálad is minden rendben volt uh-on. :D
Mmc,
Üdv és gratula a babához.
Hasonló cipőben járok mint te. Elvileg most októberben venném ki a szabikat és jan 1-től dolgoznék. És most azt akarom megérdeklődni, hogy ha kiveszem a szabikat és melóba állás előtt bejelentem, hogy babát várok, akkor elmehetek-e táppénzre?!Na meg novemberben kezdi Iza a bölcsit, de ha szólok, akkor ugye nem mehet.És mindenképpen szeretném ha menne, jót tenne neki beszédfejlődés szempontjából.Nade oda meg kell vinnem egy papírt, hogy ekkor és ekkor kezdek dolgozni, ahhoz viszont ki kell vennem a szabikat, csak úgy kapok ilyen igazolást. Szóval elég kacifántos a helyzet, de én úgy döntöttem, hogy mivel korai még a terhesség, úgy veszem, mintha nem is lennék az. Szépen kiveszem a szabikat aztán majd meglátom. Persze előtte utána járok a dolgoknak. :D
Nekem még nem nőtt meg az étvágyam, de az a baj, hogy mivel letettem most a cigit, így állandóan nasit keresek helyette és ez így nem lesz ok a súlyomnak.
Goofyka,
Nekem az az érdekes, hogy mindegyik gyerekkel volt hányingerem, Bazsival elég sokáig, a többi gyerekkel csak kb 1-2 hétig. De most nem jellemző, néha érzem a gyomrom, de ennyi, persze lehet később jön, de már az is megfordult a fejemben, hogy nincs minden rendben. :oops: :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

mmc,
üdv! :)
Szerintem jó a kis korkülönbség, jobban összenőnek.

Magnoli,
gondolom akinek első gyerek, az nem azonnal fedezi fel a Babanetet... majd gyűlünk! :)

Goofyka,
nekem Pálminál csak a 8-12-ig hétig volt hányinger, most meg már sokkal korábban... nem tudom ez utal-e más nemre, szerintem nem :)
Amúgy már úgy unom ezt a folyamatos hányingert meg gyomorégést... hhh :( Csak akkor vagyok jól, ha alszom...

mmc,
folyton eszem, de csak kicsiket... 2-3 óránként... nekem ez bevált az előző terhességnél is... sőt nekem az előzőnél alig volt étvágyam végig... nem bírtam egy teljes adagot megenni... -4 kilóval jöttem ki a kórházból ahhoz képest, mint amennyi terhesség előtt voltam :)

Judy,
jaj szegénykék... jobbulást!
sz.veronika

Sziasztok!

Judy,

Jobbulást Nektek, javult már Barbi gyomra? Láza is volt?
Remélem Iza nem kapja el, szegény már volt kórházban is?
Te már jobban vagy?

Köszönjük szépen a gratulációt! :lol:
Mi is drukkolunk Neked csütörtökre!

Jelenleg nálam is a mellfeszülés a döntő tünet, viszont kevésbé, mint az előző várandósságom idején, gondolom a szoptatás miatt megnyúltak a szövetek :roll: , és csak a nagyobb méretváltozáskor érezhető fájdalom.
Az émelygés kicsit csökkent, igaz már többször eszem, én is kevesebbet (igyekszem)...
Inkább az éhséget bírom most kevésbé, az Uh előtt is kénytelen voltam kicsit enni reggel, pedig máskor egy falat se megy le amikor ideges vagyok... :oops:

Goofyka,

Az előző várandósságom nekem is elég "érdekesen" indult, azt hitték hogy méhen kívüli, abbahagyatták velem a segítő progeszteron szedését, ezért véreztem is, majd 2 hét múlva kiderült, hogy nagyon is méhen belül van a Kisfiam, és szerencsére teljesen egészséges lett :shock: :oops: :oops: + még voltak szomorú előzmények is.
Úgyhogy volt min izgulnunk :?
Akkor 100%-ig biztos voltam benne, hogy Fiam lesz, és ez a 12.heti Uh-on be is bizonyosodott, sőt előbb megláttam, mint a vizsgáló orvos :lol:

Most Kislányban gondolkodunk, de ha Fiú lesz, az se baj :roll:

Veronika,

nem semmi, hogy Te még fogytál is Pálmival :shock: :lol:
Mondjuk, ahogy a képeden látom, nem vagy hajlamos hízásra? :lol:
Jó Neked :shock:

Mmc, neked hányadikára várható a Baba májusban?[/b]

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Veronika

A gyomrodra egy kis savkötőt (pl. Rennie) nem próbáltál?

Olival nekem is borzasztóan égett a gyomrom, és csak a vége felé kezdtem a Rennie-t szedni, mert a bevételétől is undorodtam, aztán amikor rászántam magam, még az émelygés is javult (és egyszer sem jött vissza, amitől előtte féltem) :D
Az émelygés amúgy végig kísért hullámzó intenzitással, hiába írják, hogy a 12. héttől jobb lesz :shock:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli
Május 23-ra várható a baba érkezése. Azt nem írtam Nektek, hogy tegnap én is voltam UH-n, de csak azt állapították még meg, hogy a méhen belül van a petezsák és benne egy 2 mm-es élő embrió. Két hét múlva kell újra mennem, akkor már többet tudunk.

Veronika
A barátnőm a Salvus vízre esküdött a gyomorégés ellen, egy próbát megér. 2 korty vizet könnyebb lehajtani, mint az a betonízű tablettát elszopogatni.

Judy
Jobbulást nektek, én pont egy hete vagyok beteg, mára már a férjemet is sikerült megfertőznöm, a lányom szerda óta beteg. Pont emiatt terhességi tüntetek helyett én inkább az influenza tüneteit érzem, de nem merek semmilyen gyógyszert bevenni.

Kép
Kép
mmc

Judy
Korábban írtad, ha minden rendben lesz akkor bejelentkezel kromoszómavizsgáltara. Ez pontosan milyen vizsgálat? Amniocentézis vagy "csak" vérvétel?

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
hát ez nem semmi, hogy méhen kívülinek nézték, aztán mégsem volt az!

Hízás: 30 éves koromig 53 kiló voltam, azt ehettem-ihattam, amit csak akartam. 30-nál volt valami változás, mert ahogy betöltöttem már rá 4 hónapra 56 voltam, aztán meg se állt 61-ig... 8 kiló plusz 2 év alatt... ott aztán megállt.
Nekiálltam sportolni meg tisztító kúrákat csináltam, nagyon-nagyon nehezen lement 57-ig, akkor lettem terhes.

A terhesség úgy kezdődött, hogy először fogytam 5 kilót, aztán híztam 8-at, 61-gyel mentem szülni.
Szülés után 53-mal jöttem ki a kórházból, mint "lánykoromban" :D De aztán elég gyorsan (kb. 1,5 év) újból 61 lettem... úgy látszik valamiért most ott van az egyensúly...

Megfelelő kajálással most nem sikerült 60 alá vinni... amíg nem lettem terhes :D ... mert most először 60 alatt vagyok már megint :D
Mondtam is apának, ha elhíznék valaha, gyorsan csinálunk egy újabb bébit, az majd lefogyaszt :lol:
Amúgy kíváncsi leszek, hogy ez a terhesség hogy fog alakulni súly szempontjából...

Gyomorégés/hányinger: úgy látom az válik be, ha eszem egy keveset. De csak keveset, mert ha sokat eszem attól is hányingerem lesz...

Nekem jobb lett a 12-ik héttől (vagyis ha jól emlékszem a 14-iktől), nagyon remélem, hogy most is így lesz...

mmc,
köszi a Salvus vizes tippet, majd ezt is megpróbálom!

Gratula a 2 mm-es bébihez! :)

Voltam a visszérrel pénteken dokinál, szorítóharisnyát kell hordani, aztán terhesség után megműteni... :( Mondjuk számítottam rá...
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika,

A korral sajnos általában nő az ember testtömege (a zsírmennyiség nő, izomtömeg kissé csökken), ezen nem érdemes aggódni, a lényeg, hogy –ahogy írtad is- egyfajta egyensúly kialakuljon.

Nálam is hasonló a helyzet, a leánykori súlyomat már nem tudom elérni, pedig csak 4-5 kg a különbség.
Sőt, amikor megpróbáltam, nagyon soványnak néztem ki, mindenki megkérdezte, hogy nem vagyok-e beteg :oops:
Ahelyett hogy dícsértek volna… :D

Örülök, hogy jelenleg nincs nagyobb gond a visszereiddel!
Az nem valami vidám, hogy majd meg kell operálni szülés után, de jobb megelőzni a nagyobb problémákat…

Mmc,

Jé, azt írtad pénteken, hogy előző nap voltál vizsgálaton, pedig csütörtökön csak azzal jelentkeztél be, hogy van pozitív teszted, az ultrahangot (ami igazolja a terhességet) nem is említetted :)
Gratula a babához, amit megállapítottak, az alapján kicsit nagyobbnak tűnik a koránál.

Nálam kb. egy hete jelentkeztek a méhem táján pici nyilallások, apró szúrások.
Gondolom fészkelődik a Kisember :lol:

Judy,
Ti hogy vagytok, meggyógyultatok már?

Goofyka,
Veled mi újsi, mondtátok már valakinek?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni, miért nem megy a vonalzóm? Azokat az adatokat írja ki, mint amikor elkészítettem.

Veronika,
sajnálom a szorítóharisnyát. Kis öröm az ürömben, hogy a terhességed nagy részét nem 40 C fokban fogod tölteni, mert akkor borzasztó lehet ilyen harisnyát hordani.

Magnoli,
igen az ultrahangot nem említettem, pedig attól tettem függővé, hogy csatlakozom hozzátok.
Én is idősebbnek gondolom a terhességem, mint a naptár szerint. Meglepetés baba, középidőben védekeztünk, valószínűleg előbb lehetett a fogamzás. :)
Én is érzem a folyamatos "mozgásokat" odalent, de a doki szerint nyúlnak a szalagok és a méhfal.

Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne emeljetek? Én már most érzem, hogy nem esik jól Lizát emelgetnem, márpedig egy 1 éves körüli gyereket folyamatosan emelni kell ( pelenkázás, etetőszék, sírás, öltözés stb.)

Többiekkel mi a helyzet?

Kép
Kép
mmc

Elmondtuk anyukáméknak vasárnap, anyu tapsolt örömében, apu olyan közömbös volt. :)

Bátyáméknak nem mertem, mert az amúgy is egy nagy f...hímtag.

Meg most ők szülni fognak nemsokára nem érnek rá semmire, ezt mondja állandóan. Csak azt sem tudja mi az a szülés. Na bocs az off-ért. :( csak nagyon felidegesítettem magam rajtuk.

Emelés: 10kg Hajni, Tündi 18. A szakmám fizikai munka, naponta emelek 10-25kg-ot. Nehéz, de már megszoktam. A derekam és a keresztcsontom bánja, sajnos.
Nekem a cipő ráadás a kicsire és a sajátom bekötése már nehezemre esik. :( mi lesz később?!

Tegnap óta nagyon görcsöl a hasam, remélem nem fog most elmenni amikor már elmondtuk és már én is felfogtam, hogy újra baba lesz.

Vonalzók: bonyolult ügy, nekem csak egyet rak ki, pedig lenne rá hely, már nem engedi ha többet akarok. :(

Okt. 3.-án megyek uh-ra, már várom. anyósék meg most fogják megtudni hétvégén.

9. hétben járok. :) és egész jól vagyok, csak a vérnyomásom van a béka segge alatt, kell a tejeskávé reggel, mert ha nem egész nap tengek lengek.

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
goofyka

Sziasztok,

Mmc,
Ezt a fajta kromoszómavizsgálatot a 12. héten csinálják, ugyanolyan bökéssel jár mint az amniocentézis, de itt a lepényből vesznek mintát és kb 3-4 nap alatt eredmény van. Az Istenhegyi Géndiagnosztikára fogok menni.
Én nem tudom megoldani, hogy ne emeljek. Minden terhességemnél emeltem az éppen aktuális pici gyereket. Nem volt baj, remélem most sem lesz.
Veronika,
Egy bizonyos kor után tényleg nehezebben mennek le a kilók, de ahogy elnézlek te tök vékony vagy.
Visszerem nekem is van,kiváncsi leszek a mostani terhesség alatt hogy fog viselkedni. Izával elég csúnya volt, bár akkor 93 kilóról kezdtem el hízni, most meg 63-ról.:) Lehet nem lesz gond.
Magnoli,
Köszi szépen, már meggyógyultunk, illetve Barbika, mert én igazán nem voltam beteg. Hála a jó égnek 1 nap alatt átment rajta a vírus. Azóta kutya baja.És nem kapta el senki.
Goofyka,
Próbálj meg pihenni, persze csak ha tudsz. Remélem elmúlik a görcs. Apud is meg fog nyugodni és örülni fog. Nálunk anyu családi botrányt csinált, de most már lehet vele nyugodtan beszélni. Elfogadta.
Az én vérnyomásom ma reggel 89/50 volt, pulzus 77. Nagyon alacsony már hónapok óta és érzem is, főleg helyzetváltoztatáskor elmegy a kép és megszédülök. Ez azóta van mióta ilyen sokat fogytam. Előtte se volt magas, de akkor 110/70 volt, ami azért jó.

Jó lenne már túl lenni a csütörtökön és tudni valamit. Annyira nem érzek semmit, hogy már naqyon aggódok, hogy minden rendben van-e odabent. :oops: :oops: :oops:

Párom ma reggel elment Belgiumba 1 hónapra, de hogy utána hova megy melózni még rejtély. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Magnoli,
na igen, de nekem nem 4-5 kilóval többre állt be, hanem 8-cal többre... :)

Igen, amúgy a lánykori súlyommal én is mókásan néztem ki szülés után... mint egy pálcikaemberke :D

mmc,
igen, én is ezzel vígasztalom magam, hogy nem melegben kell a szorítóharisnya... egyébként az első terhesség alatt pont ezért nem hordtam... :oops:

Emelgetés nehéz téma... nekem Pálmi már nagy, így meg tudom vele beszélni, hogy a baba miatt, stb... bár néha még így is becsúszik... ez lehet, hogy rosszabb, mintha folyamatos terhelés lenne, szerintem ahhoz hozzászokik a szervezet, főleg ha terhesség előtt is volt az a terhelés...

Goofyka,
A férfiakat nem hatja meg annyira egy baba... :)

Judy,
de azt nem hasfalon át csinálják, ugye? Hanem a hüvelyen keresztül?

Judy,
persze, nem vagyok elhízva, de van 3 kiló, ami már pont nem kellene, mert az már itt-ott lerakódás... a párom is állandóan edzeni küld, hogy azok lemenjenek...

Szerintem jó, hogy nem érzel semmit, én cserélnék veled! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
Hát most megfogtál, de én úgy tudom, hogy ezt is hasfalon keresztül csinálják. :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Sziasztok!

Veronika,
És milyen magas vagy ehhez a súlyhoz?
Szorítsad csak azokat a lusti vénákat :D

Judy,
Drukkolok holnapra!!!
Nyugi (bár én is elég ideges voltam...), örülj hogy jól vagy, az hogy nincs tüneted, szerintem azt jelenti, hogy ez egy boldog és problémamentes babavárás kezdete :lol:

Osztom a gyerek-emelgetéssel kapcsolatos véleményedet.
Sokan szülnek kis korkülönbséggel, és nem tudják megkímélni magukat a nagy testvér emelgetésétől, de ettől még bőven ki lehet viselni a következő babát, ha ártana a cipekedés, nem lenne ennyi kistesó :lol:
Vagyis, persze nem esik túl jól, és mi is azért szereltük le -többek között- a Kisfiam ágyáról a rácsokat, hogy ne kelljen ki-be emelgetni, de aggódni nem érdemes emiatt :lol:

Goofyka,
Gratulálok, hogy jól fogadta a Család a Kistesó hírét, jó hogy már ezen se kell idegeskedned! :lol: :lol:
Apukád reakcióit Te ismered, ha nem vagy biztos a véleményében, próbáld megbeszélni Vele, de előtte én hagynék egy kis időt Neki feldolgozni a hírt.
Lehet, hogy csak egyszerűen nem volt most jó formában, Te ismered...

A Bátyádék gondolhatod milyen idegesek az első baba születése miatt, ami Neked már nem újdonság, az nekik még csupa kérdőjel... :oops:
Lehet, hogy ezért nincs energiájuk másra, és tudod, hogy a férfiak amúgy is teljesen másképp gondolkodnak, nem tudnak annyi fele figyelni... :lol: :lol:

A görcsölés miatt szerintem ugorj be a dokidhoz, inkább menj egy felesleges kört, minthogy baj legyen :shock:

Mmc,
Ez a baba nagyon akar jönni Hozzátok, kis Csalafinta :lol: :lol:

Nálunk van egy kis nátha, a Kisfiam éjjelre megfázott, úgyhogy nem sokat aludtunk :(
Szerencsére láza nincs, de a porszívót már elő kellett szedni :( Utálom!!! :(
És sajnos Ő sem kedveli...
Utóbbi mondjuk nem meglepő, de nem akarom, hogy nagyobb baj legyen, nekem rengetegszer kellett felszúrni kiskoromban a fülemet, akkor sajnos még nem találták ki az orrszívó-porszívót :( :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2012.09.26 10:44-kor.

Kép
Kép
magnoli

Judy

Te hogy bírod 4(+1) gyerekkel a Férjed távollétében???
Ráadásul egy hónapig... :oops: :oops:
Minden elismerésem a Tiéd! 8)
Nekem néha egy gyerektől is kihull a hajam :lol: :lol:
Mondjuk, volt már nálunk is , hogy a Férjemnek külföldre kellett 3-4 napra mennie, és egész jól belejöttünk a dologba, de akkor is...
Mesélj :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
Hát tényleg nagyon remélem, hogy gondtalan babavárás lesz, mert négyeskével azért idegeskedtem eleget. Nála 1:70 lett a kombi tesztem down kórra, és mire megtudtam az eredményt hogy egészséges majdnem 20 hetes voltam. Ezért is szeretnék most a 12. héten elmenni vizsgálatra. :oops:

Azért egy ici-pici hányingernek örülnék. :lol: :lol:

Jobbulást a kisfiadnak. Tegnap Iza is hányt, így nem úszta meg a vírust, de nem volt vészes. 3x dobta ki a taccsot szegénykém, de éjszaka már nyugodtan aludt. Ma meg már virgonckodik és diétázik. :lol: Viszont már másfél hete szívom én is az orrát meg köptetőzöm. Mostanra mondhatom el azt, hogy javul.
Nálatok is ilyen elhúzódó szokott lenni egy takonykór meg köhögés??

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Magnoli,
Megszokás kérdése. Már régóta külföldön dolgozik, így hozzászoktunk. Azt nem mondom, hogy nem tépem a hajam, nálunk pl sosincs csönd, max éjszaka ha alszanak. Valamelyik mindig kihúzza a gyufát, de legtöbbször a nagyokkal kell mérgelődnöm, mert lusták és trehány disznók, pedig felvételi előtt állnak.

Most is ahogy kinéz a szobájuk, háááát hányinger. De nem pakolom össze csak azért sem. Hazajönnek és kaja és lecó előtt nekiállnak rendet rakni. :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

A kicsik nagyon szépen eljátszanak együtt. Van hogy veszekedés támad, de köztük még könnyű bírónak lenni. :lol: :lol:
Vagy ha nagyon felpörgetik magukat akkor leülünk és Anna,Peti,Gergőt olvasunk. Imádják és attól lenyugszanak. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Magnoli,
173cm vagyok. Te?

Ma reggel voltam vervetelen... tuleltem :) Nekem ez a vervetel ugy horror, tobbszor rosszul lettem utana. Elozo terhessegnel mondtak, hogy igyak vizet elotte, azota nem lettem rosszul, de a felsz meg bennem van...

Aranyos volt a csaj, aki csinalta, kozben szorakoztatott :) Es olyan ugyesen szurt, hogy alig ereztem :)
Viszont 6 kemcsonyi vert vett le... 4-re emlekeztem legutobbrol...

Parom vitt volna, de nem ert vissza idoben az ovibol, igy anyosom vitt el - pont nalunk volt, tok veletlen :)

Kép

Kép
sz.veronika

Judy,
Húha, jól "megtréfált" Benneteket Izánál a genetikai teszt, asszem én is borzasztó ideges lettem volna :oops:
Így már értem, miért vállalod be önként a chorionboholy vizsgálatot...

Szuper, hogy az Istenhegyin ilyen hamar van eredmény, mi is azért oda mentünk-megyünk, mert a vérvételes Uh-os genetikai vizsgálatnak még aznap megmondják az eredményét, nem kell napokat aggódni miatta...

A Te idegeid kötélből lehetnek, nem semmi, hogy ennyi gyerek mellett "sosincs csönd" :(
Amikor mégis, mert alszanak, akkor meg gondolom már te is elég fáradt lehetsz...

Remélem a Fiúk rendet raktak ma :lol:
A továbbtanulás a fiúkat kevésbé hozza lázba, mint a szüleiket, de talán a lányokkal majd könnyebb lesz etéren :lol:
És hová mennek-mennének szívesen Balázsék tovább?

Mégegyszer le a kalappal, erős nő lehetsz, hogy a Férjed ingázása mellett ilyen klasszul elkormányzod a csipet-csapatot (is)... :lol:

Praktikus, hogy 2-2 gyereked közt kicsi a korkülönbség, így mindenkinek van (kor)társa akivel játszhat.
Édik lehetnek a Csajok, ahogy együtt molyolnak :lol: :lol: :lol:

Szegény Iza csak nem úszta meg Barbi hányós vírusát, reméljük már túl van rajta...
Köszönjük a jókívánságot!
Igen, sajnos Oli is sokáig szokott hurutos lenni, de a gyerekorvos szerint ez kiskorban így normális.
Képzeld, Oli először 3 hónaposan kapott el tőlünk egy vírust, mi másfél hét alatt meggyógyultunk, Ő másfél hónap alatt... :oops:

Veronika,
Akkor Te jó vékony lehetsz...
Én 163 cm vagyok, és 6-7 évvel ezelőttig komolyan sportoltam, sajnos most ez nem így van :(
Neked inkább izomtömeg-növelést ajánlanék a fogyás helyett, vagyis futás, úszás, valami kis sport, nem fogyókúra, mert a testsúlyod elég alacsonynak tűnik a magasságodhoz, így az a 3 kis kg gyorsan átalakulna...
Persze mindezt csak szülés-szoptatás után :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok. Én is becsatlakoznék. :)
Bár még friss a tesztelésem, de elég határozottan zebrás! :))) Elvileg május 27-én születik, de szerintem programcsászár miatt hamarabb meglesz.
És hasonlóan Judy barátnőmhöz, nálunk is az ötödik baba lesz, és nagyon várjuk. (Dorothy lányom 17, Emília lányom jövő hétfőn 10, Theodor fiam 2, 5 és Hugó fiam pénteken volt 1 éves)
Mi Budakeszin lakunk.
Most én is aggódok, hogy nem vagyok rosszul. Aztán meg majd azért aggódok, mert rosszul vagyok. Aztán meg azért, hogy jó legyen minden, aztán meg. . . . :)
A legnagyobb problémám, hogy nincsen dokim. Akinél a fiaimat szültem, az nagyon görény volt, és majdnem én is meg a fiam is ott maradtunk. . . (II. sz. női, Tóth Ferenc)

A szeretet-probléma nálam is nagyon erős volt a második terhességemnél. Egyszerűen nem tudtam elképzelni, hogy ugyanannyira fogom szeretni a második babát, mint az elsőt. Úgy gondoltam, hogy annyira nem lehet.
És ennek teljesen betege voltam egész terhesség alatt. Aztán megszületett, és máris nem volt ezzel gondom.
De nagyon érdekes, mert a negyedik terhességemnél megint előjött bennem ez a félelem. De már az is elmúlt! :)
MOst az ötödiknél nem félek! :D

Böbb

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
böbbenet
Budakeszi

Szia Bobb,
Udv kozottunk :)
5-ik neked is, ez igen! :) A nagylanyok biztos segitenek igaz?

Elmeseled mi volt a baj a kicsi fiu szuletese korul?

Kép

Kép
sz.veronika

Persze, szívesen elmondom.
Hétfő délután elkezdtem vajúdni, és éjjel be is mentünk a kórházba. Mivel a gerincvelőm alsó része teljesen be volt gyulladva (ilyenkor az idegek kitüremkednek a csigolyákból, de még nem sérv), így még lépni is alig tudtam. Könyörögtem a dokinak, hogy szereljen szét, mert én nem tudok így kitolni. Ő azt mondta, hogy akkor nem tolok! A kómában lévő nők gyerekei is meg tudnak születni! ... :(
A görcsök kicsit csillapodtak, de a gerincfájdalmam olyan erős lett, hogy már a vécére sem tudtam elmenni. Kedd este meg beindultak rendesen a fájások, de csak mozdulatlanul tudtam vajúdni, mert a gerincem jobban fájt, mint maga a görcs.
Akkor már konzíliumot hívtak rám, és a neurológus azt mondta, hogy semmiképpen nem szülhetek spontán, mert maradandó károsodás lehet a gerincvelőmben. Ugyanerre a nézőpontra jutott minden orvos, aki megvizsgált. Kivéve az én orvosomat.
Így érkezett el a szerda délelőtt, akkor már kimerült voltam és kétségbe esett, mert a dokim azt mondta, hogy még várjunk egy kicsit.
Én meg vártam, és csendben vajúdtam és kínlódtam tovább. Aztán délután, mikor már 4 ujjnyira nyitva voltam, akkor betoltak a műtő-előkészítőbe (ott kaptam gerincérzéstelenítőt), és ott mondták, hogy csak 8-kor tud megműteni a dokim, mert elment a város másik végébe végigcsinálni a magánrendelését!!!
Este fél kilenckor összeomlott az egész keringésem, 70/50-es vérnyomásnál elájultam (én ott azt hittem, hogy meg fogok halni), és a baba szívhangja is jóval 200 fölé ment. Nekem ott egy ideig se kép, se hang. Aztán fél 10-kor az ébredésemkor a főorvos és az én orvosom
ott sürgölődött körülöttem, és nyalták a seggem. (gondolom féltek egy pertől, és nem tudták milyen állapotban van a baba).
És este háromnegyed 10-kor született meg a pici Hugó!
Egy ideig kellet járnunk fejlesztésre, de most már minden oké vele! :D

Böbb

böbbenet
Budakeszi

Hu, ez durva!!!

Kép

Kép
sz.veronika

Azt hiszem elkaptam a vírust, hasmenésem van és iszonyatos hányingerem. A gyomrom meg olyan furcsa hangokat ad ki. Fikarcnyi erőm sincs. :cry: :cry:
Jól kezdődik ez a terhesség. :oops: :oops:
Remélem nem lesz baja a picinek ettől a vírustól.

Szia Böbe,
Tök jó hogy megint együtt gyarapodunk. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szia Böbb, üdvözöllek!

Gratulálok az 5. Gyermekhez, ez igen! :lol: :lol: :lol:

Hugó sztorija egyszerűen döbbenet :shock: , nem is ragoznám, hogy mennyi hiba volt benne, úgyis tudod! :oops: :oops: :oops:
(Zárójelben jegyzem meg, hogy a kómában lévő nőknél császármetszést alkalmaznak, nem szülnek spontán, ezt mindenki tudja...!???)

Ilyen történetet olvasva csak azt nem értem, hogy történhet ilyen egy Kismamával a II-es Női KLINIKÁN???
Még szerencse, hogy komolyabb károsodás nélkül megúsztátok! :oops:
Ezek után természetes, hogy új orvost keresel!...

Isten éltesse Hugót az első szülinapja alkalmából! :lol:

Most akkor nagyon kijár Nektek egy unalmasan szabályos várandósság :lol:

Köszi hogy írtál a szeretet-kérdéssel kapcsolatban, érdekes, hogy Hugó előtt újra érezted, pedig Emília után már megértetted, hogyan működik :lol: :lol:

És az aggódás is megvan minden egyes újabb várandósságnál, na ezt se gondoltam volna :shock: , azt hittem, az első-második után már olyan gyakorlott az ember, hogy elmúlik :shock:

Kép
Kép
magnoli

Judy, sok-sok folyadékot és sót kéne magadhoz venned (pl. ropi, sós vajas kenyér formájában), nehogy kiszáradj bár a Gyerekek miatt biztos járatos vagy az ilyen kérdésekben!

Ha nem javulsz, hívd a körzetidet, vagy az ügyeletet.

Kép
Kép
magnoli

SZiasztok!Szeretnék csatlakozni a csapathoz!(Bár elég rossz tapasztalataim vannak a babás fórumokon,de megprobálkozok hátha egy jó kis csapat jön itt össze) :)
Május 30 ra várjuk a babát.Ma voltam uh on.
Mit gondoltok jöhetek?

Kép
Kép
Kép
moni0825

Üdvözöllek Móni!

Persze hogy jöhetsz :lol:

Gratulálok a 3. babához, és mit láttak az ultrahangon?

Megkérdezhetem, hogy mit jelent hogy rossz tapasztalatod volt eddig a babaneten?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok,

Hát cudarul vagyok, egész éjjel hányás majd hasmenés. Az összes erőm elfogyott, most tömöm a normafloret és a magneB6 ampullát magamba. A gyomrom is totál kikészült, enni sem nagyon tudok most. :oops: :oops:

Viszont dokihoz mindenképpen elmásztam és van egy 5 mm-es dobogó szívecskéjű babám. :lol: Legalább vele minden rendben van. :D

Moni,
Üdv és gratula a babácskához. Persze hogy jöhetsz, mesélj kicsit magadról. :D :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Szia Judy!

Gratulálok az 5mm-es dobogó szivecskéjű babához! :lol:

Jobbulást kívánok!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!Köszönöm a gratulációkat én is gratulálok mindenkinek az uj jövevényhez!Még csak petezsákot láttunk meg egy kis babszemet!Azért mentem ilyen hamar hogy biztos e hogy terhes vagyok!4 hét mulva megyek legközelebb.
Hát mit is mondjak magamról:28 éves vagyok Szekszárdon élek.Van egy 4 éves és egy két éves kisfiam.nagyo nagyon szeretnénk most egy hugicát!:)És roppant mod parázgatok a harmadik szüléstől!:)

Hát elég hosszu a babanetes sztori este jobban van időm akkor leirom!

Kép
Kép
Kép
moni0825

Judy, próbálj meg banánt enni! Abban rengeteg kálium és magnézium van. Meg persze cukor meg egy csomó ásványi anyag. Az a legjobb bomba hányás után! :)

Böbb

böbbenet
Budakeszi

Sziasztok!

Tegnap megjártuk este a SOTE I. ügyeletét, mert délután elkezdtem vérezni. Szerencsére a hasam nem fájt, de tűzpiros vért láttam.
Felhívtam a dokim, aki azt tanácsolta, hogy menjek be a klinikára. Ott megvizsgált egy orvos (2 angol orvostanhallgató kíséretében) , majd csináltak egy uh-t.
Szerencsére minden rendben van, a baba már 5mm és dobog a szíve. Az adatok alapján 6+1-nek felel meg. Szednem kell utrogestant és sokat pihenni és feküdni.

A bölcsődei beszoktatás közepén járunk, hétfőn kezdem a munkát. Fogalmam sincs, mi lesz a jövő héten, de bízom abban, hogy minden elrendeződik

Kép
Kép
mmc

Böbb, üdvözlet itt köztünk, gratulálok az 5. babához.
Azért azt megnyugtató olvasni, hogy a sokgyerekes anyukák ugyanúgy aggódnak, mint az első gyerekesek. Le a kalappal előtted és Judy előtt is, hogy ennyi gyermeket neveltek.
Ahogy látom nálatok még kisebb lesz a korkülönbség mint nálunk.

... jut eszembe vonalzó témában továbbra sem tud senki segíteni? Miért marad statikus azokkal az adatokkal, amivel elkészítettem? Mit csináltam rosszul?...

Judy,
sajnálom a betegséget, nagyon vigyázz magadra. Sok folyadék a lényeg, mondjuk egy jó húsleves. Gratulálok az 5mm-es babához. Panaszkodtál, hogy nem vagy rosszuk erre most tessék!. Még egyszer jobbulást.

Szia Moni, örülünk, hogy csatlakozol. Engem is érdekel, hogy milyen rossz tapasztalataid vannak a fórumokkal kapcsolatban. Az előző terhességemnél én "zúgolvasó" voltam, nekem sokat segítettek, mások praktikái, ötletei, meg az, hogy nem vagyok egyedül a problémáimmal. Hajlamos az ember a saját gondját-baját hatalmasnak érezni és akkor jó az, hogy kijózanít, amikor látod, hogy másoknak sokkal nagyobb gondjai vannak ( pl. 4-5 gyerek életét koordinálni)

Magnoli,
hogy vagytok? Jobban van már a fiad?

Veronika,
hogy viseled a szorítóharisnyát? Gyomorégésed jobb lett?

Goofyka
Ne aggódj apukád miatt, majd amikor a kezében tartja az unokáját, aki reméljük fiú lesz, akkor meglágyul a szíve. Bátyádéknál kisfiú vagy kislány érkezik?
Görcsöl még a hasad? Szedsz valamilyen vitamint vagy magnéziumot? Vagy esténként egy fél deci vörösbort :)

Kép
Kép
mmc

Szia Mmc!
Hú, dejó hogy bementetek az ügyeletre és kaptál gyógyszert!
Gratulálok a szívdobogáshoz, hát tényleg nagyobb a Babád a naptári koránál, ahogy beszéltük :lol:

A vonalzóval nekem is volt gondom, én újat csináltam (az nagyonbaba.hu-s volt), amikor Veronika írta, hogy nem látja, és a mostanim úgy tűnik működik...
Esetleg ha rászánod magad egy cserére, mindjárt javíthatnád az új érkezési dátummal, hm? :lol:

Köszönöm kérdésedet, a Kisfiam betegsége szerencsére nem rosszabbodott, remélem hamar javulni fog...
A gond az, hogy mára én is elkaptam Tőle, és eléggé megvisel a nátha, egyfolytában tüsszögök és folyik az orrom :shock:
Jó lenne, ha javulnánk, mert hétvégére családlátogatást terveztünk, de betegen nem szeretnék utazni...

Móni,
eddig többnyire kislányt szeretnénk itt, kíváncsi leszek majd hogy kinek mi sikerül :lol:
Mondjuk én ma éjjel egy újabb Kisfiúról álmodtam, aztán amikor felébredtem, igyekeztem gyorsan elhessegetni a gondolatot, nehogy megsértődjön az általunk remélt KISLÁNY :lol: :lol: :lol:

Este várjuk a fórumos történetet.

Veronika,
örülök hogy szerencsésen túlvészelted a vérvételt :lol:
Megvannak már az eredmények?

Kép
Kép
magnoli

Üdv az újaknak!

Jobb búlást a betegeskedőknek!

Gratula az uh-n nézett babákhoz!

Sajnos, mi is betegek lettünk, kicsi Hajni kezdte jó magas lázzal, én folytattam torok gyulladással, alig tudok nyelni.
Nagyon rosszul vagyok, ma éppen azt nézegettem, mit lehet ilyenkor bevenni, algopirinem nincs itthon, Paramax van ami paracetamol készítmény, vki azt mondja nem lehet, de abba bele van írva hogy szedhető.
Beszedtem a gyerek panadolját, majd nurofenjét. De csak egyszer egy nap.
Homeopátia nekem nem jön be.
Remélem nem okoztam semmit a picurnak oda bent. De elviselhetetlen a fájdalom.:(

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
goofyka

Goffyka,
én pont betegen voltam múlt héten orvosnál ( nőgyógyász)
Algoriryn-t mondott, meg lándzsás utifűves szirupot javasolt.
A háziorvoson Phlogosol torokfertőtlenítőt javasolt, de annak a betegtájékoztatójára rá van írva, hogy magzatkárósító hatású. Én nem mertem bevenni, de a nőgyógyász szerint ezt is használhattam volna, mert csak a jogi kockázatok kivédése miatt van ez ráírva.

Jobbulást nektek.

Kép
Kép
mmc

Judy,
jobbulast... szegenykem...
Gratula a dobogó szivecskéhez!!! :D

Böbe,
én értem, hogy miért mindig a páros számú gyereknél féltél szeretet szempontjából! :) Először azt nem tudja elképzelni az ember, hogy még egyet tud annyira szeretni, aztán pedig hogy az éppen kicsi mellé érkező pici mennyit vesz el a tesótól...

Magnoli,
szerintem logikus, hogy minden egyes terhességnél aggódik az ember... azt mondják minden terhesség más, ráadásul attól még hogy van X számú rendben lefolyt terhességed, nem biztos, hogy az X+1-edik is rendben lesz... bármikor beüthet bármi...

Nekem az a legnagyobb félelmem, hogy nehogy velem történjen valami, na nem magam miatt, hanem mert Pálminak szüksége van rám... egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy úgy nőjön fel, hogy nem vagyok neki...
(Nagymamám édesanyja a második szülés kapcsán halt meg, 4 évesen hagyta magára a nagymamám, ez belejátszik a félelmekbe, bár én már Pálminál is féltem ettől :) )

Moni,
udv kozottunk! :)
Drukkolok a hugicának!
Miért félsz a harmadik szüléstől? Volt valami az első kettő folyamán? Vagy "csak" a fájdalom miatt?

Mmc,
hú, reméljük minden rendben lesz... jókor jött ez is, mikor épp bölcsi szoktatás és új munkahely kezdés...

Gratula neked is a dobogó szivecskéhez! :)

Nekem meg tegnap előtt óta fáj a hasam alja... elég határozottan. Tegnap el akartam menni a dokimhoz, de szabin van keddig. Most bejelentkeztem egy másikhoz, holnap délelőtt fogad... remélem minden oké...

Szorítóharisnyát sehogy se viselem, 1 nap vettem fel 4 óra hosszára, majd megpusztultam benne... minden bajom volt... alig vártam, hogy hazaérjek és levehessem...
2 típus van, egy lazább, az csak szintentartó és az erősebb, aminek terápiás célja is van... azt hiszem veszek egy lazábbat és azzal fogok kezdeni, ez az erős túl durva elsőre... lehet a lazábbal hozzá tudok szokni és utána már jöhet az erős... de ha nem az se baj, hisz így is - úgy is meg kell műteni terhesség után...

Gyomorégésre megvettem a Rennie-t, eddig egyszer kellett bevenni, nem akarom mindig, csak amikor már nagyon kell... Salvus vizet még nem sikerült beszereznem...

Magnoli,
hát neked is jobbulást... úgy látszik ez most ilyen betegeskedős időszak...

Aranyos amit írsz, nekem is vannak ilyen gondolataim, ha azon töprengek hogy kisfiú vagy kislány, nehogy rosszat okozzak ezzel neki :)
Van egy meleg ismerősöm, őt nagyon kislánynak várta az anyukája... nem tudjuk ez közrejátszott-e a dolgok későbbi alakulásában...

Vérvétel eredmény majd csak jövő hét csütörtökön lesz kész, a vércsoport meghatározás miatt ilyen hosszú idő... a dokihoz meg utána hétfőn mehetek átvenni... szóval még másfél hét...

Tegnap meg addig lustálkodtam, hogy már nem volt értelme elindulni a védőnőhöz... na majd jövő hét csütörtökön...

Goofyka,
jobbulást mindkettőtöknek!!!
sz.veronika

Sziasztok,

Moni,
Engem is érdekelne a sztory......
Szerintem ne parázz, már tudod mire számíthatsz. Bár minden szülés más, de a fájdalom ugyanaz, azt meg már ismered.
Mmc,
Örülök, hogy minden rendben van a vérzés ellenére.Tényleg próbálj meg pihenni és én a helyedben 1-2 hét táppénzre mennék.
Hát ez a rosszullét a vírustól volt. Mára már jól vagyok és tünetem azóta sincs,
Magnoli,
Sajnálom, hogy te is elkaptad. Sajna ez így szokott lenni, hogy anyuka sem ússza meg.
Én is kislányt szeretnék, már csak azért is, mert minden kisruha lánykás, na meg apa is jobban elvan a lányokkal mint a fiaival.De ha fiú lesz sem fogjuk a kórházban hagyni.
Goofyka,
Nektek is jobbulást. Most én sem merek mást bevenni az algopirinen kívül. Pedig elég fejfájós vagyok, de jobb ha más gyógyszerrel nem próbálkozok.
Veronika,
Ez a nehogy történjen velem valami engem is aggaszt. Nekem ugye ez lesz a 3. császár 5 éven belül és hát azért parázok, mert az egy rendes hasi műtét.
Böbe,
Suli hogy megy??Én egyenlőre nem tudom mikor szakítok majd időt a tanulásra.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Ma beszéltem az Istenhegyi Géndiagnosztikával, kértem időpontot 12 hetes genetikai uh-ra+ kombinált tesztre. Azt mondta a dokinéni, hogy addig meg majd eldöntöm, hogy kérem-e a biopsziát, mert az ugye 100%-os és hát ebben a korban ennyi gyerek után az ember már szeretne a biztosra menni.

Amúgy nagyon jól vagyok, tünetem semmi, néha szurkál a hasam alja, de ez normális, hiszen elkezdett nőni a méhem. Hízni még nem híztam, mondjuk oda is figyelek rendesen, mert nem tudnék újra szerintem 30 kilót fogyni, így inkább figyelek, hogy ne hízzak, max amennyit muszáj.

Elmondtam a gyerekeknek is tegnap a baba hírt.

Bazsi első kérdése: "De több ugye nem lesz???" Daninak kikerekedett a szeme és megkérdezte, hogy: "Fiú vagy lány?"Meg hogy "Remélem nem olyan idegesítő lesz mint a Barbi!"...Barbika örült és az ő fantáziáját is a neme izgatta, és kikötötte hogy lánynak kell lennie.:)))Iza meg ugye nem ért belőle még semmit.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,

Nelem meg masodik csaszar 4.5 evre...

Egyre jobban aggaszt a hasfajas, harmadik napja folyamatos, sugarzik a derekamba, gorcsolget, feszul, faj... lehet meg ma este elmegyek az ugyeletre...

Mar el kellett volna indulnom Palmiert, de nem esik jol felkelni...

Kép

Kép
sz.veronika

Hogy vagy Veronika, voltál orvosnál?

Kép
Kép
magnoli

Megjartam a dokit...

A babacska egyelore rendben, de pont a csaszaros hegnel agyazodott be, es mar latszik, hogy a mehlepeny is pont a hegen lesz... Remelem nem fog vegig igy fajni, mert ez borzaszto... es hogy nem lesz-e valami baj abbol, hogy a hegen van..

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
örülök hogy nincs nagyobb baj, akkor azért fáj ennyire a hasad, mert a hegen ágyazódott be a Baba? :shock:

Mit mondtak, vehetsz be valamilyen fájdalomcsillapítót? :oops:

Reméljük még alakulni fog a Babád helyzete, és kicsit arrébb mászik. :shock:

Talán nem fog végig így fájni, csak most helyezkedik a Kicsike, csinálja magának a fészket :lol:

Próbálj pihenni, jobbulást kívánok Neked! 8)

Kép
Kép
magnoli

Koszonom, aranyos vagy :)

Majd megbeszelem a dokimmal, hogy mi a helyzet... most masiknal voltam, mert az enyem szabin keddig...

Amugy 2.2 cm a babacska, mozgott, szivhangja rendben :)

Most is 2 nappal nagyobbnak mertek, lehet majd atallitom a vonalzom... :)

Ahogy lattam a kepernyon teljesen olyan erzesem volt, hogy fiu... nem lattam erre utalo jelet, csal ahogy az egesz formajat neztem... kivancsi leszek... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Szia Veronika!

Gratulálok a hatalmas Babához, és a betöltött 9.héthez! :lol: :lol:

Milyen megható lehetett mozogni látni a kis Drágádat :lol:

Kíváncsi leszek, mit mond majd a dokid a hasfájásról, de mivel minden okésnak tűnik a babóval, remélem megnyugtató lesz :lol:

Tényleg, állítsd majd át az új időpontra a vonalzódat :D

Kép
Kép
magnoli

Veronika, nagyon sajnálom, hogy nem a legjobb helyen ágyazódott be a "kisfiad". Talán, ha már nagyobbacska lesz, és a méhed már meg tud támaszkodni, akkor nem fog ennyire gyötörni...

Judy: a sulimban most vagyok 3. féléves, de kicsit túl buzgón felvettem az 5. féléves kurzusokat is. Igaz, most lóg a nyelvem, mert még a szakosodás tantárgyai is vannak, de talán utána már könnyebb lesz. Főleg, hogy jön a plusz baba is! :))

Éjszakánként befőztem, de végre annak is vége! :lol:

Nagyon aggódok, mert az égvilágon semmi tünetem nincs. Még a mellem sem feszül... Dokihoz pedig csak 10-én megyek!

Van még olyan, akinek ennyire nulla tünete van?

Böbb

böbbenet
Budakeszi

Veronika,
Örülök, hogy minden rendben van a kisbabáddal.
Nekem nem is említette a doki, hogy hol tapadt meg, remélem nem a hegemnél, bár ki tudja. :oops: :oops:
Böbe,
Ne aggódj, a vírusos hányinger után én is visszatértem a "no tünet" korszakhoz. Szóval szerintem ne aggódj, lehet az 5. babóca békén hagy minket. :lol: :lol:
Hol is jársz most??1 héttel vagy fiatalabb, igaz?? Majd tegyél vonalzót.

Én most elköszönök 1 hétre. Holnaptól péntekig suliban leszek reggeltől késő estig, így nem fogok tudni jönni. Azért olvasni beugrok. Vigyázzatok magatokra és a pocaklakókra. :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: