A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Viranka, köszi, akkor nem felejtem el holnap. :wink: :lol:
Buliztatok? Én is kíváncsi vagyok az angyalkára.

Vindo, mesélj majd még! Hú, Rugó egy hős. Bercó alig bír menni pár métert, nagyon el van kényelmesedve.

Na, én mára befejeztem. Alig látok, összevissza gépelek, a fülem fáj a fülhallgatótól.
Jó éj!
dmaggie

Jó éjt, Maggie.

Kaqk, hogy juttassuk el az ominózus kanalat? :D
G. a Piac utcán dolgozik, esetleg ott fel tudjátok venni?

Jövök majd holnap.

Kép
vindolanda

Vindo
Didri is szereti a bundás kenyeret. :) Nagy kedvenc nálunk. :)
Jaj, ez a mobil… Nálam is mindig lemerül, nem tudom, hol van, de nálunk azért, mert a kisfiam elpakolgatja szépen. Vagy a leányzó. Mostanában már nem annyira, de régen olyanokat csinált, hogy belepakolt táskákba mindenfélét: telefont, tiszta vagy koszos zoknit, az ő babáit, játékait, könyveket, meg mindenfélét… Én meg kutattam… De ő már abbahagyta, most Mendi rendezkedik, ő dobálja a cuccokat ezer felé… Folyton dobál…

Maggie
Milyen képzés? Te most fogsz végezni, nem? Vagy újba akarsz fogni? Ajjajjj, a gyógyped négy év, mint nálunk, nem? Állítólag ott is sok az anat és az élettan, olyan gáz, mint nálunk… Hát azzal meg lehet ám szenvedni…
Milyen most az allergiád? Nekem nagyon gáz…
Hanganyagból kell leírnod? Diktafonnal fel van véve? Az egy idő után már jobban megy, mert jobban rááll a füled. De érdemes kicsit letisztítani a felvételt, normalize-olni, meg ilyenek.
Hihi, most olvasgathatsz! :) Az a baj, most annyi anyuka van és olyan témák… Volt múlt héten egy találkozó, jól sikerült, voltak kb 30-an vagy nem tudom… Volt ugrálóvár, úgy megrohamozták a gyerekek, hogy azonnal felfújtak még egyet, tiszta majális hangulat volt. :) Anyukák a kis plédeket kirakták, ennivalót meg mindent, én vittem sátrat és alagutat, az egyik anyuka hozott függőágyat, nagyon jó volt. Azt szerveztem, meg utána arról írtam, weboldalra ünnepi programokat összeírni, közben itt a háztartás, tanulok, amikor tudok, ááá…

Irina
Mit tudnak ma csinálni a szociológusok? Van egy csomó cég, aki felméréseket készít, az rendben van, de elég sok a képzés is, felvesz ennyi szociológust a munkaerőpiac? Mondjuk a bölcsész és társtud szakok között valóban jó szak, csak nem látom még át teljesen, hogy hová tud menni egy szociológus dolgozni, ha végez…
Irina, nem vagy egyéni tanrendes? Nem tudod átrendezni az óráidat és másik csoporthoz felvenni? Levelezősökhöz nem járhatsz be? Azért egy év csúszás nem kevés…
Ádi nem szereti az ovit? Didri már nyaggat, hogy várja az ovit, elege van. :)
Jaj, már te is elmennél? Mindenki el akar menni… Tudom, hogy itthon nem könnyű, de a férjem fél családja más országban lakik és mind szeretne hazajönni, mert nem jó ott nekik. Hiába van meg mindenük, ott nincs senkijük, egyedül érzik magukat… Gratulálok a nyereményhez! :)

Vindo,
hát az a helyzet, hogy hiába, az ország keményen főváros-centrikus. Itt minden van, van munka, van lehetőség. Mi annyit agyaltunk, hogy lemenjünk más városba, de egyszerűen nem megy… Ha kicsit jobb helyzetből indulnánk, talán, de a mi kis szerény életszínvonalunkon… Majd lehet, hogy egyszer talán…
Rugó de ari! :) Nem hagy babanetezni… :) Nálunk a face ellen megy a hadjárat. :) Valamelyik nap azt mondja: apa, te rajta vagy az én fészbuk adatlapomon? :) Azt hittem, leesek a székről, úgy nevettem. :)
Szegény férjecskéd, az nagyon utálatos, ha az ember nem találja a telepítő cd-t, megértem, hogy ideges…

Katicico
Sajnálom, remélem, azóta már meggyógyultatok. Azért fontos, hogy az orra tisztítva legyen, mert attól lehet fülgyulladás meg kötőhártyagyulladás is, mert vannak járatok a szemhez és a fülhöz az orrtól. Ha nem tudnak a járatok szellőzni vagy feljut a cucc, akkor begyulladnak sajnos… De ügyik voltatok, hogy minden rendben van. :)

Panndi
szép a pocid! :)

Kaqk
jaj, bevásárlás két gyerekkel horror… Nálunk nagyon gáz a két gyerekkel vásárolni. Didri múltkor fejreesett a bevásárlókocsiból, mert ugyebár nem fér a bőrébe (másnap a wc-ről esett fejre). Egyik innen mászik rám, másik onnan… Borzalmas… Én utálok velük vásárolni.
Istenem, Dalma már milyen nagy! :) Nemsokára itt van a szülinapja. :)

Viranka
ez aranyos :). El tudom képzelni, ahogy a gyerkőcök várják az új számot. :)
Én is szeretnék városligetes játszóterezést! :) Én is, én is! :) Hadd menjünk mi is! :)

Móni
te szegénykém! Mitől gyulladt be?
Te fent van az ismerőseim között a face-en?

El sem hiszem, hogy végig olvastam… Már nem bírok írni magunkról, szerintem nagyrészt benne van rólunk is minden. :) Megyek felébresztem apát, mert kikapok, napok óta hagyom aludni, de akkor nem tud dolgozni…
Szép napot, lányok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Hogy a fenébe csinálom, hogy nem tudok kevesebbet írni...
Apa most agyal a harmadik gyerek projekten és mondja nekem, mondja, mondja... :) Eddig én mondtam, de már lemondtam róla. Most nem tudom, mi van... :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ezt még muszáj belinkelnem :) :) http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... permPage=1 Didrit ki sem tudnám rángatni egy ilyen szobából. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Piroska, végre! :lol:

De a legfontosabb:

Isten éltesse a mi kis ötéves Zsozsinkat!!!!

Na, szóval. Hol is kezdjem.
Igen, piroska, utolsó félévemet kezdem majd meg. Ez meg ér egy huurrráááá-t. :wink: :lol: Mivel ez MA képzés, ezért egyetemi diplomám lesz.
De, még nincs szakvizsgám. A szakvizsgához tartozik egy szakirány is, ilyen képzésen már részt vettem régebben, de van még egy része, ami kötelező: törvényi, minőségbiztosítási, stb. Ezt két félév alatt meg lehetne csinálni. Azt találtam ki, ha lehet, akkor párhuzamosan elkezdeném ezt is, nyernék vele egy félévet. A diplomám kézhez vételétől számítva még egyszer félév és az is megvan. De egyre kevésbé hiszek benne, hogy megvalósulhat ez, itt a tanítóképzőn ugyan van szakvizsgás képzés, de a szakirány nem ugyanaz, mint amit én csináltam. Most okoskodnak, hogy engedik-e, hogy csatlakozzak. Pár nap és kiderül. Remélem érthető volt. (Csak félve írom le, hogy az egyetemi diploma + szakvizsga egészen jól megdobná a fizetésemet.)

Gyógyped. Igen, nem egyszerű, de ha küldenek, akkor mennék. Egyébként is nagy álmom a gyógyped. Megnéztem, 7+1 félév. Nekem 7 lenne. Nem kevés. Mondom, a Kedves nem is örül neki, de az állásom megtartása miatt is fontos lenne. A másik álom pedig az: ha mennék, csakazértis jelentkeznék logopédiára, hátha Szegeden elfogadnának. :lol:

Vindo, jó ügyintézést!
dmaggie

Sziasztok :)

Zsozsikának boldog születésnapot :)

Piroska huh, szép szoba de én nem tudnám elviselni, ha cicusnak ilyen lenne :roll:

Maggie szuper buli volt Mesiéknél, csatlakozom Verához :D
Barnus meg kicsi Budha, aki imádnivaló és tényleg csak eszik és alszik, mintagyerek :D

Takarítanom kéne és összekészíteni cicus óvis cuccait, holnaptól Ő már megy oviba, de du még megyek be a városba is.
nem sok kedvem van pedig :?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Zsozsi drága, Isten éltessen sokáig 5. szülinapod alkalmából!!! :-)

Maggie-m, én is kicsit le vagyok maradva: a szakképzés a Te esetedben pontosan mit jelent? A főiskolai diplomádra vagy a mostani MA-ra épül?

Móni, szemed jól van?

Piroska, az egyéni tanrenddel teljesen igazad van! Nem, nem fogok elvileg csúszni, ha tudom pótolni úgy a szemináriumot, ahogy elképzeltem (tehát fél év múlva vizsgakurzusként vagy 1 év múlva rendesen felvéve a ráépülő tárggyal együtt). Levelezőre nem tudok járni, mert hétfőnként van egész nap és nálunk a tanszéki értekezletek mindig hétfőn vannak régóta, mert csak az jó mindenkinek. És mivel elég sokszor vannak, nem lóghatnék a levelezős órákról ennyit. (Plusz én semmilyen előnyét nem akarom annak kihasználni, hogy ott tanulok, ahol dolgozom is. Még ha van, aki ezt is hiszi, de ezt szoktam tisztázni. Felvételiztem és fizetek érte és rendesen végzem. Azért ide jöttem, mert ez az ország legjobb pszichológusképzése :-)).
Az egyéni tanrend más kérdés, de ott is meg kell zéhákra jelenni stb., és nekem már az sem menne, nem hagyhatok el órámat a munkahelyemen azért, hogy másutt vizsgázzak...
De így is nagyon szuper, mert nappalin csinálhatom, szeretem, hogy sok emberrel van jó kapcsolatom, értelmes emberekkel, sokat segítünk egymásnak, szóval én ezt élvezem, ez is az egyetemi lét része nekem, nemcsak a tanulás-vizsgázás. :-)

Vindo, örülök, h hazaértetek, majd mesélj.
irina

Anitja, hogy vagy???

Panndi, Ti hogy vagytok???
irina

Boldog születésnapot kívánunk Zsozsinak!

Tényleg, Emese, hogy vagytok?

Mi közben hazaértünk, de egy kicsit kitikkadtunk. Jó lenne zuhanyozni is, de bármikor jöhet fagyibácsi :lol:
Rugó leült mesét nézni.
Minden flottul ment otthon. Voltunk egy makettkiállításon is anyuáék falujában. Záporoztak a jó programok 8) Bár mikor Yodát megláttuk a katonai makettek között, elgondolkodtunk :lol:
Szilvásvárad jól sikerült. Az erdőben egész hűvös volt, mikor kiértünk, akkor lepődtünk meg.
R. felküzdötte magát a barlangig, s ezen tényleg meglepődtem. A barlangban látott denevéreket meg egy pókot is.
Aztán a parkolóban volt egy óriási gumicsúszda - tényleg durván magas volt. Na, azon mászkált még, de volt vagy 4-5 méter. A kisvasút is nagyon bejött neki. Ja, és kapott pisztrángot is:)
G. telefonnal csinált fotókat, majd később rakok.

Piroska, lesz ott harmadik gyerek, meglátod :P
Na, R. is bepakolt magának egy kis táskába. Bele sem néztem, csak mikor megérkeztünk. Teljesen szisztematikusan csinálta: gatya, zokni, atléta, póló, rövid gatya, pizsama.
A telefon amúgy meglett, Rugó elrejtette a kocsinkban :twisted: :twisted:

Maggie, a fizetéses dolog sem utolsó.
Hát, az embernek úgyis bele kell vágnia a nagy terveibe előbb vagy utóbb.

Szia, Irina :D

Na, ezt még elmesélem. Beszélgettünk a régi szalagos magnónkról. Emlékeztem, hogy van egy régi felvétel, ahol az Orgona ágát szavalom szinte teljesen érthetetlenül. Kérdeztem anyától, hogy hol van az a felvétel, amin olyan két évesen beszélek. Hát, ott nem két éves vagyok, hanem négy :shock: :shock: :shock:
Hát, szólhattak volna korábban is, hogy Rugónak volt honnan örökölnie a dolgot.

Kép
vindolanda

Halihó,
Piroska, köszi...van mit olvasni..:-)

ZSOZSI Isten éltessen!!!

Huh már nem is emlékszem.

Vindo, Rugi egy hős!!! Piac utcán merre...lent vagy a főtérhez közel?

Allergia.....nem tudom lehet az vett elő, viszket szemem, fülem, tüsszögök, folyik az orrom, fáj a torkom...aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Most Dalma "kínos" elindult a drágám!!
Ha épp nem rohan akkor megy egyedül 3-5 lépést is, megáll, megy tovabb.........DE az alvás, nem tudom elaltatni csak kb 45 perc alatt. :-( máskor pikk pakk megy.....most vagy a mozgasfejlődés, vagy átáll 1x-i alvásra. ??????

Emma tündérke, nem várja az ovit, :-( nálunk csak majd szept. 3 tól lesz. :-(
viszont beiratom tornára.. aug. 27 én. :-)

Tegnap de-t voltunk fenn a karneválon , bicóval...kb 1,5 órát bírta Emma aztán mondta menjünk haza Dalmához. :-)

hv-n nagyiknál sütögetés, főzögetés....

este meg felsétáltunk a tűzijátékot megnézni....:-) emma élvezte kivéve a nagy zajt...már a közepén ment volna haza...:-(

vasalás vár rám..de olyan sokkkkkk....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, a Gambrinus köz környékén egy udvarban.

Kép
vindolanda

Kaqk, elképzelhető, hogy lassan átáll egy alvásra.
Rugó, bár ő nem mérvadó, ilyenkor állt át kb.
Addig babakocsiban nyomta, aztán egyszer arra lettem figyelmes, hogy állandóan elmászott volna belőle, és nem akart többet aludni.
Próbálkoztam egy darabig, aztán feladtam.

Tornázó Emma 8)

Allergia :?
G. is most van a mélyponton.

Rugó kérdések mély gondolkodási fázist követően:
- Anya, csak egy Föld van?
- Anya, ki fog lakni a házikóban, ha meghalunk? :shock:

Kép
vindolanda

Oh egyem a szívét! olyna gondolataik kérdéseik vannak..:-)))

grambinusz köz jó!! a héten sztem vmelyik de-t be tudnánk menni, ma is arra voltunk. talán csütörtökön..:-) köszi előre is!

igen úgy emlékszem Emma is ilyen tájt állt át...még Írországban..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Na, végre felélénkültünk.

Én bealudtam, asszem. Bercó meg csak kinlódott, szerintem ő nem aludt egy percet sem. Tisztára kóma vagyok. Gyorsan főzök is majd egy kávét. Olyan meleg van, bekapcsoltam a klímát.

Visszakaptam a kocsimat. Jaj, eléggé kalandosra sikeredett a délelőtt. Az öcsém kocisoja itt parkolt a ház előtt. Mondta, hogy ha áll néhány napot, akkor nem nagyon szeret beindulni. Tegnap a Kedves rápróbált, indult. Ma reggel eszembe jutott, hogy összekészítettünk egy nagy kupac bútorlapot, azt be kellene tenni. Anyukámnak szántuk, majd eltüzeli a kandallóban.
Az öcsém telefonált, hogy nem ő hozza a kocsit délután, hanem egy ismerőse már akkor, kicseréli a kocsikat. Menjek le az utcára. Lementem, kinyitottam, kérte az öcsém, hogy indítsam be. Természetesen nem indult. Megérkezett a csajszi, tisztára hisztis p-ként. Akkor, aki itthon van, menjen és tolja be. Csak Gergő és én tudtunk segíteni. Majd szerencsére jöttek néhányan az utcán, őket is megkértük, hogy segítsenek és sikerült elindulnia.
Kíváncsi leszek, hogy estére beindul-e.

Irina, a szakvizsgám a szakirányú továbbképzésre épülne, arra, amit a Bárczin csináltam, 2010-ben kaptam a diplomámat. A neve meg tulajdonképpen uaz, mint a mostaninak. :lol:
Nagyon szurkolok, hogy sikerüljön valamilyen megoldást találnod.

Vindo, ez nagyon érdekes. Tényleg, hogy nem emlékeztek? Rugó megint filozofikus hangulatban? :lol:

Bercó is szólt egyet tegnap: Anya, ha meg akarod nézni a tündéres mesét a moziban, hd-ben, akkor ne gondold, hogy veled megyek. Nézd csak meg egyedül! Kiderült, hogy ez lányos film, amit ő szigorúan elutasít, mert csak lányoknak való.

Mondjuk ezt a moziban hd-t nem nagyon értem. :roll: :lol:

Jaj, allergia nálam is játszik, reggelente kész káosz. Nap közben is kell orrot fújnom rendesen.

Kaqk, Bercó is elutasítja az óvodát. Ismerős. Tornára? De jó. Remélem, később B. is sportol majd valamit!
Nagy-nagy gratula Dalmának. Hú, én már nem emlékszem, hogy mikortól aludt csak egyszer. :oops: :lol:
dmaggie

Kaqk, holnap magával viszi G., én meg leírom majd, melyik napon lesz benn (és küldök egy privit a pontos címmel).
Éljen a lépegető Dalma :D

Maggie, kocsi...
Az emberek néha tényleg elég hülyén tudnak viselkedni :roll:
Kávé használt?
Bercónak erős a fiú identitása :lol:

R. valami legokocsiba mélyedt bele éppen a szobájába, nekem meg teregetnem kellene. De olyan meleg van kinn.

Kép
vindolanda

Na, megjelent az ajtóban, és közöle, hogy épített egy űrsiklót. Íme:

Kép

Kép
vindolanda

Vindo, igen. Még a játékokat is kategorizálja. :lol:

Túl a kávén, lassan kezd hatni. Bercó bilizik, aztán meg el kellene menni, ha már van kocsim, bevásárolni. Már mondtam is neki, hajlik rá, csak mindenhol vegyünk kinder tojást. :lol: A melegtől én is tartok.

Rugó igen ügyes. Bercó, az egyik unoka után a lego hero factoryket szokta kombinálni. De így is mondják. :lol: A legot nem lehet megunni. A Kedves a múltkoriban nekiállt és összeszedett valamilyen darabokat. Tematikája volt a dolognak, mert tegnap össze is rakta, Bercó nagy örömére.

Én meg nézelődök. Már az egyetem honlapjára is eljutottam a szakvizsgákkal kapcsolatban. Ott igen szimpatikusan úgy csinálják, hogy az első két félév a közös, a mindenki számára kötelező tárgyakat tartalmazza, utána lehet szakirányulni. Nem találtam rá utalást, de szerintem ehhez meg egyetemi diploma kell. :roll: Lehet, hogy egy ilyennel jobban járnék? Még átgondolom, a fősuliról még nem jelentkeztek. Pedig nagyon várnám.
dmaggie

Mi mostanában mindenhol azt a nyári kindert találjuk. De gondolom a rendes elolvadna.

G. is telefonált, hogy menjünk be este érte.

Voltam kinn teregetni, meleg van :roll:

Melyik egyetem?

Kép
vindolanda

Allergiásoknak jobbulást!!!

Maggie, a lányosságot ne is mondd, Ádinál is ez megy, de a Merida nagyon tetszett neki, az ajándék pohár tetején lévő figurából is M-t kért ló helyett. :-) Viszont azt mondta, miután a piros lámpánál megállt mellettünk két csaj egy kocsival, hogy "Anya, de a lányok nem is tudnak vezetni!" Mondtam, hogy mivel most húztak el mellettünk, nyilván tudnak. :lol:
Drukkolok az összes ambíciódhoz!!! :-)

Vindo, gyönyörű kis űrsikló, gratula!

Kaqk, nagy gratula a járó Dalmának!! :-) Látszott Db-ben, hogy nagyon benne van a bugi a lábában :wink:

Mai taktikaként a zárt ablakot választottam a szobában (fürdőben, spájzban stb. nyitva, azok némi levegőcserét lehetővé tesznek).
irina

Jól elvoltunk Bercóval. :lol:
Bónuszként a CundAban nagyon olcsón, 250 Ft/db-ért bizsukat vettem. Csak nem nagyon tudtam válogatni, mert akadályoztak, meg Bercóra is figyelnem kellett. :lol: Azért három darabot elhoztam.

Az aldi parkolójában meg egy hajléktalan kenyeret kért tőlem. Azt nem tudtam megtagadni, így vissza kellett mennünk még egyért.
Jaj, nagyon jó volt vezetni, végre.

Irina, ez érdekes a nagyoknál ezt nem tapasztaltam, olyannyira, hogy Dávidnak anno, még babát is vettünk. A Meridához egyre inkább kedvet csinálsz, szerintem el is megyünk majd Bercóval.

Vindo, a Kossuthon. :lol:

Hihetetlen ez a nagy meleg, így augusztus vége felé. :shock:
dmaggie

Sziasztok!

Csak jöttem életjelet adni! ;)
Bár aki facebookon van, szokott látni.

Kik vannak még itt a csapatból?

Nem ígérem, hogy fogok jönni többet, de sokat gondolok Rátok!!! :P

Ma voltunk 5 éves státuszon, de úgy éreztem, én vagyok tesztelve... :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Maggie, a 250 ft tényleg elég jó a bizsukért 8)

Rugónak három babája is van :lol:

Na, ezt a Meridát mi is megnézzük majd.

Irina, ja, a sztereotípiák korán rögzülnek :lol:

Este a mekiben kötöttünk ki, de nem volt rossz, mert R. megígérte, hogy maga fog játszani a játszószobában (mindig ott állunk felette), és tényleg így is lett.
Memória-játékozott (van egy monitor hozzá, és azzal), meg valami pályán húzogatott fagolyókat. Így egy kicsit szusszantunk is :D

Szia Regina :D

Kép
vindolanda

Sziaaaa, Regi!!!!!!

Gyere!!!!!! Minden érdekel!
Ja, ezek a státuszvizsgálatok. Alig átlátszóak a kérdések. Én is mindig mondom, hogy tudom, értem, hogy mire megy ki a játék. De a védőnő nem nagyon akarta érteni. :lol:

Vindo, 8)

Na, készen vagyok a második órával is. Már csak tíz van hátra.
Vindo, ha gondolod, mehetünk együtt a moziba.

Most megyek, mert agyilag lezoknultam.
dmaggie

Hú, hősként küzdöttem éjjel a statisztikával, és komoly áttörést értem el 8)

Maggie, szerintem majd letöltjük inkább. Ha R. megijed, vagy valami hasonló, jobb, ha otthon van.
El tudja sírni magát a szomorú részeken.
Még az Aranyhajon is sírt a végén :roll:

A státuszvizsgálatokat utáltam mindig. Majd G.t megdumálom, hogy vigye már el Rugót :lol:

Kép
vindolanda

De azért köszi 8)

Kép
vindolanda

Jó reggelt Maggie! :)
Tényleg jó lenne, ha lenne egy szakvizsgád is! Ne add fel szerintem! Hát a gyógyped tényleg nem lenne könnyű, de neked az lenne a szakmád csúcsa, nem? Én azt gondolom, hogy egy ilyen lelkiismeretes ember, mint te jó lenne gyógyped-es diplomával, mert majd ha nyugdíjas leszel, akkor írhatnál, tapasztalatod van bőven és az nagyot tágítana a látókörödön. Na nem azért, mert most szűk látókörű vagy, ne értsd félre, csak sokat adna, nagyon sokat szerintem. Szerintem a szakvizsgát engedélyezni fogják, max azt mondják, hogy akkor kapsz még egy tárgyat, ami neked külön szakmai. Majd mesélj, kíváncsi vagyok! :)
Bercó nem semmi a lányos filmmel. :) Hú, mi lesz itt még kamaszkorban, ajjajjj... Csak kapkodjuk a fejünket...
Te szegénykém, jól megjártad a kocsival...
Sajnos Didri a legoval nem tud játszani, mert Mendi leszedi és csapkodja a fejéhez meg mindenhová dobálja, már nagyon unom ezt a dobálást...
Jaj Maggie, neked mekkora szíved van!!!

ZSOZSINAK BOLDOG SZÜLINAPOT! :)

Móni
én sem tudnám elviselni, Isten őrizz! :) Csak mutattam. :) Móni, egy csomó képed van fent a face-en, melyik az, amit akartál mutatni?

Irina
Értem én. :) Ebben az esetben viszont csúszni fogsz. Mert ha a levelezősökhöz járnál és felvételt készítenél az előadásról, azt éjjel is meg tudnád hallgatni és nem csúsznál. De nézd, ha neked nem sürgős... Akkor most mit stresszeld magad? Valóban nincs értelme.
Más: csinálunk egy játszóteres talit?
Ádi nem semmi! Mondtad neki hogy anya is lányból van? :)

Vindo
Szilvásváradon mikor voltatok, tegnap?
Harmadik gyerek: tegnap végleg eldöntötte a férjecském, hogy ő benne van a tesóprojektben. :) Majd kiderül. :) Ehhez még az is kell, hogy összejöjjön. :)
Hallod... Hát akkor tényleg szólhattak volna... Mindegy, most tudod, ez fog változtatni a dolgon? Egyébként képzeld, anyósom kocsijában szalagos kazettáról hallgatjuk a meséket. :)
Juj, te Vindo, Rugó tud kérdezni. :) Űrsikló! :) :) :)

Kaqk
igen, én is néha azt érzem, hogy képtelen vagyok ennyit elolvasni. :) De annyi mondanivalónk van. :) Lehet, hogy allergia... Most épp tombol a szezon rendesen. Dalma elindult? Ügyi! :) :) Lehet, hogy átáll egyszeri alvásra. Van, aki egy éves, van, aki másfél-két éves korában áll át, ez egyéni.

Lányos-fiús játékok: Mendi nagyon fiús játékos, de azért Didri játékait is előveszi, babakocsit tologat meg ilyenek. Ez nem baj, az nem lenne a legjobb, ha csak lányos játékokkal játszana, állítólag már olyankor kiderül a nemi hovatartozása, azt tanultuk... Hát Mendi pasi, rendesen. :) Egész nap brummog. :)

Státuszvizsgálatok: a védőnőnk mesélte, hogy megkapták az űrlapokat, hogy csinálni kell státuszvizsgálatokat, hogy miket tud a gyerek és miket nem. Hát ők azt sem tudták, hogy mit kell tudnia, elmentek a fejlesztőközpontba és ott tartottak nekik előadást arról, hogy mit kell tudni és mit nem. Ez így elég nehézkes... Szerintem erről sokkal tájékozottabbnak kellene lenniük a védőnőknek, mert egy ilyen státuszfelméréssel semmi nem derül ki, sokszor van olyan, hogy a gyermek csinál valamit, de nem derül ki, hogy az az, ami, mert ők nem értenek hozzá. Szerintem ezt a képzésen kicsit jobban kellene erőltetni, mert ez fontos... Na majd kiderül, meglátom, hogy mennyire jól tanítják ezt, de ahány védőnőt ismerek, mindegyik azt mondta, hogy ezt nem tanították nekik rendesen.
Nekünk soha nem okozott gondot egy ilyen vizsgálat, a mi védőnőnk egy tündér, úgyhogy csak öröm, ha találkozom vele. :)

Na végre a végére jutottam. :)

Írtam már, hogy ingyenes lesz az állatkert 8-9-én? Írtam róla: http://bp16.babamama.info/16-kerulet-gy ... i-belepes/
piroska.103

Jó reggelt!

Piroska! Szia! Mi még nem "találkoztunk" :)
Az is gázos szerintem, hogy nekünk ez a csaj, már az ötödik védőnőnk... Oké, egy váltás a költözésünk miatt volt, de a többi... szerintem ez sem túl jó.

Amúgy rendben volt minden. Annyi, hogy Szeli továbbra se tudja kiejteni az "r" betűt (mint ahogy az apja se, a nagybátyja se, meg a féltesója se tudta sokáig...)
És az éjszakai pelenkától is csak nemrég szabadultunk meg... :/ Eddig többször próbáltam, de mindig megelégeltem a folyamatos ágynemű mosást. Most viszont jó idő van, nem fázik meg, úgyhogy lassan rendeződik ez is. Már csak heti 1 bepisilés van éjjel, de szerintem jól halad. Lehet, hogy gáz, hogy eddig húztuk, de ez van.
Cumi is csak tél óta nincsen, elveszett, és kaptam az alkalmon, aztán meg simán elaludt este nélküle... csak lestem. :shock: Örülök, hogy megszabadultunk tőle. :lol:
És már fél éve külön is alszik a szobácskájában. :) Ez is kipipálva.

Húúú! Állatkertbe nagyon szeretnénk menni. De ha ingyenes lesz, biztosan tömeg lesz... :?

Kép

Kép
regcsiken14

Halihó!

Vindo, egy hős vagy. Közben én is rájöttem, hogy még másfél hétig tudok rendesen éjszakázni, de ha megkezdődik a tanítás, akkor az 5.20-as kelés mellé nem nagyon húzhatom 1-ig, 2-ig. Bele kell húznom rendesen.

Gergőnek ma megint kozmetika van, most kérlel, hogy kísérjük el, pontosabban, vigyem el. Jó messzire van, van vagy 800 m, 1 km ide a kozmi. :lol: Jól elfelejtettem, pedig azt gondoltam ki, hogy de is dolgozok egy picit.

Piroska, az a baj, hogy tapasztalatom szerint nem hogy a védőnők, de a pedagógusok nagy része sem kap ilyenfajta képzést, erről tudást. Ez gázosabb. Tudom, hogy energiabomba vagy, ha van a kismamáid között fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus, kérj segítséget tőlük esetleg. Akár valamilyen belső képzésfélét is csinálhatnátok. Nagyon hasznos lenne.

Egyébként, amit Regi ír, az ittis igaz. Már nem is tudom, hogy hány védőnőhöz tartoztunk. Mondjuk én nem rohangálok hozzájuk, az biztos. Nem azért mert nem tartom őket fontosnak, meg nem tudnának segíteni, de azért talán van annyi rálátásom a dolgokra, hogy nem kell őket zargatnom. Meg, öreg motoros is vagyok már. :wink: :lol:

Regi, nyugi van. A r hang képzése a legtöbb kisgyereknél pontosabb. Az oviban ebben az évben szerintem szűrni fogják őket.
dmaggie

Most olvasom, hogy mit írtam. :oops:
Szóval, a r hang a legtöbb kisgyereknél probléma, ez a legnehezebb hangunk, általában ez a legutoljára kialakuló hang.
Legtöbbször szépen, magától bepörög majd, de ha nem, a logopédus pikkpakk helyére teszi.

Bercó legtöbbször l hanggal helyettesíti, pedig képes pörgetni. Ellenőriztem. :wink: :lol: Azt a hangkapcsolatot, hogy tr meg tudja csinálni. Csak egyszer megcsinálja, utána ott is hagy, nem akarja folytatni.
dmaggie

Halihó!

Piroska, jaj, értem, a csúszást én úgy értettem, hogy a 3 évből csúszok tovább, na azt nagyon nem akarom.
Tali: örömmel, bár Ádi oviban van (viszont hétfőn nem lesz nekik vmiért, akkor őt is tudnám vinni). Merre laktok (bocs ha írtad, elég szita a fejem)?
Köszi az állatkerti tippet!

Vindo, nagyon ügyes vagy a statival. Megreguláztad :-)

Regi, szia, de jó, hogy jöttél! Nagylányod csodás, szoktam látni a FB-on. :-) (És a kertedet is, pompás.) Te hogy vagy mostanság?

Maggie, :-) bocs, hogy ezt mondom, és Piroska, nehogy magadra vedd (sőt!), de eddig én olyan bugyuta védőnőket fogtam ki. A trivialitásokat elmondják meg (ahogy írtam már) a régi elveket, hogy 3 meg 4 óránként szoptatni, komolyan untam már, pedig nagyon segítőkészek voltak.

Tényleg, státuszra önként kell mennünk, vagy szólnak? Felénk már nem jár sose a mostani védőnő és státuszügyben se szólt soha.

Elmentem a dokihoz pajzsmirigygyógyszert íratni, de 15 nyugdíjas volt előttem, és MIELŐTT felment volna ettől a vérnyomásom (attól meg le, hogy 40 fok volt a váróban már reggel 8-kor), hazajöttem, majd a rendelési idő vége előtt kicsivel visszanézek.
irina

Ja, Piroska: a levelezősök óráiról nálunk nemigen lehet hiányozni, nagyon szigorúan veszik, mert ugye óraszámra jóval kevesebb egy tárgyból a kontaktóraszám, mint nappalin. Ezért sem járnék jól vele.
Amúgy meg nyilván van olyan, hogy valakinek egy szemináriumból akármilyen ok miatt nem sikerül jegyet szereznie (betegség stb.), csak ez a 3 év miatt olyan nehézkes, amikor 5 év volt, simán lehetett variálni az órákkal, még az előfeltételesekkel is. Majd megoldom. :-)
Mentem, kicsit dolgozom, mielőtt visszabattyogok a dokihoz.
irina

Jó reggelt!
Vagy délelőttöt.

Regina, minden gyereknek vannak kisebb-nagyobb problémái, egy sem tökéletes :wink: A lényeg, hogy jól vagytok.

Maggie, sportember, akit 800 méterre kell furikázni :lol: Elviszed a drága lelket? :wink:

Irina, hát úgy jártam, hogy kinéztem egy statisztikát, amit még sosem csináltam. Egy ügyesebb ember elmagyarázta, előkészítettem, átkódoltam a változókat, és a 14-es spss nem csinálta meg, azt írta, nincs engedélye. Így még nem jártam sosem. Éjfél körül installáltuk a 17-est, azzal ment simán 8)

Piroska, Irina, menjetek jegeskávézni :D

Mendi a legoval :lol:

Kávézok még, Rugó egy kiflit rágcsál.

Kép
vindolanda

Kaqk, G. holnap lesz benn a munkahelyén. Ma meg pénteken nem. Majd írok este :wink:

Kép
vindolanda

Halihó!

Megjöttünk. Igen, elvittelm. MIkor el akartunk jönni, Vicuska nagyon vizsglatot, még a szemöldökömet is kiszedte. Aztán meg vettem magamnak egy órát.

Közben kiakadtunk, a riasztó megint megszólalt, többször is le kellett állítani. Valami megint nem műxik rendesen. A Kedves mindjárt jön és megnézi, hogy mit regisztrált. :roll:
dmaggie

Maggie, nagyon csinos lesz valaki.
Pedikűrös, menő szemöldök:)

Riasztó :?

R. közben átállt a szilva-alapú táplálkozásra. Na, az eredményre kíváncsi leszek :roll:

Kép
vindolanda

Délutánra lefixáltam egy antikváriumos-jegeskávés programot a barátnőmmel Db-ben. Rugóval buszozunk majd, meg villamosozunk délután. Soha jobb időben :D

Kép
vindolanda

Vindo, jaja. Egyébként a pedikűrös általi festést már lemostam, most szép vörös színben pompázok.
A jövő hétre meg fodrászhoz menést is tervezek. :wink: :lol:

Jó kis program. 8)

Mi majd Józsára megyünk banzájkodni, partizni. Mindjárt altatom Bercót. Mielőtt elindulunk, még dolgoznom is kellene, nem tudom, hogy mi lesz belőle. Legfeljebb majd hajnalozok.

Iszonyat meleg van bent már megint. Elértük a 29 fokot.
dmaggie

Szilva: :lol: :lol: :lol:
De ő legalább eszik gyümölcsöt. Bercóval olykor ölre kell menni.
dmaggie

Hát, Rugó kicsi korában megette a szilvát, aztán két évig nem. Ettem előtte a napokban, kinn hagytam neki nagy cselesen. Bevágta, és tegnap délután óta legalább 20 szemnél tart. Épp a bilin ül :lol:

Amúgy pl. egyetlen déli gyümölcsöt sem eszik meg. Meg a körtét és a barackot sem.
Viszont az alma, dinnye, néha szőlő mennek.

Szóval ő sem egy leányálom.
Szerencsére az almával mindig sikerem van.

Fodrászhoz már nekem is mennem kéne. Teljesen megnőtt a hajam.

Jó partizást.

Nekem zuhanyozni kéne meg hajat mosni. Meg megnézni a buszindulásokat.

Kép
vindolanda

Hali itt vagyok.

Vindo, ez a Rigi csucs, micsoda ursiklot epitett! Szilva :-))), a 23-a jonak tunik, :-)),
Sot, reggel megyek fodraszhoz, akkor haza fele jovet megallok ott vhol es beugrok...cimet, tel szamot meg h mikortol meddig van bent kuldjel mar :-) koszi.

Vedono, az elso borzaszto flegma volt, nem kedveltuk. De a mostani, az szupi, akar mikor hivom segit, ertelmes okos hasznos dolgokat mond, jon ha kerem vagy bevihetem akar mikor dalmat.. :-))

Regi hello, kovetlek fb-n, jol haladtok ne aggodj!

R betu Emmanak sem megy, a tobbi mar igen! :-))

Maggie, de jo vkinek, holnap en is megyek fodraszhoz, aztan vicuskahoz is jov heten vmikor.. :-)),
Sportember fuvarozasa :-)))
Torna, azt hiszem keresztlanyoddal fog egyutt jarni! Johannaval:-)))

Dalma megy egyfolytaban, egyedul, at a lakason .....:-))))

Ma akartam kezdeni a napi 1 alvast, erre negyed 7 kor kelt, viszont ma eddig gyorsan ugyesen idoben elaludt. :-))) lehet megnyugodott hogy tud menni....es mostmar tud aludni is. :-)))

Emma szulinapi ajandekan agyalok.....diavetito lesz sztem.....meg megint kell vagy 3 torta :-))

Party, kavezas.....de jo nektek! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo, igaza van Rugónak, a szilva nagyon finom.
Én is vmi régi SPSS-verziót használtam régebben, egyszerű próbákat sem tudott, a 17-es tényleg jó. Örülök a szép munkának!
Fodrász itt is aktuális, még besűrítem.
Mizújs az itáliai kiruccanással?
Jó jegeskávézást!

Maggie, jó, h szépültél :-) nagyfiad is fog :-)
sajnálom a riasztós dolgot...
Izgisen hangzik a józsai dolog, jó partizást!

Kaqk, biztos van átmeneti időszak a 2 és 1 alvás között, hol ez, hol az lesz egy ideig.

Piroska, ma jött a jóhír, szerdára is raknak abból az órából, amin aggódtam (gyanús is volt, h a legtöbb kurzus épp a nekem nem jó napokon van, minden tanár mindent nem taníthat le akkor, nagy az évfolyam, sok a tárgy is). Már csak fel kell tudnom venni.:-)

Ma kutya meleg van, tegnap nem én mentem Ádiért, élveztem, h a lakásban vagyok... ma meg kis fagyi és siettünk is haza. Áldom azért, h a Combinón van légkondi, kicsit kap levegőt az ember.

Alakulnak a munkáim (látom a végüket), ezt már szeretem. :-)
irina

Irina, szupi hogy fel tudod venni! Szoritok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, aranyos vagy, köszi! :-)
irina

Halihó, mostanság értünk haza, gyorsan megfürdettem Bercót, mert csatakokban folyt róla a víz. Ennyit szaladgálni már rég láttam. Most alakul péntek du-ra is egy program, elvileg a partizós társaság ott lesz. :lol:
Mindjárt megkeresem, és belinkelem, ha lehet.
A Rocksuliban indiai du. lesz. Tánccal, kajákkal, turival. Jónak ígérkezik.

Úgy látszik, csak ki kellett ruccannom, máris jó hírek jönnek. Irina, öröm volt olvasni. Biztosan sikerül jól felvenned a kurzusaidat!

Eléggé fáradt vagyok, de azért megerőszakolom magam egy kicsikét és dolgok, amíg bírok.
Szóval itt leszek. :wink:
dmaggie

dmaggie

Hát, sajnos én nem voltam itt.
Kilenckor elmentünk altatni Rugót, és fél háromkor keltem. Akkor meg gyorsan leoltottam a tekik lámpáját, és aludtam tovább.

Kaqk, G. itthon hagyta a kanalat :? :? :?
Pedig a táskájára tettem.
Bocs, majd bizniszelünk vele máskor.

Mindjárt jövök, csak odarakok egy kávét.

Kép
vindolanda

Jó reggel, Vindo!

Én meg mindjárt indulok dolgozni. Egyébként én is eléggé korán befejeztem, olya fél éjfél környékén. Előre féltem ettől az órától, nagyon mozgalmas, remek kis óra volt, de a gyerekek hangjától alig lehet valamit hallani. Most következik majd a a kooperatív rész, az meg...
dmaggie

A fősuliról még mindig nincs hír, meg az egyetemre írt levelemre se válaszoltak még. :twisted:
dmaggie

Na, itt vagyok.

Tegnap itt is légkondis busz ment Db-ig, ami jól is esett, mivel a buszmegállóban egy fia árnyék sem volt. Úgy álltam be, hogy Rugó árnyékban legyen legalább.
Db-ben elmentünk az antikváriumomba, aztán a plázába, ahol jegeskávéztunk és mekiztünk. Oda ment G. is, aki Szabolcsból akkor érkezett meg éppen. Az Alexandrába is bementünk, ahol 70 %-os gyerekkönyv-akció is van. Sikerült Rugót efelé terelnem, mert 2500 ft-ért nem akartam neki pl. Mazsolát venni :oops: Így 900 ft-ért kapott egy kihajtogatós könyvet, amiben gyors járművek vannak.
Hazajöttünk, locsolás az udvaron, aztán bemásztunk az ágyba. Na, majd jót dolgozok éjjel, gondoltam. KÖvetkező élmény - megriadok fél háromkor :evil:
G. felkelt hajnalban, de nekem nem ment. Aludtam reggelig. Rugó viszont felkelt fél hétkor, így ma hamarabb kidőlhet :P

Indiai est - az jó lehet.
Egyszer voltam gyerekkoromban egy ilyenen, emlékszem, zöld színű volt a tea, amit adtak, és tejjel csinálták :P
És jött a falunkba Joshi Bharat (vagy hogy kell írni) is, még befutása előtt, amikor tenyérjóskodott :lol:

Irina, szerintem lehet a 14-es után 17-esre váltani. Nem úgy, mikor először elkezdtem használni az új excelt, aztán két napig csak néztem, mint Rozi a moziba :roll:
Nekem eddig jó volt a 14-es is, de erre azt írta ki, hogy nincs engedélye rá. Igaz, ez egy feltört verzió, szóval lehet hibás is :roll:

Na, most mennem kell játszani Rugóval.

Tök jókat pletykáltunk tegnap a barátnőmmel.

Felhívtam az óvodát is, hétfőtől R. szépen megy.

Párbeszéd tegnap:
- Rugó nagyon várja az óvodát. Tényleg, Rugó, kihez ragaszkodsz jobban? A gyerekekhez vagy az óvónénikhez?
- Petrához. :lol:
Szegény Petra, szerintem nem is tudja, hogy milyen érzelmi lavinát indított el.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: