A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie, de ügyes vagy, nekem is ez jön. Elszaladtak velem a kilók kicsit.

Vindo, hát a kínai az bizony finom :-) Miért nem aludtál jól?

Csacsigolás
Kép
irina

Az az érdekes, hogy a kutyáktól tart Ádi (amit nehezen értek, kutyabolond vagyok), a lótól-csacsitól egyáltalán nem.
irina

Kedves fórumozók, utoljára szeretnélek szavazásra kérni titeket!!!
Márti üzenete:
"Kedves Ismerőseim!
Mindenkit szeretnék kérni egy utolsó szavazásra, a mai napon éjfélig lehet leadni a szavazatokat!Kérlek benneteket, hogy mindenki ossza meg üzenőfalán az utolső kampány szlogenjét, hogy miért érdemes a projektemre szavazni:)

Nyissuk ki az összes csapot egyszerre, mert nem hiábavaló a Gyermektelenség?Van remény!Szívügyem a PCOS prokektet támogatni:)

http://apps.facebook.com/foallasuangyal ... t=3&ref=nf

Köszönöm szavazataitokat!
kiscsiga123
csiga

Egyem a kis csacsigoló lelkét, de aranyos 8)

Mert felkukorékolt Rugó :x :lol:

Összeszedem magamat, el kéne mennünk majd vásárolni is.

Maggie, Irina - sok sikert a fogyókúrához. A kínai olyan durva lenne?

Kép
vindolanda

Hát nem tudom, csak az itteni kínais adagok, meg a tészta/rizs + hús kombók... nem fogyókúrás.
Amúgy egy nagyon egyszerű szabályt szűrtem le: néhány kivételtől eltekintve, az vékony, aki keveset eszik vagy nagyon megválogatja, hogy mit mivel.
irina

Hát, lehet.
MOndjuk, ahogy Gáboréknál főznek otthon, ahhoz képest egészen biztosan update a kínai :roll:
Beteszünk egy szelet húst a mikróba, és kijön belőle egy nagykanál zsír. Ellenben finom :roll:

Rugó kitalálta, hogy nem jön velem shoppingolni, hanem az apját boldogítja itthon fűnyírás közben.

Kép
vindolanda

Vindo, sajnálom, h nem tudtátok kialudni magatokat.
A fiúk mennek nagyizni, én meg dolgozom itthon. Jövő héten 3 nap folyamatosan egyetemi munka, 4. nap meg vizsgázni kéne pszichotöriből, azt nem tudom, hogyan..., 5. nap szintén egyetem. De hát ebből élünk ugye.
irina

Rá se ránts, megoldjuk rutinból :lol:

Jó zsúfolt hét...

Nekem szerda-csütörtök zártóvizsga, péntek pedagógus-nap :shock: Akkor vacsora lesz, arra illik menni.

Idén már minden konfit letudtam tavasszal (4 volt összesen, ebből egyszer csak levezettem), most már itthoni munkák jönnek zömmel.

Kép
vindolanda

Vagyis a félévi konfikat. Szeptembertől meg jön hozzá még vagy öt, abból három angolul :?
Brrrr.

Kép
vindolanda

De jól üli meg a csacsit a királyfi. Látszik, hogy nagyon élvezi.

Igen a kínaiban a sok szénhidrát nem nyerő. :cry: Ha elérem a célom, akkor majd megjutalmazom magam egy kis adaggal. :lol: De addig még van kb 4 kiló. Egyébként már majdnem ennyi le is ment. :lol: Érdekes, a fórumokon azt olvasom, hogy mindenki pikk-pakk ledobott két hét alatt akár 5-6 kilót is. Nekem ez nem sikerült. Bár lehet, hogy nekik több volt a feleslegük. :roll:

Irina, akkor biztassuk egymást. :lol:
Vindo, jó shoppingolást!
dmaggie

Hú, nekem is jól jönne némi magány.
dmaggie

Állítólag a lassabb fogyás tartósabb. Úgy hogy fel a fejjel!

Kép
vindolanda

Na, elindulok.
Rákérdezek azért Rugóra, hogy abbahagyja-e a fűnyírást a műanyag fűnyírójával :roll: :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, oké, akkor erős összefogással fogyni fogunk! Nagyon ügyes vagy a -4 kg-val. Nekem egy hónap alatt megy le ennyi nagy odafigyeléssel, utána mindig stagnál.
Hát csak így tudjuk megoldani, h én néha tudjak haladni, de ma sem fogok tanulni, mert szakdogát kell bírálnom, ezer elmaradt levelet megírnom, a lakásban is van mit csinálni. Nem igazán tudok éjszakázni, bármennyire akarok, max. éjjel 1-ig, és az nem elég, na meg sokszor az esték is kiesnek. Nem is tudom, Te hogy csinálod.

Vindo, köszi! :-)
4 + 5 konfi, jóságos ég! az rengeteg...
nekem évi max. 5 szokott lenni, de most ősszel nem akarok már menni nagyon, más terveim vannak (angoltanulás, bolyaira ráhajtás).

Na megyek dolgozni. Leszek azért napközben.
irina

Hazaértünk.

Rugó végül is velem jött, így együtt shoppingoltunk (aldi, müller, tesco, kínai). Eléggé lefáradtam, de komoly baj nem volt vele.
Pláne, hogy gazdagabb lett egy színjátszós hot wheels kocsival :x :?

Most pedig leülök kínait enni 8) :arrow:

Ja, alaposan összejöttek a konfik. Projektzáró konfi, ilyen konfi, olyan konfi... :evil: Szociológiai, neveléstudományi stb. :?

Kép
vindolanda

Én meg közben tornáztam egyet. Irina, az az igazság, hogy nekem is egy hónap alatt ment le durván. Közben több stagnálós időszak is volt. Az első héten rögtön leugrott 2 kg, de utána megállt. Na, ezeket elég kiböjtölni. De most nem adtam fel. Sőt a héten már a mozgásra is rávettem magam. Az eredménye az, hogy most nem fáj a lábam. Emiatt is kezdtem el az egészet. A legutolsó konzultáción annyira fájt, hogy azt hittem leszedem a festést a falról.
Nemcsak önös hogynézekki érdek vezérel, bár az is sokat nyom a latba. Meg egyre idősebb leszek sajnos, a terhességi diabétesz miatt meg jó esélyem van később a 2-es típusú cukorbetegségre is. Szóval megelőzésnek sem utolsó. Azért az édesség nagyon hiányzik. :oops:

Nem egyszerű megszervezni az életünket. Annál is inkább, mert sokan vagyunk és mindenkinek sokkal fontosabb dolga van, az, hogy nekem vizsgáim, leadandó dolgaim vannak, csa sokadik a sorban. Próbálok én is éjszakázni, de nem nagyon tudok. Én nem bírom addig, mint Te, általában 11 körül megadom magam. Nem egyszerű, az biztos.

Vindo, Bercó is mindig kiválaszt magának valamit. :lol:
dmaggie

Hát, lányok, egytől tovább már én sem szoktam éjszakázni... csak nagyon ritkán. Régen jól nyomtam, de szerintem ez a korral jár :lol: Meg azzal a tudattal, hogy sosem tudni, felkel-e hajnalban ez a csodálatos izéke.

Ez igen, tornázás 8)

Kép
vindolanda

Bercóval sütit is sütöttünk. Mi még nem ebédeltünk, várnunk kell a csirkére. A süti után tettem be sülni. De hamarosan készen lesz.
dmaggie

A végén fitti mama leszek. :lol:

A kor tényleg nagy úr. A fene vinné el.
dmaggie

Sziasztok!

Az egész család azzal zrikál, hogy szűjjek má! :lol:
Most új probléma ütötte fel a fejét. A gyerekekkel egyáltalán nem repedt meg a hasam, de most... :shock:
Ahol Barnusnak a háta van, ott egy tenyérnyi helyen striák alakultak ki, és ami a legszebb, ezekben csalánkiütések lettek. Úgy viszketnek, hogy majd' besz.rok!
Volt valakinek ilyesmi? Utána olvastam, hogy ez nagyon gyakori, csak éppen lehet herpesz is, ami a babára is átterjedhet.
Amúgy már nagyon várjuk, hogy megszülessen, Zsozsival pont 21 nappal hamarabb indult meg a szülés.

Gyerekeket nem viszem oviba máj. 25-étől. Most nem olyan pörgősek a napjaink, mint tavaly, mert sokat pihenek, hosszabb útra és messzebb nem merészkedek el, és sétálós programjaink sincsenek. Ez már nem megy.

Ha Barnus megszületik, és ahogy a körülmények engedik, indul az "Anya egyenes lesz" projekt. :) Három gyerek utáni súlyfelesleget kell leadni. :shock:

Bár épp most kérdeztem meg Apát, hogy ugyen ő lesz az utolsó gyerekünk? Erre rámnéz kikerekedett szemekkel: Miért? :shock:
És az ikerlányok? :shock: :lol: :lol: :lol:

Szóval bőszen visszaszámolok, beszélgetek a babával, hogy már ezt és ezt összepakoltam, megvan ez és ez a papír is, ha meg szülünk, akkor gyorsak leszünk és segítünk egymásnak.... :D

Most mennem kell, be kell fejeznem az ebédet, és persze a gyerekek is hívnak. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese, orvos mondott valamit a stria-kiütés kombóra?
Jól is teszed, hogy visszaveszel egy fokozatot.
Ikerlányok :D

Maggie,
süti és csirke 8)

Mi már túl az ebéden, és a kávé sem ecetízű végre.
Minden tökéletes.

Kép
vindolanda

Közben rájöttünk, hogy a színváltós kisautót nem kell vízbe tenni, hanem elég a fagyasztóba egy percre.
Itt nyitogatja a drága lélek, csimpaszkodik keményen.

G. elhatározta, hogy permetezni fog. Mindenféle bio cuccokat kipróbált, de a levéltetvek, gombák stb. fel sem vették, hogy valamivel le lettek fújva.
Lassan érni fog a meggy.

Kép
vindolanda

Ja. Ne vakarjam. :? Hétfőn megkérdezem a védőnőt, majd bőrgyógyász - ha szükséges.

Kép
Kép
Kép
gremese

Vindo, a meggy update 1-es, ami azt jelenti, hogy bármikor, bármennyit lehet enni belőle. :wink: :lol:

Majd jövök, de most megpróbálom elaltatni Bercót.
dmaggie

Az is valami :roll: :x
Hát, jobb, ha utána jársz.
Ha még három hét is lehet a szülésig, nem mindegy, hogy végig viszket-e a hasad.

G. visszamondta a permetezést, fúj a szél szerinte.

Kép
vindolanda

Kedves Gremese, és Lányok!

Én kb. ezer éve írtam erre a fórumra, még amikor alakult, akkor se sokat, azóta csak olvasgatlak Benneteket néha.
Most láttam, hogy csalánkiütések jöttek ki rajtad. Én is így jártam a 2. gyerkőcnél, hogy először csak a stríákban jöttek ki az utolsó hónapban, de aztán elterjedt a testemen szinte mindenhol. A bőrgyógyász mondta, hogy csalánkiütés, és írt fel olajos cink rázókeveréket. (Semmit nem ért.) Én is majd megőrültem a viszketéstől. Ráadásul csak a szülés után pár héttel múlt el. De a doki szerint ez is teljesen normális. Aztán ugyanez volt a 3. gyereknél is. Szóval ne aggódj, nem herpesz! "Csak" ki kell bírni valahogy. Drukkolok, hogy gyorsan szülessen meg most már Barni, és múljon el mihamarabb a csalánkiütésed!

Kati

Kép
Kép
Kép
katicico

Na, olyan jól sikerült az altatás, hogy most ébredtem. Gyorsan ittam egy kávét. :lol:

Emese, szegénykém. Ez nem lehet egy leányálom. Nincs valami homeopátiás szer v. kenőcs erre?
Iker lányok??? Kettes v. hármas ikrek?

Vindo, nekünk is van egy ilyen autónk. Olykor hónapokat tölt a fagyasztóban.

Katicicó, szia. Ha van kedved, gyere máskor is. Egyébként köszi az infót.
dmaggie

Szóval Ti is rájöttetek a trükkre 8) :lol:
R. meg G. most elmentek az asztaloshoz, és R. egy kis kosárkában magával vitte a hot wheels-kocsijait. Gondos lélek.
Egy kis alvás nem árt sosem, az biztos.
Én meg porszívóztam, de már vége.
Fél szemmel a teniszmeccseket követem, de a fürdőtakarítás gondolatával is eljátszom.

Katicico, szia :D
Tényleg, ha van kedved, gyere nyugodtan :D
3 gyerek 8)

Kép
vindolanda

:lol: Ez még a Gergő kocsija volt. (van) :lol: :lol:
dmaggie

Jut eszembe, Verus, meg sem dicsértem karcsú elefántjaidat, nagyon tetszenek4 :-)

És, Kaqk, köszi a csodás képeket, nagyon szépek vagytok mind!!!

Katicicó, üdv itt ismét! Gyerek gyakrabban!

Maggie, Vindo, oké, akkor öregek vagyunk. De élvezzük!!! :-)

Mesi, szüljél már, kedves, itt az ideje!!!

Na, szakdogabírálat kész, csak még el is kellett olvasni a dogát. Jön a köv. felvonás.
irina

Ja, szóval akkor örökölt kocsi 8) Akkor volt idő kifejleszteni a technikát.

Irina, igen, jól megöregedtünk.
Pedig milyen kis fiatalok voltunk, mikor elkezdtünk fórumozni :lol:

Hazajöttek, fürdő pont kész, de ez a kis izéke el akar vonszolni a kocsmába dzsúzt venni :x :arrow:

Kép
vindolanda

De azért biztos nem kellett 10 évet gondolkodni rajta, hogy milyen praktikus a fagyóba tenni a kocsit :roll:

Kép
vindolanda

Ezt csak a félreértések elkerülése végett írtam le.

Kép
vindolanda

Ebből nem jövök jól ki. Kinézek az udvarra, a többiek kinn vannak.

Kép
vindolanda

azta,de sokat írtatok :) :)

Mesi,nekem a hasam mind2 gyerek születése előtt "repedt szét" 1 héttel :) :) ecetes borogatás? (lehet csípné :( ) majd még gondolkodom,hátha vmi eszembe jut :)
ikerjányok :) :) G.bácsi jól nyomja :) :)
szüjjjjjjjjé mááááá vaze :) :)
mikortól tippelünk :)
június 8 :) azt könnyen megjegyzem :) :) s akkor csak 34 év lesz Barnus és köztem :)

Piroska,ha én újrakezdhetném,Mimóval mindent másképp csinálnék :) :) de ez van s kész.Időt visszatekerni nem tudom :)

Irina
"Amúgy egy nagyon egyszerű szabályt szűrtem le: néhány kivételtől eltekintve, az vékony, aki keveset eszik vagy nagyon megválogatja, hogy mit mivel." vagy genetikailag így van kódolva :) jah közben még1* elolvastam :) a néhány kivétel nem jutott el hirtelen a tudatomig :)
köszi :) s csinálnom kellene még 4-et,de nem kapok megfelelő szürke anyagot :evil: tetszettek áma képek,fb-on meglestem őket :)
csacsigolás :) :)
B. kb. 2 hete volt élete első szülinapi bulijában,mikor mentem érte fel volt háborodva,miért megyek most,még játszott volna(mindez konfirmáció előestéjén,még mentünk a lelkészhez mindent megbeszélni :) )
gondoltam Rád pénteken :) Csodák Palotájában voltunk a 2 gyerekkel+Nagyival s utána mentünk "nagynénihez" aki a Szt. István parknál lakik :) de már B. nagyon fáradt volt( bár Én még játszottam volna,de fiam nem értékelte túlságosan :) ) majd elmegyünk Apjukkal édes kettesben :)

Maggie,nem azért de tavaly nyáron nem voltál bálna :) :) bár szerintem a sport is kell :) :) 1-2 RRéka dvd :) :) természetesen lehalkítva :) (csendben megjegyzem 1 hete 40 km-t tekertünk le és este csak a térdem fájt,másnapra elmúlt :shock: ) nekem a csokifogyasztásomat kellene kicsit visszább venni :)

:arrow: horgolni :)

KépKép
viranka

Igen, Vindo, az a csaknem 5 év sokat számít ám. Ahogy elnézem a "régi" fotókat, azért látszik a változás. De egyelőre nem zavar, szeretem a 30-as éveimet.

Verus, szép karcsú vagy, úgyhogy nyomhatod a csokikákat befelé! :-) Azért ha legközelebb erre jártok, nyugodtan csörgess meg, örülnék.

Maggie, én ugyan kb. 1,5 hónapja láttalak és csodásan néztél ki, de Te tudod.

Na, ez van akkor, ha haladni is tudok: 4 dologgal elkészültem és megírtam már pár muszáj-levelet. Szeretem, ha haladok. A fiúk nemsoká itt lesznek. Este mondjuk jegyzetelni kéne...
irina

Irina, meg van az a Spongya Bob rész, amikor Rák uram öregnek érzi magát? Pearl meg adja neki a reggeli vitamint? :lol: Az mekkora :lol:
A Simpson-családnak is van egy része, amiben sz öregek olimpiáján vesz részt Papó, az is nagyon nagy.

Én egész nap nem haladtam semmit, izékével voltam. Este, mire elalszik, össze kellene szednem magamat, hogy dolgozzak.

Viranka, nagyon belejössz ebbe a biciklizésbe.

Kép
vindolanda

Ja, Vindo, Rák uram az összes urbanizációs és neokapitalista problémát szemlélteti a SB-részekben. :lol:
Ne is mondd, hétvégén én sem vagyok túl motivált az esti melóra. sőt most már a hétközbenire se nagyon. nagyon jön a nyár...
reggel korán ráadásul értekezlet, aztán felvételiztetés ki tudja, meddig.
hozok pár lengyel képet, ez Lódz, vagyis wúdzs, ahol ott ejtik:
Kép Kép Kép Kép Kép
irina

Ez pedig Varsó:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
irina

Hú, ezek jó helyeknek tűnnek.
De a citromsárga manufaktura-felirat azért nem semmi :lol:
Úgy látom, Varsóban nincsen felhőkarc.-tilalom :roll:

Rugó közben kidőlt, fél hét óta nyomult. Komolyan, nem értem... alvás nélkül. Mibe fogadnék, hogy reggel hétkor már kukorékol.

Na, elkezdek dolgozgatni :arrow:
Nem tudom, meddig bírom, olyan álmoska vagyok.

Kép
vindolanda

Hú, de jó helyek. Gyönyörű lehetett.

Irina, tényleg, az egyik barátosném szerintem megy hozzátok tanulni. Bár már régen beszéltem vele. De akkor még ez volt a terve.

Vindo, én lassan befejezem. De még írok privit. :lol: :wink:
dmaggie

Oké, várom :D

Most olyan, mintha éledeznék. Már nem vagyok annyira álmos.

Kép
vindolanda

Viranka, biciklizz továbbra is és falhatod a csokit. :lol: :wink: Csak nem, RR-val lettél ilyen vaslady? Szerintem őrült egy tyúk, a hangját én sem bírom. Nekem jobban bejön a pilates. A lefelé vándorló szerveimnek is hasznosabb ez a fajta mozgásforma. (Egyébként nyár óta felszedtem pár kilót, már megszabadultam majdnem azoktól, de még...)
dmaggie

Én is eléggé fittinek érzem magam, biztosan a déli alvás miatt. :lol:
dmaggie

Hát, aki helyzeti előnnyel indul :wink:
Megkaptam :D

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Köszi a kedves fogadtatást! :) Igyekszem gyakrabban jönni.
Csináltam új vonalzókat.
Töltök fel egy képet is a fiúkról.
Kép Gyerkőcök

Most megyek aludni! Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
katicico

Halihó!

Le is feküdtem, de alig tudtam elaludni. :lol:

Katicicó: Gyönyörűek a gyerekek. Mesélj egy kicsit magatokról! Ugye, jó három fiú anyukájának lenni? :wink: :lol:
dmaggie

Katicicó , Lányok!

Nagyon köszönöm az infókat, véleményeket!!! Ez valóban szörnyű, már annyira, hogy az itt fáj-ott fáj már fel sem tűnik.
És persze terjed a hasamon... Ma telefonálok a védőnőnek, holnap megyek bőrgyógyászhoz.
Mivel ezek a csalánkiütések ki is pukkadnak és pici sebecskékké válnak, egyszerűen áttörlöm alkohollal, hogy lefertőtlenítsem, és akkor egy darabig nyugiban van.
Viranka! Lehet, hogy kipróbálom amit mondtál, inkább csípjen, mint viszkessen! :?

Katicicó! Szépek a gyerkőceid, látom az első kettő között kicsi a korkülönbség. Gyere bátran, szeretettel látunk!

Irina! Gyönyörű helyeken jártál, annyira jó nézegetni ezeket a képeket!

Tippelhettek a szülés időpontjára persze! :)
Ú, Gegi után még Panndinak lógok csokival!

Nekem is van ám tippem: 2012-06-12. Ez olyan jó kis dátum. 8)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok :)

Mesi: csoki :lol: :lol: Nem felejtetted el?

katicico: szépek a fiúk, jó, hogy jöttél :)

Mi jól vagyunk, bár még mindig hányok...

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Sziasztok!!!

Hú, legyen a tippem június tizenöt :D

Katicicó, ez igen, nagyon csinosak 8)
Rugónak tök ugyanilyen dinós felsője van, mint a legidősebbednek.
Látom, már vonalzók is vannak :wink:
Beni milyen névnek a becézése?

Panndi, ez a hányás...

Látod, Maggie, nyomhattad volna éjszaka :lol:

Mi is lefeküdtünk éjfélkor. Elég sokáig aludtam, most fitti vagyok.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: