A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Viranka
Gratulálok! :) :) Egy marékkal a munkahely-kereséshez! :) :) Nagyon szép a sapi! :)

Kaqk
én egyetértek veled, a szakik szerint tényleg jobb neki, ha inkább kúszik-mászik. De ő már mászik, nem?
Sajnálom apukádnál a betegséget!

Irina
ügyes vagy! :) Én továbbra sem igazán értem, hogy te mit tanulsz... Te tanulod a nyelveket, Maggie pedig valami HHH pedagógiát? De ez a nyelves suli micsoda tulajdonképpen? Jaj, ne haragudj a tudatlanságomért!
Önismerkedtél? Az jóóóó! :) És milyen az Irina? :) :) :) Egyébként tényleg olyan jó, amikor megnyílnak az emberek, ezt én is megtapasztaltam, voltam olyan szerencsés. :) :) Annyira fel tud tölteni, hosszú időre. :)
Ez a csótányhistória...
ZH javítás... Hát szegény férjecském teljesen kivan. Nem mondta meg nekik előre, hogy nem adhatják le egyszerre a végén a jegyzőkönyveket és most annyi jegyzőkönyve van (egész félévben nem adtak le semmit), hogy mást sem csinál egész nap. Jövőre már nem lesz ilyen, előre meg fogja mondani a hallgatóknak, hogy csak egyszer lehet pótolni. Most simán van, aki lead a végén többet, egész félévben meg szinte semmit.
Irina, ha egy rajzot küldenék neked, akkor azt te kielemeznéd nekem? Vagy ilyen piciknél még nem lehet?

Panndi
Hát három gyerek mellett nem csodálom, hogy leamortizál... És még dolgozol is mellette?

Dóri szerintem a ZH-kat próbálja túlélni. :)

Maggie
mi az a csóra? De örülnék, ha én négyesre rontanék... Élettanból a kettesnél csodálatosabb jegyet elképzelni nem tudok, pedig ne tudd meg, mennyit tanultam rá. Volt olyan csajszi, aki azt mondta, hogy ő szégyelli magát, hogy milyen keveset tud hozzám képest... De csak ketteseket kaptam.
Én nem értem, vagy én vagyok ilyen lüke? Miket csináltok ti itt? Beszédrecepció? Az micsoda? :) Van még olyan, hogy szigorlat? Úgy tudtam, hogy bsc-n nincs már olyan...

Vindo
nem lehet egy nagy élmény szegénykének a pöttyös élet. Nem vakarja el? Egyébként nem látok rajta sokat.
Te nem kapták szívrohamot a siklótól? Sikló ide vagy oda, azért én jobban szeretem őket távol tudni, mint közel. :) Azért a pici fiad is megéri a pénzét, aktív gyerek, nem? :) Az jó, ha eszik, látszik, hogy gyógyul. :) Van mit pótolni neki. :)
Apa emlékszik a rázókeverék szagára? Hát akkor tényleg esélyes, hogy volt már neki... Vagy valakinek, akivel sokat volt. :)
piroska.103

Halihó!

Borzasztó éjszakám volt, megint kimaradt egy gyógyszer, az allergiám tombol. Még úgy is, hogy gyorsan elrohantam a patikába és vettem be. Az éjszaka annyira fájt a torkom, pontosabban minden légvételnél kapart, sokszor azon gondolkodtam, hogy nem is megy át rendesen a cucc.

Piroska, először is, szívből gratulálok!!!!!! Ez igen, nem semmmi!!! Azért az én képzésem kevésbé húzós ám. Az anatómiás, kórtanos, stb. nekem is rendesen feladná a leckét.

Szóval: én Ma képzésben nyelv- és beszédfejlesztő tanár szakra járok Szegedre. Egyébként halmozottan sérült gyerekeket tanítok már jó régen. 2010-ben a Bárczin végigcsináltam egy hasonló nevű képzést, most tulajdonképpen azért tanulok, hogy papíron a kiskiskolás koron túl minden korosztolyhoz legyen jogosítványom. A beszédpercepció arról szól, hogy hogyan is vagyunk képesek a hallott beszédet feldolgozni, érteni. Nagyon leegyszerűsítve.

Nem tudom, hogy Irina mikor tud jönni, remélem nem haragszik meg, ha helyette leírom, hogy ő meg eredetileg nyelvész, most meg pszichológiát tanul.

Pusszancs: megyek ébresztem a legénykémet.

Vindo, remek, hogy mehet. :lol:
dmaggie

G. bevitte Rugót az óvodába, erre öt kislány letámadta, és elkezdte puszilgatni :shock: :shock: :shock:
Ment amúgy nagy lendülettel, nem tiltakozott.
Én viszont csak netezgetek nyolc óta. Elpakolom a lakást, aztán dolgoznom kéne :roll:

Piroska, a sikló nem bánt :P
Amúgy én szedtem fel a fóliát felőle (az alá bújt be), hogy G. le tudja fotózni.
Egyszer kollégiumban bejött egy denevér a szobánkba, azt is megfogtam, olyan kis selymes volt :roll:
Szerencsére nem vakarta el őket, csak egy-kettő lett neki varas, de azok a hátsóján vannak :lol: :lol: :lol: Az arcán szépen gyógyultak. Kevés kiütése volt, nagyon jól megúsztuk 8)

Rugó szépen eszik, már visszahízott 15 kiló felé, ez nála nagy szó :roll:

Maggie, Bercó meddig van otthon?
Allergia :x

Lányok, Emese hány hetes már????

Kép
vindolanda

Azt még leírom, hogy itt borzalmas idő van. 10-11 fok napközben, fúj a szél, esik az eső és nagykabátban járunk :roll:

Az adóbevallást idén sikerült úgy beadni, hogy nem az utolsó napon visszük postára :lol:

Pakolok tovább :arrow:

Kép
vindolanda

Mesi,kb. 35-36 hetes lehet :) :) de majd jön és megmondja :) :)

:arrow: szomszédasszony elcsalt magával tekerni.... bakker a 20 km kicsit megviselt :) még megyek a gyermekekért, aztán meg elviszem Őket sakk szakkörre,megnézzük tetszik-e nekik :) mert szoktak sakkozni néha(bár kétlem h. szabályok szerint),de hátha bejön nekik :) :)

KépKép
viranka

Helló, Lányok!

Verus, micsoda gyönyörű nagylányod van már! :-) Szuperek a sapik, én továbbra is mondom, hogy csinálj üzletet!!! Most már papírod is van róla (szuperügyes vagy az ötössel, GRATULÁLOK!!!)
20 km-t tekerni, ajvé....
Sakkszakkör: milyen nálatok? Én a miénkre benéztem az oviban egy pillanatra, eldugott futókat kerestek a gyerekek :lol:

Maggie-m, nagyon sajnálom az allergiádat.... (vagyis inkább Téged), jobbulást!!! Suli oké?

Vindo, rossz idő :evil:
Örülök, h minden oké :-)
(Mi most, ha van néha időnk, angol scifisorozatokat nézünk /vagy -paródiák? néha nem tudom eldönteni/, amelyekben tök jó a sztori, de rém gagyi a kivitelezés (nem is gagyi, inkább minimálköltséges és ez látszik is), viszont a brit humor meg a verhetetlen színészek egyszerűen még a hihetetlenül lapos dolgokat is el tudják adni. Elképesztőek.)

Piroska, nagyon ügyes vagy, gratulálok az élettanhoz!!!!!!!!!!! Szegény párod, meg tudom érteni, én csak két napig javítottam nonstop, de már lilákat láttam....
Maggie mindent jól írt (Maggie-m, köszi!)

Vizsgáztam ma (tesztes írásbeli, még nincs eredmény), elég nehéz volt, de csak görbüljön. Mondjuk tanultam rá.
irina

Maggie, ne haragudj, ezt a nyomódó ideg dolgot csak most fogtam fel -- de lemaradtam róla, hol fáj Neked. Múlóban van? Remélem!

Na, egy hét múlva már repülök Lengyelországba. És még szinte semmit nem készültem rá :shock:. Addig is még két vizsga (egy nehezebb és az egyetlen nagyon lájtos), meg még egyetemi ezek-azok, fogalmam sincs, mikor készülök a konfira (mondjuk magyarul az anyag úgy 75%-a megvan).
irina

Halihó!

Mindenkinek köszönöm az aggódást, most jobban vagyok már. Csak álmos vagyok, pedig tanulnom is kell majd.
Nemrégiben ment el az öcsém, már megvacsoráztattam a társaságot. De még buzgolkodok, holnap Gergő és Wagdika osztálykirándulásra indul. Nem mennek messzire, csak ide Debrecen határába. Majd jókat dagonyáznak szerintem.

Vindo, Bercó már hétfő óta ovizik. :lol: De bimbó vagyok, most hasított belém, hogy nem adtam le az igazolását. :oops:

Irinám, nem tudok még semmi konkrétumot. A gyakjegyeket várom. Az a fájdalom meg az volt, amit régebben a visszereimnek tulajdonítottam. Pár napja mozogtam kicsit, most jobb a helyzet, de szerintem sokszor előjön majd még.

Viranka, nagyon fitti vagy! :lol:
dmaggie

Irinám, akkor a szokásos sűrűség van jelen most is. Kitartást!
dmaggie

Hahó!

Egy elveszett bárány. :)

Most a 35. hétben járok, és már nagyon szenvedek. Nagy a baba, fájnak a csontjaim, nyilall, feszít, és ezek a frontok.... Lassú vagyok, közben dolgozni is kell, hajolni nem tudok, vizesedek, zsibbadok, fájok, már az alvás sem megy, pisijáratok....
Gyerekekkel megyek aludni, annyira kikészülök.
De hát a pluszsúly sem segít, az időjárás sem, és az sem, hogy Barnus sem lesz valószínűleg egy nádszál. :)

Csinálok majd pocakfotót.

Kaqk! Gegi nem volt 7 hónapos, mikor felállt, és nem lett görbe a lába. :)

Alkotások szépek, elért eredmények dicséretesek - azért átfutottam az oldalt. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Hú, csak bekukkantok statisztikázás előtt 8)

Mesi, jó, hogy megkerültél.
A vége elég húzós... De legalább nincsen 45 fok, mint 2007-ben :idea:
Hajrá!!!!

Irina, a sakkfigurán jót röhögtem :lol:
Majd csak összeraksz egy szuper prezentációt a konfira 8)

Maggie, akkor átsiklottam az infón :oops:
Jó is az idő egy kis kiránduláshoz...
Hová mennek?

Gép előtt vagyok, ha valaki jönne :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie-m, tényleg, a visszerek, már emlékszem! Sajnálom, hogy fájnak... (S-nak is sok van, szerintem erről régebben dumáltunk itt, most épp nem fájnak neki, viszont elég csúnyák, esténként tornázik, ezt próbálja tenni ellenük.)
Akkor nagy levegő a vizsgaidőszak előtt, aztán HAJRÁ!!!

Mesi, azt is csodálom, hogy egyáltalán tudsz dolgozni, ez már nagyon a vége!!! Lesz segítséged (otthon is, a munkában is), ami Barna egész kicsi lesz?

Ja, estére én is hulla vagyok, nem kell ahhoz sok :lol:
irina

Vindo, jaja, csak ne kéne angolul előadni 8)
Stati :D

Nekem még meg kell írnom jó pár levelet fürdés után (de még altatás zajlik), visszanézek.
irina

Szia Irina 8)

Viranka, nem semmi szomszédasszonyod van :wink:
Tetszett a szakkör?

na, tényleg dolgozok :arrow:

Kép
vindolanda

Hali,

Vindo, csak a Víg-Kend Majorba. :wink: :lol:

Irina, végül ugye az derült ki, hogy én rosszul diagnosztizáltam, nem a visszerek, hanem a gerincem a ludas. Ma sajnos nem sikerült tornáznom, most újra nekiveselkedtem a pilatesnek. De igazság szerint McKenzie-torna kellene. Sima kis lumbagho
dmaggie

Mármint lumbago :oops: :oops: :lol:
dmaggie

Ott még nem voltam :roll:
Csak hallottam róla.

Lumbago - jaj.

G.nek is tornáznia kellene, neki a sok gép előtti üléstől szétcsúszott neki. Mindig masszírozni kell a derekát. És a hasa is fáj tőle, előre sugárzik.

Kép
vindolanda

egy nekivel kevesebb :oops:

Kép
vindolanda

fittek vagyunk :lol: :lol:

Én annyira nem aludtam a múlt éjjel, hogy tanulás ide v. oda, bizony megyek aludni. :oops:
dmaggie

Jó éjt!

Én még húzom egy óra hosszat legalább. Küzdök :lol:

Kép
vindolanda

Maggie, jaj, de sajnálom a lumbágót!

Én sem fogok dolgozni, csak a leveleket megírom.
Ádinak hasmenése van, remélem, reggelre elmúlik. Lekop-kop-kop.
irina

Maggie, jó éjt!
irina

Feladom mára, jó éjt.
Írjatok éjszaka :!:

Kép
vindolanda

Maggie
nekem huszonéves korom óta van lumbágóm, ismerem az érzést, nagyon tud fájni. Én arra jöttem rá, hogy amikor fáj, akkor tornáztatni kell egy kicsit és elmúlik. Aztán lehet, hogy nem teszek jót vele, majd megkonzultálom a gyógytornászunkkal, ha végre eljutok hozzá, mert mindig a férjem van itthon, amikor ő jön. :)
Már rémlik, hogy azért tanulod ezt, mert elmentek suliba azok, akikkel foglalkoztál, vagy nem jól emlékszem?
Allergiával tudod mit csinálok, ha fáj a torkom? Eszem néhány szem mézes negro-t. Azt, amelyik nem citrusos, csak mézes. Nagyon jót tesz, azonnal helyrehoz. Csak ez a köhögés ne lenne...
Bocsánatot kérek a tudatlanságomért, de ki az a Gergő és Wagdika?

Irina
hát most gondolj bele, hogy szegény úgy csinálja ezt, hogy közben itt van a két gyerek és folyton rá maradnak, mert én tanulok. Van olyan hallgatója, aki az ELSŐ jegyzőkönyvét adta le (meg az összes többit, ugye nem is kell mondanom). Persze mindegyik egyes lett. Ha leadott volna legalább egyet, akkor tudta volna, hogy kell csinálni. A gyakorlatos tanárok előtt most ő lett a mumus, mert egy csomó egyest kiosztott. Nem vették őt komolyan a hallgatói, most szegények meg fognak lepődni. Jaj, nehéz ez... Jövő félévtől meg fogja mondani a félév elején, hogy nincs pótlás, csak két alkalommal egy félévben. Akkor nem kerül ilyen helyzetbe.
Eldugott sakkfigurák. :) :) :)

Vindo
tudom én, hogy nem bánt a sikló, de olyan nem jó, a csúszó-mászókat valamiért nem szeretem...
Az jó, ha nem vakarta el őket, mert az szokott az egyik probléma lenni vele. Ügyi legényke, még hízni is kezdett. :) :)
Hát ez az idő, nagyon kész...

Viranka
nem vagytok semmik ezzel a 20 km-el... Durva...

Képzeljétek el, hogy mi elkezdtünk járni teniszre Didrivel, tetszik neki. Hétfőn a rossz idő miatt elmaradt, úgy emlékeztem, hogy szerdán lesz, de én akkor élettan ZH-t írtam. Tegnap jövünk haza, elmegyünk a teniszpálya mellett és akkor látom, hogy ott van az edzőnk. Gyorsan beállt Didri is. :) Én meg elszaladtam (konkrétan futottam) a bababoltba néhányszáz forintos ajándékért, mert azt kértek a tombolához. Jól leizzadtam). Utána meg jött a barátnője, aztán vettem észre, hogy szegény gyerekek nem ettek gyümölcsöt, olyan éhesek voltak, hogy mindenki zabálta a sült csirkecombot. :) Ez a tegnapi nap... Most már végre nyugalom van, mindenki alszik... Szeretek ilyenkor fent lenni, rendezni a gondolataimat, jót tesz. :)

Na tanulok, mert le kellett volna adnom szerdán az angolt, de az élettan zh elvette az eszem... Ma info ZH meg lenne biofizika is, de nem megyek, majd máskor, élettanra tanulok, kedden lesz a vizsga. Hú, nagyon izgulok! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ja, még valami és abbahagyom. Múltkor a pszichológia tanárnőnek panaszkodtam, hogy annyira nehezen bírom ezt a sulit, minden nap küzdök a gondolattal, hogy abbahagyom. Mondta, hogy meg ne tegyem! Pont ilyen védőnőkre van szükség, mint én. :) Ez olyan jólesett. :) Mert ugyebár ő úgy ismer minket, hogy mi elmondunk neki magunkról mindent, ez olyan csoportterápiás cucc. :)
Az élettan tanáromnak meg megköszöntem a sok segítséget (sokszor e-mailben is válaszolt a kérdésemre, tényleg nagyon rendes volt), erre írta, hogy legyek jó védőnő, bízik bennem. :) Olyan jó érzés volt, kicsit most erőt kaptam, hogy tovább csináljam.
Lányok, az az igazság, hogy olyan lelkiismeret-furdalásom van sokszor, hogy suliba járok... Nehezen bírom megemészteni, hogy nem lehetek itthon a gyerekekkel, ez annyira rossz. Pedig imádok velük itthon lenni, alig várom a nyarat. Életem legszebb két éve volt, amikor itthon voltunk a kislányommal és minden nap játszótéren voltunk, itthon is játszottunk egész nap, folyton vele foglalkoztam. Annyira hiányzik ez nekem, úgy várom már a vizsgaidőszak végét...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó,

éppen megkávéztam. Én is szeretek ilyenkor olvasgatni. :lol: Na, a mai éjszakám sem volt valami nyugodt. Olykor küzdöttem a levegőért egy picit. Ma reggel viszont láttam, hogy válaszolt a tanárom. Az órán azt beszéltük meg, hogy feltesz 6 cikket, amiből kettőt ki kell választanunk és ahhoz kell referátumot készíteni. Erre feltett kettőt. :roll: Megkérdeztem, hogy mi a feladat. Már tudom. :lol:

A fiúk nem tudom, hogy mikor aludtak el, ha itt van Wagdika, akkor mindig megőrülnek kicsit. Piroska, Gergő a mi középső gyerekünk, Wagdika "Vazsdika" meg a barátja. :lol:
Ha már nálad tartok: nagyon igazuk van a tanáraidnak. Legyél is büszke! Furcsa ez a lelkiismeret, olykor engem is gyötör, de azt tudom, hogy belátható időn belül vége lesz. No, meg az eszemmel tudom, hogy nem nagyon húzhatom(húzhattam) tovább a dolgot.

Irina, mi lett Ádival?

Vindo, jó sokáig bírtad.

Veszekednek a fiúk.
dmaggie

Hahó :D

Piroska, a tenisz az nagyon jó 8) 8) 8) Igaz, még sosem vettem ütőt a kezembe, de nagy Federer-fan vagyok :lol:
A lelkiismereted meg... Ez csak pár év. Utána meg lesz még hátra vagy 30, amikor boldog és elégedett védőnőként fogsz dolgozni. Ha nem csinálnád, ott motoszkálna benned életed végéig, hogy miért nem tetted.
A gyerekek meg büszkék lesznek Rád. Én is az vagyok anyára, aki három gyerek és munka mellett, válás után szerzett két diplomát komoly éjszakai tanulások árán. Elég komoly kitartást tanultam tőle, és azt mondom, hogy nagyon jól tette 8)

A hátsóján lesz himlő-heg, ahogy látom:)

Maggie, hogy vagy?
Min kaptak össze a gyerekek?

Ma délre megyek Rugóért, este vissza kell menni, anyák napi műsor lesz.

Képzeljétek, Rugó elkezdett történeteket mesélni. Teljesen jól elmondja, hogy Erik nem akarta felvenni a sapkáját, az óvónénik erre felhívták az anyját. Vagy Petra nagyon örült, hogy ő visszajött, és megkérte, hogy üljön mellette ebédkor.
Nagyon furcsa érzés, de igen örülök neki.

Joghurt :arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg, Panndi, vége már a hányásos időszaknak?
Vannak neveitek?
Meg azt akartam megkérdezni, hogy hány szobás a házatok? Hogy lesznek a gyerekek "elhelyezve"?

És Silkával vajon mi lehet? :roll:

Felöltözök, és próbálok dolgozgatni délig. De gép előtt vagyok, ha jönne valaki 8)

Kép
vindolanda

Egy kalappal a zéhákhoz meg a beadandókhoz mindenkinek!
Tényleg megyek :arrow:

Kép
vindolanda

:)

Hoztam egy korábban feltett pocakfotót (33. hét) és egy mostanit a 35. hét végéről. Jajj. :shock:

Kép Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

És egy 2008. 12. 08-as bejegyzésem:

Csak két kép. Az egyik mai.

Kép Gegivel a 36. hétben Kép Zsozsival a 36. hétben

:shock: :shock: :shock: :shock:
Na ezért pánikoltunk tegnap. Zsozsival ilyenkor még volt egy hetem, de akkor sem volt ennyire lent a hasam, mint most.

Kép
Kép
Kép
gremese

de kár h. nem lehet lájkolni a képeket :) :) ne parázz! júni. 8-án szülhetsz,addig kihúzod valahogy :) :)

nincs izomlázam :shock: :shock:

:arrow:

KépKép
viranka

Drága vagy Verus! :)

Egyébként egyik gyerek sem született frontos időszakban, de most... Meg is lett az eredménye. A frontok miatt Barnus rettenetesen feszít, és ahol a háta van, ott a köldököm mellett lett néhány repedés. :?

Ami a segítséget illeti, Apa itthon van, mondtam neki hogy ossza be úgy a munkáit, hogy a baba születésénél legyen kis ideje, de ez persze nem így megy. Ha kell, segíteni fog persze bármikor.
Zsozsi is nagy segítség lesz, Gegitől kicsit félek, hogy mit fog szólni. A mamáék is a közelben vannak, de ő ugye dolgozik. Ő is fog segíteni, mert ha kell majd éjjel varr.

Képzeljétek, ami a 2012-es év Anyavállalata versenyt illeti, a közönségszavazat alapján 83 versenyzőből a 2. lettem, a szakmai zsűri döntése alapján pedig a 4. :)))))
Nagyon örülök ennek, és köszönöm mindenkinek, aki segített.
http://www.gazdagmami.hu/ev-anyavallalata-2012

Kép
Kép
Kép
gremese

Nem semmi fotók 8)

Hát, az eleje biztos húzós lesz :roll:
Hülye frontok :evil:

Viranka, így jár az, aki nagyon edzett :lol:

Na, lassan el kell hoznom Rugót az óvodából :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok Lányok!

Emese!
Mekkora pocak, csak lesek! Hamarosan itt lesz Barna! :)

Vindo!
Rugó nagyon jóképű kisfiú, nem csoda, hogy odavannak érte a lányok! :)
Ügyes a történetmeséléssel!

Piroska!
A nyáron biztosan sokat leszel a gyerekekkel! Addig türelem és kitartás a vizsgához! Már ilyen kicsik is szoktak teniszezni?

Maggie!
Jaj, lumbágó! :( Nekem szülés után jött elő, azóta fájdogál...
A nagyok vesztek össze, vagy mindhárman benne voltak a vitában? Tényleg hogy alakul a fiúk kapcsolata? A két nagy inkább együtt van?

Irina!
Sakkszakkör. :) A gyerekek ovijában is van, de még nem néztem milyen. Bár Gergőt lehet, hogy jövőre be kellene iratni, mert elég lusti, a tornák nem nagyon jönnek be neki. Legalábbis az oviban szerdánként szokott tornaóra is lenni, és olyankor mindig nyafog, hogy ő nem szeret tornázni, mert elfárad...

Viranka!
Gratula a vizsgádhoz és szép a sapi! :)
Nem semmi távot bicajoztatok! Mikor lesz legközelebb?

Regivel mi lehet vajon?

Kép
gica1

Regina nekem is eszembe jutott nemrég :roll:

Gica, ikrekkel nem is csoda, hogy megfájdult itt-ott...
Nem is szeretheti mindenki a sportot. Valakiknek sakkozni is kell:)

Rugóval hazasétáltunk, játszottunk, majd levágtam a haját. Most a kádban van, de közben mesét néz.
Vettünk hazafelé cseresznyét, nagyon finom 8)

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindo, éljen a történetmesélős Rugó, nagyon örülök a hírnek! :-)
Anyukádnak aztán lehetett teherbírása...

Verus, ezek szerint fitt vagy a javából!

Maggie, köszönöm, Ádi jól van, egész nap nem volt kaki, most megint kis hasmenés, szerintem valami enyhe vírus. Semmilyen más tünete nincs: kedv, étvágy jó, hőmérséklet rendben.
Hát nehéz az "érdekes" tanárokat elkerülni, de kitartás, meglesz ez a jegyed is! (Nekem is volt e félévben egy hm érdekes tanárom, remélem, beírja a jegyemet. Mindenféle teljesítésekhez kötötte az aláírást, én egyetlen órán nem voltam, az arra vonatkozó anyagot elküldtem neki, majd meglátjuk. Vicces lenne, ha nem adna jegyet, a tárgy előfeltétele más tárgyaimnak a továbbiakban....)

Piroska: amennyire itt megismertelek, szerintem is fantasztikus védőnő leszel, és ellensúlyozod azt, ami jelenleg a helyzet (pl. igény szerinti szoptatásról még nem is halló fővárosi védőnők). Bízz magadban, mások már (rég) bíznak Benned! :-) Szorítok Neked!!!
Lelkiismeret-furdalásnak pedig tényleg nincs helye (a szokásos "az anyának mindig lelkiismeret-furdalása van" helyzetet leszámítva).
Rajzelemzést még nem mernék bevállalni, ahhoz hosszabb képzés kell, mi csak párfajta rajzot néztünk. Egy emberrajzot max. le tudnék pontozni (de szerintem Te is :-)). Tudod, szívesen segítek bármiben, csak mi még nem vagyunk feljogosítva szakmailag arra, hogy hiteles értékelést adjunk ki.

Mesi, fantasztikus a pocakod! :-) Gratulálok a 2. helyhez, szuper!!!
Két nagy babát már megszültél, Barnával is minden rendben lesz.

Regiék a FB tanúsága szerint jól vannak, gyönyörűeket süt-főz. :-) De azért olyan jó lenne, ha Ő mondaná el, mi van velük.
irina

Gica, ezen a sakkdolgon törtem a fejem, de még kicsinek érzem hozzá Ádit (bár mit értek én hozzá).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 13:56-kor.
irina

Teniszezni, micsoda? Ma karatézni voltunk. :) :) :) Majd mesélek. :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Irina, akartam írni sci-fi sorozat kapcsán, a Firefly-t ismeritek??? Mi csak az egészestés filmjét láttuk, de állítólag nagy kultsorozat, bár egy évad után elkaszálták. Csak jót hallottam róla eddig.
Ez fog jönni a House után 8)
Tudsz róla valamit?

Ja, anya komolyan nyomta, sajna mentálisan azért ez visszaütött később (mondjuk leginkább az, hogy a második férjének a volt felesége bekerült a helyi önkormányzat kult. bizottságába, és anya könyvtárigazgatóként később elég sokat szívott). Viszont ritka jó feje volt anno, a múltkor előkerült gépelve egy szimpla szemináriumi dolgozata Schultz emberi tőkéjéről, komolyan, csak lestem...

Piroska, képzeld, a nagyobbik bátyám fekete öves, vagy 20-22 éve karatézik, de még mindig örömmel vereti szét magát a versenyeken... Sántikál utána vagy két hétig :shock:
Viszont volt már szituáció, hogy hasznát látta képességeinek.

Még dolgozgatok
:arrow:

Kép
vindolanda

Maggie
középső? Nektek három gyermeketek van??? Jaj, bocsánat... Én teljesen el vagyok tájolva, nem is értem...
Hát látod, nálad belátható időn belül lesz vége... Nekem még három év... Az eszemmel tudom, hogy ez kellett nekünk is, csak nehéz, na...

Vindo
a tenisz szerintem is jó, ráadásul itt van egy köpésre. :) Igen, azt hiszem, ha nem csinálnám, sokáig ott motoszkálna bennem... Remélem, hogy az én gyerekeim is így fogják megélni... A te anyukád egy hős! :) :) :)
Én is szeretem, amikor mesél. :) Olyan jó! :)
Silkának most nincs könnyű dolga szerintem. :) De majd jönni fog. :)

Emese
juj, ez már jóóó nagy! :) De jóóó! :)
Komolyan a második lettél? Gratulálok!!!!! :) :) :)

Viranka
ugye milyen mérgező ez a facebook? :) Tényleg jó like-olni. :) Nincs izomlázad? Te nem vagy semmi, komolyan! :)

Gica
igen, már négy éves kortól lehet teniszezni. :) Olyan kis ügyik. :)

Irina
Hát remélem... Szeretném... De még sokat kell fejlődnöm, hogy az legyek... Rajta vagyok. :)
Nálunk a védőnők azt szokták mondani, hogy majd a baba rááll egy ritmusra, az általában úgy szokott alakulni, hogy három óránként fog kb szopni. A lényeg, hogy a napi nyolc legalább meglegyen, de ha nem fogy, akkor jó. Aztán mondtam neki, hogy délután valamiért két óránként szopik. Mire ő: ja, igen, délután sűrűbben szoktak. :) Simán elrendezi egy ilyen válasszal. :) Az én védőnőm mindig meg tudott nyugtatni. :) De azért amikor 10 hónaposan még nem mászott és felhívtam, hogy mit kezdjek vele, akkor azért mondta, hogy hááát, már azért szoktak mászni. Szóval nem volt ő egy olyan ember, aki a homokba dugja a fejét, de mindig igyekezett megnyugtatni és ez nagyon jó volt. Remélem, hogy ez nekem is menni fog, majd meglátjuk... Nagyon szeretnék olyan védőnő lenni, aki segítségére lesz másoknak, de ezt még nagyon meg kell tanulni, hogy ezt hogy éri el az ember...
Akkor inkább kérdezek egy rajzzal kapcsolatban. Általában színeset szokott rajzolni és sokminden van rajta (leginkább a család, meg még a környezet). De most egy olyat rajzolt, amin egy gyerek van (Ő), és minden piros, az egész rajz. A piros az erő színe, igaz? Azon gondolkodtam, hogy a napokban mesélte, hogy az egyik barátnőjével összekaptak és ő egy karakán csajszi (Sinka lánya:)) és valahogy kicsit túl rámenősen akarta rávenni Didrit vagy nem tudom, de valahogy Didrinek mondtam, hogy akkor miért nem mentél el? Vagy miért nem mentél az óvó nénihez? Mire ő azt mondta, hogy nem tudott, mert ő gyorsabb volt, nem tudom, nem értem... De szegénykém sírt, nagyon sírt hétfőn. Aztán mondtam neki, hogy jó, akkor el fogunk menni karatéra, mert lehet, hogy az a baj, hogy neki nincs olyan kiállása, azt meg nem akarom, hogy ő az az áldozat típus legyen, akit majd a jövőben megtalálnak. Egyébként félre ne értsd, nagyon jó barátnők és amikor találkoznak, elsőre puszi-puszi, ölelik egymást meg minden, de Didri kis érzékeny lélek és tartok tőle, hogy ő nem tudja az ilyen határozott fellépést kezelni. De ilyen mindig lesz, úgyhogy meg kell tanulnia. Arra gondoltam, hogy ha jár oda, ott megszokja azt, hogy "támadás" éri (ezt úgy értsd, hogy nem a kis rózsaszín köd van, nem úgy, hogy bántás éri), és akkor talán tud mit kezdeni egy váratlan helyzettel is. Lehet, hogy emiatt volt minden piros a rajzon? Mert mostanában sokszor emlegette, hogy nem hagyta az ovis társa, hogy elmenjen, vagy hogy valamit csináljon. Az óvó néni azt mondja, hogy nem történt baj, csak civakodnak és tudom, hogy így van, mert szeretik egymást, de olyan háromszög van ott, mert hárman szoktak együtt játszani, aztán az egyik mindig perifériára kerül. Most Didri elkezdett egy másik kislánnyal barátkozni, aztán mondta, hogy amikor jól elvoltak, akkor a másik kislány jött oda és nem hagyta, hogy játsszon a Tündével (a másik kislány a harmadik a csapatból :)). De azt tudni kell, hogy a másik kislány is karakánabb, csak Didri ilyen kis érzékeny lélek, így nehéz a helyzet... Na meglátom, valahogy meg kell oldanom, de nagyon nem szeretném, ha egy csoportban a szerepek kiosztásánál a gyerekem az áldozat szerepét vállalná fel... Nem tudom, hogy érthető-e, ahogy leírtam, mert szeretném, ha nem értenéd félre, tényleg nagyon jól megvannak, de teljesen más temperamentum az a két kislány és Didri ezt nem tudja kezelni. De nagyon örülök, hogy ez így alakult, mert legalább most tudjuk elkezdeni az ilyen helyzeteket megtanulni, ha ők nincsenek, akkor lehet, hogy csak az iskolában kezdtünk volna ilyesmivel foglalkozni és az nem biztos, hogy a legjobb időzítés, akkor sok a tanulnivaló. :) Szóval jól elszaporítottam a mondókámat. A lényeg: lehet, hogy emiatt piros a rajza?

Vindo
jó érzés lehet, hogy ilyen tapasztalataid vannak anyukádról. :) Ja, egyébként én nem szeretném, ha versenyezne. De mi is kung-fu táborban ismerkedtünk meg a férjemmel és szerintem életem egyik legjobb lépése volt, hogy oda jártam. :)

Én meg tanulok most már végre. :)
piroska.103

Hát, Piroska, én sosem felejtem el, hogy azt mondta a védőnőm anno a pár hetes gyerekre, hogy "most már azért inkább négy óránként kéne szopni". Azóta sem értem, én már addigra szétolvastam magam LLL-füzetekkel, igény szerinti szoptatásról, kötődő nevelésről (az más kérdés, hogy utólag kicsit másként vélekedem ezekről), de ezt az időre szoptatást (még akkor is, ha lazán értjük) nem értem. Enyém gyerek egy zabálógép volt csecsemőnek (utána aztán az ellenkezője), nagy volt és folyton éhes. Próbáltam volna időre és 4 óránként szoptatni...

Rajz: a pirosról vegyesek a vélemények, van, aki nagyon pozitívnak veszi a használatát, mások a feketével együtt az agresszió színének tartják. Szerintem ezek csak megtévesztők, mert rajz kontextusa (esetleg a többi rajz) nélkül nem mondanak sokat (plusz a piros az egyik legalapvetőbb szín, amit a gyerekek használnak).
Áldozatszerep: saját vélemény, hogy nem várnék, szólnék az óvónőnek, és annyiszor szólnék, ahányszor előfordul ez.
irina

Piroska, egyébként teljesen jó dolgokat írtál: az egy színre szűkülés utal valamire, de nyilván csak ha tartós.

Vindo, hát valahonnan Te is örökölted a jó eszedet ;-)
irina

Még valami, Piroska: szerintem a kungfu szuper ötlet egy kislánynak, ha neki is bejön. :-)
Ádi is hetekig emlegette, hogy az egyik ovistársa (fiú) ráfeküdt, mondjuk én nem csodálkoztam, az egyik legproblémásabb gyerek a csoportban. Nagyon felzaklatta, gondolom, nem számított ilyesmire, mert eddig őt mindenki szerette, nem igazán érték atrocitások. De ezektől nemigen tudjuk megvédeni őket, csak úgy, ahogy írod, hogy felkészítjük őket, hogy ilyenek is jöhetnek, fel kell tudnunk dolgozni.
Én elképesztően mimóza és túlérzékeny gyerek voltam, 30 évig tartott kinőni, őszintén szólva a nagy empátia talán most a pszichónál jól jön, de az élet legtöbb területén senki sem díjazta. (Ettől még én nem tartom rossznak, csak éppen -- S. szokásos evolúciós kifejezéseivel élve -- maladaptívnak). :D
irina

Piroska, kung fu tábor :shock: :shock: :shock:
Hogy mik ki nem derülnek rólad :lol:
A karate tényleg jó, és nem lesz tőle az embernek karfiolfüle sem, mint a birkózástól:)

Hát, egy jó védőnő aranyat tud érni, az biztos, és igen nagy szükség lenne belőle egy csomóra. Úgy hogy, Piroska, minden bele :!:

Pozíciók, szerepek- elképzelhető, hogy iskolában, ahogy változik a közösség, teljesen más pozícióba kerül majd.
Amúgy meg kis nebántsvirágoknak is kell lenniük. Én bírom őket. Gondolom, ennek egy része személyiségfüggő, amit nem igazán lehet neveléssel felülírni, csak finomítani.
Bár nem vagyok pszichológus :lol:

Szoptatás - hát, mi momentán össze-vissza nyomtuk Rugóval kezdetben, aztán meg kialakult egy pár órás intervallum magától. De sosem néztem, ez mennyi, meg ha éhes volt, akkor evett :roll:

Kép
vindolanda

Rugót a csanában a dolgozók szabályosan trenírozták, hogy védje meg magát. Volt egy verekedős gyerek, be-be húzott neki. Ő meg sírt mindig. Aztán addig biztatták, míg egyszer úgy megsorozta válaszképpen a gyereket, hogy ketten kellett, hogy leszedjék az illetőről :roll:
Amúgy ő sem egy központi figura.

Én általánosban voltam kis eminens, és korlátozott kapcsolathálóval rendelkeztem, vagy inkább kevésbé kölcsönössel, hogy jól fogalmazzak. Aztán középiskolában elég durván megváltozott a helyzet :roll:

Szegény Ádi a ráfekvő gyerekkel...

Ja, Irina, ez már így van. Egyszer olvastam egy tanulmányt, hogy vizsgáltak sikeres embereket (munkahelyi karrierrel definiálták valahogyan). Az jött ki, hogy a nőknél a férfias szerep-elemek használata, férfiaknál meg valamennyi nőies elemek megléte (némi emocionális, nem túl alfahím mentalitás) az, ami garantálja az így meghatározott sikert és karriert.
Az jó, ha most kiéled magadat:)
Tényleg, hosszú távon szeretnél majd foglalkozni pszichóval? Vagy hogy képzeled, a nyelvészet mellett nyomod?

Kép
vindolanda

Na, rakok még két képet, aztán eldugulok.

Új frizóval az ünnepség után: Kép

Amúgy legalább 40 perces műsor volt, és háromnegyed hatra lett vége. Rugó teljesen kikészült, az utolsó 10 percben ki is állt, hogy ő nagyon fáradt. Tényleg az volt, itt is kókadozik éppen:
Kép

Kép
vindolanda

Irina
félre ne értsd, tényleg nem verekszenek, csak mondom, ezek olyan barátnői összekapások, de az a baj, hogy a kislányom is akaratos, de olyan kis finomka, a másik kislány, a két másik barátnője karakánabbak. Főleg Silka kislánya. :) De ha ez nem vele történik, akkor nem lett volna jó, mert vele legalább barátságban vagyunk és nem fogja összetörni lelkileg a kislányomat, mert meg fogjuk tudni oldani, pont azért, mert barátnők. :) Meg még azon gondolkodtam, hogy kicsit többet kellene találkoznunk ovin kívül. Akkor a gyerekek nagyon meg tudnak változni. De tudom, hogy jót tesz neki, ha egy ilyen kisgyermek is van mellette, hogy ne legyen mimóza, amikor suliba megy. Ez így egy szelíd átmenet. Ha ovin kívül találkoznánk (ami most Silkának különösen jót tenne), akkor én is ott lennék, tudnám neki mondani, hogy abban a helyzetben mit kellett volna tennie, a kislány pedig sokkal szelídebb lenne vele. Tudom, mert volt már ilyen tapasztalatunk. Volt egy szomszéd kislány, akivel együtt jártak bölcsibe és miután sokat találkoztak bölcsin kívül, soha többé nem veszekedtek. Én azt gondolom, hogy a kislány megadta a feladatot és szerencsések vagyunk, hogy vele kaptuk meg, mert ő tényleg nem rossz ilyen szempontból.
Na, itt a kicsi, majd még írok. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, ez jó, hogy Te tudod a jó oldalát is nézni a dolognak :-)

Vindo, Rugó nagyon édes (és milyen csinos!)
én egyébként nem tartottam a túlérzékenységet jellemhibának soha (lehet persze, h ez hiba), úgy éreztem mindig, hogy ez jó dolog, csak éppen a környezetem nem díjazta. Most viszont egy rakat nagyon érzékeny emberrel vagyok heti szinten együtt és nagyon élvezem (bár azt azért nem mondanám, hogy minden pszichológus és pszichós irtó empatikus, vannak mindenfélék, de az arányok azért teljesen mások, mint másutt az életben).
Mihez kezdek vele? Valamihez mindenképpen, szerintem a pályaváltás sem kizárt (bár nem tervezem!), igaz, az esetemben már nincs mód teljesen elölről kezdeni mindent, nem kívánom a családi életemet és egzisztenciámat e hobbi oltárán feláldozni (olyanokra gondolok, minthogy ha a klinikai vonalra megyek, nem lesz időm kisegítő fizetésért betegeket őrizni, kivéve ha a meglévő állásom mellett csinálni).
Őszintén szólva engem a klinikum érdekel a leginkább, a kutatás csak másodsorban, és nem akarok továbbra sem a kemény területek (kísérleti, kognitív pszicho) felé menni (bár biztos jót tenne az ázsiómnak), nem mintha nem érdekelne. Viszont az is lényeges, hogy a pénzt valamennyire visszahozza a dolog, ez meg inkább a munkapszicho iránya felé vinne. Most az a tervem, hogy MA-ra munkapszichóra megyek (hacsak valami meg nem ingat benne), és ha abból vissza tudok pénzt forgatni (kell elég az önismereti kurzusokra, a további MA-ra), akkor jöhet a klinikum. Egyébként majdnem minden érdekel pszichóból, úgyhogy nagy gond már nem lesz.
irina

Merthogy a végcél a terapeutaság. 8)
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: