A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

KépKépKépHát ilyen volt a fánk,és ilyen lett.Persze közben azért játszottunk is

Kép
beatrix2

ah! csak egy kép ment fel!na mégegyszerKép

Kép
beatrix2

Kép

Kép
beatrix2

Szisztok!

Bocsi, hogy csak így belevágok, de SOS segítség kellene!!!!!

Eddig mint írtam, tök jól ment a szopi, rengeteg tejem volt és ma egyik etetésről a másikra egyszerűen annyira megcsappant - már két etetéskor nem volt elég a fiúknak - hogy ki sem tudják szinte szívni csak 20-30 grammot ... igaz binbóvédővel etetek - mertsemmi mellbimbóm - és úgy nehezebben jön, de eddig ez nem volt baj!!

LÉgyszi segítsetek, mi lehet a baj, mit tegyek???

Köszi:

Rita
trus

SziasztokKép
RitaKép
Tudtál ugyanannyit enni, inni, pihenni mint eddig? Mert az nagyon fontos...bocsi, semmi okosabb nem jutott az eszembe. A Lányoktól mindig úgy olvastam, hogy szopi elött minimum fél-egy órát érdemes feküdni és persze rengeteg folyadékot kell inni ill. enni is rendszeresen kell. KitartásKépRemélem hamar jön majd valaki, aki okosabb lesz nálam, nekem sajna nincs tapasztalatom...
KirriKép
Tündéri ez a fiúcska, és micsoda szemecskéi vannakKépKép Szivből gratulálok Nektek és kivánom, hogy mielöbb túljussatok a lelki megpróbáltatásokon és Boldog legyen az Új esztendőtök no meg a többi isKépKépVárjuk a friss fotókatKép
IldiKép
Köszi a fogadtatástKép8-9 órát tudsz egyhuzamban aludni???????? Hogy csinálod????KépKép Nagyon jó babáid vannak, ügyesek vagytokKép
Köszi, az ünnepek kellemesen de rohanósan teltek. Minden nap Dévényezni jártunk, ezen kivül kétszer megjártuk a SOTE szemészetét és kétes eredményt kaptunk igy itt is elmegyünk vizsgálatra. Voltunk neurológiai kontrolon a Margit kh-ban ill. a Heim Pál gyerekkorházban is, voltunk az ottani gyógytornán is, de sajna Lilike feszitése mitsem javult igy nem állunk meg, februárban ha sikerül időpontot kapnunk megyünk haza a Pethő-be. Remélem Nektek kellemesen teltek az ÜnnepekKép
GabiKép
KösziKép Még nem siekrült megnéznem az albumotokat de igyekszemKép
KrisztiKép
Nagyon át tudom érezni a leirtakatKépKép Nekem most már Lillus is feláll három hete igy mindketten teljes magasságukban garázdálkodnak... katasztrófaKép A lakás olyan mint a csatatér és ma pont azon szomorkodtam magamban, hogy milyen rossz, hogy egész álló nap csak "tiltok" és "veszekszem" mert a két kis 15 hónapos Manócskám egyszerűen "tojik" rámKép Ill. Gerike sirva fakad, ha rá merek szólni valamiért Lillus viszont mosolyogva folytatja a megkezdett hadműveletet és nem érti miért taszigálom folyton arrébb a tűzhely mellől. Időnként a lábammal kell megakadályoznom az akróbatikázását, mert a kezem épp tele van a főzés dolgaival...Úgy csavarodik a szivem, mikor a kis ártatlan szempár rám szegeződik, hogy most "miért vagy mérges Mami???". Sajna nem sikerült megfelelő méretű kaput venni a konyhaajtóra igy ez a hely a legkritikusabb ebből a szempontból.
MártiKépValiKép
Titeket sem irigyellek magammal együttKépKép De tündériek, ahogy felfedezik a világot és olyan kis boldogak tudnak lenni aprócska dolgoktól isKép
VadvirágKép
Hogy vagytok?
ErikaKép
Én is jobbulást, gyógyulást kivánok NektekKép Sajnos nálunk is az a gond, hogy ha hazamegyünk, folyton lerobbannak a gyerkőcök.Alig vártam, hogy visszajöjjünk a tiszta levegőre most meg persze már honvágyam van... Nekem semmi sem jóKép

Nem tudtam még visszaolvasni...bocsánat de természetesen mindenki érdekelKép Ki hogy van? HOgy teltek az ünnepek, milyen volt a tali?

Puszi:Doris
doris

BeatrixKép
Ne haraguj, kifelejtettelek pedig még a Páromat is idehivtam, hogy megnézze a fotóitokatKép Tündériek, nagy volt az oromKép

Puszi:Doris
doris

Rita ,
Nyugi, olyan nincs, hogy egyik etetésről a másikra csak ugy megcsappan a tej. Kép
Nem irtad mikor volt ez, de azt tudnod kell, hogy délután, este mindig kevesebb a tej. És ilyenkor gyakrabban is akarnak szopni. A gyakori szopitól nő a tej mennyisége. Mennyi időnként szoptatod őket??
Szerintem próbálj meg az LLL-esekkel is beszélni, hátha tudnak vmi okosat mondani, bimbóvédő ügyben is, hogy hogyan lehet elhagyni.
Drukkolok!!KépKép

Szilvi

És nagyon helyesek a fiuk!!!KépKép
manoca

Szilvi Kép

ez du. volt, de nem is az a baj, hogy teljesen elfogyott volna, hanem inkább, hogy már nem dől és ők meg lusták kienni azt ami kb. elég lenne nekik ... sehogy sem hajlandók!!
beszéltem LLL -essel is, csak az a baj, hogy amiket tanácsolt szerintem ikreknél nem megvalósítható, mint pl. hogy óránként tegyem mellre stb.
Egyébként 4 óránál nem nagyon keltek gyakrabban és a gyerekorvos azt mondta nem keltsem őket, úgyhogy annyi időként szoptattam amikor keltek (kb.4 óra)

Rita
trus

Rita!

A tejcit csak a babák tudják beindítani igazán!!!Ők igazi szívógépek!! Kép Kép
Semmiképp nem megy bimbóvédő nélkül??
Ha gondolod tedd őket picit sűrűbben cicire,de bizti vissza fog jönni,csak az a fontos,hogy ne aggódj e miatt,persze ez a legnehezebb!!!
Próbálj esetleg fejni is ,azzal is beindul,az sem baj,ha csak keveset tudsz lefejni Kép
az a lényeg,hogy "használva" legyen Kép Kép

Talán segít,és csak nyugi!!!ez ilyenkor teljesen természetes!!!
Ja,vannak serkentő teák,homeoterápiás bogyók is ,nekem a bogyó bevált Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Rita,
Hát 4 óra az elég hosszu idő...
Nem mondom, hogy keltsd őket, de egy (pláne kettő)egy hetes gyerek ennél sűrűbben szopik...
És ha pl délelőtt jól elvan és 4 órákat alszik, akkor a kevés evést délután akarja bepótolni... Nálunk is volt ilyen.
Tudom, nehéz ezekkel a tanácsokkal, mert ikreknél más, egy gyereknek csak egy cici jut, de ha nem is óránként, de két óránként próbálj szoptatni. Ha 4 óra kimarad szoptatások között, szerintem akkor félidőben próbálj meg fejni.
A bimbóvédőre nem mondtak semmit? Lehet, hogy anélkül jobb lenne...

Szilvi
manoca

Rita!

Nekem volt olyan pár nap, amikor napközben óránként tettem mellre a fiúkat.Kép Igaz, ez olyan hathetes korukban volt, mert akkor van egy fejlődési ugrás, amikor megnő az étvágyuk (aztán három és hat hónaposan). Most a negyedikkel is vannak napok, amikor 1,5 óránként szoptatok, de megéri, mert utána sokkal több lesz a tejcsi. De az is nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyál, én a meleg teákra esküszöm. A homeos bogyót is kipróbáltam, az is szaporította a tejet, csak annyi mindenre kellett azzal kapcsolatban figyelni, hogy nem vettem újabb adagot. Azonkívül van néhány étel is, amitől nekem úgy tűnt, több tejem lett. Ilyen a porból készült krumplipüré, zöldség saláta, meg a "tejhozó sütim". Ez utóbbi receptjét elküldöm, ha kéred.Kép
Próbáld meg bimbóvédő nélkül is a szopit, hidd el, kiemelkedik a bimbód szopi közben. A nagyfiamnál nekem is azt mondták, hogy soha nem fogok tudni szoptatni, mert befelé forduló a mellbimbóm, ehhez képest őt fél évig kizárólag, aztán 13 hónapos koráig szoptattam, az ikreket pedig szintén fél évig kizárólag és aztán 15 hónapos korukig, most meg a negyediket is csak szoptatom.Kép Ha nem egyszerre szoptatsz, akkor megfigyelheted az éppen szabad ciciden, hogy amikor beindul a tejleadó reflex, akkor kiemelkedik a bimbód. Szóval próbáld meg elhagyni a bimbóvédőt, mi a nagyfiamnál elhagytuk, és utána indult be a tejcsi.Kép
Az a legfontosabb, hogy nyugodt legyél, és bízzál magadban! Hidd el, hogy jól csinálod!Kép A picurok meg sok mindent kibírnak, és nem fognak éhezni, ha egyszer-egyszer kevesebb is a tejcsi. Nem is biztos, hogy azért sírnak, ha sírnak. Lehet, hogy bent maradt a pocijukban egy büfi, az zavarja őket.Kép Szóval fel a fejjel, HAJRÁ RITA!!!Kép

De most már eldugulok!
Gabi
efgabi

Sziasztok!!!

Kirri!Kép Jaj, de jó, hogy már ti is otthon lehettek!

Márti! Ne is mondd! Lesz ilyen is, hogy felmásznak a kanapéra...(de nem várom! Kép)

Beatrix! Hát ezekre a szép lányokra nem is lehet haragudni!!! Kép

Doris! Ismerős, amit írsz! Ha pl rájuk szólok, hogy "nem szabad", akkor nevetnek és folytatják...

Rita! 4 óra?! Az sztem is sok! Én úgy örültem, mikor már nem is tudom, hány hónaposan végre 4 óránként ettek CSAK!

Vadvirág! Tudják már a gyerekek a kistesót?

Krisztina

Krisztina
k78

Sziasztok!

A világ legkisebb csecsemője ikerlány:
http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=63&cid=45660

Eri
simones

Rita!
Mi újság??? HOgy telt az éjszaka? Igaza van a lányoknak, szerintem is két dolog a legfontosabb: 1. IGYÁL és EGYÉL TÖBBET!!! ha kell, eröltessed! A nagylányomnál ez nem volt nekem olyan fontos, de ikreknél több tejre van szükség, amihez kell az alapanyag. Ez nagyon fontos!!! Nekem se a stressz, se a sírás, se a betegség nem csökkentette a tejet, csak az, amikor keveset ettem/ittam! (Mindehhez a háttér: 30. hétre születtek a fiúk, 1380 gr-mal, 5 hetesen 1400 grammal kezdtek szopni, 11 hetet kórházban töltöttünk. Közben fejtem. Végül 6 hónapos korukig csak szoptak, 16 hónapos korukban hagytam abba.)
2. Ebben az esetben ne törödj a gyerekorvossal, igenis költsed öket 2-3 óránként! Most muszáj egy kicsit megdolgozniuk azért, hogy késöbb vidáman szophassanak! Én is utáltam felkölteni öket 3 óránként és állandóan elaludtak szopás közben, úgyhogy birizgálni kellett öket... Az elején ráadásul fejenként 1 óráig szoptak, úgyhogy fejés után csak félórám volt evésre és egyébre. De ez csak 1 hétig volt így, aztán átállhattunk mi is a 4 órára. Tehát most a cél érdekében egy pár napig szerintem költsed öket, mert tényleg a GYAKORIBB SZOPTATÁS szaporítja igazán a tejet.
Legyél kitartó, sikerülni fog! Ha már újra megfelelö a mennyiség, csak akkor álljál neki a bimbóvédö nélküli szoptatásnak. Én kb. 1 hét után szoktattam le öket róla, nem volt könnyü, de ragaszkodtam hozzá, hogy anélkül is megtanuljanak szopni, mert nagyon zavart, hogy mesterséges anyag áll köztünk, amit ráadásul állandóan fertötleníteni kellett és nehézkes volt használni. Nekem azért kellett, mert hihetetlenül pici szájuk volt, és csak azt tudták bekapni, de a növérek segítettek összenyomni a mellemet és úgy végül sikerült nekik bimbóvédö nélkül is szopni.
Kitartás, ne add fel, menni fog! (Ha meg nem, az sem a világvége! Kép )

Drukkolok!
Mimóza

Doris!
Üdv újra köztünk, jobbulást a gyerekeknek. Sajnálom a szemüket és Lillus feszességét, csak elkezd majd javulni!
Nektek is drukkolok!
M.
mimóza

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a karácsony! És senki sem kapott beigli mérgezéstKép. Én mondjuk 26-án kidobtam a taccsot és megfogadtam hogy januártól szigorú diéta!Kép
Mindenkinek megnéztem a képeit! Az öszzes gyerek gyönyörű! Én is felraktam egy pár karácsonyi képet akit érdekel:https://www.babanet.hu/album/main.php?album=4329

Rita!

Ne stresszeld magad a tej miatt én csak 1 hónapig tudtam szoptatni úgy hogy mellette kaptak központi anyatejet, meg koraszülött tápszert is. Két éves korukig (amig nem kezték el a böcsit) nem voltak betegek. Ezt csak azért mondom hogy úgy alakul hogy nics elég tejed vannak tök jó tápszerek amivel ugyanúgy felnő a gyerek. Nekem ugyanez volt a nagyobbik lányomnál, hogy egyszercsak kevesebb lett a tejem és úgy bestresszeltem tőle hogy sajnos gyorsan el is apadt. Az ikreknél már nem foglakoztam vele és mégsem volt. Lehet hogy nálam ez genetikai probléma.
Persze én is amelett vagyok hogy mindent meg kell próbálni hogy legyen tej, de anélül is lehet valaki nagyon jó anya ha esetleg alkatilag nincs elég teje.Kép

Yabu
yabu

Kirri!
Szuper hogy végre együtt lehettek otthon! Kép

Doris, Krisztina!
Köszönjük remekül vagyunk.
Igen, már mindenki tudja hogy júniusban érkezik Marcell. Kép

KépKépKépKépKép

Vadvirág
Vendég

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Így akartam... Kép

Vadvirág
Vendég

Doris!
Üdv újra itt KépKép

Rita!
Kitartás! Kép Nálunk is valamikor nagyon gyakran szopiztak. Kicsit összefolyt az eleje. Nem nagyon tudtam hány óra van, de visszasírom azokat a napokat. Kép De biztos belejöttök majd. Szerintem is próbáld meg bimbóvédő nélkül. Lányok már sok hasznos ötletet leírtak előttem. Kép

Márti!
A naptárat egyszerűen wordben is szerkesztheted: Beszúrás-Kép fájlból. Kép Persze a profik nem ezzel csinálják, de itt is tudod a képek méretét változtatni, ill. egymás mellé rakni. Majd jövőre, ha lesz egy kis időd, megtanulsz majd egy profi képszerkesztőt. Kép Jó munkát hozzá! Kép

Eri
simones

Sziasztok Kép

köszönöm a sok hasznos tanácsot .. csak eg ypillantra mert nagyon ki vagyunk ... éjszaka sírás nappal felváltva sírás délelőtt meg kórház - a sebem kissé begyulladt - ez jutott nekünk KépKép
nem panaszkodni akarok, de sosem gondoltam volna, hogy ennyire nehéz ... azt hiszem én sem csinálok jól valamit, mert elég türelmetlen vagyok és kibukok ha sírnak, de hát én is fáradt vagyok KépKép
a tej helyzet valamelyest javult ma eddíg elégnek bizonyult nekik ...
Egyébként azt mondják tápszerezni még sokkal nehezebb két gyereket, igaz?

szóval mégegyszer kösz mindenkinek

Rita
trus

RitaKép
Kitartás... Nagyon nehéz az eleje, láttad az én fiaimnál is, főleg ha hasfájósak.Kép
A sűrű szopival azért vigyázz, mert a hasfájós babáknál olaj lehet a tűzre, ha még nem emésztették meg az előző adagot.

A tápszerezés szerintem sokkal rosszabb, képzeld, hogy éjjel is kotyvasztani kell nekik a kaját. Szoptatni meg félálomban is lehetKépKép Persze ha nincs más megoldás, akkor úgyis ehhez kell nyúlni, de úgyis sikerülni fog, mert sok tejcid van.

A többiek már elmondtak minden jó tanácsot, de a legfontosabb az evés-ivás-pihenés.
Nyugodtan panaszkodj, mindannyian azt tettük ebben az időszakban.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Rita!
Nem csinálod rosszul. Kép Attól, hogy nem mondják, hidd el sokan sokszor kibuknak. Bevallom nálam is előfordul(t). Kép Ha úgy érzed, már nagyon nem bírod, akkor tedd be őket az ágyba, csukd be az ajtót és add ki dühödet valahogy. Meglátod pár percen belül már nyugodtan visszamész majd hozzájuk. Kép
A szopi egyszerűbb, mindig kéznél van, megfelelő a hőfoka, nem kell sterilizálni, mindig nekik megfelelő az összetételük. Kép Hátránya: más nem szoptathatja meg helyetted. Kép De nem is akarjuk, hogy más szoptassa meg. Kép És néha meg kell dolgozni érte. Kép

Kirri!
Örlök, hogy már otthon van a kisfiad. Kép

Eri
simones

Sziasztok!

Mi tegnap tudtuk meg, hogy ikreket várunk, valószínüleg 2 petéjűek, és nekem is van ikertesóm (1-petéjű). Üdv közötettek!
Szerintetek 9 hetesen a 2 és 2,2 cm jó?
Elevitet meddig tanácsos szedni, hogy ne legyenek idő előtt meg nagyságuk miatt? Kb. mennyi az esélye h. 7 hónapra kisebben jönnek (én is 7 hónapra születtem)

Boldog Új évet mindenkinek!
Szamica a 2005-s nyári babák tpoikból
szamica

Szia Szamica!
Üdv itt! Kép A centiket nem tudom, de az Elevitet nyugodtan szedd végig, sőt még a szoptatás alatt is. Nagyon sokan a 9. hónapban szültünk, sőt vannak akik túlhordták az ikreket. Kép

Eri
simones

Szamica Kép
Üdv az ikresek táborában!
itt meg tudod nézni, hogy mi az "átlag", de ha ettől eltérsz, ne ess kétségbe:
http://www.fetalmedicine.ac.uk/gw/html/wheel.html

Elevitet szedd végig nyugodtan, nem lesznek tőle nagyobbak a babák, és ikreknél nagyon fontos, hogy ne merüljön ki a szervezeted a terhesség végére, mert akkor jön a szoptatás, amihez kellenek a tartalékok Kép

Minden ikresnek jó esélye van, hogy normál súllyal, és jó időben szülessenek a babák. De ha valami miatt 7 hónapra születnének, akkor nagyon profin fogják őket ellátni, mert ma már nagyon jó színvonalú a koraszülöttek ellátása. De ne aggódj! Biztosan kihúzzátok a 36. hétig Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Szia SzamicaKép
Nyugodtan szedd az Elevitet, én most a szoptatás alatt is szedem, és végig szedtem a terhesség idején. ne félj ikreknél nem áll fenn, hogy "bálna" súlyú gyerekek szülessenekKépKép

Nem törvényszerű, hogy 7 hónapra fogsz szülni, itt sokan húztuk majdnem 40. hétig.KépKép

Melyik kórházba jársz ?

Cat

Cat
Kép
cateye

<font size="+1"><font color="ff0000">Eredményekben és Sikerekben Gazdag
Boldog Új Évet kívánok Nektek!!!</font>
</font>

Kép

<font color="ff0000">Judyt + 2 manócska
(13+2)</font>

Judyt
KépKép
judyt

Boldog Új Évet Nektek!!!

Krisztina
k78

Sziasztok!

Szamica!
Üdv köztünk! Kép
Hűvős nyári napokat kívánok a végére!! Kép

Claire!
Sikerült a babakocsi kérdést megoldani?

Yabu!
édesek a lányok! Kép

Rita!
Nálunk a szopi végefelé(6-7hó) már kellett a pótlás.Arra elékszem,hogy már becsukott szemmel is letaláltam a konyhába vizetmelegíteni a tápszernek Kép Kép
De hogyha végképp nem megy akkor sincs semmi baj a pótlással,csak több macera,de ilyenkor mindent kibír az ember Kép Kép KépPersze így könnyű,ha már túl vagyok rajta Kép
Ügyi leszel!!!

Eri!
Köszi az oktatást!! Kép Kép
Hihetetlenek azok a pici ikerlányok!!

Vadvirág!
Milyen nagy már a babód!! Kép Kép Kép
Jól vagytok,hol is tartasz most?

Szerintetek az normális,hogy egyszerre 6,azaz hat foga jön Ancsúrkámnak !!!Mondjuk,hálisten nem viseli meg,csak a nyála ömlik Kép
10 hónapos korokig semmi,aztán az elmúlt 2 hónapban meg rengeteg(5+6 jön)

Szerintetek sikerült anyuéknál a fa alól kipakolniuk??? Kép Kép Kép
Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

Sziasztok!
Annyit írtatok, alig győzök visszaolvasni! Nálunk még tart az ünnep folyam, a nagyoknak, meg az anyámnak a szülinapja is most van! Azt hiszem újabb tanácsot nem tudok adni, mert minden fontosat leírtatok!
Rita! tényleg , hidd el, te vagya gyerekeid legmegfelelőbb anyukája! Amúgy szerintem is hagyd őket bármilyen sűrűn szopizni, és akkor beállítják a mennyiséget! cserélgeted köztük, hogy melyik melyikből szopik? Együtt, vagy külön szopnak! Az enyémek mindkettőt űzik a kezdetektől, és azt mondta a védőnő, hogy az jó, mert amikor együtt, akkor hónalj tartásban vannak, amikor külön, akkor olyan klasszikusan, és így mindenhonnan jól ürüól a tej!
Amúgy semmi bajom a szoptatással, de mindig irigykedve olvasom, az éjszakai alvásokat, én tuti rosszul csinálok vmit, mert mindem gyerekem éjjel is szopni akar(t)! Most az ikreknél, ha csak egyik ébred, az annyival jobb, hogy fekve szopizik, én meg már alszom is! De lassan ülve, sőt állva is tudok aludni Kép!
A sebedre mit mondtak? Jegelést? Aloéd nincs otthon?
Szamica! csak nem ám felülni az "ikreknél így szokott" dumáknak, mert ilyen nincs. Viszont a vitamint nyomhatod ezerrel, sőt, egyéb táplálék koegészítőket is. Nekem a végére már annyira nem volt a gyomromnak helye, hogy alig ettem. Nem hiszem, hogy ezek nélkül ilyen súllyal, normál időben, normálisan megszülettek volna. És, hát ahogy már itt mások írták, utána jön még csak az energia leszívás rendesen!
Doris! Örülök, hogy újra velünk! Te hova hordod Dévényezni őket? Most én is hordom Esztert, kicsit valszeg elfeküdte a lábát odabent! Ádám viszont feláll, pakol , mindenütt ott van, fantasztikus hapsi! Ha Eszter is beindul.... És amilyenek, a két nagyra is kell nézni...Kép a pót kezek mellett pót szemeket is szeretnék!
Gabi! Nagyon vagány az egész banda! Végül a suliddal mit döntöttél?
Eri! Kösz a cikkeket, főként a Dévényest!
Erika! Szerintem ennyi antibigyó után mér tényleg roboráld, ha megteheted ne engedd bölibe! A doki nem adott, ill javasolt protexint? Mindnképp kéne vmi probiotikus dolog, mert szegénynek a bélflórája már elég tré lehet, és így nehéz az újabb kóroknak ellenállni! Ha mást nem, de legalább élőflórás joghurtot nyomass bele, ha megeszi!
Márti!
Köszi, hogy így figyelsz, az ikerkapoccsal még nem foglalkoztunk behatóan, mert még elvagyunk az ikerkocsinkkal. Csak hát nem árt az előrelátás Kép!
Ja, ti, hogy adjátok meg ilyen pontosan az album címet? Én is csináltam egyet, 3+1 néven, az egyik üres, bocs. Meg még béna kicsit!
Ha addig nem jönnék:
BOLDOG ÚJ ÉVET, JÓ EGÉSZSÉGET, SOK ERŐT ÉS TÜRELMET A SOK ÖRÖM MELLÉ MINDENKINEK! És örülök, hogy az év egy részét részben veletek tölthettem!
Claire
claire

Sziasztok!

Rita! Kép

Hidd el, tényleg hamarosan sokkal könnyebb lesz!
Én is nagyon türelmetlen voltam a fáradság miatt, és állandóan a lányoknak panaszkodtam, hogy meddig tart még ez....
Nálunk a fiúk az első két hónapban rengeteget sírtak, többször volt olyan alkalom, hogy rájuk csuktam az ajtót, és ettem, ittam, pihentem egy kicsit. Tudtam hogy nem azért sírnak mert éhesek mert amint felvettük őket, rögtön elhallgattak, és semmi gondjuk nem volt.
Nem tudom, lehet hogy azért mert még csak négy hónaposak, de én nem sírom vissza ezt a két hónapot, sőt, most érzem azt, hogy jó hogy ikreim vannak. Bevallom őszintén, eddig nem nagyon élveztem az ikerség örömeit.
Tápszerezés: Szoptatni sokkal könnyebb/ és nagyon jó érzés!/, a babáknak is az a legjobb. Mondjuk én lusta vagyok, és szeretek minél többet aludni, így mindig előre elkészítettem két adag tápszert éjszakára, és csak gyorsan beraktam a mikróba....

Vadvirág!
Milyen jó "husis" baba Jázmin! Kép
Szép nevet választottatok a fiúcskátoknak!

Doris!
Hát, úgy alszom 8 órát, hogy mi későn fekszünk és kelünk is. A fiúk 11, fél 12-kor alszanak el este, és reggel nyolc kilenc körül esznek, de akkor még visszaalszanak kb. egy órácskára. Viszont nálunk este nincs nyugalom, mind a három gyerek fent dorbézolKép

Szamica!

Üdv itt!
A lányok már elláttak tanácsokkal, ne aggódj, nem fognak hamarabb megszületni a babók. Kép

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK! Kép Kép Kép

/Azt már meg sem kérdezem, hogy hol szilvesztereztekKép /

Ildikó
ildikó

Sziasztok Lányok!
Sajnos karácsony alatt nem nagyon tudtam írni, viszont olvastalak titeket. (Pontosabban Ritának kiszakítottam pár percet.)
Szeretnék mindenkinek boldog új évet kívánni és sok babanetezést! Nekem mindig a nap egyik fénypontja volt amikor bekukkanthattam hozzátok! Ezentúl is gyertek minél többször és lassan kezdhetnénk szervezni a következö találkozót is! Kép
Szamica!
Gratulálok és ne aggódj, lehet, hogy lesznek nehézségek, de a végén boldog ikres mama leszel és hatalmas élményben lesz részed!
Rita!
Hogy van a sebed? Mielöbbi gyógyulást kívánok, nagyon együttérzek veled! Hidd el, eljön a várva várt nyugis idöszak majd! Hogy állsz tejjel?
Gabi!
Még nem írtam, csak mondtam, nagyon szépek vagytok!
Ildikó!
Nekünk jó dolgunk van, lefektetjük a gyerekeket, aztán idejönnek a barátaink és átmegyünk az üres szomszéd lakásba, ami a tesóméké, ott fogunk társasozni, virslizni, babyphonozni. Kép
Erika!
Jobban vannak a fiúk?

Sziasztok!
folyt.köv. jövöre,
Mimóza
mimóza

Sziasztok!

Mi tegnap tudtuk meg, hogy ikreket várunk, valószínüleg 2 petéjűek, és nekem is van ikertesóm (1-petéjű). Üdv közötettek!
Szerintetek 9 hetesen a 2 és 2,2 cm jó?
Elevitet meddig tanácsos szedni, hogy ne legyenek idő előtt meg nagyságuk miatt? Kb. mennyi az esélye h. 7 hónapra kisebben jönnek (én is 7 hónapra születtem)

Boldog Új évet mindenkinek!
Szamica a 2005-s nyári babák tpoikból
szamica

Sziasztok!

Köszönöm a kedves tanácsokat! Üdv mindenkinek! Véletlen újra elment a legutóbbi levél...még korán van. Csak úgy tudom az új leveleket frissíteni ha kilépek és újra be a topikba, hogy kell ezt egyszerűbben?

Kedves Orsi!
A fetalmedicine weboldalon ahol kiszámolom mi a jó súly kérek egy kis segítséget mert hát angolul még nem tudok. Az utolsó menses okt. 20. Milyen adat kell még?

Judyt köszi a levelet írtam neked a freemailra tegnap.

Ti hány hetesek vagytok, vagy már többen megszültetek mint látom?!

Mit szedjek még elevit/folsav/magneB6 mellett? Ikres terhességi oldal van valahol?

Még szerencse hogy iker vagyok én is mert teljesen más a nevelésük....nem szabad különbséget tenni köztük, ezt már csak rossz tapasztalatból is tudom, és ők nem egyek ketten hanem külön emberek. Nektek hogy megy a nevelgetés aki már szült? Richtig külön sírnak/esznek... éjjel?

puszi

Nagyon kevéssé sírós, boldog mamás új évet mindenkinek!!!!

Szamica
szamica

Sziasztok!

Tegnap azt hittem, már nem nézek be! Kép

Eri! Azt a pici ikerbabát én is láttam a híradóban!

Vadvirág! Kép

Tápszerezés: nekem nem okozott sose gondot, hogy tápszert kell "kotyvasztani"...

Szamica! Üdv! Már tegnap akartam reklámozni Zsuzsi (hol vagy?!) oldalát: www.ikrek.lap.hu

Mégegyszer boldog új évet! Kép Kép Kép

Krisztina

Krisztina
k78

SzamicaKép

Én Mozilla Firefox-al böngészek, és ebben fent az ikonsoron van egy Reload nevű gomb, ha azt megnyomom, akkor frissíti a hozzászólásokat. Ha Internet Explorered van, akkor Refreshnek hívják fent az a 2 nyílból álló ikont, ami egy kört formáz.

Szerintem ezeken a vitamonokon kívül nem kell mást szedned, csak ha az orvos mondja. Én később még vasat kaptam hozzá, de ezt szinte minden ikres anyuka kap a terhesség alatt.

Az én fiaim 3 hónaposok, és mivel 2 petéjű ikrek, így teljesen mások, mind külsőre, mind habitusra. 2 különböző egyéniség.KépKép

Te már nagyon tapasztalt Anyuka leszel, mert mint ikergyermek tudod, hogy miket nem szabad elkövetnie a szülőnek.KépKép

MimózaKép
Egy taliban mi is benne lennénk a fiúkkal.Kép Nagyon szeretnélek már személyesen is megismerni Benneteket.

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Cat Kép
Ti is mozillások vagytok? Kép

Szamica Kép
Október 20án születtek a fiaink Kép Kép Kép Kép
akkor megkukkantom Neked.
Tehát akkor MA: 10+2 vagy.
CRL ilyenkor átlagban 43 mm, a tartomány: 37-50 mm.
Mikor voltál UHn, mert itt napok is sokat számítanak a babák méretében. Hihetetlen gyorsan nőnek ilyenkor a manók.

Ha a görgetősávba beírod az uts. mensi időpontját, utána nyomd meg a "calculate" gombot. Ekkor a "Gestation today" mellett látod, hogy mennyi vagy hét + nap. Ezutána, ha megnyomod a "show fetal detail" akkor feljön egy új ablak az adatokkal.
Itt:
"Fetal length" ez az főtusz hossza
"Crown-rump length" ez a CRL, vagyis a popsiig mért hossz. A koraterhességi időszakban általában ezt mérik UHn, mert ugya a manó felhúzza a lábát, így azt nehéz lenne mérni.
"Fetal weight" ez a súlya.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

köszi a sok bíztatást, reméljük tényleg javuk majd a helyzet ...

A sebem elég szarul van, úgyhogy ha nem javul a hét végén akkor felvágják ezért vissza kell mennem a kórházba gyerekestül pár napra ... bár nagyon remélem erre nem kerül sor, próbálok mindent, hogy lemenjen a gyulladás ...

A tej kérdés úgy áll, hogy az egyik cicim nagyjából visszaállt egy rendes hozamra, a másik meg nem nagyon .. ez miért lehet?
Szerintetek cserélgessem a gyerekeket a két cicin?
Mert olyan jól megszokták, hogy melyik kié!!

Amúgy dúl a hasfájás óriási puki és rotyi hegyek, sírás ezerrel
Cat Kép gondolom ismerős !! meg sem merem kérdezni mit ajánlasz, ha jól emlékszem ti ezt nagyon megszenvedtétek!!

Szamica Kép
üdv és nagyon jó baba-várástKépKép

GabiKép
a receptet megköszönném!!!

Rita

ps: ma voltunk először sétálni - dr. néni engedélyével - , végig alukáltak, gyönyörű idő volt ...
trus

OrsiKép
Mozilla rulez!!KépKép

RitaKép
Tudod, hogy nekünk a hasfájásra mi jött be, a 2 hónapos kor betöltése egyedül. A többi csak próbálkozás, és hosszabb távon semmi nem hoz eredményt.Mi próbáltuk a következőket: Infacol, Espumisan, Gripe Water, masszázs, meleg borogatás, szélcső, teák tömkellegeKépKép Nagyon sajnálom, de valószínüleg ezt túl kell élni. Fejletlen az emésztőrendszerük, és ez okozza.Kép

A sebedre próbáld meg a körömvirág krémet. Nekem szép lett tőle.

A jobban szopó gyerkőcöt tedd a rosszabb mellre, hátha Ő jobban ki tudja szívni. Sajnos nagyon sokunknak az egyik mell picit rosszabbul működik.

Cat

Cat
Kép
cateye

Rita Kép
Én váltogatom a ciciket, minden nap másik gyerek van a cicin, DE! ha a jobb mellem (ez a rosszabb) éppen rossz passzban van, akkor Máté kapja, mert ő vérszívóbb, ő sokkal jobban szopizik, mint Levi.
(Amíg pindurikák voltak kb. 1 hónapos korukig, meg minden szopinál cseréltem a cicit)

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

tudom nem szilveszteri egyik téma sem de sajna nálam csak ez aktuláis Kép

szóval a probléma, hogy egyik sem túl vérszívó, szóval egyik sem tudja jól megoldani a rosszabb cicict ... pedig nem is olyan rossz az, mert amikor ők már feladják én még 30-at kb ki tudok fejni belőle ... hogy szoktassam rá őket, hogy akkor is kajoljanak belőle ha kicsit strapásabb??

lehet, hogy bimbóvédő nélkül jobban ki tudnák szívni, de nem nagyon tudom leszoktatani őket, pedig minden etetésnél próbálkozom anélkül, de egyzserűen megmakacsolják magukat és összepréselt szájjal duzzognak a cicire Kép
aki használt bimbóvédőt milyen módszerrel szoktatta le őket?
előre is kösz, ja és ha már itt tartunk BUÉK mindenkinek !!!

Rita
trus

Nagyon boldog uj évet kívánunk mindenkinek!

Beáék

Kép
beatrix2

Rita Kép
Mindenképp szoptass a nehéz ciciből is, mert később 1 cicivel nem bírod a két babát.
Nekem az a bajom a jobb mellemmel, hogy 1-2 tejcsatornakivezetés van rajta, így amikor a fiúk kicsik voltak és fáradékonyak nagyon keveset ettek belőle. DE! én akkor minden szopinál cserélgettem a ciciket, és így mindenki kapott a nehézből is. Ha egyszer kevesebbet evett, akkor a következőnél a folyós ciciből visszapótolta a kajcsit.
nem beszélve arról, hogy nekem a jobb mellemben szinte állandóan tejcsatorna elzáródás is van, így emiatt is lassabban jön belőle a tej. De a folyamatos szopival szépen feltisztul mindig.

Bimbóvédő: kezd el a szopit a bimbóvédővel, és amikor az első szünet van, akkor vedd le... ilyenkor a melled is már szopis alakú és könnyebben bekapják. Nekem ez a módszer vált be! De! Levinek kb. 2 héttel tovább kellett, mint Máténak. Tehát ne aggódj, ha elsőre nem megy!

Hívj ám nyugodtan, ha nagyon kivagy!!!

puszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Mindenkinek nagyon békés, boldog új évet kívánok!

Ha már említettétek a szilvesztert én tegnap a párommal Demjén koncerten voltam.Kép Ez volt a karácsonyi ajándékom. Az összes csemetémre pedig apukám vigyázott.Kép

Kép
linato

Sziasztok! Mindenkinek BÚÉK!
Rita! Én is cserélgetés párti vagyok, azt gondolom, a mellid sem, a gyerekeid sem egyformák, íyg az a tuti, ha cseréled!
Sebedre aloe first ill zöldkrém is jó, ismered?
Abban, hogy mivel aktivizáld őket, nem tudok semmi okosat mondani, mert nekem az öszes gyerekem szopógép, ők viszont mindig mindenre ezt látják megoldásnak, legyen az betegség, fognövés, fáradtság, stb Kép.
Linato! Hú, az már nem semmi nagypapa!
Claire
claire

Sziasztok!

Nagyon régen jártam errefelé, költözködtünk csak itt a kerületen belül (sajnos nem kertesbeKép), így nem volt netem jó másfél hónapig.

Sokat írtatok, nem is vagyok igazán "képben", de üdvözlet minden új Topiklakónak!Kép Majd olvasgatok vissza...Kép

Mindenkinek Békésebb, Boldogabb Új Évet kívánok!Kép

Zsuzsi
zsuzsi

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Már kipihentétek a szilveszteri bulit? Kép
Nálunk csak a szokásos esti buli volt. Kép

Eriék
2*26 hó
simones

Sziasztok!

Boldog babás új Évet kívánok Mindenkinek!

Szia Cat! és mindenki!
Mi a Péterffyben fogunk szülni mert ott dolgozik a nővérem (nem az iker, a másik) a belügyön és az ő régi évfolyamtársa lesz a dokink aki szerinte jó: Dr. Panyi Mihály. Szült már valaki nála ill. a Péterffyben? Milyen? Bár mi valószinüleg császározunk.
Ti természetesen vagy császárral szültetek? Melyik jobb ikereknél? Milyen súllyal jöttek a babák, voltak inkubátroban??

Rajtam kívül ki várandós még itt, mert úgy látom főleg babás mamák vagytok már???? Ki jár 10.-ik hét körül??

Nektek is fájt néha picit ilyenkor a pocitok? Bekeményedett néha, picit szúrt? Az nem baj? (MagneB6-t már szedem ettől lett jobb)
A sok UH nem baj?

Sziasztok!

Szamica 10+0
szamica

SzamicaKép
Itt sokan szültek természetes úton, és császárosok is vagyunk páran. Én úgy gondolom, hogy ezt Neked kell eldöntened ill. az orvosodnak, hogy melyik a jobb nektek. Én teljesen őszintén féltettem a babáimat a természetes szüléstől, de Máté nem fordult be így lehetőség sem lett volna a végén rá.
Szerintem fájdalom szempontjából teljesen mindegy, mert a császárral is igazán megszenved az ember.

A mi babáink 2290 és 2300 grmal születtek 35+0 voltunk. Mindketten voltak inkubátorban, mert nagyon fáztak ill. kékfény alatt is, mert besárgultak. De az inkubátor egy jó találmány ilyen babáknál, mert jó melegen tartja őket... Ez a fázósságuk kb. 3 hetes korukra szűnt meg, addig jobban kellett őket öltöztetni ill. takargatni.

Az én pocim a 22. hét könyékéig fájt, keményedni a 26-27. hét környékén kezdtem, korábban nem volt ilyen. A magne B6t szedd ill. a béres magne B6ja magasabb dózisú, szedheted azt is.

A sok UHnak semmi káros hatása nincs, mi a lombik miatt a 12. hétig talán 5ször is voltunk UHn, és utána is 2 hetenként... ez semmi bajt nem okoz, csak Neked jó, hogy sűrűbben látod a babákat.

Judyt van még itt picipocis Kép

Mamik Kép
nekem lenne egy kérdésem:van valakinek valami trükkje arra, hogy átaludják az éjszakát? Este 7-8 körül van a fürcsi, utána fekvés. Levi éjjel 1-2 körül ébred, majd reggel 6-7 körül utána. Máté viszont kér enni 12 körül, és utána ugyanúgy 3 óránként, mint napközben. Szeptember óta nem aldutam egyben többet 2-3 óránál, amióta meg itthon vagyunk azóta már a 2,5 óra is nagy szám.
és őszintén szólva nagyon elfáradtam ebben. Bár, félek, hogy az éjszaka átalvására nem lehet ránevelni egy gyereket, vagy mégis?

A manócskák csak szopiznak, és még napi 150-300 ml feleslegem is szokott lenni, ami lefejek. Ugyan nem nagy zabagépek, mert 120 grnál többet nagyon ritkán esznek, átlagban 90-100 gr-t, viszont ezzel a szopigyakorisággal naponta 7-8szor esznek. Tej lenne még bőven a cicikben, de ők beérik egyszerre ennyivel ill. ha valami miatt többet szívnak ki, ettek már párszor 160 gr-t is, akkor is ugyanúgy 3 óra múlva kérnek enni.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

SziasztokKép

Ez engem is érdekel, hogy valakinek van-e trükkje az éjszaka átalvására? Ami nagyon érdekes, hogy nekem Samu fiam átalussza az éjszakát, este 9-től reggel 3/4 7-ig, de Olivér kel először 1-kor majd utánna úgy mint MátéKép 3 óránként. Ráadásul ami bosszantó, az az, hogy Olivér éjjel max. 70 gr-okat szopik, és alszik is tovább. A párom azt mondja, hogy Samu azért alszik, mert az Ő nevelése.Kép Mert amíg én Oli minden nyekkenésére felkeltem, és etettem, Ő fogta a cumit és tömködte mindig Samu szájába, így az tovább aludt.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Én is már jó rég voltam, mindenkinek Boldog ÚJ Évet Kívánunk mi is!!!!
A Karácsony nálunk is mászkálós volt, 24-én itthon, 25 Sződliget anyósék, 26 szüleim, és a nagyszüleim családja (ez most már 55 embert jelent... Kép )
Aztán meg 28-án elkapott minket is egy hányós-hasmenéses kór, ami szépen sorban mind a 4 gyereken végigment, mára szerencsére a hányás elmúlt, a hasmenés még nem, így Szilveszteri programunk a hányós tálak cserélgetése és mosás volt. Kép

Szamica! Üdv itt, nálunk már 16 és fél hónaposak az ikrek, kétpetéjű fiúk, és nekem is van ikertesóm, mint Neked, csak mi kétpetéjűek vagyunk. Kép
Én nagyon szerettem volna rendensen szülni, mert már a harmadik szülésem volt, és nagyon könnyen szültem, de Örs rosszul feküdt, és nem lehetett. Ők 3050g, és 3150g-mal születtek, végül császárral, és 5 nap után már itthon voltunk.
Én az első fiamat szültem a Péterfyben, akkor jó volt, de ez már 6 és fél éve volt, új információim nincsenek.

Rita! Kitartást!! Semmi okosat nem tudok mondani, a többiek már minden ötletet leírtak. Nekem is különböző volt a tejmennyiség a két cicimben, és én is váltva szoptattam.

Orsi! Éjszaka átalvására csak azt tudom leírni, hogy én hogy csináltam, de ez nem biztos, hogy Neked is tetszik. Kép
Eleinte megetettem őket, amikor kértek, én mindig egyszerre szoptattam. Aztán ha egyszer monmdjuk nem keltek fel a szokásos idejükben 2 körül, hanem csak 3-kor, akkor onnantól kezdve 3-ig nem kaptak enni, csak simit, puszit, esetleg cumit, hogy visszaaludjanak. És így szépen lassan megszokták, hogy egyre később ébredjenek.
Elég zagyván sikerült leírnom, azért remélem érthető volt.

A párom laptopján vannak Karácsonyi képek, majd megkérem, hogy rakjon fel egy párat. Kép

Zizi
debyand

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: