A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Grétinek itt is boldog szuletesnapot! :-)

Majd jovok ha lesz egy pici idom.

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok :)

Köszönöm szépen a Grétus köszöntéseket :) Felolvastam neki, nagyon örült :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hazaértem a fodrásztól. Végre nincsen pulikutya-fejem 8)

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Elutaztunk pénteken délután, így egy kicsit lemaradtam. Utólag is

Isten éltesse Rugót, Emmát, Grétit! Sok boldogságot nekik!

Kaposváron voltunk anyuéknál. Nem csináltunk sok mindent. Megnéztük a mézfesztivált a városban, a gyerekek a kis unokatesójukkal játszottak rengeteget a kertben, parkban. Kicsit előszülinapoztunk is. Barni választott magának egy úthengert a Müllerben (olyan szuper játékok vannak ott, nehéz ellenállni), és kapott legókat. Jól éreztük magunkat.

Kép
Kép
Kép
katicico

Köszi :D

Milyen programok vannak egy mézfesztiválon?
Gondolom kóstoló, sütik...

Db-ben mangalicafesztivál szokott lenni :lol: Egyszer ki is mentünk rá, de éppen akkor nem voltak disznók, és Rugó elkeseredett.

Milyen legókat kaptak?

Kép
vindolanda

Vindo,
volt mézkóstolás. Medvehagymaméz, gesztenyeméz, repceméz stb. A repcét és hársot kivéve túl nagy különbséget nem éreztünk. Aztán volt rengeteg árus, ill. egy-két kaposvári kiállító iskolák pl. A színpadon valami beszédek is voltak, du. pedig néptánc, de ezekről lemaradtunk.
Barni kapott egy 3in1 repülős legót, ilyet szeretett volna, mert Beni gyereknapra hasonlót választott magának, és akkor nagyon megtetszett neki, és kapott még egy legós társast. Ezt még nem próbáltuk ki.

Kép
Kép
Kép
katicico

Halihó!

Én továbbra is elhavazódva. Igyekszem dolgozni, tegnap, illetve ma negyed egyig nyomtam. De legalább készen vagyok a hatodik órával is. Most tartok a felénél.
Pénteken meg kezdődik a másik suli is. Így kell ezt mazohistában nyomni. :lol:

Kata, éljen az utazás, az mindig jó. Mézfesztivál. No, hát az én ízlelőbimbóimat is tréningezni kellene rendesen, hogy észre tudjak venni valamilyen eltérést. A müller király bolt szerintem is.

Vindo, 8)
dmaggie

GRÉTINEK SOK BOLDOGSÁGOT!!!!!!!!!!!!!!

Móni!
Valami jó kis túrótortarecepted nincs véletlenül? Gergő gyermek azt kér szülinapjára... :shock:

Kata!
Imádom az ilyen rendezvényeket. Sajnos nem sokra jutok el,mert apjok viszont nem lelkesedik - legalábbis a tömeg miatt...

Maggie!
Háááát, nem semmi nyomás alatt vagy? Csodálkozom mindig, hogy bírod...

Vindo!
Akkor most rövid a hajad?

Nnna, oviszünet. Gergő reggelre totál benáthásodott, délutánra pedig egy 39,2 lázat produkált. Ma nem tudtam megoldani, így Zsuzsu is itthon volt, holnap apa lehet, hogy el tudja vinni az oviba...

Kép
gica1

Sziasztok :)

Vindo Grétim is kapott legót, egy dobozos lányos készletet, egy kis házikót lehetett belőle építeni, de azóta már variáltak rajta, rá se lehet ismerni, csak az látszik, hogy itt-ott rózsaszín :roll:
fodrász :lol:
nekem is nagyon el kéne mennem.

Gica jobbulást Gergőnek+++
ezt gyorsan összeszedte :(
túrótorta, az egyik legegyszerűbb torta:

50 dkg túró
3-4 dl tejszín
habfixáló
vanilia aroma fél üveg
porcukor ízlés szerint
reszelt citromhéj
a citrom leve
reszelt narancshéj

a túrót összetörni, összekeverni a vanilia aromával, porcukorral, citromhéjjal, narancshéjjal, citrom levével.
a tejszínt kemény habbá verni, mikor félig kész a hab tegyél bele habfixálót.
keverd össze a túrót és tejszínt, óvatos mozdulatokkal, ne törjön össze a tejszín.
Ha túl folyósnak találod akkor 1-2 evőkanál zselatint oldj fel 8-10 evőkanál meleg vízben, tegyél hozzá kevés krémet, kavard csomómentesre, majd megint kevés krémet, szintén csomómentesre utána mehet az egész krémhez.
Ezután töltöd a tortát és irány a hűtő pár órára :)

Ha esetleg zavarosan írtam, szólj és megpróbálom átfogalmazni.
Furcsa leírni, mert én általában csak összerakom :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Csinálhatod a tésztát babapiskótából, akkor még csak sütni se kell és ha kiveszed a formából átkötheted egy szép színes szalaggal.
A túró tetejére meg ha csöpögtetsz egy kis olvasztott csokit, szuper díszítést ad, egy-két marcipánfigura rá, gyertya és kész a szülinapi torta.
Max 1 óra mire elkészül, mosogatással együtt :)

KépKép
Kép Kép
l.móni

Nálunk nem volt babanet egy ideje. Most Bösz-be kellett jönnöm, s csak bepillantani van időm :D

Gica, épp össze lehet még fogni, olyan hosszú.

Móni, szerintem nem baj, ha átépítik :wink:

Jobbulást Gergőnek!!

Medvehagymaméz :shock:
Nem is hallottam ilyenről.

Kép
vindolanda

Móni!
Ezer köszönet! :) Ez tényleg egyszerűnek látszik, még nekem is menni fog! És teljesen érthető volt, amit írtál! :)
Köszi még egyszer!

Kép
gica1

Sziasztok!

Móni!
Köszi az újabb torta tippet. Kicsi fiam most találta ki, hogy a verdás torta belseje ne csokis legyen.

Vindo!
Nem volt egyáltalán hagyma íze a medvehagymaméznek.

Ma nyugis nap lenne, de Domika kicsi nyűgös. Éjjel is rosszul aludt, talán a foga miatt. Most négy is készül kifele.

Kép
Kép
Kép
katicico

Katicicó joghurtos krémet is csinálhatsz, sokféle gyümölcsjoghurt van, annyiból tudnak bőven választani :)

Gergőm is kicsit nyűgös, neki is a foga jön na meg a frontot is érzi szerintem :?

Vindo hát persze, hogy nem baj :D

Méz: mi nagyon szeretjük a mézet és nagyon sok különbség van köztük.
Még az akácmézek között is észre lehet venni a különbséget :roll: Ami most van itthon sokkal lágyabb izű mint ami előzőleg volt. Ezt Tőserdőn vettük termelőtől, a másikat Pesten vettük, itteni termelőtől....
Sokfélét kóstoltunk már, de az akác a kedvenc :)
Torokfájásra se mindegy amúgy milyen mézet eszünk :) illetve már van olyan méz (harmatméz ha jól emlékszem) ami allergiásoknak jó.
De ha rákerestek a neten nagyon sok mindent lehet róla találni....

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hú, én barnaméz-párti vagyok, a vegyeseket szeretem :D
Vajas mézes kenyér tejjel. Nyamm.

Nyűgös gyerekeknek jobbulást!

R. kidőlt. G. épp hazaért Bpről.
Dolgozok, aztán alszok.
Minél hamarabb :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt :D
Valaki?

Kép
vindolanda

Jó reggelt :)

Én vagyok, ma megvettük Gábival Zsófinak a szülinapi ajándékot, meg a zsúrjára pár dolgot 8)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Halihó!

Móni!
Mi is akácméz pártiak vagyunk. :) Az igaz, hogy én is ettem már többféle akácmézet.
Pont kinéztem egy eperjoghurtos tortát, szerintem az lesz, mert Barni epreset kért, de eper ilyenkor már nem nagyon van.

Mi meg most jöttünk haza a Madarász u.-i kórházból. Domi hajnalban elkezdett hányni. A víz és tea is kijött, pedig vártam és próbáltam lassan itatni. Aztán fél hétkor úgy döntöttem nem várok tovább. A kórházban csúnyán néztek rám, mert az ügyeletre kellett volna menni. Pedig direkt felhívtam őket előtte, hogy mehetünk-e oda. Aztán jó sokat kellett várni, de szerencsére a kórházban már nem hányt Domi, igaz a várakozás alatt nem ivott. Aztán ott is kellett innia, és mivel az nem jött ki, hát hazajöhettünk. Remélem, most már minden rendben lesz vele.

Kép
Kép
Kép
katicico

Katicicó: oh Szegény Domi..azóta hogy van?

Panndi: mi az ajándék??

Méz ..mmmmm szeretjük.

Maggie..azta nem semmi vagy..ezt hogy bírod????

Mi viszonylag jól..már majdnem meggyógyult mindkét csajszi...Emma ovizik...örömmel megy..:-) Eddig Dávid is elég szépen viselkedik vele...-)
Tegnap volt az első torna/balett órája..annyira tetszett neki..alig várja mikor mehet megint. :-) kapott balett cipőt meg varnak nekik egyen tornamezt..:-) kis cuki..azóta mutogatja miket tanult..:-)

I holnap utazik..most Varsóba..:-( Aztán Svájcba, ...aztán ki tudja mikor merre :-( , ....

Szülinapi buli szupi volt, gyerekek jókat játszottak, trambulinoztak..hinta, rohangálás, tennis..stb...Emma éjfélig nem bírt elaludni...:-) nagyinál aludt. :-)

próbálok képet hozni... Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Emma szép :)

Mi is tegnap voltunk az első balett órán, nagyon tetszett nekik :)

Görkorcsolyát kap, azt kért :) Pont jó, mert korizni már nagyjából tud, most az ovistársaival menne keddtől rendesen megtanulni, gondolom akkor ez is menni fog :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Boldog születésnapot kívánunk Kata Barnijának!!!

Kép
vindolanda

Hú, hány tortája volt Emmának 8)

Jók lehetnek ezek a tornás-koris dolgok.

Domival mi újság?

Nálunk semmi komoly nincsen. Ma lenne ovis szülői, de G. csak este jön haza, így egyedül leszek. Megkérdezem az óvónőket, hogy most mi legyen... De hát nem tudom hová tenni.

Ja, tudjátok, hogy R. milyen kis vékonyka. Elkeveredett a nadrágja az egyik csendes pihenő alatt. Napokkal később találták meg, a babanadrágok közé került. Egy kislány éppen egy műanyagbabára akarta ráadni, mikor R. kiszúrta :lol:

Maggie, Irina, hogy vagytok?

Nekem ma van szabadnapom a héten csak, így igyekszek mindent belerakni, ami csak belefér. Egyelőre jól haladok. Most viszont teregetés jön, meg a tekiket is takarítani kéne.

Kép
vindolanda

Katicicó!
Boldog szülinapot Barninak! :)

Domi hogy van?

Vindo!
Még jó, hogy Rugó kifigyelte a nacit. SZülőin nem vigyáznak egy ideig Rugóra? Nálunk úgy szokott lenni...

Kaqk!
Emmácska és a torták is csodaszépek! :)

Irina!
Merre jársz?

Csak, hogy beálljunk a sorba, Zsuzsu is továbbfolytatja balett-tanulmányait. Tavaly előképzősnek számított, az idén - boldogan újságolta - hogy ugrásokat is tanulnak majd.. :wink:

Kép
gica1

Halihó!

Emmácska nagyon édes a tortákkal! Kaqk, szépek vagytok!

Barnának boldog szülinapot!

Katicico, de jó, h ilyen hamar hazajöhettetek! remélem, ennyi is volt ez a hányásdolog.

Vindo, én azért nem látom annyira vékonykának Rugót, de ez egy jó sztori. :-)

Vindo, Gica, bocs, nem akartam eltűnni, de hétfő óta csak munkára, a szokásos családi rutinokra és alvásra volt időm. A péntekjeim lesznek néha üresek, ha épp nincs pályaszoc, vmilyen kut. csoport vagy bármi egyéb.
Jól vagyunk, Ádikám nyomja az ovit, S. a határidőivel hadakozik, én bárhol el tudnék aludni. És melegem is van. De amióta aktívabb lettem, nem émelygek és alig görcsölök, este se nagyon. Nem tudom, összefügg-e a kettő, én a fordítottját vártam volna. ;-)
A szocpszichó órákat nagyon élvezem, tudtam, h így lesz. 8)

Mindenkinek a legjobbakat!
irina

Megkérdeztem, tud-e valaki vigyázni Rugóra, de nem tudott, így hazajöttünk. Röpke másfél óra alatt haza is értünk :roll:
Bolt, főtér, játszótér...

Éljen az ugráló Zsuzska :D

Irina, a lényeg, hogy jobban vagy :D

R. fürdik, kiveszem a vízből, aztán nekem is fürdenem kell :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Megvagyok én is, csak elhavazódva. Most valahogy összejöttek a dolgok. :lol: Ma is gyakorlatilag most kapcsoltam be a gépet. Kikapcsolni még tegnap kapcsoltam ki, de majdnem játszott a ma is. Olyan fél 12-ig dolgoztam. Most is mindjárt nekikezdek.
Ma ovi után szülinapozni voltunk, nyolc körül értünk haza Bercóval, gyorsan vasaltam egy adagot, meg másfajta házimunkát is megcsináltam, mostanság sikerült leülnöm.

Ma a hetedik óra végére érek, remélem. Legalábbis ezt tervezem. Aztán még röpke 60 munkaóra és készen is leszek az átírásokkal. De valószínűleg megkezdem az elemzéseket is közben. :lol:
dmaggie

Barninak boldogságos szülinapot kívánunk mi is! Isten éltesse a Drágát!
dmaggie

Micsoda torta költemények! De Kaqk, szerintem ne fogyj többet! Tündériek vagytok. Nagyon szépségesek.

Kata, jaj. Ez nem hangzik túl jól. Jobbulást!

Balettozók: 8) Remek mozgásforma. Kaqk, ez az, amire Johanna is jár? Bár most beteg a lelkem.

Irina, ez így van jól.

Vindo, egyem is meg. Ez azért túlzás egy hangyányit. :wink: :lol: Mostanság nőtt, ugye? Majd akkor most teltebb is lesz.

Na, tényleg megyek a dolgomra. Maj benézek olykor. :wink: :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket Barni nevében! Nagyon aranyosak vagytok! :)

Domi jobban van, reggel óta nem hányt, van egy enyhe kis hasmenése. Estére Barninak kezdett fájni a hasa. Jó kis szülinap... :( Felköszöntöttük, de az igazi tortázást hétvégére terveztük.

Kaqk!
Jók lettek a torták. Emma gyönyörű kislány!

Vindo!
Vicces a gatyás sztori.

Maggie!
Olvasni is sok mennyi dolgod van. Azért remélem, valamikor pihensz is.

Megyek lassan aludni, jó éjt!

Kép
Kép
Kép
katicico

OÓ!!!! Ez nagyon úgy hangzik, hogy benyaltatok egy jó kis vírust. Sajnálom, remélem nem megy végig a családon!

Igen pihenek. Mindjárt megyek aludni, hogy 5:20-kor fel tudjak kelni. :wink: :lol:
Jó éjt!
dmaggie

Szerintem nem vagyok egyedül, más is több dolgot csinál szimultán. :lol:
dmaggie

Igen, mi például megnéztük a Prometheust nassolás közben:)

Na, most viszont alvás :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo: 8)

Annyira lüke vagyok, úgy megriadtam, amikor megszólalt a rádió (az ébreszt), hogy összekevertem a távirányítókat és bekapcsoltam a tévét. Ott bénáztam a két távirányítóval, de megoldódott a helyzet. :lol:

Meg harcolok itt a zsebkendőkkel. Bercó is megjelent már, neki is orrot kellett fújni. De ő visszafeküdt.
dmaggie

De rendes ez a Bercó...
Rugó az egyetlen napon, amikor alhatna, felkelt fél hétkor :x :x :x
Tíz után közösen indulunk, a fiúk a logopédiára, én Bösz-be.

Kép
vindolanda

Jaj én lüke! BARNI boldog születésnapot!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, igen az az a torna...szegény Johanna..jobbulást neki!!

jó lehetett a távirányítós móka..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi Kaqk! :)

Maggie!
Igen, vmi vírus lehet, Barni reggelre teljesen jól lett. Neki csak ennyi volt, de mindannyiunknak volt egy kis hasfájása.

Domi egész jól van.

Végre esik az eső, a fiúk nagyon élvezték reggel a pocsolyákat.

Kép
Kép
Kép
katicico

Barnit Isten éltesse sokáig :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó, totál kóma vagyok...
Azt hiszem, be is dőlök az ágyba.
Holnap kelünk hajnalban.

Betegeknek jobbulást.

R. ma nem jutott vissza az óvodába, mert a logopédus úgy elhúzódott, hogy nem értek vissza a férfiak.

Kijöttek aztán értem Bösz-be. Szerintem frontom van. Itt még nem esik az eső.

Kép
vindolanda

Halihó!

Gyorsan írok pár sort, aztán dolgozok, bár igen kóma vagyok én is.
Vindo, legszívesebben én is aludnék, de nem tehetem.

Ma bementem a fősulira, ott közölték, hogy gyakorlatilag mindent teljesítenem kell, így most két félév kurzusait csinálom majd egyszerre. Az órarendben persze ezt nem tudták figyelembe venni, így többször is egyszerre kellene két helyen lennem. De csakazértis megcsinálom. :lol:

Kata, örülök, hogy jobban vagytok.

Vindo, tetszett Rugónak a foglalkozás? Elég a heti egy alkalom?
dmaggie

Na. az alvásból nem lett semmi.
Befeküdtem az ágyba, és már lázas is voltam.
Amíg R. elaludt, addig egy rubophen lehúzta a lázamat.
Most viszont nagyon éhes lettem, és csináltam magamnak egy jó nagy adag rántottát szalonnával :roll:

Maggie, nem tudom. G. volt csak ott, harapófogóval sem tudok belőle semmit kihúzni. Vagy alig valamit.

Órarend - hú, csinálj egy papírmasé figurát magadról, aztán ültesd be mindenhová :roll:
Ez csak vicc. Ügyes vagy!! Menni fog az.

Kép
vindolanda

Szóval G.nek mindig mondom, hogy ne poénkodjon ilyen helyzetekben, mert utána való héten csak magyarázkodhatok.
Például:
- És itt lenne ez a könyv, meg kellene venni. (logopédus)
- De hát még a gyerek nem tud olvasni. (Gábor).
Aztán elképedve mondja, hogy hiába próbál viccelni, nem értik, nincs humorérzékük a dolgozóknak :roll:

Vagy a pszichológusnál - oda is ő vitte először.
- Kérem, üljön le velem szemben, beszélgessünk a gyerekről. (pszichológus)
- Vallatóeszközöket is hoznak? (Gábor).

Most ezek után mehetek a következő héten, kedveskedhetek akár hogy...

Rugónak amúgy tetszett.

Megettem a rántottát öt tojásból, aztán nassoltam hozzá pár merci csokit. Jobban is lettem :)
Nincs semmi tünetem, lehet, csak a kimerültség meg az éhség volt együtt (egy szendvicset sikerült ennem ma).
Majd meglátom éjjel meg reggel.
:arrow:

Kép
vindolanda

Kaqk, megakadt a vonalzód :wink:

Tényleg megyek aludni, holnap hajnalban kell kelnem.

Kép
vindolanda

Jaj, Vindókám, mit nyaltál be? Egyéb tünet? Gyógyujjjál! :lol:

Igazából azt találtam ki, hogy a harmadik féléves kolléganőmnek odaadom a diktafonomat. :wink: :lol:
dmaggie

Gergő alig él, két napja vízilabda-edzésekre jár.
dmaggie

Vindo, milyen könyv? Hátha megvan nekem!
Én bírom az ilyen humort. :lol:
dmaggie

Hát, majd megkérdezem. De szerintem nem is emlékszik rá :roll:
Köszi :D

Vízilabda-edzések - hát, az nem árt senkinek 8)

Tényleg alszok :arrow:

Kép
vindolanda

Most én is korán lefekszem, már alig látok.
dmaggie

Csak sikerült éjjel belázasodnom :evil:

Kép
vindolanda

Vindo, Zoli is ilyenekt szokott mondani :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: