A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Pocok! Amúgy tényleg jó ez a tréning,de nem minden évben :roll:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Persze, az kicsit túlzás, értem én... Bár van valami speckó téli is :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Mindenki eltűnt?

Mi tegnap voltunk a Seholszigeten, nagyon klassz volt, tényleg csak ajánlani tudom mindenkinek... Lovarda, kis állatkert, játszótér, kisvonatozás, szép táj, kézműveskedés, stb - nagyon klassz kis kirándulós program jó idő esetén :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Juhuuuu, elintéztem apa karácsonyi ajándékát 8) :D :D .
Ilyen sem volt még :roll: :lol: .

Ja, és nem is meséltem, szombaton vettünk egy babakocsit. Egy ismerősünk árulta, és már egy ideje nem tudta eladni, nekünk meg bekrepált a régi, nem lehet összecsukni :shock: :? . Viszont az terepre pont jó a nagy kerekeivel, szóval kint áll az udvarban, és így legalább elő sem kell venni a másikat, ha itt sétálunk, meg így nem volt kritérium a nagy kerék :wink: . Szóvak vettünk egy Chicco Trio Enjoy-t. Ilyen:
Kép

Vki tudna segíteni, hogy ehhez tudok-e külön autós talpat venni? :roll:
Boo? :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:51-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo, Pocok: méz ügyben nem tudom az nektek mennyire jó, de ronmay-nek van készülőben egy csomag. Csibe is írta, hogy kéne, de még előtte körbekérdezi az ismiket, vele ennyiben maradtunk.

Ma 8 hónap után először sétálni mentem Hédivel :lol: , lett is jó kis keményedés tőle :lol: :lol: Lélekben mostmár gyúrok a 21-re, a mi szempontunkból zökkenőmentesebb lenne a programcsászár, Bogi meg majd eldönti, hogy neki mi a jó :lol: :lol:

Anyajegylevétel: nyáron egy darabig nem érheti napfény :arrow: leragasztod és kész, télen meg azért a ruha eléggé tudja irritálni. De ez attól is függ, hogy pontosan hol van, mekkora, hogy veszik le stb. Nekem volt egy a vállamon amibe belekaptam fésűvel és mindenképp le kellett venni, azt össze is kellett varrni :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Fő a következetesség: az előbb télapós dalt akartam Hédivel énekelni youtubról, nem nagyon nyerte el tetszését amit úgy fejezett ki, hogy hisztibe kezdett és mivel hülyeanya nem értette elsőre mi a baja nekiállt csapkodni engem. Kikapcsoltam a monitort és kiselőadást tartottam róla, hogy milliószor megbeszéltük verekedni nem szabad.kimentem a konyhába, ő tovább fetrengett a számítógépasztal előtt. Kopognak-szomszédasszony jött valamiért. Hédi egyből: Átmehetek a Nikihez? Nem kicsim, az előbbi viselkedésed miatt. Na és most figyeljetek :idea: Anya kapcsold be a számittót, énekelek :twisted: :lol: :twisted: :lol: Na itt leültettem és elmagyaráztam neki, hogy nem az a baj, hogy nem akart énekelni, hanem hogy verekedett és ha valamit nem szeretne, azt nem így intézzük el, hanem szépen megmondjuk, hogy anya nem szeretnék. Aztán persze elengedtem a szomszédba... :oops: :twisted:

tike

Dodi,

babakocsi szupiság :lol: :lol: :lol:
(már alig várom hogy Borka tudjon ülni, és akkor nekem sem kell pakolgatni a babakocsit, az Espiro lesz az itthoni a nagy kerekével a hóba, a Maclaren meg standard a kocsiban lesz :lol: :lol: :lol: :lol: )

Tike,

méz ügyben, szerintem ha Boo-ét és az enyémet Csibéhez rakod, az a legjobb, mert ők ugye szinte szomszédok, mi meg Boo-apa műhelyéhez vagyunk közel, így könnyű a logisztika :lol: :lol: Viszont írd meg priviben hogy hova és mennyit utaljak majd!

Séta :lol: :lol: :lol: :lol:

Hogy mennyire kombinál Hédi :shock: :shock: Nálunk eddig az volt a maximum, hogy ebéd utáni alvásnál, mikor jöttem ki tőle és nem akart aludni, közölte mintegy fenyegetőleg, hogy "sírok" :lol: :lol:

Boo,

nálunk ugyanez van, csak pepitában :arrow: szinte minden nap megyünk valahova...na jó, holnap nem megyünk, hanem vendégek jönnek.

Anyajegy :arrow: Tike jól mondja 8) 8)

KépKép

KépKép
kispocok13

Sziasztok!

Én is befutottam. Elég zúzós napjaink vannak, kezd elegem lenni ebből az egyedül két gyerekkel állapotból, és még van egy hónap :twisted:
Minden éjszaka van vmi. Vagy Roló ébred sírva, vagy a NAti sírogat fel. Van hogy mire odaérek hozzá csend van, de van hogy nem. Szerintem szeparációs szorong. Igaz fogunk még mindig nincs, de ha a foga fájna egy kézrátéttől nem hallgatna el. Hiányzom neki, na :lol:
Roló meg felriad.Gondolom majd elmúlik neki.
Most kezdtem el Rolóval újra a mini ovit. Hát kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Itthon már jóó ideje balesetmentesek vagyunk, a család összes tagjának szól ha dolga van. Kíváncsi vagyok, hogy ott idegennek, illetve sok gyerek között eszébe jut-e. Izgulok is, mert szeretném ha járna heti kétszer. Neki is jó, szereti, meg nekünk is jó. Egyre megyek érte...

Hoztam ugyan képet de nem lett olyan jó, mert ha más fotózott volna jobb lett volna. Sminket nem is raktam fel. :lol:

Kép

Kép

Kép

Amúgy sztem ez a cipőlevétes dolog Rolónál figyelemfelkeltés. Mivel mindig csak itthon van, máshol elfelejti.

Pocok

Rolónak supinált talpú cipőt mondott a dévényes.Ocsmányak készülj fel.Tudod ő is hypoton.

KépKép

KépKép
ronmay

Ronmay: Mi kezdettől supinált cipőt hordunk, mert Hédinek nagyon dől befelé a bokája és a szamos kölyök supinált cipők szerintem nem ocsmányak és jó minőségűek is. ( Mondjuk bazi drágák) Meg nekünk most ajánlott az ortopéd orvos egy talpbetétet, bár a supinált cipő jobb, mint a talpbetét, mert erősebb a kérge hátul, de mi a téli csizmájába betétet vettünk, meg gumicsizmába is. ( tacco: egyenes léptető sarokék) Ja meg a cipő mellé mindenképp javasolja a rendszeres tornát, sok ugrálást, hogy erősítse a lábszárizmait.

Éjszakai felriadás Rolónál nem lehet a miniovi miatt? Mikor mi kezdtük a bölcsit, akkor nekünk mondta a gondozónő, hogy előfordulhat

smink :lol: :lol:

tike

Rapid!

Lehet kapni szupináló talpbetétet, nem feltétlenül kell szupinált cipő, ortopéd orvosajánlotta a bnőmnek. :wink: A kisfiának már az van egy ideje, és minden cipőbe jó :) .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

:wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike!

Nem, mert ma vittem először, másfél hónap után :lol: ÉS NEM VOLT BALESET!Hát én ennek úgy örülök. Gyorsan szóltam is hogy megyünk ebben a hónapban kedd csütin. Remélem így is marad. :wink:
Most mi supy cipőnél vettünk egy vhogyan kinézőt. Most nézem a honlapot. Tényleg vannak jobbak, de most már mindegy...majd tavasszal veszünk másikat. Kösz a tippet! :wink:

Dodi

Ez tök jó. És orvos írja fel?vagy lehet amúgy is kapni?

KépKép

KépKép
ronmay

Írok már valamit....ettől mindig rögtön felébred a kisfiam..... :roll:

Ronmay!

Jó gatyesz :) Én is beújítottam tegnap hármat, mert egy gatyám sem ment bele a új csizmámba :roll: :roll:
Nembepisilés :arrow: Gratula :D

Dodi!
Jó verda :lol:
Talp :arrow: Még szép hogy tudok :wink:

Boo!
Anyajegy-levételre a legideálisabb idő a MOST :)
Én utoljára (Zétény által letépettet leszámítva) 3 éve vetettem le pont ilyenkor. Nem tudtam hogy akkor már terhes voltam... :roll:
Ma beszéltem a Paján Anitával :wink:

Pocok!

Hol ez a Seholsziget?? Láttam a képeket, tök jó :)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

A gyerekem az óra átállás óta teljesen megfúrja, hogy kimenjünk.... mingyá' kukasötét lesz, akkor meg már hova menjünk??
Őt idézve: Menjünk bótba autóval, vegyünk kenyeret, kávét (??), kólát(??) meg borsót!! :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Ronmay: Nekünk ma jött meg a talpbetét, nagynéném rendelte a gyógyszertárukba és kemény 650 Ft-ba került :lol: :lol: Gyógyászati segédeszköz boltban is érdemes megkérdezni ,meg neten is lehet rendelni, bár többe kerül a postaköltség :twisted:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Szobatisztaság...khöm... :roll: :oops: :oops: :oops: :oops: :twisted: .
Így. :lol: :lol: :lol:
Minden nap többször megkérdezük, rávezetjük, elmagyarázzuk...stb. már helyettünk fejezi be a mondatokat :lol: . De még nem akarja. :? Én meg elhiszem az "okosoknak", hogy ha még egy gyerek magától nem akarja, akkor hónapokig macera lesz, mire leszokik, ha viszont magától akarja, akkor 1-2 hét :wink: . Aztán lehet, hogy bazira nem így lesz, de a cuminál is bejött, ő gondolta úgy, hogy elég volt, és azóta egyszer sem kérte!!! 8) :D Andorét is egyből viszi neki, már eszébe sem jut, hogy bevegye :wink: .
Sztem csak baromi lusta amúgy, igazi pasi :twisted: :lol: . Már direkt azt csináljuk, hogy addig marad rajta a pisis pelus, amíg már a térdét verdesi, hagy legyen neki minél carabb érzés :twisted: . 3 pelus van egy napra :twisted: :lol: .
Mondjuk ma mikor fizettem egy raklapnyi pelusért, akkor mondtam neki, hogy "kisfiam vagy leszoksz most már a pelusról, vagy elmész dolgozni! :twisted: :lol: "

Képzeljétek, ma se volt tejem :? . Én ezt már nem hiszem el! Két napja még tök normálisan volt. Nem sok, de elég. Most meg megint alig volt délután. Vettem megint ricinus communist, meg urtica urenst, és a gyógyis csaj még adott egy 3.-at, ami kifejezetten azoknak való, akiknek a ciklusa miatt ingadozik a teje. Na, hát én totál ez vagyok, szóval kíváncsi leszek :roll: :wink: .

Botond nem cipőzik :oops: . Alulról nem vesz le semmit :lol: . Felülről is csak a kabátot, vagy a mellényt, meg a sapkát, sálat. Viszont, amikor megyünk el, ő szól, hogy "mennyény, sappa, sááál. És anyuka is fe'vegyen" :lol: :lol: :lol: .

Lois!

Botond meg az óraátállítás óta 6-kor kel :twisted: :evil: . Előtte-kor kelt, és hiába fekszik később, ugyanakkor kel :? . Már a tököm kivan. Tök cuki, eljátszik a szobájában, de azért azt tudatja, hogy felkelt, kell neki kakó, és fel kell húzni a redőnyét. :twisted: :lol: És mióta beteg éjszaka is kel :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szobatisztasággal mi sem állunk sehogy :oops:Nyáron volt egy időszak,amikor már a pisinél szólt,de egyszercsak elmúlt( és akkor még nem járt bölcsibe) és azóta sem szól ha kaki van,pedig legalább azert szólt régebben. A bölcsibe ha lát valakit a wc-n ülni,akkor néha neki is eszébe jut,de itthon tuti nem...
Mi még a cumiról sem kattantunk le,sőt amióta beteg volt,azóta szinte egész nap a szájában lógna... De bízom benne,hogy egyszercsak eldobja,mint Botond.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Ronmay,

naci teljesen jó :lol: :lol: :lol:

Supinált cipők tudom, randák, ezért nem is vettem neki soha Supy-t... a Szamos-ok tényleg nem nyomik, olyanunk volt már.
A dévényes mondta (meg én is látom, olyan kis szerencsétlenül fut, minden végtagja szanaszét) hogy látszik a hypotonia a mozgásán, kíváncsi vagyok az ortopéd-doki mond-e valamit, bár anno a Heim Pálban sosem mondták hogy gáz lenne a dolog.
De a talpbetétre amit Tike mond, rákérdezek majd.

Roló balesetmentességéhez pedig gratula!

Cipő :arrow: ha van kedve, Nimród leveszi, de arra is van példa (sajna elég sokszor) hogy betrappol a nappaliba teljes kinti menetfelszerelésben, és minden egyes darabot le kell róla imádkozni. És van, hogy hisztibe fullad a dolog :oops: :twisted: :twisted:

Lois,

nacivásárlásod :lol: :lol: ezt akár én is írhattam volna, én csináltam régen ilyeneket :lol: :lol: :lol: :lol: meg vettem kesztyűhöz kabátot, stb.

Seholsziget :arrow: Váctól még kicsit tovább, Nőtincsen, nem felétek :roll: :roll: :roll:

Zé shoppingolása :lol: :lol: :lol:
Nimród ma lovagolni akart egész nap... este végre Apja hátán lovagolhatott, boldog volt nagyon :lol: :lol: :lol: de a hét

Boo,

ma lemerészkedtem két gyerkővel sétálni, Nimród motorozott.
9-kor már lennt voltunk - rájöttem, hogy muszáj korán indulni, mert a délutáni séta esélytelen a hülye sötét miatt. Kemény volt, de nem annyira mint vártam - mondjuk sokat segített, hogy Bori végig aludt, én meg nem stresszeltem, mert tudtam hogy Apu 1o körül jön, így Nimródot ha minden kötél szakad, vele, mint indokkal fel tudom csalogatni :lol: :lol:
Hát, volt pár megindulása a motorral ( a Patak mellett sétáltunk, és ugye a sok keresztutcánál mind meg kell állni, meg a hosszú egyenes szakaszokon, pl a játszi felé nagyon be szokott indulni...), ilyenkor babakocsi leállít, szalad Nimród után, elkap, megállít, Szuperdadusosan elmagyaráz hogy ilyenkor meg kell állni, motorról leszed, együtt pedagógiai szándékkal visszasétálunk Boriért hogy érezze milyen messzire ment előre, majd minden kezdődik elölről...
Gyalog meg a varjak után szaladgált... mondjuk nagyon cuki volt...
Kép

Szobatisztaság - pisiért egyáltalán nem szól, csak ha éppen a pelenkázón van, ilyenkor futás a bilihez, és belepisil. Fürdés előtt is bilibe pisil magától.
Kakinál szól, hogy "kaki jön", de pellust nem veszi le, néha így ráül a bilire, de néha meg félrevonul egy sarokba mint régen. Nem erőltetem én sem, majd ha eljön az ideje, megoldódik.
Esténként mondjuk szokott raplizni hogy "nem kell pellus", ilyenkor elmagyarázzuk, hogy majd ha szól előre, akkor nem kell tényleg.

Remélem, Vencel visszajavul :roll: :roll: :roll: :roll:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.11.08 22:15-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Tietekgyereknél nincs olyan hogy felcseréli a mássalhangzókat, ahogy beszél?

Nimród a k-t és a p-t keveri, pl puki :arrow: kupi, pakol :arrow: kapol :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, és Tike, még jó, hogy tegnap írtam, hogy Nimród nem trükközik egyenlőre, ehhez képest ma este odajön hozzám a kanapéra, bújik, piszézünk, cicáskodik, anya elolvad, majd Nimród a hátam mögött elnyúl a telefonomért, és kezdi rajta bekapcsolni a Thomas-t... Kérdezem, "most azért jöttél ide, hogy megkaparintsd a telefonomat?" válasz "igen" :roll: :roll: :roll: legalább őszinte :lol: :lol: :lol: aztán még fokozta az anyaolvasztást, mert elkezdett édesanya-nak szólítani, és közben szerelmesen nézett rám :oops: :roll: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!
Kesztyűhöz kabátot :arrow: Simán 8)
Én tavaly egy lila kitűzőhöz vettem cipőt/sálat :oops:

Zétény is cserélget, pl edébet mond mindig ebéd helyett.

Anyaolvasztás :arrow: Jön hozzám a géphez, mászik fel az ölembe mondja hogy csüccs , én mondom hogy nemkisfiam anya dolgozik, elpályázik, 1 perc múlva jön megint, átölel, hogy Anya szejet...csüccs???? Tehát bedobja a szeretlek kártyát egy ideülésért :roll:
JA az új naggyon bejövős mesék :arrow: Szirénázó szupercsapat, meg reggel a Disney Channelen a Mickey egér játszótere. Ez olyan tanulós mese, de már kiabál a mesével együtt amiket kell.

Nekünk is át kell állni a délelőtti kinti programra, ma is 1/2 5 után kelt fel, és mondja nekem csodálkozva hogy este van :shock:
Nálunk csak a déli alvás csúszott, este ugyanúgy fekszik (fél 10), reggel is ugyanúgy kel (fél 9).

Zétény fel/le veszi a cipőjét egyedül. A téli bakanccsal ez nem fog menni gyanítom, ki fog akadni.

Szobatisztaság :arrow: Sehogyse állunk mi se. A nyárhoz képest abszolút visszafejlődés. MA pelenka nélkül volt vagy 3 órát, du. nem adtam rá ébredés után, többször voltunk wc-n, de nem pisilt, utána bepisilt közvetlen pancsi előtt a gatyába, de tökre kiborult tőle, kántálja sírva, hogy kaka van :shock: :? Összezavarodik tőle.

Boo!
Én sem úgy értettem hogy most vettesd el, csak hogy évszak szerint ez a legideálisabb idő rá.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára loislane 2011.11.08 22:47-kor.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

kitűzőhöz szett :arrow: rokon lélek :lol: :lol: :lol: most azért örülök, hogy nem járunk együtt shoppingolni, mert kész anyagi csőd lenne a dolog...

szeretlek-kártya nagyon kemény!

Szirénázó szupercsapat Nimródnak is nagy kedvence :lol: :lol: :lol: :lol:

Átállás :arrow: nálunk szerencsére semmisem csúszott, ugyanúgy kel, alszik mint eddig, itt inkább nekem kell átállnom - eddig reggel először őket szedtem össze (tej, szopi, tiszta pelenka, átöltöztetés) és reménykedtem hogy a mindeközben elfogyasztott kávémon kívül én is tudok még készülődni, lezuhanyozni, stb. Ma csak azért sikerült ilyen korán startolni, mert Borit otthagytam 7-kor a kómázó apja mellett tele pocakkal nézelődni, én meg kávéztam, rendet raktam, lezuhanyoztam, felöltöztem. Mire Nimród ébredt, már menetkész voltam, csak őket kellett átöltöztetni, meg fejtem egyet gyorsban, aztán uzsgyi.

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo

Rapid:
Nem tom, de ez van beleírva, hogy 16 éves. Mondjuk a dechatlonba is rendszeresen a gyerekosztályról öltözök. Lehet az amerikaik miatt van? Ott még a 16 évesek normál méretűek a többiek meg...:roll: :lol:

Na majd később a többit, most rohanok ki...

KépKép

KépKép
ronmay

Elsőszülöttem a napokban teljesen megzakkant :twisted: . Most is olvasgatom a fórumot, Andor cicin, ő meg nekiáll ugrálni mellettem a kanapén (felmászik a háttámlára és az ülőrészre ugrál seggeseket :lol: :?). Rászóltam szépen, hogy fejezze be, mert megüti magát. Aztán erélyesebben, hogy fejezze be, mert én ütöm meg. :twisted: :lol: (Csak viccelek, de jól hangzott :lol: ) Erre ő ugrál tovább, sőt kiabál, hogy "anyaaa, figyeeelj, anyukaaa uggálok" :shock: :lol: . :arrow: Most a szobájában van büntiben . :twisted: De ezt a figyelj-t ma mondta először. Viszont pár napja voltunk vendégségben, és a csaj dolgozott (körmös), és egymilliószor rászóltunk, hogy ne ólálkodjon körülötte. Ő meg folyton oda szaladt, és kiabált, hogy "anyukaaa, ho'vagyok, nem szabaaad!" :twisted: Már csak azt nem fűzte hozzá, hogy "bibibi..." :lol: . Minket egyébként baromira szórakoztatnak ezek a húzásai, de attól még a bünti jár érte :twisted:. Persze tudom, hogy figyelemfelkeltés, meg bazira unatkozik is, hogy betegen itthon kell kuksolnunk :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Én a minap vettem egy 13-14 yrs F&F-es pulcsit :lol: .
A gatyák nem jók rám a tiniből, mert másfél méterrel hosszabbak, mint az én lábam :oops: :lol: :lol: :? .

Ja, 58,5 kiló vagyok. Juhuuuu :lol: .
Karácsonyra 55 akartam lenni, de ez fogyózás nélkül, karamalzot iszogatva elég necces :roll: :lol: . De nem izgat, a lényeg, hogy ami feljött, az már rég lement, a többi meg ráér szép fokozatosan :wink: .Ma már megint szeretnék futni, mert betegen nem mentem, féltem, hogy még jobban belecsúszok :?

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:54-kor.

KépKép

KépKép
boo

A délelőtt kalandosan folytatódott: Botond megivott majd' egy üveg Nurofent :twisted: :evil: ! Hozta hozzám az üveget, ami a pulton volt, és mondta, hogy "kírsz míg gyóccsert", mondtam neki, hogy nem szabad...blabla. Látszólag tudomásul vette, és elvonult.
Erre hallom 10 perc múlva, hogy csukódik a kukás ajtó, megjelenik és közli, h "megittam". Kérdezgettem, hogy mit, mert a Nurofen fel sem merült bennem, mivel gyerekzáras. Nem válaszolt, ezért egyből mentem a kukához, amiben ott is volt egy kupak nélküli Nurofenes üveg, de tagnap reggel dobtuk ki az előzőt, azt hittem ez az. Nem is foglalkoztam ezzel tovább. Aztán úgy negyed órára rá akartam adni a kicsinek a Nurofenből, de nem találtam sehol. Aztán megláttam a kupakot a kisasztalon, és akkor esett le az egész :roll: :oops: :oops: :oops: . Egyből hívtam anyut, hogy mit csináljak, ő hívta a János kórházat.... Meg kellett hánytatnunk Botondot, aztán rohanás a gyógyszertárba széntabiért, meg szuszpenzióért, hogy ne vérezzen be a gyomra. Én persze sík ideg voltam, Ricsi viszont végig röhögött :shock: :twisted: . Azt hittem pofán verem :evil: . Ő hánytatta meg Botondot, és a két hülye aközben is végig röhögött (Botond is!) :shock: . Na, akkor mondjuk már én is röhögtem, mikor a gyerek röhögve hányt, közben az apja végig pusztult a röhögéstől, aztán meg Botond a hányásos kezével, ahogy kapálózott, belenyúlt Ricsi szemébe, akinek meg marta a szemét a gyomorsav és nekiállt röhögve jajgatni :twisted: :lol: :lol: :lol: . Tényleg sokkal inkább volt komikus, mint ijesztő a szitu :lol: .

Azóta azon agyaltam, hogy mégis hogy a tökömbe nyitotta ki az üveget, ezért a kezébe adtam egy másikat, amit elkezdett tekergetni, és nem értette, miért nem nyílik. Aztán rájöttem, hogy a gyerekzár csak akkor működik, ha teljesen visszatekerjük a kupakot, ha csak "érintőre" akkor simán le lehet tekerni :evil: . Na mindegy, tanultunk belőle: mostantól a gyerekzáras üvegeket is eltesszük előle!!!

Boo!

Botond sem ebédel általában rendesen :? . Pont, mint Miron ébredés után kb. fél-1 órával eszik normális ebédet, pedig már fél12-kor itt a kaja.
Miront tápszert vacsizik?! :shock: Vagy annyira későn ebédel? :roll:
Botond így eszik:
Ébredéskor (6 :twisted: ): kakaó
8 körül reggeli: műzli, vagy szendvics
10 felé joghurt vagy ha szendvics volt, akkor műzliszelet...ilyesmi.
3 felé ebéd: a menüből a leves, vagy főzelék. Husikat, egytálételeket nem csípi.
Uzsira: gyümölcs
6-7 között vacsi: szendvics, vagy főtt kaja
Lefekvéskor (8-kor) kakaó.
De Botond elég kicsi mennyiségeket eszik egyszerre.
:shock: :?

Mironnak édesítsd mézzel a teát :wink: . Vagy vegyél neki babateát, abban nincs annyi cukor. Vagy add neki cukor nélkül, egyből leszokik :twisted: :lol: . Tényleg nem jó, ha issza, mert főleg hogy cumizik is, a kettő elég gázos együtt :( . A teát vhogy dugd el előle :roll: :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi: Nurofenivás :shock: :twisted: :twisted: Háát én azt hiszem infarktust kaptam volna :roll:
Hédi is nagyjából úgy eszik, mint Botond.
ébredéskor: kakaó ( ezt mostanában többször meghagyta)
reggeli 8kor a bölcsiben: tejes ital +szendvics és zöldség
10 kor gyümölcslé tízóraira
11.30körül ebéd: 5ből 3x főzelék, mindig van utána gyümölcs is, meg délelőtt kapnak plusszban gyümölcsöt ha valamelyik szülő visz, vagy vesznek a csoportpénzből. Nasi akkor van ha valakinek szülinapja vagy névnapja van a csoportban, ez általában keksz, ropi ilyenek. Az uzsit megkapja ugye hazajövetelkor, de ő mindig megkóstolja, szóval azt is ideírom :lol:
uzsira: gyümölcs vagy joghurt vagy mackósajt magában (brr :twisted: )
vacsi:híradó alatt, azt amit mi eszünk
lefekvéskor : kakaó

tike

Nálunk Nati kel 6 körül :twisted:

Hát igen mi se vagyunk nagy evők:
8kor kakaó vagy actimel
9kor pirítós vagy jó reggelt keksz vagy semmi :oops:
12kor ebéd ha fincsi és nem húsi jó sokat tud enni belőle
16kor actimel és gyümi
18,30kor főt kaja vagy hideg kaja

Ha Roló tízóraizik akkor nem ebédel. Így nekem az ebéd fontosabb..

nem igaz szétszednek, mennem kell :evil:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi! Ez nagyon kemény!!! Annyira kis fifikásak,mindent megoldanak,amit akarnak... Ricsi hogy hánytatta meg Botondot?
Tea: Lili is issza a cukros-citromos teát,a mézeset nem issza meg(én sem) :roll: ,úgyhogy ez van... Remélem nem lesz baja a fogának. Nekem sincs szívem nem adni neki :oops:

KépKép
KépKép
nyuszi81

Én nem akarom elkiabálni,de a bölcsi óta Lilinek mintha jobb lenne az étvágya :lol:
Mivel 9-re visszük a bölcsibe,itthon reggelizik valami szendvicset vagy kalácsot,ott 10-kor gyümilé vagy gyümölcs,ebéd fél 12-kor és alvás után uzsonna. Általában megeszi az ebédet,van amikor repetázik is :D Aztán itthon 6-fél 7 körül vacsizik rendesen és ő utána már semmit nem kap,mert ugyebár a kakaót/tejet nem nagyon issza. van amikor kér,de akkor is jó ha megiszik belőle 1 dl-t....

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

Evés: na, jól van, akkor megnyugodtam.Kicsit úgy éreztem, hogy Botond nem eszik "jól", de akkor végülis tök átlagos. Mondjuk nem izgultam nagyon miatta, mert teljesen jó súlyban van, se nem dagi, se nem ropi :lol: . És szeret enni, de nem zabál, és már szól ha éhes :wink: .
Ja, múltkor hallotta apa a tv-ben, hogy a gyerekek 2-2,5 éves korukig ösztönösen annyit esznek, amennyire szükségük van, és általában a szülők, illetve a rossz közeg cseszi el őket. Szóval nem kell tukmálnunk semmit, ha akarnak, esznek :wink: .
Én meg láttam egy műsort, amiben étkezészavaros gyerekek voltak, akik csak néhány féle étel tudtak/voltak hajlandóak megenni. A dolog érdekessége az, hogy ezek a gyerekek mégsem küzdöttek semmilyen hiánybetegséggel :shock: . Volt egy 11 éves kiscsaj, aki 2 éves kora óta csak sajtos chipset, meg csokit evett, és már ő vágyott arra, hogy mást is egyen, de mindentől undorodott :? :( . És neki sem volt semmi baja, tök egészséges volt :shock: .

Boo!

Igen, végülis örülök így utólag, hogy apa poénra vette, mert így Botond is röhögött, ha meg mindketten kiborulunk, akkor ő is megijedt volna. :roll: De azért akkor rohadtul bosszantott, hogy én sírok az idegtől (mikor közölték, hogy kórházba menni már késő, hánytassuk gyorsan :( ), ő meg hangosan pusztul a röhögéstől :evil: :twisted: . De ezen is túlvagyunk, legközelebb majd én is igyekszem inkább örömködni, ha mondjuk szétnyílik a feje :twisted: :lol: :lol: .

Nyuszi!

Kint a kertben hóna alá kapta a csípőjénél, úgy hogy Botond előre lógott, a másik kezét (illetve csak az ujját) meg ledugta a torkán :? . Anyu szerint nagyszerű kivitelezés volt, mert az fontos, hogy előre legyen hajolva a gyerek, és a feje lejjebb legyen a gyomránál. Apa zsigerből jól hánytat, na :twisted: :lol: :lol: .

Mindig elfelejtem mondani: Andornak feljesen feljön a bőr a fütyijén :D . Apa nagy fitymazsonglőr :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Huhhh, én ma már délelőtt 1o-kor zokogtam... vállamon Bori a fáradtságtól nyüszített, Nimród meg vígasztalt...
(akkor már másfél órája próbáltam Borit altatni, Nimród közben rajcsúrozott, ha kértem hogy halkan, akkor direkt hangoskodott, volt már hiszti és ordítás, otthagytam, nem-látlak, gyeremajdhaabbahagytadahisztit de ordítva követett mint egy kiskutya, minden... szóval 1o-kor elszakadt a cérna...)

Aztán elmentünk Borival neurológushoz, minden okés :lol: :lol: persze nem a Madarászban volt a rendelés, hanem mellette, a Gyöngyösi utcában, ahova átloholtunk gyalog, mert babakocsit nem vittem, merthogy minek. Hazafelé a garázskaput valami okos bezárta (elromlott, és kézzel lehetett csak nyitni, de csak belülről), így az utcán parkoltam, Bori remélem nem fázott meg, autózáshoz volt öltöztetve... Apukám csak későn tudta Nimródot lerakni aludni, így délután keltenem kellett, hogy időben odaérjünk az ortopéd dokihoz, így a nap második fele is cinkesen indult. Kettővel igencsak paráztam az utcán sétálni és beszállni, babakocsi vagy kendő nélkül Bori csak a vállamon volt. Szerencsére Nimród már addigra jófejben nyomta, és Bori is hamar bealudt a kocsiban, de nem akarok sok ilyen napot, mert visszaszokom a cigire :twisted: :twisted: :twisted:
Ja, Boribon lába szépen javul, már csak egy napszakban kell hordania a szandit, nem o-24-ben, és Nimród befelé dőlő lába sem dől befelé, semmit nem kell vele csinálni, max a benti cipője legyen szupinált, ennyi :lol: :lol: :lol: :lol: )

Várom a holnapot... :lol: :lol: :lol:

Dodi,

Botond Nurofenes kalandja :shock: :shock: hát, nem tudtam volna poénra venni...

Kilók :arrow: de jó neked! Én nem merek a mérlegre állni, mert nő a hasam mint állat, mondjuk nyomom is a Karamalz-ot :roll: :roll:
(Nimród még nem alszik.... most szivatja Apját, ugráltatja vízért :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: lehet hogy holnap későn kel :roll: :roll: :roll: )

Boo,

szuperdadás motorozást gondolhatod, hogy én sem nyomom nap mint nap :? :? :? ez volt az első alkalom, de már az ötödiknél baromira untam.

Matuka-szerelem - éééééééééééééééédes!

Kaja :arrow: én pont ma gondolkodtam, hogy szerintem keveset eszik a gyerekem :roll: :roll: :roll: :roll:
Ébredéskor babatej 7-8 körül
Reggeli joghurt, vagy túró rudi, de van hogy semmise, mert látom hogy fáradt és nyűgös, ilyenkor igyekszem korábban ebédeltetni és lerakni aludni már 12kor, amúgy 1 körül alszik el
Ebédre igyekszem valami főtt kaját 11.3o-12 körül adni
Uzsi gyümölcs, vagy keksz, de van hogy elfelejtjük
Vacsi szendvics fél7-7 magasságában
Lefekvéskor babatej

Tesófellépő :arrow: örülök hogy bejött :lol: :lol: :lol: nálunk már annyira nem népszerű, inkább sétál :shock: :shock: :shock:

Cukros tea :arrow: hú, az nálunk szerencsére nem játszik, mézes teát iszom én is és ő is rákattant. Sokszor kér magától.

KépKép

KépKép
kispocok13

Miron fürdése kellemes...

Hát, ma én is ezen akadtam ki, hogy még kb fingani sem tudok egyedül (bocsi)... és reggel 7-kor, mikor durci fejjel rohangálok a lakásban mert sikerült lezuhanyoznom miután Borit megetettem, de közben Nimród felébredt és rohantam tejet csinálni neki, mert Apa meg Bori mellett aludt a nagyágyon... szóval ilyenkor Apa megkérdezi, hogy "már most ki vagy akadva? :shock: :shock: " igen, b.meg, mert nincs két perc hogy valaki ne nyivákolna vagy sírna vagy csak magyarázna, és hogy ne kelljen egyikhez sem ugrani valami miatt. Szóval, pont arra a kis kutyasétáltatós egyedülvagyokmagammalcsendben dologra vágynék...

KépKép

KépKép
kispocok13

Srác :shock: :shock: :shock: :shock: tuti megmondanám... joga van tudni.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok!

Délelőttért nem irigyellek, nagyon étérzem a feelinget :roll: :? .
De már ne is haraguggyá', ezt a mai napot én "nyertem" :twisted: :lol: .
Nem akarom sajnáltatni magam, de ha már szóbajött:
Éjszaka Botond 2x kelt, Andor detto. Botond 6-kor ébredt reggel, Andor 6:20-kor. Onnantól nem aludt vissza, csak dobálta magát, meg ketyergett 2-ig :shock: :? . Eközben Botond ugye meggyógyszerelte magát, és aztán ő is cseszett aludni kettőig, szóval a két gyerekszoba között rohangáltam a vinnyogó törpökhöz. Mikor vééégre elaludtak, én is ledőltem, hogy pótoljam, ami éjszaka kimaradt, nomeg kisimítsam az idegeimet, erre pont mikor elaludtam, hívott a futár, hogy fél óra múlva jön apa ajándékával. Fasza :twisted: . Na, azt még megvárom, aztán szunya. Ahhha, egy óra volt, mire megjött, akkor meg már nem feküdtem le, de nem is tudtam volna, mert Botond meg épp felkelt :twisted: . A délután onnantól tűrhető volt, bár Andor délután is kegyergett, ma nem volt túl jó napja. És még mindig nem alszom :oops: :? .

Viszont Andor kólikás 6 hete úgy megedzette az idegeimet/idegeinket, hogy meg sem karcolt a mai nap :shock: :shock: :shock: . Persze a gyógyszeres sztori igen, de az más tészta, most a nyügire, alvós hisztikre gondolok. Legalább erre jó volt ez az egész :twisted: :lol: :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kicsidodi 2011.11.09 22:50-kor.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Nekem volt egy fiatal lány ismerősöm, akinek nem mondták meg, hogy mennyi ideje van, sőt a vőlegénye folyton kamuzott neki, hogy tartsa benne a lelket. Sztem nem jól tették! Megértem őket, de sztem ha tudta volna, az utolsó heteit nem kórházban tölti, várva a gyógyulást hiába (nem volt ágyhozkötött), hanem sokkal tartalmasabban. Tudjátok, bakancslista... :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csak rapidban mert ki vagyok purcanva, ikeázás (Zétény kariajándékai :arrow: PIPA :wink:), majd fél napos játszóházazás okáneléggé le vagyok fáradva :oops:

Dodi!

Nálam van a talp, akkor odaadjam Pocoknak??

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Látom mindenkinek mókás napja volt..... :shock: :shock: :shock: :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo,

Te egy hős vagy!

Nálunk Nimród kelt sírva 4 körül...5 magasságában befektettük magunk közé, ő még mindíg alszik, Bori már alszik, én pedig azóta ébren.
Pedig már el kellett volna indulnunk :twisted: :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Titeket olvasva győzködöm magam, hogy nem nálunk van hiba a szerkezetben, csak a telihold :twisted: :twisted: :twisted: Nálunk tegnap este volt egy óriás hiszti a babakocsi miatt. Behoztuk az előtérből, mert az új hűtőnket így könnyebb volt behozni. Hédi kitalálta, hogy ő abba beleül. Már a mózesre van szerelve, magyarázom türelmesen, hogyte már nagy vagy blablabla :arrow: csapkodás,hiszti, engem az agyvérzés kerülget. Apa megoldása: beleülteti a gyereket, aki vigyorog rám, mint a tejbetök, hogy látod nem is szakad le. Erre apa közli vele, hogy mivel a pici babáknak akik babakocsiznak nincs szükségük motorra, meg biciklire, meg csúszdára holnap ezeket elviszi. Gondolkodik és még mindig azt állítja, hogy pici baba akar lenni, bár közli, hogy apa ne vidd el a motoromat akkor nekem nem lesz :lol: Közben győzködjük, hogy nem olyan buli pici babának lenni, azoknak porszívóval szívják az orrát ( ja mondtam már, hogy tudunk orrot fújni :lol: ), nem kapnak kakaót sem és pez cukorkát sem :arrow: gondolkodik és kiszáll a kocsiból.
Éjszaka viszonylagos nyugalomban, bár 2kor érkezik közénk, de nyugiban alszik tovább. 5:20: pisilni kell, nyugiban visszaalvás 6:00 kérsz kakaót? kérek, langyos legyen.ÉÉÉÉs
Viszem be a kakaóját, félálomban dobálja magát az ágyon, csapkod, hisztizik :shock: :shock: Ébresztgetjük, nyugtatjuk, de annál jobban lovalja bele magát a hisztibe, könny nélküli ordítás, csapkodás, szinte hányásig :shock: Apa felveszi: üti, rúgja, csapkodja :arrow: langyos vizes arcmosás, közben nyugtatás. Pár perc múlva mintha kicserélték volna, megszokott menetrend szerint készülődik :shock: :shock: Már kabátban,sapkában ráül a motorra, hogy ő azzal megy bölcsibe. Mondom neki, hogy majd itthon megvár a motorod. Nem, ő azzal megy, mert apa elviszi a motorját :lol: Kiselőadás ismét a tegnap estéről, a pici és nagybabaság előnyeiről és nyugtatás, hogy apa nem viszi el a motorodat. Hová vinné apa a motorodat kicsim? válasz: a templomba :shock: :lol: :lol:

Boo: milyen a testvérfellépőtök?

tike

Botond 5-kor riadót fújt (1-kor is, de akkor visszaaludt), és az Istennek sem aludt vissza. :twisted: :evil: Úgy hisztizett, mint egy őrült :shock: :evil: . Próbáltuk kedvesen, bújva megnyugtatni, aztán határozottan erélyesen, aztán fenyegetően, de semmi! Végül csak rácsuktuk az ajtaját, és 8-ig nem jöhetett ki. Néha egy kis hisztivel bepróbálkozott, akkor elmondtuk miért kell bentmaradnia, aztán játszott tovább. Ez az óraátállítás, meg a betegség együtt nagyon betett az alvásának :( :? . Már eléggé a végét járom, mert alig alszom miatta :? . Itt vagyok egy 2 hónapossal, aki egyszer kel éjszaka, és cumival 15 mp alatt visszaalszik (sztem pár nap és már kelni sem fog 8) , ehhez képest a 2,5 éves nagyfiam miatt olyan a család, mint a mosott car, mert még a kicsit is felüvölti persze :evil: . Eddig Botondnál sosem jött be, hogy ha később tettük le, később kel, sőt, amikor korábban elkezdett 6-kor kelni, akkor egy órával előbb tettük le este, és úgy 7-ig aludt :shock: 8) (Egy ismerősünk javasolta). Szóval most is megpróbáltuk, hogy már fél8-kor letettük, erre 5-kor kelt 6 helyett. :twisted: Szóval lehet, hogy át kéne állnunk a 9 órás fekvésre? :roll:

Boo!

Fúúúúj :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: . Felőlem ott rohadhatott volna meg, hozzá nem nyúltam volna, az ziher :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :oops: :oops: :lol: . Illetve, ha apa nem lenne bevethető, lefújnám egy flakon Chemotoxszal, vagy ráöntenék egy liter folyékony mosószert, vagy hipót...szóval vmi végtelenül költséghatékony módszerhez folyamodnék :twisted: :lol: .

Tike, Pocok!

Na, hála Istennek, nem csak mi szívunk :twisted: :lol: :lol: . Neeem, csak viccelek, nekem ettől nem jobb, de azért megnyugtató, hogy nem az én fiam a kettyós, szimplán csak kezd értelmet nyerni a "rémes kétéves" kifejezés :twisted: :lol: :lol: .
Botond is kb. ilyen, mikor éjszaka felsír: hiába minden, ordít és rúgkapál, és nem akkor nyugszik meg, ha magamhoz ölelem, hanem ha lerakom az ágyába :shock: . Nem tudom mi történik ilyenkor, rosszat álmodik, vagy így jön ki a feszkó rajta (de milyen?)... Nem tudom, de olyan rossz :( . ÉS Hetekig nincs, aztán pár napig megint. Főleg ha beteg, vagy változás van...

Lois!

Ne add oda sztem, meg akkor a pénzt sem utalom át, ha már felajánlottad, mert így legelább muszáj lesz találkoznunk :P :lol: . Majd megfűzöm apát, hogy ugorjunk le (bár nem nagyon kell győzködni sztem :wink: ), vagy ti is jöhettek, de akkor is Laci főz :twisted: :lol: :lol: :lol: :wink:

(Amúgy vlsz. nem lesz jó sajnos a talp, de annyira nem izgat, addig használjuk a ti horditokat, úgyis pár hónap és kinövi :wink: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, Botond tegnap este "zsizsis pizzát" kért vacsira (a zsizsis nálunk=forró). Fogalmam nem volt mire gondol, ő meg csak hajtogatta, hogy "Anyuka kírek szípen zsizsis pizzát. Zsizsis pizzááááát." Hát mondom az meg mi a tököm lehet... Aztán nagy nehezen kibarchobáztuk, hogy mire gondol: zsizsis pizza = meleg szendvics. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

AKkor most mindenkinek a 2 évese riadozgat éjszaka?
Roló is felriadt megint, de én már elintézem azzal, hogy este van aludni kell, itt vagyok a szomszéd szobába bla bla. Inkább határozottan mondom, nem tyütymörgősen. Rájöttem ha úgy beszélek vele, hogy jaj, mi a baj ütyüpütyü tyütyü, akkor 10 perc múlva megint hív hogy bújunk vagy még egy puszi ez+az, kvázi reggelig nem lenne vége. Így meg kész tény van, nincs baj, nem kell sírogatni, szomszéd szobába vagyok, reggel tali, puszi simi, és már lépek is. Akkor tuti ez egy korszak. És meddig tart? :lol:

Dodi

Hánytatás. Durva. Nekem minidg rémképem hogy Natinak a torkán akad vmi és nem tudnék mit csinálni...mert persze elméletben tudom mit kéne tennem, de vajon tudnám-e kivitelezni a soktól?

Mi is mézzel isszuk a teát..

KépKép

KépKép
ronmay

Natin 3 hós kora óta ekcéma foltok vannak. Voltam bőrgyógyinál, ahol szteroidos kenőcsöt felírtak. Persze ódzkodva kentem rá, mert csak egy egy folt, de aztán mégis rákentem egyből elmúlt neki, de kijött máshol. 5 hónapja kínlódunk ezzel, kentem linola fettel, fürdőolajban fürdik rövid ideig. Decemberben kaptam időpontot megint. Fogalmam sincs mitől van, kajától nem lehet hisz akkor még semmit se evett. Már a tejemre kezdek gyanakodni...
Egyszerűen nem tudom mit csináljak...de baromira zavar

KépKép

KépKép
ronmay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: