A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Csak gyorsan:
Levi átaludta az éjszakát. Máté egyszer kelt Kép
De 6tól mindkettő fent volt, mert úgy gondolták, most itt a játszás ideje Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Fantasztikusak a varrt dolgaitok. Megmondod, milyen típusú gépet használsz hozzá?

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

A fiúk ma kapták a 4 hós oltásukat. Mindkét combjukba, volt is sírás, de gyorsan megvígasztalták őket a nagymamák! Most jót alszanak a kint a teraszon lassan már három órája....

Rita!
Az tényleg nagyon sokat számít, ha tudsz segítséget kérni valakitől. Én alig vártam hogy hazajöhessek a kórházból az ottani nyüzsi után, és nem nagyon örültem, ha a nagymamák itt voltak egész nap. De később rájöttem, hogy rengeteget tudnak segíteni, és már nagyon jó, hogy vannak, és jönnek!

Annamari, Judyt!
Nekem is van egy eladó babakocsim, mózeskosaras, ha érdekel, szívesen küldök képet.
Le szeretném cserélni egy háromkerekű kocsira.

Ildikó
ildikó

Cat!
Köszi a mellszívóval kapcsolatos tapasztalataidat.Kép

Doris!
Köszi a képet.Küldtem emailt.Kép

Herika!
Köszi a tanácsokat, tapasztalatokat.Kép
Megírom majd emailban a fortélyokat.Kép

Ildikó!
Még csak nézelődünk.Tipródunk az egymás melletti és egymás mögötti babakocsik között.Kép
Mind a kettőnek meg van az előnye és a hátránya.
De még nem kötöttünk ki egyiknél sem.Holnap megyünk a Megatoys-ba (Debrecenben), majd remélem ott ki tudom próbálni a kettő közötti különbséget.Így hátha sikerül dönteni.Kép

Judyt
14+0

Judyt
KépKép
judyt

ErikaKép
Türelmet postáztam, szólj ha nem ért oda, küldöm újra...KépKép Igen, én még tartom az üvegüket... A kis Avent teásat már egyedül fogják és isznak belőle de csak fekve tudnak, ülve ugye meg kéne emelni az meg még kimegy a kis fejükbőlKép Én tápszerhez NUK üveget használok és annak a szelepét ugye felfelé kell tartani, hogy levegőzzön. Hogy tanulták meg a Tieid, vagy át kéne álljunk másik üvegre? Mindegy miként van az üveg a Te gyerkőceid szájában? Néhány másodpercig Gergő már fogja a tejcis üveget amig mellé nem telepedünk Lilcsikével és be nem segitek Neki...talán hagynom kéne, hogy végig egyedül igya...?

LányokKép Ti miként kezdtétek el a tej, joghurtok adását? Úgy értem mennyi idős kortól? Az én gyermekeim 12 és fél hónaposak korr.kor szerint és nem szeretném idő elött allergiás dolgokkal terhelni a szervezetüket ezét még tápszerezünk. Ha már elkezdtétek a joghurtokat ennyi idősen, akkor milyet adtatok? Sajnot, túrót már teszek az ételeikbe és időnként Túró-Rudit is kapnak bár ez utóbbit csak addig, mig ki nem fogy a fagyasztóból, mert itt kint nem létezik a Rudi. Köszi a segitséget előre isKép

IldiKép
Három kerekű kocsinál két dologra figyelj. Az egyik, hogy átférjen a pénztárak között vásárlásnál a másik pedig a lábtartó részük, mert amelyiknek nem lehet megemelni a lábtartóját, abban nagyon lógicsolnak a babák. Megvan már, hogy milyen tipust szeretnél? Remélem hamar kiheveritek az oltástKép Itt szerencsére csak egyszer szúrnak de a 4 hósat mi is otthon kaptuk és úgy sajnáltam Őket, hogy mind a négy lábacskájukat megbökték...JobbulástKép

OrsiKép
Micsoda éjszakáitok vannak!!!Kép Ez igen, irigykedemKép

Puszi:Doris
doris

Ildikó!

A képeket előre is köszönöm. Megnézzük, bár most nagyon összekaptunk azon, hogy mire mennyit szeretnénk költeni.
De azért megnézzük. A profilomban van a címem.
Minden más ajánlattal is bombázhat bárki más is. Tutira elolvasom, megfontolom.

Annamari
18+3

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Doris,
A pohárral még nem próbálkoztok?? Lehet, hogy az üveggel is hagynod kéne kicsit, hogy próbálkozzon vele, biztos egy idő után belejön.KépKép
A joghurtot is lehet hamarabb adni, a tejnél, mint a sajtot meg a turót. A tápszert (vagy ilyenkor már úgy hivják babatejKép) meg nyugodtan adhatod akár 3 éves korukig, sokak szerint jobb, mint a tej, más az összetétele, sokkal inkább a babák igényei szerint készült. A szopi után én is ezzel folytattam, és csak most nyáron kaptak (majdnem 2 évésen) tejet.
Hogy milyen joghurtot adj?? Én ugye kaja ügyben "dilis" vagyok Kép, de továbbra is mellőzöm a gyümölcsjoghurtokat a csajok étrendjéből, és a naturjoghurt játszik valódi gyümölccsel, tejjel, ezzel azzal. Nyáron lefagyasztottam meggyet és barackot, ezeket pusztitjuk most. KépKép

Szilvi
manoca

Sziasztok!

A fiúk dél óta alszanak kint a hidegben.Úgy látszik hat a kúp.Kép
Ne ébresszem fel őket?

Ildikó
ildikó

Hát, ha szeretnéd, hogy éjszaka is aludjanak, akkor nem ártana... KépKépKép
manoca

Annamari Kép
Most a diplomaosztóra kaptam egy Pfaff gépet. Nagyon szeretem, de mondjuk az extra funkcióiból még semmit sem használtam Kép Az jó, hogy a cikk-cakk hossza és szélessége is állítható, ez kell az aplikáláshoz (így készültek a játszósznyeg nagy mintái ill. a macik a kis takarókon).
Amióta a fiúk megszülettek nem volt még időm varrni, de szép lassan majd visszaszokom Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Kedves Doris!

Én ezt a táblázatot követtem/követem hozzátápinál, inkább a szigorúbbak közé tartozik,de én sem kapkodom el,és egy kicsit a "dilisek" közés tartozom /bár én ezt nem annak nevezném Kép/,úgyhogy csakis natúr joghurt /ma kezdtük/ egyenlőre magában,de ha kell,akkor max. valódi gyümivel. Tejet én sem fogok adni legalább kétéves koráig,addig lehet,hogy kipróbálunk vmi tápszert,ha már nem lesz szopi.

Üdv:

Buksi
kisbuksi

Ja! és a táblázat:

http://www.otlettar.try.hu
kisbuksi

OrsiKép
Tényleg nagyon szuperjó babók a fiacskáid,hogy ilyen szépen átaludták az éjszakát.

DorisKép
Köszönjük,jól vagyunk.Tegnap volt a gyerekorvos nálunk, és alaposan megvizsgálta Jocikát,nagyon ügyes volt,megdícsérte a reflexeit,lekopogom:minden rendben volt vele.Nagyon ügyesen tartja a kis fejecskéjét.
Szépen gyarapodik,2900 gr-ő ugye sokat visszafogyott a születése után- és 52 cm-és még holnap töltenénk elvileg a 37.hetetKép
Naponta 8 alkalmommal eszik,60-70 ml-t.(sajnos a szopásban tök bénák vagyunk,mindig megpróbáljuk a cicit,de gyakran nincs kedve hozzá-és marad a "kismalacos cumisüveg-megoldás",persze lefejt tejjel.
1 hét múlva visszük vissza a veszprémi kórházba "szervízre",mivel koraszülött volt.
És természetesen ez volt életünk legboldogabb szilvesztere!!!
kirri

KépKép
KépKép
kirri

Sziasztok!
Holnap megyünk 4D-re, és bababoltozni, így majd csak késő délután jövök.Kép
Ha valakit érdekel tettem fel képeket magamról az albumomba.Elérhetősége a profilomban található.Kép

Judyt
14+0

Judyt
KépKép
judyt

SziasztokKép
AnnamariKép
No összekapni azért nem érdemesKép Szerintem nézzetek körül a Pároddal a bababoltokban, hogy Ő is tisztába legyen az árakkal...lehet, nem is sejti mi vár rátokKépKép
SzilviKép
Köszi, de a poharazással próbálkozunkKép Egyenlőre Lillusnak jobban tetszik és ügyesebb is mint Geri, Gergőnek sokkal csurgatósabban megy, mintha megijedne a dologtól... Avent itatóból egyedül isznak fekve a földönKépKöszi a táplálkozási tippetKép
IldiKép
Mi van a Fiúkkal? Ugye nem tombolnak most az óriási alvás után...Kép Van lázuk? Nyugodalmas éjszakát kivánok NektekKép
KisbuksiKép
Nagyon köszönöm, hogy benéztél ide és segiteszKép Futólag megnéztem a cimet amit küldtél, egyenlőre még nem akadtam rá a táblázatra, de nem volt időm részletesen böngészni, nem adom felKép Köszi mégegyszerKépGratula a szopiztatáshoz, nagyon ügyesek vagytokKép
KirriKép
Elhiszem, hogy ez volt a legboldogabb SzilveszteretekKépKép Mint tekünk 2003 MikulásaKép Át tudom érezniKép Ügyes a babácska és szép a súlyaKép Ird majd meg mit mondtak a koraszülött neurológiai kontrolonKépKép Boldog Új Évet kivánok Nektek isKép
JudytKép
Helyes kis pocakod van márKépIrd meg mi volt az UH-onKép

doris

Rita!

Próbáld őket rászoktatni, hogy 20 perc alatt jóllakjanak, mert könnyen rászokhatnak arra, hogy jóllaknak és utána "csak" szopizgatnak, ami nekik isteni lehet, de neked teljesen felázik a mellbimbód és így könnyen begyulladhat. 20 perc alatt simán behammolják az adagjukat. Az enyémek imádtak a ciciken lógni, aztán amikor kisebesedett és iszonyatosan fájt, felvilágosított a gyerekorvos a fentiekről és igaza lett!
ikeranya

jajjjj, ne már!
Ikeranya, az a nagy helyzet, hogy ha jól van a babák szájában a cici, akkor nincs ilyen felázás fedőnevű marhaság! Akkor sebesedik ki a cici, ha nincs jól a szájukban! Szoptattam négyet, a közepén ikreket, a legkisebb most is szopik (20 hó múlt), újszülött korában másfél órákat is "lógott" a cicin.
Ez az egész mondóka egy nagyon elavult, 30 évvel ezelőtti irányvonal szerinti szöveg, ma már az ezzel valóban foglalkozó szakemberek tudják, hogy sok benne a tévedés, és a legjobb út arra, hogy ne sikerüljön sokáig csak anyatejjel táplálni a kicsiket.
A 20 perc az első hetekben nemhogy maximum, de a minimum!!! Ugyanis egy újszülöttnek ennyi idő minimum kell ahhoz, hogy ne csak a laktózban gazdag elsőtejet, hanem a zsírosabb hátsó tejet is ki tudja szopizni. A "csak" szopizgatást ma úgy hívják szaknyelven, hogy komfortszopizás, amit a mai nézetek szerint legjobb, ha az anyemellen elégít ki a baba, mert ez is stimulállja a melleket a tejtermelésre. Ugyanis a tej termelődése elsősorban attól függ, hogy mennyi inger éri a mellet. A felázást már írtam, régi tévhit.
Mindezekről szakemberektől is lehet olvasni, pl a La Leche Liga oldalán (www.lll.hu), vagy laktációs tanácsadóktól (Iboly az iboly.hu-n, vagy Pele mostanában az nlc-n, elvétve még mindig előfordulnak itt a bneten, de arhivban sok írásuk van, a szoptatás topikban).

Ildi

Ildi
pildi

Ildikó!

A képeket megkaptam, az áráról viszont semmit nem írtál.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Csatlakozom Ildihez. Kép
Rita nyugodtan hagy őket szopizni. Az elején volt, hogy 1,5 óráig is komfortszopiztak. Néha elaludtak közben, de a nagyrésze szopi volt. Meg is lett az eredménye. Na nem felázás, hanem volt elég tejem. Kép Erről maguktól leszoktak, ahogy nőttek. Kép
Fájni akkor fáj, ha rosszul tartja a szájában. De még ha megvan már mind a 16 foga akkor sem fáj. Ez tapasztalat. Kép

Eri
simones

RitaKép
Én is hagytam őket addig szopizni, amíg akartak. Sokat panaszkodtam is, hogy már fáj a hátam, mert gyakran 1 órát lógtak a cicin. Nekem sem sebesedett ki a mellbimbóm, de eleinte fájt,amikor bekapták. Amikor már szívni kezdték, akkor már nem. Megedződött, és később már nem fájt.

EriKép
A fogas szopi nem semmi. Én a gondolatától is remegek.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Pedig, ha jól csinálja tényleg nem fáj egyáltalán. Kép Van olyan gyerek akinek már 3 hónaposan van foga és van, akinek csak később egyszerre nő ki több. Akkor őt ne is szoptassák? Kép

Eri
simones

KisbuksiKép
Köszi, megtaláltam a táblázatotKép

doris

Cat! Többnyire nem harapnak, akkor a legrosszabb, mikor készül jönni egy foguk, legalábbis nekem olyankor mindig érzékeny lett tőle a cicim. Ancsi immár féléve 16 foggal szopizikKép.

Ildi

Ildi
pildi

Jól leszavaztatok, azért mégis sikerült nekem is 16 hónapig szoptatnom a csajokat, 7 hónapig csak anyatejet kaptak és állandóan dőlt a tejcsi a melleimből. Csak próbálj ki Rita mindenféle variációt! Előbb-utóbb rájössz, mi a jó neked és a babáidnak!
ikeranya

Sziasztok!

Manóca!
A hozzászólásom után maguktól felkeltek, úgyhogy nem ébresztettem őketKép

Doris!
Köszi,nem volt rossz éjszakánk, inkább este nyűgösködtek a fiúk, / csak akkor nem bömböltek, ha mind a ketten a kezembe voltak... / kicsit belázasodtak, és fájt a lábuk is szerintem. De fürdés után kaptak megint kúpot, és 11-kor már aludtak. Igaz, négykor felkeltek enni, mert tegnap egy evés kimaradt a nagy alvásbaKép, de utána aludtak tovább.
Remélem az öt hónapos szuri sem lesz ennél rosszabb.

Kirri!
Örülök, hogy nincs semmi gond a manóval, és hogy szépen fejlődik!Kép

Ildikó
ildikó

Annamari!

A kocsi ára 35000 forint.

Ildikó
ildikó

Megint én...
Remélem sikerül feltennem képet a fiúkról:
Az első Szabolcs, a második Levente.

Kép

Kép

Ildikó
ildikó

IldikóKép
Édesek a fiúk. Szabolcs olyan nagybendőjű.KépKép Ő a súlyosabb is ? Nálunk Samu ilyen alkat, Oli olyan mint Levente inkább.Kép

EriKép
Persze szoptatnám én is a fogzó fiaimat, de nálunk nem úgy néz ki, hogy fognak addig szopniKép Nagyon rákaptak a cumisüvegre. Anyatejet kapnak, mert sokat tudok fejni, de kicsit bánt, hogy nem szopnak, csak félálomban. Akkor még be tudom őket csapni a cicivel.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Sajnálom. Kép De valahogy biztos visszalehet őket szoktatni. Kép Sajnos nem nagyon van ötletem, mert nálunk nem volt ilyen. Pedig péntekenként suliban voltam, és akkor cumisüvegből kapták a tejet. Először nem is akartam cumit venni, nehogy cumizavarjuk legyen, játszót nem is vettem. Kép Ezért mondják, hogy inkább kanállal adjuk a tejet is. Talán, ha a cumiból nehezebben jönne a tej. Nem tudom van-e ilyen cumi, ill. a szoptanít? Remélem kapsz valakitől jó tanácsot. Kép
Nekünk más gondunk van. A fiúk még mindig szopiznak, és elég sokat. Kicsit lusták is, ez pedig kéznél van mindig. Kép Alig bírom őket sokszor rábeszélni, hogy mennyi finomság van még. Kép

Eri
simones

IldikóKép
Nagyon édesek a Fiúk és micsoda combokkal büszkélkedhetnekKépKép Nagy kópék az már biztosKép A súlyukat megirnád? Örülök, hogy jó volt az éjszakátokKép
CatKép
Sajnálom, nem is tudtam, hogy nem akarnak cicizni a fiúk...remélem megoldódikKép

doris

EriKép,DorisKép
Köszi az együttérzést. Már túltettem magam rajta 1 hétig kínoztam őket, hogy szopizzanak, és nem adtam cumisüveget nekik, de tök zaklatottak voltak, én meg iszonyú fáradt, mire hazaért a férjem, egy igazi tűzokádó házisárkányt talált itthon. Mondjuk Ő volt a legnagyobb aktivistája a "nem kap cumit a büdös kölke ha nem szopik" mozgalomnak. Miután nem híztak semmit az 1 hét alatt, bárki bármit mond, cumisüvegből teleetettem őket. Onnantól mosolygós, jólakott és kiegyensúlyozott gyermekeim vannak.Kép Nem teljesen álltak le a szopiról, de napközben inkább lefejem, és úgy odaadom nekik, csak ne éhezzenek. A kiskanállal etetés 2 gyereknél nem működött, 60 gr tejcit 45 percig lapátoltam a gyerekbe, és a felét visszabukta. A poharas etetéssel is az a gond, hogy nem nyelik, és félre megy az egész, nem beszélve róla, hogy ők elég bukósak, és az a leglevegősebb etetés.Kép Marad a cumisüveg.

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!
Megjöttünk a 4D-ről.
A legfontosabb, hogy minden rendben van a kicsikkel.Kép
Egy kicsit csalódtam a 4D-ben, valahogy többet vártam tőle.De lehet, hogy ez egy babánál jobban élvezhető, mint kettőnél.
Nagyon nehéz volt őket meglesni, mert hol takarták egymást, hol pedig menekültek az UH elől.
Azt ajánlották, hogy még 28 hét előtt érdemes elmennünk, ha szeretnénk mégeszszer 4D-t, mert utáána már mégjobban takarni fogják egymást.

Ti voltatok 4D-n?
Hány hetesen?

A képek itt találhatóak:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4265

A bababoltozásban is nagyot csalódtam.Debrecenben és nálunk Nyíregyházán sincs nagy választék ikerbabakocsiból, így muszály lesz felmenünk Bp.-re.De ez legyen a legkevesebb gondunk.
Nem vettünk semmit, csak nézelődtünk az árak felől.

Doris!
Írok emailt.

Cat!
Sajnálom, hogy nem megy a szopizás.Kép

Judyt
14+1

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Szerintem legkésőbb a 22. hét körül menjetek, ha menni akartok még. Mi voltunk a 12-16-22-28. héten. A 28. héten már semmit sem lehette a babákból látni, mert annyira takarták egymást. A pofijukról a kép a 22. héten készült:
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3181 ezek a mi képeink.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Köszi a tippet.Kép
Meglestem az albumot, nagyon jók a képek.Kép
Majd megmutatom a páromnak a képeket a fiúkról, akkor biztos menni akar majd a 22. héten.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

SziasztokKép
CatKép
Ne emészd magad, Te mindent megpróbáltálKép Az is fontos, hogy kiegyensúlyozottak, nyugodtak legyetekKép
JudytKép
Mi is voltunk 4D-s UH-on de én csak egyszer mentem el a babákat megnézetni. No nem azért mert nem voltam megelégedve a látottakkal, nekem jó élményeim voltak csak én abból az okból mentem el 4 D-s UH-ra, hogy a 12. héten a normál UH-on azt mondták, valószinüleg a B Magzat (Lilluska) genetikai rendellenességes és nem tudni mi lesz vele... NOs én ekkor megijedtem és felhivtam a Praxist ahol elmondtam, hogy engem nem érdekel a nemük csak az, hogy érdemes-e ennyi idősen genetikai rendellenességek kiszürése céljából megnézetnem Őket. Nem csalódtam Bennük, nagyon korrekt és alapos volt az orvos és kizárólag az egészségi állapotukat szemléktükKép Lilluskám folyamatosan bújt el az UH elöl de azért jól láthatóak mindkettenKép Az albumomban megtalálod a fotókatKép Választ küldtemKép

doris

Sziasztok!

Ildikó! Jaj, de jókedvűek! Kép Édesek!

Judyt! Én is csalódtam a 4 D-ben! Mi voltunk 12 és fél hetesen Kecskeméten, hú aztán valahogy 20 körül a praxisban...( megnéztem a 21.héten voltunk) Háááát, nem érte meg az árát! Megfogadtam, hogy soha többet nem megyek! De persze, ha lesz még gyerek, biztos elmegyek! A kíváncsiság!
Nehogy elmenjetek babakocsiért Pestre!!!! A neten meg tudod nézni, ki tudod deríteni, hogy milyet szeretnél ( segítünk) és vmelyik bolttal Nyíregyen meghozatod! Én is így csináltam itt Szolnokon, nekünk Bergon van és még fel is hívott a srác, mikor ment Pestre áruért a boltból és elmondta, hogy milyen színűek vannak, melyiket hozza el! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

Kisztina!
Köszi a tanácsot, de nekünk is lehoznák ide, de akkor már csak úgy, ha meg is vesszük.Kép
Katalógusból, és már a neten is nézegettem, de meg szeretném nézni közelebbről, és ki kellene próbálni, hogy milyen tolni, és milyen a súlya.Kép
Csakis ezért.

Judyt
14+1

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Próba nélkül tényleg ne vegyetek babakocsit mert rizikós. Kár, hogy valahol a közeletekben nem tudod megnézni vásárlás nélkül. Ez egyébként kötelességük lenne, hogy biztositsák a lehetőséget hisz ki mer ennyi pénzt kiadni az ablakon, ha azt sem tudja pontosan miért fizet...?

doris

Kép Jaaa,tényleg! mondjuk én ezt láttam előtte élőben, csak mikor kellett, akkor már nem volt! Szóval nem vettem zsákbamacskát! Kép

Krisztina
k78

Sziasztok! Megpróbálok reagálni, de már nem tudom biztosan, melyiket ki kérdezte!
Üdv és irigylés a pocakosoknak! Ne aggódjatok, és ne gondoljátok, hogy az összes ikres rémtörténet veletek fog megesni, amit most rátok zúdítanak. Nekem 3.-4. szülötteim az ikrek, ez annyiból könnyítés, hogy a dokival jobban ismertük már egymást. Mindenestre nekem itthon kellett pihengetnem a 32-36. héten, már amennyire egy 3 és egy 5 éves fiúcska mellett lehet Kép, és végül 39.héten születtek, spontán, normál módon. A dokimmal megbeszéltük, hohy csak azért, hogy szemelőtt legyek nem fektet be, csak ha gáz van!
A mieink 3240 és 3310 g-al születtek, és mindkettő fejvégű volt. Nem voltak inkubátorban, de az néha tényleg jó, nekem az első szülöttemet melegítették egy kicsit annak idején. Az ikrek közül az elsőt meg infra alá dugták, míg a tesót vártuk!
Ami az éjszakákat illeti, most 9 hósak, de még egyet sem aludtak át. Biztos én csinálok rosszul vmit, mert nekem a nagyok is ezt csinálták, és ha én feltűnök a színen, akkor tuti szopizni is akarnak! Amúgy én is hagytam őket igény szerint szopni, pedig azt hittem ikreknél majd jobban beosztom. És komfort szopizni is imádnak!
A szopis párnát, és az együtt szopizást én is javasolom. És nálunk a kicsik is nagyon szeretnek együtt szopni, sokszor fogják egymás kezét, nagyon cukik!
És én minden ikres-pocakosnak javasolom a táplálék kiegészítőket, vitaminokat, nekem az nagyon bejött, mert jól bírtam, nagyok is lettek, pedig a végén már nem nagyon fért belém kaja.
Doris! én a Tátra utcába hordom, szintén nagyon helyes, korunk beli lányhoz, nyafog tőle az Eszter, amikor bizonyos pontokat nyomkod. Ő nagyon látja a javulást, vmi talán már látszik, de még csak 5x voltunk. Azt mondta 10 alkalmat gondol, és elég heti 1x, mert ez azért elég lightos probláma. Én már nagyon szeretném ha mászna, mert most meg fel akar állni. Ádám olyan, mint a csík, mindenütt ott van. feláll, átkapaszkodik, mindent megfigyel, babrál, és ha rászólunk, hogy nem szabad, akkopr legédibb hangján közli, , hogy "Ádá, ádá". Eszter dumál, felismerhető dolgokat is. Gyönyörűen ül, és nagyon hajlékony, így matat mada körül. Nyugodtabb, alaposabb, mint Ádi. Ja, és csináltam albumot, 3+1 címen (az egyik üres, az véletlen)!
Na, eldugulok!
Claire
claire

Helló Mamik Kép
Úgy érzem most jutottunk el a nemalvás csúcspontjára Kép Levi szuperül átalussza az ájszakát 8-9től alszik 1/2 6- 1/2 7ig. Máté nem alussza át kel 1-2 körül majd 4-6 között valamikor.
DE! Levi ha felébred, akkor bizony nem akar visszaaludni, hanem játszani kell vele és foglalkoztatni, így most kelek éjjel Máté miatt és ma pl. fél hatkor Levi miatt... így még kevesebbet alszom Kép Kép Kép Kép Kép Kép
De majd csak jobb lesz ez is Kép

Egyébként tegnap voltunk scípőszűrésen, a fiúkkal minden rendben, csak én akadtam ki a Budai Gyermekkórházon...
Időpontot kell kérni, de mindenkti 1re rendelnek be! Ortopédia, ahol ugye 2szer öltözteted és vetkőzteted a gyereket (manuális vizsgálat és UH), ott nincs egy pelekázó sem, hanem old meg az öledben a felöltöztetést. Két éhes és fáradt gyerekkel 2 órát vártunk!
Amikor szóvá tettük, hogy a 13-16.30 terjedő időben, miért rendelnek be mindenkit 1re, akkor annyit mondtak, hogy nem tudják tervezni, hogy mennyi ideig tart egy vizsgálat ill. UH csak 13-14 között van.
Kérdem én: mit nem lehet egy csípőszűrésen tervezni? ugyanazt csinálják minden gyerekkel.
Na, nem dühöngök... és még vissza kell mennünk 4 hósan.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Marcsi!
Ma őrjöngés volt a böliben...Kép A fiaidnál nem?
Jön vmi front???

Doris!
Sajna nem érkezett meg a "türelem csomag".KépKép
Vagy csak a postás nem talált itthon?KépKép

Orsi!
A Bethesdában nagyon kedvesek és jó a doki is!Kép
Oda nem tudnátok menni?

Erika

KépKép
herika

Erika Kép
Köszi a tippet. A 4 hósat megpróbálom akkor majd ott elintézni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

ClaireKép
Üdv.a Dévényezők táborábaKép Szerintem nem kell még aggódnod a mászás miatt. Nekünk 11 hónapos korukban kezdték, Lilluska kicsit később de a kúszás már ment ezerrel. Ezen kivül Lilluska csak 11 hónaposan kezdett ücsörögni, de most már gyönyörűen, stabilan ül, és mindezt szabályosan teszi (Z ülésben, ahogy a Dévény tornán tanultaKép) Egyszóval ne aggódj, elöbb-utóbb mászni is fog, a Dévényes figyel erreKép Jó, hogy heti egy alkalom elég a tornáraKép
Szaladok és átböngészem az albumotokatKépÚgy látom, mi közösen rontjuk el a saját éjszakáinkatKépKép Bár én nem szoptatok, de a társaságomat éjjel-nappal igénylegiKépKépKép
OrsiKép
Négyszer is játunk ott csipőszűrésen...pontosan ez volt a helyzet egy évvel ezelött is sajnos. Mi is dunsztolódtunk, náthás köhögős időszak volt én meg annyira féltettem a 3 kg-os babáimat a takonykortól. Otthonra nem volt szabad látogatókat hivni, de ott a takonykóros emberek társaságát nem tudtuk elkerülniKép Kitartás az éjszakákhozKép Nálunk is volt ilyen időszak, mikor ha kipattant a szemük társaságra vágytak...Kép
AnnamariKép
Bocsi, de tudjátok már, hogy biztosan nem kell a babakocsi? Csak azért kérdem mert Neked küldtem el elsőként a fotókat és úgy illik, hogy Te dönts elsőként, viszont Judyt-ot is érdekli a babakocsi, ha nektek mégsem kell Ők megvennékKép

doris

Sziasztok!
Doris! Igaziból nem aggódom, meg látom is, hogy Eszter egy nyugisabb alkat, ami ránk is fér! (Érted, van egy nyugodtabb gyerekem, elszaladok a szakemberhez, hogy eu normális-e? Kép ) Szóval engem az zavart, hogy hamar négykézláábra állt, kutyázott ezerrel, csúszkált hátra, és itt megállt a dolog, sőt, a forgást is abbahagyta! Nekem a legnagyobb csak kúszott, aztán járt, kihagyta a mászást, és az sem volt szerencsés, csak később kapcsoltunk. Mellesleg most párszor őt is meggyötri a néni, mert a keresztmozgások még mindig nem Ok-k nála, és jövőre suli. Eszter amúgy nem is kúszik, ül, hajlong, és pakolgat. Amúgy nagyon bírom, hogy így el tudja foglalni magát. Ádám újabb mutatványa, tolja magaelőtt az etetőszéket (olyan nagy, tálcás, műanyag), és úgy megy! Állati pasas, azt el sem várom Esztertől, hogy ezt produkálja 9 hósan, természetesen!
És ha az összes gyerekem rendben lesz, akkor megyek én, a hátamat renováltatni, mert azért 98 óta terhes vagyok, szoptatok, gyereket emelgetek, és ez már látszik!
Ami az alvást illeti, nálunk a második kölyökkel nehéz volt, de azért szerencsére ő is kinőtt minden effélét, és telhjesen nyugodtan , jól alszik! Szóval optmista vagyok, persze néha besokallok!
Claire
claire

Claire!

"Nekem a legnagyobb csak kúszott, aztán járt, kihagyta a mászást, és az sem volt szerencsés, csak később kapcsoltunk"
Miért nem volt szerencsés??? A Ricsi nekem is csak kommandósként kúszott, aztán felállt és járt. Talán 2-3x láttam össz. négykézláb...Kép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Doris!
Nyugodtan adjátok oda a kocsit Judítéknak. Nekem nagyon tetszik a kocsi, de sajnos egyelőre senki nem tolakszik, hogy kisegítene anyagilag...
Tehát majd veszünk valami olcsóbbat, ha találunk. Nekünk egyébként sem annyira sürgős. Még több, mint a fele hátra van... Persze azért nem árt tájékozódni Kép

Annamari
18+5

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziasztokKép
ClaireKép
Én azt akartam korábban irni, hogy kár most még előre aggódni, mert Gergő hamarabb felállt és ugyan nem lépeget még inkább oldalra araszolgat, viszont néhány hete gyönyörűen, szabályosan mászikKépKép Lilcsike többnyire háton fekve játszott és most is ez a kedvence, Ő is nyugisabb természet de most már nála is kialakult a szabályos mászás viszont nem túl régóta tehát még időben vagytokKépA hátad miatt sajnállak és tényleg rendbe kellene hoznod magadKép
Lehetne egy kérdésem? Hoztunk ki natur Aloe-s gélt de fogalmam sincs, milyen arányban és mikor kezdjem adni a gyerkőcöknek. Most teljesen rendben vannak, a hegyi levegő ismét segitett, de február elején megyünk haza és úgy gondoltam, addigra feltuningolnám kicsit a szervezetüket, mert az elmúlt hónapot betegesen töltöttük el és senki sem tudott látogatni minket ill. igy mi sem mehettünk senkihez. Jó lenne valahogy megerősitenem Őket Kép Hány héttel korábban kezdjük el szedni? Mennyit és miként? Úgy értem folyadékba tegyem? Ha kibontottam a csomagot meddig áll el hütőben? Bocsi a sok-sok kérdésértKép
HerikaKép
Összefüggés vonható a mozgásfejlődés ütemei ill. az olvasás, számolás,irászavar között mely csak később iskolás korban derül ki. Nem törvényszerű, hogy minden gyerkőcnek ilyen problémái adódnak, nyugi de tény, sokuknál kiderült korábban elmaradt valamilyen mozgási fázisKép
AnnamariKép
Sajnálom... Ildi is árulja a kocsijátKép Nem tudom milyen tipus, de lényegesen olcsóbban adja mint miKép

doris

Erika! A kommandós kúszás ismerős Kép! Amúgy a helyzet az, amit Doris írt! különösen a mászást tartják a fejlődési fázisok közül fontosnak, mert az egy kereszt mozgás, és egyx csomó agyi kapcsolatot az "járat be", ami utána fontos ! Az én nagyfiamnál 3 éves kora után kaptunk észbe, mert nem rajzolt. Sokan mondták, hogy tök fölösleges pánikolni. Mi jártunk vele egy torna félére, jókat mozgott, tombolt ott, egy pszichopedagógus irányításával, nagyon szerette! Nem mondom, hogy most egy Leonardo, de magától is rajzol végre, meg mindenben sokat ügyesedett, Most az oviban jár labdás tornára. Indián szökdelni most sem tud, és nagyon soká tanult meg lépcsőn járni váltott lábbal. Viszont pl a biciklizéssel nem volt gond. Egy szó, mint 100, érdemes odafigyelni, könnyebb elejét venni a dolognak, minthogy szenvedjen és utálja a sulit! És esetleg más kiváló képességei se tudjanak úgy kibontakozni!
Doris! Kiskanalanként kezd adni, aztán fokozatosan emeld! Nálunk a kicsik 1, kiskanállal kapnak, a nagyok 1/4 dl-el!Hűtőben eláll! én magában enyeletem velük, de gyümiklébe ia rakhatod. legalább nyárig abba se hagyd!
Annyira nem vészes ez a hát dolod, csak az izmok tűntek el, sosem volt a hátam igazán erős! De majd visszacsináljuk vhogy!
Claire
claire

Sziasztok Kép
próbáltam visszaolvani, kevés sikerrelKép
Orsi Kép
a nem alvásban azt hiszem a mi fiaink is viszik a prímet Kép
sajna szegények a pocak miatt állandóan gyötrődnek ... sokszor nem is sírnak, csak nyögnek, nyöszörögnek ezerrel ... sajnos ilyenkor sem tudok aludni, mert hát ugye fennt vannak ...
Amúgy megvagyunk, bár mintlátom,később sem lesz egyszerűbb, csak max. más lesz a probléma, nem a pocak ...
Azért édesek a srácok Kép már híztak is a két hét alatt amióta hazajöttünk kb 25-30 dekát ... nem rekord, de legalább gyarapodnak ...

Rita
trus

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: