A múltkor nem online írtam nektek, gondolom ez látszott is. Már sok minden elavult volt benne, pedig csak egy fél nappal késõbb jelent meg a topicban.
Most sem lesz ez másként.
Lara!
írtam már arról, hogy hogyan kezdtem anno sportolni szülés után. Még személy szerint Neked is. Ki is kerestem kettõt ezekbõl a hozzászólásokból, ide is másolom :
"Részemrõl kezdetleges felüléseket már a kórházban kezdtem végezni. Otthon pedig az elsõ; hetekben majdnem minden este lelkesen tornáztam. Egyenes és ferde hasizomgyakorlatok (aerobikos típusúak) százas nagyságrendben. Három héttel szülés után már kielégítõnek találtam az eredményt. Mire oda jutottam már nem emlékeztem teljes pontossággal arra, hogy milyen volt babanövekedés elõtt. Látványra megfelelõnek tûnik.
Ami a tornát illeti: tudományosan megalapozott információ nem áll mögötte, csak gyakorlati tapasztalat. Örökmozgó típus vagyok, ígyhát már a terhestorna-eltiltás is borzasztóan megviselt, így mindent csináltam, amint esélyt láttam rá, hogy szabad. Gondosan nem kérdeztem meg, mert a dokik biztosan jobban aggódtak volna, mint én.
Azért pl a félmaratont nem futottam le szeptember elején a május végén született babám mellett
Szóval, ugyan nekem hüvelyi szülésem volt, becsületes gátmetszéssel, de már a kórházban tornáztam. Hasizomgyakorlatot csak mérsékelten persze. Csaszi után vsz tovább kibírtam volna nélküle. De ha óvatos erõsítés kicsit sem fáj a hegvonalban akkor nincs miért aggódni.
Ami az ugrálást illeti. 10km lefutása (vasárnap) a tejtermelésnek meg sem kottyant, csak kicsit jobban kell figyelni a gyakoribb szopizásra, és a folyadékpótlásra, elõbbire 1-2 napig, utóbbira csak a sportolás közvetlen környékén.
A mellizomgyakorlatok áll. (kolleganõm mondta, aki lelkesen utána nézett) segítik a tejbelövellést, bár gondolom ezen régen túl vagy, a többiek itt a neten aggódtak a mellgyulladás miatt. Mérsékelt mennyiségben szerintem nem árthat.
Amit saját tapasztalatból vettem észre, hogy csomósodás nélkül fájni kezd a "keblem", ha úgy sportolok, (futok, biciklizem, barlangászom), hogy nincs kellõen alátámasztva. Ha a melltartó vagy top nem elég akkor esetleg kézzel alátámasztva. Ezek lehettek akár mellgyuszi kezdeti stádiumai, de odafigyeléssel a szopizásra nekem még nem fajult el. A futószezon múltával tapasztalatokat gyûjtök aerobikozás-szoptatás kapcsolatáról. Egyelõre még nincs. Sajnos az ugra-bugra sportokat szeretem."
Innentõl friss: Amit Dia írt, az szerintem inkább az ugrálós sportokra, esetleg a teljes felülésis végzett hasizomgyakorlatokra vonatkozhat. Ha a medencéd, derekad nem emelkedik el a talajtól, akkor a méhed sem kerül lejjebb, a szalagok sem tudnak annyira megnyúlni.
Mindamellett remek kiegészítés szerintem még az intim torna bármely formája, hiszen az akkor erõsített izmok segítenek tartani a méhedet (is) amikor állsz, vagy ülsz.
Pele!
Eddig Mazsavári szerencsére mindenhogy és mindent evett, amit a szájába juttattunk.(anyatej, tea). A múltkor azonban ,asszem a bababörze idején, csak 100ml tejcsit volt hajlandó megenni a lefagyasztott készletekbõl. Persze lehet, hogy csak fogyózott, mert volt ez már 250 is máskor. Két nap alatt ki fog derülni. Hálistennek szerintem nem fog éhen halni akkor sem, ha csak éjjel és este kap kaját tõlem. Ha nem megy, akkor majd megpróbáljuk máshogyan megoldani?!
Szegény babapopsi!
A párod az autó, vagy Anikó miatt van bezsongva?
Erika!
Áldott jó természeted van. De ennyi vasalnivaló talán még neked is sok lenne, amennyit a lányok felajánlottak, így én nem teszem hozzá a mienket.
Iboly!
Ha már majd egyszer egyikünk sem fog szoptatni, mi azért rendületlenül tartjuk veled a kapcsolatot, persze csak azért, hogy fiad zsákmányából mi is kapjunk.
Evey!
Mi a Szérûskert utcai usziba járunk( Kaszásdûlõi HÉV megálló)
Ami a lubickát illeti, lehet, hogy télleg be fogjuk hurcolni a törölközõt is
Igen nagyon jó idõt nektek a hétvégére!
Ági!
Köszönjük a képeket.
Sajnos az egy másik jány lehetett, mert én itten múlattam az idõt a babanetes találkozón. Sajnos nem volt aki a Balatonig szállítmányozott volna
. Sebaj, majd jövõre
. Jamina!
Látod, látod, csak óvatosan azzal a kazalnyi Kismamával...
Egyébként a popsikrémes tán 2 hónapja volt.
Zsóka!
Hát nem megmondtam, hogy tessék meggyógyulni!!!
Azért mert nem írom le név szerint, hogy ki mindenki göthös, azért még rád is vonatkozik! Irgum-burgum!

Huhh! nagyon rá járt a rúd mindkettõtök családjára!
Reméljük, hogy a sors elfelejti már ezt a sok bajságot okozni!
Most ennyi jut eszembe. Meg sietünk is meglátogatni RebekAnna-t (Eszter), akivel még pocakosan egy bababoltban találkozunk össze. Tõle van a hordozókendõ-ötlet. (sarki méteráru-bolt)
Ui: Pankamama!
Nagyon irigyellek. Táncoljatok sokat-sokat!
Snoopy