A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Verus, micsoda szép kézimunkák! :-)
Érdekes ez a Halloween, a bigott déli amerikai részeken is tartják, holott ott a katolicizmus is erős. De itthon is vannak olyan vallásos ismerőseim, akiket nem zavar. Mint a Harry Potter. :-)
szólj, ha Pesten jársz majd legközelebb, hátha tudunk talizni, még egy ebédre a vendégem vagy! :-)

Piroska, hihetetlen a kitartásod, meg fog térülni. Jó anatómiázást! Én a héten akarok belevágni, ha az égiek is úgy akarják, mert annyi más is lenne.

Gica, mielőbbi jobbulást a kicsikéidnek!

Maggie-m, sajnálom, ez a folytonos allergia rém kimerítő lehet. A sóterápia Neked is jó lenne :-)
A kütyü, amit említettél, nagyon érdekelne! Köszi előre is, ha megírod az ismerősöd elérhetőségeit! :-)
Jaja, az egy jó pragmatikafejezet, bár én nem abban a keretben dolgozom, amiben az azt író nyelvész, de ismerjük egymást.
Gratu az aranylábú fiadnak!!!

Mesi, éljen az ügyes Zsozsi!

Egyébként mindenkinek, akit érdekel, mi ez, hogy működik (ez nem a mi helyünk oldala, de nagyon jó írások vannak a témáról):
http://www.szarazsoterapia.hu/Data/hu/03_part%20-%20m..pdf

És igen, Verus, Fleurék jártak, nem tudom, még járnak-e.
Ádinak tetszett a sóhomokozó nagyon. Szegénykém gyakorlatilag folyamatosan náthás (és az a sűrű nátha, amit muszáj rendszeresen kifújni), úgyhogy ebben a terápiában bízom meg a fülsapkázásban, párologtatózásban, orrsprében.

Ádit nagyon érdekli mostanában, mijük van a lányoknak és a fiúknak, meg hogy születik a kisbaba. És meg is jegyez minden részletet, amit mondunk neki. :lol: Arra jutott, hogy akkor a lányok lyukakból állnak. :lol:
irina

Irina, asszem ez az:http://gyogyseged.hu/parasito-levegokezeles/parasito-levegokezeles-keszulek/salin-s2-soslevego-keszulek-1281.html?sc=1&cn=ldo_startsite&cv=google.gyogyseged.hu&ldo_kw=s%25C3%25B3sleveg%25C5%2591&gclid=CLeWw63NlawCFWlXmAodXhRA3Q
dmaggie

dmaggie

Így már működni fog a link. :lol: Arra nem emlékszem, hogy írtad volna, hogy volt-e valami eredménye a sóbarlangos látogatásnak.Bár, nyilván egy alkalom még nem hozhat túl nagy változást.
Ádinak igaza van. :wink: :lol:
Értem. :lol: :oops: :lol:

Na, még egy link, Beát ismerem, bár nem nagyon, Vicuska párjának a baráti köréhez tartornak.
http://www.hazipatika.com/forums/messag ... ?ftid=1031
dmaggie

Én meg csak kinlódok, egyelőre nem tudom, hogyan kezdjek neki ennek a recenziónak. Ilyet még soha nem írtam. :oops: :oops:
dmaggie

mára ebből lett elegem :) (s varrva is kérik)
http://planetjune.com/shop/index.php?ma ... cts_id=170
még kell 3at csinálnom.... tökölös,pláne h. nincs leírásom :) :) szóval állandóan bontom,számolom a képen a szemeket s találgatok :)
Csillám vszínű pénteken megyek,de 2 gyerekkel(egyik megy keresztanyjához,másika díszkíséret) aztán dögök átadása :) s húzok haza :) majd összehozzuk :)

:arrow: kicsit horgolni :)

KépKép
viranka

http://www.planetjune.com/blog/amidogs-basset-hound/
szerencsére társát nem kell megcsinálnom :) :lol:

KépKép
viranka

Verus, oké, lesz vmikor erre alkalmas idő, biztos vagyok benne!
Bejön a kutyus! ;-)

Maggie-m, nagyon köszi a linkeket! Tök jó ára van ennek a készüléknek!

Recenzió: attól függ, milyet kérnek: sima ismertetést (ami tartalmi ismertetés lépésről lépésre), vagy kritikai bemutatást (saját kommentárokon keresztüli bemutatás).
Itt vannak recenziók a Szemle rovatban.
Jó munkát! :-)
irina

irina

Irina, is-is. Ráadásul végig azt hallgattuk, hogy a nagy nappalis istenek milyen kreatívan nyúlnak egy-egy témához.
dmaggie

Maggie :x , de bírom ezt a poroszos-oroszos nevelési stílust felsőoktatási intézményben felnőttekre alkalmazva :evil:
irina

Irina
az andragógia még csak elvben létezik sajnos. Amikor elvégeztem a főiskolát, hideg zuhanyként ért, hogy mennyire nem veszik komolyan a felnőttképzést. :(

Maggie
ne foglalkozz vele! Neked már nem a babérok kellenek, a tudás kell meg a papír, azt meg az ő dicséretük nélkül is meg tudod szerezni. Ők meg süljenek meg a zsírjukban. :)
A lányok lukakból... Hm... Mikre rá nem jön a fiad. :)

Gica
madártej finom. :) Csak nekem ritkán van rá időm, enni meg csak az enyémből meg az anyuéból tudok, mert laktózérzékeny vagyok. A havat én is imádom. :)

Menni kell...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

A múltkor már írtam, hogy közben meg azt éreztük, hogy nem is igazán érdekli az, hogy mit csinálunk majd. Meg merném kockáztatni, hogy el sem olvassa majd.
dmaggie

Piroska, ez így van. :lol: :lol: :lol:
dmaggie

A lukakat Irina Ádijához lehet kötni.
dmaggie

Piroska, igazad van, és én utálom, ha felnőtteket gyerekekként kezelnek vagy lenéznek (még akkor is, ha némely fölnőtt tényleg úgy viselkedik, mint egy gyerek :-)).

Maggie, hát sajnos elképzelhető, hogy az ilyen nem is olvassa el... De tudom, hogy Te úgyis az élvezetért mindent megcsinálsz a Tőled telhető legjobban :-D
A recenzió szerintem amúgy egy méltatlanul lenézett műfaj sokszor idehaza (persze a saját tudományomról tudok csak beszélni), szerintem viszont izgalmas. Vannak folyóiratok, amiben csak úgy pezsegnek a jó recenziók. :-)

A héten nekem is meg kellene írnom a tehetséges témát, már elolvastam a könyvet, alig várom, hogy nekiálljak, csak valahogy már megint más dolgokat is mostazonnal kellene.

Csajok, körkérdés: hogy állnak az ovitokban az orrfújáshoz?
Holnap ovi és azon agyalunk S-val, hogy érjük el, hogy legalább párszor kifújják és megtöröljék Ádi orrát (nem folyik, csak éppen nem lenne jó, ha bent maradna). Szólni persze fogunk, de tényleg elérni valamit nehéz.
irina

Irina, én örülök, hogy ilyet is tanulok, csak szerintem én még kevés vagyok egy ilyen kaliberű publikáció recenzálásához. Meg azt gondolom, hogy ehhez is kell egyfajta rutin. Na, nekem egyáltalán nincs. Egyébként nagyon jól esik, hogy ennyire bízol bennem. Köszönöm. Na, meg ez a frissesség is hiányzik belőlem, amit nálad viszont tapasztalok. Hiába a plaszticitás, az öreg agy másként műxik. :wink:

Az orrfújást nem tudom, csak annyit, hogy elérhető helyen van a pzs, aztán szerintem a gyerekek önjáróak ebben a témában. Lehet, hogy a dadussal kellene kooperálnod. :roll:
dmaggie

Nálunk is elérhető a pzs, és nekem mind a 2 gyerek fújja egyedül is, itthon is, meg is lettek dicsérve az oviban:-)

Heni
KépKép
heni81

Maggie, milyen öreg agy?!??? :lol:
Nem tudom, milyen listát adott a recenzálható művekből, de szerintem is a területeknek megfelelőket kellett volna adnia (pl. gyógytorna, gyógypedagógia, kinek mi).
Mindegy, annyi baj legyen, meg fogsz vele birkózni :-)
Köszi, amit az oviról írtatok, Neked is, Heni!
Hát igen, fiacskám nem az önállóság mintapéldánya az orrfújásban, nekünk remekül kifújja, de magának csak megtörölgeti és maszatolja. Beszélek a lelkére, hátha egyszer átmegy cselekvésbe is nála a dolog. Az óvónéniknek szólunk persze.
irina

Jaj, Maggie, a tisztaszoftverre nem is reagáltam: köszi, hallottam róla, van is kolléga, aki igényelte, elég nagy macerával járt neki a papírmunka.
Nálunk egyelőre S meg tudta nekem oldani az ilyeneket, de ha nem tudná, ehhez folyamodnánk.
irina

Hát ez az, komoly művek. Egyáltalán nem az a terület, amihez valamit is konyítok. Van párszáz mű, de egyik jobb, mint a másik. Amit nem úgy kell érteni, hogy elitélem, de mondom, szerintem én nem vagyok annyira mélyen a témában.
Főleg szemiotikai művek.
dmaggie

Maggie, hát tényleg nem értem, miért nem Rátok bízta a választást. Senki nem recenzál egy tudományterületen olyasmit, ami nem a saját területe (bár ettől még a lehetősége meglenne persze rá).
Kitartás, gondolok Rád! :-)

Fürdés :arrow: :arrow:
irina

Jó éjt, mára feladom. Haladtam valamennyit. De van még hátra rendesen.
Pusszancs.

u.i.: Irina, Bercó sem önálló, menni kell vele pisilni is, mert ő nem hajlandó megfogni a kukiját, mert olyan szagú lesz a keze. :roll: :lol: Az orrát sem fújja, csak ha segítek neki, de akkor meg reklamál, hogy melyik orrlyukát fogjam be.
dmaggie

Maggie
hát igen, ez tényleg nagy falat, ha olyan művek, amikben nem vagy jártas. Nézd, te megírod, megtetted a magadét, ő meg lehet, hogy elolvassa, lehet, hogy nem. De ez nem arról szól, hogy vizsgázol, mert azért vizsgázni valamilyen szinten leadott anyagból lehet, úgyhogy szerintem csináld úgy, hogy jónak látod. Milyen tárgy ez egyébként?
A tisztaszoftvert a férjem is igénybe vette, azt hiszem, most itthon az van, de volt vele valami szívás, nem volt jó a kód vagy mi, már nem emlékszem.

Irina
Hát az, hogy valaki valakit lenéz, az már az ő butasága. Csak az, hogy még mindig nem értik sokan, hogy nem lehet felnőttekkel úgy bánni, mint a gyerekekkel. Meg amiket tanultunk, hááát... Felnőttképzési tv. Vicc az egész. Sajnos! :(

Az orrfújás nálunk nagyon pici korától önállóan megy, a kislányom eléggé önálló alkat, az első szavai között volt az "ededűűű" (egyedül) :). Anyukám mondta, hogy én is ilyen gyerek voltam, folyton az orromat fújtam és tekergettem a fülemet. Amikor a bölcsibe mentünk első nap az első mozdulata az volt, hogy nekiesett a papírzsebkendőknek és felborította a dobozt, mert ő nagyon akart orrot fújni. :) Úgyhogy nálunk ez családi örökség, az örökös orrfújás, nem tudok ebben segíteni neked... Esetleg ha reggel befújnál neki sterimar-t és utána kifújná? Az egy kicsit összehúzza az orrnyálkahártyát, nem annyira termelődik a trutyi, ha jól emlékszem. De lehet, hogy nem jól tudom...
Meg az elérhető pzs, ahogy a lányok is írták.

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Jó reggelt :D

Most nem tudok visszaolvasni, Rugó reggelizik éppen, G. indulófélben. A héten itthon vagyunk, őszi szünet az óvodában is, meg nekem sem kell mennem. Majd szombaton megyek egy konfira.

Otthon elég sok dolog történt, legalább három temetőt megjártunk, Rugó kapott egy karórát a kínaiban (műanyag gyerekóra, nem tudja leolvasni, de nagyon büszke rá).

Részletek máshol, Piroska, Neked meg írok.

:arrow:

Kép
vindolanda

Vindo, írtam püt. Már megint segítség kellene. :oops: :oops:
dmaggie

Ha Vindo tud segíteni és az egyetemi könyvtárban megvan az a könyv, amit keresek, akkor lehet, hogy másról írok recenziót. Az legalább olyan terület, amihez értek is talán valamit. Csak eddig nem jutott eszembe ez a megoldás, a könyvet meg a nagy könyvtárban nem találtam meg. Egy dolgozat miatt meg nem akarok ezreket költeni. Így most egyelőre felfüggesztem a szenvedésemet, keresek más elfoglaltságot.
Példának okáért mindjárt főzök. :lol:
dmaggie

Itt vagyok :D

Felhívtam anyát, kipuffogtam magamat, már jobb :wink:

Maggie, utána nézek majd, max. este reagálok.

Rugót sikerült a kádba terelnem (a tegnapi fürdés kimaradt). A lakás alakul, a teknősök ettek, akvárium tiszta, mosógép megy.

Még nekem kell majd hajat mosnom, du. meg vásárolunk, meg beugrunk a helyi könyvtárba.

Hív Rugó :arrow:

Kép
vindolanda

Rugó még mindig fürdik. Olyan jól eljátszik tengeralattjárósat (egy zárt ételhordóba játékfigurákat tettünk), hogy ki is tudtam teregetni közben. Arany életem van 8)

Kép
vindolanda

Köszi Vindo.
Lehet meg kellene néznem, hogy én is lehetek-e ott könyvtári tag. :roll: Egyszerűbb lenne az élet.
Hátha találok valamit a honlapjukon, mindjárt meg is nézem.
Már készül az ebéd
Valami iszonyat módon fáj a fejem. Bercó átjött éjszaka, nem sokat aludtam.
dmaggie

Lehetsz simán, hiszen normál nemzeti könyvtár. Csak a köteleseket nem tudod majd kivenni.

Kép
vindolanda

Közben megnéztem, holnap be is íratkozok. :lol: A Kedves ki is nyomtatta a nyilatkozatot. A könyveket is megnéztem. A nagyja megvan itt, de van olyan, ami Böszörményben van. Azokat elhozod nekem?
Majd püben megírom.

Rugó: :lol: :lol:
dmaggie

Halihó, lányok!

Piroska, írtam Neked privit, kérlek, olvasd el!

Maggie, bölcsen döntöttél :-) Sok sikert a könyvvadászathoz!

Vindo, írtam Neked oda, meg a többieknek is. Jó, hogy itthon vagytok.

Itt tegnap este semmi újdonság nem történt. :lol:
Megyek is dolgozni.
irina

este = este óta
irina

Irina, nálatok is szünet van?
Ja, tényleg jó, hogy itthon vagyunk:)

Maggie, kedden megyek Böszörménybe, ha addig várhat, akkor OK. :D
A köteleseket nekem kiadják, ha esetleg ilyenbe botlasz.

Kép
vindolanda

Azt még leírom, hogy Bükkszenterzsébetre is mentünk temetőbe (anya családja egy az egyben onnan való), G. otthon maradt dolgozni, szóval autóval mentem, vittem anyát meg Rugót is.
Nagyon ügyes voltam 8) Parkoltam, fordultam, minden jól ment :wink:

Otthon, Pétervásárán meg már este hatkor jutottunk ki a temetőbe. Ahol persze egyetlen lámpa égett, botorkáltunk a sötétben, semmit nem láttunk. Erre Rugó megvilágosodott, és a kvarcórájával világítani kezdett :lol:

Rugó a temetőkben vakondtúrásokat keresett, ahol állítása szerint az ő barátai vannak eltemetve. "Barátom, öreg lett, eltemették."

Nagy élmény volt még neki, hogy nagyapám, aki jól van ismét, és 89 éves, megmutatta a golyó nyomát a karjában, ahol meglőtték a Világháborúban.
Rugót érdekli a téma, mindig mondja, hogy dédipapa tankot vezetett. Ami persze nem volt igaz, de ez van :D

Kép
vindolanda

Tényleg megyek enni
:arrow:

Kép
vindolanda

Köszönöm Irina, szerintem is. Jobb lesz így, a Beszédmester hátha jobban fekszik majd, ahhoz inkább lesznek ötleteim, gondolataim. Nem mintha a pragmatikához nem lenne, de akkor sem vagyok annyira szakavatott a témában. Volt is egy jó ötletem hozzá, de nem akarok sok energiát fektetni a kutatásokba. Igaz újra kell kezdenem, de szerintem ez már gyorsabban megy majd. Beszéltél az óvónővel?

Vindo, köszi ráér. Egyébként meg gyorsan kifénymásoltatom azt a részt, ami kell, aztán már adom is vissza. Az egyik a dec. 3-ai zh-hoz kell, a másikból csak dec. 16-án írunk.
Tisztára lüke vagyok, hogy csak most jutott eszembe ez a megoldás. :oops: Mármint az egyetemi könyvtár. De jobb később.
Rugó már megint megcsillantotta a kivételes problémamegoldó képességét. Eszméletlen kisfickó. Beszédfejlődése most nem volt terítéken?
Megyek, megpróbálom elaltatni Bercót, aztán valamilyen kinti programba kezdünk.
dmaggie

Miért ne ment volna jól a vezetés? :roll:
dmaggie

Rendben, akkor megnézem kedden, és mivel autóval vagyok aznap, lehet, olyan négy körül el is tudom vinni valahová (ahol vagy éppen).

Hát, nem tudom, azért az Alföld az más. Vezetés szempontjából azért mindenképp :wink:
Meg mit tudjam én, sok autó a temetőnél, miegymás :roll:

Hát, most egy számomra vadidegen ember mondta a temetőben kb. egy mondat után, hogy most már illene logopédushoz vinni a gyereket :roll: :lol:

Rugó kakaót kér :arrow:

Csak ügyesen azzal a recenzióval 8)

Kép
vindolanda

A lakás rendben.

Most egy kicsit lelépünk. Vásárolunk, könyvtárba megyünk Rugóval :arrow:

Kép
vindolanda

Citerapróba van a konyhánkban :roll:
Rugó elég jól viselkedik, néha beszáll egy szólóval :lol:

Sütőtököt sütök 8)

Kép
vindolanda

Hmmmm, lehet, hogy én is beteszem a sütőbe a tököt. A múltkoriban kaptunk párat, most találtam meg a garázsban a maradékot.
Rugó 8)
Bercó meg nem aludt. Én átültettem néhány virágot, aztán lementünk a kertbe, kiszedtük a komposztot, ástunk. Jó kis szag terjeng a kertben. :lol: Még van tennivaló, majd folytatjuk. Bercó is lejött végül, aztán kicsit rohangáltak a szomszéd unokájával, majd játszottak együtt, amit felügyelnem kellett.
Annyira fájt a fejem, hogy végül bevettem egy gyógyszert, most meg kába vagyok tőle.

Vindo, válaszold azt, hogy ötéves kora előtt nem foglalkoznak vele a logopédusok. Egyébként meg be fogja hozni a kortársait.
dmaggie

Kösz, Maggie :wink:

Fejfájás :?

Nekünk apu ad minden ősszel sütőtököt. Az idei termés állítólag nagyon jó lett 8)

Kép
vindolanda

Nem tudom, hogy írtam-e már, de pszicholingvisztikából elfogadták a kreditátviteli kérelmemet. Már van két kreditem. Egy vizsga kipipálva. :lol:
dmaggie

Én is betettem a tököt, a Kedvessel ehetjük megint, csak mi ketten fogyasztjuk. Dávid elment edzésre, Gergő meg Wagdikáékhoz. Megint jó üres lesz a ház.

Na, megnézem a tantervi fogalmakat.
dmaggie

Látszik, hogy otthon vagytok. :) Ez tetszik. :)

Maggie
remélem, ez a könyv be fog jönni. De jó neked, hogy elfogadták. Nekem az informatikát fogadták el, nem kell bejárnom, de vizsgáznom sajnos kell. A pszichológiát viszont beadom jövőre. Hátha...
Nem lehet, hogy kevés folyadékot ittál és azért fájt a fejed?

Vindo
nem tudom, nem értek hozzá, hogy a logopédus mikortól van. Én csak olyannal találkoztam, hogy az egyik kisfiú fejlesztő tornára járt (TSMT-re), mert állítólag a beszédproblémája a mozgásprobléma miatt volt. De azt nem tudom, hogy nálatok van-e összefüggés, úgyhogy nem tudok hozzászólni. Egyébként azt is mondták, hogy van olyan is, amikor egy gyereknek fel kell vágni a nyelvét, mert attól nem tud beszélni, tehát sok oka lehet annak, hogy nem tud beszélni, lehet, hogy érdemes lenne több oldalról megközelíteni a kérdést. Az is lehet, hogy tényleg összefügg a mozgással, mert mi amikor elkezdtünk járni tornára, akkor még nagyon nem lehetett érteni, hogy mit beszél, most meg már nagyon tisztán mondja az "r" betűt, meg szinte mindent. Csak az "sz" és az "s" betűk kissé susogósak még, de azért az is haladt egy kicsit. Vannak itt óvónénik, mi ezzel kapcsolatban a gyakorlat egyébként?

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Tegnap este Bercó egyszer csak elaludt az ágyunkon. Átrendeződtünk, velem aludt az éjszaka. Nemrégiben ébredt. Viszont meg kellene fürdetnem, tegnap az elmaradt. Van elintéznivalónk bőven, délelőtt majd a végére járunk.

Piroska, sok közül ezt az egyet fogadták el. Szerintem ezzel könnyebben, jobban boldogulok majd.

A mozgás és a beszéd között igen szoros kapcsolat van, ezért szokták a nagymozgások fejlesztését előirányozni. A beszéd is mozgás tulajdonképpen, csak nagyon finom mozgás. A finommotorika része a kézmozgás és a beszédmozgás is. Ezek fejlesztéséhez a nagymozgásoktól indulnak általában. Ezért tapasztalhatók a jó eredmények. :lol:
Örülök, hogy Nektek is így bejött. :lol: :lol:
dmaggie

Mármint a másik könyvvel boldogulok majd jobban.
dmaggie

Itt vagyok én is :D

R. felkelt fél hét körül, most ültünk le egy kicsit.

Piroska, nem tudom, a mozgásával semmi gond nincsen, nem volt neki soha :roll:

Itt azt mondták, hogy mivel nem rég kezdett beszélni (három évesen mondta ki, hogy anya), ezért még várjak egy fél évet, és akkor kell elvinni, ha nem tisztul.
De ha kell majd, akkor keresünk valami mozgásos dolgot is :D

Tegnap én is elaludtam este, pedig dolgozni akartam. G. kidőlt a meseolvasás előtt, én utána. G. viszont éjjel felkelt dolgozni, én meg nem :roll:

Rugó nagy kedvence most egy Janikovszky Éva könyv (Már óvodás vagyok). Tegnap vettük ki a könyvtárból, és kezdetben kicsit noszogatni kellett, hogy ez legyen az egyik, amit hazaviszünk. Aztán volt benne egy olyan ábra, amin a gyerekek meg az óvónéni egy nyuszis kép előtt állnak. Mondtam neki, hogy ez róla szól, mert ez a nyuszi-csoport. Onnantól nagy kedvenc lett.
Na, ez beette magát a fejébe, aztán este a különböző képeken szereplő faliképek alapján megnevezte a csoportokat: ló-csoport, patkány-csoport :lol:
Ez utóbbi inkább egy egérke lett volna amúgy.

Enci cica verekedett, amíg nem voltunk itthon. A fél szeme be van dagadva, alig lát ki :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: