A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Cat Kép
Máté sem eszik 70nél többet.... de nálunk mindkettő az én éjszakai nevelésem Kép tehát ilyen különbség nem lehet Kép
Cumi nálunk kizárva, mert mindketten cumizavarosak lettek tőle ill. Levinek életében nem volt a szájában játszócumi, nem is tudja bekapni, a cumisüveg meg azonnal szopi gondokat okozott Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Már többször olvastalak Benneteket, most pedig szeretnék én is csatlakozni Hozzátok. Nagyon jó, hogy van ikres topik is, mert én az elején nagyon magányosnak éreztem magam a nyári topikban ikresként. Persze aztán oda is több ikres jött.
Mi a 19. hétben járunk, tehát még én is picipocis vagyok (bár most már kezd rendesen nőni a pocakom).
A kérdésem az, hogy mennyire jellemző ikreseknél a keményedés, mert én kb. 2 hete keményedek, de amióta rááltam a magnéziumra, azóta sokkal jobb. Na igen, és mennyi magnézium nem árt a babáknak?
Nekem a méhszájam is 2000-es lett (már két hete voltam dokinál, azóta nem tudom, mi az ábra). Kérdés: ez is jellemző az ikreseknél? És mitől van ez?
Minden babás mamának jó babázást, a pocakosoknak jó pocakosodást kívánok.

Annamari
18+1 (18+0 és 18+4)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Szia AnnamariKép

Üdv itt a topikban.Kép De jó, hogy egyre több ikres pici-pocis csatlakozik.

Én a 14. héten már kinyíltam (kúphegynyire), és 2000-es volt a méhszájam. A 19. héten engem összevarrt a dokim a biztonság kedvéért. Én is kb. a 16. héten kezdtem keményedni, és ez végigkísért a terhesség alatt. Eleinte napi 5-6 keményedés volt, majd a 30. héttől besűrűsödött. Napi egy Béres Magne B6-ot szedtem, de ennek ellenére keményedtem. Szerencsére a varrás nagyon jól tartott, és csak a 39. héten szültem.KépKép

SzamicaKép
Én császárral szültem, mert Samu nálunk faros volt. Így szó sem lehetett a spontán szülésről, de én féltettem is a fiúkat ettől, mert kisebb súlyt mondtak UH-n, mint amivel végül születtek. Nálunk 2750 és 2700 grammosok voltak, és rögtön újszülöttre kerültek, nem kellett inkubátor nekik.
De én ilyen parázós vagyok, mások simán megszülik őket spontán is.Kép Sajnos a Péterfyt nem ismerem.Kép
Szúrkálás, enyhe hasgörcs nekem is volt végig a terhesség alatt.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

BUÉK Mindenkinek!!!KépKép

Üdv Szamica és Annamari!KépKép

Szamica,
Én a 38. héten, természetesen uton szültem, Viki fejvégű volt, Sári haránt feküdt. Sok orvos egyből császárt mond ikreknél, de az enyém szerencsére nem volt ilyen. Nem bántam meg, fantasztikus élmény volt.KépKép Szerintem, ha semmi nem indokolja, felesleges a császárt választani (főleg programozott császárt), az mégiscsak egy műtét, ezer kockázattal.

Nekem kb. a 20. héttől kezdett keményedni a hasam, de inkább akkor ha sokat mentem. Én magnézium pezsgőtablettát ittam és ekkor ajánlott az orvosom egy pohár vörösbort is.

Orsi, Cat
Éjszaka is méritek, hogy mennyit esznek??
Vannak különböző módszerek az éjszaka átalvás idomitására, de szerintem azért a babáitok még nagyon kicsik ehhez, szükségük van a szopira. Tudom, hogy nagyon fárasztó, én is nagyon szenvedtem. És még most is a két kezemen meg tudom számolni, hogy hány éjszakát aludtam át elejétől a végéig az elmult 26 hónapban...

Szilvi
manoca

Szilvi Kép
Neeeem... ez sacc/kb. adat az alapján, hogy mennyire erősen szívja és mennyi ideig. Nappal is 10 gr pontossággal meg tudom saccolni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Már jó régen írtam. Először is szeretnék mindenkinek nagyon boldog, örömökben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánni.Kép

Cat, Orsi,Kép A fiúk azzal leptek meg karácsonyra, hogy 3 egymást követő éjszakát átaludtak. Peti eddig is átaludta már többnyire az éjszakát, de Fercsinél ez új volt. Igaz ez a csida is csak 3 napig tartott.KépKép
Nálunk este 8-tól van fürdés, utána etetés, így 10-nél előbb nemigen alszanak el.
Mi is próbáljuk az éjjel felébredő babát nyugtatgatni, illetve kivisszük a másik szobába etetni, nehogy felébressze a tesót.

A Suttogó titkaiban olvastam módszereket, pl. hogy esténként 2 óránként kellene etetni és akkor átaludnák az éjszakát, de igazából én is rájuk bízom, nem erőltetem.

Nálunk egyébként van játszócumi, de tényleg csak nyugtatásra, az elalvás könnyítésére, szerencsére se cumizavarosak, sem függők nem lettek.

Pár hete 4 órás evésre álltak át, ehhez jött az éjjeli nem evés, úgyhogy a tejem eléggé megcsappant. Ráadásul ők sem esznek most sem többet, mint 4 héttel ezelőtt.

Rita!Kép Kitartás! Így visszaolvasva a többiek hozzászólását, nekem szerencsém van a fiúkkal, mert sem sírósak, sem hasfájósak nem voltak, de az első két hónap elég húzós volt így is. Azóta érezhetően könnyebb. Én kezdetben kb. 2 napig igény szerint szoptattam, ami azt jelentette, hogy néha 5 órát is aludtak a fiúk, alig ettek, vissza is fogytak. Utána én 3 óránként ébresztettem őket, pár hétig még éjjel is.
Ami a legrosszabb volt nekem: du. 5-től nyűgösködtek, sírtak, bármit csináltam, szóval az este borzalmas volt mindig.

AnnamariKép, nekem is az elejétől 2000 volt a méhszájam, de a 36. héten sem nyílt ki. Császároztak, mert Peti haránt feküdt meg toxémiás is lettem a végén.

Kezdek izgulni: Peti lágyéksérvét csütörtökön műtik.Kép Tudom, hogy csak rutinműtét, de akkor is.
eszter28

Eszti Kép
Köszi a tapasztalatot Kép Azért jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül az éjszakai keléssel ill. hogy nem mi rontottunk el valamit, hogy ez van Kép
Petivel biztosan semmi gond nem lesz Kép Drukkolunk neki csütörtökön Kép

4 órás evés??? Kép Kép Kép örülök, ha 3 órát kibír Máté Kép Levi van, amikor 4 órára eszik, de inkább 3,5 óra az átlaga.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SzilviKép
Én sem mérem éjjel. Korábban mértem, ezért tudom. De én is sacc per kb meg tudom mondani, hogy mennyit esznek, a szopival töltött időből, és a szívásintenzitásból.Kép

EszterKép
A 2 órás etetésekben lehet valami, mert Samu aki átalussza az éjszakát a fürdés után vacsizik, majd rá egy-egy órára még kétszer is eszik. Ekkor Oli már húzza a lóbőrt. De én Őt nem akarom ezért felébreszteni, hogy egyen, mert csak zaklatott lenne.Kép

A játszó cumitól nekünk sem volt gond, de a cumisüvegtől igen.Kép

Minden rendben lesz Petivel, ne izgulj!!!! Kép

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi a válaszokat, de mint látom a neheze még hátra van, majd ha megszületnek....mint nálatok jöhetnek az alvómentes napok. Szóval érdemes most sokat pihenni....
Azon gondolkozom visszamenjek e kicsit dolgozni vagy nem érdemes?

üdv
Szamica
szamica

Sziasztok!

Szamica! Én 38+0-ra szültem császárral és 2700g és 3100g-osak voltak a lányok!
Én nem keményedtem egész terhesség alatt...

Annamari! Üdv!

Orsi! Éjszaka átalvása? Kép De jó is VOLT! Én nem tudom, mi van a gyerekekkel! Vki mindig kel újabban, vagy nem akarnak elaludni! Front lenne? Ez megy már több, mint egy hete! Ráadásul felordítják egymást... Gondolom, külön szoba lenne erre a megoldás, jó is volna! Kép

Zsuzsi! Szia! Kép

Krisztina+ két lassan 10 hónapos

Krisztina
k78

SziasztokKép

csak egy pill. mert ki vagyok !!
Szerintetek normális dolog az, hogy a gyerekeim egész nap szinte semmit nem aludtak???
Nyökögés, makogás ébrenlét ... egész nap.
Ez mitől lehet?

Az éjaszaka átalvására én csak hallomásból tudok tippet :
az esti fürcsit kell jól kitolni és ezzel állítólag lehet csalni, valamint, ha napközbe nagyjából azonos időkben és elég gyakran kajolnak, akkor éjszaka nem lesznek olyan éhesek - ezeket a gyerekorvos mondta nekem ...

Mindenkinek jobb napokat,

Rita
trus

Orsi, Cat, köszi a bíztatást a műtétre.Kép

Orsi, a tankönyvek szerint a babák 5 kg. körül kezdenek 4 óránként enni. Nálunk ez bejött.Kép

Ezzel az átmeneti állapottal - mármint hogy néha átalusszák az éjszakát, néha meg nem - az a legnagyobb bajom, hogy ha nem kelek fel fejni és ők se szopiznak, akkor apadni kezd a tej. Ha felkelek fejni, akkor meg nem tudom, mennyit fejhetek, mert lehet, hogy fél óra múlva mindekettő felébred és melegíthetem, cumisüvegezhetek.Kép

Készítettem új albumot:
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=8087

Szép napot mindenkinek!
eszter28

EszterKép
Nagyon édesek a fiúk, és nagy kópékKépKép

Sajnos mi cáfoljuk a tankönyveket, mert már 5500 gr-osak, de 2 max. 2,5 óránként esznek. Szerencsére éjjel azért nem, csak nappal. És sajnos már aludni sem akarnak minden etetés között, hanem foglalkozni kell velük.Kép

RitaKép
Nekünk is volt ilyen időszakunk, hogy nem aludtak. Ez a hasfájós időszakban volt, hogy az emésztéssel küszködtek egész nap szinteKép Na meg most sem alszanak, de legalább éjjel tudunk pihenni. Kitartás, már megjelent a fény az alagút végénKép Engem is az éltetett mindig, hogy LinatoKép előttem járt, és írta, hogy már átalusszák az éjszakát, vagy csak 1x kelnek enni. Egyszerűen szerintem bárki bármit mond, túlélés az eleje, legalábbis én nem tudtam élvezni. Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

HELLÓ MAMIK Kép
A fiaim tegnap olvashatták az internetet Kép Kép ÁTALUDTÁK AZ ÉJSZAKÁT!!!! Mind a ketten. Máté 9kor evett, Levi fél 10kor, és utána 5.30kor ébredt Máté Kép Kép Kép

Én egyszeri véletlennek gondolom, mert Levi pár hete már egyszer átaludta, de azóta sem ismétlődött a dolog. Szerintetek?

Persze a melleim szétdurrantak szinte eddigre, de nem ébredtem fel én sem... 6 órát aludtam egyben!!!! Kép Kép Kép

Akkor persze felmerül a következő kérdés: tudom... sok a bajom Kép húzzak órát éjjel, és fejjek? mert szerintem ez lenne az ideális.
De mi van, ha fejek és mégsem alusszák át az éjjelt, és kellene nekik a tej? (bár szerintem üres cicivel is elllenének ill. annyira sosem lehet üres, hogy valami kaját ne kapjanak). Rosszul gondolom?

Előre is köszönöm a sok-sok tanácsot Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok és BUÉK mindenkinek!

Sajnos az elmúlt időszakban, egyáltalán nem volt időm gép mellé ülni. Egyrészt a gyerekek másrészt az ünnepek ...De nagyon jó volt visszaolvasni benneteket!!!!
Rita ! Gratulálok a gyerkőcökhöz! Szerintem sok jó tanácsot írtak a többiek, az elején rajtam is az segített, hogy a tudtam azt, hogy senkinek se volt könnyebb és mindenki átesett hasonó megpróbáltatásokon. Nehéz volt elhinni, hogy jobb lesz, meg ,hogy müködni fog ... Végül mégis:-)
OrsI!
Mi ma vagyunk 2 hónaposak, Eszter 4.40, Hanna 4.30. Én a kezdeti időszakot leszámítva, nem szoptattam igény szerint , csak éjszaka( mert akkor nem volt türelmem, a sok dajkálásra, simizésre) 3, 5-4 óránként szoptatok nappal (ha alszanak persze nem ébresztem fel őket, de rendszerint "időre "ébrednek)az este meg úgy néz ki, hogy kitoltuk a fürdetést 9 órára, utána szopi, mire elaszanak fél 11 és legkorábban 2kor ébrednek vagy fél 3 kor, utána majd 7kor. Hát ez még mindig nem az "igazi", de így csak egyszer kell felkelnem éjszaka. Ja, ők szinte egyszerre ébrednek és én egyszerre szoptatom őket.
Hát, nálunk ez van. :-)Sajnos, trükköt, nem tudok, Csak egyetértek Cat-el, és " a remény hal meg utoljára" c. mondatot sokszor ismételgetem:-)

Erika
eriska

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket, de semmi okosat nem tudok hozzáfűzni semmihez, úgyhogy inkább hallgatok.
Tudom, a ti problémáitokhoz képest ez nem igazi gond, de ti mikor kezdtetek el a gyerkőcöknek vásárolni? És mi az amiből nem kell kettő? Merthogy a könyvek azt írják, nem jó annyit várni, mint más anyukáknak.
Olvastam a babakocsis hozzászólásaitokat is (régebben), de ezügyben még mindig tudatlannak érzem magam. Egyáltalán mennyit használjátok a babakocsit, ha amúgy autóval közlekedtek?

Kösz a válaszokat.
Jó babázást, alvós éjszakákat és sok tejcit kívánok.

Annamari
18+2

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
Az ember mindig az éppen aktuális problémáját érzi a legnagyobbnak Kép Tehát kérdezz nyugodtan, és segítünk, amiben tudunk Kép

Nálunk az volt a szabály Kép, hogy a 32. hétre minden legyen meg. Mi a párommal egyszerre vettük meg a nagyobb dolgokat a 29-30. héten, már nem emlékszem. Rucikat én talán a 25. hét után kezdtem vásárolgatni, de ebben már nem vagyok biztos.

Hogy érted, hogy miből nem kell kettő? szinte semmiből sem kell kettő, leszámítva a kiságyat és a ruhákat - vagyis abból sem 2 kell, hanem jóval több, mint 1 gyerek esetén Kép
Ha gondolod, szívesen elküldöm Neked az én kis bevásárlólistám, nekem ez bejött... talán a textilpelus lett kevés, de abból vettem gyorsan még 1 csomaggal és a 20 db, már teljesen elég Kép

Erika Kép
Köszi.... tényleg a "remény hal meg utoljára" Kép De nekem most egy szavam sem lehet, hiszen "kisaludtam magam"Kép Na, jó azért szó szerint nem, de nagyon jól jött ez a 6 óra alvás!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép
Bocsánat, hogy eddig nem jelentkeztem, de folyton csapkodnak a hullámok a fejem felett...Mióta áll mindkettő és egyre bátrabbak egy másodperc nyugalmunk sincsKépKépKép
Boldog Új Évet kivánunk Mindenkinek és persze jó egészséget Kép

ClaireKép
Bocsi, csak most olvastam a kérdésedet... Én a XXII,-be a Rózsakert u-ba hordom a gyerkőcöket egy tündéri Dévényes gyógytornászhoz aki imádunkKépKép Hogy viseli a kicsi lány a Dévényezést? Ne ijedj meg, teljesen normális, hogy sir szegény, hisz ez nem kellemes érzés, de utána ég és föld legalábbis nálunkKépKép Javul egyébként? Miket csinálnak a gyerkőcök? Az enyémek felállnak mindenhol és most már néha elengednek mindent egy-egy másodpercre...felérik a tüzhely gombjait, fiókokat, asztal tetejét...mindent. BorzalomKépKépKép

Én is üdvözlöm az Új topiklakókatKép Vásárlással kapcsolatban nem tudok okosat irni... Mivel engem váratlanul befektettek a 27. héten korházba a világon semmi sem volt még megvéve... 31. héten megszülettek a babák és azt követően néhány héttel a korházból kimenőt kértem és mindent egyetlen nap alatt vásároltunk meg apró hiányosságokkalKép Eredetileg úgy terveztem, hogy a 33. héten elkezdünk vásárolgatniKép

Éjszaka átalvásához nem tudok hozzászólni érdemben... Az én 15 hónapos gyerkőceim tojnak átaludni az éjszakát. Van hogy nagyon jó éjszakáinkon csak 3-4 alkalommal kelek hozzájuk de gyakori, hogy ennyiszel kelek csak Gergőhöz. Lillus valamivel jobb alvó, Ő 1-2 alkalommal ébred egy éjszaka és mindketten esznek még...KépKépKépÉn ebből már nem csinálok gondot, majd leszokunk róla aztán jól visszasirom ezt a kort, hogy milyen jó volt, mikor még ilyen kicsik voltak és etetgettem éjjelenteKépKép Nálunk szerintem a több hónapos PIC és az ott berögzött éjszakai "élet" hozta ezt a gyakori, menetrendszerű ébredést és én sosem voltam elég erős ahhoz, hogy sirni hagyjam Őket vagy mondjuk ne adja enni. Majd ha nem igénylik, akkor nem kelnek felKépKépKép

Az albumokat megnéztem és tündériek a babákKépKép

Puszi:Doris
doris

Orsi!
Örülök, hogy sikerült az első átaludt éjszakátok.Kép
Engem érdekelne a bevásárlólistád.Kép
Megköszönöm, ha elküldöd.Kép
Mi is úgy gondolkoztunk, hogy a 30. hétre már minden meglegyen, mert a dokim azt mondta, hogy akkor majd be kell feküdnöm a kórházba.Kép
Neked be kellet feküdnöd?

Judyt
13+6

Judyt
KépKép
judyt

Judyt Kép
Miért akarnak kórházba fektetni?? ha problémamentes vagy akkor szerintem teljesen felesleges, mert csak bedepizik az ember ott!!

Sajna mi kórházaztunk, 2.5 hetet a babókkal a pociban majd 2 hetet a babókkal kint. Én a 33. héten kerültem be fenyegető koraszüléssel, idő előtti fájástevékenység miatt. Infúziókkal akkor meg tudták fogni, majd 2,5 héttel később kibújtak a fiúk 35+0-ra.

Listát persze küldöm Kép

Orsi

Most látom igazi kis hobbyművész vagy Kép Nagyon szépek, amiket csináltál Kép
Kérdezhetek??? üvegmatrica: az én üvegmatricáim nem átlátszóak, hanem elég "sötétek" nem engedik át a fényt. Eddig úgy csináltam, hogy kevertem átlátszóval és akkor jó lett... de ez elég macerás. Majd láttam, hogy rajtam kívül mindenkinek átlászó az üvegmatricája keverés nélkül is. Mit csinálok rosszul??? lehet, hogy vastagon viszem fel? Előre is köszi.
Az enyémekről itt van kép: https://www.babanet.hu/album/main.php?album=3182 ... de ezek csak a varrt dolgok Kép

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orzsi!

Köszönöm gyors válaszodat.
A listádat természetesen szivesen fogadom, ha elküldöd. A címem benkoanci@freemail.hu

Judyt!
Nálunk szó nem volt arról, hogy be kellene feküdnöm a 30. héten. Olyat én is hallottam, hogy az ikreseket a 36. héttől szeretik szem előtt tartani, de a dokim erről sem mondott semmit. Igaz nem is kérdeztem.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
Én már a 20. héten elkezdtem vásárolgatni. Ez azért volt, mert engem a 14. héttől a nyíló méhszájammal fektettek otthon, amíg a 19. héten össze nem varrt az orvos. Én ekkor megijedtem, hogy bármikor kórházba kerülhetek, ezért lóhalálában elkezdtem vásárolgatni.Kép Semmiből nem kell kettő, ahogy Orsi írta, inkább több mindenből (persze a kiságyat leszámítva). Meg még az a tanácsom, hogy az utolsó popsitörlő is legyen kéznél, amikor hazatértek a babókkal, mert sajnos akkor már nincs idő rohangálni értük. Ja és a textilpelenkából nálunk 45 darab van forgalomban (párom 5-t elhasznált takarításra, autómosásraKép), mert nem érek rá sajnos minden nap vasalni, mosni őket.

OrsiKép
Én ébresztőre kelek minden éjjel 1-kor lefejni a cicimet. Ugyanis Oli ekkor kel szopizni, és miközben Ő szopik az egyiken, én fejem a másikat.Kép Samu tuti nem kel fel éjjel, olyan viszont előfordult, hogy reggel 6-7 helyett 4-kor felkelt, de akkorra már van a ciciben annyi, mint amennyi neki kell. Szerintem kelj fel fejni éjjel, ha nem is üresre fejed, de valamennyit fejj le belőle, és akkor marad a fiúknak is.

JudytKép
Én sem értem, ha problémamentes a terhességed, akkor miért kell befeküdni ? Otthon is tudsz pihenni, és amúgy is a 30. hét után már óvatosabb az ember a mozgással. Na meg nem is olyan könnyű már akkor virgonckodni, majd meglátod.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
én is valahogyan így gondoltam. Azt találtam ki, hogy a fiúk olyan 80-90t esznek éjjel. Na, ennyit lefejek, hogy meglegyen a stimu a mellnek és ne durranjon szét reggel. Ez meg kb. 10 perc alatt megvan és akkor lehet aludni.
Kíváncsi leszek, hogy megismétlődik-e ez az alvás holnap Kép Kép
Levi kapott bogyót, mert a dokinéni szerint egyértelmű, hogy emésztőrendszeri a probléma. Mert pl. reggel, amikor éjjel pihentetve van, semmi baja a gyereknek, mosolyog, vidám, ugyan nem zabál, de gond nélkül megeszi a 100t... a gond akkor kezdődik, amikor már dolgoznia kell az emésztőrendszerének... ebben én is látok logikát Kép Na, remélem használ a homeos bogyó Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

JudytKép
Én is gratulálok a munkáidhoz nagyon ügyes vagyKép
Édesek az UH képekKép
OrsiKép
Nagyon ügyesen tudsz varrniKépGratulaKépÉn is készitettem üvegmatricákat a gyerekszoba ablakaira de az enyémek is átlátszóak kivétel az arany szin, mert szerintem az kontúr festék volt, csak nem jó a tubus felirata, ugyanis nem terül egyáltalán.
Te olajos alapú festéket használsz amit keverni kell? Mert én simán a tubusból nyomom ki a szineket és átlátszóak...KépDrukkolok, hogy megismétlődjön a hosszú alvásKép
CatKép
Milyen üggyes vagy, hogy szopi közben tudsz fejni...KépHogy vagytok?

doris

Doris Kép
Köszi Kép sima tubusos matricafestékem van... de akkor tutira én bénázok Kép vagyis akkor biztosan vastagon viszem fel... na, majd ha ráérek, akkor befejezem a fiúk ablakait, és azt megpróbálom vékonyabban felvinni Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

DorisKép
Köszönjük szépen, jól vagyunk. A fiúk nőnek mint a gomba, már csütörtökön 3 hónaposok vagyunk. Pénteken megyünk vissza a kórházba mozgáskontrollra, megnézik, hogy szépen fejlődnek-e. Persze az anyai szív azt mondja, hogy semmi gond velük, de jobb egy orvosi ellenőrzés, még időben.Kép
Olivér már szépen átfordul hasról hátra, persze vissza nem megy, ezért kapálózik, hogy fordítsam meg. Samu, viszont állandóan lépegetni akar, de persze nem nagyon engedjük neki, mert nem akarom, hogy terhelje a lábát, gerincét még. Mindkettő gügyög, és vigyorog, és sajnos Oli már rákapott a TV-re is. Főleg a Jakupcsek műsorát szereti, amikor piros felsőben van, az nagyon vonzza a tekintetét.KépKép

JudytKép
Csuda ügyes vagy! Nagyon szépek a munkáid. Kép

Cat
Kép
cateye

sziasztok Kép

egyenlőre mi még a nappalt is próbáljuk túléélniKép
jól mondod Cat, tényleg túlélésről van szó!!!
azt hiszem én valahol "félek" a saját gyerekeimtől, hogy nem tudom mi kell nekik, nem tudom miért sírnak... A férjem eddig itthon volt és szuperul segített megoldani őket, főleg amikor órák hosszat csak szenvednek ... de ez ma van utoljára
most is ez van mire az etetés + fejés után végre elaludnának - ha elalszanak, most pl. nem - akkor kezdhetem is az egészet előlről ... ehhez társul még a tej kérdés, hogy van elég v. épp nincs ... szóval őszintén megmondom, kilátástalan ... vagy csak én vagyok alkalmatlan erre ...
éjszaka meg nem tudom eldönteni, hogykeltsem őket ha az egyik ébred v. sem?
ti hogy csináltátok?
és hogy oldjátok meg egyetül az etetés büfizés kérdést?

Rita
trus

Rita,
Csak azt tudom megint mondani, hogy nyugiKépKép. De tényleg. A babák nagyon érzik a mamájuk hangulatváltozásait. Ha te ideges vagy, ők is átveszik, ettől te még inkább bepörögsz és ennek nincs vége. Persze nagyon nehéz, tudom, én is átéltem, nagyon sokat sirtam is. És én is féltem velük egyedül maradni. De kell egy kis idő mig ők is megszoknak téged, alkalmazkodnak az uj helyzethez. Ez nem mindenkinél egyforma, lehet, hogy nekik több idő kell. Szóval nyugalom, menni fog. Meg fogod tanulni, hogy mikor miért sirnak. De neked is idő kell...
Próbáltad őket együtt szoptatni? Rengeteg időt meg lehet vele spórolni. KépKép
Egyedül etetés-büfit ugy csináltam, hogy 1szerre szoptattam, az ágyban ülve szopis párnával, és utána óvatosan a két vállamra emeltem őket. Mivel a nagy ágyban voltunk nem volt olyan nagy veszély, hogy leejtem őket. (de nem volt ilyen KépKép)
Szóval kitartás!!!KépKép Drukkolok!!
Sz.
manoca

RitaKép
A félelmeid teljesen természetesek és jogosakKép Aki azt mondja, hogy nem tartott ugyanigy ezektől a dolgoktól az első babáinál az szerintem nem mond igazat... Verd ki a fejedből, hogy alkalmatlan vagy, tökéletesen csinálsz mindentKép És ne aggódj, holnaptól, ha egyedül kell majd helytállnod, tökéletesen uralod majd a terepet, mert ez igy van rendjén csak ne idegeskedj előreKép Én ugye sosem szoptattam, de ha nem egyszerre ébredtek az éjszakai evésekhez, akkor megetettem az egyiket és amikor letettem szépen felvettem a másikat is és megetettem, hogy ne kelljen fél vagy egy óra múlva újra ébrednem. Nekem mivel nem volt tejem, az volt a legrémesebb, mikor egyszerre keltek éjszaka enni. Ezt úgy oldottam meg, hogy egyiküket tartottam a bal karomban (Lillust, mert Ő volt könnyebb)ugyanabban a kezemben tartottam a cumisüveget és a másikat a pelenkázóra rakott szopispárnára fektettem. Odaálltunk Lillussal és a másik kezemmel a párnán fekvő Gergő szájába tartottam az üveget. Ez később mikor már mozgott, ficánkolt nem működött. Akkor leültünk a földre (most is igy csinálom)Lillus a karomon abból a kézből tartom az üveget Geri pedig a földön fekszik elöttünk és tartom az Ő üvegét isKépKépBüfizni Geri könnyebben büfizett, igy őt büfiztettem elsőként, addig szegény Lillust visszatettem az ágyikóba aztán mikor Gerivel végeztem Ő következettKép Hidd el, minden menni fog mint a karikacsapás és az eleje tényleg a túlélésről szól, de majd beállnak egy napirendre és akkor könnyebb leszKép Kitartás, ügyesek vagytokKép

CatKép
Hogy repül az időKép Már három hónaposak!!!! Mintha tegnap születtek volnaKép Gratula az átforduláshoz, nekünk 5 ill.8 hónaposan sikerült ez a mutatványKépKép Azóta viszont nagyot léptünk előre, igy nincs egy másodperc nyugalmunk semKépKépKép A TV nálunk is nagy kedvencKép

OrsiKép
Akkor szerintem is csak a vastag felvitellel lehet gond, de valamelyest biztosan átlátszik a tied isKép

PUszi:Doris
doris

Orsi!
Szerintem nem kell keverni átlátszóval.
Valóban lehet az az oka, hogy vastagon viszed fel a festéket.
Én két márkát használok: fun&fancy, Amos.
Nagyon gyönyörűek a munkáid.Kép
Ügyes vagy!!!
A legjobban a játszó szőnyeg tetszik.Na meg a rácsvédő is.Kép
Olyan jó, hogy láttam a kiságyas képet, mert képzeld majdnem Én is találtam ki a kicsik szobáját, hogy L alakban legyenek a kiságyak.Kép
Ti hol vettétek a tiéteket, és mennyiért?

Lányok!
Köszönöm szépen a dicséretet.Kép
A dokim azt mondta, hogy azért akar befektetni, hogy szem előtt legyek.De szerintem ez még nem biztos, úgyis kibeszélem nála, ha semmi gond nem lesz akkor ne kelljen bemennem.
Remélem nem kérdezek hülyeséget.
Mindenképpen szükséges a méhszáj összevarás?
Ja és még egy fontos kérdés.
Ti mivel fejitek le a tejet (kézzel vagy mellszívóval)?

Judyt a kis kíváncsi
13+6

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Addig még sok idő van, hogy kiderüljön be kell-e feküdnöd de ha mégis, azt sem szabad tragédiának megélniKépNekem nem varták össze a méhszájamat.Én Avent mellszivóval fejtemKép

Babás lányok: Egyenlőre még nem tettem fel a hirdetések közé a babakocsinkat, de eladó a Peg-Perego babakocsink autós hordozókkal együtt. Ha valakit érdekel szivesen küldök majd fotót. Azért nem hirdettem még meg a az apróhirdetések közt, mert egy két apró dolog (fejtámasz a hordozóba...stb.)itt maradt kint Svájcban és csak februárban visszük hazaKép

doris

DorisKép
Edzem magam, mert amiket írsz a két kiskópé "veszélyességéről", az nem semmi.Kép

RitaKép
Tudom könnyű mondani, de próbálj lehiggadni! Sajnos ha Te kiegyensúlyozatlan vagy, akkor a babák is zaklatottak lesznek. Én is egyszerre szoptattam a nagy szopispárnán őket, hónaljtartásban. Büfiztetni egyszerre emeltem a vállamra a két babát, és nagyon óvatosan vissza mindkettőt a párnára.Kép Külön azért nem szerettem etetni őket, mert amíg az egyik evett, a másik üvöltött a járókában, az meg leforgácsolta az idegeimet, hogy nem tudok odamenni hozzá.
Ma már nem tudom egyszerre szoptatni őket egyedül, mert nagyok, és súlyosak, hadonásznak össze-vissza, és egymást is megütik véletlenül, így ez csak segítséggel megy, ha a párom itthon van.(pl. fürcsi után)Kép

Nagyon nehéz ez az időszak, de át fogjátok vészelni.
Az meg hazudik, aki azt mondja, hogy nála nem volt gyereksírás, mindig tudta, hogy mi a baja a gyerekeinek, és nem vesztette el soha a fejét. Olyan sajnos nem lesz, hogy soha nem sírnak, mindig nyugodtak lesznek. Néha tudni kell becsukni az embernek a fülét, és összeszorítani a fogát, ha nem tud nekik segíteni.

Nem tud Anyukád segíteni ?

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

Orsi!
Köszi a listát.Kép
Biztos lesz majd még kérdésem.Kép

Doris!
Szerintem nyugodtan fekteheted a képeket.Biztos a többi babást is érdekelné.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Orsi!
Gratula az első éjszaka átalváshoz! Emlékszem, nekem nagyon jól esett amikor végre hat órát aludhattam egyszerre!

Rita!
Ne aggódj, hamarosan elmúlnak ezek a kezdeti gondok, és pár hónap múlva már te adsz majd tanácsokat a frissen szült mamiknakKép
Büfiztetés: az én fiaim nagyon bukósak voltak, ha nem voltak kézben egy órát evés után,minden kijött belőlük, még a hordozóban is hánytak. Nálam egy darabig bevált a büfipad, sokat használtuk, nagyon jókat aludtak rajta a fiúk, és amíg az egyik büfizgetett rajta, a másikat etettem.
Azt hiszem, én már írtam, hogy felkeltettem őket éjszaka, ha az egyik evett, kapott a másik is. Kezdetben nem így csináltam, így tök keveset aludtam, mert mire az egyik baba evett, büfizett /nagyon lassan ettek.../ , már majdnem elaludtam,és kelt fel a másik.... Ráadásul 1,5 hónapos korukig egy szobában aludtam velük, hogy a család többi tagja tudjon pihenni.

Doris!

Hogy te milyen találékony vagy! És türelmes, hogy még most is felkelsz hozzájuk legalább 4szer éjszaka!

Ildikó
ildikó

Halihóóóó!

Végre van netem - még 30-án behalt a rendszer, amikor a UPC telefont bekötötték...
Telefonvonal azóta sincs...
De már jelentkeztek az első elvonási tünetek, így igazán szép szülinapi ajándék lett, hogy újra van netem!Kép
A skacok is jobban vannak - talán holnap bölizünk egy kicsit - de a szülinapomon nem volt képem bevinni Őket!KépKép

Visszaolvasok aztán majd jelentkezem!Kép

BUÉK addig is...

Erika

KépKép
herika

Judyt Kép
mi az összes gyerekbútort az RSben vettük, és azt hiszem 32e ft volt, ez 140*70-es és ággyá alakítható. Mi azért döntöttünk emellett, mert így a fiúknak 5-6 éves korukig jó, és két sima kisággyal miután a fiúk használták már nem tudtunk volna mit kezdeni.
Üvegmatricánál kipróbálom a vékonyabb felvitelt, amint lesz egy kis időm Kép

Engem nem varrtak össze, mert a méhszájam az utolsó pillanatig nagyon szépen kitartott. Avent fejőm van, én azzal fejek, nekem nagyon bevált és nagyon ki is van használva.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

JudytKép
Elég a 36. héten befeküdnöd, hogy szem előtt legyél!Kép Engem azért varrtak össze, mert picit megnyíltam. De nem bántam meg, mert így kitartott a 39. hétig.

Én Medela Electric mellszívóval fejek. Én Aventet vettem először, kézit, de a kezem nem bírta a fejést. Eladtam, és kaptam helyette kölcsön a Medelát. Nekünk a kórházban ezt javasolták, és be is vált. Így könnyen meg tudom tenni, hogy az egyik gyerek szopizik az egyik cicin, a másikat meg fejem.Kép Multitasking... ikreknél nagyon fontos, időt spórolni.KépKép

DorisKép
Húú most olvasom csak, hogy 4-szer kelsz egy éjjel. Ez nem semmi! Gondolom nappal sem tudsz aludni mellettük. Hihetetlen türelmed van, minden elismerésem a tiéd! Engem sajnos nagyon megvisel az éjszakázás.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Erika!
Boldog Szülinapot!

Az éjszakai alváshoz nincs ötletem. Már nem is emlékszem , mikor aludtam végig egy éjszakát. Kép
Kórházba engem be akart utalni a doki a 30. héten, de csak azért mert "iker". Aláírtam egy papírt és nem mentem be. Otthon pihentem. Ezekután szeptemberben nem volt hajlandó kiírni táppénzre. Kép Többet nem mentem hozzá. Egy másik doki a 37. héten akart beküldeni ugyanazon okok miatt ("iker"), de akkor sem mentem be. Kép Majd a 39. héten bementem szülni, mert elfojt a magzatvíz. Sajnos nem sikerült simán szülni, pedig a Viki feje már nagyon jó helyen volt. Nem tágultam, még az oxitocinra sem, sőt elaludtam.Kép Így végül kénytelenek voltunk beleegyezni a műtétbe. Szerintem, ha bementem volna, akkor előbb szültem volna meg. Uis. túl sok felesleges vizsgálatnak lettem volna kitéve.
A doktornő, akihez jártunk Uh-ra azt mondta felesleges túl sokszor uh-a menni. Egyszer mentem be külön a kórházba, mikor az egyik baba nem mozgott. Kiderült felesleges volt az aggodalmam, csak a hidegfront miatt volt aluszékony. Kép
Mellszívóm nincs, nem fejtem, mégis volt tejem. Gondoskodtak róla a fiúk. Kép Ha kellett gyakran szopiztak. Kép

Eri
simones

Sziasztok! Mindenkinek boldog új évet kívánok. Üdv. az újaknak.

Rita!
Hidd el a te kisbabáidnak te vagy a legjobb mamija! Azért próbálj valami segítséget beszervezni, már az is sokat jelent, ha valaki "beugrik" egy-két órára, barátnő, anyós stb. Mindenféle segítséget azonnal fogadj el! Amikor egyedül maradtam velük, sokszor bejött, hogy amíg az egyiket szoptattam, addig a másikat a lábammal tologattam a babakocsiban vagy a hordozóban ringattam. Hülyén hangzik, de vészhelyzet esetén sokmindenre rákényszerülünk. Kitartás, ügyes vagy te is, mint itt mi mindannyian!
ikeranya

SziasztokKép
CatKép
Bizony van mire edzeni...Kép Álmomban sem gondoltam volna, hogy hétköznapi otthonunk ennyi veszélyt rejteget két kis kópé számáraKépKép Persze nekik még nincs veszélyérzetük igy még izgalmasabb a játékKép Végre ma sikerült a 70 cm-es konyhaajtóra rácsot szerezni...holnap felteszi a PáromKépKép Vége a konyhai garázdálkodásnakKépKép
EriKép
Jót mosolyogtam azon, hogy a 39. héten szépen besétáltál szülniKépKépKép
CatKép
3-4-szer átlagosan de ez jónak mondhatóKépKép Leirjam a rossz éjszakák ébredési arányát? Inkább megkimélek mindenkit, tény, hogy az én gyerkőceim - és főként Gergő - nem egy túl nagy alvó, bár mostanában ritkábban ugraszt ki az ágyból úgyhogy inkább nem panaszkodomKépKépKép
ErikaKép
Boldog szülinapotKépKépRemélem a gyerkőcök birják egy darabig a bölitKép
IldikóKép
Aranyos vagy, de ez nem számit külön érdemnekKép Természetes, hogy kelek, nincs is más választásom....KépKép Húúúú, ha tehetném éjszkára visszagyömöszkölném Őket a pocakombaKépKépKép Geri úgyis olyan anyás lett mostanában, szerintem értékelné az ötletetKépKépKép Most már engem si érdekel, hogy más nem szoptató mamik hogy oldották meg az egyszerre etetést...? Nekem csak ez jutott az eszembeKép
RitaKép
A kajcsit magatoknak érdemes hozatni készen. Tudom nem olcsó, de átmeneti megoldásnak jó lehet és szerintem érdemes lenne egy takaritónőt is fogadnotok ha még nincs. Én irom ezt aki megszakadtam de már látom mennyire buta voltam. A kajcsi kérdés nálunk megoldott volt mert hozattuk, de takaritónőn csak most gondolkodtam el, pedig nagyon jól jött volna anno. Most leginkább a vasalás okoz gondot mert a napközbeni alvást főzésre, kutyafutta takaritásra használom ki, de vasalni lusta vagyok esténként... No mikor kiveszem az utolsó elötti body-kat a szekrényből, akkor nekidurálom magam...mint ma is.
AnnamariKép
Képeket küldtem.

doris

Sziasztok!

Üdv az újjaknak!

Orsi!

Kérlek küld el nekem is a listát, bár még korai, de örülnék ha meglenne (kisauto25@citromail.hu).

Judyt!
Hogy vagy? Mekkorák a babáid? Nő már a pocid?

Üdv
Szamica
szamica

Szia Doris!

A kocsi nagyon klassz, csak a férjem szívja a fogát az ára miatt. Bár tudom, hogy annyi funkciója van, hogy ha kocsit is, bébihordozót is akarunk majd venni, többe fog kerülni. Na, mindegy.
Neked köszönöm, a férjemre pedig morgok még egy kicsit
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Kép

most épp fejés közben írok, hát igen Cat, próbálkozik az ember mindent egyszerre Kép

szóval igazatok van le kell higgadni és szépen nyugodtan végigcsinálni nyafogás nélkül ... igyekszem, igyekezni fogok Kép

Doris minden elismerésem Kép tényleg hihetetlen türelmes vagy !!! csak a töredékéért a türelmednek is mindent megadnék Kép

egyébként azt hiszem, ha alhatnék éjjel, nem lennék ki nappal, dehát talán majd egyszer Kép

Ildikó Kép
jó olvasni, hogy nálatok is jobb a helyzetKép, emlékszem, te azért megszenvedted az elejét ...

Sajna így, hogy újra felnyitották a sebem, és naponta rohangászhatok a kórházba + antibiotikumot kapok a gyullasdásra a tej helyzet nem túl rózsás Kép
bár a bimbóvédőről egész ügyesen próbálnak leszokni Kép
remélem egy heti kissebb hozam után is van remény arra, hogy visszatér!!

szerintetek ha tudok evés után lefejni, az azt jelenti, hogy ha a gyerek éhes lenne megette volna?
ti addig szoptattok amig szopizni akar, vagy egy idő után elveszitek tőle a cicit?
én néha el szoktam venni, ha úgy érzem, hogy már nem nagyon eszik, valamint 20 percnél nem nagyon szopiztatok tovább? szerintetek ez kevés?

Rita
trus

Szamica!
Köszönöm a kérdésedet.Jól vagyunk.Kép
A pocim is már szépen kerekedik.Kép
Holnap megyünk 4D UH-ra, már nagyon várjuk.Kép
Majd holnap megírom, hogy mekkorák a kis manócskáink.Kép
Ti hogy vagytok?

Cat!
Gondolom ez a Madela mellszívó elektromos.Nem fáj ahogy csinálod?
Már bocsi a kérdésért, de ezt hallottam.
Amúgy meddig lehet használni (hónap) a mellszívót?

Rita!
De ügyes vagy.Kép
Egyszerre írsz, és a mellszívót is használod.Kép

Judyt
14+0

Judyt
KépKép
judyt

RitaKép
Szerintem teljesen jogos,hogy őszintén vállalod:igenis fárasztó a kezdeti időszak.
Főleg 2 babával.
Mert még egy sem kevés,az éjszakázás,stb.kimeríti az embert.És nem vagyunk egyformán türelmesek,néha nyafogunk:de jó lenne aludni kicsit ,meg hasonlók.
Szóval minden elismerésem az ikres mamiknak!Kép
kirri

KépKép
KépKép
kirri

SziasztokKép
AnnamariKép
Semmi gond nincs, tudom, hogy ez a 90.000,-Ft nem kevés, de külön megvenni sokkal húzósabb a dolgokat és ez fele az új árának. Egyébként érdemes körbenézni a neten, hátha ráakadtok valami megfelelő ikerkocsira használtan, mert ez a PegPerego tényleg elég drága viszont mindent tud amit újszülött babákkal kapcsolatban elvár az ember (vizszintesig dönthető, egymás mögötti igy el lehet férni vele mindenhol) Nyugodtan gondolkodjatok még és ha úgy döntöttetek mégsem kell szólj csak nyugodtan meghirdetem nyilvánosan isKép
RitaKép
Nehogy azt gondold, hogy én sosem vesztettem el a türelmemet vagy nem sirtam együtt a babáimmal a kimerültségtől vagy a tehetetlenségtől!!!!Szó nincs errőlKép Én is átestem ezen csak nálunk annyi volt a különbség, hogy hétfő hajnaltól péntek késő estig egyedül voltam mert a Párom itt volt kint Svájcban és csak hétvégekre tudott hazarepülni. Emlékszem a hétfő és a kedd katasztrófaként élt bennem és mikor eljutottunk a szerdáig na akkor már fellélegeztem és láttam az alagút végét mert mindjárt itt volt a péntek este amikor már nem kellett egyedül éjszakáznom velük. Nos én is csak a gyakorlatban erősödtem meg és rájöttem a saját feszültségem sajnos kihat rájuk. Most már a korábbi 10-15 kelésekhez viszonyitva a 3-4 ébredés egy éjszaka egyáltalán nem tűnik soknak de persze alig várom már, hogy elérkezzen az az időszak, mikor kipihenhetem magamKépKépKép Nektek hamarabb elérkezik ez, mert kezdettől fogva nyugodt, meghitt környezetbe érkeztek a babáitok, esténként együtt a család és ez biztonságot ad NekikKép Kitartás Drága Rita mindannyian igy éltük meg a kezdeti időszakot. Rólam azért nincsenek itt a neten ilyen bejegyzések mert otthon nem volt gépem de ha lett volna bizony minden nap itt sirtam volna a vállaitokon az biztosKépKép Kitartás, ügyesek vagytok nagyonKépKép Te vagy a gyermekeid legjobb édesanyjaKépKép Legjobb helyre érkeztek ezek a babákKépKépBocsi, de a szopis kérdéseidhez hozzá sem tudok szólni...Majd a többiekKép
JudytKép
Várjuk a 4D-s UH eredményétKép
KirriKép
Mesélj, hogy vagytok? Hogy van a Nagylegény? Hogy birjátok a kezdeti nehézségeket?

doris

Doris!
Ha lenne kép a babakocsiról elküldenéd nekem emailben, mert megnéznénk a párommal.Kb. Milyen hossszú(cm) a kocsi?Könnyű vele közlekedni?
Mert most kinéztünk egy egymás mellettit.
A babahordózkkal együtt mennyiért adnátok a kocsit?

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

JudytKép
Egyáltalán nem fáj a fejés a melllszívóval. Nekem a Medela Mini Electric van, amit elemről működtetek, de van hozzá táp is, de akkor nem annyira mobil a készülék. Én már 3 hónapja használom, mert sajnos a tejtermelés fenntartásához, na meg beindításához is elengedhetetlen. Ha tudsz, akkor érdemes használtan venni, mert nem tudják elhasználni pár hónao alatt. Egyébként a www.medela.hu-n van információ róla.

AnnamariKép
DorisKép babakocsiját csak ajánlani tudom, nekünk is az van. Sajnos az új ára ennek 115 ezer, plussz a hordozók, ami további 80.000 Ft a kettő, tehát bazi drága. Nagyon jól variálható a kocsi, egyetlen hártánya, hogy nehéz.

Cat

Cat
Kép
cateye

JudytKép
Elküldöm a képeket. Az ára 90.000,-Ft de a hosszát nem tudom megirni, mert fogalmam sincs. Jól lehet vele közlekedni, mivel egymás mögötti kocsi, de azért két babát egyszerre tólni egyáltalán nem nevezhető könnyűnek...Kép

doris

Sziasztok!

Hát nem volt semmi termés, amit vissza kellett olvasnom - jól belehúztatok! Kép
Megpróbálok mindenkinek válaszolni és pár témához hozzászólni...

Eri, Doris!
Köszönöm a szülinapi jókívánságokat!KépKép

Claire!
Élőflórás joghurt??? Rá se néznek a "fura" íze miatt.Kép
Mi az a protexin? Bocs a tudatlanságomért...
Béres cseppet és C vitamint szedünk bő másfél éve, s azóta a böliig nem is volt gond - a szőke hercegem 1x volt hörghurutos, a másik 1x sem volt beteg!!! Szept óta viszont rémálom ez az állandó betegeskedés...KépKép

Doris!
Tényleg emberfeletti a türelmed és odaadásod!!!!
Én is kérnék belőle egy nagyobb adagot, kvázi bármit odaadnék érte (a fiaimon kívül perszeKép)!
Te még most is tartod az üveget??? Én nagyon szenya anyuka lehettem, mert egyszer ( egy "minden rossz" napon, mikor az üvegeket is kiverték a kezemből, úgy kapálódzott és üvöltött mindkettő) rájöttem, hogy lehetne párnákkal jól "beállítani" az üveget és amikor már fogni tudták és akarták, "betámasztottam".Kép Így viszont a másik manó a karomban fekhetett.Kép Természetesen köv. alkalommal helycsere volt.Kép Szerencsére jól viselték, onnantól nem volt örjöngés, sőt volt, hogy hnegyed órát is elnyammogtunk hármasban csendben, nyugiban...KépKépKép
Remélem mikor legközelebb hazajöttök, már minden eredményetek szuper lesz! Javulást!!KépKép

Cat!
Igen az eleje nálam is a "túlélésről" szólt, ez nagyon jóóóó kifejezés arra, amit akkor én is éreztem...Kép

Annamari!
Én kvázi 3 dologból (és a hozzávalókból) nem vettem duplát: pelenkázó, mérleg és kiskád!Kép
Természetesen botmixerből is elég volt 1...Kép
A babakocsi meg testvérkocsi volt - kvázi az is dupla...Kép (igaz azt alig használtuk ki, másfél évesen már nem voltak hajlandóak beülni, s addig meg nehezen boldolutunk a bérházból való lejutással...Kép)
De a légzésfigyelőtől (ami a matrac alá kellett - ezt kölcsönöztük szerencsére) kiságyakig, a matracoktól a kiságyrra szerelhető forgó-zenélőn át szinte mindenből dupla kellett v. annak többszöröse (lepedők, pelusok, cumisüvegek, ruhák...)
És eleinte még a dupla egyforma játék sem volt lényeges, ma már elképzelhetetlen, hogy egy kiskonyhán és csúszdán kívül ne kettő legyen a cuccokból. Pontosabban elképzelhető, de annak én iszom meg a levét: folyamatos harc és veszekedés megy a játék birtoklásáért...Kép
Asszem mi már nov. elején bevásároltuk a nagyját, januárban mielőtt befektettek megvettük az apróbb dolgokat, febr. elején pedig már jöttek is programozott csaszival. össz. 3 hetet voltunk/tam a kórházban, 2-t egyben a fiúkkal, 1-t hármasban.Kép

Kriszti!
Valami tényleg volt a levegőbenKép, mert a Ricsi sem akart napokig éjfél előtt elaludni, mintha felhúzták volna, indította volna újra a napot este 11-kor...Kép

Orsi!
Alvás???
Külön szoba!!!Kép
Sajnos nekem sem volt netem, így elég későn, a végkimerülés határán, egy betegség döbbentett rá - így nem mehet tovább. Aludni igenis kell, mert egyedül nem bírom a 2 gyereket - akik sajna nem szopiztak, így egy folyamatos tápszergyártás és etetés bűvkörében éltünk...Kép

Judyt!
Nekem medela kézim volt, hát nem egy leányálom, eléggé megdolgoztatja az embert. Az AVENT nekünk nem vált be, 1 csepp sem jött - szerintem csak azoknak jön be, akinek amúgy is rengeteg a tejük és a babák is jól szopiznak, mert ott már kvázi minimális stimulálással is ömlik a tejci!Kép Igaz nekem nem szívták a manók (a kórházban megszokták, hogy az ott megkérdezésem nélkül adott nagylyukú cumisüvegből DŐL a tej - így minek dolgozzanak...), szóval én kínlódtam egyedül. Sajna meg is lett az eredménye, el is apadt a tejem...Kép
Engem nem varrtak össze előtte, igaz a 34. hétig csak a külső méhszáj tűnt csak el. Akkor fektettek be, mert nagyon vizesedtem. Programozott császárral, 36+0 hétre születtek a fiúk, 2800 és 2700 gr súllyal.KépKép
Gyönyörűek a munkáid!!! A fal antikolása érdekelne és a virágszirmok!Kép Ha van kedved és időd - s nem titok, mailben beavathatnál a rejtelmükbe, hogy lehet ezeket elkészíteni.Kép

Rita!
A sebem nekem is begyulladt és kifakadt, ahogy hazaértünk. Szerintem korán vették ki belőle a katétert, mert még simán jött volna a váladék - de azt mondták, nem lehet ott tovább...Kép
Én nem emlékszem, hogy gyógyszert kaptam volna, bár felnyitni nem kellett, mivel a be nem gyógyult lyukon szivárgott tovább.Kép Őrület, min megy az ember keresztül, és akkor még a császárosokat "nézik le"... Pedig állítom többet és tovább szenvedünk - igaz nem előtte, hanem amikor már a babával kellene törődni, ott görnyedsz és görcsölsz, míg a természetes szülő nők max óvatosabban ültek le pár napig... Én minden felkelésbe - azon a baromi magas ágyon - majd beledöglöttem... és ki tudja naponta hány tucatszor kellett ugrálni a fiúkhoz, mert egy csecsemős sem segített SOHA!Kép Az első éjjel beadhattam (az egyiket!), de másnap közölték: "Otthon is ez lesz, szokjon hozzá anyuka..." No comment...
Én is sírtam a kétségbeeséstől, szopizni nem akartak, tejem elment, a LLL a mai napig küldi a Szoptanít készüléket...Kép, tápszert kihányták, taknyuk-nyáluk egybefolyt 10 hétig, többet volt porszívó (az orrszívó miatt a kezemben) mint valaha - szóval nagyon nehéz volt az eleje. S bár Anyu párszor tudott jönni segíteni, akkor takarított vagy főzött előre pár napra (Ő is beteges, Apu rákos volt, így itt aludni csak 1x, 1x tudott), volt, hogy este 6-kor vettem észre, hogy még hálóingben vagyok...
Egyszer ültem a 30nm-es nagy szobában, "díszkivilágításba" a 300-as lámpa alatt a nagy franciaágyon, előttem a lábam között a nagypárnán a 2 gyerek üvölt, nem fogadja el már a cumisüveget sem, vergődés, őrjöngés ezerrel úgy, hogy már leizzadtak - és én csak hangosan zokogok, hogy: "Rossz anya vagyok - még erre sem vagyok jó, hogy megetessem a gyerekeimet..."
Soha nem fogom elfelejteni...Kép
(De valaki talán jót szórakozhatott: épületes látvány lehettünk a szemközti ház lakóinak!Kép)
Szóval nyugi, jól csinálod - arra gondolj ezen többen is átestünk, Te már nem vagy egyedül, Neked már itt van a net és Mi is.KépKép
Ma már sok dolgot másképp csinálnék én is, sokszor visszasírom azokat a heteket hónapokat, hogy ahelyett, hogy kiélveztem volna, a túlélés volt az akkori cél...Kép

Na eldugulok, mert behoztam az 1 heti lemaradást...Kép

Még egyszer köszönjük az érdeklődést, remélem vége ennek a betegség dömpingnek!KépKép
Elvileg ma már mentünk volna bölibe, de nem volt szívem felkelteni a skacokat - a 9-es kelés viszont már késő a bölibe járáshoz...Kép

Utólag is üdv. az újaknak és jobbulást a betegeknek!!!Kép

Pusza
Erika

KépKép
herika

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: