A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Most nincs sok időm, bocsánat!

Kaqk:
lehet a foga. Én azt csináltam, hogy bekentem neki gengi-géllel és csak utána szoptattam. Akkor nem akart szopni, amikor az ínye fájt és amikor megjött a menszeszem. Meg akkor, amikor a torka fájt, de azon is segített a gengi gél. Szóval amikor nem tudsz dentinox-al, akkor gengi-géllel. A dentinoxot napi háromszor lehet, a gengi gélt sokszor. Ha meg nem bírod egyáltalán megnyugtatni és megszoptatni, akkor egy fél adag fájdalomcsillapítót adhatsz neki. Nekünk volt olyan, hogy a foga miatt nem bírtam megetetni már öt órája, csak sírt, nem evett, nem aludt és akkor adtam neki fájdalomcsillapítót (Nurofent), megnyugodott, szopizott és elaludt. Tehát van olyan, amikor már csak az segít, de azt te is látod, hogy egyáltalán nem bírsz vele, mert ugye ezt csak nagyon-nagyon ritka esetben lehet megcsinálni (nekünk Mendivel eddig kétszer volt ilyen, igaz, hogy most négy foga jött ki, ezért most volt a második ilyen eset, az első négy vagy öt hónaposan). Tehát napi háromszor dentinox, akárhányszor gengigél, Kamomilla is lehet nem tudom, hányszor, arra már nem emlékszem, de az is többször, csak vigyázz, mert a kamilla szárítja a bél nyálkahártyáját, nem szabad túlzásba vinni. De az a lényeg, hogy ezeket a géleket a szopi előtt kend. Ja, és még egy trükk: a cicire is kentem egy picit. Ez azért volt jó, mert akkor édes is volt meg nyugtatta is azonnal az ínyét. Így mindig meg tudtam szoptatni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Ideértem :D

Piroska, mivel mind a kettőnk szülei és nagyszülei egy környéken laknak (három szomszédos faluban elszórva), évente olyan 4-5 alkalommal hazautazunk pár napra. Körbejárunk mindenkit.

Gyors beszámoló:
Rugó már jobban van, éjjel semmi láza, de még hőemelkedése sem volt. És aludt majdnem nyolcig, ami nagyon komoly dolog, mert otthon minden áldott nap fél hatkor kukorékolt, miközben mi éjjel dolgoztunk :x :x :x
Itthon mégis más.
Enni sem nagyon akar otthon, alig hajlandó valamit, és mindig izgatott, aludni sem menne.
Itthon szerencsére jobb a helyzet.
Tegnap elsuhantunk egy meki mellett Db-ben, és mondja is, hogy "anya, hambit kérek". S mivel három napja jóformán csigatésztás levest evett, gyorsan vettünk is neki egyet :D

Mai feladatok:
1. akvárium-takarítás. A levegőztető leállt, amíg távol voltunk, és nagyon durván algás lett minden.
2. tűzijáték beszerzése :roll: :o

Maggie, tudunk valamiben segíteni?
Este jöttök ki végül? Bár nem hiszem, hogy nagy kedvetek lenne, de ha mégis, szólj.

Puszit küldünk Zsófi fejére.

Kaqk, ha nagyon kivagytok, nurofen simán mehet. Mikor Rugó hetekig éjjelente tíz körüli ébredéssel nyomta a foga miatt, és bizony beadtam neki néha, mert már nem bírtam :wink:

Mosni, öltözni

:arrow:

Kép
vindolanda

Rugó kifogta azt a napot az évben, amikor a legidegesítőbb :evil:
Most leült szerencsére mesét nézni, meg a bilin trónol. Csend van 8)
Pedig bedobtunk neki mindent, felbontottuk a kölyökpezsgőt, ricából hernyókat készítettünk, amiket karddal üldöztek legofigurák, de minden hiába volt.
Na, hátha elalszik hamar az este
:roll:

Kép
vindolanda

Telepakolta a bilit. Mintha jobb lenne a kedve, de azért nem az igazi :roll:

Kép
vindolanda

Rugó táncolva örvendezik, hogy "ma nincsen alszik-idő". Nem értem, mit utál annyira az alvásban :roll:
Szalonnás tükörtoját csinálok, most igen házias vagyok 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Sziasztok :lol:

Vindo szalonnás tükörtojás 8) :lol:
nálunk sül a husi és már kész az almás-diós meg a meggyes-túrós rétes :D
Gréti is örvendezett, hogy éjfélig fent lehet, de már kókadozik jobbra-balra. Pedig aludt is délután.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK

KépKép
Kép Kép
l.móni

Drágáim,Boldog új évet kívánok Nektek
(no meg Magamnak is)

Vindo,alvásidő :) :) B.is csak akkor alszik ha Nagyi altatja

:arrow: lőnek rám a gyerekek :) (összesen 4...)

Jövöre uitt :)

KépKép
viranka

Halihó!

Na, ki tart velem éjszaka? Én biztosan itt leszek olykor. Tanulni fogok. Bercó éppen fürdik, ő nem aludt ma, szerintem hamarosan ki is dől majd.

Mónikám, csúcs vagy. Én most nem sütöttem sütit, csak némi husikát. Annyi édesség van itthon, hogy szerintem már nem hiányzik.

Viranka, itt csak kint durrogtatnak valakik. :lol:
dmaggie

Hazaértünk a térről.
Rugó nagyon érdeklődő volt, de egy óra után már nagyon fázott, így hazajöttünk.
Ittam két forralt bort.
Itthon meg nagy tűzijátékot rendezett nekünk Gábor a szomszéd kutyák nagy örömére.
R. kürtős kalácsot evett, majdnem egy egészet, aztán teát, majd egy Spongya Bobos lufit is kapott.
Boldog, most az azzal szenved.

Boldog új évet azoknak, akik már nem lesznek ma este!!!!
Én is leszek hébe-hóba :wink:

Kép
vindolanda

Vindo, örülök, hogy jól sikerült.
Akkor Rugó megkapta a menetrendszerinti lufiját. :lol:

Bercó elaludt. Éppen végére értem egy szakirodalomnak, így én altattam el. Pihenésként még nyomattam némi kajcsit, aztán kezdem a következőt.
dmaggie

Bercó du-n pezsgőzött, nagyon ízlett neki. Kölyökpezsgőt ivott, rájárt rendesen. Mi általában azt szoktunk kinyitni, mert nem igazán szeretjük a pezsgőt. :lol:
Ez a forralt bor elgondolkodtatott. Azért keresni kellene valamilyen alkoholos italt. :roll:

Csak attól félek, hogy attól meg elbódulok, meg elálmosodok.
dmaggie

Rugó elaludt két perc alatt :shock:
Magától mászott az ágyba.
Én viszont a forralt bortól olyan álmos lettem, hogy majd eldőlök :lol:

Maggie, jó tanulást!

Töltök le egy filmet :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, a félelmed nem alaptalan :idea: :!:

Kép
vindolanda

Na, ugye??? :lol:

Bercó eléggé nyugtalanul alszik. Nem aludt valami sokat az elmúlt napokban.
Milyen film lett? Zombis, vámpíros?
dmaggie

A Másnaposok második része még nekünk nem volt meg :roll:

Tavaly próbálkoztunk egy svéd vámpíros filmmel, erre Gábor bealudt rajta :roll: Stílust váltunk.

Kép
vindolanda

De olyan szilveszterünk is volt, amikor két fimet néztünk, és mind a kettőn elaludt :lol:
Na, most egy kicsit eltűnök, de mindjárt itt vagyok.

Kép
vindolanda

hali
boldog új évet mindenkinek.
mi jól.gyerekek kidöltek.

KépKép
kaqk
Debrecen

Szia Kaqk :wink:

Szóval mostanában jó filmeket néztünk, végre kipipáltuk a Moon-t, az Oldboyt, nekem sikerült megnéznem a Rabbit hole-t (kedvelem N. Kidman független filmjeit).
De mára vicces filmeket szeretnénk 8)

Megyek is mozizni, de majd jövök még :arrow:

Kép
vindolanda

Azt még én sem láttam szerintem.
Legalább vidáman búcsúztatjátok ezt az évet.

Kaqk, mi a helyzet a szopival?
dmaggie

Mindjárt éjfél. Szerintem koccintunk a Kedvessel, aztán lefekszem, mert már zsong a fejem.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok!!!!!
dmaggie

Jó éjt, Maggie.
Nálunk most van filmszünet, fel is bontottunk egy pezsgőt 8)

Holnap majd jövök délelőtt :arrow:

Kép
vindolanda

Jó reggelt mindenkinek :lol:

Mi kidőltünk és épp éjfél előtt sikerült felébredni :oops: :D
Mi is kölyökpezsgővel koccintottunk :lol:

A napunk a szokásos, gyerekek hajnalban keltek, már hisztiztek egy sort :)

Maggie nálunk is sok süti volt, de az egyik telken van egy hajléktalan néni, (semmi jövedelme, kukázásból él), csináltam egy nagyobb kajacsomagot neki és sok sütit is belekerült. Jó volt látni mennyire örült neki :D

KépKép
Kép Kép
l.móni

Halihó!

Már mi is ébren. Ritka rosszul aludtam. Amikor lefeküdtem, beleakadtam valami lüke filmbe, azt nem tudtam abbahagyni, aztán kezdődött a következő. Sokat forgolódtam, kinlódtam, aztán hajnalban átjött Bercó, nem volt erőm visszaküldeni. Attól kezdve meg még rosszabb lett a helyzet.

Ráadásul köhögök. Már elég régóta.

Vindo, remélem jó filmeket néztetek.

Mónikám, mondom én, hogy Teréz anyu vagy. Nagyon szép volt tőled, amit tettél.
dmaggie

Jó reggelt!

Móni, de kis rendes valaki :P

Mi aludtunk, bár tovább is tudtam volna. Rugó olyan fél kilenc körül kelt, és most rángatott ki az ágyból, eddig a lufival játszogatott meg tévézett. :P
Most viszont készítek egy rendes kávét.

Maggie jobbulást!

Kép
vindolanda

mi is ebren 8 tol.

moni de kedves vollt ez toled.

dalma taknyos emma mar javulgat
tejcsi alakul.

KépKép
kaqk
Debrecen

Naposat :) :)
Mi házibuliban voltunk :lol: :lol: Sikeresek voltunk mind2en :) :) meg mindenki más is :) :) hajnal 3ra haza gyalogoltunk,erre a gyerekek felkeltek,pedig halkak voltunk :) :) és f7kor B. már szomjas volt,éhes volt,pisilnie kellett ....szóval frissek és kipihentek vagyunk :)

:arrow: zaklatnak :) :) (ma is 4 gyerek an összesen itthon,kb. még 3 órán keresztül :) )

KépKép
viranka

- Rugó, mit rajzolsz?
- Én is nem tudom. :lol:

Jobbulást Dalmának!
Nyugi, Kaqk.

Viranka, a gyerekekre ki vigyázott? Biztos jó lehetett.

El kellene menni a szelektív kukákhoz. Belefulladunk a petpalackokba, az újévet úgy kellene kezdenünk, hogy be tudunk menni a spájzba :idea:

Rugónak eddig jó napja van, játszogatunk :D

Kép
vindolanda

Fruzsinak boldog névnapot!

KépKép
kaqk
Debrecen

Boldog névnapot kívánunk Fruzsinak!

Kitakarítottam a konyhát, most kihordom a petpalackokat az udvarra :arrow:

Kép
vindolanda

Ház palacktalanítva. Rugóval laposra tapostuk, a kocsiba pakoltuk, és elmentünk a szelektív kukákhoz.

Rugó most uzsonnázik, közben a Gyáróriásokat nézi a Natgeo-n. Ennél a sorozatnál néha leragad - mindig autógyárakat mutatnak benne :roll:

Lassan én is ebédelni fogok, ma még nem sikerült. Egy kávét meg egy joghurtot ettem eddig, de most mindent bepótolok 8) :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Fruzsit Isten éltesse!!!

Vindo, ügyesek vagytok. :lol: Én egy mosásra vállalkoztam, felvittem a ruhákat, a mosogatógépet pakolom állandóan ki és be. Aztán valamikor majd nekiállok vasalni.

A fiúk törpöket néznek. Bercó most jött ki a szobából, nem tetszik neki.
dmaggie

Mi jól haladtunk.. G. ki is porszvózott, amíg palackoztunk :D

A törpöket filmen?

Teregetni :arrow:

Kép
vindolanda

Hahó!

Most csak gyorsan jöttem
Boldog Új Évet Mindenkinek!!

Épp fürdés van,apa tartja a frontot,Zizi nem hagyja,hogy ide üljek ezért jöttem most.
Laptopom töltőjét sikeresen kinyírta a kisasszony,apa gépét meg utálom,lassú mint a csiga...

Mi is itthon "buliztunk" Gyerekekkel csillagszórót gyújtogattunk az udvaron este és néztük a korai tűzijátékokat.
Semmi értelmes műsort nem találtunk a tévében,bár már kezdjük megszokni.

Fruzsinak Boldog Névnapot!
Zsófinak meg jobbulást,olvastam mi történt vele karácsonykor,szegénykém!!

Na ennyire futotta,apa nem nagyon bír velük :lol:

juba0

Boldog új évet mindenkinek!

Köszi a köszöntéseket, aranyosak vagytok! :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Már ébren.
Tegnap lefeküdtem viszonylag korán. Tűrhetően aludtam, sajnos nem bírtam hamarabb felkelni, pedig kellett volna.

Kész vagyok, tisztára idegben vagyok. Holnap vizsga. De eddig még semmi hírt nem hallottam a két beadandómról, ami szintén ennek a vizsgának a része. Jól megfenyegettek minket, hogy plágiumszűrés, meg mifene, de arról sem szóltak még semmit. Megőőőőőőőőrülök!!!!!! Hú, gondoljatok rám nagyon, kőkemény vizsga lesz.

De azért örömködhetünk is.

Vindo, Drága, Isten éltessen!!!!! :lol: :lol:
dmaggie

Maggie, boldog születésnapot :D

Juba, a tévé már csak ilyen :roll:
Emlékszem, gyerekkoromban milyen komoly dolog volt a szilveszteri műsor, már hetekkel előtte megnéztük a kedvcsinálót hozzá.
Évek óta nem néztünk semmit szilveszterkor a tévében :roll:
Fürdés kipipálva?

Maggie, nyugi, nem lesz semmi gond.

Mi logopédushoz megyünk ma Rugóval. G. aludni próbál, mert háromig dolgozott. Be akartam szólni az óvodába, hogy nem megyünk ma, erre nem kapcsolható a szám. Felhívtam az egyetlen ismerősömet, akinek meg van a száma, és az óvodába jár a gyereke, és felvilágosított, hogy csak holnaptól nyitnak.

Rugó hív :arrow:

Kép
vindolanda

:lol: :lol:

Logopédus: izgalmas lesz. Egyébként gondolkodtam azon, hogy Rugó egyedül volt bent a vizsgálaton. Nem semmi!!! Bercó szóba sem állt volna a csajszival, elbújt volna a fenekem mögé. Ha oldódik, akkor sem engedné, hogy magára hagyjam. No, egy szó mint száz, Rugó remek kisfickó.
dmaggie

Hát, őszintén szólva én is meglepődtem rajta. bement magától, és kibírta az ötven percet szó nélkül, Kihallatszott, hogy beszél végig - vagyis mondani próbálja a dolgokat.
Azért kicsit rádolgoztunk, mert mondtuk neki, hogy az óvónénik küldték ide, hogy beszélgessen a nénivel. S mivel az óvónéniket nagyon szereti, ezért ide is szívesen ment.
Viszek egy könyvet is, hogy elüssem közben az időt.

Lehet, ha végeztünk, beugrunk Rugóval a Szuper divatnagykerbe is 8)
Hétvégén diplomaosztó is lesz, csütörtökön vizsga :roll:

Holnap hajnalban mész?
Melyik vonattal jársz?

Kép
vindolanda

Rugót rendbe hozom az indulásra :arrow:

Kép
vindolanda

Délutáni vizsga lesz, ráérek. Szerencsére nem kell korán indulnom.
dmaggie

De hülye vagyok :oops:

Kép
vindolanda

Isten éltessen Maggie, Vindo!

Ovi :-)

hol van már egy kis hó? Emma szánkózni szeretne. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Buék!

Fruzsinak boldog névnapot utólag!

Vindo, Maggie!
Boldog szülinapot!!!!!!!!!

Kaqk!
Na, nálunk is százszor megkérdezték, hogy miért nincs hó karácsonykor. Aztán két ünnep között szálingózott valamennyi az autók tetejére, amiből pici hógolyót lehetett gyúrni, így azzal megelégedtek...
Dalma hogy van?

Vindo!
És miket csinálnak a logopédusnál? Zsuzsu a "c" betűt képzi rosszul, mert kidugja a kis nyelvét közben, majd azon kell igazítani...

Kép
gica1

Köszi, csajok :wink:

Odaátra :arrow:

Kép
vindolanda

Ja, amúgy Db-ben még elmentünk a ruhanagykerbe, ahol büféztünk Rugóval, majd alkalmi felsőt akartam venni magamnak, de nem találtam :roll:

Kép
vindolanda

De macis zoknit 27-es méretben, azt igen :roll:

Kép
vindolanda

Rakok két képet, bár eléggé homályosak lesznek.

Kép Csillagfestés otthon az unokatesókkal és anyuval.

Kép Gáborral a főtéren szilveszterkor.

Kép
vindolanda

BUÉK!!!!!!!

Mi házibuliban voltunk , gyerek jól ézezték magukat, bár Péterke hiányolta, hogy nem táncolt :roll:

Egyébként jól vagyunk! Gyerekek rendbe jöttek.
Holnap még ortopédiára megyek Péterkével, aztán szerdától megint meló, meló meló!

Kép

Heni
KépKép
heni81

Sziasztok!

Zizi kidőlt úgyhogy jöttem pár sort írni.

Maggie,Vindó Isten éltessen sokáig benneteket!!

Maggie!Mennek a drukkok ezerrel!(Bár szerintem sima ügy lesz ez Neked! :wink: )

Vindó! Több képet nem is csináltatok?Mert ha igen én szívesen nézegetném! :)

juba0

Heni, és nektek is jó volt a buli?
Gyerekek mikor dőltek ki?
Majd írd le, mit mondtak az ortopédián.

Juba, hát, csak ennyit csináltunk :roll: Ezt is csak telefonnal.
Zizi akkor este sokáig húzza :lol:

Holnap szabadnapom lett volna, egy csomó tervem volt. Erre telefonálnak, mennem kell Böszörménybe. Kocsim sem lesz :x

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: