[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
Bajcsy kórház 10.kerület - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Előszö is Zizienn nagyon sajnálom !!!
:(
A vasat most mondta nekem is a védőnő, hogy kezdjem el szedni elkezdtem, de a dokim még nem erősített meg és most ahogy olvasom mit irtok majd akkor folytatom a szedését, ha megrősít a doki is...

nyuszika85 AFP eredményem jó lett azt mondta a védőnő aki átadta nekem, de a dokim még nem látta...
Különben az enyém is csak bent volt tartva elfekvőben...hihetetlenek....
Feltüntetve:
terhességi hét 16 súlyom 56 kg
AFP 61,9ng/ml Valid 05.31
MoM 1,69 Valid 05.31
Ezek az adadtok voltak a lapon fogalmam sincs hogy mi micsoda merre meddig, azt mondják jó:) Ok Jó:)
Várom a szombatot 4D lesz és jobban várom a lehülést:)))
sunflower77
Pest Megye
 
 


Sziasztok!

Zizien. :(:(

Sunflower, ha azt mondtak, akkor tuti jo. :)

Edit hova lettel? Csak nem kicsit elobb jon a bebi?

en tegnap kicsit megijedtem, nem kellett volna, mindig tulparazom, nagyon faradt voltam, es egesz nap nem ereztem a kicsi mozgasat. Apanak el kellett utazni, es tuti feszult lehettem, mert mikor este hazajott, beindult a picur.

Csajszikam gyonyoru loknis hajat meg ma le kellett vagni, szegenykem annyira izzadt alatta, hogy nem tudott aludni, annyira viszketett. Rengeteg haja van, es nem hosszu, vagyis a loknik miatt nem tunt annak. Most sokkal jobban erzi magat, kis rosszcsont feje lett.

Allitolag holnap mar csak 32 lesz a max itt Pesten, hat nagyon remelem, mert mar katasztrofa ez igy!

Verus (18+4)
verus81
 
 


Sziasztok!

Röviden tudok most írni, ugyanis 2012. július 07-én megszületett a kicsi babánk :) Császár lett a vége... Tegnap engedtek haza, egészséges a pici, és nagyon-nagyon boldogok vagyunk :)

Jelentkezem majd, csak most egy "kicsit" el vagyunk havazva :)

Kitartás mindenkinek!!!

Kép
edit82
Budapest
 
 

 
 

De jó Edit, szívből gratulálunk :) Majd gyere történettel, képpel :)

Lányok, valaki szedett terhesen antibiotikumot? 5 napja kiszakad a torkom, gyenge vagyok, orrom talán most kezd folyni, voltam házi dokinál, aki azt mondta, várjak 1-2 napot, de ha nincs változás, antibiotikum.... A dokim szabin, én meg nem tudom mivel ártok többet: antibiotikummal vagy vírussal.... :(

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Edit! Gratulálok! :)

Nyuszika! Én szedtem antibiotikumot, mert arcüreggyulladásom volt. Csak az első trimeszterben nem szabad, utána már vannak terhesség alatt is szedhető gyógyszerek. Egyszer influenzás is voltam, de akkor elég volt a homeos cucc.

Mi tegnap voltunk a 12. hetes uh-n és minden oké, még méhszájam sem nyílt tovább.
Ja és 75%, hogy kisfiú. A férjem azóta nagyon önelégült arcot vág, úgyhogy remélem valóban kisfiú lesz. :)
andi1982
 
 
 
 
 


Andi, de jóóóóóóóóóóó, Nálatok is fiúcska lesz, az meg hogy makk egészséges, nem kérdés :) Szuper, Nektek is örülök!!!

Én ma bevettem az első bogyót, beszéltem a védőnővel is, nem várok holnapig, egyenlőre csak rosszabb a dolog, így akkor kezdem is a kúrát mihamarabb! Ráadásul hétvégén elutazunk Anyósékkal, nem akarok ott nyögni...
Pocaklakóm ma nagyon aktív, ma is.... Szerintem olyan, mint Dóri lányom, de majd ha erőre kap, jobban kiderül :) Gyopinál voltál tegnap? Ugye jól tudom, hogy mától szabi?
Mikor kész legközelebb hozzá? Én augusztus 7, kivételesen kedd.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


edit82 GRATULÁLOK!!! Képet majd kérünk:))
Andi szuper nekünk is kisfiunk lesz:)))
Gratulálok mindenkinek:))
Jahj nekem pocaklakóval minden rendben, de a fogam ma elkezdett fájni:(((remélem nem fáj jobban ennél ez még gyógyszer nélkül viselhető fájdalom....
Várom a szombatot :))Ultrahang lesz :)
sunflower77
Pest Megye
 
 


Nyuszika! Én nem kérdeztem a szabit, de jó, hogy mondod. Én is 7-én megyek 6 körül :)
Sunflower! Sajnálom a fogfájást! Valami természetes szert próbálj keresni. Remélem elmúlik hamar!
andi1982
 
 
 
 
 


Én fél 4-re, utána megyünk haza Dórival :) Kár, hogy nem találkozunk, ha már egy helyre járunk.. :(

Sunflower, jajj, ez a fog dolog, remélem nem lesz komoly..... Kinek hiányzik.... :(

Mi elmegyünk egy pár napra, remélem jobban leszek, ma már ettem antibiotikumot.... Jó lenne nem nyögni a Mátrában...

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


sziasztok!!!
Fog téma felhívtam a dokinőmet Ceglédi pedig nem is volt rendelése fogadott rögtön szerencsére, kicsit megkínozta nyomkodta az ínyemet és közölte ez íngyulladás:((((ez történt ma délelött és azóta sem enyhült kaptam ecsetelőt öblögetőt minden szir szart de semmi enyhülés....Megőrülök, szerintem ez fogidegelhalás vagy mittomén, ennyire nem fájhat az íny:(((? vagy igen??
Itt vagyok hajnal félkettő fájdalomcsillapítót ugye nem ehetek kaparom a falat iszonyat szenvedek ...
Bevallom Panadolt vettem be ma 3x is már most megvárom a következő adaggal a 2:00, 2:30 at de a fogdokinő is annyit mondott sajna a panadol annyi mint halottnak a csók:(((nekem max 2 órahosszáig hat csak:((
Iborubophenolt vagy mi a szöszt szedtem mindig ha fájt a fogam bevettem és 10 perc mulva semmi fájdalom 10 órán át de ez most kizárva...
JAh igen és koronám van....:( sajna
Barmi ötlet jól jönne anyukák, és pocakosok HELP :(
sunflower77
Pest Megye
 
 


Edit, GRATULÁLOK!!!!!!! :D Várjuk a részleteket!
Nyuszika, remélem, már jobban vagy, én is szedtem anno antibiotikumot ... nE AGGÓDJ, emberben magzatkárosító ab-t eddig nem találtak :) Ezt a tudomány mondja :)
Puszi mindenkinek, Áronom kinlódik, nem hagy nyugton ...
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Sunflower, sajnállak nagyon :cry:
Paracetamolt (pl. Panadol) nyugodtan vehetsz be! Algopyrint is, amelyik jobban használ neked!
De ha ennyire gyulladt az ínyed, lehet, hogy neked sem ártana valami antibiotikum. Ezt mindenképpen dokival kell megbeszélned.
A természetes cuccok közül nekem a propolisz vált be ilyen gyulladásos dolgokra, patikában lehet venni tablettát, szerintem az szedhető terhesen is.
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Edit gratulálok nektek! <3

Kezdek izgulni és csak a bébire gondolni. Hétfőn megyünk ultrahangra. Remélem megtudjuk, hogy van-e valami pöcök a lába között vagy nincs. Bár megint utolsó pillanatban a 20.hét legvégén.

Én vastablettát nem szeretnék szedni. Inkább gyümivel, vagy egyéb természetes úton próbálom pótolni. (rozsdás szög almában pihentetve :))

3szem van még a gravidámból. Én arra gondoltam, hogy vennék még egy havit és 2hétig még legalább szedném, a maradékot meg szülés után.
Ti meddig szeditek(szedtétek)? Rokonom mondta, hogy félidőig szedjem csak, hogy ne legyen óriás baba..

Még két hét a melóból, aztán 2hét szabi és 1hétre bemegyek ügyelni. Ott már alig lesz valami munka, úgy hogy viszek újságot :) De a pénz meg kell, mert most csináljuk meg az egész fürdőszobát.


Jó éjt

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Sziasztok!

Edit sok boldogsagot a picivel! :)

Sunflower! Valami oblogetos homeos cucc nem segit? Szornyu lehet, hogy ennyire faj. :( Kitartas.

Kvinna, en a 30. hetig szedtem a gravidat, most viszont egyaltalan nem szedem, hanem sok gyumolcsot, zoldseget eszem.

mi hetfon megyunk uh-ra, kezdek izgatott lenni. :)

Kellemes hetveget, es elvezzetek a huvosebb idot! :)
Verus (19 + 3)
verus81
 
 


Sziasztok Lányok, újra itthon!

A Mátra nem volt rossz, sőt, jól sikerült, sokat röhögtem Anyósékkal... Mindig ezt csinálom, mielőtt megyünk, morgok, mert semmi kedvem, aztán meg... :roll: Gratu magamnak....

Bevettem az antibiotikumot már csütörtökön, így igazából mára lettem a régi. Nem mondom, hogy 100%-os vagyok, de ha már hazajöttünk, mosok, pakolok, ülőgarnitúrát tisztítok...., akkor igen is jól vagyok. Levegőt is kapok, szóval kezdek erőre kapni :)

Ami viszont szomorúsággal töltött el, az a kislányom 39,1 fokos láza.... Semmi baja nem volt, erre éjjel tüzelt a kis teste. Gyakorlatlan Anyukaként mázlistának tartottam magam, hogy pont a szomszéd szobában szunyált Anyósom, a gyerekorvos, így persze az alapokon kívül, mint lázcsillapító, volt alkalmam megtanulni a szabályos törölközőbe bugyolálást is, persze vizesen.... :( A láza lement 38 fokra, de ma sem jobb, most Apukával alszanak. Alig eszik és nyüszi, kapott most kúpot. Mivel azóta sincsen semmi baja, csak a kezét, textilt, mindent!!! meg akar enni, és persze a hőemelkedés, láz, masszívan a fogára gyanakszunk.... Lehet most egyszerre jön egy csomó.....

Na, de ez van, megoldjuk, és ha a foga, ha beteg, átvészljük ezt az időszakot.... De én kész voltam.... Terhes vagyok, dolgoznak a hormonok, na de amikor a 39 fokos lázzal küzdő lányom fekszik az ágyon múmjába csavarva, és a "Kerekecske dombocska" c. játékra vigyorog, nevet..................... Azt hittem elsírom magam...........................

Sunflower, fogad??? Szörnyű... Én is egy egészséges típus vagyok, de miért ilyenkor kell küzdeni ezekkel.... :( Én algopirinezek vész esetén, de tény, ki tudja mi van a száddal... :(

Lányok, majd gyertek a nemekkel, nagyon kíváncsi vagyok. :)

Én úúúúgy örülök, hogy kandúrkám lesz :) Azaz kandúrkánk :) Most énekeltem az Édes Kisfiam c. dalt, na a könnyeimtől nem láttam...... :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Íme a kis pocaklakó:)))
Végre van már klassz képünk róla egy szépség:)
Szerencsére már jobb az ínyem de kegyetlen szerezzetek be előre ecsetelőket stb nehogy így járjatok mint én...Kegyetlen:)
Kép Koppány
sunflower77
Pest Megye
 
 


Sziasztok!

Orulok, hogy javultok a betegsegegbol, Dori is biztos gyorsan rendbejon, nagyon gyorsan epulnek fel a kis betegek. Es tenyleg mennyivel jobban viselik, mint mi felnottek!

Hogy en se maradjak ki, nekem egy jo kis herpeszem fejlodott mara... :( Nem vagyok tul boldog tole.
Viszont voltunk kirandulni, a Vadasparkban, es kislanyunk nagyon elvezte.
Hihetetlen, hogy mennyire nincs ido figyelni a masodik picur mozgasat a pocakban, Esztinek szinte minden mozdulatat ereztem, ma meg nem is emlekszem a picurera. Jo, meg csak a 20. heten vagyunk, szoval nem olyan eroteljes, de most mar itt csucsulok a kanapen vagy fel oraja, es nem akar mozogni.... Igyekszem ilyenkor nem aggodni, biztos csak alszik. Ejjel erzem tobbszor is, jo lesz, ha kis ejjeli bagolynak indul.. :) Mindegy, csak rendben legyen. Holnap reggel uh, este jelentkezem, hogy minden ok-e.

Jobbulast mindenkinek!
Verus (19+4)
verus81
 
 


Sziasztok!

Mi Balatonon voltunk szombaton. Nagyon jól éreztük magunkat. Nóri pancsolt, barátkozott, igazi tünemény volt! :)
Én már alig várom, hogy érezzem a baba mozgását, de még csak 13+2-nél járunk, szóval van még rá idő.
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Minden rendben volt az uh-n, mehszaj zart, baba jol van, viszont a mehlepeny tul kozel a mehszajhoz, szoval drukkolni kell, hogy eltavolodjon, addig is kimelo eletmod, nagylany ellatasa a szokasos, de vigyazzak magamra!

Remelem mindenkinel minden ok, es hogy a betegek is jobban vannak mar!
Verus
verus81
 
 


Sziasztok!
A hétfői uh eredménye a tappancsokon,szájon kívül semmi. Mert hogy úgy össze zárta a lábait, hogy nem tudta a doki most sem megkukkolni. Én meg mindjárt kipukkadok a kíváncsiságtól. Talán majd az augusztusi 4D-n sikerül. Eddig nov.29-re,most dec.4-re vagyok kiírva. Verus, ahogy nézem nagyjából egy időben fogunk szülni, még a végén találkozunk is bent :)

Kérdéseim lennének:
1. Aki veszi a babakocsit, az mikor teszi és mennyit fordít rá? Mi most fogjuk megcsinálni a fürdőt és a fűtést is, szóval azért próbálok nem elszállni a dologgal. Próbáltam valami olcsóbb helyeket keresni, a vaterán keresztül találtam egyet: babavar.hu A mi bukszánknak is találtam egy csomó babakocsit :)) 3kerekűt szerettem volna, olyan fogó résszel,ami nem egybe van, hanem két karból áll. Van valakinek az ilyen típusúról tapasztalata, hogy jobb v.rosszabb mint a normál?

2. Ti az őssejttel hogy álltok? Fogtok levetetni szüléskor? Én szeretnék. Amikor az első genetikaira álltam sorban, akkor az egyik kismama mondta a mellette lévőnek, hogy ők olyan céget találtak, ahol előre 50-et kell fizetni és utánna havi cirka 12-t. Kiviszik szülés előtt házhoz a tartályt és amikor megszületett a baba, akkor érte mennek a kórházba és elviszik. Ez a részletfizetéses dolog nagyon jó lehetőségnek tűnik, mivel azért durva lenne egy összegben 2-300at kicsengetni.


Egyre jobban érzem ahogy mocorog. Egész délelőtt úgy pihentem, hogy közben "émelygett" a hasam. Meg azt álmodtam közben, hogy jól oldalba rúgott. Tegnap olyan érzéseim voltak, mint szédülés, vagy amikor a műugró ugrás közben egy csomó forgást csinál. Biztos ilyenkor bukfencezik
Ahogy megfigyeltem a jobb oldalamon szeret lenni, ott érzem a legtöbbször és 2napja reggel amikor a férjem haza jött a munkából azt mondta: Te, milyen a hasad, mi van vele? Hát a lurkó teljesen a jobb oldalamhoz volt kuporodva, a bal felem meg tisztára lapos volt :P :P :D


Na szép napot nektek :)

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Kvinna!

Mi a vége felé vettük meg a babakocsit vaterán. Nagyon jókat lehet kifogni, sokkal olcsóbban a bolti árnál. Én legalábbis ilyesmire nem akartam sokat költeni.
Ami szerintem fontos, hogy ne a dizájnt nézd, hanem a praktikusságot. Attól függ, hogy milyen terepen használod. Ha pl. sokat kell BKV-znod, akkor nem mindegy a súlya és a mérete. Fontos azért, hogy a baba aludni is tudjon benne. Az átfordítható tolókar szerintem nagyon fontos, hogy ne süssön a szemébe a nap, ne fújja a szél séta közben, illetve a tolókar magasságának állítása is lényeges, ha mondjuk Apuci magasabb, neki is kényelmes legyen.
Az sem mindegy, hogy mennyire lehet tisztítani a huzatot, eléggé össze tudja koszolni egy nagyobbacska baba. Nekünk két babakocsink van jelenleg, mert ha a környéken a nem jó minőségű úton sétálunk, akkor jobb a nagy, felfújható kerekű, de pl. a városban, vagy a piacon az túl nagy...


Tegnap megkaptam a kombinált teszt eredményét 1:3300 lett szerencsére. :)
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!!!

Huhh na igen a babakocsi.... - ez a legnehezebb vásárlás így első babás mamiknak mint ahogyan én is vagyok --
Nekem azt hiszem most szerencsém van, mert egyik ismerősöm felajánlotta a babakocsiját mert, hogy téli bébink lesz és mondta ezzel a kocsival tuti kihúzom a telet...
nagy a kereke színe kék aluminium vázas valami Galaxy nem tudom mi a márkája ...
Sajnos a kocsiban nem tudom cipelni mert hatalmas:)
még csak képen láttam de jövőhéten megyünk érte azt hiszem:)
Be kell valljam ez nagy segítség egy kezdő anyának arra tökéletes lesz hogy télen a 1-2 km-es távot boltig elsétáljak vele vagy a teraszra kitegyem csucsukálni benne a levegőn stb...

Különben én most rá szeretnék menni a bébihordóra aminek az alja fixen a kocsiban van sokat autózunk /autózok ...
Fix alj a kocsiba amit nem kell mindig bekötni övezni stab és arra pattintani a bébihordót, majd ha ezt már kinövi gyerekülés a kocsiba...Sajna a kocsim nem ISO FIX es....és természetesen ha jön a nyár mert akkor leszünk már 7 hónaposak és utána valami sportkocsi szintén nagy kerékkel, mert városban lakunk ugyan de vidéki terep van itt mindenhol meg a mamiéknál is kint tehát fontos a nagy kerék jó rugózás könnyű legyen és természetesen összecsukható és beférjen a kis Ford focusomba:)

Szóval ha van tapasztalatotok tanácsotok nekem nekünk ez ügyben jól jönne:)
KÖSZI
sunflower77
Pest Megye
 
 


Sunflower!

Az Isofix-es nagyon jó, de ugye olyan autó kell hozzá. Viszont lehet találni nagyon jó hordozót és autósülést is, ami biztonságosan beköthető. Én most olyan babahordozót néztem ki, ami mózeskosárrá dönthető. Ha azt kinövi, akkor megkapja Nóci autósülését ami 18 kg-ig használható, Nóci pedig kap egy 25 kg-ig használhatót. Autósülésnél nekünk az volt a szempont, hogy dönthető legyen a háttámlája, és oldalt is párnázott legyen. Érdemes egyébként belepróbálni az autóba, mert minden típushoz más jó.
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Szerintem a babakocsi tema nem egyszeru. :) Mi elsore egy Cam combi familyt vettunk, ami nem tul konnyu, nem is tul nehez, de 3 az egyben. Viszont a hordozoja szuk, telen a 8 honapos lany beoltoztetve alig fert bele. Raadasul ket karos (van egy valtozata, ami egybekaros, megis esernyore csukhato), igy az itthoni szuper utakon nem lehetett csak ket kezzel tolni. Igy tel utan, alig hasznaltan eladtuk vateran, erdemes onnan venni, mi is teljesen jo megkimelt allapotban adtuk el, mert mindenre nagyon vigyazunk.
Pl Chicco trio for me is olyan, hogy lehet ket karos, de van osszekotoje is, igy telikaros is, ami nem mindegy, ha ott lesz mondjuk egy kisteso a kocsiban, meg a nagy, akinek a kezet fogni kell, vagy fel kell venni, es kozben meg tolni, iranyitani a babakocsit.

Mindenkepp probaljatok be az autoba a babakocsit, hordozot is, utobbit bekotve is, nekunk egyik kocsiban epphogy be lehetett kotni...

Remelem tudtam segiteni. :)

Verus (20 + 4)
verus81
 
 


Sziasztok!

Nektek van tapasztalatotok a 15 hos oltassal kapcsolatban? mi egy hete kaptuk, tegnap ota lazas Eszti, nem nagyon szerencsere, de nem akar enni sem, ugy kell beletukmalni a kajat. Tegnap 37,6-tal ebredt, ma reggel 38-cal, de ma napkozben mar nem kellett csillapitani, csak kicsi hoemelkedese volt.

Remelem hamar rendbejon a kis tunderem.
Verus (20+6)
verus81
 
 


Verus!

Mi pont holnap megyünk a 15 hós oltásra. Eléggé aggódom miatta. Ráadásul múlt hét csütörtökön elkezdett ő is lázasodni - nyári influenzája volt. Most már jobban van, de ma reggel még melegnek éreztem a kis buksiját.
Remélem Eszti jobban van már! Szorítsatok nekünk, hogy Nóri is jól viselje!
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok, csak egy pillanatra, nyaralunk :)
Szóval mi kb. 3 hete kaptuk a 15 hós oltást, hála Istennek semmi mellékhatást nem tapasztaltunk azóta sem. Állítólag 7-10 nap múlva jelentkezhet láz, hasmenés, pöttyök, szerencsére semmi nem volt ...
Viszont fogzik Áronkám, az ínye nagyon duzzadt.
Most rohanok is, Andi, Nektek szorítok, hogy ne legyen gond, Verus, remélem Ti már jól vagytok!
Puszi Mindenkinek!
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Sziasztok!!!
Köszi csajok a babakocsis infókat ![/b]
Most már kész káosz van a fejemben, de szerencsére most Apuka lett lelkes babakocsi ügyben, hogy el kell mennünk és személyesen kipróbálni megnézni stb...
Már csak jó babakocsiüzletek ötletek kellenének ha ebben tudtok segíteni pesten mondjuk:)
Különben igen a 3 az 1 ben es dolog tetszene, most kinéztem egy csúcsot de sajnos megfizethetetlen:( (190.000 xy ezer ft) ime mellékelem valami hasonlót keresnék Én de nem ilyen áron...
http://elefani.eu/spd/224-407950168/Chi ... zett_Tecna
sunflower77
Pest Megye
 
 


Sunflower!

Ha nem ragszkodsz a 3 kerekűhöz, akkor itt találsz már 60-70 eFt között 3 in 1 babakocsikat, amik szerintem elég jók.

http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=babakocsi

Mi szeretünk itt vásárolni, az egyik legolcsóbb bababolt szerintem.
andi1982
 
 
 
 
 


Ja illetve vaterán ugyanez a típus, amit linkeltél már 80-ért is van tök jó állapotban...
andi1982
 
 
 
 
 


Vagy Bergon.hu. Mi nagyon sok dolgot vettünk ott, közte a babakocsit is. Mondjuk a csatolt babakocsi esetén, ha jól látom, isofix van, emiatt drágább. De pl. mi a Bergonban, nem isofixes, szintén 3 részes kocsit vettünk, giraffe club és nagyon elégedett vagyok vele! 80 ezer volt a három rész. Bár most a tesó hamar jön, de tény, simán kiszolgálta volna a 2 gyereket nagyobb különbséggel is. Én szívből ajánlom.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Köszi nyuszika85 és andi1982 ezeken az oldalakon már biztosan találunk megfelelőt:) különben én nem ragaszkodom a 3 kerekűhöz apának azt tetszik:))))
sunflower77
Pest Megye
 
 


Nekem meg annyira fura a 3 kerekű, ránézek és instabil babkocsit látok.... Persze nem azok, de olyan furi, én pl. a 4 kerekűhöz ragaszkodtam, a lenti nagyobb pakolórészhez. Mind meglett :)

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Igen, nekem is fura a 3 kerekű. Nekünk PC van. Annak sajnos max 2 kg-t lehet a kosarába pakolni. Ennek ellenére a 6-7 kg-os Mázli cicánk rendszeresen ott alszik...

Hogy bírjátok ezt az újabb hőhullámot? Én előre félek, hogy mi lesz, hétfőre már 38 fokos max. hőmérséklettel riogatnak...
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Tul vagyunk a 15 hos oltas mellekhatasain azt hiszem. Sok minden kijott rajta, feltem is, mi lesz itt meg. A vedononk is azt mondta, hogy miota ezt a sorozatot oltjak, sokkal tobb a panasz.

Nehez ugy ez a babakocsi, a haromkereku szerintem egyebkent jo designos, de itthon szerintem nem praktikus, persze attol fugg, ki milyen kornyeken hasznalja. Ha elso kerekkel akarod leleptetni, akkor borulekony tud lenni, es akkor meg a hora nem is gondoltunk. Toltam ilyet gyerekkel, csak kicsit, baratnom kislanyat, de en instabilnak ereztem.

De ahogy sokan mondjak, szinte kizart, hogy az elso babakocsival teljesen elegedett leszel. ;-)

Edit vajon hogy van? :)

En is lattam a nagy meleg elorejelzest hetfore, remeljuk, csak az az egy nap lesz olyan...

Verus (22 hetes)
verus81
 
 


Babakocsi téma:
Minden bizonnyal nem 3 kerekűnk lesz már több negatív visszajelzést kaptam felőle pl hiába nagy a kosara ha belepakolsz hátrafele billen a kocsi:) na ez már bőven elég indok nem mintah nagybevásárlásra használnám majd, de nem kizárt:)))
Amit a csajok adtak babakocsidiszkont címet Bippa és a Bergon oldalak bejönnek és jövőhéten személyesen is bekukucskálunk, ha lehet ki is próbáljuk amit így látatlanba terveztünk:)
Az a biztos:))) Mindenképpen 3 funkcióst terveztünk és ezeken az oldalakon van kedvező áron igaz nem chicco márka de tartós legyen az a lényeg!!!
És természetesen Apunak is bejöjjön:))

Hőség téma:
Nem szeretem már megnézni a hiradót meg az időjárásjelentést csak a negatív hírek megy és a tipikus pánikkeltés a hőségriasztások miatt szinte rá is stresszelek az egészre....ma is állandóan a hőmérőt lestem ki sem mertem moccani...Meleg lesz hétfőn de utána szerintem nem marad az a nagyon hőség bízzunk benne.
Különben tegnap először éreztem bedagadtan és látványosan felducizottnak a lábaim, fájt is este már fel is pócoltam..

Pocaklakó téma:
25 hetet nyomjuk Koppányal a pocakomban 3 napja eléggé csendes valószínű a telihold miatt és talán érzi, hogy morci vagyok a nagy meleg miatt is...:) én nem nagyon tudok aludni a hold miatt...nem tudom ti hogy vagytok a holddal....?
Rendszeresen hallgatunk komolyzenét ilyenkor már hallja a hangokat úgy olvastam:) És lehet lassan lassan elkezdek neki mesélni egy egy esti mesét hogy már most szokja hogy az majd napi esti programunk lesz:)
Aztán megszereztem a Suttogó könyvet talán többetek ismeri is elkezdtem olvasni és be kell valljam nektek kicsit izgulok, hogy jó és türelmes, következetes anyuka tudok e majd lenni:)

Babaalvása:
A kiságy megszerettetése és bemutatása nálunk megbeszéltük apával első naptól kezdve a saját ágyában altatjuk, és nem leszek rest felkelni hozzá ha sír stb... fontosnak érezzük, attól, hogy Ő lesz a mindenünk ne a "szerelmi fészkünkbe" ágyunkba aludjon velünk.Hosszú házasság titka ha van magánszféra;)

Nah szóval a lényeget összefoglalva cseppet sem lesz egyszerű feladatom, sem nekem , sem apukának így első babával...:D
Türelem türelem türelem a kulcsszavam most :)))

Szerintetek kicsit betojtam a nagy feladattól?? :D:D

Barbi 25 hetes kismama
sunflower77
Pest Megye
 
 


Az altatás szerintem nagyon fontos, mármint, hogy hova szokik. Mi 4 naposan egyből a saját szobájában altattuk, mentünk ha kellett, de meghozta a gyümölcsét, mert most, hogy az éjszakát végigszunyálja, tényleg van magánszféra. Amikor meg egyszer, pár hete behoztuk, hogy szegény csillapíthatatlan, aludjon ott, akkor az nem volt jó. Szerintem ez a helyes, tesónál is így lesz. :) Nekünk bevált.

Én ma voltam a Bajcsyban, cukorterhelés.... Basszus, még mindig nincsen sárga cső vizeletnek...... Már a 16. hét óta nem nézték............................. Amúgy amíg malmoztam, pont megszületett egy baba, végül császárral, de akkor vette le a szülésznőm a vérem, amikor mosdatták... :) Nagyon jó volt ez a 2 óra, összeszámoltam, 14x akartam sírni.... Hormonok :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Sunflower/ Barbi :)!

Mi is saját ágyában altattuk, 6 hónapos koráig a mi szobánkban aludt, és így első pisszenésre ott voltunk. Mióta nem eszik éjszaka elég egy simi, takaróigazítás és alszik is vissza.
Pici korában elénekeltem neki az Ici-pici mesét, miközben ringattam és elaludt a végére. De már elég régóta csak betesszük az ágyába és ő alszik is. Sőt délután odamegy az ágyához és mutatja, hogy tegyük be.

A suttogót én is olvastam, de nekem sokkal nagyobb segítség volt Ranschburgtól a Szülők könyve. Igazából sok félelmemben megnyugtatott. Nem akar ősi titkokat elárulni, hanem arra biztat, hogy ismerd meg a saját gyereked és hallgass az ösztöneidre.
Illetve, leírta pszichológiai szempontból a különböző természetű babákat és azt is, hogy a legnyugisabb párnak is születhet nyugtalan babája. Azt is, hogy ez nem is baj.

Betojtál kicsit és ez a jó! :)
Ha megszületik és megismered a babádat, akkor tudni fogod, hogy mit tegyél! Szeresd és minden rendben lesz! :)

Nyuszika! Gyopiéknál nem néztek vizeletet? Én nem Bajcsyba járok laborba, mert iszonyú sokat kell várni...
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!
Jó rég nem írtam ... Zajlik a nyár, úgy elrepül, hogy észre sem vesszük.
Látom, mindenkinek szépen nő a picurja, de jó nektek :)
Tegnap voltam a Bajcsyban a dokibácsinál. Csinált uh-t, persze csak az üres méhemet láttuk, számomra is egyértelműen üres volt :( A jobb petefészkemben 2 db 20 mm-es tüsző érett, talán jó, hogy most messze vagyunk a párommal egymástól, még a végén ikreink lennének :D (Ami Áron mellett nem lenne egy sétagalopp!)
Kicsit megint letörtem, megrohantak az emlékek, ahogy ugyanazon az ágyon feküdtem és ugyanazt a monitort bámultam, mint anno Áronnal a hasamban. Nagyon vágyom rá, hogy azokat a hónapokat újra átélhessem :oops:
Kaptam Utrogestan receptet, Doki egyetértett abban, hogy pozitív teszt esetén azonnal kezdjem el szedni, ne várjak semmire. És persze jelentkezzek nála ... Remélem, hamar eljön ez a pillanat is.

A kiságy témához annyit, hogy nekem eltökélt szándékom volt, hogy a babám a saját ágyában aludjon. Így is kezdtük, ha felsírt, kivettem, megszoptattam, vissza ... Valahogy mégis "elromlott" a Fiam, azt szokta meg, hogy cicin alszik el,és ebből nem enged ... De ami a legrosszabb, hogy nap közben vagy cicin, vagy a babakocsiban alszik el, a kiságyban csak üvölt, de kimerülésig :shock:
Szóval éjjel oké, a saját ágyában alszik, de nem alszik el egyedül ...
Szerintetek van még esély arra, hogy "betörjön"??? Hogyan lehetne rászokatni, hogy nappal is az ágyában aludjon???
A következő gyereknél szigorúbb leszek, az tuti!
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Szia Zizien!

Jó hallani rólad! :)

Szerintem babánként változó, hogy hogyan alszanak el. Nálatok valószínűleg az lesz a váltás, amikor már nem szopik Áron. A nappali alvás helye nálunk is változó, az a macerásabb, mert akkor a kisasszony nagyon játszana, akkor is, ha már majd leragad a szeme. Egyébként nem biztos, hogy baj, ha nem csak az ágyában alszik nappal. Pl. hétvégén simán alszik a dédijénél is már, vagy ahol épp letesszük. Tehát emiatt ne aggódj!

Este a sötétben Nócit már elég betenni a kiságyába és tudja, hogy aludni kell. De nagyon sokáig ő is úgy aludt el, hogy mellette voltunk, ringattuk és elénekeltük az Ici-pici mesét. Illetve amíg szoptattam ő is cicin aludt el.
Most pár hete vettem észre, hogy a vékony zöld paplanját szorongatva alszik el, sőt már napok óta cipeli magával mindenhova még játék közben is.

Szóval ne aggódj, nem rontottál el semmit! Eljön az idő, hogy Áron is úgy érzi, hogy már egyedül is megy neki a dolog!Addig meg élvezd ki, hogy még szüksége van rád, úgyis túl hamar önállósodnak. :)
andi1982
 
 
 
 
 


Altatás.... Nálunk mumus...... Csak sírva..... Ezer módszer után sem értünk el semmit...... Most este és nappal is úgy megy, hogy bemegyünk, ajtó becsuk, redőny leenged (nappal nem teljesen, csak félhomály), be az ágyba. Leülök mellé, simi, mese, dal, Ő meg rohangál..................... Képtelen feküdni, holott hulla......... Csak jön megy, dobálja ki a rongyot, ezt meg azt. Én felkelek a dolgok után, megsimizem és még görnyedve az ágya mellett is arra bírom, hogy feküdjön. Várom pár percet, de ha nem, akkor megpuszilom és kijövök. Már tudja, így azonnal zokogni kezd. De kimegyek. Onnan 5 perc hiszti, hol nagyobb, hol kisebb és alszik..... Én nem örülök ennek, szadistának érzem magam, de nem tartom azt sem megoldásnak, hogy 30 perceket bent kuksolok és semmi eredménye, csak játszik.... Velem.... Vagy sokat várok el egy 14 hónapostól??? Ringatni régóta nem ringatjuk, de hintaszékben bújtunk együtt, most nem megy, a hasamtól....

Andi, deeee, Gyopi nézi a tesztcsíkkal, de ettől még a trimeszteri vérvételeknél kéri a vérvételt. Nekem egyszerűbb a Bajcsyba menni, mint a háziorvoshoz és utána SZTK. Tesztcsík alapján minden ok. Most szeptember 5-én megyek, Te? Mikor mentek 4D-Rre? Állítólag valami Bajcsys dokinő csinálja, nem is Gyopi.

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85
 
 


Szia Nyuszika! :)

Altatás: a délutáni alvásnál volt már rá példa, hogy Nórit is hagytam sírni. Hullafáradtan csak nem akart aludni, pár perc sírás után ment neki. Rossz érzés persze, de nekik a fejlődéshez még sok alvásra van szükségük. Lassan kialakul náluk szerintem a képesség, hogy elaludjanak. A férjemet nem tanították meg rá, a mai napig nehezen alszik el, én szoktattam le róla, hogy tv nézéssel próbáljon elaludni...

Gyopi: szept.4-én megyünk, délután UH Bajcsyban, aztán este Gyopiékhoz. Akkor fogunk kérni a 4D-re időpontot is, mert azt javasolta, hogy 22. hét után lessük meg. Azt tudom, hogy nem Gyopi készíti.
A vérvétel nálunk úgy zajlik, hogy simán megyek Gyopi beutalójával az Sztk-ba, ahol Marika néni pikk-pakk leveszi és nem kínoz meg.
Az AFP-re a Bajcsyba kellett mennünk, hát mit ne mondjak 1/2 8-kor kezdte a nő 7 helyett és utána is többször eltűnt. Férjem meg sietett dolgozni...

Ja és kedden voltunk Gyopinál, legutolsóként este 10-kor végeztünk. De annyira rendes volt, még azért csinált megnyugtatásul egy uh-t. Tökéletesen növöget a kis Tökink, és szerencsére eddig anyuci méhszája sem nyílt tovább... Most próbálok nem izgulni emiatt és pihengetni sokat.
Nórám pedig épp a nagyon édes korszakát éli, folyamatosan puszilgat, simogat, bújik. IMÁDOM!!! :)
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Ugy latom, sehol sem egyszeru ez az altatas. :)
Nalunk csajszi cumis, ejjel mar szepen megtalalja egyedul a cumijat, persze nem egy van az agyban. Mi 8 hos koraban koltoztunk, utana voltak probalkozos idoszakai, hogy ejjel atjojjon a mi agyunkba. A Suttogos fele modszert alkalmazta a ferjem, mert tolem aztan ott alhat mellettunk, de teny, hogy 140-es agyon, a kis orokmozgoval, na meg novekvo pocakkal ez nem tul kenyelmes. Szoval kb egy eves volt a lany, amikor apa megelegelte, es ejjel megtanitotta, hogy ha csak nincs valami baj, a helyen kell aludni. Kicsit modositott a suttogo fele modszeren, mert aszerint eloszor 3 perc mulva mesz vissza, aztan 5, 7, 9 percenkent, amig ordit, de o 5 percenkent ment hozza (en meg zokogtam a szobankban). De 3 ejszaka kellett, es atalussza azota az ejszakat, akkor van csak gond, ha minden cumi kipotyog az agybol.
Nappal o mar csak altalaban egyszer alszik, a helyen, de egy ket ora kozotti idotartamot, tobbet sajnos nem.
Az elalvas az olunkben zajlik, altalaban 2-3 perc, max 5, vagy ha nagyon nem akar (ez olyankor szokott lenni, amikor du alszik meg egyet), akkor neha 10. Dudolunk neki ilyenkor, es tudja, hogy utana be lesz teve az agyaba, de olyankor mar alszik. Ha csak betennem, nagyon sirna, es en tul lagyszivu vagyok. Viszont a pocak miatt lassan lehet gond lesz, de majd megoldjuk akkor.

Zizien, nehez tanacsot adni, nem is szeretek, mert belulrol ugysem latjuk a masik esetet. A cici helyett nem probaltal neki cumit adni? Arra figyelj csak, hogy mas is el tudja altatni, ez fontos lesz akkor, amikor mar pocakosodsz. De ahogy a csajok irtak, lehet, hogy egyszer csak magatol megerik ra. :)

En is a Bajcsyba jarok vervetelre, de mar reg voltam. A noci tenyleg fura kicsit, viszont nagyon jol szur, alig erezni, es nincs olyan, hogy nem jon a ver.

En jovo szerdan megyek dokihoz, mar nagyon varom!
A heten fogdokinal voltam, meg mennem kell sajnos vissza, talalt egy pici lukat, meg egy cserelendo tomest. :(

Tovabbi jo nyarat!
Verus (23+1)
verus81
 
 


Na, az altatás ...
A mai eset:
Áron délben már iszonyú fáradt volt. Ebéd után be a szobába, redőny le, függöny be, puszi, "alukáljál", stb., be az ágyba. A kicsikém már az ágyba emelés mozdulatánál kapaszkodik belém, ordít, alig tudom letenni. Lefektetni nem is tudom, mert azonnal felpattan ... Áll az ágyban és ordít, visít, próbál kimászni, rázza a rácsokat. (Leskelődtem ...) Várok pár percet, ordít. Bemegyek, kiveszem, azonnal elhallgat, de hüppög, folyik róla a víz. Vissza az ágyba, folytatódik az előbbi folyamat. Kb. 15 percet bírtam, addig visított állva, pedig ragadt le a szeme, esett le a feje :( Ezek után a szokásos menet, cici be, Áron 2 perc alatt álomba dudlizza magát. Lopakodok az ágyhoz, próbálom letenni, azonnal üvölt. 2x próbálkoztam, majd lefektettem a saját ágyamba, mellé bújtam, be a cicit, és úgy aludt el annyira, hogy ki tudtam menni tőle. De fél óra múlva újra sírt, csakis cicivel nyugodott meg, és nehezen aludt tovább. Nem tudom, miért vannak ezek a megébredések is a nappali alvásnál. Becsületére legyen mondva, este le tudom rakni cicizés után akár éberen is az ágyába, és szépen alszik ... De akkor nappal miért nem?????????????
A másik meg, hogy annyira korán kel! 6-nál tovább nem alszik az utóbbi hónapokban. Azelőtt negyed 8-ig aludt, akkor azt is korainak tartottam, de most visszasírom :shock:

Nyuszika, szerintem nem vagy szadista és nem is vársz el sokat. Mindenki a saját gyerekét ismeri, nála tudja, hogy meddig mehet el.
De tény, hogy nagyon irigylem azokat a szülőket, akik azzal büszkélkednek, hogy a 4 hónapos gyerekük már "hónapok óta" átalussza az éjszakákat, nappal pedig szépen elvannak a kiságyban, járókában ...
zizien1111
Budapest X. kerület
 
 


Nóri is cumista. :) Van neki foszforeszkálos gombú cumija éjszakára. Így sem egyszerű néha megtalálni. Jelen pillanatban kb. 7 db cumija van, de ebből csak 3-at találtunk meg. Néha egyet sem...

Zizen! Szerintem próbáljatok ki valami másik szertartást a délutáni alvásokhoz. Ha ennyire nem akar az ágyában aludni, akkor hagyd, hogy a tiédben aludjon. Feküdj mellé és olvassatok egy verses könyvet, vagy dúdolj neki picit. Minden gyereknél más a kulcs, ti is megtaláljátok biztosan, hogy mi válik be.

Nórim 2 hónaposan már végig aludta az éjszakát, de aztán jött a fogzás és a nagy mozgásfejlődési szakaszok. Úgyhogy mi is sokat éjszakáztunk vele. Volt, hogy hajnali 3-ig jártunk át hozzá 10 percenként. Tehát a jó alvó babáknak is vannak rossz heteik, hónapjaik. Egyébként nálunk is 6-kor van ébresztő (ahogy meghallja a szomszédokat motoszkálni). Brutális komolyan. Hétvégén nagy ritkán vissza alszik,de csak a férjem segítségével. Ha engem meglát akkor esélytelen a dolog.
Jövő héten nyaralunk és nekünk nagy vágyunk, hogy 8-ig aludjon egyszer a lányunk. :)

Én biztos vagyok benne, hogy olyan gyerek nincs, akinek élete bizonyos szakaszaiban ne lennének problémák az altatásával. Ezen szerintem a csodamódszerek sem segítenek, csak az ha a gyerek elér egy bizonyos pontra...

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
andi1982
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Zizien! Szerintem azert alszik nehezen nappal Aron, mert ugye eleve tobb az alapzaj. Es mivel o cicihez szokott, igy azt keresi, amikor ebred, ezert csak azzal alszik vissza.
Nagyon kis ravaszak es okosak mar ilyen korban, es azert ordit meg sir, mert pontosan tudja, hogy mit er el vele.
En sem tudom sirni hagyni, es tudja is. Ha apa megy be ebredeskor a szobajaba, mar fekszik is vissza... Ha anya, akkor jon ki, es mellettem alszik tovabb.
Mondjuk mi nem csinalunk semmit amig o nappal alszik, nem megy a mosogep, stb, mert azok mellett egyszeruen nem tudott aludni. Es hiaba mondtak, hogy majd megszokja, nem szokta. Van ilyen is. De ezt csak az erti meg, akinek ilyen a gyereke.

Viszont mivel eleg okosak, es most mar sok mindent ertenek talan megprobalhatod valamivel kivaltani a cicit, elmagyarazva neki, hogy mostantol ugy alszunk el, hogy cumi vagy kisallat, vagy barmi, ami bejon neki. A lenyeg, hogy ne hagyd magad. Vedd az oledbe ugyanugy, csak olyat adj neki, amit akkor is megtalal, ha kicsit felebred. Par nap alatt elvileg elfogadja, ha erzi rajtad, hogy eleg elszant vagy.

De ezek csak otletek. :)

Nalunk is korai keles van, 6 ora, vagy fel hat... neha kozottunk meg fel hetig hetig visszaalszik, de nem mindig. Ebben a korban ez a koran keles a jellemzo, meg egy fel ev, es mar valoszinu kesobb fog ebredni.

na viszont megyek en is pihenni, amig alszik a csopp. :)
verus81
 
 


Sziasztok!
Hát sajnos még az alvás problémához nem tudok hozzá szólni...

Viszont mostanában kissé aggaszt a kórházba menetel. Nem tudom hogy hogyan működik.... Igaz, novemberig van még idő, de nyugtalan leszek addig, amíg valaki meg nem nyugtat. :oops:
Mindenki tapasztalata érdekel, de főleg azok a sztorik, akik úgy mentek oda, hogy nem volt fogadott dokijuk (esetleg első babát várták..) . Azért nem tudom mire számítsak, mert nekem sincs dokim és első babásak vagyunk. Úgy olvastam, hogy első babánál már be kell menni a kiírt időpontra(be kell feküdni!?). De azt sem tudom, hogy ha pl. én szeretném a kádat használni, akkor azt akkor kell (csak akkor tudom-gondolom előre nem írják fel, hogy ha én megyek, akkor azt szeretném..) jeleznem szűlésznőnek. De gondolom ezt az is befolyásolja, hogy éppen szabad-e a kádas szoba..

Előre is köszi a válaszokat
Eszti

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Sziasztok!

Eszti: nem baj, ha idoben kerdezoskodsz, sot. :) Nekem fogadott dokim van, es mindig o mondta, hogy mikor kell majd menni nst-re, meg hogy mikor akar megnezni, megvizsgalni. Gondolom Bajcsys dokikhoz jarsz terhesgondozasra, ugye? Szerintem a kovetkezo vizsgalatnal kerdezz ra nyugodtan erre a dologra, mondd el, hogy nem lesz valasztott orvos, es akkor mi a menetrend? NST-k, stb.

Akit kifogsz epp aktualis szulesznot, minden kerdesedre valaszolni fog, akkor kell mondanod neki, hogy Te szeretnel kadba menni. Nekik kell jelezni azt is, ha alapitvanyi szobat szeretnel, es ok intezkednek.

A lenyeg, hogy amikor mar tenylegesen szulni mesz, akkor is be kell jelentkezni lent, ezt ne felejtsd el.
Nem hinnem, hogy a kiirt idoponton be is fektetnek, max csak megvizsgal valaki. Eleg nagy a forgalom, szoval feleslegesen nem fektetnek be senkit.

A bajcsy honlapjan talalsz egy szules felkeszito tanfolyam menetrendet, oda is erdemes elmenni, ha belefer az idodbe. Ott is lehet kerdezni, altalaban segitokeszek.

Remelem valamennyit tudtam segiteni. :)
Verus (23 + 3)
verus81
 
 


Szeretnék kismama vizitornára járni, de pesten vagy cegléden lenne jó. Viszont csak az aquanatal-t találtam, ami szerintem meg drága.
Esetleg valamelyikőtök jár uszodába? Akár egyénileg akár kifejezetten kismamáknak való csoportokba?


Előre is köszi :)

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 


Vagy én gondolom rosszul és tényleg ennyibe kerülnek a hasonló foglalkozások? :o

Lilypie First Birthday tickers
kvinna
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: