A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Vindo, koszi megegyx G nek h elhozta a kanalat :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Vera, oké, köszi, hogy megoróbáltad :)

Kaqk, szerintem Móni az épített autókra gondol ;) Nekünk sincs kész lego autónk, de szoktunk építeni autót, helikoptert, garázst, az ajtókon nem biztos, hogy befér, stb.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Kaqk, remélem, tényleg csak a fogacska...
Ádi szept. 4-ei. :-)

Verus, akkor is rém szerény a lány, h a könyvnél állapodik meg :-)
A Stilton az jó :-)
Én Teszveszt vettem, azon egyébként még mi is jól szórakozunk.
irina

Értem én. Mi is epitgetunk, de Emma azetvalasztotta a "sima" es a friends legot :-))) de nekunk van kicsi meg nagy ajto...majd megnezzuk hatha befer, ha nem akkor kint marad :-))))

Irina, ok megjegyeztem.:-) koszi.

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, végre, bár most is igyekszem rövid lenni, mert dolgoznom kellene.

Bercó végül nem megy a jöv. héten oviba, a kis barátja sokat betegeskedett a nyáron, így a szülei úgy döntöttek, hogy még marad otthon. Így a következő hét is rendesen kaotikus lesz számomra. De. munka, közben a három fiú itthon. Ma is olyan bejrut fogadott, hogy ihaj. De közben mossak, főzzek is, de már altatni is kellene, meg ugye a szakdolgozatom a fasorban se.
Ráadásul a tegnapi ruhák közé keveredett pár pzs. :twisted: Gondolom, nem kell tovább írnom.

:arrow:
Tegnap este kutyafuttában mentünk a moziba, azért még szakítottam annyi időt, hogy betérjünk a Hádába, féláron van minden. Sikerült két ruhába beleszeretnem. :oops: Szeptember 5-ig tart majd ez az akció, szerintem betérek majd még.
Na, csak a lényeget nem írom, a Meridát néztük meg. Nekem is tetszett, Bercónál már nem volt ekkora sikere, a fele környékén már mondta, hogy fáradt. Ráadásul 3d-ben néztük, mert csak délben vetítik 2d-ben. :roll:

Ma meg végül elmentünk az indiai táncházba. Hááát, egy csoda, ahogyan ezek a lányok táncolnak. Azok a ruhák... Óó, gyönyörűséges volt. Kaját már nem bírtam enni, mert du. csirkét sütöttem, előtte jól belaktam.

Ja, a csirkasütés miatt meg nem tudtuk megnézni Dávid edzőmeccsét. Ezért meg a Kedves puffogott. Hiába mondtam, hogy menjenek nélkülem.

Bercónak is tetszett az indiai zene, bár ahogyan ő mondta: nyomatom hozzá a rockot. Ehhez kinyújtotta a nyelvét, rogyasztotta a térdét és léggitározott.

Jaj, mennem kell. Most hallom, hogy köhög, nem adtam neki gyógyszert. (allergia)
dmaggie

Kaqk,szerintem azért voltak kevesen,mert péntek du. nagyon meleg :) volt. Persze nekem is ilyenkor jut eszembe menni :) :) :)

Irina,azért kitalálta h. barna hajú Barbie-t szeretne ,de erről nagyon gyorsan lebeszéltem :) Teszvesz városunk van :) még gyerekkorunkból. Bartos Erika:Hanna utazása(azt hiszem) fordult meg a fejemben még :) A sakkos regénye/meséje nagyon jó volt

KépKép
viranka

A fiúknak meg hoztam haza édességet, azt mondják, hogy nagyon finom. :lol:

Na, dolgozni kezdek. Nem tudom, hogy van-e értelme, állandóan elütök mindent már most. :lol:
dmaggie

Hahó, csak bejelentkezem.
Most dolgozgatok, de fogunk még éjjel filmet is nézni terveink szerint.

Kaqk, szívesen :wink:

Maggie, pzs :?
Nekem pl. egy csomó időbe tellett, mire rájöttem, hogy R. nadrágjait is ki kell zsebelni.

Barbi - emlékszem, az unokahúgoknak kizárólag etnobarbikat vittem, szőkét sosem (kaptak afrot, arabot, japánt) :lol:

Lego - R. egy lakókocsit nézett ki magának, szerencsére nem is túl drága.

Irina, tervezzük az utat, de még keressük az ideális napokat hozzá. A helyszín már megvan :)

Kép
vindolanda

Kicsit lazítok, már szétnyomja a fülemet a fülhalgató. Hegyezem nagyon, de ez az óra akármilyen remek is volt, nehezen feldolgzható, átírható. Biztosan lesznek benne fehér foltok.

De még nem adom fel. Azért haladok.

Vindo, mit várjunk egy szociológustól? Valakinek meg kell ismertetnie a gyerekkel a klf. nációkat. :lol: :lol: Egyébként most láttam a szomszédom régi Barbiját, ami terhes Barbi. Ráadásul lehet forgatni is a pociját aszerint, hogy még várandós-e vagy pedig már megszült. Hihetetlen. Mondjuk nem a szomszédom játszott vele, hanem az anyukája megtalálta és most majd a kis unoka játéktárát növeli. Az unoka egyébként Angliában él. Annyira tüneményesek, ahogyan a gép előtt, a neten keresztül beszélgetnek, játszanak. A mama mesét mond, eljátsza a babákkal, különböző tárgyakkal. Édesek.

Pzs: gyanítom, hogy A. nadrágjának a zsebében volt.

Jó filmezést! Mit néztek?
Utazás: 8)

Na, folytatom. :lol:
dmaggie

Halihó!

Kaqk,
Dalmának jobbulást! Remélem, tényleg csak a foga miatt van hőemelkedése!

Jó sokat írtatok a védőnőkről! :) Jó megosztani a tapasztalatokat, és annak is örülök, hogy Piroska révén megismerjük a másik oldalt is, és hogy lesz majd még egy szuper védőnő is, aki már most is rengeteget segít az anyukáknak!!! A házban lakó társaságunkban is az egyik anyuka védőnő. Tényleg nem könnyű munka.

Irina!
Ádi gerincferdülése :shock: Kíváncsi vagyok, mit mond majd a doki.

A lego nálunk is nagyon menő. Vindo írtad a lakókocsisat, az több gyerkőc is kapott már a szülinapjára a házban. Nagyon tetszett nekik. Barni is fog legot kapni. Még nem tudom, milyet. Én is szeretek legózni, de amikor egy city-s vagy verdás autót szétszednek többször már nincs igazán türelmem újraépíteni. Viszont kezdenek csak úgy építgetni autókat, parkolókat, garázsokat. Ez szerintem tök jó.

Siófokon nagyon jól éreztük magunkat. Egy üdülőben voltunk a baráti családokkal. Teljes panzió, isteni finom kajákkal. A gyerekek fel-alá rohangáltak kedvükre. A Balatonban elég kevés víz volt, de ez most jól jött, mert így a legkisebbek is tudták élvezni a pancsolást, és mi szülők is nyugodtabbak voltunk. (Úszni mondjuk nem tudtam, de nagyon jó volt ázni a vízben) Teszek még fel pár nyaralós képet, aztán megyek aludni.
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
katicico

Irina
Sajnálom, hogy nem volt szerencséd a védőnőddel! Többit személyesen. :) :) :)

Móni
fel nem fogom, miért erőltette a tápszert... Hát még én sem tudom, mit kapjon, annyi mindent szeretnék neki venni...

Viranka
nekünk azt mondta az anatómia tanár, hogy hat éves kor előtt minden gyerek olyan lúdtalpas, hogy gágog, nem kell vele semmit csinálni. Ha utána az, akkor kell.

Kaqk
nekünk olyan szerencsénk van, Didrit nagyon megviselte a fogzás, Mendinek egyszerre jött a szemfoga és a rágófoga és csak azt vettük észre, hogy jéé, már az is ott van. :)

Panndi
hááát, nem is tudom... mindig van új téma, de azt kívánom, hogy ne legyen! Mert vannak olyan betegségek, amivel nem találkoztál még, vannak olyan problémák, amikkel még nem találkoztál, hiába van három gyereked, mert kijöhet a tizediknél is valami. Isten őrizz, csak mondom. De lehet olyan, hogy a negyedik gyermeked teljesen máshogy fog viselkedni bizonyos dolgokban és ami bevált az első háromnál, nála semmi nem fog beválni. Lehet érzékenysége valamilyen ételre, vagy bármi, azért ilyen esetekben egy jó védőnő nagyon sokat segíthet. Vérnyomást te is tudsz mérni, de szívhangot nem. Nekünk a védőnőnk volt olyan, hogy a kisgyermek életét megmentette, mert olyan erős toxémiája volt az anyukának, hogy ha nem szül, lehet, hogy órái vannak hátra, de neki kellett kierőszakolni, hogy menjen be kórházba, mert folyton le akarták beszélni a szülészeten telefonon, hogy ááá, anyuka, nincs semmi baja. Semmi nem volt, csak utána még jó ideig ő volt kórházban, mert épphogy túlélte a szülést. Egy jó védőnő sok gyermeket lát és sokat tanul. Sajnálom, hogy ezt mondod, mert ha ez tényleg így lenne, akkor nagy szégyen lenne, hogy megbuktam anatómiából. Bocsáss meg, nem bántani akarlak, de ez a mondat szíven ütött... Nagyon sajnálnám, ha félreértenél, nem támadásnak szántam, de tényleg rosszul esett ez a mondatod...

Irina
azért erőltetett ez a védőnői hálózat, mert sokszor a védőnő többet látja a gyermeket, mint a gyermekorvos. Mivel a védőnőnek kötelező vizsgálatok vannak előírva, nem történhet meg, hogy nem derül ki valami nagy baj. A védőnő egy egészségügyi dolgozó, a gyermekorvos keze alá dolgozik. Önállóan dolgozik, tehát fel kell tudnia ismerni betegségeket, komolyabb problémákat. Ha a gyermekkel gond van, akkor a megfelelő helyre irányítja. Ha nem így lenne, nagyon sok gyermek és kismama bajban lenne, mert az orvoshoz mindenki nem jut el, de a védőnőhöz minden gyermek eljut. Pont azért, hogy az esélyt megkapja, hogy ha baj van, akkor orvoshoz is eljusson. A védőnő felismeri (jobb esetben), hogy itt orvosra van szükség. A szomszéd meg a barátnő nem, mert nem ért hozzá (kivéve ha egészségügyi végzettséggel rendelkezik persze, vagy véletlenül felismeri, de erre nem lehet építeni). Minden gyermeknek egyformán jár a megelőzés, hogy ha gond van, legyen valaki, aki tudja, hová kell menni, mit kell tenni, utógondozást végezni, nagyon sok feladata van egy védőnőnek. Tudom, hogy nem látszik, de fontos. Most már sajnálom, hogy ez a téma előkerült, mert ahol a védőnőkről beszélnek, azt általában el sem olvasom, sokszor annyira méltatlanul beszélnek róluk. Én meg vért izzadok két gyermek mellett, hogy tudjak anyukáknak segíteni....
piroska.103

És ne haragudjatok, hogy leírtam, amit érzek ezzel kapcsolatban, de nem lenne tőlem őszinte, ha nem írnám le. Úgy éreztem, hogy ezt el kell mondanom... Ne vegyétek sértésnek, csak nekem fáj, ha ilyet olvasok...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, nyugodj már meg. Nem bántani akarnak a többiek, meg szerintem nem is általánosítottak, hanem mindig egy-egy konkrét személyt érintett a dolog. Ettől még nem gondolunk feltétlenül rosszat, sőt.
Ez pont olyan, hogy én sem veszem magamra, amikor szidják a pedagógusokat. Tudom, hogy van olyan kolléga, akire én sem bíznám a gyerekemet. De ugyanúgy találkozunk kontár orvossal, cipésszel, festővel, akárkivel is.

Sajnos, ez az ország olyan, hogy minden rendkívül sajátságosan működik.

Akkor leírom, hogy én találkoztam nagyon jó, körültekintő védőnővel is, aki még most is megismer, pedig ő már nyugdíjban van, a gyerekeink meg megnőttek. De szerintem még a nevükre is emlékszik. Van olyan védőnő ismerősöm is, akit bármikor fel is hívhatok, ha kétségeim támadnának. Az itteni körzetben meg állandóan változnak a személyek. Ezt is tudomásul veszem, szerencsére nem is nagyon zargatnak, én sem őket. Természetesen a kötelező vizsgálatokra mindig beviszem Bercót és kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymást. Ennyi.

Kata, de gyönyörűek ezek a csemeték. Élvezték, ez látszik.

Jaj, még van 10 percnyi anyag, amit át kellene írnom. Alig-alig bírom. Szerintem erre az órára még visszatérek egyszer.

De még maradok.
dmaggie

Na, ezt még nem akartam elküldeni. De ez biztosan jel. Megyek vissza a munkámhoz. :lol:
dmaggie

Maggie
mondtam, hogy ezt le kellett írnom. Nincs harag, inkább ez csak azért nehéz, mert nagyon nehezen végzem az iskolát, nagyon nagy küzdelmeim vannak. És egy ilyen mondat azt a kis erőt is elveszi tőlem, ami még tartja bennem az életet. Nem arról van szó, hogy haragszom, hanem arról, hogy fáj, ha így beszélnek erről. Ez nem harag, csak seb. Nem ugyanaz. Egyébként meg most nekiállok az anatómiának és a vesét kivesézem. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Maggie,
Battleship 8)
Egy igazi gyöngyszeme az amerikai filmgyártásnak. A Torpedo c. játék alapján csinálták :lol: :lol: :lol:

Majd jövök reggel.

Kata, nem semmi képek. A napszemüveges különösen király 8)

Kép
vindolanda

Piroska, nem vehetsz mindent magadra! Tudom, hogy nehéz, de mások lükeségéért ne Te érezd rosszul magad!

Jó éjt! Befejeztem. Még finomítanom kell ezen az órán, de most ennyi.
dmaggie

Piroska, nem is Rólad beszéltem ;)
De akármikor felhívtam a védőnőmet valami kérdéssel, kétféle választ kaptam: keressem a gyerekorvost, keressem a nőgyógyászt... Nyilván vannak kivételek, de vannak rosszak is. Szívhangot nem tudok hallgatni, persze, de tőlem szokta megkérdezni, hogy hallgassunk-e, vagy már úgyis érzem a baba mzozgását, elég az, nem? Na most erre mit mondjak?

Sajnos nekem tényleg nem sok közös témám van az enyémmel, ezzel nem tudok mit kezdeni, ez így van.

De Téged senki sem bántott, ne vedd magadra :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Jó reggelt!

LMóni! Ezeket a tortákat Te készítetted??? Gyönyörűek. Én nem tudok bánni a marcipánnal, de majd ráveszem magam, hogy kitapasztaljam... :)

Piroska! Nincs nekem semmi bajom a védőnőkkel, csak nehezményeztem, hogy aki most van, már az 5. Meg vicces volt, hogy 1-2 kérdését nem tudtam értelmezni.
Bejelöltelek, ha olyan van, kérdezek, és elfogadom a tanácsodat! Előre is köszönöm. :)
Amúgy Szelina egyik unokatestvére is most lett védőnő, nemrég végzett a főiskolán, neki sincs még gyereke, de nem gondolom, hogy ezen múlik. Alkalmasnak tartom, mert látszik rajta, hogy szereti a gyerekeket, és nagyon szociális. Ez fontos.

Na, látom, jó kis lavinát indítottam el ezzel... bocsi! :oops:

Mi jól vagyunk, Szelinek is nemsokára lesz a szülinapja, és már tervezgeti, hogy esküvő lesz... :lol: Az egyik bölcsistársára gondolt, akit amúgy ritkán lát, de múltkor közölte velem, hogy "Anya, azt hiszem szerelmes vagyok..." :lol:

Velünk még annyi újság van, hogy Zsoltinak végre van egy normális munkája, májustól sikerült egy cégen keresztül elhelyezkednie, egy nagy balatoni ház építésénél építésvezető. Decemberben költöznek, így ez addig kitart, aztán meglátjuk, hátha ennél a cégnél megbízzák majd más feladattal is.

És röhögni fogtok... Múlt héten bementem a bankba, ahol régen dolgoztam, ügyet intézni. Erre a fiókvezető behívott, hogy az egyik volt kolléganőm babát vár, és hogy kellenék a helyére... :lol: A régió igazgató is támogatja, nem is kell velük leülnöm, csak önéletrajzot kellett küldenem, és már hívott is a HR vezető. A bérben is megállapodtunk, úgyhogy amint megérkezik az erkölcsim, szerződünk. Szerintem szeptembertől kezdek, a régi kollégák is nagyon várnak vissza. A régiek meg kétségbe vannak esve, hogy mi lesz velük nélkülem. Eléggé összetartottam a csapatot, de biztosan boldogulni fognak nélkülem is. De azért jól esik. :P
Amúgy nem is keresgéltem, nem akartam váltani, de jó ajánlatot kaptam, így nem gondolkoztam sokáig.

Szelike felébredt.
Ma is megyünk az uszodába/strandra, nagyon meleg lesz, csak ott lehet kibírni. :) :) :) :oops: :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

LMóni! Akkor én kérem szépen azt a fondant receptet!!!!!!!!! :D
Most olvastam vissza, hogy azzal készülnek ezek a gyönyörűségek! :) Priviben légyszi! Köszi!

Kép

Kép
regcsiken14

Ja, megtaláltam, már mentem is! Köszi! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Lego: Nekem még megvan az összes gyerekkori legom, elég sok volt, így Szelike azzal játszik, elég sokat. Nagyon ügyesen is épít, már az oviban is megállapították. Fakockákból is gyönyörű építményeket alkot! :) Lego Friends nekem is nagyon tetszik... Szelinek nem annyira, így vissza kell fognom magam, hogy vegyek... :lol:
Amúgy póni őrület van nálunk. Rajzolni meg csak nemrég kezdett. Viszont mozgásilag egy akrobata... A csoportjukban van is lengő létra, meg sima, és gyűrűk, elég sokat van rajtuk. És ügyesen mozog. Ja! És betűket rajzol... :shock: Pedig én nem is mutattam neki. Anyu mondta (a szünetben főleg ő van vele), hogy látja őket valahol, és másolja.

Moziba már én is mennék! De mire eszembe jut, épp nem játszanak olyat, ami érdekelne, aztán megint nem érek rá... és ez a körforgás megy mindig.

Dalmának jobbulást! +++++++++
Nem lehet a 3 napos láz???

Szia Katicico! :) Jók a képek! :)

Kép

Kép
regcsiken14

Majd visszaolvasok,
Dalma lázas továbbra is...lehet a 3 napos lesz! :-((

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó, lányok!
Szerintem nem baj, hogy előjött ez a védőnő téma, mindenki leírta a tapasztalatát, és szerintem eddig itt mindent meg tudtunk beszélni. Egyetérteni meg nem kell, nem is arról szól az egész.

Piroska, hétfőn úgyis beszélgetünk erről, de tényleg ne vedd magadra, mert úgyis védőnő leszel, nagyon sokféle anyukával fogsz találkozni, és azok szerintem sokkal durvább helyzeteket is tudnak produkálni, mint amiket mi itt leírtunk (bár remélem, hogy nem így lesz)!
Vigasztalásképpen: az sem smafu, amit úgy általában a pszichológusokról gondolnak (mind bolond), meg a pszichológusokról járókról. :-) Még nagyon képzett, egyébként értelmes emberek is, még jó ismerőseim is sokszor érdekesen nyilatkoznak... Ez a hozzáállás rengeteg kárt okoz.

Kaqk, remélem, h a 3 napos, és akkor legalább most gyorsan túl is estek rajta. Jobbulást Dalmának!
irina

pszichológusokról járókról = pszichológusokhoz járókról
irina

Regi, gratulálok Neked és Zs-nak is az új munkához, szuperek vagytok!!! :D

Kata, gyönyörűek a gyerekeid! :-)

Vindo, és milyen volt a Battleship? Nézhető?
irina

Regina
jaj, ne viccelj, nem indítottál el lavinát, a védőnő kérdés olyan, ami minden anyukát érint, mindenkinek van róla véleménye. Azért írtam a másik oldalt, mert az nem látszik. Az, hogy megírtam őszintén, hogy rosszul esik, ha bántják a védőnőket, nem azért van, mert nem tudom, hogy vannak nagyon gázos védőnők, mert vannak, az tény, csak azért, mert olyan rossz, hogy én küszködök kegyetlenül és közben sokszor úgy érzem, hogy semmi értelme nem lesz. De remélem, hogy lesz!
Bevallom, ez már a sokadik ilyen vélemény és lehet, hogy telítődtem. Múltkor az egyik anyukával beszéltem, szoptatás téma. Mondom neki, hogy igen, jó a gyereknek az egy éves koron túli szoptatás, de lelkileg, nem az immunrendszerének, mert addigra már annyira megérik az emésztőrendszere, hogy megemészti a virológiai anyagokat. Mire ő: hát igen, tanítanak sok butaságot az egészségügyi főiskolán. Ha téged ez megnyugtat, fogadd el! Mondjátok meg, erre mit mondjak? Ez olyan, mintha egy tanító néninek azt mondanád, hogy jaj, hát hiába tanítod te azt, hogy írják le a "t" betűt, mert az nem "t" betű, hanem "k". Miért? Mert én azt mondom! Ez borzalmas! És ez a nő hordozási tanácsadó. Persze az ő véleményét fogják sokan kikérni és ő nagyon okosan elmondja. Most ez nem olyan komoly kérdés, amiben ne mondhatna bármit, mert végülis rosszat nem tesz a gyerekkel, ha szopik tovább. De azzal igen, ha emiatt nincs kikezelve a betegségből, mert áááá, anyuka nem lehet semmi baja a gyereknek, hiszen szopik! Majd halláskárosodása lesz, mert a középfül megrohadt a sok gennytől. Nem tudom, az ilyen dolgokat akkor jelentse ki valaki, ha tud korrekt ellenérvet mondani! Meg én azt gondolom, hogy tanácsadó is az legyen, aki képes felmérni, hogy kárt tesz valamivel vagy nem! Mert ha valaki nagyon szélsőséges, akkor annak semmi értelme! Az anyuka meg szegény sebzett, fáradt, kínlódik, próbál minden szerepben megjelenni, belekapaszkodik az első fűszálba: dehát a hordozási tanácsadó mondta! Hát csak tudja... Szóval ez a bajom, ezért nem szeretem én, ha nem veszik komolyan a védőnőket. Na persze, a védőnők között éppúgy vannak szélsőségesek, azokat meg le kellene tiltani a fenébe! Mi az, hogy egy gyerek hízik és rábeszéli a tápszerre? Csak azért, mert neki nem sikerült a szoptatás és be akarja bizonyítani, hogy az másnak sem megy, vagy miért? Nem tudom, én pszichológusnál kezdeném az összes tanácsadói képzést és az első évet végig ezzel tölteném, majd aki ezen megbukik, a sok információ ellenére nem képes a rugalmasságra, azt nem is engedném semmiféle tanácsadásra! Na, most jól kiírtam magamból, hagyjuk a témát, ne haragudjatok, hogy ennyit lovagoltam rajta!
Szép napot mindenkinek! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Regina,
hát, ez a munkahelyes sztori elég érdekes, azok után, ami történt :wink:
Mindent bele a párodnak is és neked is!
R. sem egy rajzmester :lol:

Pszichológusok - hát, az egyetlen pszichológus, akivel Rugó kapcsán összeakadtam, egy katasztrófa volt :lol:
A kollégista szobatársaim között viszont értelmes, normális pszichológusok lettek. Meg tanítottam is három évet a db-i psz. szakon, és olyan kis rendesek voltak.
De egyetlen szakma sem kivétel - hülyék minden hol vannak :lol:
Meg a szülők között is ugyanekkora arányban. Nyilván nem véletlen az összefüggés:)

Battleship - egyszer nézhető volt :lol:
Még le van töltve a Bosszúállók is, de dolgozni is kéne többet :?

Kata, gyerekek mind szőkék?

Védőnő - miénk korrekt, nem panaszkodhatok. Egy van, mióta R. megszületett. Csak R. súlyával küzdöttünk, de gondolom, ott az volt a dolga.

Felkeltett R.
G. ma fellép Balmazújvárosban, de nincs kedvem vele menni ebben a nagy melegben :roll:

Kép
vindolanda

Irina
hát igen, fel kell vértezni magam ez ellen. Már most erősítem magamban az érzést, hogy ha ott fogok tartani, akkor nekem az lesz a dolgom, hogy segítsek, ahol tudok, próbáljak meg szót érteni a kismamákkal, és ahol nem tudok segíteni, ott nem tudok, ez van... Nem én leszek a legjobb védőnő, ezt nem is tartom fontosnak, inkább azt, hogy jó időben jó helyen ott lehessek, mert az anyukák megbíznak bennem és megkérdezik, hogy mit tegyenek szükség esetén. Persze tudom én, hogy ez csak álom, mert lesz olyan, aki semmibe nem fogja venni a tanácsaimat, de nagyon jó, hogy beszéltünk erről, mert minél többször vállalom fel ezt a témát, annál inkább megerősödöm, mert tudatosul bennem, hogy nem fogok belehalni, ha nem tudok segíteni, hiszen nem minden az én dolgom. Meg fogom tanulni, nagyon fontos, tudom, meg kell tanulnom!!! Meg kell erősödnöm ebben és meg kell értenem, hogy még nem született a földre olyan ember, aki mindenkinek meg tud felelni. Meg kell tanulnom, hogy ha valahol nincs szükség a segítségemre, akkor továbbálljak azonnal és menjek oda, ahol szükség van rá. Nagy tanulási feladat ez, nagyon nagy!!! Az első ilyen egy másik fórumon volt a babaneten, ahol elkövettem egy nagy hibát, nem vettem észre, hogy nincs szüksége az anyukának arra, amit mondok, bár az elején úgy tűnt, hogy igen, de aztán mégsem. Azt hiszem, hogy az élet elém tesz ilyen helyzeteket, hogy mire védőnő legyek, jobban menjen ez is, hogy ne hagyjak ki helyzeteket csak amiatt, hogy nagyon vehemensen akarok segíteni. Amikor ez történt, nagyon háborogtam, de felismertem, hogy nagyon nagy tanítást kaptam és nagyon örülök neki, hogy ez megtörtént, még akkor is, ha ez nagyon fájt. Minél előbb tanulom meg, annál több kisgyermeknek és anyukának van arra esélye, hogy tudok neki segíteni. Nincs mese, az alázatot tökéletesen művelni nem kis feladat. De rajta leszek és előbb-utóbb a vérmérsékletem alá fogom tudni vetni az alázatnak, ami kell ahhoz, hogy segíteni tudjak.

Na most már tényleg megyek, mert elszalad a lakás. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, szerintem sokat lendítene a védőnők ügyén és presztízsén, ha átszerveznék a rendszert. Nem tudom, erre mekkora esély van, egyáltalán tervezik-e.
A pszichológiai szűréssel egyetértünk. Pszichológushallgatókat is csak MA-n szűrnek (pontosabban vannak erre irányuló kurzusok és eltanácsolások), előbb is lehetne.
irina

ja és Regina
gratula az új (régi) munkahelyhez! :) És az anyukával mi lesz, ő hová megy vissza?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Irina
mire gondolsz az átszervezés alatt?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, amit a nyugatabbra lévő rendszerről írtam pl., összébb hozni a védőnői és szülésznői szakmát (egyesíteni akár, ilyen a midwife), a felesleges köröket (ahol nem szükségesek) kiiktatni. Évekkel ezelőtt volt szerintem erről (az átalakításról) vmi kisebb szakmai vita is, de lehet, h rosszul rémlik.
irina

Piroska, nekem egy-két nagyon jó pszichós tanárom azt tanította (mint szemlélet fontos), amit Te is írsz: azon lehet segíteni, aki akarja is, akar is változni. Nem kell mindenkit szeretni, nem kell egyetérteni sem a pácienssel, ettől még együtt lehet vele dolgozni (ameddig hagyja).
Szerintem a kedves és okos védőnőket mindenki szereti. Én rajongva várnék egy ilyet. Úgyhogy igény az lenne irántuk az anyukákban, szerintem erre gondolj. :-)
irina

Irina, a shopline on spongyanobos hatozsak van fel aron, azt hiszem 2990 ert. :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Regi, de, jo gratula a munkaitokhoz!
Akrobata Szeli :-)) na Emma is az :-)

Maggie, sajnalom h ennyire nehez az atiras. :-(

Dalma tovabbra is lazas, ejjel millioszor fent volt, de vissza is aludt, csak Emma is millioszor ebredt..de o csak ha mellette vagyunk akkor alszik vissza aaaaaa mi tortent, fel? Mert eddig olyan ugyes volt az alvassal...:-((

Ma jon erte nagyi ott alszik, es holnap strandolnak a kerekestelepen :-))

En holnap de-t kinezek a babaexpora! Db-i csajok vki?

Na mosni kellene, de majd csak ebredes utan..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, szerintem mi nem megyünk.
Emma félhet is valamitől, ez már olyan félős időszak nekik.

Irina, az egyetemi oktatók között is vannak díszpéldányok :lol: Ezzel nem csak a pszichológusok büszkélkedhetnek.

G. elment fél kettőkor. Rugóval azóta nyomjuk a különböző játékokat. Most már inkább leültetném, hogy nézzen egy mesét, de csak játszani akar :lol:

Itt bazi meleg van, 37 fok felett árnyékban. Nem is megyünk ki.

Kép
vindolanda

Kaqk, remélem, ma jobb éjszakátok lesz!
köszi a tippet, megnézem! :-)

Vindo, mi nagyiztunk-nagypapáztunk ma, ott egy fokkal hűvösebb van, meg Ádi ki se szállt a felfújt medencéből, de én ott is szenvedtem... holnaptól jobb lesz.
Hát igen, én felvételiztettem-vizsgáztattam is úgy, hogy a hallgatót/felvételizőt sajnáltam, olyan érdekes kérdéseket és megjegyzéseket kapott. Vannak érdekes fazonok, nincs is gond, amíg nincsenek döntési pozícióban. 8)

Hm, Ádi arcán van öt piros pötty. Egyből a birkára gondoltam, de azóta sem hólyagosodtak fel (egy védőoltást kapott). Én voltam birkás, S.-t nem tudom, nem hiányozna, de az is jó lenne, ha Ádi még kisgyerekként átesne rajta. Akiknek volt: ugye kijövetel után kb. 24 órával max. be kéne hólyagosodnia??? (Láz nincs stb.)
irina

Ja, amúgy a karján éktelenkedik pár szúnyogcsípés, amit kivakart. Ezeket nem vakarja, nem viszketnek neki. Nekem szúnyognak tűnik, máskor is csípte már össze az arcán, de nem ennyi helyen.
irina

Piroska, örülök, ha van ilyen ellenőrzés, mert én minden szülőt irgalmatlanul megbüntetnék, aki a gyereket nem köti (megfelelő ülésben) be. És hány ilyen van...
irina

Piroska! Azt nem tudom, hogy mi lesz azzal a kolléganővel. Az biztos, hogy ő azután került abba a csoportba, ahol én voltam, miután én eljöttem szülni. És még csak nemrég lett terhes, így addig még legalább 3 vagy 4 év, mire vissza fog jönni, ha oda akar egyáltalán.
Addig még sok víz lefolyik a Dunán... :roll:

Csilla! Bárányhimlő nálunk először a törzsén jelentkezett Szelinek. Láza szerencsére nem volt.

Jó volt ma az Uszi! :) Csak ott lehetett kibírni ebben a melegben. 8)

Kép

Kép
regcsiken14

Piroska! Amúgy én is így voltam a biztosítási üzletkötői munkámmal. Nagyon rossz az általános vélemény, szerintem ezt mindannyian tudjátok, és én folyamatosan küzdöttem, hogy ezt próbáljam megváltoztatni, és becsülettel kötöttem a szerződéseket, nem is rossz eredménnyel, de a 2,5 év alatt eléggé elfáradtam ebben. Úgyhogy ezért sem bánom annyira, hogy ennek vége... Persze volt sok jó oldala is, de mérlegeltem, és jobb lesz így. Már most érzem, hogy kezdek kiegyensúlyozottabb lenni. :D

Kép

Kép
regcsiken14

Irina, Rugónak alig volt pöttye, és ezek közül vagy 2-3 volt csak hólyagos. A zöme nem lett olyan.
Állítólag az oltás után enyhe formában kijöhet.

Ja, valahogy már találkoztam döntési pozícióba került díszpéldányokkal :lol:

Pancsolás, uszoda - 8)

Regina, a lényeg, hogy kiegyensúlyozott legyél:)

R. elég nehezen tudott elaludni. Nem csodálom, 30 fok van a hálóban :x

Igyekszem bepótolni mindent :arrow:

Kép
vindolanda

Valami hihetetlen dajdajozás van a főtéren, épp egy Komár Laci számot üvöltenek egy kilométerrel arrébb, de be kellett csukni az ajtót :roll:

Kép
vindolanda

Jó reggelt! :)
Odaát már írtam. :)
Tegnap kiakadtam egy kicsit. Kétéves kisgyermek anyukáját ahelyett, hogy nyugtatnák, még bátorítják... Nem tudom, nekem ez kínai...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Sziasztok!

Regi, Vindo, köszi!
Ádi még évekkel ezelőtt kapta az oltást. Közben egyik piros sem változott, úgyhogy biztos csípés. A szúnyogot is megtaláltam a szobában. Felénk nemigen szokott lenni, ezért volt fura, anyuéknál rendszeresen összecsipkedik, csak nem az arcán.
irina

Hahó :D

Na, R. felkelt, mi meg jól megnyomtuk az éjszakát. Engem viszont hagytak visszaaludni a fiúk, most meg G.t zavartam a hálószobába 8)
Még kávézgatok.

Akkor csípések lehetnek :roll:

Itt továbbra is meleg van.

Kép
vindolanda

Vindo, szia!
Itt is meleg van, délutánra jön a front a nyugati országrészbe. Már alig várom.
irina

Akkor ide csak holnap ér vagy éjjel.
Ilyenkor szokott olyan hülye nyomott idő lenni, meg fejfájós, mikor Ny-on már lehűlt, itt meg nyomjuk 36 fokban.
De előbb-utóbb ideér 8)

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: