A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Éljen az elfogadott kreditátviteli kérelem 8)

Sütőtököt ketten eszitek akkor?

Nálunk Rugó nem szereti, G. csak néha eszik, én viszont odavagyok érte.

Próbálok pár dolgot elintézni a géppel :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Maggie, örülök az elfogadott tárgyadhoz! :-)
A saját kreditbizottságunkban ülve rájöttem, hogy bizonyos kódú dolgokat majd én is elfogadtattathatok a pszichón, jó ötleteket adtak a beadványokat írók. :-)

Vindo, tudod, a beszédhez és a nyelvhez mindenki ért, még a temetőben is. :-)
Igen, a héten szünet van nálunk az egyetemen (Nálatok?), az oviban nem. Gondoltam, milyen ügyes leszek a héten, erre realizáltam, hogy 4 nap használhatatlan komolyabb munkára, mert 2 nap ünnep, másik kettő meg hétvége. 3 nap alatt meg nem lehet világot megváltani.

Mindegy, az egyetlen beadandómmal nagyjából elkészültem, persze a végtelenségig tudnám még csiszolgatni. Minden más tárgyból nagy és kisebb zéhák lesznek, és főleg vizsgák (6 db, ebből 4 kőkemény (anatómia, általános pszicho = észlelés, statisztika, pszichobio ~ kb. élettan).
irina

Sziasztok!

Nnnna, én is itt! :) Oviznak a gyerkők! Tök jó, mert csak 11 gyerek van most a csoportban, azok, akikket nem annyira kedvelnek, nincsenek.

Irina!
A szünet alatt azért szusszanj egyet! Mindig csak ez a tanulás....

Maggie!
Nálunk inkább Apa imádja a sütőtököt, a gyerekek és én nem vagyunk odáig érte.
Fejed ma már rendben?

Vindo!
Olvastam, hogy micsoda érdekes hétvégétek volt anyósodéknál.
Akkor Rugó is citerázni fog előbb-utóbb?

Kaqk!
Hogy megy a dolog két gyerekkel?

Heni!
Nálatok van ovi, vagy szünet van?

Majd még olvasgatok...

Kép
gica1

Irina, nálunk is szünet van, azért meresztgetem itthon a fenekemet, és Rugónak is most van szünet. Ügyelet Debrecenben lenne talán - az itteni egy tagintézmény.

Gica, a betegségek miatt vannak kevesen, vagy nálatok is fél gőzzel megy az óvoda?

Délután be kellene menni Debrecenbe vonatjegyet venni. Ahhoz meg kellene a pedagógusigazolvány, amit persze nem adtam oda Gábornak reggel :x

Tanulóknak kitartást!

R. hív :arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg, Irina, az orchideáddal mi újság?

Kép
vindolanda

Vindo!
A mi ovinkban nincs szünet, csak szerintem akiknek már iskolás a nagyobbik gyerek, az a kicsit nem vitte be, meg sok a beteg is. A múlt hét pénteken 4 gyerek volt a csoportban... :shock:

Utazni fogsz?

Kép
gica1

Értem.

Azért a négy gyerek nem túl sok...

Igen, konfira megyek :wink:

Tényleg, Bp-en vagyok szombat du. olyan négy körül a nyugati környékén. Ha valaki kávézni akar, szóljon 8)
Máskülönben felülök a négy harmincas IC-re, aztán irány haza :lol:

Kép
vindolanda

Kép

Kép
vindolanda

Halihó!

Rugó a kis ugróiskolás! :lol: :lol: :lol:

Gica: köszi megvagyunk...nálunk van "ügyelet" de már aug. közepétől jár Emma oviba és eléggé elfáradt! Jól jön egy kis szünet!

Dalma megszokta zajban, nyitott ajtónál alszik... :)

Viszont Emma most kezd extra nyűgös lenni, folyton azt mondja szomorú, rosszkedvű...persze nem sok időm van vele játszani, a házat rendbe rakni, folyton mosok,stb. szerencsére főzni nem kell, mert apu hordja, de Mikor Dalma ébren van..el van a hintába egy ideig, de azért kell vele is foglalkozni( szopcsi, büfi, nyugtatni ha nem megy az alvás..stb) és hát ilynekor ott kell hagyni Emmát. István igaz itthon van, de egyfolytában dolgozik..Ő sem tud Emmával játszani. :( Hétfőn indul Londonba 3 napra.. :? :? :? Arra kell készülnie + az egyéb munka..
Szóval kicsit nagyon hiányzik Emmának hogy vele foglalkozzunk, pedig mikorDalma alszik igyekszünk CSAK rá figyelni, de ugye a teendőketis olyankor tudom megcsinálni..ördögi kör! :evil: :evil: Na mindegy majd csak megszokja az új helyzetet hogy mostmár Dalma is itt van, vele is kell foglalkozni!

Egyébként Dalmát imádja, segít nekem a fürdésnél, peluscserénél ( amikor kedve van ) visszaadja a cumit, meglöki a hintát...stb...

Vasárnap fotozás ( aki Mónit fotózta jön dalmát fotózni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ) kicsit félek, mert ugye itt is minden Dalmáról szól. Lehet nagyit meg kéne kérni hogy vigye el..nem tudom..

na mindegy..szóval ez van..most alszanak..megyek pihizek, mert a hátam beszakad, + taknyosság torokfájás..

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, szegény Te :(

Majd belerázódik Emma is ebbe az egészbe, de most még biztos nehéz neki.

A fotók biztos szépek lesznek :D

Gyógyulj meg :!:

Kinéztünk egy buszt, szerintem beugrunk du. Debrecenbe Rugóval (Alexandra, vonatpályaudvar, talán meki, nem tudom még:))

Bújócskázunk fél órája, csináltam fotókat, de nem adja ide a telefont ez a csodálatos gyermek. Elindította rajta a diavetítést, beállított hozzá egy szomorú zenét, és a képeket nézegeti.
Az előbb meg magára hagytam egy kicsit, akkor meg elindította a gépen a paint-et, és rajzolgatott vele 8)

Szereti a kütyüket.

Kép
vindolanda

Halihó!

Mi is itthon már. Elintéztünk mindent, beíratkoztam a könyvtárba, a raktárból kellett kikérni a könyveket, visszamentünk értük. :lol: Befizettük az erdőbényei pihenésünket is. Már várom nagyon. Meg hoztunk haza kínait, jól belaktunk belőle. Bercó még külön kóstolót is kapott az üzlet tulajdonosától, elrágcsálta a kocsiban. Az egyetem nagyon tetszett neki, csak az nem, hogy az egyetemista lányok rámosolyogtak. :roll: :lol: Azt mondta, legközelebb felteszi gyorsan a kapucniját, mester lesz belőle.

Jelentem, a sütőtök nagyon finom, egyelőre én nyomatom csak. Már tegnap este is ettem belőle, pedig nem kellene vacsiznom. :oops:

Irina, sok sikert! Meg kell próbálni mindenképpen. Ugye, milyen rövidek a napok? Nekem a betegség miatt a múlt hét teljesen kimaradt, nem is nagyon tudom utolérni magam. :oops:

Rugó, 8) Megint francia fiú? Tök jól néz ki a háttérben a kályhátok. Nagyon tetszik. MI van körülötte? Csempe v. parafa?

Szerintem is teljesen tipikus volt Rugó mozgásfejlődése, a kép is azt mutatja, hogy rendben van. :lol:
Jó utat akkor Nektek mára, Vindo, neked meg szombatra.

Kaqk, változik majd. Szerintem főleg akkor, amikor már Dalma is aktívabb lesz. Jól ellesznek majd együtt. Addig meg kitartást!

Jó álmos vagyok, mindjárt iszok egy kávét, aztán olvasgatok. Lehet, hogy este már hozzá is kezdek a recenzióhoz. Nekem eddig négy beadandóm volt, ebből egyet még nem küldtem el, de gyakorlatilag az is készen van. Most kaptam kettőt, november közepén megyek megint, akkor is adnak majd feladatot.
dmaggie

Sziasztok!

Csak gyorsban Kaqknak mert sül a hamburger husi (házi 8) )
Nehogy elvigye a mama otthonról Emmát! Cami szuper csaj, két gyerkőc anyukája és hidd el, hogy be fogja vonni a fotózásba a nagylányt és nem lesz semmi gond se belőle. Emma nem buta és még jobban kiközösítve fogja magát érezni, ha elkülditek. Ha nem muszály ne tápláld benne a testvérféltékenységet!

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni: :-) ok..közben kérdeztem Cami-t hogy mit szól ha Emma itthon van, mondta h nem gond..bevonja..:-). Nehéz, nem tudom mit hogy jobb, mitől érzi kevésbé rosszul....

KépKép
kaqk
Debrecen

Hazaértünk, a férfiak már fürdenek.

Maggie, kínai kaja 8)
Melyik ez a rendes kínai büfé a városban????
Egyetem - Rugó nagyon szeret oda járni. Rá is mindig mosolyognak a lányok :wink:
Van a földszinten egy automata, abból mindig kap egy szörpöt.

Igen, francia fiú.
Egész harisnyás szezonban az lesz... Ha kimegyünk, csak felhúzzuk a nadrágot rá, és kész is :roll:

Móni, mizu veletek?

Mi voltunk a pályaudvaron, Rugó nézett vonatokat. Aztán az Alexandra könyvesboltban, meg kapott egy mekimenüt hazafelé. Álmos, ágyba dugjuk, és dolgozni kell éjjel.

Képek:

Ő a hunyó.
Kép

Mindig ilyen ötletes helyekre bújt, közvetlenül a lábam alá. Alig győztem úgy csinálni, mintha nem látnám. Amúgy ezekből a fotelekből netezek bőszen egész nap:)
Kép

A nagy és okos anya bezzeg a wc ajtaja mögé bújt. Itt éppen rám talált, szóval nagy a móka.
Kép

Maggie, kő van a kályha mögött. A festék lepereg a nagy melegtől elég hamar :roll:
Amúgy még nagyon takarékosak vagyunk. Idén még nem gyújtottunk gázt, a kályha befűti az egész házat (a nagy szoba van lezárva most, az hideg).

Kép
vindolanda

Kaqk, csak lazán. :lol:

Vindo, az Arany Jánoson. :lol: Ott parkoltunk előtte, adta magát az egész... Képek szuperek. Lassan fürdetni kellene Bercót is, de hogy mikorra alszik el? :roll: Gyanítom, hogy most nekem kell mellé feküdnöm, hogy csinálok így majd bármit is?
dmaggie

Mónikám, receptet kérünk!!!! :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Ja, akkor Kínai Lacinál :lol:
(Vagy 10-12 évvel ezelőtt azon a környéken laktunk, gyakran jártunk oda. De azt nem tudom, Kínai Laci ott dolgozik-e még.)

G. is ezen az utcán parkolt ma este, ott szálltunk be a kocsiba Rugóval.

R. elaludt, így dolgozni kezdek :arrow:

Kép
vindolanda

Találtam fenn egy új House-részt :idea:

Kép
vindolanda

Maggie
te ezt vallod. Én is. De azért írok erről óvatosan, mert kaptam már érte a fejemre. Inkább jobb a békesség.
Erdőbénye? Ott mi van? De jóó! :)
A sütőtököt imádom. :) És most van belőle jóóó sok hála az égnek. :)
Nagyon rövidek a napok, ahogy hazaérek, szaladunk játszóra, hogy még kijussunk sötétedés előtt. Úgy várom már a januárt, amikor elkezdenek hosszabbak lenni a nappalok!

Vindo
én nem tudom, én azért vittem el szakemberhez, mert én laikusként nem tudom, hogy van gond a mozgásával vagy nem. Mert nem tudtam, hogy kell kinéznie annak a mozgásnak, ami jó. Ezért mondtam, hogy esetleg érdemes lenne egy felmérés. De te látod, te érzed, te tudod. Tényleg nem tudom, én ehhez nem értek. Én csak azt tudom, amit mi megtapasztaltunk.

Kaqk
nálunk ugyanez a helyzet. Nehéz ez... Nem tudom, csak azt lehet, hogy ő is segít a házimunkában és így talán együtt tudtok csinálni dolgokat. De elég okos én sem vagyok ebben, sajnos... Jól jönne néha egy kis jó ötlet...
A nagyit ha arra tudnád megkérni, hogy odamenjen hozzátok segíteni, az nagyon jó lenne. De Móninak igaza van, ha elviszi, erősebb lesz a féltékenység. Ki fog alakulni, meglátod! Mi azt csináltuk, hogy együtt altattunk, együtt takarítottunk, együtt főztünk, nem volt minden tökéletes, de azért megoldottuk valahogy. Ja és minden nap kétszer kimentünk a játszótérre. Inkább akkor a házimunka maradt éjszakára, de akkor is kimentünk.

Na, megyek medencét tanulni. Ezt hallaná a tanárnő, hogy nem pelvis-t írtam. :)
piroska.103

Kaqk,szerintem is legyen otthon Emma. Igaza van Móninak :)

:arrow:

KépKép
viranka

Köszi csajok. itthon lesz. nem olyan veszes am a helyzet. :-) mindent egyutt csinalunk. Furdes, furdetes, szopcsi kozben mind a nagyagyon ,meseolvasas , egyszerre altatas-enek simi emmat- neha van egy kis nyuszi hiszti csak mikor faradtabb vagyok akkor erzekenyebben erint. ma csak 1x ebredtunk. 4 kor enni dalmaval, meg most eszik eppen. egesz kipihent vagyok. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Már ébren egy ideje. Bercó megint átjött, most egyedül aludt a szobájukban, Gergő nincs itthon. Ma du-ntól viszont igen. :lol: Este, ahogyan gondoltam is már nem tudtam semmit sem csinálni. Ma viszont a munkámmal is haladnom kellene. Először ezek kerülnek sorra. De most meg főzök, mert de. elvisszük a kocsimat kerék-, gumicserére. A Kedves szerint már nem sokáig örülhetünk ennek a jó időnek, inkább a tömeg előtt téliesítsünk. Holnap este meg Nánásra utazunk, megköszöntjük az öcsémet. Még neki is kellene venni egy kis semmiséget. Nem szoktuk túlzásba vinni.

Piroska, igen. De ez az egyik szakmám is. :wink: Meg talán az a tizenegy év sem múlik el nyomtalanul, amit halmozottan sérültek között töltöttem, töltök el. :wink:
Annyira ügyes vagy ezekkel a hajnali tanulásokkal.

Kaqk, szerintem ne aggódja annyira, sajnos minden gyerek átéli. De ha még te is ráparázol, akkor csak rosszabb lesz. Emlékszem, szegény Dávid állandóan egyedül homokozott, mert Gergő üvöltött a babakocsiban is, ha nem ringattam, nem mozgott a kocsi. De ez csak pár hónapig volt így, aztán minden szépen beállt, sőt amikortól együtt is tudtak valamit csinálni, attól kezdve meg rendben is volt minden. Nyugi.
dmaggie

Itt vagyok :D

Rugó elég jól aludt, majdnem 12 órát. Így dolgoztunk is, House-t is néztünk, és még aludni is sikerült 8)

MOst is nagyon jó kedve van, reggel óta meséskönyveket néz, most éppen a lábasokat pakolja, én meg a lakást próbálom rendbe szedni.
Ma akvárium-nagytakarítást is tervezünk.

Piroska, beszéltem már pár emberrel. A karon, ahol dolgozok, vannak fejlesztőpedagógusok, diszes szakemberek stb. És Maggievel is konzultáltam. A nyelvét már "felvágták" korábban. Mindenki azt mondta, hogy ha más tünete nincsen - márpedig a mozgása rendben , nem autista, nem fogyatékos, plusz a családban volt olyan, aki négy évesen kezdett beszélni, akkor vsz. szimpla késés, és majd egy logopédus kell. Hiszem már rak össze mondatokat, amit hall, azt megismétli, és a mondókákkal is próbálkozik.
Amúgy tudom, hogy volt ebből gondod, mert a másik fórumnak olvasója voltam anno. Én viszont nem vagyok egy sértődős fajta, és mindenki véleményét tolerálom. Inkább mondja ki mindenki, ami a lelkét nyomja. És megértelek, mert ha nálatok gond volt, az bizony óvatossá tudja tenni az embert, és azt is tudom, hogy ezzel jót akarsz.

Vár rám egy embernagyságú száraz ruha, na, azt be kellene hajtogatni (vasalásról nem is beszélek:)). Nem tudom, Rugó partner lesz-e benne, ez eltart vagy 50 percig :roll:

Kaqk, fel a fejjel :!:

Itt vagyok ma is, szóval írjatok nyugodtan :D

Kép
vindolanda

Jó dolgomban képeket töltök fel. Rugó még pizsamában van, és házat épít a vasalatlan ruhából. Aztán beleegyezik, hogy lefotózzam a művével.

Kép

Kép

Kép
vindolanda

Mármint nem egy db. embernagyságú száraz ruha vár rám, hanem sok. Most viszont el is kezdem hajtogatni :arrow:

Kép
vindolanda

Halihó!

Kicsit megcsúsztam, az ebéd majdnem kész, de már készen is lehetne. Mondjuk a panírozás nem a leggyorsabb tevékenységek közé tartozik. Bercó már megkóstolta a rántott zöldségeket, ízlenek neki. A husi és a cs.máj még várat magára. :lol:

Vindo, annyira jól leírtad. Tényleg ritka normális társaság gyűlt itt össze. 8)

Hehe, én tegnap vasaltam, meg raktam el a ruhákat. Ma kell majd mosnom is. Akkor én is rosszul fogok állni megint.
dmaggie

Kínai Laci. 8) Nagyon finoman főz. Talán ez a legjobb a városban.
dmaggie

kínai laci :lol: :lol: :lol: :lol:

Vindo: ruhák.. :lol: :lol:

Én majdnem minden nap mosok. kivéve vasárnap.. :?

rántott zöldségek, máj...mmmmmm nyami :oops: :oops: :oops:

végre alszanak. Dalma 8 óta van ébren.:-) ha már este aludt..reggel nem akart. :? :shock:

KépKép
kaqk
Debrecen

Maggie, Kínai Lacinál röhögtünk a következő ételneveken még egyetemista korunkban:
- különleges ízű leves
- hóba bújik (ez meg egy kacsasült volt)

Kaqk, legalább most nyugtod lesz kicsit 8)

Rugó rátalált egy nagy zacskó gumicukorra, majszolgatja bőszen 8)

Nálunk szerencsére már nem kell naponta mosni... De míg Rugó kicsi volt, mindig ment a mosógép. Emlékszem, néha délig hatszor öltöztettem át.

Amúgy másfél órába tellett, mire mindent összehajtogattam és a helyére tettem. A vasalást meg sem próbálom :roll:

Kép
vindolanda

Mi a Corás kínaiba szoktunk járni általában, szerintem ott a tészta nagyon finom 8)

Kép
vindolanda

én is csak I ingeit vasalom...mást nem. :oops: :oops: :oops: :oops:
Emmának vasaltam mindenét...na most 1x mikor mindent kimostam, kivasaltam..megszületett , azóta csak mosás.. :oops: :oops: :oops:

KépKép
kaqk
Debrecen

Látod, Kaqk, milyen kis ügyes vagy. Nekem ehhez a jó szokáshoz egy gyerek is elég volt :lol:
G. viszont néha már vasalja az ingeit - bár, őszintén szólva, nem nagyon látszik rajtuk, hogy bármilyen vasalóval kontaktusba kerültek volna :roll:

Kép
vindolanda

Irina vajon merre lehet? :roll:

Kép
vindolanda

:lol: :lol: :lol:

KépKép
kaqk
Debrecen

De amúgy dolgozik vele keményen, az a vicc :shock:

Na, mostani szórakozásunk. Két notebook, két szoba, és R. hív skype-on, plusz azt játssza, hogy telefonál is közben. Vannak kedvenc emotikonjai is. Én ott vagyok a képernyő jobb alsó sarkában, és telefonnal fotózom Rugót.

Kép

Kép
vindolanda

Vindo: ez naggyon király!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo
örülök, hogy megértettél! :) Nekem annyira rossz emlék volt az a másik fórum, hogy az hihetetlen! Soha életemben nem támadtam meg embereket és nem is fogok, ott is segíteni szerettem volna, persze, megbántam, mert nem volt értelme. Ott csak azért alakult így a dolog, mert az egyik anyuka egyszer ezt mondta, aztán azt. Így a végén megmondtam neki kerek-perec, hogy mit gondolok, mit láttam, mit tapasztaltam. De örülök, hogy megérted, hogy ez mind-mind csak óvatosságra intés részemről. Én azt mondom, hogy egy anyuka inkább óvatos legyen, mint későn derüljön ki valami, ennyi. Ne dugja a fejét homokba. Te utánajártál, részedről a helyzet teljesen más. Köszönöm, hogy ezt leírtad, mert megnyugtattál. Nem szeretnék én senkit bántani. :)

A képek nagyon szupik! :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Szép estét :)

Vindo,bakker Ti sem vagytok normálsak :) :) :) eza skype-os dolog :) :) itt rötyögök magamban :) Várlak szeretettel egy kis ruhapakolásra :) :) de csak a gyerekekét kellene(nincs már a fiókjukban szinte semmi... :oops: :lol: :? )

Vasalás :) :) Móni Z-jét támadtuk le anno Mesivel :) :) emiatt :) mi sem vasalunk,max. apasik s nagy ritkán ha időben szólnak :)

én meg megcsináltam a4 kutyát kulcstartóna,erre csak egyet kellett volna :evil: de miért emlékztem 4re :?: :idea: na mind1 gyerekek boldogak voltak nekik is jutott :)
Majd Apukát megkérem csináljon sztárfotót a dögökről :)

Piroska,majd raksz odaátra gyerekekről képeket? Collum cirurgicum megvolt már :wink:

KépKép
viranka

Vindo!
Nem semmik vagytok! Csúcstechnika! :)
A többi kép is aranyos! És ügyes az ugróiskolás Rugó is. Megy neki az egylábon ugrálás? Gergő nem nagyon ügyeskedik benne. Zsuzsunak viszont nagyon megy...

Viranka!
Ezek szerint azért nem vesztek kárba a kutyák! :)
Várjuk a képet!

Piroska!
Hát tényleg hamar sötétedik már. Én sem szeretem.
Tényleg, meddig kell suliban lenned. Arra gondolok, hogy mikor végzel délutánonként? Vannak üres napjaid, amikor nem kell bemenned, vagy minden nap vannak óráid? Csodállak, hogy ilyen ügyesen csinálod!

Vasalás: én sem. :oops: Sikerült Apának olyan inget szerezni, amit nem kell vasalni. Szépen megszárad a vállfán és kész, úgyhogy még azzal sem kell bíbelődni...

Kép
gica1

Sziasztok!

Szuperek a Rugó-fotók! :-))))

Vagyok, Vindo, csak nyomom a munkát (de élvezem ám, különben nyomná ennyire a fene), legalább haladtam is.

Kaqk, majd mesélj, milyen volt a fotózás, és hozz fotót is, nagyon jók a Camelia-képek! Emmus biztos élvezni fogja!

Gica, nekem eddig még egy ing sem tudta ezt, akkor sem, ha drága volt és bele volt írva, hogy nem kell vasalni. :shock:

Ez a vasalás-hajtogatás megkapó, mert nálunk is ugyanez a helyzet, Vindo, tornyokban áll a ruha, igaz, szekrény sincs elég hozzá, úgyhogy amit kell, aktuálisan azt vasalom ki. A vasalást nagyon szeretem, csak épp idő nincs rá soha.

Jaj, meg voltam hatva ma nagyon, az óvónéni mondta, hogy Ádi micsoda emberalakot rajzolt, tele van kis részlettel :-) Ádi azt is elmondta, hogy a két alak anya meg ő kézenfogva.
Sokat vitatkozunk minden nap, ilyenkor kicsit megnyugszom, hogy akkor azért kicsit szeret is.
irina

Irina!
Ez egy olcsó ing, Novelle márkájú és nem új darab(ok).

Nagyon ügyes Ádi! És mi az hogy kicsit szeret? Irgumburgum! Nagyon szeret!!!!

Kép
gica1

Gica, aranyos vagy, köszi a tippet!

Hát mostanában tényleg rengeteg a vitánk Ádival, egyszerűen a füle botját sem mozgatja, és nem drámai dolgokra kell gondolni, hanem szinte mindenre így reagál. Normálisan indítunk: "Kérlek, ülj arrébb, le szeretnék ülni". Semmi hatás. Amikor már ötödszörre szólsz, az idegesítő. És ez csak 1 dolog, naponta van ezer. Olyan, mintha szándékosan süketnek tettetné magát. Elindulni vele bárhová és hazajönni kész tortúra. Nem tudom, ez más 4 éves kisfiúknál is ennyire látványos-e, de nálunk szabályosan állandósult az elmúlt 3 hétben. (Holott ez idő alatt itthon is volt, oviban is, semmi nem változott meg körötte.) És mindenre sértődés, puffogás, morgás a reakció. Nem igazán értem.
irina

Irina, magadnál vagy-e?
Miért ne szeretne Ádi?
Szerintem mindenki szokott veszekedni a gyerekével, de attól még minden rendben van :wink:

Gábornak is van Novelle inge, mi a kínaiban vettük :wink:
Tényleg kevésbé gyűrődik, ahogy így belegondolok :idea:

Gica, nem megy neki tökéletesen, de igyekszik.
Néha sikerül, máskor meg nem.
Inkább úgy ugróiskolázott, hogy az egyes lapokon összeszorította a talpijait, a duplán meg széttette rendesen.

Viranka, mi is kifogytunk a ruhákból, azért kellett elpakolni :lol:
Kutyák - a lényeg, hogy a gyerekek boldogak.

Dolgozok valamennyit

:arrow:

Kép
vindolanda

Tényleg nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Irina, szerintem Te sem gondoltad ezt a kijelentést komolyan. Szerintem a gyerekek ugyanolyan feltételnélküli szeretettel fordulnak felénk, mint ahogyan mi is feléjük. Ez meg szerintem egyáltalán nem egyedi eset. Hidd el más gyerekek is dacolnak a szüleikkel. Ha megnyugtat, akkor leírom, hogy Bercó is egy kisnapóleon. Még a Kedves és a nagyok is kiakadnak sokszor azon, amiket művel. Én meg csak hagyom, hogy próbálgassa a kis szárnyait.

Gica, én még nem találkoztam ilyen inggel. De lehet, hogy a centrifuga fordulatszámán is kellene állítanom, ha alacsonyabbra lenne állítva, akkor kevésbé gyűrné össze a ruhákat. Viszont olyan sok a mosnivaló, hogy a száradási idő sem mindegy. Ördögi kör, marad a sok-sok vasalás.

Na, olvasgatok még egy kis fonetikát.
dmaggie

Maggie, menj el egy Karátba, mi ott vettünk ilyeneket. Egy próbát megér, tök olcsó amúgy :wink:

Kisnapoleon :lol: :lol:

Irina, hát kapd fel a székről, és tedd arrébb :lol:

Na, gondolom én, hogy idegesítő lehet... De majd vége lesz ennek a korszaknak is.

Kép
vindolanda

A Kedvesnek is van/volt néhány ilyen inge, de azokat is vasalnom kellett. A Novelle ingekkel találkoztam, csak olyanokkal nem, amit nem kell vasalni. :lol: :lol:

Már alig látok ki a fejemből, megyek aludni.
dmaggie

Egyébként tényleg nem kell belemenni az ilyen helyzetekbe szerintem sem, valami tréfával kell elütni, aztán mindjárt nem is tűnik olyan borzasztónak. Amúgy meg az jutott eszembe, hogy egész nap csak meg kell felelniük mindenhol és mindenkinek. Olykor el kell engedniük magukat, ahogyan nekünk is. Mindenhol van egy csomó lüke szabály, amit be kell tartani. Az oviban az egyik anyuka mesélte, hogy elment egy Vekerdy előadásra. Ő mondta, hogy minek kérdezgetjük a gyereket, hogy mi volt az oviban. Örül, ha nem kell ott lennie, nemhogy még be is számoljon róla. :lol: Lehet benne igazság.
dmaggie

Ja, értem akkor :lol:

Ebben lehet valami, amit írsz :idea:

Rugó rendszeresen eljátssza ezt a nem mozdulok-dolgot, "beteg a talpi" felkiáltással napi tízszer Automatikus és lendületes mozdulattal rakjuk arrébb :lol:

Na, összepakolok, holnap vonatozok reggel, csak este-éjjel leszek majd, ha lesz energiám :arrow:

Kép
vindolanda

Viranka
megvolt, a collum anatomicum is. Sajnos az a baj, hogy ha le akarnám írni a képleteit, akkor a caput-on meg a corpus-on kívül nem sok jut eszembe, pedig van ott tuberculum, meg incisura is. Hát ez a baj... Na, majd még kicsit komolyabban nekiesek, meg kell tanulnom, nincs mese. Majd teszek fel képeket, csak legyen két percem.

Gica
általában három-négyig van suli, de pénteken pl fél egykor eljöttem, egykor szoktam, de most elkéredzkedtem. Keddenként otthon vagyok, az azért nagyon-nagyon jó! Hát azért az, hogy ügyesen, az túlzás, de törekszem. :) Neked még mindig jó a meló? Ez most új vagy visszamentél az előző helyedre? Én is akarok olyan inget venni apának karácsonyra. :) Nem olcsó, de hasznos. :) Amik vannak neki, azok ilyen gyűrött anyagok, azokat nem kell, de ha megy valamilyen konferenciára, mégsem mehet abba.
Didri szokott egy lábon ugrálni, de nekik tanították a gyógytornán, sokat kellett neki féllábon állni. Úgyhogy lehet, hogy nem annyira korosztályos dolog ez. Rugó ügyi szerintem, főleg, hogy magától csinálja. :) Bár lehet, hogy korosztályos, nem is tudom... A védőnői felmérésen rajta volt? Nem emlékszem, bevallom...

Irina
jaj, hát persze, hogy szeret! :) Az a rossz, hogy megszoktuk, hogy olyan kis aranyosak, édes pofák, mosolyognak, aztán most meg olyan pukkancsok, hogy ááá.... De aztán majd ez is fog változni. Képzeld el a két gyerekeseknél a kontrasztot, ott a kicsi, az mosolyog folyton, te nem bírod megállni, mondasz neki valami kedveset, ezt látja a nagy... Nagyon nehéz... De ez az élet rendje és szeret téged, az tuti! :) Egyébként a viselkedése teljesen normális ebben a korban. Ez van. Nekünk kell túlélni...

Maggie
kisnapóleon. :) Hát igen... Nálunk mindkettőből van: Napóleonból is jutott meg Erzsébet királynéból is. :) Szerintem is jobb tréfával elütni, de tudod, amikor az ember fáradt...
Hát igen, kérdezgetjük. De azért csak jobb tudni, nem? Nehéz eldönteni, hogy mi a jobb megoldás. Az a baj, hogy az ember csak akkor tudja meg, hogy jó volt szülőként, amikor már nem tud változtatni, mert már felnőttek. Azért remélem, hogy szép emlék lesz a kislányomnak a gyermekkora.

Vindo
beteg a talpi. :) Haha! :) Ja, én csak most látom, ti mind Debrecenben laktok, ááá, így könnyű! :) Hát oda nem tudok lemenni venni ilyen inget, de szétnézek Pesten, biztos van itt is. :)

No, jön a pelvis, na végre végére kellene járnom a dolognak.
piroska.103

Aranyosak vagytok, lányok, köszi!
Hát ha még csak arról lenne szó, hogy arrébb kell rakni... :? És napi 100-szor nem lehet türelemmel és tréfával sem megoldani mindent, legalábbis nekem nem megy. Képzeljétek el, mire az oviba elindulunk, minden áldott reggel megy a cirkusz, nem azért, mert elkésnénk, de egyszer el kell indulnunk, de Ádi csak ül és nem csinál szó szerint SEMMIT.
Kis drágám sosem volt egyszerű eset, azért írtam, hogy nem vagyok biztos benne, hogy szeret, mert tényleg nem tudom (még), hogy mivel okozok benne maradandó kárt és mivel nem.

Maggie, és ha hagyjuk a dolgokat, a kisnapóleonságot, az nem gond? Párszor mi is nevetünk, ha jön a puffancsság, de amikor már sokadszorra és mindig... hát....

Vindo, jó utazást és munkát!

Piroska, jó tanulást!!!
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: