A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

A legszebb kezet is simán :roll:

Kép
vindolanda

Na, ez aztán az oldalkezdés.

Kép
vindolanda

Ez jó oldalkezdés volt. :lol:

Ez milyen jó: http://www.listal.com/viewimage/1855660
irina

Nálunk úgy szokás, hogy az opponensek írnak olyan 4-5 oldalas szöveget, a bírálók meg 1-2 oldalt, és mindenki pontoz. De gondolom, ez mindenhol más.
Ráadásul mind a két jelöltet ismerem most, az egyik jó barátom volt még egyetemista korunkban.

Kép
vindolanda

Ja, akkor kevertem a bírálót meg az opponenst. Csak annyit tudok, hogy a házi védésen előopp-ek vannak, aztán belőlük 1 vagy 2 (ha 3 van, de sokszor csak 2) lesz az igazi opponens.
De írd meg, hogy van ez Nálatok, mert akkor a debreceni verzió fog élni, én meg nem vagyok képben, Debrecenben meg nyilván azt gondolják, hogy másutt úgy van, mint náluk (mint ahogy mi is azt gondoljuk).
Megnéztem a felkérőt: előopponensi bírálatot kértek tőlem. Hát én meg írtam 5 oldalt. Mondjuk ha már el kell olvasni és kritizálni kell, akkor nekem már tök mindegy, hány oldalt kell írni róla utána. :D
irina

Még a keze is rajta van.

Na, megyek, váltom Gábort :arrow:
Este leszek még.

Kép
vindolanda

Szerintem doktori iskolánként változhat, más lehet a szabályzatuk.
A lényeg tényleg ugyanaz, a két oldalas véleményt lehet öt oldalig is nyújtani.
Kérdezz rá talán a programtitkárnál talán.

Kép
vindolanda

na, tényleg :arrow:

Kép
vindolanda

Köszi, ez az orbitális homlok nagyon ott van. :D
irina

Köszi az infót.
A lényeg, hogy jussak el Debrecenbe. :lol:
irina

haho..

Irina: jó hogy jöttél..felélénkült a topik!!! :-))))

Volt mit olvasnom :-)

Na közben picurka felébredt..mehetünk Emmával fürcsizni...

ja meg tudtam I -t hallgatni..ügyes volt!

Irina: debrecen. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, :-) Debrecenbe járván Titeket is szívesen látnálak! :-) Csak jöjjön össze.
Hol hallgattad meg I-t?

Hát Gary Oldman és az új filmje kicsit felkavarta a kedélyeket, azért ez a nagy pörgés. Úgy kell lefogni a kezemet, hogy ne linkeljek be még képeket róla. :lol:
irina

Irina, jó, hogy itt vagy :)

Maggie, én is kaptam Mirás levelet :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

irina. jo lenne. :lol: :lol:

ki ez a mira :shock:
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka
Szerintem jobb, ha hozzászokunk a gondolathoz, mert jó sokáig akarnak majd még hercegnők lenni. :)
Matuka: biztosan meg fogom tudni! :)
Jól teszed, hogy elkezdted! Mindenhol tanul az ember! És ha még munka is van kilátásban, butaság lenne kihagyni! :)

Vindo
ha űrlényest szeret, hát olyasmit kell nézni. :) Igazad van! :)
Részvétem a nagypapi miatt...
A csodálatos elmét érdemes lenne pedig megnézned, mert az ember ellenére csodálatos film. Én is el tudnám képzelni más pasival, de itt nagyon jól játszik, tényleg nézd meg, próbálj meg felülemelkedni rajta, mert maga a film fantasztikus!

Irina
a kalóz jó. :). A tetovált lányt nem ismerem. Gendernyelvészet? Jaj, hogy te miket tudsz! :) Az micsoda? :) Nekünk is műfenyőnk van. Évek óta az van. Múlt évben vettünk rendes fát, akkor szanaszéjjel szúrkált minket, megbeszéltük, hogy soha többé. :)
Nekem azt mondták, hogy a sóbarlangban nem kapják el egymástól a betegséget. Nem tudom... Egyébként a suliban azt tanultuk, hogy minden vírus vagy baktérium csak akkor fertőz, ha az embernek gyenge az immunrendszere. Ha nem az, akkor nem fertőz. De ha épp akkor gyenge, akkor mindegy, hogy hová viszed, nem? Szerintem a sóbarlang annyira jót tesz, hogy megérné végigjárni. Tényleg jó!
De durva, 4-es átlag! Én hármasra talán kijövök, de talán... Köszönjük a gratulációt, de mindenki megtette a magáét, nemcsak mi. :) Mi az az SPSS? Jaj, nagyon tudatlan vagyok, bocsi...
Az a Gary Oldman érdekes figura! Jól áll neki az őrült szerep. :) A fiait neveli? Még azt is el tudom képzelni róla. :)

Maggie
24 év, az igen! :) És hogy ünnepeltetek? Vagy ne legyen indiszkrét? :) Boldog születésnapot anyukádnak! :)
Jaj, ez a mosás... Nálunk is hegyekben áll a szennyes, nem győzöm mosni. Ahogy megszárad, azonnal megy a következő adag.
Azért szeretném ezt a weboldalt, amiért védőnő szeretnék lenni. Hogy ne álljon az információ, hogy segítsünk egymásnak. Ne szenvedjen otthon az anyuka, hogy mit hogyan és hol, hanem legyen minden egy helyen. Nagyon jó dolog szerintem, ha egy kerületnek van saját babás-mamás oldala. :)
Ezek a visszerek... Nekem is van, utálom szegényeket...
Ez a társkeresős levél most beindult... Én is kaptam néhányat. Ez az újabb, mindig van valami. Utálom ez a sok spam-et!

Móni
juj, ez a szülői dolog kicsit durva! :) Te is szmk-s vagy? Én is... Bár szegény társamra több jutott mostanában, mert én sokat tanultam meg ilyenek. Nagyon jófej csajszi, nagyon szeretem!

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Irinaaaaaaaaaaaaa! De jó hogy itt vagy!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D

Én ma megyek a kórházba ultrahangra, megnézem hátha bent van a szülésznőm.

KV :arrow:

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt vagyok.
Tegnap csúnyán elaludtam este az altatásban olyan kilenc körül, és reggel hétig nyomtam. Így aztán se munka, se babanet.

Piroska, a kérdőívek feldolgozásának statisztikai részét ezzel a programmal végzik.
Majd aztán figyelni kell az oldal marketingjére is, hogy sikeres legyen. Van már ötleted?
Hát, ha jó film, akkor lehet, felülemelkedek a nekem krumplinak tűnő fején.

Kaqk, tényleg, majd egyeztetünk, és te is jössz partizni.

Ez a Mira :roll:

Irina, szívesen máskor is :wink:

Itt elég hideg lett reggelre, mínusz nyolc körül. De otthon már napok óta mínusz tíz alatt van hajnalonként. A környékünkön van Zabar, ott mérik a hidegrekordokat. De állítólag csak azért ott, mert máshol nincs mérőállomás. Pl. az erdőkövesdi focipálya környéke az nagyon durva hely. Hát, azt hiszem, a temetésen két harisnyával és három pulóverrel fogok próbálkozni, napközbenre is mínusz 12-t mond.

Ma dolgozni próbálok majd.

Nemsokára ki kell mennem fáért is, brrr.

Kép
vindolanda

Emese, jó volt a kávé?
Zsozsi hogy van?

Kép
vindolanda

Panndi, Mesi, köszi, aranyosak vagytok!

Mesi, végigkövettem, mi történt Veled/Veletek az uh kapcsán, nagyon sajnálom! A Praxisban tényleg nagyon rendesek, szerintem mi is Győrfinél jártunk anno. Úgy örülök a jó eredményeknek!!! :-)
Hogy van Zsozsó fülecskéje?

Piroska, annyira kedves vagy! :-)
Hát ez a gender (van, aki dzsendernek írja) olyan fellengzősen hangzik, azért használják sokan, mert nehéz magyarítani, társadalmi nemet jelent, ha csak nemnek fordítják, az nem mutatja a lényeges különbséget a biológiai nemhez képest. A kedvencem, amikor pl. az angol gendered alakot kéne tudni mondjuk magyarítani. :shock:
Nagyon ügyes vagy a honlapmenedzseléssel, majd megnézném, mit csinálsz. :-)
Sóbarlang: mindenkivel aláíratnak egy papírt, hogy nem viszi betegen a gyereket vagy magát oda. Ennek ellenére volt gyerek, aki úgy köhögött, hogy szerintem még minimum gyógyszert szedett rá. A fertőzés egy része tényleg nem játszik a sóbarlangban, mert az fertőtlenít, de szerintem nem véletlen, hogy 10 perces intenzív légcsere van egy-egy turnus után.
Persze a fülgyuszit Ádi bárhol összeszedhette, de nekem a barlang akkor is gyanús volt.
Gyenge immunrendszer: szegénykém tőlem örökölte. Tényleg könnyen összeszed betegségeket. S. azt mondta, a megbetegedés mennyiségi kérdés is (mennyi vírus/bakt. jut be a szervezetébe adott idő alatt). Nálunk ő a termtudós. ;-)

Vindo, az a fő, hogy kipihentek vagytok :-)
Mínusz 12, az szép.

Mi befejeztük a Millenium trilógia 2. részét este.
Itt is munka, de leszek bb-közelben.
irina

Piroska, hát azért egyes jegyeim odatettek az önérzetemnek (rossz értelemben), anno jelessel meg kitűnővel végeztem, nehéz volt a 2-es és 3-asokat megemészteni úgy, hogy közben tanultam. Ráfogtam arra, hogy ezek természettudományos tárgyak (biosz, matek), de ez is kicsit sántít, mert bár nem voltam valami lángész matekból soha, szerettem és az érettségi is jól sikerült, a bioszt meg mindig imádtam, csak aztán a magyar felé kanyarodtam, nem volt erőm két ekkora tárgyra a középsuliban. Látom sok elitgimis évfolyamtársamon is, hogy kicsit ki vannak akadva, hogy milyen jegyeket kaptak. Át kell állítani valamit a fejemben. Mondjuk tényleg nehéz elfogadni, hogy szerintem jól felkészülök egy tárgyból, majd jó esetben is 3-as-4-eseket kapok rá (ált. pszicho, biosz).
Nyavalygás vége. :D

Na, ágybevetés, munka.
irina

Ui: Móni, szerintem is szörnyűek tudnak lenni a szülők. Én már szülőire is S-tküldöm, ő annyit mond, ha megkérdem, mi volt, hogy "semmi", utána meg fél évig hallgatom más anyukáktól, hogy micsoda botrányos dolgok hangoztak el. :lol: S. megszűri az infókat, ami ebben az esetben jól jön.

Egy csodálatos elme: Crowe annyira volt találó a szerepre, mintha mondjuk én játszanék egy női pankrátort, de tényleg jó kis film.
Annyi jó film várja, hogy megnézzük, csak hát mikor.

Na tényleg mentem.
irina

:lol: Női pankrátor :lol:

A Millenium-trilógiát én télen néztem végig, vagy három álmatlan éjszakámba került, de eléggé bejött. Bár leginkább az első része tetszett. Az amcsi verziót még nem tudom, megnézem-e. Nehéz látni, hogy mások játsszák a karaktereket.

Megyek ki tényleg fáért.

Egy szülőire már lassan én is kíváncsi vagyok, olyan jókat írtok róla.

Kép
vindolanda

Egy kis segítséget kérnék: ha nem diktáltam be a gáz- meg villanyóra állását, mi fog történni? Már túl vagyok a határidőn. :?
irina

Először is hívd fel őket telefonon, és egy ügyintéző hátha beírja.
Amúgy szerintem két hónap a határidő, amikor is fizetni kell pluszban :roll:

Kép
vindolanda

Kihordok pokrócokat meg paplanokat a kályha elé, és fekve fogok dolgozni :idea: Viszem a notebookot is.

Kép
vindolanda

Vindo, köszi!
Jól hangzik ez a kályhás dolog.
Leszedem a fát, jönnek érte az angyalkák. :)
irina

Pár napja ettem meg az utolsó szaloncukrot is. Senki nem ette rajtam kívül, az összeset nekem kellett elfogyasztani. Mi már leszedtük korábban, hullatta a levelét. Valódi volt.

Kép
vindolanda

Vindo, nálunk a szaloncukrok nem tartanak ennyire sokáig. :D

Első munkafázis kész (absztraktírás), jön a következő. Muszáj belehúzni, mert februárban nagyon összetorlódnak a dolgok (elkezdődik a tanítás, doktori órát is kell tartani, meg egy külföldi konferenciára készülni, ja és a pszichós órák is bejönnek, azokat már nagyon várom, bár a pszichometria nevű dolgot kevéssé ). :?
irina

irina. jo lenne. :lol: :lol:

ki ez a mira :shock:
[/b]

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, hát, akkor hajrá!
Amúgy mostanában nekem is kellett némi pszichológiát meg szoc.pszichót olvasnom, mert értékszociológiába kezdtem bele, és az egyik szál ide vezetett.
Nem lesz olyan rossz az, majd meglátod.

Nekem könyvjegyzetelés van (értékes témában, ez kb. nyár végéig fog tartani), meg mellé majd tömbösítésre készülök. Az elmúlt heteim voltak nagyon gázosak, most egy kicsit jobb a helyzet.

Hát, ha többen eszitek a szaloncukrot, akkor úgy könnyű. Én meg itt szenvedtem vele magamban:)

Kaqk, valahogy összehozzuk.

Kép
vindolanda

nem az Én Mírám :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Irina,akkor buktad :( Elmünél kijön egy átlagár,a gáznál is vszínű(bár én most egy olyan szlát kaptam tőlük :evil: :shock: ,fával fűtünk,ezek meg szerintem a tavalyi átlagot számolták :evil: :evil: köpni nyelni nem tudtam :( szídtam is az Uramat,h. miért pakolta el a naptáramat :x ) )

:arrow:

KépKép
viranka

Kaqk, ez a Mira most már engem is érdekel. :lol:

Vindo, nem is a tárggyal, inkább a tanárral lesz a gond. Nála kaptam 2-est, pedig készültem.

Szaloncukor: Ádi is rettentő édesszájú, csoki minden mennyiségben, de más is. S. nem csokis. És mivel a "gyereket nem lehet agyonetetni édességgel" jelszó miatt Ádinál korlátoztuk a bevitelt, szerinted ki ette meg a cukor nagy részét?
irina

Viranka, én is ettől tartok, hogy jön majd egy átalányszámla, mondjuk azért nem kaptam még infarktust, mert nálunk tényleg nem fogyott egyikből se sok. Mindegy, ma felhívom őket, most meg mindent beírtam a naptárba. Eddig is be volt, csak az évváltásnál elfeledkeztem róla. :evil:

Vindo, az az értékszoci jól hangzik, bár mit értek én hozzá ;-)
Hogy tervezed időben a habilitációdat? Nálatok mit várnak el?
(Én próbálom a bolyai végével összehangolni, abból van még bő 1,5 év, addigra meg kell írni egy monográfiát, az szerintem menni fog, még két nyaram lesz rá. Szerintem én is rárepülök a habilitációra, a kedvenc tanárom (mentoromnak tekintem) is ezt javasolta, hogy szép, szép dolog a pszichóra járni, de azért ezt vegyem előre. Mondjuk igaza van, rá szoktam hallgatni.)
irina

Viranka :x

Idén mi is csak fával fűtünk, tavaly még mind a két fűtési forma ment. Mikor hazautaztunk karácsonykor, beállítottuk 17 fokra a termosztátot, hat napig ment, meg visszafűtöttük lakást. 10 000 ft-os számlát kaptunk :roll:

Irina, csak elfogyott a szaloncukor, az a lényeg.
Hát, majd ügyes leszel, és jó jegyet kapsz.

Kép
vindolanda

Vindo, nekem pont elég lenne a két matstatóra (szeminárium + ea.), ami úgyis lesz, emellé még ez, meg vagy 4 új tárgy, elég brutális lesz a félév. De hát az ember sok mindent kibír, ez az elmúlt évek nagy tanulsága számomra. 8)

Verus, tavalyi átlag :evil:

Szerencsére nálunk most csak a főzéshez kellő gázról van szó, azt felejtettem el, az meg kemény 1500 forint szokott lenni. A villany meg 6 ezer kb. Ezek mindig ennyik, nem tudom, milyen átalányt fognak ebből alkotni, de vannak rémtörténetek nálunk is a családban.
irina

(Még egy mondat, Vindo, aztán tényleg megyek, mert nem jutok semmire: most habilitált két közeli ismerősöm, mindegyik 200 oldal feletti hab. dogát adott be. Nem túlzás ez kicsit?)
irina

Lassan már pörkölődök a kályhánál, arrébb kell költöznöm.

Irina, ahogy nézem, mást várnak el intézményenként. Pár pontozási rendszer már a kezembe került.
Nekem a Bolyai talán most lesz esedékes idén, de szerintem csak 1-2 évre adom be, aztán meg az sem biztos, hogy megkapom.

Viszont a téma uaz lenne, tehát értékek. Van egy HURO pályázat, amiben benne vagyok, most tavasszal-nyáron már csináljuk/csinálják az empíriát, a DE, a Partiumi KE, meg a Nagyváradi Állami Egyetemen veszik fel a kérdőíveket, abban kaptam egy kérdésblokkot. Ezt vétek lenne kihagyni, ilyen lehetőségem többet nem lesz. Magamban nagymintás nemzetközi vizsgálatot nem fogok tudni szervezni, az fix. Magamnak úgy tervezem, hogy szeptembertől tavaszig. Aztán ha a mutatóim még nem az igazaik, vagy valamire gyúrni kell, max. pihentetem még egy fél évet-évet.

Kép
vindolanda

Szerintem kicsit túlzás, nálunk kb. 140 o. összefüggő szöveggel és táblázatokkal már rendben vannak, ahogy néztem a szabályzatokat. De komolyabb statisztikáknál meg a függelék is vagy 60 oldal. Ahogy én tudom, rövidebb is elég, mint egy dissz. De biztosra mentek:)

Kép
vindolanda

Közben kajával ideültem, azért tudok írni. :-)

Vindo, ez a HURO-s lehetőség nagyon jól hangzik! :-) Sok sikert a terveidhez!
Bolyai: amennyit láttam a munkádból (és láttam, kik kapták meg) beszélgetések alapján, abszolút esélyes vagy. Én úgy okoskodtam, hogy összesen egy ember 2-szer bolyaizhat, és akkor érdemes mindent kihozni belőle (ezért kértem a max. 3 évet). A végső munkát kell nagyon jóra csinálni, hogy újból lehessen rá pályázni (és az megint lehet max. 3 év). Szóval ezért jó több évet is kérni. Más öd. felénk nincs, ami relatíve jól fizet és sokáig és teljesíthetőek a feltételei (mondjuk nem külföldöt megjárt bombasztárnak és fiatalnak kell lenni, mint a Lendületnél).
Nekem a külföldi konfi részem gyenge, arra erősítek rá idén, erre be kell áldozni persze a bolyaiból (bár van, ahol vmilyen otkákból is megy a konf. támogatás egy része). Amit nem tudok megoldani, de igazából nem is akarom: külföldön oktatás.
irina

140 oldal az már sokkal jobb. :-)
Ja, az a szép, hogy én ugye nem is tudok a saját egyetememen habilitálni, mert ott nincs nytud doktori iskola. Mehetek az ELTE-re, de ott meg azért vmiért mégis hülyén fest, hogy nem ottani tanár habilitál ott.
irina

Figyu, az oktatói mobilitási pályázatokat is nézd meg, ahol pl. egy hétre kell kimenni, és oda viheted a családodat is. Öt napig tanítgatsz valahol:)
Én is ilyenben gondolkodok majd, ha ügyesebb leszek angolból.
Külföldi konfiban én is béna vagyok, de ebben a HURO-ban van beírva vagy három konfi, ami angol nyelvű, és a román oldalon lesz...
Angolul még nekem is csak egy konfim volt külföldön, meg volt egy angol prezentációm egy nemzetközi worshopon, és kész.

Kösz a biztatást. Hát, majd meglátom, megkapom-e.

Én meg neveléstudományból fogom csinálni (ha csinálom), mert szociológia nincs Db-ben :roll:

Akkor gondolkodom a három éven.

Kép
vindolanda

Hát az angoltudásom nekem is hagy bőven kívánnivalókat maga után ahhoz, hogy azon tanítsak. Így is be vagyok tojva az idei külföldi konferenciáktól, de végül is egyet már túléltem, ezeket is túl fogom. :-)
Neveléstud. - szerintem ez mindenféle értelemben jó terület idehaza, nekünk pszichológus is mondta, hogy sokkal jobban képviselik magukat, mint "mi".

Na, szétoffoltam a babás topikot, ez a hála, amiért visszajöttem. :D
Megyek, szenvedek az excellel egy sort.
irina

Ugyan már, nem egyedül tetted :lol:

Mindig vannak az embertől bénábbak minden konferencián, ez erőt ad:)

Én is elkezdem az ebédet, meghozták a pikáns csirkeszárnyakat :arrow:

Kép
vindolanda

Hát a berlini konfin, amire nemsokára megyek, lesznek angol anyanyelvűek meg németek rajtam kívül, akik tökéletesen beszélnek angolul. Én leszek a főbéna. De majd begyakorlom a dolgot. :-D

Jó étvágyat! :-)
irina

A tartalom is számít.
Amúgy meg nem lesz róla youtube-videó, senki nem fogja utólag nézegetni, hogy hogy kerested a szavakat.

Kép
vindolanda

Köszi, hát majd meglátjuk. Ha valaki esetleg videózna, azt fellököm. :wink:
irina

na jol megviccelt a gepem. az dlozo hozzaszolast kuldte el megegyszer. arh.

vindo. reszvetem
moni. szuloi. ???????

peneszedik az alberlet.......koltozhetunk...ugyis akartunk. csak most nincs ajanlat a kornyeken. nagyobb hazat keresunk...aztan majd latjuk mit hol veszunk...

mesi?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, sok a penész az albérletben? Ha nem, még könnyű eltüntetni akár...
Maradtok Debrecenben?
irina

har a kamraban wc ben csepeg vissza a viz igy lett penesz, a halo konyha is kezd. jol szigetelt lakas. keves a gaz de peneszedik pedig szellozttek. :-(

meg maradunk db.ben de svajc fele kacsingatunk idovel :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: