[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
SOTE I.KLINIKA - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Petim,
azt mondta, hogy nem veszi át más orvos betegét, mert úgy nézne ki, mintha elvenné tőle. Ja. csak én négy éve szültem annál a dokinál, azóta nem is láttam...
Mindegy, így megtakarítottam egy csomó pénzt azzal, hogy ügyeleteshez jártam, ügyeletesnél szültem...

Zsóka
zsóka
 
 


Sziasztok!

A második gyermekemet várom, az első is a klinikán született, nem volt semmi problémám a kórházzal. A kérdésem a következő:

Van-e valakinek tapasztalata, ill. szerintetek mit kezdjek a köv. helyzetben:

Ádám dr-hoz járok, tul. képpen meg vagyok vele elégedve, semmi panaszom nincs vele kapcsolatban, egy dolgot kivéve: képtelenség utolérni. Ha nem szerdán megyek, akkor esélyem sincs rá, ha telefonon próbálom, akár vezetékes akár mobil, nem tudom elérni. De előre megbeszélve, szerdánként sem volt még olyan hogy min 2 órát ne kellett volna várnom. De mivel ez a második, minden egyes alkalommal mozgósítanom kell a családot, a férjem szabadságot vesz ki, mert az alig kétévessel mégsem akarok ott ülni órákat. De mi van, ha bármi gondom van, egyszerű, de számoma fontos kérdés, vagy ha tényleg sürgős probléma? Ha ilyenkor az ügyeletessel stb. tudok csak konzultálni, akkor minek fizetek minden alkalommal a választott orvosnak? Szóval a sok duma után a kérdés: szerintetek lehet-e és hogyan a klinikán belül úgy váltani orvost, hogy közben nem hozom magam kellemetlen helyzetbe a régivel. Ill. egyátalán érdemes-e van-e olyan doki aki valamivel elérhetőbb, de mint orvos is ok?

Kösz

Skála Kópé
Vendég
 


Skála kópé,
hát... pont nemrég írtam, h engem arra hivatkozva nem vett át vki, mert 4 éve (!!!!!!!!) a klinikán szültem, más dokinál.
Én a most aug-ban született kisfiammal ügyeleteshez jártam, ügyeletesnél szültem (császár ráadásul, tervezett), és ahogy tapasztaltam, nem kellett többet várnnom, mint annak, akinwek fogadott orvosa volt... És ugyanazt a (nem tökéletes) ellátást-elbírálást kaptam.

Zsóka
zsóka
 
 

 
 

Zsóka, olvastam a hozzászólásodat, nem gondoltam, hogy még négy év sem elég az "elévüléshez" Kép

Bizonyos értelemben lehet, hogy rám is ez vár, mert mikor volt valami gondom, egyből bementem és az ügyeletes doki sem volt rosszabb, vagy kevésbé kedves, csak hát azért jobb (lenne) a biztonság. Tényleg nem vagyok az a nyavalygós típus, de azért jó lenne tudni, hogy ha tényleg szükség van a dokira, akkor valahogy utolérem, ha már ugye erre külön áldozok, mert ha nem kapok "több szolgáltatást", mint az ügyeletesnél, akkor meg minek is?


Üdv.

S.K.
Vendég
 


Skála kópé,

Hasonló okokból váltottam orvost a klinikán belül, nekem nem volt ezzel problémám. Az új orvosom megsem kérdezte hogy miért váltottam, és nagyon figyel arra hogy ne várjak sokat. Igaz fiatalabb doki, de nagyon lelkiismeretes és bármit megtudok vele beszélni, telefonon mindig elérhető. Volt a terhesség alatt problémám (25 hetesen "fájásaim" voltak), azonnal behívott a klinikára az ambulancián már várt és minden vizsgálatot soronkívül, sürgősségel megcsináltatott.

Szia: Timi
fabrika
 
 


Skála kópé,
ha egyébként meg vagy elégedve a dokiddal, akkor szerintem ne váltsál, hanem válassz egy szülésznőt. Ők mindig ott vannak és ha bármi problémád van elintézik, hogy megbeszélhesd egy orvossal, még akkor is, ha a sajátodat nem tudod elérni. Vagy a dokinak is elmondhatnád, hogy téged nagyon zavar, hogy sosem lehet elérni és akkor biztos megadja a mobilszámát (ha nem, akkor tényleg váltsál Kép )
Szilvi
sylvike
 
 


Más...
Szoktátok nézni a Szülőszobát a TV2-n? Azért az elég csúnya dolog volt a riporter csajtól, hogy bosszúból amiért nem engedték be őket forgatni, elkezdtek fikázni a parkolástól kezdve a terhesrendelésen keresztül mindent, ami a Klinikán történik. Érdekes, más kórházakban nem tapasztaltak semmi hasonlót?
Szilvi
sylvike
 
 


Sylvike,

Ja, tulajdonképpen az a szülésznő jó ötlet, volt választott szülésznőm az előző szülésnél is, akkor is csak őt tudtam elérni, mikor megindult a szülés. Csak eddig nem gondoltam rá, hogy a terhességgel kapcsolatos problémáimmal is őt keressem.

A dokim megadta a mobilját, azon nem (sem) tudom utolérni.

S.K.
Vendég
 


Sylvike
En is fel voltam haborodva,es meg is ertem klinikat hogy ilyen szinvonalu musorhoz nem ad forgatasi engedlyt.Mindig csak olyan kismamakat keres meg akikkel valami nem stimmel,lasd:hajlektalan,15 eves ,stb.
Na es a lany akit megszolaltatott az utcan hogy fel napja var ittKépErdekes en 1-2 oranal tobbet sosem vartam akkor is csak azert mert szulesnel volt az orvosomKép ami ertehto ugyeKép
En megvagyok elegedve a szemelyzttel a terhesamubulancian,nagyon kedves ,mosolygos mindenkiKép

Skala kope
Hat ha mobilon sem elerheto,akkor mindenkepp valts,mert soem tufni mikor kell.Az enyemet meg ejjel si lehet hivni,sosem kapcsolja ki a mobiljatKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa
 
 


Sziasztok!


Én az Ádámhoz járok 5 éve. Ő csinált anno conizatio-t, nála szültem a kislányom 2002 ben, és kisfiamat, 2004.febr-ban a 31. hétre.
Sok ismerősömnek ajánlottam már, akiknek ő csinálja csinálta azóta a terhesgondozását (szülését), és mindegyikük meg volt vele elégedve.

Elérhetőség:
az 5 év alatt kb 4 alkalommal nem tudtam felhívni, a mobilján, főképp mert külföldön járt. Ha akkor hívom mikor nem aktuális neki, akkor megkér kicsit később csörögjem meg. Nekem szerencsére ilyen gondom nem volt.

Sorban állás (ülés): elő szokott fordulni, bár én egyszer vártam csak rá 3 órát, mert épp zsinórban császározott a műtőben. Engem is mindig szerdai napra hív be, de fél óránál többet nem szoktam rá várni. (hártánya a klinikának, hogy az ország összes problémás terhese szinte itt köt ki, mert nagyon jó orvosok (többségében) dolgoznak itt.

Orvosváltás klinikán belül: barátnőm szerette volna az Újházyt lecserélni klinikán belül, de nem talált olyan orvost aki elvállata volna etikai okokra hivatkozva (szerintem valahol igazuk van)

Szülésznő:

Ádám egyik bevált kedvenc szülésznője Kovács Niki. Tiszta szívvel ajánlom bárkinek, nagyon aranyos emberi csaj, bármikor elérhető a terhesség ideje alatt, minden kérdésre válaszol,. amire nem tud, megkérdi az Ádámot és az alapján ad tájékoztatást. Én mindkétszer őt vászatottam. (és zaklattam rendesen a kérdéseimmel Kép)

Megdöbbentett, hogy valaki nyíltan pénzt kért a rendelésen való fogadásért. Én úgy tudtam eddig, hogy ki van nekik adva, hogy nem kérhetnek, de elfogadhatnak.

Ha van még Ádámmal kapcsolatos kérdés, szívesen válaszolok rá ha tudok.

Erika
goczane
 
 


Sziasztok!

Én is a klinikán szültem, 1 éve Ádám dokinál... És örülök, hogy a szülőszobásokat nem engedik be oda. Személy szerint én csak úgy nézem a műsort, hogy teljesen le van halkítva, közben olvasok, és a végén, amikor már jön a baba, akkor hangosítok. Egy baba születése mindig szép, de szerintem elég volt egy széria a műsorból. Az biztos, hogy ha terhesen néztem volna, félelemmel indultam volna neki a szülésnek, mert hiába tudom, hogy mindenkinél más, amig át nem élem, addig csak a szenvedést látom az egészből...

A parkolással kapcsolatban: nem tudom pontosan az utca nevét, a Baross utcára merőleges, ahol a fakopáncs van a sarkon. Kb. 50 méterre van egy szabadtéri nagy parkoló. Én mindig ott parkoltam. Jobban megéri, mert nem kell kirohangászni pénzt dobálni és olcsóbb is, mint a kinti.
Mellesleg max. 2 óránál én sem vártam többet, de az már leginkább a végénél volt, amikor már a ctg-re is várni kellett.

Szombaton lesz a fiam 1 éves, rohan az idő... Kép

Kriszta
razoxane
 
 


Jó nektek, lehet, hogy bennem van a hiba, vagy én a várakozást nehezebben viselem. Kép
Persze mikor az elsőt vártam, én is könnyebben viseltem, a második gyereknél nehezebb, mikor tudom, hogy otthon tűkön ülve várnak.
Persze megértek én mindent, műtét, fontosabb esetek stb., és tényleg nem az Ádám dokiról szól ez az egész, csak általánosságban: Elképzelhetetlen, hogy a választott orvostól megkülönböztetett odafigyelét kapjunk? Végül is ezért van választott orvosunk, nem? Vagy ha ez a megkülönböztetett odafigyelés, akkor mit kap az utcáról "beeső" beteg? Lehet, h túl naiv vagyok és túlzottak az elvárásaim a mai magyar egészségügy jelenlegi helyzetében...

Skála Kópé
Vendég
 


Én ilyenkor, a várakozás közben arra szoktam gondolni, hogy ha én most a másik oldalon lennék, a szülőszobán, a műtőben, akkor mit szólnék hozzá, ha doki közölné, bocsi, most még két óráig ne nyomjak, mert neki menni kell az időre hívott többihez. Vagy a másik verzió, ha azt mondja: nem vállalom el, menjen máshoz/más kórházba, mert már túl sok a betegem. Valahol nekem ez a várakozás kicsit garancia, egyrészt arra, hogy ha nekem lesz sürgősebb szükségem, akkor velem fog foglalkozni, másrészt arra, hogy nem lehet annyira rossz a dokim, ha ennyien a paciensei.Kép

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Az Ádámot tényleg nehéz utolérni. Én mindig azt csináltam, hogy aznap reggel, amikorra megbeszéltük, hogy bemegyek rászóltam telefonon, hogy jó-e az időpont, vagy ha nem tudtam elérni, akkor a kórházban megmondták, hogy kb. mikorra lesz várható, és ahhoz időzitettem a bemenetelemet. De ha jól tudom a csütörtöki nap a műtét nap és péntek délelőtt meg oktat. Plusz néhanapján egy kis tv szereplés a delelőben szerdánként Kép
Nekem is választott orvosom volt, már a legelejétől fogva (kb. 10 éve ismerem), és nem fizettem neki a vizsgálatok után, végül is ez nem magánrendelő. De soha nem éreztem, hogy nem fordit rám kellő figyelmet.
Kriszta
razoxane
 
 


Pildi,

Egy ideig én is azt gondoltam, hogy a várakozás garancia. De nem lehet, hogy a sok tv rádió, stb. szereplés tette oly népszerűvé, hogy már nem győzi a sok pácienst? Nem biztos, hogy az a legjobb doki, akihez a legtöbben járnak. (bár ezügyben ne legyen túl sok tapasztalatunk, hogy ki is a tényleg jó doki, mert az már azt jelenzi, hogy baj van)
Megfordítanám a gondolatmenetedet: ha a szülőszobán lennék, vagy a műtőben és ő pont akkor tv szerepel, oktat, előad stb. Nem szeretném megtudni.

Ma bementem vérvételre, gondoltam utána benézek, mert vannnak kisebb problémáim, amik annál azért nagyobbak, hogy telefonon beszéljük meg. Én ma tudtam meg, hogy pénteken oktat, mindegy tényleg nem volt megbeszélve, majdcsak kibírom (vagy elmúlik) a legközelebbi megbeszélt időpontig. Más is kereste őt, a nővér idegesen a vállát vonogatta, hogy elméletileg benn lesz, nem tudjuk mikor, lehet, hogy csak délután (de. f10 volt), nem szokott bejelentkezni nálunk (mármint a doki a t.ambulancián), várjon, ha gondolja.
Na hát erről van szó.
Vagy tök zavartalan, problémamentes a terhesség (kérdés azért ekkor is lehet), és akkor az ember csak a megbeszélt időpontban várakozik, és arra gondol, hogy milyen jó is a dokija, ha ennyit kell rá várni, vagy a mentő visz be, akkor biztos ellát valaki viszonylag gyorsan. (ne tudjuk meg!)

Én minden alkalommal fizetek neki, lehet, hogy nem vagyok szimpi Kép Amikor találkozunk azért nem így tűnik...

Lehet azt valahonnan tudni, hogy melyik dokinak hány betege van? el kell vállalniuk mindenkit? Mert ez előbb-utóbb tényleg lehetetlenné teszi a megfelelő ellátást. Meg néha az is eszembe jut: tud ez a szegény ember eleget aludni, pihenni?

kópé
Vendég
 


Én nem Ádám dokihoz járok. Az én dokimról tudom, hogy már nem nagyon vállal el újakat, de azért még néha igen, ezeket a váróban szűrtem le. És bizony volt, hogy 24-28 órája volt bent folyamatosan, amikor este 9-kor végre sorra kerültem nála (mondjuk úgy 5-re mentem kb). Máskor meg olyan is volt, amikor gyakorlatilag semmit nem vártam. Ő tudtommal nem tv szerepel, egyetemi kötelezettségei viszont biztos vannak, hiszen egyetemi klinikán vagyunk, dokik többsége egyúttal oktat is. Én inkább azon szoktam elgondolkodni, hogy csinálják -más kórházakhoz tartozóan- azok a dokik, akiknél sose kell várni, sosincs csúszás? Hogy hogy sose esik be pont aznapra szülés? Pláne ha magánrendelőbe jár valaki, és a doki meg valahol máshol kórházban lehetne a szüléseinél. És sosincs....
Amikor anno az ikrekkel szültem, előtte másfél héttel már be lettem fektetve. Ő pont aznap jött vissza szabiról, mikor be kellett menjek. Majd egy hétig úgy voltam bent, hogy a saját dokimat nem láttam ( a hatodik napon ért rá, hogy megkeressen, akkor meg épp aludtam és nem keltett fel....). de mint megtudtam, kb abban a hétben otthon sem volt. És aztán mikor burokrepedéssel megindult a szülésem (amiről előre sejteni lehetett, hogy csaszi lesz) akkor perceken belül előkerült. (és én akkor előre semmit nem fizettem, nem tellett)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Kriszta,
az a parkoló gyanítom, h a Lőrinc pap tér lehetett. Az idén tavasz végén - nyár elején gyönyörűen fel lett újítva (végre), ott már (hálistennek) nem lehet parkolni. Mellesleg ott is volt parkolóóra.
Többeknek: a Horváth Mihály téri templom oldalában nem kell fizetni a parkolásdért (illetve semmi sem biztos, nemrég még nem kellett). Nincs túl messze a klinikától, és még nem a Harlem.

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka,
nem az, az pici (volt) parkolásra, most már tényleg szép, hanem még tovább kell menni a Gutenberg tér felé, és a bal oldalon van. Gondolom egyszer majd építenek oda házat, de most még parkolóként üzemel, korrekt parkolóőrrel. Kb. olyan messze van, mint a Horváth Mihály téri templom.
Kriszta
razoxane
 
 


Ó, tudom, melyik az... Arról is múlt időben kell beszélni. Ahelyett, h parkosították volna, most építenek rajta gy társasházat... (Talán 1 hónapja kezdték el...)

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka,
kösz az infót, utoljára nyár végén jártam ott. Kár, hogy nem parkositották.
Kriszta
razoxane
 
 


Sziasztok!

Én is csak olvastam eddig a társalgót, de most muszáj írnom.
Hmoni érdeklődött Beke doktor úrról, és olvastam Pildiko negatív véleményét. Szeretném leírni az én tapasztalatomat. 5 hónapja szültem a kislányomat nála, és csak hihetetlen pozitív jelzőkkel tudom illetni. Végig kedves volt, mindenről tájékoztatott, az összes kérdésemre türelmesen válaszolt. Szabadságon volt, amikor beindult a szülés, természetesen bejött éjszaka. EDA-t kéretm, ő adta be, a szülés levezetésénél fantasztikusan türelmes, de ugyanakkor határozott volt. Szakmailag és emberileg is sokat nyújtott, köszönöm neki.
A szülés utáni reggelen pont Ádám doktor volt az, aki flegma módon, lekezelően kioktatott, ugyanis teltház volt az újszülött osztályon, és vissza akart zavarni a terhesosztályra baba nélkül. Majd közölte, hogy ez a szülőszoba és nem szálloda, innen menjek. Addig sakkoztak a frissen szült anyákkal, hogy az ő betegének jutott hely. Hogy-hogy nem, a végén kétágyas szobába kerültem a kislányommal együtt. Csak nem azért, mert közben kiderítette Ádám dr, amit én soha nem szellőztettem, hogy a férjem és a szüleim is orvosok, édesapám szülész....?
Az én szülésznőm az akkor ügyeletes Ria volt, csodálatos, segítőkész, szuper aranyos. Szeretném a következőt is az ő segítségükkel szülni!

Macskavati
Vendég
 


Macskavati,
Ria vagy Rita? Az én választott szülésznőm Rita és ő is nagyon-nagyon aranyos és sokat foglalkozik velem.
Szilvi
sylvike
 
 


Szia Szilvike,

Ria. Gondolom Annamária. Fekete hajú, fiatal, mosolygós. És úgy masszírozta a gátamat szülés közben, hogy nem volt gátmetszés, szerintem többek között emiatt. Pedig a kislányom 3600 gr-mal született. Ki az orvosod?

Macskavati
Vendég
 


Szia Macskavati,

nekem Hidvégi az orvosom. És neked?
Van egy Orsi nevű szülésznő is a terhesambulancián, róla is nagyon jókat hallottam. A barátnőm őt kérte meg, hogy legyen vele a szülésnél.

Szilvi
sylvike
 
 


Szilvi,

az én orvosm dr. Beke Artúr. Ezért is kapcsolódtam a társalgóba, hogy leírjam, milyennek tartom őt, mert korábban vki kérdezte. A klinikán egyébként az iszonyú tömeg ellenére mindig jól éreztem magam, 2 hetet bent is feküdtem. Mindenki végtelenül kedves volt, viszont egy dolgot alig bírtam elviselni idegösszeroppanás nélkül: a takarítónők állandóan hajnalban rontanak be a kórtermekbe, és csapkodják az ajtókat ezerrel. A frissen született babával alvásról csak álmodik az ember, de ha véletlenül sikerül, tutira bevágnak egy ajtót...A folyosón meg annyi látogató volt folyton, hogy a Westend-ben éreztem magam... De fő a humorérzék, anélkül egy lépést se!!

Macskavati
Vendég
 


Sziasztok!

Én 5 éve szültem a fiamat itt. Mem született egészségesen,de a korházrol nem tudok rosszat mondani. Most 27 hetes terhes vagyok,és Dr.Tóth-Pálnál fogok szülni most is. Tartok töle,nem volt egy leányálom a szülés utáni pár nap,elfogadni a babámat. A korház dolgozoi sokat segitettek.
manoka25
 
 


Manoka!

Nekem is volt egy előző terhességem, de elég drámai vége lett, kiderült, hogy Down-kóros a kisfiam, és meg kellett szülni a 17. héten. Így kerültem egyébként a SOTE I.-re, mert genetikai vizsgálatokat kellett csinálni. A Te babáddal mi a baj?

Macskavati
Vendég
 


Szio!

Hasadékos babaként született a fiam. most lesz a nyolcadik mütéte. De él és virul,és ez a fontos! Dár sokszor kérdeztem már,mért pont Ő? Erre salynos nincs válaszKép

Manoka
manoka25
 
 


Sziasztok!

Orvosváltásban vagyok éppen.
Dr Rigó Jánost ajánlották.
Elnézést, hogy csak így ide csöppentem, de reménykedem, hogy valamelyikőtök szült nála, vagy hozzá jár.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire lelkiismeretes, jó orvos?
Előre is köszönöm.
Zita
kola
 
 


Állítólag alapos rendes doki. Nekem terhesosztály vezetői minőségében volt hozzá szerencsém, és egy alkalommal ahhoz is, miként vizsgál meg. Na utóbbiból nekem az az egy elég is volt. Lehet, hogy velejárt (terminustúllépés, zárt méhszájjal, be nem illeszkedett babával), alaposan fel akarta mérni mi a helyzet a méhszájjal, baba elhelyezkedésével odabent, de nekem nem tetszett, saját dokim mindig "gyengédebben" szokott megvizsgálni.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ildi, ez vicces, engem is megvizsgált Rigó doki mint a terhesosztály vezetője "terminustúllépés, zárt méhszájjal, be nem illeszkedett babával" helyzetben, és a vizsgálet csöppet sem volt kellemetlen. Illetve pontosítok, nem egyszerű vizsgálat volt, hanem ő helyezte fel a prosztaglandinos vagy milyen zselét, szülésindítás végett.
Nekem amúgy kicsit halvérűnek tűnt, vagy hogy is mondjam, szóval a stílusa nem ragadott meg, de szakmailag oké. Másnak pedig a stílusa is bejöhet. Kép
Üdv, Klára
klara
 
 


Kép
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Én korábban már zengtem ódákat Rigó doktorról. Nem ismételném magam, a véleményem nem változott.
Nagyon jó orvosnak tartom.
delima
 
 


SziasztokKép
Csak most fedeztem fel ezt a topikot,bár balatonfüredi vagyok-mégis friss tapasztalatokkal rendelkezem a SOTE l.ről,mert dec.2-án császároztak a kisfiammal.
Csatlakozván az előttem szólókhoz:Beke doktorról én is csak jókat mondhatok,hihetetlenül kedves és megnyugtató a személyisége,annak ellenére,hogy "úgymond az utcáról" estem be ,amikor átvittek Pestre Veszprémből.
1 hónapot feküdtem a klinikán.
Rigó dokit mindenki dícsérte,egy csajnak ő volt a dokija,császározták és minden nap bement hozzá,abszolút tájékozott volt,még a kisbaba adatait is fújta.(mert a baba a NIC-en volt)
Mivel én a terhesosztályra kerültem,mi Hruby doktort kértük fel a műtétre-ő is nagyon rendes és lelkiismeretes orvos.
Orsi

KépKép
KépKép
kirri
 
 


Macskavati: miert KELLETT?

Kép
babarozsa
 
 


Babarozsa!

A Down-kórhoz súlyos szívfejlődési rendellenesség is járult, a baba szíve egy üreg volt, sem pitvar-, sem kamra-sövény nem volt. Teljesen életképtelen lett volna, és ha vmi csoda folytán ki tudtam volna hordani szegényt, akkor azonnal meghal, mert operálhatatlannak minősítették. Hát ezért kellett...
Bocsánat, hogy szomorúságról írtam. A sors megajándékozott nagyon gyorsan egy fantasztikus terhességgel, csodás szüléssel és hihetetlenül édes babával!

Macskavati
Vendég
 


Sziasztok,

12 hetes terhes vagyok és Patkós Péter docens úrnál fogok szülni júliusban, ha nem pont akkorra osztják be szabira Kép
Anyukám nála szült engem (császárral) és a húgomat (sima szüléssel) és már én is évek óta hozzá járok. Nagyon nagy koponyának, remek szakembernek tartom, ugyanis anyunál igen komoly komplikációk ellenére a docens úr szakértelmének köszönhetően nem lett komolyabb baj. Én is mellette döntöttem. Amivel kapcsolatban viszont kétségeim támadtak, és nem tudom mennyire számít az hogy a SOTE nem bababarát kórház. Mivel igen fiatal vagyok, és e téren abszolút tapasztalatlan köszönettel venném bíztató szavaitokat.

Üdv,
Kleomillgrin
kleomillgrin
 
 


Kleomillgrin,

Hát nem tudom, hogy számodra mi a a bababarát. Nálunk a kisfiam - a szülés miatti komplikációk miatt - egy éjszakát töltött a PIC-en, utána végig velem volt. Tehát hoztak, de nem volt kötelező itatni a gyerkőccel. A csecsemős nővérek lekiismeretesen jöttek segíteni, mellre tenni a babát, megmutatni mindent, ha kértem(!), többször is, bármiféle fintorgás nélkül. Csak fürdetésre vitték el, illetve mikor a doktornő megvizsgálta. Ha akartam, beadhattam a babát, nem szóltak érte, sőt!

Tehát nem tudom, hogy mi lehet a gond még. Nincs alternatív szülési lehetőség, ennyi. Már akinek ez gond, nekem egyáltalán nem volt.

Hanzika

Kép
hanzika
 
 


Tehát-teát

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok,

Bocsánat, hogy ismeretlenül írok ide nektek. Azért teszem, mert tudom, hogy sok mama nem az "elmúlt napon"-ra kattint, így ha érdekelné is, amit hírdetek, nem láthatja meg. Ez pedig a következő:

január 27- én újabb 4 napos dúla-alapképzés indul a MODULE szervezésében. http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=89&cid=45522

Amennyiben valaki tervezi, érdemes erre mindenképpen elmennie, mert ez az utolsó alkalom, hogy nem kell szállásdíjat fizetni. Külön indok még a mostani tanfolyam mellett az, hogy pénteken vért izzadva megszültük a továbbképzés mikéntjét, hogyanjait és egyéb kérdésekre adott válaszait is, és ennek eredményeképpen a januári csoport tud velünk továbbképződni havi egy vagy két napos alkalmakkor, és szuper lesz! Érdeklődés esetén forduljatok a fenti linken megadott névre, számra, vagyis Békés Emőkéhez a 70/948 5481-es számon, de még sokkal jobb, ha mélt írtok neki a bekese@module.hu címre.

Tudom, hogy sokan közületek várandósok, azért teszem fel ide is ezt, mert pocakkal is el lehet menni, amennyiben, ha van nagyobb testvérke, elég nagy ahhoz, hogy nélkülözze a mamáját 4 napra. Nem mellesleg ez a képzés segít kihozni a legjobbat a kórházi szülésekből (is) mind a ti, mind a babáitok szempontjából. (Bár tény, hogy pocakkal átmenetileg lemaradtok a toábbképzésről, de ez újra indul később, szóval nem gond.)

Ha szeretnétek dúlát, akkor nekem írjatok, leírom, hogy tudjátok megtalálni a leginkább nektek valót. Kép

Virág
virág78
 
 


Kleomillgrin,

Nekem ugyan kissé más a tapasztalatom, mint Hanzikának a csecsemős nővérek segítőkészségével kapcsolatban. Nem a legkellemesebb napok voltak életemben amit a csecsemőosztályon töltöttem, de tényleg nem a Bababarát titulus számít. Szerintem fontosabb, hogy a kórhház jól felszerelt, hogy bízol a dokiban, hogy ha a babával bármi gond van, ott a PIC, állandóan van neonatológus (vannak kórházak, ahol pl, csak 8-4-ig...)

Valóban nem sok alternatív lehetőség van a szülésre, de az igazat megvallva én pl. mozdulni is alig kívántam, nemhogy a bordásfal, labda meg a kád hiányzott volna.

Az a pár nap meg kibírható, a baba melletted van, (bár nálunk mindig a legrosszabbkor rontott be valaki, hogy elvinné fürdetni, mérni, ezt-azt adni, megnézni rajta), és a legfontosabb, hogy legyen elképzelésed arról, hogy akarod gondozni, szoptatni, stb. és ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak (pl. teljesen felesleges méregetésekkel, cukrosvizes cumival stb.)

Üdv:

S.Kópé
Vendég
 


Kleomillgrin!

Nekem vegyes érzelmeim vannak a csecsemőosztállyal kapcsolatban, de valószínűleg azért, mert igen felfokozott idegállapotban voltam a szülés utáni hercehurca miatt. (Korábban már leírtam.) A csecsemősök tényleg segítenek mindenben, a szoptatást megmutatják, nekem a tej belövellésénél kézi fejésre is szükség volt, abban is segítettek. Kaptam kölcsönbe egy bimbóvédőt is az egyik nővérkétől, amíg a férjem behozta a sajátomat. A szoptatási helyzet, amit mutattak, nekem ugyan nem jött be, ki kellett kísérleteznem egy másikat magamnak. Éjszakára tényleg be lehet adni a babát, de nem vagyok biztos abban, hogy nem adnak neki semmi mást, csak teát. A kislányom nagyon ügyesen szopizott kezdettől fogva, de a méregetéssel próbáltak sakkban tartani, pl. nem mehetünk haza, ha nem hízik x grammot. Napközben adnak teát, egy olyan béna gumicumival, ami 1969-ben volt divat, ha mástól nem, hát attól biztosan cumizavaros lesz a gyerek.( Ha nagyon akarod mással is itatni, inkább vigyél be saját cumisüveget!)

Sok sikert!

Macskavati
Vendég
 


Macskavati, elnezest, nem akartam vajkalni, sajnalom!
jo, hogy utana sikerult!

csak azert nem ertem, hogy hogy tudnak eletben maradni addig is az ilyen babak-koltoi kerdesKép

Kép
babarozsa
 
 


Macskavati, Skála-kópé,

Nem tudom, hogy ti mikor szültetek, én 14 hónapja, akkori tapasztalatok alapján pozitívan tudok nyilatkozni mind a szülészetről, mind a csecsemőosztályról, az ott dologzó emberekről. Lehet, hogy kifogtam, de akik bent voltak csecsemős gondozók mind türelmes, segítőkész emberek voltak Kép

Az igaz, hogy a teát bocisüvegben hozzák, de egy-két kórházat ismerek, hallottam, ott sem különb a helyzet, ott is a bocisüveg a nyerő Kép Pl. a szobatársnőmnek mindig kisterilizálták a mellszívógépét, megcsinálták a szopis teát anélkül, hogy kértük volna (csak vizet kértük), persze a teát nekünk kellett vinni.

Az tény, hogy a mai napig mérnek a 3. naptól minden szopi után, de én nem bántam, mert bár stresszelt a helyzet, de kiderült, hogy semmit nem szopizik tényleg a fiam és már olyan alacsony volt a vércukorszintje, hogy csak na (viszonylag kis súllyal is született, tehát nem volt miből táplálkoznia sem)! Viszont azt nem mondták, hogy nem mehetek a szopi miatt haza, sőt, én kértem, hogy még egy-két napot hadd maradjak inkább bent szopizást "gyakorolni" (hétfőn szültem és csütörtökön már jöhettünk volna, de én csak szombaton jöttem haza. Sajnos itthon sem lett szopival jobb a helyzet Kép). Ha éjjelre beadtad a babát, lehetett kérni, hogy ha felkel, hozzák be - így is lett. Tehát nekem nem volt rossz tapasztalatom velük. Remélem, hogy ez azóta sem változott Kép

Ja és azóta a takarítónők sem hajnalok hajnalán jönnek takarítani, ellenben a nővérkéknek kötelező műszakváltás előtt tenni a dolgukat, ez meg ugyebár fél 6 körülre esik. De hát ez más osztályon, kórházban is így van.

Üdv és jó babázást!

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Ki tud vmit Ujházyról? Nekem nagyon szimpi, csak annyira fiatal, hogy nem tudom, mennyi tapasztalata lehet.
kisegér
 
 


KIsegér,
én nmost aug-ban szültem. Ez volt a 3. császárom. Újházy volt az éjszakás mikor bementem (hamarabb jött a baba). És mivel előzetes csaszik miatt most is csaszi volt, de hagytak vajúdni kicsit, Újházy flóránként ott volt a vajúdóban engem nézegetni. Sokakkal beszélgettem anno róla, senki sem beszélt negatív tapasztalatról vele kapcs. Nekem személy szerint egy nagyon aléapos, megfontolt, nagy tudású dokinak tűnik.

Csecsemősök: hátizé... Sok gondom nem volt velük... Egy tupírozott hajú nőt jobb elkerülni, de a többiek nagyon rendesek. NEm vegzálnak a teáztatással, szó nélkül elviszik a teli üveget. Én pl sokkal szívsebben fürdettem volna magam a gyereket, de hát mit tegyünk, ez van. Két gyerkőcöt szültem már itt, a klinikával többé-kevésbé elégedett vagyok (ha netán lesz még baba, a következőt is itt szülném).
Zs.

Zsóka
zsóka
 
 


Zsóka,

Szerinted, ha megkéred, nem hagynák megfürdetni? Mert pl. a 2 ágyas szobában ugyanolyan fürdető volt, mint a csecsemősöknél. Tupíros nő - sejtem kire gondolsz. Én őt "megúsztam" Kép

Újházy nagyon alapos hapsinak tűnt, szobatársam szült nála. Mindig bejött, magától elmondott dolgokat, mielőtt a lány hazament volna a babával. Tényleg nagyon fiatalnak tűnik, de túl van a kezdő koron Kép Én annó, 2.5 éve azt hittem, hogy tanonc Kép De már akkor is nyomta az ipart ott egy ideje Kép

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzika!

Én 2004 júliusában szültem, és tényleg nem akarok nagyon nyávogni. Az igazság az, hogy ha véletlenül magától senki sem segít, a kérésre mindig készségesek, aranyosak. De hidd el, a hajnali ajtócsapkodás a takarítónők részéről teljesen aktuális! Bár az ő modorukkal sincs gond.

Kisegér!

Újházy doktor amnioscop-os vizsgálatot csinált nekem, amikor bent feküdtem terminuson túl. Ő volt megbízva az osztályvezetéssel nyáron. Kedves, korrekt. Még azt is megkérdezte, hogy hozzájárulok-e a vizsgálathoz, mivel nem ő az orvosom.

Macskavati
Vendég
 


Sziasztok!
Én októberben szültem Dr. Murbernél és nemcsak én voltam maximálisan elégedett vele - már amikor magamnál voltam Kép - hanem az orvosokkal szemben isssszonyatosan előítéletekkel teli férjem is! A szülésznő (Rózsa) szintén megérne egy külön dícséret-áradatot. Mindkettőjükre számíthattam a szülés előtt is, sőt, Rózsához pont ma fordultam tanácsért.
A csecsemősök: sok vizet nem zavartak, ha kérdeztem, válaszoltak, csak azt nem tudtam (első baba), mit kérdezzek. Pl. mivel ők fürdették a babát, az első itthoni fürdés elég parás volt. A tej belövellése a hazajövetel reggelén történt meg, behívtam a nővért, cicire tette a lányomat:hát majd besz...tam! Kép A csecsemős dokinéni látott el tanáccsal és oxytocin ampullákkal, így itthon már rá mertem tenni. A mérésekkel nem volt gond, max. megkérdezték, hogy aznap vittem-e, de nem zsigereltek. Tea: senki nem mondta, hogy szükséges-e vagy nem, lerakták, gondoltam adok.Kép
A pelenkázást egy 2. babás anyuka mutatta meg. De 5 nap nem a világ, a picilány varázsa úgyis lekötött! Kép
kyrandia
 
 


Hanzika,
a 4 ágyasokban is van fürdető Kép. Mielőtt bementem, úgy gondoltam, majd szólok nekik, h én hadd fürdessek, 3. gyerkőc, azaz tapasztalat van Kép. Aztán műtét utáni éjjel ugye az intenzíven, utána már lent a babval, de... A 4. este már tudtam volna fürdetni, de hát akkor már itthon voltunk Kép.

Kyrandia,
na ez az!!!! (tea) Az a baj, h van sok tapasztalatlan, első babás anyuka, akiket SENKI nem világosít fel kedzve a pelenkázáson befejezve a szoptatáés-teáztatáson. És akkor még mákod van, ha a gyerkőc nem lesz cumizavaros, vagy mittomén nem lesz szájpenésze a cumitól... (Remélem, érzed, h nem téged hibáztatlak).
Mellesleg a 3. babám az első, akinek nem lett szájpenélsze a kórházi cumitól (mert nem kapott teát, a többieket megteáztatták Kép)
Zs.

Zsóka
zsóka
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: