2004.06.23 16:04
2004.06.24 20:52
2004.06.25 08:59
2004.06.27 18:08
2004.06.28 18:18
Nagyon örülünk, mivel nekünk sincs csúzdánk, és így Kittike már most egy csomó barátot szerzett. Mondjuk hozzánk annyira közel van, hogy én ott szoktam hagyni egyedül így sajnos én nem tudok ismerkedni a mamákkal.
2004.11.08 14:27
2004.11.29 14:17
Ti honnan jöttetek Diósdra? 2004.11.29 14:48
Az én kislányom Ilang augusztusban született és akkor át is mentem a friss babákba, azóta is oszlopos tagja vagyok annak a topicnak
Rendszeresen írogatok még a 2003 nyárvégi babák topicjába is. Mi volt a régi nick-ed?
Én pesti vagyok a párom szegedi. Ö vett itt házat amikor még nem ismertük egymást, így kerültem késöbb én is ide.
2004.11.29 19:46
Tudod, csaszis voltam és voltak problémák a császár után, meg a szoptatással is, úgyhogy vhogy semmire sem volt energiám akkoriban.
Melyikbe jártok? Mi a Sárkányvárba szoktunk, a PánPétert nem ismerem. Persze, szívesen csatlakoznánk egyszer mi is!
Meg ugye azért néha beleolvasok én is a friss babákba, de csak átfutom, nem emlékszem pontosan mindenre, de Ilang nevére mindig felfigyelek.
2004.11.29 20:42
Egyébként Évi újabban megint írogat, remélem nem haragszik meg, hogy elmondom de megint babát várnak
Diósdon is rengeteg a kismama, sok pici gyerekkel, de a játszóteret annyira nem szeretem. Valahogy a gyerek sincs oda érte, így nem is eröltetem. Talán majd ha nagyobb lesz, végül is, még csak 15 hós.
Nálunk már a gyermek le van fektetve, de tanulnom nekem is kéne
2004.11.29 21:33
Egy időben pedig gondolkodtam rajta, hogy írok oda, de aztán mégsem. Tényleg nincs nagyon időm a neten lógni, amikor a gép előtt ülök, az általában este szokott lenni, akkor meg ugye tanulni kéne. Meg néha nem ártana a párom mellett is lennem.
2004.11.30 13:27
Elég sajtkukac a csajszim, nem lehet 2 percre sem leültetni, hacsak nem magától teszi. (ritkán van ilyen) Szal, Ö nem tapsikol meg, ilyenek hanem haverkodik, és rohangál
Ez van
Emellett lehet, gyurmázni, rajzolni, mikor mit.
), hogy elaludt a gyermekem
2004.11.30 22:01
Délelőtt szoktatok menni? Noémi olyan 1-2 körül szokott elaludni délután, nálatok és Norkánál hogy van a délutáni alvás?
2004.12.01 08:55
(számvitel, stat, és társai
)
Tényleg a Párod Bp-n dolgozik vagy ott helyben? Ti hol karácsonyoztok? Pécsen vagy Tárnokon, vagy esetleg a Te szüleidnél?
2004.12.01 21:25
Szerencsére a statisztikán már túl vagyok, viszont nálunk 3(!) féléven keresztül van számvitel. Az valami iszonyat nehéz. Már a számvitel III-at nyúzom, de egyelőre azt sem tudom, hogyan fogok belőle levizsgázni januárban. Na, nem negatívoskodom itt tovább.
Jó lett volna, ha a Szentestét együtt töltjük hármasban, de sajna nem jött össze, a család beszervezett, úgyhogy a Szentestét apuéknál töltjük, anyós+após is feljön Pécsről és velünk lesznek apukáméknál. Aztán 25-én mi megyünk le Pécsre, majd 26-án loholunk haza és én 29-én vizsgázom is. Elvileg lenne még 26-án egy össznépi ebéd a nagyszülőknél, de nem hiszem, hogy felérünk, mert én 26-án szeretnék egy nagyot sétálni Pécsett, meg még meg fogjuk látogatni az egyik ismerősömet is, akinek pont holnap lesz egy éves a babája. Szóval jó sűrű lesz, de remélem, a jövő kari már nyugisabb lesz. És nálatok? 2004.12.02 18:45
De nem bánom, mert ilyenkor mindenkivel tudunk találkozni
Szal 1 év alatt le kéne zavarni, amíg nincs még kistesó, mert aztán 2 gyerek mellett már biztos nem tudnám befejezni...
Legalább 1 hét kell rá, tehát akárhonnan nézem erre rá fog menni a jövöévem
2004.12.03 14:33
Már kiszámoltam, hogy mikor kéne összejönnie, hogy az államvizsga után szülessen. No majd meglátjuk, ember tervez...
Én a legjobban a szviteltől tartok és alig lesz rá időm felkészülni, kb. 1 hét.
Ti milyen mélységekig mentetetk bele a szvitelbe?
2004.12.03 19:22
Mondjuk egy ideig nem volt netünk sem
Borzasztó, de okos leszek nagyon a végére
2004.12.05 23:06
Tegnap egy nagy baráti társasággal+bébikkel ( 7 gyerek + szüleik )voltunk Mikulásozni, nagyon-nagyon jó volt! Rég éreztem ilyen jól magam
A gyerkőcök is jól elvoltak, már alig igényelték a mi társaságunkat, egymást szórakoztatták, meg eljátszogattak egymás mellett, no néha azért volt balhé, mert az kellett, ami a másiknál volt, dehát ez előfordul. Arik voltak nagyon.
Pedig csütörtökön még megyünk ide a klubba is Mikulásozni
2004.12.07 15:45
Mikor Szegeden vagyunk Ilang tök jól elvan, vannak lent is játékai, meg egy-két preferált játékát becsomagolom, de soxor nem is a játékokkal játszik, hanem zongorázik a párom Anyujával stb. Mondjuk a Klári(párom Anyuja) ovónéni volt, így sok könyve, játéka van, rengeteg dalocskát, mondókát tud, így elvannak szinte egész nap. Nem túl problémás. Ha máshol vagyunk ott is feltalálja magát, szerintem a gyerekek nem a halom játéktól érzik jól magukat, különben is soxor érdekesebb lehet egy müanyag pohár, egy csokipapír és még sorolhatnám
Persze valami játékot vigyél magaddal, de az egész otthont úgysem viheted. Hihetetlenül jól alkalmazkodnak ezek a csöppségek szerintem ne izgulj emiatt
Most a 0-án vagyok
Ja és a 300 minimumot kívülröl-oda-vissza kell tudni, vesszö minden. Gázos és parás szitu, nem tudom, hogy leszek túl rajta... na sebaj majd agykontrollozok egy kicsit
Apának még nem is mondtam, de szerintem ez csak nyártól müködhet amikor már legalább 2 éves lesz.
Teganp du.-ra meg volt hírdetve itt Diósdon is a mikulás 15:30-ra. Fél 5-ig vártunk addig nem jött, így eljöttünk. Rengetegen voltak, büdös volt, szal kicsit berágtam. Ma mondta a barátnénk, hogy ök fél 5 után estek be és nem maradtunk le semmiröl. A krampusz olyanokat mondott, hogy az hajmeresztö, (pl. az oszama maci bízta meg, hogy robbantsa fel egy bombával a mikulást?!?!?!)a mikulás püspöksüveget viselt, néha politizált, néha hittérítet, szal sokan néztek furcsán, hogy kerül ez a gyerekek elé????? Kiakasztó és egyben aggasztó is

2004.12.07 21:54
Akkor még jó is, hogy eljöttetek hamar. Azért remélem, hogy a mi csütörtöki Mikulásunk jobb kivitelű lesz!
Egyébként sztem is korai még egy 1,5 éves babának egy hétig a szülei nélkül lennie, bár gyereke és szülője válogatja. Én biztosan nem tudnék meglenni annyi ideig Noémi nélkül, de sztem neki is nagyon hiányoznék, meg persze az apukája is.
)
2004.12.08 15:22
Milyen kicsi a világ, még beszélgettünk is a kórházról
2004.12.08 19:23
A "véletlenek"
Egyébként meg voltál elégedve a kórházzal? Én nem igazán - nem tudom, odáig visszaolvastál-e, szval a második bébit nem ott szeretném megszülni. Kórház+dokikeresésben vagyok.
2004.12.09 13:30
Voltunk délelőtt a baba-mama klubban, itt Tárnokon. Odafelé még simán indult az autóm (garázsból persze), aztán amikor szerettünk volna hazaindulni, se kép, se hang. Egyszer már csinált ilyet, de akkor az érthető volt, mert egész este kint állt a szabadég alatt, gondolom, lemerült az aksija. Most meg nem értem, hogy azalatt a két óra alatt miért ment tropára az akkumulátora az autónak. Sík ideg lettem, mert gyalog kb. 20 perc az út, mármint, ha babakocsival megyek. De ha most Noncsival vágtam volna neki, akkor simán lett volna a duplája is, bár egy darabig biztos tudtam volna cipelni. De nem is ez volt a gond, hazasétáltam volna vele, de persze nem úgy voltunk öltözve, úgyhogy telefon a páromnak, hogy most mi a fenét csináljak. Tök aranyos volt, negyed óra alatt ott termett, mint sárga angyal és hozott bikakábelt, sikerült beindítani a Twingo-t. De ez még hagyján, mert közölte, hogy nézzem csak meg milyen szép lapos a bal első kerekem. Na, itt már nagyon nekikámpicsorodtam... múltkor éreztem egyébként vmit, amikor az autóval voltam, de mivel nem húzott semerre sem az autó, nem foglalkoztam vele, már el is felejtettem. De a gumi - úgy tűnik -nem. Vhogy hazaküzdöttem magunkat, most bent áll az autó a garázsban és talán nem is lenne semmi baj, ha ma este nem mennénk az öcsém szalagavatójára, mert akkor Balázs ki tudná cserélni a kereket. De ha este hazaérünk onnan, akkor már nem akarom, hogy ezzel foglalkozzon, mert még Noncsit is meg kell fürdetni. Úgyhogy ISZONYATOSAN röstellem magam, hogy ezt kell írnom, de nem jön össze a holnapi Sárkányvár.
Hétvégén rendbetesszük az autómat, szval jövő héten nekem jó lenne, ha persze nektek is jó valamikor (a hét második fel már nem igazán, mert 18-án vizsgázom). Ne haragudjatok! Meg Norkától is ismeretlenül nagy-nagy sorry, de így nem tudok eljutni a Camponába sehogy sem, a tárnoki buszjáratról meg gőzöm sincsen, honnan, hova, mikor meddig stb. 2004.12.09 17:30
) Azért ha nem baj, mi holnap elmegyünk, a jövö7 meg még maradjon egyenlöre függöben, mert egyre jobban közeleg a karácsony meg a teendök is. Az utcsó héten én már csak takarítani és sütni szeretnék, rohangálni nem szeretnék, szal marad minden a jövö7-re.
A párom jött vontatni, mert nekem valami kontalt hibám is volt, szal csak vontatva ment a dolog, persze gyerköccel ez elég vicces volt... Mostmár persze viccesen hangzik, de akkor igencsak ideges voltam..
2004.12.10 13:17
Igen, mindjárt itt a Karácsony, nekem is ezer dolog lenne, de ez a hülye suli valahogy teljesen kizökkent a kari-hangulatból, illetve, hogy őszinte legyek, még nem is kapott el a "feeling" - na, ez jó magyarosra sikeredett.
Szval, persze, én is megértem, hogy most inkább az előkészületekkel foglalkoznál, semmi gond. Vmikor azért majd csak összehozzuk.
Az öcsém és az unokahugom egy suliba jár (Budai Nagy Antal gimnázium), nekik volt tegnap a szalagavatójuk. Sajna nem tudtunk végig maradni, a keringőt pl. nem is láttuk, majd hétvégén megnézem videóról. Noncsi elég jól bírta, bár a zene nagyon hangos volt, úgyhogy még 8 előtt eljöttünk, de így is volt 9 óra, mire hazaértünk. Egyébként tök érdekes volt, mert azon gondolkodtam, mikor néztem őket, hogy fura, hogy 10 év van közöttünk, nem tűnt annyinak. Rossz volt belegondolni, hogy az én szalagavatóm már lassacskán 10 éve volt! Pedig egyáltalán nem érzem magam annyival idősebbnek, de az évek száma nem ezt mutatja. Annyira gyorsan elrepült az elmúlt pár év, nemsokára Noémi szalagavatóján leszünk.
Én viszonylag jól megúsztam, csak a parkolóból nem tudtam kijutni. (Tényleg, hogy kell olyn "vicsorgó" fejet kreálni? Eddig vhogy nem sikerült, hiába néztem meg az egérrel, hogy mi a "kódja" a smiley-nak).
Esetleg történt valami vhol, ami miatt ezt így kiemelted, vagy csak úgy, általánosságban érted?
Úgyhogy ma este egyedül leszek Noémivel. Édes kettes.
2004.12.12 19:00
Úgy örülök!
Csupa öröm vagyok!
2004.12.13 15:06
Féltem az elején, hogy mit fog szólni hozzá, de egyszerűen imádja! Nagyon szépen megcsináltuk most a hétvégén az ágyát, vettünk bele tök szép ágyneműt, kapott IKEÁ-S szivárvány baldachint, szval, sztem az ő szobája a legjobb és legszebb a házban.
Ti mikorra tervezitek, hogy Ilang nagyobb ágyba megy? Nálunk egyébként azért is volt most a váltás, mert mi anno a legkisebb ágyat, a 60x120-asat vettük, abba meg már alig fért el rendesen. Ebben meg jól el tud terülni.
Semmi hangulatom hozzá
2004.12.14 21:18
Ez még a nagyapjáé volt, Apája is ebben nevelkedett, számtalan rokon gyerek, úgyhogy Ö már a nem is tudom hanyadik használója. Lecsiszoltuk, lakkoztuk, kezeltük. Ami a gondja, hogy kicsit az elöbbi kezelések ellenére el van már itt-ott deformálódva, így tudta Ilang kiszedni magának a rácsokat és megszökni az ágyából. Amúgy még nem tervezzük, hogy kilakoltatjuk, nagyon szereti az ágyát, csak most tanult meg felmászni a kanpéra, fotelra, ágyra a lemenetel meg nem mindig sikerül még
Nem reszkiroznék még meg egy leesést. Noémi nagyon kis ügyes, hogy így elalszik már "nagy" ágyban egyedül. Ha lesz majd idöd a vizsgák után tehetnél fel képet a szobáról. A melléklet feltöltés gomra kattuntva tudsz browsol-ni és képet felrakni. A méretre figyelj, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor nem fog sikerülni. 2004.12.15 00:37
Jó lenne, ha már február lenne, akkor sokkal könnyebb lesz már a sulim. Köszi szépen a drukkot, remélem, jó évet zárt Kína
2004.12.18 17:52
2004.12.18 21:28
Aztán a nagyizás-dédizés után elvisszük Noémit apuékhoz (ez már lehet, hogy az alvása után lesz, attól függ, reggel mikor kel) és mi terv szerint elmegyünk végre egy moziba. Bár most hétvégén szerettünk volna elmenni egy masszázsra, de nem hiszem, hogy összejön, mert amit kinéztem magunknak, az Solymáron van és így már túl sűrű lenne a nap, ha még oda is kiautóznánk délután. Már vagy 2,5 éve annak, amikor egyszer elmentünk pihenni a párommal a Mátrába és ott befizettünk egy masszázsra. Azóta tervezzük, hogy újra megyünk, dehát már megint nem fog összejönni. Tényleg, nem tudsz esetleg itt vhol vmi jó kis helyet a közelben? Arra gondoltam, hogy talán a két ünnep között elmegyünk Balázzsal egy-két órára. Sajna, csak 29-én van szabin, a két ünnep közt végig dolgozik
Na mindegy, ez még csak terv, de jó lenne a vizsgaidőszakba besűríteni egy ilyen alkalmat, biztosan sokkal frissebb lennék tőle mentálisan is. Azért most még körbenézek a neten, hátha találok vmit...
A mai eredményét január elején fogom megtudni, remélem,azért görbül...
+++++
2004.12.20 17:52
Most idén megint megpróbáljuk. A fokozatosságra nagyon kell ügyelni, idén erre kifejezetten oda fogunk figyelni.
Félek nagyon, remélem nincs komoly baj. Csomót nem találtam...
2004.12.21 23:16
Én naív, volt panellakó
Melyik címre küldted? Arra, amiről küldtem múltkor a képeket? Egyébként találtam egy nagyon jó helyet, főleg a svédmasszázs+aromaterápiás masszázs tetszik: www.mandaladayspa.hu - az árai, hát huh... viszont igényesnek igényes
2004.12.22 21:10
2004.12.22 22:06
Egyébként nem tervezzük, hogy sokáig fel lesz díszítve, tul.képpen nem is vettünk nagy fát (sőt, kettő kicsi lett, mert egyet fizet kettőt kap eksön volt
), akkorát szerettem volna, mint ahány centi Noémi, hogy együtt nőljenek nagyra
Úgyhogy most van két fánk, egy ezüst, meg egy normannd. Nagyon szeretném, ha sikerülne a kiültetésük és megmaradnának! Olyan szép helyük lenne itt a ház előtt!
Szval, akkor úgy kell, hogy miután leszedtük a díszeket róluk, vagy róla, még nem tudom, fel lesz-e díszítve mind a kettő, pár napig hűsölnek a garázsban, ahol aztán tényleg nem nagyon van több 10-15 foknál, majd mennek ki a hidegbe a kertbe? Mártmint még nem ültetésre, csak úgy? Nem fognak ott lefagyni szegények? Szeretném, ha sikerülne elsőre!
Ti egyébként eddig mit rontottatok el?
Tegnapelőtt voltunk itt nálunk egy betlehemi jászólnál, nagyon szépen meg van csinálva, van bárány (vattából)kettő is, nyakukban haranggal
, Mária, József és a 3 király szalmából, meg persze a kis Jézus is. Nagyon szép. De sajna, amikor kimentünk este közösen megnézni, nagyon fújt a szél és hiába jöttünk haza pár perc után, úgy látszik, annyi éppen elég volt.
Most drukkolok, hogy ne legyen semmi más, múljon el minél hamarabb a gyulladás! Elkezdtem adni neki emelt dózisban egy kis homeopátiás szert, remélem, hatni fog!
Azért remélem, 2005-ben tudunk találkozni
Tényleg, Szilveszter nálatok hogy lesz?
2004.12.22 22:39
Egyébként a párom tegnap megvette a fánkat, normand majd 2 méteres, és nem cserepes, ez van. Azt mondta, hogy elege volt a rohangálásból, meg eddig nem volt sikerünk, meg talán jövöre lesz egy beépített télikert részünk és majd ott próbálkozunk. 2004.12.27 15:38
Még aznap beugrottam megnézni, hogy mit írtál, bocsi, hogy csak most válaszolok. A karácsonyon túl vagyunk, majd írok részletesebben is, most bocsika, de csak ilyen rövid leszek, mert minden szabad percemet a tanulásra fordítom, mert szerdán vizsgázom. És hát múlt héten eléggé ellinkeskedtem az egészet, most meg kapkodhatok.
Milyen szolijuk van? Meg merre vannak?
2004.12.31 16:21
Mikor kezdődik? Képzeld, én már jövő héten 4 tárgyból fogok vizsgázni.
Ma már nekiállok egy picit tanulni. Úgysem megyünk sehová sem, de nem is baj, mert már nagyon vágytam egy ilyen nyugis Szilveszterre.
Tavaly a házvásárlás miatt nem voltunk sehol sem, de mostmár megbeszéltük Balázzsal, hogy pár napra elmegyünk nyáron pihizni. Tényleg, ti mit terveztek nyárra?
2004.12.31 17:47