[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
!Crohn betegseg,Colitis,IBS es terhesseg... - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!
Ma találtam rá a topicra,és kedvet kaptam,hogy megosszam veletek az én/mi történetünket,és ezzel némiképpen lelket adjak annak,aki a betegség miatt "csüggedtebb".
Na szóval,8 éve diagnosztizálták nálam a Crohn-t,azóta szimbiózisban élünk :) Kb egy éve szenvedtem vele,mert nagyon aktiválódott,sikerült egy nagyon jó orvoshoz kerülnöm,aki új gyógyszerrel kezdett kezelni,sikerült is viszonylag hamar beállítania is.:) (ehhez lehet,hogy közre játszott,hogy közölte,hogy nagyon közel állok a műtéthez,hát az én szervezetem összeszedte magát),persze a babócáról lekellet mondjak,mert annyira taccsra vágott a sok gyulladás,és az örökös bélelzáródás...Jobban mondva,ő nem tanácsolta,h most kellene babázni..a nődokim szerint se menne egyszerűen,mivel a gyulladt szakaszom,a petefészkem mellett van,és "ráragadhat",a gyulladás :) Oké,nyugtáztuk,nem lesz baba...Május végén volt alulról kukucska,ahol kiderült,h a vastag belem is,k.o.,tele van fekéllyel,aztán irigó,passzázs...A mensim hajlamos volt késni,felse figyeltem,hogy késik,nyugtáztam a gyógyszereknek,a tipikus menszesz előtti tüneteim megvoltak,gondoltam baj nem lehet...(én naív :) ),aztán júniusban,csak csináltam egy tesztet,pozítiv lett :) Azonnal hívtam az én dokimat,h a többi passzázst nem kéne a rtg sugarak miatt,kiderült,h Júni elején 6 hetes voltam..Szóval a tükrözés,irigó és 2 sikertelen passzázsnál már terhes voltam :( Nem is mertünk bizni benne,hogy manókát megtarthatjuk,azonnal kaptam genetikára időpontot,ahol ismét egy nagyon korrekt dokival találkoztam,megnyugtatott,hogy manókánknak semmi baja,mert ha lenne,akkor ő már nem lenne...Most vagyunk 18 hetesek,és ő vigyáz rám!!!!:) Aktív Crohnal fogant,amit tünetmentesített,a gyógyszerekkel jól voltam,de neki köszönhetem,hogy ismét a 8 évvel ezelőtti Crohn mentes időket élem,gyógyszerek nélkül :)
Szóval ez a mi "Love storynk"...
kinga277
Orosháza
 
 


Gratula! Reméljük szülés és szoptatás után is nyugton marad a betegséged!!! Sajnos az még nagy vízválasztó tud lenni :(

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


kinga, gratulalok!

varjuk a tovabbi hireket :)

jelentem tegnapelott 3 honaposak lettunk es meg mindig csak szopizunk (koppkoppkopp), most tej is van boven es a kisasszony sem sztarjkol!

ki mikor kezdte a hozzataplalast es mivel?
a gyerekorvos es a vedono is azt mondja,h 4 honaposan mar mehetnek gyumolcsok csak anyatejes babaknal, de nem kene a 6 honapot megvarni?

Crohnom tovabbra is nyugszik halistennek, na persze tovabbra is csak 8mg medrol mellett, de ennek is orulok.

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 

 
 

Kinga, köszönjük a story-t! Sokaknak ad ez reményt. Kitartást az elkövetkezendő hónapokra!
Bixi, mi 5,5 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást (almával). Ebben a témában is mindenki mást mond, úgyhogy szerintem hallgass az ösztöneidre. Szerintem nem kell semmivel sem sietni, ha szépen szopizik és gyarapodik, ráérsz a hozzátáplálással. Semmit nem fogsz/fogtok veszíteni. A korai hozzátáplálásról pedig már hallottam rosszakat is.

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Köszönöm a fogadtatást.:) Túl vunk a 18hetes ultrahangon,tegnap megvolt a 4D-s is,mert Manóka nem mutatja magát,mind2-nél vagy a hátát mutatja,vagy összehúzza magát.(kis ravasz :) ).Viszont a 4D-sen kiderült,h a normál értéken belül,de mégis magasabb a vesemedence tág.ja.A doki szerint köze lehet a Crohnomhoz...:( Amit egy picit kétlek,mivel átküldött a szomszéd szobába,ahol cseppekkel,és bogyókkal akartak "kigyógyìtani",a Crohnból,és ezzel Manónak is megszünne a tágulata...A nőcit felvilágosìtottam,h ez egy gyógyìthatatlan betegség,ne akarjon világot váltani :P Na igazából,az érdekelne,h tényleg lehet köze a kettőnek egymáshoz,szerintetek? Jaj,meg,hogy csak én lettem "szelesebb",mióta boxolni tanul odabent?
kinga277
Orosháza
 
 


Hát Kinga, nem vagyok szakértő, de azért már sok mindent elolvastam a bélgyulladásos betegségekről és szerintem nem nagyon lehet köze egymáshoz a kettőnek...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!
Sajna nem vagyok jól. 2 hete küzdök a 10x wcvel stb. Voltam dokimnál salofalk kúp, salofalk, immuran mellé még adott kliont de nem igen jön be. Stagnálok. Jobb mint ha romlanék mondjuk. :)
Azt mondta jövő héten menjek vissza ha nem javulok. Viszont ez után már csak a biológiai terápia jöhet szóba max 1 évig, majd a műtét ha az se használna (már). Van vkinek infója ezekről esetleg? Olvasgatom neten a hozzászólásokat de nem egyértelmű ki milyen súlyossággal kezdett bele... Köszi előre is lányok!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


UI: 15-én uhra megyek mert úgy nézek ki mint aki terhes, úgy felpuffadtam :( 1 hó múlva tükrözni szeretne doki ha rendbe leszek... kiv leszek mi okoz ekkora gubancot nálam, hisz elvileg kicsi szakasz érintett csak.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Szia Tigris!

Medrolt vagy más szteroidot nem adott a doki?

Augusztusban nekem is így volt, a végén annyira rossz lett, hogy alig-alig bírtam elindulni itthonról (doki szabin, másik doki béna volt, a lokális terápiát erőltette, ami elrenyhült záróizmokkal teljesen hiábavaló). Végül kaptam megfelelő szteroid-adagot, így másfél (!) hónap brutalitás után végre megint a régi vagyok...

Szerintem két hétből még ne vonj messzemenő következtetést... a stagnálás is lehet javulás kezdete!

Esetleg megnézeted magad mással is? Nagyon-nagyon jó szívvel tudom ajánlani a dokimat, 14. ker-ben rendel!

Kép
manguszta
 
 


Szia Mangu!
Köszi!
Dokimba megbízom nagyon jó szakember. Sok mindenből kirángatott már :)
Szteroid volt nemrég azért nem akar megint azt adni...
Majd jövő héten kiderül mit mond...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


sziasztok!

tigris: nem jo hirek, sajnalom :(

nalam is kezd mocorogni valami :(

Tudnatok segiteni, hogy vajon kihez forduljak aki meg tudja mondani, hogy pontosan mekkora adag medrollal lehet meg szoptatni?

koszi :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Szia [/b]Tigris,

Sajnálom, tegnap hiányoltunk is a játszótérről...

bixi, én egyszer találtam a neten egy ilyen táblázatot, de tudom ajánlani a doktornőmet is, ha gondolod. (magán)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Most látom, hogy fordítva használtam a vastag betűket...:)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


lica: az en gasztrosom azt mondja lehet 16mg-mal es benne nem ketelkedem.
csak hallani szeretnem ezt egy olyan orvostol is aki gyerekekkel foglalkozik.
gyerekorvosnak lovese nincs, szoptatasi tanacsadoknak meg annyi sem.
sztetek eleg a gasztrosra hagyatkoznom?

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


az ID fórumon rengeteg olyan esetről olvasni, hogy Medrol mellett szoptatnak, szülnek, terhesek stb. És nem kis adagokkal. Szóval nem sűrűn hallani tőlük h a babára hatással lett volna. Persze ki tudja később nem-e lesz vmi. De bízni kell. A babának csak rossz ha te is rosszul vagy!!!

Én is olyan sz@rul vagyok. Alig várom h visszamenjek dokihoz. Ráadásul párom háta is megint kezd lerobbanni. Mért jön minden egyszerre? Amikor én szeretnék támogatást tőle, még én támogatom őt. Esküszöm rosszabbul néz ki mint én.

Ráadásul tegnap kézhez kaptunk egy szép bírságot: gyorshajtás amikor lementünk dokimhoz. Pedig soha nem megy gyorsan direkt ezért. A kis mocskok olyan helyen fotóztak ahol mindenki belefut. Örüljünk h csak 30e lett. :(

Szóval mindenkinek szép napot!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Hűűű, már megint milyen pangás van itt!!! Hogy vagytok csajok???

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok!
Jelentkezem sajnos nem jó hírekkel: 10.17.-én mentem tükrözésre, mivel nagyon leromlott az állapotom (5kg fogyás, 20x wc, aranyér is elkezdődött pedig eddig nem volt...). Sajnos a dokim megállapította h kiterjedt a gyulladás, az eddigi 50cm-ből lett egy jó kis pancolitis (a teljes vastagbél gyulladt). Bent is fogott kórházba 2 hétre. Annyi infúziót életemben nem kaptam még: szteroid 125ml-ről indítva, tisztított vörösvértestek, kiszáradás ellen infúziók... A kezeimet szétszúrták, branűlt alig bírtak betenni, olyan vékonyak az ereim, kétnaponta vérvétel, ami miatt megint szétszúrkáltak (a végén már kézfejből vették). 145-ös CRP-vel kerültem be!! Mostanra lement 20-ra, de sajnos elég szarul vagyok még délelőtt: annyira tud fájni hasam, hiába a nospa. Wcre még 5-6x megyek, de legalább formált. Viszont az aranyér miatt nem tudom h mennyire vérzek colitisből, mert az szépen kiszínezi a csészét. Még jó h nem fáj csak vérzik. Doki mondta h amíg erőlködök a wczés miatt addig nem is fog tudni meggyógyulni, szóval ne izguljak miatta. 21.-én megyek vissza kontrollra majd. Labor szerint minden ok, csak én érzem magam szarul. Most anyuéknál vagyunk, már egy hónapja, ők segítenek mindenben. Oda jutottam, hogy pszichiáterem noszogatására el fogom kezdeni a pszichoterápiát. Nem akarok még egyszer ilyen szarul lenni!!! A dokim is tanácsolta h csak jókat tud mondani róla. Szóval utolsó esélynek megpróbálom. Ennyire kiterjedni a gyulladásnak... Biztos h van vmi mögötte, csak nem tudom mi. Esetleg van vkinek tapasztalata pszichoterápiáról? Köszi előre is!!!

UI.: Ma tartjuk Beni 2. születésnapját (vmi jó hír is legyen)

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Szia Tigris!

Ezek nem jó hírek, borzasztó dolgokon mész keresztül :(
Hála istennek, hogy használ a gyógyszer meg az infúziók!
A szétszúrt kéz sajnos abból is fakadhat, ha rossz méretű branült próbálnak beszúrni. Csoda tudja, miért, de pl. a SOTE-s műtéteimnél láttam, hogy csak a zöld színűt erőltetik (biztos olcsó?), pedig az nem jó méret, a rózsaszín a jó. 9-edjére se sikerült, ezért megkaptam az egyetlen, másnak félretett rózsaszínűt. Rémborzalom.

Benit Isten éltesse!!!!! :D

Pszichoterápia: ezt nem értem. Ha már jársz pszichiáterhez, ő nem terápiát tart neked?
A pszichoterápia az, hogy mesélsz magadról, ő meghallgat, időnként kérdéseket tesz fel, amikkel eljuttat téged annak a felismerésére, hogy mi okozza a betegséget/félelmeket/indulatokat/szorongást stb-t. Nem oldja meg helyetted, nem ad tanácsot (!!!), pláne nem ítélkezik, csak rávezet, hogy te mondd ki azt, ami mélyen el van dugva benned és megbetegít. Mindezt egy előre megállapodott darab, rendszeres óra keretében. A siker nagyban függ a terapeuta hozzáértésétől (nyilván a páciens együttműködésétől is).

De vigyázni kell, hogy tényleg jóhoz járjon az ember... Az egyik barátnőm már vagy hat éve jár, elvileg azzal a problémával, hogy nem tud normális kapcsolatot fenntartani, aztán csak annyit bírt mondani a terapeutája, hogy ő a praxisa egyik legzárkózottabb embere... de ami kívülállónak is nyilvánvaló, hogy hisztis, hiányos az empátiája és nem kompromisszumkész, arra 6 év alatt nem bírta ráébreszteni, pláne nem valamiféle fejlődés felé segíteni. :roll:

Kép
manguszta
 
 


Tigris, a dokim szerint a napi 6x wc már a belefér-kategória, legalábbis ez az a küszöb, ami fölött kezd el szirénázni, hogy húha, kóros!

Kép
manguszta
 
 


Mangu,

Rózsaszínt kaptam :) De annyira vékonyka tényleg az erem... Katasztrófa.

Pszichiáter: járok de csak gyógyszert íratni szóval nagyon nem beszélgetünk. Mit várunk TB-re??? :( Fizess mindenért mai világban már...

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Rózsaszín: mázlista... :roll: :lol:
Háááát igen, TB-re gyakorlatilag semmit nem lehet várni. Magánrendelése gondolom van... Gyakorlatilag az ember manapság nem lakásra/autóra/nyaralásra kuporgat évekig, hanem hogy elmehessen egy tisztességes gasztróshoz/szemészhez/pszichológushoz. Agyrém.

A kozmetikusom mesélte (miután lebaltázott, hogy Húsvétkor látott utoljára...), hogy a testvérének vmilyen protézisre lett volna szüksége. Valami egy év múlvára kapott volna időpontot, ha semmi nem jön közbe. Ezen kesergett a fodrásznál, mikor az egyik vendég hátrafordult, hogy igen, ő is, de neki "pár" százezerért egy hónapon belül megcsinálták magánban.

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok!

Már elkeseredésemben írok erre az oldalra. Kb. 10 éve küzdök állandó hasmenéssel, hasgörccsel, azt diagnosztizálták fél éve, hogy ibs-em van. Sajnos állandó hasfogóval (Enterobene-vel) élem napjaimat. Szeptemberben volt az esküvőm és nagyon szeretnénk babát, de nagyon félek, mert egyrészt kevés egészséges dolgot ehetek meg (zöldséget és gyümölcsöt nem igazán tolerálom), másrészt aggódok, hogy hogyan fogom a hasfogót letenni.
Érdeklődnék, hogy volt-e valaki ebben vagy hasonló cipőben? Minden válasz érdekel!

Nagyon köszönöm a segítségeteket!
detty30
Úrhida
 
 


Detty, szia!

Olvass vissza!
Szerintem a legelső lépés, hogy menj el egy jó gasztroenterológushoz. A hasfogó nem megoldás. Pláne nem hosszú távon. Zöldséget akut hasmenéses állapotban nem jó enni, én a testem jelzéseire hallgatnék. A baba megfoganása, megtapadása nemigen fog menni gyulladásos állapotban, és ha megtörténik, maga a gyulladás árt a babának.

A gyulladásra, normális orvos által felírt bevált gyógyszerek NEM ártanak a babának.

Szívesen segítek orvost találni. Ne késlekedj, az elmúlt 10 év már elég bajt okozhatott odabent, elejét kellene venni, hogy nagyobb kár keletkezzen. El kell kapni a betegség grabancát mielőbb.

Kép
manguszta
 
 


sziasztok!

Remelem mindenki jol van!

Kis Luám ma fél éves :)

Kép

Mindenkinek Kellemes Unnepeket igy elore, mi nemsokara utazunk anyosomekhoz Liszabonba.

En jol vagyok szerencsere, Lua meg mindig csak anyatejes, eddig kostolt almat, barackot, sutotokot, de le nem nyelt meg semmit ezekbol :roll:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Isten éltesse Luát és a családot is! :-)
Nagyiék már biztos nagyon várják, hogy unokázhassanak. Lua jól el lesz kényeztetve :-)

Kép
manguszta
 
 


Sziasztok Lányok!
Merre vagytok? Hogy teltek az ünnepek?

Puszi mindenkinek!

Kép
manguszta
 
 


BUÉÉÉÉÉÉÉK!

Kép
manguszta
 
 


sziasztok! remélem jól teltek az ünnepek. BÚÉK!

Kép

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Kép Andris Karácsony 2012

Sziasztok! Nálunk minden OK, bélügyileg is nálam, azóta is :)
Elkezdtünk "gondolkodni" a 2. sz. befutóról...
BUÉK mindenkinek!
Nagyon eltüntek itt egyesek, remélem ez csak azért van, mert minden rendben és nincs ok a panasz(kodás)ra :)

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


sziasztok!

BÚÉK!!

kerdes: szoptatott valaki imuran mellett?? fontos lenne, koszi :)

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


Én Salofalk és Xalazin mellett igen...

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok! Néhány aggodalmamat szeretném megosztani Veletek, ill tanácsot kérnék :)
Helyzet jelentés:17 éve, h colitisem van és az elmúlt időszakban (kb. 3/4 éve) nincs nyugalmi állapot. Most 100mg Imuran, 2gr Pentasa a napi adag és 8 hetente Remicade kezelés (az 1 éves kezelésből már csak 2 alk. van és ... megint begyulladtam mellette is).Sajnos most kaptam újra Medrolt, mert annyira nem voltam jól :( A lényeg, hogy a párommal szeretnénk gyerkőcöt, de ugye ez nagyban függ az eü-i állapotomtól.
Aggodalmak: Az lenne a kérdésem, hogy ha végre lesz gyulladás mentes időszak és megfogan a kismanó, hogyan tovább? A mindennapok hogyan zajlanak, ha ismét visszatér az intenzív időszak és naponta 10x kell a legváratlanabb időben és helyen mosdóba rohanni. Mi van az idillel, ha épp szoptatok, vagy hogy viseli azt, amikor nem lehet magára hagyni korszaka van és 10 percenként bekerül pl. a kiságyba (hogy biztonságban legyen, míg elintézem a hasmenést)? Hogyan tudjátok levinni játszótérre a kicsit, vagy bármi programot csinálni, ha már idősebb úgy, h 10 percet sem bírtok mosdó nélkül?Hogyan lehet így kiegyensúlyozott az ember? Kérlek, osszátok meg velem a tapasztalataitokat,mert az, h az orvos -aki nincs ebben a szituban - hiteget, hogy rendben lesz minden, ... kevés nekem.
topolino
 
 


Sziasztok Lányok!

Itt egy elveszett Bárány... :) először is: Nagyon édesen és helyesek a Manók! Mindenkinél! Sok-sok puszi nekik!!!

100 éve nem jelentkeztem, de remélem azért nincs harag! szánom-bánom...
Nàlunk minden ok szerencsére! Én jól vagyok, hasmenés csak elvétve, nem is igazàn értem, h mi van... Talán, mert nem vagyok állandó stressz alatt. :)

Danó fantasztikus, eleven, mint egy kis ördög, de imádom. Már majdnem folyékonyan beszél! Kezdem szoktatni az ovi gondolatához is. Igen, már GYES-en vagyok vele, novembertől irány az ovi. ;)
Egyébként meg tipródom, h mi legyen... Jöjjön a következő bébi, vagy meló?! Tomi nagyon szeretne még egy babát, de én még mindig nem tudom, h melyik lenne a helyes út... Persze, mindenben támogat és rám bízza a döntést. Jól jönne néhány jó tanács!

remélem, mindenki jól van!
Puszi

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Szia Mumi!!!
Én is pont ebben a cipőben járok most...Mi elkezdtünk "munkálkodni" a második "befutón", de közben jött egy 4 órás munkaajánlat, amit kár lett volna elutasítani, ráadásul néha otthonról is lehetne dolgozni, úgyhogy elfogadtam. Úgyhogy nem tudom mi lesz...Dolgozunk rajta, aztán meglátjuk. A munka az egyébként megbízási szerz. és úgyis csak év végéig van.
Neked van melód ahová visszamennél?

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


sziasztok!


topolino: sjanos en nem tudok ezekre a kerdesekre valaszolni, szerencsere meg nemvoltam ilyen helyzetben! de en azt mondom emiatt nem szabad kihagyni azt, h anya lehess, a nehezsegek mindig megoldhatok ;)

mumi: jajjjj de jo hallani rolad, olyna jo, h minden rendben! en abszolut teso parti vagyok, nekem van 3 noverem, es el sem tudom kepzelni milyen "rossz" lehet testver nelkul felnoni. a gyerkoc szempontjabol sztem mindenkepp jobb ha ketten vannak (meg a szuloebol is :)

lica: hajra melo es teso project :)


puszi mindnekinek, ja es mi is jol vagyunk, 2 hete 127volt a hemoglobinom, CRP 0,1; asszem bekeretezem es kiteszem a falra :) :lol: :lol: :lol:

puszi, bixi

Kép
Kép
Kép
bixi
Budapest
 
 


topolino : szerintem sem kell lemondanod az anyai örömökről a betegség miatt, látod milyen sokan vagyunk itt akik kibírtuk és szerintem mindannyian elmondhatjuk hogy megérte :) Az nem árt, ha van valaki aki segít, mert ha ilyen helyzetek adódnak, amiket felsoroltál, akkor a saját magad megnyugtatására jó ha van valaki. Én mondjuk szerencsésnek mondhatom magam, mert nálam nem a hasmenésben, hanem pont az ellenkezőjében nyílvánult meg a colitis :roll: (szorulás és végül véres széklet). Nekem a Salofalk beöntés mindig segített szinte azonnal (+Pentasa granulátumok, aztán Xalazin kúp).
Hogy hogy lehet kiegyensúlyott az ember a betegség és a síró csecsemő mellett? Háát, nehezen, megmondom őszintén. Legalábbis én nehezen bírtam a kezdeti időszakot, de szerintem ezzel nagyon sokan vannak így, betegségtől függetlenül. (Az egyik barátnőm pl. szülés után antidepresszánsokon élt, pedig semmi egyéb baja, betegsége nem volt, a csecsemő gondozásán túl...). Nekem nem sokkal a teherbe esésem előtt derült ki hogy colitisem van, úgyhogy fel kellett "gyorsan" dolgoznom ezt a tényt, ha tovább akartam lépni...Szülés után tünetmentes voltam, de aztán kb. a 3 hónap után megint begyulladtam és gyógyszereket kellett szednem. Az volt az utolsó gyógyszerszedési időszakom, hála Istennek, azóta is tünetmentes vagyok.

Lica


Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
licaca
 
 


Sziasztok Lányok!

Bixi: örülök, h jobban vagy te is! :) Keretezésre fel! :)

topolino:
Abszolút egyet értek Licával. Mindannyian hasonló problémákkal küzdünk, de sikerült megoldani a dolgokat és tényleg megérte! :D Szerintem se mondj le az anyaságról emiatt! Tény, h jó ha van segítség (és ha más nem is, akkor apa azért csak ott lesz, még ha nem is egész nap...)
Tény az is, h nem mindig könnyű... volt olyan, h éppen cicin volt Danó, amikor éreztem, h mennyi kell! Semmi pánik...gyerek ciciről le...kiságyba be...dolog lerendez, max addig sír egy kicsit, aztán vissza az etetéshez. Egyébként meg meg kell tanulnia, h nem csak körülötte forog a világ és néha neked is kell 10 perc, amikor egyedül vagy (még akkor is, ha az éppen a WC-n ülve). Lehet, hogy 1 hétig sírni fog, de aztán megszokja és már nem! Határokat kell szabni nekik, különben totál a fejedre nőnek. :)
Nyilván a kimenőkés időszak már nehezebb, de azért csak megoldható valahogy. :)
Ami a játszóteret illeti, nekünk egy darab sincs a közelünkben (olyan, ami kicsikre szabott, zárt stb. csak 30 perc busz és gyalogos túra után), szóval mi a saját kertünkben rendeztünk be neki játszóteret és emellett apával együtt kocsival szoktunk elmenni játszótérre, vagy játszóházba.

Lica:
a 4 órás meló elvállalása szerintem nagyon jó ötlet volt! :) Mint mondtad, határozott idejű, szóval semmi vesztenivalód nincs, még akkor sem, ha most rögtön összejön a tesó! :D
Természetesen tudom (bár ugye nem hivatalos), h nem vesznek vissza... "míly meglepő!" Szóval, én másfelé keresgélek. Éppen tegnap küldtem el az önéletrajzomat én is egy 4 órás állásra. Meglátjuk, egyáltalán mit reagálnak rá... Az biztos, h júniusig mi még nem kezdünk el "dolgozni" a tesón, mert még van két havi bogyóm (amit beszedek, ha már kiváltottam drága pénzen) és utána még adok 3 hónapot, h kiürüljön belőlem... ÉS! jól utánaérdeklődtem a dolognak és kiderítettem, h miképp leszek védett megint és nem tehetnek ki, még ha akarnak sem. És nem utolsó szempont, h anyagilag sem mindegy, h mit néznek a 2. gyereknél....

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Folyt. Köv., csak lefektetett közben Danót :)
szóval a tesó kérdésre visszatérve: igen, nekem is van egy nővérem és igen, tudom, h milyen jó, ha az embernek vannak tesói! Tomi egyke, szóval ő hatványozottan szeretné.
Nálam még mindig vannak azért fenntartások is. Jelenleg úgy érzem, h toporgok egy helyben és az előttem álló két út közül nem tudom, h melyiket válasszam... Néha mennék már dolgozni nagyon, néha a hátam közepére sem kívánom! :) főleg egy tök új helyre, hiszen a régi ugye esélytelen. Az a liba, akit felvettünk anno, úgy beette magát a céghez, h mindent megváltoztatott és elért, amit csak akart.
Áaaaa, na mindegy, nem angyalok most tovább ezen. :)

Puszi! Mumi

Kép

Kép
mumigugo
 
 


Sziasztok!
De jó, hogy felpörgött a fórum! Éreztem, hogy be kell nézni!!! :-)

Mumi, Lica, én azt mondanám, hogy ha jöhet az a babó és akartok testvért (anyagilag, "nagy" tesó elég önálló - megosztható a figyelem stb...), akkor minek várni... Nyilván Ti tudjátok, hogy hogyan lenne a jó, dehát soha nem ideális a helyzet!

Bixi, gratula a szép eredményekhez!!! :)

Topolino, első körben én azt a kérdést tenném fel, hogy biztos, hogy jó orvoshoz jársz? Azt írod, hiteget. Az nem jó, mert közben mennek az évek. Ha visszaolvastál, láthatod, hogy nyáron több hónapomat ...-te el egy rosszul elkezdett ( = nem megfelelő gyógyszerrel és dózissal elóvatoskodott) kezelés, egy helyettesítő orvosnál. Amit egy azonnali rövid szteroid lökésterápiával pár nap alatt biztonságosan megállíthattunk volna, így meg a kéthetes kísérletezgetés a kúpokkal, beöntésekkel azt eredményezte, hogy a végén ráadásul sokkal nagyobb szteroid kellett, emellett még hónapokig szívtam tovább a hasmenéssel, ráadásul új munkahelyen, nagyító alatt, az egész hétvégés csapatépítő tréninges móka-kacagás külön élvezet volt... Szóval nagyon nem mindegy sajnos, hogy ki és mivel kezel...

Hogy mi lesz - az orvosom ugyanerre a kérdésre azt válaszolta, hogy nincs rá recept, hogy ki hogyan reagál a terhességre. Van olyan a praxisában, akinek pont a terhesség, szoptatás alatt volt tünetmentes periódusa, mert a várandósság jót tett neki. Másnál sajnos pont fellángolt a colitis. Ezt előre nem lehet megjósolni. Az a fontos, hogy a gyulladást meg kell szüntetni, mert a babának a gyulladás árt. Ha nagy a baj, terhesen is lehet Medrolt szedni, nagyon óvatos és felügyelt kezeléssel, tehát az sem kizáró ok!

Kép
manguszta
 
 


sziasztok!
én is lejelentkezem :)
március 5től melózom, 8 órában. Muki bölcsis, és sztem jövőre is az lesz. itt az ovi nem szívesen vesz fel évközben gyereket, inkább a bölcsiben van a 3éveseknek külön csoport, amiben már foglalkozások is vannak... tehát olyan, mint az ovi, csak bölcsi.
gyermek 3 hét bölcsi után 1 hete itthon van betegen, szóval még beszoktatós inkább, mint bölcsis.
Áron folyékonyan és folyamatosan beszél, énekel, mondókázik. mindig mindent megénekel :) ami eszébe jut.
tesóbabát én szeretnék, de párom nem dolgozik, így meg nehéz... minden nehéz :/

bél-ügyileg szülés óta komoly bajom nem volt leszámítva 1-1 hasmenős periódust. kezdek elhinni, hogy tényleg nem vagyok beteg :) kezdtem elhinni... aztán ősszel voltam vért adni és jelentkeztem őssejt donornak. itt jött a csavar... a mintát már nem vették le, mert hogy hcv pozitívak lettek a tesztjeim :o :?: :?: :shock: :? :( az ismételt (riba) tesztek szerencsére negatívok... tehát hcv-s tuti nem vagyok... de egy biológus ismerős azt mondta, hogy azt a fehérjemódosulatot, amit a teszt jelez (ami hasonló a hcv antigénhez, és így tesztpozitív az eredmény), okozhatja a crohn is pl... szóval most megint nem vagyok megnyugodva... és őszinte leszek, jobban megbékélnék egy hepa c-vel, mint a crohnnal... előbbi legalább gyógyítható.
no mindegy, megkaptam a beutalómat infekt szakrendelésre... de még nem megyek, gondoltam, márciusban még 1x adok vért, megnézzük, hogy mi az eredmény, és csak utána. úgyis helyben leszek, nem kell itthonról rohangálnom a kórházba.

szóval ennyi :/ :)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja
 
 


Sziasztok!

Nem enged be a régi nevemmel jelszavammal. Szóval mi is megvagyunk, jól vagyunk, bélésem most rendben, de 21-én megyünk kontrollra. Babócám igen eleven, minden percem leköti, ha ébren van. Fotózni már nem is próbálom, mert mint a villám: mászik, áll, ágy mellett lépeget, szóval egy pillanatig nem marad egy helyben, de addig jó, míg eleven. :-)
Kép Két nyugodt pillanata...

Kép
vero1983
 
 


Sziasztok!

Újra együtt a nagy csapat. :D De jó!!!!!!
Én januártól mentem vissza hivatalosan 8 órába dolgozni. Beni szeptembertől bölcsis. Lekopogom nagyon szereti és nem is beteg. Csak nátha meg kuci van. De doki szerint nem komoly az se.
Férjem sajnos nagyon küzd a porckorong sérvvel, megmérgezi már a mindennapjait is. Most kértünk időpontot a Kovalenko klinikára, mert a fizikó, masszázs és gyógytorna semmire nem jó mér neki sajna. Ajánlották még a McKenzi tornát. Az lesz a következő.
Én sajnos szeptemberben nagyon lerobbantam, 2 hét kórház, vér, infúziók, szteroid, majd megállapították hogy teljes gyulladásban van már a vastagbelem, nem csak 50 cm érintett :shock:
Aztán jól lettem és jan közepén visszaestem. A laborom katasztrófa, újra kórház, szteroid, vér. Előkészítettek a biológiai terápiához. Megkaptam az első remicadet ami szerencsére nem okozott mellékhatást. Szerdán megyek a másodikra. Reméljük a legjobbakat, és nem termelek ellenanyagot. Most elvileg jól vagyok nem panaszkodom. Csak azért félek... Ha nem jön be akkor műtét, nem akarok sztómával élni...
Valakinek van tapasztalata remicaddel???

Mumi, Lica hajrá babók, ha szeretnétek :) drukkolok!

Julcsi sajnálom a párod h munkanélküli, neki is szorítok. Nem lehet könnyű.

topolino: ha hasmenés akkor nem tudom kivinni Benit sehova. Párom intézi olyankor mint most is sajna :( Én ilyenkor nagyon gyenge vagyok és étvágytalan. Hamar le is fogyok. Szóval magamat se tudom "ellátni" nemhogy Benit... :(

Mumi megdöbbentem a melón, hisz úgy volt hogy 2 évig leszel távol is visszamehetsz... Sajnálom!!!
Nálunk Beni nem beszél folyékonyan, még baba nyelven halandzsáz, de már belesző érthető szavakat. Előbb utóbb majd beindul. Egyre önállóbb és ügyesebb napról napra. Jót tesz neki a bölcsi is. Itthon van még mindig h nem akar enni, de ott állítólag mindent megeszik. :)

Lica gratula álláshoz. Reméljük hamarosan összefutunk már személyesen is ;) Bánkék jól vannak?

Vero édes a babó!!!! :)

Puszi mindenkinek!!

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kedves Bixi, Lica, Mumi és manguszta!
Nagyon szépen köszönöm a bíztató szavakat és tapasztalatokat nagyon sokat jelentenek :) Örülök, h rátok találtam:)

Bixi: semmiképpen sem hagynám ki, hogy édesanya legyek, csak a "hogyan" kérdése foglalkoztat- azt hiszem, az átlagnál jobban

Lica: nem lehetett egyszerű ezt ilyen gyorsan feldolgozni. nekem évek vannak benne, hogy együtt tudjak vmennyire élni vele (elfogadni a mai napig nem sikerült, hiszen mégiscsak egy betegségről van szó.Most is a kiváltó okot kutatom (lelki szinten térképeztetem magam és oldom a "problémás területeket"). Amikor szülés után begyulladtál, milyen gyógyszereket kaptál? És mellette tudtál rendesen szoptatni, nem volt "veszélyes" a Babszira nézve? Örülök, h azóta tünetmentes vagy - jó legalább olvasni, hogy van ilyen :)))

Mumi: olyan jó olvasni,amit írtál köszönöm :) Nyugtatom magam, h ettől nem lesz rosszabb anya valaki. Ha menni kell, akkor nem tudunk mit csinálni, akár mennyire is imádni fogom a Töpörtyűt. És egy idő után meg fogja szokni szerintem is.Alkalmazkodni fog -remélem:)

manguszta: én is most kaptam a Medrolt - amit írtam is, és napokon belül annyira helyre tett, hogy szinte olyan, mintha egészséges lennék :) Igen, azt tudom, hogy a gyulladás rosszabb, mint a gyógyszer és ha én nem vagyok jól, ő sem lesz. De vajon mennyire befolyásolja a fejlődését és mondjuk akár a létfontosságú szervei kifejlődését, ha rajtam keresztül szteroidot kap a kis szervezete?

Szeretném Veletek megosztani, hogy arra a "döntésre" jutottunk a Szerelmemmel, hogy a még meglévő 2 havi bogyót végig szedem (addig letelik a próbaideje is az új munkahelyén :) Utánna nekiállunk kitisztítani a szervezetem, feltölteni (folsav, Elevit, és ami kell) ééééés jöhet, akinek jönnie kell :))) Hát ennyi.
topolino
 
 


Képek Beniről:

Kép Kép
Kép

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Topolino sokan szednek medrolt a terhesség alatt és semmi baja nincs tőle babának!!!! Ne izgulj!!! Én salofalkot szedtem végig, immuránt leépítettük és később adta csak vissza miután nem szoptattam.
A babó meg fogja szokni h anya sokat van wc-n. Beni is hozzá szokott sajna. Mindig ott keres ha nem talál :lol:
Ez van...
Szóval megoldás mindig van!!!! ÉS nem kell félni rendben lesz a bab is! Sajnos nagyon sokan küzdünk ezzel a betegséggel és sokan szültek közülük már.

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Kedves Tigris!

Köszönöm a leírtakat, jó olvasni a megélt "hogyanok-at", tapasztalatokat. Így kicsit azért könnyebb elképzelni a jövőt - mármint hogy tudom, mások hogy csinálják :)

Egyébként én hétfőn fogom megkapni az utolsó elötti Remicadet. Májusban fog letelni az 1 év. A tapasztalataim: az indukcióktól már jobban voltam. Rohamosan javult a helyzet ... egy darabig. Aztán megállt.Majd szép lassan elkezdtem kicsit visszaesni.Nem tudni miért.Megint visszajött a napi többszöri hasmenés, tükröztek, de semmi különös fizikai okot nem találtak.Az utolsó 20 cm volt kicsit gyulladt, erre kaptam Salofalk kúpot és Budenofalk habot. Az orvosom azt mondta, pszichés alapon van nálam, ezért Frontint is szedtem.Sajnos elég stresszes vagyok, lehet igaza van.Nem lett jobb. Már ott tartottunk, hogy kétségessé vált, hogy kaphatom-e tovább a biológiait, mert ugye nagyon drága, de aztán csak meghagyták. Januárban benyeltem egy vírust, még rosszabb lett.A CRP-m 53 volt. Gondolhatod. Aztán jött a szteroid, ami egyik napról a másikra rendbe tett.Szóval ezek a tapasztalatok.
A Remin beszélgettem a sorstársakkal és van, aki 2. éve kapja már. Én a babóprojekt miatt nem szeretném, mert Remi alatt nem lehet gyerkőcöt vállalni :( Röviden ennyi. Sajnálom, hogy pont "elkerüljük" egymást, jó lett volna beszélgetni közben :)
Egyébként ahogy hallom, erre is mindenki máshogy reagál. Szóval kitartás és bízz magadban, a szerben és abban, hogy jobban leszel tőle! :)
Jó éjt!
topolino
 
 


Köszi infót!!!
Én Veszprémbe járok dokihoz ott is kapom remit, így sajna nem is tudtunk volna talizni. Pesten hol adják?
Nem gondolkodtál pszichoterápián???? Én most kezdtem és szerintem elég jó. :)
Én is szedek nyugtatót (Helex) és hangulatjavítót (Cipralex) mert annyira visszaestem annó h kimozdulni se tudtam a gondolatra már h nem lesz wc sehol. De ha visszaesek akkor mind1 h szedem-e, nem tudok kimenni napi 15-20 széklet mellett sajna.
Neked mekkora szakasz érintett amúgy?
Októberben nálam 125 volt crp, ilyen magas még nem volt soha.... :(

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Utána jutott eszembe, hogy nem biztos, hogy Pesten kapod.Egyébként hogy-hogy Veszprémbe jársz? Én Pesten a régi MÁV (most az is Honvéd) kórházban kapom, az Állatkerttel szemben. Éjszaka még az jutott eszembe, hogy elfelejtettem Neked írni, hogy mellékhatásként volt, hogy hányingerem volt egész nap (és nem akkor, amikor kaptam az infúziót, hanem utánna akár napokkal).
Tulajdonképpen egyfajta pszichoterápiát alkalmazok, kineziológushoz járok, ott jól kibeszélek mindent és oldjuk a régi stressz pontokat.Jó, mert sokmindent másszempontból látok azóta. A nyugibogyóval én is így voltam. Ha "rossz" nap volt, akkor mindegy. Nem ettem már előző este, hogy másnap reggel el tudjak indulni dolgozni, vagy bhova, ahova mennem kellett. Látod, azt pontosan nem is tudom, h mekkora szakasz érintett. Legutóbbi tükrözésnél az utolsó 20 cm-t mondta a dokim.Erre kaptam kúpot és habot.
A CRP-d olvasva és még nyugodt lehetek. Mit mondott az orvosod, mitől van? A gyulladás okozza, vagy vmi más? Nekem eddig ez az 53 volt a legmagasabb.De jó lenne, ha ez se lenne.Holnap infúzió :( Alig várom már akkor, hogy kivegyék, mikor még be se tették. :)
topolino
 
 


Azért Vp-be járok, mert a családom lent él. Ott van egy ismerős sebész orvosunk aki bevitt egy "szaktekintélyhez" ott. Először úgy volt h műtétre megyek, de aztán mondta a gasztrós dokim h azzal várjunk. Nem olyan nagy szakasz érintett és sajna a végbél is benne van menthetetlenül. Neki sikerült a szteroidról leépíteni pár hónap alatt és terhes is lettem egyből :)
Szóval hiába kell sokat utaznom jobb ott lenni kórházban, mert anyuék így tudnak sokat segíteni! Szerencsére már nyugdíjasok mindketten.

Hányingerem nem volt az első remitől, reméljük nem is lesz a többitől sem. Olvastam h olyan függőség alakult ki vkinél, h ha nem kapta meg időben akkor hasmarsa lett durván... :S
Ha jól tudom 0,2 és 6. héten adják és utána 2 havonta ugye???
Mikor veszik le az ellenszérum tesztre a vért? Mert azt nem mondták. 6. hét után?

Kineziológus, akupunktúra, reflexológia, pránanadi, utaztatás... sok mindenen túl vagyok, de egyik sem jött be nekem sajna. Ez a pszichiáter most úgy érzem igen :) Reméljük így is lesz. Sokat meditálunk, autotréninget tanulunk. Heti 1x járok jelenleg. Persze ez hosszú folyamat.

Én hiba nem eszek, akkor is mennem kell, csak akkor görcsölés és vér jön. Más nem. Szóval nekem az nem megoldás.

A dokim egyből azt kérdezte ősszel h milyen stressz ért, h ennyire kiterjedt a gyulladás. Szóval az a fő ok. Hát stressz az volt csak szépen elfojthattam, mert nem éreztem h megviselnek a dolgok (költözés, Beni bölcsibe szoktatása, párom érettségi időszaka, dolgozni Beni mellett is otthon végig...).
Tudod azt mondják h a vastagbél az a hely ahova besöpörjük a dolgokat amivel nem akarunk foglalkozni, amolyan pokol. És minden ott csapódik le nekünk.

Ha neked csak ilyen pici szakasz érintett akkor mért kapod a remit? Szteroid függő lettél és nem használt már? Sűrűn estél vissza?

Nekem nincs bajom az infúzióval, csak azzal h egész nap ott ülhetek. 9-re megyek, jó esetben délbe bekötik, 3ig lecsöpög aztán ki tudja mikor engednek el.
Itt hogy csinálják: sokat kel várnod? mi a menete?

Bocs a sok kérdésért :) de érdekel h történnek a dolgok :)

Pussz: Tigrisék
tigris03
 
 


Mivel vett le a szteroidról a dokid?Mit kaptál?

Igen, ha megvan az indukció, 8 hetente fogod kapni. Mi az az ellenszérum teszt?Én nem emlékszem ilyesmire. Vért mondjuk mindig adtam és adok, mielött remire megyek, szóval lehet, nekem is csináltak ilyet, csak lemaradtam róla.Képzeld, a legújabb (pénteki) vérvétel alapján 90 a CRP-m. Remélem, nem érem utol a Te 125-ödet :(

A stresszt szerintem a mai világban már nem tudom kiküszöbölni. Főleg, ha tudat alatt nyomom el a dolgokat. Azt is tudom, hogy a vastagbél az elengedés szerve és nekünk ez az, ami nem megy. Nehezen emésztünk meg (szó szerint) dolgokat.

Azért kezdtük el a Remit,mert más már nem használt.Éveken keresztül szedtem Medrolt és egyszercsak már mellette is rosszul voltam. Sok fajta gyógyszert kipróbáltunk, sokszor tükröztek, de nem jutottunk elölrébb.
Korábban (2007-ben) én már elkezdtem egyszer, de akkor csak az indukciót kaptam meg,mert utána az OEP nem engedélyezte (akkor még más szabályok voltak).

Nálunk is hasonló a menete.Ma 9.30-kor kezdett vizsgálni a dr.-nő, 10.30-kor kötötték be és 13.30-kor vettek le róla. De most egész gyors volt.Ált-ban egy órával később végzek.

Azt mondta ma a dr.-nő, hogy azt a kezelést, ami mellett jól vagyok, elméletileg állapotosan is kaphatom. A Medrol persze nem a legjobb - ebben nem is nagyon mert nyilatkozni. az imurant viszont azt mondta, gond nélkül vihetem tovább. Majd az utolsó Remi után megyek a profhoz és majd ő megmondja a "tutit" :)))

Abban tudsz nekem segíteni, hogy a magzatvédő vitamit mennyi idővel elötte kell elkezdeni, ill. hogy akkor lehet-e már, amikor abbahagyom az antibébit, vagy várni kell még kicsit?És hogy mennyi ideig lehet szedni a magzatvédőt?

U.i.: gyönyörű szép kicsi fiad van, gratulálok! :))))

Jó éjszakát!
topolino
 
 

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: